STORA AVTRYCK I VÄRLDEN, MINIMALA PÅ MILJÖN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORA AVTRYCK I VÄRLDEN, MINIMALA PÅ MILJÖN"

Transkript

1 STORA AVTRYCK I VÄRLDEN, MINIMALA PÅ MILJÖN

2 WATERFRONT BUILDING EN DEL AV STOCKHOLM WATERFRONT Härifrån verkar företag och organisationer som vill göra stora avtryck i världen, men minimala på miljön. Det är inte bara det centrala läget och panoramautsikten över Sveriges huvudstad som utmärker Waterfront Building. Det är också en av de mest klimatsmarta kontorsbyggnaderna i Stockholm med LEED Gold-certifiering och en energilösning av världsklass. Med centralstationen som närmaste granne är det lika enkelt som smart att resa miljövänligt till och från kontoret, varje dag. Sverige och övriga världen är alltid nära genom tåg och Arlandabanan. Som en del av landmärket Stockholm Waterfront erbjuder Waterfront Building allt för det moderna och kreativa arbetslivet. I nedre plan finns några av Stockholms populäraste restauranger för både lunch och after work och runt hörnet kan era affärsbesök bo på Radisson Blu Waterfront Hotel. I intilliggande Stockholm Waterfront Congress Centre arrangeras företagsevenemang av högsta klass. Välkommen till Waterfront Building Stockholms mest centrala och representativa företagsadress.

3 WATERFRONT BUILDING STOCKHOLMS MEST CENTRALA OCH REPRESENTATIVA FÖRETAGSADRESS

4 FÖRSTA INTRYCKET ÄR VIKTIGT. DET ANDRA OCKSÅ. Med sin svarta, strama elegans och elva våningars glasfasad är Waterfront Building en byggnad som sticker ut. Inifrån är det generöst med dagsljus och en imponerande panoramautsikt över Sveriges huvudstad. Men det är inte bara det första intrycket som särskiljer Waterfront Building. Även när du kliver genom entrén märks skillnad jämfört med många andra kontor i Stockholm. Receptionen kan hjälpa era affärsgäster och medarbetare med olika servicetjänster som förenklar arbetsvardagen, till exempel att boka taxi, bud, restauranger eller andra uppgifter. Det finns också stora möjligheter att skräddarsy servicekoncept och tjänster för just ert företags behov. Receptionen är bemannad med servicepersonal kontorstid och vakt dygnet runt. Här möts ni och era kunder av en välkomnande reception som är en del av kontorsbyggnadens servicekoncept och fungerar som servicecentral åt företagen som sitter här.

5 KOMPROMISSLÖS KVALITET MED MAXIMAL FLEXIBILITET Waterfront Building är drygt kvm hållbarhet och kvalitet rakt igenom från materialval till tekniska lösningar och säkerhet. Interiören är vald med omsorg. Klassiska och tidlösa naturmaterial av hög standard, som sten och ljusa träslag, dominerar. Utgångspunkten är kvalitet som håller över tid. Även säkerheten är mycket hög. Waterfront Building har ett avancerat tillträdesskydd. Receptionen i entrén är bemannad med vakt 24 timmar om dygnet och inpasseringen sker genom speed gates kopplade till passérkort. Våningsplanen är avskilda och tillträde gäller endast för den våning som man har behörighet till. Allt för ert företags trygghet och säkerhet. Byggnaden är konstruerad för att vara mycket flexibel kring rumsindelningar och andra funktioner för att ni ska kunna utforma ert kontor efter era krav och enkelt ändra kontorsmiljön när nya behov uppstår.

6 CENTRAL ADRESS FÖR KLIMATSMARTA FÖRETAG Med Waterfront Building som arbetsplats har ni inte bara Stockholms mest centrala kontor, utan också ett av de grönaste. Faktum är att Waterfront Building är en av de mest energieffektiva kontorsbyggnaderna i Stockholm med LEED Gold-klassificering och en energilösning i världsklass för ett minimerat koldioxidutsläpp. Läget intill centralstationen möjliggör också miljövänlig pendling till och från kontoret, varje dag. Nyckeln till Waterfront Buildings gröna lösning är det delade energisystemet med hotellet och kongressen inom Stockholm Waterfront. Till exempel används ett lager på 250 ton is tillsammans med vatten från Klara Sjö för att värmereglera byggnaderna dels för värmedumpning men också som värmekälla på vintern och frikyla när temperaturen i vattnet är tillräckligt låg. Glasfasaden på kongressen och dess dubbelsidiga fönster fungerar inte bara som ljuddämpare, utan även som solfångare som ger energi till byggnad erna inom Stockholm Waterfront. Totalt finns 1040 m 2 solfångare som i genomsnitt samlar upp till 1 MW värmeenergi dagligen, vilket motsvarar normala lågenergilampor. Det mest spektakulära med energilösningen är att den fördelar energin mellan de olika byggnad erna utifrån behov. Värdena på vattentemperatur och solinstrålning samkörs med prognoser och väderstatistisk data allt för att anpassa energiåtgången. Det gäller inte bara för värme och kyla utan också för att få dagsljuskompenserad ljusreglering. Miljöarbetet och energilösningarna har gett Waterfront Building certifieringen LEED-Gold, en miljögradering med internationell standard.

7 ALLA VÄGAR BÄR TILL WATERFRONT BUILDING Med Nordens största resecentrum som granne Stockholm Centralstation är det lätt att resa till och från Waterfront Building. Kontoret är alltid nära, resten av världen likaså. Både för er och era kunder. En vanlig vardag inkommer och avgår tusentals tunnelbanetåg i T-centralen och mängder av tåg trafikerar centralstationen från och till svenska städer och Stockholmsområdet. Till Stockholm Arlanda Airport tar det drygt 20 minuter med Arlanda Express från centralstationen. Från Cityterminalen avgår flygbussarna upp till var 10:e minut. För era medarbetare som cykelpendlar finns en cykelparkering i parkeringshuset under Waterfront Building. Där kan du också hyra parkeringsplats för din bil och även hämta Waterfront Buildings lånecyklar för ärenden i city.

8 STOCKHOLM WATERFRONT ALLT FÖR DEN MODERNA OCH KREATIVA ARBETS- PLATSEN En arbetsplats läge, miljö och möjligheter är en viktig konkurrensfaktor för att locka de största talangerna och skapa möten som utvecklar företaget och affärerna. Som en del av Stockholm Waterfront erbjuder Waterfront Building stora möjligheter för ett modernt och kreativt arbetsliv. Här finns allt på samma ställe, mitt i det accelererande affärsdistriktet kring Stockholm Centralstation. I nedre plan på Waterfront Building finns tre populära restauranger med olika smakinriktningar. Enkelt och nära för era medarbetare och perfekta mötesplatser för affärsluncher och middagar. Radisson Blu Waterfront Hotel är sammankopplat med Waterfront Building. Närmare än så kan inte övernattande affärsgäster och kollegor få till kontoret. Hotellet erbjuder även en restaurang med ett internationellt kök och utsikt över Mälaren. Alldeles intill ligger Stockholm Waterfront Congress Centre med de spektakulära rostfria stålprofilerna som speglas i Riddarfjärden. Kongressen inrymmer en hörsal med plats för upp till gäster samt konferensrum i varierande storlek. Här har ni möjlighet att arrangera företags evenemang och affärsmöten av högsta klass och kan även ta del av föreläsningar, mässor, konserter och mycket mer som berikar era medarbetare och bygger relationer med era affärspartners. Med Waterfront Buildings centrala läge är det också nära till allt som Stockholm City kan erbjuda i form av puls, shopping, restauranger, nöje och kultur. Med närheten till Stockholms vatten finns det också gott om avkopplande miljöer.

9 FAKTA OM WATERFRONT BUILDING WATERFRONT BUILDING Adress: Klarabergsviadukten 63, Stockholm City. Affärs- och kontorsyta: Drygt kvm, fördelat på 11 våningsplan. Läge: Centralt, del av Stockholm Waterfront alldeles intill Stockholms centralstation. Miljögradering: Ett av Stockholms grönaste kontor - LEED-Gold-certifierat. Flexibilitet och interiör: Stora möjligheter att påverka utformningen av kontor genom till exempel flyttbara väggar och installationsgolv för el och data. Sten och ljusa träslag dominerar materialvalen. Säkerhet: Vakt 24 timmar om dygnet, avancerat elektroniskt tillträdesskydd, speed gates, passerkort och behörighetsreglerade våningsplan. Service: Bemannad reception i entrén för servicetjänster till hyresgäster och välkomnande av besökare. Ett stort antal övervakade parkeringsplatser under byggnaden. Restauranger: Tre restauranger med olika smakinriktningar i entréplan på Waterfront Building. På nära promenadavstånd finns Stockholms innerstads utbud.

10 FAKTA OM ÖVRIGA VERKSAMHETER INOM STOCKHOLM WATERFRONT KONTAKT WATERFRONT BUILDING Reception Phone: Newsec Phone: waterfrontbuilding.se RADISSON BLU WATERFRONT HOTEL STOCKHOLM WATERFRONT CONGRESS CENTRE Ligger alldeles runt hörnet av Waterfront Building Sveriges mest mångsidiga och flexibla anläggning för möten 414 välutrustade rum och sviter, många med panorama - utsikt över Riddarfjärden. Restaurang RBG Bar & Grill med internationellt kök. Gym. Business Centre. Svanenmärkt. Vi är certifierade enligt Green Key. 14,000 m 2 yta som kan sektioneras och kombineras till ett stort antal olika planlösningar. Hörsal för upp till personer samt en rad mindre konferensrum. Passar för allt från mindre affärsmöten till bolagsstämmor, mässor, konferenser, galamiddagar, konserter m.m. 21 km rostfria stålprofiler har draperats runt kongressbyggnadens topp. Panoramautsikt över Mälaren, Stadshuset och stora delar av Stockholm. Glasfasaden består av m 2 solfångare som i genomsnitt samlar 1 MW värmeenergi dagligen.

11 waterfrontbuilding.se This publication including the suggested partitioning of the rental space is not a binding offer. The information it contains has been carefully researched, however, neither the building owner, WFB Stockholm Management AB, c/o Newsec Asset Management AB, Box 11405, SWE Göteborg, can accept any liability for its correctness, completeness or timeliness (as at: February 2015). The sole binding basis for all information relating to this property are officially authorised construction plans, the specifications, other public law permits and the respective tenancy agreements. Pictures and illustrations of the buildings are not necessarily to scale and originate from the illustrator s view of the buildings. Our website contains links to other websites over which we exercise no control. We accept no liability for the content of these websites. The respective operators of the linked websites are always responsible for their content. All texts, photographs and illustrations are protected by copyright and other industrial property laws. They may only used to any extent for personal, non-commercial purposes. Design and realisation: astory Kommunikationsbyrå

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena

Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre presenterar möjligheternas arena Stockholm Waterfront Congress Centre är Sveriges nyaste och mest mångsidiga arena för större möten och evenemang. Med den djärva arkitekturen

Läs mer

Klara C Vasagatan 16. När läget är centralt! Utsikt. Cykelmöjligheter. 50 m

Klara C Vasagatan 16. När läget är centralt! Utsikt. Cykelmöjligheter. 50 m Klara C Vasagatan 16 När läget är centralt! Tunnelbana 50 m Garage Konferens Miljöcertifierat Reception Cykelmöjligheter Utsikt Vad händer på Vasagatan 16? I ett av stans bästa lägen mitt emot Centralstationen

Läs mer

energilösning i världsklass

energilösning i världsklass ett magasin om och från Stockholm waterfront waterfront#1 Stockholm Waterfront ger drömmarna liv I ett land där mycket är lagom märks Stockholms stads vision för år 2030 litet extra ett Stockholm i världsklass.

Läs mer

Nya Triangeln Nybyggda kontor i Malmö city, nära puls och kommunikationer

Nya Triangeln Nybyggda kontor i Malmö city, nära puls och kommunikationer malmö Nya Triangeln Nybyggda kontor i Malmö city, nära puls och kommunikationer NCC är ett av de ledande nordiska byggoch fastighetsutvecklingsföretagen. Med Norden som hemmamarknad är NCC verksamt inom

Läs mer

DIN PERSONLIGA LISTA MED LEDIGA LOKALER

DIN PERSONLIGA LISTA MED LEDIGA LOKALER DIN PERSONLIGA LISTA MED LEDIGA LOKALER Lediga lokaler från Newsec Nedan listas en översikt med de lediga lokaler du valt att visa som PDF fil. PDF formatet gör att du kan välja att spara filen lokalt

Läs mer

HAGASTADEN/STOCKHOLM. Outstanding Torsplan

HAGASTADEN/STOCKHOLM. Outstanding Torsplan HAGASTADEN/STOCKHOLM Outstanding Torsplan 4 Flytta till Torsplan en Outstanding affär I kontors- och handelshuset Torsplan utformar vi tillsammans en fantastisk arbetsmiljö som stärker interna processer

Läs mer

KISTA TERRASS - HUS 09. En hållbar stadsdel med moderna kontor i Kistas bästa läge

KISTA TERRASS - HUS 09. En hållbar stadsdel med moderna kontor i Kistas bästa läge KISTA TERRASS - HUS 09 En hållbar stadsdel med moderna kontor i Kistas bästa läge Arlanda 30 km E4 Kistas bästa läge Kista Terrass omfattar elva kvarter i de mest centrala delarna i Kista. Av dessa är

Läs mer

BRAND GUIDELINES VÄLKOMMEN TILL MALMÖMÄSSAN

BRAND GUIDELINES VÄLKOMMEN TILL MALMÖMÄSSAN BRAND GUIDELINES VÄLKOMMEN TILL MALMÖMÄSSAN 3 Malmö Arena Hotell Öresundsbron SKANDINAVIENS MEST LÄTTILLGÄNGLIGA MÖTESANLÄGGNING! Hotell Quality View Tågstation Malmö Arena Emporia Köpcentrum Endast fantasin

Läs mer

Gå med + www.plushuset.com

Gå med + www.plushuset.com Gå med + Tanken med Plushuset är ganska enkel. Du som hyr kontor här ska alltid få lite extra i form av service, valmöjligheter och lägre hyra. Första inflyttning är planerad att ske vid årsskiftet 2015/16.

Läs mer

Kv Rosenborg Frösunda

Kv Rosenborg Frösunda Kvar att hyra 250-1245 kvm Kv Rosenborg Frösunda Grönt kontor/ showroom med skyltläge! Garage Konferens Miljöcertifierat Reception Cykelmöjligheter Unibail-Rodamco/Wingårdh Arkitekter Fantastiska Frösunda

Läs mer

exlent Hyllie Vill du hyra kontor i exlent Hyllie? Läs gärna mer på ncc.se/exlenthyllie

exlent Hyllie Vill du hyra kontor i exlent Hyllie? Läs gärna mer på ncc.se/exlenthyllie Vill du hyra kontor i exlent Hyllie? KONTAKTA Fredrik Johansson Kundansvarig uthyrning på NCC Property Development +46 70 732 26 06 fredrik.johansson2@ncc.se Läs gärna mer på ncc.se/exlenthyllie NCC är

Läs mer

Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen.

Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Mycket ljus och fin lokal som får en extra känsla av rymd tack vare den härliga ljusgården och bra takhöjd! Skyltläge ut mot Svetsarvägen. Typ Kontor Storlek 1330 kvm Adress Svetsarvägen 8 Område Solna/Solna

Läs mer

modernt miljöhus i city

modernt miljöhus i city VASAGATAN 7 modernt miljöhus i city Modernt miljöhus mitt i city Vasagatan 7 är ett helt unikt projekt och vi är verkligen stolta över vad vi åstadkommer här. Aldrig förr har vi genomfört en så stor och

Läs mer

Högsta kvalitet. Bästa läge. Välkommen till Birger Jarlsgatan 25.

Högsta kvalitet. Bästa läge. Välkommen till Birger Jarlsgatan 25. Högsta kvalitet. Bästa läge. Välkommen till Birger Jarlsgatan 25. Om Humlegården Fastigheter Humlegården Fastigheter är ett fastighetsföretag inom länsförsäkringsgruppen som förvärvar, förädlar och förvaltar

Läs mer

Adress Barnhusgatan 3

Adress Barnhusgatan 3 Barnhusgatan 3 Typ Kontor Storlek 96 kvm Adress Barnhusgatan 3 Område City Planlösning Helt nyrenoverad lokal i enlighet med bifogad planlösning. Högt i tak, fritt läge med fantastisk utsikt mot parken

Läs mer

GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN SMARTAKONTOR.NU

GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN SMARTAKONTOR.NU Malmö C Caroli City Drottningtorget Göteborg/ Stockholm Entré Lilla torg Stortorget Rörsjöparken Värnhemstorget Köpenhamn Gustav Adolfs torg St Pauli kyrka St Pauli kyrkogård Triangeln 954 GRANNE MED RÖRSJÖPARKEN

Läs mer

Dalvägen 30 / Evenemangsgatan 31

Dalvägen 30 / Evenemangsgatan 31 Välkommen att skapa er drömlokal mitt i Arenastaden, alldeles bredvid Friends Arena. Typ Kontor Storlek 550 kvm Adress Dalvägen 30 / Evenemangsgatan 31 Område Solna/Arenastaden Lokalbeskrivning Ännu en

Läs mer

Torshamnsgatan 35. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling.

Torshamnsgatan 35. Thule Fastighetsutveckling AB Östermalmsgatan 87E SE-114 59 Stockholm Vxl +46 8 555 199 00 www.thulefastighetsutveckling. Torshamnsgatan 35 Thule Fastighetsutveckling AB Nordic Forum - Kista Science City Med universitetsmiljön, ett expansivt näringsliv, galleria med shopping och nöje, växande bostadsområden och bra kommunikationer

Läs mer

Sjöutsikten, Nacka Strand

Sjöutsikten, Nacka Strand Sjöutsikten, Nacka Strand När du söker effektiva och flexibla lokaler i kombination med vattennära läge kan vi rekommendera ett besök på Fabrikörvägen 4-8. Magnifik sjöutsikt, avkopplande grönområden och

Läs mer

Adress Barnhusgatan 3. eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland har svårt att få vardagspusslet att gå ihop.

Adress Barnhusgatan 3. eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland har svårt att få vardagspusslet att gå ihop. Typ Kontor Storlek 183 kvm Adress Barnhusgatan 3 Område City Lokalbeskrivning Fantastiskt fin lokal på fjärde våning i hörnet Barnhusgatan / Norra Latin eller på vägen hem - skönt att veta om du ibland

Läs mer

Omlokalisering för Exceed En sammanslagning av två företag EMELIE HANZÉN EXAMENSARBETE

Omlokalisering för Exceed En sammanslagning av två företag EMELIE HANZÉN EXAMENSARBETE Omlokalisering för Exceed En sammanslagning av två företag EMELIE HANZÉN EXAMENSARBETE Kandidatprogrammet Affärsutveckling och entreprenörskap inom byggsektorn Institutionen för arkitektur CHALMERS TEKNISKA

Läs mer

ARENASTADEN. Framtidens mötesplats för framtidens företag. Sida 17

ARENASTADEN. Framtidens mötesplats för framtidens företag. Sida 17 ARENASTADEN Framtidens mötesplats för framtidens företag Sida 17 5 pusselbitar skapar framtidens stadsdel 1 2 Friends Arena 50 000 åskådare vid fotbollsmatcher, 65 000 vid konserter Hemmaplan för landslaget

Läs mer

SCANDINAVIAN OFFICE BUILDING Där starka varumärken hittar hem

SCANDINAVIAN OFFICE BUILDING Där starka varumärken hittar hem SCANDINAVIAN OFFICE BUILDING Där starka varumärken hittar hem INNEHÅLL Ett gynnsamt läge...3 Ett landmärke i Arenastaden...7 Entréhall mot Stjärntorget...8 Magnfik utsikt...9 Unikt servicekoncept...10

Läs mer

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm

Bra takhöjd. Effektivt. Flexibel. Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm Bra takhöjd Effektivt Flexibel Kista Entré Knarrarnäsgatan 7, våning 4, 894 kvm LOKALEN Effektiv lokal med en takhöjd på hela 3,35 meter Kontorsyta 894 kvm Antal arbetsplatser 50-75 Yteffektivt, ljust

Läs mer

Masthusen Masttorget 6. Effektivt och flexibelt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel

Masthusen Masttorget 6. Effektivt och flexibelt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel Masthusen Masttorget 6 Effektivt och flexibelt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel Ny stadsdel med hållbarhetsfokus En ny mötesplats i Malmö Nu bygger vi en ny mötesplats med stort fokus

Läs mer

Kungsgatan 57 668 kvm kontor Stockholm

Kungsgatan 57 668 kvm kontor Stockholm Kungsgatan 57 668 kvm kontor Stockholm Välkommen till Diligentia Kungsgatan 57 Här finns ledig lokal på 668 kvm. Yta Våning 668 kvm plan 6 Husets karaktär Huset byggdes år 1927 för hotelländamål. Fasaden

Läs mer

Ljus och trevlig kontorslokal mitt i Solna Business Park, i allra bästa skyltläge. Här har ni möjlighet att anpassa lokalen efter er verksamhet.

Ljus och trevlig kontorslokal mitt i Solna Business Park, i allra bästa skyltläge. Här har ni möjlighet att anpassa lokalen efter er verksamhet. Ljus och trevlig kontorslokal mitt i Solna Business Park, i allra bästa skyltläge. Här har ni möjlighet att anpassa lokalen efter er verksamhet. Typ Kontor Storlek 750-1930 kvm Adress Svetsarvägen 12 Område

Läs mer

Gängtappen. Toppmoderna kontor i Sveriges första skyskrapa

Gängtappen. Toppmoderna kontor i Sveriges första skyskrapa Gängtappen Toppmoderna kontor i Sveriges första skyskrapa Näringslivets fastighetsbolag Wihlborgs är den ledande fastighetsägaren i Öresundsregionen. Vi ser hur näringslivet växer och frodas här, och

Läs mer

Masthusen Masttorget 6. Modernt och effektivt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel

Masthusen Masttorget 6. Modernt och effektivt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel Masthusen Masttorget 6 Modernt och effektivt i Nordens första hållbarhetscertificerade stadsdel Ny stadsdel med hållbarhetsfokus En ny mötesplats i Malmö Nu bygger vi en ny mötesplats med stort fokus på

Läs mer

Masthusen Masten 1. Etapp 1 - vårdboende, gym och kontor

Masthusen Masten 1. Etapp 1 - vårdboende, gym och kontor Masthusen Masten 1 Etapp 1 - vårdboende, gym och kontor Ny stadsdel med hållbarhetsfokus En ny mötesplats i Malmö Nu bygger vi en ny mötesplats med stort fokus på hållbarhet i Malmö. Här i hjärtat av Västra

Läs mer