tyck till om dergårdsentrén

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "tyck till om dergårdsentrén"

Transkript

1 Bilaga 1 tyck till om dergårdsentrén En enkät från Lerums kommuns om pågående planering inom området Dergårdsentrén i Lerum Redovisning av enkätsvar september - oktober 2013 Sammanställt av planenheten

2 Bakgrund Lerums kommun, sektor samhällsbyggand, arbetar sedan en tid tillbaka med ett förslag att utveckla området Dergårdsentrén i Lerum vilket är en del i utvecklingen av Lerums centrum. Som ett led i dialogen med medborgarna kring hur området ska utformas har en enkät funnit tillgänglig på kommunens webbplats samt på biblioteket i Lerum och på Komin under september och oktober månad Enkäten fanns även på Livsrumsdagarna i Lerum den 14 september 2013 och annonserades i Lerums tidning under v Enkäten var anonym och totalt inkom 45 svar, varav 15 enkätsvar fylldes i på kommunens webbplats.

3 Om dig Kön 48% 52% Kvinna Man Ålder år år år år år år år år 85 - år

4 Bor du i Lerum? 38 8 Nej Vill du flytta till Lerum i framtiden? 4 3 Nej

5 Jobbar du i Lerum? Nej Går du i skola i Lerum? 35 4 Nej

6 Området idag Hur upplever du området idag? Tycker det är bra. Trevligt med gröna miljöer. Magiskt Bra Tråkigt Fina byggnader, outnyttjat. I stort sett bra. Mysigt, behöver fräscha upp torget. Gammalt blandat med nytt- ostrukturerat. Lugnt Livfullt med skolelever, endast tränande ungdomar på kvällen. Sådär Fridfullt, ostört och bra runda för promenad osv. Småskaligt, trevligt Förknippar det i princip med skola. Lite tråkigt Trevlig gamla hus Mysigt Outnyttjat område till stor del. Ganska igenväxt längs ån, ödsligt och otryggt. Fint med lite park nära skolan Fint med de gamla skolbyggnaderna Det är helt ok med Dergårdsgymnasiet Lugnt och fint Lummigt och fint. Fina gamla byggnader. Trevligt, lite mycket trafik.

7 Som en skön oas med gammeldags charm. Underbart grönt och fint område, en grön lunga för studenter, besökare, yngre som äldre till både gymnasiet och biblioteket. Området är väl använt av unga vår och sommar. Ta inte bort detta område, dess underbara träd utmed kanten som dämpar buller och avgaser. Möjligen utveckla området och omvandla Komvuxhuset till studentlägenheter. Distanserat från centrum. Glest och ointressant. På grund av rasrisk har området inte utnyttjats. Som ett grönt och fint parkområde för gymnasiet. Dock lite oplanerat, kan göras bättre. Trevligt men mycket trafik på vägen som går alldeles intill. Fint Området är en idyll och lagom med byggnader. Mycket mark i ett centralt läge som kan utnyttjas mycket bättre. Mysigt med växtlighet Idag är det ett naturskönt område i mitten av Lerum, perfekt för ungdomar som studerar på gymnasiet att få nära tillgång till naturen och på så sätt rensa huvudet inför ännu mer nyttigt lärande. Trevligt och med mycket grönt. Trivsamt med olika typer av byggnader. Trevligt, många öppna områden. Dock väldigt omodernt. Naturligt trevligt och perfekt för skola. Vad tycker du är bra/dåligt med området idag? Att det är lite lummigt och grönt tycker jag gör det mysigt. Lummigt naturskönt?

8 Lätt att komma dit Bra att man börjar bygga höghus i närheten. Närhet till centrum Dåligt långt ifrån mycket. Bra- det är fint och lugnt. Bättre kvällsaktiviteter kan skapas. Varken eller, tycker att det kan bebyggas. Go runda att löpa på och är öppet, inte stängt med hus. Parkkaraktären Bidrar inte med något. Lite öde, långt till centrum. Stora tomma ytor vilket är bra för ungdomar oh aktiviteter Lite trist, fina hus Små gulliga hus Ligger fint intill ån Kunde finnas mer bänkar. Grönt och fint. Ok Har inte funderat på det. Att det är gamla fina byggnader och mycket träd. Säveån är en tillgång. Mera strövområde Saknas naturlig koppling till centrum. Alldeles för lite parkering nära bilioteket gör att man avstår besök där. Fint med de gamla husen. Pizzerian är verkligen ful. Ett LärCampus hade höjt Lerum på utbildningskartan, men i stället lägger man ner både hantverks och vuxenutbildningen. Entrén till teatern samt biblioteket är inte helt lyckat, där finns det mycket man kan göra, bygga till och göra en bra entré. Har sett ett tidigare förslag, såg bra ut!

9 Vägen som stör. Önskar det vore mer parkliknande med möjlighet till träff, lek och rörelse. Skateramp tex och fontän och kreativa grejer och färg och vackert. Bra gräsytor, fin natur Lagom med byggnader, mycket grönområde. Lummigt och fint, med stor utvecklingspotential. Tyvärr bullerutsatt och det lär bli värre med kommande fyrspår, så det är viktigt att bygga bullerskyddat. Lerums charm ligger i att det har mycket barnvänliga grönområden. Vill man ha shopping eller storstadsliv bor man i Göteborg. Man bor i Lerum för att man vill ha det lite finare och mysigare än så. Att det inte sköts lika bra som det borde kunna göras. Och att folk inte uppskattar att det finns sådana här små klickar av natur i tätbebyggda områden. Låt * träden och naturen få vara där den är och bygg era bostäder någon annan stans. Bostäder nära gymnasiet = mer folk nära gymnasiet = större risk för distraherande i studierna hos folk på gymnasiet. Skärp till er nu! Bra med stora gröna ytor, byggnader av olika typer och med olika typer av verksamheter (exempelvis pensionärsförening, restaurang, utbildning). Tillgängligheten till vattnet kunde vara bättre. Bra- Öppet, stora ytor, en fotbollsplan som gymnasiet använder Dåligt- Omodernt Allt är bra. Hur använder du området idag? Då jag ska till biblioteketet. Då jag studerade på Lerum gymnasium var det ett trevligt rekreationsområde. Spelar fotboll ibland Arbetsplats Konserter, teater Inte alls Besöker biblioteket ofta Använder det inte Besöker Går på marken

10 Bibliotek, fullmäktige Biblioteket, besöker föredrag. Passerar gående Löpning Som gångväg, park Parkering, ev. promenad Biblioteket Beachvolley, fotboll Går igenom Umgängesplats Aldrig Har gått där när jag tidigare gick på gymnasiet Parkerar ibland Besöker biblioteket regelbundet och ibland Dergårdsteatern då det är föreställningar. Promenader Promenerar, cyklar genom området ibland Bor här Att promenera igenom så gott som dagligen Parkering bl.a. för besök gymnasiet och bibliotek Parkerar när jag skall till biblioteket Inte optimalt Arbetar där sedan länge. Promenerar förbi tillsammans med mina barn på väg till biblioteket. Cyklar förbi på väg till jobbet. Går igenom det ibland och träffar folk där. Promenader, handlar mat, går på evenemang på Dergården. Inte alls, mer än promenader längs kyrkstigen. Familjen promenerar genom där när vi går till tåget, eller när vi går längs med ån.

11 g använder det inte längre då jag inte längre studerar på Gymnasiet men under tiden jag gjorde det var det en perfekt plats att bara få slappna av, sitta och ta det lugnt och snacka strunt med vänner och bekanta. Promenader, lek med sonen. Går där dagligen. Skola, promenader, frizon Upplever du området som tryggt att vitas i? Om inte, vad eller vilka delar känns otrygga? Känns tryggt Bra, tryggt Vet ej Upplever inge otrygghet Tryggt OK Väldigt ensamt och kvällstid helt ointressant Väldigt tryggt, ganska lite folk som passerar

12 Det är ok Tryggt Längs ån är det för mörk och igenvuxet Det känns tryggt g känner mig hyffsat trygg, hörde dock om ett överfall på en kvinna i parken för några år sedan. Det känns tryggt dagtid, kvälltid tycker jag inte det är tryggt någonstans att gå i kommunen.. Kvällstid skulle jag kanske tveka lite, har ingen anledning att vara där då

13 Området i framtiden Hur vill du att det nya bostadsområdet ska se ut? Modernt, integrerat i naturen. Innebandyhall Höghus Låg, trivsam bebyggelse Bevara grönskan, öppna mot ån Vilket område (delområdet) kanske missuppfattat rubriken. Om det inringade området är ifråga bör endast det norra delområet komma ifråga, dvs bakom Taxnäs. Höghus, energisnåla Utnyttja närheten till ån. Fina I bra anslutning till skolan, inte för nära vägen. Tätbebyggt med små mysig gränder Som husen mittemot (Gustav Dahlensgatan) Inga nya bostäder 2-3 våningshus, ej villor Kvarterskänsla i 3-6 våningar Låga hus Innebandyhall!! Öppna upp mot ån, gärna promenadvägar, butiker, restauranger m.m så att människor vill vara där. Lägenheter i 2 våningar Ej för höga hus. Pittoreskt som i Alingsås Inga 10 våningshus!!! 5 våningar räcker Om det måste bebygga- bara småhus, inga fler höghus, det räcker mer än väl med teletomten.

14 Låga byggnader, grönområden och promenadstråk för alla. Låga hus, ej för nära Sävån Låga hus, max 3 våningar Öppet och inbjudande. Inte som Mascotte som är slutet. Blandad bebyggelse med de gamla husen bevarade. Trä kanske skulle vara fint! Stora grönytor och för en allmän trivsel. Bostadsområde??! Hallå! var då där, mer specifikt. Det ät ju ett gymnasium och en teater som ligger där. Vad ska rivas, vore bra att veta. Vackert i naturmaterial Öppet, ljust Inte för höga hus och inte för tätt. Modernt, arkitektonsikt spännande och intressant, kanske dock inte så höga hus som framme i centrum. Minst lika grönt Obefintligt! skärpning nu för *! Inga höga byggnader! Max 4-5 våningar så att det smälter in i omgivningen. Viktigt att bevara grönskan i området. Viktigt att tänka på trafiken, att det blir ett säkert område med tanke på alla som passerar, framför allt till och från stationen. Skulle vilja se att fotbollsplanen rustas upp. Att det stora vita huset behålls. Resterande rustas upp och att flera lägenheter byggs. Dock inte inom ett område av 20 meter av dagens hus. jag vill INTE att det ska bli ett bostadsområde. Lerum börjar bli ett skämt. " boende i natur nära Lerum" allt som står för naturen, tystnad, frihet, lugn djur har ni antingen sprängt bort eller skrapat bort. Ni bygger dessutom bostäder för människor som inte har den inkomsten alltså bara moderater eller höginkomsttagare och dessutom förstör IGEN ett område som så många njuter av som det är.. är typiskt Lerums kommun. Varför inte börja värna om oss som redan bor här?

15 Vilken typ av bostäder tycker du att området ska innehålla? Inga helt Hyreslägenheter Blandade Billiga lägenheter framförallt för unga. Bostäder för äldre (65+) och endast hyreslägenheter Nollenergihus som är 15 våningar Blandat - små och något större, hyres- och bostadsrätter Olika sorters bostäder, inte bara sådana om passar barnfamiljer Bostasrätter Blandat: kontor, skola, affärer och bostäder, både bostads- och hyresrättet. Kommunen ska ställa krav att det byggs bostadsrätter vid marförsäljningen. Lägenheter i låghus Definitivt inga höghus Varierat, men inte specifikt ungdomsbostäder Hyresrätter och bostadsrätter Blandat Inga, bygg en hall Lägenheter som unga har råd att bo i Må gulliga hus som resten av Lerum 4-5 våningar. Lägenheter med stora terrasser. Stora gemensamma ytor tex gårdar Hyresrätter till ungdomar Hyresrätter så att ungdomar och gamla kan flytta till lägenhet utan att köpa en bostadsrätt. Hyresrätter 1-4 rok. (Detta är väl det som E. Rosén har i sitt bestånd?) Blandas bostads- och hyresrätter 2-3 rok Åtorpsudden tycker jag är ett gammalt fint område, något åt det hållet. Hyresrätter behövs Hyresrätter i övervägande del

16 Studentbostäder Hyresrätter och billiga sådana. Är företagare och det finns ingenstans för unga arbetare att bo, det är ett jätteproblem! Låg bebyggelse som smälter in i miljön inga - innan man vet hur ni tänkt. För det hoppas jag ni har, och kanske redan bestämt hur det ska se ut. Radhus, hyresrätter Lägenheter Inte för höga hus och inte för tätt. Radhus hyreslägenheter. Hyres- och bostadsrätter blandat. Det viktigaste är att de är integrerade, och att inte storhetsvansinnet som finns i vissa delar av Lerum får överhanden så att man försöker göra "coola" storstadslägenheter. Gillar man det stuket bor man med fördel på platser som har detta naturligt. Inne i Göteborg finns inte möjligheten att anlägga fler mysiga grönområden, utan att varje kvadratmeter måste vara bebyggd, eftersom det redan är tätbefolkat. I Lerum finns möjligheten att bevara den mysigare känslan. Alingsås bör vara en förebild. De flerfamiljshus som byggs i Alingsås är vackra och väl integrerade med naturen. Inga Hyresrätter till rimligt pris. g önskar en blandning av bostäder - radhuslägenheter och vanliga lägenheter, kanske även studentlägenheter. Det skulle ge ett livfullt område. Hyreslägenheter! Vad ska området innehålla för att du ska ha anledning att vilja besöka området i framtiden? Vara ett välskött parkområde med bullerskydd mot tågen. Innebandyhall Gågator En intressant affär Kafé, restaurang

17 Äldrebostäder Höghus, natur samt parker som är bra belysta Ingen åsikt men trygghetsboende centralt är viktigt Hus Idrottsaktivitetet i större skala. Sök sponsorer för hall (Sparbanken, Förbo, privata företag i allmänhet). Bibliotek, kulturhus möteslokaler (skolans). Inga höghus, bevara som det är Mer park Ökad tillgänglighet mot ån. Gärna promenad och hus längs med ån. Som idag + mer bostäder, affärer Hall! Någon affär Fritisgård eller små gulliga vanliga hus Gemensamma aktiviteter typ restaurang, promenadvägar, affärer, lägenhetshus Sittplatser nära ån Grönt med fina gångstigar Bibliotek + annan kultur Mycket grönområden Grönytor, stora härliga lekplatser, billplan. Fina planteringar och träd. Bibliotek, kulturhus, park, konsthall, café Bra gångvägar till centrum med grönområden omkring Det är bra som det är Spelar nog ingen roll. Biblioteket, musikskolan och Dergårdsteatern är målpunkterna Närservice såsom bibliotek, daglivaror Hus för kultur och utbildning, som nu, fast utbyggt Kreativa mötesplatser tex skatepark vore ju toppen, där barn och ungdomar kan träffas och röra på sig, härligt!!

18 Vara som en park fast med hus... Kultur Folk som bor där. Mindre möteslokaler för olika saker. Grönt och mysighet. g besöker det när jag är i närheten. Kommer det upp massa bostäder istället för träd och gräsmattor så lär jag med största sannorlik inte vilja besöka det. Och jag kommer verkligen inte vilja flytta till Lerum! Grönska. Lekplats om det blir ett område med vanliga lägenheter. Tillträde till vattnet, kanske bänkar och brygga Efter ombyggnaden, fler hyreslägenheter. Vad är viktigt för dig för att du ska känna att du kan ta del av å-rummet (Säveån) och parkmiljön runt skolan även om du inte bor i området? Bra gångvägar, lampor och bänkar. Bevara naturen Bättre väg Kafé, restaurang Att det inte bygg för nära Å-rummet. Öppenhet och att det byggs på naturen villkor- Rusta upp kyrkstigen Kunna gå längst Säveån!!! Stövväg utmed ån Fin runda för promenad/löpning

19 En hälsans stig Knytningen till Säveån, saknas å-promenad Att det finns möjlighet att utöva aktiviteter Rusta upp kyrkstigen Vet inte Att man röjer och bygger promenadbryggor längs hela ån ända ner till Aspen. Parkbänkar, fik, lekplatser m.m Trevliga gångvägar Parkbänkar, planteringar, gångar En trevlig, belyst parkväg längs ån som går ända ner mot Aspen. Ett sommarkafé kanske skulle fungera om det finns någon som vill driva ett sådant. Upplysta promenavägar Grönytor, stora härliga lekplatser, billplan. Fina planteringar och träd. Lättillgängliga promenadvägar Fina planteringar, gångvägar, parkmiljö. g tar redan stor del av Säveån och dess natur Att man kommer ner till den enkelt, tror att det är svårt. Saknas centrala kopplingspunkter med tex café. Här i Dergårdsentrén är det för avsides. Att man rasrisk säkrar området att man bibehåller grönska och öppna ytor och inte bygger sönder området för att optimera inkomsterna för byggaren Bygga ut och planera om området med stigar, bygga ut det redan befintliga park området. rensa upp utmed Säveån. Att det är vackert och ompysslat och kul Att det är öppet och ljust och har bra och snygg ljussättning Promenadstråk som är lättillgängliga. "Pausplatser" med bänkar. Att det inte är för bebyggt och onaturligt. Att det inte är för mycket trafik. Att det inte finns bostäder och hus i vägen för att man skall kunna njuta av Säveån och Parkmiljön såklart. Grönska. Lekplats om det blir ett område med vanliga lägenheter. Tillträde till vattnet, kanske bänkar och brygga

20 Ett attraktivare område med mer rörelse och gärna mycket ungdomsaktivitet. Vad krävs för att området i framtiden ska upplevas som entré till Lerums centrum? Vara en miljömässig oas. Ett grönområde. Profilerat, unikt Att det inte byggs någon bro i närheten som alstrar ännu mer trafik. Höghus, ta vara på Säveån Strukturerat Ingen mur i alla fall. Bostäder och hall om smälter in, såväl som handel! Park/grönska kafé. Billiga bostäder, låg bebyggelse. Blandad bebyggelse. Bibliotek, kulturskola m.m. Inte bara skola för så byggs det in en ålderssegregering. Biblioteket motverkar ålderssegregering. En innebandyhall Entré till Lerum = krystat! Tydlig kvarterskänsla och en ganska stor volym. Knytning till Lerums centrum med tätare bebyggelse Levande kultur, bebyggelse Vet inte men vill inte ha höghus! Att man bygger ihop centrum ner till bron, inte bara mäklare och banker i alla lokaler. Fräscha lägenheter med möjlighet att gå förbi och se den fina naturen Upplyst, grönt, fina hus

21 Som gammal Lerumsbo (1978) har jag svårt att se det om entré till centrum. Wamme bro och andra sidan ån är för mig entrén. Absolut ingen av- påfart för trafik Vet ej Bra gångvägar till centrum med grönområden omkring. Fina planteringar, gångvägar, parkmiljö. Varför ska det vara en entré till Lerums centrum??? Tror att det är feltänkt! Man är redan i Lerum där, entrén ligger möjligen vid gymnasiet... En inbjudande atmosfär där det finns luft och gröna ytor där alla åldrar kan umgås Va? Entre till LC?? Det ingår väl för jösse namn i LC!!!! Kreativitet Bra gång och cykelvägar som är bra och snyggt upplysta, gärna att de går nära vattnet, det är fint. Inte för komprimerat. En öppen och välkomnande "portal" in i området, vare sig man kommer med bil eller till fots. Att det är vackert och välkomnande. Behövs ingen entré till Lerums centrum. Det har redan naturen löst för oss med hjälp av att centrum tar man sig till via en eller annan bro. innanför bro = Centrum. Kom igen nu överarbeta inte. Att det känns öppet och är tydligt att det är tänkt för promenader m.m. Att ungdomen lyfts fram så att Lerum ser modernt ut.

22 Hur ser du på befintliga byggnader inom området? Tillräckligt Innebandyhall behövs Sunkigt Fina. Bygga lägenheter i befintliga hus? Bör kunna inordnas i befintligt skick och i planområdet. Slitet Beror på Bra Bevara de gamla husen. Gör ett kulturcentrum i de gamla husen, billiga lägenheter för våra ungommar. Ser inget större värde i den äldre bebyggelsen Taxnäs-pizzerian bör får vara kvar Trevliga Br. Var tar parkeringen vägen/mellan Ågården och ån? Av rivningsvärde men den stora gamla skolan borde kunna vara ett aktivitetshus. Gamla, kan rivas i min mening Några är fina Mysiga, de ser inte lika dana ut Går säkert att bygga om en del byggnader till tex bostäder, gemensamhetshus osv Ser lite tråkiga ut Gamla hus med historia De gamla byggnaderna skulle på någon sätt förfinas och tas tillvara. Låt det gamla vara kvar i den mån det går PRO-villan måste vara kvar. Allmän dan på dansbanan vore trevligt. Visst finns det en gammal gympasal, den kan vara kvar. Relativt ok. Bevara de gamla husen!! Ågårdska villan är oerhört fin, låt den vara kvar. I övrigt är Dergårdsskolan (Komvux) upprustad och den är fin.

23 Gamla sfi-byggnaden kan gott rivas, det är ingen dräglig arbetsplats till att börja med, med ohygglig värme på sommaren och fruktansvärd kyla på vintern. INOMHUS. Bygg studentlägenheter på den biten istället. En del är mycket vackra och bevarandevärda för att kunna läsa det historiska sammanhanget! Man har medvetet underhållit byggnationerna med ett minimum och därmed inte utnyttjat marken på ett för skolan bra sätt Om de gamla A- B- och C-husen är ok, ta vara på dom och bygg ut nuvarande bibliotek mot parkeringen för Estetprogrammen och kulturskolan, ny entré till teatern. Häggen får ju ICKE användas efter 2015 eller? Bostäder där?! Ge mej ett förslag - så ska jag ta ställning. g är inte arkitekt men har mycket fantasi. Förresten - vem vill bo så nära järnvägen? Negativt, känns omodernt, ska man göra om ett område så ska man göra det ordentligt. Dom är bra Nuvarande KomVux längst ned mot ån har mycket historia. Huset skulle fungera bra som ett hus för föreningsverksamhet, kulturlokaler (dock utan scen), ungdomshus etc. Gamla gymnastikhallen och huset närmast Alingsåsvägen kan tas bort och marken utnyttjas bättre. De bidrar lite till mysigheten. Villor och små trähus finns inte i storstadsmiljö, men de finns i villastäder. Men betoningen är på att de bidrar LITE. Växtligheten bidrar mer, och det är fullt möjligt att få in fler bostäder och ändå göra det vackrare att vistas i. Klenoder. Skall bevaras. K-märk alltihopa! Sluta riva ner gamla vackra trävillor för att ni skall få plats med era platsgjutna betongklumpar! Det är mysigt med blandad bebyggelse, men det känns lite eftersatt och inte så genomtänkt idag. Dessa ska behållas men rustas upp invändigt så att allt blir modernt.

24 Skulle du kunna tänka dig att bo i området i framtiden? Nej Om det blir ett trygghetsboende Om buller minskar från tåg och E20 Nej, för nära järnvägen Kanske g är inte intresserad av lägenhet alls, inte ens när jag blir pensionär, och verkligen inte på bekostnad av natur, kultur och miljön.

Sammanställning av enkät

Sammanställning av enkät Bilaga 5 Sammanställning av enkät Trafikmiljö och Fisksätras framtid En del i arbetet med Fisksätradialogen 12 januari 1 mars 2010 Idéer om trafikmiljön och Fisksätras framtid För att kommunen ska få vägledning

Läs mer

Samrådsenkät Nacka strand. Standardrapport

Samrådsenkät Nacka strand. Standardrapport Samrådsenkät Nacka strand Standardrapport Procent Antal Arbetsplats i Nacka strand 3,7% 6 Boende i Nacka strand 67,7% 109 Elev i Nacka strand 0% 0 Företräder en organisation 1,2% 2 Förträder ett företag

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR MEDBORGARMÖTEN

MINNESANTECKNINGAR MEDBORGARMÖTEN MINNESANTECKNINGAR MEDBORGARMÖTEN Hur ska våra parker och grönområden utvecklas? Medborgarmöten i Bagarmossen, Björkhagen, Kärrtorp/Enskedalen, Skarpnäcks gård/skrubba, Flaten och Orhem Bagarmossen Onsdagen

Läs mer

Bilden av Tierp (305) Upp till 35 år

Bilden av Tierp (305) Upp till 35 år Report Filter Filter Item Detail Criteria #1 Ålder equals "- 17" Criteria #2 Ålder equals "18-24" Criteria #3 Ålder equals "25-35" Categories All categories Creation Date Doesn't matter Date Edited Doesn't

Läs mer

Det här tycker vi i Veberöd, Vomb, Dörröd och Silvåkra är livskvalité, bra boendemiljö och service.

Det här tycker vi i Veberöd, Vomb, Dörröd och Silvåkra är livskvalité, bra boendemiljö och service. Vad är livskvalité, service och bra boendemiljö i Veberöd, Vomb, Dörröd och Silvåkra? VOMB Här ska in en bild från Veberöd med människor på /gärna unga t.ex från fritidsgården Service? Livskvalitet? Boendemiljö?

Läs mer

Vad är bäst för Dalby?

Vad är bäst för Dalby? 1 Arbetsbok 2 Lunds kommun - Fokus Dalby Vad är bäst för Dalby? Dalbyborna har lämnat synpunkter på framtiden! I Arbetsbok 1 har 102 personer svarat via hemsidan och 29 har valt att fylla i den tryckta

Läs mer

DOKUMENTATION AV LUNCHPRAT BILDEN AV DET FRAMTIDA KATRINEHOLM.

DOKUMENTATION AV LUNCHPRAT BILDEN AV DET FRAMTIDA KATRINEHOLM. DOKUMENTATION AV LUNCHPRAT BILDEN AV DET FRAMTIDA KATRINEHOLM. Katrineholms kommun, Stadsbyggnadskontoret. Författare Carolin Lindholm Projektledare Helene Nord 29 October 2009 2009 Skill Om Skill Skill

Läs mer

Bilaga Tidig dialog. Sammanfattning från workshop den 17 dec 2012. Fokusområde 1: Framtida områden

Bilaga Tidig dialog. Sammanfattning från workshop den 17 dec 2012. Fokusområde 1: Framtida områden 1 Bilaga Tidig dialog Sammanfattning från workshop den 17 dec 2012 Fokusområde 1: Framtida områden Övergripande tankar Vad vill vi?: - Vad ska vara Flens profil och karaktär? - Vilken utveckling ska vi

Läs mer

Sveriges Lustgård och Vision 2025

Sveriges Lustgård och Vision 2025 Resultat av enkätundersökning Sveriges Lustgård och Vision 2025 November 2013 februari 2014 Innehållsförteckning INLEDNING... 1 METOD... 2 MÅLPOPULATION... 2 STICKPROV... 2 UTVECKLING AV ENKÄT... 2 GENOMFÖRANDE...

Läs mer

Centrumdialogen Brandbergen 2-5 april 2014. Sammanställning av inkomna synpunkter Anna Högberg och Johan Tirén 2014-05-13

Centrumdialogen Brandbergen 2-5 april 2014. Sammanställning av inkomna synpunkter Anna Högberg och Johan Tirén 2014-05-13 Centrumdialogen Brandbergen 2-5 april 2014 Sammanställning av inkomna synpunkter Anna Högberg och Johan Tirén 2014-05-13 Centrumdialogen Brandbergen 2-5 april 2014 Inledning Som en del av utvecklingen

Läs mer

FRAMTIDA ALBY DESIGNDIALOG 2012

FRAMTIDA ALBY DESIGNDIALOG 2012 FRAMTIDA ALBY DESIGNDIALOG 2012 BILDPROTOKOLL FRÅN WORKSHOPAR 3 torsdagar med kvällsworkshopar (ca 100) 1 workshop med tema koloni och odling (ca 50) 2 workshopar med klass 9, Grindtorpsskolan (ca 45)

Läs mer

Demokratitorg våren 2015

Demokratitorg våren 2015 Demokratitorg våren 2015 - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg våren 2015 1 Inledning Demokratitorg är en metod som ger förutsättningar för möten

Läs mer

Kollektivtrafik Ang. kollektivtrafiken, kör en tur runt till kustbyarna, kan förhindra utflyttning, många äldre har inte körkort (P)

Kollektivtrafik Ang. kollektivtrafiken, kör en tur runt till kustbyarna, kan förhindra utflyttning, många äldre har inte körkort (P) Del 3: Kalixmedborgarnas synpunkter Kommentarerna är grupperade utifrån områden. För att kunna urskilja vilken grupp som kommenterat så är de kodade enligt nedan: Ö= Övriga (Arbetssökande, tjänstlediga/föräldraledig,

Läs mer

Täby kommun 2013. Nordiska Undersökningsgruppen 2013-10-22

Täby kommun 2013. Nordiska Undersökningsgruppen 2013-10-22 Täby kommun 2013 Nordiska Undersökningsgruppen 2013-10-22 Titel: Medborgardialog galoppfältet 2013 Skapat av: Nordiska Undersökningsgruppen AB Dokumentdatum: 2013-10-22 Projektledare: Anders Lindhe Projektassistent:

Läs mer

o m r å d e s a n a l y s

o m r å d e s a n a l y s e n o m r å d e s a n a l y s 1 Denna rapport är framtagen av Emma Persson, Chalmers Arkitektur, på uppdrag av Uddevalla kommun. 2011 Vill du veta mer om hur du kan vara med och arbeta med frågor som berör

Läs mer

Pappersenkäten och den kortare digitala enkätens frågor. Den längre digitala enkätens frågor. A. Hur är det i Tierps kommun när det är som bäst?

Pappersenkäten och den kortare digitala enkätens frågor. Den längre digitala enkätens frågor. A. Hur är det i Tierps kommun när det är som bäst? 1 Under hela perioden för medborgardialog om ny vision för Tierps kommun, 20 februari till 16 april, låg en enkät öppen på kommunens hemsida. Enkäten fanns också att tillgå i pappersform på kommunens bibliotek

Läs mer

Sammanställning av ungas åsikter Oktober 2011

Sammanställning av ungas åsikter Oktober 2011 Sammanställning av ungas åsikter Oktober 2011 Anna-Lena Pogulis Frida Lindahl-Åkerström Anett Karlström Bakgrund Kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt område; Barn och unga vår framtid. Utifrån

Läs mer

Demokratitorg HT2012. - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012

Demokratitorg HT2012. - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012 Demokratitorg HT2012 - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012 Innehåll Deltagande skolor hösten 2012 4 Birger Sjöbergsgymnasiet, Vänersborg

Läs mer

Medborgarpanelen i Eskilstuna

Medborgarpanelen i Eskilstuna Rapport 5 Medborgarpanelen i Eskilstuna Om Eskilstunas infarter Kommunlogga Vi är nyfikna på dina synpunkter och idéer om Eskilstuna kommun Juni 2010 Infartsprojektet analys medborgarenkäten Kerstin Palmqvist

Läs mer

Gottsunda centrum när det är klart 2011-04-03. Gästbloggare: Vad tycker andra om Gottsunda?

Gottsunda centrum när det är klart 2011-04-03. Gästbloggare: Vad tycker andra om Gottsunda? Gottsunda centrum när det är klart 2011-04-03 Jag saknar en del butiker här i Gottsunda, en skoaffär, Kapp Ahl, Cubus för ungdomarna här i Gottsunda samt Stadium alla de som finns i de andra stadsdelarna

Läs mer

Kongressdokumentation

Kongressdokumentation Kongressdokumentation Jag bor i Malmö Hösten 2010 "Lyssna på oss, vad ungdomar tycker i Malmö, för det är inte många som gör det" Inledning: Den 16 november 2010 anordnades ungdomskongressen Jag bor i

Läs mer

Redogörelse för dialog: Tyck till om nya bostäder i Tollered

Redogörelse för dialog: Tyck till om nya bostäder i Tollered 1 (7) Samhällsbyggnad Planenheten Jakob Aldén Planarkitekt 0302-52 11 49 0768-95 02 65 jakob.alden@lerum.se Redogörelse för dialog: Tyck till om nya bostäder i Tollered Hur dialogen har genomförts Dialogen

Läs mer

Idéboken. Idéer om LinköpingsBo2016. Sammanställt 2012-10-23

Idéboken. Idéer om LinköpingsBo2016. Sammanställt 2012-10-23 Idéboken Idéer om LinköpingsBo2016 Sammanställt 2012-10-23 Idéboken. Du läser just nu i idéboken. Här har vi samlat idéer kring stadsutveckling och gestaltning av Vallastaden som har kommit till projektet

Läs mer

Litenheten, närheten, lätt att komma i kontakt, omgivningarna. Naturen, fina anläggningar stolt! De som kommer hit är nöjda.

Litenheten, närheten, lätt att komma i kontakt, omgivningarna. Naturen, fina anläggningar stolt! De som kommer hit är nöjda. 1 (36) Sammanställning av enkätsvaren Färdplan Flen Flens kommun 2019 När Flens kommun är som bäst 1. Hur är det i Flens kommun när det är som bäst? Litenheten, närheten, lätt att komma i kontakt, omgivningarna.

Läs mer

Resultatredovisning av studentenkät 2014

Resultatredovisning av studentenkät 2014 Foto: studio-e.se Resultatredovisning av studentenkät 2014 En undersökning av studenterna vid Campus Helsingborgs syn på staden Josefin Hellström Innehållsförteckning Inledning...2 Resultatredovisning...3

Läs mer

Remissvar. Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog.

Remissvar. Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog. Remissvar Regionalt handlingsprogram för Barn och ungas kultur och fritid -Vad tycker unga i Västra Götalandsregionen? www.ungkulturdialog.se augusti december 2007 Om remissvaret Detta är ett, av Ungkulturdialog,

Läs mer

Enkät 2013 - Umeåregionens bibliotek

Enkät 2013 - Umeåregionens bibliotek Enkät 2013 - Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 522 31,4 B. Kvinna 1142 68,6 Min ålder A. yngre än 25 år 371 22,3 B. 26-45 år 534 32,1 C. 46-65 år 465 27,9 D. äldre än 65 294 17,7 Tid för mitt besök

Läs mer

OP 2010 Röster från kvinnor 50-59 år

OP 2010 Röster från kvinnor 50-59 år OP 2010 Röster från kvinnor 50-59 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Enkla handikappanpassningar tillsammans med handikapporganisationer. Mer trivsamt centrum

Läs mer

Det goda livet i Hjällbo Arbetsbok 2

Det goda livet i Hjällbo Arbetsbok 2 Det goda livet i Hjällbo Arbetsbok En sammanställning av svar från Arbetsbok på Bergsgårdsgärdet låghusen Tack! Ett mycket stort tack till alla er som har öppnat era dörrar för oss dörrknackare. Alla ni

Läs mer

Bilden av Gnesta Svar på öppna frågor

Bilden av Gnesta Svar på öppna frågor Vad är det bästa med Gnesta, enligt dig? Nämn max tre saker. Nya stationen, bryggan mellan stationen och Bryggeriholmen, frönäs osv. Där är allt frächt och nytt, det är alltid trvligt att vara där och

Läs mer