Frå gor och Svår Diålogmo te

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frå gor och Svår Diålogmo te"

Transkript

1 Frå gor och Svår Diålogmo te VDI Licenskostnad för Citrix receiver, finns den? Vem tar kostnaden? SVAR: Jim kollar vad som ingår gällande privata vårdgivares licenser. Måste vårdgivarna själva byta NetID, vad krävs? SVAR: Byte krävs av NetId och ny klient kommer att behöva installeras. När kommer utbytet att ske? SVAR: Utbytet börjar i februari/mars. Parallella miljöer kommer att finnas under ett par månader. INFO: Information kring detaljerna inför övergång till anslut.skane kommer att publiceras på Vårdgivare Skåne och att skickas ut till verksamhetschefer. Måste vårdgivarna uppdatera operativsystemet? SVAR: Nej, det är Citrix receivern som styr Blir det ett publicerat skrivbord? SVAR: Ja Får vårdgivarna kompensation för ev. kostnad vid behov av extern teknisk resurs i samband med installation av ny receiver och klient? Varför ska vårdgivaren ta den kostnaden när RS väljer att byta system. SVAR: Hänvisning till ackrediteringsvillkoren under avsnittet IT, avsnitt 5.7 se länk fillistning/ackrediteringsvillkor-vardcentral pdf Nya regiongemensamma IT-stöd kommer successivt att införas och nuvarande IT-stöd kommer att uppdateras. Av säkerhetsskäl, och för att kunna följa med i den tekniska utvecklingen, krävs att vårdgivaren har en IT-miljö som är uppdaterad för att klara detta. Ett grundläggande krav är att väsentliga komponenter såsom operativsystem och webbläsare är uppdaterade till en av leverantören supporterad version. Viktigt med tydliga instruktioner inför installationen. Kan man hitta ett resurssnålt sätt att arbeta och tillsammans. SVAR: IT/MT tar med frågan utredning krävs Hur ska annan utrustning (MTA) fungera via nya VDI? T ex EKG, spirometri, 24timmars, dvs de som inte fungerar i nuvarande VDI. Inkl. PNA-instrument SVAR: IT/MT tar med frågan utredning krävs

2 Vad är SLA nivå på nya VDI miljön och varför det inte finns med i ackrediteringsvillkoren. SVAR: SLA nivå blir 1A. När villkoren skrevs var detta inte klart med leverantören. Ackrediteringsvillkoren kommer att uppdateras när avtalen är klara med driftsleverantören. SFTP för MedRave Frågor kring när kan man hämta, hur ofta? SVAR: PMO måste lämna information innan den kan hämtas. Kan nu hämtas och vårdgivarna behöver inte ha egen STFP server för att ta emot information. Ska vårdgivare själv skaffa MedRave? SVAR: Ja Går det att skicka data till kvalitetsregister från MedRave? T ex Diabetes- samt Luftvägsregister SVAR: Nej, MedRave är endast för analys INFO: Vårdgivare som idag har MedRave kommer att bli kontaktade av IT/MT. Mer information kommer i Vårdgivare Skåne när det gäller beställningsförfarandet av SFTP. PMO Bakgrund/status Joakim Sjöwall Frågor kring Comprima istället för att fortsätta scanna i PMO. SVAR: Större verksamhetspåverkan och komplicerat ur ett kostnadsperspektiv gör att valet i första hand är att scanna från PMO Varför 5 år SVAR: Det är framtaget som ett bra förslag ur verksamhetssynpunkt och är ett tidsspann som är accepterat av verksamheterna Är det en tvåstegsraket för att sedan skruva ner till 3 år? SVAR: Det går att korta ned tiden men det finns inget beslut eller planering att göra det för närvarande. Vad ska göras för att minska de scannade dokumenten. SVAR: Ett förslag till beslut är att ta fram rutiner och riktlinjer för att hjälpa verksamheten att få ner antalet dokument och storlek. Vad görs för att komma åt dagens driftproblem? SVAR: Ny version är under testning och kan ev. releasas under v 4 och 5. Varför kan det inte går snabbare? SVAR: Release processen måste följas och är svårt att skynda på med tanke på erfarenhet av tidigare releaser och denna gång kommer jul och nyår emellan som gör att det tar längre tid än normalt.

3 Har man funderat på att kompensera verksamheterna vid störningar av IT-stöden? SVAR: Hänvisning till ackrediteringsvillkoren under avsnittet IT, avsnitt 5.7 se länk fillistning/ackrediteringsvillkor-vardcentral pdf Nya regiongemensamma IT-stöd kommer successivt att införas och nuvarande IT-stöd kommer att uppdateras. Av säkerhetsskäl, och för att kunna följa med i den tekniska utvecklingen, krävs att vårdgivaren har en IT-miljö som är uppdaterad för att klara detta. Ett grundläggande krav är att väsentliga komponenter såsom operativsystem och webbläsare är uppdaterade till en av leverantören supporterad version. INFO: Enligt Carina Nordqvist-Falk (CNF) är frågan lyft i Branschrådet där man gemensamt måste starta diskussionen kring ekonomi. Hur ser tidsplanen ut för genomförandet av besluten. SVAR: Vissa punkter är startade och vissa kräver mer utredning. Avsikten är att starta samtliga punkter innan årsskiftet. Qlikview Vad har vårdgivarna för nytta av den här informationen? SVAR: för analys, kontrollera vad det är för typ av ärenden som är mest förekommande och ev. utbildningsinsatser inom vårdenheten. När kommer applikationen i produktion? SVAR: ytterligare validering krävs innan den kommer i produktion. Förhoppningsvis i början av Styr- och förvaltningsmodell inom Region Skåne INFO: Flera förvaltningsgrupper är uppstartade men saknar representation från privata vårdgivare. INFO: Förslag från CNF - Branschrådet åtar sig uppgiften att utse representant samt kanaliserar ut informationen till alla privata vårdgivare. Hur ska representanterna få ut informationen till samtliga privata vårdgivare. SVAR: HSS kan bistå med kontaktuppgifter så att information går ut från Branschrådet. IT/MT (via Servicekoordinator Isabel) kontaktar CNF för vidare koordinering i denna fråga. IT/MT tar fram sammanställning över vilka förvaltningsgrupper som saknar representant till branschrådets ordförande samt gruppernas mötestider. Underlag levereras till Branschrådets ordförande.

4 Var kan man skicka frågor om problem med tex Melior. SVAR: supportbrevlådor finns och det går bra att skicka in till dessa. Adresserna finns på Vårdgivare Skåne, IT-fliken INFO: Online utbildning kommer att publiceras på Vårdgivare Skåne. M+ M+, 3R. Vad händer i den frågan, vad är det planeras? SVAR: Karin berättar kort att RS måste konsolidera sina egna journalsystem för att kunna nå målet tillsammans med 3 R. Region Skåne kommer att använda sig av befintliga forum på operativ, taktisk och strategisk nivå för beslut i M+ projektet som håller på att starta upp. CNF: hopplöshet ute i verksamheten gällande PMO. Det måste kommuniceras att det pågår planering inför nytt vårdinformationssystem, M+. SVAR - Kort status: upphandling av underhållsavtal för att kunna uppgradera befintligt Melior till M+ som ska vara klar i januari, februari. Planerar för visningar av systemet i vår, i Malmö, Lund, Kristianstad resp. Helsingborg. Det kommer även att vara för privata vårdgivare. Förstudie genomförs för att kartlägga alla samband och kopplingar. Utrullning kommer att ske succesivt, pilot i drift Q R grundar sig på gemensam arkitektur framför allt. Det kommer att vara en basnivå som levereras och kommer därefter att läggas på mer funktioner allt eftersom behoven finns. PMO används även av flera privata aktörer inte bara vårdcentral. Flera olika problem med tex tidbokning. SVAR: Det beror på att det är gemensamdatabas och systemet är uppbyggt så att man inte kan göra egna kallelser utan det är gemensamma för hela PMO. NPÖ Ny version sedan 8/12, information finns på vårdgivare Skåne och Ineras hemsida. Fortfarande problem med länkar till NPÖ om man inte är inne via VDI. Medspeech Diktafon Philips 3500 rekommenderas. All information kommer att finnas på Vårdgivare Skåne och Vårdgivarnytt. Presentation av Labmedicin i Region Skåne Status för labbsvar i e-journal SVAR: Vi måste först ha ett IT-system för Labmedicin som kan leverera svar till e-journal

5 ÖVRIGA frågor Finns det möjlighet att få ut statistik från Medspeech? SVAR: Beställning av vilken statistik man önskar ta ut i QlikView kan göras. Privata vårdgivare faktureras kostnaden. Beställning/kravspecifikation förmedlas till Systemansvarig Maria.E.Erlandsson@skane.se som sedan lägger beställning till utvecklare. Registrering av PAL, om det skrivs in i PMO följer det över till QV?. Var hittar man PAL i PMO i journalen. SVAR: Finns ingen möjlighet i PMO utan det är Lizzy som gäller. Kan drivas som ett önskemål och hanteras i förvaltningsgruppen IE 10 då kommer de inte åt VDI. Varför? SVAR: Förändringen uppkom vid uppgradering till IE 11 men detta kommer att rättas till. Återstående återkoppling efter Dialogmötet Varför VDI-kostnaden har gått upp med 33% SVAR: Vi är skyldiga att ta ut ett självkostnadspris, detta gäller också kostnaden för VDI. Vägen in många olika vägar och blir runt kopplade. Ärenden som tar onödigt lång tid. SVAR: Vid problem eller frågor kring tekniska frågor, nätverk, åtkomst till system/applikationer - kontakta Servicedesk. Det går även att själv registrera ett ärende i vårt ärendehanteringssystem Vid problem eller frågor kring beställningar av extern åtkomst, certifikat till kort och behörigheter av Region Skånes system och tjänster - kontakta IT-Kundtjänst Vid eskaleringar (ej akuta driftstörningar) eller andra problem än ovan kontakta Servicekoordinator: Isabel Nilsson, Tfn Frågor gällande avtal och ersättningar - kontakta Vårdgivarservice, vardgivarservice@skane.se Kompensation för kostnader som uppstått i samband med uppgradering/nedgradering av NetID SVAR: Hänvisning till ackrediteringsvillkoren under avsnittet IT, avsnitt 5.7 se länk fillistning/ackrediteringsvillkor-vardcentral pdf Nya regiongemensamma IT-stöd kommer successivt att införas och nuvarande IT-stöd kommer att uppdateras. Av säkerhetsskäl, och för att kunna följa med i den tekniska utvecklingen, krävs att vårdgivaren har en IT-miljö som är uppdaterad för att klara detta. Ett grundläggande krav är att väsentliga komponenter såsom operativsystem och webbläsare är uppdaterade till en av leverantören supporterad version.

6 Datum för nytt Dialogmöte kommer i början av Vid anteckningarna /Isabel Nilsson Servicekoordinator

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION 2014-05-21 Installation av Viewklient för VDI Dokumentation för installation och anslutning till Region Skånes VDI miljö INSTRUKTION VMWARE VIEW... 2 Inledning... 2

Läs mer

Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR. Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-09-11

Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR. Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-09-11 Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR Region Skåne Niklas Sundler IT-direktor och IT-chef i Region Skåne niklas.sundler@skane.se Datum 2012-09-12 1 (5) Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne

Läs mer

Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-11-16

Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-11-16 Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR Region Skåne Niklas Sundler IT-direktor och IT-chef i Region Skåne niklas.sundler@skane.se Datum 2012-11-16 1 (5) Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne

Läs mer

Välkomna till Dialogmöte 23/ Avdelning för Digitalisering och IT

Välkomna till Dialogmöte 23/ Avdelning för Digitalisering och IT Välkomna till Dialogmöte 23/5-2017 Avdelning för Digitalisering och IT Agenda 17.00-17.05 Introduktion - Isabel Nilsson, Leveransansvarig privata vårdgivare 17.05-17.30 Information om nya IT-organisationen

Läs mer

Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa

Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa Sammanhållen Digital Vårdmiljö & ehälsa Status Region Skåne och 3R Beslut i regionstyrelsen Vision och målbild Upphandling ehälsa & mhälsa pilotprojekt Inera och Vårdguiden 1177 ehälsa i RS 2017 NPÖ Sammanträde

Läs mer

Tillsyn patienternas rätt till spärr enligt 4 kap. 4 och 6 kap. 2 patientdatalagen

Tillsyn patienternas rätt till spärr enligt 4 kap. 4 och 6 kap. 2 patientdatalagen Datum Diarienr 2013-05-31 1402-2012 Regionstyrelsen Region Skåne 291 89 Kristianstad Tillsyn patienternas rätt till spärr enligt 4 kap. 4 och 6 kap. 2 patientdatalagen Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland LANDSTINGET VÄSTMANLAND Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland Sida 0 av 9 Innehållsförteckning: 1. Hårdvara...

Läs mer

Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland

Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland Vårdval primär hörselrehabilitering i Östergötland IT-bilaga till Regelboken Handläggare: Verksamhet: Datum: 2015-06-03 Diarienummer: LiÖ 2014-1276 www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Syfte...

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Region Skåne VDI miljö

Region Skåne VDI miljö Region Skåne VDI miljö Version 0.2 Klient installation samt anslutningsinstruktion Inledning...2 Installation Citrix Receiver samt NetID...2 Automatisk installation...2 Installation Philips SpeechDrivers

Läs mer

Presentation för privata vårdgivare

Presentation för privata vårdgivare TAPIR-projektet T J Ä N S T E K A T A L O G E - H Ä L S O T J Ä N S T E R F Ö R P R I V A T A V Å R D G I V A R E I N O M V Å R D V A L Presentation för privata vårdgivare 2017-11-21 Monica Nilsson, Mattias

Läs mer

Medicinsk service Division IT/MT IT/MT Samordning

Medicinsk service Division IT/MT IT/MT Samordning Division IT/MT IT/MT Samordning Martin Svensson 0736-25 06 09 RAPPORT Datum 2014-03-27 1 (5) Anpassning av IT-stöd enligt patientdatalagens krav Bakgrund Regionstyrelsen har den 11 april 2013, 66, beslutat

Läs mer

PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef. NetID drivrutiner kortläsare operativ browser

PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef. NetID drivrutiner kortläsare operativ browser NetID drivrutiner kortläsare operativ browser webinar Checklista dokument wiki avreglering Apotek e-dos PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef HSA SITHS attribut autentisering

Läs mer

2013-03-152013-03-152013-03-15. Bilaga Funktionshyra Vårdval Gynekologi 2013. sida 1 (5) 2013-01-01 FUNKTIONSHYRA. Vårdval Gynekologi

2013-03-152013-03-152013-03-15. Bilaga Funktionshyra Vårdval Gynekologi 2013. sida 1 (5) 2013-01-01 FUNKTIONSHYRA. Vårdval Gynekologi sida 1 (5) FUNKTIONSHYRA Vårdval Gynekologi 2013 sida 2 (5) Detta dokument är en tjänstebeskrivning av funktionshyra för IT inom Landstinget i Uppsala län gällande samordning för IT-funktioner. Dokumentet

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning 1 (9) Förutsättningar för Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne gällande år 2015 kommentarer till föreslagna ändringar Inledning Nedan följer ett förtydligande till beslutade

Läs mer

Region Skåne VDI Citrix Automatisk installation

Region Skåne VDI Citrix Automatisk installation Region Skåne VDI Citrix Automatisk installation 2016-05-03 Version 0.2 Klient installation samt anslutningsinstruktion Inledning...2 Installationspaket...2 Automatisk installation...2 Anslutning till VDI...3

Läs mer

Rapport. vårdgivare U223

Rapport. vårdgivare U223 Rapport Utredning kring ITlösningar för privata vårdgivare U223 1 Godkännande av rapport Lund 2016- Axel Tonning IT-strateg, Förvaltningsstaben Medicinsk Service 2 Innehåll 1 Godkännande av rapport...

Läs mer

NPÖ 1(12) 1 Systemkrav. Vanliga felmeddelanden i NPÖ Datum 2014-09-23

NPÖ 1(12) 1 Systemkrav. Vanliga felmeddelanden i NPÖ Datum 2014-09-23 NPÖ 1(12) 1 Systemkrav 1.1 Beskrivning Dessa systemkrav är supporterade från Inera för att använda NPÖ. Andra kombinationer kan fungera. 1.2 Åtgärd Ändra till någon av ovanstående kombinationer 1.3 Eskalering

Läs mer

Informationsbrev Support system

Informationsbrev Support system Melior MedSpeech E-intyg Orbit Obstetrix/Milou PMO Läkemedelssystem IT-kundtjänst privata vårdgivare Tillväxtjournal Melior Uppgradering av Melior 218 till patch 300 Den 8/6 kl 13.00 kommer utskjut av

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning 1 (8) Förutsättningar för Ackreditering och Avtal avseende verksamhet för operation av grå starr i Skåne gällande år 2015 kommentarer till föreslagna ändringar Inledning Nedan följer ett förtydligande

Läs mer

Tekis-FB 7.1.0. Systemkrav

Tekis-FB 7.1.0. Systemkrav 7.1.0 Systemkrav Systemkrav 2015-09-17 MAAN 2 (2) Systemkrav 7.1.0 Dokumentet beskriver de krav som systemet ställer på maskinvara och programvara i de servrar och klientdatorer som ska användas för systemet.

Läs mer

Biometria Violweb. Installation kundportalaccess - för IT-administratörer. Mars 2019

Biometria Violweb. Installation kundportalaccess - för IT-administratörer. Mars 2019 Violweb Installation kundportalaccess - för IT-administratörer Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som arbetar som lokal IT-administratör på ett företag som INTE har en avtalad

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga

Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga Innehåll Inledning Nationell patientöversikt Värdet av NPÖ Informationsmängder Gränssnitt Läsa och visa information Aktiviteter och anslutning

Läs mer

Regelverk för skanning av patientinformation i PMO

Regelverk för skanning av patientinformation i PMO Koncernkontoret Området för informationsförsörjning och regionarkiv Dokumentslag: Styrande Datum: 2017-05-10 Dokumenttyp: Instruktion Version:1.2 Regelverk för skanning av patientinformation i PMO INOM

Läs mer

Pilot Ny nationell patientöversikt

Pilot Ny nationell patientöversikt Pilot Ny nationell patientöversikt 0 Vårdpersonalens situation Många system. Svåröverskådligt. Textbaserat. Långa svarstider. Patientsäkert? Arbetsmiljövänligt? Effektivt? 1 Vad kan underlätta? Integrera

Läs mer

Systemförvaltnings Modell Ystads Kommun(v.0.8)

Systemförvaltnings Modell Ystads Kommun(v.0.8) IT avdelningen Piparegränd 3 271 42 Ystad Systemförvaltnings Modell Ystads Kommun(v.0.8) S.M.Y.K Beskrivningar och hänvisningar till rutiner och riktlinjer som ligger till grund för ett tryggt förvaltande

Läs mer

Datum 2015-10-08 Dnr 1500767. Investeringar 2015 - uppgradering Melior

Datum 2015-10-08 Dnr 1500767. Investeringar 2015 - uppgradering Melior Regionstyrelsen Lars Blixt Verksamhetscontroller 040-675 36 38 Lars.Blixt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-08 Dnr 1500767 1 (7) Regionstyrelsen Investeringar 2015 - uppgradering Melior Ordförandens

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

eklient Livscykelplaner i Samverkan Livscykelplaner eklient 1.0

eklient Livscykelplaner i Samverkan Livscykelplaner eklient 1.0 er i Samverkan 1 Revisionshistorik Datum Version Förändring 2014-04-25 0.96 Windows 7 SP1 som sekundärt OS från 1 okt 2015 2014-09-27 0.97 Windows 8 med updates primärt OS från 1 okt 2015, Windows 9 för

Läs mer

Rekommendationer teknisk lösning_samsa_ ver

Rekommendationer teknisk lösning_samsa_ ver Rekommendationer teknisk lösning_samsa_ ver 1.2 2019-02-12 Funktionskoordinator SAMSA VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Innehåll Rekommendationer teknisk lösning... 2 Minsta krav för en klientdator... 2 Processor...

Läs mer

Bilaga 1 till avtal om hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem

Bilaga 1 till avtal om hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem Upprättad: 2015-06-09 Reviderad: 2015-06-18 Bilaga 1 till avtal om hemtjänst enligt lagen om valfrihetssystem 1. Beskrivning av IT-stöd Kapitel 1 beskriver de IT-stöd som Borås Stad har beslutat ska användas

Läs mer

Integrationstjänsten - Meddelandetjänsten Version 1.0

Integrationstjänsten - Meddelandetjänsten Version 1.0 Tjänstebeskrivning Integrationstjänsten - Meddelandetjänsten Version 1.0 Introduktion Meddelande tjänsten eller EDI tjänsten som den kallats under många år är en punkt-till- punkt-, alternativt punkt-till-många-leverans

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Innehåll Detta dokument innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för privata utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker

Läs mer

Beställningsstöd för anslutning till NTJP

Beställningsstöd för anslutning till NTJP Beställningsstöd för anslutning till NTJP Beskrivning: Beställningsstödet är ett digitalt verktyg för att skapa beställning för teknisk anslutning till tjänsteplattformar. Åtkomst: Åtkomst till beställningsstödet

Läs mer

Anvisning för gemensamma konton, G-konto

Anvisning för gemensamma konton, G-konto Koncernkontoret IT-avdelningen Datum: 2013-06-17 Dnr: Dokumentförvaltare: Mikael Nilsson Koncernkontoret, IT-avdelningen Dokumentets status: Beslutad Dokumentid: Anvisning för g-konto Dokumentformat: doc

Läs mer

Rapport. Kommunernas ansvar för externa utförares tillgång till ITsystem som driftas utanför kommunens nätverk 2010-09-08. Version 1.

Rapport. Kommunernas ansvar för externa utförares tillgång till ITsystem som driftas utanför kommunens nätverk 2010-09-08. Version 1. Rapport Kommunernas ansvar för externa utförares tillgång till ITsystem som driftas utanför kommunens nätverk Version 1.0 2010-09-08 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund...3 1.2 Syfte...3

Läs mer

PIMM PROFECTO INFRASTRUCTURE MANAGEMENT MODEL ETT WHITEPAPER OM PIMM

PIMM PROFECTO INFRASTRUCTURE MANAGEMENT MODEL ETT WHITEPAPER OM PIMM PIMM PROFECTO INFRASTRUCTURE MANAGEMENT MODEL ETT WHITEPAPER OM PIMM PROFECTO SERVICE MANAGEMENT AB 2014 Inledning... 3 Grundstenarna i IT Service Management... 3 Samverkan och styrning... 4 Modellens

Läs mer

Nationell samordning av e-hälsotjänster - från e-recept till framtidens intelligenta chattbotar

Nationell samordning av e-hälsotjänster - från e-recept till framtidens intelligenta chattbotar Nationell samordning av e-hälsotjänster - från e-recept till framtidens intelligenta chattbotar Sofie Zetterström, vice vd sofie.zetterstrom@inera.se 070-315 71 67 Snart 20-årsjubileum - med nära 40 tjänster

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Datum 2017-10-31 Förfrågningsunderlag och Avtal avseende Psykoterapi i Hälsoval Skåne gällande år 2018 förtydligande till förändringar

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för Digitalisering och IT

Koncernkontoret Avdelningen för Digitalisering och IT Definitioner SLA nivåer Incident Alla händelser som avviker från normal funktion av en tjänst och som orsakar eller kan orsaka ett avbrott eller störning på tjänsten. Prioritetsklassificering av incidenter

Läs mer

Slutrapport IT-stödet AIVO webbverktyg

Slutrapport IT-stödet AIVO webbverktyg Slutrapport IT-stödet AIVO webbverktyg Arbetets syfte har varit att förbättra rutinerna kring beställning av måltider och livsmedel från kost- och städservice. Delprojektet har finansierats av statliga

Läs mer

Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach

Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach Ulrika Landström, RN, Projektledare Örebro Läns Landsting ulrika.landstrom@orebroll.se +46 70 316 4541 Bakgrund och syfte Projektet startade

Läs mer

NSi Output Manager Vanliga frågor och svar. Version 3.2

NSi Output Manager Vanliga frågor och svar. Version 3.2 NSi Output Manager Vanliga frågor och svar Version 3.2 I. Allmän produktinformation 1. Vad finns det för nyheter i NSi Output Manager 3.2? I NSi Output Manager 3.2 finns det flera förbättringar på serversidan,

Läs mer

Rapport från den Operativa tjänstemannaberedningen Nordost. Fokusområde 2019

Rapport från den Operativa tjänstemannaberedningen Nordost. Fokusområde 2019 Rapport från den Operativa tjänstemannaberedningen Nordost Fokusområde 2019 Fokusområde 2019 SIP Läkarstöd, det mobila stödet i samverkan. Kompetens- och personalförsörjning E-Hälsa 1. Utmaningar 2. Fokusgrupper

Läs mer

Ramverk för invånares åtkomst till journalen

Ramverk för invånares åtkomst till journalen Ramverk för invånares åtkomst till journalen Bilaga 2 Så fungerar tjänsten Journalen Innehåll Så fungerar tjänsten Journalen... 1 1. Så fungerar tjänsten Journalen... 3 1.1 Säker inloggning krävs... 3

Läs mer

Bilaga 2 utdrag urinförandehandbok

Bilaga 2 utdrag urinförandehandbok 1.2 UTGÅVA (1)10 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Införandepärm Utfärdat av: Samordnad vård-och omsorgsplanering 00073 Utf datum: C Wisser, H Munthe, K Gustafsson, C Wik 2016-11-09 Bilaga 2 utdrag

Läs mer

VISPH-projektet. VISPH-projektet

VISPH-projektet. VISPH-projektet VISPH-projektet 2012-01-27 Benny Johansson Maria Jansson Bakgrund l Primärvården och Habiliteringen & Hälsa - ca 6000 användare l Befintliga system ej utvecklingsbara l Följer ej nationella riktlinjer

Läs mer

Etablering av Regiongemensam Funktion avseende Behörighet, Spärr och Logg av vårdinformation Introduktionsmaterial

Etablering av Regiongemensam Funktion avseende Behörighet, Spärr och Logg av vårdinformation Introduktionsmaterial Enligt Regionstyrelsens beslut: Etablering av Regiongemensam Funktion avseende Behörighet, Spärr och Logg av vårdinformation Introduktionsmaterial Version 1.0 Senast uppdaterad: 2012-05-03 Innehåll Projektbakgrund

Läs mer

eklient i Samverkan Självbetjäning för IT-plattformen Håkan Bengtsson eklient

eklient i Samverkan Självbetjäning för IT-plattformen Håkan Bengtsson eklient eklient i Samverkan Självbetjäning för IT-plattformen Håkan Bengtsson eklient 1 Vad är eklient? Beställningsautomation Nytta och utmaningar Frågor 2 startade 2012/13 som samarbetsprojekt mellan Region

Läs mer

IPv6. MarkCheck. April 2010

IPv6. MarkCheck. April 2010 IPv6 MarkCheck April 2010 1 Innehållsförteckning Länkarna nedan tar dig snabbt och enkelt till presentationens olika avsnitt! Sammanfattning Syfte och metod Inferens - vilka slutsatser kan man dra utifrån

Läs mer

Nyhetsbrev. Medicinsk Service IT/MT Regionala Stödverksamheter. Nr 01 - januari Melior PMO MedSpeech E-intyg Läkemedel Övrigt

Nyhetsbrev. Medicinsk Service IT/MT Regionala Stödverksamheter. Nr 01 - januari Melior PMO MedSpeech E-intyg Läkemedel Övrigt Melior PMO MedSpeech E-intyg Läkemedel Övrigt Melior Nya diagnos- och åtgärdskoder Beställning är skickad till Siemens för att få de nya diagnos- och åtgärdskoderna införda i Melior, det kan ta cirka 1-2

Läs mer

Koncernkontoret. Enheten för informationssäkerhet Loggkontroll - förutsättningar i ITstöden. Datum: Dnr:

Koncernkontoret. Enheten för informationssäkerhet Loggkontroll - förutsättningar i ITstöden. Datum: Dnr: Koncernkontoret Enheten för informationssäkerhet informationssakerhet@skane.se Datum: 2013-07-01 Dnr: Dokumentförvaltare: Enheten för informationssäkerhet Koncernkontoret Dokumentets status: Beslutad Dokumentid:

Läs mer

Sammanställning erfarenheter kring support

Sammanställning erfarenheter kring support Sammanställning erfarenheter kring support Delrapport 5 Projekt Videomöten via 1177 Vårdguidens e-tjänster Om delrapport support Delrapporten är en sammanställning av hur projektet Videomöten via 1177

Läs mer

Information om PMO-kassan

Information om PMO-kassan Information om PMO-kassan Innehållsförteckning Introduktion till hur kassahanteringen fungerar i PMO... 1 Anslutning... 2 Inloggning i PMOUTV via VDI... 2 Användarhandledning... 6 Behovsinventering...

Läs mer

Information till dig som patient. Patientjournalen - för säkrare vård. Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt

Information till dig som patient. Patientjournalen - för säkrare vård. Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt Information till dig som patient Patientjournalen - för säkrare vård Information om Sammanhållen journal och om Nationell Patientöversikt juni 2012 1 Innehållsförteckning Patientjournalen... 4 Patientdatalagen...

Läs mer

DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m.

DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m. DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m. 2011-01-01 1 Innehållsförteckning Inledning..3 Delregional förvaltningsorganisation

Läs mer

eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 Livscykelplaner eklient 1.5

eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 Livscykelplaner eklient 1.5 eklient Objekt 1 Livscykelplaner i Samverkan 2016-02-09 1 eklient Livscykelplan Revisionshistorik Datum Version Förändring 2014-04-25 0.96 Windows 7 SP1 som sekundärt OS från 1 okt 2015 2014-09-27 0.97

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för tandvårdsstyrning Anneli Gurenius Handläggare 044-309 35 16, 0768-870 235 anneli.gurenius@skane.se Datum 2014-02-17 1 (6) Till kontaktpersoner för

Läs mer

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för

Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för IT-system och appar Bilagan innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för externa utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker om att bli utförare av hemtjänst inom Göteborgs

Läs mer

IT och e-utveckling i Region Skåne

IT och e-utveckling i Region Skåne IT och e-utveckling i Region Skåne 3/2011 Nyhetsbrevet för dig som är intresserad av IT- och verksamhetsutveckling i Region Skåne Det här är sista numret innan semesterledigheterna står för dörren. Höstens

Läs mer

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK)

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) 1. Allmänt Dessa Allmänna villkor reglerar Socialnämndens anslutning till Sammansatt Bastjänst

Läs mer

Guide Autodesk Account

Guide Autodesk Account Denmark Germany Norway Sweden Guide Autodesk Account Administering av licenskonton Telefon: 010 211 69 00 Mail: info@nticad.se Website: www.nti.dk/sv Innehåll KOM IGÅNG FRÅN START TILL MÅL... 3 INNAN DU

Läs mer

Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Allmänna patientuppgifter, manual Region Skåne

Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Allmänna patientuppgifter, manual Region Skåne Rubrik Gäller för Gäller fr.o.m. Allmänna patientuppgifter, manual Region Skåne 2016-04-05 Utfärdad av Fastställd av Version. Förvaltningsgrupp Melior Styrgrupp journaldokumentation 1 SUS, Sund, Kryh och

Läs mer

Upphandling av It stöd för samordnad vård- och omsorgplanering

Upphandling av It stöd för samordnad vård- och omsorgplanering Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen 1.0 Utgåva (1)5 Godkänt av : Godk datum: Styrgrupp SVPL 2014-04-02 Upphandling av It stöd för samordnad vård-

Läs mer

FUNKTIONSHYRA programportal För privata vårdgivare med Cosmic

FUNKTIONSHYRA programportal För privata vårdgivare med Cosmic FUNKTIONSHYRA programportal För privata vårdgivare med Cosmic Dokumentet gäller från den 1 januari 2019 Sida 1 av 5 Innehållsförteckning 1 BESKRIVNING AV DOKUMENTET...3 2 FUNKTIONSHYRANS INNEHÅLL...3 3

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning etjänster inom socialtjänsten Dokumentbeskrivning: Anslutning till den sammansatta basttjänsten SSBTEK

Läs mer

Posthantering och annan överföring av sekretessbelagd och integritetskänslig information

Posthantering och annan överföring av sekretessbelagd och integritetskänslig information Koncernkontoret Enheten för informationssäkerhet informationssakerhet@skane.se Datum: 2012-11-05 Dnr: Dokumentförvaltare: Enheten för informationssäkerhet Koncernkontoret Dokumentets status: Beslutat Dokumentid:

Läs mer

Presentation Pulsen combine

Presentation Pulsen combine Presentation Pulsen combine Värnamo Presentation för GGVV 2 Presentation deltagare & Pulsen Anders Heland, Pulsen, försäljning Helene Sjöholm, Pulsen, verksamhetskonsult ÄO/LSS Sandra Carlsson, Pulsen,

Läs mer

1. Revisionsinformation

1. Revisionsinformation 7.4.2 Systemkrav Systemkrav 2018-12-06 2 (27) Systemkrav 7.4.2 Dokumentet beskriver de krav som systemet ställer på maskinvara och programvara i de servrar och klientdatorer som ska användas för systemet.

Läs mer

Rutin för Användarkonto, Procapita omsorg

Rutin för Användarkonto, Procapita omsorg 2018-06-27 1 (5) Kommunförvaltningen Användarkonto Procapita Ansvarig Systemägare procapita VoO + IFO Upprättad av Karin Broholm, Gustaf Janse Upprättad den 2018-06-27 Reviderad den 2018-07-19 Rutin för

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Datum: 2018-11-20 Tid: 15:00-17:00 Plats: Gullbergsvass, lokal Karpen Närvarande: Anette Johannesson, Erika Hägg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christina Wisser, Maria Fredriksson,

Läs mer

Uppstart. Agda Drift

Uppstart. Agda Drift Uppstart Agda Drift Innehåll Installation och inloggning Installation sidan 3 Inloggning Agda Drift sidan 4 Starta Agda PS sidan 5 Administration och rutiner för användning av Agda PS via Agda Drift Utskrift

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Anna-Karin Ekman Hälso-och sjukvårdsstrateg 040-675 30 87 anna-karin.ekman@skane.se 2017-10-19 Förfrågningsunderlag och Avtal avseende

Läs mer

Minnesanteckningar Tjänstemannaberedningsgrupp till Centralt Samverkansorgan

Minnesanteckningar Tjänstemannaberedningsgrupp till Centralt Samverkansorgan 2019-03-25 Minnesanteckningar Tjänstemannaberedningsgrupp till Centralt Samverkansorgan 2019-03-25 För Region Skåne Ingrid Bergman Louise Roberts Eva Thorén Todoulos Greger Linander Lars Stavenow Emma

Läs mer

MMK. Intelligent ärende- och inventariehantering

MMK. Intelligent ärende- och inventariehantering MMK Intelligent ärende- och inventariehantering MMK utvecklades av Vendel Data första gången 1997 som ett verktyg för den egna organisationen. Målsättningen var att ge stöd till en arbetsmetodik baserad

Läs mer

Frågor och svar WebCare

Frågor och svar WebCare Frågor och svar WebCare Detta dokument ger svar på en del vanliga frågor om WebCare och hur systemet används. Ytterligare info finns i dokumentet Funktionsbeskrivning som finns länkad från WebCare samt

Läs mer

Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel

Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel Senast uppdaterad: Innehåll Snabbguide Sesam LMN... 2 Inloggning... 2 Skapa en förskrivning... 2 Registrera artiklar... 3 Söka artikel... 4 Antal uttag... 4 Checklista:

Läs mer

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt...

Vad är molnet?... 2. Vad är NAV i molnet?... 3. Vem passar NAV i molnet för?... 4. Fördelar med NAV i molnet... 5. Kom igång snabbt... Produktblad för NAV i molnet Innehåll Vad är molnet?... 2 Vad är NAV i molnet?... 3 Vem passar NAV i molnet för?... 4 Fördelar med NAV i molnet... 5 Kom igång snabbt... 5 Bli kostnadseffektiv... 5 Enkelt

Läs mer

NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ. Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting

NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ. Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting Unika användare av NPÖ september 2012 (>10) Källa:Inera AB Örebro kommun Västra Götalandsregionen

Läs mer

Platsbesök. Systemkrav

Platsbesök. Systemkrav Systemkrav Systemkrav 2016-15-19 2 (5) Systemkrav Dokumentet beskriver de krav som systemet ställer på maskinvara och programvara i de servrar och klientdatorer som ska användas för systemet. Nedan listade

Läs mer

Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar

Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar Bilaga 22 sida 1 (6) Bilaga 22 till kundval hemtjänst IT relaterade beskrivningar Rev. 2015-02-19 Bilaga 22 sida 2 (6) 1. Beskrivning av befintliga IT-system 1.1 Beställarens Intranät Entreprenör ska via

Läs mer

Avtal om användning av tjänsten Eira Bilaga 1 - Specifikation av tjänsten Eira

Avtal om användning av tjänsten Eira Bilaga 1 - Specifikation av tjänsten Eira Avtal om användning av tjänsten Eira Mellan Inera och Kund Innehåll 1. Inledning... 3 2. Bakgrund... 3 2.2 Definitioner... 4 3. Tjänstebeskrivning... 4 3.1 Tjänstens syfte och ändamål... 4 4. Distribution

Läs mer

Ineras kommunala uppdrag. Johan Assarsson, vd

Ineras kommunala uppdrag. Johan Assarsson, vd Ineras kommunala uppdrag Johan Assarsson, vd Om Inera Landstingens och regionernas gemensamma digitaliseringsresa via Inera ett 40-tal tjänster 1999 2019 A HS Nästan alla kommuner har gått in som nya ägare

Läs mer

Inera omvärld, uppdrag, framtid. Sofie Zetterström, vice vd

Inera omvärld, uppdrag, framtid. Sofie Zetterström, vice vd Inera omvärld, uppdrag, framtid Sofie Zetterström, vice vd sofie.zetterstrom@inera.se 070-315 71 67 Vad händer under en minut på webben? Ändrade förutsättningar världens största taxiföretag, äger inga

Läs mer

Habilitering och Hjälpmedel Hjälpmedel Skåne

Habilitering och Hjälpmedel Hjälpmedel Skåne Habilitering och Hjälpmedel Hjälpmedel Skåne Sida 1 (5) Beställa inhalator till patient i WebSesam. 1 Uppdaterad: 2017-05-12 Logga in i WebSesam med ditt etjänstekort. Länken hittar du på Vårdgivare Skåne.

Läs mer

Samverkansmodellen. Samverkansmodellen. Version: 03.00

Samverkansmodellen. Samverkansmodellen. Version: 03.00 Samverkansmodellen Version: 03.00 Innehållsförteckning 1 Grunden till samverkan... 3 1.1 Forum för samverkan... 3 1.2 Mötesrutiner och dagordning... 4 1.3 Kontaktytor för samverkan... 4 1.4 Kundmyndighetens

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för uppdragsstyrning Joanna Linde Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 32 23 joanna.linde@skane.se Datum 2017-10-25 Förfrågningsunderlag och Avtal avseende

Läs mer

LITE KUNSKAP GÖR MYCKET NYTTA

LITE KUNSKAP GÖR MYCKET NYTTA LITE KUNSKAP GÖR MYCKET NYTTA! Viktor Sarge - Utvecklingsledare på Regionbibliotek Halland 1 Redan här har jag sagt allt! Men det finns detaljer på vägen. Och Koha gör det möjligt att dra nytta av kunskapen

Läs mer

Version: 2.0 NBS / / AS

Version: 2.0 NBS / / AS Version: 2.0 NBS 1.3.2 /1.0.7 2018-01-27 / AS Introduktion till beställningsstödet Den här introduktionen beskriver de vanligaste funktionerna i beställningsstödet Administrera systeminformation Uppdatera

Läs mer

Information till vårdgivare från VG Primärvårdskontoret

Information till vårdgivare från VG Primärvårdskontoret Information till vårdgivare från VG Primärvårdskontoret 2011-06-30 Information till vårdgivare inom VG Primärvård gällande övergång till elektronisk överföring av läkarintyg till Försäkringskassan I överenskommelsen

Läs mer

Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM.

Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Patientsäkerhets-berättelse för Solklart Vård i Bjuv. Avser Vårdenhet, BVC och BMM. Upprättad 2016-02-28 Av Mona Andersson Verksamhetschef Innehåll: 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Övergripande mål och

Läs mer

Effektivare administration i Region Skåne

Effektivare administration i Region Skåne 6 maj 2014 Ansvarig: Johan Cosmo johan.cosmo@skane.se Effektivare administration i Region Skåne SLUTRAPPORT 1 1 Projektarbete... sid 3 1.1 Bakgrund 1.2 Frågeställning 1.3 Metod 1.4 Projektgrupp 2 Resultat

Läs mer

Handledning Livscykelplaner eklient 1.0

Handledning Livscykelplaner eklient 1.0 EKLIENT I SAMVERKAN Handledning Livscykelplaner eklient 1.0 Senast ändrad 2014-12-08 Dokumentet omfattar handledning till eklient livscykelplaner inom Windows Operativsystem och webbläsare. Till stöd för

Läs mer

Bilaga IT Hälsoval primärvård Kalmar län

Bilaga IT Hälsoval primärvård Kalmar län (5) Bilaga IT Hälsoval primärvård Kalmar län Bilaga till Hälsovalsavtal primärvård Denna bilaga reglerar omfattningen av, och på vilket sätt som tillhandahåller IT-stöd för privata vårdgivare inom Hälsoval

Läs mer

Handläggningsordning för förvaltning av IT-system vid Högskolan Dalarna

Handläggningsordning för förvaltning av IT-system vid Högskolan Dalarna Handläggningsordning för förvaltning av IT-system vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2012-01-16 Revidering: - Dnr: DUC 2012/63/10 Gäller fr o m: 2012-01-16 Ersätter: - Relaterade dokument: - Ansvarig

Läs mer

Tre exempel på hur vi utvecklar digitala vårdmöten

Tre exempel på hur vi utvecklar digitala vårdmöten Tre exempel på hur vi utvecklar digitala vårdmöten RPB 2019-2021 Aktiviteter/Projekt Aktiviteter/Projekt Aktiviteter/Projekt Aktiviteter/Projekt Fem målområden Inkluderande invånare/patienter Skapa trygghet,

Läs mer