Kvalificerad fastighetsförvaltning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalificerad fastighetsförvaltning"

Transkript

1 Kvalificerad Diplomerad fastighetsförvaltare Bygger din kompetens

2 Stå på säker grund i fastighetsbranschen Förvaltarens roll är bred och kräver kompetens inom många områden. Utöver den dagliga kontakten med hyresgästerna omfattar arbetet allt från avtalsfrågor, miljö och upphandling till teknik- och ekonomisystem. BFABs diplomutbildning finns för dig som vill växa i din yrkesroll. Kvalificerad är en heltäckande utbildning på 16 dagar, uppdelade på sex tillfällen. Den passar dig som vill utvecklas och ta ytterligare ett steg i karriären. Vare sig du är ny eller gammal i får du här kunskap om branschens viktigaste frågor med fördjupning inom juridik och ekonomi. Under utbildningen varvas teori med praktiska gruppövningar, hemuppgifter och egna erfarenheter från ditt arbete. Upplägget ger dig de bästa förutsättningarna I 20 år har utbildningen varit fastighetsbranschens självklara val. för ett långsiktigt lärande, där du enklare kan ta till dig nya kunskaper och anpassa dem till ditt dagliga arbete. Samtliga föreläsare är handplockade från näringslivet och verksamma inom sitt område. Utbildningen är förlagd till en konferensanläggning med möjlighet till övernattning. Efter genomförd utbildning kan du skriva en tentamen. Det är frivilligt, men brukar vara högt uppskattat av både deltagare och arbetsgivare.

3 Vi har under 25 år utbildat fler än 1500 fastighetsförvaltare. Knyt nya kontakter! Satsa på Kvalificerad BYGG ETT UNIKT NÄTVERK Utbildningen är till för dig som vill utvecklas och ta ett nytt steg i karriären. Du får möjlighet att byta erfarenheter med andra deltagare och knyta kontakter som kommer till nytta i ditt dagliga arbete. ETT DIPLOM SOM STÄRKER DITT CV Utbildningen är en branschstandard som de flesta känner till och många nyckelpersoner i branschen har själva gått den. GÖR DITT ARBETE MER LÖNSAMT Du stärker dina svagare sidor och blir tryggare i din yrkesroll. Efter en genomförd utbildning kommer du att ha kunskap om ett flertal arbetssätt för att öka lönsamheten i din verksamhet. FÅ EN HELHETSSYN Utbildningen ger dig en bredare syn på och behandlar en rad områden, bland annat: Juridik Ekonomi Kommunikation Hyresrätt Due Diligence Upphandling Skatter och moms BFABs fastighetskommitté Som stöd för utveckling av Kvalificerad finns bl a BFABs fastighetskommitté med följande medlemmar: Katarina Wallin, grundare och partner, Evidens BLW AB Rikard Silverfur, näringspolitisk expert, Fastighetsägarna Mattias Tegefjord, Byggmästare Anders J. Ahlström Fastighets AB Agneta Jacobsson, Cushman & Wakefield Facilities Management AB David Johansson, Humlegården Anna Winquist, Skanska Gunilla Högbom, AFA fastigheter Daniel Kronheffer, Locum AB Annika Ånäs, Atrium Ljungberg Som ordförande breddar jag mitt eget nätverk och får samtidigt en kontinuerlig och bred omvärldsbevakning. Jag hoppas att jag kan bidra med detsamma till alla de engagerade människor som möjliggör den här typen av viktig och intressant fortbildning inom bygg- och fastighetssektorn. Katarina Wallin, ordförande i BFABs fastighetskommitté

4 Kvalificerad Du läser i kursblock för effektiv inlärning Kurslängd: 16 dagar fördelat på sex utbildningstillfällen Block 1: Introduktion till Fastighetsförvaltarens roll Verksamhetsstyrning Aff Due Diligence Block 2: Fastighetens ekonomi Nyckeltal Lönsamhetsbedömning Fastighetsvärdering Exploatering av fastigheter Block 3: Juridikens grunder Upphandlingsjuridik AB, ABT, ABK Fastighetsrätt Miljö-, Plan- och Bygglagstiftning Block 4: Hyresrätt Hyreslagen Block 5: Ekonomiredovisning och kommunikation Beskattning Kommunikation Fastighetsredovisning Block 6: Uppföljning Genomgång av tentamensresultat Föreläsning med aktuellt ämne BLOCK 1 Introduktion till I det inledande blocket tar vi ett helhetsgrepp om vilket fokus och vilken kunskap en fastighetsförvaltare bör ha. Styrning i fastighetsbolag Vi går igenom stora och små frågor som berör grunderna i. Här får du bland annat reda på hur du kan öka lönsamheten och anledningen till varför fastighetsbubblor till slut spricker. Vi pratar även om vad som förväntas av en fastighetsförvaltare inom områden som upphandling, avtalsfrågor och miljö, samt vad förvaltaren själv kan räkna med. Det första blocket avslutas med att vi går igenom hur en Due Diligence är uppbyggd. Du får sedan i hemuppgift att göra en Due Diligence på en egen fastighet. Ove Nordqvist, VD, Förvaltningskoordination AB Joachim Staremo, Tillgänglighetskonsult Jahn Wahlbäck, Försäljning- och marknadschef, Fasticon Katarina Wallin, Grundare och partner, Evidens Ove Nordqvist Ove Nordqvist är vd på konsultbolaget Förvaltningskoordination AB och har 30 års erfarenhet från förvaltningsbranschen i bolag som Newsec, Aberdeen och Fasticon. Ove är också ordförande i Aff:s Utbildningsråd som auktoriserar fastighetsförvaltare och initiativtagare till Årets Fastighetsförvaltare. Ove föreläser om Fastighetsförvaltarens roll.

5 BLOCK 2 Fastighetens ekonomi I block 2 fokuserar vi på fastighetens ekonomi. Vi går igenom vilka nyckeltal som används i branschen och hur de hänger ihop. Anders Wensfelt, civilingenjör, Wefast Du gör lönsamhetsberäkningar, räknar ut hyrestillägg och marknadsvärde samt lär dig hur du upprättar en betalningsanalys för att se fastighetsekonomins utveckling under en längre period. Du får veta mer om: Hur lönsam din fastighet är Hur du tar fram beslutsunderlag Marknadsvärdet på din fastighet Hur du bedömer ekonomin i driften Hur du lönsamhetsbedömer olika åtgärder Anders Wensfelt Föreläsaren och civilingenjören Anders Wensfelt har arbetat som projektledare och förvaltningsansvarig för stora fastighetsbolag i både Sverige och England. BLOCK 3 Juridikens grunder I block 3 får du kunskap om de grundläggande regler som tillämpas vid upphandling och genomförande av bygg- och anläggningsprojekt. Oavsett storlek är ett byggprojekt viktigt för alla inblandade aktörer, beställare, konsulter och entreprenörer. Inom de flesta företag och organisationer har ansvaret förts längre ut i organisationen. För att undvika problem och onödiga kostnader måste de inblandade känna till de juridiska spelreglerna. Du får kunskap om: Nyttjanderätter och arrende Servitut, gemensamhetsanläggningar Överlåtelse av fastighet Panträtt Entreprenadrätt Tvistelösning Grundläggande miljöbalksfrågor Plan- och bygglagens grunder Pehr Jacobson, advokat, Hellgren Linander Advokatbyrå Ola Thored, jurist, Landahl Advokatbyrå Mats Ringqvist, advokat, Landahl Advokatbyrå Martin Rifall, advokat / Partner MAQS Advokatbyrå Pehr Jacobson Byggnadsingenjör och advokat. Pehr har lång erfarenhet bland annat som jurist vid Allmänna reklama tionsnämndens avdelning för byggtjänster, chefsjurist vid Länsbostadsnämnden i Stockholm och som entrep renadjurist vid Byggherreföreningen. Pehr var med och utarbetade AB 92, ABK 96 och är huvudförfattare till ABFF 95, 99 och 04.

6 BLOCK 4 Hyresrätt I block 4 behandlar vi viktiga avsnitt i hyreslagen och ger dig de nödvändiga praktiska kunskaperna för att förstå hyresrätten gällande bostäder och lokaler. Korrekt kunskap om hyresrätten är grundbulten i fastighetsföretagande och nödvändig i kontakten med hyresgästerna. Du får lära dig de delar i hyreslagen som förvaltare behöver känna till för att kunna bedriva förvaltning på ett korrekt och effektivt sätt. Du får även en genomgång av hur det svenska avtalssystemet för bygg- och fastighetsbranschen är upplagt och tänkt att fungera. Du får även kunskap om: Konfliktlösning Nyttjanderätter Hyresavtal Ekonomiska rättigheter och skyldigheter Hyresförhandlingssystemet Villkorstvister Förbättrings- och ändringsarbeten Hyresrättens övergång Tomas Underskog, advokat, Advokatfirman Åberg & Co Ulf Skorup, advokat, Advokatfirman Åberg & Co Tomas Underskog Advokat och sedan knappa tjugo år verksam inom hyresområdet. Tomas är tillsammans med Ulf Skorup författare till en lagkommentar över hyreslagen, nu senast i en nionde upplaga. Tomas hjälper några av de större fastighetsägarna i Sverige och har mycket stor erfarenhet av processen i hyresnämnd och domstol. BLOCK 5 Ekonomiredovisning och kommunikation Alla som har en lokal att hyra ut behöver kunna hantera frivillig moms. Reglerna kan kännas många, men i block 5 reder vi ut vad en förvaltare behöver kunna om ämnet. Fastighetsskatt Här går vi igenom hur fastighetsskatten fungerar och hur du som enskild fövaltare kan påverka företagets kommande skatt. För att optimera lönsamheten i och i synnerhet projekthantering, är det viktigt att kunna skattereglerna. Årsredovisning Vilka uppgifter, nyckeltal och siffror är de viktigaste i en årsredovisning? Du får gärna ta med dig ditt företags årsredovisning för att få mer insikt om ditt eget bolag. Kommunikation Det är genom våra kunder som vi bygger vårt varumärke. Kommunikation handlar inte bara om vad som sägs, utan också om hur budskapet ska framföras för att uppfattas som på rätt sätt. Under en heldag arbetar vi fram en samtalsstruktur som vägleder dig i samtal eller skrift. Ingemar Rindstig, auktoriserad revisor, EY Britta Nordström, Svalner skatt och transaktion Andreas Adolpsson, Grant Thornton Ingemar Rindstig Ingemar är chef för EY europa-avdelning för fastighetsområdet och är huvudrevisor för många av de stora fastighetsbolagen i Sverige.

7 BLOCK 6 Uppföljning Föreläsningarna för utbildningens sista block organiseras utifrån de behov och önskemål som deltagarna uttrycker under tidigare utbildningstillfällen. Ett stående inslag är att du får träffa Willy Ociansson. Han föreläser om hur du ska vässa driften i fastigheten och få ökad kostnadseffektivitet! Här får du handfasta metoder för att hitta fastighetens energitjuvar. Du lär dig att lokalisera de vanligaste orsakerna till varför en byggnad använder onödigt mycket energi. Willy Ociansson, energikonsult Vi avslutar med ecodriving för fastigheter Under den sista träffen kommer vi också att gå igenom tentamensfrågorna. Willy Ociansson Energy Booster, energiexpert och inspiratör. Vässa driften i fastigheten och få ökad kostnadseffektivitet! Här får du handfasta metoder för att hitta fastighetens energitjuvar. Vi har ett brett utbud av både längre och kortare kurser Är du ute efter kunskap inom ett smalare område kan någon av de här kurserna vara intressanta för dig: FASTIGHETSÄGARENS ANSVAR, 2 DAGAR Vi går igenom de lagar som fastighetsägare måste känna till och tittar närmare på elansvar i fastigheter och hyresvärdens ansvar. FASTIGHETSEKONOMI -FÖR FASTIGHETS- UTVECKLARE, 2 DAGAR Slipa din ekonomiska argumentationsteknik och få verktyg för bättre lönsamhet. på kursen får du bland annat lära dig att göra investeringsbedömningar, fastighetsvärderingar och analyser för ny-och ombyggnad. Du lär dig även att jämföra olika typer av investeringskalkyler och se vanliga fel och fallgropar. HYRESFÖRHANDLINGAR FÖR LOKALER, 2 DAGAR I den här kursen går vi igenom resultathöjande effektiva arbetssätt och metoder för hyresförhandlingar gällande lokaler både med nya hyresgäster/hyresvärdar och i omförhandlingar av kontrakt. Fler kurser hittar du på bfab.se HYRESRÄTT DEL 1, 2 OCH 3 Rätt kunskap om hyresrätten är nödvändig i kontakten med hyresgästerna och utgör grunden för fastighetsföretagandet. I våra tre delkurser behandlar vi alla viktiga avsnitt i hyreslagen och ger dig de nödvändiga praktiska kunskaperna för att förstå hyresrätten för bostäder och lokaler. Du får insikt i omförhandlingar samt regler vad gäller besittningsskydd och hur du hanterar förlängningstvister. Vidare lär du dig att lättare klara av svåra frågor inom hyresjuridik för lokaler.

8 B SVERIGE PORTO BETALT PORT PAYÉ Kunskap är färskvara. Uppdatera dig med en kurs hos BFAB. Kursen har verkligen varit till stor nytta. Jag fick många bra råd om hur jag ska hantera och framför allt förbereda mig för alla vitt spridda frågeställningar som uppkommer i mitt dagliga arbete. En annan stor fördel är det nätverk med övriga kursdeltagare som jag fick på köpet. Hans Lindbäck VD, Lindbäcks Fastigheter AB Förvaltarutbildningen är väldigt rolig och av de utbildningar jag gått i liknande ämnen gav denna mig mest. Till stor del för att jag kunnat ta med mig min vardag in i utbildningen. Förutom att tillgodogöra mig mycket nya kunskaper har jag haft chans att fördjupa och bredda mig i gamla kunskaper. Föreläsarna vi hade var väldigt kompetenta och bra på att lära ut vilket gjorde ett tungt utbildningspaket enkelt och underhållande. Arda Gurler Uppsalahem AB BFAB Box 1080, Stockholm Besöksadress: Kungsbroplan 3A, Stockholm Telefon : E-post: info@bfab.se bfab.se

Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning

Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning 1 Bygger din kompetens Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning Hyreslagen är grunden

Läs mer

Moms på fastigheter. Grundkurs Fördjupningskurs. Bygger din kompetens

Moms på fastigheter. Grundkurs Fördjupningskurs. Bygger din kompetens Moms på fastigheter Grundkurs Fördjupningskurs Bygger din kompetens Moms på fastigheter Grundkurs På den här kursen får du grundläggande kunskaper om momsredovisning inom fastighetsbranschen. Vi reder

Läs mer

KVALIFICERAD FASTIGHETSFÖRVALTNING

KVALIFICERAD FASTIGHETSFÖRVALTNING BYGG & FASTIGHET Ett affärsområde inom STF U T B I L D N I N G S P R O G R A M STF KOMPETENSINFO NR 215/2010 KVALIFICERAD FASTIGHETSFÖRVALTNING Diplomkurs med tentamen BFAB WWW.BFAB.SE Kunskap i samverkan

Läs mer

Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning

Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning 1 Bygger din kompetens Hyresrätt Hyreskontrakt Hyresförhandling Arrende och Ansvar Fastighetsbildning Hyreslagen är grunden

Läs mer

KVALIFICERAD FASTIGHETSFÖRVALTNING

KVALIFICERAD FASTIGHETSFÖRVALTNING BYGG & FASTIGHET Ett affärsområde inom STF U T B I L D N I N G S P R O G R A M STF KOMPETENSINFO NR 83/2010 KVALIFICERAD FASTIGHETSFÖRVALTNING Diplomkurs med tentamen BFAB WWW.BFAB.SE Kunskap i samverkan

Läs mer

Diplomerad byggprojektledare

Diplomerad byggprojektledare Diplomerad byggprojektledare Bygger din kompetens Utvecklas framgångsrikt som projektledare Vare sig du arbetar i små eller stora projekt så får du med BFAB:s diplomutbildning för projektledare lära dig

Läs mer

Projektledning i byggprocessen

Projektledning i byggprocessen Projektledning i byggprocessen Diplomkurs Bygger din kompetens Utvecklas framgångsrikt som projektledare Det är en utmaning att leda ett byggprojekt. Som projektledare är du inte chef i vanlig bemärkelse.

Läs mer

BAS P och BAS U. Byggarbetsmiljösamordnare. Bygger din kompetens

BAS P och BAS U. Byggarbetsmiljösamordnare. Bygger din kompetens BAS P och BAS U Byggarbetsmiljösamordnare Bygger din kompetens Byggarbetsmiljösamordnare BAS P OCH BAS U Du lär dig vad som krävs av beställare, byggarbetsmiljöansvariga, byggherrar och BAS enligt Arbetsmiljöverkets

Läs mer

Ekonomiutbildningar. hösten 2015. Controlling Bokslutsredovisning Koncernredovisning IFRS K2 och K3 Skatt Moms. EkonomiSveriges självklara val

Ekonomiutbildningar. hösten 2015. Controlling Bokslutsredovisning Koncernredovisning IFRS K2 och K3 Skatt Moms. EkonomiSveriges självklara val Ekonomiutbildningar hösten 2015 Controlling Bokslutsredovisning Koncernredovisning IFRS K2 och K3 Skatt Moms EkonomiSveriges självklara val Som certifierad controller vågar jag ta en ny roll När Munksjö

Läs mer

Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013. För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor

Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013. För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor Kurser för dig som vill vara steget före! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013 För dig som är: Revisor Kvalificerad revisor Dags att planera in vårens kurser Här har vi samlat vårens kurser för dig som är revisor,

Läs mer

BAS P och BAS U. Byggarbetsmiljösamordnare. Bygger din kompetens

BAS P och BAS U. Byggarbetsmiljösamordnare. Bygger din kompetens BAS P och BAS U Byggarbetsmiljösamordnare Bygger din kompetens Byggarbetsmiljösamordnare BAS P och BAS U Du lär dig vad som krävs av beställare, byggarbetsmiljöansvariga, byggherrar och BAS enligt Arbetsmiljöverkets

Läs mer

Utbildningar. våren 2015. För dig som är: Controller Ekonomichef Redovisningschef Ekonomiassistent Redovisningsassistent

Utbildningar. våren 2015. För dig som är: Controller Ekonomichef Redovisningschef Ekonomiassistent Redovisningsassistent Utbildningar våren 2015 För dig som är: Controller Ekonomichef Redovisningschef Ekonomiassistent Redovisningsassistent EkonomiSveriges självklara val. Utbildning är alltid en god investering Ekonomifunktionens

Läs mer

Fastighetsbranschens yrkesnomenklatur. - reviderad 2008

Fastighetsbranschens yrkesnomenklatur. - reviderad 2008 Fastighetsbranschens yrkesnomenklatur - reviderad 2008 Bakgrund En gemensam och av branschen fastställd yrkesnomenklatur är en utgångspunkt för utbildningsproducenters program. Det innebär att utbildningen

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Bygg- och fastighetsrapporten. En konjunkturindikator för bygg- och fastighetsbranschen, november 2015

Bygg- och fastighetsrapporten. En konjunkturindikator för bygg- och fastighetsbranschen, november 2015 Bygg- och fastighetsrapporten En konjunkturindikator för bygg- och fastighetsbranschen, november 2015 Bygg- och fastighetsrapporten Förord För nionde året i rad publicerar Grant Thornton Bygg- och fastighetsrapporten

Läs mer

Affärsjuridik för ditt företag

Affärsjuridik för ditt företag Affärsjuridik för ditt företag hösten 2017 Vässa dina juridiska kunskaper I samarbete med kunniga medlemsföretag presenterar vi våra utbildningar inom det affärsjuridiska området. Utbildningarna vänder

Läs mer

BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK

BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK K URSINBJUDAN 2019 HÖST 2019 NYA KURSTILLFÄLLEN 5-6 mars i Malmö 3-4 april i Stockholm 9-10 maj i Göteborg BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK för icke byggare - att tolka och förstå byggnader, teknik, energi-

Läs mer

Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef

Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef Aktuella kurser hösten 2013 Vilken utbildning väljer du? skräddarsydda kurser för dig som är controller eller ekonomichef Vi ordnar kompetensen Tillväxten kommer per automatik Controllerrollen har aldrig

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val.

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val. Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015 EkonomiSveriges självklara val. En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är

Läs mer

För dig som vill avancera i karriären. KTH erbjuder fem fördjupande kurser för dig som arbetar med fastigheter

För dig som vill avancera i karriären. KTH erbjuder fem fördjupande kurser för dig som arbetar med fastigheter För dig som vill avancera i karriären KTH erbjuder fem fördjupande kurser för dig som arbetar med fastigheter Utveckla ditt fastighetsoch humankapital tillsammans med KTH! KTH har sedan slutet av 1980-talet

Läs mer

Missa inte Fastighetsdagen!

Missa inte Fastighetsdagen! Missa inte Fastighetsdagen! Stockholm 8 november 2012 Malmö 17 januari 2013 Göteborg 17 april 2013 Utbildningar och böcker för dig som arbetar i eller med Fastighetsbranschen Skatt Moms Redovisning Revision

Läs mer

Som hyresadministratör har man en rad olika arbetsuppgifter och Carolina beskriver sitt yrke enligt följande:

Som hyresadministratör har man en rad olika arbetsuppgifter och Carolina beskriver sitt yrke enligt följande: Hyresadministratör Carolina blev erbjuden arbete redan innan hon var klar! Carolina Pålssson har läst programmet fastighetsföretagande. Efter utbildningen fick hon arbete som hyresadministratör - ett yrke

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val.

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015. EkonomiSveriges självklara val. Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt 2015 EkonomiSveriges självklara val. En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är

Läs mer

BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK

BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK KURSINBJUDAN 2015 > 7-8 maj i Göteborg > 24-25 september i Stockholm > 13-14 oktober i Malmö > 1-2 december i Stockholm 2015 NYA KURSTILLFÄLLEN BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK för icke byggare - att tolka

Läs mer

AMBLIN EKONOMIKONSULTATIONER OCH EKONOMISK FÖRVALTNING

AMBLIN EKONOMIKONSULTATIONER OCH EKONOMISK FÖRVALTNING AMBLIN EKONOMIKONSULTATIONER OCH EKONOMISK FÖRVALTNING För de bolag som endast konsoliderar i samband med kvartalsrapporter är det mer kostnadseffektivt att ta in en konsult vid dessa tillfällen, än att

Läs mer

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM ETT MEDLEMSKAP SOM LÖNAR SIG Som medlem i Fastighetsägarna kan du anlita våra jurister som är experter på fastighetsjuridik, ta hjälp av våra hyresförhandlare och gå utbildningar

Läs mer

Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent. Vilken utbildning väljer du?

Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent. Vilken utbildning väljer du? Controller Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Ekonomiassistent Vilken utbildning väljer du? Kurser våren 2014 Ekonomichef, controller, redovisningsansvarig Bokslutsredovisning Ort Jan

Läs mer

Tidplan kurser hösten 2013

Tidplan kurser hösten 2013 BYGG & FASTIGHET Din partner för kompetensutveckling Tidplan kurser hösten 2013 Beställ eller hämta vår kurskatalog 2013 på www.st f.se/ bestall-katalog STF 1128600:04 Bakom BFAB står STF Ingenjörsutbildning

Läs mer

Retorik och Pedagogik

Retorik och Pedagogik Retorik och Pedagogik 1 Bygger din kompetens Retorik och Pedagogik Kommunikation, projektledning och ledarskap är viktiga egenskaper för den som har en teknikorienterad arbetsuppgift. Därför erbjuder vi

Läs mer

Ny föreningsstruktur etablerad och kommittéerna i arbete Servicebolag under utredning Samverkansavtalet med Byggtjänst under förhandling Diskussioner

Ny föreningsstruktur etablerad och kommittéerna i arbete Servicebolag under utredning Samverkansavtalet med Byggtjänst under förhandling Diskussioner ÅRSSTÄMMA 2008 AFF 2007 Ny föreningsstruktur etablerad och kommittéerna i arbete Servicebolag under utredning Samverkansavtalet med Byggtjänst under förhandling Diskussioner med SIS om samverkansformer

Läs mer

FÖLJESLAGARE OCH RÅDGIVARE

FÖLJESLAGARE OCH RÅDGIVARE FÖLJESLAGARE OCH RÅDGIVARE Fylgia är namnet på den nordiska mytologins ständigt närvarande personliga skyddsande. Någon som alltid står vid din sida. Det är också så vi ser på oss själva, som en juridisk

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt

Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt Vilken utbildning behöver du? Kurser för dig som är redovisningskonsult Kursöversikt hösten 2014 En auktoriserad redovisningskonsult är framgångsrik Som redovisningskonsult är du ofta din kunds hela ekonomiavdelning.

Läs mer

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM ETT MEDLEMSKAP SOM LÖNAR SIG Som medlem i Fastighetsägarna kan du anlita våra jurister som är experter på fastighetsjuridik, ta hjälp av våra hyresförhandlare och gå utbildningar

Läs mer

EBR. Diplomerad distributionselektriker. Bygger din kompetens

EBR. Diplomerad distributionselektriker. Bygger din kompetens EBR Diplomerad distributionselektriker Bygger din kompetens EBR Diplomerad distributionselektriker Vi erbjuder ett väl sammansatt utbildningspaket som ger dig förutsättningar för att utvecklas framgångsrikt

Läs mer

Fastighetsföretagande i offentlig sektor 2016

Fastighetsföretagande i offentlig sektor 2016 VÄLKOMMEN TILL Fastighetsföretagande i offentlig sektor 2016 Högskolekursen för yrkesverksamma inom offentliga fastighetsföretag och organisationer vänder sig i första hand till dig som är fastighetschef,

Läs mer

Kunskap att bygga på BFAB utbildar dig för framtiden!

Kunskap att bygga på BFAB utbildar dig för framtiden! 2015 Kunskap att bygga på BFAB utbildar dig för framtiden! Samhällsbyggnadssektorns kompetensutvecklare 2 Vi har utbildat samhällsbyggare i över 30 år, vi kan det här! En nära dialog med våra kunder, systematiserad

Läs mer

INBJUDAN Nöjd-kund-index-dagen

INBJUDAN Nöjd-kund-index-dagen INBJUDAN Nöjd-kund-index-dagen närvaro,kontakt & trovärdighet 30 OKTOBER 2007, BERNS, BERZELII PARK, STOCKHOLM Närvaro, kontakt & trovärdighet Närvaro, kontakt och trovärdighet. Det är tre nyckelord för

Läs mer

10 500 ekonomer väljer FAR Akademi varje år!

10 500 ekonomer väljer FAR Akademi varje år! 10 500 ekonomer väljer FAR Akademi varje år! KURSÖVERSIKT VÅREN 2013 För dig som är: Ekonomichef Redovisningsansvarig Redovisningsekonom Redovisningsassistent Controller Mycket bra kurs som varvade teori

Läs mer

Diplomerad fastighetsförvaltare

Diplomerad fastighetsförvaltare Diplomerad fastighetsförvaltare En unik utbildning parallellt med jobb Start hösten 2016 F A Att arbeta som fastighetsförvaltare Som fastighetsförvaltare får du ett omväxlande, spännande och kul arbete

Läs mer

Fastighetsbranschens yrkesroller

Fastighetsbranschens yrkesroller 2012 Fastighetsbranschens yrkesroller Fastighetsbranschens snämnd INLEDNING Fastighetsbranschen är en framtidsbransch som kan erbjuda arbeten inom flera olika områden. Inom branschen finns stora möjligheter,

Läs mer

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen

Hösten 2009. Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Hösten 2009 Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Välkommen på kurs! Engagerade medarbetare skapar resultat, det kan jag se i min egen

Läs mer

Hösten Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen

Hösten Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Hösten 2010 Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Kunskap förändrar När du utbildar dig hos oss får du kunskap som du har nytta av i

Läs mer

30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna. Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige

30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna. Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige 30% rabatt för medlemmar! Fastighetsägarna Kurser för dig i fastighetsbranschen Hösten 2011 Fastighetsägarna Mellansverige Välkommen på kurs! Som medlem i Fastighetsägarna Mellansverige, eller i någon

Läs mer

Projektledning inom bygg

Projektledning inom bygg Projektledning inom bygg kunskap utveckling inspiration Effektivisera din projektledning led mer effektivt! Energieffektiva byggnader Kostnadskontroll i byggprojekt Hållbarhetsfrågan så arbetar du kostnadseffektivt

Läs mer

Eftergymnasial utbildningsnivå. Fastighetsbranschens yrkesroller

Eftergymnasial utbildningsnivå. Fastighetsbranschens yrkesroller Eftergymnasial utbildningsnivå Fastighetsbranschens yrkesroller Fastighetsbranschens snämnd 2014 INLEDNING Fastighetsbranschen är en framtidsbransch som kan erbjuda arbeten inom flera olika områden. Inom

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Ekonomichef Redovisningschef Controller Redovisningsassistent Redovisningsekonom

Vilken utbildning behöver du? Ekonomichef Redovisningschef Controller Redovisningsassistent Redovisningsekonom Vilken utbildning behöver du? Ekonomichef Redovisningschef Controller Redovisningsassistent Redovisningsekonom Kursöversikt hösten 2014 Ekonomichef, redovisningsansvarig, controller Bokslutsredovisning

Läs mer

Statens Controllerutbildning

Statens Controllerutbildning Statens Controllerutbildning 2007 Återkoppling Omvärlden Controllerrollen Analys och användning av resultat Förändringsarbete Verktyg och metoder Kvalificerad utbildning i verksamhetsstyrning E konomistyrningsverket

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

ELBESIKTNING & SÄKERHET, UPPDATERING & VIDAREUTBILDNING. besiktning av elanläggningar elsäkerhet maskiners elutrustning styrning & drift av elmotorer

ELBESIKTNING & SÄKERHET, UPPDATERING & VIDAREUTBILDNING. besiktning av elanläggningar elsäkerhet maskiners elutrustning styrning & drift av elmotorer , UPPDATERING & VIDAREUTBILDNING besiktning av elanläggningar elsäkerhet maskiners elutrustning styrning & drift av elmotorer 2 3 SIDA BESIKTNING AV ELANLÄGGNINGAR. GRUNDKURS BESIKTNING AV ELANLÄGGNINGAR.

Läs mer

Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult. Redovisningskonsult

Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult. Redovisningskonsult Skräddarsydda kurser för dig som är redovisningskonsult Redovisningskonsult Kurser våren 2014 Vi ordnar kompetensen Tillväxten kommer per automatik I rollen som redovisningskonsult är utbildning en förutsättning

Läs mer

Lexicon Förvaltarutbildning

Lexicon Förvaltarutbildning Lexicon Förvaltarutbildning Utbildning för fastighetsförvaltare Bygg på din kunskap och bli diplomerad förval- UTBILDNINGSSTART 15 oktober 2019 VILL DU UTVECKLAS I DIN YRKESROLL SOM FASTIGHETSFÖRVALTARE?

Läs mer

KURSER. PLUS Förvaltarutbildning. DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2015. 24 mar VÅRSTART. www.plus.

KURSER. PLUS Förvaltarutbildning. DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2015. 24 mar VÅRSTART. www.plus. KURSER PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2015 24 mar VÅRSTART www.plus.se Vi startar ytterligare en kursomgång av vår populära Förvaltarutbildning

Läs mer

KURSER. PLUS Förvaltarutbildning. DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2016 12 APR VÅRSTART. www.plus.

KURSER. PLUS Förvaltarutbildning. DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2016 12 APR VÅRSTART. www.plus. KURSER PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2016 12 APR VÅRSTART www.plus.se Vi startar ytterligare en kursomgång av vår populära Förvaltarutbildning

Läs mer

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1

H A M M A R S K I Ö L D & CO 1 HAMMARSKIÖLD & CO 1 Välkommen till Hammarskiöld & Co! Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande advokatbyråer inom affärsjuridik. I den här broschyren kan du läsa om vår inriktning, hur vi arbetar och

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION. Att tillföra ett mervärde

FÖRETAGSPRESENTATION. Att tillföra ett mervärde FÖRETAGSPRESENTATION Att tillföra ett mervärde Vi erbjuder juridiska tjänster inom merparten av de affärsjuridiska kompetensområdena. Våra klientrelationer bygger på långsiktighet och våra klienter är

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer

Fastighetsägarna Utbildning

Fastighetsägarna Utbildning Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Syd Våren 2012 Utbildningar våren 2012! Vi underlättar din vardag Nu är det åter dags att presentera ett nytt kursprogram.

Läs mer

Diplomerad fastighetsförvaltare på branschens egen skola. En unik utbildning parallellt med jobb

Diplomerad fastighetsförvaltare på branschens egen skola. En unik utbildning parallellt med jobb Diplomerad fastighetsförvaltare på branschens egen skola En unik utbildning parallellt med jobb Att arbeta som fastighetsförvaltare Som fastighetsförvaltare får du ett omväxlande, spännande och kul arbete

Läs mer

Översyn av den upphandlingsjuridiska kompetensen inom landstingsstyrelsens förvaltning

Översyn av den upphandlingsjuridiska kompetensen inom landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsens förvaltning Koncernledningens stab Chefsjuristen Anne Rundquist TJÄNSTEUTLÅTANDE 2006-01-11 Översyn av den upphandlingsjuridiska kompetensen inom landstingsstyrelsens förvaltning Ärendet

Läs mer

Ledarskap och Management

Ledarskap och Management Ledarskap och Management Arbetsledning, steg 1 Arbetsledning steg 1 är utbildningen för dig som vill utvecklas och bli tryggare i rollen som ledare. Kursen ger dig baskunskaper i personalledning samt verktyg

Läs mer

Förvaltningskoordination AB Vi utvecklar Dig och Din fastighetsaffär

Förvaltningskoordination AB Vi utvecklar Dig och Din fastighetsaffär Vi utvecklar Dig och Din fastighetsaffär Folkuniversitetet- Diplomerad+Fas.ghetsförvaltare+ Förvaltarrollen+ Ove+Nordqvist+ Stockholm+2014?12?03+ Ove Nordqvist Förvaltningskoordina.on+(sept+2014?+++++)+

Läs mer

Fastighetsföretagande i offentlig sektor 2017

Fastighetsföretagande i offentlig sektor 2017 VÄLKOMMEN TILL Fastighetsföretagande i offentlig sektor 2017 Högskolekursen för yrkesverksamma inom offentliga fastighetsföretag och organisationer vänder sig i första hand till dig som är fastighetschef,

Läs mer

Vässa dina juridiska kunskaper

Vässa dina juridiska kunskaper Affärsjuridiska utbildningar våren 2016 Vässa dina juridiska kunskaper I samarbete med kunniga medlemsföretag presenterar vi våra seminarier inom det juridiska området. Utbildningarna vänder sig till dig

Läs mer

Efterfrågan på kunskap ökar vidareutbilda dig inom FJÄRRVÄRME

Efterfrågan på kunskap ökar vidareutbilda dig inom FJÄRRVÄRME Höstens utbildningskatalog 2018 Efterfrågan på kunskap ökar vidareutbilda dig inom FJÄRRVÄRME n Fjärrvärme n Betong n Mark och Anläggning n Entreprenadjuridik n Ledarskap och Management LÄR MER! Boka din

Läs mer

Erik Modig är kursens lärare samt doktor och forskare på institutionen för Marknadsföring och Strategi vid Handelshögskolan i Stockholm.

Erik Modig är kursens lärare samt doktor och forskare på institutionen för Marknadsföring och Strategi vid Handelshögskolan i Stockholm. Du som arbetar med digital marknadsföring och kommunikation är högst medveten om mobilens snabbt växande betydelse som verktyg, kommunikationsplattform, social upplevelse och kanal för såväl privatpersoner,

Läs mer

CO-WORKING. Leonie Selting; redovisning, inkomstskatt och moms Erik Darin och Sven Törnberg; civilrätt 23 januari 2019

CO-WORKING. Leonie Selting; redovisning, inkomstskatt och moms Erik Darin och Sven Törnberg; civilrätt 23 januari 2019 CO-WORKING Leonie Selting; redovisning, inkomstskatt och moms Erik Darin och Sven Törnberg; civilrätt 23 januari 2019 REDOVISNINGSREGLER Vad är IFRS? International Financial Reporting Standards (IFRS)

Läs mer

Förord. Om författarna

Förord. Om författarna Förord Fastighetsbeskattningen är ett brett område med bestämmelser för allt från privatpersoner med bostadsrätter och egnahem till stora byggbolag med fastighetsbestånd i miljardklassen. Den här boken

Läs mer

Kursöversikt hösten 2013

Kursöversikt hösten 2013 Kursöversikt hösten 2013 Kursöversikt hösten 2013 Bokslutsredovisning Ort Aug Sep Okt Nov Dec Bokslutsredovisning I förberedande bokslutsarbete Göteborg 14 16 Bokslutsredovisning I förberedande bokslutsarbete

Läs mer

Projektledning. i byggprocessen. www.bfab.se

Projektledning. i byggprocessen. www.bfab.se BYGG & FASTIGHET Din partner för kompetensutveckling Projektledning i byggprocessen www.bfab.se En kvalificerad projektledarutbildning som riktar sig speciellt till dig som är eller är på väg in som projektledare

Läs mer

PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2014 22 okt

PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2014 22 okt KURSER PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! Nästa utbildningsstart 2014 22 okt HÖSTSTART www.plus.se Vi startar ytterligare en kursomgång av vår framgångsrika

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetsstyrelsens utbildningsnämnd att gälla från och med , vårterminen 2010.

Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetsstyrelsens utbildningsnämnd att gälla från och med , vårterminen 2010. Juridiska fakulteten JCDA02, Juridik: Nätburen kurs i bostads- och hyresrättsjuridik, 15 högskolepoäng Internet based course in Tenant Law and Tenant-Owner Law, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Lär dig mer om hur man söker EU- bidrag och driver EU- projekt. Utbildningskatalog från poten3al12

Lär dig mer om hur man söker EU- bidrag och driver EU- projekt. Utbildningskatalog från poten3al12 Lär dig mer om hur man söker EU- bidrag och driver EU- projekt Utbildningskatalog från poten3al12 Utbildningar och kompetensutveckling på EUområdet Potential12 erbjuder utbildningar till alla aktörer som

Läs mer

Certifierad controller 1-årsprogram Controllerutbildning 3 dagar

Certifierad controller 1-årsprogram Controllerutbildning 3 dagar Göteborg Stockholm Malmö Certifierad controller 1-årsprogram Controllerutbildning 3 dagar Controllerutbildning 3 dagar Utbildningen ger dig under tre dagar en inblick i den moderna synen på controllerfunktionen

Läs mer

Domstolsakademin. Utbildning för nyutnämnda domare

Domstolsakademin. Utbildning för nyutnämnda domare Domstolsakademin Utbildning för nyutnämnda domare I dag är frånvaron av tingsmeritering inget hinder för den som vill söka en domartjänst. Nyttan är ömsesidig. Jurister från den privata sektorn eller andra

Läs mer

Våren Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen

Våren Fastighetsägarna Utbildning. Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Våren 2010 Fastighetsägarna Utbildning Kurser för dig i fastighetsbranschen Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Nyckeln till framgång Kunskap är en nyckelfaktor i ett framgångsrikt företag. Därför

Läs mer

Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna

Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna Den kompletta affärsjuridiska byrån i Dalarna PÅ ADVOKATFIRMAN GLIMSTEDT SER VI HELHETEN I AFFÄRSJURIDIKEN OCH KAN ERBJUDA ALL JURIDISK HJÄLP UNDER SAMMA TAK. DET GÖR OSS UNIKA I DALARNA. 1937 1997 18

Läs mer

Projektledning i byggprocessen

Projektledning i byggprocessen BYGG & FASTIGHET E t t a f f ä r s o m r å d e i n o m S T F Projektledning i byggprocessen 27 oktober 2010-15 februari 2011 STF KOMPETENSINFO NR 341/2009 En kvalificerad projektledarutbildning som riktar

Läs mer

Klara. Färdiga. Gå! Kunskap. Workshops. Djupintervjuer Verkliga fall. Råd och strategier. Personlig utveckling. Nätverk

Klara. Färdiga. Gå! Kunskap. Workshops. Djupintervjuer Verkliga fall. Råd och strategier. Personlig utveckling. Nätverk Kunskap Workshops Klara. Djupintervjuer Verkliga fall Färdiga. Gå! Råd och strategier Program för att hantera framtidens utmaningar i fjärrvärmebranschen. Personlig utveckling Nätverk Program för Sveriges

Läs mer

HR-dag Företagsuniversitetets. torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm. Några av dagens inslag

HR-dag Företagsuniversitetets. torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm. Några av dagens inslag Företagsuniversitetets HR-dag 2014 torsdagen den 9 oktober hos Företagsuniversitetet i Globen City, Stockholm Några av dagens inslag Affärsnära HR med Helen Borg Marie Hallander Larsson om våra HR-sanningar

Läs mer

ANALYSKURSER. Läsa & förstå bokslut Analys I Analysera företag Analys II Värdera & förvärva företag Analys III

ANALYSKURSER. Läsa & förstå bokslut Analys I Analysera företag Analys II Värdera & förvärva företag Analys III KAPITELNAMN ANALYSKURSER FÖR DIG SOM VÄRDERAR ELLER KREDITBEDÖMER Läsa & förstå bokslut Analys I Analysera företag Analys II Värdera & förvärva företag Analys III KAPITELNAMN ANALYSKURSER Du kan tentera

Läs mer

Utbildningsvägar till Fastighetsbranschen

Utbildningsvägar till Fastighetsbranschen Utbildningsvägar till Fastighetsbranschen Universitet och Högskola Yrkeshögskola Nivå 3 Nivå 2 Ungdom Gymnasiet Högskoleförberedande Exempelvis Teknikprogrammet Vuxen Omställning Elev/Student Yrkesvux

Läs mer

Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning. Kursöversikt

Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning. Kursöversikt Vilken utbildning behöver du? Redovisning Revision Skatt Moms Controlling Ekonomistyrning Kursöversikt hösten 2014 Höstens nyheter Byråledarutbildning för framtidens ledare (2+1 dag) Stockholm 14 15 okt

Läs mer

En anpassad processledarutbildning med utgångspunkt i förskollärarens nya uppdrag enligt reviderad läroplan för förskolan.

En anpassad processledarutbildning med utgångspunkt i förskollärarens nya uppdrag enligt reviderad läroplan för förskolan. En anpassad processledarutbildning med utgångspunkt i förskollärarens nya uppdrag enligt reviderad läroplan för förskolan. Förändring, utveckling och ledarskap är alltid en fråga om kommunikation Förskollärarens

Läs mer

EBR. Diplomerad distributionselektriker. Bygger din kompetens

EBR. Diplomerad distributionselektriker. Bygger din kompetens EBR Diplomerad distributionselektriker Bygger din kompetens EBR Diplomerad distributionselektriker Vi erbjuder ett väl sammansatt utbildningspaket som ger dig förutsättningar för att utvecklas framgångsrikt

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentor- och

Läs mer

Ditt framtida jobb inom fastighetsbranschen

Ditt framtida jobb inom fastighetsbranschen Ditt framtida jobb inom fastighetsbranschen 1 Innehållsförteckning Om fastighetsbranschen och arbetsmarknaden... 3 Fastighetsskötare... 5 Fastighetsvärd... 6 Fastighetstekniker... 7 Fastighetsingenjör...

Läs mer

Svensk Byggtjänst är ett aktiebolag som ägs av bygg- och fastighetsbranschen

Svensk Byggtjänst är ett aktiebolag som ägs av bygg- och fastighetsbranschen Svensk Byggtjänst är ett aktiebolag som ägs av bygg- och fastighetsbranschen Vår omsättning kommer i sin helhet från försäljning av information och kunskap Bildades 1934 Omsättning ca 170 Mkr Ca 100 anställda

Läs mer

PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll!

PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! KURSER PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! NÄSTA UTBILDNINGSSTART 21 MARS 2017 www.plus.se Vi startar ytterligare en kursomgång av vår framgångsrika Förvaltarutbildning

Läs mer

PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll!

PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! KURSER PLUS Förvaltarutbildning DIPLOMERAD FASTIGHETSFÖRVALTARE Utvecklas i din yrkesroll! NÄSTA UTBILDNINGSSTART 17 oktober 2017 www.plus.se Vi startar ytterligare en kursomgång av vår framgångsrika Förvaltarutbildning

Läs mer

Statens Controllerutbildning

Statens Controllerutbildning Kursinbjudan Statens Controllerutbildning 2015 Statens Controllerutbildning Arbetar du som controller i staten och vill utvecklas i din roll? Statens controllerutbildning ger dig verktygen att utveckla

Läs mer

Vässa dina kunskaper

Vässa dina kunskaper Internationella och affärsjuridiska utbildningar våren 2018 Vässa dina kunskaper I samarbete med kunniga föreläsare presenteras här vårens utbildningar inom internationell handel och affärsjuridik. Utbildningarna

Läs mer

Sports Marketing Diploma

Sports Marketing Diploma Sport Marketing Diploma 2017/2018 Presentation av diplomutbildningen: Sports Marketing Diploma 2016-12-02 1 Upplägg Sport Marketing Diploma Sports Marketing Planerat startdatum 20/2 2017 Planerat slutdatum

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET VÄLKOMMEN TILL INFORMATION OM SPECIALISERING: BYGGPRODUKTION OCH FÖRVALTNING

LUNDS UNIVERSITET VÄLKOMMEN TILL INFORMATION OM SPECIALISERING: BYGGPRODUKTION OCH FÖRVALTNING VÄLKOMMEN TILL INFORMATION OM SPECIALISERING: BYGGPRODUKTION OCH FÖRVALTNING 1 Precision, grad av industrialisering, materialval, hållbarhet, produktivitet, lönsamhet, funktion Attraktion, vi ska trivas

Läs mer

Idag: Information om kursen Teknisk fastighetsförvaltning Lokalanpassning-föreläsning Introduktion till projektuppgift Lokalanpassning

Idag: Information om kursen Teknisk fastighetsförvaltning Lokalanpassning-föreläsning Introduktion till projektuppgift Lokalanpassning Välkommen Idag: Information om kursen Teknisk fastighetsförvaltning Lokalanpassning-föreläsning Introduktion till projektuppgift Lokalanpassning 23 februari 2015 Sara Bäckström 3 Välkommen till Teknisk

Läs mer

Diplomerad hållbarhetsstrateg

Diplomerad hållbarhetsstrateg Diplomerad hållbarhetsstrateg Diplomerad hållbarhetsstrateg Diplomutbildningen till hållbarhetsstrateg är en utbildning vid Nordiska Textilakademin Sveriges plattform för textil och mode. Kursen ger dig

Läs mer

BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK

BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK NYA KURSTILLFÄLLEN KURSINBJUDAN 2016 2016 > 22-23 september i Stockholm > 6-7 december i Stockholm BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK för icke byggare - att tolka och förstå byggnader, teknik, energi- och miljöfrågor

Läs mer

Välkommen till kursen

Välkommen till kursen Välkommen till kursen Gör rätt som hyresvärd Vilka är vi? Avsnitt 1 Definitioner Uppsägningstider 1 Hyresavtal Hus eller del av hus lägenhet Upplåtits Till nyttjande Mot ersättning Bostadslägenhet resp.

Läs mer

STORSTAD FASTIGHETS- FÖRETAGAR- KLIMATET

STORSTAD FASTIGHETS- FÖRETAGAR- KLIMATET STORSTAD FASTIGHETS- FÖRETAGAR- KLIMATET INLEDNING OCH SAMMANFATTNING Fastighetsbranschen utgör själva fundamentet i samhällsstrukturen. Människor bor, arbetar, konsumerar och umgås i stor utsträckning

Läs mer

Controlling Bokslutsredovisning Koncernredovisning K2 och K3 IFRS Skatt Moms. Ekonomiutbildningar hösten

Controlling Bokslutsredovisning Koncernredovisning K2 och K3 IFRS Skatt Moms. Ekonomiutbildningar hösten Controlling Bokslutsredovisning Koncernredovisning K2 och K3 IFRS Skatt Moms Ekonomiutbildningar hösten 2016 IFRS Controlling Bokslutsredovisning Koncernredovisning Skatt och moms K2 och K3 Ta ditt nästa

Läs mer