PPG. Världsledande inom billackering. Make it happen. With PPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PPG. Världsledande inom billackering. Make it happen. With PPG"

Transkript

1 PPG Världsledande inom billackering Make it happen. With PPG

2 The PPGDeltron Progress UHS System UHS Leverantör Direct med Gloss världsrenommé / Engine Bay / Envirobase / Clearcoats / Primers Du kan alltid räkna med att PPG uppfyller eller överträffar mycket högt ställda krav på glans, hållbarhet, enkel användning och uppfyllande av EUlagstiftningen. Idag utnyttjas PPG: s teknologi och expertkunnande i två av tre bilar som tillverkas i Europa och Nordamerika. Detta gör PPG till biltillverkarnas förstahandsval. PPG-gruppen PPG Industries grundades 1883 i Pittsburgh Ohio. Företaget är en världsomspännande leverantör av färg, glas och kemikalier. Antalet anställda är mer än i 21 länder världen runt. Företaget har under lång tid varit tekniskt ledande inom sina viktigaste industrigrenar. Företagets ständiga utveckling av banbrytande produkter och processer, investering i högproduktiva tillverkningsanläggningar och etablering av en effektiv global organisation har inneburit att dess kunder världen över fått tillgång till tjänster och produkter av högsta tänkbara kvalité. PPG satsar på kvalitetsprocessen för att tillgodose kundernas behov och för att allt ska bli rätt gjort första gången, varje gång. PPG: s strävan är att bibehålla sin ledande ställning inom sina verksamhetsgrenar och att uppfylla sina åtaganden. Såväl mot kunder och anställda som mot de samhällen och de länder där företaget bedriver verksamhet. Reparationslackering Om du väljer PPG kan du dra nytta av vår 75-åriga erfarenhet av utveckling av billacker. Biltillverkarnas förstahandsval I och med introduktionen av den patenterade nanotekniken har PPG intagit tätpositionen inom avancerad klarlacksteknologi. Som den första leverantören av nanoteknik för biltillverkare kan PPG erbjuda marknaden en hållbar och reptålig klarlack som behåller sin glans mycket längre. CeramiClear innehåller nanopartiklar som samlar sig på klarlackens yta där de ger lacken en hållbar, reptålig och blank yta. Detta har också bevisats genom många omfattande tester i laboratorier och i trafik.

3

4 Den optimala VOC-lösningen UHS Direct Gloss / Engine Bay / Envirobase / Klarlacker / Primers Med den nya EU-lagstiftningen är det viktigt at ni finner en VOC-lösning som uppfyller verksamhetens behov. Envirobase En snabb och lättanvänd vattenspädbar baslack som varje gång ger en perfekt kulörmatchning och ökar din produktivitet och lönsamhet. Envirobase utnyttjar den allra senaste tekniken och är enkel att applicera med vanliga sprutor och traditionell teknik. Det finns flera olika appliceringsmetoder som passar individuella behov. Dessutom ger appliceringen av det sista tunna skiktet en utmärkt aluminiumkontroll och konstant kulörmatchning. Den enkla utduschningen ger en alltid lika osynlig övergång från nylackad yta till originallack. Utmärkt aluminiumkontroll Konstant kulörmatchning Omrörningsfritt system - skaka bara om mixfärgen före användning Den enkla utduschningen ger en alltid lika osynlig övergång Envirobase: det vattenbaserade baslacksystemet som utgår från dina behov. Deltron Progress UHS DG Deltron Progress UHS DG är det solida sortimentet som ger dig mer. Det första du lägger märke till är produkternas enastående täckförmåga. Det innebär att du behöver färre skikt. Förutom att du sparar tid och pengar förbrukar du upp till 25 % mindre material jämfört med vanliga DG-system. Eftersom det nya systemet kan ugnstorkas på bara tio minuter får du en maximalt effektiv process. Men du får fler fördelar än så. När du inför ett helt nytt och kompakt mixsystem för solida kulörer behöver du inte ha lika stora lager som tidigare. Dessutom upptäcker du snabbt att det nya sortimentet är enklare att använda. Ett exempel är att blankheten har bättre hållbarhet och behovet av polering minskar. Vi har också förbättrat mixfärgernas kulörmatchning och tillfört nya pigment som matchar framtidens trender inom bilindustrin. En helt ny lösningsmedelsbaserad topplack Bildar ett mycket konkurrenskraftigt system tillsammans med Envirobase Kompakt sortiment av härdare och förtunningar OEM-godkänt system

5 Klarlacker Primers Engine Bay PPG har ett flexibelt sortiment av förstklassiga klarlacker som uppfyller alla dina behov. Alla är enkla att använda och uppfyller alla krav från biltillverkarna. D8141: Deltron Progress UHS Klarlacken som förenar flexibilitet och snabbhet med enkel användning. D8137: UHS Klarlack En högklassig och hållbar klarlack med utmärkta prestanda. För att få rätt finish måste du ha rätt primer. Därför har PPG ett flexibelt primersortiment som är enkla att använda och uppfyller alla krav från biltillverkarna. D8010/D8017 Rapid Greymatic Primers Rapid Greymatic är vår mest högklassiga surfacer. Den är enkel att använda och slipa samtidigt som den ger topplacken ett bra utseende. Det unika reparationssystemet Engine Bay från PPG förkortar processtiderna jämfört med vanliga reparationsmetoder och ger samtidigt en exakt matchning mot biltillverkarens originalkulör. Processen är uppbyggd kring en ny Engine Bay Converter - D8011 som snabbt och enkelt omvandlar Deltron Progress UHS DGsystemet till ett Engine Bay-system. D8105: CeramiClear En reptålig klarlack baserad på nanoteknologi som särskilt utvecklats för att matcha biltillverkarnas reptåliga lacker. D8122: CeramiClear 8122 Med högre reptålighet utan att kompromissa med vare sig utduschnings- eller poleringsegenskaper, bygger på nanoteknologi.

6 Kompletta lösningar för nyttofordon - Delfleet Delfleet Kunden i fokus Delfleet kulörväljare Heltäckande system Delfleet är PPG: s lackreparationssystem för nyttofordon. Antingen behovet gäller ett enkelt kulörschema eller en flerfärgsdesign kan Delfleet bidra med utomordentlig hållbarhet och glans plus ett förstklassigt utseende. Delfleet är enkelt att applicera och tillgodoser både lackeringsverkstadens och vagnparksägarens behov. Delfleet är förstahandsvalet för många av världens ledande tillverkare av nyttofordon. Delfleet uppfyller också kraven enligt EU:s VOC-lagstiftning. På dagens hårt konkurrensutsatta marknad har Delfleet ett antal fördelar att erbjuda: Förkortad processtid - Delfleet kan appliceras snabbt och enkelt och är idealiskt för vagnparksägare som vill ha attraktiva mönster och utmärkta slutresultat. En komplett lösning - Delfleet erbjuder lackverkstaden ett heltäckande målningssystem som uppfyller alla tekniska krav och garantivillkor. Flexibilitet - Delfleet-systemet erbjuder ett stort antal lösningar som tillgodoser de mest skiftande behov och ger våra kunder extra konkurrensfördelar. Den nya Delfleet kulörväljaren är ett kromatiskt ordnat solidkulörsystem som återspeglar PPG: s styrka på kulörområdet. Biblioteket består av över 1500 solidkulörrecept och innehåller också ett stort antal referenser till de viktigaste vagnparkernas kulörer. Kulörväljaren är placerad i ett robust och hållbart hölje, vilket gör den idealisk som mobilt färgverktyg.

7

8 PPG Heltäckande kulörstöd Kulörmatchningskvalitet Prophet ColorWeb Kulörmatchningens kvalitet är det avgörande provet på en reparationslackering. PPG är oslagbara på det här området. Som ledande leverantör till världens alla biltillverkare har PPG ett omfattande expertkunnande och ligger därför alltid i täten när det gäller nya kulörtrender och nyutvecklade kulörer hos biltillverkarna. Verktyget Prophet förenar bilreparationsbranschens mest avancerade spektrofotometer med möjligheten att länka till PPG: s omfattande kulörreceptdatabas. På så sätt kan du få hjälp att snabbt och exakt matcha dagens fordon med spektrofotometerteknik. ColorWeb erbjuder dig kulörrecept och informationssökning via Internet så att du alltid kan finna de senaste kulörrecepten. Du har ständig tillgång till vår kulördatabas, som finns på webbsidan Kundeservice För att matcha dessa har PPG erfarna colorister över hela världen, deras vältränade ögon är en garanti för att det alltid finns exakta kulörmatchningar till PPG:s lackreparationssystem. PPG stöder sin kulörmatchning med de allra modernaste kulörmatchningsverktygen, systemen och metoderna. Colour Tribe Colour Tribe ger dig tillgång till den senaste kulörinformationen i lättanvänt CD-format. Den uppdateras tre till fyra gånger per år så att du alltid kan hålla dig i täten när det gäller kulörkunskap. Förutom det lokala stödet från återförsäljarnäten kan PPG ge hjälp för framtagning av kundspecifika kulörrecept med hjälp av expertteam som kan alla detaljer om vårt kulörutbud.

9 TouchMix Att blanda färg har aldrig varit så enkelt. TouchMix är en Windows-dator utrustad med pekskärm innesluten i ett robust hölje som lämpar sig för industriella miljöer. I kombination med den nya Touch Base-programvaran är TouchMix den mest effektiva blandningsenheten någonsin i verkstaden. Glöm musen och tangentbordet: en lätt beröring av skärmens stora och pedagogiska ikoner vägleder dig genom hela blandningsprocessen. Kulörboxar En av PPG:s angelägnaste uppgifter är att tillhandahålla heltäckande färglikare som tillverkas med våra färger och sprutmålas så att de ger en maximal noggrannhet och reproducerbarhet i lackverkstaden. Variant-systemen uppdateras tre gånger om året så att de nyaste kulörerna alltid är tillgängliga.

10 PPG Utbildningsprogram Den kompletta lösningen PPG erbjuder ett komplett program av utbildningar med både praktisk och teoretisk inriktning anpassade till dina egna behov. Utbildning är ett viktigt verktyg för att öka effektivitet och lönsamhet i den dagliga verksamheten.

11 PPG Officiell lackleverantör till Williams F1-team Gör samma val som Williams F1- team. PPG. I formel 1-racingens snabba värld betyder förtroende och tillförlitlighet allt. Därför valde Williams F1-team PPG Industries som lackleverantör. De visste att de genom samarbetet med PPG Industries alltid skulle få produkter och tjänster av högsta kvalitet, även under mycket krävande förhållanden. Med vårt omfattande produktsortiment, kulörverktyg och utbildningspaket kan du konkurrera med de allra bästa. Letar du efter en pålitlig och professionell lackleverantör? Gör som Williams F1-team - välj PPG Industries.

12 PPG Scandinavia Midtager 29 DK-2605 Brøndby Denmark Tel: Fax: Web:

colorexpert 20 års Permahyd kvalitet. Ny Klarlack. Permasolid HS Speed Clearcoat 8800. För supersnabb torkning. MyTraining. Det nya träningsprogrammet

colorexpert 20 års Permahyd kvalitet. Ny Klarlack. Permasolid HS Speed Clearcoat 8800. För supersnabb torkning. MyTraining. Det nya träningsprogrammet colorexpert Produkt System Kulörer Träning Marknadsföring 20 års Permahyd kvalitet. Ny Klarlack. Permasolid HS Speed Clearcoat 8800. För supersnabb torkning. MyTraining. Det nya träningsprogrammet på nätet.

Läs mer

Swep Städsystem. Bäst har blivit ännu bättre

Swep Städsystem. Bäst har blivit ännu bättre Swep Städsystem Bäst har blivit ännu bättre Inget slår Swep! Mer än 40 års framgång är ingen slump. Redan när Swep lanserades var succén omedelbar, och marknadens första för-preparerade moppsystem satte

Läs mer

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra!

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra! Välj rätt affärssystem för att din organisation ska blomstra! - En guide till dig som funderar på att byta eller investera i ett ERP system. Innehåll Därför är ett affärssystem viktigt för tillväxten...

Läs mer

SKF005_SE_customer.qxd 2005/02/07 16:00 Page 1 Den magiska lådan

SKF005_SE_customer.qxd 2005/02/07 16:00 Page 1 Den magiska lådan Den magiska lådan 2 Din nyckel till framgång Tänker du på SKF som världsledande inom rullningslager? Då har du helt rätt. För det är vi. Våra högkvalitativa lager har gjort oss till ett av de mest respekterade

Läs mer

Swep Städsystem. Bäst har blivit ännu bättre

Swep Städsystem. Bäst har blivit ännu bättre Swep Städsystem Bäst har blivit ännu bättre Inget slår Swep! Mer än 40 års framgång är igen slump. Redan när Swep lanserades var succén omedelbar, och marknadens första för-preparerade moppsystem satte

Läs mer

EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK

EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK FÖR LEDANDE KAROSSERIVERKSTÄDER Behåll ledarpositionen Historien har lärt oss att det är bra att välkomna förändringar och följa med i utvecklingen. I dag går utvecklingen

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

100 % passerkontroll med FlexAir

100 % passerkontroll med FlexAir 100 % passerkontroll med FlexAir 100% 100 % PASSERKONTROLL ENKELT SÄKERT EKONOMISKT FlexAir Det säkra valet Med FlexAir passerkontrollsystem från Scantron gör du alltid det rätta valet eftersom systemet

Läs mer

Innovativ rullformning. Bättre produkt högre marginaler. Snyggare, starkare

Innovativ rullformning. Bättre produkt högre marginaler. Snyggare, starkare Innovativ rullformning God totalekonomi, minskad miljöbelastning, formskön design och lean production Bättre produkt högre marginaler Prismaflex AB, Staffanstorp Snyggare, starkare, Anderstorp generellt

Läs mer

DiNova- ringen. den nya tidens tätning för högtryckskopplingar. rapport C9000 säker och ekonomisk. information vår service på hemsidan

DiNova- ringen. den nya tidens tätning för högtryckskopplingar. rapport C9000 säker och ekonomisk. information vår service på hemsidan Nyhetsmagasin för återförsäljare - 2:a halvåret 2004 DiNova- ringen den nya tidens tätning för högtryckskopplingar rapport C9000 säker och ekonomisk information vår service på hemsidan 2 Innehållsförteckning

Läs mer

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG HK MF900 50-300 Kvalitet och prestanda Branschledande lastare till traktorer från 50 till 300 hk VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG Ett lastarprogram med högsta

Läs mer

Allt inom it snabbt och säkert

Allt inom it snabbt och säkert Allt inom it snabbt och säkert Simply Faster HISTORIK Per Eriksson, VD på Dustin sedan 2007 Inköp av it-produkter ska vara enkelt och gå snabbt 1984 startade Ulla och Bosse Lundevall familjeföretaget Dustin,

Läs mer

DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING

DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING DOKUMENT & UTSKRIFTER DOKUMENTHANTERING - PRODUKTER - LÖSNINGAR - SERVICE - MILJÖ - PARTNERS DOKUMENTHANTERING EFFEKTIVISERING & LÖNSAMHET RING OSS! RING OFFICE NÄR DET GÄLLER DOKUMENTHANTERING En fungerande

Läs mer

Vi har arbetat med bandtransmissioner. än 30 år.

Vi har arbetat med bandtransmissioner. än 30 år. Vi har arbetat med bandtransmissioner och transportlösningar i mer än 30 år. FREBELT AB är ett familjeägt företag som har en lång erfarenhet och bred kompetens inom området. Hos oss är kunden alltid i

Läs mer

Aastra Solidus ecare Multimediekontaktcenter.» När du tar dina affärer på allvar

Aastra Solidus ecare Multimediekontaktcenter.» När du tar dina affärer på allvar Aastra Solidus ecare Multimediekontaktcenter» När du tar dina affärer på allvar Det finns bara en multimediekontaktcenterlösning som konsekvent ger mycket goda resultat Aastra Solidus ecare. Varför Solidus

Läs mer

Företagspresentation. Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri

Företagspresentation. Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri Hotell Restaurang Café Catering Sjukvård Kommuner Industri Företagspresentation Produkter och system för Disk, Tvätt, Rengöring, Hygien och Desinfektion 2 Du är till för dina gäster. Vi är till för dig.

Läs mer

Mamut Enterprise tar företaget ett steg vidare!

Mamut Enterprise tar företaget ett steg vidare! Mamut Enterprise E4 kombinerar enkelhet, många bra funktioner, bra handböcker och användarvänlighet på ett utmärkt sätt och har dessutom ett sympatiskt pris, både vid inköp och för serviceavtal. Bäst i

Läs mer

Årsredovisning Bolero Aktiebolag 556376 4306. VD berättar 1

Årsredovisning Bolero Aktiebolag 556376 4306. VD berättar 1 Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-05-01-2014-04-30 Innehållsförteckning VD berättar 1 Förvaltningsberättelse 3 Information om verksamheten 3 Översikt över resultat och ställning 2 Väsentliga händelser

Läs mer

Mitel Solidus ecare. Smart kommunikation för utmärkt kundservice. En helt integrerad, komplett lösning för företagskommunikation

Mitel Solidus ecare. Smart kommunikation för utmärkt kundservice. En helt integrerad, komplett lösning för företagskommunikation Mitel Solidus ecare Smart kommunikation för utmärkt kundservice En helt integrerad, komplett lösning för företagskommunikation De företag som lyckas bäst är de sombäst förstår och tillgodoser kundernasbehov.

Läs mer

INNOVATIVA REPARATIONSLÖSNINGAR. Nexa Autocolor Kursprogram 2015

INNOVATIVA REPARATIONSLÖSNINGAR. Nexa Autocolor Kursprogram 2015 INNOVATIVA REPARATIONSLÖSNINGAR Nexa Autocolor Kursprogram 2015 Kära kund, Från praktiska övningar till praktiskt arbete utifrån detta har vi delvis sammanställt kursprogrammet för 2015. Vår uppfattning

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare.

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare. Ärade aktieägare, herr ordförande, kära kollegor, mina damer och herrar. Som ni vet så är hållbarhet, eller SKF Care som vi kallar det, vår ledstjärna sedan lång tid tillbaka. Det är lika viktigt för oss

Läs mer

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare.

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. Maskininvesteringar Gör rätt från start Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. 12 minuter kan ge dig 12 månader Om du funderar på att köpa en ny maskin, ge oss 12 minuter

Läs mer

Utdrag från kapitel 1

Utdrag från kapitel 1 Utdrag från kapitel 1 1.1 Varför en bok om produktionsutveckling? Finns det inte böcker om produktion så att det räcker och blir över redan? Svaret på den frågan är både ja och nej! Det finns många bra

Läs mer

DET BÄSTA BATTERIVALET. Allt startar med

DET BÄSTA BATTERIVALET. Allt startar med DET BÄSTA BATTERIVALET Allt startar med Din huvudguide till BILBATTERIER, 2014 / 2015 DÄRFÖR KAN DU LITA PÅ VARTA Livet är en resa. Och vart vägen än leder får du all kraft du behöver av VARTA. Det spelar

Läs mer

Du behöver inte längre välja mellan prestanda och säkerhet!

Du behöver inte längre välja mellan prestanda och säkerhet! TM Du behöver inte längre välja mellan prestanda och säkerhet! TRYCKLUFT www.cejn.com Med nästan 60 år i branschen finns CEJN över hela världen och vi är stolta över att vi fortfarande är made in Sweden.

Läs mer

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda

Hager specialisten inom elinstallation. Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och. och har 850 ingenjörer anställda Montage » Koncernen satsar starkt på egen produktutveckling och har 850 ingenjörer anställda för forskning och utveckling Hager specialisten inom elinstallation HAGER ELEKTRO ÄR ETT FAMILJEÄGT företag

Läs mer

Underhållsprogram för automatiska entrélösningar. ASSA ABLOY Entrance Systems

Underhållsprogram för automatiska entrélösningar. ASSA ABLOY Entrance Systems Underhållsprogram för automatiska entrélösningar ASSA ABLOY Entrance Systems Del av ett komplett erbjudande ASSA ABLOY Entrance Systems är din fullservicepartner när det gäller underhåll. Vårt underhållserbjudande

Läs mer

En handbok om produktmärkning och spårbarhet

En handbok om produktmärkning och spårbarhet En handbok om produktmärkning och spårbarhet vi har lösningen till bättre lönsamhet En förpackning är så mycket mer än ett skyddande emballage. Märkning ger all viktig information om innehåll och ursprung.

Läs mer