SmartCat Pejlare M500 användarmanual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SmartCat Pejlare M500 användarmanual"

Transkript

1 SmartCat Pejlare M500 användarmanual När du läser denna svenska användarmanual, bör du ha din engelska användarmanual bredvid dig för att få hjälp av bilderna. 1. Introduktion SmartCat Pejlare M500 består av en mottagare (pejlare) och två sändare att sätta på ditt husdjurs halsband, med hjälp av specialdesignade halsbandsfickor i sillikon. Det krävs en sändare per husdjur. Med närhetsalarmet som en standardfunktion så blir du varnad om ditt husdjur vandrar för långt bort. Vid de olyckliga tillfällen som ditt husdjur vandrar utanför närhetsalarmets radie, så kan du även pejla rätt på ditt husdjur inom en radie på upp till 500 meter. Nyckel funktioner Hjälper till att förebygga förlust av ditt husdjur med hjälp av närhetsalarmet. Hjälper dig att pejla/leta rätt på upp till 4 husdjur, om de inte kommer fram när du ropar. Vägvisande spårning för att guida dig i rätt riktning. Produkten använder sig utav den säkra 2,4 GHz RF tekniken, vilken inte på ngt sätt slår ut ngn annan trådlös enhet. Vattenavvisande halsbandsficka för utomhusaktiviteter. Smart sleep- mode för längre batteritid upp till två månader. Fästs med enkelhet på de flesta halsband, och använd det medföljande kardborrbandet för bättre fästning på större halsband. Speciell data kryptering så att du inte spårar upp ngn annans husdjur. Dvs, den sändare och den mottagare du har är parade ihop unikt. Rytmiskt pip- ljud dvs ju närmare du kommer ditt husdjur desto fortare piper din mottagare/pejlaren. Spåra med hjälp av pip- ljudet i sändaren, dvs sändaren piper så att du skall kunna hitta katten de där sista metrarna. Enkel registrering/ set up sätt bara i batteriet, sätt på mottagaren och sändaren och du är klar att använda din utrustning. Multianvändning du kan använda sändarna på dina nycklar, väskor, hitta bilen på parkeringen, husdjur, och till och med barn. Specifikationer: Modell namn: Sökningens räckvidd: Funktioner: SmartCat Pejlare M500 0 ca 500meter Närhetsalarm och sökfunktion till upp till 4 st sändare. Mottagarens/ Sändarens funktioner Mottagaren Sändaren Batteri typ: AAA * 2 CR2032 Batteritid vid Standby: 60 dgr (8tim/dag) 30 dgr (8tim/dag)

2 Pip ljudet (vid 10cm) 95dB 95dB Vibration Vibration Ingen vibration Paketet innehåller: Modell namn: PFM500R PFM500T Mottagaren 1 st Sändare 2 st Batterier: AAA*2 CR2032 * 2 Halsbandsrem: Halsbandsfickor: 2st 2st Användarmanual: 1st Överblick: Mottagaren/pejlaren; 1. Fäste för halsbandrem 2. Visar på anslutningsstatus 3. ON/OFF knapp 4. Sök knapp 5. Indikerar riktning vid sök 6. Knapp för att sätta närhetsalarmet 7. Signalstyrkans lampor. 8. Mute- knapp (för att stänga av ljudet) 9. Högtalare 10. Bälteshållare (som man sätter på om man vill) 11. Batterilock Sändaren: 1. Fäste för ring. 2. Högtalare 3. Visar på anslutningsstatus 4. Panik knapp 5. ON/OFF knapp 6. Batterilock Förslag på var du kan fästa mottagaren och sändaren. Se bilderna.

3 2. Komma igång med din utrustning att sätta på närhetsalarmet Den här sektionen visar hur du sätter igång närhetsalarmet, så att det triggas vid olika förvalda avstånd. 1. Sätt i batterierna i mottagaren och i de tillgängliga sändarna. a. Tryck försiktigt och skjut ut batterilocket från både mottagare och sändare. b. Sätt i batterierna i enlighet med indikationerna för +/- c. Sätt på batterilocken igen. 2. Tryck på ON på både mottagaren och sändaren. Ignorera eventuella alert- varningar medans mottagare och de maximalt 4 sändarna länkas ihop. Så fort mottagaren och alla sändarna har länkats ihop så kommer de att blinka i regelbundna intervaller. 3. Lägg sändarna på en stationär plats, och gå sedan iväg med mottagaren i din hand, gå ca 50 meter. Mottagaren kommer då att börja vibrera och pipa, samtidigt som sändarna också piper. 4. Återvänd med mottagaren till sändarna och pipandet kommer att avta. Ytterligare information gällande närhetsalarmet: a. När mottagaren förlorar kontakten med sändaren, (dvs är utanför närhetsalarmets radie), så kommer mottagaren att pipa och vibrera i 10 sekunder, och sändaren piper i 15 sekunder. Mottagaren kommer inte att pipa kontinuerligt medans sändaren är utanför området, men den kommer att pipa en gång efter varje 30 sekunder och försöker då återetablera länken till sändaren igen vid regelbundna intervaller. b. När sändaren och mottagaren är inom den förinställda radien, så blinkar både sändare och mottagare vid regelbundna intervaller, för att indikera att de har en länk mellan varandra. detta innebär att de är satta på Standby mode. c. Du kan stänga av ljudet på mottagaren när du vill genom att trycka på mute- knappen som du hittar på höger sida på mottagaren. Hantering av alla 4 sändare från mottagaren. I avsnitt nr 2 visade vi dig hur du ställer in närhetsalarmet på sändarna. Om du använder närhetsalarmet för alla 4 sändarna samtidigt så behöver du vara beredd på att kanske också behöva hantera närhetsalarmet på de 4 sändarna samtidigt med lite övning är detta enkelt. Det är en liten lampa ovanför varje sändares sök- knap, som indikerar anslutningsstatusen. Den blå sändaren ansluts till den knapp som är längst till vänster (#1), den röda sändaren hör till andra knappen, den gröna sändaren hör till tredje knappen och den gula sändaren hör till den fjärde knappen, längst till höger. Om endast en utav de fyra sändarna tar sig utanför den förinställda närhets- radien, så kommer den sändarens lampa att blinka i en klar röd färg. Knappen som hör til respektive sändare, är också en sök- knapp.

4 Att ställa in närhetsalarmet på Nära (Near) / mellan (Middle) / Långt bort (Far) Du kan ställa in mottagaren på tre olika ungefärliga avstånd för närhetsalarm, och du kan även stänga av närhetsalarmet helt (disalarm). 1. Tryck och håll inne konfigurations knappen som du hittar på mottagarens högra sida. En av anslutningslamporna kommer då att lysa i rött, för att indikera att du nu kan konfigurera denna sändare. Om detta INTE är den sändare du skulle vilja ställa in närhetsalarmets avstånd på, så släpper du konfigurationsknappen, och trycker sedan igen på konfigurationsknappen och håller inne den d kommer en annan utav de 4 st anslutningslamporna att lysa. Gör så här tills önskad lampa lyser. 2. Medans nu håller inne konfigurationsknappen, så trycker du samtidigt kort på den sök- knapp vars lampa lyser (dvs den sändare du vill konfigurera). Nu kommer signalstyrkans lampa att lysa först på Near (nära avstånd) och trycker du en gång till så lyser den på Middle (mellan avstånd) och trycker du ytterligare en gång så lyser den på Far (Långt avstånd), vid ett fjärde tryck så lyser den på Disalarm (då avaktiverar du närhetsalarmet). Tryck så många ggr på sök- knappen att du får det avstånd du vill ha på sändaren. Så fort du släpper knappen så kommer dina konfigureringar att träda i kraft. Notera att du kan endast konfigurera närhetsalarmet om sändare och mottagare är länkade ihop medans du gör det. Att avaktivera närhetsalarmet Om det är en eller flera sändare som inte används, så kan du avaktivera (disalarm) dessa så att mottagaren inte får alert indkationer ifrån dom. Följ då bara instruktionerna i tidigare avsnitt och tryck en fjärde gång på sökknappen för den sändare det gäller, samtidigt som du håller inne konfigurationsknappen. Då ser du att signalstyrkans lampa lyser på disalarm, vilket innebär att mottagaren inte längre försöker etablera ngn länk med denna sändare. 3 Hur man söker/ pejlare efter sitt försvunna husdjur. Om ditt husdjur har försvunnit och eller om närhetsalarmet har utlösts, så kan du söka efter ditt husdjur med hjälp av din pejare. 1. Tryck på sökknappen på din mottagare en gång för att starta sökningen på ditt försvunna husdjur eller den försvunna sändaren. Då börjar signalstyrkans lampor och det pipande ljudet i sändaren (Förutsatt att mottagaren har etablerat en länk med sändaren). Sändaren piper också när den fått upp länken med mottagaren som söker efter den. När du går i rätt riktning så piper mottagaren snabbare och de blinkande lamporna lyser mer och mer upp till den gröna lampan. Viktigt: Innan du börjar söka för första gången; så måste du kalibrera din utrustning genom att följa instruktionerna nedan. Kalibreringen som du kan läsa om i nästa steg, behöver bara göras en gång för det område som du tänkt använda din pejlutrustning i. Om du tillexempel reser bort med din utrustning, så kan det vara bra att kalibrera på nytt,

5 eller om väderleken ändrar sig extremt mkt, så kan man också göra det på nytt innan man släpper ut sitt husdjur. 2. Du måste först kalibrera din mottagare till den rådande omgivningen. Håll mottagaren framför dig, i höjd med ditt bröst, och skanna sedan området i en360 cirkel- rörelse, från höger till vänster, och sedan skannar du igen, från vänster till höger i 360. En 360 cirkelrörelse skall ta ca 3-4 sekunder). 3. Notera: Om vägvisaren /signalstyrkans översta lampa, visar grönt ljus på mottagaren under kalibreringsprocessen, så innebär det ännu inte att den visar riktning för en sändare. 4. Skanna nu långsamt en tredje gång från höger till vänster. Nu kommer vägvisarens lampa att visa grönt ljus när den etablerar en länk med sändaren och således visar i vilken riktning du skall gå. Grönt ljus = möjlig riktning. Notera: Det är viktigt att du gör kalibreringen enligt ovannämnda steg, då det kan innebära skillnaden mellan att kunna pejla rätt på ditt husdjur eller inte. 5. Börja promenera i den riktning som du tror att ditt husdjur har gått. Om en viss riktning triggar igång den gröna lampan, och om det pipande ljudet piper fortare, så betyder det att du går i rätt riktning. Om du går i fel riktning så kommer den gröna lampan att sluta lysa, och pipljudet kommer att avta/minska. Om signalen (Lampa och ljud) minskar vänd omedelbart om och gå i motsatt riktning. Om ditt husdjur rör på sig så innebär det att också du kanske måste fortsätta att gå i olika riktningar. 6. Om du är ca meter ifrån ditt husdjur, så kommer signalstyrkan och pipljudet att gå på max, och LED lamporna kommer då att lysa. Vägvisarens gröna lampa kan nu börja bli felaktig, pga av den starka signalen/länken mellan sändare och mottagare men du bör vi det här laget se ditt husdjur. Om du inte ser ditt husdjur, stäng då av ljudet på din mottagare genom att trycka på Mute - knappen som du hittar på höger sida. Då är mottagaren tyst och du kan istället lokalisera ditt husdjur genom att enbart lyssna på sändarens pip. 7. Så fort du har hittat din sändare, tryck då en gång på Sök- knappen ( search - knappen), på mottagaren för att avsluta sökandet. Tyst Sökande I tysta områden (som till exempel bibliotek etc), så kan du söka i tysthet, med både sändare och mottagare i tyst läge mute. För att söka i tyst läge, så trycker du bara på mute - knappen innan du sätter på din mottagare (innan du trycker på ON )Sedan följer du bara signalstyrkans lampor när du söker. Mute mode på mottagaren Mute- knappen som du hittar på sidan av mottagaren, kan du sätta på när som helst för att tysta mottagaren. 4 Aktivera Panik-alert-funktionen på sändarna Sändarna har en extra funktion som tillåter ett barn eller en äldre människa att skicka ett alarm till mottagaren om hjälp. För att aktivera Panik- alert funktionen;

6 tryck och håll inne panik- knappen på sändaren; Mottagaren kommer då att pipa och vibrera, och ett jämnt och klart rött blinkande anslutnings- status- ljus kommer då att indikera vilken sändare som har ett panik alarm aktivt. 5 Batter info hantering och lågt batteri- varning När mottagaren eller sändaren inte används så rekommenderas att du stänger av dom både (men om du har sändaren på katten bör sändaren vara på hela tiden även om mottagaren är avstängd, ifall katten kanske råkar smita ut). Om mottagaren eller sändaren börjar få ont om batterier så kommer de att pipa lågt varannan minut för att varna dig om lågt batteri. Du bör då byta batterier omedelbart. Om du använder din utrustning när det är låga batterier, kan din sökning/användning visa på felaktiga riktningar. 6 Mottagaren och varje sändare är parad innan leverans, vilket innebär att varje sändare har en unik länk mellan sin searc - knapp på mottagaren och sändaren så att mottagaren inte skall bli förvirrad om andra sändare dyker upp i samma område. Nedanstående instruktioner är till för att återetablera denna unika länk, ifall en sändare behöver bytas ut eller om sändaren inte längre kan kommunicera med sin knapp/mottagaren. I detta exempel så parar vi den röda sändaren ihop med sin knapp (knapp nr 2). Vänligen följ instruktionerna nedan: 1. Försäkra dig om att mottagaren och ALLA sändare är avstängda. 2. För att komma in i Registrerings- funktionen; Tryck och håll nere konfigurationsknappen på höger sida samtidigt som du trycker och håller inne sök- knappen för den röda sändaren (knapp 2). Samtidigt som du håller inne dessa två knappar, så trycker du på ON på mottagaren. Så snart den röda lampan åvanför knapp 2 blinkar EXAKT 2 ggr, så släpper du konfigurationsknappen och sök knappen samtidigt. Om du redan har fått ett tredje blinkande åvanför sök- knappen, så måste du göra om proceduren. Om du har lyckats kommit in i registreringsfunktionen, Så kommer lampan åvanför sök- knappen och lampan vid Disalarm, att lysa samtidigt. 3. Sedan ser du till att den röda sändaren är inom 10cm från mottagaren, och så sätter du på den röda sändaren. Sändaren kommer då att pipa exakt två ggr för att indikera att du har lyckats para ihop den med mottagaren du har lyckats med registreringen. 7 FAQ Q. När jag trycker på sök, varför visar mottagaren flera olika, möjliga riktningar? A. Mottagaren tar emot RF- signaler från sändaren för att utvärdera riktning. MEN, om sändaren är väldigt nära mottagaren, så blir signalerna så starka för mottagaren, att det upplevs för mottagaren som att de kommer från flera olika håll. Detta kan också hända om mottagare och sändare befinner sig i en sluten miljö, till exempel i ett rum, då RF- signalerna då kan studsa på väggarna och således indikera flera olika möjliga riktningar. Om så är fallet, så är det säkrare att stänga av ljudet på mottagaren och istället lyssna på sändarens pip, för att säkerställa rätt väg de sista metrarna. Q. Varför visar mottagaren emellanåt en felaktig riktning? A. detta orsakas av en reflektion eller en blockering av signalen. Väggar eller staket (elstängsel) kan ibland reflektera signalen och således indikera fel riktning. Även simbassänger eller vattenbassänger kan blockera eller försvaga signalen, likväl som

7 olika metall föremål kan försvaga/reflektera signalen och således indikera fel riktning. Om detta skulle vara fallet vid din sökning, pröva att förflytta dig till en annan position, vänta tills anslutningsstatusen har återetablerats och påbörja sedan din sökning igen. Q. Vad kan orsaka felaktigt alarm på närhetsalarmet? A. Falskt alarm på närhetsalarmet orsakas av: - Mottagaren och sändaren är för nära varandra -Lågt batteri resulterar i oförutsägbart beteende hos sändare och mottagare. - Sändaren eller mottagaren har placerats i en ficka tillsammans med andra föremål som blockerar signalen. Q. Varför är närhetsalarmet inte precist? A. Därför att signalstyrkan och reflektioner av signalen är beroende av den miljön eller terrängen som den används i, således kan man behöva anpassa sitt närhetsalarms styrka (near/middle/ far) beroende på vilken miljö man har tänkt att använda det i för att således kompensera omgivningens faktorer. Q. Jag får inget alarm när sändaren är utanför den satta radien för närhetsalarmet. A. Kontrollera att sändaren inte är avaktiverad (disalarmed) på mottagaren Kontrollera om batterinivån är låg på båda enheterna. Kontrollera vilken radie på närhetsalarmet som du har valt; om du har att den på Far (Långt bort) så kanske du behöver ett större avstånd mellan sändaren och mottagaren innan alarmet triggas igång. Varning och viktig information 1. Om du önskar använda din pejlare under en flygresa, vänligen följ flygsäkerhetens regler för respektive land. 2. Vi förbehåller oss rätten att ändra hårdvarans/ mjukvaras specifikationer och konstruktioner samt informationen i manualerna, när som helst utan förvarning. 3. Korrekt driftstemperatur för denna produkt är mellan 40F ~ 104 F (5c ~ 40 C). Korrekt förvaringstemperaturer är mellan -4 F ~ 185f (-20 C ~ 85 C). Dessa specifikationer syftar till batteriets livslängd. 3. När batterierna i sändare och mottagare håller på att ta slut, kommer både sändare och mottagare att pipa varningspip varannan minut skulle detta ske; byt ut batterierna omedelbart. Om batterierna är svaga så kan det reslutera i oförutsägbart beteende hos produkten, som till exempel låg varnings signal på närhetsalarmet eller fel riktning vid sökning.

8 5. Batterierna som följer med denna produkt skall tas till vara i enlighet med de nationella reglerna för uppsamling för batterier. Utsätt inte dessa batterier för eld eller hetta de kan då explodera.

SmartCat Pejlare S300

SmartCat Pejlare S300 1. Introduktion SmartCat Pejlare S300 Pejlare S300 har en räckvidd på upp till 300 meter vid fri sikt. Det medföljer en halsbandsficka som skyddar mot väta och slitage, samt gör att det går att fästa sändaren

Läs mer

SmartCat Pejlare S300

SmartCat Pejlare S300 1. Introduktion SmartCat Pejlare S300 Pejlare S300 har en räckvidd på upp till 300 meter vid fri sikt. Det medföljer en halsbandsficka som skyddar sändaren mot väta och slitage, samt gör att det går att

Läs mer

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska

HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska HOFFER Walkie-talkie set PMR446/SSP3381 Svenska Funktioner: 1. Antenn 2. Display, visar aktuell kanal, och andra aktuella funktioner. 3. Pil upp, tryck för att justera ner ljudet, och byta kanal. 4. Pil

Läs mer

Vi hoppas att du ska vara nöjd med din nya produkt

Vi hoppas att du ska vara nöjd med din nya produkt Vi hoppas att du ska vara nöjd med din nya produkt Bacapp ger endast en uppskattning av hur mycket alkohol du har i blodet via ett utandningsprov. För att få reda på ditt verkliga värde krävs ett blodprov.

Läs mer

SNABBT BESKED OM NÄR DU KAN KÖRA SÄKERT!

SNABBT BESKED OM NÄR DU KAN KÖRA SÄKERT! SE SNABBT BESKED OM NÄR DU KAN KÖRA SÄKERT! Ladda ner appen via: Besök oss på www.time2drive.se 1 2 3 4 5 6 ANVÄNDARMANUAL Ladda ner appen från din appbutik och följ instruktionerna. Sätt i munstycket

Läs mer

Utbildningsmaterial SBFF Personlarmspaket 2019

Utbildningsmaterial SBFF Personlarmspaket 2019 Utbildningsmaterial SBFF Personlarmspaket 2019 SRT306 Personlarm Larmknapp Högtalare Samtalsknapp Teknisk specifikation: Batteritid ca 40 timmar Laddningstid ca 4 timmar (stödladdning är ok) Laddning via

Läs mer

n-abler STYRKULA Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall

n-abler STYRKULA Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall Underhåll n-abler STYRKULA n-abler styrkula har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

Användarmanual. SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition. Modell: GARD

Användarmanual. SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition. Modell: GARD Användarmanual SMS Fjärrkontroll för Värmepump / Air Condition Modell: GARD Läs igenom bruksanvisningen innan du använder din produkt och behåll den för framtida bruk. Bilderna som används i denna manual

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Bruksanvisning Innehållsförteckning Sid Laddning 3 Information till läraren 4 Information till eleven 5 Flera mottagare

Läs mer

MINIX NEO A2 Användarguide

MINIX NEO A2 Användarguide MINIX NEO A2 Användarguide Produkt Information Tack för att du köpt en MINIX NEO A2. MINIX NEO A2 är en trådlös air mouse + dubbelsidigt tangentbord med inbyggd mikrofon och högtalare. MINIX NEO A2 utnyttjar

Läs mer

Cognita Klockan. Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism.

Cognita Klockan. Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism. Cognita Klockan Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism. Cognitaklockan Syfte med Cognita-klockan: Cognitaklockan hjälper personer med kognitiva svårigheter att få översikt

Läs mer

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4 P1 Manual Innehåll Om instruktionen... 3 Varning... 3 1. Introduktion... 3 1.1 Standardfunktioner... 3 1.2 Specifikationer... 4 1.3 Display... 4 1.4 Tangentbord... 5 1.5 Batteri... 6 1.6 Felmeddelande...

Läs mer

Rörelsesensor PIR med kabel. Best nr CM, CR, R6, V6 V1.00

Rörelsesensor PIR med kabel. Best nr CM, CR, R6, V6 V1.00 Rörelsesensor PIR med kabel Best nr. 648230CM, 648230CR, 648230R6, 648230V6 V1.00 Art nr. 64 USE 600 Datum 11 01 05 2 (8) Installations och Bruksanvisning Rörelsesensor PIR med kabel Inledning Rörelsesensorn

Läs mer

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen

SMS-larm L-53. 2014-09-12 Ver. 2.91. www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen SMS-larm L-53 2014-09-12 Ver. 2.91 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få händelselarm via SMS. Alarmet

Läs mer

AK990 Personsökare BESKRIVNING INSTALLATION. Installera sändaren. Antenninstallation

AK990 Personsökare BESKRIVNING INSTALLATION. Installera sändaren. Antenninstallation AK990 Personsökare INNEHÅLL: 1 AK990 (E-37EV) Sändarenhet 1 AK995 (E-37RV) Mottagare 1 Antennkabel för anslutning till bilradio 1 Kablage BESKRIVNING AK990 är ett personsökarsystem. Det består av 2 delar:

Läs mer

RADIOMOTTAGARE RGBW SOM STYR EN GEMENSAM ANOD FÖR LED-strip

RADIOMOTTAGARE RGBW SOM STYR EN GEMENSAM ANOD FÖR LED-strip TELECO AUTOMATION SRL - Via dell Artigianato, - 0 Colle Umberto (TV) ITALIEN TELEFON: ++9.0.5 FAX: ++9.0.5 - www.telecoautomation.com Det här dokumentet tillhör Teleco Automation Srl som förbehåller sig

Läs mer

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear

Användarinstruktion HE8D. Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Användarinstruktion HE8D Aktivt brusreducerande trådlösa hörlurar in ear Specifikation HE8 Bluetooth version: V4.0+EDR Frekvens område: 2.4 ~ 2.4835GHz Bluetooth Chipset: CSR 8645+ANC Support: HSP, HEP,

Läs mer

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka)

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) MODELL: MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) Inlärningsknapp Knapp för val av ljudvolym Knapp för val av ringsignal Lysdiodsindikator EGENSKAPER:

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340191 / 1340193) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340191 / 1340193). Värmevakten

Läs mer

Rörelsesensor PIR 169 MHz. Best nr D V1.10

Rörelsesensor PIR 169 MHz. Best nr D V1.10 Rörelsesensor PIR 169 MHz Best nr. 648233D V1.10 Art nr. 64 USE 593 Datum 11 01 05 2 (8) Installations och Bruksanvisning Rörelsesensor PIR 169 MHz Inledning Rörelsesensorn är en sensor som ansluts till

Läs mer

Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst VA-larm

Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst VA-larm Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst V-larm Installationsanvisning Förpackningen innehåller: Utomhusenhet (sändare, bild 1) och inomhusenhet (mottagare med nätadapter bild 2). Enheterna är ihopparade

Läs mer

KOMPONENTER. Klocka. Klockan. Öppning av armband. Kontakt för batteriladdning. ON/OFF Magnet. Elektronikenhet. Laddnings- indikator

KOMPONENTER. Klocka. Klockan. Öppning av armband. Kontakt för batteriladdning. ON/OFF Magnet. Elektronikenhet. Laddnings- indikator Manual KOMPONENTER Klocka Klockan Öppning av armband Kontakt för batteriladdning Laddnings- indikator ON/OFF Magnet Elektronikenhet Statusindikatorindikator GPS antenn Anhörigenhet USB-kontakt ON/OFF Batteriladdare

Läs mer

BT-500. Bluetooth Stereo Hörlurar

BT-500. Bluetooth Stereo Hörlurar BT-500 Bluetooth Stereo Hörlurar 1 Introduktion BT-500 Bluetooth Stereo Hörlurar är gjorda för en aktiv livstil kombinerat med en skön design och teknologi som enheten innehåller. Dessa exklusiva hörlurar

Läs mer

KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16)

KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16) KONTROLL AV DSRC I SMARTA FÄRDSKRIVARE 1(16) I samband med en kalibrering av en färdskrivare tillverkad enligt bilaga 1C till Kommissionens genomförandeförordning (EU) 2016/799 måste funktionen av dess

Läs mer

NT-1 Bluetooth Stereo Headset med NFC

NT-1 Bluetooth Stereo Headset med NFC NT-1 Bluetooth Stereo Headset med NFC Användar Guide - 2 - Tack för att du köpt en MINIX NT-1. Med MINIX NT-1 Bluetooth Stereo Headset med NFC, kan du lyssna på musik trådlöst och du kan svara och ringa

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340197) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340197). Värmevakten monteras i taket

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Laddning Produkterna drivs av uppladdningsbara batterier, och har en driftstid på 6-10 timmar. Ett tomt batteri

Läs mer

METALL/STRÖM DETEKTOR

METALL/STRÖM DETEKTOR METALL/STRÖM DETEKTOR Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noga innan användning. INTRODUKTION Detta är en avancerad detektor med multifunktion. Den kan söka och lokalisera metall, ström och ribbor.

Läs mer

n-abler PRO STYRKULA Handledning

n-abler PRO STYRKULA Handledning Underhåll n-abler PRO har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. n-abler PRO STYRKULA För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

MINIX NEO A1+ Användar Manual

MINIX NEO A1+ Användar Manual MINIX NEO A1+ Användar Manual 1 Produkt information Tack för att du har köpt en MINIX NEO A1+ MINIX NEO A1+ är en trådlös air mouse + tangentbord som kombinerar alla de kapaciteter av en vanlig mus och

Läs mer

RS485-gateway Trådlöst

RS485-gateway Trådlöst Trådlöst Dokument översatt från engelska -se 2014-04-22 A001 Innehåll 1 Produktbeskrivning... 1 2 Riktlinjer för installation... 1 3 Beskrivning av gränssnitt... 3 3.1 Anslutningar... 3 3.2 Start... 5

Läs mer

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket

För att spara energi stängs enheten automatiskt av om uppspelning har avslutats, om lyssningsvolymen är mycket M-710 BT / M-710 BTW Användarmanual STÄNKSÄKER PORTABEL BLUETOOTH-HÖGTALARE Vänligen läs instruktionerna noggrant innan enheten används. KONTROLLERNAS PLACERING 1. NFC-märke 2. LED-indikator (blått för

Läs mer

MEMO Timer Bruksanvisning. Artikel nr /500155/500160/ Rev B SE

MEMO Timer Bruksanvisning. Artikel nr /500155/500160/ Rev B SE MEMO Timer Bruksanvisning Artikel nr. 500150/500155/500160/500165 Rev B SE Användning MEMO Timer räknar ner inställd tid med hjälp av lysande punkter i en tidpelare. När alla punkter har slocknat är tiden

Läs mer

Lafayette Smart Manual

Lafayette Smart Manual Lafayette Smart Manual DC-31/70/155 Kontakt: 031-840430 Info@lafayette.se www.lafayette.eu Lafayette AB 2017 1 Innehållsförteckning Start s.3 Normalläget s.4 Kanalläget s.5 Snabbval/Favoriter förvalda

Läs mer

Få ditt skrivbord att vibrera med musik

Få ditt skrivbord att vibrera med musik Användarmanual Paddy Vibe BT Edition Få ditt skrivbord att vibrera med musik 1. Produkt information Paddy Vibe BT Edition är en innovativ 360 högtalare som skapar ljud enli gt principen för resonans. Den

Läs mer

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här Dokumentrevision, 1.01, mars 2017 Gobius Fritid för slutna avfallstankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet,

Läs mer

Personsökare RX-300 Bruksanvisning

Personsökare RX-300 Bruksanvisning Personsökare RX-300 Bruksanvisning Personsökare RX-300 är en trådlös mottagare med 99 kanaler Sändarna/larmen som används tillsammans med RX-300 kan programmeras valfritt på de 99 kanalerna Man kan använda

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0)

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) 1 Innehållsförteckning Förord...3 Funktionsbeskrivning...3 Display...3 Knappar & indikatorer...3 Att mäta ph...3 Sleep mode...4 Övriga inställningar...4 Automatisk

Läs mer

Installationsmanual 501 GPS Tracker

Installationsmanual 501 GPS Tracker Installationsmanual 501 GPS Tracker 2011-09-14 1. Beskrivning av enhet: Framsida: Baksida: GSM antenn GPS antenn mini USB kontakt Huvudkontakt Funktionsknapp 2. Sätta i SIM kortet: Följ stegen nedan för

Läs mer

Bruksanvisning. Booster. Art P. Lindberg Annelundsgatan 7A Tel Enköping

Bruksanvisning. Booster. Art P. Lindberg Annelundsgatan 7A  Tel Enköping Bruksanvisning Art. 9054522 Booster Booster - Art. 9054522 Beskrivning: Kompakt och säker batteriladdare för bensin- och dieselmotorer i bilar, lastbilar, motorcyklar, båtar och liknande. Den patenterade

Läs mer

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se

Gyroway X-7. En självbalanserande scooter. Användarmanual. www.gyroway.se Gyroway X-7 En självbalanserande scooter Användarmanual www.gyroway.se 1 Innehåll 1. Introduktion......2 2. Modell.....3 3. Produktspecifikation 3 4. Produktfakta 4 4.1 Styre... 4 4.2 Kontrollpanel...5

Läs mer

HITTAREN Användarmanual

HITTAREN Användarmanual HITTAREN Användarmanual SIMIT Hardware AB Engelbrektsgatan 9-11 SE-11432 Stockholm Sweden info@simitab.se Innehållsförteckning Allmänna tips om GPS... 1 Ladda Hittaren!... 2 Starta Hittaren första gången!...

Läs mer

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Dokumentrevision 1.0, januari 2011 Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (1 sensor, 1 panel, 1 kontrollenhet

Läs mer

n-abler JOYSTICK Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall

n-abler JOYSTICK Handbok Underhåll Avfallshantering Förbrukad produkt ska hanteras som elektronikavfall Underhåll n-abler joystick har inga utbytbara eller reparerbara delar. Om reparation blir nödvändig var vänlig kontakta er leverantör. n-abler JOYSTICK För ytterligare information eller frågor, kontakta

Läs mer

Lathund Milestone 112 Ace Color

Lathund Milestone 112 Ace Color Iris Hjälpmedel AB Innehållsförteckning Lathund Milestone 112 Ace Color Knappbeskrivning 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan 3 Nederkant under högtalaren 3 Allmänt 3 Ladda batteriet 3 Knapplås på/av 3 Väcka/Slå

Läs mer

Manual till GPS tracker CT2200

Manual till GPS tracker CT2200 Manual till GPS tracker CT2200 Version: 1.0 Copyright Bucken 1. Ladda upp trackern Användarmanual GPS tracker Efter ca: 6 timmar ska den röda laddningsindikatorn slockna. 2. Skaffa simkort Refillkort från

Läs mer

Bruksanvisning. Viktig information före användning

Bruksanvisning. Viktig information före användning MYLOQ 1101 Kodcylinder Bruksanvisning SE Viktig information före användning För att använda Kodcylindern måste den först aktiveras (se sida 3). En administratörskod måste läggas in, var noga med att notera

Läs mer

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier BE1411 Knappar och anslutningar Test / programmering Statuslampor 3,5 mm extern mikrofoningång Intern mikrofon BE9199 / BE9200 Extern mikrofon Tryckknapp för dörrklocka Extern triggeringång Teknisk information

Läs mer

ASSA 3000 CODE Manual. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA 3000 CODE Manual. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA 3000 CODE Manual ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Innehållsförteckning Så här använder du kodlås ASSA 3000 CODE Så här använder du kodlås ASSA 3000 CODE 3 Kom igång med ditt

Läs mer

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010. Art Nr. 1-3058

Användarmanual. Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010. Art Nr. 1-3058 Användarmanual Freedom Scientific BLV Group, LLC Juli, 2010 Art Nr. 1-3058 PUBLISHED BY Freedom Scientific 11800 31st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805 USA http://www.freedomscientific.com

Läs mer

Förberedelser inför webbkursen!

Förberedelser inför webbkursen! Förberedelser inför webbkursen! För att du ska få en så bra kurs som möjligt är det viktigt att du läser igenom nedanstående instruktioner och förberedelser noga INNAN kursen. Vi kommer inte ha möjlighet

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold 1.0 ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold INNEHÅLLSFÖRTECKNING Teckenfönstrets symboler...2 Kontroller...2 Mottagarsymboler...3 Slå på mottagaren...5 Stänga av mottagaren...5 Ta emot och läsa meddelanden...6 Använda

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399 ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) Innehållsförteckning Förord 2 Funktionsbeskrivning 2 Display 2 Knappar & indikatorer 2 Att mäta ph 3 Övriga inställningar 4 Automatisk temperatur-kompensation (ATC)

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones

ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner. För iphone & Android SmartPhones ANVÄNDARGUIDE SoftAlarm 2.0 Privatpersoner För iphone & Android SmartPhones Innehållsförteckning LADDA NER ER APP OCH KOM IGÅNG...3 INSTALLATION...3 SKAPA ERT SOFTALARM KONTO I APPEN...3 KOMMA IGÅNG...4

Läs mer

BRUKSANVISNING Radio Pejl Stealth-S. Läs hela handboken innan du använder apparaten

BRUKSANVISNING Radio Pejl Stealth-S. Läs hela handboken innan du använder apparaten BRUKSANVISNING Radio Pejl Stealth-S Läs hela handboken innan du använder apparaten Viktig säkerhetsinformation Förklaring av viktiga ord och symboler som används i denna användarhandbok Det här är varningssymbolen.

Läs mer

CW263BT. Badrumsvåg. Manual

CW263BT. Badrumsvåg. Manual CW263BT Badrumsvåg Manual Innehållsförteckning 1. Specifikationer... 3 2. Batteri... 4 3. Drift/Funktion... 4 3. Indikation... 5 4. ios Enheter... 5 5. Android Enheter Installation... 10 6. Andra Instuktioner

Läs mer

Användarmanual i-loview 7

Användarmanual i-loview 7 Användarmanual i-loview 7 Introduktion 2 3 Varning Var god läs igenom denna manual ordentligt för att försäkra dig om en säker och korrekt användning av produkten. Viktigt Vårdslös eller felaktig användning

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0 Innehållsförteckning 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok

Zodiac Me2You Privat Mobil Radio. Användarhandbok Zodiac Me2You Privat Mobil Radio Användarhandbok Introduktion Privat mobil radio(pmr) låter dig prata med så många människor du vill, så ofta du vill, utan licens eller samtalsavgifter. Den är väldigt

Läs mer

ALARMKLOCKRADIO PLL CR120

ALARMKLOCKRADIO PLL CR120 Bruksanvisning ALARMKLOCKRADIO PLL CR120 Läs instruktionerna noggrant innan du använder apparaten. POSITION OCH BESKRIVNING AV KONTROLLER 1. LED-display Svenska 2. Standby/stopp Radio på/av 3. sänk volym

Läs mer

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045 Bruksanvisning Elektronisktförstoringsglas Snow 7 HD Artikelnummer: I-0045 Produkten tillverkas av: ZOOMAX Technology, Inc. Qianyun Road Qingpu Area 200120 Shanghai China E-post: sales@zoomax.com Produkten

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

FAQs: HomeSecure GSM-MA-0004

FAQs: HomeSecure GSM-MA-0004 FAQs: Trådlöst larmsystem inkl. GSM-modul (GSM-MA-0004) Vi uppdaterar konstant informationen på våra produkter. För att få den nyaste informationen av våra produkter, gå till: downloads på www.homealarm.se

Läs mer

ALERTpager, Repeaterstation

ALERTpager, Repeaterstation Bruksanvisning ALERTpager, Repeaterstation Artikelnr: 464 303 ALERTpager, Repeaterstation är en kombinerad sändare och mottagare som sänder vidare signalerna från ALERTpager personsökare. Innehållsförteckning

Läs mer

Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat

Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat TEKNISKA DATA Personsökare för Ton- och Numeriksökning. Telia Pen Numerik Personsökaren i pennformat Batteri: 1,5 V alkaliskt batteri, typ IEC LR6. Räcker 1 500 timmar. Dimensioner: Bredd: 24 mm Höjd:

Läs mer

Leica mojo3d start första gången

Leica mojo3d start första gången Leica mojo3d start första gången Generellt Denna instruktion visar hur du kommer igång med Leica mojo3d första gången. För mer detaljerade instruktioner se Leica mojo3d användarmanual. Beroende på version

Läs mer

Användarmanual. Bluetooth Headset

Användarmanual. Bluetooth Headset Voicecom BT-60 Användarmanual Bluetooth Headset Första gången du laddar Tack för att du köpt BT-60 blåtandsheadset. Innan du använder ditt headset för första gången är det viktigt att du laddar det minst

Läs mer

SMS-larm L Version Gjutarevägen Stenkullen

SMS-larm L Version Gjutarevägen Stenkullen SMS-larm L-53 2018-01-26 Version 3.00 www.intab.se info@intab.se 0302-24 600 Gjutarevägen 1 443 61 Stenkullen 1. Beskrivning Intabs SMS-larm är enkelt att använda för att få händelselarm via SMS. Alarmet

Läs mer

Quha Zono. Bruksanvisning

Quha Zono. Bruksanvisning Quha Zono Bruksanvisning 2 Strömbrytare / signallampa USB-port Förtöjnings spår Välkommen att använda Quha Zono datormusen! Den här bruksanvisningen beskriver produktens egenskaper och hur du använder

Läs mer

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color

Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Manual Milestone 112 och Milestone 112 Color Iris Hjälpmedel AB Ver: 1.09 Innehållsförteckning Manual Milestone 112 och 112 Color Knappbeskrivning 3 Bild och knappbeskrivning. 3 Ovansidan 3 Övre kortsidan

Läs mer

F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare. Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter.

F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare. Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter. Manual för SMS-952 F/W: 952V02 D.D. 22-Sep-2008 Roterbar IR-Sändare Sändaren kan roteras för att skicka signal till enheter på avstånd upp till 10 meter. Riktad IR-Sändare Behöver vara riktad mot mottagaren.

Läs mer

ANGE ALLTID ANLÄGGNINGSNUMMER NÄR DU RINGER STAR ALARM AB

ANGE ALLTID ANLÄGGNINGSNUMMER NÄR DU RINGER STAR ALARM AB MANUAL TILL LARMANLÄGGNING MED INBROTTSALARMCENTRAL MOD. PC 3000 STAR ALARM AB Anläggningsansvariga personer: 1:e ansvarig (mottagare av information från Star Alarm ) Namn: Tel.arbete: / Tel. bostad: /

Läs mer

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Vad medföljer? Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Basstation Strömadapter till basstation Helt trådlösa kameror Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen

Läs mer

MetalliFinder Pro. Användarmanual. LASERLINER Innovation in Tools METALLIFINDER PRO. Beskrivning. a. Mätområde, markering. b. Lampa: ström (AC) hittad

MetalliFinder Pro. Användarmanual. LASERLINER Innovation in Tools METALLIFINDER PRO. Beskrivning. a. Mätområde, markering. b. Lampa: ström (AC) hittad MetalliFinder Pro Användarmanual LASERLINER Innovation in Tools METALLIFINDER PRO Beskrivning a. Mätområde, markering b. Lampa: ström (AC) hittad c. Lampa: metall hittad d. Knapp för elektricitetssökning

Läs mer

Gobius 4i för vätsketankar. Installationsanvisning

Gobius 4i för vätsketankar. Installationsanvisning Dokumentversion 4.02, maj 2015 Gobius 4i för vätsketankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427), 1 batterieliminator,

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 3-fas (E-nr 1340188 / 1340190) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340188 / 1340190). Värmevakten

Läs mer

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10 MyDiagnostick 1001R Manual till enheten Sid. 1 av 10 Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 Avsedd användning... 3 1.2 Programvara... 3 1.3 Kontaktuppgifter... 3 1.4 Varningar... 3 2 FÖRPACKNING...

Läs mer

2 Montering av sensorer på tanken Läs först det gröna dokumentet och montera sensorerna enligt instruktionerna på t ex nivåerna ¼, ½ och ¾. Tänk på at

2 Montering av sensorer på tanken Läs först det gröna dokumentet och montera sensorerna enligt instruktionerna på t ex nivåerna ¼, ½ och ¾. Tänk på at Dokumentversion 3.1, mars 2009 Gobius 4i för vätsketankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427), 1 batterieliminator,

Läs mer

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA

Blackstar KTL-2002C. Delar & Komponenter MANUAL SVENSKA Blackstar KTL-2002C MANUAL SVENSKA Teknikmagasinet Sweden AB, Box 637, 175 27 Järfälla - Tel: 08-4451030 Delar & Komponenter 1. Linje uttag 2. Finns ej på den Europeiska modellen 3. Uttag för 9V Adapter

Läs mer

Linkx xtour Digital ljudöverföring med klass

Linkx xtour Digital ljudöverföring med klass Linkx xtour Digital ljudöverföring med klass Manual till vår specialmodell Uttag för extern anslutning t.ex. ett fickminne. Lyssna och spela in samtidigt Anslut tillbehöret halsslinga. Obegränsat antal

Läs mer

SafetyMOB. Installations och användarmanual för. trådlöst nödstopp - dödmansgrepp. SafePort Marine. Dokument: SM_UM_v2_sv Version: 2.

SafetyMOB. Installations och användarmanual för. trådlöst nödstopp - dödmansgrepp. SafePort Marine. Dokument: SM_UM_v2_sv Version: 2. Installations och användarmanual för SafetyMOB trådlöst nödstopp - dödmansgrepp Dokument: SM_UM_v2_sv Version: 2.0 SafePort Marine email: info@safeportmarine.se tel: +46 8 501 64 306 www.safeportmarine.se

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D120 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

Manual för. Version 1.3. REPERTO AB Löpargatan 4, 711 34 Lindesberg, Sweden Telefon 0581-171 90 Fax 0581-171 56 www.reperto.se

Manual för. Version 1.3. REPERTO AB Löpargatan 4, 711 34 Lindesberg, Sweden Telefon 0581-171 90 Fax 0581-171 56 www.reperto.se Manual för Version 1.3 REPERTO AB Löpargatan 4, 711 34 Lindesberg, Sweden Telefon 0581-171 90 Fax 0581-171 56 www.reperto.se Innehåll Inledning 1 KAPITEL 1 Förvaring 1 Start och kanalinställning av mottagare

Läs mer

Ladda ned Manual till: CM-840/842

Ladda ned Manual till: CM-840/842 Ladda ned Manual till: CM-840/842 1a. Fråga: jag har precis packat upp mitt 2010 certifierade kassaregister men så fort jag slår in något så visas en felkod typ F03, F05 eller E01 Fiscal i displayen, vad

Läs mer

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska

Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Ontech Control för Android Användarmanual Svenska Inställningar Innan du använder denna app första gången så måste du ställa in den. Meny knapp Tryck på Meny knappen på startsidan och sedan Settings. Välj

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 MOBIL BAKGAVELLYFT 942913-000 -C0 2 (16) Innehåll 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

NINE EAGLES Solo Pro328 NINE EAGLES 04.NE328A vol. 2

NINE EAGLES Solo Pro328 NINE EAGLES 04.NE328A vol. 2 NINE EAGLES Solo Pro328 NINE EAGLES04.NE328A vol. 2 Tack för att du valt en Nine Eagles-produkt. Vi hoppas att du har roligt med produkten. Läs instruktionerna noggrant, de ger flera goda råd. Kom alltid

Läs mer

BRUKSANVISNING. Lenco CR-07 Klockradio med PLL FM och LED-display. För mer information:

BRUKSANVISNING. Lenco CR-07 Klockradio med PLL FM och LED-display. För mer information: BRUKSANVISNING Lenco CR-07 Klockradio med PLL FM och LED-display För mer information: www.lenco.com Läs denna bruksanvisning noggrant före användning av enheten och spara den för framtida referens. NOTERA

Läs mer

NINE EAGLES Solo Pro 228 NINE EAGLES 04.NE228A vol. 1

NINE EAGLES Solo Pro 228 NINE EAGLES 04.NE228A vol. 1 NINE EAGLES Solo Pro 228 NINE EAGLES04.NE228A vol. 1 Tack för att du valt en Nine Eagles produkt. Vi hoppas att du har roligt med produkten. Läs instruktionerna noggrant, de ger goda råd. Kom alltid ihåg

Läs mer

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d...

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d... Användarmanual Användarmenyn När larmsystemet är i frånkopplat läge kan användarmenyn nås genom att en användare skriver in sin PIN-kod. Från användarmenyn kan larmsystemet sedan larmas på, sättas i skalskyddsläge,

Läs mer

Luftfuktighetsgivare

Luftfuktighetsgivare Luftfuktighetsgivare Trådlöst Dokument översatt från engelska -se 2014-04-22 A001 Innehåll 1 Produktbeskrivning... 1 1.1 Mätning av luftfuktighet... 1 2 Riktlinjer för installation... 2 3 Beskrivning av

Läs mer

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING

DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING DT-22 SVENSK_BRUKSANVISNING 1 2 Kontrollernas placering Teleskopantenn Display Minnespositioner 6-10 4 Display knapp Stereo/Mono/Alarm knapp Bandväljare/Tidsinställning Ström på/av (ON/OFF) 8 Belysning

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Luftfuktighetsgivare

Luftfuktighetsgivare Trådlöst Dokument översatt från -se engelska 2017-03-20 A004 Innehåll 1 Intyg om överensstämmelse... 1 2 Produktbeskrivning... 2 2.1 Mätning av luftfuktighet... 3 3 Riktlinjer för installation... 3 4 Beskrivning

Läs mer

Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550

Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550 Bruksanvisning för B.A.Bar Artnr: 02550 Streckkodsläsare Röd/grön lampa (LED) Mikrofon 4st snabbmeddelande Inspelningsknapp Kontakt för säkerhetskopiering Volymkontroll Hörlurar/ Högtalare Kontakt för

Läs mer

Lathund. 10. Planera en rutt mellan två adresser 11. Träna på en rutt hemma 12. Lyssna på instruktioner under guidning

Lathund. 10. Planera en rutt mellan två adresser 11. Träna på en rutt hemma 12. Lyssna på instruktioner under guidning Lathund I denna lathund ges några praktiska steg för steg anvisningar på hur du kan komma igång med användningen av TeDuco. Förutom då du guidas utmed rutt eller tränar på en rutt hemma använder du upp

Läs mer

LED lampa med rörelsesensor

LED lampa med rörelsesensor Bruksanvisning Art. 9054449 LED lampa med rörelsesensor LED lampa Art. 9054449 Beskrivning: LED lampa för utomhusbruk med rörelsesensor. Kan inställas så lamporna lyser i 10-30 sekunder när rörelse registreras.

Läs mer

Falck 6709 Rörelsedetektor

Falck 6709 Rörelsedetektor Bruksanvisning Falck 6709 Rörelsedetektor Artikelnr: 320 868 Innehållsforteckning Beskrivning av Falck 6709 Rörelsedetektor... 3 Kodning till mottagare... 4 Ta bort koder:... 5 Test... 6 Underhåll... 6

Läs mer

13. SIM-korthållare När du sätter i SIM-kortet måste den interna och den externa strömförsörjningen vara bortkopplad.

13. SIM-korthållare När du sätter i SIM-kortet måste den interna och den externa strömförsörjningen vara bortkopplad. KOMMA IGÅNG BESKRIVNING 1. IR-sändare Skickar en IR-signal rakt upp. 2. IR-sändare Skickar en IR-signal rakt fram. 3. LED / Ström-indikator PÅ: Extern strömförsörjning ansluten. AV: Extern strömförsörjning

Läs mer

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare.

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. LMDT-810 NEXA LMDT-810 Rörelsevakt KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Trådlös rörelsevakt för styrning av en eller flera mottagare. Men inbyggd

Läs mer