tyck till om dergårdsentrén

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "tyck till om dergårdsentrén"

Transkript

1 Bilaga 1 tyck till om dergårdsentrén En enkät från Lerums kommuns om pågående planering inom området Dergårdsentrén i Lerum Redovisning av enkätsvar september - oktober 2013 Sammanställt av planenheten

2 Bakgrund Lerums kommun, sektor samhällsbyggand, arbetar sedan en tid tillbaka med ett förslag att utveckla området Dergårdsentrén i Lerum vilket är en del i utvecklingen av Lerums centrum. Som ett led i dialogen med medborgarna kring hur området ska utformas har en enkät funnit tillgänglig på kommunens webbplats samt på biblioteket i Lerum och på Komin under september och oktober månad Enkäten fanns även på Livsrumsdagarna i Lerum den 14 september 2013 och annonserades i Lerums tidning under v Enkäten var anonym och totalt inkom 45 svar, varav 15 enkätsvar fylldes i på kommunens webbplats.

3 Om dig Kön 48% 52% Kvinna Man Ålder år år år år år år år år 85 - år

4 Bor du i Lerum? 38 8 Nej Vill du flytta till Lerum i framtiden? 4 3 Nej

5 Jobbar du i Lerum? Nej Går du i skola i Lerum? 35 4 Nej

6 Området idag Hur upplever du området idag? Tycker det är bra. Trevligt med gröna miljöer. Magiskt Bra Tråkigt Fina byggnader, outnyttjat. I stort sett bra. Mysigt, behöver fräscha upp torget. Gammalt blandat med nytt- ostrukturerat. Lugnt Livfullt med skolelever, endast tränande ungdomar på kvällen. Sådär Fridfullt, ostört och bra runda för promenad osv. Småskaligt, trevligt Förknippar det i princip med skola. Lite tråkigt Trevlig gamla hus Mysigt Outnyttjat område till stor del. Ganska igenväxt längs ån, ödsligt och otryggt. Fint med lite park nära skolan Fint med de gamla skolbyggnaderna Det är helt ok med Dergårdsgymnasiet Lugnt och fint Lummigt och fint. Fina gamla byggnader. Trevligt, lite mycket trafik.

7 Som en skön oas med gammeldags charm. Underbart grönt och fint område, en grön lunga för studenter, besökare, yngre som äldre till både gymnasiet och biblioteket. Området är väl använt av unga vår och sommar. Ta inte bort detta område, dess underbara träd utmed kanten som dämpar buller och avgaser. Möjligen utveckla området och omvandla Komvuxhuset till studentlägenheter. Distanserat från centrum. Glest och ointressant. På grund av rasrisk har området inte utnyttjats. Som ett grönt och fint parkområde för gymnasiet. Dock lite oplanerat, kan göras bättre. Trevligt men mycket trafik på vägen som går alldeles intill. Fint Området är en idyll och lagom med byggnader. Mycket mark i ett centralt läge som kan utnyttjas mycket bättre. Mysigt med växtlighet Idag är det ett naturskönt område i mitten av Lerum, perfekt för ungdomar som studerar på gymnasiet att få nära tillgång till naturen och på så sätt rensa huvudet inför ännu mer nyttigt lärande. Trevligt och med mycket grönt. Trivsamt med olika typer av byggnader. Trevligt, många öppna områden. Dock väldigt omodernt. Naturligt trevligt och perfekt för skola. Vad tycker du är bra/dåligt med området idag? Att det är lite lummigt och grönt tycker jag gör det mysigt. Lummigt naturskönt?

8 Lätt att komma dit Bra att man börjar bygga höghus i närheten. Närhet till centrum Dåligt långt ifrån mycket. Bra- det är fint och lugnt. Bättre kvällsaktiviteter kan skapas. Varken eller, tycker att det kan bebyggas. Go runda att löpa på och är öppet, inte stängt med hus. Parkkaraktären Bidrar inte med något. Lite öde, långt till centrum. Stora tomma ytor vilket är bra för ungdomar oh aktiviteter Lite trist, fina hus Små gulliga hus Ligger fint intill ån Kunde finnas mer bänkar. Grönt och fint. Ok Har inte funderat på det. Att det är gamla fina byggnader och mycket träd. Säveån är en tillgång. Mera strövområde Saknas naturlig koppling till centrum. Alldeles för lite parkering nära bilioteket gör att man avstår besök där. Fint med de gamla husen. Pizzerian är verkligen ful. Ett LärCampus hade höjt Lerum på utbildningskartan, men i stället lägger man ner både hantverks och vuxenutbildningen. Entrén till teatern samt biblioteket är inte helt lyckat, där finns det mycket man kan göra, bygga till och göra en bra entré. Har sett ett tidigare förslag, såg bra ut!

9 Vägen som stör. Önskar det vore mer parkliknande med möjlighet till träff, lek och rörelse. Skateramp tex och fontän och kreativa grejer och färg och vackert. Bra gräsytor, fin natur Lagom med byggnader, mycket grönområde. Lummigt och fint, med stor utvecklingspotential. Tyvärr bullerutsatt och det lär bli värre med kommande fyrspår, så det är viktigt att bygga bullerskyddat. Lerums charm ligger i att det har mycket barnvänliga grönområden. Vill man ha shopping eller storstadsliv bor man i Göteborg. Man bor i Lerum för att man vill ha det lite finare och mysigare än så. Att det inte sköts lika bra som det borde kunna göras. Och att folk inte uppskattar att det finns sådana här små klickar av natur i tätbebyggda områden. Låt * träden och naturen få vara där den är och bygg era bostäder någon annan stans. Bostäder nära gymnasiet = mer folk nära gymnasiet = större risk för distraherande i studierna hos folk på gymnasiet. Skärp till er nu! Bra med stora gröna ytor, byggnader av olika typer och med olika typer av verksamheter (exempelvis pensionärsförening, restaurang, utbildning). Tillgängligheten till vattnet kunde vara bättre. Bra- Öppet, stora ytor, en fotbollsplan som gymnasiet använder Dåligt- Omodernt Allt är bra. Hur använder du området idag? Då jag ska till biblioteketet. Då jag studerade på Lerum gymnasium var det ett trevligt rekreationsområde. Spelar fotboll ibland Arbetsplats Konserter, teater Inte alls Besöker biblioteket ofta Använder det inte Besöker Går på marken

10 Bibliotek, fullmäktige Biblioteket, besöker föredrag. Passerar gående Löpning Som gångväg, park Parkering, ev. promenad Biblioteket Beachvolley, fotboll Går igenom Umgängesplats Aldrig Har gått där när jag tidigare gick på gymnasiet Parkerar ibland Besöker biblioteket regelbundet och ibland Dergårdsteatern då det är föreställningar. Promenader Promenerar, cyklar genom området ibland Bor här Att promenera igenom så gott som dagligen Parkering bl.a. för besök gymnasiet och bibliotek Parkerar när jag skall till biblioteket Inte optimalt Arbetar där sedan länge. Promenerar förbi tillsammans med mina barn på väg till biblioteket. Cyklar förbi på väg till jobbet. Går igenom det ibland och träffar folk där. Promenader, handlar mat, går på evenemang på Dergården. Inte alls, mer än promenader längs kyrkstigen. Familjen promenerar genom där när vi går till tåget, eller när vi går längs med ån.

11 g använder det inte längre då jag inte längre studerar på Gymnasiet men under tiden jag gjorde det var det en perfekt plats att bara få slappna av, sitta och ta det lugnt och snacka strunt med vänner och bekanta. Promenader, lek med sonen. Går där dagligen. Skola, promenader, frizon Upplever du området som tryggt att vitas i? Om inte, vad eller vilka delar känns otrygga? Känns tryggt Bra, tryggt Vet ej Upplever inge otrygghet Tryggt OK Väldigt ensamt och kvällstid helt ointressant Väldigt tryggt, ganska lite folk som passerar

12 Det är ok Tryggt Längs ån är det för mörk och igenvuxet Det känns tryggt g känner mig hyffsat trygg, hörde dock om ett överfall på en kvinna i parken för några år sedan. Det känns tryggt dagtid, kvälltid tycker jag inte det är tryggt någonstans att gå i kommunen.. Kvällstid skulle jag kanske tveka lite, har ingen anledning att vara där då

13 Området i framtiden Hur vill du att det nya bostadsområdet ska se ut? Modernt, integrerat i naturen. Innebandyhall Höghus Låg, trivsam bebyggelse Bevara grönskan, öppna mot ån Vilket område (delområdet) kanske missuppfattat rubriken. Om det inringade området är ifråga bör endast det norra delområet komma ifråga, dvs bakom Taxnäs. Höghus, energisnåla Utnyttja närheten till ån. Fina I bra anslutning till skolan, inte för nära vägen. Tätbebyggt med små mysig gränder Som husen mittemot (Gustav Dahlensgatan) Inga nya bostäder 2-3 våningshus, ej villor Kvarterskänsla i 3-6 våningar Låga hus Innebandyhall!! Öppna upp mot ån, gärna promenadvägar, butiker, restauranger m.m så att människor vill vara där. Lägenheter i 2 våningar Ej för höga hus. Pittoreskt som i Alingsås Inga 10 våningshus!!! 5 våningar räcker Om det måste bebygga- bara småhus, inga fler höghus, det räcker mer än väl med teletomten.

14 Låga byggnader, grönområden och promenadstråk för alla. Låga hus, ej för nära Sävån Låga hus, max 3 våningar Öppet och inbjudande. Inte som Mascotte som är slutet. Blandad bebyggelse med de gamla husen bevarade. Trä kanske skulle vara fint! Stora grönytor och för en allmän trivsel. Bostadsområde??! Hallå! var då där, mer specifikt. Det ät ju ett gymnasium och en teater som ligger där. Vad ska rivas, vore bra att veta. Vackert i naturmaterial Öppet, ljust Inte för höga hus och inte för tätt. Modernt, arkitektonsikt spännande och intressant, kanske dock inte så höga hus som framme i centrum. Minst lika grönt Obefintligt! skärpning nu för *! Inga höga byggnader! Max 4-5 våningar så att det smälter in i omgivningen. Viktigt att bevara grönskan i området. Viktigt att tänka på trafiken, att det blir ett säkert område med tanke på alla som passerar, framför allt till och från stationen. Skulle vilja se att fotbollsplanen rustas upp. Att det stora vita huset behålls. Resterande rustas upp och att flera lägenheter byggs. Dock inte inom ett område av 20 meter av dagens hus. jag vill INTE att det ska bli ett bostadsområde. Lerum börjar bli ett skämt. " boende i natur nära Lerum" allt som står för naturen, tystnad, frihet, lugn djur har ni antingen sprängt bort eller skrapat bort. Ni bygger dessutom bostäder för människor som inte har den inkomsten alltså bara moderater eller höginkomsttagare och dessutom förstör IGEN ett område som så många njuter av som det är.. är typiskt Lerums kommun. Varför inte börja värna om oss som redan bor här?

15 Vilken typ av bostäder tycker du att området ska innehålla? Inga helt Hyreslägenheter Blandade Billiga lägenheter framförallt för unga. Bostäder för äldre (65+) och endast hyreslägenheter Nollenergihus som är 15 våningar Blandat - små och något större, hyres- och bostadsrätter Olika sorters bostäder, inte bara sådana om passar barnfamiljer Bostasrätter Blandat: kontor, skola, affärer och bostäder, både bostads- och hyresrättet. Kommunen ska ställa krav att det byggs bostadsrätter vid marförsäljningen. Lägenheter i låghus Definitivt inga höghus Varierat, men inte specifikt ungdomsbostäder Hyresrätter och bostadsrätter Blandat Inga, bygg en hall Lägenheter som unga har råd att bo i Må gulliga hus som resten av Lerum 4-5 våningar. Lägenheter med stora terrasser. Stora gemensamma ytor tex gårdar Hyresrätter till ungdomar Hyresrätter så att ungdomar och gamla kan flytta till lägenhet utan att köpa en bostadsrätt. Hyresrätter 1-4 rok. (Detta är väl det som E. Rosén har i sitt bestånd?) Blandas bostads- och hyresrätter 2-3 rok Åtorpsudden tycker jag är ett gammalt fint område, något åt det hållet. Hyresrätter behövs Hyresrätter i övervägande del

16 Studentbostäder Hyresrätter och billiga sådana. Är företagare och det finns ingenstans för unga arbetare att bo, det är ett jätteproblem! Låg bebyggelse som smälter in i miljön inga - innan man vet hur ni tänkt. För det hoppas jag ni har, och kanske redan bestämt hur det ska se ut. Radhus, hyresrätter Lägenheter Inte för höga hus och inte för tätt. Radhus hyreslägenheter. Hyres- och bostadsrätter blandat. Det viktigaste är att de är integrerade, och att inte storhetsvansinnet som finns i vissa delar av Lerum får överhanden så att man försöker göra "coola" storstadslägenheter. Gillar man det stuket bor man med fördel på platser som har detta naturligt. Inne i Göteborg finns inte möjligheten att anlägga fler mysiga grönområden, utan att varje kvadratmeter måste vara bebyggd, eftersom det redan är tätbefolkat. I Lerum finns möjligheten att bevara den mysigare känslan. Alingsås bör vara en förebild. De flerfamiljshus som byggs i Alingsås är vackra och väl integrerade med naturen. Inga Hyresrätter till rimligt pris. g önskar en blandning av bostäder - radhuslägenheter och vanliga lägenheter, kanske även studentlägenheter. Det skulle ge ett livfullt område. Hyreslägenheter! Vad ska området innehålla för att du ska ha anledning att vilja besöka området i framtiden? Vara ett välskött parkområde med bullerskydd mot tågen. Innebandyhall Gågator En intressant affär Kafé, restaurang

17 Äldrebostäder Höghus, natur samt parker som är bra belysta Ingen åsikt men trygghetsboende centralt är viktigt Hus Idrottsaktivitetet i större skala. Sök sponsorer för hall (Sparbanken, Förbo, privata företag i allmänhet). Bibliotek, kulturhus möteslokaler (skolans). Inga höghus, bevara som det är Mer park Ökad tillgänglighet mot ån. Gärna promenad och hus längs med ån. Som idag + mer bostäder, affärer Hall! Någon affär Fritisgård eller små gulliga vanliga hus Gemensamma aktiviteter typ restaurang, promenadvägar, affärer, lägenhetshus Sittplatser nära ån Grönt med fina gångstigar Bibliotek + annan kultur Mycket grönområden Grönytor, stora härliga lekplatser, billplan. Fina planteringar och träd. Bibliotek, kulturhus, park, konsthall, café Bra gångvägar till centrum med grönområden omkring Det är bra som det är Spelar nog ingen roll. Biblioteket, musikskolan och Dergårdsteatern är målpunkterna Närservice såsom bibliotek, daglivaror Hus för kultur och utbildning, som nu, fast utbyggt Kreativa mötesplatser tex skatepark vore ju toppen, där barn och ungdomar kan träffas och röra på sig, härligt!!

18 Vara som en park fast med hus... Kultur Folk som bor där. Mindre möteslokaler för olika saker. Grönt och mysighet. g besöker det när jag är i närheten. Kommer det upp massa bostäder istället för träd och gräsmattor så lär jag med största sannorlik inte vilja besöka det. Och jag kommer verkligen inte vilja flytta till Lerum! Grönska. Lekplats om det blir ett område med vanliga lägenheter. Tillträde till vattnet, kanske bänkar och brygga Efter ombyggnaden, fler hyreslägenheter. Vad är viktigt för dig för att du ska känna att du kan ta del av å-rummet (Säveån) och parkmiljön runt skolan även om du inte bor i området? Bra gångvägar, lampor och bänkar. Bevara naturen Bättre väg Kafé, restaurang Att det inte bygg för nära Å-rummet. Öppenhet och att det byggs på naturen villkor- Rusta upp kyrkstigen Kunna gå längst Säveån!!! Stövväg utmed ån Fin runda för promenad/löpning

19 En hälsans stig Knytningen till Säveån, saknas å-promenad Att det finns möjlighet att utöva aktiviteter Rusta upp kyrkstigen Vet inte Att man röjer och bygger promenadbryggor längs hela ån ända ner till Aspen. Parkbänkar, fik, lekplatser m.m Trevliga gångvägar Parkbänkar, planteringar, gångar En trevlig, belyst parkväg längs ån som går ända ner mot Aspen. Ett sommarkafé kanske skulle fungera om det finns någon som vill driva ett sådant. Upplysta promenavägar Grönytor, stora härliga lekplatser, billplan. Fina planteringar och träd. Lättillgängliga promenadvägar Fina planteringar, gångvägar, parkmiljö. g tar redan stor del av Säveån och dess natur Att man kommer ner till den enkelt, tror att det är svårt. Saknas centrala kopplingspunkter med tex café. Här i Dergårdsentrén är det för avsides. Att man rasrisk säkrar området att man bibehåller grönska och öppna ytor och inte bygger sönder området för att optimera inkomsterna för byggaren Bygga ut och planera om området med stigar, bygga ut det redan befintliga park området. rensa upp utmed Säveån. Att det är vackert och ompysslat och kul Att det är öppet och ljust och har bra och snygg ljussättning Promenadstråk som är lättillgängliga. "Pausplatser" med bänkar. Att det inte är för bebyggt och onaturligt. Att det inte är för mycket trafik. Att det inte finns bostäder och hus i vägen för att man skall kunna njuta av Säveån och Parkmiljön såklart. Grönska. Lekplats om det blir ett område med vanliga lägenheter. Tillträde till vattnet, kanske bänkar och brygga

20 Ett attraktivare område med mer rörelse och gärna mycket ungdomsaktivitet. Vad krävs för att området i framtiden ska upplevas som entré till Lerums centrum? Vara en miljömässig oas. Ett grönområde. Profilerat, unikt Att det inte byggs någon bro i närheten som alstrar ännu mer trafik. Höghus, ta vara på Säveån Strukturerat Ingen mur i alla fall. Bostäder och hall om smälter in, såväl som handel! Park/grönska kafé. Billiga bostäder, låg bebyggelse. Blandad bebyggelse. Bibliotek, kulturskola m.m. Inte bara skola för så byggs det in en ålderssegregering. Biblioteket motverkar ålderssegregering. En innebandyhall Entré till Lerum = krystat! Tydlig kvarterskänsla och en ganska stor volym. Knytning till Lerums centrum med tätare bebyggelse Levande kultur, bebyggelse Vet inte men vill inte ha höghus! Att man bygger ihop centrum ner till bron, inte bara mäklare och banker i alla lokaler. Fräscha lägenheter med möjlighet att gå förbi och se den fina naturen Upplyst, grönt, fina hus

21 Som gammal Lerumsbo (1978) har jag svårt att se det om entré till centrum. Wamme bro och andra sidan ån är för mig entrén. Absolut ingen av- påfart för trafik Vet ej Bra gångvägar till centrum med grönområden omkring. Fina planteringar, gångvägar, parkmiljö. Varför ska det vara en entré till Lerums centrum??? Tror att det är feltänkt! Man är redan i Lerum där, entrén ligger möjligen vid gymnasiet... En inbjudande atmosfär där det finns luft och gröna ytor där alla åldrar kan umgås Va? Entre till LC?? Det ingår väl för jösse namn i LC!!!! Kreativitet Bra gång och cykelvägar som är bra och snyggt upplysta, gärna att de går nära vattnet, det är fint. Inte för komprimerat. En öppen och välkomnande "portal" in i området, vare sig man kommer med bil eller till fots. Att det är vackert och välkomnande. Behövs ingen entré till Lerums centrum. Det har redan naturen löst för oss med hjälp av att centrum tar man sig till via en eller annan bro. innanför bro = Centrum. Kom igen nu överarbeta inte. Att det känns öppet och är tydligt att det är tänkt för promenader m.m. Att ungdomen lyfts fram så att Lerum ser modernt ut.

22 Hur ser du på befintliga byggnader inom området? Tillräckligt Innebandyhall behövs Sunkigt Fina. Bygga lägenheter i befintliga hus? Bör kunna inordnas i befintligt skick och i planområdet. Slitet Beror på Bra Bevara de gamla husen. Gör ett kulturcentrum i de gamla husen, billiga lägenheter för våra ungommar. Ser inget större värde i den äldre bebyggelsen Taxnäs-pizzerian bör får vara kvar Trevliga Br. Var tar parkeringen vägen/mellan Ågården och ån? Av rivningsvärde men den stora gamla skolan borde kunna vara ett aktivitetshus. Gamla, kan rivas i min mening Några är fina Mysiga, de ser inte lika dana ut Går säkert att bygga om en del byggnader till tex bostäder, gemensamhetshus osv Ser lite tråkiga ut Gamla hus med historia De gamla byggnaderna skulle på någon sätt förfinas och tas tillvara. Låt det gamla vara kvar i den mån det går PRO-villan måste vara kvar. Allmän dan på dansbanan vore trevligt. Visst finns det en gammal gympasal, den kan vara kvar. Relativt ok. Bevara de gamla husen!! Ågårdska villan är oerhört fin, låt den vara kvar. I övrigt är Dergårdsskolan (Komvux) upprustad och den är fin.

23 Gamla sfi-byggnaden kan gott rivas, det är ingen dräglig arbetsplats till att börja med, med ohygglig värme på sommaren och fruktansvärd kyla på vintern. INOMHUS. Bygg studentlägenheter på den biten istället. En del är mycket vackra och bevarandevärda för att kunna läsa det historiska sammanhanget! Man har medvetet underhållit byggnationerna med ett minimum och därmed inte utnyttjat marken på ett för skolan bra sätt Om de gamla A- B- och C-husen är ok, ta vara på dom och bygg ut nuvarande bibliotek mot parkeringen för Estetprogrammen och kulturskolan, ny entré till teatern. Häggen får ju ICKE användas efter 2015 eller? Bostäder där?! Ge mej ett förslag - så ska jag ta ställning. g är inte arkitekt men har mycket fantasi. Förresten - vem vill bo så nära järnvägen? Negativt, känns omodernt, ska man göra om ett område så ska man göra det ordentligt. Dom är bra Nuvarande KomVux längst ned mot ån har mycket historia. Huset skulle fungera bra som ett hus för föreningsverksamhet, kulturlokaler (dock utan scen), ungdomshus etc. Gamla gymnastikhallen och huset närmast Alingsåsvägen kan tas bort och marken utnyttjas bättre. De bidrar lite till mysigheten. Villor och små trähus finns inte i storstadsmiljö, men de finns i villastäder. Men betoningen är på att de bidrar LITE. Växtligheten bidrar mer, och det är fullt möjligt att få in fler bostäder och ändå göra det vackrare att vistas i. Klenoder. Skall bevaras. K-märk alltihopa! Sluta riva ner gamla vackra trävillor för att ni skall få plats med era platsgjutna betongklumpar! Det är mysigt med blandad bebyggelse, men det känns lite eftersatt och inte så genomtänkt idag. Dessa ska behållas men rustas upp invändigt så att allt blir modernt.

24 Skulle du kunna tänka dig att bo i området i framtiden? Nej Om det blir ett trygghetsboende Om buller minskar från tåg och E20 Nej, för nära järnvägen Kanske g är inte intresserad av lägenhet alls, inte ens när jag blir pensionär, och verkligen inte på bekostnad av natur, kultur och miljön.

Nödinge - Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad

Nödinge - Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad Ortsutvecklingsmöte NÖDINGE 20141016 Nödinge Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad SAMMANSTÄLLNING 2 1. Vad ska Nödinge erbjuda dig om 10 respektive 25 år? Hyresrätter nära pendelstation och

Läs mer

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande Blanketter för publikundersökning fanns att hämta på Bella Gästis och att ladda ned från hemsidan. 138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande (under perioden 9 juli 30 september hämtades ca. 4600

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg Välkommen hem Äppelträdgården är inget vanligt bostadsområde, hastigt hoprafsat för att tjäna snabba pengar. Så vill vi inte jobba. Därför började vi med att verkligen tänka efter: hur ser ett optimalt

Läs mer

Rapport från ett dialogmöte. Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden

Rapport från ett dialogmöte. Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden Rapport från ett dialogmöte Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden Elin Berglund KTH, Urbana och regionala studier Dialog om Väsby idag och i framtiden Med vem? SP10E (30 elever, 16 år)

Läs mer

Ungdomsdialog om Aspedalen-Aspevallen

Ungdomsdialog om Aspedalen-Aspevallen 1 (5) Infrasupport Elin Elebring Utvecklingssekreterare 0302-52 11 02 0767-80 53 48 elin.elebring@lerum.se Ungdomsdialog om Aspedalen-Aspevallen Den 2 september träffade några av kommunens politiker ett

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller.

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Upplev en fantastisk bokvalitet i en kulturskyddad park femton minuter från city. Nu öppnar sig en helt

Läs mer

Släpvagnsparkering och ett möjligt stop för husbilar, kan anordnas i området.

Släpvagnsparkering och ett möjligt stop för husbilar, kan anordnas i området. Trygghetsboende, Täby. Arkitekter Engstrand och Speek AB Trygghetsboende, Täby. Arkitekter Engstrand och Speek AB 5 Området sydväst om stationsområdet fräschas upp och förses med nya bostäder och vägen

Läs mer

Ulls hus Campus Ultuna

Ulls hus Campus Ultuna Ulls hus Campus Ultuna Välkommen till Ulls hus på Campus Ultuna Den generösa innergården blir en grön oas mitt i den nya campusbyggnaden. Vackert beläget vid Almas allé, i anslutning till Undervisningshuset

Läs mer

Enköping Hyresbostäder

Enköping Hyresbostäder Enköping Hyresbostäder Nya lägenheter i kvarteret Älgen Enköping Sveriges närmaste stad AB Enköpings Hyresbostäder Enköping är en expansiv småstad som kan erbjuda ett trivsamt boende för den som söker

Läs mer

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Utvärdering av Tölö ängar Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Upplägg av presentation 1. Kort om utvärderingen 2. Fakta om området 3. Utformningen av området och de boendes attityder 4. Sammanfattning

Läs mer

Källbyängar. Inspiration. Nyabostäder. 80 lägenheter och 40 gathus i bostadsrättsform i södra Lund

Källbyängar. Inspiration. Nyabostäder. 80 lägenheter och 40 gathus i bostadsrättsform i södra Lund Källbyängar Inspiration 80 lägenheter och 40 gathus i bostadsrättsform i södra Lund Nyabostäder 2 RIKSBYGGEN INSPIRATION källbyängar Välkommen till ett strandnära boende i södra Lund Riksbyggen reserverar

Läs mer

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker ÄLVSJÖ STADEN En stadsdel i förvandling 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker STADEN FLYTTAR TILL ÄLVSJÖ Med Öster om Älvsjövägen, söder om Solbergaskogen och strax nordväst om Älvsjö

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

OP 2010. Röster från kvinnor 70 år och uppåt

OP 2010. Röster från kvinnor 70 år och uppåt OP 2010 Röster från kvinnor 70 år och uppåt 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Bilar som inte måste köra runt i stan, Storgatan har på helgerna och onsdagar racerbanan

Läs mer

OP 2010 Röster från kvinnor 50-59 år

OP 2010 Röster från kvinnor 50-59 år OP 2010 Röster från kvinnor 50-59 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Enkla handikappanpassningar tillsammans med handikapporganisationer. Mer trivsamt centrum

Läs mer

Visionsarbete Bollebygd Arbetsgruppen för ungdomsdemokrati genomförde ett dialogcafé på 7-9 skolan den 19 mars 2012

Visionsarbete Bollebygd Arbetsgruppen för ungdomsdemokrati genomförde ett dialogcafé på 7-9 skolan den 19 mars 2012 Visionsarbete Bollebygd Arbetsgruppen för ungdomsdemokrati genomförde ett dialogcafé på 7-9 skolan den 19 mars 2012 I detta dokument presenteras resultatet! Arbetsgruppen för ungdomsdemokrati I Bollebygds

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Visionen- vad jag tycker är bra

Visionen- vad jag tycker är bra Visionen- vad jag tycker är bra Utveckling framåtanda- satsning Vacker stad levande centrum, mysigt, bilfritt, Rekreationsmöjligheter parker, planteringar, natur, bad, friluftsliv Boendemiljö byggnader,

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 I den här skriften hittar du... Din kunskap behövs!...5 Förmöte...6 Andra mötet vandringen...6 Avslutande möte...8 Att tänka på under vandringen...9 Människan är viktigast...9

Läs mer

Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005

Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005 Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005 Skolbarnens önskemål Visionsenkäten gav många kreativa svar Larsbergsborna har svarat på enkäter

Läs mer

Flyttstudie Skövde Kommun

Flyttstudie Skövde Kommun Flyttstudie Skövde Kommun GÖTEBORG: Kungsgatan 56, tfn 0708-32 32 18 STOCKHOLM: Målargatan 7, tfn 0766-28 07 48 www.hanneklarssen.se Om undersökningen Syfte Syftet med undersökningen är att kartlägga;

Läs mer

Dags att välja lägenhet

Dags att välja lägenhet Önneröd Dags att välja lägenhet För en tid sedan anmälde du ditt intresse till Härryda kommun för vårt nybyggnadsprojekt i Önneröd, Landvetter, där vi bygger 30 lägenheter enligt IKEA och Skanskas gemensamma

Läs mer

Röster från kvinnor 30-39 år

Röster från kvinnor 30-39 år OP 2010 Röster från kvinnor 30-39 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Cykelbana mellan Järbo och Sandviken är lika med miljömedvetet! Många flera skulle våga

Läs mer

V i by gger fram tiden s Ty resö an sv ar och u tv eck lin g. Moderaterna i Tyresö om att bygga och bo vår stadsbyggnadspolitik

V i by gger fram tiden s Ty resö an sv ar och u tv eck lin g. Moderaterna i Tyresö om att bygga och bo vår stadsbyggnadspolitik V i by gger fram tiden s Ty resö an sv ar och u tv eck lin g Moderaterna i Tyresö om att bygga och bo vår stadsbyggnadspolitik februari 2014 In ledn in g Moderaterna har en vision som handlar om att utveckla

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell

lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell lidingö Lokalfakta Dalénums kontorshotell Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1934 Lediga lokaler: från ca 12 m 2 Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse Kontakt: JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Presentation av alternativen i enkäten

Presentation av alternativen i enkäten Vasa centrumstrategi Enkät till stadsborna om alternativ för strukturmodeller 2. 27.5.2012 Presentation av alternativen i enkäten 2.5.2012 Tre olika alternativ för centrumstrategins strukturmodeller för

Läs mer

Socialdemokraternas vision för Hjärup

Socialdemokraternas vision för Hjärup Socialdemokraternas vision för Hjärup 1 Pierre Sjöström, kandidat till fullmäktige och uppdraget som kommunstyrelsens ordförande Hjärup är den tätort som växer mest i vår kommun. Expansionen innebär utmaningar,

Läs mer

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt.

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. Astoriahuset Att bevara och utveckla Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. En ny mötesplats mitt på Nybrogatan Astoriahuset på Nybrogatan ett känt och omtyckt inslag i stadsbilden.

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

Idéuppdrag Stationsområdet, HÖÖR 2012.05.11

Idéuppdrag Stationsområdet, HÖÖR 2012.05.11 HÅLLBART? Frågan om stationsområdet i Höör handlar Frågan om tillgänglighet till platsen rör sig på flera nivåer. Det handlar både om hur man kommer till och från, men också om hur man kan röra sig på

Läs mer

Papyrus. Från bruksområde till blandstad för alla. Socialdemokraterna i Mölndal

Papyrus. Från bruksområde till blandstad för alla. Socialdemokraterna i Mölndal Papyrus Från bruksområde till blandstad för alla Socialdemokraterna i Mölndal Inledning Det här är en Socialdemokratisk idé, eller vision om man så vill, för hur vi tycker att Papyrusområdet skall utvecklas.

Läs mer

Folktandvården nämns bara av några få, men den nämns som förlust.

Folktandvården nämns bara av några få, men den nämns som förlust. BUR-ENKÄT. Sammanställning av kommentarer 1 antal lästa: 114 - varav endast framsidan ifylld: 7 NATUREN Två stora teman dominerar folks tankar om Bredäng. Det negativa är otrygghet, det positiva är den

Läs mer

INSTRUMENT- FABRIKEN

INSTRUMENT- FABRIKEN KONTOR LAGER Projekt INSTRUMENT- FABRIKEN 12-4000m 2 NORRA ULVSUNDA I BROMMA erbjuder ett fantastiskt läge i ett expansivt och centralt område med goda kommunikationer - till mycket konkurrenskraftiga

Läs mer

Mjuklandning i ditt nya hem

Mjuklandning i ditt nya hem INNEHÅLL Mjuklandning i ditt nya hem...3 Linköping - en stad i förändring...5 Gottfridsberg - en plats nära hjärtat...6 Livskvalitet för många smaker...7 Därför bor du bättre hos oss... 10 Mjuklandning

Läs mer

Kommunens kontaktperson: Sofia Thuresson Rudenschöld, sofia.rudenschold@nacka.se, tel. 08-718 80 12

Kommunens kontaktperson: Sofia Thuresson Rudenschöld, sofia.rudenschold@nacka.se, tel. 08-718 80 12 22222 2013-03-06 www.nacka.se/nackastrand SAMMANSTÄLLNING - ENKÄT NACKA STRAND Syfte Syftet med enkäten var att samla in kunskap om hur boende, verksamma och besökande upplever Nacka Strand, vad det tycker

Läs mer

Forsåker. central stadsdel omgiven av gammal stadsmiljö. Socialdemokraterna i Mölndal

Forsåker. central stadsdel omgiven av gammal stadsmiljö. Socialdemokraterna i Mölndal Forsåker En ny central stadsdel omgiven av gammal stadsmiljö Socialdemokraterna i Mölndal Inledning Mölndals stad köpte 2009 området där det gamla pappersbruket Papyrus låg. Idag benämns området Forsåkersområdet.

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek

Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek Boendet i centrum! Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek och karaktär. I Perstorps Bostäders

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 8 500 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop med ungdomsfullmäktige den 12 april 2013

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop med ungdomsfullmäktige den 12 april 2013 Staden Ystad 2030 dokumentation från workshop med ungdomsfullmäktige den 12 april 2013 Workshopen är en del av den tidiga dialogen för fördjupningen av översiktsplanen för staden Ystad. 34 representanter

Läs mer

Cultural Planning i Norrby stadsdel, Borås. Britt-Inger Lindqvist, Kulturförvaltningen, Borås Stad britt-inger.lindqvist@boras.

Cultural Planning i Norrby stadsdel, Borås. Britt-Inger Lindqvist, Kulturförvaltningen, Borås Stad britt-inger.lindqvist@boras. Cultural Planning i Norrby stadsdel, Borås Britt-Inger Lindqvist, Kulturförvaltningen, Borås Stad britt-inger.lindqvist@boras.se, 033 35 76 18 Central periferi bra läge men dåligt rykte - i fysisk,

Läs mer

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet

Känn dig som. hemma. på Östra Lugnet Känn dig som hemma på Östra Lugnet Välplanerade bostäder och Gott om gång- och cykelstråk genom området. lummig småstadskänsla Härliga lek- och mötesplatser för hela familjen. Nu finns drömboendet inom

Läs mer

Nya Lappis. Stockholm

Nya Lappis. Stockholm Nya Lappis Stockholm Inledning Stockholms bostadsbrist är enorm. Det byggs för lite och för ineffektivt. Människor som vill flytta hit möts av decennielånga köer och stängs effektivt ute. Det gör att framtidens

Läs mer

Nya Finlandshusen. etapp 1 pråmgatan 3

Nya Finlandshusen. etapp 1 pråmgatan 3 etapp 1 pråmgatan 3 Nya Finlandshusen 32 moderna bostäder nära centrum och mitt i naturen invid Tivoliparken och Helge å, i första hand avsedda för sökande över 60 år. Området nära till allt Att bo centralt

Läs mer

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Med vilka färdmedel skulle du vilja resa sträckan Njurunda-Sundsvall? Pendeltåg Cykla, pendeltåg, buss Cykel och

Läs mer

PROJEKT PRESENTATION: VASAPARKEN, STOCKHOLM. FÖRNYELSE AV EN INNERSTADSPARK

PROJEKT PRESENTATION: VASAPARKEN, STOCKHOLM. FÖRNYELSE AV EN INNERSTADSPARK En förnyad lekplats ligger centralt i parken. Ett berg av gummi integrerar oilka typer av lek och fungerar som ett landmärke i parken mot omgivande stad. 1(8) Det artificiella gummiberget är en tolkning

Läs mer

Tornet Kapellgärdet. En skön oas i Uppsala City. Kapellgärdet Uppsala

Tornet Kapellgärdet. En skön oas i Uppsala City. Kapellgärdet Uppsala Tornet Kapellgärdet En skön oas i Uppsala City Kapellgärdet Uppsala Stadspuls runt hörnet Vi bygger vidare i den norra delen av Uppsala City, passa på att förvärva ett populärt boende i ett mycket uppskattat

Läs mer

4Ossian Adlers Park en del av Å-staden

4Ossian Adlers Park en del av Å-staden 4Ossian Adlers Park en del av Å-staden Ossian Adlers Park vid Svartån är en idé och vision om att bygga vidare på Å-staden och på historien som en gång startades av örebroaren Ossian Adlers. Visionen ger

Läs mer

Centralt läge Charmig lokal Ljust och luftigt Centrum

Centralt läge Charmig lokal Ljust och luftigt Centrum Centralt läge Charmig lokal Ljust och luftigt Centrum Drottninggatan 38, plan 5, 205 kvm LOKALEN Charmig lokal i gårdshus Kontorsyta 205 kvm Antal arbetsplatser Ca 10-12 Välkommen till en charmig lokal

Läs mer

Användning av mark- och vattenområden

Användning av mark- och vattenområden ANVÄNDNINGSKARTA Användning av mark- och vattenområden Här redovisas hur kommunen i stora drag anser att Åryds mark- och vattenområde ska användas samt riktlinjer för fortsatt planering, byggande och andra

Läs mer

Brf Hägern, Varvet - Analys

Brf Hägern, Varvet - Analys Anonyma entréer. Negativt Stor, öppna ytor som inte hänger ihop Betraktelseytor utan användbart innehåll Outnyttjad yta vid vattnet Dålig vattenkontakt Få samlings-/sittplatser Anonyma entréer För få cykelplatser

Läs mer

3:a Väster Kasernvägen 3 A

3:a Väster Kasernvägen 3 A 3:a Väster Kasernvägen 3 A Charmigt boende i Brf Regementsvillorna Unik lägenhet med villakänsla i I 11:s gamla underoffi- cersbostäder - här fi nns massor av charm bevarad! Väl tilltagen takhöjd, gamla

Läs mer

efem arkitektkontor ab

efem arkitektkontor ab HERRGÅRDSBACKEN FLODA Sävespången Det sägs att man förr var tvungen att ta av mössan vid Floda Portar. På ett likande sätt skall de nya byggnaderna trappa ner och huka sig hövligt, för att inte störa viktiga

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Lomma kommun Våren 2013 genomförde

Läs mer

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna.

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna. Så styrs Nyköping. 1. 2. MEDBORGARE KF KS 3. 7. NAMNDER 4. PRIVATA FORETAG 5. DIVISIONER & verksamheter i kommunen 6. PRODUKTION 1. KF är kommunens»riksdag«och de 61 representanterna utses vart 4:e år

Läs mer

I huvudet på en. stockholmare. Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet.

I huvudet på en. stockholmare. Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet. I huvudet på en stockholmare Frågor & svar från 1500 stockholmare om citykärnan och utvecklingen av Centralstationsområdet. 2 Utvecklingen av en station och området runt omkring både påverkar och berör

Läs mer

Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus

Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus I Mariestads skärgård finns många utflyktsmål. Här samsas naturreservat med sandstränder och klippor. foto: mostphotos Mariestad har en av

Läs mer

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna

Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Jönköping i maj 2012 Sammanställning av synpunkter vid seminarierna Vision för utveckling av Varbergs stadskärna Under våren 2012 hölls fem seminarier för att lägga grunden för visionen. Mötena hade följande

Läs mer

En unik lokal mitt i Hammarby Sjöstad - med vattnet som granne. Passar både som kontor och showroom. Adress Ljusslingan 1

En unik lokal mitt i Hammarby Sjöstad - med vattnet som granne. Passar både som kontor och showroom. Adress Ljusslingan 1 En unik lokal mitt i Hammarby Sjöstad - med vattnet som granne. Passar både som kontor och showroom. Typ Kontor, Showroom, Storlek 113 kvm Adress Ljusslingan 1 Område Hammarby Sjöstad Lokalbeskrivning

Läs mer

Utvecklingsstrategi för Hagalund - remissförslag

Utvecklingsstrategi för Hagalund - remissförslag SOLNA STAD Stadsledningsförvaltningen 2014-08-15 SID 1 (5) KS/2013:357 TJÄNSTESKRIVELSE Utvecklingsstrategi för Hagalund - remissförslag Sammanfattning Kommunstyrelsen beslutade, efter en förfrågan från

Läs mer

Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park

Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park Dag Hammarskjölds väg 30, 200 kvm Dag Hammarskjölds väg 30, Uppsala Science Park Ledig yta Typ: Kontor 200 m 2 Byggt/ombyggt: 1910/1997 Ledigt fr.o.m: Omgående Restaurang

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING

SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING och synpunkter från samtal och vandringar med boende, besökare i olika åldrar VISION Trygg omgivning, levande torg och välkomnande entréer För att uppnå märkbara förändringar

Läs mer

Kontor mitt i Huvudsta Centrum. Var med och forma ert kontor från början! Adress Storgatan 60-78

Kontor mitt i Huvudsta Centrum. Var med och forma ert kontor från början! Adress Storgatan 60-78 Storgatan 60-78 Kontor mitt i Huvudsta Centrum. Var med och forma ert kontor från början! Typ Kontor, Övrigt, Utbildning Storlek 426 kvm Adress Storgatan 60-78 Område Solna/Huvudsta Centrum Lokalbeskrivning

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014

GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS. Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 GESTALTNINGSPROGRAM FÖR NYA BÖSTÄDER VID UTTRANS SJUKHUS Detaljplan för Sandstugan 60-35 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN MARS 2014 SAMMANFATTNING Vision Gestaltning Natur Platsen har stor potential genom

Läs mer

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER Workshopen arrangerades i Gula Villan i Aneby. Ett 60-tal personer medverkade i den fyra timmar långa workshopen. Aktiviteten inleddes med ett föredrag av Peter Eklund,

Läs mer

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Nyproduktion bostadsrätter På populära Tomteberget i Lerum kommer att uppföras ett nytt bostadsprojekt. Totalt byggs tre stadsvillor med 33 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra.

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. Brf Takterrassen Muréngatan, Gävle Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. ... skönt att slippa ansvaret för villan... nu är tid för njutning... Jag vill känna att

Läs mer

VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM

VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! VASASTAN LUNTMAKARGATAN 34 397 KVM Sida 1 av 20 BESKRIVNING Luntmakargatan 34, 397 kvm Modernt kontor med edge högst upp med stor terrass och garage. Kontoret ligger i välskött

Läs mer

The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva

The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva The Capital of Scandinavia Byggprojekt i Järva En del i Vision Järva 2030 Byggprojekt i urval Rinkebystråket 1 Rinkebystråket ska upprustas och göras om till ett levande affärstråk med butiker. Det som

Läs mer

Vänersborg - lokala värden

Vänersborg - lokala värden Vänersborg - lokala värden Inledning Vi är två ungdomar som under fyra veckor har sommarjobbat för Vänersborgs kommun med Agenda 21 och folkhälsa. Som projektarbete har vi genom en enkätundersökning valt

Läs mer

Bonusboende För ett enklare liv

Bonusboende För ett enklare liv Bonusboende För ett enklare liv Kom hem till lite extra trygghet och gemenskap Oavsett var i livet du befinner dig vill vi att du ska känna hemlängtan. Våra bonusboenden erbjuder både det och den där extra

Läs mer

ETT HÅLLBART LIV I TIDAHOLM - Hanna Olsson

ETT HÅLLBART LIV I TIDAHOLM - Hanna Olsson ETT HÅLLBART LIV I TIDAHOLM - Hanna Olsson Gamla torget Taxi Busshållplats 1/25 KONCEPT & VISION Varför ska vi bygga och leva hållbart? Hur kan vi styra Tidaholm mot en hållbar framtid? I mitt förslag

Läs mer

FLYGBILD. folkets park. Parkhusen - Folkets Park - Vision och målsättning

FLYGBILD. folkets park. Parkhusen - Folkets Park - Vision och målsättning Parkhusen - Folkets Park - Vision och målsättning Folkets Park. För våra ögon och skissande händer ett lugnt och underbart skönt område där lummighet och stillhet blandas med öppenhet och vilja. Dessa

Läs mer

Marknadsundersökning NYSAM. Isabella Andersson 2011 10 23

Marknadsundersökning NYSAM. Isabella Andersson 2011 10 23 Marknadsundersökning NYSAM Isabella Andersson 2011 10 23 Hösten 2011 Innehåll Beskrivning av undersökningen... 2 Vad är det första du tänker på när jag säger Nyköpings centrum?... 3 Vad är huvudsyftet

Läs mer

Medborgardialog: målbilder för översiktsplan Sammanställning av medborgardialog

Medborgardialog: målbilder för översiktsplan Sammanställning av medborgardialog Sammanställning av medborgardialog 2012-10-31 Jörgen Ölund Innehåll 1 Inledning 5 2 Frågorna 7 2.1.1 Bygg på höjden...7 2.1.2 Utpendlingen....7 2.1.3 Utveckling främst i tätorterna....8 2.1.4 Fler arbetsplatsområden....8

Läs mer

paradbostäder af gbj bygg

paradbostäder af gbj bygg kvarteret a r g u s 3 paradbostäder af gbj bygg Unik paradbyggnad från förra sekelskiftet Här föddes det moderna Växjö I mitten av 1800-talet bestod stadsdelen Söder mest av åkermark. Det mesta av marken

Läs mer

Majavallen. Kalmar Lindsdal. Kom som du är. Lev som du vill.

Majavallen. Kalmar Lindsdal. Kom som du är. Lev som du vill. Majavallen Kalmar Lindsdal Kom som du är. Lev som du vill. Majavallen» Kul i stadens vimmel, men ännu skönare att komma hem igen « Det lätta livet i Lindsdal I Lindsdal får du vara precis den du är. Leva

Läs mer

Pärlan vid Asundens strand

Pärlan vid Asundens strand Pärlan vid Asundens strand KO N F E R E N S L Å T D I G I N S P I R E R A S AV G O D M AT O C H VA C K R A V Y E R Där Östergötland är som skönast, vid sjön Åsunden, ligger Rimforsa Strand den perfekta

Läs mer

Gestaltningsprinciper för Hareslätt

Gestaltningsprinciper för Hareslätt Gestaltningsprinciper för Hareslätt Samrådshandling 2012-06-28 Illustration: ABAKO Radhusgata DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ HARESLÄTT, del av Marstrand 6:7, Kungälvs kommun Området Hareslätt är beläget i

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Hagfors kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Hagfors kommun Våren 2013

Läs mer

Spinnrocken 112 nya hyreslägenheter i city CITY/CENTRALT

Spinnrocken 112 nya hyreslägenheter i city CITY/CENTRALT pinnrocken nya hyreslägenheter i city CITY/CETRALT Innergården är en oas, avskild från stadens puls. Läs tidningen i skuggan från ett träd, ät lunch på en filt i gräset eller njut av ljumma sommarkvällar

Läs mer

STORÄNGEN - EN DEL AV HUDDINGES STADSKÄRNA

STORÄNGEN - EN DEL AV HUDDINGES STADSKÄRNA ARBETSRAPPORT juni 2006 STORÄNGEN - EN DEL AV HUDDINGES STADSKÄRNA - strategiska stadsbyggnadsanalyser - förslag på riktlinjer för stadsutveckling - konceptskiss inför det fortsatta planarbetet Bakgrund

Läs mer

Stadsdelsanalys av Rosengård. Ali Hamed Ulf Liljankoski 4 november 2011

Stadsdelsanalys av Rosengård. Ali Hamed Ulf Liljankoski 4 november 2011 Stadsdelsanalys av Rosengård Ali Hamed Ulf Liljankoski 4 november 2011 Inledning Inför arbetet med att inventera och göra en nulägesanalys av Rosengård har vi valt att begränsa vårt område. Det område

Läs mer

FÖRNYELSE AV FREDSTORGET

FÖRNYELSE AV FREDSTORGET FÖRNYELSE AV FREDSTORGET FART, FRÖJD OCH FIKA EN STUDIE GJORD AV SAMHÄLLSBYGGNADSAVDELNINGEN I ANEBY KOMMUN FÖR FRAMTIDA FÖRSKÖNING OCH OMGESTALTNING AV FREDSTORGET I ANEBY TÄTORT Aneby kommun, Plan- och

Läs mer

Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Adress Sveavägen 166

Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Adress Sveavägen 166 Från denna nyrenoverade och ljusa lokal på 19:e våningen i Wenner-Gren Center ligger Stockholm för dina fötter. Typ Kontor Storlek 160 kvm Adress Sveavägen 166 Område Vasastan Lokalbeskrivning Är ni ute

Läs mer

Ungdomsdialogen Sammanställning workshop Staffanstorps styrkor och svagheter

Ungdomsdialogen Sammanställning workshop Staffanstorps styrkor och svagheter Ungdomsdialogen Sammanställning workshop Staffanstorps styrkor och svagheter Styrkor Fint konditori Stolt över skolan ibland, t.ex. för att ungdomarna fick åka till Filippinerna. Alla idrottsaktiviteter

Läs mer

Mer människor, mindre trafik

Mer människor, mindre trafik Mer människor, mindre trafik Nyckeln till ett större och mer hållbart Göteborg Västlänken En storstad med trivsel och nära till det mesta Året är 2026 och Göteborgsregionen beräknas ha 1,6 miljoner invånare,

Läs mer

Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050

Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 Västerås Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 En sammanfattning Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 lägger grunden för den fortsatta planeringen. Den har tagits fram i samarbete mellan

Läs mer

Mitt i Solna ligger Råsunda

Mitt i Solna ligger Råsunda Kvarteret Lagern Mitt i Solna ligger Råsunda En unik plats i händelsernas centrum Redan idag är Solna mest företagstätt i Sverige. I de nya kvarter som byggs i Råsunda är kopplingarna både till världen

Läs mer

Sammanställning Medborgardialog om Medborgarhuset, 5 6 december 2014

Sammanställning Medborgardialog om Medborgarhuset, 5 6 december 2014 Sida 1 (8) 2014-12-08 Linda Laine 08-508 268 29 linda.laine@stockholm.se Sammanställning Medborgardialog om Medborgarhuset, 5 6 december 2014 Under den medborgardialog som fastighetskontoret genomförde

Läs mer

Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum

Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum Uppföljning av trygghetsrond i Trollhättans centrum 2012-10-16 genomfördes en uppföljning av den trygghetsrond som gjordes i Trollhättas centrum den 29 februari samma år. Bakgrund: 29 februari genomfördes

Läs mer

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap

Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Stadsbyggnadskvaliteter i Malmö, Gynnar byggemenskap Josephine Nellerup Planeringsarkitekt FRP/MSA PLANCHEF Stadsbyggnadskontoret Josephine.nellerup@malmo.se PRIOTERADE INRIKTNINGAR Regional motor för

Läs mer

Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden

Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden Kommunfullmäktige 2007-02-26 43 88 2008-02-25 33 69 Kommunstyrelsen 2008-02-11 28 61 Arbets- och personalutskottet 2008-01-14 3 6 Dnr 07.74-008 Medborgarförslag - Park/Torg/Kulturområden febkf37 Ärendebeskrivning

Läs mer

www.stockholmsvanstern.se

www.stockholmsvanstern.se www.stockholmsvanstern.se Det går att bygga ett Stockholm för alla. Ett Stockholm där det inte är tjockleken på plånboken som bestämmer vilken del av staden du kan bo i. Där innerstaden inte domineras

Läs mer

Stångby. 26 energisnåla villor strax utanför Lund

Stångby. 26 energisnåla villor strax utanför Lund Stångby 26 energisnåla villor strax utanför Lund Vi har tänkt lite men även på extra på miljön din ekonomi Tänk dig att bo tryggt och bekvämt på landet och ändå ha stadens puls alldeles i närheten. Föreställ

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

Vi bygger bättre boenden för de många människorna

Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi bygger bättre boenden för de många människorna Vi måste bygga mer Det råder stor brist på bostäder och det måste byggas mer, det vet vi alla. Sedan början av 90-talet, då vi senast hade balans, har

Läs mer

RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY. Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011

RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY. Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011 RAPPORT STOCKHOLMARNA OM STATION STOCKHOLM CITY Kund: Jernhusen Kontakt: Eva Eliasson Datum: 20 december, 2011 Peter Blid Tel: 0739 403922 Peter.blid@novusgroup.se Annelie Önnerud Åström Tel: 0739 403761

Läs mer

Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö. Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel

Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö. Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel Kvarteret Bleckslagaren, Sävsjö Ett grönt CENTRUM boende Moderna lägenheter med närhet till service och handel Vill Du bo mitt i centrum? Sävebo, det kommunala bostadsbolaget, bygger nytt i Sävsjö! Centralt

Läs mer