Närvarande: 35 tomter representerade på mötet. Deltagarförteckning bifogas originalprotokollet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande: 35 tomter representerade på mötet. Deltagarförteckning bifogas originalprotokollet."

Transkript

1 1 Årsmötesprotokoll för Nästorps samfällighetsförening, Björkvik Datum: söndagen den 11 september 2016, kl. 11:00-13:30 Plats: Glindrans skola, Björkvik Närvarande: 35 tomter representerade på mötet. Deltagarförteckning bifogas originalprotokollet. 1 Stämmans öppnande Stämman förklaras öppnad av samfällighetens ordförande Jan Roxbergh. 2 Stämmans behöriga utlysande Stämman beslutar att stämman har utlysts på ett behörigt sätt. 3 Godkännande av dagordningen Stämman beslutar att godkänna dagordningen 4 Val av ordförande för stämman Stämman beslutar att välja Ingegerd Asp till ordförande för stämman. 5 Val av sekreterare för stämman Stämman beslutar att välja Eva Edholm till sekreterare för stämman. 6 Val av justerare tillika rösträknare Stämman beslutar att välja Sune Nilsson och Lars Östberg till justerare tillika rösträknare. 7 Styrelsens verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelsen från styrelsen har skickats ut med handlingarna till årsstämman. Stämman beslutar att lägga verksamhetsberättelsen till handlingarna 8 Resultat- och balansräkningen Kassören Carl-Gustav Bondesson kommenterar resultat- och balansräkningen som varit utsänd till medlemmarna. Årets resultat blev ,52 kr, vilket är ,48 kr bättre än budget ( kr). En stor kostnad för entreprenaden för genomgång av alla diken inom området är förklaringen till minusbudgeteringen och minusresultatet. Takpriset på kr understegs. Notan 2016 slutade på kr. Ett par ytterligare mindre grävningar återstår att göra Revisorernas berättelse Revisionsberättelsen föredras av revisor Lars Johansson. Revisorerna föreslår stämman att fastställa resultat- och balansräkningen samt att bevilja ansvarsfrihet för styrelsen. Stämman beslutar att lägga revisorernas rapporter till handlingarna.

2 2 10 Ansvarsfrihet för styrelsen Stämman beslutar att bevilja styrelsen ansvarsfrihet samt fastställa resultat- och balansräkningen. 11 Motioner A.Om boulebana Pia Haraldsson har lämnat in en motion med förslag om att föreningen anlägger en boulebana vid endera fotbollsplanen eller vid ett hörn av midsommarängen. Styrelsen föreslår att stämman beslutar att en boulebana ska anläggas på ängen till en kostnad av maximalt kr. Stämman beslutar i enlighet med styrelsens förslag det vill säga bifall till motionen B. Om bättre information Ingegerd Asp meddelar att hon p.g.a. jäv lämnar över ordförandeskapet till Jan Roxbergh under behandlingen av denna punkt. Ingegerd Asp och Lars Johansson har lämnat in en motion om behov av bättre information till medlemmarna inom samfälligheten vad gäller skötseln av de gemensamma områdena. Motionärerna föreslår att stämman ger styrelsen i uppdrag att inför varje säsong presentera en aktuell plan över vilka insatser som kommer att genomföras av inköpt entreprenör. Styrelsen föreslår att stämman beslutar att en plan tas fram över vad som ska genomföras av inköpt entreprenör. Denna distribueras i början av varje år till medlemmarna. Stämman beslutar i enlighet med styrelsens förslag det vill säga bifall till motionen C. Om utökat kräftfiske för boende i Nästorp Ove Behrens har lämnat in en motion om utökat kräftfiske för boende i Nästorp. Förslaget innebär att enskilt fiske ska få ske under veckorna dvs direkt efter det gemensamma kräftfisket. Styrelsen föreslår att stämman beslutar enligt förslaget i motionen med tillägget att en avgift om 100 kr ska tas ut per tillfälle och att beslutet gäller fr. o. m. det datum när det finns ett justerat protokoll från stämman. Ove Behrens informerar om att han p.g.a. att så få kräftor tagits upp i år ändrar tidpunkten för förslag till start av det utökade fisket. Det nya förslaget från Ove Behrens är att det utökade kräftfisket ska börja gälla fr.o.m. nästa år under förutsättningen att kräfttillgången är bättre då. Jan Roxbergh meddelar att styrelsen ställer sig bakom Ove Behrens synpunkt om när det utökade fisket bör starta. Sune Nilsson yrkar avslag på motionen. Ordförande ställer proposition på Ove Behrens förslag mot Sune Nilssons avslagsyrkande.

3 3 Votering begärs och verkställs. Jan Roxbergh redovisar att det på stämman finns totalt 44 röstberättigade. 35 närvarande fastighetsägare samt 9 fullmakter som lämnats specifikt i frågan gällande motionen om kräftfiske. Ordföranden förklarar att de medlemmar som vill bifalla motionen ska visa grön röstsedel och att de som vill avslå motionen ska visa gul röstsedel. De valda rösträknarna Sune Nilsson och Lars Östberg redovisar att 19 medlemmar röstat för bifall av motionen och 22 medlemmar för avslag på motionen. 3 avstår från att rösta i frågan. Ordföranden förklarar att stämman beslutat att avslå motionen. 12 Framställningar från styrelsen A. Gräsklippning av gemensamma grönområdesytor För den gemensamma trevnadens skull anser styrelsen att en fungerande gräsklippning av samfällighetsföreningen gemensamt ägda grönområdesytor, såsom stigar och ängar, är av en yttersta betydelse för oss alla. Styrelsen anser också att det är av samma betydelse att detta arbete utförs av en ansvarig, med kontinuitet efter behov, och med omsorg, på samma sätt som vi sedan länge anlitar en extern hjälp och ansvarig för plogning av våra gemensamma vägar vintertid. För att säkerställa att detta sker är det styrelsens uppfattning att arbetsmomentet gräsklippning av gemensamma grönområdesytor lyfts bort från Grönområdesgruppens ansvarsområde och att detta arbete istället lejs ut mot betalning till en ansvarig med uppgift att sköta detta under sex månader varje år, med start under april eller maj utifrån vädrets förutsättningar. Styrelsen föreslår att arbetsmomentet gräsklippning av gemensamma grönområdesytor lyfts bort från Grönområdesgruppens ansvarsområde och att detta arbete istället lejs ut mot betalning till en ansvarig med uppgift att sköta detta under sex månader varje år, med start under april eller maj utifrån vädrets förutsättningar. Åke Andersson framför att gräsklippningen bör kunna skötas av medlemmarna själva även fortsättningsvis och yrkar avslag på styrelsens förslag. Ordförande ställer proposition på de båda förslagen. Votering begärs och verkställs. Ordföranden förklarar att de medlemmar som vill bifalla styrelsens förslag ska visa grön röstsedel och att de som vill avslå styrelsens förslag ska visa gul röstsedel. De valda rösträknarna Sune Nilsson och Lars Östberg redovisar att 12 medlemmar röstat för bifall av styrelsens förslag och 21 medlemmar för avslag på styrelsens förslag. 2 avstår från att rösta. Ordföranden förklarar att stämman beslutat att avslå styrelsens förslag att arbetsmomentet gräsklippning av gemensamma grönområdesytor lyfts bort från Grönområdesgruppens ansvarsområde och att detta arbete istället lejs ut mot betalning till en ansvarig

4 4 B. Om kontaktlista över fastighetsägare inom Nästorps samfällighet Önskemål finns från boende inom samfälligheten att det ska finnas en kontaktlista över fastighetsägarna i Nästorp. Det är t.ex. praktiskt om man vill kontakta någon för gemensamma insatser vad gäller allmänningen runt husen. Vidare är det viktigt att kunna nå en fastighetsägare för att informera om något hänt med huset som exempelvis ett trasigt fönster. Styrelsen föreslår årsstämman besluta att ge styrelsen i uppdrag att utifrån uppgifterna i samfällighetens medlemsregister framställa en kontaktlista över dels fastigheterna i Nästorp, dels båtplatserna. Listan ska distribueras till samtliga medlemmar och innehålla följande uppgifter: Fastighetens adress i Nästorp För- och efternamn på ägaren/ägarna Samtliga telefonnummer i medlemsförteckningen adress att distributionen av kontaktlistan sker via mejl om mejladress finns. Till övriga medlemmar med post. att medlemmarna i samfälligheten anses ha givit sitt medgivande till att finnas med på kontaktlistan om de inte meddelat styrelsen att de inte vill finnas med. Meddelande om att man inte önskar finnas med på kontaktlistan ska senast den 1 oktober 2016 lämnas till sekreteraren i styrelsen Stämman beslutar i enlighet med styrelsens förslag med tillägget att det finns önskemål hos några medlemmar i Nästorp om att kontaktlistan även ska innehålla uppgifter om telefonnummer till anhöriga. 13 Ersättning till styrelsen Stämman beslutar att ersättningen till styrelsen ska vara oförändrat kr att fördela inom styrelsen 14 Ersättning till arbetsgrupperna Stämman beslutar att ersättningen till de fyra arbetsgrupperna ska vara oförändrat kr per arbetsgrupp, totalt kr. Respektive arbetsgrupp beslutar om fördelningen inom gruppen. 15 Styrelsens förslag till budget 2016/2017 samt debiteringslängd Kassören Carl-Gustaf Bondesson föredrar förslag till budget samt debiteringslängd. Styrelsens förslag till komplett budget har varit utsänt inför stämman. Förslaget är oförändrade årsavgifter för de båda samfälligheterna. Total årsavgift för alla utom för de som inte har båtplats (samfällighet 3) föreslås vara kr/år (3 100 kr för samfällighet kr för samfällighet 3).

5 5 Stämman beslutar i enlighet med styrelsens förslag. Debiteringslängd bifogas protokollet. 16 Val av styrelseordförande Valberedningen föreslår stämman att välja Jan Roxbergh till styrelseordförande. Stämman beslutar att välja Jan Roxbergh till styrelseordförande (omval 1 år). 17 Val av övriga ledamöter i styrelsen Valberedningen föreslår följande ledamöter i styrelsen: Ove Behrens Carl-Gustav Bondesson Eva Edholm Inger Hane Siw Åhlander Elisabet Tumelius nyval 2 år Stämman beslutar att välja föreslagna övriga ledamöter i styrelsen. 18 Val av revisorer samt revisorsersättare Valberedningen föreslår följande val: Lars Johansson revisor omval 1 år Arto Maksimov revisor omval 1 år Sture Jonsson suppleant omval 1 år Stämman beslutar enligt valberedningens förslag. 19 Val av arbetsgrupper I. Valberedningen föreslår följande val av medlemmar i arbetsgrupperna: Vattengruppen Tomas Gustin Mikael Axelsson Sune Nilsson Grönområdesgruppen Jonas Nittsten Leif Larsson Anders Lundgren Christer Sahlin nyval 2 år Bryggruppen Peter Bergius Ann Karlemyr

6 6 Johan Thorhard Torbjörn Öqvist Väggruppen Odd Brandvold omval 1 år Johan Garp omval 1 år Rolf Åhlander Leif Stenbom Leif Stenbom meddelar under stämman att han avsäger sig föreslagen plats i väggruppen. Stämman föreslår Jonte Söderström som ny medlem i väggruppen (nyval 1 år). Stämman beslutar i enlighet med valberedningens förslag, med den ändringen att Leif Stenbom ersätts av Jonte Söderström i väggruppen. 20 Val av valberedning Stämman beslutar att välja Hans Karlsson omval, sammankallande Åke Andersson omval Rigmor Thorhard omval 21 Övriga frågor A. Festkommitté för anordnandet av midsommarfirande 2017 Följande personer anmäler sig till en festkommitté för midsommarfirandet: Carina Söderström, sammankallande Gudrun Andersson Jenny Bergman Michaela Rosén B. Festkommitté för40-årsfest 2017 Följande personer anmäler sig till en festkommitté för 40-årsfirandet: Anita Hansson Johan Thorhard Elisabet Tumelius C. Hastighetsskyltar Inger Viberg Nilsson påtalar att 20 km skylten borde flyttas så att den visar att hastighetsbegränsningen 20 km/timme gäller i hela området. Förslagsvis flyttas skylten till mitt emot brevlådorna. Rigmor Thorhard påtalar att många bilar kör alldeles för fort på raksträckan på Näckrossvägen och önskar att föreningen prövar frågan om eventuella väg gupp.

7 7 Stämman beslutar att båda frågorna lämnas över till styrelsen för beredning. D. Vildkatter i området Sandra Wernersson informerar om att man ska ringa till organisationen Livbojen om en vildkatt vistas på tomten. Livbojen kommer då och hämtar katten. Man ska absolut inte mata vildkatter. E. Eventuellt differentierade avgifter för fastboende och sommarboende vid Nästorp Hans Karlsson informerar om att han eventuellt kommer att motionera till nästa stämma om differentierade avgifter för fastboende och sommarboende vid Nästorp. F. Lämna gärna in motioner i god innan stämman Sista datum enligt stadgarna för inlämnande av motioner är den 31 juli. Jan Roxbergh informerar om att det är bra om eventuella motioner till stämman lämnas i god tid till styrelsen så att styrelsen hinner bereda frågan ordentligt. 22 Meddelande om plats där protokollet finns tillgängligt Sekreteraren informerar om att protokollet senast 14 dagar efter stämman hållits kommer att skickas ut med e-post, finnas på hemsidan samt finnas i brevlådan vid pumphuset. 23 Avslutning Samfällighetens ordförande Jan Roxbergh tackar alla för väl utfört arbete under året Anita Hansson önskar fört till protokollet ett tack till styrelsen och arbetsgrupperna för ett gott utfört arbete under året som gått och att det lett till att det är mycket fint i Nästorp. Ordförande Ingegerd Asp förklarar mötet avslutat. Ingegerd Asp ordförande Eva Edholm sekreterare Justeras: Sune Nilsson Lars Östberg Bilaga: Debiteringslängd 2016/2017

8 Nästorps samfällighetsförening DEBITERINGSLÄNGD 1 juli 2016 t.o.m. 30 juni 2017 Fastighet Adress Debiteringsmottagare Debdel Samf 1 Samf 3 Totalt 1:19 Gullvivestigen 2 Niklas och Jenny Bergman :18 Gullvivestigen 4 Kerstin Gustin :17 Gullvivestigen 6 Gunnel Hägg :16 Gullvivestigen 8 Helen Aronsson :15 Gullvivestigen 10 Monica och Esbjörn Dahl :21 Liljekonvaljst. 1 Ingegerd Asp och Lars Johansson :26 Liljekonvaljst. 2 Stig Källström :22 Liljekonvaljst. 3 Sune Nilsson :27 Liljekonvaljst. 4 Siv och Henri Wahlberg :23 Liljekonvaljst. 5 Inger Hane :28 Liljekonvaljst. 6 Anette Kjellgren och Mikael Axelsson :35 Liljekonvaljst. 7 Ove Behrens :29 Liljekonvaljst. 8 Anette Kjellgren och Mikael Axelsson, Anders Lundgren :34 Liljekonvaljst. 9 Siw och Rolf Åhlander :40 Liljekonvaljst. 10 Anders Lundgren :33 Liljekonvaljst. 11 Pia Haraldsson och Carl-Gustaf Bondesson :41 Liljekonvaljst. 12 Monica Brandvold :38 Liljekonvaljst. 13 Kurt-Erik Bohm :42 Liljekonvaljst. 14 Carina Söderström :39 Liljekonvaljst. 15 Åsa Eliasson och Andreas Eliasson :43 Liljekonvaljst. 16 Lorice Karlsson :44 Liljekonvaljst. 18 Bengt-Åke Engdahl och Birgit Engdahl :45 Liljekonvaljst. 20 Anita Hanson :46 Liljekonvaljst. 22 Tony & Lena Landeskog :47 Liljekonvaljst. 24 Annika och Jonas Nittsten :20 Näckrossv. 2 Gudrun Andersson :14 Näckrossv. 4 Ulrika Öqvist och Torbjörn Öqvist :55 Näckrossv. 5 Michaela och Andreas Rosen :54 Näckrossv. 7 Christer Sahlin och Marie Elisabeth Adle :53 Näckrossv. 9 Eva Lindmark och Mikael Galuszka :62 Näckrossv. 10 Stina och Ann Karlemyr :52 Näckrossv. 11 Leif och Iren Larsson :61 Näckrossv. 12 Gunilla Stenbom :51 Näckrossv. 13 Pär Thorhard, Mathias Thorhard, Johan Thorhard, Linus Thorhard :60 Näckrossv. 14 Bengt Härshammar :50 Näckrossv. 15 Johan Garp och Maria Henriksson :59 Näckrossv. 16 Britt Landberger :49 Näckrossv. 17 Johan Garp och Maria Henriksson, Malin och Lars Östberg :58 Näckrossv. 18 Marianne Hakfeldt :48 Näckrossv. 19 Malin och Lars Östberg :57 Näckrossv. 20 Ove Boberg :56 Näckrossv. 22 Karin Garp-Bergius :09 Skogsklockest. 1 Arto Maksimov :11 Skogsklockest. 2 Eva och Calle Edholm :10 Skogsklockest. 3 Ingrid och Jan Roxbergh :12 Skogsklockest. 4 Håkan Rydh :13 Skogsklockest. 6 Tit och Jennie Karlstrand :06 Violstigen 1 Kerstin Karlsson :08 Violstigen 2 Jonny Hermansson :05 Violstigen 3 Inger Arkhem och Ulf Pettersson :07 Violstigen 4 Monica Hedberg :24 Vitsippestigen 1 Anki och Krister Gustavsson :31 Vitsippestigen 2 Marianne Jonsson :25 Vitsippestigen 3 Jane Fällman :32 Vitsippestigen 4 Inga-Britt Rova :30 Vitsippestigen 5 Christina och Hans Andersson :36 Vitsippestigen 7 Kjell Nordberg och Inger Nordberg :37 Vitsippestigen 9 Gun och Kjell Larsson :04,1:63 Nästorps Gård Elisabeth Ljungdahl Samf 1 Samf 3 Totalt Summa Avgifter

Närvarande: 28 tomter representerade på mötet. Deltagarförteckning bifogas originalprotokollet.

Närvarande: 28 tomter representerade på mötet. Deltagarförteckning bifogas originalprotokollet. 1 Årsmötesprotokoll för Nästorps samfällighetsförening, Björkvik Datum: Söndagen den 7 september 2014, kl. 11:00-12:15 Plats: Glindrans skola, Björkvik Närvarande: 28 tomter representerade på mötet. Deltagarförteckning

Läs mer

NÄSTORPSBLADET Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2017 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 22 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 22 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet

NÄSTORPSBLADET. Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet NÄSTORPSBLADET 2018 Information till medlemmarna i Nästorps samfällighet Viktiga datum Lördag den 14 april: Vårens arbetsdag Lördagen den 14 april är det dags för vårens arbetsdag. Samling kl. 10.00 vid

Läs mer

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA ONSDAGEN DEN 25 APRIL 2012 Protokoll vid Gessie Villastads Samfällighetsförenings årsstämma Org nr 717905-4346 Plats: Samfällighetsförenings

Läs mer

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014

PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 PROTOKOLL årsstämma 30 mars 2014 Närvarande Se röstlängd. 1. Årsstämman öppnas Ordförande Jan Olov Westerberg förklarade stämman öppnad och gick igenom vissa praktiska frågor. 2. Val av ordförande för

Läs mer

Wästantorps samfällighetsförening

Wästantorps samfällighetsförening Tid: 22 maj 2016, kl. 10.00 Plats: Husaren, Södra Rörum Protokoll Årsstämma 2016 1. Mötets öppnande - Ordförande Bertil Carlie hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop, fullmaktsgranskning

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer

Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1 Protokoll fört vid årsmöte med PRO Kungshamn Datum 2015-03-17 Tid 15.30 Plats Närvarande Folkets Hus, Kungshamn 125 st. medlemmar Dagens värdpar Margareta och Sven Aronsson Nya medlemmar 1 Mötets öppnande

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret 1 (6) Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB bostadsrättsförening Spåret Datum/tid: 2019-04-24, kl 18.00-20.00 Plats: Trälhavet, Folket hus i Åkersberga

Läs mer

Österskärs Vägförening

Österskärs Vägförening PROTOKOLL fört vid ordinarie föreningsstämma med Österskärs Vägförening hållet i Österskärs skola, Österskär torsdagen den 20 april 2017 klockan 19.00 22.00. 1 Föreningsstämman öppnas. Vägföreningens ordförande,

Läs mer

Hasselnötens Samfällighetsförening

Hasselnötens Samfällighetsförening Hasselnötens Samfällighetsförening Föreningsstämma 090505 Närvarande: Linda Nyström (94:56) Thomas Persson (94:73) Monica Lännbjer (94:48) Leif Tell (94:48) Håkan Persson (94:62) Margit Piotrowski (94:85)

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6)

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Århus samfällighetsförening Sida 1(6) Deltagare: Enligt rösträkning Kopiemottagare: HT 1,2, 3 och samtliga andelsägare Dagordning Sida 1. Stämman öppnas 2. Fastställande av dagordning 3. Fråga om stämman

Läs mer

Protokoll fört vid. Persgärde Samfällighetsförening årsmöte 2013-03-24

Protokoll fört vid. Persgärde Samfällighetsförening årsmöte 2013-03-24 Protokoll fört vid Persgärde Samfällighetsförening årsmöte 2013-03-24 Anförande av ordförande Anförande av styrelseordförande Karl-Ivar Wennerholm Nyinflyttade Lotte Hansen och Torbjörn Gustavsson PG43

Läs mer

Eleshults Samfällighetsförening

Eleshults Samfällighetsförening Eleshults Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Eleshults Samfällighetsförening på Nyhamnsgården den 10 mars 2014. 1 Mötets öppnande. Stämman öppnades av ordförande Alf

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2011 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2011 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2011 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 26 mars 2011, kl 13.00. Närvarande: Ca 70 deltagare.

Läs mer

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 9 mars 2018 kl. 19.00 Blästadsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Bo Einarsson hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 43 hushåll

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 6 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.30 1

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

Bärnstenens samfällighetsförening

Bärnstenens samfällighetsförening Bärnstenens samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma 2011-04-14 i Carlskyrkan 1 Stämman öppnas Jan Vestling öppnar årsstämman och hälsar alla välkomna. 2 Godkännande av dagordning Den

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma

Protokoll från ordinarie årsstämma Protokoll från ordinarie årsstämma 2017-02-15 Tid: 2017-02-15 kl 18.30 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Ingvar Pettersson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22

PROTOKOLL. Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND PROTOKOLL Protokoll nr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 5-01 200-04-07 ÅRSTÄMMA 1 (6) 1-22 Sign: Plats: Kommunfullmäktiges sal, Stadshus i Skövde Närvarande:

Läs mer

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening.

Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Orgnr: 716417-1980 Protokoll vid ordinarie föreningsstämma 2014 för Envikens samfällighetsförening. Plats: Länna Bygdegård, Hysingsvik Tid: Lördagen den 29 mars 2014, kl 14.00. Närvarande: 88 deltagare.

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017 PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA 2017 Segersängs samfällighetsförening Org. nr. 717908-8088 Datum: 2017-05-23 Tid: 19.00 Plats: Fritidshemmet, Inägan 8. Närvarande: Styrelsen: Agne Lagercrantz, Katarina Hall,

Läs mer

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter.

SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND. Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGEN SPEXAREN LUND www.spexaren.info Årsmötesprotokoll 2009-04-21 Närvarande: 58 medlemmar från 50 fastigheter, detta utgör cirka 27 % av samtliga fastigheter. 1 Stämmans öppnande Ordförande

Läs mer

Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad.

Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad. Sid1(5) Hans Rosén från Lantmäteriet informerade om förslaget till det nya anläggningsbeslutet för Årsta Havsbad. Ordförande Bo Hellberg öppnade mötet. 1 Stämmans behöriga utlysande Då handlingarna skickades

Läs mer

PROTOKOLL. Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017.

PROTOKOLL. Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017. PROTOKOLL Fört vid ordinarie årsstämma med Stugföreningen Lofsens Fjällby tisdagen den 25 april 2017. Plats: Solna Folket Hus, Skytteholmsvägen 2, Solna 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sten

Läs mer

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Närvarande Se separat närvarolista. Slag av sammanträde ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA INOM LYCKSTA SAMFÄLLIGHET Kl. 19:00 Plats Föreningslokalen Lycksta Sekreterare

Läs mer

Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan World Trade Center, Stockholm

Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan World Trade Center, Stockholm TRANSPORTARBETARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan 13.00 World Trade Center, Stockholm 1 Stämmans

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2018-03-21 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2. Röstlängd/närvarolista Bilaga 3. Verksamhetsberättelse 2017 Bilaga

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13.

Protokoll. Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. Protokoll Fört vid föreningsstämma med Johanstorp stugägares ek.förening 19/5-13. 1 Stämmans öppnande 2 Dagordning Ordförande Hans Zetterström hälsade alla välkomna till årsstämman och förklarade densamma

Läs mer

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet.

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. Protokoll årsmöte 2019-03-16 Plats: Scandic hotel Elmia, Jönköping Tid: Kl 13:00-15:00 1) Mötets öppnande a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2) Fastställande

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Närvarande 38 personer. 1. Årsstämman öppnas Årsstämman förklarades öppnad av ordföranden Tina Lindberg. 2. Prövning om

Läs mer

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän.

4 Val av två justeringsmän Beslut Stämman väljer Hans Thimell och Bo Bergman till justeringsmän. 1 Org. nr: 717909-3039 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: lördagen den 13 juli 2019 kl. 15.00 17.00. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 13 delägarfastigheter är företrädda vid

Läs mer

Årsstämma Datum

Årsstämma Datum Höjdalts Samfällighetsförening Plats Dansbanan, Fasalt PROTOKOLL Årsstämma Datum 2017-05-13 1 Närvarande: Alveland, Tommy & Berith Andersson, Maj-Britt Arthursson, Allan Bergqvist, Kjell & Liselott Bischoff,

Läs mer

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården.

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården. Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr. 2017 i Örsåsgården. 1 Ordföranden Karl-Erik Johansson öppnade mötet med att hälsa alla medlemmar välkomna. 2 Mötet inleddes med en minnesstund

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

PROTOKOLL från ordinarie årsstämma

PROTOKOLL från ordinarie årsstämma PROTOKOLL från ordinarie årsstämma 2014-02- 25 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande, Kenth Nilsson, hälsade deltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Fastställande av röstlängd Närvarande

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Protokoll. Fört vid årsmöte i SPF Seniorerna Bråviken Kolmården Datum: Plats: Sjövikskyrkan Närvarande: Se bifogad närvarolista

Protokoll. Fört vid årsmöte i SPF Seniorerna Bråviken Kolmården Datum: Plats: Sjövikskyrkan Närvarande: Se bifogad närvarolista Protokoll Fört vid årsmöte i SPF Seniorerna Bråviken Kolmården Datum: 2017-02-13 Plats: Sjövikskyrkan Närvarande: Se bifogad närvarolista 1 Mötets öppnande Ordförande Nils Nilsson hälsade alla välkomna

Läs mer

Styrelsens ordförande Håkan Nordin, hälsar alla välkomna och förklarar stämman öppnad.

Styrelsens ordförande Håkan Nordin, hälsar alla välkomna och förklarar stämman öppnad. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma med Ropnäs Samfällighetsförening 060604 1. Öppnande av stämman Styrelsens ordförande Håkan Nordin, hälsar alla välkomna och förklarar stämman öppnad. 2. Godkännande

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen

Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen e Sjöbrisens Protokoll från ordinarie årsmöte i Samfällighetsföreningen Sjöbrisen Tid: Torsdag 9 mars 2017, kl 19:00-21:00 Plats: Kärrdalsskolans matsal 1. Stämmans öppnande Henry Eivarsson hälsade alla

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg Birka Paradise

Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg Birka Paradise Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg 2011-03-13 Birka Paradise 1. Mötets öppnande Avgående ordförande Siv Bringetun hälsade alla välkomna och förklarade 2011 års årsmöte öppnat.

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL onsdagen den 10 februrari 2016 Plats: Jakthornets lokaler vid Östermalms IP.

ÅRSMÖTESPROTOKOLL onsdagen den 10 februrari 2016 Plats: Jakthornets lokaler vid Östermalms IP. ÅRSMÖTESPROTOKOLL onsdagen den 10 februrari 2016 Plats: Jakthornets lokaler vid Östermalms IP. 1 Mötet öppnas Ordförande Gunilla hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Därpå följde en tyst

Läs mer

PROTOKOLL GYLLERÖD ÅRSMÖTE 2018

PROTOKOLL GYLLERÖD ÅRSMÖTE 2018 PROTOKOLL GYLLERÖD ÅRSMÖTE 2018 Gylleröd årsmöte 2018 Sida 1 Innehåll: Årsavgift 2018... 3 Ordinarie föreningsstämma den 14 april 2018... 4 1. Val av ordförande för stämman... 4 2. Val av sekreterare vid

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

KALLELSE. till årsmöte för. Håtövikens Tomtägareförening. Orgnr

KALLELSE. till årsmöte för. Håtövikens Tomtägareförening. Orgnr KALLELSE till årsmöte för Håtövikens Tomtägareförening Orgnr 814400-3756 Medlemmar i Håtövikens Tomtägareförening kallas härmed till ordinarie stämma 2018. Tid: Söndagen den 3 juni 2018 kl 13.00 Direkt

Läs mer

3 Val av ordförande för stämman Beslut att välja Hans-Erik Lindeblad till ordförande för stämman.

3 Val av ordförande för stämman Beslut att välja Hans-Erik Lindeblad till ordförande för stämman. Protokoll fört vid föreningsstämman med Ankarsmeden/Låssmedens Samfällighetsförening söndagen den 24 mars 2013 klockan 18.00 i Högalids Folkhögskolans matsal. 1 Mötets öppnande och upprop Ordförande Hans-Erik

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Av säkerhetsskäl publiceras endast kopia av protokollet på hemsidan. Originalprotokollet med orginalnamnteckningar förvaras I föreningens arkiv.

Av säkerhetsskäl publiceras endast kopia av protokollet på hemsidan. Originalprotokollet med orginalnamnteckningar förvaras I föreningens arkiv. Ordinarie föreningssammanträde Tid Lördagen kl 11.00 12.45 Plats Dansbanan, Haget Beslutande Enligt bifogad närvarolista bilaga 1 33 fastighetsägare representerande 33 fastigheter Utses att justera Siv

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne.

Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Protokoll fört vid årsmöte med Koloniföreningen Steffens Minne. Plats: Föreningshuset Steffens Minne Tid: 2016-04-24 Närvarande: 44 röstberättiga medlemmar 1 Föreningens ordförande Maria Ahlén öppnade

Läs mer

Mollösunds samfällighetsförening

Mollösunds samfällighetsförening 1 Mollösunds samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma Tid: Lördagen den 14 juli 2012 kl. 15 16.15. Plats: Änggården, Mollösund. Antal närvarande: 14 delägarfastigheter var företrädda

Läs mer

Stämmoprotokoll 25 april 2017, Aulan i Åsö Gymnasium

Stämmoprotokoll 25 april 2017, Aulan i Åsö Gymnasium Årsta Havsbads samfällighetsförening Sid 1(5) Stämmoprotokoll 25 april 2017, Aulan i Åsö Gymnasium Marianne Rocklind hälsade alla välkomna och överlämnade ordet till vår webmaster Gunnar Sjöberg som innan

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Årsmötesprotokoll fört i Nordiska Rexringen 2014-04-26 i Sundsvall

Årsmötesprotokoll fört i Nordiska Rexringen 2014-04-26 i Sundsvall Årsmötesprotokoll fört i Nordiska Rexringen 2014-04-26 i Sundsvall Närvarande på årsmötet: Pernilla Ohlson, Kristina Kjell, Saija Vasenius, Christina Nilsson, Christina Larsson, Angelica Pettersson Weigl,

Läs mer

VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND

VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND VÄSTRA GÖTALANDS DÖVAS LÄNSFÖRBUND Protokollnr: Datum: Sammanträdeslag: Sidor: Paragraf: 05-03 2005-04-16 ÅRSSTÄMMA 1 (7) 1-23 Sign: Plats: Fullmäktigehuset i Närvarande: Borås 36 östberättigade ombud

Läs mer

Resarö Vägförening Protokoll från årsmöte 2011

Resarö Vägförening Protokoll från årsmöte 2011 Sid. 1 Protokoll från årsmöte 2011-03-28 Plats: Resarö församlingsgård Närvarande: Ett trettiotal av Resarö Vägförenings medlemmar. (Närvarolista bifogas originalprotokollet.) 1 Fastställande av dagordning

Läs mer

Mötet ansågs utlyst enligt stadgarna. 3 Val av ordförande samt sekreterare för stämman

Mötet ansågs utlyst enligt stadgarna. 3 Val av ordförande samt sekreterare för stämman Fört vid Vintergäckens Samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma den 25/4-2006 i Porthälla gymnasiums hörsal. Närvarande fastighetsägare: 37 st (17%) Frånvarande fastighetsägare: 175 st (83%) Fullmakter

Läs mer

Brf Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar stämman.

Brf Kungsängsliljan. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar stämman. Brf Kungsängsliljan Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med HSB:s Brf Kungsängsliljan 2004-06-01 i Lillhagaskolan 1 Stämman öppnas. Föreningens ordförande Åke Sjödin hälsar alla välkomna och öppnar

Läs mer

Årsmötesprotokoll

Årsmötesprotokoll 1 Sättra samfällighetsförening Årsmötesprotokoll 2016-04-16 Tid: 2016-04-16 Plats: Sättra Byhus 1. Sigvard Johansson hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. 2. Till ordförande för årsmötet valdes

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

Norröra Samfällighetsförening

Norröra Samfällighetsförening Norröra Samfällighetsförening Årsstämman 2015-07-18 Bilagor: Närvarolista Ekonomisk redovisning GA 1-2 Ekonomisk redovisning GA 6 Verksamhetsberättelse Revisionsberättelse Budgetförslag GA 1-2 Budgetförslag

Läs mer

Protokoll fört vid föreningsstämman den 8 maj 2010

Protokoll fört vid föreningsstämman den 8 maj 2010 Stora Hammarbosäters Protokoll 1 (4) Samfällighetsförening 2010 05 08 Protokoll fört vid föreningsstämman den 8 maj 2010 1. Stämman öppnades av Lennart Sandborg, styrelsens ordförande. 2. Till ordförande

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer

Uthammar Udds Samfällighetsförening

Uthammar Udds Samfällighetsförening Uthammar Udds Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie årsstämma lördagen den 9 juli 2016 kl 10.00 i Smedjan Uthammar. Närvarande enligt deltagarlista (bilaga 1) 1 Ordförande Karl-Åge Skansberg

Läs mer

Styrelsens E-postadress är styrelsen@figarosff.se Föreningens hemsida finns på http://figarosff.se

Styrelsens E-postadress är styrelsen@figarosff.se Föreningens hemsida finns på http://figarosff.se Sida 1 av 6 Närvarande: 28 st medlemmar enligt närvarolista 1 Mötets öppnande och val av ordförande och protokollförare Ove Sandberg valdes till ordförande och Anders Boman valdes till sekreterare. 2 Val

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt

PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Brf Rosenfeldt PROTOKOLL FRÅN FÖRENINGSSTÄMMA 2011-05-05 Plats: Föreningslokalen, Drottninggatan Tid: 2011-05-05 kl 18.00. 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnas av föreningens ordförande Stefan Grönqvist, som hälsar de

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman

Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna. Stämman beslutade att välja Pelle Karlsson som ordförande för stämman Protokoll från föreningsstämma i Samfälligheten Norra Förålarna Tid: Söndag den 18 februari 2018, klockan 13.00 Plats: Gamla Skolan i Väjern Stämmomötet inleddes med att Pelle Karlsson som sittande ordförande

Läs mer

Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Södra Norrlandsektionen. Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00. Arbetsförmedlingen Sundsvall

Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Södra Norrlandsektionen. Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00. Arbetsförmedlingen Sundsvall ST inom Arbetsförmedlingen 1 Sammanträde: Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00 Plats: Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen Sundsvall 1. Representantskapsmötets öppnande Lars-Göran

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Samfällighetsföreningen Blästad

Samfällighetsföreningen Blästad PROTOKOLL Årsstämma Fredag den 7 mars 2014 kl. 19.00 Fredriksbergsskolans matsal 1. Öppnande Ordförande Karl Weyde hälsade välkommen samt förklarade stämman för öppnad. 2. Fastställande av röstlängd 43

Läs mer

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm

PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm PROTOKOLL ORDINARIE STÄMMA I EDESÖ SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING MÅNDAGEN 18 APRIL 2013, 18.30 Matteus skola, Aulan, Vanadisvägen 16, Stockholm 1 Stämmans öppnande Styrelseledamot Anna Sandberg öppnade stämman.

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening

Protokoll fört vid Årsstämma med Fågelsudds Samfällighetsförening Protokoll fört vid Årsstämma 2015 2016 med Fågelsudds Samfällighetsförening Datum: 2016-07-24 Mötesplats: Slakmöre Bygdegård 1 Mötets öppnande Samfällighetens ordförande Anders Elowson hälsar alla närvarande

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2017-05-12 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Naturrum Getterön, Varberg Datum: Fredagen den 12 maj 2017 Tid: 13.00 15.00 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun Lennart

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2009-05-26 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 32 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening 1 PROTOKOLL Från ordinarie föreningsstämma i Kullaviks Hamn ekon. förening (Khef) 716408-2658, i Kullaviksskolans aula torsdagen den 19 mars 2009. kl. 18:30-20:00 Närvarande 55 medlemmar, varav 1 innehade

Läs mer

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening Protokoll Föreningsstämma 2014 Protokoll fört vid s ordinarie årsstämma. Tid och plats: tisdagen den 20 maj. 18-19,30. Hotell Fars Hatt Kungälv. Omfattning 1-22 1 Öppnande Ordförande, Kjell Insulan, hälsar

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör.

Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. Folkdansringen i Örebro län Protokoll från årsmötet den 6 mars 2010 i IOGT- lokalen, Strömtorp, Degerfors med Letälvsgillet som arrangör. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen och förklarar

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. ! 1 Hökerum - Öndarps Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2016-09-17 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 41 medlemmar representerande 30 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande Föreningsstämman öppnas av styrelsens ordförande Tommy Karlson 1 Föreningsstämmans öppnande Järfälla den 8 maj 2014 årsredovisningen, bilaga 3 till protokollet). Stämman beslutar att fastställa förelagd

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2011-03-27 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 Den 27 mars 2011, Quality Hotel Ekoxen, Linköping Närvarande: Ett 30-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

FLAXENVIKS VÄGFÖRENING

FLAXENVIKS VÄGFÖRENING 1] Mötet öppnas Claes Ander hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2] Val av ordförande för mötet Claes Ljunggren valdes att leda årsmötet. 3] Val av sekreterare för mötet Anna Söderberg valdes att föra

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer