Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal"

Transkript

1

2

3 DALS-EDS KOMMUN Frisök Fyrbodal FOKUS-förvaltningen : Björn Lindeberg D.nr: Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal Bakgrund inkom en begäran om yttrande avseende förslag till avtal gällande fritt sök inom Fyrbodal. I yttrandet från Dals-Eds kommun framfördes att även elever som har rätt att tas emot i gymnasiesärskola bör ingå i avtalet gällande fritt sök. Dessutom uttrycktes att frågan om en gemensam prislista borde behandlas, samt att möjlighet borde finnas för enskilda kommuner att ingå exempelvis NIU-samverkansavtal utan att detta ska godkännas av alla avtalskommuner. I nu föreliggande avtalsförslag ges möjlighet för enskilda kommuner att ingå exempelvis NIU-samverkansavtal utan att detta ska godkännas av alla avtalskommuner. Frågan om gemensam prislista hanteras inte i avtalet. Avtalet gäller endast gymnasieutbildning, alltså inte utbildning inom gymnasiesärskola. Bedömning Ett avtal gällande fritt sök inom Fyrbodal ökar elevernas likvärdighet när de söker utbildningar som erbjuds. Sett ur elevens perspektiv är detta enbart av godo för utbildningar inom Fyrbodal. Dock är det fortsatt så att elever som har rätt till utbildning inom gymnasiesärskolan undantas rätten till fritt sök. Detta är något som helt strider mot intentionerna i gällande lagstiftning både utifrån skollag och diskrimineringslag. Avtalet borde ur ett likvärdighetsperspektiv även gälla denna elevgrupp. Beslutsförslag Att förorda att Dals-Eds kommun ingår avtal enligt förslag, med förbehållet att elever med rätt till gymnasiesärskola måste arbetas in i avtalet gällande fritt sök inför nästa sökperiod. I tjänsten Björn Lindeberg Förvaltningschef FOKUS-förvaltningen C:\Documents and Settings\Dator\Skrivbord\avtalsförslag frisök Fyrbodal.doc Postadress Besöksadress Telefon Bankgiro Box 30 Storgatan (0) S ED Telefax Org.nr +46 (0) Internet: fokusnamnden@dalsed.se

4

5 Fritt sök inom Fyrbodals kommunalförbund Bakgrund Beredningen Utbildning gav i september 2014 i uppdrag att utreda möjligheter till fritt sök. Vid beredningens möte fick cheferna för utbildningsförvaltningarna inom Fyrbodals kommunalförbund i uppdrag att ta fram ett avtalsförslag. Förvaltningscheferna har utsett representanter som tillsammans med tjänstemän på Fyrbodals kommunalförbund har utrett frågan. Ett utkast till avtal har tagits fram och respektive kommun har getts möjlighet att yttra sig om förslaget. Nuläge Idag har kommunerna inom Fyrbodal frisök, vilket innebär att det är fritt för alla elever som söker till gymnasiet att välja vilken skola och utbildning de vill i landet, men att det däremot finns regler för om de tas emot i första eller andra hand. Grundregeln är att elever är förstahandsmottagna om de söker program/inriktning: i den egna kommunen i en kommun som hemkommunen ingått samverkansavtal med i annan kommun om programmet/inriktningen inte finns i hemkommun eller samverkansområde med riksintag på fristående gymnasieskola I övrigt är den sökande andrahandsmottagen. En förstahandsmottagen sökande konkurrerar med andra sökande på sitt meritvärde, en andrahandsmottagen sökande prövas för antagning först när alla förstahandsmottagna erbjudits plats, d.v.s. blir antagen om det finns platser kvar. En förstahandsmottagen elev har rätt till inackorderingstillägg. Oavsett om den sökande är första- eller andrahandsmottagen har den rätt till busskort. När en sökande gör ett val utanför den egna kommunen eller samverkansområdet ska en särskild blankett tas ut, hemkommunen yttra sig och mottagande kommun fatta beslut om mottagande. Blanketten skickas mellan kommunerna och såväl yttrande som beslut noteras i antagningssystemet. När allt är klart skickas originalet till den sökande och en kopia till hemkommunen. Det tas fram en blankett för varje val, vilket kan innebära flera blanketter för samma elev. Sökande kan ange personliga skäl för att bli förstahandsmottagen och det är mottagande huvudman som fattar beslut om skälet kan godtas.

6 Skäl som brukar anses giltiga är t ex om sökande får avsevärt kortare restid, går under medicinsk behandling eller har varit utsatt för kränkningar. Att sökande hellre vill gå på skolan är inte ett skäl som godtas. Idag finns flera samverkansavtal mellan kommunerna inom Fyrbodals område, avtal som reglerar förstahandsmottagning av eleverna i den ena kommunen alt. ömsesidigt. Tabellen visar de avtal som finns inom området just nu, elever folkbokförda i resp. kommun i vänsterkolumnen är förstahandsmottagna i kommuner med X : Beskrivning Med fritt sök inom Fyrbodals kommunalförbund skulle alla elever folkbokförda inom området vara förstahandsmottagna till samtliga utbildningar inom området, d.v.s. konkurrera med varandra med sitt meritvärde oberoende av folkbokföringskommun. De program som omfattas av fritt sök föreslås vara: Samtliga nationella program och inriktningar som någon av parterna är huvudman för inkl. utbildningar som bedrivs i lärlingsform. Särskilda varianter av nationella program utan riksrekrytering som någon av parterna är huvudman för Fjärde året på teknikprogrammet (detta regleras i avtalet om Teknikcollege tecknat 2014) Gruppbaserade, sökbara program på Introduktionsprogrammen som någon av parterna är huvudman för Programinriktat individuellt val (IMPRO), samt Yrkesintroduktion (IMYRK)* Inriktningsval som börjar i årskurs 2

7 Det avtalsförslag som tagits fram grundas i den ambition som finns inom Fyrbodals kommunalförbund att ta tillvara elevernas intressen när det kommer till utbildningsmöjligheter. En viktig del i detta är att skapa vägar förbi de eventuella hinder som finns för eleverna att välja den utbildning de önskar. Den gemensam strävan är att erbjuda alla elever som bor i de avtalsslutande kommunerna ett brett, likvärdigt och attraktivt utbildningsutbud av hög kvalitet. Syftet är att alla elever ska ges goda möjligheter att få sitt förstahandsval av skola och program tillgodosett. Detta åstadkoms genom att införa fritt sök där samtliga elever i de avtalsslutande kommunerna blir mottagna i första hand i enlighet med gällande lagstiftning. Kommunernas remissvar har varit övervägande positiva till fritt sök, de delar som lyfts fram är möjligheten för enskilda kommuner att teckna samverkansavtal med andra kommuner utanför Fyrbodal. I det avtalsförslag som läggs fram anges att det företrädesvis är avtalets parter som gemensamt tecknar avtal med part utanför samverkansområdet (andra kommuner och/eller samverkansområden). För att uppnå långsiktiga och hållbara lösningar ska det dock vara möjligt för enskilda kommuner inom Fyrbodals samverkansområde att teckna avtal med annan part. Avtal med andra kommuner och/eller samverkansområden ska alltid föregås av samråd på tjänstemannanivå inom Fyrbodals samverkansområde. Vidare föreslås att en dialog kring programutbud etc. ska föras på tjänstemannanivå samt att anordnarkommunen omgående ska rapportera till hemkommunen fall av avbrutna studier och programbyte till hemkommunen. Skriftlig rapportering ska även ske gällande elever med omfattande frånvaro (definition enligt överenskommelse), elever som bedöms ha påtagliga studiesvårigheter och/eller bedöms behöva mer än tre år för att kunna fullfölja sina studier. Samma sak gäller då det finns skäl att anta att eleven riskerar att inte uppnå kunskapsmålen. Även en uppföljning föreslås där samverkansparterna årligen följer upp och utvärderar: Elevströmmar Graden av tillgodosedda förstahandsval Andel elever som går 4 år eller mer på gymnasiet Måluppfyllelse i respektive program (andel med gymnasieexamen) Ekonomiska villkor och förutsättningar I avtalsförslaget anges att gällande regler för interkommunal ersättning ska användas elevens hemkommun ersätter anordnarkommunen med det belopp som budgeteras och fördelats per elev på aktuellt program. Elevens hemkommun svarar för kostnaden för resor mellan bostad och skola alternativt eventuellt inackorderingstillägg.

8 Konsekvenser På det stora hela ser tjänstemannagruppen stora fördelar med fritt sök. Framförallt ur ett elevperspektiv att eleverna, oberoende av vilken kommun de är folkbokförda i, har samma möjligheter att antas på program/inriktningar i hela Fyrbodals antagningsområde är en viktig princip. I dagsläget, när antalet platser som helhet är väl tilltaget, är det mycket få andrahandsmottagna elever som inte antagits till det önskade programmet när skolan börjar. Att införa fritt sök skulle därför inte innebära några stora förändringar i antagningsresultatet som helhet eller till vilken skola eleverna slutligen antas. Handläggningen av yttrande och beslut om mottagande skulle minska avsevärt. Med gällande samverkansavtal (se ovan) skickas en stor mängd blanketter mellan kommunerna. För varje val som sökande gjort ska hemkommunen yttra sig och huvudman besluta. Detta görs av utsedd tjänsteman i respektive kommun. Varje enskilt beslut ska också registreras i antagningssystemet. Med fritt sök inom Fyrbodal blir yttrande och beslut om mottagande bara aktuellt för sökande som gör val utanför området. Ytterligare en aspekt är att det antagningssystem som används fr.o.m. antagning till hösten 2016, Indra, är uppbyggt för fritt sök. I Indra används gällande regler där enbart de förstahandsmottagna sökande antas i slutantagningen, de andrahandsmottagna sökande prövas först i reservantagningen i augusti. Eftersom Fyrbodal haft så många andrahandsmottagna sökande inom området, har man valt att anta dem redan till slutantagningen. Skulle Fyrbodals kommuner besluta att inte införa fritt sök krävs en anpassning av systemet för att fortsätta anta andrahandsmottagna sökande i slutantagningen.

9 AVTAL Samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal Bakgrund Fyrbodals kommunalförbund är sedan länge en part i samverkan inom utbildningsområdet mellan kommunerna i området. År 2013 undertecknades Avsiktsförklaring om samverkan inom utbildningsområdet som bildar grund för den nuvarande samverkan. Utöver detta finns avtal som reglerar specifika samverkansområden. Detta avtal reglerar mottagande av elever inom Fyrbodal, s.k. fritt sök. 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Bengtsfors kommun, Dals-Eds kommun, Färgelanda kommun, Kunskapsförbundet Väst, Lysekils kommun, Melleruds kommun, Munkedals kommun, Orust kommun, Sotenäs kommun, Strömstads kommun, Tanums kommun, Uddevalla kommun och Fyrbodals kommunalförbund. 2. Syfte Samverkansavtalet grundas i en gemensam strävan att erbjuda alla elever som bor i de avtalsslutande kommunerna ett brett, likvärdigt och attraktivt utbildningsutbud av hög kvalitet. Syftet är att alla elever ska ges goda möjligheter att få sitt förstahandsval av skola och program tillgodosett. Detta åstadkoms genom att införa fritt sök där samtliga elever i de avtalsslutande kommunerna blir mottagna i första hand i enlighet med gällande lagstiftning. 3. Avtalsperiod och villkor Föreliggande avtal gäller från och med den 1 januari 2016 och tillsvidare. Fritt sök gäller fr.o.m. antagning till gymnasiet läsåret 16/17. Part som inte längre vill delta i avtalet har rätt att lämna detta med en uppsägningstid på 18 månader att upphöra vid läsårs slut. Detta innebär att part ska säga upp avtalet senast 1 januari året innan det aktuella läsårets slut. Parterna är skyldiga att följa avtalet till avtalstidens slut.

10 Elev som redan påbörjat sin utbildning innan avtalet sagts upp har rätt att slutföra sin utbildning där den påbörjats. Nuvarande avtal mellan enskilda kommuner sägs upp i samband med att detta avtal tecknas, under förutsättning att avtalsparterna är desamma i nuvarande och kommande avtal. Företrädesvis är det avtalets parter som gemensamt tecknar avtal med part utanför samverkansområdet (andra kommuner och/eller samverkansområden). För att uppnå långsiktiga och hållbara lösningar är det möjligt för enskilda kommuner inom Fyrbodals samverkansområde att teckna avtal med annan part. Avtal med andra kommuner och/eller samverkansområden ska alltid föregås av samråd inom Fyrbodals samverkansområde. 4. Avtalets innehåll och omfattning Parterna förbinder sig att göra följande utbildningar tillgängliga för de elever som är folkbokförda i någon av de avtalsslutande kommunerna. Samtliga nationella program och inriktningar som någon av parterna är huvudman för inkl. utbildningar som bedrivs i lärlingsform. Särskilda varianter av nationella program utan riksrekrytering som någon av parterna är huvudman för Fjärde året på teknikprogrammet (detta regleras i avtalet om Teknikcollege tecknat 2014) Gruppbaserade, sökbara program på Introduktionsprogrammen som någon av parterna är huvudman för Programinriktat individuellt val (IMPRO), samt Yrkesintroduktion (IMYRK)* Inriktningsval som börjar i årskurs 2 *Elevens möjlighet att genomföra ett introduktionsprogram, som inte omfattas av avtalet (individbaserat IMPRO och IMYRK samt IMSPR, IMIND och IMPRE), i en annan kommun än hemkommunen kan regleras genom separata avtal mellan berörda kommuner. 5. Samverkan kring utbud Dialog kring programutbud etc. ska föras på tjänstemannanivå. Om enskild kommun önskar teckna avtal med part utanför Fyrbodals samverkansområde ska samråd ske på tjänstemannanivå. 6. Antagning Elev som är bosatt i någon av de avtalsslutande kommunerna och söker en utbildning i någon av dessa kommuner ska prövas som förstahandsmottagna i enlighet med gällande lagstiftning. Antagning Fyrbodal hanterar antagningen.

11 7. Rapportering beträffande avbrutna studier och svårigheter med utbildning Anordnarkommunen ska omgående skriftligen till hemkommunen, befattningshavare enligt överenskommelse, rapportera förekommande fall av avbrutna studier och programbyte till hemkommunen. Skriftlig rapportering ska även ske gällande elever med omfattande frånvaro (definition enligt överenskommelse), elever som bedöms ha påtagliga studiesvårigheter och/eller bedöms behöva mer än tre år för att kunna fullfölja sina studier. Samma sak gäller då det finns skäl att anta att eleven riskerar att inte uppnå kunskapsmålen. 8. Ekonomiska villkor och förutsättningar Interkommunala ersättningar Elevens hemkommun ersätter anordnarkommunen med samma belopp per elev som anordnarkommunen budgeterar och fördelar per elev i aktuellt program. Gällande regler för interkommunal ersättning ska användas. Resor och inackordering Elevens hemkommun (där eleven är folkbokförd), svarar för kostnaden för resor mellan bostad och skola alternativt eventuellt inackorderingstillägg. Övrigt Avstämningsdatum för interkommunal ersättning är 15 oktober och 15 februari. 9. Information Parterna förbinder sig att via studie- och yrkesvägledare och egna kanaler informera sökande om fritt sök och innebörden av det. Antagning Fyrbodal ansvarar för att utförlig information finns i anslutning till ansökningswebben. Vid arrangemang av olika slag ska parterna sträva efter en öppenhet där alla huvudmän/skolor erbjuds att delta med sin information. 10. Uppföljning och utvärdering Årligen ska samverkansparterna följa upp och utvärdera: Elevströmmar Graden av tillgodosedda förstahandsval Andel elever som går 4 år eller mer på gymnasiet Måluppfyllelse i respektive program (andel med gymnasieexamen)

12 11. Tvister Tvist angående tolkning eller tillämpning av avtal skall i första hand avgöras i förhandling mellan parterna. Om parterna inte kommer överens ska medling ske genom styrgruppen (Direktionen, Fyrbodals kommunalförbund). Om samförstånd ändå inte kan uppnås ska ärendet avgöras via majoritetsbeslut i styrgruppen. 12. Force majeure Om huvudmannen inte kan fullgöra ett åtagande på grund av omständigheter utanför dennes kontroll, till exempel arbetskonflikt, eldsvåda, naturkatastrof med mera, är huvudmannen inte ansvarig för den skada eller förlust som kan uppkomma för motparten. 13. Avtalets ikraftträdande Detta avtal träder ikraft 1 januari Fritt sök gäller fr.o.m. antagning till gymnasiet läsåret 16/17.

13 9. Undertecknande För Bengtsfors kommun: förtydligande För Dals Eds kommun: förtydligande För Färgelanda kommun: förtydligande För Lysekils kommun: förtydligande För Melleruds kommun: förtydligande För Munkedals kommun: förtydligande För Orust kommun: förtydligande

14 För Sotenäs kommun: förtydligande För Strömstad kommun: förtydligande För Tanums kommun: förtydligande För Uddevalla kommun: förtydligande För Kunskapsförbundet Väst: förtydligande För Åmåls kommun: förtydligande För Fyrbodals kommunalförbund: förtydligande

Tid: Torsdagen den 19 november 2015 kl. 09.00 15.00. Sotenäs Symbioscenter, Hagabergs Industrigata 1, Kungshamn

Tid: Torsdagen den 19 november 2015 kl. 09.00 15.00. Sotenäs Symbioscenter, Hagabergs Industrigata 1, Kungshamn Förbundsdirektionen Kallelse 2015-11-19 Tid: Torsdagen den 19 november 2015 kl. 09.00 15.00 Plats: Sotenäs Symbioscenter, Hagabergs Industrigata 1, Kungshamn Kontakt: Någon anmälan om deltagande i mötet

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan

Samverkansavtal för gymnasieskolan Samverkansavtal för gymnasieskolan Syfte Samverkansavtalet grundas på en gemensam strävan att genom utökad samverkan erbjuda alla elever som bor i de avtalsslutande kommunerna ett likvärdigt och attraktivt

Läs mer

Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland

Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland 1(5) Datum Diarienummer 2012-12-20 RS110117 Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland Syfte Syftet med avtalet är att skapa förutsättningar för utveckling av gymnasiesärskolan. Avtalade parter

Läs mer

Då den gemensamma gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden upphörde 2014-06-30 ändras förutsättningarna för samverkan mellan Lysekil och Sotenäs.

Då den gemensamma gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden upphörde 2014-06-30 ändras förutsättningarna för samverkan mellan Lysekil och Sotenäs. 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 2014-09-30 Förvaltning: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Handläggare: Pia Alhäll Telefon: 0523-61 32 90 E-post: pia.alhäll@lysekil.se SAMVERKANSAVTAL

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/ /2013

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/ /2013 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/2012 2012/2013 1. Bakgrund och syfte Inom GR finns sedan 2001/2002 ett samverkansavtal för gymnasiesärskolan. Syftet med avtalet är att

Läs mer

Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM)

Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM) 2016-12-15 Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM) Beroende på var den sökande bor och i vilken kommun det sökta nationella

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 1(8) Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan Syfte Samverkansavtalet grundas på en gemensam strävan att genom utökad samverkan erbjuda alla elever som bor i de avtalsslutande kommunerna

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/2003

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/2003 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/2003 1. Bakgrund Inom GR finns sedan 1997 ett avtal gällande gymnasiesamverkan inom Göteborgsregionens intagningsområde

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1998/99

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1998/99 för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1998/99 Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet

Läs mer

Samverkansavtal Gymnasieutbildning i Halland

Samverkansavtal Gymnasieutbildning i Halland Samverkansavtal Gymnasieutbildning i Halland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. DEFINITIONER AV BEGREPP I AVTALET UTIFRÅN STYRDOKUMENTEN.... 1 2. INFORMATION OM GYMNASIESÄRSKOLAN OCH DEFINITIONER AV BEGREPP I AVTALET

Läs mer

Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning

Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning i Västerbottens län 2011-01- 01 Samverkande kommuner: Bjurholm, Dorotea, Lycksele, Malå, Nordmaling, Norsjö, Robertsfors, Skellefteå, Sorsele, Storuman,

Läs mer

Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och J30\3~Ö^&^ ] gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Tierps kommun

Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och J30\3~Ö^&^ ] gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Tierps kommun I l IPPSALA KOMMUN j 2014-01- 1 6 Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och J30\3~Ö^&^ ] gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Tierps kommun 1% 1 Parter Detta avtal har ingåtts mellan Uppsala

Läs mer

Samverkansavtal. Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting.

Samverkansavtal. Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting. Bilaga 1b, rev 140612 Samverkansavtal Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting. Avtalet är baserat på föreskrifterna

Läs mer

Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland

Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland Syfte Syftet med ett gemensamt kansli för gymnasieantagning i Halland är ökad kvalitet och effektivitet, en ambitionshöjning, i antagningsarbetet.

Läs mer

Samverkansavtal Vuxenutbildning i Halland

Samverkansavtal Vuxenutbildning i Halland Samverkansavtal Vuxenutbildning i Halland 1. INLEDNING... 1 2. SYFTE... 1 3. AVTALSVILLKOR... 1 3.1 Avtalsparter... 1 3.2 Avtalets giltighet... 1 3.3 Interkommunal ersättning (IKE) och prislista... 2 3.4

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2003/2004

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2003/2004 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2003/2004 1. Syfte Inom GR finns sedan 2001/2002 ett samverkansavtal för gymnasiesärskolan. Syftet med avtalet är att skapa förutsättningar

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1997/98

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1997/98 för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1997/98 Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 99/00

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 99/00 för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet utgör samverkansområde

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2013/ /2015

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2013/ /2015 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2010/2011 2011/2013 löper vidare för de elever som påbörjat en utbildning i

Läs mer

Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Enköpings kommun

Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Enköpings kommun Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Enköpings kommun 1 Parter Detta avtal har ingåtts mellan Uppsala kommun och Enköpings kommhåi ^0 Parterna är

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02 GYMNASIESÄRSKOLAN Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02 1. Bakgrund Inom GR finns idag ett avtal gällande gymnasiesamverkan inom Göteborgsregionens intagningsområde.

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02 Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2015/ /2019

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2015/ /2019 i Göteborgsregionen (GR) 2015/2016 2018/2019 Elev som antagits enligt tidigare avtal avslutar sin utbildning enligt det avtalet. 1. Bakgrund och syfte Inom GR finns sedan 2001/2002 ett samverkansavtal

Läs mer

SYV-dag 13 oktober Antagning Fyrbodal

SYV-dag 13 oktober Antagning Fyrbodal SYV-dag 13 oktober 2016 Antagning Fyrbodal Hållpunkter Avslutat antagningsår Enkät Kommande antagningsår Viktiga saker Kommande utbildningar Frågor www.soktillgymnasiet.se Årets antagning i siffror Totalt

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolorna i Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner

Samverkansavtal för gymnasieskolorna i Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner Samverkansavtal för gymnasieskolorna i Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner 2009-07-01 2013-06-30 Samverkansavtal för gymnasieskolorna i Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner 2009-07-01 2013-06-30

Läs mer

Mellan Västra Götalandsregionen, nedan kallad VGR, och... kommun, nedan kallad kommunen, träffas följande samverkansavtal om Naturbruksutbildning.

Mellan Västra Götalandsregionen, nedan kallad VGR, och... kommun, nedan kallad kommunen, träffas följande samverkansavtal om Naturbruksutbildning. SAMVERKANSAVTAL NATURBRUKSUTBILDNING Mellan Västra Götalandsregionen, nedan kallad VGR, och...... kommun, nedan kallad kommunen, träffas följande samverkansavtal om Naturbruksutbildning. Utgångspunkt De

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieutbildningarna i Skaraborg. Bilaga 1

Samverkansavtal för gymnasieutbildningarna i Skaraborg. Bilaga 1 Samverkansavtal för gymnasieutbildningarna i Skaraborg Bilaga 1 INLEDNING Perspektiv Skaraborg För att stärka Skaraborg som en attraktiv och konkurrenskraftig del av Västsverige betonas betydelsen av samverkan

Läs mer

Kommunalförbundet GR Gymnasieavtal 2011/ /

Kommunalförbundet GR Gymnasieavtal 2011/ / Förslag till Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen år 2011/2012-2014/2015 1. Bakgrund och motiv Bakgrund och motiv till avtalet återfinns i bilaga 1, vilken även innehåller förklaringar

Läs mer

Samverkansavtal. avseende. Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever. mellan

Samverkansavtal. avseende. Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever. mellan Sid 1 (7) Samverkansavtal avseende Introduktionsprogram - yrkesintroduktion som anordnas för en grupp elever mellan kommunerna i Stockholms län samt angränsande kommuner som anslutit sig Avtalet är baserat

Läs mer

ReSam - Samverkansavtal avseende vuxenutbildning

ReSam - Samverkansavtal avseende vuxenutbildning ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Bärve Karin Datum 2016-10-19 Diarienummer AMN-2016-0240 Arbetsmarknadsnämnden ReSam - Samverkansavtal avseende vuxenutbildning Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det?

Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det? Utredare: Barbro Hedlund 2014-09-15 Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det? Kontaktperson: Pernilla Bremer 0243-248048 Pernilla.bremer@fbregionen.se Innehåll 1. Förslag till gemensam

Läs mer

Avsiktsförklaring om samverkan inom utbildningsområdet, inom Fyrbodals kommunalförbund.

Avsiktsförklaring om samverkan inom utbildningsområdet, inom Fyrbodals kommunalförbund. sida 1 2013-10-30 Dnr: 2013-49 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Avsiktsförklaring om samverkan inom utbildningsområdet, inom Fyrbodals kommunalförbund. Enligt beslut i 2013-02-13 23 ställde sig kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2015-07-01 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 8 juli 2015 kl 8.30 i Lejonet, Kommunhuset Öckerö Förmöte: Öckeröalliansen

Läs mer

Yttrande avseende förslag till avsiktsförklaring om samverkan inom utbildningsområdet

Yttrande avseende förslag till avsiktsförklaring om samverkan inom utbildningsområdet sida 1 2013-02-07 Dnr: KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Yttrande avseende förslag till avsiktsförklaring om samverkan inom utbildningsområdet En arbetsgrupp, bestående av förvaltningschefer inom utbildningsområdet

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 00/01

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 00/01 Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 00/01 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet

Läs mer

- Kjell Nilsson - Kjell Nilsson Justerare Originalprotokollet finns på Fyrbodals kommunalförbund.

- Kjell Nilsson - Kjell Nilsson Justerare Originalprotokollet finns på Fyrbodals kommunalförbund. STYRELSEN 2010-10-04 1 (5) Tid och plats Måndagen 4 oktober kl 09.30 12.15 Närvarande Ordinarie ledamöter Bengt Mattsson, ordf, Tanum Magnus Jacobsson, Uddevalla Carl Kullgren, Bengtsfors Hugo Hultgren,

Läs mer

Samverkansavtal fo r gymnasieutbildningarna i Skaraborg. Måldokumentets bilaga 1

Samverkansavtal fo r gymnasieutbildningarna i Skaraborg. Måldokumentets bilaga 1 Samverkansavtal fo r gymnasieutbildningarna i Skaraborg Måldokumentets bilaga 1 INLEDNING Perspektiv Skaraborg För att stärka Skaraborg som en attraktiv och konkurrenskraftig del av Västsverige betonas

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 3 KARLSTADS KOMMUN Ärende 3 sid 5 (26) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-08-28 3 Reviderat samverkansavtal för gymnasieskolan Dnr KS-2012-438 Dpl 01 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Samverkansavtal om NIU-utbildningar med kommuner utanför den regionala samverkan

Samverkansavtal om NIU-utbildningar med kommuner utanför den regionala samverkan Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-24 Handläggare Anna Tammelin Telefon: 08-508 33 763 Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden

Läs mer

Riktlinjer för inackorderingstillägg

Riktlinjer för inackorderingstillägg Riktlinjer för inackorderingstillägg Riktlinjer Diarie-/dokumentnummer: SMN2017/0432, KS2017/2065 Beslut: 2018-02-14 Beredande politiskt organ: Sociala myndighetsnämnden Giltighetstid: 2023-01-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Tilläggsbelopp ska lämnas till de barn som har omfattande behov av särskilt stöd.

Tilläggsbelopp ska lämnas till de barn som har omfattande behov av särskilt stöd. RUTINER OCH ANSVARSFÖRDELNING VID EXTERNA PLACERINGAR rörande barn och elever folkbokförda i Kristianstads kommun, som har plats i förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och/eller skolplacering i annan

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/ /2006

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/ /2006 Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/2003-2005/2006 1. Bakgrund och motiv Bakgrund och motiv till detta avtal återfinns i bilaga 5 (GRs förbundsstyrelses ärende

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 Dnr KS-2012-438 Dpl 01 sid 1 (2) KARLSTADS KOMMUN KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteskrivelse 2012-07-0"" Marie Edwinson, 054-540 10 15 marie.edwinson@karlstad.se

Läs mer

Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/ /2024

Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/ /2024 Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/2010 2023/2024 Befintlig text: Samverkansavtalet gäller också de platser som medlemskommunerna erbjuder som gruppbaserade regionalt sökbara utbildningar

Läs mer

När det gäller mottagande till utbildning finns regler om mottagande i första hand i 15 kap. 43 skollagen. Där anges följande.

När det gäller mottagande till utbildning finns regler om mottagande i första hand i 15 kap. 43 skollagen. Där anges följande. Promemoria Hellstadius Utbildning & Rådgivning AB 2013-11-25 Kommunförbundet Stockholms Län Projektet Gemensam Gymnasieregion Camilla Wallström PM inför länsövergripande konferens 27/11 Denna promemoria

Läs mer

K@PNA. Avtal för samarbete och samverkan inom region Samverkan Sydost. fsl I 1

K@PNA. Avtal för samarbete och samverkan inom region Samverkan Sydost. fsl I 1 K@PNA KALMARSUi'lDS GYMNASIEFOP.BUND 7t13-12- t'r fsl I 1 Avtal för samarbete och samverkan inom region Samverkan Sydost ú ''pt. Ê 3 i.tâtr'?8:'?t"*" $ 1 Måt och syfte Följande avtal grundas på en gemensam

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 31 oktober 2006 kl , på Lärcentrum, Futura Tanumshede

Tid och plats Tisdagen den 31 oktober 2006 kl , på Lärcentrum, Futura Tanumshede STYRELSEN 2006-10-31 1 (19) Tid och plats Tisdagen den 31 oktober 2006 kl 09.30 13.30, på Lärcentrum, Futura Tanumshede Beslutande Anders Johansson, ordförande, Uddevalla Barbro Reinholdsson, Strömstad

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800) Utfärdad den 31 maj 2018 Publicerad den 13 juni 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen (2010:800) 2 dels att 17

Läs mer

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-06-17 Vår referens Hélen Salmose Utredare Tjänsteskrivelse Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Läs mer

Samverkansavtal för pedagogisk omsorg, förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola i Skåne

Samverkansavtal för pedagogisk omsorg, förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola i Skåne Samverkansavtal för pedagogisk omsorg, förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola i Skåne Samverkande parter: Kommunerna i Skåne och Kommunförbundet Skåne Inledning Avtalande kommuner i Skåne har

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00. Enligt föredragningslistan nedan

Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00. Enligt föredragningslistan nedan KALLELSE 2012-10-11 s arbetsutskott 1 (1) Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Sven-Ingvar Borgquist Ordförande Kerstin

Läs mer

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM Ansökan till årskurs 1 läsåret 2018/2019 Information till sökande som är folkbokförda i Örebro län Att söka till gymnasiet Du som är folkbokförd i Örebro län ska göra din ansökan

Läs mer

Dnr Kon 2016/29 Förslag till plan för utbildning inom Introduktionsprogram i Järfälla kommun

Dnr Kon 2016/29 Förslag till plan för utbildning inom Introduktionsprogram i Järfälla kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2016-01-25, rev. 2016-02-17 Dnr Kon 2016/29 Förslag till plan för utbildning inom Introduktionsprogram i Järfälla kommun Förslag till beslut Kompetensnämnden fastställer Plan för

Läs mer

Erbjudande om att teckna samverkansavtal avseende gymnasiesärskolans nationella program

Erbjudande om att teckna samverkansavtal avseende gymnasiesärskolans nationella program BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-01-11 GN-2012/334.603 1 (4) HANDLÄGGARE Kullenberg, Indra 08-535 36081 Indra.Kullenberg@huddinge.se Gymnasienämnden Erbjudande

Läs mer

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs:

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs: Revidering sidan 31 Utskick av testkonton: 2017-12-21 Ändrad dag på grund av tekniska problem med antagningssystemet och ansökningswebben 2017-12-18. Testperiod av testkonton: 2017-12-21 2018-01-15 Testkontot

Läs mer

Förslag till Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen år 2007/ /2011

Förslag till Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen år 2007/ /2011 Förslag till Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen år 2007/2008-2010/2011 1. Bakgrund och motiv Bakgrund och motiv till avtalet återfinns i bilaga 1, vilken även innehåller förklaringar

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-03-10 Vår referens Ann-Sofie Nordh Planerings- och antagningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Preliminär gymnasieorganisation

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2006/2007

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2006/2007 Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2006/2007 1. Bakgrund och motiv Bakgrund och motiv till detta avtal återfinns i bilaga 5 (GRs förbundsstyrelses ärende nr 5 och

Läs mer

Så här gör du ditt gymnasieval

Så här gör du ditt gymnasieval 2016-12-29 Så här gör du ditt gymnasieval Antagning Fyrbodal Box 305 451 18 Uddevalla Besöksadress: Museigatan 2 (Riverside) E-post: antagning@fyrbodal.se Tel: 0522-44 08 30, 44 08 50, 44 08 70 Innehållsförteckning

Läs mer

Antagning av gymnasieelever höstterminen 2017 Järfälla kommun

Antagning av gymnasieelever höstterminen 2017 Järfälla kommun RAPPORT Antagning av gymnasie höstterminen Järfälla kommun Antagningsstatistik per den 15 september Maja Jansson Antagningsansvarig -10-05 Dnr Kon /93 -10-05 1 (6) 1. BAKGRUND Denna rapport innehåller

Läs mer

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021 Tjänsteutlåtande Ärendenummer/diarienummer: dnr 2019-106 Utbildningsnämnden/Bou Handläggare Jenny Nordström Till Utbildningsnämndens arbetsutskott Titel: Verksamhetschef gymnasieskolan E-post: jenny.nordstrom@norrtalje.se

Läs mer

Stockholms läns landsting 1 (2) Samverkansavtal angående Berga Naturbruksgymnasium med kommunerna i Stockholms län. Landstingsstyrelsen

Stockholms läns landsting 1 (2) Samverkansavtal angående Berga Naturbruksgymnasium med kommunerna i Stockholms län. Landstingsstyrelsen Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-03-18 LS 2015-0224 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal angående Berga Naturbruksgymnasium med kommunerna i Stockholms län Föredragande

Läs mer

Remiss av promemorian Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan (U2015/03607/GV)

Remiss av promemorian Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan (U2015/03607/GV) 2015-09-01 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2015/120 Utbildningsnämnden Remiss av promemorian Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan (U2015/03607/GV) Utbildningsdepartementet har remitterat promemorian

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Strukturtillä gg modell fo r berä kning och regelverk

Strukturtillä gg modell fo r berä kning och regelverk 2014-12-16 Strukturtillä gg modell fo r berä kning och regelverk Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Syfte med strukturtillägg... 3 Så beräknas strukturtillägget... 3 Regelverk... 3

Läs mer

4. Skolplikt och rätt till utbildning. Särskilda utbildningsformer 2 6. Grundskola, Grundsärskola, Fritidshem/Öppen fritidsverksamhet 3 7.

4. Skolplikt och rätt till utbildning. Särskilda utbildningsformer 2 6. Grundskola, Grundsärskola, Fritidshem/Öppen fritidsverksamhet 3 7. 4. Skolplikt och rätt till utbildning. Särskilda utbildningsformer 2 6. Grundskola, Grundsärskola, Fritidshem/Öppen fritidsverksamhet 3 7. mnasieskola, mnasiesärskola 4 9. Ansvar inom delar av hälso- och

Läs mer

En gymnasieutbildning för alla åtgärder för att alla unga ska påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning (SOU 2016:77)

En gymnasieutbildning för alla åtgärder för att alla unga ska påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning (SOU 2016:77) REMISSVAR 1 (6) Datum 2017-02-27 Ert datum 2016-11-29 Vårt diarienummer 2016-110-8902 Er beteckning U2016/04660/GV Utbildningsdepartementet 103 33 STOCKHOLM En gymnasieutbildning för alla åtgärder för

Läs mer

Introduktionsprogram i gymnasieskolan

Introduktionsprogram i gymnasieskolan Juridisk vägledning Reviderad december 2013 Mer om Introduktionsprogram i gymnasieskolan Fem introduktionsprogram finns för elever som är obehöriga till de nationella programmen i gymnasieskolan. Introduktionsprogrammen

Läs mer

Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018

Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018 2018-02-08 Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Syfte med strukturtillägg... 3 Så beräknas strukturtillägget...

Läs mer

Samverkansavtal Naturbruksutbildning

Samverkansavtal Naturbruksutbildning Parter: Västra Götalandsregionen samt ingående 49 kommuner i VGR (separatavtal) Omfattar naturbruksutbildningar inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning och uppdragsutbildningar inom

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Personalavdelningen D.nr: 15/231, 024

TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Personalavdelningen D.nr: 15/231, 024 TJÄNSTESKRIVELSE Datum: 2015-07-30 Personalavdelningen D.nr: 15/231, 024 Överenskommelse om lön och anställningsvillkor för räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB 15) med Brandmännens Riksförbund Bakgrund

Läs mer

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-06-27 Slutantagningen 2018 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på elevernas slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Yttrande över departementspromemoria U/2015/03607/GV, Förslag om införande av utbildningsgaranti i gymnasieskolan

Yttrande över departementspromemoria U/2015/03607/GV, Förslag om införande av utbildningsgaranti i gymnasieskolan 1(5) Tjänsteskrivelse 2015-08-05 Diarienummer: UAN 2015/0331 Version:1.0 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Pär Henriksson E-post: par.henriksson@halmstad.se Telefon: 070-6371500 Yttrande över departementspromemoria

Läs mer

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014 Handläggare Margareta Nenzén Innehållsförteckning 1. Introduktionsprogrammen... 3 2. Preparandutbildning (IMPRE)... 4 2.1. Behörighet...

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Information inför gymnasievalet 2017

Information inför gymnasievalet 2017 Information inför gymnasievalet 2017 Det finns 18 nationella gymnasieprogram. Av de är 12 yrkesprogram och 6 är högskoleförberedande program. Alla nationella program är 3-åriga. Det finns också 5 olika

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn För huvudmän, rektorer, studie- och yrkesvägledare, skolassistenter m fl. Gymnasieantagningen Kristianstad är ett gemensamt antagningskansli för 7 kommuner

Läs mer

Introduktionsprogram i gymnasieskolan

Introduktionsprogram i gymnasieskolan UR NYA SKOLLAGEN Tillämpas från den 1/7 2011 Mer om Introduktionsprogram i gymnasieskolan Nyheter Nya behörighetsregler införs till gymnasieskolans nationella program Fem nya introduktionsprogram införs

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 11 november2014 1(21) Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin. Utses att justera: Henric Forsberg Paragrafer: 55-64

Barn- och utbildningsnämnden 11 november2014 1(21) Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin. Utses att justera: Henric Forsberg Paragrafer: 55-64 Barn- och utbildningsnämnden 11 november2014 1(21) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-18.00 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s)

Läs mer

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016

KOMMUNFÖRBUNDET STOCKHOLMS LÄN. Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Slutantagningen till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Stockholms län 2016 Innehåll... 0 Förord... 2 Sökande... 3 Sökande totalt vid slutantagningen... 3 Gymnasieutbudet i Stockholms län... 4 Antal

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 28 februari 2006 kl , Strömstads stadshus

Tid och plats Tisdagen den 28 februari 2006 kl , Strömstads stadshus STYRELSEN 2006-02-28 1 (7) Tid och plats Tisdagen den 28 februari 2006 kl 09.30 14.20, Strömstads stadshus ande Anders Johansson, ordförande, Uddevalla Christer Thobiasson, Orust Bengt Mattsson, Tanum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Barn- och Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Barn- och Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och sammanträdestid Konferensrummet, Strömstiernaskolan kl. 08:00-12:00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ersättare Hans-Inge Sältenberg (C)

Läs mer

Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015

Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Rapport 2015 Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Charlott Rydén och Ulrika Pudas 2015-04-15 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Sökande bosatta

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola fm% Beslut Dnr 43-2014:7687 Dals-Eds kommun fokusnamnden@dalsed.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Dals-Eds kommun Box 2320, 40315 Göteborg 2 (12) Tillsyn av sko fcgmen gymnasieskola i Dals- Eds

Läs mer

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Inspel från nätverk och intern kompetens Avstämning med Göteborg och Stenungsund (formella remisskommuner) Inspel från Teknikcollege och Vård- och

Läs mer

C:p. omsoi c o ~~S [3 BENGTSFORS `QLVÅRI~ Samverkansavtal. of i. Avseende vård- och omsorgscollege Fyrbodal. Lokalt college Fyrbodal Öst KOMMUN

C:p. omsoi c o ~~S [3 BENGTSFORS `QLVÅRI~ Samverkansavtal. of i. Avseende vård- och omsorgscollege Fyrbodal. Lokalt college Fyrbodal Öst KOMMUN 0 `QLVÅRI~ of i omsoi c o ~~S FYRBODAI. Samverkansavtal Avseende vård- och omsorgscollege Fyrbodal Lokalt college Fyrbodal Öst Bengtsfors kommun Dals Eds kommun Melleruds kommun Trollhättans Stad Vänersborgs

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning av ärendet

Förslag till beslut. Sammanfattning av ärendet 2016-03-30 2016/730 1(5) Vår adress Bildningssektorn Borlänge kommun Adress Barn- och bildningsnämnden Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Kerstin Ahlforn Enlund 0243-666 46 kerstin.a.enlund@borlange.se

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 8

Kommunstyrelsen. Ärende 8 Kommunstyrelsen Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-09-06 Sida 1(1) Ingrid Elmgren Skolchef Nytt samverkansavtal för gymnasiesamverkan Beredning Beredning/ information Tjänsteskrivelse Bildningsutskottet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Grundbelopp 2018 för grundskolan inklusive förskoleklass Bakgrund

Grundbelopp 2018 för grundskolan inklusive förskoleklass Bakgrund 2017-10-23 1 (5) DNR GGN-0743/2017-2 Grundbelopp 2018 för grundskolan inklusive förskoleklass Bakgrund Av 14 kap. 1 skolförordningen (2011:185) framgår bland annat följande, ett bidrag till enskilda huvudmän

Läs mer

Ersättning för förlängd studietid i gymnasieskolan

Ersättning för förlängd studietid i gymnasieskolan RIKTLINJER FÖR Ersättning för förlängd studietid i gymnasieskolan Antaget av Barn- och utbildningsnämnden Antaget 2018-12-05 131 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Administrativa chefen Håbo kommuns

Läs mer

Grundbelopp 2019 för grund- och gymnasieskolan

Grundbelopp 2019 för grund- och gymnasieskolan 2018-12-07 1 (5) DNR GGN-0522/2018-2 Grundbelopp 2019 för grund- och gymnasieskolan Bakgrund Av 14 kap. 1 skolförordningen (2011:185) framgår bland annat följande, ett bidrag till enskilda huvudmän för

Läs mer

Kallelse till gymnasienämnden

Kallelse till gymnasienämnden GYMNASIENÄMNDEN KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till gymnasienämnden Tid Onsdag den 13 juni 2018, klockan 18:00 Plats A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge Ärenden Upprop och val av justerare

Läs mer

utbetalning av grundbelopp och interkommunal ersättning

utbetalning av grundbelopp och interkommunal ersättning REGLER FÖR utbetalning av grundbelopp och interkommunal ersättning Antaget av Antaget Giltighetstid Dokumentansvarig Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 xx Tillsvidare Administrativ chef Håbo kommuns

Läs mer

Samverkansavtal för rörande vuxenutbildning Upplandskommuner i samverkan (ReSam)

Samverkansavtal för rörande vuxenutbildning Upplandskommuner i samverkan (ReSam) ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Bärve Karin Datum 2018-10-31 Diarienummer AMN-2018-0395 Arbetsmarknadsnämnden Samverkansavtal för 2019-2020 rörande vuxenutbildning Upplandskommuner i samverkan

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 27 juni 2006 kl , Utsiktens gymnasieskola Dals Ed.

Tid och plats Tisdagen den 27 juni 2006 kl , Utsiktens gymnasieskola Dals Ed. STYRELSEN 2006-06-27 1 (10) Tid och plats Tisdagen den 27 juni 2006 kl 09.30 13.00, Utsiktens gymnasieskola Dals Ed. Beslutande Anders Johansson, ordförande, Uddevalla Barbro Reinholdsson, Strömstad Bengt

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Erik Ojala 2016-10-16 UBN-2016-2506 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan för läsåret 2017/18 Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Preliminär gymnasieorganisation 2019/2020 GYVF GYMNASIESKOLANS ORGANISATION

Tjänsteskrivelse. Preliminär gymnasieorganisation 2019/2020 GYVF GYMNASIESKOLANS ORGANISATION Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (7) Datum 2019-03-05 Vår referens Ann-Sofie Nord Avdelningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Preliminär gymnasieorganisation 2019/2020

Läs mer