Brf Propellern 13 C/o Josefin Nilsson Bergsundsgatan STOCKHOLM OFFERT BALKONGER KUND: OM BALCONA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brf Propellern 13 C/o Josefin Nilsson Bergsundsgatan STOCKHOLM OFFERT BALKONGER KUND: OM BALCONA"

Transkript

1 Sidan 1 av 5 Brf Propellern 13 C/o Josefin Nilsson Bergsundsgatan STOCKHOLM OFFERT BALKONGER KUND: DENNA OFFERT ERSÄTTER EV. TIDIGARE SKICKADE OFFERTER OM BALCONA Balcona har funnits sedan 1994 och verkat för att skapa och utveckla ett kundanpassat balkongkoncept med ambitionen att alltid kunna erbjuda kunden en helhetslösning med allt från det initiala förarbetet, via stämmor, bygglov och informationsmöten till att slutligen utföra byggnationsarbetet med hantverkare som är specialiserade på just balkongbyggnation. Idag är Balcona stolta över att vara Sveriges främsta balkongentreprenör och är verksamma i hela Sverige. Vår goda kundservice och helhetslösning gör att bostadsrättsföreningen tryggt kan lämna över ansvaret i våra händer. VÅR FILOSOFI Ingen fastighet är den andra lik och bostadsrättsföreningen kan ha specifika önskemål för utförandet och utseendet av balkongerna. Vi har därför tagit fram ett brett utbud av balkonger i olika material och grundutförande och kan alltid skräddarsy en lösning som är anpassad till kundens specifika önskemål. Våra olika balkongplattor tillverkas i allt från aluminium, stål, fiberbetong, komposit, lättklinkerbetong till ren betong som tillsammans med olika typer av räcken, balkongdörrar, ytskikt i kombination med ett specifikt utförande går att anpassa till era önskemål i fråga om estetik, funktionalitet, kostnad eller förutsättning att få bygglov. BALKONGPROCESSEN När föreningen utsett Balcona som entreprenör kommer vi tillsammans ta fram en plan för att balkongprocessen ska löpa så snabbt och smidigt som möjligt. Det första steget är att föreningen ska rösta för balkongbyggnation på en stämma med kvalificerad majoritet. I samband med stämman ställer vi gärna upp och håller ett informationsmöte där vi berättar mer om hur projektet brukar se ut samt alla de fördelar som en balkong genererar för den enskilde medlemmen. Därefter hjälper våra arkitekter till att utforma bygglovsansökan utifrån fastighetens förutsättningar, statsbyggnadskontorets regelverk och föreningens egna önskemål. När bygglovet är beviljat kommer en projektledare ut till föreningen och ser till att alla balkongdörrar som ska beställas blir uppmätta, samt träffar och diskuterar de invändiga lösningarna med varje medlem som avser bygga balkong där eventuella specifika önskemål noteras. Därefter lämnas ett kontrakt med lägenhetsspecifika priser och en slutlig tidsplan för byggnationen. PRISER På nästa sida hittar ni våra offererade priser vilket avser en nyckelfärdig balkong. Dessutom kan vi erbjuda tillval för att anpassa balkongen utifrån den enskilda medlemmens och fastighetens specifika önskemål/förutsättningar. I vissa fall offererar vi flera olika balkongsystem, då vi anser att flera alternativ passar fastigheten. Tveka inte att höra av er med eventuella frågor eller förtydliganden rörande offerten.

2 Sidan 2 av 5 VI TACKAR FÖR FÖRFRÅGAN OCH HAR FÖRMÅNEN ATT OFFERERA FÖLJANDE: STÅLBALKONGER EXKL. INKL.MOMS Lätta stålbalkonger med gåyta av trätrall samt infästningar med upplagssmiden och dragstag. Priser per styck för komplett installation i grundutförande: Balkong med ca mått 1400x2550mm : :- VANLIGT FÖREKOMMANDE TILLVAL, PRIS PER STYCK EXKL. INKL.MOMS Extra handtag / dubbla spanjoletter 1 200: :- Härdad glasad nederdel säkerhetsglas 1 600: :- Rördragning under tröskelsteg 1 400: :- Ventilationsbeslag 500:- 625:- Standardradiator 600x600x130mm 3 000: :- Klassisk sektionsradiator 600x600x130mm 4 500: :- Frambilning av ev. Inmurade värmestammar (Säkert Vatten) 1 200: :-

3 Sidan 3 av 5 I DET OFFERERADE PRISET INGÅR: Inmätning och besiktning av lägenheterna samt fasader. Konstruktionsritning och konstruktionsberäkning för infästningar. Demontering och flytt av befintligt element till samma sida som befintlig stamledning. Eventuell flytt av element till motsatt sida varifrån rören kommer medför rördragning i golvtröskel, pris enligt prislista tillval. Anslutningströskel på insidan utförs 20 mm hög framför dörrparti i enlighet med Boverkets byggregler. Utvändigt tröskelbleck utförs i plåt i enlighet med Boverkets byggregler. Samtliga återställningsarbeten inklusive målning in- och utsida i hela nischen. Listning med marknadens standardlister. Leverans och montage av korrosionsskyddat (varmförzinkat) svart pulverlackerat smidesräcke i stål, av modell pinnräcken. Demontering av befintligt fönster samt håltagning för montering av fönsterdörr. Leverans och montage av en in- eller utgående pardörr i trä med tät fönsterbröstning, 3-glas alt. 2+1 vid spröjsade glas. Fönsterdörrarna levereras från Sävsjö Fönstersnickeri, alt. Wimmerby Fönstersnickeri i Småland och är av högsta kvalitet i enlighet med Svensk Kvalitetsstandard. Vid önskemål om andra fönstertyper, modell trä/aluminium kan beställning ske av andra tillverkare. Stil lika befintliga fönster beslagna med spanjolett/handtag i gångdörr, modell Fix 42 inklusive barnspärr och säkerhetsspärr. Fabriksmålad insida i vit kulör NCS-S0502Y, utsida enligt beställaren angiven NCSkulör. Allt för arbetets utförande erforderligt material, byggnadsställningar, borttransport av rivningsmassor samt grovrengöring och städning av arbetsområdet. Eventuella tillstånd för byggnadsställning söks och bekostas av Balcona.

4 Sidan 4 av 5 ARBETSGÅNG 1. Ställning byggs upp på utsidan där balkongbyggnation skall ske. 2. Golvyta framför fönster som ska bytas ut till dörr täcks för att minimera risken för skador på golv. Även en golvpapp från ytterdörren fram till arbetsstället läggs ut. 3. Element under fönster där dörr monteras tas bort. Om värmerör till element är inmurade i vägg bilas dessa fram så att de är synliga. Detta för att rörmokaren ska kunna se att det ej uppstår läckage inuti väggen. 4. Bröstning under fönster bilas bort och fönster demonteras. Ny fönsterdörr monteras och tätas. 5. Efterlagning (putsning) av utsidans nederdel sker, samt infärgning mot fasadkulör. 6. Parallellt med arbeten på utsidan sker återställning av insidans fönsternisch, nederdel putsas och spacklas samt smyglister monteras. (Förlängning/skarvning av befintliga foder/lister utförs med på marknaden förekommande foder/lister.) I de fall nischen är klädd med träspeglar, (ovan den gamla fönsterbrädan), målas dessa upp, fönsterbrädans läge markeras med en list, sidorna under densamma slätlagas samt målas. Alternativt används befintlig träbröstning bakom radiator. (tilläggsbeställning). 7. Anslutning från befintligt golv ut mot fönsterpartiet monteras. Detta utgörs av ett eklaminatsteg som i vissa fall tjänar som kanal för värmeledningsrör. 8. Montering av infästningsdetaljer. 9. Balkongplatta monteras. 10. Montering av tröskelbleck. 11. Balkongräcke monteras samt handledarens hörn sammanfogas. 12. Befintlig eller ny radiator monteras på ny plats samt primäravluftning utförs. 13. Utvändiga foder monteras. 14. Ställning demonteras och avetablering sker. 15. Slutbesiktning. 16. Eventuella besiktningsanmärkningar åtgärdas. 17. Nycklar återlämnas. Observera att viss ändring i arbetsutförandet kan ske. VÄRMESYSTEMET: Vanligtvis finns det avstängningsventiler för respektive värmestam. För att minimera störningen i värmesystemet (speciellt under den kalla perioden på året) så tappas endast berörda värmestammar på vatten och då oftast bara till den nivå där den understa balkongen monteras i respektive balkongrad. De berörda värmestammarna brukar vanligtvis endast vara avstängda under dagtid i samband med att element demonteras. I vissa fall kan det förekomma att det inte finns separata avstängningar för respektive värmestam. I dessa fall är det tvunget att hela värmesystemet tappas ner. Vid större projekt kan detta innebära att värmesystemet stängs av ca 1-2 dagar. För de som behöver lånar Balcona ut värmefläktar under byggnationen. Värmesystemet får under inga omständigheter sättas igång av någon annan än Balconas rörmokare.

5 Sidan 5 av 5 GENOMFÖRANDEPLAN Övergripande tidsplan upprättas i samband med kontraktstecknande. Arbetsledare utses och denne kommer före byggstart informera föreningen mer detaljerat om byggskedet, vid detta tillfälle kommer även nycklar kvitteras ut till fastigheten och de lägenheter som berörs. Utkvitterade nycklar förvaras i låst och larmat kassaskåp på Balconas lokala huvudkontor när arbete ej pågår i fastigheten. Arbetsledaren informerar även löpande om fortskridandet i byggnationsprocessen och finns tillgänglig på arbetsplatsen för praktiska frågor för föreningens medlemmar. Gården kommer att disponeras för byggnadsställningar, rivningsmassor och material. Arbetsytor städas löpande så att arbetsplatsen är städad och säker under byggnationsperioden. BYGGLOV/MYNDIGHETSAVGIFT Beställaren tillhandahåller bygglov. UTFÖRANDE ENLIGT BBR19, EKS08 och ABT06 ENTREPRENADGARANTI 5 års entreprenadgaranti samt 10 år för dolda fel enligt ABT 06. Förlängd produktgaranti på isolerglas samt kittfalsar 10år. BAS U OCH BAS P Byggarbetsmiljösamordnare Planering och Projektering, BAS-P: Benny Björk Byggarbetsmiljösamordnare Utförande, BAS-U: Rolf Hagström FÖRBEHÅLL Offerten baseras på att fastighetens väggar är av sådan beskaffenhet som systemet kräver med standard infästning samt att de är utan hålrum och klarar påförda laster av tillkommande balkonger. El, vatten och WC tillhandahålles av beställaren. Eventuella kostnader för obligatorisk brandklassning enligt Plan- och Bygglagen tillkommer. BETALNINGSVILLKOR Betalning sker enligt prestationsbunden betalningsplan efter att arbetet har påbörjats. Oberoende besiktningsman och kontrollansvarig utses och bekostas av beställaren enligt bestämmelserna i Plan- och Bygglagen. Offerten är giltig i 3 månader Med vänlig hälsning Adam Sunström Direkt: adam@balcona.se

Brf Masken 34 C/o Victor Rendon Bohusgatan 27 116 67 STOCKHOLM OFFERT BALKONGER KUND: 1158 2015-09-01 OM BALCONA

Brf Masken 34 C/o Victor Rendon Bohusgatan 27 116 67 STOCKHOLM OFFERT BALKONGER KUND: 1158 2015-09-01 OM BALCONA Sidan 1 av 5 Brf Masken 34 C/o Victor Rendon Bohusgatan 27 116 67 STOCKHOLM OFFERT BALKONGER KUND: 1158 2015-09-01 DENNA OFFERT ERSÄTTER EV. TIDIGARE SKICKADE OFFERTER OM BALCONA Balcona har funnits sedan

Läs mer

ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET GENOMFÖRANDEPLAN GARANTIER ARBETSMILJÖ

ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET GENOMFÖRANDEPLAN GARANTIER ARBETSMILJÖ 2015-08- 13 Olle Zetterberg ANBUD NYA BALKONGER MOT GÅRD BJÖRNGÅRDSGATAN 8 STOCKHOLM FÖRETAGET WMP Balkong grundades 1985 och är ett sammansvetsat familjeföretag med stort yrkeskunnande. Vi är kända för

Läs mer

JA, jag vill ha balkong

JA, jag vill ha balkong Till samtliga medlemmarna i Brf Schillerska som har möjlighet att införskaffa balkong Denna blankett skall vara inlämnad eller inscannad till Erik Sundén, ansvarig Balkongprojekt från Styrelsen, senast

Läs mer

Produktionen. Vy över fabriken som företaget flyttade till i november och december 2011.

Produktionen. Vy över fabriken som företaget flyttade till i november och december 2011. Produktionen Vy över fabriken som företaget flyttade till i november och december 2011. Produktionen Större delen av vår tillverkande produktion sker på vår fabrik i Gusum vilket gör att vi får kortare

Läs mer

Totalentreprenadkontrakt nr. 2117

Totalentreprenadkontrakt nr. 2117 Totalentreprenadkontrakt nr. 2117 Beställare Entreprenör BRF Liljan 26, Gästrikegatan 9, 113 62 Stockholm Balcona AB, 556076-1693, Harpsundsvägen 166, 124 59 Bandhagen Mellan beställaren och entreprenören

Läs mer

INFORMATIONSKOMPENDIUM

INFORMATIONSKOMPENDIUM INFORMATIONSKOMPENDIUM BALKONGER - VAKTELN 1 Föreningsstämma 2018 Ej skalenlig ritning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 1 Förslag att ta ställning till... 2 Balkongprocessen... 3 Ekonomi... 4 Vanligt förekommande

Läs mer

Vi skapar rymd, luft och möjligheter

Vi skapar rymd, luft och möjligheter Vi skapar rymd, luft och möjligheter Alla borde ha en riktig balkong På balkongen upplevs årstidernas skiftningar. Här finns ljus och luft som ger livskvalitet. Balkongen ger lägenheten en extra dimension

Läs mer

Stockholm den 12 november 2015

Stockholm den 12 november 2015 1 Stockholm den 12 november 2015 Informationsmaterial från balkonggruppen och styrelsen inför kommande informationsmöte och extra föreningsstämma gällande förslag om balkongbyggnation. 1 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Fönster. Prislista 1-2008. prislista 1-2008

Fönster. Prislista 1-2008. prislista 1-2008 Fönster Prislista 1-2008 prislista 1-2008 Välkommen till Allmoge! Allmogefönster i Edsbyn är ett företag som förenar den norrländska traditionen med dagens moderna krav på kvalitet. Vi tänker lite annorlunda

Läs mer

Informationsmöte inför balkongrenovering. Anna Österman Mikael Bergström

Informationsmöte inför balkongrenovering. Anna Österman Mikael Bergström Informationsmöte inför balkongrenovering Anna Österman Mikael Bergström 2018-06-07 Presentation av projektorganisationen Vilka är vi? Mikael Bergström Riksbyggen (projektledning) Anna Österman Riksbyggen

Läs mer

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1

Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 Informationsmaterial ang Balkongbygge i Brf Bolmen 1 1. Bakgrund I början av 2011 visade en enkät att intresset av att bygga balkonger var stort bland bostadsrättsföreningens medlemmar. Därefter bilades

Läs mer

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter...

1. Bakgrund... 2. 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2. 3. Processgång... 3. 4. Ekonomi... 3. 5. Kontaktuppgifter... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Bakgrund... 2 2. Förslag att ta ställning till på extrastämman...2 3. Processgång... 3 4. Ekonomi... 3 5. Kontaktuppgifter... 4 6. Kallelse till informationsmöte samt extra föreningsstämma...5

Läs mer

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET DIN KOMPLETTA BALKONGLEVERANTÖR Balkongräcken, spröjs 4-5 Balkongräcken, glas 6-7 Balkongräcken, perforerad plåt 8-9 Balkongräcken, med dekorlister 10-11 Balkongräcken, kombinerade

Läs mer

kvalitetsfönster från småland Valfrihet och känsla ger fönsterglädje

kvalitetsfönster från småland Valfrihet och känsla ger fönsterglädje kvalitetsfönster från småland Valfrihet och känsla ger fönsterglädje innehåll Fasta fönster FK/AFK... 4 trä och trä/aluminium Vridfönster VF/AVF... 5 trä och trä/aluminium sidohängda fönster sf/asf...

Läs mer

Brf Boken i Järfälla. Informationsmöte om fönsterbyte 2015. Tid: 18.00 20.00 Datum: 20 november, 2014 Viksjöskolans Teater

Brf Boken i Järfälla. Informationsmöte om fönsterbyte 2015. Tid: 18.00 20.00 Datum: 20 november, 2014 Viksjöskolans Teater Brf Boken i Järfälla Informationsmöte om fönsterbyte 2015 Tid: 18.00 20.00 Datum: 20 november, 2014 Plats: Viksjöskolans Teater Agenda Introduktion och tidplan Syfte med bytet och ekonomi Varför ingen

Läs mer

Elit Tradition 2+1. Fönsterfakta 1 (7) Familj Sidhängda fönster EKU, EKU2, EKU3, altandörr EKUD/EKUD2

Elit Tradition 2+1. Fönsterfakta 1 (7) Familj Sidhängda fönster EKU, EKU2, EKU3, altandörr EKUD/EKUD2 Elit Tradition 2+1 Fönsterfakta Familj Sidhängda fönster EKU, EKU2, EKU3, altandörr EKUD/EKUD2 Material Trä av lamellimmad svensk furu. Glas 2+1-glas U-värde 1,3 W/m 2 K Glasningsutförande 2-glas isolerruta

Läs mer

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8

Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Till boende på Brf S:t Göran 3, Maria Prästgårdsgata 10 / Björngårdsgatan 8 Information angående stambyte mm överlämnat på informationsmötet den 23 November Vi på Projektledarhuset AB, har erhållit styrelsens

Läs mer

Fönster för framtiden PRISLISTA 2012-1

Fönster för framtiden PRISLISTA 2012-1 Fönster för framtiden PRISLISTA 2012-1 Innehåll fönster med isolerruta Vridfönster, sidhängda fönster, fast karm samt enkel- och parfönsterdörrar med eller utan aluminiumklädd utsida. Överkantshängda.

Läs mer

Totalentreprenadkontrakt nr. 2798

Totalentreprenadkontrakt nr. 2798 Sida 1 av 6 Beställare Entreprenör Totalentreprenadkontrakt nr. 2798 BRF Bolmen 1, 769618-3008, Bolmensvägen 16, 120 50 Årsta Balcona AB, 556076-1693, Harpsundsvägen 166, 124 59 Bandhagen Mellan beställaren

Läs mer

styrelsen 2. Styrelsen underrättar bostadsrättshavaren om godkännande 3. Eventuell besiktning (vid åtgärder som kräver styrelsens godkännande)

styrelsen 2. Styrelsen underrättar bostadsrättshavaren om godkännande 3. Eventuell besiktning (vid åtgärder som kräver styrelsens godkännande) RENOVERING OCH OMBYGGNATION Policy för medlemmar i Brf Pontonjären 3 Åtgärder som enligt Bostadsrättslagen (7 kap. 7 ) kräver styrelsens godkännande Ingrepp i bärande konstruktion Ändring av befintliga

Läs mer

PRISLISTA 2013. Fönster för framtiden OUTLINE PRISLISTA 2013: NYA FÖNSTER TILL ALLA SORTERS HUS!

PRISLISTA 2013. Fönster för framtiden OUTLINE PRISLISTA 2013: NYA FÖNSTER TILL ALLA SORTERS HUS! PRISLISTA 2013 önster för framtiden OUTLINE PRISLISTA 2013: NYA ÖNSTER TILL ALLA SORTERS HUS! INNEHÅLL SÄKERHETSGLAS ÖR ÖNSTER OCH DÖRRAR 4 Krav på personsäkerhet i bostäder enligt BBR. LAGERPRODUKTER

Läs mer

Generell utförandebeskrivning, Installation av balkong och fönsterparti:

Generell utförandebeskrivning, Installation av balkong och fönsterparti: Sida 5 av 6 Generell utförandebeskrivning, Installation av balkong och fönsterparti: Etablering och montering byggnadsställningar. Skyddstäckning av golvyta vid arbetsområde utförs. Befintlig radiator

Läs mer

Vändskivan 5 Imtech Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS

Vändskivan 5 Imtech Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS Handling 6.2 Sidantal 3 Vändskivan 5 Imtech Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS Totalentreprenad om och tillbyggnad Upprättad av Galären i Luleå AB Bet Ändringen avser Sign INNEHÅLLSFÖRTECKNING 0

Läs mer

PRISLISTA 2014 OUTLINE PRISLIS TA 2014: RIKTIGT BRA FÖNSTER TILL ALLA SORTERS HUS!

PRISLISTA 2014 OUTLINE PRISLIS TA 2014: RIKTIGT BRA FÖNSTER TILL ALLA SORTERS HUS! PRISLISTA 2014 OUTLINE PRISLIS TA 2014: RIKTIGT BRA FÖNSTER TILL ALLA SORTERS HUS! Prislistan gäller fr o m 3 februari 2014 Outline i Sverige AB, 2014 Outlines produkter tillverkas efter vår standard avseende

Läs mer

Martinsons maskinhall LSFH

Martinsons maskinhall LSFH Martinsons maskinhall LSFH En modulbaserad maskinhall med rejält svängrum och tydligt pris. Martinsons maskinhall LSFH Martinsons maskinhall LSFH är en modulbaserad konceptbyggnad med öppna ytor och högt

Läs mer

BALKONG OCH INGLASNING

BALKONG OCH INGLASNING BALKONG OCH INGLASNING 02 teknova.se SVETSAREN BALKONGER, RÄCKEN & INGLASNINGAR LIVET UTANFÖR LÄGENHETEN Med de idéer, tankar och tekniska lösningar som finns idag kan balkongen få en både individuell

Läs mer

Klassiska balkonger i modern teknik

Klassiska balkonger i modern teknik Klassiska balkonger i modern teknik Balkonger mot gatan på sekelskifteshus i Stockholm, hörnet Odengatan och Gästrikegatan Låt oss förverkliga din dröm om en riktig balkong! Det ska se ut som om balkongen

Läs mer

Bilaga 3. Information inför balkongrenovering och förnyelse - Brf Ferlinsgatan

Bilaga 3. Information inför balkongrenovering och förnyelse - Brf Ferlinsgatan Bilaga 3 Information inför balkongrenovering och förnyelse - Brf Ferlinsgatan KONTAKTPERSON: Anna Österman 018-18 97 17 anna.osterman@riksbyggen.se www.riksbyggen.se Balkonginventering Styrelsen fick under

Läs mer

Välkommen! Husinformationsmöte, Rosenhöjdsvägen 22 Renovering och energiinstallationer

Välkommen! Husinformationsmöte, Rosenhöjdsvägen 22 Renovering och energiinstallationer Välkommen! Husinformationsmöte, Rosenhöjdsvägen 22 Renovering och energiinstallationer Tider Utbyggnad av fläktrum (på tak) pågår Omläggning tak + solcellsinstallation beräknas klart i slutet av mars 2019

Läs mer

Balkongbesiktning. En guide från Balkongföreningen. Balkong föreningen

Balkongbesiktning. En guide från Balkongföreningen. Balkong föreningen Balkongbesiktning En guide från Balkongföreningen Balkong föreningen Balkongen är en viktig byggnadsdel, både funktionellt och estetiskt, som tyvärr ofta blir förbisedd gällande underhåll. Det ligger på

Läs mer

Montering och bruksanvisning. PVC fönster

Montering och bruksanvisning. PVC fönster Montering och bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Drevisolering, alternativt fogskum Leverans och lagring

Läs mer

Er referens: Rolf Widgren 0709185556 Vår referens: Fredrik Skantz 08-410 240 04

Er referens: Rolf Widgren 0709185556 Vår referens: Fredrik Skantz 08-410 240 04 Er referens: Rolf Widgren 0709185556 Vår referens: Fredrik Skantz 08-410 240 04 OFFERT SÄKERHETSDÖRR Vi tackar för er förfrågan och har glädjen att presentera vårt förslag gällande bortforsling av äldre

Läs mer

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster Funktion estetik & ett brett utbud! Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster www.hogstadaluminium.se Ditt projekt vårt engagemang! VI TAR ANSVAR HELA VÄGEN Hogstad Aluminium AB är ett av marknadens

Läs mer

Välkommen! Husinformationsmöte, Rosenhöjdsvägen 26 Renovering och energiinstallationer

Välkommen! Husinformationsmöte, Rosenhöjdsvägen 26 Renovering och energiinstallationer Välkommen! Husinformationsmöte, Rosenhöjdsvägen 26 Renovering och energiinstallationer Tider Omläggning tak + solcellsinstallation beräknas klart feb 2019 Rivning balkonger beräknas starta i november aviseras

Läs mer

Vinäs Kulturfönster. Prislista 1-2008. Ett fönster med smäckra profiler i gammaldags stil, som uppfyller vår tids krav på värmeekonomi.

Vinäs Kulturfönster. Prislista 1-2008. Ett fönster med smäckra profiler i gammaldags stil, som uppfyller vår tids krav på värmeekonomi. Publicerad 2008-01-24 Vinäs Kulturfönster Ett fönster med smäckra profiler i gammaldags stil, som uppfyller vår tids krav på värmeekonomi. Prislista 1-2008 Hämtad från www.vinasfonster.se Vinäs Kulturfönster

Läs mer

Kvillsfors - serien. NorDan Kvillsfors fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar. Produktbeskrivning

Kvillsfors - serien. NorDan Kvillsfors fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar. Produktbeskrivning 47 Kvillsfors - serien Inåt- och utåtgående fönster, fast karm samt fönsterdörrar med isolerglaskassetter eller kopplad 2+1 båge. Karm och båge i furu Isolerad varmkant mellan glasen 3-glas med två energiglas

Läs mer

förändra din utsikt Stockholm Göteborg Malmö 08-669 09 00 031-701 04 14 040-12 71 10

förändra din utsikt Stockholm Göteborg Malmö 08-669 09 00 031-701 04 14 040-12 71 10 förändra din utsikt Stockholm 08-669 09 00 Göteborg 031-701 04 14 Malmö 040-12 71 10 2 Förbättra din utsikt med balkong Välkommen till Balcona. Vi är ett byggföretag specialiserat på montering av nya balkonger,

Läs mer

FÖNSTER PRISLISTA

FÖNSTER PRISLISTA FÖNSTER PRISLISTA 1-2010 Välkommen till Allmoge! Allmogefönster är ett företag som förenar den norrländska traditionen med dagens moderna krav på kvalitet. Vi tänker lite annorlunda och strävar hela tiden

Läs mer

PRISLISTA 2010. Version 1

PRISLISTA 2010. Version 1 PRISLISTA 2010 År 2010 Version 1 Datum 1 April STANDARD FÖNSTER & FÖNSTERDÖRRAR Kulör på trä: NCS S 0502-Y, Vit. Glans 40 Kulör på aluminium: RAL 9010, vit. Glans 30 Glas 3-glas (T4-12) med Lågemissionsglas

Läs mer

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering

Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Informationsmöte - Stambyte och våtrumsrenovering Brf Lädersättra Elise Ahlström Niklas Hesselvall 20 mars 2014 Kvällens agenda Styrelsen inleder, vad har hänt från förra stämman fram till nu ÅF:s roll

Läs mer

Er referens: Bo Karlsson Vår referens: Willy Berlin, 08-41014270

Er referens: Bo Karlsson Vår referens: Willy Berlin, 08-41014270 Er referens: Bo Karlsson Vår referens: Willy Berlin, 08-41014270 OFFERT SÄKERHETSDÖRRAR Vi tackar för er förfrågan och har glädjen att presentera vårt förslag gällande bortforsling av äldre dörrar, leverans

Läs mer

Ytterdörrar & fönster från Helsingedörren

Ytterdörrar & fönster från Helsingedörren Ytterdörrar & fönster från Helsingedörren www.helsingedorren.se 2015 Välkommen till Helsingedörren! Vi är ett företag från Hälsingland som startades 2006. Hos oss står du som kund alltid i centrum, vi

Läs mer

FÖNSTERFINAL! OnlineByggvaror.se. Alltid fraktfritt i hela Sverige www.onlinebyggvaror.se Din närmsta bygghandel 0321-35001.

FÖNSTERFINAL! OnlineByggvaror.se. Alltid fraktfritt i hela Sverige www.onlinebyggvaror.se Din närmsta bygghandel 0321-35001. OnlineByggvaror.se FÖNSTERFINAL! Sid 3-4 Kvalitetsdörrar för ett bättre pris! Sid. 5 Portar med kvalitet och stil! Köket-vårt viktigaste rum! Sid. 6 Sid. 7 Smidigare kan det inte bli! När du handlar hos

Läs mer

Fönsterbyte med VELFAC

Fönsterbyte med VELFAC Fönsterbyte med VELFAC Förord Har du tröttnat på att lägga tid och pengar på skrapning och målning av fönster? VELFAC fönster har strängpressad aluminium på utsidan, vilket kräver minimalt underhåll samtidigt

Läs mer

Att beställa byggnadsarbeten. Kursledare. Kursinnehåll Peder Halling Per Lilliehorn

Att beställa byggnadsarbeten. Kursledare. Kursinnehåll Peder Halling Per Lilliehorn Att beställa byggnadsarbeten Kursledare Peder Halling Per Lilliehorn Peder.halling@bostadsratterna.se per.lilliehorn@bostadsratterna.se Kursinnehåll De olika stegen i projektet Planering och förberedelser

Läs mer

Montering och Bruksanvisning PVC fönster

Montering och Bruksanvisning PVC fönster Montering och Bruksanvisning PVC fönster Detta behövs för att montera ett fönster: Rev.nr 130206 Borrmaskin/Skruvdragare Skruv för infästning Vattenpass Tumstock Kilar (boardbitar) Drevisolering Leverans

Läs mer

FÖRESKRIFTER. Storköksutrustning

FÖRESKRIFTER. Storköksutrustning FÖRESKRIFTER Storköksutrustning 16-126 Innehållsförteckning 1 FÖRESKRIFTER FÖR PRODUKTER OCH PRODUKTLEVERANSER... 3 1.1 Leveranstid/inställelsetid... 3 1.2 Utgående produkter/ersättningsmodeller... 3 1.3

Läs mer

Daloc D43 Säkerhetsdörr RC3

Daloc D43 Säkerhetsdörr RC3 Daloc D43 Säkerhetsdörr RC3 Beteckning Enkeldörr D43 9 x 21 D43 10 x 21 D43 11 x 21 Karmdag mått* Karmytter mått Vikt 800 x 2025 900 x 2025 1000 x 2025 890 x 2093 990 x 2093 1090 x 2093 115 125 130 Andra

Läs mer

FÖNSTERUPPGRADERING. Effektiv fastighetsförvaltning med modern teknik.

FÖNSTERUPPGRADERING. Effektiv fastighetsförvaltning med modern teknik. FÖNSTERUPPGRADERING Effektiv fastighetsförvaltning med modern teknik. SOM NYA FÖNSTER. FAST SNABBARE. OCH BILLIGARE. Som fastighetsförvaltare vet du vilket jobb det är att måla och underhålla träfönster.

Läs mer

Kompletterande information till det som finns i kallelse för Extra stämman 18 February 2015

Kompletterande information till det som finns i kallelse för Extra stämman 18 February 2015 Kompletterande information till det som finns i kallelse för Extra stämman 18 February 2015 Finansiering Föreningen har inte möjlighet att finansiera balkonger utan kostnaden kommer att helt och hållet

Läs mer

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5)

Boendeinformation. HSB Brf Ektorpshöjden. Styrelsen Brf Ektorpshöjden. Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. 1 (5) Boendeinformation HSB Brf Ektorpshöjden Information avseende fasad, balkong, fönster, mm. Styrelsen Brf Ektorpshöjden 1 (5) BAKGRUND Rotpartner har under våren 2014 erhållit i uppdrag av styrelsen att

Läs mer

Offert Balkonger Kv.Liljan 26 Stockholm Vårt nr:2117

Offert Balkonger Kv.Liljan 26 Stockholm Vårt nr:2117 1(7) Brf Liljan 26 C/o Christer Lundin Gästrikegatan 9 113 62 Stockholm Offert Balkonger Kv.Liljan 26 Stockholm Vårt nr:2117 Stockholm 2009 05 13 Företaget och referenser Balcona AB grundades 1995. Företaget

Läs mer

Utrymmet, friheten Längtan, möjligheten. Välkommen ut.

Utrymmet, friheten Längtan, möjligheten. Välkommen ut. Utrymmet, friheten Längtan, möjligheten Välkommen ut. Tillbakablickar och utsikter Balkonger ger liv. Rätt byggda och använda är de ett viktigt tillskott till boendet; estetiskt, socialt och praktiskt.

Läs mer

Fönster och fönsterdörrar. Svensktillverkade med säkerhet som standard. Nu även med aluminiumbeklädnad!

Fönster och fönsterdörrar. Svensktillverkade med säkerhet som standard. Nu även med aluminiumbeklädnad! Fönster och fönsterdörrar Svensktillverkade med säkerhet som standard Nu även med aluminiumbeklädnad! Svensktillverkade fönster och med säkerhet som standard Våra fönster tillverkas av erkänt duktiga hantverkare

Läs mer

Detaljerad uppdragsbeskrivning med bilder

Detaljerad uppdragsbeskrivning med bilder Detaljerad uppdragsbeskrivning med bilder Bygglovshandlingarna ska följas om beställaren inte lämnar andra skriftliga instruktioner Rivningsarbeten och annan demontering Entredörr och innerdörr med karm

Läs mer

Vi har balkongen Du väljer vyn

Vi har balkongen Du väljer vyn Vi har balkongen Du väljer vyn Vi vidgar vyerna Trött på utsikten och på att bara kunna se en liten del av verkligheten? Då är det dags att ge sig ut på fasaden och vidga vyerna. På en balkong är himlen

Läs mer

Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsförening och bostadsrättshavare i Brf Grimskär1

Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsförening och bostadsrättshavare i Brf Grimskär1 mars 2015/pelj Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsförening och bostadsrättshavare i Brf Grimskär1 Innehåll Väggar i Lägenhet... 1 Golv... 1 Innertak i lägenhet... 2 Dörrar... 2 Fönster, fönsterdörr och

Läs mer

Teknisk Beskrivning. Fönster

Teknisk Beskrivning. Fönster Teknisk Beskrivning Fönster 15-141 Innehållsförteckning 1 ALLMÄNT... 3 2 TEKNISKA KRAV... 3 2.1 sidohängda fönster i trä/aluminium.... 3 2.2 glidhängda fönster i trä/aluminium.... 4 2.3 sidohängda fönster

Läs mer

Komplett stomme till flerbostadshus

Komplett stomme till flerbostadshus Fördelarna med vår stomme Komplett stomme till flerbostadshus...för arkitekten Det är utsidan som räknas. Åtminstone om man vill ha en vacker fasad. Om du bygger med LK Putsvägg får du en helt fogfri fasad.

Läs mer

FÖRESKRIFTER. Gasspisar

FÖRESKRIFTER. Gasspisar FÖRESKRIFTER Gasspisar 16-109 Innehållsförteckning 1 FÖRESKRIFTER FÖR PRODUKTER OCH PRODUKTLEVERANSER... 3 1.1 Leveranstid/inställelsetid... 3 1.2 Utgående produkter/ersättningsmodeller... 3 1.3 Övrigt...

Läs mer

lägenhet 1302 och 1504 som inte besiktades eftersom lägenheterna inte var tillgängliga för besiktning.

lägenhet 1302 och 1504 som inte besiktades eftersom lägenheterna inte var tillgängliga för besiktning. Brf Jasminen slutbesiktning Brf Jasminen, Inglasning av Balkonger Kv Aklejan 1, Örebro Lertagsgatan 54 Örebro Inglasning av balkonger UTLÅTANDE ÖVER SLUTBESIKTNING MED BILAGA. Typ av besiktning (1) Slutbesiktning

Läs mer

PRISLISTA År Version 1 Datum 16 Feb

PRISLISTA År Version 1 Datum 16 Feb PRISLISTA 2009-1 År 2009 Version 1 Datum 16 Feb STANDARD FÖNSTER & FÖNSTERDÖRRAR Kulör på trä: NCS S 0502-Y, Vit. Glans 40 Kulör på aluminium: RAL 9010, vit. Glans 30 Glas 3-glas (T4-12) med Lågemissionsglas

Läs mer

Totalentreprenadkontrakt nr. 2798

Totalentreprenadkontrakt nr. 2798 Sida 1 av 6 Beställare Entreprenör Totalentreprenadkontrakt nr. 2798 BRF Bolmen 1, 769618-3008, Bolmensvägen 16, 120 50 Årsta Balcona AB, 556076-1693, Harpsundsvägen 166, 124 59 Bandhagen Mellan beställaren

Läs mer

Hogstads räcken skapar rätt karaktär! STANDARD - TIDSTYPISKA - DESIGNADE

Hogstads räcken skapar rätt karaktär! STANDARD - TIDSTYPISKA - DESIGNADE Hogstads räcken skapar rätt karaktär! STANDARD - TIDSTYPISKA - DESIGNADE Vi kan räcken och inglasningar! RÄCKEN OCH INGLASNINGAR FÖR ALLA TYPER AV PROJEKT Vi är erfarna och fokuserade på utveckling. Hogstad

Läs mer

Offert Balkonger Kv.Vitbetan 38 Stockholm Vårt nr:1956

Offert Balkonger Kv.Vitbetan 38 Stockholm Vårt nr:1956 Sidan 1 av 6 Brf Vitbetan 38 C/o Claudio Santander Katarinabangata 59A 116 42 Stockholm Offert Balkonger Kv.Vitbetan 38 Stockholm Vårt nr:1956 Stockholm 2009 12 10 Företaget och referenser Balcona AB grundades

Läs mer

INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02

INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02 INFORMATIONSMATERIAL ANGÅENDE POTENTIELL BALKONGBYGGNATION FÖR LINNÉGATAN 72, 74 & 76 BRF. SLOTTSSKOGEN 2015-09- 02 INLEDNING Följande dokument är framtaget av balkonggruppen i Brf. Slottsskogen och syftar

Läs mer

Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil

Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil Ett fönster för generationer Fönster tillhör de mest utsatta partierna i ett hus de skall stå emot

Läs mer

Anvisning för inglasning av balkong, altan, takterrass, uppförande av staket/plank, samt montage av markiser.

Anvisning för inglasning av balkong, altan, takterrass, uppförande av staket/plank, samt montage av markiser. Anvisning för inglasning av balkong, altan, takterrass, uppförande av staket/plank, samt montage av markiser. 1. Inledning Har bostadsrättsinnehavare i föreningen planer på att göra någon form av förändring

Läs mer

Vi har en egen anställd arkitekt vilket gör att vi kan erbjuda er som förening professionell hjälp med bygglovet från början till slut.

Vi har en egen anställd arkitekt vilket gör att vi kan erbjuda er som förening professionell hjälp med bygglovet från början till slut. OFFERT Till Brf Kvibergs Entrén Kontaktperson Lillvi Arhage 0702637089 lillvi@kvibergsentre.se Från Svenska Lumon AB Offerten gäller vid sambeställningen. Didar Kalori Därefter övergår priserna till ordinarie

Läs mer

Informationsmöte stambyte. Brf Hanaholm 789

Informationsmöte stambyte. Brf Hanaholm 789 Informationsmöte stambyte Brf Hanaholm 789 Inledning Vi har fått i uppdrag att: - Uppdatera värmesystemet - Byta ut kall & varmvattenledningar i er fastighet - Bygga om elsystemet till gemensamhetsmätning

Läs mer

Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden?

Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden? Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden? Som en grundprincip gäller att bostadsrättshavaren, den boende, har ansvaret för underhållet av sin lägenhet, och att bostadsrättsföreningen ansvarar

Läs mer

Förfrågan via BraByggare Sollentuna Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump

Förfrågan via BraByggare Sollentuna Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump Förfrågan via BraByggare Sollentuna 2017-03-14 Offertförfrågan - Renovering badrum samt ordna eluttag för värmepump Bakgrund: Vi önskar en offert på arbeten enligt nedan beskrivning i vårt fritidhus på

Läs mer

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma

Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Brf Körveln Kallelse till extra föreningsstämma Bäste Medlem Som styrelsen informerade vid 2014 års föreningsstämma så har vi undersökt möjligheten att genomföra ett projekt att både öka storleken på våra

Läs mer

PRISLISTA 2019 Dörrar

PRISLISTA 2019 Dörrar PRISLISTA 2019 Dörrar Innehåll: Flik: Ytterdörr... 3:1 Exklusiv... 3:2 Förrådsdörr... 3:3 Innerdörr... 3:4 Pendeldörr... 3:5 Tillval... 3:6:1 Tillval... 3:6:2 Branddörr... 3:7 Ståldörr Unik... 3:8 Din

Läs mer

Fönsterbyte med VELFAC

Fönsterbyte med VELFAC Fönsterbyte med VELFAC Förord Har du tröttnat på att lägga tid och pengar på skrapning och målning av fönster? VELFAC fönster har strängpressad aluminium på utsidan, vilket kräver minimalt underhåll samtidigt

Läs mer

Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil

Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil Ett fönster för generationer Fönster tillhör de mest utsatta partierna i ett hus de skall stå emot

Läs mer

THERMOHUS 135 lågenergi

THERMOHUS 135 lågenergi THERMOHUS 35 lågenergi Byggyta: BoA (nedre plan): Tvättstuga/grovkök: Varmgarage: Total yta: Antal sovrum: Allrum/kök: Teknik/värmerum: WC: Dusch: Relax/Bastu: Täljstenskamin: Garderober: Tvättpelare:

Läs mer

Gränsdragningslista över ansvarsfördelning mellan Brf Veken 1 och dess medlemmar

Gränsdragningslista över ansvarsfördelning mellan Brf Veken 1 och dess medlemmar Vägg Golv Tak mellan Veken 1 och dess medlemmar Föreningen äger hela fastigheten, och all fast inredning i samtliga lägenheter. Medan ansvaret för de olika installationerna fördelas mellan de två parterna.

Läs mer

Version 1.1 Sida 1 av 9. Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Åbylund i Västerhaninge kallas härmed till

Version 1.1 Sida 1 av 9. Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Åbylund i Västerhaninge kallas härmed till Version 1.1 Sida 1 av 9 K A L L E L S E Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Åbylund i Västerhaninge kallas härmed till EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA ang. ansvar för ventilationsutrustning TID: TORSDAGEN DEN

Läs mer

Vi är ett projektledningsföretag som är med Er hela vägen från idé till slutprodukt. Kontakta oss för en helhetslösning, till ett fast pris!

Vi är ett projektledningsföretag som är med Er hela vägen från idé till slutprodukt. Kontakta oss för en helhetslösning, till ett fast pris! PHAB, Projekthjälpen AB I denna broschyr hittar ni generell information kring hur stambytesupphandling och utförande går till! Kontakta gärna oss för mer specifik information kring eran fastighet. Vi kommer

Läs mer

Vem skall underhålla BOSTADSRÄTTEN Utgåva 2

Vem skall underhålla BOSTADSRÄTTEN Utgåva 2 HSB BOSTADSRÄTTSFÖRENING TINGET I NACKA Vem skall underhålla BOSTADSRÄTTEN Utgåva 2 Utgåva juni 2009 fastställd i styrelsen 2009-06-11 Tillägg i inledningen enligt styrelsebeslut 2010-04-15-1 - Inledning.

Läs mer

OFFERT: SVANHALL. Datum: / Hustyp Region Boyta Byggyta SVANHALL Göteborg 115,4 m 2 136,4 m 2

OFFERT: SVANHALL. Datum: / Hustyp Region Boyta Byggyta SVANHALL Göteborg 115,4 m 2 136,4 m 2 OFFERT: SVANHALL A-hus AB Box 104 18, 434 24 KUNGSBACKA Tel. 0300-56 88 00 org. Nr/VAT No. SE556210706901 Datum: 2017-08-17/ 1 310 Hustyp Region Boyta Byggyta SVANHALL Göteborg 115,4 m 2 136,4 m 2 Priset

Läs mer

prislista 2011-1 ytterdörrar innerdörrar

prislista 2011-1 ytterdörrar innerdörrar prislista 2011-1 ytterdörrar innerdörrar ytterdörrar serie stil 3-5 serie linje 6-10 serie art 13-14 serie form 15-21 övrigt takskjutportar, bastudörrar, förrådsdörrar 25-26 innerdörrar serie bas 27 serie

Läs mer

5.5 Utvändig Materialbeskrivning

5.5 Utvändig Materialbeskrivning 1(9) 5804.01-13 Totalentreprenad 5.5 Utvändig Materialbeskrivning FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG LULEÅ 2014-02-14 Upprättad av Lars Werner/Bengt Aili/ Fredrik Ulander 2(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING RADHUS 3 Huvudbyggnad

Läs mer

easy-house Attefallshus Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade

easy-house Attefallshus Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade easy-house Attefallshus Moderna, underhållsfria och färdigt isolerade easy-house är ett smart koncept med attefallshus,friggebodar och fritidshus. Det unika med easy-house är just att det både är modern

Läs mer

Elit Tradition 2+1. Fönsterfakta 1 (5)

Elit Tradition 2+1. Fönsterfakta 1 (5) Fönsterfakta Familj Sidhängda fönster EKU, EKU2, EKU3, altandörr EKUD/EKUD2 Material Trä Glas 2+1-glas U-värde 1.3 W/m 2 K Ljudreduktion Fönster Rw = 36 db, Fönsterdörrar Rw = 36 db 10 års garanti på glas

Läs mer

Ansökan om balkonginglasning

Ansökan om balkonginglasning Ansökan om balkonginglasning Lägenhetsnummer: Namn: Adress: Majrovägen: Trappa: Vi vill montera balkonginglasning på vår balkong: Montageritning bifogas: Leverantörsval: Val av balkonginglasningssystem:

Läs mer

Prislista Innerdörrar med tillbehör Mars 2014

Prislista Innerdörrar med tillbehör Mars 2014 Prislista Innerdörrar med tillbehör Mars 2014 Gäller from Mars 2014 140304 sid. 1 Alvö *Teak 14400 18000 Fyllning av stavlimmad fanér. *skjutdörr 11680 14600 Karm och ramar är helt massiva. Ek 13566 16958

Läs mer

Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen

Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen Östersundshus 18, 21,22. Balkonggruppen SAMMANFATTNING BRF 18 Balkonger på låghus och träkonstruktioner Loft hus är så angripna av röta (ruttet trä) att medlemmarnas säkerhet inte kan garanteras. Stämmobeslut;

Läs mer

Balkonger? På extra föreningsstämma den. 10 september kl 19:00. röstar vi som förening om vi skall söka bygglov för balkongbyggnation eller inte

Balkonger? På extra föreningsstämma den. 10 september kl 19:00. röstar vi som förening om vi skall söka bygglov för balkongbyggnation eller inte Balkonger? På extra föreningsstämma den 10 september kl 19:00 röstar vi som förening om vi skall söka bygglov för balkongbyggnation eller inte All tillgänglig information finns inkluderat i detta informationsblad.

Läs mer

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se

Monteringsanvisningar. Fönster och dörrar. 046-122 440 www.fonsterdirekt.se Monteringsanvisningar Fönster och dörrar 046-122 440 www.fonsterdirekt.se FönsterDirekt 2012 Installationsanvisningar Anvisningarna gäller fönster och dörr som monteras i vägg. Placering av distansbrickorna/kilarna

Läs mer

POLSTAR AB. Konsumentprislista 2014

POLSTAR AB. Konsumentprislista 2014 POLSTAR AB Konsumentprislista 2014 LEVERANSTID 4-6 VECKOR, RUNDA OCH SPECIAL 6-8 VECKOR UNDERHÅLLSFRIA FÖNSTER OCH DÖRRAR. Rätt produkt till rätt pris www.polstar.se 1 Allmän produktinformation om CT 70

Läs mer

UTVÄNDIG MATERIAL- OCH FÄRGBESKRIVNING

UTVÄNDIG MATERIAL- OCH FÄRGBESKRIVNING UPPDRAG Stockholm Lighthouse SH UPPDRAGSNUMMER 3410387300 STATUS BYGGLOVHANDLING UPPDRAGSLEDARE Christina Turesson KUND JM AB TEKNIKOMRÅDE Arkitektur DATUM REVDATUM 2014-11-04 DEL 4, 5 (STORA RADEN) BYGGNADSDEL

Läs mer

VEM ANSVARAR FÖR UNDERHÅLLET? i stadgarna Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter

VEM ANSVARAR FÖR UNDERHÅLLET? i stadgarna Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter VEM ANSVARAR FÖR UNDERHÅLLET? 35-43 i stadgarna Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter 35 Bostadsrättshavarens ansvar Bostadsrättshavaren ska på egen bekostnad hålla det inre av lägenheten i

Läs mer

Storheden 1:55 Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS

Storheden 1:55 Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS Handling 6.7 Sidantal 3 Förfrågningsunderlag RAMBESKRIVNING - HUS Totalentreprenad Bygg Måla Golv Upprättad av Galären i Luleå AB Bet Ändringen avser Sign Rivning samt tak 2013-11-28 SS INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Rumsbeskrivning. Datum: 2015-01-12 Revideringsdatum: 2015-02-12

Rumsbeskrivning. Datum: 2015-01-12 Revideringsdatum: 2015-02-12 , Rumsbeskrivning : Revideringsdatum: 2015-02-12 Rumsbeskrivning brf. Lindhagen, Sida 1 av 12 Generell byggbeskrivning Grund: Ytterväggar: Yttertak: Fönster, fönsterdörrar Ytterdörr: Utvändig plåt: Innerväggar:

Läs mer

Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken

Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken - Bostäder för morgondagens stockholmare - 2013-04-26 Bostadsfakta Brf Flygplansfabriken Beställare: Brf Flygplansfabriken*, Org.nr. 769617-1052 Entreprenör: SSM Bygg & Fastighets AB, Kungsholmstorg 16,

Läs mer

Stugor av norrländsk furu

Stugor av norrländsk furu Stugor av norrländsk furu www.sorselestugan.se Friggebodar 9,9-15 m 2 FRIGGEBOD 9,9M 2 Friggebod 9,9m² Mått: 315 315 cm Vägg: 45x145 mm profilhyvlat och geringsknutat timmer. Golv: Bärlina 45x95mm, golvåsar

Läs mer

Städning Grovstädning samt bortforsling av befintlig dörr utförs av montörerna efter färdigt dörrmontage.

Städning Grovstädning samt bortforsling av befintlig dörr utförs av montörerna efter färdigt dörrmontage. Er referens: Vår referens: Willy Berlin 073-3399641 OFFERT SÄKERHETSDÖRR BRF Sätra Äng, Danderyd Vi tackar för er förfrågan och har glädjen att presentera vårt förslag gällande bortforsling av äldre dörr,

Läs mer