I stadgarna 13 anges vilka riktlinjer som ska iakttas i anslutning till val av Svensk Travsports styrelse. Där står att vederbörande ska:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I stadgarna 13 anges vilka riktlinjer som ska iakttas i anslutning till val av Svensk Travsports styrelse. Där står att vederbörande ska:"

Transkript

1 Valberedningen för Svensk Travport: Förslag till ny styrelse för Svensk Travsport Valberedningen för Svensk Travsport (ST) bestående av följande personer: Marita Arvidsson (ordförande), Stig H Johansson, Jan R Larsson, Mats Olsson och Anders Törnkvist. Vid årsmötet den 28 maj fick valberedningen i uppgift att ge förslag på en ny styrelse för Svensk Travsport. Utgångspunkten var de nya stadgarna. I stadgarna 13 anges vilka riktlinjer som ska iakttas i anslutning till val av Svensk Travsports styrelse. Där står att vederbörande ska: ha ett omvittnat intresse för svensk travsport och kunna avsätta erforderlig tid för uppdraget. ha god insikt i den svenska travsportens folkrörelsekaraktär samt vara väl insatt i medlemmarnas verksamhetsförutsättningar. inneha personliga förutsättningar att medverka till svensk travsports utveckling med ett övergripande synsätt. I valberedningens skrivelse till Svensk Travsports samtliga medlemmar (travsällskap, travklubbar och basorganisationer) angavs utöver vad som anges i 13 nedanstående kompetensområden som prioriterade: Marknad/marknadsföring Ekonomi/ekonomistyrning Organisation, organisationsutveckling Mål, målstyrning Förhandlingserfarenhet Ledarskapserfarenhet I juni månad skickade valberedningen ut skrivelsen där Svensk Travsports medlemmar uppmanades att komma in med förslag på lämpliga personer till Svensk Travsports styrelse. Gensvaret blev väldigt bra och många förslag på kompetenta personer har inkommit till valberedningen. Här nedan presenteras de sju personer som ingår i valberedningens förslag till fullmäktigemötet i Malmö den 3 september. Valberedningen anser att dessa sju är de mest lämpade att driva Svensk Travsports utveckling framåt under de kommande åren. I valberedningens förslag uppfyller samtliga föreslagna styrelsekandidater kraven enligt 13. I förslaget täcks även alla de prioriterade kompetensområdena upp av för uppgiften väl kvalificerade personer. Processen i korthet: Möte Hästsportens Hus : Kort möte för valberedningen att träffas och bestämma första mötesdag. Möte Hästsportens Hus : Vid detta möte diskuterades mötesplan, kompetenser och utskick till medlemmarna.

2 Vecka 23: utskick till medlemmarna Möte Hästsportens Hus : genomgång av inkomna förslag, beslut om vilka personer som skulle bjudas in till intervjuer/samtal. Intervjuer Hästsportens Hus Intervjuer Hästsportens Hus Slutmöte Jägersro : Slutligt förslag arbetades fram. Presentation av valberedningens förslag till styrelse Marjaana Alaviuhkola Födelseår: 1959 Holm Kontaktuppgifter: tel e-post. Veterinär, ägare och VD Hallands Djursjukhus AB Marjaana Alaviuhkola är född i Finland. Hon flyttade till Sverige 1985 och har varit praktiserande hästveterinär här under 25 års tid. Marjaana äger Hallands Djursjukhus med 54 anställda och fyra kliniker i södra Sverige. Marjaana Alaviuhkola blev utsedd till Årets företagare i Sverige 2009 av organisationen Företagarna. Marjaana kom i kontakt med travsporten under sin uppväxt i Helsingfors. Hon arbetade under en period som lärling och har både kört travlopp och ridit montélopp. Medlem i Hallands Travsällskap sedan 17 år, styrelsemedlem i 15 år och är vice ordförande sedan Marjaana har stor erfarenhet av ponnytrav som aktiv ponnyförälder. Hon var med och startade upp Hallands Ponnytravsällskap och var även vice ordförande i föreningen under en period. Marjaana Alaviuhkola är som veterinär, framgångsrik egenföretagare och med bred och djupgående erfarenhet av travet mycket väl lämpad att ingå i Svensk Travsports styrelse, inte minst mot bakgrund att en av de viktigaste framtidsfrågorna för travsportens ledning är och kommer att vara djurskyddet och hur vi behandlar våra hästar. Marjaana har även stor erfarenhet av ledarskap och organisationsutveckling i sin roll som VD för Hallands Djursjukhus.

3 Arendt Cederqvist Födelseår: 1949 Visby Kontaktuppgifter: tel e-post. VD i eget företag - Comfort Visby Arendt Cederqvist är egen företagare inom VVS-branschen sedan 35 år tillbaka. Han är också sedan 1988 ordförande i Comfort som är Sveriges största kedja inom VVSinstallation med 130 fristående medlemsföretag, över 1600 installatörer och 65 butiker. Arendt Cederqvist har varit aktiv inom i travsporten sedan barnsben. Han och hans familj har varit hästägare och uppfödare med betydande framgångar sedan talet. Det har givit honom stora kunskaper om såväl inhemsk som internationell travsport, avel och uppfödning, inte minst om amerikansk travsport. Arendt har också varit engagerad i travpolitiken. Han var under åren ordförande på Visbytravet och ledde framgångsrikt utvecklingsarbetet efter en nedgångsperiod för banan i början av 1990-talet. Arendt Cederqvist har även varit suppleant i STC:s styrelse under en period. Arendt Cederqvists erfarenheter från travsporten både i Sverige och internationellt är värdefulla för Svensk Travsports styrelse. Hans näringslivserfarenhet och kunskap om styrelsearbete är omfattande liksom viktiga kompetensområden som målstyrning och ekonomistyrning.

4 Dag Ekner Födelseår: 1962 Sandared Kontaktuppgifter: tel e-post. Försäljningsdirektör Svenska Fönster Dag Ekner har arbetat som distriktschef och försäljningschef inom Forbo Forshaga AB, och som VD för Forbo Forshaga Norge AS, v.vd Forbo Flooring och som försäljningsdirektör på Svenska Fönster AB sedan Dag Ekner är utbildad marknadsekonom och i examensarbeten under utbildningen valde han ämnet Utveckling av Åbytravet. Dag Ekners stora hästintresse väcktes i början av 1980-talet. Förutom travintresse har han även ett engagemang för ridsporten. Dag Ekner arbetade under en period på 1980-talet i travstall. Första travaren köptes och idag äger han flera travhästar som finns i professionell träning på olika håll i landet. Med Dag Ekner får Svensk Travsports styrelse en ledamot med bred kompetens inom flera av de områden som krävs för att utveckla vår sport. Förutom gedigna kunskaper i marknadsföring och mångårig erfarenhet av förhandlingar har Dag Ekner stor erfarenhet av att arbeta fram visioner och tydliga affärsidéer konkretiserade till mål. Han har styrkan att förändra och utveckla en organisation mot klara och tydliga mål. I samband med organisationsutveckling har Dag Ekner haft stort fokus på utbildning. Dag Ekner är den person i vårt förslag som inte har bakgrund från styrelsearbete i ett travsällskap och kan se travsporten och dess utveckling från ett annat perspektiv. Dag Ekner är engagerad i travsportens utveckling och han är väl insatt i svensk travsports uppbyggnad som folksport med sport och spel i balans.

5 Maria Lejon Födelseår: 1961 Linköping Kontaktuppgifter: tel e-post. Civilingenjör och IT-konsult med eget företag Hidalus AB Maria Lejon tog examen som civilingenjör i datateknik 1984 och hon arbetar med att utveckla datasystem för mediebranschen. Bland kunderna kan nämnas Aftonbladet och Expressen. Marias stora hästintresse har funnits med hela livet. Maria Lejon har varit aktiv hoppryttare och som sådan kvalade hon in till Junior-SM 1977 och 1978 med en omskolad travhäst. Travkarriären inleddes med delägarskap i flera dugliga tävlingshästar under och början av 90-talet startade den egna travverksamheten med uppfödning och tävlingsverksamhet i liten skala. Maria Lejon var ledamot i RST:s styrelse År var Maria ordförande i Östergötlands Travsällskap. Sedan 2004 är Maria ledamot i STC:s styrelse och hon är även ledamot i ATGs styrelse. Maria Lejon har ett brinnande intresse och engagemang i travsporten. Hon är väl insatt i verksamheten inom ett travsällskap, administrationen av Svensk Travsport och ATG och har även perspektivet som en liten uppfödare och B-tränare. Maria Lejon bidrar också med viktig kompetens inom målstyrning och organisationsstyrning.

6 Hans Ljungkvist Födelseår: 1952 Partille Kontaktuppgifter: tel e-post. VD och koncernchef AB Geveko Hans Ljungkvist har arbetat som travbanechef i Östersund och på Åby , chef inom Jämtlands Folkbank och har innehaft olika chefstjänster inom SEB, Göteborg mellan , vidare Ekonomi- och finansdirektör i Bure Equity AB och VD för AB Geveko Hans Ljungkvist har haft uppdrag både som tjänsteman och förtroendevald inom travsporten. Han startade sin karriär som understarter på Östersund Bland förtroendeuppdragen kan nämnas: ordförande på Åby , ledamot under två perioder i STC:s styrelse mellan , ledamot i besvärsnämnden, ordförande i Travronden och uppdraget som statlig representant i ATGs styrelse från Hans Ljungkvist har en helhetssyn på svensk travsport genom ett långt och djupt intresse för travet och är väl insatt i medlemmarnas verksamhetsförutsättningar. Han besitter stor erfarenhet av ledarskap inom såväl näringslivet som travsporten. Hans Ljungkvist har även stor erfarenhet av ekonomistyrning i sin nuvarande roll som VD för ett stort företag och från sina tidigare anställningar. Hans Ljungkvist är dessutom en erfaren förhandlare, något som vi anser vara en nödvändig kompetens inom styrelsen. Med sin stora och breda erfarenhet från olika uppdrag inom travsporten och inom näringslivet är han mycket lämpad att vara med och leda svensk travsport framåt. Hans Ljungkvist slutar sin anställning inom Geveko under hösten 2010 varför han kommer att kunna avsätta den tid som erfordras för engagemanget i Svensk Travsports styrelse.

7 Lars Olofsson Födelseår: 1955 Boden Kontaktuppgifter: tel e-post. VD ADL och regionchef PEAB Industri Norrland, driver dessutom flera egna företag. Lars Olofssons har bakgrunden som entreprenör och egen företagare. Lars Olofssons travintresse väcktes i 20-årsåldern då en spelvinst omsattes till ett köp av den första hästen. Sedan dess har engagemanget utvecklats och hela tiden utvidgats. Genom sin familj är han djupt involverad i ett professionellt travstall, avel och uppfödning. Lars Olofssons travpolitiska engagemang har sin grund i viljan att förändra. Han har ett engagemang i Norrbottens Travsällskap sedan 1980-talet och från dess styrelse sedan 1990-talet. Numera är Lars Olofsson ordförande i Norrbottens Travsällskap och han valdes in i STC:s styrelse Lars Olofsson har förmågan att se travsporten ur ett brett helhetsperspektiv och är genom sin entreprenörsanda och sin travkunskap mycket lämpad som ledamot i Svensk Travsports styrelse. Mål och målstyrning är ledord för Lars Olofssons sätt att leda travets utveckling på sin hemmabana PEAB-travet Boden. Han har haft förmågan att organisera PEAB-travet Boden till en av de mest effektivt drivna travbanorna i landet.

8 Magnus Svensson Födelseår: 1967 Sundsvall Kontaktuppgifter: tel e-post. VD för SCA Transforest Magnus Svensson är civilingenjör i Industriell Ekonomi/Maskinlinjen. Han arbetar nu som VD för SCA Transforest, som är SCA-koncernens shippingföretag med ca 360 anställda i Europa. Magnus Svensson har ett tiotal styrelseuppdrag inom olika hamn-, transport- och distributionsbolag/organisationer i Sverige, Europa och USA. Dessutom är han aktiv i olika branschorganisationer som ägnar sig åt lobbyarbete mot riksdag och regering. Hästar har funnits i Magnus Svenssons familj sedan travsportens gryning på talet och han har ett djupt rotat travintresse. Han äger idag två hästar som tränas inom familjen. Magnus har själv haft B-licens och har kört ett tiotal lopp. Magnus Svensson är medlem i Norrlands Travsällskap sedan 1998, styrelseledamot sedan 2004, vice ordförande 2005 och valdes till ordförande Magnus Svensson är medlem i STC:s styrelse sedan Genom sina erfarenheter från ledande befattningar och styrelseuppdrag inom näringslivet samt från förtroendeuppdrag inom travsporten är Magnus Svensson en stor tillgång för Svensk Travsport. Magnus Svenson bidrar med djupa kunskaper i företagsledning, ekonomi och kommunikation och andra kompetensområden vi särskilt vill peka på är ekonomistyrning och målstyrning.

9 Styrelsekandidaternas föreslagna mandattider Marjaana Alaviuhkola 4 år Arendt Cederqvist 4 år Dag Ekner 4 år Maria Lejon 2 år Hans Ljungkvist 4 år Lars Olofsson 2 år Magnus Svensson 2 år Med vänlig hälsning Valberedningen för Svensk Travsport Marita Arvidsson Stig H Johansson Jan R Larsson Mats Olsson Anders Törnqvist

STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT

STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT STADGAR FÖR SVENSK TRAVSPORT Stadgarna antagna 2010-03-10 och 2010-05-28. Ändringar i 10 och 14 antagna 2011-04-27 och 2011-09-02. Ändring i 18 antagen 2011-09- 02 och 2012-04-25. Ändring i 6 antagen 2014-04-23

Läs mer

Praktisk information om nomineringsprocessen

Praktisk information om nomineringsprocessen Praktisk information om nomineringsprocessen s vision är att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår som genom att tillvarata deras akademiska, ekonomiska, rättsliga och

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse

Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse Protokoll fört vid sammanträde på Jägersro med Svensk Travsports styrelse 2013-08-30. Protokoll 6/2013 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist, Dag

Läs mer

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229

VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 VALBEREDNINGENS INSTRUKTION HSB BRF SNÖSÄTRA 229 1. INLEDNING Denna instruktion är utformad speciellt för Brf Snösätra och är antagen av föreningens årsstämma 2015-04-22. ALLMÄNT Föreningsstämmans beslut

Läs mer

Valberedningens förslag till årsmötet 19/2 2015

Valberedningens förslag till årsmötet 19/2 2015 Valberedningens förslag till årsmötet 19/2 2015 Redogörelse för hur valberedningen bedrivit sitt arbete. Valberedningen har bestått av Andreas Dahlander (sammankallande), Birgitta Kihl, Louise Ribbing

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse

Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse Protokoll fört vid sammanträde i Hotell Best Western, Bromma, med Svensk Travsports styrelse 2013-05-24 Protokoll S 4/2013 Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , BODENS TRAVBANA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE OCH , BODENS TRAVBANA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-03-25 OCH 2015-03-26, BODENS TRAVBANA. Protokoll S2/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , JÄGERSRO, MALMÖ

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , JÄGERSRO, MALMÖ PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-09-05, JÄGERSRO, MALMÖ Protokoll S7/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN, BROMMA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN, BROMMA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-05-23 2014-05-24, BEST WESTERN, BROMMA Protokoll S5/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

Till medlemmarna i Västerbottens Travsällskap. VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INFÖR FÖRENINGSSTÄMMA 16 april 2019

Till medlemmarna i Västerbottens Travsällskap. VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INFÖR FÖRENINGSSTÄMMA 16 april 2019 Sida: 1 av 5 Till medlemmarna i Västerbottens Travsällskap VALBEREDNINGENS FÖRSLAG INFÖR FÖRENINGSSTÄMMA 16 april 2019 VAL AV STYRELSELEDAMÖTER, ORDFÖRANDE OCH REVISORER Styrelsen består av 7 ordinarie

Läs mer

VART ÄR VI PÅVÄG 2? Fortsatt utredning kring avelsfrågor, gjord av Björn Damm, påuppdrag av ASVT 2013-09-04

VART ÄR VI PÅVÄG 2? Fortsatt utredning kring avelsfrågor, gjord av Björn Damm, påuppdrag av ASVT 2013-09-04 VART ÄR VI PÅVÄG 2? Fortsatt utredning kring avelsfrågor, gjord av Björn Damm, påuppdrag av ASVT 2013-09-04 Bakgrund och Syfte Bakgrund Att uppdatera och fördjupa den tidigare utredningen och därmed belysa

Läs mer

VÄRNHEMSSKOLAN. Naturbruksprogrammet Jägersro Trav och galopp

VÄRNHEMSSKOLAN. Naturbruksprogrammet Jägersro Trav och galopp VÄRNHEMSSKOLAN Naturbruksprogrammet Jägersro Trav och galopp NATURBRUKSPROGRAMMET Intresserad av hästar? Då är Jägersro Trav och galopp en utbildning för dig! Är du intresserad av hästsport? Tycker du

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2015-09-04 2015-09-05, CLARION HOTELL & CONGRESS MALMÖ LIVE, MALMÖ. Protokoll F 2/2015 Närvarande: Styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-03-26, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S3/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM

Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM Vi måste ha drömmar och lusten at t för verk liga dem DESTIN AT IONSU T V ECK LING & TURISM Det här Vi erbjuder vet vad som vi krävs Bjerkne & Co hjälper Idag investerar destinationer, städer, organisationer

Läs mer

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet vi får den styrelse vi förtjänar Vi får de ledare vi förtjänar! Arne Karlsson Kort presentation Augusti 1976 Valberedningens plats i Förbundet Revisorer

Läs mer

BÖRJA MED TRAV MÅNGA VÄGAR IN I TRAVSPORTEN FRÅN TRAVSKOLA TRAVGYMNASIUM PONNYTRAV RIDNING/MONTÉ FRÅN PUBLIK TILL AKTIV FÖRÄLDRAR/SLÄKTINGAR

BÖRJA MED TRAV MÅNGA VÄGAR IN I TRAVSPORTEN FRÅN TRAVSKOLA TRAVGYMNASIUM PONNYTRAV RIDNING/MONTÉ FRÅN PUBLIK TILL AKTIV FÖRÄLDRAR/SLÄKTINGAR UNGA TRAVET BÖRJA MED TRAV MÅNGA VÄGAR IN I TRAVSPORTEN FRÅN TRAVSKOLA TRAVGYMNASIUM PONNYTRAV RIDNING/MONTÉ FRÅN PUBLIK TILL AKTIV FÖRÄLDRAR/SLÄKTINGAR LEDARE SÄTT IN I TRAVSPORTEN Välkommen till travsporten!

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD , NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS FÖRTROENDERÅD 2016-03-03 2016-03-04, NOVA PARK CONFERENCE, KNIVSTA. Protokoll F 1/2016 Närvarande: Styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist (ordförande),

Läs mer

! " # $ $% /)0 / ! "# $%&$ ' # ( " (# '

!  # $ $% /)0 / ! # $%&$ ' # (  (# ' ! " # $ $% &# + # - #!#! "# $%&$ '"& #" ' # ( " (# ' '()* ',( + (& $.) /)0 / 12344244 ') * "++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, *- ) '+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++,,* ')++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++.,*/

Läs mer

Förslag från valberedningen i FM Mattsson Mora Group AB

Förslag från valberedningen i FM Mattsson Mora Group AB Förslag från valberedningen i FM Mattsson Mora Group AB 2018-04-04 Valberedningens förslag till beslut vid FM Mattsson Mora Group AB s årsstämma den 15.e maj 2018 VALBEREDNINGENS LEDAMÖTER Hans Karlsson

Läs mer

Svar på remiss avseende STC stadgar

Svar på remiss avseende STC stadgar NTHF 2009-12-27 1 ( 6 ) Norrbottens Hästägareförening Styrelsen RST C/o Stig Lundqvist Svar på remiss avseende STC stadgar Sammanfatting Norrbottens Hästägareförening ( NTHF) anser att Svensk travsport

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2015-04-22, NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och öppnade mötet. 1

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd , Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm

Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd , Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm Protokoll fört vid sammanträde med Svensk Travsports förtroenderåd 2014-03-05, Kongressen (Nordinsalen) Solvalla travbana, Stockholm Protokoll F 1/2014 Närvarande: styrelsens ledamöter: Hans Ljungkvist

Läs mer

STADGAR antagna

STADGAR antagna STADGAR antagna 2009-03-12 Föreningens namn och firma 1 Föreningens namn och firma är Blekinge Travsällskap Föreningens ändamål är särskilt: Föreningens ändamål 2 att anordna travtävlingar att verka för

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE

Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE Bjuder dig på en seminariedag under temat: NÖJD PERSONAL = NÖJDA KUNDER = NÖJDA ÄGARE Seminariedagen äger rum på restaurang Grappa, Sankt Eriksgatan 86, Stockholm den 15:e november 2017 kl 09:00-15:00.

Läs mer

Valberedningens förslag

Valberedningens förslag Göteborg Valberedningens förslag 1/5 Valberedningens förslag Följande dokument redovisar valberedningens förslag till val av styrelse för Röda Korsets Ungdomsförbund i Göteborg (RKUF Göteborg). Styrelse

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2014-02-07, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA Protokoll S2/2014. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Arendt Cederqvist, Dag Ekner,

Läs mer

ASVT är rikstäckande, har bred kompetens/erfarenhet och mångfald.

ASVT är rikstäckande, har bred kompetens/erfarenhet och mångfald. ASVT mot 2018 Verksamhetsplan Innehållsförteckning: Bakgrund Verksamhetsidén Visionen Värdegrunden Övergripande strategiska mål Avel Travpolitik Medlemmarna/kunderna Organisation Ekonomi Bakgrund ASVT

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2018-04-25, NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och öppnade mötet. 1

Läs mer

01.2 Valberedningspolicy

01.2 Valberedningspolicy 01.2 Valberedningspolicy Styrdokument: Gäller för: Beslutad av: Datum för beslut om fastställande: Datum för beslut om revidering senast: Dokumentägare: Tillhandahållande: Konfidentiell status: Rättslig

Läs mer

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016 VALBEREDNINGENS FÖRSLAG, REDOGÖRELSE FÖR VALBEREDNINGENS ARBETE OCH MOTIVERADE YTTRANDE INFÖR BOLAGSSTÄMMA I NGS GROUP AB (PUBL) DEN 27 APRIL 2016 Bakgrund Valberedningen utsågs på NGS Group AB (publ):s

Läs mer

Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte , Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm

Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte , Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm Protokoll fört vid Svensk Travsports ordinarie fullmäktigemöte 2011-04-27, Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana, Stockholm Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG

AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG PROGRAMUTBUD AFFÄRSPROGRAM FÖR INDIVIDER OCH FÖRETAG BUSINESS IN PROGRESS IHM MANAGEMENT IS DOING THINGS RIGHT, LEADERSHIP IS DOING THE RIGHT THINGS. PETER DRUCKER IHM School in Progress IHM verkar mitt

Läs mer

ASVT mot 2017 ASVT mot 2012

ASVT mot 2017 ASVT mot 2012 ASVT mot 2017 Verksamhetsplan Innehållsförteckning: - Bakgrund - Verksamhetsidén - Visionen - Värdegrunden - Övergripande strategiska mål - Medlemmarna/kunderna - Organisation Bakgrund ASVT är en av travsportens

Läs mer

Chef till Nationellt forensiskt centrum

Chef till Nationellt forensiskt centrum Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till Nationellt forensiskt centrum Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INLEDNING Föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer bör beredas genom en av medlemmarna styrd, strukturerad och öppen process,

Läs mer

VARMT VÄLKOMNA TILL TRAVSKOLAN

VARMT VÄLKOMNA TILL TRAVSKOLAN VARMT VÄLKOMNA TILL TRAVSKOLAN FUNDERAR DU PÅ ATT Foto: Kanal 75 BÖRJA MED TRAV? Då är travskolan något för dig! Travskolan är öppen för alla och här erbjuder vi något för hela familjen. I stallen finns

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Fastställd av förbundsstyrelsen 12 november 2015 2 [11] Innehållsförteckning Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser... 3 I Lärarförbundets

Läs mer

Vi bidrar till regionens utveckling

Vi bidrar till regionens utveckling Vi bidrar till regionens utveckling Högskolan Kristianstad Hos oss finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett campus. Vi är stolta

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND

INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND Styrelsen\Valberedning\ 1 (7) INSTRUKTION FÖR VALBEREDNINGEN I HSB ÖSTERGÖTLAND INLEDNING Föreningsstämmans beslut om tillsättning av styrelse respektive revisorer bör beredas genom en av medlemmarna styrd,

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2017-04-26, NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och öppnade mötet. 1

Läs mer

Chefer till avdelningen för särskilda utredningar, chefer till regionala verksamheter

Chefer till avdelningen för särskilda utredningar, chefer till regionala verksamheter Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chefer till avdelningen för särskilda utredningar, chefer till regionala verksamheter Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07 Personinformation Distriktsstyrelsen Foto: Mittsvenska Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola.

Läs mer

01.2 Valberedningspolicy

01.2 Valberedningspolicy 01.2 Valberedningspolicy Styrdokument: Gäller för: Beslutad av: Datum för beslut om fastställande: Datum för beslut om revidering senast: Dokumentägare: Tillhandahållande: Konfidentiell status: Rättslig

Läs mer

Vision Göteborg, Valutskottet

Vision Göteborg, Valutskottet Till Vision Göteborgs Klubbar F.v.b. till medlemmar inom respektive område Hej medlem! Det är återigen dags för nominering av personer till Vision Göteborgs avdelningsstyrelse (även revisorer och ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE /21, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE /21, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-10-20/21, HÄSTSPORTENS HUS, SOLVALLA. Protokoll S6/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

GL BALA KOMMUNEN 2017

GL BALA KOMMUNEN 2017 GL BALA KOMMUNEN 2017 Vad är Globala Kommunen? Globala Kommunen är ett kommunikationsprojekt där kommuner, lokala organisationer och Sida samarbetar för att öka kunskapen om och intresset för en rättvis

Läs mer

Stadgar för Haflingersport Sverige

Stadgar för Haflingersport Sverige Stadgar för Haflingersport Sverige Bildad den 28 september 2014. Förslag på ändringar på stadgar, beslutas av årsmöte samt extra allmänt möte 2017. 1 Ändamål Föreningen skall skapa en plattform för alla

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN HOTELL, BROMMA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE , BEST WESTERN HOTELL, BROMMA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2015-05-29, BEST WESTERN HOTELL, BROMMA. Protokoll S4/2015. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Maria Lejon, Marjaana Alaviuhkola, Arendt

Läs mer

Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr

Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr Valberedningen i Brinova Fastigheter AB (publ.) org.nr 556840-3918 ( Bolaget ) fullständiga förslag inför årsstämman 2018 och motiverade yttrande över val av styrelse Valberedningen för Bolaget, som utsetts

Läs mer

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE

RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE RST RIKSFÖRBUNDET FÖR SVERIGES TRAVHÄSTÄGARE Protokoll för vid RST:s årsmöte 2016-04-28, Hästsportens Hus Ordförande Anders Holmqvist hälsade välkommen till årsmötet 2016, och gick igenom hålltider för

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

HR & Kommunikationschef

HR & Kommunikationschef Befattningsbeskrivning: HR & Kommunikationschef April 2018 Setterwalls Advokatbyrå Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt

Läs mer

Vision Göteborg, Valutskottet

Vision Göteborg, Valutskottet Till Vision Göteborgs Klubbar F.v.b. till medlemmar inom respektive område Hej medlem! Det är återigen dags för nominering av personer till Vision Göteborgs avdelningsstyrelse (även revisorer och ledamöter

Läs mer

Distriktsförenings Normalstadgar

Distriktsförenings Normalstadgar Distriktsförenings Normalstadgar Datum: 2017-01-01 Förslag till Normalstadgar för Distriksföreningar inom Svenska Ridtravarförbundet Distrikt: Bildat den Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt

Läs mer

HANDBOK. Till dig som är förtroendevald

HANDBOK. Till dig som är förtroendevald HANDBOK Till dig som är förtroendevald Välkommen som förtroendevald Lokal närvaro ger regional och nationell styrka. Det är vår tro och vår utgångspunkt. Du som är ledamot i fullmäktige är en av 59 medlemmar

Läs mer

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC).

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). STADGAR FÖR FÖRENINGEN Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). 1 Föreningens firma Föreningens firma är; Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC) 2 Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning för

Läs mer

Travklubben Sleipner. Åbo

Travklubben Sleipner. Åbo Travklubben Sleipner Åbo 160210 Information Marita Arvidsson, ordförande i Travklubben Sleipner sedan 2009 E post: marita.arvidsson@sleipner.org Hemsida: www.sleipner.org Facebook: Travklubben Sleipner

Läs mer

Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar. SISU-stämman beslutar bifalla FS förslag till stadgeändringar enligt nedan.

Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar. SISU-stämman beslutar bifalla FS förslag till stadgeändringar enligt nedan. 13:7 Ändringar av SISU Idrottsutbildarnas stadgar : att SISU-stämman beslutar bifalla till stadgeändringar enligt nedan. 1 Kap Allmänna bestämmelser för Studieförbundet SISU Ändamål/verksamhetsidé Verksamhetsidé

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA.

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA. PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED SVENSK TRAVSPORTS STYRELSE 2016-05-26 PÅ BEST WESTERN HOTEL, BROMMA. Protokoll S4/2016. Närvarande: Hans Ljungkvist, ordförande, Erik Adielsson, Marjaana Alaviuhkola,

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

STADGAR FÖR ÅBY TRAVSÄLLSKAP Fastställt Reviderat Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2

STADGAR FÖR ÅBY TRAVSÄLLSKAP Fastställt Reviderat Föreningens namn och firma. Föreningens ändamål 2 STADGAR FÖR ÅBY TRAVSÄLLSKAP Fastställt 2014-05-14 Reviderat 2016-05-11 Föreningens namn och firma 1 Föreningens namn och firma är Åby Travsällskap. Föreningens ändamål är särskilt: Föreningens ändamål

Läs mer

Valberedningens arbete

Valberedningens arbete Tennislyftet uppslag 3 Klubblocket Målgrupp: Valberedning, information till styrelse 2014 Sida 1 (7) Valberedningens arbete Innehåll 1. Syfte 2. Arbetsplan 3. Inhämta fakta 4. Rekrytering 5. Kandidatfakta

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

FÖRBUNDSMÖTET 2016 Valberedningens förslag

FÖRBUNDSMÖTET 2016 Valberedningens förslag Valberedningens förslag Valberedningens förslag - Förbundsordförande 2016-2018 Anna Iwarsson, Bromma, 49 Anna har stor erfarenhet av förtroendeuppdrag och fick sitt första uppdrag som 15-åring. Anna har

Läs mer

3 Anmälan av styrelsens val av sekreterare vid stämman Eva Ericsson anmäldes som styrelsens val av sekreterare vid stämman.

3 Anmälan av styrelsens val av sekreterare vid stämman Eva Ericsson anmäldes som styrelsens val av sekreterare vid stämman. Avskrift Justerat Protokoll fört vid Svenska Travsportens Centralförbunds ordinarie fullmäktigemöte 2008-05-23, Kongressen (Nordinsalen), Solvalla travbana STC:s ordförande Patrik Sandin: Bästa travvänner!

Läs mer

IHM Ledarutveckling Resultat i affären.

IHM Ledarutveckling Resultat i affären. IHM Ledarutveckling Resultat i affären. Ditt ledarskap oc IHM Ledarutveckling IHMs ledarprogram vänder sig till dig som vill nå hela vägen i ditt ledarskap. Vi utgår alltid ifrån din specifika ledar ut

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Styrelseuppdraget innebär: Styrelsen är avdelningens politiska och verkställande ledning och ansvarar för verksamheten mellan årsmötena och att verksamheten bedrivs

Läs mer

Chef för Regionalt utvecklingscentrum

Chef för Regionalt utvecklingscentrum Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för Regionalt utvecklingscentrum till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens

Läs mer

STADGAR. för Företagarna Göteborg ansluten till. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för Företagarna Göteborg ansluten till. organisationen FÖRETAGARNA STADGAR för Företagarna Göteborg ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Dessa stadgar bygger på normalstadgar som ändrades vid kongressen i Umeå 2008. Dessa stadgar godkändes av den nationella föreningens

Läs mer

Att Leda som Kvinna. Ett program som hjälper dig att hitta ditt eget bästa sätt att leda som kvinna

Att Leda som Kvinna. Ett program som hjälper dig att hitta ditt eget bästa sätt att leda som kvinna Att Leda som Kvinna Ett program som hjälper dig att hitta ditt eget som kvinna Att Leda som Kvinna Ett program som hjälper dig att som kvinna Syftet med programmet är att ge förutsättningar, kunskaper

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM

PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE , NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM PROTOKOLL FÖRT VID SVENSK TRAVSPORTS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2016-04-20, NORDINSALEN, SOLVALLA TRAVBANA, STOCKHOLM Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist hälsade välkommen och öppnade mötet. Ordföranden

Läs mer

Valberedningens förslag till årsmötet 2019

Valberedningens förslag till årsmötet 2019 Valberedningens förslag till årsmötet 2019 Nuvarande styrelse Veronica Magnusson Hallberg Ordförande (årsmötet 2018 - årsmötet 2020) Lars Oké Vice ordförande (årsmötet 2017 - årsmötet 2019) Carina Karlsson

Läs mer

Stadgar. Ledarna inom Energi & Teknik Verksamhetsområde, uppgift och organisation. Föreningsstämma

Stadgar. Ledarna inom Energi & Teknik Verksamhetsområde, uppgift och organisation. Föreningsstämma Stadgar Ledarna inom Energi & Teknik 2015 Verksamhetsområde, uppgift och organisation 1 Verksamhetsområde Ledarna inom Energi & Teknik en branschförening inom Ledarna som organiserar chefer, inom energi-,

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN?

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? 7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? MEDLEM Allt startar med medlemmen i föreningen. FÖRENING Medlemmen påverkar föreningen på årsmötet i februari. DISTRIKT Medlemmen tillsammans med föreningen påverkar distriktet

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

Hästnäringens statistikprojekt

Hästnäringens statistikprojekt Hästnäringens statistikprojekt Tobias Heldt, Högskolan Dalarna Presentationen i korthet 1. Bakgrund 2. Om projektet 3. Vad kan vi förvänta oss Regionalekonomisk betydelse av travsporten: Exemplet DalaTravet

Läs mer

Swedbanks valberedning har föreslagit Anders Igel, Pia Rudengren, Anders Sundström och Karl-Henrik Sundström som nya ledamöter i Swedbanks styrelse.

Swedbanks valberedning har föreslagit Anders Igel, Pia Rudengren, Anders Sundström och Karl-Henrik Sundström som nya ledamöter i Swedbanks styrelse. Pressmeddelande 22 mars 2009 Nominering till styrelsen i Swedbank 2009 Swedbanks valberedning har föreslagit Anders Igel, Pia Rudengren, Anders Sundström och Karl-Henrik Sundström som nya ledamöter i Swedbanks

Läs mer

Bolagsstyrningsrapport

Bolagsstyrningsrapport Bolagsstyrningsrapport Namn: Lars Andersson Född: 1941 Utbildning: Tekniskt Gymnasium Högskoleutbildning Arbetslivserfarenhet: VD Eskilstuna Energi & Miljö 20 år Uppdrag i bolaget: Ordförande Adjungerad

Läs mer

Motion till Ancce Suecias årsmöte förslag samt stadgar

Motion till Ancce Suecias årsmöte förslag samt stadgar 2016-02-23 Motion till Ancce Suecias årsmöte 2016 - förslag samt stadgar Vid årsmöte 2010 beslutades det att FSHS skulle bildas med syfte att verka som övergripande förbund med ett direkt samarbete med

Läs mer

VALBEREDNINGSRAPPORT 2 011

VALBEREDNINGSRAPPORT 2 011 SRAPPORT 2 011 Valberedningens redogörelse inför Hakon Invests årsstämma den 19 april 2012 Bakgrund Den 12 oktober 2011 offentliggjorde Hakon Invest namnen på de personer som utgör valberedningens sammansättning

Läs mer

Till Enskilda medlemmar, Medlemsorganisationer och Lokalföreningar i UN Women nationell kommitté Sverige

Till Enskilda medlemmar, Medlemsorganisationer och Lokalföreningar i UN Women nationell kommitté Sverige Till Enskilda medlemmar, Medlemsorganisationer och Lokalföreningar i UN Women nationell kommitté Sverige Ett år går fort och förberedelserna inför årsmötet 2016 är igång. Valberedningen för UN Women nationell

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

Chef för Regionala underrättelseenheten i region Nord, Öst och Bergslagen

Chef för Regionala underrättelseenheten i region Nord, Öst och Bergslagen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för Regionala underrättelseenheten i region Nord, Öst och Bergslagen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Valberedningen DET VIKTIGASTE UPPDRAGET

Valberedningen DET VIKTIGASTE UPPDRAGET Valberedningen DET VIKTIGASTE UPPDRAGET Hyresgästföreningen Aros-Gävle 2018 2 Till dig som är valberedare Det här materialet vänder sig till dig som är valberedare på lokal, kommun- eller regionnivå. Det

Läs mer

CONNECTs Delfiner. CONNECT Norr bidrog till att 42 miljoner kronor i restes i form av nytt kapital. (CONNECT i Sverige som helhet: 77mkr )

CONNECTs Delfiner. CONNECT Norr bidrog till att 42 miljoner kronor i restes i form av nytt kapital. (CONNECT i Sverige som helhet: 77mkr ) BAKGRUND CONNECT Norr 2011 : CONNECT Norr bidrog till att 42 miljoner kronor i restes i form av nytt kapital. (CONNECT i Sverige som helhet: 77mkr ) Sex Investerarträffar Tolv Företagspresentationer för

Läs mer

Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013. Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol

Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013. Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol Information 4-2013 från Svensk Galopps valberedning våren 2013 Förslag till val av styrelse, revisorer och galoppöverdomstol Efter slutfört uppdrag överlämnar valberedningen nedanstående förslag till ledamöter

Läs mer

Åby Travhästägareförening Bilaga 1 till ÅTHF styrelseprotokoll 120904 2012-09-04

Åby Travhästägareförening Bilaga 1 till ÅTHF styrelseprotokoll 120904 2012-09-04 Åby Travhästägareförening Bilaga 1 till ÅTHF styrelseprotokoll 120904 2012-09-04 Åtgärds-och aktivitetsprogram för Åby Travhästägareförening. Inledning. Enligt stadgarna för Åby travhästägareförening är

Läs mer

Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende:

Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende: Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende: Ledarskap Kompetensförsörjning Tydliga karriärvägar Man ansträngde sig för att de anställda skulle passa in i gruppen Utbildning

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter Förord På Fonus distriktsstämmor utses distriktsråd som ska vara länk mellan den demokratiska och den affärsmässiga organisationen. Distriktsrådens sammansättning och uppgifter regleras av stadgarna och

Läs mer

Chefer till gemensam HR

Chefer till gemensam HR Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chefer till gemensam HR Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen

Läs mer