SmartCat Pejlare M500 användarmanual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SmartCat Pejlare M500 användarmanual"

Transkript

1 SmartCat Pejlare M500 användarmanual När du läser denna svenska användarmanual, bör du ha din engelska användarmanual bredvid dig för att få hjälp av bilderna. 1. Introduktion SmartCat Pejlare M500 består av en mottagare (pejlare) och två sändare att sätta på ditt husdjurs halsband, med hjälp av specialdesignade halsbandsfickor i sillikon. Det krävs en sändare per husdjur. Med närhetsalarmet som en standardfunktion så blir du varnad om ditt husdjur vandrar för långt bort. Vid de olyckliga tillfällen som ditt husdjur vandrar utanför närhetsalarmets radie, så kan du även pejla rätt på ditt husdjur inom en radie på upp till 500 meter. Nyckel funktioner Hjälper till att förebygga förlust av ditt husdjur med hjälp av närhetsalarmet. Hjälper dig att pejla/leta rätt på upp till 4 husdjur, om de inte kommer fram när du ropar. Vägvisande spårning för att guida dig i rätt riktning. Produkten använder sig utav den säkra 2,4 GHz RF tekniken, vilken inte på ngt sätt slår ut ngn annan trådlös enhet. Vattenavvisande halsbandsficka för utomhusaktiviteter. Smart sleep- mode för längre batteritid upp till två månader. Fästs med enkelhet på de flesta halsband, och använd det medföljande kardborrbandet för bättre fästning på större halsband. Speciell data kryptering så att du inte spårar upp ngn annans husdjur. Dvs, den sändare och den mottagare du har är parade ihop unikt. Rytmiskt pip- ljud dvs ju närmare du kommer ditt husdjur desto fortare piper din mottagare/pejlaren. Spåra med hjälp av pip- ljudet i sändaren, dvs sändaren piper så att du skall kunna hitta katten de där sista metrarna. Enkel registrering/ set up sätt bara i batteriet, sätt på mottagaren och sändaren och du är klar att använda din utrustning. Multianvändning du kan använda sändarna på dina nycklar, väskor, hitta bilen på parkeringen, husdjur, och till och med barn. Specifikationer: Modell namn: Sökningens räckvidd: Funktioner: SmartCat Pejlare M500 0 ca 500meter Närhetsalarm och sökfunktion till upp till 4 st sändare. Mottagarens/ Sändarens funktioner Mottagaren Sändaren Batteri typ: AAA * 2 CR2032 Batteritid vid Standby: 60 dgr (8tim/dag) 30 dgr (8tim/dag)

2 Pip ljudet (vid 10cm) 95dB 95dB Vibration Vibration Ingen vibration Paketet innehåller: Modell namn: PFM500R PFM500T Mottagaren 1 st Sändare 2 st Batterier: AAA*2 CR2032 * 2 Halsbandsrem: Halsbandsfickor: 2st 2st Användarmanual: 1st Överblick: Mottagaren/pejlaren; 1. Fäste för halsbandrem 2. Visar på anslutningsstatus 3. ON/OFF knapp 4. Sök knapp 5. Indikerar riktning vid sök 6. Knapp för att sätta närhetsalarmet 7. Signalstyrkans lampor. 8. Mute- knapp (för att stänga av ljudet) 9. Högtalare 10. Bälteshållare (som man sätter på om man vill) 11. Batterilock Sändaren: 1. Fäste för ring. 2. Högtalare 3. Visar på anslutningsstatus 4. Panik knapp 5. ON/OFF knapp 6. Batterilock Förslag på var du kan fästa mottagaren och sändaren. Se bilderna.

3 2. Komma igång med din utrustning att sätta på närhetsalarmet Den här sektionen visar hur du sätter igång närhetsalarmet, så att det triggas vid olika förvalda avstånd. 1. Sätt i batterierna i mottagaren och i de tillgängliga sändarna. a. Tryck försiktigt och skjut ut batterilocket från både mottagare och sändare. b. Sätt i batterierna i enlighet med indikationerna för +/- c. Sätt på batterilocken igen. 2. Tryck på ON på både mottagaren och sändaren. Ignorera eventuella alert- varningar medans mottagare och de maximalt 4 sändarna länkas ihop. Så fort mottagaren och alla sändarna har länkats ihop så kommer de att blinka i regelbundna intervaller. 3. Lägg sändarna på en stationär plats, och gå sedan iväg med mottagaren i din hand, gå ca 50 meter. Mottagaren kommer då att börja vibrera och pipa, samtidigt som sändarna också piper. 4. Återvänd med mottagaren till sändarna och pipandet kommer att avta. Ytterligare information gällande närhetsalarmet: a. När mottagaren förlorar kontakten med sändaren, (dvs är utanför närhetsalarmets radie), så kommer mottagaren att pipa och vibrera i 10 sekunder, och sändaren piper i 15 sekunder. Mottagaren kommer inte att pipa kontinuerligt medans sändaren är utanför området, men den kommer att pipa en gång efter varje 30 sekunder och försöker då återetablera länken till sändaren igen vid regelbundna intervaller. b. När sändaren och mottagaren är inom den förinställda radien, så blinkar både sändare och mottagare vid regelbundna intervaller, för att indikera att de har en länk mellan varandra. detta innebär att de är satta på Standby mode. c. Du kan stänga av ljudet på mottagaren när du vill genom att trycka på mute- knappen som du hittar på höger sida på mottagaren. Hantering av alla 4 sändare från mottagaren. I avsnitt nr 2 visade vi dig hur du ställer in närhetsalarmet på sändarna. Om du använder närhetsalarmet för alla 4 sändarna samtidigt så behöver du vara beredd på att kanske också behöva hantera närhetsalarmet på de 4 sändarna samtidigt med lite övning är detta enkelt. Det är en liten lampa ovanför varje sändares sök- knap, som indikerar anslutningsstatusen. Den blå sändaren ansluts till den knapp som är längst till vänster (#1), den röda sändaren hör till andra knappen, den gröna sändaren hör till tredje knappen och den gula sändaren hör till den fjärde knappen, längst till höger. Om endast en utav de fyra sändarna tar sig utanför den förinställda närhets- radien, så kommer den sändarens lampa att blinka i en klar röd färg. Knappen som hör til respektive sändare, är också en sök- knapp.

4 Att ställa in närhetsalarmet på Nära (Near) / mellan (Middle) / Långt bort (Far) Du kan ställa in mottagaren på tre olika ungefärliga avstånd för närhetsalarm, och du kan även stänga av närhetsalarmet helt (disalarm). 1. Tryck och håll inne konfigurations knappen som du hittar på mottagarens högra sida. En av anslutningslamporna kommer då att lysa i rött, för att indikera att du nu kan konfigurera denna sändare. Om detta INTE är den sändare du skulle vilja ställa in närhetsalarmets avstånd på, så släpper du konfigurationsknappen, och trycker sedan igen på konfigurationsknappen och håller inne den d kommer en annan utav de 4 st anslutningslamporna att lysa. Gör så här tills önskad lampa lyser. 2. Medans nu håller inne konfigurationsknappen, så trycker du samtidigt kort på den sök- knapp vars lampa lyser (dvs den sändare du vill konfigurera). Nu kommer signalstyrkans lampa att lysa först på Near (nära avstånd) och trycker du en gång till så lyser den på Middle (mellan avstånd) och trycker du ytterligare en gång så lyser den på Far (Långt avstånd), vid ett fjärde tryck så lyser den på Disalarm (då avaktiverar du närhetsalarmet). Tryck så många ggr på sök- knappen att du får det avstånd du vill ha på sändaren. Så fort du släpper knappen så kommer dina konfigureringar att träda i kraft. Notera att du kan endast konfigurera närhetsalarmet om sändare och mottagare är länkade ihop medans du gör det. Att avaktivera närhetsalarmet Om det är en eller flera sändare som inte används, så kan du avaktivera (disalarm) dessa så att mottagaren inte får alert indkationer ifrån dom. Följ då bara instruktionerna i tidigare avsnitt och tryck en fjärde gång på sökknappen för den sändare det gäller, samtidigt som du håller inne konfigurationsknappen. Då ser du att signalstyrkans lampa lyser på disalarm, vilket innebär att mottagaren inte längre försöker etablera ngn länk med denna sändare. 3 Hur man söker/ pejlare efter sitt försvunna husdjur. Om ditt husdjur har försvunnit och eller om närhetsalarmet har utlösts, så kan du söka efter ditt husdjur med hjälp av din pejare. 1. Tryck på sökknappen på din mottagare en gång för att starta sökningen på ditt försvunna husdjur eller den försvunna sändaren. Då börjar signalstyrkans lampor och det pipande ljudet i sändaren (Förutsatt att mottagaren har etablerat en länk med sändaren). Sändaren piper också när den fått upp länken med mottagaren som söker efter den. När du går i rätt riktning så piper mottagaren snabbare och de blinkande lamporna lyser mer och mer upp till den gröna lampan. Viktigt: Innan du börjar söka för första gången; så måste du kalibrera din utrustning genom att följa instruktionerna nedan. Kalibreringen som du kan läsa om i nästa steg, behöver bara göras en gång för det område som du tänkt använda din pejlutrustning i. Om du tillexempel reser bort med din utrustning, så kan det vara bra att kalibrera på nytt,

5 eller om väderleken ändrar sig extremt mkt, så kan man också göra det på nytt innan man släpper ut sitt husdjur. 2. Du måste först kalibrera din mottagare till den rådande omgivningen. Håll mottagaren framför dig, i höjd med ditt bröst, och skanna sedan området i en360 cirkel- rörelse, från höger till vänster, och sedan skannar du igen, från vänster till höger i 360. En 360 cirkelrörelse skall ta ca 3-4 sekunder). 3. Notera: Om vägvisaren /signalstyrkans översta lampa, visar grönt ljus på mottagaren under kalibreringsprocessen, så innebär det ännu inte att den visar riktning för en sändare. 4. Skanna nu långsamt en tredje gång från höger till vänster. Nu kommer vägvisarens lampa att visa grönt ljus när den etablerar en länk med sändaren och således visar i vilken riktning du skall gå. Grönt ljus = möjlig riktning. Notera: Det är viktigt att du gör kalibreringen enligt ovannämnda steg, då det kan innebära skillnaden mellan att kunna pejla rätt på ditt husdjur eller inte. 5. Börja promenera i den riktning som du tror att ditt husdjur har gått. Om en viss riktning triggar igång den gröna lampan, och om det pipande ljudet piper fortare, så betyder det att du går i rätt riktning. Om du går i fel riktning så kommer den gröna lampan att sluta lysa, och pipljudet kommer att avta/minska. Om signalen (Lampa och ljud) minskar vänd omedelbart om och gå i motsatt riktning. Om ditt husdjur rör på sig så innebär det att också du kanske måste fortsätta att gå i olika riktningar. 6. Om du är ca meter ifrån ditt husdjur, så kommer signalstyrkan och pipljudet att gå på max, och LED lamporna kommer då att lysa. Vägvisarens gröna lampa kan nu börja bli felaktig, pga av den starka signalen/länken mellan sändare och mottagare men du bör vi det här laget se ditt husdjur. Om du inte ser ditt husdjur, stäng då av ljudet på din mottagare genom att trycka på Mute - knappen som du hittar på höger sida. Då är mottagaren tyst och du kan istället lokalisera ditt husdjur genom att enbart lyssna på sändarens pip. 7. Så fort du har hittat din sändare, tryck då en gång på Sök- knappen ( search - knappen), på mottagaren för att avsluta sökandet. Tyst Sökande I tysta områden (som till exempel bibliotek etc), så kan du söka i tysthet, med både sändare och mottagare i tyst läge mute. För att söka i tyst läge, så trycker du bara på mute - knappen innan du sätter på din mottagare (innan du trycker på ON )Sedan följer du bara signalstyrkans lampor när du söker. Mute mode på mottagaren Mute- knappen som du hittar på sidan av mottagaren, kan du sätta på när som helst för att tysta mottagaren. 4 Aktivera Panik-alert-funktionen på sändarna Sändarna har en extra funktion som tillåter ett barn eller en äldre människa att skicka ett alarm till mottagaren om hjälp. För att aktivera Panik- alert funktionen;

6 tryck och håll inne panik- knappen på sändaren; Mottagaren kommer då att pipa och vibrera, och ett jämnt och klart rött blinkande anslutnings- status- ljus kommer då att indikera vilken sändare som har ett panik alarm aktivt. 5 Batter info hantering och lågt batteri- varning När mottagaren eller sändaren inte används så rekommenderas att du stänger av dom både (men om du har sändaren på katten bör sändaren vara på hela tiden även om mottagaren är avstängd, ifall katten kanske råkar smita ut). Om mottagaren eller sändaren börjar få ont om batterier så kommer de att pipa lågt varannan minut för att varna dig om lågt batteri. Du bör då byta batterier omedelbart. Om du använder din utrustning när det är låga batterier, kan din sökning/användning visa på felaktiga riktningar. 6 Mottagaren och varje sändare är parad innan leverans, vilket innebär att varje sändare har en unik länk mellan sin searc - knapp på mottagaren och sändaren så att mottagaren inte skall bli förvirrad om andra sändare dyker upp i samma område. Nedanstående instruktioner är till för att återetablera denna unika länk, ifall en sändare behöver bytas ut eller om sändaren inte längre kan kommunicera med sin knapp/mottagaren. I detta exempel så parar vi den röda sändaren ihop med sin knapp (knapp nr 2). Vänligen följ instruktionerna nedan: 1. Försäkra dig om att mottagaren och ALLA sändare är avstängda. 2. För att komma in i Registrerings- funktionen; Tryck och håll nere konfigurationsknappen på höger sida samtidigt som du trycker och håller inne sök- knappen för den röda sändaren (knapp 2). Samtidigt som du håller inne dessa två knappar, så trycker du på ON på mottagaren. Så snart den röda lampan åvanför knapp 2 blinkar EXAKT 2 ggr, så släpper du konfigurationsknappen och sök knappen samtidigt. Om du redan har fått ett tredje blinkande åvanför sök- knappen, så måste du göra om proceduren. Om du har lyckats kommit in i registreringsfunktionen, Så kommer lampan åvanför sök- knappen och lampan vid Disalarm, att lysa samtidigt. 3. Sedan ser du till att den röda sändaren är inom 10cm från mottagaren, och så sätter du på den röda sändaren. Sändaren kommer då att pipa exakt två ggr för att indikera att du har lyckats para ihop den med mottagaren du har lyckats med registreringen. 7 FAQ Q. När jag trycker på sök, varför visar mottagaren flera olika, möjliga riktningar? A. Mottagaren tar emot RF- signaler från sändaren för att utvärdera riktning. MEN, om sändaren är väldigt nära mottagaren, så blir signalerna så starka för mottagaren, att det upplevs för mottagaren som att de kommer från flera olika håll. Detta kan också hända om mottagare och sändare befinner sig i en sluten miljö, till exempel i ett rum, då RF- signalerna då kan studsa på väggarna och således indikera flera olika möjliga riktningar. Om så är fallet, så är det säkrare att stänga av ljudet på mottagaren och istället lyssna på sändarens pip, för att säkerställa rätt väg de sista metrarna. Q. Varför visar mottagaren emellanåt en felaktig riktning? A. detta orsakas av en reflektion eller en blockering av signalen. Väggar eller staket (elstängsel) kan ibland reflektera signalen och således indikera fel riktning. Även simbassänger eller vattenbassänger kan blockera eller försvaga signalen, likväl som

7 olika metall föremål kan försvaga/reflektera signalen och således indikera fel riktning. Om detta skulle vara fallet vid din sökning, pröva att förflytta dig till en annan position, vänta tills anslutningsstatusen har återetablerats och påbörja sedan din sökning igen. Q. Vad kan orsaka felaktigt alarm på närhetsalarmet? A. Falskt alarm på närhetsalarmet orsakas av: - Mottagaren och sändaren är för nära varandra -Lågt batteri resulterar i oförutsägbart beteende hos sändare och mottagare. - Sändaren eller mottagaren har placerats i en ficka tillsammans med andra föremål som blockerar signalen. Q. Varför är närhetsalarmet inte precist? A. Därför att signalstyrkan och reflektioner av signalen är beroende av den miljön eller terrängen som den används i, således kan man behöva anpassa sitt närhetsalarms styrka (near/middle/ far) beroende på vilken miljö man har tänkt att använda det i för att således kompensera omgivningens faktorer. Q. Jag får inget alarm när sändaren är utanför den satta radien för närhetsalarmet. A. Kontrollera att sändaren inte är avaktiverad (disalarmed) på mottagaren Kontrollera om batterinivån är låg på båda enheterna. Kontrollera vilken radie på närhetsalarmet som du har valt; om du har att den på Far (Långt bort) så kanske du behöver ett större avstånd mellan sändaren och mottagaren innan alarmet triggas igång. Varning och viktig information 1. Om du önskar använda din pejlare under en flygresa, vänligen följ flygsäkerhetens regler för respektive land. 2. Vi förbehåller oss rätten att ändra hårdvarans/ mjukvaras specifikationer och konstruktioner samt informationen i manualerna, när som helst utan förvarning. 3. Korrekt driftstemperatur för denna produkt är mellan 40F ~ 104 F (5c ~ 40 C). Korrekt förvaringstemperaturer är mellan -4 F ~ 185f (-20 C ~ 85 C). Dessa specifikationer syftar till batteriets livslängd. 3. När batterierna i sändare och mottagare håller på att ta slut, kommer både sändare och mottagare att pipa varningspip varannan minut skulle detta ske; byt ut batterierna omedelbart. Om batterierna är svaga så kan det reslutera i oförutsägbart beteende hos produkten, som till exempel låg varnings signal på närhetsalarmet eller fel riktning vid sökning.

8 5. Batterierna som följer med denna produkt skall tas till vara i enlighet med de nationella reglerna för uppsamling för batterier. Utsätt inte dessa batterier för eld eller hetta de kan då explodera.

Vi hoppas att du ska vara nöjd med din nya produkt

Vi hoppas att du ska vara nöjd med din nya produkt Vi hoppas att du ska vara nöjd med din nya produkt Bacapp ger endast en uppskattning av hur mycket alkohol du har i blodet via ett utandningsprov. För att få reda på ditt verkliga värde krävs ett blodprov.

Läs mer

SNABBT BESKED OM NÄR DU KAN KÖRA SÄKERT!

SNABBT BESKED OM NÄR DU KAN KÖRA SÄKERT! SE SNABBT BESKED OM NÄR DU KAN KÖRA SÄKERT! Ladda ner appen via: Besök oss på www.time2drive.se 1 2 3 4 5 6 ANVÄNDARMANUAL Ladda ner appen från din appbutik och följ instruktionerna. Sätt i munstycket

Läs mer

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4 P1 Manual Innehåll Om instruktionen... 3 Varning... 3 1. Introduktion... 3 1.1 Standardfunktioner... 3 1.2 Specifikationer... 4 1.3 Display... 4 1.4 Tangentbord... 5 1.5 Batteri... 6 1.6 Felmeddelande...

Läs mer

n-abler STYRKULA Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall

n-abler STYRKULA Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall Underhåll n-abler STYRKULA n-abler styrkula har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka)

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) MODELL: MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) Inlärningsknapp Knapp för val av ljudvolym Knapp för val av ringsignal Lysdiodsindikator EGENSKAPER:

Läs mer

Användarmanual. SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition. Modell: GARD

Användarmanual. SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition. Modell: GARD Användarmanual SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition Modell: GARD Läs igenom bruksanvisningen innan du använder din produkt och behåll den för framtida bruk. Bilderna som används i denna manual

Läs mer

Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst VA-larm

Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst VA-larm Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst V-larm Installationsanvisning Förpackningen innehåller: Utomhusenhet (sändare, bild 1) och inomhusenhet (mottagare med nätadapter bild 2). Enheterna är ihopparade

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Bruksanvisning Innehållsförteckning Sid Laddning 3 Information till läraren 4 Information till eleven 5 Flera mottagare

Läs mer

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Dokumentrevision 1.0, januari 2011 Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (1 sensor, 1 panel, 1 kontrollenhet

Läs mer

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen SMS-larm L-53 2014-09-12 Ver. 2.91 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få händelselarm via SMS. Alarmet

Läs mer

Användarmanual i-loview 7

Användarmanual i-loview 7 Användarmanual i-loview 7 Introduktion 2 3 Varning Var god läs igenom denna manual ordentligt för att försäkra dig om en säker och korrekt användning av produkten. Viktigt Vårdslös eller felaktig användning

Läs mer

Manual till GPS tracker CT2200

Manual till GPS tracker CT2200 Manual till GPS tracker CT2200 Version: 1.0 Copyright Bucken 1. Ladda upp trackern Användarmanual GPS tracker Efter ca: 6 timmar ska den röda laddningsindikatorn slockna. 2. Skaffa simkort Refillkort från

Läs mer

MINIX NEO A2 Användarguide

MINIX NEO A2 Användarguide MINIX NEO A2 Användarguide Produkt Information Tack för att du köpt en MINIX NEO A2. MINIX NEO A2 är en trådlös air mouse + dubbelsidigt tangentbord med inbyggd mikrofon och högtalare. MINIX NEO A2 utnyttjar

Läs mer

Falck 6709 Rörelsedetektor

Falck 6709 Rörelsedetektor Bruksanvisning Falck 6709 Rörelsedetektor Artikelnr: 320 868 Innehållsforteckning Beskrivning av Falck 6709 Rörelsedetektor... 3 Kodning till mottagare... 4 Ta bort koder:... 5 Test... 6 Underhåll... 6

Läs mer

Få ditt skrivbord att vibrera med musik

Få ditt skrivbord att vibrera med musik Användarmanual Paddy Vibe BT Edition Få ditt skrivbord att vibrera med musik 1. Produkt information Paddy Vibe BT Edition är en innovativ 360 högtalare som skapar ljud enli gt principen för resonans. Den

Läs mer

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010. Art Nr. 1-3058

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010. Art Nr. 1-3058 Användarmanual Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010 Art Nr. 1-3058 PUBLISHED BY Freedom Scientific 11800 31st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805 USA http://www.freedomscientific.com

Läs mer

AT100 Trådlös temperatursensor för inomhusbruk Användarmanual

AT100 Trådlös temperatursensor för inomhusbruk Användarmanual AT100 Trådlös temperatursensor för inomhusbruk Användarmanual 1 All information i följande manual gäller vid publikationstillfället och kan utan förvarning ändras. Vi rekommenderar därför att ni innan

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Quha Zono. Bruksanvisning

Quha Zono. Bruksanvisning Quha Zono Bruksanvisning 2 Strömbrytare / signallampa USB-port Förtöjnings spår Välkommen att använda Quha Zono datormusen! Den här bruksanvisningen beskriver produktens egenskaper och hur du använder

Läs mer

indream WR-201 Windows Cleaning Robot Bruksanvisning

indream WR-201 Windows Cleaning Robot Bruksanvisning indream WR-201 Windows Cleaning Robot Bruksanvisning Tack för köpet av din fönsterputsrobot. Vi hoppas du ska bli riktigt nöjd med produkten. Läs mer om roboten på www.indream.dk Copyright Copyright 2012

Läs mer

ALERTpager, Repeaterstation

ALERTpager, Repeaterstation Bruksanvisning ALERTpager, Repeaterstation Artikelnr: 464 303 ALERTpager, Repeaterstation är en kombinerad sändare och mottagare som sänder vidare signalerna från ALERTpager personsökare. Innehållsförteckning

Läs mer

Bruksanvisning. Viktig information före användning

Bruksanvisning. Viktig information före användning MYLOQ 1101 Kodcylinder Bruksanvisning SE Viktig information före användning För att använda Kodcylindern måste den först aktiveras (se sida 3). En administratörskod måste läggas in, var noga med att notera

Läs mer

ASSA 3000 Connect. Elektriskt lås för privata bostäder. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA 3000 Connect. Elektriskt lås för privata bostäder. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA 3000 Connect Elektriskt lås för privata bostäder ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 2 ASSA 3000 Connect Styr ditt lås med knappar. Lås upp med fjärrkontroll - lika enkelt som

Läs mer

Assa Elva Elektriskt Villalås. An ASSA ABLOY Group company

Assa Elva Elektriskt Villalås. An ASSA ABLOY Group company Assa Elva Elektriskt Villalås An ASSA ABLOY Group company Gratulerar till ditt nya lås Du har nu ett nytt entrélås installerat i ditt hem. Det är ett av marknadens säkraste lås samtidigt ett av de mest

Läs mer

Rekonditionering. EPIsafe 2 GSM. Art.nr 464238. Programversion x.x.x eller senare. Rev PA1 SE

Rekonditionering. EPIsafe 2 GSM. Art.nr 464238. Programversion x.x.x eller senare. Rev PA1 SE Instruktion Rekonditionering EPIsafe 2 GSM Art.nr 464238 Programversion x.x.x eller senare Rev PA1 SE Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Viktig information... 2 2. Rekonditioneringsförfarande...

Läs mer

VENTUS GPS G730 DATA LOGGER. Bruksanvisning

VENTUS GPS G730 DATA LOGGER. Bruksanvisning VENTUS GPS G730 DATA LOGGER Bruksanvisning Observera Läs detta före användning: Global position system (GPS) tillhandahålls av American Ministry of National Defense, amerikanska försvarsministeriet, som

Läs mer

FAQs: HomeSecure GSM-MA-0004

FAQs: HomeSecure GSM-MA-0004 FAQs: Trådlöst larmsystem inkl. GSM-modul (GSM-MA-0004) Vi uppdaterar konstant informationen på våra produkter. För att få den nyaste informationen av våra produkter, gå till: downloads på www.homealarm.se

Läs mer

BRUKSANVISNING SÄKERHETSLARM HA51S

BRUKSANVISNING SÄKERHETSLARM HA51S BRUKSANVISNING SÄKERHETSLARM HA51S Malmbergs Elektriska AB Box 144, 692 23 Kumla Telefon: 019-58 77 00 Fax: 019-57 11 77 info@malmbergs.com www. malmbergs.com SÄKERHETSLARM HA51S Detta trådlösa larmsystem

Läs mer

13. SIM-korthållare När du sätter i SIM-kortet måste den interna och den externa strömförsörjningen vara bortkopplad.

13. SIM-korthållare När du sätter i SIM-kortet måste den interna och den externa strömförsörjningen vara bortkopplad. KOMMA IGÅNG BESKRIVNING 1. IR-sändare Skickar en IR-signal rakt upp. 2. IR-sändare Skickar en IR-signal rakt fram. 3. LED / Ström-indikator PÅ: Extern strömförsörjning ansluten. AV: Extern strömförsörjning

Läs mer

Ladda ned Manual till: CM-840/842

Ladda ned Manual till: CM-840/842 Ladda ned Manual till: CM-840/842 1a. Fråga: jag har precis packat upp mitt 2010 certifierade kassaregister men så fort jag slår in något så visas en felkod typ F03, F05 eller E01 Fiscal i displayen, vad

Läs mer

ASSA 3000. Elektriskt lås för privata bostäder. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA 3000. Elektriskt lås för privata bostäder. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA 3000 Elektriskt lås för privata bostäder ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 2 Gratulerar till ditt nya lås Du har nu ett nytt entrélås installerat i ditt hem. Det är ett av marknadens

Läs mer

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045 Bruksanvisning Elektronisktförstoringsglas Snow 7 HD Artikelnummer: I-0045 Produkten tillverkas av: ZOOMAX Technology, Inc. Qianyun Road Qingpu Area 200120 Shanghai China E-post: sales@zoomax.com Produkten

Läs mer

HomeSecure HS-ZONE-01 Version nr: 2

HomeSecure HS-ZONE-01 Version nr: 2 1 Index Introduktion... 4 1.1 Introduktion:... 4 1.2 Funktioner... 5 Installation av Larmsystemet... 6 2.1 Planering före installation... 7 2.2 Förbered huvudenheten... 8 Anslut GSM antennen... 8 Anslut

Läs mer

Leica mojo3d start första gången

Leica mojo3d start första gången Leica mojo3d start första gången Generellt Denna instruktion visar hur du kommer igång med Leica mojo3d första gången. För mer detaljerade instruktioner se Leica mojo3d användarmanual. Beroende på version

Läs mer

REV 3. Användarmanual

REV 3. Användarmanual REV 3 Användarmanual Allmänt Metic räknar pulser från ett hjul som snurrar i fas med det material som man drar igenom. Hjulet är kalibrerat för att visa mm i displayen. Hjulet räknar i båda riktningarna

Läs mer

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Iris Hjälpmedel AB Ver: 1.09 Innehållsförteckning Manual Milestone 112 och 112 Color Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan

Läs mer

YOYOCam G2. Vanliga frågor (FAQ) Maj 2012 - Rev 1.1

YOYOCam G2. Vanliga frågor (FAQ) Maj 2012 - Rev 1.1 YOYOCam G2 Vanliga frågor (FAQ) Maj 2012 - Rev 1.1 1. Vad är YOYOCam?...3 2. Hur fungerar YOYOCam?...3 3. Kan YOYOCam ta bilder och skicka dem?...3 4. Kan YOYOCam fjärrstyras?...3 5. Hur och när tar (och

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Funktioner/innställningar 3.1 Batteri -/felindikator 3.2 Assistans funktion

Läs mer

Installationsguide. Lynx Mobile RxTx. Dokumentversion: 1.3/131106

Installationsguide. Lynx Mobile RxTx. Dokumentversion: 1.3/131106 Installationsguide Lynx Mobile RxTx Dokumentversion: 1.3/131106 Innehåll Introduktion... 3 1.1 Lynx Mobile RxTx komponenter... 3 1.2 Funktion... 4 1.3 Flera platser... 4 Installation... 5 1.4 Lynx Mobile

Läs mer

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual 50 meter wireless phone line Användarhandbok - BÄSTA KUND Tack för att du har köpt vår Wireless Phone Jack och/eller en extra anknytningsenhet. Vi hoppas att du

Läs mer

Användarmanual. Bluetooth Headset

Användarmanual. Bluetooth Headset Voicecom BT-60 Användarmanual Bluetooth Headset Första gången du laddar Tack för att du köpt BT-60 blåtandsheadset. Innan du använder ditt headset för första gången är det viktigt att du laddar det minst

Läs mer

VIKTIGT: LÄS DETTA INNAN DU SÄTTER IN BATTERIER I APPARATERNA!

VIKTIGT: LÄS DETTA INNAN DU SÄTTER IN BATTERIER I APPARATERNA! Gratulerar! Vi tackar det förtroende du visat genom att välja Prima NOVA Digital Babycall, modell GI-D4. Produkten är utrustad med digital teknologi och praktiska säkerhetsfunktioner så att du kan lita

Läs mer

TTS är stolta över att ingå i

TTS är stolta över att ingå i Garanti & Support Denna produkt är försedd med ett års garanti för fel som uppstår vid normal användning. Missbrukas Easi-Speak eller öppnas enheten upphör denna garanti. Data som lagras på enheten och

Läs mer

Digital promilletestare CA2010. Användaranvisning. TT Micro AS Sida 1

Digital promilletestare CA2010. Användaranvisning. TT Micro AS Sida 1 Digital promilletestare CA2010 Användaranvisning TT Micro AS Sida 1 TT Micro AS Sida 2 Innehållsförteckning Inneh Inneh Inneh Innehållsf llsf llsf llsförteckning rteckning rteckning rteckning............

Läs mer

HITTAREN Användarmanual

HITTAREN Användarmanual HITTAREN Användarmanual SIMIT Hardware AB Engelbrektsgatan 9-11 SE-11432 Stockholm Sweden info@simitab.se Innehållsförteckning Allmänna tips om GPS... 1 Ladda Hittaren!... 2 Starta Hittaren första gången!...

Läs mer

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas

Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Bruksanvisning Zoomax Snow Elektroniskt förstoringsglas Svensk manual V.130328-1 V1.1 1 Innehållsregister Meny Sidnummer Produktbeskrivning 3 Medföljande innehåll 3 Översikt 4 Börja använda Zoomax Batteri

Läs mer

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA Blackstar KTL-2002C MANUAL SVENSKA Teknikmagasinet Sweden AB, Box 637, 175 27 Järfälla - Tel: 08-4451030 Delar & Komponenter 1. Linje uttag 2. Finns ej på den Europeiska modellen 3. Uttag för 9V Adapter

Läs mer

Bruksanvisning Maxcom KXT-709

Bruksanvisning Maxcom KXT-709 Bruksanvisning Maxcom KXT-709 Egenskaper Nummerpresentatör (CID) för FSK och DTMF Skärm med bakgrundsbelysning med kalender Kontrasten på skärmen kan ändras Minne för ingående- och utgående telefonnummer

Läs mer

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d...

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d... Användarmanual Användarmenyn När larmsystemet är i frånkopplat läge kan användarmenyn nås genom att en användare skriver in sin PIN-kod. Från användarmenyn kan larmsystemet sedan larmas på, sättas i skalskyddsläge,

Läs mer

Beröringsfri EM-läsare 3-7440 VDS

Beröringsfri EM-läsare 3-7440 VDS Beröringsfri EM-läsare 3-7440 Installations och användarmanual a x e m a Sida 1 Innehåll - Introduktion 2-3 - Kopplingsscheman 4 - Tekniska funktioner /Standardvärden 4 - Aktivering av läsaren 5 - Ändra

Läs mer

YL-007K3 Instruktions Manual

YL-007K3 Instruktions Manual YL-007K3 Instruktions Manual Läs igenom manualen noggrant samt följ anvisningarna för installation samt drift. 1 Viktigt att tänka på vid installation 1. Placera inte huvudenheten intill en TV-apparat,

Läs mer

iloq P10S-programmeringsenhet Manual

iloq P10S-programmeringsenhet Manual iloq P10S-programmeringsenhet Manual INNEHÅLL ALLMÄNT... 3 ATT ANVÄNDA PROGRAMMERINGSENHETEN... 5 Strömanslutning... 5 Programmera cylinder... 5 Programmera nyckel... 5 Läsa av händelseloggen... 6 Batteribyte...

Läs mer

MBP16 Digital babyvakt

MBP16 Digital babyvakt Manual - MBP16 Digital babyvakt Grattis. till din nya Motorola Babymonitor! Tack för att ni valt MBP 16. Nu kan du höra din bebis sova i ett annat rum. Behåll originalkvittot, om du någon gång behöver

Läs mer

Beröringsfri EM-läsare 3-7440 VDS

Beröringsfri EM-läsare 3-7440 VDS Beröringsfri EM-läsare 3-7440 Installations och användarmanual Se hemsida / support för senaste manualerna. http://www.axema.se/ Ver. 1.5 axema Sida 1 Innehåll - Introduktion 2-3 - Kopplingsscheman 4 -

Läs mer

RADIOMOTTAGARE FÖR STYRNING AV RGB-LYSDIODLIST GEMENSAM ANOD

RADIOMOTTAGARE FÖR STYRNING AV RGB-LYSDIODLIST GEMENSAM ANOD TELECO AUTOMATION SRL Via dell Artigianato, - 0 Colle Umberto (TV) ITALIEN TEL: ++9.0. FAX: ++9.0. - www.telecoautomation.com Detta dokument tillhör Teleco Automation Srl som har exklusiv rätt till all

Läs mer

Aktiv DVB-T Inomhus Antenn SRT ANT 12

Aktiv DVB-T Inomhus Antenn SRT ANT 12 Aktiv DVB-T Inomhus Antenn SRT ANT 12 Användarmanual 1.0 Introduktion Tack för att du väljer STRONG SRT ANT 12 DVB-T antennen. Denna antenn är speciellt designad till användning för mottagning av digital

Läs mer

Kom igång med R8me. Användarmanual för att komma igång med tjänsten R8me, steg för steg. Följ R8me på facebook Nyheter, tips och uppdateringar

Kom igång med R8me. Användarmanual för att komma igång med tjänsten R8me, steg för steg. Följ R8me på facebook Nyheter, tips och uppdateringar Kom igång med R8me Användarmanual för att komma igång med tjänsten R8me, steg för steg. Följ R8me på facebook Nyheter, tips och uppdateringar https://www.facebook.com/r8me.se Innehållsförteckning 2. 3.

Läs mer

SA031 SmartDialer. Bruksanvisning

SA031 SmartDialer. Bruksanvisning SA031 SmartDialer Bruksanvisning 1 Inledning SA 031 fungerar som en förlängningssladd till telefonen men påverkar inte telefonens vanliga funktion eller andra sladdar. Den har en enkelzonsfunktion och

Läs mer

Bruksanvisning för GSM/GPS alarm NavEye BlackBox

Bruksanvisning för GSM/GPS alarm NavEye BlackBox Bruksanvisning för GSM/GPS alarm NavEye BlackBox NavEye BlackBox skyddar din värdefulla egendom till exempel bil eller båt på flera effektiva sätt. Inkopplad till olika larmgivare kan den varna om någon

Läs mer

DT-F1. Svensk bruksanvisning

DT-F1. Svensk bruksanvisning DT-F1 Svensk bruksanvisning 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Kontroller Av och på knappen (Strömbrytare) Minnesknapp samt val av frekvensområde till Snabbvalsknapparna Snabbvalsknapp stegvis byte av

Läs mer

Fickanemometer. Bruksanvisning

Fickanemometer. Bruksanvisning Fickanemometer Bruksanvisning Inledning: Vi gratulerar dig till köpet av anemometern i fickformat. Denna innovativa produkt ger dig viktig information för alla utomhusaktiviteter när det gäller vindhastigheten,

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550

Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550 Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550 Streckkodsläsare Röd/grön lampa (LED) Mikrofon 4st snabbmeddelande Inspelningsknapp Kontakt för säkerhetskopiering Volymkontroll Hörlurar/ Högtalare Kontakt för

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Användare Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy G2-20 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC enligt SSF 1014 för security grade 2 (larmklass 2) Miljöklass

Läs mer

Få ditt skrivbord att vibrera med musik

Få ditt skrivbord att vibrera med musik Användarmanual Paddy Vibe Få ditt skrivbord att vibrera med musik 1. Produkt information Paddy Vibe är en innovativ 360 högtalare som skapar ljud enli gt principen för resonans. Den får hårda ytor av bl

Läs mer

Reflective Rökdetektor med optisk stråle Användaranvisning

Reflective Rökdetektor med optisk stråle Användaranvisning Reflective Rökdetektor med optisk stråle Användaranvisning 1. Installation VIKTIGT MEDDELANDE: Den infraröda strålen måste alltid vara fri och ostörd. Underlåtenhet att inte iaktta detta kan resultera

Läs mer

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003 ATU Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4 Användarmanual Version 2014.58-003 Läs igenom hela användarhandledningen innan produkten används! Viktigt :ATU använder radiosignaler för att kommunicera och är

Läs mer

Hörlursriggen Manual. Kultur i Väst. Version: 2011-06-09/Staffan Melin, Oscillator. Illustration: Staffan Melin/Oscillator

Hörlursriggen Manual. Kultur i Väst. Version: 2011-06-09/Staffan Melin, Oscillator. Illustration: Staffan Melin/Oscillator Hörlursriggen Manual Illustration: Staffan Melin/Oscillator Version: 2011-06-09/Staffan Melin, Oscillator Innehållsförteckning Inledning 3 Förklarar vad utrustningen är till för samt några viktiga begrepp.

Läs mer

Manual Projektorklocka Modell RM318P

Manual Projektorklocka Modell RM318P 1 Manual Projektorklocka Modell RM318P Denna klocka är tillverkad med speciell tanke på design och att den skall vara enkel att använda. Den har elektroniska komponenter av mycket hög kvalitet och har

Läs mer

GTU 10 GPS-MOTTAGARE. användarhandbok

GTU 10 GPS-MOTTAGARE. användarhandbok GTU 10 GPS-MOTTAGARE användarhandbok 2011 Garmin Ltd. eller dess dotterbolag Med ensamrätt. Om inget annat uttryckligen anges i detta dokument, får ingen del av denna handbok reproduceras, kopieras, överföras,

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

Sektorn för Socialtjänst Vård och Omsorg 2014-04-30. Ipad Fortsättningskurs

Sektorn för Socialtjänst Vård och Omsorg 2014-04-30. Ipad Fortsättningskurs Sektorn för Socialtjänst Vård och Omsorg 2014-04-30 Ipad Fortsättningskurs Innehållsförteckning Innehållsförteckning...4 Förord...5 Inställningar...7 Wi-Fi... 7 Bluetooth... 7 Ljud... 9 Bakgrundsbilder

Läs mer

Jabra SPEAK 450 för Cisco

Jabra SPEAK 450 för Cisco Jabra SPEAK 450 för Cisco BRUKSANVISNING INNEHÅLL Välkommen...2 ÖVERSIKT...3 ANSLUTNING...5 Hur du använder...7 Support...8 Tekniska specifikationer...9 1 Välkommen Tack för att du valde. Vi hoppas att

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 1 - Basketbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med denna drill är att lära ut grunderna i hur man tekniskt slår en bra pass. Arbeta

Läs mer

SoundPod. Bärbar Bluetooth ljudförstärkare för små enheter

SoundPod. Bärbar Bluetooth ljudförstärkare för små enheter SoundPod Bärbar Bluetooth ljudförstärkare för små enheter Beskrivning Soundpod är en ljudförstärkare med Bluetooth som används till apparater när det behövs ett förstärkt ljud för att kommunicera. Det

Läs mer

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk.

Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. Bruksanvisning Vi rekommenderar att du läser denna manual innan telefonen tas i bruk. 2 INNEHÅLL Introduktion Knappfunktioner Installation Placering Uppkoppling av basstationen Laddning av handenheten

Läs mer

Kom igång. Plextalk PTN-2

Kom igång. Plextalk PTN-2 Kom igång Plextalk PTN-2 1 Kom igång 1.1 Uppackning Vid leverans sitter ett överlägg av plast på spelaren. Det täcker en del tangenter. Spelaren kan användas med överlägget på men får då lite begränsade

Läs mer

Handhavandebeskrivning

Handhavandebeskrivning Handhavandebeskrivning Användare Manualen beskriver funktioner och dagligt handhavande för Galaxy G2-20 larmsystem. Systemet uppfyller SBSC:s krav på larmsystem och godkänt enligt Svensk Standard. Systemet

Läs mer

SMS-larm L-52 2014-06-11. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

SMS-larm L-52 2014-06-11. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen SMS-larm L-52 2014-06-11 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få temperaturlarm via SMS. Alarmet triggas

Läs mer

Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002

Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002 HPC002 User Manual Användarmanual Personräknare med LCD Display TP 002 Huvudfunktioner 1. Kontroll av lagrade data och radering 2. Låsning av tryckknapparna 3. Klocka 4. Inställningar 5. Inställningstips

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok Zodiac Me2You Privat Mobil Radio Användarhandbok Introduktion Privat mobil radio(pmr) låter dig prata med så många människor du vill, så ofta du vill, utan licens eller samtalsavgifter. Den är väldigt

Läs mer

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 SV 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 SÄKERHET OCH INSTALLATION 5 RF-exponeringsvarning 5 Viktig varningsinformation om batteri 6 ÖVERSIKT 6 Kompatibilitet med Bluetooth-enhet 6 Kontroller

Läs mer

Lathund Milestone 112

Lathund Milestone 112 Iris Hjälpmedel AB Innehållsförteckning Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan 3 Nederkant 4 Allmänt 4 Ladda batteriet 4 Knapplås på/av 4 Väcka/Slå på fickminnet 4 Höj

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 82 scala rider Qz

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 82 scala rider Qz Qz Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION...83 2. LADDNING AV SCALA RIDER...83 3. CARDO COMMUNITY -PLATTFORM...84 4. KOM IGÅNG...84 4.1 STATUSLAMPA...84 4.2 ALLMÄNNA FUNKTIONER...85 4.3 LJUDKÄLLOR

Läs mer

Snabbguide. för TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com

Snabbguide. för TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com för TellStick Net Telldus Technologies AB Kära kund Denna snabbguiden hjälper dig genom installationen samt visar hur du använder grundfunktionerna i TellStick Net. Vi rekommenderar att du regelbundet

Läs mer

För att kunna kommunicera i bredbandsnätet krävs följande:

För att kunna kommunicera i bredbandsnätet krävs följande: Inkopplingsbeskrivning aktiv utrustning Innehåll 1.Inkoppling till bredbandsnät 2.Inkoppling till aktiv utrustning (modell CTS) 3.Datorinställningar 3.1.Manuell konfiguration i Windows Vista 3.2.Manuell

Läs mer

NEO IP Användarmanual

NEO IP Användarmanual NEO IP Användarmanual NE41 09003-01 v2.1 Alarmknapp (röd) Återställningsknapp (grön) Extraknapp (grå) ❷ ❸ ❻ ❶ ❹ ❺ Strömbrytare (undersida) ❼ NEO IP kit innehåll Listan nedan visar vilka delar som ingår

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Installationsanvisning samt Bruksanvisning för. TSI - 8603 & Alnor 200 Dragskåpslarm. Rev 3.0

Installationsanvisning samt Bruksanvisning för. TSI - 8603 & Alnor 200 Dragskåpslarm. Rev 3.0 Installationsanvisning samt Bruksanvisning för TSI - 8603 & Alnor 200 Dragskåpslarm Rev 3.0 Bruksanvisningen Denna bruksanvisning är gemensam för TSI Airgard 8603 och Alnor Airgard 200. Dessa larm är identiska

Läs mer

MBP 33 Digital babyvakt med video

MBP 33 Digital babyvakt med video Manual - MBP 33 Digital babyvakt med video Grattis. till din nya Motorola Babymonitor! Tack för att du köpt MBP 36 från Motorola. Behåll ditt ursprungliga daterade inköpskvitto i händelse av reklamation.

Läs mer

Instruktion Diasonic LED D60BS. Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS.

Instruktion Diasonic LED D60BS. Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS. CRI Över 90 Tack för att du valt en Diasonic modell D60BS. Energibesparande 10W LED Bländfri design Livslängd 40.000 timmar Paketet innehåller följande: A. Lampa inkl. LED B. Vokymkontroll knapp C. Lampfot

Läs mer

För varje barns rätt att upptäcka världen

För varje barns rätt att upptäcka världen För varje barns rätt att upptäcka världen Lär dig använda din GPS 1 Vad är GPS? GPS står för Global Positioning System (Global Positions System). GPS använder sig av 27 satelliter som cirkulerar runt jordklotet,

Läs mer

Comfort Digisystem utprovningsväska

Comfort Digisystem utprovningsväska Comfort Digisystem utprovningsväska Utprovningsväskan innehåller ett urval av Comfort Digisystem som gör det möjligt att prova hörselprodukter i arbetet. I denna översikt återfinns ett antal situationer

Läs mer

Jabra SPEAK 510 BRUKSANVISNING

Jabra SPEAK 510 BRUKSANVISNING Jabra SPEAK 510 BRUKSANVISNING INNEHÅLL Välkommen... 2 Jabra SPEAK 510 ÖVERSIKT... 3 ANSLUTNING... 5 Hur du använder.... 8 Support.... 11 Tekniska specifikationer... 12 1 Välkommen Tack för att du valde.

Läs mer

Inteno FG500 installation

Inteno FG500 installation Anteckningar Kundnummer Inteno FG500 installation Supportnummer 0771-40 44 00 Här kan man klistra in WPA nyckel lappen. 15 Inkoppling av TV Den här installationsguiden hjälper dig att installera Inteno

Läs mer

Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15

Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15 Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15 Användarmanual 1.0 Introduktion Tack för att du väljer Strong SRT ANT 15 DVB-T antenn. Denna antenn har speciellt designats till användning för att mottaga jordiska

Läs mer

YOYOCare Vanliga Frågor & Svar

YOYOCare Vanliga Frågor & Svar 1 december 2010 YOYOCare Vanliga Frågor & Svar 1. Vad är YOYOCare? 2 2. Hur fungerar YOYOCare? 2 3. Vilka använder YOYOCare? 2 4. Vad är skillnaden mellan YOYOCare och en vanlig mobiltelefon? 3 5. Hur

Läs mer

Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat

Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat TEKNISKA DATA Personsökare för Ton- och Numeriksökning. Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat Batteri: 1,5 V alkaliskt batteri, typ IEC LR6. Räcker 1 500 timmar. Dimensioner: Bredd: 24 mm Höjd:

Läs mer