Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 31 maj 2006, klockan Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 31 maj 2006, klockan Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp)"

Transkript

1 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 31 maj 2006, klockan Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Martin Carling (c) Ove Johansson (c) Kenneth Gustavsson (c) Rune Karlsson (s) Per-Erik Norlin (s) Jan-Gunnar Eliasson (s) Christer Pettersson, ek.chef, 85 Katarina Wästlund, kommunsekr Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Justerande Ingemar Bäckman (kd) Plats och tid Kommunkontoret, måndag den 5 juni 2006, kl för justering Paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande ANSLAGSBEVIS Kommunstyrelsens prot är justerat Sammanträde: Anslaget sätts upp: Anslaget tas ned: Underskrift Tillkännages genom anslag.

2 85 Budgetramar Plan för perioden , Dnr Kommunstyrelsen behandlar förslag till riktlinjer och ramar för perioden Utöver underlag för ramar och riktlinjer har tidigare redovisats yttrande från nämnder och styrelser. Vid dagens sammanträde redovisas följande handlingar: MBL protokoll samt skrivelse från personalorganisationer, yttrande från SPF Edsbygden och PRO (protokoll från Kommunala pensionärsrådet (KPR) ännu ej klart bifogas underlaget till kommunfullmäktige), skrivelse från arbetsgruppen Hälsa på arbetsplatsen i samband med genomförande av projekt Hälsa på arbetsplatsen, fokusnämnden 45/06 kompletterande yttrande, redovisning av servicenämndens förvaltningschef avseende investeringsuppdrag inför budgetramar , socialnämndens ordförande framför behov av medel för ombyggnad av Edsgärdet, reviderade förslag till kommungemensamma mål. - Uppdrag till ekonomichef att utreda förutsättningar för finansiering i 2006 års budget avseende kompletterande medel för hälsoprojekt. Möjligheter för delfinansiering av schemaomläggning vid Hagalid skall samtidigt belysas. Uppdrag till ekonomichef att sammanställa ramar på basis av dagens förslag till beslut i kommunstyrelsen. Uppdrag till ekonomichef att utarbeta tidplan för höstens budgetarbete. Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar enligt följande: MBL I enlighet med förslag från personalorganisationerna ej längre ha med särskild skrivning i budgetunderlaget om att lägsta lönenivå skall gälla. Frågan får hanteras av personalutskottet. KPR Yttrande från pensionärsorganisationerna skall beaktas i samband med översyn av äldreomsorgsplanen. Åt socialnämnden uppdras att genomföra översyn av äldreomsorgsplanen. Översynen skall vara klar senast under våren (2)

3 Forts 85 Investeringsbudget/plan Utöver anslag i underlag för ramar och riktlinjer inarbetas särskild objektsreserv under kommunstyrelsen för markering av framtida investeringsbehov med 1 mkr för 2007 samt 5 mkr vardera för åren Uppdrag till servicenämnden att redovisa åtgärder och kostnader för utemiljö/lekplats Snörrum. Uppdrag till servicenämnden att redovisa ekonomiska förutsättningar för genomförande av VA Nössemark. Effekter av VA-taxa, anslutningsavgifter skall redovisas. Likviditet/lån Vid beräkning av likviditet skall 7 mkr tas med i beräkning som grovt uppskattad beräkning för återställning sopstationen Onsön. Servicenämndens förslag i ärendet avvaktas. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslås bemyndigas att vid behov besluta om inlösen av lån. Skattesats Tillsvidare planera för oförändrad skattesats 23:79 kr per skattekrona men att inför höstens budgetbeslut noga överväga möjlighet till skattesänkning. Mål Antaga förslag till kommungemensamma mål med korrigering i mål avseende demokrati och delaktighet enligt följande: Resultat skall representationen av kvinnor och yngre ledamöter (upp till 35 år) i nämnder och styrelser öka. Riktvärden: % % Uppdrag till nämnder och styrelser att i budget 2007 utarbeta och till Kommunfullmäktige redovisa mål för större verksamheter. Driftbudget/plan Inte uppta riktade medel till fokusnämnden, socialnämnden enligt följande: Belopp kkr Socialnämnden: Hemvård m.m Fokusnämnden: Skolskjutsar/särskola Belopp enligt ovan överförs till kommunfullmäktiges anslag för oförutsedda behov. Eventuell överföring av dessa medel till nämnderna skall prövas i samband med höstens budgetarbete. För kommunstyrelsen och servicenämnden redovisas minskade anslag. För övriga nämnder medför poster i driftplanen inget anslagsbehov. 3(3)

4 Forts 85 Resultat Reducera särskilda anslag för åtgärder avseende pensionspuckelproblematiken med utgångspunkt från att årets resultat uppgår till 2 mkr per år under planperioden. Pensioner Särskilt anslag för pensionsskulden inom linjen upptas härefter med 248 kkr för år 2007, kkr för 2008 och kkr för Bemyndiga kommunstyrelsen att besluta om åtgärder och finansiering avseende den del av pensionsskulden som ej redovisas i balansräkningen. Kommunstyrelsen äger rätt att anpassa omfattningen av åtgärder avseende pensionsproblematiken efter den totala resultatutvecklingen i kommunen. Uppdrag Ekonomichefen har att omfördela anslag med hänsyn till genomförda fastighetsförsäljningar. Ekonomichefen äger rätt att efter samråd med förvaltningschef anpassa ramar med hänsyn till förändring av interna anslag. Uppdrag till ekonomichefen att anpassa ramar med hänsyn till eventuella justeringar av prislappar per invånare i statsbidragssystemet. En sådan justering blir ett nollsummespel mellan ram till nämnd och ram för statsbidrag under kommunstyrelsen. Uppdrag till Miljö- och byggnadsnämnden att inför Miljösamverkan Dalsland fördela ram för byggverksamhet och ramverksamhet. Kommunfullmäktige beslutar i övrigt att godkänna förslag till planeringsförutsättningar och ramar samt att långsiktigt planera för följande mål: Resultat minst 2 mkr inkl ökade anslag med 3 mkr till pensionskostnader Soliditet minst 50% Likviditet minst 5 mkr Ingen ny upplåning Ekonomichef KF 4(4)

5 86 Förslag till ändrad taxa för barnomsorg/skolbarnsomsorg i Dals-Eds kommun, Dnr Förslag till ändrad taxa för barnomsorg och skolbarnsomsorg föreligger. Skolverket har tidigare haft synpunkter om att kommunens nuvarande taxa inte gör något avdrag för allmän förskola för de familjer som har tillsynstid på mer än 39 timmar/vecka. Den nuvarande taxan innehåller tre avgiftsnivåer. Fokusnämnden har , 6 föreslagit en taxa med endast en nivå. Kommunfullmäktige beslutade , 17 att återremittera ärendet till fokusnämnden. Nytt förslag har tagits fram av förskolechefen. Taxan bör träda ikraft 1 september 2006, i samband med höstens start i allmän förskola. Beredning Fokusnämnden , 6 Kommunstyrelsen , 24 Kommunfullmäktige , 17 Fokusnämnden , 41 Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar behålla den nuvarande taxan för barnomsorg/skolbarnsomsorg. För barn i allmän förskola (4-5 åringar) reduceras kostnaden med 27% 12 månader/år (ingen avgiftsfri månad). Taxan träder ikraft 1 september KF 5(5)

6 87 Årsredovisning 2005 för Samordningsförbundet Norra Dalsland - Årsbokslut, Dnr Samordningsförbundet Norra Dalsland bildades 2005 av kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed och Åmål samt Västra Götalandsregionen, Länsarbetsnämnden i Västra Götaland och Försäkringskassan. Samordningsförbundets årsredovisning 2005 föreligger. Beslutsförslag Jäv - Kommunfullmäktige godkänner för sin del årsredovisning 2005 för Samordningsförbundet Norra Dalsland. Kenneth Gustavsson (c) anmäler jäv och deltar inte i beslutet. KF 6(6)

7 88 Skyddsområde och skyddsföreskrifter för Håbols grundvattentäkt, Dnr Servicenämnden har lämnat in ansökan om att inrätta skyddsområde och föreskrifter för Håbols grundvattentäkt. Syftet med föreskrifterna och deras tillämpning är att säkerställa att påverkan eller risk för påverkan på Håbols grundvattentäkt inte uppstår, så att vattnet efter normalt reningsförfarande kan användas för dricksvattenförsörjning. Ansökan har lämnats till Miljö- och byggnadsnämnden som berett ärendet för slutligt antagande av kommunfullmäktige. Omkring 26 fastigheter berörs av skyddsområdet. Förslaget till skyddsområde och föreskrifter enligt ovan har varit föremål för samråd under Efter samrådstidens utgång hade 8 yttranden inkommit. Förslaget till skyddsföreskrifter har bearbetats och ändrats med hänsyn till de synpunkter som inkommit till Miljö- och byggnadsnämnden. Miljö och byggnadsnämnden har , 19 beslutat godkänna och överlämna förslaget till skyddsområde och skyddsföreskrifter för Håbols grundvattentäkt till kommunfullmäktige för fastställande. Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar med stöd av 7 kap. miljöbalken 21,22 och 30 att fastställa föreliggande förslag till skyddsområde och skyddsföreskrifter för Håbols grundvattentäkt. Information Talan om ersättning förs i miljödomstolen enligt 31 kap 4 och 13 i miljöbalken. Talan skall väckas inom ett år från det att beslutet vunnit laga kraft, annars går rätten till ersättning förlorad. KF 7(7)

8 89 Inbjudan till deltagande i kärnkraftsövning "Falken" samt förevisning sanering m.m., Dnr Länsstyrelsen inbjuder kommuner och samverkande myndigheter till deltagande i kärnkraftsövning Falken den 4 oktober Övningen ingår i den nationella övningscykeln för kärnkraftslänen, där man vart fjärde år övar hela beredskapsorganisationen i en större övning. - Kommunstyrelsen ser positivt på kärnkraftsövningen Falken men beslutar att inte delta vid detta tillfälle. Kommunstyrelsen påtalar vikten av att kommunens närhet till Haldens kommun, Norge och dess kärnkraftverk finns med i kommunens risk- och sårbarhetsanalys samt uppdrar till räddningschefen att undersöka möjligheterna till en gemensam övning med Haldens kommun. Räddningschef 8(8)

9 90 Upphandling av personal- och löneadministrativt system för Dalslandskommunerna, Dnr Personalcheferna i Dalsland har ett gemensamt samarbete inom det personaladministrativa området. För att ytterligare fördjupa samarbetet samt för att på sikt kunna effektivisera personal- och löneadministrationen förelås ett intentionsavtal för gemensam upphandling av ett gemensamt system. Beslut , 103 från Kommunstyrelsen i Bengtsfors föreligger. - Kommunstyrelsen tar del av beslut från Bengtsfors kommun avseende intentionsavtal för gemensam upphandling av ett gemensamt PA/LA-system. Innan kommunen tar beslut i frågan önskas svar på följande frågor: Beslut om en förstudie togs Vad har hänt med den? Kommunstyrelsen emotser underlag om kostnader för PA/LA-system i de olika kommunerna; vad ingår i kostnaderna? Personal etc.? Ungefärliga kostnader för ett nytt system? Personalbehov idag resp med ett nytt gemensamt system? Kommunstyrelsen föreslår även att meningen Om någon av parterna avstår från att fullfölja projektet avbryts det för samtliga parter under rubriken Intentionsavtalets giltighet, stryks. Kommunstyrelsen beslutar att utse personaladministratör Berit Karlsson som Dals-Eds kommuns representant i arbetsgruppen. Personalchefer i Dalsland gm Bengtsfors kommun Berit Karlsson Personalchef 9(9)

10 91 Hot och våld mot politiker i Västra Götaland, Dnr Sedan 2004 har Polismyndigheten bedrivit ett särskilt arbete om brott mot politiker i Västra Götaland. Bakgrunden till projektet är att fenomenet hot och våld mot politiker har blivit ett uppmärksammat problem. Polismyndigheten och Säkerhetspolisen är mån om att politiker anmäler brott till Polismyndigheten eller lämnar information som är av sådan karaktär att den kan användas i syfte att förebygga brott mot politiker. Polismyndigheten och Säkerhetspolisen önskar inleda ett samarbete med kommunernas säkerhetsansvariga i syfte att förebygga brott mot politiker. - Kommunstyrelsen ställer sig positiva till ett samarbete med Polismyndigheten och Säkerhetspolisen avseende hot och våld mot politiker. Polisen Kommunsekreterare 10(10)

11 92 Årsredovisning för Fyrbodals Kommunalförbund, Dnr Årsredovisning 2005 för Fyrbodals Kommunalförbund föreligger. Beslutsförslag - Kommunfullmäktige beslutar godkänna föreliggande Årsredovisning 2005 för Fyrbodals Kommunalförbund samt förutsätter beaktande av de påpekanden revisorerna framfört. Jäv Rune Forsdahl (c) och Rune Karlsson (s) anmäler jäv och deltar ej i beslutet. KF 11(11)

12 93 Samordnad upphandling av drivmedel och övriga produkter via bensinstation - Stationstankning 2007, Dnr Avtalen i upphandlingen Stationstankning 2004 som tecknades hösten 2003 löper ut den 31 december i år. Samtliga då deltagande enheter inbjuds nu att delta i en nu samordnad upphandling som planeras för perioden 1 januari 2007 t.o.m. 31 december Kommunstyrelsen uppdrar till ekonomichefen att besluta om och genomföra eventuellt deltagande i upphandling av drivmedel och övriga produkter via bensinstation. Ekonomichef 12(12)

13 94 Remiss - Regionala tillväxtmedel, Dnr Fyrbodal har under aktuell tillväxtprogramperiod årligen 7,5 miljoner (+ 1 miljon för miljöinitiativ) till förfogande för genomförande av programmet. Kommunal medfinansiering krävs. Förslag föreligger att de regionala projektmedlen delas upp i tre delar: 4,5 miljoner till basprojekt samtliga kommuner deltar 2 miljoner till delregionala projekt motfinansieras endast av deltagande kommuner 1,5 miljoner till förstudier och högriskprojekt merparten av kommunerna deltar Förlaget har skickats till kommunerna på remiss och svar önskas på följande frågor: - Hur ställer ni er till den föreslagna motfinansieringen som skall utbetalas årsvis i förskott med per invånare? - Hur många beslutstillfällen skall vi årligen ha? Förslaget innebär att basprojekten beslutas endast vid ett tillfälle per år. - Kommunstyrelsen tar del av föreliggande förslag avseende rutiner för kommunal medfinansiering av regionala tillväxtmedel. Kommunstyrelsen ställer sig för sin del bakom förslaget under förutsättning att det även fortsättningsvis är en finansiering med totalt kronor (exkl. fast kostnad för administration kr) som gäller för Dals-Eds kommun för projekt/tillväxtmedel. Vad avser antal beslutstillfällen föreslår Dals-Eds kommun att de bestäms till 2 gånger per år. Fyrbodals kommunalförbund 13(13)

14 95 Avveckling - Mötesplats Dals-Ed, Dnr Möteplats Dals-Ed har haft årsmöte samt extra årsmöte Beslut om upplösning av föreningen togs Kommunstyrelsen beslutar godkänna upplösning av föreningen Mötesplats Dals-Ed. Dals-Eds kommun övertar föreningens tillgångar och skulder. Ekonomichef 14(14)

15 96 Samordning av larmfunktioner i Fyrbodal, Dnr Vid Fyrbodals kommunalförbunds direktionsmöte den 4 maj presenterades ett förslag till fortsatt arbete med gemensam larmcentral. Dals-Eds kommun har tidigare beslutat att man inte har för avsikt att delta i samordningen. Socialchefens tjänsteskrivelse föreligger. - Kommunstyrelsen beslutar att man för närvarande inte deltar i samordningen av larmfunktioner i Fyrbodal. Fyrbodals kommunalförbund SER SN Räddningschef 15(15)

16 97 Förslag till verksamhetsplan och budget för Fyrbodals kommunalförbund, Dnr Kommunstyrelsen beslutar bordlägga ärende. KS 9 augusti (16)

17 98 "I stan utan min bil" 2006, Dnr Inbjudan inkom att delat i Europeiska Trafikantveckan och I stan utan min bil 2006 med klimatförändringen som tema. - Kommunstyrelsen beslutar att inte delta i Europeiska Trafikantveckan och I stan utan min bil (17)

18 99 Kortare öppettider i växel under perioden 1 juni - 31 augusti 2006, Dnr Kommunen har under senare år haft ett minskat öppethållande i telefonväxel och reception under sommarmånaderna, då såväl telefonväxel som entrédörr stängs kl Kommunsekreterarens tjänsteskrivelse föreligger. - Kommunstyrelsen beslutar godkänna att telefonväxel samt reception/entrédörr stängs kl under perioden 1 juni 31 augusti Denna stängning ska inte påverka personalens flextid. Reception Planeringssekreterare SER 18(18)

19 100 Trafikantråd i Dalsland, Dnr Vägverket bildar för närvarande s.k. trafikantråd i varje driftområden i regionen. När det gäller norra Dalsland, där Dals-Eds kommun ingår, planeras trafikantrådet inrikta sig på näringslivets behov. Dals-Eds kommun har att anmäla en representant att ingå i trafikantrådet. - Kommunstyrelsen uppdrar till kommunens näringslivsråd att utse representant i trafikantrådet. Kommunchef + skrivelsen Tommie Löfvendahl + skrivelsen 19(19)

20 101 Anmälan om delegationsbeslut Följande delegationsbeslut anmäls: Kommunstyrelsens ordförandes beslut nr 18-20, 2006 att kommunen avstår från att utöva den kommunala förköpsrätten. Kommunstyrelsens AU Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna. 20(20)

21 102 Meddelande KS Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 2006:24 Ramprogram för jämställdhet. Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 2006:25 Budgetförutsättningar för åren Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 2006:26 Preliminär kostnadsutjämning 2007 m.m. Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 2006:27 Arbetsdomstolens dom 2005 nr 126 angående fråga om etnisk diskriminering vid rekrytering av miljöinspektör. Sveriges Kommuner och Landsting - Cirkulär 2006:28 Ny lag om lägenhetsregister. Polismyndigheten i Västra Götaland Tillståndsbevis enligt ordningslagen (1993:1617) Slag: Danstillställning Plats: Stallbacken, Ed Ansvarig anordnare: Karl Erik Kent Karlsson Polismyndigheten i Västra Götaland Tillståndsbevis enligt ordningslagen (1993:1617) Slag: Backluckeloppis Plats: Torget, Ed Ansvarig anordnare: Ingvar Johannesson Luft i Väst/Luftvårdsförbundet för Västra Sverige Rapport från Luft i Västs årsmöte Länsstyrelsen Västra Götalands län Strategi för formellt skydd av skog i Västra Götalands län Diarienr. MBN 06/D Miljö- och byggnadsnämnden, Dals-Eds kommun Förfrågan revidering byggnadsplan. 21(21)

22 Forts 102 Diarienr. KS 05/ Arbetsmarknadsenheten Dals-Eds kommun Lokalt kollektivavtal avseende s k plusjobbsanställningar inom Dals-Eds kommun. Diarienr. KS 05/ Demokratigruppen, Dals-Eds kommun Minnesanteckningar från Demokratigruppen Diarienr. KS 06/ Demokratigruppen, Dals-Eds kommun Minnesanteckningar från Demokratigruppen Diarienr. KS 05/ Miljö- och byggnadsnämnden, Dals-Eds kommun Detaljplan för terminal för buss och tåg i Ed. 22(22)

Närvarande 28 ordinarie ledamöter och 8 tjänstgörande ersättare, summa 36 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 28 ordinarie ledamöter och 8 tjänstgörande ersättare, summa 36 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-06-14 Plats och tid Motionsgården Tavlan, Ed onsdag den 14 juni, 2006 klockan 19.30 21.00 Beslutande Närvarande 28 ordinarie ledamöter och 8 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 6 spetember 2005, klockan 8.00 11.20 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-06-13 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 juni 2006, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Martin Carling

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sida 1 (1) Kommunstyrelsen 2004-08-10 Sida 1 (1) Plats och tid: Kommunkontoret, tisdag 10 augusti 2004, kl 08.00-11.00 med ajournering 10.20 10.25 Beslutande: Rune Forsdahl (c),ordf, ej 169, 171 Gösta Schagerholm

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 39 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-10-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 19 oktober, 2005 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 36 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerande Plats och tid för justering Paragrafer Underskrifter

Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Justerande Plats och tid för justering Paragrafer Underskrifter DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-09-06 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 6 september 2006, klockan 8.00 15.00 Beslutande Rune Forsdahl (c) ordf, ej 145 Gösta Schagerholm (c) Martin Carling (c)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 juni 2005, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag 11 januari 2006, klockan 8.00 12.00. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp), ej 1 Siv Gustavsson (c)

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag 11 januari 2006, klockan 8.00 12.00. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp), ej 1 Siv Gustavsson (c) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-01-11 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag 11 januari 2006, klockan 8.00 12.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2004-12-14 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 14 december 2004, klockan 8.00 11.30 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Mats Hansson (m)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50. Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) Mats Hansson (m) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-02-07 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 7 februari 2006, klockan 8.15 12.50 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-02-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 21 februari, 2007 klockan 19.00 19.25 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-06-18 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 18 juni 2008, klockan 17.00 17.50 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Michael

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef 26 Jonas Olsson, kommunsekr Claes Hellberg, exploateringskoordinator 22, 25 Christer Pettersson, ekonomichef 26

Peder Koldeus, kommunchef 26 Jonas Olsson, kommunsekr Claes Hellberg, exploateringskoordinator 22, 25 Christer Pettersson, ekonomichef 26 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2011-02-02 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 2 februari 2011, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Carin Remneland (C) Lisbeth Schagerholm (C)

Läs mer

Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 36 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 36 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2005-03-23 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 23 mars,2005 klockan 19.00 19.40 Beslutande Närvarande 31 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare, summa 27 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2008-02-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 februari 2008 klockan 19.00 20.20 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1)

DALS-EDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Kommunfullmäktige 2004-10-20 Sida 1 (1) Plats och tid: Utvecklingscenter, Ed onsdag 20 oktober 2004, kl 19.00 22.00 Beslutande: Övriga närvarande: Närvarande 33 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 4 oktober 2005, klockan 8.00 11.25

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 4 oktober 2005, klockan 8.00 11.25 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-10-04 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 4 oktober 2005, klockan 8.00 11.25 Beslutande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson (c) Ove Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-08-25 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 25 augusti 2009 kl 8.30-11.30 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Kerstin Sandqvist

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2005, klockan 8.00 11.45

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2005, klockan 8.00 11.45 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-11-01 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2005, klockan 8.00 11.45 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 december 2005, klockan 8.15 12.30

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 december 2005, klockan 8.15 12.30 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-12-13 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 13 december 2005, klockan 8.15 12.30 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c), ej 229,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-10-29 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 oktober 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Noel

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 2 maj 2007, klockan 8.00 12.20. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 2 maj 2007, klockan 8.00 12.20. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2007-05-02 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 2 maj 2007, klockan 8.00 12.20 Beslutande Martin Carling (c) ordf Anders Johannesson (c) Gösta Schagerholm (c) Stig Edman

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2007-08-08 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 8 augusti 2007, klockan 8.30 11.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm (c) Siv

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 5 april 2005, klockan Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Mats Hansson (m)

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 5 april 2005, klockan Beslutande. Ingemar Bäckman (kd) Mats Hansson (m) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2005-04-05 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 5 april 2005, klockan 8.00 12.05 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Bertil Andersson

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2015-03-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 mars, 2015 klockan 19.00 20.00 Beslutande Närvarande 26 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-11-12 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 12 november 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf (ej 192) Anders Johannesson (c) Gösta Schagerholm

Läs mer

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer.

Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, summa 26 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 2 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2010-10-20 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 20 oktober, 2010 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 23 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Jonas Olsson, kommunsekr Peder Koldeus, kommunchef, 141 Christer Pettersson, ekonomichef, 141

Jonas Olsson, kommunsekr Peder Koldeus, kommunchef, 141 Christer Pettersson, ekonomichef, 141 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-10-06 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 6 oktober 2010, klockan 8.30 10.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C)

Läs mer

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer.

Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 9 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2012-06-13 Plats och tid Bästorps bygdegård, Töftedal onsdagen den 13 juni, 2012 klockan 19.00 20.15 Beslutande Närvarande 20 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Ordförande Martin Carling ( 144-150) Per-Erik Norlin ( 151-154)

Ordförande Martin Carling ( 144-150) Per-Erik Norlin ( 151-154) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-09-10 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 10 september 2008, klockan 8.00 10.40 Beslutande Martin Carling (c) ordf ( 144-150) Elisabeth Forsdahl (c) Gösta Schagerholm

Läs mer

AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40. Plats och tid

AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40. Plats och tid DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-09-08 Plats och tid AME:s lokaler Industrigatan 10, onsdagen den 8 september 2010, klockan 8.30 11.40 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Gösta

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2006, klockan 8.00 13.00

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2006, klockan 8.00 13.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-11-01 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 1 november 2006, klockan 8.00 13.00 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Åke Carlsson (c) Martin Carling

Läs mer

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan

Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-03-16 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 16 mars, 2016 klockan 18.00 19.30 Beslutande Närvarande xx ordinarie ledamöter och x tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 23 beslutande, enligt bifogad närvarolista. Allmänheten bestod av 8 personer. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2009-02-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdagen den 18 februari 2009 klockan 19.00 19.50 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 30 november 2004, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 30 november 2004, klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2004-11-30 Plats och tid Kommunkontoret, tisdag den 30 november 2004, klockan 8.00 12.15 Beslutande Rune Forsdahl (c) ordf Pia Axelsson (c) Bertil Andersson (c) Ove Johansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-03-04 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 4 mars 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Ture Olsson (C) Gösta Schagerholm

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 9 augusti 2006, klockan 8.00 12.10. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp)

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 9 augusti 2006, klockan 8.00 12.10. Ingemar Bäckman (kd) Patrik Högfelt (fp) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2006-08-09 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 9 augusti 2006, klockan 8.00 12.10 Beslutande Övriga närvarande Rune Forsdahl (c) ordf Gösta Schagerholm (c) Martin Carling

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-05-06 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 6 maj 2008 kl 8.30-14.30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s), vice ordf Tim Karlsson (s)

Läs mer

Beslutsärenden Kl 08.15 09.30 (Ingen planerad medverkan av sektorschefer under handläggningen av beslutsärendena )

Beslutsärenden Kl 08.15 09.30 (Ingen planerad medverkan av sektorschefer under handläggningen av beslutsärendena ) Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 september 2013 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Planerade beslutsärenden Kl

Planerade beslutsärenden Kl Kallelse/Inbjudan 1(7) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 21 januari 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-01-23 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 23 januari 2012 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 2015-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 13.00-14.10 Beslutande Johanna Skottman (S) ordförande ej 52 Kennet Hedlund (S) Patrik Boström (S) ej 52 Christina Waster Jansson

Läs mer

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.00 15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger (m) Petter Jönsson (fp) Eva-Lott Gram (kd) Pierre R yden ( s) Tina

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Britta Carlén, Kerstin Johansson

Britta Carlén, Kerstin Johansson DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2011-06-22 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson (c) Malin Källén

Läs mer

Ordförande Martin Carling (ej 119, 129) Per-Erik Norlin ( 119, 129)

Ordförande Martin Carling (ej 119, 129) Per-Erik Norlin ( 119, 129) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2008-06-04 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 4 juni 2008, klockan 8.30 12.00 Beslutande Martin Carling (c) ordf. ej 118, 119, 129 Noel Pickett (c) Gösta Schagerholm

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2009-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag den 24 mars kl 8.30-12.00 Beslutande Yvonne Simonsson (s) ordf Görsev Kaymaz (c) vice ordf Tim Karlsson (s) Kerstin

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-11-18 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-2 Jonas Olsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-2 Jonas Olsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Stora Le, kommunhuset, fredagen den 9 mars 2018 kl 13:00 Beslutande Ledamöter Helena Carling (C) Elisabet Forsdahl (C) Jan Johansson (M) Kerstin Sandqvist (L), Ordförande Ingemar Bäckman

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-06-13 Plats och tid Bölevallen, Rölanda den 13 juni, 2007 klockan 19.00 21.30 Beslutande Närvarande 19 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, summa 25

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-11-22 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-05-26 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 26 maj 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Gun Holmquist (KD) ersättare för Eva A Johansson

Läs mer

Ordförande Martin Carling ( 78-80, 82-97) Folke Jonsson ( 77, 81)

Ordförande Martin Carling ( 78-80, 82-97) Folke Jonsson ( 77, 81) DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2009-06-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 3 juni 2009, klockan 8.30 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf (ej 77, 81) Elisabeth Forsdahl (C) Stig Edman (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-04-04 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 4 april 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-04-18 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 18 april, 2007 klockan 19.00 21.00 Beslutande Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden 2015-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 22 april 2015, klockan 8.00 16.00. Beslutande Anna Johansson (C ) ordf Kenneth Bergslätt (M) Öyvind Höiberg (MP) Linus

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 april 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 april 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-04-29 Plats och tid Kommunkontoret, onsdag den 29 april 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Martin Carling (C) ordf (ej 65,67) Christer Olsson (C) Åke Jansson (C) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-11-17 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 17 november 2015 kl 08:30 11:15 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Kommunstyrelsen Furåsen, Stigsvägen 2 Färgelanda

Kommunstyrelsen Furåsen, Stigsvägen 2 Färgelanda Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Datum och tid: Plats: Kommunstyrelsen Onsdagen den 28 november 2018 klockan 08.30 Furåsen, Stigsvägen 2 Färgelanda Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-02-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 februari 2011 kl 08:30 12:45 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Plats och tid Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson

Läs mer

Närvarande 21 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 21 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 25 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2007-05-15 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed tisdag den 15 maj, 2007 klockan 19.00 21.55 Beslutande Närvarande 21 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan

Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2016-02-17 Plats och tid Gamla Real, Ed onsdagen den 17 februari, 2016 klockan 19.00 20.00 Beslutande Närvarande 24 ordinarie ledamöter och 2 tjänstgörande ersättare,

Läs mer

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-09-18 Plats och tid Utvecklingscentret, tisdagen 18 september 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Gun Holmquist

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-02-12 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 12 februari 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-03-22 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 22 mars 2011 kl 08:30 13:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 38 Godkännande av ärendelista... 49 39 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 50 40 Delgivningar... 51 41 Sjukfrånvarostatistik... 52 42 Statistik inom personalområdet... 53

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2010-10-20 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 15.30 17.20 Beslutande Ledamöter Kerstin Ahlin (S), ordf Kirsti Håkansson (S) Ann-Marie Fridh (S) Monica Styhr (S) Martin Normark

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00 Socialnämnden 2012-04-25 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan 2007-06-04 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan 13.00 16.10 Anders Tollin (S), Ordförande Leif Carlberg (S) Anders Rydell (S) Kerstin Nyhlén (S)

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 21 november 2017, kl 08:30

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 21 november 2017, kl 08:30 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 21 november 2017, kl 08:30 Beslutande Tomas Mörtberg (C) Tomas Vedestig (ÖFA) Robert Grape (C) Jörgen Ekersund (-) Knut Omark (NS) Anders Wälivaara

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer