SmartCat Pejlare M500 användarmanual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SmartCat Pejlare M500 användarmanual"

Transkript

1 SmartCat Pejlare M500 användarmanual När du läser denna svenska användarmanual, bör du ha din engelska användarmanual bredvid dig för att få hjälp av bilderna. 1. Introduktion SmartCat Pejlare M500 består av en mottagare (pejlare) och två sändare att sätta på ditt husdjurs halsband, med hjälp av specialdesignade halsbandsfickor i sillikon. Det krävs en sändare per husdjur. Med närhetsalarmet som en standardfunktion så blir du varnad om ditt husdjur vandrar för långt bort. Vid de olyckliga tillfällen som ditt husdjur vandrar utanför närhetsalarmets radie, så kan du även pejla rätt på ditt husdjur inom en radie på upp till 500 meter. Nyckel funktioner Hjälper till att förebygga förlust av ditt husdjur med hjälp av närhetsalarmet. Hjälper dig att pejla/leta rätt på upp till 4 husdjur, om de inte kommer fram när du ropar. Vägvisande spårning för att guida dig i rätt riktning. Produkten använder sig utav den säkra 2,4 GHz RF tekniken, vilken inte på ngt sätt slår ut ngn annan trådlös enhet. Vattenavvisande halsbandsficka för utomhusaktiviteter. Smart sleep- mode för längre batteritid upp till två månader. Fästs med enkelhet på de flesta halsband, och använd det medföljande kardborrbandet för bättre fästning på större halsband. Speciell data kryptering så att du inte spårar upp ngn annans husdjur. Dvs, den sändare och den mottagare du har är parade ihop unikt. Rytmiskt pip- ljud dvs ju närmare du kommer ditt husdjur desto fortare piper din mottagare/pejlaren. Spåra med hjälp av pip- ljudet i sändaren, dvs sändaren piper så att du skall kunna hitta katten de där sista metrarna. Enkel registrering/ set up sätt bara i batteriet, sätt på mottagaren och sändaren och du är klar att använda din utrustning. Multianvändning du kan använda sändarna på dina nycklar, väskor, hitta bilen på parkeringen, husdjur, och till och med barn. Specifikationer: Modell namn: Sökningens räckvidd: Funktioner: SmartCat Pejlare M500 0 ca 500meter Närhetsalarm och sökfunktion till upp till 4 st sändare. Mottagarens/ Sändarens funktioner Mottagaren Sändaren Batteri typ: AAA * 2 CR2032 Batteritid vid Standby: 60 dgr (8tim/dag) 30 dgr (8tim/dag)

2 Pip ljudet (vid 10cm) 95dB 95dB Vibration Vibration Ingen vibration Paketet innehåller: Modell namn: PFM500R PFM500T Mottagaren 1 st Sändare 2 st Batterier: AAA*2 CR2032 * 2 Halsbandsrem: Halsbandsfickor: 2st 2st Användarmanual: 1st Överblick: Mottagaren/pejlaren; 1. Fäste för halsbandrem 2. Visar på anslutningsstatus 3. ON/OFF knapp 4. Sök knapp 5. Indikerar riktning vid sök 6. Knapp för att sätta närhetsalarmet 7. Signalstyrkans lampor. 8. Mute- knapp (för att stänga av ljudet) 9. Högtalare 10. Bälteshållare (som man sätter på om man vill) 11. Batterilock Sändaren: 1. Fäste för ring. 2. Högtalare 3. Visar på anslutningsstatus 4. Panik knapp 5. ON/OFF knapp 6. Batterilock Förslag på var du kan fästa mottagaren och sändaren. Se bilderna.

3 2. Komma igång med din utrustning att sätta på närhetsalarmet Den här sektionen visar hur du sätter igång närhetsalarmet, så att det triggas vid olika förvalda avstånd. 1. Sätt i batterierna i mottagaren och i de tillgängliga sändarna. a. Tryck försiktigt och skjut ut batterilocket från både mottagare och sändare. b. Sätt i batterierna i enlighet med indikationerna för +/- c. Sätt på batterilocken igen. 2. Tryck på ON på både mottagaren och sändaren. Ignorera eventuella alert- varningar medans mottagare och de maximalt 4 sändarna länkas ihop. Så fort mottagaren och alla sändarna har länkats ihop så kommer de att blinka i regelbundna intervaller. 3. Lägg sändarna på en stationär plats, och gå sedan iväg med mottagaren i din hand, gå ca 50 meter. Mottagaren kommer då att börja vibrera och pipa, samtidigt som sändarna också piper. 4. Återvänd med mottagaren till sändarna och pipandet kommer att avta. Ytterligare information gällande närhetsalarmet: a. När mottagaren förlorar kontakten med sändaren, (dvs är utanför närhetsalarmets radie), så kommer mottagaren att pipa och vibrera i 10 sekunder, och sändaren piper i 15 sekunder. Mottagaren kommer inte att pipa kontinuerligt medans sändaren är utanför området, men den kommer att pipa en gång efter varje 30 sekunder och försöker då återetablera länken till sändaren igen vid regelbundna intervaller. b. När sändaren och mottagaren är inom den förinställda radien, så blinkar både sändare och mottagare vid regelbundna intervaller, för att indikera att de har en länk mellan varandra. detta innebär att de är satta på Standby mode. c. Du kan stänga av ljudet på mottagaren när du vill genom att trycka på mute- knappen som du hittar på höger sida på mottagaren. Hantering av alla 4 sändare från mottagaren. I avsnitt nr 2 visade vi dig hur du ställer in närhetsalarmet på sändarna. Om du använder närhetsalarmet för alla 4 sändarna samtidigt så behöver du vara beredd på att kanske också behöva hantera närhetsalarmet på de 4 sändarna samtidigt med lite övning är detta enkelt. Det är en liten lampa ovanför varje sändares sök- knap, som indikerar anslutningsstatusen. Den blå sändaren ansluts till den knapp som är längst till vänster (#1), den röda sändaren hör till andra knappen, den gröna sändaren hör till tredje knappen och den gula sändaren hör till den fjärde knappen, längst till höger. Om endast en utav de fyra sändarna tar sig utanför den förinställda närhets- radien, så kommer den sändarens lampa att blinka i en klar röd färg. Knappen som hör til respektive sändare, är också en sök- knapp.

4 Att ställa in närhetsalarmet på Nära (Near) / mellan (Middle) / Långt bort (Far) Du kan ställa in mottagaren på tre olika ungefärliga avstånd för närhetsalarm, och du kan även stänga av närhetsalarmet helt (disalarm). 1. Tryck och håll inne konfigurations knappen som du hittar på mottagarens högra sida. En av anslutningslamporna kommer då att lysa i rött, för att indikera att du nu kan konfigurera denna sändare. Om detta INTE är den sändare du skulle vilja ställa in närhetsalarmets avstånd på, så släpper du konfigurationsknappen, och trycker sedan igen på konfigurationsknappen och håller inne den d kommer en annan utav de 4 st anslutningslamporna att lysa. Gör så här tills önskad lampa lyser. 2. Medans nu håller inne konfigurationsknappen, så trycker du samtidigt kort på den sök- knapp vars lampa lyser (dvs den sändare du vill konfigurera). Nu kommer signalstyrkans lampa att lysa först på Near (nära avstånd) och trycker du en gång till så lyser den på Middle (mellan avstånd) och trycker du ytterligare en gång så lyser den på Far (Långt avstånd), vid ett fjärde tryck så lyser den på Disalarm (då avaktiverar du närhetsalarmet). Tryck så många ggr på sök- knappen att du får det avstånd du vill ha på sändaren. Så fort du släpper knappen så kommer dina konfigureringar att träda i kraft. Notera att du kan endast konfigurera närhetsalarmet om sändare och mottagare är länkade ihop medans du gör det. Att avaktivera närhetsalarmet Om det är en eller flera sändare som inte används, så kan du avaktivera (disalarm) dessa så att mottagaren inte får alert indkationer ifrån dom. Följ då bara instruktionerna i tidigare avsnitt och tryck en fjärde gång på sökknappen för den sändare det gäller, samtidigt som du håller inne konfigurationsknappen. Då ser du att signalstyrkans lampa lyser på disalarm, vilket innebär att mottagaren inte längre försöker etablera ngn länk med denna sändare. 3 Hur man söker/ pejlare efter sitt försvunna husdjur. Om ditt husdjur har försvunnit och eller om närhetsalarmet har utlösts, så kan du söka efter ditt husdjur med hjälp av din pejare. 1. Tryck på sökknappen på din mottagare en gång för att starta sökningen på ditt försvunna husdjur eller den försvunna sändaren. Då börjar signalstyrkans lampor och det pipande ljudet i sändaren (Förutsatt att mottagaren har etablerat en länk med sändaren). Sändaren piper också när den fått upp länken med mottagaren som söker efter den. När du går i rätt riktning så piper mottagaren snabbare och de blinkande lamporna lyser mer och mer upp till den gröna lampan. Viktigt: Innan du börjar söka för första gången; så måste du kalibrera din utrustning genom att följa instruktionerna nedan. Kalibreringen som du kan läsa om i nästa steg, behöver bara göras en gång för det område som du tänkt använda din pejlutrustning i. Om du tillexempel reser bort med din utrustning, så kan det vara bra att kalibrera på nytt,

5 eller om väderleken ändrar sig extremt mkt, så kan man också göra det på nytt innan man släpper ut sitt husdjur. 2. Du måste först kalibrera din mottagare till den rådande omgivningen. Håll mottagaren framför dig, i höjd med ditt bröst, och skanna sedan området i en360 cirkel- rörelse, från höger till vänster, och sedan skannar du igen, från vänster till höger i 360. En 360 cirkelrörelse skall ta ca 3-4 sekunder). 3. Notera: Om vägvisaren /signalstyrkans översta lampa, visar grönt ljus på mottagaren under kalibreringsprocessen, så innebär det ännu inte att den visar riktning för en sändare. 4. Skanna nu långsamt en tredje gång från höger till vänster. Nu kommer vägvisarens lampa att visa grönt ljus när den etablerar en länk med sändaren och således visar i vilken riktning du skall gå. Grönt ljus = möjlig riktning. Notera: Det är viktigt att du gör kalibreringen enligt ovannämnda steg, då det kan innebära skillnaden mellan att kunna pejla rätt på ditt husdjur eller inte. 5. Börja promenera i den riktning som du tror att ditt husdjur har gått. Om en viss riktning triggar igång den gröna lampan, och om det pipande ljudet piper fortare, så betyder det att du går i rätt riktning. Om du går i fel riktning så kommer den gröna lampan att sluta lysa, och pipljudet kommer att avta/minska. Om signalen (Lampa och ljud) minskar vänd omedelbart om och gå i motsatt riktning. Om ditt husdjur rör på sig så innebär det att också du kanske måste fortsätta att gå i olika riktningar. 6. Om du är ca meter ifrån ditt husdjur, så kommer signalstyrkan och pipljudet att gå på max, och LED lamporna kommer då att lysa. Vägvisarens gröna lampa kan nu börja bli felaktig, pga av den starka signalen/länken mellan sändare och mottagare men du bör vi det här laget se ditt husdjur. Om du inte ser ditt husdjur, stäng då av ljudet på din mottagare genom att trycka på Mute - knappen som du hittar på höger sida. Då är mottagaren tyst och du kan istället lokalisera ditt husdjur genom att enbart lyssna på sändarens pip. 7. Så fort du har hittat din sändare, tryck då en gång på Sök- knappen ( search - knappen), på mottagaren för att avsluta sökandet. Tyst Sökande I tysta områden (som till exempel bibliotek etc), så kan du söka i tysthet, med både sändare och mottagare i tyst läge mute. För att söka i tyst läge, så trycker du bara på mute - knappen innan du sätter på din mottagare (innan du trycker på ON )Sedan följer du bara signalstyrkans lampor när du söker. Mute mode på mottagaren Mute- knappen som du hittar på sidan av mottagaren, kan du sätta på när som helst för att tysta mottagaren. 4 Aktivera Panik-alert-funktionen på sändarna Sändarna har en extra funktion som tillåter ett barn eller en äldre människa att skicka ett alarm till mottagaren om hjälp. För att aktivera Panik- alert funktionen;

6 tryck och håll inne panik- knappen på sändaren; Mottagaren kommer då att pipa och vibrera, och ett jämnt och klart rött blinkande anslutnings- status- ljus kommer då att indikera vilken sändare som har ett panik alarm aktivt. 5 Batter info hantering och lågt batteri- varning När mottagaren eller sändaren inte används så rekommenderas att du stänger av dom både (men om du har sändaren på katten bör sändaren vara på hela tiden även om mottagaren är avstängd, ifall katten kanske råkar smita ut). Om mottagaren eller sändaren börjar få ont om batterier så kommer de att pipa lågt varannan minut för att varna dig om lågt batteri. Du bör då byta batterier omedelbart. Om du använder din utrustning när det är låga batterier, kan din sökning/användning visa på felaktiga riktningar. 6 Mottagaren och varje sändare är parad innan leverans, vilket innebär att varje sändare har en unik länk mellan sin searc - knapp på mottagaren och sändaren så att mottagaren inte skall bli förvirrad om andra sändare dyker upp i samma område. Nedanstående instruktioner är till för att återetablera denna unika länk, ifall en sändare behöver bytas ut eller om sändaren inte längre kan kommunicera med sin knapp/mottagaren. I detta exempel så parar vi den röda sändaren ihop med sin knapp (knapp nr 2). Vänligen följ instruktionerna nedan: 1. Försäkra dig om att mottagaren och ALLA sändare är avstängda. 2. För att komma in i Registrerings- funktionen; Tryck och håll nere konfigurationsknappen på höger sida samtidigt som du trycker och håller inne sök- knappen för den röda sändaren (knapp 2). Samtidigt som du håller inne dessa två knappar, så trycker du på ON på mottagaren. Så snart den röda lampan åvanför knapp 2 blinkar EXAKT 2 ggr, så släpper du konfigurationsknappen och sök knappen samtidigt. Om du redan har fått ett tredje blinkande åvanför sök- knappen, så måste du göra om proceduren. Om du har lyckats kommit in i registreringsfunktionen, Så kommer lampan åvanför sök- knappen och lampan vid Disalarm, att lysa samtidigt. 3. Sedan ser du till att den röda sändaren är inom 10cm från mottagaren, och så sätter du på den röda sändaren. Sändaren kommer då att pipa exakt två ggr för att indikera att du har lyckats para ihop den med mottagaren du har lyckats med registreringen. 7 FAQ Q. När jag trycker på sök, varför visar mottagaren flera olika, möjliga riktningar? A. Mottagaren tar emot RF- signaler från sändaren för att utvärdera riktning. MEN, om sändaren är väldigt nära mottagaren, så blir signalerna så starka för mottagaren, att det upplevs för mottagaren som att de kommer från flera olika håll. Detta kan också hända om mottagare och sändare befinner sig i en sluten miljö, till exempel i ett rum, då RF- signalerna då kan studsa på väggarna och således indikera flera olika möjliga riktningar. Om så är fallet, så är det säkrare att stänga av ljudet på mottagaren och istället lyssna på sändarens pip, för att säkerställa rätt väg de sista metrarna. Q. Varför visar mottagaren emellanåt en felaktig riktning? A. detta orsakas av en reflektion eller en blockering av signalen. Väggar eller staket (elstängsel) kan ibland reflektera signalen och således indikera fel riktning. Även simbassänger eller vattenbassänger kan blockera eller försvaga signalen, likväl som

7 olika metall föremål kan försvaga/reflektera signalen och således indikera fel riktning. Om detta skulle vara fallet vid din sökning, pröva att förflytta dig till en annan position, vänta tills anslutningsstatusen har återetablerats och påbörja sedan din sökning igen. Q. Vad kan orsaka felaktigt alarm på närhetsalarmet? A. Falskt alarm på närhetsalarmet orsakas av: - Mottagaren och sändaren är för nära varandra -Lågt batteri resulterar i oförutsägbart beteende hos sändare och mottagare. - Sändaren eller mottagaren har placerats i en ficka tillsammans med andra föremål som blockerar signalen. Q. Varför är närhetsalarmet inte precist? A. Därför att signalstyrkan och reflektioner av signalen är beroende av den miljön eller terrängen som den används i, således kan man behöva anpassa sitt närhetsalarms styrka (near/middle/ far) beroende på vilken miljö man har tänkt att använda det i för att således kompensera omgivningens faktorer. Q. Jag får inget alarm när sändaren är utanför den satta radien för närhetsalarmet. A. Kontrollera att sändaren inte är avaktiverad (disalarmed) på mottagaren Kontrollera om batterinivån är låg på båda enheterna. Kontrollera vilken radie på närhetsalarmet som du har valt; om du har att den på Far (Långt bort) så kanske du behöver ett större avstånd mellan sändaren och mottagaren innan alarmet triggas igång. Varning och viktig information 1. Om du önskar använda din pejlare under en flygresa, vänligen följ flygsäkerhetens regler för respektive land. 2. Vi förbehåller oss rätten att ändra hårdvarans/ mjukvaras specifikationer och konstruktioner samt informationen i manualerna, när som helst utan förvarning. 3. Korrekt driftstemperatur för denna produkt är mellan 40F ~ 104 F (5c ~ 40 C). Korrekt förvaringstemperaturer är mellan -4 F ~ 185f (-20 C ~ 85 C). Dessa specifikationer syftar till batteriets livslängd. 3. När batterierna i sändare och mottagare håller på att ta slut, kommer både sändare och mottagare att pipa varningspip varannan minut skulle detta ske; byt ut batterierna omedelbart. Om batterierna är svaga så kan det reslutera i oförutsägbart beteende hos produkten, som till exempel låg varnings signal på närhetsalarmet eller fel riktning vid sökning.

8 5. Batterierna som följer med denna produkt skall tas till vara i enlighet med de nationella reglerna för uppsamling för batterier. Utsätt inte dessa batterier för eld eller hetta de kan då explodera.

redknows MiniFinder Användarmanual Axtech AB SV.

redknows MiniFinder Användarmanual Axtech AB SV. redknows MiniFinder Användarmanual Axtech AB 0314 S:t Jörgens väg 4, 422 49 Hisings Backa, Sweden Tel. 031-558866, Fax. 031-558869 info@axtech.se www.redknows.se SV. redknows är ett registrerat varumärke

Läs mer

Tack för ditt köp av Birth Alarm Mobile Premium. Detta är en mycket driftsäker fölvakt. Vi rekommenderar att du läser igenom denna bruksanvisning

Tack för ditt köp av Birth Alarm Mobile Premium. Detta är en mycket driftsäker fölvakt. Vi rekommenderar att du läser igenom denna bruksanvisning 1 SE Tack för ditt köp av Birth Alarm Mobile Premium. Detta är en mycket driftsäker fölvakt. Vi rekommenderar att du läser igenom denna bruksanvisning noga före användning. Det är viktigt att fölvakten

Läs mer

Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder!

Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder! Förord Kära Force Ägare, Grattis till din nya Force mottagare. Din nya Force mottagare företräder det bästa och mest avancerade som den nya digital DVB tekniken erbjuder! Easy access to infotainment -

Läs mer

HomeSecure BASIC - Bruksanvisning HS-BASIC-01 V1.0

HomeSecure BASIC - Bruksanvisning HS-BASIC-01 V1.0 1 Innehållsförteckning: 1 Introduktion:... 5 1.1 Funktioner... 5 2 Kom igång... 6 2.1 Huvudenheten... 6 2.2 Sätt i SIM Kort... 9 Om SIM Kort och huvudenheten... 9 2.3 Starta huvudenheten... 9 2.4 Kodning

Läs mer

Vi samarbetar också med våra distributörer och återförsäljare. Vi bygger partnerskap inom både konsumentmarknaden och den professionella marknaden.

Vi samarbetar också med våra distributörer och återförsäljare. Vi bygger partnerskap inom både konsumentmarknaden och den professionella marknaden. Förord Kära Force-ägare Gratulerar till din nya Force-mottagare! Easy access to infotainment - Is our mission. Vi har kombinerat användarvänlig konstruktion med den senaste digitala teknologin och har

Läs mer

Utbildningsmaterial för navigationstjänst inom e-adept. Användarmanual. TeDuco

Utbildningsmaterial för navigationstjänst inom e-adept. Användarmanual. TeDuco Utbildningsmaterial för navigationstjänst inom e-adept Användarmanual TeDuco Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 1.1 Att tänka på när du använder TeDuco... 5 2 Information om utrustningen... 5 2.1 Mobiltelefon...

Läs mer

Innehåll. 1. Välkommen 4

Innehåll. 1. Välkommen 4 1.1 Bruksanvisning Innehåll 1. Välkommen 4 2. Lär känna Roger Pen 6 2.1 I förpackningen 6 2.2 Så fungerar Roger Pen 7 2.3 Beskrivning av enheten 8 2.4 Indikatorlampor (LED-status) 9 3. Komma igång 10 3.1

Läs mer

Användarhandbok. Spectrafence

Användarhandbok. Spectrafence Användarhandbok Spectrafence Förord Tack för att du valt Spectrafences produkter. Vi hoppas att du blir nöjd med ditt köp! Viktig information VIKTIGT! Läs denna bruksanvisning noggrant INNAN du använder

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Compact. Installatörsmanual. Cetronic 970417/ rev 1.61/ 7.63 \Compinst

Compact. Installatörsmanual. Cetronic 970417/ rev 1.61/ 7.63 \Compinst Compact Installatörsmanual 1 Innehåll 1.1 Inledning... 2 Larm 2.1 Planera din installation... 3 2.2 Centralapparaten... 3 2.3 Inbrottslarm... 3 2.4 Brandvarning... 3 2.5 Personlarm... 3 2.6 Övriga larmtyper

Läs mer

3. LADDNING AV MINIFINDER...

3. LADDNING AV MINIFINDER... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION... 5 2. SIM-KORT... 7 2.1 SÄTTA I OCH TA UR SIM-KORTET... 7 3. LADDNING AV MINIFINDER...... 9 4. STARTA UPP MINIFINDER... 10 4.1 STARTA UPP DITT LARM... 10 4. 2 PROGRAMMERA

Läs mer

Manual för Contact GPS

Manual för Contact GPS Manual Manual för Contact GPS Version 1.8 Followit Lindesberg AB Bandygatan 2, SE-711 34 Lindesberg, Sweden Telefon +46 (0)581-171 90 Fax +46 (0)581-171 96 www.reperto.se 2 Innehåll Systembeskrivning 5

Läs mer

Innehåll. Att radiopejla med mottagaren 7 Avståndsbedömning med radiopejling 7 Räckvidd med radiopejling 7 Skallräknare 7

Innehåll. Att radiopejla med mottagaren 7 Avståndsbedömning med radiopejling 7 Räckvidd med radiopejling 7 Skallräknare 7 Manual Version 1.91 Innehåll Systembeskrivning 4 Före användning 4 Ladda ner positioneringsprogramvara till mobiltelefonen 4 Hundenheten 4 Att starta och stänga av hundenheten 5 Batterifunktioner 5 Användning

Läs mer

Snabbmanual Securitas Hemlarm

Snabbmanual Securitas Hemlarm Snabbmanual Securitas Hemlarm Innehåll Innan du monterar Välkommen/Systemöversikt 3 Innan du monterar 4 Centralapparat - identifiering av delarna 4 Manöverpanel - identifiering av delarna 5 Montering Checklista

Läs mer

Innehållsförteckning. info@exibea.se Exibea AB www.exibea.se Sockerbruket 9, 414 51 Göteborg

Innehållsförteckning. info@exibea.se Exibea AB www.exibea.se Sockerbruket 9, 414 51 Göteborg Användarmanual V 2014 Innehållsförteckning 1. Detta är ELIQ 1 2. Innehåll i kartongen 2 3. Installation 3 4. Användning 4 5. Exportera data 5 6. Felsökning 6 7. FAQ vanliga frågor 7 8. Teknisk specifikation

Läs mer

1. Viktigt...3. 2. Inledning...4. 3. Säkerhetsföreskrifter/Viktig information...5. 4. Det här ingår i cowcam-paketet...6

1. Viktigt...3. 2. Inledning...4. 3. Säkerhetsföreskrifter/Viktig information...5. 4. Det här ingår i cowcam-paketet...6 SV Användarhandbok Innehåll 1. Viktigt...3 2. Inledning...4 3. Säkerhetsföreskrifter/Viktig information...5 4. Det här ingår i cowcam-paketet...6 5. Förklaring av de medföljande produkterna...7 6. Så fungerar

Läs mer

ANVÄNDAR- MANUAL V 01.02.01

ANVÄNDAR- MANUAL V 01.02.01 ANVÄNDAR- MANUAL V 01.02.01 info@exibea.se Exibea AB www.exibea.se Ekmansgatan 3, 411 32 Göteborg Tel. 031-762 07 01 Innehållsförteckning 1. Detta är ELIQ 1 2. Innehåll i kartongen 1 3. Installation 2

Läs mer

Energidisplay. Användarmanual V 02.01.01-02.01.05. info@exibea.se Exibea AB www.exibea.se Ekmansgatan 3, 411 32 Göteborg

Energidisplay. Användarmanual V 02.01.01-02.01.05. info@exibea.se Exibea AB www.exibea.se Ekmansgatan 3, 411 32 Göteborg Energidisplay Användarmanual V 02.01.01-02.01.05 info@exibea.se Exibea AB www.exibea.se Ekmansgatan 3, 411 32 Göteborg Innehållsförteckning 1. Detta är ELIQ 1 2. Innehåll i kartongen 2 3. Installation

Läs mer

Användarmanual. YachtSafe Entreprenadlarm YachtSafe Fordonslarm. wireless alarm and control solutions

Användarmanual. YachtSafe Entreprenadlarm YachtSafe Fordonslarm. wireless alarm and control solutions Användarmanual YachtSafe Entreprenadlarm YachtSafe Fordonslarm R wireless alarm and control solutions Tack för ditt val av YachtSafe. Denna manual beskriver de båda produkterna YachtSafe Entreprenadlarm

Läs mer

Dolphin Guide Användarmanual

Dolphin Guide Användarmanual Dolphin Guide Användarmanual www.dolphinguide.com 1. Innehållsförteckning 1. Innehållsförteckning...1 2. Om denna användarmanual...7 3. Hur man installerar Guide...8 3.1 Innan du installerar Guide...8

Läs mer

MH680/TH680 Digital projektor Användarhandbok

MH680/TH680 Digital projektor Användarhandbok MH680/TH680 Digital projektor Användarhandbok Innehåll Viktiga säkerhetsanvisningar... 3 Inledning... 7 Projektorns funktioner...7 Förpackningens innehåll...8 Projektorns utsida...9 Kontroller och funktioner...10

Läs mer

MMS-kamera B1. Manual och komigånginstruktion

MMS-kamera B1. Manual och komigånginstruktion Paketets innehåll Ditt paket med MMS-kamera från Induo Home består av följande kompontenter. 1 st MMS-kamera med inbyggd antenn 1 st nätaggregat 2 st trådlösa fjärrkontroller 1 st väggfäste 3 st små larmklistermärken

Läs mer

Ladda ned Manual till: CM-840/842

Ladda ned Manual till: CM-840/842 Ladda ned Manual till: CM-840/842 1a. Fråga: jag har precis packat upp mitt 2010 certifierade kassaregister men så fort jag slår in något så visas en felkod typ F03, F05 eller E01 Fiscal i displayen, vad

Läs mer

Manual Tracker Hunter 1/11.2008. Komma igång guide. Mjukvaran för mobil telefon. vid användning av Tracker G400 hund GPS

Manual Tracker Hunter 1/11.2008. Komma igång guide. Mjukvaran för mobil telefon. vid användning av Tracker G400 hund GPS 1/11.2008 Komma igång guide Mjukvaran för mobil telefon vid användning av Tracker G400 hund GPS Viktigt! Läs igenom installationsinstruktionen noggrant innan ni installerar programvaran. 1 2/11.2008 Min

Läs mer

ProHunt Advanced JAKTRADIO FÖR 155 MHz

ProHunt Advanced JAKTRADIO FÖR 155 MHz BRUKSANVISNING ProHunt Advanced JAKTRADIO FÖR 155 MHz Se även vår interaktiva utbildning på www.icom.nu/guide FÖRORD Tack för att du köpte en Icom ProHunt Advanced jaktradio för 155 MHz. LÄS DENNA INSTRUKTIONSBOK

Läs mer

SH915/SW916 Digital Projektor Användarhandbok

SH915/SW916 Digital Projektor Användarhandbok SH915/SW916 Digital Projektor Användarhandbok Innehåll Viktiga säkerhetsanvisningar... 3 Introduktion... 7 Projektorns funktioner...7 Innehåll...9 Projektorns utsida...10 Kontroller och funktioner...12

Läs mer

Din manual NOKIA C110 http://sv.yourpdfguides.com/dref/824166

Din manual NOKIA C110 http://sv.yourpdfguides.com/dref/824166 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för NOKIA C110. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Lightwriter SL40 Connect

Lightwriter SL40 Connect Lightwriter SL40 Connect Bruksanvisning SL40 CONNECT dedicated to communication Detta är en bruksanvisning för Lightwriter SL40 Connect. För uppdateringar eller tillägg, besök vår hemsida på http://www.toby-churchill.com

Läs mer

Nexa Gateway är kompatibel med alla självlärande mottagare från Nexa ( ej Nexa Pro ) och nya produkter tillkommer hela tiden.!

Nexa Gateway är kompatibel med alla självlärande mottagare från Nexa ( ej Nexa Pro ) och nya produkter tillkommer hela tiden.! Inledning Grattis till ditt köp av Nexa Gateway, den centrala punkten i ditt intelligenta hem. Nexa Gateway låter dig automatisera belysning och annat i ditt hem, på kontoret eller annan plats. Det ger

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer