Hjälp och manual till Webbprogrammet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hjälp och manual till Webbprogrammet"

Transkript

1 Hjälp och manual till Webbprogrammet Bäste kund. Detta program är utvecklat som en webbklient att kunna användas på vilken dator som helst, oberoende vart du är. Programmet är mycket enkelt att använda för att kunna spela ett smart vinstgivande reducerat system på Bomben. Inbyggt i programmet finns även en flytande hjälptextfunktion. Genom att föra musen över önskad reduktion visas kortfattat den hjälp du behöver. Oddset Bomben går ut på att tippa rätt resultat i vanligtvis två, tre eller fyra ishockey-, bandy- eller fotbollsmatcher. Alla de höga oddsen indikerar dock att detta är väsentligt mycket svårare än vad många tror. För att kunna få med tillräckligt antal garderingar till ett vettigt inlämningspris är lösningen är spela reducerade system. Denna manual beskriver mera utförligt ingående funktioner. Det som även är viktigt är att du noggrant läser vilka rutiner som gäller för inlämning av spelet för att det ska fungera felfritt. Exempel Som du kan se av ovanstående exempel/systemram så har vi spelat ett system på 4 matcher som vi reducerat från rader till enbart 567 rader. Resultaten blev inte helt oväntade, där vi med ett relativt enkla reduktioner fick en återbetalning med hela i odds med lika mycket i vinst. Bolagsspel För er som gillar att spela tillsammans som bolag är denna klient perfekt. När du som förestår bolaget är klar med ditt system så skickar du sedan filen till de medlemmar som ingår i bolaget som sedan alla kan öppna systemet med BombSt@tion för att följa med och rätta resultaten direkt över nätet via denna klient. Vi önskar dig stort nöje och lycka till med ditt spelande till att vinna de stora pengarna med BombSt@tion och att det smäller till högt när du vinner.

2 Sätta upp en systemram (Spelobjekt) Här väljer du vilket spelobjekt du vill spela. Du klickar på listpilen för att välja objekt. När spelprogrammet för Bomben är hämtat från Svenska Spel så kommer lagen under spelobjekt att ändras automatiskt beroende på vilket objekt du vill spela. De spelobjekt som visas här är per dag och inte flera dagar framåt som SvS visar på sin egen sida. Målkolumner, Match A, B, C och D match Här fyller du i det antal mål du tror att de respektive hemma- och bortalagen kommer att göra i match A, B, C. Och eventuell D match som detta exempel beskriver. Det här är ramen för själva systemspelet och de slutliga resultaten måste naturligtvis finnas inom de valda målresultaten för att du ska kunna vinna. Notera att fler mål än 10 markeras med F. Här presenteras systemets kostnad rent matematiskt som det skulle kosta utan att spela reducerat. Systemets reducerade pris hittar du längst ner till höger i programbilden under rubriken Systempanel Med listpilen till höger väljer du vilket radpris du vill använda. Standard värde är 1 kr. Om du t ex väljer 2 kr blir kostnaden av systemet dubbelt upp, men vid alla rätt vinner du även dubbelt upp. Vinstkontroll När du öppnar ett sparat system hämtas resultaten automatiskt från Svenska Spel. Detta under förutsättning att matcherna är färdigspelade. Inom vinstkontrollen visas avslutade matcher, resultat, odds och ev utdelning. Om du ändrar i ditt system måste du först på Beräkna pris för att vinstkontrollen ska bli aktiv igen. Om matcherna inte är färdigspelade är fälten nollställda inom vinstkontrollen. Beräkna Pris Genom att klicka på den här knappen räknas det ut vad systemet kostar att spela som reducerat system. Om du öppnar ett äldre färdigspelat system är Beräkna knappen inte aktiv.

3 Med denna knapp skapar programmet en fil för att lämna in ditt spel till Egna rader hos Svenska Spel. Du loggar in dig direkt från programmet och lämnar enkelt in ditt systemspel. För att denna knapp ska bli aktiv krävs att ditt system först är beräknat Nedan beskrivs de 4 steg som behövs, vilket är viktigt du följer. Steg 1 I detta fönster som kommer upp ska du fylla i ditt kundnummer på 9 siffror som du fått som spelkort från Svenska Spel. Om du enbart har 8 siffror (som vissa äldre spelkort kan ha) ska du inleda med en nolla. Om du ändrat ditt kundnummer till användarnamn, använd här då ditt ursprungliga kundnummer för att i steg 3 använda ditt användarnamn. Ditt ursprungliga kundnummer hittar du på ditt röda spelkort du fått från Svenska Spel eller från knappen personliga uppgifter då du är inloggad direkt på Svenska Spel. Tryck sedan på Lämna in för att komma vidare till Steg 2 Ett tips är att du sparar ditt kundnummer som sms i din mobil så har du det lätt till hands. Steg 2 Detta steg bekräftar ditt spel med status, antal systemrader och inlämningspris av ditt system. Tryck sedan OK för att komma vidare SvS inloggningssida. OBS! Om du i detta läge får ett felmeddelande från programmet med Statuskod -1 så kan det bero på tillfälligt kommunikationsproblem, gör då ett nytt försök. Steg 3 I detta tredje steg kommer du till SvS inloggningssida, där du skriver du in ditt 9 siffriga kundnummer och lösenord. Om du även har ett användarnamn aktiverat så kommer nedan inloggningsfönster upp istället Om du ändrat ditt kundnummer till användarnamn skriver du istället in användarnamnet. Om du glömt ditt lösenord kan du klicka på länken för att få en ny kod som då skickas till den e- postadress du tidigare angett vid din registrering.

4 Steg 4 Om du i ovanstående steg skrivit in rätt inloggning kommer du till SvS som bekräftar ditt spel och att uppladdningen av Egna rader filen har hittats. Här kan du sedan bekräfta ditt spel genom att klicka på knappen Spela alternativt radera spelet om du av någon anledning vill ångra dig. Åtgärd vid felmeddelande Ingen rad uppladdad. Om du i steg 4 istället får meddelande Ingen rad uppladdad så kan detta inträffa av två orsaker. Det ena är om du i steg 1 skrivit in fel kundnummer eller om du glömt inleda med siffran 0 om du enbart har ett 8 siffrigt kundnummer. Den andra orsaken kan vara om din dators webbläsare har blockering av s.k "popup-fönster" aktiverad. Här behöver du då tillåta att "popup-fönster" från SvS godkänns. För Microsoft Explorer så finns denna inställning under menyn Verktyg där du väljer "Inställningar för blockering av popup fönster. Här ska du sedan lägga till att adressen och secure.svenskaspel.se godkänns som undantag av "popup-fönster". Motsvarande inställning finns normalt även under menyn "verktyg" om du har någon annan typ av webbläsare eller annan typ av program som blockerar för "popup-fönster" som t ex Google plugginprogram. Observera att om du använder Windows Live Toolbar så behöver du även se över dessa inställningar inom "Inställningar för Windows Live Toolbar" om du använder denna funktion. Här kommer upp ett nytt fönster där du sparar ditt system på lämpligt ställe på den dator du använder. Om det inte är din egen dator kan du alternativt spara filen på ett USB- stick för senare användning. Som alternativ kan du från stället du lagrat systemet även skicka filen vidare med den mailklient som finns på datorn. Med Öppna hämtar du ditt system där du lagrat det. När du öppnar ett system som är äldre än aktuell omgång, hämtas din systemram och själva objekten för omgången. Om du vill öppna ett system som du skickat till din mailadress måste du först öppna ditt mail och spara ditt system l(filen) lokalt under lämplig mapp på din dator. Här kan du välja att nollställa ditt system för att börja om med en helt ny systemram.

5 Notering. Den statistik (ca 3000 omgångar) som beskrivs inom dessa reduktioner är gemensam för både fotboll och hockeyresultat och kan skilja sig relativt mycket i vissa fall. Se därför denna information som generell och som Tips att lägga på minnet då man bygger sina system. OBS! Om du för nedan beskrivna reduktioner sätter Max värden till minsta möjliga värde inom själva reduceringen, får inte reduktionens förutsättning inträffa. Detta kan till vissa delar vara väldigt effektivt att sänka kostnaden för systemet, men innebär också en större risk att reduceringen inte håller. När en reduktion är aktiv (som används i vårt exempel) markeras detta med rött Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många av matcherna som det kommer att göras mål i. Statistik ex: Med Minst 2 matcher med mål blir utfallet 97% och därför en säker reduktion att använda ofta. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många av matcherna det kommer att göras lika många antal mål i. Reduktionen fungerar oavsett vilka av lagen i respektive match som gör mål. Exempel: Resultaten A=2-1 B=1-2 C=0-0 innehåller två matcher som har gjort lika antal mål, medan resultaten A=0-0 B=0-0 C=0-0 innehåller tre matcher som har gjort lika antal mål. Medan A=1-1 B=3-0 C=0-0 inte har några matcher med lika antal mål. Statistik ex: Med Max 2 matcher med lika antal mål blir utfallet 97% och därför en bra reduktion att använda som reducerar systemkostnaden en del som ett säkert spel, speciellt inom hockeyn. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många av lagen som gör högst lika antal mål. Exempel: Resultaten A=2-1 B=2-1 C=0-0 innehåller två lag som har gjort lika antal mål, medan resultaten A=0-0 B=0-0 C=0-0 innehåller sex lag som har gjort lika antal mål. Medan A=1-1 B=3-0 C=1-1 innehåller fyra lag som har gjort högst antal lika mål. Statistik ex: Med Min 2 lika mål/antal, bli utfallet 99,8% och med 3 lika mål/antal lag blir utfallet 66% som även reducerar kostnaden bra. Kommentar: I vårt systemexempel reducerades kostnaden (64%) som ska sättas i relation till utfallet på 66%. Därför en bra reduktion att använda ganska ofta och som kan löna sig i längden. OBS! Om du sätter Min 1 och Max 1 får inga Lika antal mål inträffa för något av de 6 lagen.

6 Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många av matcherna som slutar med lika resultat, d.v.s. lika antal mål gjorda av både hemma- och bortalaget. Exempel: Resultaten A=2-1 B=2-1 C=0-0 innehåller två lika resultat (A och B). Om ett hemmalag och ett bortalag vinner med samma resultat räknas detta inte som ett likadant resultat. Resultaten A=2-1 B=1-2 C= 0-0 innehåller alltså inte två lika resultat. Statistik ex: Med Max 2 lika resultat i matcherna blir utfallet 99,6% och kostnaden minskar marginellt. Detta i jämförelse med Min 2 lika resultat i matcherna, då bli utfallet 19% och kostnaden minskar från till 390 kr (94%). Kommentar: Stor skillnad här från säkert spel till att chansa men även stor skillnad i kostnaden som kan vara värt att pröva då tiden är knapp till en vettig peng. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav i avvikelse på antal gjorda mål mellan hemmaoch bortalaget i den av matcherna där hemmasegern är störst. Exempel: Bland resultaten A= 1-2 B=7-3 C=3-3 har match B störst hemmaseger (7-3), avvikelsen i resultatet blir då 7 3 = 4. OBS! Om du spelar min. 1 eller mer i Avvikelse hemmaseger förutsätter du att det blir hemmaseger i minst en av matcherna. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav i avvikelse på antal gjorda mål mellan hemmaoch bortalaget i den av matcherna där bortasegern är störst. Exempel: Bland resultaten A=2-3 B=2-4 C=2-1 har match B störst bortaseger (2-4), avvikelsen i resultatet blir då 4 2 = 2. OBS! Om du spelar min. 1 eller mer i Avvikelse bortaseger förutsätter du att det blir bortaseger i minst en av matcherna. Statistik ex: Med Max 3 som Avvikelse i matcherna blir utfallet 95% och är en relativt säker reduktion speciellt inom fotbollen.

7 Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på den största avvikelsen mellan de två lagens målresultat i en av matcherna, oavsett om det är en hemma- eller bortaseger. Exempel: Bland resultaten A= 1-2 B=7-3 C=3-3 har match B störst hemmaseger (7-3), avvikelsen i resultatet blir då 7 3 = 4. OBS! Om du spelar min. 1 eller mer i Avvikelse hemma-/bortaseger förutsätter du att det blir hemmaseger eller bortaseger i minst en av matcherna. Statistik ex: Med Min 3 som Avvikelse i matcherna blir utfallet 40% och kan skilja mycket mellan fotboll och hockey och ska bedömas därefter. I vårt systemexempel var förhoppningen satt till att Leksand skulle vara tyngdpunkten för att Avvikelsen skulle hålla, vilket även höll med en reducering av systempriset med kr. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på att det finns en likadan avvikelse mellan lagens målresultat i två eller tre av matcherna. Reduktionen gäller oavsett om det är hemma- eller bortaseger. Exempel: Resultaten A=2-1 B=0-0 C=1-2 innehåller två lika avvikelser (2-1 och 1-2), medan resultatraden A=2-2 B=0-0 C=1-1 innehåller tre lika avvikelser. Denna reduktion är även mera sannolik inom fotboll än hockey. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många mål det görs i de respektive matcherna. Reduktionen gäller totalt antal mål gjorda av de två lagen i match A tillsammans. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många mål det görs i de respektive matcherna. Reduktionen gäller totalt antal mål gjorda av de två lagen i match B tillsammans. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många mål det görs i de respektive matcherna. Reduktionen gäller totalt antal mål gjorda av de två lagen i match C tillsammans. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många mål det totalt kommer att göras i spelets tre matcher. Exempel: Resultatraden A=2-2 B=5-2 C=2-1 ger en summa mål på totalt 14. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många hemmamål det totalt kommer att göras i spelets tre matcher. Exempel: Resultatraden A=2-2 B=5-2 C=2-1 ger en summa hemmamål på 9. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många bortamål det totalt kommer att göras i spelets tre matcher. Exempel: Resultatraden A=2-2 B=5-2 C=2-1 ger en summa bortamål på 5.

8 Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många hemmasegrar det kan bli i spelets tre matcher Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många oavgjorda det kan bli i spelets tre matcher. Här kan du reducera radantalet genom att ställa krav på hur många bortasegrar det kan bli i spelets tre matcher. Statistik exempel Utfall med minst en hemmavinst är 83% Utfall med minst en oavgjord är 60% Utfall med minst en bortavinst är 64% Resultat i matcherna Här har du en Box med möjlighet att sätta upp fyra olika resultat för resultat i matcherna. Resultaten i boxen hör ihop och det räcker med att ett av resultaten uppfyller kraven som du har ställt i förhållande till rätt matchresultat. Exempel: H-mål: 0, B-mål: 1 = Min. match: 0, Max. match: 1 H-mål: 0, B-mål: 0 = Min. match: 0, Max. match: 1 H-mål: 1, B-mål: 0 = Min. match: 0, Max. match: 1 H-mål: 2, B-mål: 0 = Min. match: 1, Max. match: 2 Vid resultatraden 0-0, 0-0 och 2-0 kommer reduceringarna att hålla, men om rätt resultat blir 3-2, 0-0 och 0-0 håller inte kraven. Sammanfattning Vi hoppas när du läst denna manual, att du fått grepp på hur enkelt och effektivt programmet är och att BombSt@tion avsevärt förbättrar dina vinstchanser att spela reducerade system på Oddset/Bomben. Som du sett i vårt systemexempel behövs det inte allt för många reduktioner för att ett system ska minska rejält i kostnaden men ändå kunna bibehålla en mycket bra vinstchans. Support Om du behöver support så besvaras dessa i första hand med mail som du då skickar till info@radsoft.se men det går även bra med personlig kontakt via telefon som du hittar under denna länk Viktig information Om du har problem med rättningar, öppna äldre system, uppdateringar etc rekommenderar vi först att du rensar cache minnet i din webbläsare. Detta då BombSt@tion är en webbklient där äldre cookies och programfiler kan finnas kvar som inte möter upp mot senaste uppdatering av programmet. Ekonomiskt friskrivning RADsoft tar inget ekonomiskt ansvar för bruk av produkten som berör förlorad information, utebliven vinst eller annan ekonomisk förlust, som sker i samband med användning av programvaran. RADsoft AS har utvecklat denna produkt och har upphovsrätten i samtliga länder världen över.

Copema Supertoto, manual

Copema Supertoto, manual Copema Supertoto, manual Innehåll Sidan Bättre vinstchanser 2 Starta programmet 3 Create system, exempel 1 4 exempel 2 7 exempel 3 10 Ladda upp systemet 12 Rätta systemet 12 Odds 14 Print 15 Supertoto

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version /

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version / Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4.1 Version 1.4.1 / 170510 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser,

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

Visma Proceedo Att logga in - Manual

Visma Proceedo Att logga in - Manual Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.1 / 131028 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Viktigt! Läs igenom hela anvisningen innan du påbörjar inloggningen för första gången.

Viktigt! Läs igenom hela anvisningen innan du påbörjar inloggningen för första gången. Inloggning för COINS och COINS Analys Genom inloggningsportalen på http://start.coins.se får du som användare tillgång till alla våra system och tjänster som du är behörig till med ditt SSL-användarcertifikat,

Läs mer

Användarmanual för Attendo Care

Användarmanual för Attendo Care Användarmanual för Attendo Care Tillåt popup-fönster För att webbshopen ska fungera felfritt måste man låta webbläsaren tillåta popup-fönster från adresserna www.planograf.se och online.planograf.se. Det

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Inloggning till Treserva via extern dator

Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Bildtelefoni.net webbklient

Bildtelefoni.net webbklient Bildtelefoni.net webbklient Användarmanual 1.2 www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med webbklienten kan alla få enkel tillgång till

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Viktigt angående Kund- och Förskrivarportalen

Viktigt angående Kund- och Förskrivarportalen Viktigt angående Kund- och Förskrivarportalen Webbläsare Intern Explorer v6.0 eller senare stöds. Andra webbläsare kan fungera men omfattas inte av någon support. Skärmupplösning Kund- och Förskrivarportalen

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Webbmanual hittaut.nu

Webbmanual hittaut.nu Webbmanual hittaut.nu - Webbmanual för hittaut.nu Manualen är sammanställd av hittaut.nu-kansliet. Saknas något eller är det något som inte stämmer? Kontakta då hittaut.nu-kansliet på info@hittaut.nu!

Läs mer

1. Uppdateringsmodul (CMS)

1. Uppdateringsmodul (CMS) Innehåll 1. Uppdateringsmodul (CMS)... 2 2. Artiklar... 3 2.1 Upprätta din första artikel... 4 2.2 Skapa innehåll i artikeln... 5 2.2.1 RUBRIK I ARTIKELN:... 5 2.2.3 INFOGA BILDER:... 7 2.2.4 CELLER...

Läs mer

Lathund - TimeEdit Introduktion

Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit 3.4 - Introduktion v1.3 Kort om TimeEdit Syftet med denna lathund är att beskriva och förklara en del av de begrepp som används i TimeEdit. Vi hoppas

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Sida 2/14 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny

Hemknappen klicka på loggan Vem är inloggad? Meny Guide för att redovisa in dragna avgifter, på två olika sätt. Webblista registrering av avgifter, beskrivning klicka här >> Filer redovisning av avdragsfil, beskrivning klicka här >> För att logga in anger

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Lathund till First Class

Lathund till First Class Lathund till First Class Vägga Vuxenutbildning, Karlshamn KARLSHAMNS KOMMUN Senast reviderad: 2013-12-09 Ursprunglig version: 2011-11-29 Författare: Jim Nilsson Prolog Denna lathund är till för de som

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27 Innehåll Inloggning... 2 Aktivering... 2 Logga in... 5 Glömt användarnamn eller lösenord... 6 Certifierade lönesystem... 9 Lämna löneuppgifter... 10 Lämna fil från certifierat lönesystem... 10 Webbformulär...

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem För att komma ifrån problemet med olika versioner av dokument ska alla webbdokument läggas in i dokumenthanteringssystemet Sharepoint. Så här laddar du upp

Läs mer

Copéma Tips, extra om version 9

Copéma Tips, extra om version 9 Copéma Tips, extra om version 9 Programmet kan installeras från www.copema.se. När programmet installeras får du en ikon på skrivbordet och kan starta programmet därifrån. Om du inte har en giltig licensnyckel

Läs mer

Ny förskrivare. Registrera ny användare av Alfa e-recept. Klicka på [Ny förskrivare]

Ny förskrivare. Registrera ny användare av Alfa e-recept. Klicka på [Ny förskrivare] Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny förskrivare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version ODD FELLOW ORDEN Manual Sidverktyget oddfellow.se version 1210012 Kort om intranätet odd fellow ordens webplats består av två delar; En publik del vars målgrupp är besökare som inte är medlemmar i orden

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Inledning. SPF Seniorerna Leksand Hemsida

Inledning. SPF Seniorerna Leksand Hemsida SPF Seniorerna Leksand Hemsida 2017-06-13 Rev: B Under december 2016 har SPF bytt till ett nytt medlemsregister och hemsidessystem. Detta görs samtidigt eftersom de båda systemen utbyter information. Tyvärr

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. Sätt spelet i system Vinn mer! manual. Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86

Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. Sätt spelet i system Vinn mer! manual. Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86 Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. manual Användare Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86 Licensrättigheter/Avtal Den här programvaran är licensierad till den person

Läs mer

Guide för att redovisa in dragna avgifter

Guide för att redovisa in dragna avgifter Guide för att redovisa in dragna avgifter För att logga in anger du dina inloggningsuppgifter, som du har fått på mail. Har du har ett konto sen tidigare loggar du in med samma inloggningsuppgifter här.

Läs mer

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Version 1.0 2014-02-24 2 (5) Innehåll 1 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 2 LADDA NER OCH INSTALLERA JAVA... 3 3 INLOGGNING TILL WINST MED MAC...

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

Kom i gångg. Med vår Webshop

Kom i gångg. Med vår Webshop Kom i gångg g Med vår Webshop Välkommen till vår Webshop! För att effektivisera dina inköp lägger vi stor vikt på att erbjuda smarta lösningar inom logistik, IT och kommunikation, detta i kombination med

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

PlanoDirekt. Användarmanual för Capio

PlanoDirekt. Användarmanual för Capio PlanoDirekt Användarmanual för Capio Tillåt popup-fönster För att webbshopen ska fungera felfritt måste man låta webbläsaren tillåta popup-fönster från adresserna www.planograf.se och online. planograf.se.

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off

Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off Användarhandledning Version 1.12 2016-08-09 1 LOGGA IN... 3 1.1 FELMEDDELANDE... 4 2 VÄLJ MATCH... 5 2.1 SÖK MATCH... 5 2.2 BYTA MATCH... 5 2.3 LOKALA MATCHFILER...

Läs mer

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server o ch telefon sker över internet

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Sida 2/22 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompabilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompabilitetsvyn...

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. Sätt spelet i system Vinn mer! manual. Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86

Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. Sätt spelet i system Vinn mer! manual. Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86 Välkommen som användare av RADsoft s PC-produkter. manual Användare Det kompletta programmet för Trio- V4 V5 V64 V65 V75 och V86 Licensrättigheter/Avtal Den här programvaran är licensierad till den person

Läs mer

Manual för fjärrinloggning

Manual för fjärrinloggning Manual för fjärrinloggning Innehållsförteckning Installation av programmet för fjärrinloggning... 2 Installation på dator på jobbet... 2 Installation på privat dator... 2 Aktivera fjärrinloggning första

Läs mer

Lägga in ett protokoll i en Dokumentlista i SharePoint

Lägga in ett protokoll i en Dokumentlista i SharePoint Lägga in ett protokoll i en Dokumentlista i SharePoint Så här loggar du in protokoll i SharePoint dokumenthanteringssystem Den röda texten tillsammans med de röda pilarna på bilderna visar vad du ska fylla

Läs mer

För att använda detta system behöver du en dator med internetåtkomst samt din G&D iphone.

För att använda detta system behöver du en dator med internetåtkomst samt din G&D iphone. Virtuell arbetsplats Gernandt & Danielsson Med detta system kan du koppla upp dig mot en virtuell arbetsplats på G&D från din hemmadator. Denna lathund riktar sig främst mot Windowsanvändare men du kan

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn Inledning Memeo Instant Backup är en enkel lösning för säkerhetskopiering i en komplicerad digital värld. Dina värdefulla filer på din C-enhet säkerhetskopieras automatiskt och kontinuerligt av Memeo Instant

Läs mer

R-CARD M5 WEBBOKNING Funktioner i webboka Boka/Avboka Tvättpass via webben Internet Explorer Webbokning "Namn" LGH lantmäterinummer Sida

R-CARD M5 WEBBOKNING Funktioner i webboka Boka/Avboka Tvättpass via webben Internet Explorer Webbokning Namn LGH lantmäterinummer Sida R-CARD M5 WEBBOKNING Boka/Avboka Tvättpass via webben 1 Starta Internet Explorer, och gå in på Brf Hattmakarens hemsida, hsb.se/varmland/hattmakaren. Klicka på Webbokning, bilden nere till höger på första

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet Nu kan du använda "Aktivitetskort på nätet". Det kommer att förenkla föreningens hantering och redovisning av Lokalt aktivitetsstöd. All närvaro som föreningen registrerar sparas

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Förutsättningar...2 Beställningsreferens...3 Mail och inloggning...3 Sakattestera...5 Alternativ 1 Fakturan betalas av 1 projekt... 9 Alternativ 2- Fakturan betalas

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer

Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer 2016-03-09 Fastighetsdivisionen 1 (6) Support: Anna Manecke Tel: 076 629 99 85 Supporttid: kl 10:00-11:00 och 13:00-14:00 Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med: 1. Gå in på Internet Explorer 2. Gå in

Läs mer

2 Inloggning. 3 Inställningar. Användarmanual systeminställningar Förskrivarportalen

2 Inloggning. 3 Inställningar. Användarmanual systeminställningar Förskrivarportalen 1 Introduktion Förskrivarportalen Dokumentet riktar sig till användare av Förskrivarportalen i 10-gruppen Skåne. Dokumentet beskriver eventuella systeminställningar som kan behöva göras för att Förskrivarportalen

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Hur kommer jag igång?

Hur kommer jag igång? 2015-01-12 Hur kommer jag igång? Hej och välkommen till Eftermarknadsutbildningen inom Konsumenträtt! Börja med att läsa igenom denna instruktion (i utskriftslayout). Den är till hjälp för att du snabbt

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

UPPFÖLJNING AV- OCH SÄKERHETSINSTÄLLNINGAR FÖR WEBBSIDOR 1 (8)

UPPFÖLJNING AV- OCH SÄKERHETSINSTÄLLNINGAR FÖR WEBBSIDOR 1 (8) UPPFÖLJNING AV- OCH SÄKERHETSINSTÄLLNINGAR FÖR WEBBSIDOR 1 (8) Utöver dessa anvisningar är det viktigt att föräldrarna diskuterar internettryggheten och strävar att tillsammans skapa egna spelregler för

Läs mer

Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera!

Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera! Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera! Introduktion till Del 1 och Del 2. 10 sidor 1/10 Del 1: Epost med länk Epost inboxen (den ni har valt att använda), finns en länk/knapp som skickar

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline

Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline Manual om registrering av aktivitetsnärvaro för Idrottonline Här kommer äntligen den manual jag lovade vid kurstillfället, har dock tagit en del tid. Vid din genomgång av denna så vill jag att du kontaktar

Läs mer

Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information

Zimplit CMS Manual. Introduktion. Generell Information Zimplit CMS Manual Introduktion Detta dokument ger en överblick av Zimplit CMS (Content Management System) användargränssnitt och dess funktioner. (För mer information och hjälp-forum, se zimplit.org.)

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA

SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA SNABBGUIDE TILL LÄRANÄRA Välkommen till LäraNära! Här är en snabbguide till hur du installerar programmet och registrerar dig för kurser. Vad du behöver Dator med Windows 98, 2000, XP eller Vista. CD-spelare

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Välkommen som användare av RADsofts PC-produkter. Sätt spelet i system Vinn mer! manual. Det kompletta PC-systemet för V4 V5 V64 V65 V75

Välkommen som användare av RADsofts PC-produkter. Sätt spelet i system Vinn mer! manual. Det kompletta PC-systemet för V4 V5 V64 V65 V75 manual användar Det kompletta PC-systemet för V4 V5 V64 V65 V75 Licensrättigheter Den här programvaran är licensierad till den person som har installerat produkten genom www.radsoft.se och registrerat

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

Delta i undervisning online via Zoom

Delta i undervisning online via Zoom Delta i undervisning online via Zoom 2 Innehåll Välkommen till undervisning i Zoom!... 3 Innan du börjar använda Zoom... 3 Använd headset med mikrofon!... 3 Aktivera Zoom... 3 Installera klient... 4 Ladda

Läs mer

Användarhandledning. Man trycker på Visa certifikat

Användarhandledning. Man trycker på Visa certifikat Användarhandledning Inloggning sker så här. En webbläsare startas, för Windows-användare Internet Explorer och för Mac-användare Safari (OBS! Ej Firefox. Firefox kan inte hantera den javafil som skickas

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Utkast/Version (7) Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen

Utkast/Version (7) Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen Utkast/Version Sida 2.0 1 (7) 2017-05-12 Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen 2 (7) Innehåll 1. Rapportering till VINN eller KRITA... 3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Terminologi... 3 2. Inloggning...

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Resurs Login

RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Resurs Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Resurs Login...

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Manual för inloggning i softone.online

Manual för inloggning i softone.online Manual för inloggning i softone.online Det här är en manual som guidar dig genom olika delar i inloggningsprocessen till softone.online vår säkerhetslösning och gemensamma inloggningsportal för hela vår

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören.

Användarnamn, lösenord och e-postadress får du tilldelade av skolans IT-ansvarige, efter att din ansökan är mottagen och godkänd av administratören. E K Manual för e-postprogram i Eda Skolor E-postprogrammet är ett sk webbaserat system, med möjlighet att skicka och läsa e-post från valfri dator som är ansluten till Internet. Vårt e-postsystem är tänkt

Läs mer

Blackboard learning system CE

Blackboard learning system CE Blackboard learning system CE Inställningar (Del av studentmanual, Kap 7) 20080101 1 Inställningar Det finns vissa grundläggande krav på din dator och dess inställningar för att Blackboard ska fungera

Läs mer

BaraTrav Grunderna Version 1.3

BaraTrav Grunderna Version 1.3 BaraTrav Grunderna Version 1.3 BaraTrav är ett PC-program som används för att skapa spelfiler till ATG:s streckspel För att använda programmet behövs en prenumeration som tecknas på hemsidan https://baratrav.se

Läs mer

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog!

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog! Västerviks Flygklubb Utfärdare Berth Arbman Dokumentnamn Sida Lathund, myweblog 1 (8) Datum Utgåva 1 Välkommen till bokningssystemet myweblog! 1 Vad är myweblog? 2 Logga in myweblog består av två delar:

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Log in 2. Home 3. My online visitors 4. Active chat 5. Settings

Innehållsförteckning. 1. Log in 2. Home 3. My online visitors 4. Active chat 5. Settings ImBox Manual v.2.0 Innehållsförteckning 1. Log in 2. Home 3. My online visitors 4. Active chat 5. Settings 1. Log in Första gången du startar ImBox behöver du verifiera ditt användarnamn och lösenord.

Läs mer