Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden"

Transkript

1 1(17) Datum Tid Plats Beslutande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Gert Persson, förvaltningschef Närvarande Björn Osberg, projektledare 1 Gun Melinder, delprojektledare 1 Marina Jones, vik. MAS 2 Jerry Mähler, äldreomsorgschef Lena Andersson, administrativ chef Leif Kårén, ekonom 5 Birgitta Nyström, sekreterare Justerare John Åberg, Åsa Nilsson Plats och tid för Vård- och äldrekontoret , kl justering Underskrifter Sekreterare Birgitta Nyström Ordförande... John Åberg Justerare... Åsa Nilsson ANSLAG/BEVIS OM JUSTERING Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagetts genom anslag på kommunens anslagstavla, entréplanet i kommunhuset, Sollefteå Myndighet Anslaget - sätts upp tas ner Protokollets förvaringsplats Underskrift... Birgitta Nyström

2 2(17) Närvaro-/tjänstgöringslista Namn När- Tjänst RESERVATION OMRÖSTNING ANTECKNINGAR var- gör- ande ande ersättare Ja Nej Ja Nej Ledamöter John Åberg (S) Åsa Nilsson (S) Nils Michael Eriksson (S) Gudrun Svensson (S) Kjell-Åke Sjöström (V) Sven Olov Gradin (M) Folke Lindgren (M) Lars Jonasson (VISKB) Harriet Tänglander (C) Ersättare Rolf Granquist (S) Eva Nordin (S) Lars Karlsson (S) Helena Lidén (S) Stig-Göran Lindberg (V) Carina Eriksson (M) Ingvar Kristenssen Gun-Mari Pallin (FP) Göran Solsjö (KD)

3 3(17) Dagordning Ärende Paragraf 1. Projekt Så mycket bättre Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) informerar Utvärdering av fixartjänst, borttagande av åldersgräns Verksamhetsplan Nulägesanalys Upphandling särskilt boende Hyreskontrakt Graningebyn Information om inkomna domar och beslut Information om inkomna protokoll och skrivelser Redovisning av delegeringsbeslut 10 17

4 4(17) 1 Dnr VÄN 11/2013 (2.7) Projekt Så mycket bättre tar del av informationen Ärendebeskrivning Björn Osberg, externt anlitad projektledare för Så mycket bättre och Gun Melinder, delprojektledare i Kramfors kommun, informerar om nämnda projekt. Projektet är ett samverkansprojekt mellan Sollefteå kommun, Kramfors kommun och Landstinget. Syftet är att utveckla ett arbetssätt som bidrar till att sjuka äldre upplever ett tryggt och säkert omhändertagande i sitt ordinära boende. Samtidigt som resurserna utnyttjas på ett effektivare sätt i vård- och omsorgsgivarnas verksamheter, så att onödig slutenvård och återinläggning på Sollefteå sjukhus kan förhindras. I projektet arbetar man med ett proaktivt synsätt och med bra vårdplaneringar i det egna boendet. Från början startade Sveriges kommuner och landsting projekt Ledningskraft och ur det har uppstått ett antal viktiga områden som det ska arbetas med, bland annat: Gott liv i livets slutskede Senior Alert Demensregister Sammanhållen vård i kommun och landsting. Jerry Mähler ingår i styrgruppen för projektet Så mycket bättre tillsammans med slutenvården och Kramfors kommun. Catrin Holm är delprojektledare i Sollefteå kommun. Kommunerna och landstinget samarbetar och ändrar arbetssätt allteftersom. Ett exempel är vårdplaneringsprocessen, som ligger utlagd på landstingets hemsida. Nu pågår datainsamling och när den är slutförd kommer det att göras en mer detaljerad planering gentemot hemtjänsten. Den innebär att en hemtjänstgrupp i Sollefteå tätort under våren ska prova på ett annorlunda arbetssätt med snabbare hemgång från sjukhuset.

5 5(17) 2 Dnr VÄN 12/2013 (7) Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) informerar tackar för informationen. Ärendebeskrivning Marina Jones vikarierar för ordinarie MAS som är tjänstledig för att prova annat arbete. Tidigare har Marina bland annat varit MAS i Örnsköldsviks kommun under 11 år och även arbetat som verksamhetschef inom primärvården. Befattningen som MAS är direkt underställd nämnden med ansvar att tillse att den vård som bedrivs är säker, ändamålsenlig och av god kvalitet. Vidare ska MAS se till att det finns rutiner för kontakter med läkare, läkemedelshantering, journalföring enligt patientdatalagen, anmälningar om risker och skador, lex Maria med mera. Utvecklingsområden som kommer att prioriteras januari-mars 2013 är informationsöverföring, rehabilitering i särskilt boende, läkarmedverkan och läkemedelshantering.

6 6(17) 3 Dnr VÄN 185/2011 (19.3) Utvärdering av fixartjänst, borttagande av åldersgräns Åldersgränsen för tillgång till fixartjänsten tas bort stadigvarande. Det innebär att personer, yngre än 65 år, som har beslut om hemtjänstinsatser enligt socialtjänstlagen (SOL) eller som tillhör någon av personkretsarna enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) kan nyttja fixartjänsten på samma sätt som personer 65 år och äldre. Ärendebeskrivning beslutade vård- och äldrenämnden att fixartjänsten skulle övergå till ordinarie verksamhet. Samtidigt togs åldersgränsen bort på försök under Det innebar att även personer under 65 år med beslut om hemtjänstinsatser enligt socialtjänstlagen eller som tillhör någon av personkretsarna enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) har haft tillgång till fixartjänsten Vid arbetsutskottets sammanträde gör äldreomsorgschef Jerry Mähler en muntlig utvärdering av den borttagna åldersgränsen. Den pekar på att det inte märks någon skillnad på antalet efterfrågade tjänster på grund av den borttagna åldersgränsen. Antal utförda tjänster har ökat men inte för personer under 65 år. Jerry Mähler har fått synpunkter från kommunala handikapprådet (KHR) att det skulle informeras mera om fixartjänster för funktionshindrade. I nuläget finns informationen på kommunens hemsida samt på informationsblad som framförallt förmedlas av biståndhandläggarna vid hembesöken. Arbetsutskottets förslag till beslut Åldersgränsen för tillgång till fixartjänsten tas bort stadigvarande. Det innebär att personer, yngre än 65 år, som har beslut om hemtjänstinsatser enligt socialtjänstlagen (SOL) eller som tillhör någon av personkretsarna enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) kan nyttja fixartjänsten på samma sätt som personer 65 år och äldre. Ärendets tidigare behandling s arbetsutskott , , 83. s arbetsutskott , 61.

7 7(17) 4 Dnr VÄN 86/2012 (4.11) Verksamhetsplan godkänner verksamhetsplan Det innebär att: 1. Korttids- och växelboende överflyttas från Aspen till Skärvstagården under första kvartalet Sammanhållet korttids- och växelvårdsboende för brukare med demensdiagnos ska erbjudas på demenscentrum i Sollefteå. 2. Uppföljning av hur korttids- och växelboendet för personer med demenssjukdom vid Skärvstagården fungerar och hur boendeplatserna hålls samman, ska göras kontinuerligt. 3. Antal disponibla boendeplatser minskas med minst 10 platser under Ärendebeskrivning Verksamhetsplan innehåller kostnadssänkande åtgärder för att klara av verksamheten inom tilldelad budgetram. Den har vidare tagit sikte på 2014 genom att de åtgärder som genomförs kommer att få full effekt under det året. Den förebyggande verksamheten som ska minska trycket på särskilda boenden ska även fortsättningsvis utvecklas. En fortsatt satsning och en förstärkning när det gäller sociala aktiviteter för brukarna ska genomföras, både inom särskilt boende och ordinärt boende. Åtgärderna för kostnadssänkningen är i första hand koncentrerade till tre stora huvudspår i avsikt att bibehålla kvalitén för verksamheten närmast brukaren. Arbetet med förändrat arbetssätt i hemtjänsten tillsammans med bland annat arbetsterapeut bedöms på sikt minska hemtjänsttimmar och undvika slutenvård. Verksamheten kommer att ställa stora krav på ledningen och ledningsstrukturen inom äldreomsorgen. Verkställighet och uppföljning tillsammans med snabba insatser av åtgärder ska genomföras och därför kommer stödet till ledningsorganisationen inom äldreomsorgen att förstärkas. Följande åtgärder är inplanerade att genomföras under 2013: Överflytta korttids och växelvårdsboende vid Aspen till Skärvstagården våning 2 samt genomföra avveckling av Aspens lokaler under första kvartalet Nattbemaningen inom äldreomsorgen organiseras genom att förstärka de särskilda boendena med bredduppgift att ombesörja uppdrag i ordinärt boende. Personalbemanningen/täthet inom särskilt boende och hemtjänsten anpassas till behovet utifrån beviljade insatser.

8 4 forts 8(17) Förvaltningens bedömning är att redovisade åtgärder tillsammans med en kostnadseffektiv verksamhetsledning ger vård- och äldrenämnden möjligheter att innehålla 2013 års budgetram. Vidare innebär åtgärderna att ett steg är taget mot att klara budgetramen För att kunna genomföra åtgärderna enligt ovan ska varje åtgärd föregås av konsekvensanalys med riskbedömning och handlingsplan inom respektive område samt sedvanlig förhandling. Detta ska fortlöpande rapporteras till nämnden. Ovan beskrivna åtgärder medför en risk med anledning av att antalet boendeplatser minskar. Om vård- och äldrenämnden beslutar att inte minska antal särskilda boendeplatser krävs att nämnden äskar medel i motsvarande volym hos kommunfullmäktige så att verksamheten kan bedrivas oförändrad. Utökade kostnader för eventuell sammanhållen hemsjukvård är inte upptagen i verksamhetsplanen annat än som projektkostnader under Förvaltningens förslag till beslut godkänner verksamhetsplan Det innebär att: 1. Korttids- och växelboende överflyttas från Aspen till Skärvstagården under första kvartalet Korttids- och växelvårdsboende för brukare med demensdiagnos ska erbjudas på demenscentrum i Sollefteå. 3. Antal disponibla boendeplatser minskas med minst 10 platser under Förslag till beslut under sammanträdet Åsa Nilsson (S) tillstyrker vård- och äldreförvaltningens förslag till beslut. Sven Olov Gradin (M) yrkar på att det ska framgå i beslutet att man strävar efter att hålla ihop korttids- och växelboendeplatserna för personer med demenssjukdom och att detta ska följas upp kontinuerligt. Rolf Granquist (S) och Åsa Nilsson (S) tillstyrker Sven Olov Gradins (M) yrkande om tillägg till föreslaget beslut. Ärendets tidigare behandling s arbetsutskott , , 36. s arbetsutskott , 62. Beslutsunderlag Förvaltningsyttrande

9 9(17) 5 Dnr VÄN 7/2012 (2.2) Nulägesanalys Arbetsutskottet tar del av informationen. Ärendebeskrivning Preliminärt ekonomiskt resultat för 2012 är ett minus på ca tkr. Prognos har varit minus tkr. Resultatet är ännu inte analyserat men det kan konstateras att största delen av underskottet är kostnader för personal inom särskilt boende och hemtjänst samt stora kostnader i början av året för utskrivningsklara. Projekt hemsjukvård har startat efter att beslut är fattat om övertagande av hemsjukvården från Organisationsstruktur för verksamheten ska vara klar vid utgången av mars månad för att berörd personal ska veta vad de har att ta ställning till och det kan finnas behov av rekrytering. I styrgruppen för projektet ingår förvaltningschef Gert Persson, äldreomsorgschef Jerry Mähler, MAS Marina Jones och verksamhetschef funktionsstöd Ann-Katrin Lundin. Kostnad för projekt Så mycket bättre är drygt tkr. Ansökan om medel för projektet har gjorts och är beviljat i form av statliga stimulansmedel. Kommunen får ersättning för deltagande i olika typer av register, det kräver dock att man får effekt av det som rapporterats. Ett problem med ersättning för deltagande kan vara att vissa register hanteras tillsammans med landstinget och brister det då i rapporteringen från någon av parterna får man mindre ersättning. Fixartjänsten ingår nu i bemanningsenheten. Det gäller även för en nyanställd verksamhetsvaktmästare som har uppdrag att utföra vaktmästararbete i äldreomsorgens lokaler. Anledning till den anställningen är att det ofta varit svårt och tagit lång tid att få hjälp med att åtgärda brister, vilket kan innebära en risk. Avveckling av Nipgården steg 2 har inletts. Det innebär andra omgången för personalen att välja tjänster inom Ramsele, Näsåker och Edsele. Steg 3 kommer innebära att personalen får tjänster i andra kommundelar. Så gott som alla brukare på Nipgården bor nu tillsammans på två avdelningar. I de lokaler som lämnats pågår inflyttning till trygghetsboende. Varefter Nipgården avvecklas och när ytterligare minst 10 särskilda boendeplatser tas bort kan personal från de verksamheterna gå in på tjänster som upprätthålls av så kallade 2:5or. De kan i sin tur gå in som vikarier, vilket innebär att antal vikarier kan minskas.

10 5 forts 10(17) Nämnden efterfrågar redovisning av hur vikarier bokas respektive avbokas. Hemtjänsten i Ramsele mäter temperaturen på matlåder, efter uppmaning från samhällsbyggnadsnämnden eftersom det varit problem med att ha rätt temperatur både på kalla och varma matlådor. Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för produktionsköken i Västra men det är socialförvaltningen som ansvarar för varm- respektive kallhållning av matlådor. Översyn av den nya äldreomsorgsorganisationen håller på att färdigställas, den kommer att redovisas för nämnden. Lena Andersson är nytillträdd administrativ chef för socialförvaltningens övergripande förvaltningskontor. Leif Kårén, ekonom individ- och omsorgsnämnden, presenteras.

11 11(17) 6 Dnr VÄN 150/2012 (16) Upphandling särskilt boende Ärendet återremitteras för ytterligare utredning. Ärendebeskrivning Med anledning av att avtalet med Rådomsgården AB löper ut bör nämnden överväga hur behovet av boendeplatser ska tillgodoses. Vård- och äldreförvaltningen har fått i uppdrag att ta fram underlag för att nämnden ska kunna ta ställning till om en upphandling ska genomföras. En mycket viktig aspekt på en eventuell upphandling är att Lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) följs så att upphandlingen blir korrekt och inte drabbas av förseningar och fördyringar. beslutar , 84, att återremittera ärendet till arbetsutskottet för att utreda behov av antal platser och förtydliga inriktning av förfrågningsunderlaget. Arbetsutskottet uppdrar , 64, till förvaltningen att ta fram ny inriktning för upphandling av särskilt boende med flera intervaller för antal boendeplatser. Förvaltningens förslag till beslut beslutar att förvaltningen tar fram förfrågningsunderlag enligt nedanstående inriktning för beslut i nämnden Inriktning av förfrågningsunderlaget Upphandlingen avser boendeplatser för korttidsboende eller särskilt boende, i intervallerna 15, 20, 25 och/eller 30 boendeplatser. Pris och bemanningsuppgifter med mera kan lämnas separat för respektive boendeform. Upphandlingen avser driftentreprenad. Entreprenör svarar själv för lokaler Upphandlingen avser ett boende i Helgums, Långsele eller Sollefteå församlingar. Anbud ska vara inne före Avtalstiden sätts till 9 år med 4 års förlängning. I förfrågningsunderlaget ska kvalitetsaspekterna särskilt beaktas Upphandlingen kan avbrytas om nämndens ekonomiska ramar inte medger att den genomförs.

12 12(17) 6 forts Vid dagens sammanträde med vård- och äldrenämnden informerar förvaltningschef Gert Persson om skillnaden mellan drifts- respektive ramavtal samt att det är viktigt att kommunens mål med upphandlingen är tydlig. Förslag till beslut under sammanträdet Rolf Granquist (S) yrkar på att ärendet återremitteras för ytterligare utredning. Ärendets tidigare behandling s arbetsutskott , 39. s arbetsutskott , 47. s arbetsutskott , , 84. s arbetsutskott , 64. Beslutsunderlag Förvaltningsyttrande

13 13(17) 7 Dnr VÄN 204/2012 (4.2) Hyreskontrakt Graningebyn hemställer till kommunfullmäktige: Att justera budgetramen för Graningebyns intraprenad 2012 med en utökning om 634 tkr för att täcka omläggning av hyreskontrakt samt ombyggnation. Att justera budgetramen för Graningebyns intraprenad 2013 med en utökning om tkr för att täcka omläggning av hyreskontrakt samt ombyggnation. godkänner redovisade hyreskontrakt och uppdrar till förvaltningschefen att underteckna det. Ärendebeskrivning beslutar , 32, att om det beslutas om ombyggnation av tomma före detta skollokaler vid Graningebyn, ska vård- och äldrenämnden förhyra den ombyggda delen för inriktning särskilt boende. För att beslutet ska gälla förutsätts att blockförhyrningsavtal avseende äldreboendet Graningebyn upphör att gälla och att nämnden inte belastas med extra kostnader i samband med detta. Vidare förutsetts att äldreboendet övergår till trygghetsbostäder. I samband med att ombyggnationen blivit klar har nytt hyreskontrakt tagits fram. Hyreskontraktet har två delar, ett för lokaler och ett för blockförhyrningskontrakt. Denna konstruktion av kontrakt är den mest gynnsamma för Sollefteå kommun i och med att kronor får lyftas i särskilt bidrag. Det nya kontraktet innebär en kostnadsökning för Graningebyns verksamhet om tkr på helår och tkr för perioden Förvaltningen bedömer att en omdisposition av budget bör göras från kommunstyrelseförvaltningen till Graningebyns intraprenad om 634 tkr för 2012 samt tkr för kommande år. Arbetsutskottets förslag till beslut hemställer till kommunfullmäktige: Att justera budgetramen för Graningebyns intraprenad 2012 med en utökning om 634 tkr för att täcka omläggning av hyreskontrakt samt ombyggnation. Att justera budgetramen för Graningebyns intraprenad 2013 med en utökning om tkr för att täcka omläggning av hyreskontrakt samt ombyggnation. godkänner redovisade hyreskontrakt och uppdrar till förvaltningschefen att underteckna det.

14 14(17) 7 forts Ärendets tidigare behandling s arbetsutskott , 13. s arbetsutskott , , 32. s arbetsutskott , 65. Beslutsunderlag Förvaltningsyttrande

15 15(17) 8 Dnr VÄN 8/2013 (2.2) Information om inkomna domar och beslut tar del av inkommet beslut. Följande beslut har inkommit till vård- och äldrenämnden: Från Sveriges kommuner och landsting: Dnr: VÄN 208/2012 (4.8) Ärende: Överenskommelse mellan staten och SKL om sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre Sveriges Kommuner och Landstings styrelse har den 14 december 2012 beslutat att godkänna överenskommelse mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting om sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre för Överenskommelsen är giltig under förutsättning av regeringens beslut. Från Socialstyrelsen: Dnr: VÄN 90/2012 (4.8) Ärende: Prestationsersättning för att utforma lokala värdighetsgarantier Socialstyrelsen har beslutat tilldela Sollefteå kommun kronor i prestationsersättning för utformandet av lokala värdighetsgarantier.

16 16(17) 9 Dnr VÄN 9/2013 (2.2) Information om inkomna protokoll och skrivelser tar del av inkomna protokoll och skrivelser. informeras om följande protokoll och skrivelser: Kostnämnden protokoll 15-22/2012. KF 182/2012: Reglemente för riksfärdtjänst och färdtjänst inom Sollefteå kommun samt taxa för arbetsresor. KF 181/2012: Motion-Behåll Vallänge servicehus i Grillom. KS 207/2012: Uppföljning av motionen Parboende då enbart den ena parten beviljats särskilt boende. KS 198/2012: Kommunstyrelsens verksamhetsplan med budget KS 218/2012: Nya budgetramar för 2014 och Kommunstyrelseförvaltningen: Ekonomiska förutsättningar för budget 2014 och plan KF 202/2012: Övertagande av hemsjukvård och skatteväxling. KF 198/2012: Medborgarförslag Vårdplatser för yngre dementa. Samhällsbyggnadsnämnden delegeringsbeslut D : Avgift för extra offentlig kontroll. Samhällsbyggnadsnämnden kontrollrapport ; Uppföljning föreläggande mätning av temperaturer. Samhällsbyggnadsnämnden delegeringsbeslut D : Avgift för extra offentlig kontroll. Samhällsbyggnadsnämnden kontrollrapport ; Uppföljning mätresultat hemtjänsten exklusive Ramsele. KF 200/2012: Attestreglemente. KF 201/2012: Styrdokument. Handikapprådet protokoll Pensionärsrådet protokoll

17 17(17) 10 Dnr VÄN 10/2013 (1.3) Redovisning av delegeringsbeslut tar del av redovisade delegeringsbeslut och lägger dem till handlingarna. Följande delegeringsbeslut redovisas för vård- och äldrenämnden: Ordförande vård- och äldrenämnden John Åberg: 1/2013 Ansökan om statsbidrag för ytterligare insatser för utveckling av värdegrundsarbetet. Verksamhetschef myndighetsutövning Lena Andersson: 1/2013 Rapportering av ej verkställda beslut enligt 16 kap. 6f socialtjänstlagen till KF. 2/2013 Rapportering av ej verkställda beslut enligt 16 kap. 6f socialtjänstlagen till kommunens revisorer. 3/2013 Rapportering av ej verkställda beslut enligt 16 kap. 6f socialtjänstlagen till socialstyrelsen. Förteckningar över delegeringsbeslut: Hemtjänst november och december 2012 Särskilt boende november och december 2012 Korttidsboende - november och december 2012 Växelboende - november och december 2012 Dagverksamhet - november och december 2012 Trygghetslarm - november och december 2012 Färdtjänst - november och december 2012 Riksfärdtjänst - november och december 2012 Avgifter - november och december 2012

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(10) Datum Tid 13.00 14.50 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry Mähler,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(15) Datum Tid 09.00 14.15 Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Lena

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(10) Datum Tid 13.00 14.40 Plats Beslutande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Övriga närvarande Gert Persson, förvaltningschef, 48-51 Ulf Jonasson, ekonom Marina

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(8) Datum Tid 13.00 14.30 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry Mähler,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(14) Datum Tid 13.00 14.15 Plats Beslutande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Gert Persson, förvaltningschef 50, 52-54 närvarande Hjördis Norrman, controller

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(12) Datum Tid 11.00 11.50 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Ylva Näsström,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(17) Datum Tid 13.00 13.15 Plats Beslutande Övriga närvarande B-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Lena Andersson, tf förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry Mähler,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(15) Datum Tid 09.00 12.00, 13.00 15:00 Plats Beslutande Sollefteåsalen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Margaretha Dahlberg, vik. förvaltningschef Närvarande Birgitta

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(18) Datum Tid 09.00 15.00 Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Margaretha Dahlberg, verksamhetsutvecklare

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(15) Datum Tid 13.00 14.10 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Lena Andersson,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(18) Datum Tid 13.00 13.10 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry Mähler,

Läs mer

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (9) Datum Tid Kl. 13.00 15.55 Plats ande B-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Gert Persson, chef socialförvaltningen 27-28 närvarande Ulf Jonasson, ekonom 27-28 Ulla

Läs mer

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (8) Datum Tid Kl. 09.00 11.00 Plats Beslutande B-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Ulf Jonasson, ekonom socialförvaltningen 14 närvarande Ulla Fors Nilsson, chefsekonom

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(15) Datum Tid 09.00 14.30 Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(20) Datum Tid 09.00 15.30 Plats Beslutande Övriga Närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Margaretha Dahlberg, verksamhetsutvecklare

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(16) Datum Tid 09.00 12.00, 13.00 15.30 Plats Beslutande Sollefteåsalen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Margaretha Dahlberg, vik. förvaltningschef Närvarande Birgitta

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(14) Datum Tid 14:00 14:30 Plats Beslutande Övriga Närvarande Sollefteåsalen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Margaretha Dahlberg, vik. förvaltningschef Richard Crole-Rees,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 09.00 12.00, 13.00 14:30 Plats Beslutande Övriga Närvarande Graningebyn, Graninge Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Margaretha Dahlberg, vik. förvaltningschef Richard Crole-Rees,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(16) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Jerry Mähler, äldreomsorgschef Ulf

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(14) Datum Tid 13.00 14.40 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Lena Andersson, verksamhetschef Jerry

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(22) Datum Tid 09.00 14.45 (mötet ajourneras 13.10-13.20 56) Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(16) Datum Tid 09.00 14.30 Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Jerry Mähler, äldreomsorgschef Lena Andersson, verksamhetschef

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(18) Datum Tid 13.00 15.30 Plats Beslutande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Gert Persson, förvaltningschef närvarande Jerry Mähler, äldreomsorgschef 31-34

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(16) Datum Tid 09.00 14.50 Sammanträdet ajourneras 14.25-14.35, 16 Plats Beslutande Övriga Närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (9) Datum Tid Kl. 08.30 12.00 Plats ande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Maria Lindsbo, verksamhetschef individ- och familjeomsorg, IFO

Läs mer

Sollefteå kommun Pensionärsrådet

Sollefteå kommun Pensionärsrådet 1 (10) Datum Tid Kl. 13.00 15.30 Plats Beslutande Övriga Närvarande B-salen, kommunhuset Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Ulf Jonasson, ekonom vård- och äldreförvaltningen Birgitta Nyström, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (12) Datum Tid Kl. 08.30 13.45 Plats ande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Annika Modéen verksamhetschef individ- och familjeomsorg, IFO

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden Datum 1(20) Tid 13.00 15.25 Sammanträdet ajourneras 15.00-15.10, 20 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef

Läs mer

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (9) Datum Tid Kl. 13.00 16.05 Plats ande B-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Gert Persson, chef socialförvaltningen 3 närvarande Jerry Mähler, äldreomsorgschef 3

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(18) Datum Tid 13.00 17.00 Plats Beslutande Övriga Närvarande C-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Ulf Jonasson, ekonom Jerry Mähler, äldreomsorgschef Pirjo Öster,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(20) Datum Tid 09:00 12:00, 13:30 16:30 Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare Gålsjö Bruk Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Margaretha Dahlberg, vik. förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden Datum Tid 13.00 15.30 1(16) Plats Beslutande Övriga närvarande B- och C-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (13) Datum Tid Kl. 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ann-Katrin Lundin, verksamhetschef FS/IFO

Läs mer

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (9) Datum Tid Kl. 13.00 15.40 Plats ande B-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Ali Qadir, Hyresgästföreningen Norrland, 33 närvarande Niklas Nordén, förvaltningsekonom,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(22) Datum Tid 14:00 15:00 Plats Beslutande Övriga närvarande Solgården, Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Margaretha Dahlberg, vik. förvaltningschef Lena Andersson, chef myndighetsutövning

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(18) Datum Tid 09.00 16.20 Plats Beslutande Fritidscentrum, Graninge Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Gert Persson, förvaltningschef Närvarande Hannah Oldenmark, FOU 42 Eva Rönnbäck,

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (8) Datum Tid Kl. 08.00-08.40 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Bengt-Åke Biller, kommunchef Britta Själander, sekreterare Ulla

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (9) Datum Tid Kl. 08.30 11.50 Plats Beslutande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Jerry Mähler, verksamhetschef äldreomsorg, ÄO Sofia Lindahl,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(14) Datum Tid 09.00 15.45 Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare Solgården, Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Margaretha Dahlberg, vik. förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (9) Datum Tid Kl. 11.00 11.35 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ann-Katrin Lundin, verksamhetschef

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(18) Datum Tid 13:30 14:00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare Solgården, Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Hans Fälldin, förvaltningschef Margaretha Dahlberg, verksamhetsutvecklare

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(15) Datum Tid 09:00 12:00, 13:00 14:30 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare Sollefteåsalen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Hans Fälldin, förvaltningschef Margaretha

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (10) Datum Tid Kl. 13:00 16:10 Plats Beslutande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Jerry Mähler, verksamhetschef äldreomsorgen 15 närvarande Catrin Holm, verksamhetschef

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (10) Datum Tid Kl. 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ann-Katrin Lundin, verksamhetschef FS/IFO

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (12) Datum Tid Kl. 09.00 12.15 Plats Beslutande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Maria Lindsbo, verksamhetschef individ- och familjeomsorg,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(24) Datum Tid 13:00 15:00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare Sollefteåsalen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Hans Fälldin, förvaltningschef Margaretha Dahlberg,

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (7) Datum Tid Kl. 08.30 12.00 Plats Beslutande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Annika Modéen, verksamhetschef individ- och familjeomsorg,

Läs mer

Enligt närvaro-/tjänstgöringslista. Ordförande... John Åberg. Justerare... Anita Garefelt

Enligt närvaro-/tjänstgöringslista. Ordförande... John Åberg. Justerare... Anita Garefelt 9919 1 (9) Datum Tid Kl. 13.00 15.35 Plats Beslutande B-salen, kommunhuset Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Jerry Mähler, vård- och äldreförvaltningen 1 Närvarande Mikael Holmsten, kommunstyrelseförvaltningen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson, C Susanne Johansson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 10 mars kl 14.00-14.50 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Rolf Emanuelsson, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186

Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 70 Rapport ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen m fl lagar. (AU 59) KS 2013-186 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg

Kommunstyrelsens utskott för vård och omsorg 1 (14) Datum Tid Kl. 08.30 16.30 Plats ande Övriga närvarande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Ewa Sundström, verksamhetschef funktionsstöd, FS Jerry Mähler,

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (11) Datum Tid Kl. 11.00 11.50 Ajournering Kl. 11.35-11.45 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Tomas Alsfjell, stf kommunchef Lena

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen den 4 februari 2016 kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, ordf, S Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Hans Karlsson,

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(21) Datum Tid 09.00 15.45 Plats Beslutande Övriga Närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Hjördis

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(17) Datum Tid 14:30 15:30 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare Gunillagården, Junsele Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Hans Fälldin, förvaltningschef Margaretha Dahlberg, verksamhetsutvecklare

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande 1 (8) Datum: Torsdag Tid: 09:00-12:00 Plats: Beslutande: Sollefteå kommunhus, Junselerummet Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Guniris Jonasson Sekreterare närvarande: Örjan Abrahamsson Huvudenhetschef

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (7) Datum Tid Kl. 14.00 17.00 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Tomas Alsfjell, kommunchef Britta Själander, sekreterare Björn

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande

Kommunstyrelsens utskott för Unga och Lärande 1 (10) Datum: Tisdag Tid: 12:00-14:15 Plats: Beslutande: Ramselerummet, kommunhuset Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Guniris Jonasson Sekreterare närvarande: Siv Sjödin Kvalitet-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (12) 2011-08-30 1 (12) Plats och tid Högalid, Storstugan Kl. 13.30 15.30 ande Ledamöter John Bruun (FP) ordf Cecilia Tornerefelt (M) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (S) 2:e vice ordf Kerstin Andersson (C) Anna

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2011.08.29 1

Socialnämnden 2011.08.29 1 Socialnämnden 2011.08.29 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 16.25-16.40 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordförande Thomas Hansson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

Sollefteå kommun Individ- och omsorgsnämnden

Sollefteå kommun Individ- och omsorgsnämnden 1 (10) Datum Tid Kl. 14.00 - Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ann-Katrin Lundin, verksamhetschef HO Mia

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer