BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte"

Transkript

1 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte

2 Bilaga Sidan 1 av 3 Ansökan Sektionsfonden Ansökan av: Maskinteknologsektionen Ansökt summa: Sektionsfonden, 5110 kr Bakgrund Under Maskinteknologsektionen finns 112 personer som valt att engagera sig lite extra utöver resterande medlemmar. Dessa återfinns bland sektionens subgrupper och utskott innefattande Julius, 6M, XP-M, ph1, Pi och MAkt, samt även som programrådsrepresentanter, kårfullmäktigeledamöter, valberedning och revisorer. Tidigare år har den enda avtackning som skett för dessa engagerade kallats Sektionsaktivas kväll och på grund av ekonomiska skäl endast inneburit grillning och brännboll. Uppslutningen har varit varierande och önskemål om något lite finare har inkommit till oss i styrelsen. Vi har därför detta verksamhetsår bestämt att en ordentlig avtackning är vad våra engagerade förtjänar. Den 16 maj har vi därför bokat Centrumrestaurangen för att bjuda alla våra engagerade på en trerätters middagssittning, och utöver mat och underhållning även dela ut en gåva till alla de som valt att lägga ned sin fritid på att göra livet på maskin så bra som möjligt! Budget för arrangemanget finns bifogad nedan. Den slutgiltiga summan kronor är baserad på, det enligt Teknologkårens stadgar bestämda, maxbeloppet kring 300 kronor per person för avtackning. Förutsättningar Syftet med avtackningen är att ge lite extra till de som väljer att engagera sig under sektionen. De sektionsaktiva ska känna sig uppskattade för det otroligt viktiga, och dessutom till stor del ideella, arbete de utför. Vi ser det även som något väldigt positivt att samla alla aktiva så att de får träffa varandra då det dels bidrar till gemenskapskänslan inom sektionen men även skulle ge ett perspektiv på sektionens betydelse och omfattning. Vi tror även att en avtackning utöver det vanliga kommer att öka framtida engagemang inom sektionen, något vi anser vara mycket positivt. Teknologkåren Expedition Organisationsnr: Hemsida: vid Luleå tekniska universitet Tfn: Postgiro: E-post: expedition@teknologkaren.se Luleå Fax:

3 Bilaga Sidan 2 av 3 Åtaganden Maskinteknologsektionens styrelse 2014/2015 åtar sig att genomföra eventet Tack till Sektionsaktiva den 16 maj 2015, och samtidigt se till att utöka budgetposten för kommande styrelse samt skriva överlämning så att arrangemanget kan fortsätta att existera och utvecklas. Ansvar Maskinteknologsektionens styrelse 2014/2015 Kontakt Huvudansvarig för eventet är Jennifer Davidsson (UBS Maskinteknologsektionens styrelse 2014/2015) och nås lättast via: E-post: ubs@m-sektionen.se Telefon: Styrelsen nås via e-post: styrelsen@m-sektionen.se Teknologkåren Expedition Organisationsnr: Hemsida: vid Luleå tekniska universitet Tfn: Postgiro: E-post: expedition@teknologkaren.se Luleå Fax:

4 Bilaga Sidan 3 av 3 Budget Intäkter Antal À-pris Totalt Anmälningsavgift Budgetpost Avtackning 8000 Sektionsfondansökan Ansökan Studiesociala samfonden Totalt: SEK Utgifter Sittning Centrum Gåva 3400 Övriga utgifter (10 %) 3790 Totalt: SEK Balansräkning Intäkter Utgifter Balans: SEK Teknologkåren Expedition Organisationsnr: Hemsida: vid Luleå tekniska universitet Tfn: Postgiro: E-post: expedition@teknologkaren.se Luleå Fax:

5 Sidan 1 av Proposition - Ny styrning för sektionerna Under vårterminen 2014 till vårterminen 2015 har förslaget beretts av Thule Brahed, Erika Werner, Jennifer Davidsson och Daniel Kastinen. Även Albin Nilsson och Axelina Flote har deltagit i arbetsgruppen. Vi som berett förslaget är tidigare UO, UBS:ar samt programrådsrepresentanter och finner att vi tillsammans haft bra grund för det underlag vi nu redovisar. Bakgrund Sektionstillskottet är KFs ekonomiska styrmedel för sektionerna och på detta sätt kan därmed KF styra hur sektionerna arbetar från år till år. Det ekonomiska bidraget ska fungera som ett incitament för öka motivationen inom olika arbetsområden. I dagsläget ges bland annat pengar till TKLs sektioner för att motivera medlemsrekrytering och utbildningsbevakning. Detta kan dock utvecklas vid behov om till exempel sektionerna redan har en hög medlemsanslutning. Då behöver möjligtvis inte fokus behöver ligga på att rekrytera fler medlemmar utan då kan medlen istället användas som incitament till arbeten inom exempelvis studiesocialt eller arbetsmarknadsfrågor fastställdes denna nuvarande form, så kallad XYZ-formeln, av utbetalning till sektionerna. Sedan dess har modellen använts men inte utvärderats. Utvärdering av sektionstillskottet var grunden till det här arbetet som har resulterat i förslagen nedan. Initiering av arbetet finns i KS Protokoll 3-13/ Utvärdering och kritik till tidigare förslaget XYZ formeln ansågs vara en bra metod att använda då den gör det möjligt att ta hänsyn till flera aspekter. Idag regleras det ekonomiska tillskottet beroende på tre faktorer. Dessa faktorer består av hur utbildningsbevakning sker, antalet medlemmar i sektionen samt en fast summa. Den del av tillskottet som idag ansågs inte fungera optimalt är den rörliga delen rörande hur utbildningsbevakningen sker. Mycket kritik riktades mot den rörliga delen i XYZ-formeln som sätter kurswikins funktion och administration i fokus. För kurswikins funktion krävs att programrådsrepresentanter är aktiva och fyller i sidan kurswiki.se. Det här har lett till att UBS-arbetet har fokuserats till att "tjata på programrådsrepresentanter" för att de ska rapportera in kursvärderingarna till kurswikin. Det som rapporterats in har sällan gett mervärde åt kurswikin då det blir många kommentarer som upprepas eller inte ens är aktuella då kursen kan ha ändrats. Dessutom har det saknats medel och programmerare för kurswikin vilket har lett till att den inte fortsatt utvecklas. Beskrivning av förslaget

6 Sidan 2 av 13 I det föreslagna reglementet tas kurswikin bort och ersätts av två nya fokusområden. Detta ger fyra faktorer som styr det ekonomiska tillskott: Utbildning av programrådsrepresentanter i årskurs ett (ersätter kurswikin) Hantering av studentärenden (ersätter kurswikin) Medlemsrekrytering Fast summa De två områdena som ersätter kurswikin ansåg gruppen vara viktiga faktorer för att utveckla och förbättra den utbildningsbevakning TKL genomför idag. Förslaget innehåller två olika slags styrmedel, en för våren och en för hösten. Detta för att kunna utvärdera programrådsrepresentanternas utbildning på hösten och under våren kunna granska hur hanteringen av studentärenden har skett. Höstens styrning - Utbildning av nya programrådsrepresentanter Många av dagens programrådsrepresentatner är inte helt insatta i vad deras uppdrag innebär. Därför ska vi bygga upp en bra kunskapsgrund genom att utbilda alla nya programrådsrepresentanter som tillsätts. Sektionen (framför allt UBS) ska se till så det här sker i LP1. Pengarna är tillhanda sektionen redan i LP2 för de UBSar som har haft utbildning. Sektionen får pengar utefter hur många programrådsrepresentanter som utbildas från årskurs 1. Utbildningen går i linje med dokumentet Instruktion till programrådsrepresentant som finns på TKL s hemsida. Vårens styrning - Hantering av studentärenden Det har länge varit bristande uppföljning på studentärenden. En av orsakerna är att utbildningsenhetens ordförande inte haft tillgång till de studentärenden som UBS hanterat och har därmed inte kunnat uppfölja, utvärdera eller funnits som stöd under processen. För att underlätta denna bristande uppföljning har TKL och LS köpt in ett nytt system för hantering av studentärenden ( Det är av all vikt att UBS lär sig använda det här systemet och att det används kontinuerligt under hela året. Därför rekommenderas hantering av studentärenden som vårens styrmedel för sektionstillskottet. Perioden som granskas är LP4 till LP3, vilket innebär att granskningen pågår från våren LP4 till nästkommande vår LP3. Utbetalning kommer ske under LP4. Anledningen till denna granskningsperiod är att LP3 anses vara en bra brytpunkt för många sektioner då en ny UBS väljs. Det finns därmed en möjlighet för en ny UBS att påbörja hantering av ärenden som kommer in i LP3 även om föregående UBS äger ansvaret. Därför rekommenderas att redovisning av studenthantering sker i LP3 för ett års arbete. Om all studentärendehantering hanteras får sektionen full ersättning. Avdrag i ekonomiskt tillskott görs vid misskötsel av ansvaret. Att tänka på I och med denna proposition kommer kurswiki.se inte finnas reglerat i TKLs verksamhet. Därefter är det KS uppdrag att diskutera kring hemsidans framtid.

7 KS yrkar att fastställa Reglemente 3.8.1, 3.8.2, och enligt bilaga X Bilaga Sidan 3 av 13

8 Sidan 4 av Sektioner Senast uppdaterad av KF Röd text ska tas bort Grön text ska läggas till. Förteckning över TKL:s sektioner Följande utgör Teknologkårens sektioner Datasektionen Geosektionen Maskinteknologsektionen Sektionen för industriell ekonomi Kirunasektionen Studentföreningen campus Skellefteå Doktorandsektionen Bergsskolans studentförening Reglemente för Datasektionen, Geosektionen, Maskinteknologsektionen och Sektionen för industriell ekonomi Senast uppdaterad av KF XX-XX Syfte Sektionernas syfte är att tillsammans med medlemmarna sträva efter att uppfylla Teknologkårens vision. Organisation Sektionerna ska vara organiserade med sektionsmötet som högsta beslutande organ. Samtliga sektionens medlemmar har rätt att delta på sektionsmötet. Sektionsmötet utser i sin tur sektionsstyrelsen. Sektionsmötet väljer sektionens Kårfullmäktigeledamöter Ansvarig Sektionsstyrelsen ansvarar för att sektionens ansvar, uppgifter och åtaganden sköts i enlighet med Teknologkårens stadgar och reglementen Ansvar och rättigheter Sektionen ansvarar för att: en representant ifrån sektionsstyrelsen är närvarande på kårfullmäktige och rapporterar vad som händer i sektionen. lämna in verksamhetsberättelse, inklusive ekonomisk årsredovisning, till TKL efter avslutat verksamhetsår samt för varje kvartal lämna, av sektionsrevisor godkänt, ekonomiskt delårsavslut till Teknologkårens kanslichef. representation i sin institutions ledningsgrupp och sitt utbildningsråd finns. vid kontanthantering av belopp högre än 5000 kronor föra över detta till sektionens konto så snart som möjligt. Om man inte har möjlighet att sätta in beloppet eller om man behöver tillgång till större kontantbelopp så ska kontantbelopp större än 5000 kronor förvaras hos Teknologkårens kanslichef. hjälpa TKL med att sprida information till sektionens medlemmar, t.ex. via sektionens hemsida och medlemsmail.

9 Sidan 5 av 13 utse ett arbetsmiljöombud som företräder sektionens medlemmar i de frågor som rör deras studiemiljö. tillsätta en utbildningsbevakningssamordnare, nedan benämnt UBS, i sektionsstyrelsen som har ansvaret för kontakten, i utbildningsfrågor, med TKL. UBS ansvarar för att o delta i UBS-rådet. Sammankallande till UBS-rådet är ordförande för utbildningsenheten. o hantera studentärenden från studenter under sektionen. o tillsammans med utbildningsledaren för respektive program tillse att det finns representation från varje årskurs i programrådet. o tillsammans med utbildningsledare säkerställa att programrådet sammanträder minst en gång per läsperiod samt att mötena protokollförs. o sammankalla träff med sektionens programrådsrepresentanter en gång per läsperiod. hålla i utbildning med för nya programrådsrepresentanter som går i linje med dokumentet Instruktion till programrådsrepresentant som finns på TKL s hemsida o o kurswikin 1 uppdateras i de kurser som faller under sektionens program. alla kurser inom programmen utvärderas enligt följande modell kallad Teknologkårens utvärderingsmodell för programkurser: Skriftliga utvärderingar av alla kurser som har behandlats av programrådet ska ha uppdaterats på Kurswikin antingen senast 15 studiedagar efter att kursen har avslutats eller 10 studiedagar efter programrådet sammanträtt för kurserna, det av alternativen som inträffar sist. Efter det ska en rapport sammanställas av UBS över vilka kurser som har uppdaterats samt att UBS ska ha skickat denna rapport till utbildningsenhetens ordförande. Sektionen har rätt till att: Få information om gällande regler och policys Få utbildning för sektionens studentrepresentanter. Få stöd av kårstyrelsen i sitt arbete. Sektionstillskott Varje sektion erhåller av TKL ett sektionstillskott som beräknas på följande sätt. Utbetalning av sektionstillskottet sker två gånger om året. En gång under höstterminen och en gång under vårterminen. Fullmäktige har att taga ställning till hur stora summorna x, y och z blir senast första juni inför det kommande verksamhetsåret. Godkännande av utbetalning görs av presidiet. För godkännande av utbetalning krävs att rapport från UBS inkommit till utbildningsenhetens ordförande senast 10 dagar innan utbetalning. Summan betalas ut senast sista mars för höstens kurser 14 dagar in i LP 2 för utbildningen och antal medlemmar och sista oktober för vårens kurser samt 14 dagar in i LP 4 för studentärendehantering och medlemmar. De pengar, av den rörliga summans potentiella maxbelopp, dvs om man skulle sätta alla kvoter till ett och sektionens medlemsantal lika med antal helårsstudenter, som inte tillfaller sektionerna direkt investerar TKL i fonden för sektionsaktiviteter som regleras via reglemente Beräkning av sektionstillskottet görs på följande sätt. Tillskottet består av en rörlig och en fast del: 1

10 Sidan 6 av 13 Sektionstillskott = Rörliga delen x, y + Fasta delen (z) Den fasta delen utgörs av en fast summa av z kronor. Den rörliga delen beräknas på följande sätt: o För varje program sektionen ansvarar för beräknas en programkvot enligt: Programkvot=totala antalet utvärderade kurstillfällen för terminen/(totala antalet kurstillfällen i programmet/2) Efter det bestäms en sektionskvot för varje sektion enligt: o Sektionskvot=summan av alla programkvoter för sektionen/antalet program inom sektionen Slutligen beräknas den rörliga delen av sektionsbidraget för varje sektion enligt: Rörliga delen = x antalet studenter sektionskvot + y antalet medlemmar i sektionen När man i beräkningarna ovan skriver studenter och medlemmar så är det antal helårsstudenter inom sektionens ansvarsområde 2 och antal medlemmar i sektionen som åsyftas. Två gånger om året, höstterminen och vårterminen, sker utbetalning och sektionskvoten bestäms enligt följande: Beräkning av sektionskvot Hösttermin För genomförd utbildning i LP1 får sektionen en Sektionskvot enligt Antalet nyutbildade programrådrådsrepresentanter i årskurs 1 Sektionskvot HT = Antal program 2 Antalet nyutbildade programrepresentanter per program i årskurs 1 får maximalt uppnå 2 stycken då TKL strävar efter 2 programrådsrepresentanter. Antal program syftar på de program som ligger under sektionen i enlighet med TKLs reglemente. Beräkning av sektionskvot Vårtermin Sektionen ska sköta och hantera studentärenden aktivt under året och en granskning görs årligen över perioden LP4 till LP3 kommande år. Om TKL anser under årets gång att sektionen missköter detta arbete får studentärenden tvångsövertas. Under våren bestäms Sektionskvoten enligt Sektionskvot VT = 1 om alla årets studentärenden hanterats. 0,75 om 1 av årets studentärende inte hanterats/tvångsövertas. 0,5 om 2 av årets studentärende inte hanterats/tvångsövertas. 0,25 om 3-4 av årets studentärende inte hanterats/tvångsövertas. 0 om 5 eller fler av årets studentärende inte hanterats/tvångsövertas. Där 1 motsvarar 100%, 0,75 motsvarar 75% och så vidare. Med studentärenden ovan menas de fall som anmälts av studenter på Utbildningsbevakning.se. När man i beräkningarna ovan skriver totala antalet utvärderade kurser för terminen så är det alla basoch kärnkurser som tillhör programmet och som har utvärderats enligt Teknologkårens utvärderingsmodell för programkurser under terminen som åsyftas. 2 Beräkningsunderlag hämtas från LTUs årsredovisning, verksamhetsresultat för utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Beräkningarna utförs i enlighet med reglemente 3.10 Program under TKL

11 Sidan 7 av 13 När man i beräkningarna ovan skriver totala antalet kurser så är det alla bas- och kärnkurser som finns med i utbildningsplanen för programmet som åsyftas.

12 Sidan 8 av Reglemente för Kirunasektionen Senast uppdaterad av KF XX-XX Syfte Sektionernas syfte är att tillsammans med medlemmarna sträva efter att uppfylla Teknologkårens vision Organisation Sektionerna ska vara organiserade med sektionsmötet som högsta beslutande organ. Samtliga sektionens medlemmar har rätt att delta på sektionsmötet. Sektionsmötet utser i sin tur sektionsstyrelsen. Sektionsmötet väljer sektionens Kårfullmäktigeledamöter Sektionen har medlemmar både i Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet och kårer vid Umeå Universitet Ansvarig Sektionsstyrelsen ansvarar för att sektionens ansvar, uppgifter och åtaganden sköts i enlighet med Teknologkårens stadgar och reglementen Ansvar och rättigheter Sektionen ansvarar för att: en representant ifrån sektionsstyrelsen är närvarande på kårfullmäktige och rapporterar vad som händer i sektionen. lämna in verksamhetsberättelse, inklusive ekonomisk årsredovisning, till TKL efter avslutat verksamhetsår samt för varje termin lämna, av sektionsrevisor godkänt, ekonomiskt delårsavslut till Teknologkårens kanslichef. hjälpa TKL med att sprida information till sektionens medlemmar, t.ex. via sektionens hemsida och medlemsmail. utse ett arbetsmiljöombud som företräder sektionens medlemmar i de frågor som rör deras studiemiljö. tillsätta en utbildningsbevakningssamordnare, nedan benämnt UBS, i sektionsstyrelsen som har ansvaret för kontakten, i utbildningsfrågor, med TKL. UBS ansvarar för att o delta i UBS-rådet. Sammankallande till UBS-rådet är ordförande för utbildningsenheten. o hantera studentärenden från studenter under sektionen. o tillsammans med utbildningsledaren för respektive program tillse att det finns representation från varje årskurs i programrådet. o tillsammans med utbildningsledare säkerställa att programrådet sammanträder minst en gång per läsperiod samt att dessa möten protokollförs. o sammankalla träff med sektionens programrådsrepresentanter en gång per läsperiod. o kurswikin 3 uppdateras i de kurser som faller under sektionens program. o alla kurser inom programmen utvärderas enligt följande modell kallad Teknologkårens utvärderingsmodell för programkurser: Skriftliga utvärderingar av alla kurser som har behandlats av programrådet ska ha uppdaterats på Kurswikin antingen senast 15 studiedagar efter att kursen har avslutats 3

13 Sidan 9 av 13 eller 10 studiedagar efter programrådet sammanträtt för kurserna, det av alternativen som inträffar sist. Efter det ska en rapport sammanställas av UBS över vilka kurser som har uppdaterats samt att UBS ska ha skickat denna rapport till utbildningsenhetens ordförande. Sektionen har rätt till att: Få Information om gällande regler och policys Få utbildning för sektionens studentrepresentanter. Få stöd av Kårstyrelsen i sitt arbete. Få ekonomiskt stöd av Teknologkåren för resor till och från campus Luleå när sektionsarbetet kräver dessa resor. Söka pengar ur sektionsfonden för engagemangsfrämjande verksamhet Styrdokument När Teknologkårens styrdokument motstrider andra kårers styrdokument berörande Kirunasektionen ska överenskommelse ske mellan kårernas styrelser/ledningsgrupper om vilka styrdokument som äger företräde. Medlemskap i Teknologkåren för studerande vid campus Kiruna Student i Kiruna som studerar vid LTU har rätt att bli medlem i Teknologkåren och därmed även medlem i Kiruna sektionen. Student blir medlem i Teknologkåren och Kirunasektionen per termin mot en terminsavgift som fastställs av kårfullmäktige på rekommendation av Kirunasektionen. Sektionstillskott Kirunasektionen får ett tillskott på 40 kronor för varje student inom sektionens ansvarsområde vid LTU per termin av TKL. Sektionen får utöver detta ett tillskott, y, baserad på antalet medlemmar sektionen har samt ett fast tillskott z. Fullmäktige har att taga ställning till dessa belopp, y och z, senast första juni inför det kommande verksamhetsåret.

14 Sidan 10 av Reglemente för Skellefteåsektionen Senast uppdaterad av KF XX-XX Syfte Sektionernas syfte är att tillsammans med medlemmarna sträva efter att uppfylla Teknologkårens vision Organisation Sektionerna ska vara organiserade med sektionsmötet som högsta beslutande organ. Samtliga sektionens medlemmar har rätt att delta på sektionsmötet. Sektionsmötet utser i sin tur sektionsstyrelsen. Sektionsmötet väljer sektionens Kårfullmäktigeledamöter Sektionen har medlemmar både i Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet och kårer vid Umeå Universitet Ansvarig Sektionsstyrelsen ansvarar för att sektionens ansvar, uppgifter och åtaganden sköts i enlighet med Teknologkårens stadgar och reglementen Ansvar och rättigheter Sektionen ansvarar för att: en representant ifrån sektionsstyrelsen är närvarande på kårfullmäktige och rapporterar vad som händer i sektionen. lämna in verksamhetsberättelse, inklusive ekonomisk årsredovisning, till TKL efter avslutat verksamhetsår samt för varje kvartal lämna, av sektionsrevisor godkänt, ekonomiskt delårsavslut till Teknologkårens kanslichef. hjälpa TKL med att sprida information till sektionens medlemmar, t.ex. via sektionens hemsida och medlemsmail. utse ett arbetsmiljöombud som företräder sektionens medlemmar i de frågor som rör deras studiemiljö. tillsätta en utbildningsbevakningssamordnare, nedan benämnt UBS, i sektionsstyrelsen som har ansvaret för kontakten, i utbildningsfrågor, med TKL. UBS ansvarar för att o delta i UBS-rådet. Sammankallande till UBS-rådet är ordförande för utbildningsenheten. o hantera studentärenden från studenter under sektionen. o tillsammans med utbildningsledaren för respektive program tillse att det finns representation från varje årskurs i programrådet. o tillsammans med utbildningsledare säkerställa att programrådet sammanträder minst en gång per läsperiod samt att dessa möten protokollförs. o sammankalla träff med sektionens programrådsrepresentanter en gång per läsperiod. o kurswikin 4 uppdateras i de kurser som faller under sektionens program. o alla kurser inom programmen utvärderas enligt följande modell kallad Teknologkårens utvärderingsmodell för programkurser: Skriftliga utvärderingar av alla kurser som har behandlats av programrådet ska ha uppdaterats på Kurswikin antingen senast 15 studiedagar efter att kursen har avslutats eller 10 studiedagar efter programrådet sammanträtt för kurserna, det av alternativen 4

15 Sidan 11 av 13 som inträffar sist. Efter det ska en rapport sammanställas av UBS över vilka kurser som har uppdaterats samt att UBS ska ha skickat denna rapport till utbildningsenhetens ordförande. Sektionen har rätt till att: Få Information om gällande regler och policys Få utbildning för sektionens studentrepresentanter. Få stöd av Kårstyrelsen i sitt arbete. Få ekonomiskt stöd av Teknologkåren för resor till och från campus Luleå när sektionsarbetet kräver dessa resor. Söka pengar ur sektionsfonden för engagemangsfrämjande verksamhet Medlemskap i Teknologkåren för studerande vid campus Skellefteå Student i Skellefteå som studerar vid LTU har rätt att bli medlem i Teknologkåren och därmed även medlem i Studentföreningen campus Skellefteå. Student blir medlem i Teknologkåren och studentföreningen campus Skellefteå per termin mot en terminsavgift som fastställs av kårfullmäktige på rekommendation av Studentföreningen campus Skellefteå. Styrdokument När Teknologkårens styrdokument motstrider andra kårers styrdokument berörande Studentföreningen Campus Skellefteå ska överenskommelse ske mellan kårernas styrelser/ledningsgrupper om vilka styrdokument som äger företräde. Sektionstillskott Skellefteåsektionen får ett tillskott på 40 kronor för varje student inom sektionens ansvarsområde vid LTU per termin av TKL. Sektionen får utöver detta ett tillskott, y, baserad på antalet medlemmar sektionen har samt ett fast tillskott z. Fullmäktige har att taga ställning till dessa belopp, y och z, senast första juni inför det kommande verksamhetsåret.

16 Sidan 12 av Reglemente för Bergsskolans studentförening Senast uppdaterad av KF XX-XX Syfte Bergsskolans studentförenings syfte är att tillsammans med medlemmarna sträva efter att uppfylla Teknologkårens vision Organisation Bergsskolans studentförening är en av Teknologkårens sektioner. Sektionerna ska vara organiserade med sektionsmötet som högsta beslutande organ. Samtliga sektionens medlemmar har rätt att delta på sektionsmötet. Sektionsmötet utser i sin tur sektionsstyrelsen. Sektionsmötet väljer sektionens Kårfullmäktigeledamöter. Sektionens medlemmar är även medlemmar i Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet. Ansvarig Sektionsstyrelsen ansvarar för att sektionens ansvar, uppgifter och åtaganden sköts i enlighet med Teknologkårens stadgar och reglementen. Ansvar och rättigheter Sektionen ansvarar för att: en representant ifrån sektionsstyrelsen medverkar på kårfullmäktige och rapporterar vad som händer i sektionen. lämna in verksamhetsberättelse, inklusive ekonomisk årsredovisning, till TKL efter avslutat verksamhetsår samt för varje termin lämna, av sektionsrevisor godkänt, ekonomiskt delårsavslut till Teknologkårens kanslichef. hjälpa TKL med att sprida information till sektionens medlemmar, t.ex. via sektionens hemsida och medlemsmail. utse ett studerandeskyddsombud som företräder alla studenter som studerar vid Bergsskolan i de frågor som rör deras studiemiljö. tillsätta en utbildningsbevakningssamordnare, nedan benämnt UBS, i sektionsstyrelsen som har ansvaret för kontakten, i utbildningsfrågor, med TKL. UBS ansvarar för att o delta i UBS-rådet. Sammankallande till UBS-rådet är ordförande för utbildningsenheten. o hantera studentärenden från studenter under sektionen. o tillsammans med utbildningsledaren för respektive program tillse att det finns representation från varje årskurs i programrådet. o tillsammans med utbildningsledare säkerställa att programrådet sammanträder minst en gång per läsperiod samt att dessa möten protokollförs. o sammankalla träff med sektionens programrådsrepresentanter en gång per läsperiod. o kurswikin 5 uppdateras i de kurser som faller under sektionens program. o alla kurser inom programmen utvärderas enligt följande modell kallad Teknologkårens utvärderingsmodell för programkurser: 5

17 Sidan 13 av 13 Skriftliga utvärderingar av alla kurser som har behandlats av programrådet ska ha uppdaterats på Kurswikin antingen senast 15 studiedagar efter att kursen har avslutats eller 10 studiedagar efter programrådet sammanträtt för kurserna, det av alternativen som inträffar sist. Efter det ska en rapport sammanställas av UBS över vilka kurser som har uppdaterats samt att UBS ska ha skickat denna rapport till utbildningsenhetens ordförande. Sektionen har rätt till att: Få Information om gällande regler och policys Få utbildning för sektionens studentrepresentanter. Få stöd av Kårstyrelsen i sitt arbete. Få ekonomiskt stöd av Teknologkåren för resor till och från campus Luleå när sektionsarbetet kräver dessa resor. Söka pengar ur fonden för sektionsaktiviteter för engagemangsfrämjande verksamhet. Söka pengar ur projektfonden samt investeringsfonden. Medlemskap i Teknologkåren för studerande vid campus Filipstad Student i Filipstad som studerar vid LTU har rätt att bli medlem i Teknologkåren och därmed även medlem i Bergsskolans studentförening Student blir medlem i Teknologkåren och Bergsskolans studentförening per termin eller helår mot en terminsavgift eller helårsavgift som fastställs av kårfullmäktige på rekommendation av Bergsskolans studentförening. Sektionstillskott Bergsskolans studentförening får ett tillskott på 40 kronor för varje student inom sektionens ansvarsområde vid LTU per termin av TKL. Sektionen får utöver detta ett tillskott, y, baserad på antalet medlemmar sektionen har samt ett fast tillskott z. Fullmäktige har att taga ställning till dessa belopp, y och z, senast första juni inför det kommande verksamhetsåret.

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-01-23

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-01-23 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-01-23 Ansökan till Teknologkårens Sektionsfond Sökt av: Sökt summa: Phöseriet, Skellefteå Sektionen 5,000 kr Bakgrund Studentföreningen Campus Skellefteås

Läs mer

Teknologkårens reglementessamling

Teknologkårens reglementessamling Teknologkårens reglementessamling Teknologkårens reglementessamling... 1 1. Reglementen för ekonomi och administration... 3 1.1. Reglemente för personalsocial verksamhet... 3 1.2. Reglemente för arvodering...

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 4 BILAGESAMLING 2018/2019 2019-02-07, kl 18:30 i C305 Bilaga 32.1.1 Kårfullmäktige 4 Sammanträdesdatum: 2019-02-07 Sidan 1 av 2 Anmälningsärenden: Sektioner, NPG, valberedningar, SMK

Läs mer

Teknologkårens reglementessamling

Teknologkårens reglementessamling Teknologkårens reglementessamling Teknologkårens reglementessamling... 1 1. Reglementen för ekonomi och administration... 3 1.1. Reglemente för personalsocial verksamhet... 3 1.2. Reglemente för arvodering...

Läs mer

Teknologkårens reglementessamling

Teknologkårens reglementessamling ... 1 1. Verksamhetsreglemente... 3 1.1. Teknologkåren vid Luleå Tekniska universitet centralt... 3 1.2. Presidiet... 4 1.3. Utbildningsenheten... 4 1.4. Sociala enheten... 4 1.5. Arbetsmarknadsenheten...

Läs mer

Teknologkårens reglementessamling

Teknologkårens reglementessamling Teknologkårens reglementessamling Teknologkårens reglementessamling... 1 1. Verksamhetsreglemente... 3 1.1. Teknologkåren vid Luleå Tekniska universitet centralt... 3 1.2. Presidiet... 5 1.3. Utbildningsenheten...

Läs mer

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305 Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE 5 2016/2017 2017-03-02, kl 18.30 i C305 Bilaga 41.1.1 Kårfullmäktige 5 Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sidan 1 av 4 Teknologkårens fullmäktige Anmälningsärenden Sektioner Maskinteknologsektionen

Läs mer

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305 Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE 2 2017/2018 2017-10-02, kl 18.30 i C305 Bilaga 32.1.1 Sammanträdesdatum 2017-10-02 Sidan 1 av 4 Teknologkårens fullmäktige Anmälningsärenden Sektioner Maskinteknologsektionen

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20 Bilaga 52.1.1 Kårfullmäktige 06 Sammanträdesdatum 2015-02-20 Sidan 1 av 3 Teknologkårens fullmäktige Förslag till beslut om ny policy 16. Policy för

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 5 2013/2014 2014-03-06, kl 18.30 i C305 60 Talmanspresidiet Föredragningslista 5-13/14, 51 - Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-03-06, kl 18.30 Ärenden:

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

Teknologkårens styrelse Bilaga 42.1.1 Kårstyrelsemöte 05-13/14 Sammanträdesdatum 2014-01-28 Sidan 1 av 6 Proposition angående styrdokument för medlemspremiering Bakgrund Efter flera år av oklarheter och

Läs mer

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet:

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet: Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Fastställd av Sektionsmötet: 2016-04-26 Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 3 Kapitel 2 Medlemmar... 3 Kapitel 3 Organisation...

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2014/2015 2015-04-23, kl 18.30 i C305 Föredragningslista 6-14/15, 61-70 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2015-04-23, kl 18.30 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare

Läs mer

2014-04-03, kl 18.30 i C305

2014-04-03, kl 18.30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2013/2014 2014-04-03, kl 18.30 i C305 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-04-03, kl 18.30 Plats: C305 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare 61. Formalia

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 6 BILAGESAMLING 2018/2019 2019-04-25, kl 18:30 i C305 Bilaga 52.1.1 Kårfullmäktige 6 Sammanträdesdatum: 2019-04-25 Anmälningsärenden: Sektioner, NPG, valberedningar, SMK & STUK Maskinteknologsektionen

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 1 BILAGESAMLING 2018/2019 2018-10-04, kl 18:30 i C305 Bilaga 5.1.1 Kårfullmäktige 1 Sammanträdesdatum 2018-10-04 Sidan 1 av 1 Teknologkårens fullmäktige Proposition Val rep. Universitetsstyrelsen

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 6 13/14

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 6 13/14 2014-02-18 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-09-26

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-09-26 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-09-26 Bilaga 2 Kårstyrelsemöte Sammanträdesdatum Sidan 1 av 1 1. Förslag till kunskapsmentorer för teknologkåren Projektledaren för Kunskapsmentorerna

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS)

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS) NU GÄLLANDE STADGAR för Sektionen för industriell ekonomi Versionsdatum: 2014-03-04 Kapitel 1 Allmänt 1. Sektionen för industriell ekonomi, i fortsättningen benämnd I-sektionen, är en ideell förening för

Läs mer

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Förord 2 1. Föreningen 3 2. Syfte 3 3. Obundenhet 3 4. Verksamhetsåret 3 5. Medlemskap 3 6. Sektionsmöte 3 7. Årsmöte 4 8.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Maskinteknologsektionens reglementessamling

Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 1 av 14 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 14 Maskinteknologsektionens reglementessamling Reglemente för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott... 4 Syfte... 4 Ansvarighet...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011/2012

Verksamhetsberättelse 2011/2012 Allmän verksamhet Styrelsen Då styrelsen tillträdde var nio av tio ledamöter tillsatta. Den tionde, PR-ansvarig, tillsattes under verksamhetsårets första sektionsmöte. Till att börja med fanns tre ledamöter

Läs mer

, kl 17:00

, kl 17:00 Kårstyrelsemöte 12 BILAGESAMLING 2018/2019 2019-04-16, kl 17:00 Ansökan till sektionsfonden Sökt av: Datasektionens nanobryggeri (DNB) via Datasektionen. sökt summa: 5434:- Bakgrund Bilaga 74.1.1 Vi är

Läs mer

Maskinteknologsektionens instruktionssamling

Maskinteknologsektionens instruktionssamling Sida 1 av 14 Maskinteknologsektionens instruktionssamling Sida 2 av 14 Innehållsförteckning Instruktioner för Maskinteknologsektionens styrelse... 3 Inledning... 3 Allmänt... 3 Specifik arbetsbeskrivning

Läs mer

Maskinteknologsektionens reglementessamling

Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 1 av 12 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 12 Maskinteknologsektionens reglementessamling Reglemente för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott... 3 Syfte... 3 Ansvarighet...

Läs mer

5 Sektionens medlemmar kan sända in förslag (motioner) till årsmötet.

5 Sektionens medlemmar kan sända in förslag (motioner) till årsmötet. Reglemente för Psykologsektionen PsyKI (Tidigare Reglemente för Psykologsektionen ) Antaget: 2008-02-06 Ändrat: 2009-10-26, 2014-02-20. 2015-01-08 Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Psykologsektionen

Läs mer

Maskinteknologsektionens reglementessamling

Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 1 av 17 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 17 Maskinteknologsektionens reglementessamling Reglemente för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott... 4... 4... 4 Befogenheter...

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av SiS Fullmäktige 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20 Reviderat

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

Reglemente för Audionomsektionen

Reglemente för Audionomsektionen Reglemente för Audionomsektionen Antaget av Fullmäktige: 2007-12-17 Ändrat: 2015-01-08 Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Detta reglemente gäller utöver vad som i Medicinska Föreningens stadgar

Läs mer

Föredragningslista för sektionsmöte 4

Föredragningslista för sektionsmöte 4 Maskinteknologsektionen vid Teknologkåren, LTU Föredragningslista, sektionsmöte 4 2011/2012 Sammanträdesdatum: 2012-05-03 Tid: 18.30 Plats: C305 Föredragningslista för sektionsmöte 4 Datum: 2012-05-03

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

, kl 17:00

, kl 17:00 Kårstyrelsemöte 11 BILAGESAMLING 2018/2019 2019-04-04, kl 17:00 Ansökan ur föreläsningsfond Sökt av: Datasektionen Sökt summa: 20.000 SEK Bilaga: 68.1.1 Bakgrund Teknologkåren och Datasektionen hade i

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2018-02-08 1. ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP I. ERHÅLLANDE II. RÄTTIGHETER III. SKYLDIGHETER 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR I. ORGAN

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 3 13/14

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 3 13/14 2014-10-23 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Proposition om reform av styrelsen

Proposition om reform av styrelsen Sida 1 av 8 Proposition om reform av styrelsen Styrelsen genom Fabian Wahlgren, Styrelseledamot Bakgrund Nuvarande situation För närvarande har vi på sektionen något som kallas för funktionärsstyrelse.

Läs mer

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Dennis Forslund.

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Dennis Forslund. 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias Thorwid 1.1 Mötet öppnas Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:41 den 12 maj 2015 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Mattias

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 7 BILAGESAMLING 2018/2019 2019-05-16, kl 18:30 i C305 Bilaga 62.1.1 Kårfullmäktige 7 Sammanträdesdatum: 2019-05-16 Sidan 1 av 2 Anmälningsärenden: Sektioner, NPG, valberedningar, SMK

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande............................... 1 2.2 Vice ordförande tillika ekonomiskt ansvarig.............

Läs mer

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2011-03-14 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 5 6 s styrelse 5 7 Utskott 6 8 Sociala utskottet

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Sida 1 av 14. Maskinteknologsektionens reglementessamling. Maskinteknologsektionen vid Luleå tekniska universitet Hemsida:

Sida 1 av 14. Maskinteknologsektionens reglementessamling. Maskinteknologsektionen vid Luleå tekniska universitet Hemsida: Sida 1 av 14 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 14 Maskinteknologsektionens reglementessamling Reglemente för Maskinteknologsektionens utbildningsutskott... 4... 4 Ansvarighet... 4 Befogenheter...

Läs mer

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305 Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE 7 2016/2017 2017-05-18, kl 18.30 i C305 Bilaga 62.1.1 Kårfullmäktige 7 Sammanträdesdatum 2017-05-18 Sidan 1 av 4 Anmälningsärenden Sektioner Maskinteknologsektionen rapporterar

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Antaget av SiS 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20

Läs mer

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 3 2016/2017 2016-12-08, kl 18.30 i C305 Föredragningslista 3-16/17, 21-30 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2016-12-08, kl 18.30 Ärenden: 21-30 Bilaga Föredragare

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar 1 (5) Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar Stiftare, namn, säte, firmateckning och verksamhet 1. Den ideella föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Läs mer

Kårens verksamhetsområde är Försvarshögskolan. Försvarshögskolans Studentkår har sitt säte i Stockholm.

Kårens verksamhetsområde är Försvarshögskolan. Försvarshögskolans Studentkår har sitt säte i Stockholm. STÄMMOHANDLINGAR Sida 1 av 8 Antagna: Trädde i kraft: 2015-10-23 1 Sammansättning, ändamål och verksamhetsområde Försvarshögskolans Studentkår är en demokratisk och ideell sammanslutning av studenter och

Läs mer

Dagordning och handlingar för sektionsmöte 6 för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet

Dagordning och handlingar för sektionsmöte 6 för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Dagordning och handlingar för sektionsmöte 6 för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Datum: 18:e maj Tid: 18:00 Plats: D770 (Deltasalen) 1.Formalia 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Närvaro

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Stadgar för Maskinteknologsektionen

Stadgar för Maskinteknologsektionen Sida 1 av 9 för Maskinteknologsektionen Sida 2 av 9 för Maskinteknologsektionen Kapitel 1: Allmänt... 3 Kapitel 2: Medlemmar... 3 Kapitel 3: Seniormedlemskap och associerat medlemskap... 4 Kapitel 4: Organisation...

Läs mer

Föredragare: Martin Svensson. Till mötesordförande väljs Martin Svensson. Till mötessekreterare väljs Filip Lanneld.

Föredragare: Martin Svensson. Till mötesordförande väljs Martin Svensson. Till mötessekreterare väljs Filip Lanneld. 1 Inledande formalia Föredragare: Martin Svensson 1.1 Mötet öppnas Martin Svensson förklarar mötet öppnat klockan 17:07 den 20:e maj 2014 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Martin

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2013-11-22

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2013-11-22 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2013-11-22 Bilaga 32.1.1 Kårstyrelsemöte 04-13/14 Sammanträdesdatum 2013-11-22 Sidan 1 av 4 Teknologkårens styrelse Proposition angående reglemente för medlemspremiering

Läs mer

Teknologkårens reglementessamling

Teknologkårens reglementessamling Teknlgkårens reglementessamling 1. Reglementen för eknmi ch administratin 1. Handlånekassa 2. Persnalscial verksamhet 3. Arvdering 4. Representatin 2. Reglementen för fnder 1. Prjektfnd 2. Fnd för bstadsförmedling

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Maskinteknologsektionen 2013/2014 vid Luleå tekniska universitet Allmän verksamhet Styrelsen Styrelsen bestod vid verksamhetsårets början av 10 personer, alla tillsatta före 1 juli

Läs mer

Reglemente för Psykologsektionen PsyKI. (Tidigare Reglemente för Psykologsektionen ) Antaget: 2008-02-06 Ändrat: 2009-10-26

Reglemente för Psykologsektionen PsyKI. (Tidigare Reglemente för Psykologsektionen ) Antaget: 2008-02-06 Ändrat: 2009-10-26 Reglemente för Psykologsektionen PsyKI (Tidigare Reglemente för Psykologsektionen ) Antaget: 2008-02-06 Ändrat: 2009-10-26 Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Psykologsektionen PsyKI är en sektion

Läs mer

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning

att verka för Karlstad universitets ekonomiutbildnings kvalitet att väcka intresse och debatt kring ekonomisk utbildning och forskning KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

Senast reviderad Reglemente. för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland

Senast reviderad Reglemente. för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Reglemente för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Innehållsförteckning 1. Policy... 3 1.1. Alumnlista... 3 1.2. Profilkläder... 3 1.3. Alkohol... 3 2. Styrelsen... 4 2.1 Styrelsens medlemmar...

Läs mer

Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår

Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår Till Uppsala studentkårs fullmäktige Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår Uppsala studentkår har i dagsläget bara en typ av medlemskap. Detta innebär att alla medlemmar,

Läs mer

Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår

Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår Kapitel 1 Allmänna stadgar 1. Studentföreningen Kemisektionen härefter kallad K-sektionen är en sammanslutning av studenterna på civilingenjörsprogrammet

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , ,

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , , Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reviderade vid stormöte 2014-11-12, 2015-10-28, 2016-04-20 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande...............................

Läs mer

Stadgar. Gäller från senaste stadgeändring 2015-02-11 och ersätter alla tidigare versioner. Karin Elgh Ordförande 2014/2015 1 (8)

Stadgar. Gäller från senaste stadgeändring 2015-02-11 och ersätter alla tidigare versioner. Karin Elgh Ordförande 2014/2015 1 (8) 1 (8) MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Stadgar Gäller från senaste stadgeändring 2015-02-11 och ersätter alla tidigare versioner Karin Elgh Ordförande 2014/2015 Mikael Mäkinen Vice Ordförande 2014/2015 2 (8) Maskinteknologsektionens

Läs mer

Bergsskolans studentförening. Stadgar

Bergsskolans studentförening. Stadgar Bergsskolans studentförening Stadgar Reviderad på årsmötet den 25/2-2013 Innehållsförteckning 1 Allmänna bestämmelser... 4 1.1 1 Ändamål... 4 1.2 2 Organisation... 4 1.3 3 Tillhörighet... 4 1.4 4 Beslutande

Läs mer

Uppdaterade Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2015-06-03 Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 4 1.1 Ändamål... 4 1.2 Reglementsändringar... 4 2 Förtroendevalda... 4 2.1 Ordförande... 4 2.2 Vice

Läs mer

Mall för programrådsmöten

Mall för programrådsmöten Sidan 1 av 8 Mall för programrådsmöten Inledning Detta dokument är ett förslag och en rekommendation från studenterna över vi anser att programrådsmöten kan hållas under året. Den mallen och nedanstående

Läs mer

Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet:

Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet: Reglemente för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Fastställd av Sektionsmötet: 2016-04-26 Innehållsförteckning 1 Reglemente för Styrelsen... 3 1:1 Reglemente för Styrelsemedlemmar...

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL MEDLEMSKAP EKONOMI OCH FIRMATECKNARE SEKTIONSIDENTITET...

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL MEDLEMSKAP EKONOMI OCH FIRMATECKNARE SEKTIONSIDENTITET... Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2016-11-02 1. ÄNDAMÅL... 2 2. MEDLEMSKAP... 2 I. ERHÅLLANDE... 2 II. RÄTTIGHETER... 2 III. SKYLDIGHETER... 2 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 2 4. SEKTIONSIDENTITET...

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 9 13/14

Teknologkårens styrelse Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 9 13/14 2015-05-26 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK)

Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK) Reglemente för Sjuksköterskesektionen (SSEK) Antaget: 2003-01-15 Ändrat: Syfte, organisation och verksamhetsområde 1 Detta reglemente gäller Sjuksköterskesektion (SSEK) vid Karolinska Institutet (KI),

Läs mer

Föredragningslista för sektionsmöte 1

Föredragningslista för sektionsmöte 1 vid Teknologkåren, LTU Föredragningslista, sektionsmöte 2 2011/2012 Sammanträdesdatum: 2011-12-07 Tid: 18.30 Plats: E632 Föredragningslista för sektionsmöte 1 Datum: 2011-12-07 Till: Sektionens medlemmar

Läs mer

Konglig Samhällsbyggnadssektion

Konglig Samhällsbyggnadssektion Konglig Samhällsbyggnadssektion Föredragningslista Sektionsmöte 2, 2014-04-24, kl. 17.00, oasen 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner

Läs mer

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid:18:18 Plats: A3101a

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid:18:18 Plats: A3101a Närvarande Arvid Marklund Lucas Asplund Oskar Tengberg Emma Nordekvist Carl Ekberg Philip Skånberg Erika Holmgren Tove Audhav Jonas Dahlgren Ordförande Vice Ordförande Kassör Utbildningsbevakningssamordnare

Läs mer

Maskinteknologsektionens reglementessamling

Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 1 av 8 Maskinteknologsektionens reglementessamling Sida 2 av 8 Maskinteknologsektionens reglementessamling utbildningsutskott... 3 Syfte... 3 Ansvarighet... 3 Befogenheter... 3 Sammansättning... 3

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

Dagordning & Bilagesamling

Dagordning & Bilagesamling Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 1 29 September 2016 Sidan 2 Dagordning sektionsmöte 1 Geosektionen torsdag den 29 September i sal E632 kl. 18:30 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande,

Läs mer

Stadgar för SNS-Sektionen Senast fastslagen på kårfullmäktige 2012-02-01

Stadgar för SNS-Sektionen Senast fastslagen på kårfullmäktige 2012-02-01 SNS Sektionsstadga 2 3 1. KONSTITUTIONELLA STADGAR...4 1:1 DEFINITION... 4 1:2 SYFTE... 4 1:3 SÄTE... 4 1:4 NEUTRALITET... 4 1:5 VERKSAMHETSÅR...4 1:6 MEDLEMSKAP I ANNAN ORGANISATION...4 1:7 STADGEÄNDRING...

Läs mer

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra.

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra. Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har skyldighet utföra. Ursprungligen antagen under styrelsemöte S14-15/16. Uppdaterad följande

Läs mer

Ekosystemtekniksektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola STADGAR

Ekosystemtekniksektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola STADGAR Ekosystemtekniksektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola STADGAR Stadgar för Ekosystemtekniksektionen inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola Stadgar för Ekosystemtekniksektionen

Läs mer

Stadgar Stadgar. Geosektionen vid Luleå tekniska universitet

Stadgar Stadgar. Geosektionen vid Luleå tekniska universitet Stadgar Geosektionen vid Luleå tekniska universitet Innehållsförteckning Kapitel 1 - Allmänt Kapitel 2 - Medlemmar Kapitel 3 - Organisation Kapitel 4 - Sektionsmötet Kapitel 5 - Sektionsstyrelsen Kapitel

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-06-19

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-06-19 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2014-06-19 Bilaga 82.1.1 Kårstyrelsemöte 9-13/14 Sammanträdesdatum 2014-06-19 Sidan 1 av 9 Verksamhetsplan 2014-2015 Denna verksamhetsplan bygger direkt

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens extra årsmöte 2014-04-07 Fastställda av Umeå studentkårs fullmäktige 2014-04-16 Innehåll Kap. 1 Ändamål... 2 Kap. 2 Medlemskap... 2

Läs mer

Delegationsordning för Konstkåren

Delegationsordning för Konstkåren Delegationsordning för Konstkåren Antagen av Fullmäktige 2014-10-22 I Konstkårens delegationsordning framgår uppgifter och befogenheter för Konstkårens organ. (Konstkårens stadga 3.2) Bärande tankar Konstkåren

Läs mer