Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum"

Transkript

1 3URWRNROO Sammanträdesdatum /DQGVWLQJVVW\UHOVHQV 3HUVRQDOXWVNRWW 7LG Torsdagen den 15 januari 2004, kl 08: ODWV Sammanträdesrum Fataburen, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad /HGDP WHU Gun Marie Stenström Kjell-Arne Andersson Arne Andersson 7MlQVWHPlQ Rune Lejon Anders Magnusson 11 Jeanette Kjellberg Svetlana Kontic -XVWHULQJ Personalutskottet beslutade att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera protokollet. 0RWLRQRPLQGLYLGXHOOO QHVlWWQLQJ Lk/030129, bilaga Personalutskottet behandlade motion av Sasa Sacopovic (v). I motionen föreslås att Landstingsfullmäktige ska besluta att ta fram tydliga och enhetliga kriterier som skall gälla vid lönesättning i Landstinget Halland. 1 (7)

2 Av förslaget till svar framgår att Landstinget Halland idag har ett dokument som beskriver vilka lönekriterier som ska ligga till grund för lönesättning inom landstinget. Dokumentet om lönekriterier kommer att ses över i samband med att ny medarbetarpolicy fastställs under våren Anvisningar om lönekriterier kommer även i fortsättningen att vara ett stöd till landstingets chefer och ligga till grund för verksamhetsspecifika lönekriterier. Mot bakgrund av ovanstående kan konstateras att motionärens intentioner är uppfyllda. 0RWLRQDQJnHQGHEHWDOGNDUHQVGDJI USHUVRQDOVRPDUEHWDUPHG VSHFLHOOWLQIHNWLRQVNlQVOLJDSDWLHQWHU Lk/030060, bilaga Personalutskottet behandlade motion av Ingeborg Oléni (spi). I motionen föreslås att Landstingsfullmäktige ger Landstingsstyrelsen i uppdrag att utreda omfattningen av antalet personer som får en karensdag p g a att de blir anmodade att inte gå i till sitt arbete samt hur dessa personer ska kompenseras. Av förslaget till svar framgår att Landstinget har inte några möjligheter att ge ersättning för karensdagen enligt gällande lagstiftning. Landstingsövergripande riktlinjer om vilken ersättning som ska utgå till våra medarbetare vid sjukdom och när de drabbas av smittsamma sjukdomar finns. Det är endast när arbetsgivaren som en försiktighetsåtgärd skjuter upp arbetsstarten för en arbetstagare d v s låter arbetstagaren stanna hemma någon dag efter symtomfrihet som arbetstagaren får behålla sin fasta kontanta lön för dessa dagar. 0RWLRQ 3HUVRQDOHQlUODQGVWLQJHWVYLNWLJDVWHUHVXUV"" Lk/030033, bilaga Personalutskottet behandlade motion av Ingeborg Oléni (spi). I motionen föreslås att Landstingsfullmäktige ger Landstingsstyrelsen i uppdrag att utreda och föreslå förändring så att tillsvidareanställda sjuksköterskor som genomgått sin specialistkompetens med studielön kan behålla sin tillsvidareanställning inom landstinget även om specialistkompetensen innebär byte av förvaltningsområde. PU (7)

3 Vidare vill motionären ha ett tydliggörande om vad som menas med anställning i Landstinget Halland samt att de specialistutbildade sjuksköterskor som inte har sin tillsvidareanställning kvar ska återanställas. Av förslaget till svar framgår att Landstinget Halland är att betrakta som arbetsgivare men har organisatoriskt delats upp i nämndsområden där varje nämnd/förvaltning har ansvar för personalfrågor. Förvaltningarnas uppgift är att ha helhetssyn och tillvara ta varje enskild medarbetares kompetens på bästa sätt för verksamheten. I de allra flesta fall erhåller man efter avslutad utbildning en anställning inom det nya verksamhetsområdet. Detta innebär att våra medarbetare i allmänhet inte ska behöva säga upp sin tillsvidareanställning efter vidareutbildning till specialistsjuksköterska vid byte av förvaltning. Sammanfattningsvis är vår uppfattning att det inte finns behov av någon särskild utredning i frågan, att ytterligare konkretiseringar av anställningsbegreppet inte behöver göras samt att det i efterhand inte är möjligt att ompröva olika beslut. 0RWLRQ 3HUVRQDOXWELOGQLQJRPODJDURFKI URUGQLQJDUVRPJlOOHU LQRPGHUDV\UNHVRPUnGHQ Lk/030002, bilaga Personalutskottet behandlade motion av Bo Atterot (s). I motionen föreslås att Landstingsfullmäktige ska besluta att utreda vilka kunskapsbrister som finns och lämna förslag hur detta kan åtgärdas. Av förslaget till svar framgår att Landstingets anställda har ansvar att hålla sig informerade om viktiga förändringar inom det egna yrkesområdet. För fortlöpande kompetensutveckling av personalen ansvarar varje nämnd/förvaltning som också har till uppgift att följa upp de förändringar som sker inom hälsooch sjukvården. På landstingets interna webbplats, LINA, publiceras fortlöpande information som är tillgänglig för alla. Likaså finns alla Socialstyrelsens författningar tillgängliga via Internet. Initiativ till särskilda utbildningsinsatser tas i verksamheten då det bedöms finnas behov. Med hänsyn till ovanstående och att det idag finns lättillgänglig information om lagar och avtal på webben behöver en utredning inte göras. PU (7)

4 &LUNXOlUVNULYHOVHIUnQ/DQGVWLQJVI UEXQGHWVDYGHOQLQJI UDUEHWV JLYDUIUnJRU Lk/030220, bilaga Personalutskottet beslutade att lägga skrivelsen med beaktande till handlingarna. F 03:9 Pensionsnämndens beslut och rekommendationer (PFA 98) &LUNXOlUVNULYHOVHIUnQ/DQGVWLQJVI UEXQGHWVDYGHOQLQJI UDUEHWV JLYDUIUnJRU Lk/030221, bilaga Personalutskottet beslutade att lägga skrivelsen med beaktande till handlingarna. F 03:10 Överenskommelse om ändring av tidpunkt för beslut om avsättning till individuell del avseende pensionsbehållningen enligt PB 9 för åren ; övergångsbestämmelse 4 till PB 13. &LUNXOlUVNULYHOVHIUnQ/DQGVWLQJVI UEXQGHWVDYGHOQLQJI U DUEHWVJLYDUIUnJRU Lk/030222, bilaga Personalutskottet beslutade att med anledning av centralt träffad överenskommelse med OFR:s förbundsområde läkare som lokalt kollektivavtal anta bestämmelserna om Kommunalt Huvudavtal med OFR:s förbundsområde läkare som part - KHA 94 - med giltighet fr o m den 1 november tillställa arbetstagarorganisation, som begär det, protokollsutdrag över beslutet. PU (7)

5 lokala kollektivavtal om BEA 01 tillförts de ändrade bestämmelser som de centrala parterna enats om enligt 1 i förhandlingsprotokollet ; Överenskommelse om ändrade bestämmelser för lönehöjningar och löner i BEA 01. i övrigt lägga skrivelsen med beaktande till handlingarna. F 03:11 1. Kommunalt Huvudavtal - KHA 94 - med OFRs förbundsområde läkare som part 2. Överenskommelse om ändrade bestämmelser för lönehöjningar och lägsta löner i BEA 01 %XGJHWI UVWUDWHJLVNNRPSHWHQVXWYHFNOLQJ Lk/040029, bilaga Personalutskottet beslutade att fastställa fördelningen av tkr av 2004 års totala anslag för strategisk kompetensutveckling och Hälsa på arbetsplatsen enligt bifogat förslag. om behov uppkommer, efter det att utvärdering skett om hur medlen används, kan ytterligare medel, företrädesvis till arbetsmiljöområdet, fördelas från det totala anslaget. Landstingsfullmäktige har anslagit medel för strategisk kompetensutveckling, arbetsmiljöbefrämjande åtgärder mm. Det är personalutskottets uppgift att fastställa på vilket sätt och till vilka utbildning/utvecklingsaktiviteter dessa medel skall användas. Föreligger förslag att ta i anspråk tkr av det totala anslaget som uppgår till tkr. Föreligger också förslag till vilka utbildnings-/utvecklingsaktiviteter som skall genomföras. Landstingsstyrelsens arbetsutskott har informerats om diskussionen att inte ta hela anslaget i anspråk. +DQGOLQJDULlUHQGHW Skrivelse från Landstingets kansli ( ) PU (7)

6 +lovdsnduehwvsodwvhq Lk/ Personalutskottet beslutade att uppdra åt personalavdelningen, Landstingets kansli, att se över nuvarande riktlinjer för Hälsa på arbetsplatsen och att vid behov utarbeta förslag till nya riktlinjer. utvärdera resultatet av tidigare beviljade medel från Hälsa på arbetsplatsen bl a genom att besöka ett antal verksamheter. Personalavdelningen, Landstingets kansli, har fått i uppdrag att göra en besöksplan. Landstingsfullmäktige har under åren anslagit 14 mkr för arbetsmiljöbefrämjande åtgärder. Dessa medel har framförallt använts till att stödja arbetet med Hälsa på arbetsplatsen - landstingets satsning för att skapa attraktiva arbetsplatser. Vid sammanträdet fördes en diskussion om hur de kriterier som fastställts fungerat och hur framtida kriterier bör utformas för att syftet med satsningen på bästa sätt skall uppfyllas. 0HGDUEHWDUSROLF\Q Lk/030117, bilaga Personalutskottet beslutade att föreslår Landstingsstyrelsen att besluta att fastställa bifogat förslag till medarbetarpolicy för Landstinget Halland. policyer och anvisningar inom personalområdet enligt bifogad sammanställning upphör att gälla. notera att det tas fram ett landstingsstöd inom personal- och arbetsgivarområdet enligt bifogad sammanställning. Förslag till ny medarbetarpolicy har utarbetats som beskriver vad som ska känneteckna att arbeta och utvecklas i Landstinget Halland. Policyn anknyter till landstingets övergripande mål. Innehållet ersätter merparten av nuvarande policydokument inom personalområdet. Det delegerade personalansvaret kräver kunskap. Många av de anvisningar som beslutades av den tidigare personalnämnden föreslås ersättas av ett landstingsstöd som tas fram under samordning av landstingets kansli. PU (7)

7 +DQGOLQJDULlUHQGHW Skrivelser (3) från Landstingets kansli (Lk/030117, ) 9LGSURWRNROOHW Svetlana Kontic -XVWHUDW Gun Marie Stenström Kjell-Arne Andersson Protokollets justering tillkännagiven på landstingets anslagstavla PU (7)

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-02 Landstingsstyrelsens Personalutskott 1-15 Tid: Torsdagen den 2 februari 2006, kl 11.00-11.20, 13.15-14.00 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen 9 i Halmstad 84-86

Plats: Sammanträdesrum Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen 9 i Halmstad 84-86 /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// 84-99 3(5621$/876.277(7 7LG 2004-12-04, kl. 08.45-15.00 Plats: Sammanträdesrum Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen 9 i Halmstad /HGDP WHU Gun Marie Stenström, ordf. Kjell-Arne

Läs mer

52-66. Sammanträde 56-62, 66 53, 66. att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

52-66. Sammanträde 56-62, 66 53, 66. att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// 52-66 3(5621$/876.277(7 7LG 2003-08-26, kl. 09.00-13.00 14.00-16.10 Studiebesök på IKEA. Syfte: omvärldsorientering i personal- och arbetsgivarfrågor. Sammanträde Plats: Sammanträdesrum

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-12 Landstingsstyrelsens Personalutskott 20-27 Tid: Torsdagen den 12 maj 2005, kl 13.15-13.45 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gun

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Landstingsstyrelsens Personalutskott 28-42 Tid: Fredagen den 3 juni 2005, kl 10.00-10.30, 13.15-13.30 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-15 Landstingsstyrelsens Personalutskott 61-69 Tid: Torsdagen den 15 december 2005, kl 14.45-15.35 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut 11/04 om motion angående personalutbildning om lagar och förordningar som gäller inom deras yrkesområde.

Landstingsstyrelsens beslut 11/04 om motion angående personalutbildning om lagar och förordningar som gäller inom deras yrkesområde. 3URWRNROO Sammanträdesdatum 2004-04-08 /DQGVWLQJVVW\UHOVHQV 3HUVRQDOXWVNRWW 7LG 2004-04-08, kl 09:00-10:30 Information om arbetet med Hälsa på arbetsplatsen vid Handikappförvaltningen kl 10:50-14:00 Sammanträde

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 3(5621$/1b01'(1 7LG 2002-11-14, kl. 10.00-12.20 35272.2// 119-130 3ODWV: Sammanträdesrum Neden, Varbergs kommun (Norrgatan 25, halv trappa upp, 2:a dörren till vänster) /HGDP WHU Göran

Läs mer

Personalnämndens sammanträde Avtackning av personalnämndens ledamöter och ersättare , kl

Personalnämndens sammanträde Avtackning av personalnämndens ledamöter och ersättare , kl /$1'67,1*(7+$//$1' 3(5621$/1b01'(1 7LG 2002-12-05, kl. 12.00-17.40 35272.2// 131-143 Personalnämndens sammanträde Avtackning av personalnämndens ledamöter och ersättare. 2002-12-06, kl. 08.30-12.15 Plats:

Läs mer

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad 88-104 1999-08-12, kl 14.00-16.50 Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad Göran Karlsson, ordf Kjell-Arne Andersson, v ordf Mårten Pettersson Kerstin Nilsson Rolf Bergkvist Aija Wadensten Magnus

Läs mer

/$1'67,1*(7+$//$1' // (5621$/1b01'(1

/$1'67,1*(7+$//$1' // (5621$/1b01'(1 /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// 3(5621$/1b01'(1 116-133 7LG 1999-10-14, kl 13.00-16.30 Sammanträde kl 16.30-18.00 Information och diskussion: - Personalläget i Landstinget Halland - PN:s mål och förväntningsdokument

Läs mer

, kl Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset Halmstad

, kl Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset Halmstad 1999-02-25 16-35 1999-02-25, kl 14.00-17.00 Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset Halmstad Göran Karlsson ordf Kjell-Arne Andersson Gun-Marie Stenström Mårten Pettersson Rolf Bergkvist Kerstin Nilsson

Läs mer

Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott

Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-23 Landstingsstyrelsens 8-10 arbetsutskott Tid: Tisdagen den 23 januari 2007 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Kristina

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(9) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-12-11 - i Kommunhuset klockan 09:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Stockholms läns landsting 1(4) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab 2015-08-03 LS 2015-0121 Handläggare: Lena Halvardson Rensfelt Landstingsstyrelsens personalutskott Ankom Stockholms

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Dick Lindkvist (S) Kommunkontoret i Bergsjö 2012-03-05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Dick Lindkvist (S) Kommunkontoret i Bergsjö 2012-03-05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Tingssalen, måndagen den 21 mars kl 13.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders Svensson (M) Övriga

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Motion 2017:40 av Lotta Nordfeldt (SD) och Per Carlberg (SD) om att uppmuntra och tillåta landstingsanställda att lämna blod under arbetstid 21 LS

Motion 2017:40 av Lotta Nordfeldt (SD) och Per Carlberg (SD) om att uppmuntra och tillåta landstingsanställda att lämna blod under arbetstid 21 LS Motion 2017:40 av Lotta Nordfeldt (SD) och Per Carlberg (SD) om att uppmuntra och tillåta landstingsanställda att lämna blod under arbetstid 21 LS 2017-0924 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01

Läs mer

1999-04-08 36-54. 1999-04-08, kl 13.00 15.00 Information från Fou-chef Bertil Marklund och förvaltningschef Irene Takanen kl 15.00 18.

1999-04-08 36-54. 1999-04-08, kl 13.00 15.00 Information från Fou-chef Bertil Marklund och förvaltningschef Irene Takanen kl 15.00 18. 1999-04-08 36-54 1999-04-08, kl 13.00 15.00 Information från Fou-chef Bertil Marklund och förvaltningschef Irene Takanen kl 15.00 18.00 Sammanträde Sammanträdesrum Åbrinken, vårdcentralen Falkenberg Göran

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården TJÄNSTEUTLÅTANDE Stockholms låns landsting g o k t o b e r 2 0 1 7 s förvaltning LSF Kansli Lena Halvardson Rensfelt s personalutskott Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2017-01-04 RS160616 Regionkontoret HR-avdelningen Jennie Tingblad HR-strateg Regionstyrelsens arbetsutskott Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2017:115 LS 2017-0924 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2017:40 av Lotta Nordfeldt (SD) och Per Carlberg (SD) om att uppmuntra och tillåta landstingsanställda att lämna blod under

Läs mer

Förhandlingsprotokoll om praktikanställning, Tekniksprånget

Förhandlingsprotokoll om praktikanställning, Tekniksprånget Förhandlingsprotokoll 2013-09-26 Förhandlingsprotokoll om praktikanställning, Parter: Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta å ena sidan, samt AkademikerAlliansen och till AkademikerAlliansen

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2006:12 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2004:34 av Margaretha Herthelius m fl (fp) om att öka möjligheten för anställda att orka arbeta kvar längre Föredragande landstingsråd:

Läs mer

5/16 Hållbara resor och möten i tjänsten

5/16 Hållbara resor och möten i tjänsten Landstingsstyrelsens hållbarhetsberedning PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-03-22 LS-LED15-1194-2 5/16 Hållbara resor och möten i tjänsten Diarienummer: LS-LED15-1194 Behandlat av

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 16 maj 2016, kl

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 16 maj 2016, kl 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 16 maj 2016, kl. 08.30-11.40 Beslutande Tomas Blomster (S), ordf Anna Johansson (C) Patrick Ståhlgren (M) Övriga närvarande

Läs mer

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-10 2013-03-08 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-17, kl 08.30 11.30 ande Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin

Läs mer

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// 16-26 3(5621$/876.277(7 7LG 2003-04-17, kl. 08.30-14.00 Plats: Sammanträdesrum Sälen Landstingets kansli, Södra vägen 9 i Halmstad /HGDP WHU Gun-Marie Stenström, ordf. Kjell-Arne

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Förhandlingsprotokoll 2010-12-07

Förhandlingsprotokoll 2010-12-07 Förhandlingsprotokoll 2010-12-07 Överenskommelse om Särskild ersättning till äldre arbetstagare som efter uppsägning är arbetslös och inte längre har rätt till ersättning från arbetslöshetsförsäkringen

Läs mer

Överenskommelse om Bestämmelser för traineejobb

Överenskommelse om Bestämmelser för traineejobb Förhandlingsprotokoll 206-04-29 Överenskommelse om Bestämmelser för traineejobb Parter Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta å ena sidan, samt Svenska Kommunalarbetareförbundet

Läs mer

Motion 2017:72 av Erika Ullberg m.fl. (S) om att införa extratjänster

Motion 2017:72 av Erika Ullberg m.fl. (S) om att införa extratjänster 1 (2) Regionrådsberedningen SKRIVELSE 2019-01-16 LS 2017-1526 Regionstyrelsen Motion 2017:72 av Erika Ullberg m.fl. (S) om att införa extratjänster Föredragande regionråd: Irene Svenonius Ärendebeskrivning

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad

Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad 70-87 1999-06-03, kl 14.00 17.35 Sammanträdesrum Borgsalen, Södra vägen 9, Halmstad Göran Karlsson, ordf Kjell-Arne Andersson, v ordf Gun-Marie Stenström Mårten Pettersson Kerstin Nilsson Rolf Bergkvist

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2003:79 1 (5) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2003:14 av Birgitta Rydberg m fl (fp) om att ta tillvara pensionerade läkares kompetens Föredragande landstingsråd: Lars Dahlberg Ärendet

Läs mer

Riktlinjer för arbetsgivare vid överenskommelse om AKAP-KL i stället för KAP-KL. - Råd och stöd för arbetsgivare utformad av parterna på AKAP-KL

Riktlinjer för arbetsgivare vid överenskommelse om AKAP-KL i stället för KAP-KL. - Råd och stöd för arbetsgivare utformad av parterna på AKAP-KL Riktlinjer för arbetsgivare vid överenskommelse om AKAP-KL i stället för KAP-KL Parter - Råd och stöd för arbetsgivare utformad av parterna på AKAP-KL Arbetsgivarsidan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL

LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-09-19 92-105 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-09-19 kl. 14.00-14.30 kl. 14.30 17.00 Besök hos personalstipendiaten Barnavårdscentralen, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Personalnämndens

Läs mer

Yttrande över förslag till regelverk för särskild lönesatsning på specialistutbildade sjuksköterskor och biomedicinska analytiker

Yttrande över förslag till regelverk för särskild lönesatsning på specialistutbildade sjuksköterskor och biomedicinska analytiker 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Hälso- och sjukvårdsnämnden Anders Nettelbladt 2013-12-11, p 23 Yttrande över förslag till regelverk för särskild lönesatsning på specialistutbildade

Läs mer

Överenskommelse rörande vissa frågor i samband med sommartid

Överenskommelse rörande vissa frågor i samband med sommartid 2018-10-25 Överenskommelse rörande vissa frågor i samband med sommartid Parter Sveriges Kommuner och Landsting och Sobona Kommunala företagens arbetsgivarorganisation å ena sidan samt Svenska Kommunalarbetareförbundet,

Läs mer

Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M)

Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M) 1(12) Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M) Tjänstepersoner Lars Engqvist, kommunchef 1-4 Cecilia

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) - 16.40 Monica Grape (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Överenskommelse om Krislägesavtal

Överenskommelse om Krislägesavtal Förhandlingsprotokoll 2019-06-28 Överenskommelse om Krislägesavtal Parter Sveriges Kommuner och Landsting och Sobona - Kommunala företagens arbetsgivarorganisation å ena sidan, samt Svenska Kommunalarbetareförbundet,

Läs mer

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-10-07 LS 2015-0121 Landstingsstyrelsen Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för

Läs mer

, kl Sammanträdesrum Sälen, Landstingshuset, Halmstad

, kl Sammanträdesrum Sälen, Landstingshuset, Halmstad 1999-01-21 1-15 1999-01-21, kl 14.00-17.10 Sammanträdesrum Sälen, Landstingshuset, Halmstad Göran Karlsson ordf Kjell-Arne Andersson Gun-Marie Stenström Mårten Pettersson Rolf Bergkvist Kerstin Nilsson

Läs mer

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Inledning Parterna i Huvudöverenskommelsen är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Sobona Kommunala företagens

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Motion 2015:33 av Jonas Lindberg (V) och Feline Flodin (V) om specialistutbildning för undersköterskor

Motion 2015:33 av Jonas Lindberg (V) och Feline Flodin (V) om specialistutbildning för undersköterskor Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-10-05 LS 2015-1239 Landstingsstyrelsen Motion 2015:33 av Jonas Lindberg (V) och Feline Flodin (V) om specialistutbildning för undersköterskor

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Personalnämnden 25 januari 2017

Personalnämnden 25 januari 2017 Personalnämnden Personalnämnden 25 januari 2017 Sid Dagordning... 3 Justering... 4 1 Information om SAMklang... 5 2 Information om rekryteringen av ny HR-direktör... 6 3 Information från HR-direktören...

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting samt Arbetsgivarförbundet Pacta - samtliga avtal med bilagor

Sveriges Kommuner och Landsting samt Arbetsgivarförbundet Pacta - samtliga avtal med bilagor Avtalsyrkanden 2016 Sveriges Kommuner och Landsting samt Arbetsgivarförbundet Pacta - samtliga avtal med bilagor HÖK med bilagor Lön och ersättningar Löneökningar Kommunal yrkar på löneökningar med minst

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Sirwan Mostafaey (S) Bo Hasselblad (M) Lennart

Läs mer

Personalutskottet 2012-06-12

Personalutskottet 2012-06-12 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-06-12, kl 1300-1600 ande Jan Larsson, S Eva Kumpula, S Pirkko Heikkilä, V Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Motion 2016:31 av Jens Sjöström (S) m.fl. om behovet av att fortsätta utveckla undersköterskeutbildningen

Motion 2016:31 av Jens Sjöström (S) m.fl. om behovet av att fortsätta utveckla undersköterskeutbildningen Stockholms läns landsting 1 (4) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Lena Halvardson Rensfelt Landstingsstyrelsens personalutskott Rokl IX Motion 2016:31

Läs mer

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef Chef i Mjölby kommun KS/2016:172 Dokumentansvarig: Personalchef Inledning Att vara chef är ett av de viktigaste uppdragen i Mjölby kommun. Uppdraget är utmanande och stimulerande, med fokus på att nå goda

Läs mer

1 Parterna tecknar avtal med tillhörande bilaga om lokal hantering av revision för arbetstagare tillhörande OFR/S. Avtalet biläggs protokollet.

1 Parterna tecknar avtal med tillhörande bilaga om lokal hantering av revision för arbetstagare tillhörande OFR/S. Avtalet biläggs protokollet. Dnr: 2 STO-2018/88 Protokoll Parter: Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM OFR/S Ärende: Lokalt kollektivavtal med stöd av RALS 2017-2020 mellan Arbetsgivarverket och OFR/S om lönerevision för perioden

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande Sammanträdesprotokoll 1-10 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id. 8.30-12.10 Beslutande Övriga deltagare Anne Tano (M) Harald Lagerstedt ( C) Tobias Carlsson Liberalerna Ewa Klang (S) Ulla

Läs mer

Stockholms läns landsting iä 1 2 0, 5 " < 5 )

Stockholms läns landsting iä 1 2 0, 5  < 5 ) Stockholms läns landsting iä 1 2 0, 5 " 0 7 2 4 1 < 5 ) Landstingsstyrelsens förvaltning Protokoll SLLPersonal Förhandlingar om LOK 12 med Kommunal Stockholms Län Datum 2012-05-16-2012-05-29 Närvarande

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Misteln, den 30 maj, 2013 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ingbritt Loberg (S), v ordförande Anders Svensson (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Karin Frisk (S) Berit Hallen (M) Tony Karlsson (S) Personalchef Mikael Brånn, handläggare Karin Rytter, personalspecialist Håkan Sundqvist

Karin Frisk (S) Berit Hallen (M) Tony Karlsson (S) Personalchef Mikael Brånn, handläggare Karin Rytter, personalspecialist Håkan Sundqvist _.. ' 1\atrineholms konzinun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum PERSONALUTSKOTTET 2013-09-11 1 Blad Plats och tid Atelj en, klockan 13.15 13.45 Beslutande Pat Werner (S) Johan Hartman (M) Anneli

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

48 Föregående protokoll Anmäls att arbetsutskottets protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 21 Organ Plats Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesrum Mälaren, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Onsdagen den 8 juni 2016 Ledamöter Övriga Denise Norström (S), Ordförande Lena Johansson

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2005-11-23 Hjälpmedelsnämnden 39 -- 47 Tid: Onsdagen den 23 november 2005 kl 13.30-16.45 Plats: Konferensrum Åbrinken, Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Motion 2016:21 av Jens Sjöström (S) om åtgärder inom Stockholms läns landsting gör för lite för att få fler att vilja och orka jobba heltid

Motion 2016:21 av Jens Sjöström (S) om åtgärder inom Stockholms läns landsting gör för lite för att få fler att vilja och orka jobba heltid P 11, 2017-05-30 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-05-17 LS 2016-0676 Landstingsstyrelsen Motion 2016:21 av Jens Sjöström (S) om åtgärder inom Stockholms läns landsting gör för lite för att

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

Policy för medarbetarsamtal

Policy för medarbetarsamtal Policy för medarbetarsamtal Policy för medarbetarsamtal 1(6) Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 4 Mål... 4 Vem skall genomföra medarbetarsamtal?... 4 Genomförande... 4 Uppföljning... 5 Avslutning...

Läs mer

Motion 2015:33 av Jonas Lindberg (V) och Feline Flodin (V) om specialistutbildning för undersköterskor

Motion 2015:33 av Jonas Lindberg (V) och Feline Flodin (V) om specialistutbildning för undersköterskor 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Lena Halvardson Rensfelt Landstingsstyrelsens personalutskott Ankom 2016-08- 1 6 Motion 2015:33 av Jonas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-12 1 (8) Personalutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-12 1 (8) Personalutskottet 2013-02-12 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, onsdagen den 12 februari 2013, kl. 13.00 14.50 Ledamöter Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Patrik Eriksson (MP) 1-4 Björn

Läs mer

Yoomi Renström (S), Ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) Jan-Åke Lindgren (S) tjänstgör för Håkan Englund (S) 12-16

Yoomi Renström (S), Ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) Jan-Åke Lindgren (S) tjänstgör för Håkan Englund (S) 12-16 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 14:00-15:00 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren

Läs mer

Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 2005:51 Diarienr: 2005/1279 P-cirknr: 2005-2:25 Nyckelord: BEA 01 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Phia Moberg Datum: 2005-05-26 Mottagare: Kommunstyrelsen Landstingsstyrelsen Regionstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015.

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-04-20 ~~ landslinget BlEKINGE Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. 109 Godkännande av föredragningslista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

Samverkansnämnden personal. Tranemo kommun och Svenljunga kommun. Reglementet antogs 2014-12-15, 163 av kommunfullmäktige i Tranemo

Samverkansnämnden personal. Tranemo kommun och Svenljunga kommun. Reglementet antogs 2014-12-15, 163 av kommunfullmäktige i Tranemo REGLEMENTE Samverkansnämnden personal Tranemo kommun och Svenljunga kommun Reglementet antogs 2014-12-15, 163 av kommunfullmäktige i Tranemo Reglementet antogs 2014-12-15, 150 av kommunfullmäktige i Svenljunga

Läs mer

Motion 2015:33 av Jonas Lindberg (V) och Feline Flodin (V) om specialistutbildning för undersköterskor

Motion 2015:33 av Jonas Lindberg (V) och Feline Flodin (V) om specialistutbildning för undersköterskor Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-10-05 LS 2015-1239 Landstingsstyrelsen Motion 2015:33 av Jonas Lindberg (V) och Feline Flodin (V) om specialistutbildning för undersköterskor

Läs mer

Landstingsrådsberedningen LS

Landstingsrådsberedningen LS P 15, 2017-01-01 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-03-22 LS 2016-1096 Landstingsstyrelsen Motion 2016:31 av Jens Sjöström (S) m.fl. om behovet av att fortsätta utveckla undersköterskeutbildningen

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2019-05-27 2019-05-27 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 16:00 Paragrafer 24-34 Utses att justera Sonja Emilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 11 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 12 Delgivningar 2018/1003 5 13 Statistik inom personalområdet 2018/1005 6 14 Sjukfrånvarostatistik

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Lönepolicy i. Botkyrka kommun Lönepolicy i Botkyrka kommun

Lönepolicy i. Botkyrka kommun Lönepolicy i Botkyrka kommun 2008-04-08 Lönepolicy i Lönepolicy i kommun Botkyrka kommun Lönepolicy i Botkyrka kommun BOTKYRKA KOMMUN 2 [6] Utgångspunkter för vår lönepolitik Vår lönepolicy är en viktig del av personalpolitiken och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-06 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 6 november 2013, kl. 08.00-09.30 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Motion 2015:31 av Håkan Jörnehed (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) om att tillvarata flyktingars sjukvårdskompetens

Motion 2015:31 av Håkan Jörnehed (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) om att tillvarata flyktingars sjukvårdskompetens Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-08-17 LS 2015-1237 Landstingsstyrelsen Motion 2015:31 av Håkan Jörnehed (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) om att tillvarata flyktingars

Läs mer

H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Inga Karlsson Ekonomienheten (Ekonomidirektörens enheter)

H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Inga Karlsson Ekonomienheten (Ekonomidirektörens enheter) TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Inga Karlsson Ekonomienheten (Ekonomidirektörens enheter) +46155245842 2013-09-30 LS-LED13-258-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsens

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Tingssalen, den 4 februari 2015 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Lönepolitiska riktlinjer och arbetsordning vid lönesättning

Lönepolitiska riktlinjer och arbetsordning vid lönesättning MAH / Personalavdelningen Fastställd av rektor 2009-02-12 Dnr PA 15-09/59 Lönepolitiska riktlinjer och arbetsordning vid lönesättning Mål I Malmö högskolas dokument Där mångfald gör skillnad 2006 2015

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

PROTOKOLL LKD Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" Bakgrund

PROTOKOLL LKD Motionssvar. En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag Bakgrund PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2002-10-29 LKD 01602 83 Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" (Lf) Bakgrund Gustaf Wachtmeister och Benny Gezelius (m) har lämnat in en motion

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS 2017-0342 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0342 Landstingsstyrelsen Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-06-16 LS-LED08-196 77 Antagande av huvudöverenskommelser om lön och allmänna anställningsvillkor s beslut 1. beslutar, i enlighet med rekommendation från, att anta bestämmelserna

Läs mer

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL Utskriftsdatum Protokoll nr Sida 2012-04-23 31-2012-3 9. Sign Sign Sign Sign. Löneavtal 2012. Version 2012-04-24

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL Utskriftsdatum Protokoll nr Sida 2012-04-23 31-2012-3 9. Sign Sign Sign Sign. Löneavtal 2012. Version 2012-04-24 2012-04-23 31-2012-3 9 Löneavtal 2012 Version 2012-04-24 2012-04-23 31-2012-3 10 Verksamhetsutvecklin g Avstämning Medarbetarsamtal skäl. Överläggning Individuella lönesättande samtal Förhandling 2012-04-23

Läs mer