tyck till om dergårdsentrén

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "tyck till om dergårdsentrén"

Transkript

1 Bilaga 1 tyck till om dergårdsentrén En enkät från Lerums kommuns om pågående planering inom området Dergårdsentrén i Lerum Redovisning av enkätsvar september - oktober 2013 Sammanställt av planenheten

2 Bakgrund Lerums kommun, sektor samhällsbyggand, arbetar sedan en tid tillbaka med ett förslag att utveckla området Dergårdsentrén i Lerum vilket är en del i utvecklingen av Lerums centrum. Som ett led i dialogen med medborgarna kring hur området ska utformas har en enkät funnit tillgänglig på kommunens webbplats samt på biblioteket i Lerum och på Komin under september och oktober månad Enkäten fanns även på Livsrumsdagarna i Lerum den 14 september 2013 och annonserades i Lerums tidning under v Enkäten var anonym och totalt inkom 45 svar, varav 15 enkätsvar fylldes i på kommunens webbplats.

3 Om dig Kön 48% 52% Kvinna Man Ålder år år år år år år år år 85 - år

4 Bor du i Lerum? 38 8 Nej Vill du flytta till Lerum i framtiden? 4 3 Nej

5 Jobbar du i Lerum? Nej Går du i skola i Lerum? 35 4 Nej

6 Området idag Hur upplever du området idag? Tycker det är bra. Trevligt med gröna miljöer. Magiskt Bra Tråkigt Fina byggnader, outnyttjat. I stort sett bra. Mysigt, behöver fräscha upp torget. Gammalt blandat med nytt- ostrukturerat. Lugnt Livfullt med skolelever, endast tränande ungdomar på kvällen. Sådär Fridfullt, ostört och bra runda för promenad osv. Småskaligt, trevligt Förknippar det i princip med skola. Lite tråkigt Trevlig gamla hus Mysigt Outnyttjat område till stor del. Ganska igenväxt längs ån, ödsligt och otryggt. Fint med lite park nära skolan Fint med de gamla skolbyggnaderna Det är helt ok med Dergårdsgymnasiet Lugnt och fint Lummigt och fint. Fina gamla byggnader. Trevligt, lite mycket trafik.

7 Som en skön oas med gammeldags charm. Underbart grönt och fint område, en grön lunga för studenter, besökare, yngre som äldre till både gymnasiet och biblioteket. Området är väl använt av unga vår och sommar. Ta inte bort detta område, dess underbara träd utmed kanten som dämpar buller och avgaser. Möjligen utveckla området och omvandla Komvuxhuset till studentlägenheter. Distanserat från centrum. Glest och ointressant. På grund av rasrisk har området inte utnyttjats. Som ett grönt och fint parkområde för gymnasiet. Dock lite oplanerat, kan göras bättre. Trevligt men mycket trafik på vägen som går alldeles intill. Fint Området är en idyll och lagom med byggnader. Mycket mark i ett centralt läge som kan utnyttjas mycket bättre. Mysigt med växtlighet Idag är det ett naturskönt område i mitten av Lerum, perfekt för ungdomar som studerar på gymnasiet att få nära tillgång till naturen och på så sätt rensa huvudet inför ännu mer nyttigt lärande. Trevligt och med mycket grönt. Trivsamt med olika typer av byggnader. Trevligt, många öppna områden. Dock väldigt omodernt. Naturligt trevligt och perfekt för skola. Vad tycker du är bra/dåligt med området idag? Att det är lite lummigt och grönt tycker jag gör det mysigt. Lummigt naturskönt?

8 Lätt att komma dit Bra att man börjar bygga höghus i närheten. Närhet till centrum Dåligt långt ifrån mycket. Bra- det är fint och lugnt. Bättre kvällsaktiviteter kan skapas. Varken eller, tycker att det kan bebyggas. Go runda att löpa på och är öppet, inte stängt med hus. Parkkaraktären Bidrar inte med något. Lite öde, långt till centrum. Stora tomma ytor vilket är bra för ungdomar oh aktiviteter Lite trist, fina hus Små gulliga hus Ligger fint intill ån Kunde finnas mer bänkar. Grönt och fint. Ok Har inte funderat på det. Att det är gamla fina byggnader och mycket träd. Säveån är en tillgång. Mera strövområde Saknas naturlig koppling till centrum. Alldeles för lite parkering nära bilioteket gör att man avstår besök där. Fint med de gamla husen. Pizzerian är verkligen ful. Ett LärCampus hade höjt Lerum på utbildningskartan, men i stället lägger man ner både hantverks och vuxenutbildningen. Entrén till teatern samt biblioteket är inte helt lyckat, där finns det mycket man kan göra, bygga till och göra en bra entré. Har sett ett tidigare förslag, såg bra ut!

9 Vägen som stör. Önskar det vore mer parkliknande med möjlighet till träff, lek och rörelse. Skateramp tex och fontän och kreativa grejer och färg och vackert. Bra gräsytor, fin natur Lagom med byggnader, mycket grönområde. Lummigt och fint, med stor utvecklingspotential. Tyvärr bullerutsatt och det lär bli värre med kommande fyrspår, så det är viktigt att bygga bullerskyddat. Lerums charm ligger i att det har mycket barnvänliga grönområden. Vill man ha shopping eller storstadsliv bor man i Göteborg. Man bor i Lerum för att man vill ha det lite finare och mysigare än så. Att det inte sköts lika bra som det borde kunna göras. Och att folk inte uppskattar att det finns sådana här små klickar av natur i tätbebyggda områden. Låt * träden och naturen få vara där den är och bygg era bostäder någon annan stans. Bostäder nära gymnasiet = mer folk nära gymnasiet = större risk för distraherande i studierna hos folk på gymnasiet. Skärp till er nu! Bra med stora gröna ytor, byggnader av olika typer och med olika typer av verksamheter (exempelvis pensionärsförening, restaurang, utbildning). Tillgängligheten till vattnet kunde vara bättre. Bra- Öppet, stora ytor, en fotbollsplan som gymnasiet använder Dåligt- Omodernt Allt är bra. Hur använder du området idag? Då jag ska till biblioteketet. Då jag studerade på Lerum gymnasium var det ett trevligt rekreationsområde. Spelar fotboll ibland Arbetsplats Konserter, teater Inte alls Besöker biblioteket ofta Använder det inte Besöker Går på marken

10 Bibliotek, fullmäktige Biblioteket, besöker föredrag. Passerar gående Löpning Som gångväg, park Parkering, ev. promenad Biblioteket Beachvolley, fotboll Går igenom Umgängesplats Aldrig Har gått där när jag tidigare gick på gymnasiet Parkerar ibland Besöker biblioteket regelbundet och ibland Dergårdsteatern då det är föreställningar. Promenader Promenerar, cyklar genom området ibland Bor här Att promenera igenom så gott som dagligen Parkering bl.a. för besök gymnasiet och bibliotek Parkerar när jag skall till biblioteket Inte optimalt Arbetar där sedan länge. Promenerar förbi tillsammans med mina barn på väg till biblioteket. Cyklar förbi på väg till jobbet. Går igenom det ibland och träffar folk där. Promenader, handlar mat, går på evenemang på Dergården. Inte alls, mer än promenader längs kyrkstigen. Familjen promenerar genom där när vi går till tåget, eller när vi går längs med ån.

11 g använder det inte längre då jag inte längre studerar på Gymnasiet men under tiden jag gjorde det var det en perfekt plats att bara få slappna av, sitta och ta det lugnt och snacka strunt med vänner och bekanta. Promenader, lek med sonen. Går där dagligen. Skola, promenader, frizon Upplever du området som tryggt att vitas i? Om inte, vad eller vilka delar känns otrygga? Känns tryggt Bra, tryggt Vet ej Upplever inge otrygghet Tryggt OK Väldigt ensamt och kvällstid helt ointressant Väldigt tryggt, ganska lite folk som passerar

12 Det är ok Tryggt Längs ån är det för mörk och igenvuxet Det känns tryggt g känner mig hyffsat trygg, hörde dock om ett överfall på en kvinna i parken för några år sedan. Det känns tryggt dagtid, kvälltid tycker jag inte det är tryggt någonstans att gå i kommunen.. Kvällstid skulle jag kanske tveka lite, har ingen anledning att vara där då

13 Området i framtiden Hur vill du att det nya bostadsområdet ska se ut? Modernt, integrerat i naturen. Innebandyhall Höghus Låg, trivsam bebyggelse Bevara grönskan, öppna mot ån Vilket område (delområdet) kanske missuppfattat rubriken. Om det inringade området är ifråga bör endast det norra delområet komma ifråga, dvs bakom Taxnäs. Höghus, energisnåla Utnyttja närheten till ån. Fina I bra anslutning till skolan, inte för nära vägen. Tätbebyggt med små mysig gränder Som husen mittemot (Gustav Dahlensgatan) Inga nya bostäder 2-3 våningshus, ej villor Kvarterskänsla i 3-6 våningar Låga hus Innebandyhall!! Öppna upp mot ån, gärna promenadvägar, butiker, restauranger m.m så att människor vill vara där. Lägenheter i 2 våningar Ej för höga hus. Pittoreskt som i Alingsås Inga 10 våningshus!!! 5 våningar räcker Om det måste bebygga- bara småhus, inga fler höghus, det räcker mer än väl med teletomten.

14 Låga byggnader, grönområden och promenadstråk för alla. Låga hus, ej för nära Sävån Låga hus, max 3 våningar Öppet och inbjudande. Inte som Mascotte som är slutet. Blandad bebyggelse med de gamla husen bevarade. Trä kanske skulle vara fint! Stora grönytor och för en allmän trivsel. Bostadsområde??! Hallå! var då där, mer specifikt. Det ät ju ett gymnasium och en teater som ligger där. Vad ska rivas, vore bra att veta. Vackert i naturmaterial Öppet, ljust Inte för höga hus och inte för tätt. Modernt, arkitektonsikt spännande och intressant, kanske dock inte så höga hus som framme i centrum. Minst lika grönt Obefintligt! skärpning nu för *! Inga höga byggnader! Max 4-5 våningar så att det smälter in i omgivningen. Viktigt att bevara grönskan i området. Viktigt att tänka på trafiken, att det blir ett säkert område med tanke på alla som passerar, framför allt till och från stationen. Skulle vilja se att fotbollsplanen rustas upp. Att det stora vita huset behålls. Resterande rustas upp och att flera lägenheter byggs. Dock inte inom ett område av 20 meter av dagens hus. jag vill INTE att det ska bli ett bostadsområde. Lerum börjar bli ett skämt. " boende i natur nära Lerum" allt som står för naturen, tystnad, frihet, lugn djur har ni antingen sprängt bort eller skrapat bort. Ni bygger dessutom bostäder för människor som inte har den inkomsten alltså bara moderater eller höginkomsttagare och dessutom förstör IGEN ett område som så många njuter av som det är.. är typiskt Lerums kommun. Varför inte börja värna om oss som redan bor här?

15 Vilken typ av bostäder tycker du att området ska innehålla? Inga helt Hyreslägenheter Blandade Billiga lägenheter framförallt för unga. Bostäder för äldre (65+) och endast hyreslägenheter Nollenergihus som är 15 våningar Blandat - små och något större, hyres- och bostadsrätter Olika sorters bostäder, inte bara sådana om passar barnfamiljer Bostasrätter Blandat: kontor, skola, affärer och bostäder, både bostads- och hyresrättet. Kommunen ska ställa krav att det byggs bostadsrätter vid marförsäljningen. Lägenheter i låghus Definitivt inga höghus Varierat, men inte specifikt ungdomsbostäder Hyresrätter och bostadsrätter Blandat Inga, bygg en hall Lägenheter som unga har råd att bo i Må gulliga hus som resten av Lerum 4-5 våningar. Lägenheter med stora terrasser. Stora gemensamma ytor tex gårdar Hyresrätter till ungdomar Hyresrätter så att ungdomar och gamla kan flytta till lägenhet utan att köpa en bostadsrätt. Hyresrätter 1-4 rok. (Detta är väl det som E. Rosén har i sitt bestånd?) Blandas bostads- och hyresrätter 2-3 rok Åtorpsudden tycker jag är ett gammalt fint område, något åt det hållet. Hyresrätter behövs Hyresrätter i övervägande del

16 Studentbostäder Hyresrätter och billiga sådana. Är företagare och det finns ingenstans för unga arbetare att bo, det är ett jätteproblem! Låg bebyggelse som smälter in i miljön inga - innan man vet hur ni tänkt. För det hoppas jag ni har, och kanske redan bestämt hur det ska se ut. Radhus, hyresrätter Lägenheter Inte för höga hus och inte för tätt. Radhus hyreslägenheter. Hyres- och bostadsrätter blandat. Det viktigaste är att de är integrerade, och att inte storhetsvansinnet som finns i vissa delar av Lerum får överhanden så att man försöker göra "coola" storstadslägenheter. Gillar man det stuket bor man med fördel på platser som har detta naturligt. Inne i Göteborg finns inte möjligheten att anlägga fler mysiga grönområden, utan att varje kvadratmeter måste vara bebyggd, eftersom det redan är tätbefolkat. I Lerum finns möjligheten att bevara den mysigare känslan. Alingsås bör vara en förebild. De flerfamiljshus som byggs i Alingsås är vackra och väl integrerade med naturen. Inga Hyresrätter till rimligt pris. g önskar en blandning av bostäder - radhuslägenheter och vanliga lägenheter, kanske även studentlägenheter. Det skulle ge ett livfullt område. Hyreslägenheter! Vad ska området innehålla för att du ska ha anledning att vilja besöka området i framtiden? Vara ett välskött parkområde med bullerskydd mot tågen. Innebandyhall Gågator En intressant affär Kafé, restaurang

17 Äldrebostäder Höghus, natur samt parker som är bra belysta Ingen åsikt men trygghetsboende centralt är viktigt Hus Idrottsaktivitetet i större skala. Sök sponsorer för hall (Sparbanken, Förbo, privata företag i allmänhet). Bibliotek, kulturhus möteslokaler (skolans). Inga höghus, bevara som det är Mer park Ökad tillgänglighet mot ån. Gärna promenad och hus längs med ån. Som idag + mer bostäder, affärer Hall! Någon affär Fritisgård eller små gulliga vanliga hus Gemensamma aktiviteter typ restaurang, promenadvägar, affärer, lägenhetshus Sittplatser nära ån Grönt med fina gångstigar Bibliotek + annan kultur Mycket grönområden Grönytor, stora härliga lekplatser, billplan. Fina planteringar och träd. Bibliotek, kulturhus, park, konsthall, café Bra gångvägar till centrum med grönområden omkring Det är bra som det är Spelar nog ingen roll. Biblioteket, musikskolan och Dergårdsteatern är målpunkterna Närservice såsom bibliotek, daglivaror Hus för kultur och utbildning, som nu, fast utbyggt Kreativa mötesplatser tex skatepark vore ju toppen, där barn och ungdomar kan träffas och röra på sig, härligt!!

18 Vara som en park fast med hus... Kultur Folk som bor där. Mindre möteslokaler för olika saker. Grönt och mysighet. g besöker det när jag är i närheten. Kommer det upp massa bostäder istället för träd och gräsmattor så lär jag med största sannorlik inte vilja besöka det. Och jag kommer verkligen inte vilja flytta till Lerum! Grönska. Lekplats om det blir ett område med vanliga lägenheter. Tillträde till vattnet, kanske bänkar och brygga Efter ombyggnaden, fler hyreslägenheter. Vad är viktigt för dig för att du ska känna att du kan ta del av å-rummet (Säveån) och parkmiljön runt skolan även om du inte bor i området? Bra gångvägar, lampor och bänkar. Bevara naturen Bättre väg Kafé, restaurang Att det inte bygg för nära Å-rummet. Öppenhet och att det byggs på naturen villkor- Rusta upp kyrkstigen Kunna gå längst Säveån!!! Stövväg utmed ån Fin runda för promenad/löpning

19 En hälsans stig Knytningen till Säveån, saknas å-promenad Att det finns möjlighet att utöva aktiviteter Rusta upp kyrkstigen Vet inte Att man röjer och bygger promenadbryggor längs hela ån ända ner till Aspen. Parkbänkar, fik, lekplatser m.m Trevliga gångvägar Parkbänkar, planteringar, gångar En trevlig, belyst parkväg längs ån som går ända ner mot Aspen. Ett sommarkafé kanske skulle fungera om det finns någon som vill driva ett sådant. Upplysta promenavägar Grönytor, stora härliga lekplatser, billplan. Fina planteringar och träd. Lättillgängliga promenadvägar Fina planteringar, gångvägar, parkmiljö. g tar redan stor del av Säveån och dess natur Att man kommer ner till den enkelt, tror att det är svårt. Saknas centrala kopplingspunkter med tex café. Här i Dergårdsentrén är det för avsides. Att man rasrisk säkrar området att man bibehåller grönska och öppna ytor och inte bygger sönder området för att optimera inkomsterna för byggaren Bygga ut och planera om området med stigar, bygga ut det redan befintliga park området. rensa upp utmed Säveån. Att det är vackert och ompysslat och kul Att det är öppet och ljust och har bra och snygg ljussättning Promenadstråk som är lättillgängliga. "Pausplatser" med bänkar. Att det inte är för bebyggt och onaturligt. Att det inte är för mycket trafik. Att det inte finns bostäder och hus i vägen för att man skall kunna njuta av Säveån och Parkmiljön såklart. Grönska. Lekplats om det blir ett område med vanliga lägenheter. Tillträde till vattnet, kanske bänkar och brygga

20 Ett attraktivare område med mer rörelse och gärna mycket ungdomsaktivitet. Vad krävs för att området i framtiden ska upplevas som entré till Lerums centrum? Vara en miljömässig oas. Ett grönområde. Profilerat, unikt Att det inte byggs någon bro i närheten som alstrar ännu mer trafik. Höghus, ta vara på Säveån Strukturerat Ingen mur i alla fall. Bostäder och hall om smälter in, såväl som handel! Park/grönska kafé. Billiga bostäder, låg bebyggelse. Blandad bebyggelse. Bibliotek, kulturskola m.m. Inte bara skola för så byggs det in en ålderssegregering. Biblioteket motverkar ålderssegregering. En innebandyhall Entré till Lerum = krystat! Tydlig kvarterskänsla och en ganska stor volym. Knytning till Lerums centrum med tätare bebyggelse Levande kultur, bebyggelse Vet inte men vill inte ha höghus! Att man bygger ihop centrum ner till bron, inte bara mäklare och banker i alla lokaler. Fräscha lägenheter med möjlighet att gå förbi och se den fina naturen Upplyst, grönt, fina hus

21 Som gammal Lerumsbo (1978) har jag svårt att se det om entré till centrum. Wamme bro och andra sidan ån är för mig entrén. Absolut ingen av- påfart för trafik Vet ej Bra gångvägar till centrum med grönområden omkring. Fina planteringar, gångvägar, parkmiljö. Varför ska det vara en entré till Lerums centrum??? Tror att det är feltänkt! Man är redan i Lerum där, entrén ligger möjligen vid gymnasiet... En inbjudande atmosfär där det finns luft och gröna ytor där alla åldrar kan umgås Va? Entre till LC?? Det ingår väl för jösse namn i LC!!!! Kreativitet Bra gång och cykelvägar som är bra och snyggt upplysta, gärna att de går nära vattnet, det är fint. Inte för komprimerat. En öppen och välkomnande "portal" in i området, vare sig man kommer med bil eller till fots. Att det är vackert och välkomnande. Behövs ingen entré till Lerums centrum. Det har redan naturen löst för oss med hjälp av att centrum tar man sig till via en eller annan bro. innanför bro = Centrum. Kom igen nu överarbeta inte. Att det känns öppet och är tydligt att det är tänkt för promenader m.m. Att ungdomen lyfts fram så att Lerum ser modernt ut.

22 Hur ser du på befintliga byggnader inom området? Tillräckligt Innebandyhall behövs Sunkigt Fina. Bygga lägenheter i befintliga hus? Bör kunna inordnas i befintligt skick och i planområdet. Slitet Beror på Bra Bevara de gamla husen. Gör ett kulturcentrum i de gamla husen, billiga lägenheter för våra ungommar. Ser inget större värde i den äldre bebyggelsen Taxnäs-pizzerian bör får vara kvar Trevliga Br. Var tar parkeringen vägen/mellan Ågården och ån? Av rivningsvärde men den stora gamla skolan borde kunna vara ett aktivitetshus. Gamla, kan rivas i min mening Några är fina Mysiga, de ser inte lika dana ut Går säkert att bygga om en del byggnader till tex bostäder, gemensamhetshus osv Ser lite tråkiga ut Gamla hus med historia De gamla byggnaderna skulle på någon sätt förfinas och tas tillvara. Låt det gamla vara kvar i den mån det går PRO-villan måste vara kvar. Allmän dan på dansbanan vore trevligt. Visst finns det en gammal gympasal, den kan vara kvar. Relativt ok. Bevara de gamla husen!! Ågårdska villan är oerhört fin, låt den vara kvar. I övrigt är Dergårdsskolan (Komvux) upprustad och den är fin.

23 Gamla sfi-byggnaden kan gott rivas, det är ingen dräglig arbetsplats till att börja med, med ohygglig värme på sommaren och fruktansvärd kyla på vintern. INOMHUS. Bygg studentlägenheter på den biten istället. En del är mycket vackra och bevarandevärda för att kunna läsa det historiska sammanhanget! Man har medvetet underhållit byggnationerna med ett minimum och därmed inte utnyttjat marken på ett för skolan bra sätt Om de gamla A- B- och C-husen är ok, ta vara på dom och bygg ut nuvarande bibliotek mot parkeringen för Estetprogrammen och kulturskolan, ny entré till teatern. Häggen får ju ICKE användas efter 2015 eller? Bostäder där?! Ge mej ett förslag - så ska jag ta ställning. g är inte arkitekt men har mycket fantasi. Förresten - vem vill bo så nära järnvägen? Negativt, känns omodernt, ska man göra om ett område så ska man göra det ordentligt. Dom är bra Nuvarande KomVux längst ned mot ån har mycket historia. Huset skulle fungera bra som ett hus för föreningsverksamhet, kulturlokaler (dock utan scen), ungdomshus etc. Gamla gymnastikhallen och huset närmast Alingsåsvägen kan tas bort och marken utnyttjas bättre. De bidrar lite till mysigheten. Villor och små trähus finns inte i storstadsmiljö, men de finns i villastäder. Men betoningen är på att de bidrar LITE. Växtligheten bidrar mer, och det är fullt möjligt att få in fler bostäder och ändå göra det vackrare att vistas i. Klenoder. Skall bevaras. K-märk alltihopa! Sluta riva ner gamla vackra trävillor för att ni skall få plats med era platsgjutna betongklumpar! Det är mysigt med blandad bebyggelse, men det känns lite eftersatt och inte så genomtänkt idag. Dessa ska behållas men rustas upp invändigt så att allt blir modernt.

24 Skulle du kunna tänka dig att bo i området i framtiden? Nej Om det blir ett trygghetsboende Om buller minskar från tåg och E20 Nej, för nära järnvägen Kanske g är inte intresserad av lägenhet alls, inte ens när jag blir pensionär, och verkligen inte på bekostnad av natur, kultur och miljön.

Nödinge - Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad

Nödinge - Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad Ortsutvecklingsmöte NÖDINGE 20141016 Nödinge Från förort > stationssamhälle > attraktiv småstad SAMMANSTÄLLNING 2 1. Vad ska Nödinge erbjuda dig om 10 respektive 25 år? Hyresrätter nära pendelstation och

Läs mer

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Synpunkter och förslag till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Från öppet hus 24 september 2015 Så här tycker boende i Eriksberg om utvecklingen av området sammanfattning från öppet hus 24 september

Läs mer

Trygghetsvandring tankar på vägen

Trygghetsvandring tankar på vägen Trygghetsvandring tankar på vägen 1 LÄTT SVENSKA Innehåll Sätt ner foten för ett tryggt, jämställt och mer demokratiskt samhälle... 3 Din kunskap behövs!... 4 Förmöte... 5 Andra mötet vandringen... 5 Avslutande

Läs mer

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 22 Samhällsbyggande Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad Piteå kommun har påbörjat arbetet med en ny Översiktsplan. En översiktsplans syfte är att ge vägledning

Läs mer

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande

138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande Blanketter för publikundersökning fanns att hämta på Bella Gästis och att ladda ned från hemsidan. 138 svarande - av estimerade 5.000-15.000 besökande (under perioden 9 juli 30 september hämtades ca. 4600

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop Dialog Tullinge, bildprotokoll Idévecka 1

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop Dialog Tullinge, bildprotokoll Idévecka 1 Grupp 1 ENSKILD ÖVNING - post it GRUPPDISKUSSION Gemensam framtidsspaning - så här vill vi utveckla centrala Tullinge! Rätt så lugnt centrum Mataffär Bra utbud av basvaror Pendeln Ny bebyggelse Offentliga

Läs mer

Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj Kärnvärden och vision

Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj Kärnvärden och vision Bilaga 1, Medborgardialog 26 maj 2016 Kärnvärden och vision Sammanställning kärnvärden och vision Nära till allt Definitioner av nära till allt Ja! Det är nära till allt. Inte nära till mörka platser.

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING DIALOG

SAMMANSTÄLLNING DIALOG SAMMANSTÄLLNING DIALOG De kommentarer som återfinns under respektive plats kommer från gångturernas diskussioner, samtal med besökare på planeringsverkstaden, samt Önskelistan - där besökare kunde skriva

Läs mer

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut.

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut. BRF NATURLYCKAN NORRA ALLSÅS, LERUM Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden Utforska hur ditt nya boende ser ut. Arkitekten och naturen Brf Naturlyckan är en spektakulär byggnad som i en vacker sträckning

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2 DANDERYDS KOMMUN Centrala Danderyd Dialog om centrala Danderyd Bilaga 7: Sammanställning av referensgruppsträff 1 + 2 Tisdag 8 oktober träffades 32 engagerade Danderydsbor i Kevingeskolans matsal för att

Läs mer

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop

Dialog Tullinge - bildprotokoll, workshop ca 50 personer deltog i workshopen Hur ska framtida Tullinge se ut? Hur tätt ska det vara? Hur högt ska det vara? Hur grönt ska det vara? osv. Som utgångspunkt för dialogen under Idévecka 2 fanns tre olika

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller.

Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Långbroparken. Moderna bostäder i sekelskifteshus mitt i en av Stockholms vackraste parkidyller. Upplev en fantastisk bokvalitet i en kulturskyddad park femton minuter från city. Nu öppnar sig en helt

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö

Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Trygghetsvandring - för att skapa en bättre och tryggare närmiljö Vad är en trygghetsvandring? Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare kommun men också för att se hur invånarna

Läs mer

Rapport från ett dialogmöte. Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden

Rapport från ett dialogmöte. Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden Rapport från ett dialogmöte Gymnasieelever om Upplands Väsby idag och i framtiden Elin Berglund KTH, Urbana och regionala studier Dialog om Väsby idag och i framtiden Med vem? SP10E (30 elever, 16 år)

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg

Stadsbyggnadskontoret Göteborg. Stadsbyggnadskontoret Göteborg Välkommen hem Äppelträdgården är inget vanligt bostadsområde, hastigt hoprafsat för att tjäna snabba pengar. Så vill vi inte jobba. Därför började vi med att verkligen tänka efter: hur ser ett optimalt

Läs mer

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012

Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Kommentarer till Nyköpings parkenkät 2012 Under sommaren 2012 gjordes en enkätundersökning bland Nyköpings befolkning angående stadens parker. Totalt fick man in 188 svar. Detta dokument är ett tillägg

Läs mer

Vad vill du att kvarteret Ärlan ska användas till?

Vad vill du att kvarteret Ärlan ska användas till? Totalt har 72 personer lämnat synpunkter via Netigate 40 Vad vill du att kvarteret Ärlan ska användas till? 35 34 30 31 29 29 27 25 20 15 17 12 13 18 17 17 15 Antal krysssvar Antal personer som kommenterat

Läs mer

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl

Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl Sammanställning av workshop för Idéverkstaden 21 februari 2017, kl 16-18 Deltagare: 16 personer, varav 9 killar, 7 tjejer Ålder: 15-19 år Workshopledare: Karin Andersson & Johanna Bratel, Disorder Deltagare

Läs mer

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder

Emmaboda. Centrum och norra järnvägsområdet. Punkthus på gamla taxitorget. Ny järnvägspassage. Tunneln görs kortare. Nya bostäder EMMABODA 59 Emmaboda 1 Centrum och norra järnvägsområdet 2 Punkthus på gamla taxitorget 12 3 4 Ny järnvägspassage Tunneln görs kortare 5 Nya bostäder 11 13 6 Silos ges ett spännande uttryck 9 10 7 Södra

Läs mer

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM

MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM MEDBORGARDIALOG SÖDRA CENTRUM Sammanställning till webbsidan Medborgardialog södra centrum Måndagen den 17 november 2014 genomförde Samhällsbyggnadsnämnden en medborgardialog om hur södra centrum ska utvecklas.

Läs mer

Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018

Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018 Snyggt och tryggt i city Västeråsmoderaternas cityprogram för 2014-2018 1 City vårt gemensamma vardagsrum City ska vara och upplevas som vårt gemensamma vardagsrum fullt av aktiviteter och möten. Evenemang

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 25 22,5 B. Kvinna 86 77,5 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 21 18,9 B. 26 45 år 32 28,8 C. 46 65 år 38 34,2 D. äldre än 65 20 18 Tid för mitt besök

Läs mer

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan.

Brandbergen tar klivet in i framtiden. En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Brandbergen tar klivet in i framtiden En enkätstudie av ungdomars syn på Brandbergen, gjord på elever i 6-9 på Brandbergsskolan. Undersökningen gjordes i november 2014 av Arvsfondsprojektet Speak app.

Läs mer

Ulls hus Campus Ultuna

Ulls hus Campus Ultuna Ulls hus Campus Ultuna Välkommen till Ulls hus på Campus Ultuna Den generösa innergården blir en grön oas mitt i den nya campusbyggnaden. Vackert beläget vid Almas allé, i anslutning till Undervisningshuset

Läs mer

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD

MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD MEDBORGARDIALOG - DOKUMENTATION GENOMFÖRD 2016-06-22 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram detaljplan för Brunnsjöliden, viss angränsande mark samt hela det norra strandområdet

Läs mer

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker

ÄLVSJÖ STADEN. En stadsdel i förvandling. 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker ÄLVSJÖ STADEN En stadsdel i förvandling 1 500 bostäder Nya butikslokaler Fler förskolor Gröna parker STADEN FLYTTAR TILL ÄLVSJÖ Med Öster om Älvsjövägen, söder om Solbergaskogen och strax nordväst om Älvsjö

Läs mer

Medborgardialog Rådhustorget

Medborgardialog Rådhustorget Medborgardialog Rådhustorget Dialogen har genomförts i form av en webenkät och en synpunktskarta. Totalt har det kommit 106 svar. Sammanställning av enkätsvar Enkäten har funnits tillgänglig på Umeå kommuns

Läs mer

Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst. Synpunkter på Stortorget

Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst. Synpunkter på Stortorget Totalt: 44 röster Förslag 1: 23 röster Förslag 2: 19 röster Båda: 1 röst Inget: 1 röst Synpunkter på Stortorget Båda förslagen har positiva inslag. Torget är omtyckt av många men det har blivit mer igenväxt.

Läs mer

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg

Utvärdering av Tölö ängar. Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Utvärdering av Tölö ängar Elin Johansson, planchef, Plan & Bygg Upplägg av presentation 1. Kort om utvärderingen 2. Fakta om området 3. Utformningen av området och de boendes attityder 4. Sammanfattning

Läs mer

Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun

Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun 2012-11-29 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte för Centralskolans tomt, kv Neptunue, Svedala tätort, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.19:00-21:00 Närvarande: Åhörare:

Läs mer

Sammanställning från workshop 2013-10-05

Sammanställning från workshop 2013-10-05 2013-11-08 1 (5) Sammanställning från workshop 2013-10-05 Sammanfattning Inom ramen för arbetet med att ta fram ett planprogram för området kring Älta centrum genomfördes en tretimmars workshop den 5 oktober

Läs mer

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro.

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. Välkommen till Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. 178 LÄGENHETER I UPPLANDS-BRO 2 En central idyll nära Mälaren. Vill du kunna bo i ett fridfullt naturskönt område vid Mälaren men ändå ha snabb tillgång

Läs mer

Ungdomsdialog om Aspedalen-Aspevallen

Ungdomsdialog om Aspedalen-Aspevallen 1 (5) Infrasupport Elin Elebring Utvecklingssekreterare 0302-52 11 02 0767-80 53 48 elin.elebring@lerum.se Ungdomsdialog om Aspedalen-Aspevallen Den 2 september träffade några av kommunens politiker ett

Läs mer

Släpvagnsparkering och ett möjligt stop för husbilar, kan anordnas i området.

Släpvagnsparkering och ett möjligt stop för husbilar, kan anordnas i området. Trygghetsboende, Täby. Arkitekter Engstrand och Speek AB Trygghetsboende, Täby. Arkitekter Engstrand och Speek AB 5 Området sydväst om stationsområdet fräschas upp och förses med nya bostäder och vägen

Läs mer

Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14

Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14 Sammanfattning av workshop med boende kring Slättevallen 2015-04-14 Workshop om Slättevallens framtid Den 14 april 2015 hölls en workshop på Lysekils kommunhus med boende kring Slättevallen. Temat för

Läs mer

Röster från kvinnor 40-49 år

Röster från kvinnor 40-49 år OP 2010 Röster från kvinnor 40-49 år 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Ta tillbaka hundskatten så vi slipper gå i hundskit i stadsparken och på trottoarerna. Då

Läs mer

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av gruppdiskussioner vid stordialog

DIALOG SKÄGGETORP. Sammanfattning av gruppdiskussioner vid stordialog DIALOG SKÄGGETORP Sammanfattning av gruppdiskussioner vid stordialog 160602 Workshop Stordialog 160602 STORDIALOG SKÄGGETORP - GRUPPDISKUSSION 1. VAD TYCKER NI ÄR BRA OCH DÅLIGT I DE OLIKA ALTERNATIVEN?

Läs mer

1. Hur nöjd är du med din kommun i dess helhet som en plats att leva och bo på?

1. Hur nöjd är du med din kommun i dess helhet som en plats att leva och bo på? Enkätsvar från medborgarpanel Sammanfattning Idag ingår 43 personer i medborgarpanelen och av dessa har 32st svarat på utskickad enkät. Trots en relativt liten population så ger svaren en fingervisning

Läs mer

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop den 23 april 2013

Staden Ystad 2030. dokumentation från workshop den 23 april 2013 Staden Ystad 2030 dokumentation från workshop den 23 april 2013 Workshopen är en del av den tidiga dialogen för fördjupningen av översiktsplanen för staden Ystad. Temat för workshopen var förtätning, fokus

Läs mer

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74

Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 1 (6) Datum: 12-11-12 Översiktsplan för Simrishamns kommun Dnr: 2010/74 Vad Gärsnäsborna tycker om Gärsnäs. Sammanställning av inkomna synpunkter 2012-10-24 - -2012-11-07. 1. Gärsnäs har många fördelar:

Läs mer

Skärhamn. Märkesten WORKSHOP. Märkesten. 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland. Tjörn - Möjligheternas ö

Skärhamn. Märkesten WORKSHOP. Märkesten. 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland. Tjörn - Möjligheternas ö Skärhamn Märkesten WORKSHOP Märkesten 2015-05-06 Tjörns Kommun, Västra Götaland Tjörn - Möjligheternas ö Information Ytterligare information finns att tillgå på kommunkontoret i Skärhamn på adress; Kroksdalsvägen

Läs mer

Presentation av alternativen i enkäten

Presentation av alternativen i enkäten Vasa centrumstrategi Enkät till stadsborna om alternativ för strukturmodeller 2. 27.5.2012 Presentation av alternativen i enkäten 2.5.2012 Tre olika alternativ för centrumstrategins strukturmodeller för

Läs mer

WORKSHOP OM UTOMHUSAKTIVITETER I DET FRAMTIDA BRUNNSHÖG - 10/11 2012

WORKSHOP OM UTOMHUSAKTIVITETER I DET FRAMTIDA BRUNNSHÖG - 10/11 2012 SAMMANSTÄLLNING AV: WORKSHOP OM UTOMHUSAKTIVITETER I DET FRAMTIDA BRUNNSHÖG - 10/11 2012 Den 10 november genomfördes en öppen workshop med boende och verksamma på Brunnshög, Östra Torn och Norra Fäladen.

Läs mer

Visionsarbete Bollebygd Arbetsgruppen för ungdomsdemokrati genomförde ett dialogcafé på 7-9 skolan den 19 mars 2012

Visionsarbete Bollebygd Arbetsgruppen för ungdomsdemokrati genomförde ett dialogcafé på 7-9 skolan den 19 mars 2012 Visionsarbete Bollebygd Arbetsgruppen för ungdomsdemokrati genomförde ett dialogcafé på 7-9 skolan den 19 mars 2012 I detta dokument presenteras resultatet! Arbetsgruppen för ungdomsdemokrati I Bollebygds

Läs mer

Vad tycker ni är bra med Lomma i dag? Hur vill ni att Lomma ska se ut när ni är vuxna? Lugnt och tryggt

Vad tycker ni är bra med Lomma i dag? Hur vill ni att Lomma ska se ut när ni är vuxna? Lugnt och tryggt Lugnt och tryggt Vad tycker ni är bra med Lomma i dag? Hur vill ni att Lomma ska se ut när ni är vuxna? WORKSHOP Elevråden i Lomma kommun 2009-04-15 Naturen och omgivningarna Trafik och kommunikationer

Läs mer

Designdialog Lyckeby Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL ÖVNING 2. Designdialog Lyckeby Workshop 1 2015-10-20

Designdialog Lyckeby Workshop 1. Grupparbete BILDPROTOKOLL ÖVNING 2. Designdialog Lyckeby Workshop 1 2015-10-20 BILDPROTOKOLL ÖVNING 2 Designdialog Lyckeby Workshop 1 Workshopen bestod av två övningar, en SWOT-analys och en framtidsspaning. Övning 1 gjordes individuellt och övning 2 gjordes i grupp. I Swotanalysen

Läs mer

Vad är bra med Skolgatan idag? Bra tillgänglighet Bra framkomlighet Trevliga butiker som tyvärr saknar utemiljö Parkeringsvakter Man kan välja utfart

Vad är bra med Skolgatan idag? Bra tillgänglighet Bra framkomlighet Trevliga butiker som tyvärr saknar utemiljö Parkeringsvakter Man kan välja utfart Vad är bra med Skolgatan idag? Bra tillgänglighet Bra framkomlighet Trevliga butiker som tyvärr saknar utemiljö Parkeringsvakter Man kan välja utfart Framkomlighet och tillgänglighet Fördel med dubbelriktning

Läs mer

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg

Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg Attitydundersökning Wieselgrensplatsen Trygg Göteborg 198 personliga intervjuer har genomförts på Wieselgrensplatsen med personer som åker spårvagn till och från Wieselgrensplatsen minst 1 gång i veckan.

Läs mer

DIALOGFORUM. Friidrottens hus oktober om utveckling av Slottsskogsvallområdet. På kvällarna känns det farligt med bilarna som kör.

DIALOGFORUM. Friidrottens hus oktober om utveckling av Slottsskogsvallområdet. På kvällarna känns det farligt med bilarna som kör. Friidrottens hus 16-17 oktober 2013 DIALOGFORUM om utveckling av Slottsskogsvallområdet På kvällarna känns det farligt med bilarna som kör Café Trevligare utomhusmiljö HUR GJORDE VI? Dialogforum arrangerades

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 166, Vasastan 151 kvm. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center.

STOCKHOLMS INNERSTAD. Sveavägen 166, Vasastan 151 kvm. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center. Färdigt att flytta in i anrika Wenner-Gren Center. Yta: 151 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Ormträsket 10 Sidan 1 (6) Planlösning Trevligt kontor med en öppen planlösning. Nyrenoverade ytskikt

Läs mer

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 1(5) PM Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden 2013-09-10 2(5) Dialog om Ursviks västra delar NAI Svefa och Sundbybergs kommun träffade elevråden och pratade om Ursvik idag

Läs mer

Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja?

Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja? 1 [6] Referens Charlotte Rydberg Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja? Dag och tid Tisdag 21 februari kl.18-20 Plats Närvarande Fittjaskolans matsal Politiker Adnan Issa (S), vice

Läs mer

Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall, Christinaskolan, Biblioteket

Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall, Christinaskolan, Biblioteket Trygghetsvandring i Piteå 2009-09-07 Område: Norrmalmiasporthall,, Biblioteket Trygghetsvandringar är en metod för att skapa en bättre och tryggare närmiljö men kan också användas för att undersöka hur

Läs mer

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna.

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna. Så styrs Nyköping. 1. 2. MEDBORGARE KF KS 3. 7. NAMNDER 4. PRIVATA FORETAG 5. DIVISIONER & verksamheter i kommunen 6. PRODUKTION 1. KF är kommunens»riksdag«och de 61 representanterna utses vart 4:e år

Läs mer

ÖDEBORG DIALOGMÖTE BOENDE. Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna. Minus

ÖDEBORG DIALOGMÖTE BOENDE. Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna. Minus ÖDEBORG DIALOGMÖTE Nedtecknat av Ann Palmnäs från lappar skrivna av Ödeborgsborna BOENDE Antal Kommentarer, önskemål, förslag För lite bostäder, för få lägenheter, varför byggs inte nytt? Avsaknad av byggnation,

Läs mer

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt.

Astoriahuset. Att bevara och utveckla. Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. Astoriahuset Att bevara och utveckla Ett förslag på en levande stadsmiljö där gammalt möter nytt. En ny mötesplats mitt på Nybrogatan Astoriahuset på Nybrogatan ett känt och omtyckt inslag i stadsbilden.

Läs mer

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013 Lidköping kommun sammanställning biblioteksundersökning 2013 1 Sammanfattning Nya ökade möjligheter ger nya utmaningar I det stora hela är Lidköpingsborna nöjda med sitt nya bibliotek. Resultatet indikerar

Läs mer

KVARTERET SÖDERHÖJDEN

KVARTERET SÖDERHÖJDEN KVARTERET SÖDERHÖJDEN SNAPPHANEVÄGEN, JÄRFÄLLA 120 LÄGENHETER VÄLKOMMEN TILL KVARTERET SÖDERHÖJDEN HAR DU FUNDERAT PÅ ATT BO I JÄRFÄLLA OM INTE, GÖR DET NU. JÄRFÄLLA ÄR ETT LÄTT VAL FÖR DIG SOM VILL BO

Läs mer

Sporthallen i Malmberget

Sporthallen i Malmberget Sporthallen i Malmberget Maria Holmström 1 Innehållsförteckningen Inledning. Syfte. Bakgrund. Mål. Min vision. Bilder på Sporthallen. Sid:3 Sid:3 Sid:4 Sid:5-6 Sid:7 Sid:8-9 2 Indelning Den här rapporten

Läs mer

Enköping Hyresbostäder

Enköping Hyresbostäder Enköping Hyresbostäder Nya lägenheter i kvarteret Älgen Enköping Sveriges närmaste stad AB Enköpings Hyresbostäder Enköping är en expansiv småstad som kan erbjuda ett trivsamt boende för den som söker

Läs mer

OP 2010. Röster från kvinnor 70 år och uppåt

OP 2010. Röster från kvinnor 70 år och uppåt OP 2010 Röster från kvinnor 70 år och uppåt 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Bilar som inte måste köra runt i stan, Storgatan har på helgerna och onsdagar racerbanan

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4

SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD. Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat. Besöksadress: Ballebovägen 4 SKATTEGÅRDEN TRIVSAM NÄRHET FÖR ALLA I CENTRALA BOLLEBYGD Det lilla bostadsföretaget med det stora hjärtat Besöksadress: Ballebovägen 4 bygger 58 nya lägenheter påe-post: info@bollebo.se Hemsida: www.bollebo.se

Läs mer

Tema: Arbete & Bostad

Tema: Arbete & Bostad - BLADET NR 67 Maj 2013 Tema: Arbete & Bostad 2 - B L A D E T - BLADET NR 67 Maj 2013 Många unga utan bostad Tema: Arbete & Bostad 189 000 nya bostäder skulle behövas i Sverige bara för att ge de ungdomar

Läs mer

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta

1 141 förslag för ett ännu bättre Tensta & nu då? Tensta centrum saknar ett bra café och en bra restaurang... Tensta är absolut inte det ghetto som media och omvärlden vill framställa... Gör parkeringen utanför Tensta konsthall till en levande

Läs mer

900 sätt att göra Husby ännu bättre!

900 sätt att göra Husby ännu bättre! & nu då? Husby äger... Renovera lekplatserna... Fler ungdomsgårdar... Bygg om centrum... Bättre värme i lägenheterna... Mångfalden är bra Mer belysning på gångvägar Fixa en fontän Töm papperskorgarna oftare...

Läs mer

Kommundelsdialog om vision och utveckling av Rävlanda, Landvetter, Mölnlycke, Hällingsjö, Hindås och Härryda

Kommundelsdialog om vision och utveckling av Rävlanda, Landvetter, Mölnlycke, Hällingsjö, Hindås och Härryda Sektorn för administrativt stöd Emelie Ivarson Kommunstyrelsen Datum 2016-12-07 2015KS360 006 Dnr Kommundelsdialog om vision och utveckling av Rävlanda, Landvetter, Mölnlycke, Hällingsjö, Hindås och Härryda

Läs mer

Visionen- vad jag tycker är bra

Visionen- vad jag tycker är bra Visionen- vad jag tycker är bra Utveckling framåtanda- satsning Vacker stad levande centrum, mysigt, bilfritt, Rekreationsmöjligheter parker, planteringar, natur, bad, friluftsliv Boendemiljö byggnader,

Läs mer

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar

Program för Gråberget DAGORDNING. Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar DAGORDNING Välkomna till samrådsmöte! Inledning Politiska mål Planprocessen Bakgrund och förutsättningar 40 min Förslag till bebyggelse Fortsatt arbete Frågestund 50 min Medverkande: stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på!

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på! Hmmm Herrgårdskänslan. Det är ju den vi vill åt. Att kunna ta en skogspromenad rakt utanför hotellet. Få vila ögonen på naturen när vi äter. Spatsera med en drink på altanen. Men riktiga herrgårdar är

Läs mer

Tvättstugor och källargångar

Tvättstugor och källargångar 1 Tvättstugor och källargångar Tvättstugorna är viktiga, men känns eftersatta och otrygga. De upplevs ofta som trånga, smutsiga och osäkra. Öppna upp ytorna i tvättstugorna, ta bort onödiga väggar och

Läs mer

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER 1 (5) DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER Vad tycker du är viktigt för utvecklingen i Landvetter? Positivt och viktigt att det ska bli en idrottshall. Det är viktigt med polisiär närvaro för att

Läs mer

Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2. Grupparbete workshop 2 BILDPROTOKOLL. Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 2015-03-05

Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2. Grupparbete workshop 2 BILDPROTOKOLL. Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 2015-03-05 Designdialog Bagarmossen - Skarpnäck Workshop 2 Syftet med grupparbetet var att utifrån två framtidsbilder utveckla ett förslag. Framtidsbilderna visade två olika sätt att sammanfatta kunskap och idéer

Läs mer

Dialogmöte Exercisheden

Dialogmöte Exercisheden Dialogmöte Exercisheden Anteckningar från möte #1 med allmänheten (21 januari 2017) Varför är vi här? Stadsbyggnadskontoret har bjudit in till ett antal dialoger kring utvecklingen av Heden på temat Vad

Läs mer

Möts och umgås. Äter och fikar

Möts och umgås. Äter och fikar Bilaga 3 Sammanställning av webbenkätens fritext (6 oktober - 1 november). Tolka sammanställningen: De olika färgerna representerar kategorier som innehåller olika aktiviteter. Varje aktivitet beskrivs

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING FOKUSGRUPPER FISKSÄTRADIALOGEN Bilaga 3

SAMMANSTÄLLNING FOKUSGRUPPER FISKSÄTRADIALOGEN Bilaga 3 SAMMANSTÄLLNING FOKUSGRUPPER FISKSÄTRADIALOGEN Bilaga 3 Fokusgrupper och sammanställning genomförd av Elin Mossberg, Sweco på uppdrag av Nacka kommun Sweco Management AB SAMMANFATTNING FOKUSGRUPPER FISKSÄTRADIALOGEN

Läs mer

För ett bättre vardagsliv

För ett bättre vardagsliv Barkarbystaden För ett bättre vardagsliv Vi är inte som andra bostadsföretag. Vi tänker utanför väggarna, vi tänker om. Om oss Ikano Bostad finns där människor vill bo och där Sverige växer. Där bygger,

Läs mer

Fint eller fult Trivsamt eller tråkigt. Arkitektur och stadsstruktur Värden

Fint eller fult Trivsamt eller tråkigt. Arkitektur och stadsstruktur Värden Fint eller fult Trivsamt eller tråkigt Arkitektur och stadsstruktur Värden Undersökning: Ett nytt hus ska byggas nära din bostad Vilket hus föredrar du? Över 1000 svarande 2009, UK ulf.johannisson@telia.com

Läs mer

Bo på Mars. Vi har ingen aning om hur framtidens futuristiska leverne kommer att se ut. Någon gång

Bo på Mars. Vi har ingen aning om hur framtidens futuristiska leverne kommer att se ut. Någon gång Vi har en vision att bygga minst 1000 nya hyresrätter de kommande 15 åren. Samtidigt som vi bygger bort bostadsbristen bygger vi framtidens Trollhättan. Vi bidrar till Trollhättans Stads målsättning 70

Läs mer

Åtvidaberg Satsar. Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05

Åtvidaberg Satsar. Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05 Åtvidaberg Satsar Centrumutveckling Gruppmöte 3, 2014-09- 05 Dagordning 1. Vad har ske6 sedan föregående möte 2. Förslagsverket PartnerTech 3. Workshop Centrumutveckling 4. Konkreta projekt 5. Redovisning

Läs mer

Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005

Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005 Vision Larsberg Redovisning av svaren på visionsenkäten som var ute till alla boende i Larsberg våren 2005 Skolbarnens önskemål Visionsenkäten gav många kreativa svar Larsbergsborna har svarat på enkäter

Läs mer

Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö

Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö Brf Boklok Östra Lugnet i Växjö Infoblad maj & juni 2012 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN www.plutosgrand.se 2012-03-12 2 (5) Våren och försommaren har gjort entré och gräsmattor, blommor grönskar vackert. Vi kan

Läs mer

Idéuppdrag Stationsområdet, HÖÖR 2012.05.11

Idéuppdrag Stationsområdet, HÖÖR 2012.05.11 HÅLLBART? Frågan om stationsområdet i Höör handlar Frågan om tillgänglighet till platsen rör sig på flera nivåer. Det handlar både om hur man kommer till och från, men också om hur man kan röra sig på

Läs mer

Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park

Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park Ditt nästa kontor? Uppsala Science Park Dag Hammarskjölds väg 54, 200 428 kvm Dag Hammarskjölds väg 54, Uppsala Science Park Ledig yta 200 428 m 2 Typ: kontor/labb Antal arbetsplatser: 18 Tillträde: omgående

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng. Vilka inslag ska park och torg ha?

Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng. Vilka inslag ska park och torg ha? Sammanställning av enkätundersökning inom Kista Äng Vilka inslag ska park och torg ha? Enkät Kista Äng Medborgardialog Underlag för vidare planering av offentlig plats, d.v.s. ny park och nya torg inom

Läs mer

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng

GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng GESTALTNINGSFÖRSLAG Norra och södra torget, Kristinehamn 4 oktober 2016, Marie Janäng PLATSEN Ett torg på vattnet Det som är unikt för Kristinehamns torg är att det är ett torg runt ett vattendrag. Varnan

Läs mer

Socialdemokraternas vision för Hjärup

Socialdemokraternas vision för Hjärup Socialdemokraternas vision för Hjärup 1 Pierre Sjöström, kandidat till fullmäktige och uppdraget som kommunstyrelsens ordförande Hjärup är den tätort som växer mest i vår kommun. Expansionen innebär utmaningar,

Läs mer

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I HÄLLINGSJÖ

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I HÄLLINGSJÖ 1 (5) DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I HÄLLINGSJÖ Vad tycker du är viktigt för utvecklingen i Hällingsjö? Det är viktigt att det blir en utveckling av byggnationen på orten och VA-arbetet är en förutsättning

Läs mer

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum!

Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Granne med fåglarna i parken och 10 minuter från centrum! Välkommen till kvarteret Lampan i Helsingborg. Perfekt läge i Olympiakvarteren. Välkommen hem till kvarteret Lampan! Tänk dig att cykla ner till

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 38 30,6 B. Kvinna 83 66,9 C. Annan 3 2,4 Min ålder A. yngre än 25 år 21 16,9 B. 26 45 år 17 13,7 C. 46 65 år 30 24,2 D. äldre än 65 56 45,2 Tid för mitt

Läs mer

Inkomna synpunkter till Trafikplanen

Inkomna synpunkter till Trafikplanen Inkomna synpunkter till Trafikplanen Mitt förslag är en fortsättning av gång och cykelvägen längs med Stenskogsvägen ända ut till Backagården Jag bor med min familj i Yxnaholma vi och många med oss skulle

Läs mer

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra.

Brf Takterrassen. Muréngatan, Gävle. Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. Brf Takterrassen Muréngatan, Gävle Ett unikt trygghetsboende för dig som vill ha ett boende med det lilla extra. ... skönt att slippa ansvaret för villan... nu är tid för njutning... Jag vill känna att

Läs mer

LommaPanelen tycker till om CENTRUMTORGET I LOMMA

LommaPanelen tycker till om CENTRUMTORGET I LOMMA LommaPanelen tycker till om CENTRUMTORGET I LOMMA Maj 2006 1. Inledning Miljö- och byggförvaltningen gjorde under februari månad en framställan till kommunstyrelsen om att få använda LommaPanelen för att

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer

Kumla växer. Aktuella projekt och planer Kumla växer Aktuella projekt och planer Kumla växer! Kumla var en gång i tiden centralorten för Sveriges skotillverkning. Ett talesätt från förr lyder Skomakare, bliv vid din läst. I Kumla har vi fortfarande

Läs mer

Det perfekta kvarteret! 8 december 2009

Det perfekta kvarteret! 8 december 2009 Det perfekta kvarteret! 8 december 2009 1 Vi frågade 600 invånare* i Stockholms Stad om vad som bäst bidrar till ett perfekt kvarter generellt och för Slussen specifikt. Tänk dig att du skulle bo i Stockholms

Läs mer