Samarbetskommitténs protokoll 2/99

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samarbetskommitténs protokoll 2/99"

Transkript

1 Samarbetskommitténs protokoll 2/99 Tid/Plats 26 mars 1999, klockan Stadshuset i Landskrona. Närvarande Ledamöter Björn O Anderberg, Helsingborg, ordförande Erik Persson, Helsingborg Sven-Yngve Persson, Bjuv Lars Elofsson, Båstad Kjell Bertilsson, Båstad Claes Pettersson, Höganäs Rune Persson, Klippan Susanne Wallmark, Landskrona Lennart Pettersson, Svalöv Karl-Erik Kruse, Svalöv Margareta Pålsson, Åstorp Reino Persson, Åstorp (observatör) Lennart Nilsson, Ängelholm (observatör) Jan-Erik Einarsson, Örkelljunga Tjänstemän Magnus Hultgren, sekretariatet, NOSAM Erland Bondesson, Höganäs Mikael Andersson, Svalöv Leif Borg, Landskrona Rolf Palm, Bjuv PO Gunnarson, Helsingborg Bertil Göransson, Åstorp Per Karstens, arkeolog/grävledare vid Västkustbanan 1 Robin Jönsson, projektledare Öresundsservice, 2 Kenneth Daun, näringslivsutvecklare Åstorp, 4 Hans Taranger, utvecklingschef högskolefrågor i Helsingborg, 4 1 Värdkommunens presentation Susanne Wallmark hälsar samarbetskommitténs ledamöter och övriga närvarande välkomna till Landskrona. Härefter ger grävledare Per karstens information om forminnesfyndigheter längs Västkustbanans sträckning. 2 Dnr 8/99 Öresundsservice näringslivsinriktat integrationsprojekt NVS/norra Själland Helsingör Erhvervsråd och Sydsvenska Industri- och handelskammaren tagit initiativ till rubricerade projekt. Projektet syftar till att underlätta näringslivets integration i den norra delen av Öresundsregionen. Som samarbetspartners ingår "Erhvervscenter Öresund" omfattande Helsingör kommune, Graested- Gilleleje kommune, Fredensborg-Humlebaek kommune Karlebor kommune, Hörsholm kommune samt NOSAM:s medlemskommuner.

2 Projektet finansieras av danska staten (erhvervsministeriet), Helsingborgs kommun samt genom EU:s strukturfond, interreg II. Vid ärendet handläggning i samarbetskommittén informerar projektledare Robin Jönsson i ärendet. att med tillstyrkan lägga informationen till handlingarna. 3 Information om HH-samarbetet P O Gunnarson informerar om "handlingsprogram för utvecklingen av HH-regionen ". Härav framgår att programmet går från vision till strategi och handling. De värden som ligger till grund för visionen och strategierna harmoniserar väl med de övergripande målområden som finns angivna i marknadsplanen för nordvästra Skåne. Programmet är utarbetat av Helsingborgs och Helsingörs kommuner i nära samverkan. Programmet delas ut till samarbetskommitténs ledamöter. I anslutning härtill aktualiseras möjligheten för de nordvästskånska kommunerna att ansluta sig till marknadsföringsbolaget Visit Helsingborg AB. Bolaget ägs gemensamt av Helsingborgs kommun och näringslivet. att lägga informationen till handlingarna. 4 Dnr 9/99 Lägesrapport om marknadsplan del 2, aktivitetsplanen Samarbetskommittén har beslutat att uppdra åt presidiet att tillsätta en styrgrupp i syfte att arbeta fram en aktivitetsplan för nordvästra Skåne. Planen ska ange förslag till gemensamma insatser och taktiska beslut som måste tas för att de angivna målsättningarna i marknadsplanen ska kunna uppfyllas. Sekretariatet har i till ärendet bifogad projekt- och uppdragsbeskrivning informerat om projektet och vilka som ingår i styrgruppen. Ett utkast till aktivitetsplan har nu arbetats fram. Avsikten är inte att samarbetskommittén, vid detta tillfälle, ska ta ställning varje enskilt projekt. Styrgruppen vill med detta utkast ge kommittén en möjlighet att diskutera och informera sig om planens struktur och innehåll. Ett färdigt och genomarbetat förslag beräknas kunna presenteras tidigast vid majsammanträdet. Planen innehåller såväl gemensamma som kommunvisa projekt. Utgångspunkten är att de gemensamma projektet ska genomföras inom NOSAM:s budgetram. De kommunvisa projekten är respektive medlemskommuns ansvarsområde och finns med i syfte att understryka vikten av ett lokalt engagemang och möjlighet att relatera lokala projekt till de övergripande insatser som görs regionalt. Respektive kommun ges här möjlighet att lyfta upp ett par projekt under respektive målområde. Vid ärendets handläggning i samarbetskommittén ges en kort information av samordnarna för respektive målområde, om förutsättningarna för måluppfyllelse och vilka insatser som krävs. att uppdra åt styrgruppen att fortsätta arbetet enligt redovisat upplägg att rekommendera medlemskommunerna att till sekretariatet senast den 23 april 1999 lämna in 1-2 pågående/planerade kommunvisa projekt inom respektive målområde.

3 5 Dnr 12/99 Profilering av Nordvästra Skåne Arbetet med att ta fram en aktivitetsplan pågår för närvarande. Under de diskussioner som förevarit i styrgruppen har det framkommit att det finns behov av att ta fram ett profilmaterial för Nordvästra Skåne. Ett sådan material kan bestå i skärmutställning, bildspel, broschyr eller dylikt. Materialet ska kunna användas vid såväl gemensamma marknadsinsatser som kommunvisa satsningar där man vill synliggöra sin kommun som en del av nordvästra Skåne och Öresundsregionen. Syftet är att skapa optimal uppmärksamhet och positiv attityd till nordvästra Skåne som en attraktiv etableringsregion för såväl näringslivet som boende. En positiv attityd till regionen genererar tillväxt och fler besökare. Utgångspunkten ska vara den profil och det budskap som finns angivet i marknadsplanen. Målsättningen är att materialet ska färdigställas och på lämpligt sätt presenteras för första gången vid H99-mässan. Denna insats ska genomföras inom ramen för aktivitetsplanen och således räknas in i den totala budget som aktivitetsplanen kommer att utgöra. att ur kommitténs gemensamma budget anslå högst 300 tkr för produktion av ett profilmaterial för nordvästra Skåne inom ramen för marknadsplan nordvästra Skåne att materialet ska presenteras vid H99-mässan och för detta ändamål anslå 50 tkr ur kommitténs gemensamma budget att för ändamålet bilda en referensgrupp med god representation från medlemskommunerna och med Susanne Wallmark som ordförande. 6 Dnr 10/99 Skrivelse till näringsdepartementet angående Västkustbanans utbyggnad NOSAM har tidigare yttrat sig till Banverket angående det underlag som ska ligga till grund för regeringens slutliga beslut om tunnlarna genom Hallandsåsen. Härvid framfördes bl a att NOSAM förordar att hallandsåsprojektet åter påbörjas, men att arbetet ska ske på ett miljösäkert sätt. Ordföranden anför i till ärendet upprättad skrivelse att utöver de synpunkter som framfördes till Banverket bör NOSAM, i skrivelse till näringsdepartementet, även påtala det angelägna i att regeringen omgående fattar beslut om att genomföra en miljökonsekvensbeskrivning av ett fortsatt arbete med Hallandsåstunnlarna. En sådan analys måste påbörjas snarast för att kunna slutföras och finnas med som underlag inför regeringens slutliga beslut som beräknas fattas under hösten. Vid ärendets handläggning i samarbetskommittén föreslår Lars Elofsson att NOSAM dessutom ska påtala att det omedelbart genomförs ytterligare erforderlig projekt- och miljöplanering, teknik- och miljökonsekvensbeskrivning, samt att regeringen för detta ändamål ställer erforderliga medel till förfogande. Samarbetskommittén besluta att uppdra åt presidiet att med ovannämnda påpekanden tillskriva näringsdepartementet i frågan att skrivelsen ska undertecknas av medlemskommunernas samtliga ks ordföranden samt, om möjligt, även representanter för kommunerna i södra Halland och Region Skåne.

4 7 Information om Europakorridoren Mikael Stamming informerar om projekt Europakorridoren nu är omvandlat till aktiebolag. Projektet Europakorridoren omfattar främst en ny järnväg, Europabanan, från Stockholm via tunnel Helsingborg-Helsingör och direkt ner till kontinenten. Men också satsningar på Södra Stambanan och E4 ingår. Åtta kommuner ingår i Europakorridoren AB, nämligen Stockholm, Nyköping, Norrköping, Linköping, Jönköping, Värnamo, Ljungby och Helsingborg. I anslutning härtill informerar Mikael Stamming om att 19 kommuner i norra Själland har tagit initiativ till att tillskriva de båda statsministrarna i Danmark och Sverige om angelägenheten att få till stånd en tunnel mellan Helsingborg och Helsingör. att uppdra åt presidiet att undersöka möjligheterna att agera gemensamt med danskarna vad avser skrivelse till de båda statsministrarna att i övrigt lägga informationen till handlingarna. 8 Dnr 11/99 Anmälningar Sekretariatet informerar om aktuella ärenden och hur handläggningen av olika ärenden fortgår. Följande ärenden återges enligt den till ärendet avgivna skrivelsen. - Regionala tillväxtavtal NOSAM har tillsammans med Idéforum NVS avgivit gemensam skrivelse till Region Skåne. - Pågående samarbete i sydvästra Skåne Kraftsamling kring ett nytt samarbetsforum i sydvästra Skåne. - Långsiktig planering av transportinfrastrukturen i Skåne Möte med Region Skåne har ägt rum och ytterligare samråd planeras. - Arkitekturprogram för NVS Det andra seminariet inom projektet hölls i Höganäs den 11 mars. Nästa seminarium hålls den 15 april under temat Arkitektur och Landskap. - Hemsida En gemensam nordvästskånsk hemsida är under utarbetande. - Örkelljunga lockar nya företag. Urklipp från NST den 12 mars. - Banverket uppvaktades NOSAM var representerad när Helsingborg uppvaktade Banverket. -A great place to live Artikel om nordvästra Skåne i affärstidningen Look at South Sweden. att lägga informationen till handlingarna. Vid protokollet

5 Magnus Hultgren Justeras Björn O Anderberg Margareta Pålsson

7 december 2001, kl 09.00 12.00. Rådhuset i Helsingborg

7 december 2001, kl 09.00 12.00. Rådhuset i Helsingborg Samarbetskommitténs protokoll 5/01 Tid/Plats 7 december 2001, kl 09.00 12.00. Rådhuset i Helsingborg Närvarande Ledamöter Carin Wredström, Helsingborg, ordförande t o m 10 Västkustbanan Stefan Svalö, Bjuv

Läs mer

Samarbetskommitténs protokoll 4/05. Fredag 23 september 2005, kl 09.00-12.00, Stadshuset i Höganäs

Samarbetskommitténs protokoll 4/05. Fredag 23 september 2005, kl 09.00-12.00, Stadshuset i Höganäs 2005-09-26 Samarbetskommitténs protokoll 4/05 Tid/Plats Fredag 23 september 2005, kl 09.00-12.00, Stadshuset i Höganäs Närvarande Ledamöter Jan Nilsson, Åstorp, mötesordförande Anders Månsson, Bjuv SvenYngve

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1997

Verksamhetsberättelse 1997 Verksamhetsberättelse 1997 Inledning Nordvästra Skånes Kommunalförbund (NSK) likviderades i december 1995. Bakgrunden var att ett par medlemmar lämnat NSK och att detta fått till följd att NSK blivit uttunnat

Läs mer

Sten-Åke Tjärnlund, Näringsliv- och Marknad, Helsingborg Sofia Gartman, Näringslivets Hus Stefan Sardh, Sydväst Invest Företagsutveckling

Sten-Åke Tjärnlund, Näringsliv- och Marknad, Helsingborg Sofia Gartman, Näringslivets Hus Stefan Sardh, Sydväst Invest Företagsutveckling 2005-11-21 Samarbetskommitténs protokoll 5/05 Tid/Plats Fredag 18 november 2005, kl 09.30-12.00, Folkets hus i Ekeby Närvarande Ledamöter Carin Wredström, ordförande Stefan Svalö, Bjuv Christian Nilsson,

Läs mer

Samarbetskommittén beslutar att utse Anne Kjellberg från värdkommunen till justeringsman.

Samarbetskommittén beslutar att utse Anne Kjellberg från värdkommunen till justeringsman. 2006-04-03 Samarbetskommitténs protokoll 2/06 Tid/Plats Fredag 31 mars 2005, kl 13.00-1400, Hotel Skansen, Båstad Närvarande Ledamöter Carin Wredström, ordförande Anders Månsson, Bjuv SvenYngve Persson,

Läs mer

Fredag 24 september 2004, kl 09.00-12.00, Kommunhuset i Båstad

Fredag 24 september 2004, kl 09.00-12.00, Kommunhuset i Båstad 2004-09-27 Samarbetskommitténs protokoll 3/04 Tid/Plats Fredag 24 september 2004, kl 09.00-12.00, Kommunhuset i Båstad Närvarande Ledamöter Stefan Svalö, Bjuv Sven Yngve Persson, Bjuv Lars Elofson, Båstad

Läs mer

Näringslivsutskottet

Näringslivsutskottet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Näringslivsutskottet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken (563), onsdag 26 november 2003 kl 13.00-17.00. Ärenden Justering Föregående protokoll

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl. 14:28 14:50. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl. 14:28 14:50. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.20 Ajournering: kl. 14:28 14:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2001

Verksamhetsberättelse 2001 Verksamhetsberättelse 2001 Inledning Efter att ha avvecklat sitt kommunalförbund slöts 1996 ett avtal om framtida samverkan mellan de nordvästskånska kommunerna. Syftet var att öka den gemensamma handlingskraften

Läs mer

LEADER NORDVÄSTRA SKÅNE MED ÖRESUND

LEADER NORDVÄSTRA SKÅNE MED ÖRESUND LEADER NORDVÄSTRA SKÅNE MED ÖRESUND Den Självförsörjande Regionen VAD ÄR LEADER? En del i det svenska landsbygdsprogrammet En metod för att utveckla landsbygden 48 leaderområden i Sverige 7 leaderområden

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(9) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Samarbetskommittén beslutar att utse Åsa Herbst från värdkommunen till justeringsman.

Samarbetskommittén beslutar att utse Åsa Herbst från värdkommunen till justeringsman. 2006-11-22 Samarbetskommitténs protokoll 5/06 Tid/Plats Fredag 17 november 2006, kl 09.00 13.00, Stadsbiblioteket i Ängelholm Närvarande Ledamöter Carin Wredström, ordförande Stefan Svalö, Bjuv Anette

Läs mer

Strukturplan för Skåne Nordväst - Gemensamma ställningstaganden för översiktlig planering

Strukturplan för Skåne Nordväst - Gemensamma ställningstaganden för översiktlig planering Strukturplan för Skåne Nordväst - Gemensamma ställningstaganden för översiktlig planering Skåne Nordväst Syfte och mål Uttrycker samsyn kring gemensamma fysiska utvecklingsfrågor och ställningstaganden.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 09:00-10:50 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 172 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-20.15 Beslutande Nils Göran Nilsson, ordförande (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Birgitta Brodin (s) Ronny Sandberg (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Perspektiv Helsingborg

Perspektiv Helsingborg Statistik om Helsingborg och dess omva rld Nr 2: 2013 Perspektiv Helsingborg Ännu ett år med många flyttande till Helsingborg - Om flyttning till och från Helsingborg år 2012 - Antalet inflyttade till

Läs mer

Vi är. Familjen Helsingborg. Information till medlemskommunernas fullmäktige

Vi är. Familjen Helsingborg. Information till medlemskommunernas fullmäktige Vi är Familjen Helsingborg Information till medlemskommunernas fullmäktige Skåne 1,3 miljoner invånare Familjen Helsingborg 337 000 invånare Helsingborg Landskrona Ängelholm Höganäs Klippan Bjuv Åstorp

Läs mer

Föredragningslista Näringslivsutskottet

Föredragningslista Näringslivsutskottet Föredragningslista Näringslivsutskottet Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363), onsdag 26 maj 2004 kl 08.00-12.00. Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Föregående protokoll

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 11-22

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 11-22 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rune Backlunds tjänsterum, Regionens hus Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordf. Per Hansson (FP), Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör,

Läs mer

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared

HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 INSPIRERANDE FÖRELÄSARE MODESHOW MED BUTIKER. Fotograf: Gekås Ullared FÖRELÄSNINGAR MODESHOW KONTAKTER INSPIRATION ETABLERINGAR HANDELNS DAG TORSDAG 17 NOVEMBER LANDSKRONA TEATER 2011 MODESHOW MED BUTIKER INSPIRERANDE FÖRELÄSARE Fotograf: Gekås Ullared VÄLKOMMEN TILL HANDELNS

Läs mer

Familjen Helsingborgs strategi för infrastruktur och kollektivtrafik. Inför planperioden

Familjen Helsingborgs strategi för infrastruktur och kollektivtrafik. Inför planperioden Familjen Helsingborgs strategi för infrastruktur och kollektivtrafik Inför planperioden 2018-2029 Syfte Underlag till nationell och regional åtgärdsplanering för planperioden 2018-2029. Gemensam vision

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Tillväxt- och samhällsbyggnadsutskottet 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.35 Beslutande Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Övriga deltagare Plan- och bygglovsarkitekt

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.00 Ajournering 14.42-14.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Sydsvensk REGION BILDNING. Ideell förening

Sydsvensk REGION BILDNING. Ideell förening Sydsvensk REGION BILDNING Ideell förening Upplägg av arbetet och tolkning av direktivet samt vilka som deltagit i arbetet Arbetsgruppen för Hållbar Regional Utveckling En redovisning till arbetsutskottet

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ärendelista. 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Ärendelista. 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-28 Ärendelista 84 Försäljning av aktier i Laholms Biogas AB SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2011-06-28 1 (3) Plats

Läs mer

Framtida Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak - utkast till projektplan

Framtida Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak - utkast till projektplan Framtida Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak - utkast till projektplan Bakgrund Inför programperioden 2014-2020 väntas regeringarna ge uppdrag kring programskrivning till regionerna. Region Skåne har aviserat

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-05-03, kl. 08:00-12:25 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 13:00-14.00 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Laila Borger (S) Gunilla Berglund (C) Maarit Hessling

Läs mer

Företagsklimatet i Tomelilla kommun 2017

Företagsklimatet i Tomelilla kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00

Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00 Styrelsen 2012-02-06 1 Plats och tid Beslutande Folkets Park, Perstorp Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad Fredrik Axelsson, Kristianstad

Läs mer

Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013

Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013 Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013 Förhinder att deltaga i kommunfullmäktiges sammanträde skall anmälas till kommunkansliet Rima Rettegi, tel. 046-73 91 27 eller rima.rettegi@kavlinge.se så att ersättare

Läs mer

Företagsklimatet i Burlövs kommun 2018

Företagsklimatet i Burlövs kommun 2018 Företagsklimatet i s kommun 2018 Om undersökningen i s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag

Läs mer

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Plats och tid Ledamöter Övriga Regionförbundet södra Småland, Växjö 1 oktober 2014, kl 13.00-16.00 Lars Blomberg, ordförande

Läs mer

Hässleholm höghastighetstågstation. - ny station för höghastighetståg i Hässleholm

Hässleholm höghastighetstågstation. - ny station för höghastighetståg i Hässleholm Hässleholm höghastighetstågstation - ny station för höghastighetståg i Hässleholm Höghastighetstågstation i Hässleholm En ny stambana för höghastighetståg planeras Stockholm Göteborg/Malmö. Sträckningen

Läs mer

Företagsklimatet i Kristianstads kommun 2017

Företagsklimatet i Kristianstads kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Regionförbundets arbetsutskott

Regionförbundets arbetsutskott 3 Organ: Plats och tid: ande: Övriga deltagare: Regionförbundets arbetsutskott SKI, Stockholm Onsdag den 24 januari 2007, kl 09.00-11.25 Leif Larsson, ordförande Akko Karlsson, vice ordförande Eddie Forsman,

Läs mer

Företagsklimatet i Malmö stad 2018

Företagsklimatet i Malmö stad 2018 Företagsklimatet i stad 2018 Om undersökningen i stad Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Företagsklimatet i Lunds kommun 2018

Företagsklimatet i Lunds kommun 2018 Företagsklimatet i s kommun 2018 Om undersökningen i s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 107 ANSLAG/BEVIS

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 107 ANSLAG/BEVIS 106 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Gavrilids, Georgios (s) Cimpoeru, Iona (s) Berglund, Tony (s) Sagna, Ben Ibou (s) Glinka, Lucy (s) Pettersson,

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1 2015 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 4201 02:40 00:42 03:22 06:31 09:53 20:15 08:48 25:06 01:01:22 Trelleborg 627 02:33 01:13 03:46 08:27

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q3 1/1-30/9 2015 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 13023 02:38 00:41 03:19 06:44 10:03 18:56 09:12 22:45 00:58:26 Trelleborg 1854 02:28

Läs mer

o SOCIALFÖRVALTNINGEN. Samarbetskommittens protokoll 3/2016. Tid/Plats Fredagen den 3 juni 2016, kl

o SOCIALFÖRVALTNINGEN. Samarbetskommittens protokoll 3/2016. Tid/Plats Fredagen den 3 juni 2016, kl Jan-Inge Hansson Tel: 0732-31 53 68 jan-inge.hansson@ familjenhelsingborg.se SOCIALFÖRVALTNINGEN 2016-06- 1 o Samarbetskommittens protokoll 3/2016 Tid/Plats Fredagen den 3 juni 2016, kl 09.00-12.30. Kommunhuset,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016

Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016 Uppdragstider prio 1 per kommun Q1-Q2 2016 Distrikt 1 Kommun antal uppdrag *1 *2 *3 *4 *5 *6 *7 *8 *9 Malmö 9476 02:50 00:22 03:12 07:16 10:28 20:04 09:28 23:58 01:00:09 Trelleborg 1288 02:43 01:04 03:47

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) (5) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande: Bo Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070124 1 (5) Tid: Kl 15.00 16.35 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande: Bo Pettersson Göran Andersson Ingegärd Karlsson Monica Marker Dick Malmström Ola Arheimer

Läs mer

Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP)

Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) 1 Plats och tid: Grå, 2013-09-26 kl 13:15-16:30 Beslutande: Övriga närvarande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Hans-Börje Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Sid nr Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 2011-01-10 Ärendelista Sid nr Justering...2 1 Information om Skönsmohuset - förändringar i lokalerna...3 2 Projektet Lika Värda...4 3 Referensgrupp för

Läs mer

Företagsklimatet i Landskrona stad 2017

Företagsklimatet i Landskrona stad 2017 Företagsklimatet i stad 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 stad Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Företagsklimatet i Skåne län 2019

Företagsklimatet i Skåne län 2019 Företagsklimatet i län 2019 Om undersökningen i län Deltagande företag Antal anställda Bransch Inga 9 Bygg Handel 19 19 1-38 Industri Tjänster till företag 1 11 6-2 33 Transport Jordbruk, skogsbruk 9 8

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Strået kl. 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg

Läs mer

Minnesanteckningar Beredningen för kollektivtrafik- och infrastrukturfrågor

Minnesanteckningar Beredningen för kollektivtrafik- och infrastrukturfrågor 1 (5) Datum Beteckning 2014-06-23 Minnesanteckningar Beredningen för kollektivtrafik- och infrastrukturfrågor Tid 9 juni 2014 kl. 09.00 11.30 Plats Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund Beslutande

Läs mer

Företagsklimatet i Klippans kommun 2017

Företagsklimatet i Klippans kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats och tid PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-01-17 1 (11) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 15.04 17.10 samt 17.15 17.54. Beslutande Ulrika Thulin,

Läs mer

Styrelsen 2011-06-27 1

Styrelsen 2011-06-27 1 1 Plats och tid Borgen, Osby den 27 juni 2011 Start kl 08.30. Avslutat kl 11.40 Beslutande Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Åke Hammarstedt, Bromölla Lotta Hellström, Bromölla Urban Widmark, Hässleholm

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 PROJEKTPOLICY Denna projektpolicy syftar till att göra projektarbete som arbetsform effektivt samt att ange riktlinjer

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S)

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-10:35 Beslutande Ledamöter Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Ersättare Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Företagsklimatet i Höganäs kommun 2017

Företagsklimatet i Höganäs kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Företagsklimatet i Helsingborgs stad 2017

Företagsklimatet i Helsingborgs stad 2017 Företagsklimatet i s stad 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s stad Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2009-12-14 Ärendelista Sid nr Justering...3 848 Inriktning, organisering samt finansiering av kommunens näringslivsenhet efter år 2010...4 Kommunstyrelsen 2009-12-14 1 Tid Ajournering Plats

Läs mer

Styrelsen 2007-06-18 1 (19) Kommunförbundet Skåne, Storgatan 33, Klippan kl. 09.00-12.00

Styrelsen 2007-06-18 1 (19) Kommunförbundet Skåne, Storgatan 33, Klippan kl. 09.00-12.00 Styrelsen 2007-06-18 1 (19) Plats och tid Närvarande Ledamöter Kommunförbundet Skåne, Storgatan 33, Klippan kl. 09.00-12.00 Stefan Lundgren (m), Sjöbo, ordförande Ulrika Thulin (s) Torbjörn Lövendal (s)

Läs mer

Start kl 11.00 slut kl 14.50

Start kl 11.00 slut kl 14.50 Styrelsen 2013-10-03 1 Plats och tid Beslutande Araslövs Golfkro, Färlöv Start kl 11.00 slut kl 14.50 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Lotta Hellström, Bromölla Lars Ahlkvist, Hörby Tommy Hall,

Läs mer

Protokoll - medlemsmöte. Tid 23 mars 2018 kl Hotell Högland, Nässjö

Protokoll - medlemsmöte. Tid 23 mars 2018 kl Hotell Högland, Nässjö 29 mars 2018 Protokoll - medlemsmöte Tid 23 mars 2018 kl. 10-12 Plats Hotell Högland, Nässjö Närvarande Hässleholm Nässjö Växjö Karlskrona Helsingborg Malmö Älmhult Tranås Vetlanda Aneby Karlshamn Lena

Läs mer

Gemensamt FoU bolag för NSVA, Sydvatten, VA SYD

Gemensamt FoU bolag för NSVA, Sydvatten, VA SYD Gemensamt FoU bolag för NSVA, Sydvatten, VA SYD Ett gemensamt bolag NSVA, Sydvatten och VA SYD har bildat ett gemensamt FoU bolag för vattentjänstsektorn. Projektet är unikt för Norden. 1 Varför göra detta

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 08.00 11.06 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunfullmäktiges SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kommunfullmäktiges SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 18.30 20.05 Beslutande Se sid 2) Övriga deltagare Utses att justera Kommunchef Åsa Ratcovich Ekonomichef Jan Bengtsson, 120-124 Administrativ chef Michael Andersson Karl-Erik

Läs mer

Personalutskottets sammanträde

Personalutskottets sammanträde -3, POU 2012-12-17 08:30 Kallelse till Personalutskottets sammanträde 2012-12-17 kl 08:30 i Lillsjön Förhinder till sammanträde anmäls till Lennart Wadensjö, tel 14 36 61, lennart.wadensjo@ostersund.se

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Lennart Pettersson (C) tjg ers

Läs mer

Regionutvecklingsnämndens sammanträde den 4 februari. Kort information över beslut tagna vid regionutvecklingsnämndens möte.

Regionutvecklingsnämndens sammanträde den 4 februari. Kort information över beslut tagna vid regionutvecklingsnämndens möte. Regionutvecklingsnämndens sammanträde den 4 februari Kort information över beslut tagna vid regionutvecklingsnämndens möte. OBS! Protokollet justeras inom två veckor och läggs på www.vgregion.se/run Ärende

Läs mer

Företagsklimatet i Klippans kommun 2018

Företagsklimatet i Klippans kommun 2018 Företagsklimatet i s kommun 2018 Om undersökningen i s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-21 Sida 1 (13) Paragrafer 172-181 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-17.30 Beslutande Kerstin Persson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige

Regionsamverkan Sydsverige Regionsamverkan Sydsverige Per Stané Persson Infrastrukturutskottet Lägesrapport från infrastrukturutskottet för representantskapet 19 oktober 2018 Utskottet Christina Mattisson (S), Region Blekinge, ordförande

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Skåne år 2030 är öppet. Öppet i sinnet, öppet för alla och med ett öppet landskap. Vi välkomnar nya människor och nya influenser med öppna armar.

Skåne år 2030 är öppet. Öppet i sinnet, öppet för alla och med ett öppet landskap. Vi välkomnar nya människor och nya influenser med öppna armar. Skåne år 2030 är öppet. Öppet i sinnet, öppet för alla och med ett öppet landskap. Vi välkomnar nya människor och nya influenser med öppna armar. Vi är porten till Sverige och ut i världen. Skåne ska dra

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Internationell strategi Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Vi lever i en allt mer globaliserad värld som ger ökade möjligheter men som också ställer nya krav. Linköpings

Läs mer

Hässleholm höghastighetstågstation. - ny station för höghastighetståg i Hässleholm

Hässleholm höghastighetstågstation. - ny station för höghastighetståg i Hässleholm Hässleholm höghastighetstågstation - ny station för höghastighetståg i Hässleholm Höghastighetstågstation i Hässleholm En ny stambana för höghastighetståg planeras Stockholm Göteborg/Malmö. Sträckningen

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1)

Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1) Malmö stad Arbetsmarknads, gymnasie och vuxenutbförvaltningen 1 (1) Datum 2015-10-08 Vår referens Sofia Sjödin Utredningssekreterare sofia.sjodin@malmo.se Tjänsteskrivelse Ansökan från Transfer Syd GYVF-2015-3852

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

ANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LEDNINGSGRUPPEN

ANTECKNINGAR FRÅN MÖTE MED LEDNINGSGRUPPEN Kommuner i samverkan för Inlandsvägen: Mora! Vansbro! Fil ipstad! Storfors! Kristinehamn! Gullspång! Mariestad! Skövde! Falköping! Tidaholm! Mullsjö! Jönköping! Gislaved! Hylte! Halmstad ANTECKNINGAR FRÅN

Läs mer

N2010/4916/TE

N2010/4916/TE Promemoria 2010-07-01 N2010/4916/TE Näringsdepartementet Uppläggningen av de svenska undersökningarna av behovet av och möjligheterna för en ny fast Öresundsförbindelse mellan Helsingborg och Helsingör

Läs mer

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011

Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sammanträdesdatum Styrelsemöte nr Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 2011-08-31 3/2011 Styrelsesammanträde för Sundsvall Logistikpark AB 31 augusti 2011 Sid 27 Sammanträdets öppnande och

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Infrastrukturfrågor. Aktuella projekt

Infrastrukturfrågor. Aktuella projekt www.pwc.com/se Infrastrukturfrågor. Aktuella projekt Höghastighetstågutredningen, HH-tunnel samt ny metroförbindelse Malmö Köpenhamn, Fehmarn bält 2 Höghastighetstågutredningen På nationell nivå : Gunnar

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Rozalia Weisz Handläggare 040-675 35 20 Rozalia.Weisz@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-07-05 Dnr 1701368 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Ett jämställt Skåne, Jämställdhetsstrategi

Läs mer

Ds 2001:15. Rapport om tillväxtavtalen. Första året. Näringsdepartementet

Ds 2001:15. Rapport om tillväxtavtalen. Första året. Näringsdepartementet Ds 2001:15 Rapport om tillväxtavtalen Första året Näringsdepartementet 52 Kronobergs län 54 Norrbottens län 56 Skåne län 58 Stockholms län 60 Södermanlands län 62 Uppsala län 64 Värmlands län 66 Västerbottens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sida 1(5) Datum 24 februari, 2006

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sida 1(5) Datum 24 februari, 2006 Arbetsutskottet Sida 1(5) Datum 24 februari, 2006 Plats och tid Rasta Nordby, Strömstads kommun 24 februari, 2006 09.30 13.00 ande Ole Haabeth, Fredrikstad kommune Erland Lundqvist, Strömstads kommun Clas-Åke

Läs mer

Kollektivtrafik på gles- och landsbygd. Sara Rhudin Sveriges Kommuner och Landsting

Kollektivtrafik på gles- och landsbygd. Sara Rhudin Sveriges Kommuner och Landsting Kollektivtrafik på gles- och landsbygd Sara Rhudin Sveriges Kommuner och Landsting Kollektivtrafik på gles- och landsbygd Fakta Över 80 procent av resandet med kollektivtrafiken sker i storstadsregionerna.

Läs mer