Layout: Emma Almgren och Linnéa Forsberg 9A

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Layout: Emma Almgren och Linnéa Forsberg 9A"

Transkript

1 Layout: Emma Almgren och Linnéa Forsberg 9A

2 Idag ska jag prata om ActRaiser och om ni inte har ett Super Nintendo så vet ni förmodligen inte vad ActRaiser är. Spelet är gjort av Square Enix som då hette Enix. ActRaiser är en blandning av ett sidescroller actionspel och ett stadsbyggarspel. I spelet spelar man som Gud som han kallas i den japanska versionen av spelet eller "the Master" som han kallas i de amerikanska och europeiska versionerna av spelet och hans två medhjälpare som är en ängel och en levande statykrigare. I stadbyggardelen av spelet är man en blandning av "the master" och ängeln. I stadsbyggardelen bygger man både hus och vägar samt försvarar sin stad mot monster som kommer från lyor som ligger utspridda runt städerna. När städerna blir tillräckligt stora så kommer människorna att stänga igen hålorna och då kommer det inte komma fler monster. I actiondelen är man den levande statyn som hoppar runt och slår saker med ett svärd. Under spelets gång kan man hitta magier som man kan använda i actiondelen och utan magier är den sista banan nästan helt omöjlig men om man har en magi så går den lite lättare att klara. I spelet finns det 6 ställen där man ska bygga städer och varje stad har två banor som man spelar i actionläget. ActRaiser var ett stort spel när det kom ut och sålde då ca exemplar men idag är det ett litet spel som få personer känner till. Spelet kom först ut på Super Nintendo men blev senare ett arkadspel där bara actiondelarna var med. År 2004 gjorde Square Enix ActRaiser till ett mobilspel. Spelet är väldigt kul men även väldigt svårt och alla som inte har spelat det här spelet borde testa det om man kan. AV: Jonatan Westerlund Glass

3 1. Steal my girl - One direction 2. Don't - Ed Sheeran 3. The days - Avicii 4. Stay high - Tove Lo 5. Happily - one direction 6. Story of My life - one direction 7. Best song Ever - one direction 8. You & I - one direction Vi ÄLSKAR One direction det är därför vi har tagit många One direction-låtar men vi gillar de andra låtarna också. Vi gillar One direction för att de gör världens bästa låtar. Vi gillar de andra låtarna också för att de är bra. Vi tycker att låtarna är bra för att de som sjunger har bra röster och de är duktiga. Vi gillar alla One directions låtar, men om vi bara får välja 3 låtar av de som står här så gillar vi mest: 1. Happily 2. Steal My girl 3. Story of My life Vi gillar låten Don't för att Ed Sheeran är duktig och har en bra röst den är också bra för att man blir glad när man lyssnar på den. Vi gillar låten The days för att Avicii har gjort många bra låtar och den är bra, den är också bra för att man kan lyssna på den när man är trött. Vi gillar låten stay high för att den är bra för att hon har en bra röst. Den är också bra för att man kan lyssna på låten tills man tröttnar på den.

4 Spöktomten del I Det var en gång en liten tomte. Han bodde i ett hus mitt ute i skogen, helt ensam. Hans enda sällskap var skogens alla djur, vilka han sedan länge kände väl. Men det fanns inte så mycket att göra, så han brukade plocka svamp och bär, vilket han lagade mat av. Sedan bjöd han sina djurvänner på middag, och de åt och drack i goda vänners lag. Men en dag förändrades allt. När tomten satt och åt med sina vänner hörde han hur någon knackade på dörren. Han reste sig från bordet, ursäktade sig och gick mot dörren. Han vred om dörrhandtaget och öppnade sakta dörren. Han stack ut huvudet och tittade sig omkring, men han såg ingen. Arg och besviken gick han tillbaka till bordet, mumlande något om respekt mot äldre. Men när han vek runt hörnet hann han precis se sina djurvänner bundna till sina stolar innan någon förde en säck över huvudet på honom. Han sparkades och svor medan personen som höll i säcken bar ut honom ur huset och kastade upp honom på någonting, troligtvis en kärra. Att det verkligen var en kärra konstaterade han när den började röra sig över den skumpiga vägen. Han kämpade en stund, men efter en kilometer eller så vaggade vagnens skakningar honom till sömns. Han vaknade i ett litet stenrum, utan några bekvämligheter överhuvudtaget, förutom möjligtvis en sängliknande brits i ena hörnet av rummet. Han var inte säker på hurvida han borde vara lättad över att det iallafall fanns en sovplats, eller förbannad över att han undanhållits alla andra former av inventarier. Men en sak var säker; han var inlåst! Det fanns inga fönster i rummet, och i dörröppningen fanns en massiv ekport.

5 Tomten satte sig ner på britsen och började dystert fundera. Vad gjorde han här och vad ville hans kidnappare med honom? Han insåg snart att han tids nog skulle få svar, och eftersom han ändå verkade inkapabel att undfly denna orättfärdiga fångenskap kunde han lika gärna vänta. Så det gjorde han. Han väntade i timmar, dagar, månader, men ingenting hände. Ingen mat fick han, och i takt med att tiden gick växte hungern tills han till slut föll ihop av näringsbrist och dog. Men inte hindrade det honom; ögonblickligen efter hans död stod han åter upp, inte som en dödlig utan i form av en fri ande, vars enda mål var att finna svaret på den fråga han ställt sig. Utan problem gled han ut genom ekdörren och nerför en korridor kantad med likadana dörrar som hans egen. Han fortsatte obekymrat genom korridoren, när han plötsligt hörde en röst bakom sig; Och vart tror du att du är på väg? Linus Ekberg 7B

6 Södertörns sommarhögskola År 2009 bestämde Södertörns högskola att de skulle sätta igång ett projekt där högstadieelever ska få testa på hur det är att gå på högskola. De fick inspiration från Stratchlydeuniversitetet i Glasgow, Skottland. I Skottland var många intresserade av att jobba med att bygga båtar. När folk insåg att det var billigare att bygga båtar i Kina blev många i Glasgow arbetslösa p.g.a. att ingen ville köpa deras båtar. Eftersom de inte hade någon högskoleutbildning blev det svårt för dem att hitta jobb. Därför startade Stratchlydeuniversitetet ett projekt där högstadieelever fick prova på hur det är att gå på högskola. Idén funkade och 70 procent av alla ungdomar som var med i projektet sökte till högskola efter gymnasiet. De fick också ett högre studieresultat generellt. Det var så Södertörn fick idén att starta sommarhögskolan. De som får delta är sjuor och åttor. Sommarhögskolan kommer att äga rum på Södertörns högskola i Flemingsberg. Sommarhögskolan äger rum den 8 juni till den 17 juni minus alla helger. 80 elever är med på projektet varav 20 kommer från Källtorpskolan. Vi har intervjuat Viktor Holmvall, en elev som gick på sommarhögskolan Han tyckte att det var en upplevelse utan dess like. Han vill rekommendera att gå på sommarhögskolan till alla som får chansen. KM rekommenderar också denna upplevelse fastän han inte var med.

7 Södertörns högskola har ett urval av olika kurser men de specialiserar sig på lärarutbildning och speldesign men inom kort kommer de att få en polisutbildning. På själva sommarhögskolan finns följande kurser: en speldesignskurs där man får lära sig att göra ett eget spel en entreprenörskurs där man får lära sig hur man leder en grupp människor en livskunskapskurs där man får reda på saker om livet i allmänhet en kurs som heter drömskolan där man lär sig om hur skolan funkar och hur man gör för att få ett A i ämnena en tidning- och hemsidekurs där man lär sig journalistik och hur man gör en egen hemsida De 20 eleverna som kommer gå på sommarhögskolan i år kommer säkerligen att få en upplevelse utöver det vanliga. Alexander Bjurström och Viktor Holmvall

8 På källtorpskolan har vi något som heter temaveckan då har alla årskurser olika ämnen som man jobbar med. 6:orna hade miljö, 7:orna hade hälsa, 8:orna hade kärlek och 9:orna hade krig. Klasserna delas in i grupper så fem stycken från varje klass blev en grupp. Vi hade hälsa och då får man ett schema som man ska följa under veckan. Vi hade 2 ämnen om dagen som höll på i 2 timmar, förutom 2 dagar när vi kollade på filmer. På måndagen kollade vi på en film som heter Girlhood och på torsdagen kollade vi på en film som heter Boyhood. Girlhood handlade om en tjej som heter Marieme hon bor i en parisisk förort. Hon måste ta hand om sina småsyskon, hjälpa hennes mamma på jobbet och hon kontroleras av sin storebror. I skolan ligger hon efter. När hon träffar Lady, Adiatou och Fily så skaffar hon sig en ny stil, byter namn och hoppar av skolan för att bli med i gänget. I filmen Boyhood så följde vi sexåriga Mason genom livets mest omvälvande årtionde, genom en strid ström av flyttar, familjegräl, krossad äktenskap, nya äktenskap, nya skolor, första kärlek, förlorad kärlek, goda tider, skrämmande tider, krossade hjärtan och underverk. Men resultatet är svårt att förutspå, då ett ögonblick alltid är tätt sammanfogat med nästa- och tillsammans formar dessa incidenter vår uppväxt och hela den ständig förandliga rasa som kallas livet. Vi tyckte att filmerna var svåra att hänga med i: många saker hände samtidigt.

9 Tobakslabb då fick vi lära oss lite om rökning och så experimenterade vi om rökning. Vi stoppade in en bommulstuss i ett rör och så stoppade vi in cigaretten i en maskin som rökte den och så såg vi hur mycket smuts det kom på bommulstussen och den blev jättebrun. Alkohol då började vi med att prata om alkohol vad som händer om man dricker för mycket och massor med mer saker. Efter det så skulle läraren ställa massa frågor sen skulle man ställa sig upp om man höll med och om man inte höll med så skulle man sitta kvar. Vi kolla också på filmer. Efter det så skulle vi rita bilder som hade med alkohol att göra. Sömn och mat vi började med att prata om sömn och kollade på 2 filmer. Efter det så sa läraren frågor och så skulle man ställa sig i olika hörn. Sen när vi kom tillbaka från rasten så pratade vi om mat och då pratade vi och kollade vi på en film sen fick vi ett papper och då skulle vi svara på frågor. Stress vi började med att prata om stress och kollade på en film om det. Sen så fyllde vi i ett papper om hur stressade vi brukar vara en vanlig vecka, och ett kontrakt där man skulle skriva hur man kan bli av med stressen. Mobil och spelberoende vi började med att lämna in mobilerna till läraren och fick inte ha dem på lektionen eller rasten. Vi pratade om mobil och spelberoende och kollade på en film om det. Sen fick vi testa oss själva hur mobilberoende vi är. I slutet av lektionen fick vi tillbaka mobilerna. Handikappsidrott vi började med att gör olika samarbetsövningar och då skulle vi börja med att vara fyra personer i varje lag och så skulle man få över en madrass och alla människor och fyra brädor man fick lägga ner på golvet, första gången skulle vi inte vara blinda men andra gången skulle vi vara blinda och göra det och det var lite svårt för man såg ju inget då visste man inte vart alla var. Sen skulle vi vara hopbundna med fötterna och köra basket det var jobbigt att hoppa jämfota och jaga bollen. Sen skulle vi gå en hinderbana blinda eller med hopsatta med benen det var svårt med båda men det var mest läskigt att vara blind för då ser man inte vart man är men om man sitter ihop med benen så ser man men man kan inte flytta fötterna så bra.

10 På fredagen den sista dagen på temaveckan skulle man vara med sin klass och prata om filmen och göra planscher om vad vi har gjort på temaveckan. Vi tyckte att tobakslabbet var ganska kul fast de luktade inte så gott i klassrummet. Alkoholen var helt okej. Vi lärde oss lite mer saker om alkohol. Sömn och mat var roligt. Vi lärde oss om hur viktigt det är med att sova och äta om man inte gör det mår kroppen inte bra. Stress det var helt okej. Vi fick lära oss lite hur man kunde tänka bort stressen. Mobil och spelberoende det var jätteroligt i slutet av lektionen för vi fick våra mobiler. Men vi fick lära oss att det är ganska många som är mobilberoende. Handikappsidrott det var båda roligt och läskigt för det var kul att prova på men det var läskigt att vara blind och ihopsatt med benen. Emilia Hemström och Tilda Johansson

11 Spotifys topplista 1. Take me to church - Hozier Vi tycker inte att den är så bra, för att den är tråkig och konstig. 2. Cheerleader - Omi Vi tycker att den låten är bra, för att man blir glad när man lyssnar på den. 3. Firestone - Kygo Vi tycker att den inte är bra för att vi inte gillar hans röst. Vi tycker att hans röst är pipig och då låter det inte bra. 4. Samsara Martin tungevaag Vi tycker att den inte är så bra för att den som sjunger har en jobbig röst. Vi tycker att det är en tråkig röst för att de sjunger typ lika hela tiden de ändrar inte så man sjunger högre eller lägre. 5. Thinking out loud- ed sheeran Vi tycker att den är jättebra för att han har en jättebra röst och gör bra låtar. 6. UFO- vigiland Vi tycker att den är helt okej men om man lyssnar för mycket på den så blir den jobbig. 7. The nights- Avicii Vi tycker att den inte är bra men inte dålig, för att det inte är den bästa låten vi hört men den är okej. 8. Divine sorrow- wyclef jean Vi tycker att den är konstig och jobbig för att det är en konstig text. Vad vi tycker om Spotify och Om topplistan Vi tycker att det är bra att Spotify finns för det är bra och mycket musik och att det finns topplistor, om man inte vet någon låt man ska lyssna på då kan man gå till topplistorna och kolla där och då kanske man hittar någon låt. Det flesta låtarna som är på topplistorna brukar vara bra tycker vi, men det finns vissa låtar som vi inte gillar. Av: Emilia Hemström och Tilda Johansson

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Dubbelt utsatt Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Kvinnor berättar om sina liv Det här är en lättläst version av boken Dubbelt Utsatt. Den handlar om kvinnor med funktionsnedsättning

Läs mer

n Dagboke Av: Sandra Lindholm

n Dagboke Av: Sandra Lindholm Dagboken Av: Sandra Lindholm Felix Hampus Marcus Zac Kenny Tom Margareta 7 september Linnea Saga Kära dagbok, jag heter Linnea förresten. Jag skriver denna dagboken, för att jag har alltid skrivit dagbok.

Läs mer

Mobbarna tryckte ner mig, jag hittade styrkan att kämpa vidare

Mobbarna tryckte ner mig, jag hittade styrkan att kämpa vidare Mobbarna tryckte ner mig, jag hittade styrkan att kämpa vidare Inledning Det här är berättelsen om mina tunga skolår. Om mobbingen som kanske egentligen började redan på dagis och pågick ända upp till

Läs mer

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER Ref. 20832 Ref. 20832 KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER INNEHÅLL - 30 kort (bilder), storlek 13,5 x 16,5 cm, som visar de 7 berättelsernas handling + 2 kort med frågetecken (4 bildkort till

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Killar, bollar & kör. Marianne Bokblad

Killar, bollar & kör. Marianne Bokblad Killar, bollar & kör Marianne Bokblad Av Marianne Bokblad har tidigare utkommit: Före Sverige (2003) Isaberg förlag AB Mogatan 26 330 27 Hestra 0370-33 63 10 e-mail: info@isaberg.nu web: www.isaberg.nu

Läs mer

Tufft, kul och klurigt!

Tufft, kul och klurigt! Asan testar att köra en grävmaskin Jenny har skrivit en gripande novell Jessie möter ett annorlunda husdjur Nr 57- oktober 2012 En dag på Boda Borg Tufft, kul och klurigt! Va? En kille med klänning? Besök

Läs mer

Hell is Real, I went there! Helvetet är en Verklighet, jag har varit där!

Hell is Real, I went there! Helvetet är en Verklighet, jag har varit där! Hell is Real, I went there! By Jennifer Perez. Swedish Translation. Helvetet är en Verklighet, jag har varit där! Texten är från hennes audio inspelning. Av Jennifer Perez Vittnesbörd av en 15 år gammal

Läs mer

#forward. Bloggtidning. Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom. Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling

#forward. Bloggtidning. Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom. Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling #forward Bloggtidning Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling Första jobbet, sommarjobbet Första jobbet, sommarjobbet,

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en

Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en www.uppsalastadsteater.se, 018-14 62 00 Sagan om Losern & Skönheten Iett

Läs mer

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan Monstret Spännande, läskig Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan För många år sen fanns det en kvinna som var kungens läkare. En dag bröt kungen nacken. Kvinnan hjälpte kungen och då

Läs mer

2. Så råkade jag vara otrogen igen

2. Så råkade jag vara otrogen igen 2. Så råkade jag vara otrogen igen När Anna kom en kväll i februari och sa att vi skulle sätta oss och prata lite trodde jag att hon skulle fria. Jag hade fel. Jag har träffat en annan. Jag blev helt chockad,

Läs mer

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu

Rissa von Hult. Tina Persson Hälsoinspiratören www.friskoteket.eu Rissa von Hult Det var en dag i april år 2000 jag var ute på min postrunda och stannade som vanligt till på fårfarmen i Hult för att lämna post. Den här dagen kom vi in på att jag gärna skulle vilja ha

Läs mer

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Den här sagan är skriven för alla barn som har en stark rädsla för något; en så kallad fobi. Vår förhoppning är att barnen och deras

Läs mer

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika

Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika Felicia går i 7:an tillsammans med sin bästis Lucia. En dag kommer det en ny elev till klassen som heter Nina. Felicia börjar också höra och se olika saker och hon tycker att den där Nina verkar vara lite

Läs mer

Hörmanus till elevboken (sfi D)

Hörmanus till elevboken (sfi D) 1 Nyheter Lyssna på nyheterna. Vilka påståenden stämmer med nyheterna. Det blir fyra bokstäver över. 1 Elever som byter gymnasieskola eller program får räkna med att de ibland måste studera fyra till fem

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

Jag talar med havet. elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl

Jag talar med havet. elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl Jag talar med havet elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl Förord När jag mår dåligt talar jag med havet. Havet lyssnar, suckar och bevarar mina hemligheter. Havet tycker

Läs mer

Tidningsartikeln. kapitel 1

Tidningsartikeln. kapitel 1 kapitel 1 Tidningsartikeln När Amanda öppnar ögonen känner hon sig olustig. Hon vet inte riktigt varför. Efter en stund, när hon har vaknat ordentligt, kommer hon ihåg. De har idrott idag. Amanda hatar

Läs mer

Charlotte, 38 år. grundskolan

Charlotte, 38 år. grundskolan Charlotte, 38 år grundskolan Jag kommer inte ihåg någonting av skolan. Det är svart när det gäller skolan. Vi var 20 stycken i klassen. Det kommer jag ihåg. Ettan och tvåan, då såg inte jag nånting. Jag

Läs mer

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria

Rond Nummer. 2. Av: Sara Jussi. Personer: Johanna Maria Rond Nummer. 2 Av: Sara Jussi Personer: Interiör: Ett hem, kväll. En kvinna fixar i ordning ett middagsbord, ser på klockan, ser sig själv i spegeln, ställer fram vin och vinglas, städar lite. Det knackar

Läs mer

Resan till Topolcianky. Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt

Resan till Topolcianky. Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt Resan till Topolcianky Text: Victoria Solås Foto: Victoria och Per Solås, Kjell Jormfeldt I juni 2008 reste Per Solås, Åse Skjäret och deras dotter Victoria tillsammans med Kjell Jormfeldt till ISG:s årsmöte

Läs mer

Stefan Blomgren. utan barn

Stefan Blomgren. utan barn Pappa utan barn Pappa Stefan Blomgren utan barn Bokförlaget Efron & Dotter AB Duvnäsvägen 1 131 43 Nacka www.efron.se bokforlaget@efron.se Stefan Blomgren 2007 Bokförlaget Efron & Dotter AB 2007 Omslagsfoto

Läs mer

Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s material: Cecilia Birgerson Nordling

Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s material: Cecilia Birgerson Nordling Första upplagan: 20 000 ex Utgivningsår: 2011 Produktion: 1000 Möjligheter i samarbete med UMO.se Utgivare: 1000 Möjligheter Grafisk form och illustration: Fiin - www.sofiekindahl.se Illustration UMO.se:s

Läs mer

Brandmän för ett dygn

Brandmän för ett dygn Nr 47 - mars 2010 Brandmän för ett dygn Hanna spanar efter viktiga och onödiga kunskaper Mike och Jesper utforskar soptunnor Emelie och Julia gör sista godistestet Malin frestar med veggo Natalie utmanar

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Fodelsedagspresenten. Publicerat med tillstånd Kompisboken Text Lin Hallberg Rabén & Sjögren 2012. I_Kompisboken.indd 3 2011-12-20 14:58:39

Fodelsedagspresenten. Publicerat med tillstånd Kompisboken Text Lin Hallberg Rabén & Sjögren 2012. I_Kompisboken.indd 3 2011-12-20 14:58:39 .. Fodelsedagspresenten boken är gjord av mörkblå sammet. Den har ett glansigt, rött hjärta på framsidan. Mina Vänner står det under hjärtat. boken är Klaras. hon går i 4a på Ängbäcksskolan. Klara har

Läs mer

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG

Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Älska mig FILMHANDLEDNING - ÄLSKA MIG Jag vet hur det känns, att vara fångad i sig själv. Varför är det så svårt att förstå? Är det så svårt att se.. är det så svårt att älska mig? Älska mig är baserad

Läs mer