Dialogseminarium Tema 3 - Repetition och fördjupning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dialogseminarium Tema 3 - Repetition och fördjupning."

Transkript

1 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa för våra Oktober - november 2013 Dialogseminarium Tema 3 - Repetition och fördjupning. Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag, brister i kunskap eller rutiner. Detta är inte minnesanteckningar över allt som sägs. Utvecklingsledaren kan med fördel säga till när något ska skrivas ner för att även den som antecknar ska kunna fokusera på dialogen. Kom ihåg att gå igenom temat med din chef innan seminariet så att ni på din enhet kan fokusera på det som är viktigast för er. Förberedelser innan ett seminarium Hissa flaggan! Ta fram filen för att deltagarrapportering på insidan. Skriv ut egna dokument som hjälp under seminariet (körschema, deltagarlista). Skriv ut Kom-ihåg-protokollet. Testa att tekniken fungerar (dator, nätverk, projektor, ev högtalare). Möblera rummet på lämpligt sätt så att det främjar dialogen. Ordna med ev. fika/frukt, dryck. Kan vara bra att öppna upp TakeCare och eventuellt andra system som skall visas under seminariet bakom presentationen så att det går snabbt att öppna dem och visa under presentationen. 1. Inledningsbild Kan ligga öppen när alla deltagare kommer in i rummet. 2. Välkommen till dialogseminarium 3. Dagens Agenda Syftet med dagens dialogseminarium = process INTE resultat! Höstens tema är repetition och fördjupning av det som tagits upp under tema 1 och 2. Version

2 2 (7) Vi kommer att ägna en stor del av dagens seminarium åt praktiska övningar, något som efterfrågats i utvärderingen av tema 1 och 2. Så här ser agendan ut. Vad är glidfika? 4. Vad har vi gått igenom under Tema 1 och Tema 2 Tillbakablick på vad vi gått igenom under tema 1 och 2. Stanna på de uppgifter er klinik /dialoggruppen tycker det är lämpligt att betona. Några av de här punkterna kommer att ingå i dagens praktiska övningsuppgifter. Använd i första hand publikationer i TakeCare om Du vill visa var information finns. Som stöd för dig är dock de blåmarkerade rubrikerna direktlänkade. OBS ATT TEXTERNA NEDAN INTE ÄR OBLIGATORISKA UTAN AVSEDDA SOM ETT STÖD FÖR DIG OM NI FÖRDJUPAR ER I NÅGOT AV ÄMNENA. BERÄKNAD TIDSÅTGÅNG FÖR BILDEN MAX min. PATIENTDATALAGEN PDL är lagen som styr hantering av patientdata. SALA är ett verktyg för kontroll av åtkomst till patientjournaler. Det är viktigt att man känner till vad man får och inte får göra så att man känner sig trygg när man utför sitt arbete. NPÖ nationell patientöversikt en översikt bestående av en patients uppgifter från flera journalsystem WEBBPORTALER - Webbportalerna finns under Publikationer i TakeCare. Observera att MVK öppnas från Vårdguiden INSIDAN Det finns ingen direktlänk till Insidan eftersom det är er lokala Insida som ska visas. - Verktyg visa den blå verktygsfliken till höger - Navigation sökfältet, gemensam och lokal information, den grå menyraden som börjar med vårt arbetssätt (med tooltip visas vad som ligger i resp. meny) - Rapporter nås via TC/Publikationer/SLSO - Psykiatri Statistik och uppföljning. GEMENSAM DOKUMENTATION Nås via SLSO- Psykiatri- Gemensamma dokumentationsriktlinjer. Psykiatrin i SLSO arbetar för att vi ska dokumentera på samma sätt inom alla verksamheter. Gemensamma mallar och riktlinjer tas successivt fram. Här finns gemensamma dokumentationsriktlinjer.

3 3 (7) INKA-GRUPPEN INKA-gruppen har i uppdrag att samordna in- och utdata för våra verksamheter. Arbetet görs av verksamheternas utsedda representanter. Våra representanter är: XXXX. På insidan finns också beskrivning av uppdrag och pågående arbeten för INKA:s arbetsgrupper. VÅRDPLANER - Dokument finns på SLSO- Psykiatri- Gemensamma dokumentationsriktlinjer, öppnas via publikationer i TakeCare. - Översikter visa översikten Vårdplan i TakeCare. - Lokala rutiner var finns de? WEBBSKATTNING - Handbok för webbskattning nås via menyn inne i webbskattningsapplikationen inne i TC. Klicka på? i menyn. BASUTREDNING - Dokument finns på SLSO- Psykiatri- Gemensamma dokumentationsriktlinjer, öppnas via publikationer i TakeCare Utvärdering av tema 1 och 2 på kliniken Tänk på att inte lägga för lång tid på detta! 6. Enkätresultat - svarsfrekvens Tänk på att inte lägga för lång tid på detta! Tabellen visar antal utskickade enkäter och svarsfrekvens för den enkät som skickades ut efter tema 2. Vuxenpsykiatrin har lägst svarsfrekvens och är också den största av de deltagande vårdgrenarna. 7. Summerat enkätresultat Vuxenpsykiatrin Här visas det summerade enkätresultatet för de vuxenpsykiatriska verksamheterna (de 5 allmänpsykiatriska klinikerna, RPV (rättspsykiatrin), BCS (beroendevården) och SCÄ (ätstörningscentrum). 8. Har Kompetenslyftet ehälsa påverkat vårt sätt att dokumentera Graferna visar användning av vårdplansblanketter och av den gemensamma mallen för basutredning per månad, dessa är mått som valts för att följa om genomförandet av tema 2 har påverkat vårt arbetssätt.

4 4 (7) För båda ses en tydlig ökning under våren varefter användningen sjunker betydligt under sommaren. Användningen var som högst under maj men vad detta beror på går ej att avgöra.. I bilden finns en länk till artikeln i Läkartidningen. 9. Repetition och fördjupning av tema 1 och 2 Huvuddelen av dagens dialogseminarium kommer att ägnas åt praktiska övningar. Det finns en meny av färdiga övningsuppgifter på de följande sidorna. Vi kommer att arbeta två och två framför datorer. Dessa finns.. Klinikledningen har bestämt att alla ska gå igenom vissa övningar: Får vi tid över kan ni välja ytterligare uppgifter. Alla övningsuppgifterna finns publicerade på Insidan så att ni själva kan arbeta med dem när ni vill. OBS! Vi arbetar i TakeCares utbildningsmiljö med de övningspatienter vi har tillhandahållit, om inget annat sägs i övningsuppgifterna. 10. TakeCare-funktioner övningsuppgifter (De uppgifter som kliniken valt som obligatoriska ska vara markerade, t.ex. i avvikande färg) 11. Andra system och tjänster övningsuppgifter Skriv ut pappersexemplar av övningsuppgifterna. OBS - finns behov av en övningsuppgift om Juris görs denna av respektive klinik De praktiska övningarna ska ta cirka 2 timmar inklusive glidfika. 12. Gemensam övningsuppgift Publikationer i TakeCare Som introduktion till övningsuppgifterna gör UL uppgiften TakeCare funktionsbeskrivningar för att visa hur man ska arbeta med uppgifterna Kompendiet delas ut till deltagarna därefter görs uppgiften gemensamt. Informera om att alla övningar utgår ifrån att man använder Publikationer i Take Care: där finns funktionsbeskrivningar, SLSO-Psykiatri-Gemensamma riktlinjer och andra länkar till specifika webbsidor. 13. Nu kör vi! Beskriv hur övningarna ska genomföras praktiskt - ge utrymme för frågor (UL måste veta var alla sitter och ha mobilnummer till dem. UL:s mobilnummer ska delas ut.)

5 5 (7) Introducera glidfika. Ange tid för återsamling. Man ska arbeta 2 och 2, i första hand med de uppgifter som valts i förväg (kliniken). När man är klar med dessa kan deltagarna välja vilka av övriga uppgifter de vill arbeta med. Dessa finns tillgängliga på Insidan. 14. Genomgång av övningsuppgifter Återsamling. Vem tar anteckningar? I första hand genomgång av de utvalda övningsuppgifterna. Är något oklart? Ger det vi lär oss genom övningsuppgifterna anledning att ändra våra rutiner? Synpunkter på övningsuppgifterna var de tydligt formulerade. Hur var arbetssättet? Om tiden tillåter kan man gå igenom även andra övningar som deltagarna har hunnit med. 15. Vad är på gång? Patientens journal på nätet är något som tidigast kan bli aktuellt för oss Kvalitetsregister bild över gången från TC till kval.reg Förbättrad integration med skattningswebben man kommer att slippa steget att manuellt journalföra skattningsresultaten vid basutredning. 16. Nya gemensamma mallar hösten 2013 De flesta journalmallar inom psykiatrin i SLSO är idag fortfarande lokala. Mallarna kan t o m vara olika på olika enheter inom samma klinik. Detta är ett hinder i många olika sammanhang. Informationen i patienternas journal blir svårare att hitta, det blir svårare att utveckla stöd för bra arbetssätt och det blir omöjligt att ta fram jämförbar statistik om den behandling som ges. Strategin är därför att vi successivt ska ersätta de lokala mallarna med gemensamma mallar. Blåfärgade mallar är nytillkomna sedan tema 2. Mallar med heldragen kant är breddinförda, de med streckad kant är under arbete eller i pilot. Utöver dessa mallar pågår en pilot med speciella mallar för dokumentation av psykologisk behandling vid självskadebeteende (DBT/MBT).

6 17. Uppföljande skattningar - vid avslut, 5-7 månader efter basutredning och vid årskontroll Basutredningens standardiserade användande av de generella skattningarna CGI-S och EQ-5D ger ett utgångsvärde vid uppföljning av patientens tillstånd. Uppföljande skattningar görs vid avslut, 5-7 månader efter basutredning och vid årskontroll. Vid dokumentation av uppföljande skattningar kan mallen Resultat av uppföljande skattningar användas. I mallen finns förutom sökord för de generella skattningarna även ett stort antal sökord för olika specifika skattningar, detta för att det så ofta som möjligt ska vara lätt att hitta de sökord man behöver för de specifika skattningar som används som komplettering till de generella. En rapport som visar förändring i skattningsresultat efter 5-7 månader har tagits fram och är tillgänglig för alla användare på Insidan. Rapporten visar ännu endast hur utdata om förändring i skattningsresultat enkelt kan tas fram. Det finns ännu alltför få uppföljande skattningar dokumenterade varför inga slutsatser om behandlingsresultat kan dras. En aktuell svensk studie har visat att ångest/depression har stor påverkan på egenupplevd hälsorelaterad livskvalitet mätt med i EQ-5D:s VAS-skala. Påverkan är större än för de övriga fyra kategorierna av sjukdomsrelaterad ohälsa. Det är viktigt att man i verksamheten hittar rutiner som stödjer ett sytematiskt användande av uppföljande skattningar. 18. Förbättrad integration med skattningswebben Ett stort irritationsmoment vid arbete med skattningswebben är den bristande integrationen med TakeCare. Detta medför en störande dubbeldokumentation, t.ex. vid basutredning. Under hösten 2013 kommer integrationen att förbättras så att den manuella dubbeldokumentationen försvinner. 19. Integration med kvalitetsregister För alla inblandade i arbete med kvalitetsregister är frustrationen över det merarbete registreringar medför väl känd. 6 (7) Inom det vårdgrensgemensamma projektet Strukturerat Vårddata kvalitetsregisterkoppling TakeCare pågår ett arbete med att eliminera dubbeldokumentationen genom att data till kvalitetsregistret sammanställs maskinellt ur den ordinarie journaldokumentationen. Detta ställer krav på användning av vissa strukturerade sökord. För kvalitetsregistret ECT tillämpas from 2013 denna modell vid rapportering. Också för Svenskt beroenderegister, SBR, är det nu möjligt att ur TakeCare automatiskt sammanställa data för rapporteringen.

7 7 (7) För PsykosR (psykosregistret), BUSA (för ADHD) och BipoläR sker integrationsarbetet kopplat till arbetet med en gemensam mall för systematisk årskontroll. För ätstörningsvårdens StepWise pågår arbete med en förbättrad integration. Som chef kan det vara bra att känna till att för de medarbetare som deltar i projektet ersätts den arbetstid de lägger ner genom projektmedel. Produktionsbortfall kompenseras dock inte. Kontaktperson för integrationsprojektet är Mattias Agestam. 20. Min journal på nätet Uppsala läns landsting har infört Min journal på nätet och SLL planerar för ett införande. En pilot ska genomföras inom SLSO:s primärvård. Åtkomst till Min journal sker genom Mina Vårdkontakter. (i Uppsala är vårdgrenarna Psykiatri, Geriatrik, Kvinnofrid och Genetik i dagsläget undantagna). Vi kommer att få anledning att återkomma till Min journal på nätet. 21. Vad har vi gått igenom idag 22. Sammanfattning Vem tar anteckningar? Upprepa att övningsuppgifterna finns att hitta på Insidan för den som vill arbeta mer på egen hand. 23. Reflektion efter seminariet

Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning

Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning 1 (6) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare April - juni 2013 Dialogseminarium Dokumentation och uppföljning Kom ihåg att: Stäng av mobilerna Hissa flaggan Ta närvaro, detta sker via insidan. Utse

Läs mer

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Januari - Mars 2013 Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa Kom ihåg att: Stäng av mobilerna Hissa flaggan Ta närvaro, detta sker via insidan. Utse

Läs mer

Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet

Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Oktober - november 2013 Tema 3 Journal på nätet och Informationssäkerhet Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen under första

Läs mer

Månadstema 8 Psykisk ohälsa

Månadstema 8 Psykisk ohälsa 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Februari - Mars 2013 Månadstema 8 Psykisk ohälsa Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Månadstema Levnadsvanor Rehab

Månadstema Levnadsvanor Rehab 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården 2011-11-01 Uppdaterad 2011-12-02 Månadstema Levnadsvanor Rehab Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Kompetenslyftet ehälsa i primärvården oktober 2011 Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen under första

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa

Kompetenslyftet ehälsa Kompetenslyftet ehälsa Januari 2011 december 2013 Slutrapport Ann-Marie Bönström, Projektledare Bakgrund Användning av IT-stöd inom hälso- och sjukvården har under de senaste åren ökat mycket snabbt och

Läs mer

ehälsalyftet Journal via nätet Hösten 2016 Detta projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden

ehälsalyftet Journal via nätet Hösten 2016 Detta projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden ehälsalyftet Journal via nätet Hösten 2016 Dagens seminarium består av: Journal via nätet - SLL-gemensamt material Fika Journal via nätet - fördjupning för psykiatrin i SLSO Agenda Journal via nätet Introduktion

Läs mer

Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL

Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Sept-okt 2012 Månadstema 6 Dokumentation & uppföljning KOL Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab

Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab 1 (5) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare April - Maj 2013 Månadstema 9 Kognitiv svikt, demens, Rehab Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t ex frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes

Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Mars-April 2012 Månadstema Dokumentation & uppföljning Diabetes Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t.ex. frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården. Dialogseminarium Levnadsvanor för Rehab Välkommen!

Kompetenslyftet ehälsa i primärvården. Dialogseminarium Levnadsvanor för Rehab Välkommen! 1 Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Dialogseminarium Levnadsvanor för Rehab Välkommen! 2 Levnadsvanor Levnadsvanor vad är det egentligen? Nya förhållanden och behov - Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande

Läs mer

Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa, utökad målgrupp Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare

Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa, utökad målgrupp Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare 2014-02-14 Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa, utökad målgrupp Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare 2014-02-14 Inledning Hälso- och sjukvården har under ett antal år använt elektroniska journalsystem

Läs mer

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa

Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa 1 (10) Kompetenslyftet ehälsa geriatrik/asih Januari 2013 Dialogseminarium Tema 1 - Grundläggande ehälsa Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpointpresentationen

Läs mer

Månadstema Levnadsvanor HLM

Månadstema Levnadsvanor HLM 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården November december 2011 Version 2011-12-01 /AH Månadstema Levnadsvanor HLM Inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpointpresentationen

Läs mer

Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning

Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning 1 (6) Kompetenslyftet ehälsa för våra med@arbetare våren 2013 Dialogseminarium tema 2 Dokumentation och uppföljning Glöm inte flaggan! Bild 1. Inledningsbild Kan ligga öppen när alla deltagare kommer in

Läs mer

Välkommen till dialogseminarium Processorienterat arbetssätt hjärtsvikt

Välkommen till dialogseminarium Processorienterat arbetssätt hjärtsvikt Version 2016-04-14 VT 2016 Välkommen till dialogseminarium Processorienterat arbetssätt hjärtsvikt 2 Agenda Processorienterat arbetssätt Värdelyftet Framtidens primärvård Vårdprocess hjärtsvikt Varför

Läs mer

Grundläggande ehälsa. Märit Säker, utvecklingsledare

Grundläggande ehälsa. Märit Säker, utvecklingsledare 1 Grundläggande ehälsa Märit Säker, utvecklingsledare 2 Grundläggande ehälsa Vad är ehälsa Var hittar man information? - Insidan - Uppdragsguiden - Vårdguiden/ Mina vårdkontakter - WHO information på olika

Läs mer

Synkronisering av riktlinjer, dokumentation, kvalitetsregister och informationsstruktur.

Synkronisering av riktlinjer, dokumentation, kvalitetsregister och informationsstruktur. Synkronisering av riktlinjer, dokumentation, kvalitetsregister och informationsstruktur. Mattias Agestam, Stockholms läns sjukvårdsområde Staffan Winter, Nationella Programmet för Datainsamling IT-kommitténs

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/39 Webbformulär i TakeCare 2/39 Boka formulär...4 Schemalagda formulär OBS! Endast för utsedda pilotenheter...7 Typ av schema...8 Boka direkt...8 En gång i framtiden...8 Flera gånger i framtiden...8

Läs mer

Möjligheter och risker med journalen på nätet

Möjligheter och risker med journalen på nätet Möjligheter och risker med journalen på nätet Benny Eklund, Landstinget i Uppsala län Shoukofeh Manoucher Pour, Läkarförbundet David Liljequist, Vårdförbundet Eva Pilsäter-Faxner, Stockholms läns sjukvårdsområde

Läs mer

Värdelyftet Framtidens primärvård

Värdelyftet Framtidens primärvård Värdelyftet Framtidens primärvård Eva Pilsäter Faxner Samordnande chef primärvård Strukturerad vårddokumentation checklistor för evidens och vårdprogram dela information patienten verksamhetsutveckling

Läs mer

Detta projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden

Detta projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden Hemsjukvårdsdokumentation och Senior Alert Målgrupp sjuksköterska/distriktsköterska samt läkare inom hemsjukvården Stockholms läns sjukvårdsområde(slso) Inom hemsjukvården finns några av våra mest sköra

Läs mer

Framtidens primärvård

Framtidens primärvård Framtidens primärvård Strukturerad vårddokumentation checklistor för evidens och vårdprogram dela information patienten dela information med andra vårdgivare överföring till kvalitetsregister verksamhetsuppföljning

Läs mer

Användarguide. Dokumentation vid ECT-behandling

Användarguide. Dokumentation vid ECT-behandling Användarguide Dokumentation vid ECT-behandling För enheter som ordinerar ECT Användning av gemensamma mallar för ECT i TakeCare 3 Bakgrund 3 Inledning 3 Vad Du behöver göra 4 Ordination av ECT 4 Administration/Behandling

Läs mer

Revision av registreringar inom psykiatrisk öppenvård

Revision av registreringar inom psykiatrisk öppenvård Revision av registreringar inom psykiatrisk öppenvård Barn- och ungdomspsykiatri Beroendevård Vuxenpsykiatri Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 08-123 132 00 Datum: 2011-10-19 Diarienummer: HSN1103-0243

Läs mer

Öppenvårdsdokumentation

Öppenvårdsdokumentation 1 (5) Öppenvårdsdokumentation Anvisningar för journalmallen Besök - Årskontroll Mallen ska användas för dokumentation vid årlig uppföljning i samband med Årskontroll. Mallen utgör också en del av det,

Läs mer

Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning

Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning 1 (10) Kompetenslyftet ehälsa Habiliteringen Hösten 2013 Dialogseminarium tema 3: Dokumentation och uppföljning Förbered inför dagens seminarium: Fyll i namnet på dig som utvecklingsledare på powerpoint-presentationen

Läs mer

1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012

1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012 1 (7) Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Maj - Juni 2012 Månadstema 5 Påbyggnad ehälsa Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t.ex. frågor, förbättringsförslag, brister

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse År 2013

Patientsäkerhetsberättelse År 2013 Patientsäkerhetsberättelse År 2013 2014-02-21 Revideras senast 2015-02-27 Sören Akselson Chefsöverläkare 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 5 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Kompetenslyftet ehälsa för våra våren 2013

Kompetenslyftet ehälsa för våra våren 2013 Kompetenslyftet ehälsa för våra med@arbetare våren 2013 Dialogseminarium tema 2 Informationssäkerhet Utse någon som dokumenterar de punkter som behöver föras vidare till APT, t.ex. frågor, förbättringsförslag,

Läs mer

Användarguide. Dokumentation vid ECT-behandling. För enheter som ordinerar ECT

Användarguide. Dokumentation vid ECT-behandling. För enheter som ordinerar ECT Användarguide Dokumentation vid ECT-behandling För enheter som ordinerar ECT Användning av gemensamma mallar för ECT i TakeCare 3 Bakgrund 3 Inledning 3 Vad du behöver göra 4 Ordination av ECT 4 Administration/Behandling

Läs mer

Projektdirektiv. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen [Nämnd/Förvaltning/alternativt blank] Teknisk anslutning av TakeCare till Journalen via nätet

Projektdirektiv. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen [Nämnd/Förvaltning/alternativt blank] Teknisk anslutning av TakeCare till Journalen via nätet [Nämnd/Förvaltning/alternativt blank] Projekt- / förstudiedirektiv *Projekt Teknisk anslutning av TakeCare till Journalen via nätet *Projektägare Maria Dalemar *Projektledare Lina Jacobsson Projektstyrgrupp

Läs mer

SVD strukturerat vårddata kvalitetsregisterkoppling TakeCare. att använda de nationella resurserna

SVD strukturerat vårddata kvalitetsregisterkoppling TakeCare. att använda de nationella resurserna SVD strukturerat vårddata Termkonferensen 2011-10-03 Om arbetet med mallar i journalsystem TakeCare att använda de nationella resurserna Bo Wikström, Projektägare Björn Hultgren, Huvudprojektledare Bo

Läs mer

Vårdprocess www.psykiatriregister.se

Vårdprocess www.psykiatriregister.se Rapporterande enhet Rapporterande enhet är den enhet där internetbehandlingen utförs Enhetens HSA-ID * Adress* Ärendeansvarig* Kontaktperson för SibeR* Kontaktuppgift (e-post) Internetpsykiatrienheten

Läs mer

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Agenda Utvecklingen av Link Link och Vårdplaneringsprocessen Informations- och utbildningsmaterial Support Frågor Utvecklingen av Link Utveckling av Link

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet e-hälsotjänster via 1177 Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja och vidareutveckla

Läs mer

Tillgänglighetsplan hösten 2012 hösten 2013 Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare

Tillgänglighetsplan hösten 2012 hösten 2013 Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Tillgänglighetsplan hösten 2012 hösten 2013 Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Bakgrund Hälso- och sjukvården har under ett antal år använt elektroniska journalsystem men den senaste tidens utveckling

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet ehälsa- vad är det? e-hälsotjänster via 1177 Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja

Läs mer

Verksamhetsstöd ehälsa Innovationssluss

Verksamhetsstöd ehälsa Innovationssluss 1 Mobil e-hälsa ett projekt med syftet att använda Health Innovation plattform (HIP) och Integrationsplattform för vårdgivare (IPV) med TakeCare information i Surfplatta Verksamhetsstöd ehälsa Innovationssluss

Läs mer

1. ansluta vuxenpsykiatrin till journal via nätet enligt underlag 2. ansluta rättspsykiatrin i NU-sjukvården under en prövoperiod av 6 månader

1. ansluta vuxenpsykiatrin till journal via nätet enligt underlag 2. ansluta rättspsykiatrin i NU-sjukvården under en prövoperiod av 6 månader 1 (5) Beslut Vuxenpsykiatrins anslutning till Journal via nätet Datum 2018-01-24 Diarienummer RS 2017-01214-2 Handläggare: Christina Fagerberg Telefon: 073-660 15 63 E-post: christina.fagerberg@vgregion.se

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa

Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Kompetenslyftet ehälsa för våra med@rbetare Januari - mars 2013 Dialogseminarium tema 1: Grundläggande ehälsa Förbered inför dagens seminarium: Ha med flaggan, som ska stå på bordet. Fyll i namnet på dig

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja och vidareutveckla vår ehälsakompetens Genom

Läs mer

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Håbo kommun Region Uppsala: Primärvården i Håbo, Psykiatrimottagningen i Håbo och Enköpings lasarett Fastställt av: Tjänstemannastyrgruppen för närvårdsamverkan Datum:

Läs mer

Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort

Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort Enkelt, effektivt och rättvist Information för medarbetare Innehåll Varför e-frikort? Hur det ska fungera Koncept, rutiner och regler TakeCare och webbapplikation

Läs mer

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Bakgrund Regeringen har den 24 april 2008 träffat en överenskommelse med Sveriges

Läs mer

Nationellt kvalitetsregister för psykosvård

Nationellt kvalitetsregister för psykosvård Nationellt kvalitetsregister för psykosvård Varför kvalitetsregister -Mäta och utvärdera vårdkvalitet -Uppmuntra vården till förbättringsarbete -Ge patienterna underlag att välja Nyttan med register? Register

Läs mer

Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort

Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort Elektroniskt högkostnadsskydd och frikort Enkelt, effektivt och rättvist 2015-08-31 Innehåll Varför e-frikort Hur det ska fungera Koncept, rutiner och regler TakeCare och webbapplikation Hur införandet

Läs mer

UTBILDNINGSSTRATEGI. GallRiksdagarna. Utbildningsmiljön. Grundutbildning. Lise Lott Prebner

UTBILDNINGSSTRATEGI. GallRiksdagarna. Utbildningsmiljön. Grundutbildning. Lise Lott Prebner UTBILDNINGSSTRATEGI Utbildningsmiljön GallRiksdagarna Grundutbildning Lise Lott Prebner UTBILDNINGSSTRATEGI En viktig del för hög datakvalitet är att de som registrerar i ett kvalitetsregister har en adekvat

Läs mer

SLSO Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa i primärvården

SLSO Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa i primärvården SLSO Utvärdering av Kompetenslyftet ehälsa i primärvården Delrapport 5 9 november 2012 Utvärdering av kompetenslyftet ehälsa i primärvården Projekt: Kompetenslyftet ehälsa Period: september 2012-oktober

Läs mer

Slutrapport. Levnadsvanor. alkohol, tobak, fysisk aktivitet och mat. - dokumentation i hälsobladet 2012-09-03. www.lio.se

Slutrapport. Levnadsvanor. alkohol, tobak, fysisk aktivitet och mat. - dokumentation i hälsobladet 2012-09-03. www.lio.se Slutrapport Levnadsvanor - dokumentation i hälsobladet alkohol, tobak, fysisk aktivitet och mat 2012-09-03 www.lio.se 2012-09-03 Dokumentation av levnadsvanor i Cosmic Hälsobladet Bakgrund Sedan 2009 har

Läs mer

Kvalitetsregister i verksamhetsutveckling - Psykiatri Psykos/SU. Zophia Mellgren september 2013

Kvalitetsregister i verksamhetsutveckling - Psykiatri Psykos/SU. Zophia Mellgren september 2013 Kvalitetsregister i verksamhetsutveckling - Psykiatri Psykos/SU Zophia Mellgren september 2013 Ett helhetstänk Krav utifrån/uppifrån/inifrån NR bevis vårdprogram teori och praktik Långsiktig plan, där

Läs mer

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16 Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16 Innehåll Inledning Introduktion till NPÖ Vad ser jag i NPÖ? Vad krävs för att använda NPÖ? Hur startar

Läs mer

IT-stöd för strukturerad dokumentation vid bipolär sjukdom

IT-stöd för strukturerad dokumentation vid bipolär sjukdom Norra Stockholms psykiatri, Affektivt centrum Projektansvarig Mikael Landén IT-stöd för strukturerad dokumentation vid bipolär sjukdom Rapport från satsning på psykiatri och socialtjänst för personer med

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet ehälsa- vad är det? e-hälsotjänster via 1177 Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja

Läs mer

Handlingsplan

Handlingsplan Journal via nätet Målbild 2018 Handlingsplan 2013-2018 Ökad medverkan från individen, smartare e-hälsotjänster och samarbete över organisationsgränser Individen Kunna nå uppgifter om sig själv Aktivt

Läs mer

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM 171227 MAGNUS FRITHIOF Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier... 3 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet... 3 Struktur

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Specifik uppföljning. 1 Uppföljning

Specifik uppföljning. 1 Uppföljning LS 1112-165 Specifik uppföljning 1 Uppföljning 1.1 Beställarens uppföljning I Allmänna villkor beskrivs uppföljningen. Den innebär att Beställaren löpande följer att Vårdgivare uppfyller sitt Åtagande

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Patientdatalagen (PdL) och Informationssäkerhet

Patientdatalagen (PdL) och Informationssäkerhet Patientdatalagen (PdL) och Informationssäkerhet Maria Bergdahl, jurist Mikael Ejner, IT-säkerhetsspecialist Datainspektionen Några utgångspunkter Lagstiftaren och EU vill ha integritet Integritet ej motsatt

Läs mer

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör Manual DF Respons Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF Reviderad 2017-12-08 Lena Olsson, systemadministratör 1 Innehåll RAPPORTERA AVVIKELSE.... 3 LÄSA OCH HANTERA AVVIKELSERAPPORT I DF RESPONS... 5 INLOGGNING

Läs mer

Ökad patientdialog med digitala formulär

Ökad patientdialog med digitala formulär Ökad patientdialog med digitala formulär Nationell Handlingsplan 2013-2018 Målbild 2018 Ökad medverkan från individen, smartare e-hälsotjänster och samarbete över organisationsgränser Individen Kunna nå

Läs mer

För medarbetare i vården: Vanliga frågor och svar om e-tjänsten Journal via nätet. Frågor och svar JVN, version

För medarbetare i vården: Vanliga frågor och svar om e-tjänsten Journal via nätet. Frågor och svar JVN, version För medarbetare i vården: Vanliga frågor och svar om e-tjänsten Journal via nätet Frågor och svar JVN, version 2017-06-12 Översikt frågor Fråga: Vad är e-tjänsten Journal via nätet?... 3 Fråga: Vad är

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-06 1.1 1 (9) Link - Samordnad vårdplanering i Cosmic Link ger möjlighet för slutenvård, kommun och primärvård att hantera de olika faserna i vårdplaneringsprocessen.

Läs mer

Specifik uppföljning. 1 Uppföljning

Specifik uppföljning. 1 Uppföljning Specifik uppföljning 1 Uppföljning LS 1112-166 HSN 122-252 1.1 Beställarens uppföljning I Allmänna villkor beskrivs uppföljningen. Den innebär att Beställaren löpande följer att Vårdgivare uppfyller sitt

Läs mer

PLAN Förebyggande arbetssätt att arbeta systematiskt och strukturerat för att förebygga undernäring, trycksår och fall

PLAN Förebyggande arbetssätt att arbeta systematiskt och strukturerat för att förebygga undernäring, trycksår och fall PLAN Förebyggande arbetssätt att arbeta systematiskt och strukturerat för att förebygga undernäring, trycksår och fall Verksamhet Datum 110824 Version 2 Innehåll Vår vision...3 Våra mål...3 Riskbedömning...4

Läs mer

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 131021 Tillägg filter och nytt rubriksökord. Emma Halme

Läs mer

Logghantering för hälso- och sjukvårdsjournaler

Logghantering för hälso- och sjukvårdsjournaler Sida 1 (7) 2013-09-19 Logghantering för hälso- och sjukvårdsjournaler Övergripande riktlinjer för kontroll av åtkomst av hälso- och sjukvårdsjournaler i Stockholms stads verksamhetssystem. Dessa riktlinjer

Läs mer

Den 27 mars höll SBR sin årliga konferens. Denna gång innebar även konferensen startskottet för det nya SBR efter sammanslagningen med LAROS.

Den 27 mars höll SBR sin årliga konferens. Denna gång innebar även konferensen startskottet för det nya SBR efter sammanslagningen med LAROS. SBR konferens 2015 Den 27 mars höll SBR sin årliga konferens. Denna gång innebar även konferensen startskottet för det nya SBR efter sammanslagningen med LAROS. Deltagarna kom från hela landet och en stor

Läs mer

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN 2018-11-09 RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Ej fastställd av Chefsforum 2018-11-09 Innehållsförteckning Inledning... 1 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård... 1 Den

Läs mer

Frågor och svar om Journal via nätet i SLL

Frågor och svar om Journal via nätet i SLL Frågor och svar om Journal via nätet i SLL Frågor och svar för medarbetare i vården Fråga: Vad är e-tjänsten Journal via nätet? Svar: Journal via nätet är en tjänst som ger patienterna direktåtkomst till

Läs mer

VISPH-projektet. VISPH-projektet

VISPH-projektet. VISPH-projektet VISPH-projektet 2012-01-27 Benny Johansson Maria Jansson Bakgrund l Primärvården och Habiliteringen & Hälsa - ca 6000 användare l Befintliga system ej utvecklingsbara l Följer ej nationella riktlinjer

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Särtryck Kvalitetsbokslut med fokus på Habilitering & Hälsa Heide Benser/Image Source/All Over Press Stockholms läns sjukvårdsområde Hälso- och sjukvård i landstingets regi Heide Benser/Image Source/All

Läs mer

Journal via nätet Personalinformation juni ehälsa/mit

Journal via nätet Personalinformation juni ehälsa/mit Journal via nätet Personalinformation juni 2017 ehälsa/mit Journal via nätet på Gotland Beslut av Hälso- och sjukvårdsnämnden 21 september 2016 att införa Journalen Pilotenheter på Gotland: Slite Vårdcentral

Läs mer

Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll av hälso- och sjukvårdsjournaler i Vodok och nationell patientöversikt (NPÖ)

Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll av hälso- och sjukvårdsjournaler i Vodok och nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamhet och daglig verksamhet Sida 0 (8) Vers. 2.0 Rev. 2018 Informationssäkerhet med logghantering och åtkomstkontroll

Läs mer

Informationssäkerhet i patientjournalen

Informationssäkerhet i patientjournalen RIKTLINJER FÖR Informationssäkerhet i patientjournalen Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-04-02 Giltighetstid 2023-04-02 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Välkomna till ehälsalyftet!

Välkomna till ehälsalyftet! Välkomna till ehälsalyftet! Foto: Shutterstock Agenda Introduktion ehälsalyftet e-hälsotjänster via 1177 Journal via nätet Summering och reflektion ehälsalyftet 2016-2018 Syfte: Höja och vidareutveckla

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Datum: 2018-11-20 Tid: 15:00-17:00 Plats: Gullbergsvass, lokal Karpen Närvarande: Anette Johannesson, Erika Hägg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christina Wisser, Maria Fredriksson,

Läs mer

Dokumentationsriktlinje Standardiserat vårdförlopp för cancer, SVF

Dokumentationsriktlinje Standardiserat vårdförlopp för cancer, SVF Sidan 1 av 8 Innehåll Bakgrund... 1 Dokumentation... 2 Start av VP vårdåtagande... 2 Dokumentationsinformation... 3 Tabell... 5 Avslut av SVF... 7 Avsluta VP vårdåtagande... 8 Bakgrund Regeringen och Sveriges

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

Informationsträff NPÖ

Informationsträff NPÖ Hur påverkar Program Framtidens vårdinformationsmiljö arbetat med att producera information? Informationsträff NPÖ 2019-01-17 Ann-Charlotte Klarén ehälsosamordare Skaraborgs kommunalförbund VISIONEN MED

Läs mer

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15 Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15 Innehåll Inledning Introduktion till NPÖ Vad ser jag i NPÖ? Vad krävs för att använda NPÖ? Hur startar

Läs mer

Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix. kommunikation vid samordnad individuellplanering

Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix. kommunikation vid samordnad individuellplanering Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix kommunikation vid samordnad individuellplanering 21 juni 2018 1 Logga in i Meddix Högerklick på länken nedan och välj öppna hyperlänk https://www.meddix.se/

Läs mer

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM.

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM. Vad är nytt i Easy Planning 7.25 Denna uppdatering innehåller ett flertal stora förbättringar. Den största förbättringen är att mängden data som skickas över nätverket kraftigt har minskats mha SQL frågor.

Läs mer

Projekt Strukturerad vårddokumentation Primärvårdsseminarium Uppsala Åsa Ahlström Projektledare

Projekt Strukturerad vårddokumentation Primärvårdsseminarium Uppsala Åsa Ahlström Projektledare Projekt Strukturerad vårddokumentation 2016-09-27 Primärvårdsseminarium Uppsala Åsa Ahlström Projektledare Syfte Dokumentationen utgår från patientens vårdprocess, beskriver och stödjer den på ett effektivt,

Läs mer

Ett material ska finnas utvecklat för identifiering av lokala behov, förslag på metoder och verktyg för åtgärder. Materialet ska;

Ett material ska finnas utvecklat för identifiering av lokala behov, förslag på metoder och verktyg för åtgärder. Materialet ska; Projektet Vård i annans hem AFA Försäkring genomför på uppdrag av Sveriges Kommuner och Landsting och fackliga organisationer i samverkan ett preventionsprojekt inom vård i annans hem Målet med projektet

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Inspektion enligt personuppgiftslagen (1998:204)

Inspektion enligt personuppgiftslagen (1998:204) Protokoll Dnr 2004-10-28 1368-2004 Inspektion enligt personuppgiftslagen (1998:204) Tillsynsobjekt: Gotlands kommun, hälso- och sjukvårdsnämnden (nämnden) Tid: torsdagen den 28 oktober 2004, kl. 09.00

Läs mer

Yrkesintroduktion för personal på HVB för barn och unga

Yrkesintroduktion för personal på HVB för barn och unga Yrkesintroduktion för personal på HVB för barn och unga Guide till webbaserat stöd YRKESINTRODUKTION FÖR PERSONAL PÅ HVB FÖR BARN OCH UNGA 1 Guide till webbaserat stöd Yrkesintroduktion för personal på

Läs mer

Utvärdering piloten MedControl

Utvärdering piloten MedControl Utvärdering piloten MedControl 190828 1 Vilken verksamhet är du verksam inom? Namn Antal % Bollebygds kommun 4 30,8 Borås stad 2 15,4 Medpro VC och Rehab 1 7,7 Nu sjukvården 0 0 Svenljunga kommun 1 7,7

Läs mer

9/28/17. BUSA Nationellt kvalitetsregister för uppföljning av ADHD-behandling. BUSA=BehandlingsUppföljning av Säkerställd Adhd

9/28/17. BUSA Nationellt kvalitetsregister för uppföljning av ADHD-behandling. BUSA=BehandlingsUppföljning av Säkerställd Adhd BUSA Nationellt kvalitetsregister för uppföljning av ADHD-behandling BUSA=BehandlingsUppföljning av Säkerställd Adhd Jan-Olov Larsson 2017-09-22 1 Jan-Olov Larsson 2017-09-22 2 Jan-Olov Larsson 2017-09-22

Läs mer

Beredningen för integritetsfrågor

Beredningen för integritetsfrågor 1. 1. Beredningen för PROTOKOLLSUTDRAG 1 (1) 43 Uppföljning av efterlevnaden av anvisningar för logguppgifter och dataintrång Diarienummer 1202435 Beredningens beslut Beredningen för föreslår regionstyrelsen

Läs mer

HÄLSODAGBOKEN PIDcare

HÄLSODAGBOKEN PIDcare HÄLSODAGBOKEN PIDcare Webbaserad hälsodagbok för patienter med primär immunbrist och/eller ökad infektionsbenägenhet http://pidcare.halsodagboken.se Innehåll Allmän information Adress Inloggning Allmänt

Läs mer

Rutin för loggkontroll och tilldelning av behörigheter i nationell patientöversikt (NPÖ) Rutinen gäller från fram till

Rutin för loggkontroll och tilldelning av behörigheter i nationell patientöversikt (NPÖ) Rutinen gäller från fram till 1(5) Socialförvaltningen Förvaltningens stab/kansli Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Rutin för loggkontroll och tilldelning av behörigheter i nationell patientöversikt

Läs mer

Ursäkta röran - vi bygger Primärvård 2.0

Ursäkta röran - vi bygger Primärvård 2.0 Ursäkta röran - vi bygger Primärvård 2.0 eva.pilsater-faxner@sll.se eva.henriksen@sll.se Nya förväntningar och behov Nätverkssjukvård Patientmedverkan Personcentrerad vård Följsamhet till vårdprogram ehälso-tjänster

Läs mer

Läkemedelsgenomgång i praktiken så här gör vi!

Läkemedelsgenomgång i praktiken så här gör vi! 1 Läkemedelsgenomgång i praktiken så här gör vi! Alexander Hedman Distriktsläkare, Mörby vårdcentral Processhandledare Kompetenslyftet ehälsa, SLSO Läkemedelsgångar inom SLL Rätt, säkert och praktiskt!

Läs mer