Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 SPF Rödön SPF Rödöns första månadsmöte för året var förlagt till Näskotts sockenstuga där värdinnorna Margareta, Gunhild, Mary och Ingrid tog emot ett 40-tal medlemmar. Imber och Johnny Wiktorsson underhöll med ett vackert och varierat program. Det serverades kaffe, smörgås och kaka innan det blev lotteridragning. När det blev dags att bryta upp tackade ordförande Alf alla för en trivsam och fin dag.

2 SPF Rödön Rödöns Bygdegård var välbesökt när Rödöns SPF och Vuxenskolan bjöd in till en kväll med Janne Önnerud. Eftermiddagen började med att värdinnorna Christina, Birgit, Birgitta, Märit och Sigrid serverade soppa med tillbehör. Därefter tog Janne Önnerud vid och bjöd på sång och musik främst från 60- och 70-talet. Många mindes sångerna både från dansgolvet och svensktoppen. Därefter serverades det kaffe och kaka. Efter lotteridragningen var det många som öppnade sina chokladvinster och bjöd runt. När det blev dags att bryta upp tackade Britt värdinnor och underhållare för en trevlig kväll.

3 SPF Rödön SPF Rödön har haft månadsmöte i Ås församlingsgård där 28 medlemmar deltog. Programansvariga Märit Lundberg hälsade välkommen och presenterade dagens program, som var trafikinformation av Arne Holmberg, allsång och sång av vår egen lilla kör ackompanjerad av Katrina Reslegård. Värdinnorna Nora, Anita och Solveig serverade god soppa med tillbehör samt semla och kaffe. Mötet avslutades med dragning av ett lotteri med många vinster.

4 SPF Rödön SPF Rödön har haft månadsmöte i Aspås med 53 deltagare. Ordförande Alf Olsson hälsade välkommen och presenterade Maria från seniorshop, som arrangerade en vårlig mannekänguppvisning med vackra och ändamålsenliga kläder. Stiliga mannekänger var Britt, Eva, Lars, Bodil, Sven, Siv, Bengt, Birgit och Evy. Nya SPF visan sjöngs medan värdinnorna Märit, Ulla-Greta och Berit serverade gott fika. Därefter gavs tillfälle till shopping.

5 SPF Rödön SPF Rödön höll sitt årsmöte den 22 februari på Krokoms vägkrog. Orförande Alf Olsson hälsade välkommen och öppnade årsmötet. Torsten Arbman höll parentation för de medlemmar som avlidit under året. Örjan Lundkvist var ordförande för mötet och val förrättades enligt de förslag som valberedningen gav. En motion om nedsättning av årsavgift för tvåpersoners hushåll bifölls och ska skickas vidare till distriktsstyrelsen. Mötet förklarades avslutat och därefter serverades lunch och det blev tid för lite trevlig samvaro.

6 SPF Rödön Försommarens utflykt gick i år till Åre och Huså. Första stoppet var vid Åre Chokladfabrik där vi provsmakade och handlade av deras rikhaltiga sortiment. Därefter åkte vi upp till Åre Björnen och Copperhill och tittade på den enorma utbyggnaden som skett och sker. Vi åkte vidare till Fröå gruva där vi serverades gott kaffe med nybakta bullar. Där fick vi även intressant information om både dåtid och nutid av serveringens arrendator. Några tog tillfället i akt för en liten promenad i omgivningarna. Därefter åkte vi vidare till Huså och Huså Herrgård för att äta en välsmakande lunch och för information om gården. Vi besökte och fick även intressant information om deras utställning av mineraler och deras gruvmuseum. Det var 54 glada och nöjda resenärer, med chauffören Urban från Ärs nbussen vid ratten, som återvände mot hemorten efter en mycket fin dag i Åre och Huså.

7 Friskvårdsdag i Rödön SPF Rödön träffades till sommarens första friluftsdag vid Rödöns Bygdegård där Alf Olsson hälsade välkommen. Därefter åkte vi gemensamt vidare till Undromsskogen. Efter promenad på den nya spången upp till den gamla boplatsen läste Sigrid Grenholm en sägen ur Jämten 1925 om hur byn Undrom fick sitt namn. Färden gick sedan vidare till Kärringgraven och Acksjön där Jan-Olov Jonsson guidade. Rödöns värdinnor och värdar för dagen grillade och serverade hamburgare med tillbehör samt kaffe och kaka till arton tacksamma gäster som lät sig väl smaka.

8 Friluftsdag i Näskott SPF Rödön träffades till sommarens andra friluftsdag på Näskotts Hembygdsgård. Ordförande Alf Olsson hälsade 24 medlemmar välkomna och presenterade dagens program. Hembygdsföreningens ordförande Sven-Olof Svensson berättade därefter om Näldön och Axel Adlersporre och hans färdkista, som Hembygdsföreningen erhållit. Han berättade även om Nordens populäraste helgon, Olov Haraldsson och S:t Olovsleden som går förbi kyrkan. Dagens värdinna Margareta Linder läste ur sjuksköterskans förpliktelser från Hon berättade också om några minnen från sin första tid som sjuksköterska. Sist men inte minst berättade hon några historier, som vi skrattade hjärtligt åt. Kaffe med goda "mjukstutar" serverades av hembygdsgårdens personal ute på gårdstunet

9 SPF Rödön SPF Rödön träffades till sommarens sista friluftsdag på hembygdsgården "Holgers" i Aspås. Programansvariga Märit Lundberg hälsade välkommen. Eftersom vädret inte var så bra fick vi klura på tipsrundans frågor inomhus. Det var tänkvärda och svåra frågor, som senare vid rättningen gav upphov till många sköna skratt. Britt Larsson hade letat bland sina gamla papper, som hon delgav oss bl.a. ett som handlade om ÅNN (åldersbetingad nedsättning av närminnet). Det gav upphov till stora applåder. Märit Ivarsson berättade om Hembygdsgården och dess verksamhet. Värdinnorna Ulla-Greta, Berit, Märit och Britt serverade kaffe och äppelpaj med vaniljsås till 21 tacksamma gäster. Som avslutning på en trevlig eftermiddag i Aspås sjöng vi sången "Adress Rosenhill". Märit Ivarsson Britt Larsson Intresserade åhörare

10 SPF Rödön SPF Rödöns månadsmöte för augusti var förlagd till Kälens bystuga där ordförande Alf Olsson hälsade välkommen. Värdinnorna/värdarna Anny, Märit, Annika, Karin, Ove och Alf serverade surströmming med tillbehör till 54 hungriga medlemmar. Berta Magnusson presenterade Kerstin Fahlén, som sedan läste sex dikter ur sin bok Ser i spegeln. Därefter serverades kaffe med en sagolikt god vinbärskaka. Katrina Reslegård berättade några historier innan hon underfundigt tackade värdfolket för en väl genomförd surströmmingsfest.

11 Månadsmöte Grönänge Dvärsätt SPF Rödön har haft månadsmöte på Grönänge i Dvärsätt. Ordförande Alf Olsson hälsade ett 30- tal medlemmar välkomna. Han presenterade dagens program, som var läkemedelsinformation av distriktets läkemedelsansvarige Sigvard Wagenius, information från KPR av Britt Larsson, sång av vår egen lilla kör. Värdinnorna Rut, Anne-Marie, Bodil och Evy serverade mjukstut, kaffe och kaka. Sist men inte minst berättade Katrina Reslegård en gammal berättelse om ett frieri, som inte gick så bra. Den gav upphov till många glada skratt.

12 Besök vid Evald Erikssons kolmila i Lyckebo Ytterån. Detta var en träff tillsammans med PRO Krokom. Vi var ett 10-tal SPF-are som hade hörsammat kallelsen och som fick en trevlig dag i det vackra höstvädret (17-18 grader varmt). Vi började med att äta kolbulle och dricka kaffe, allt som PRO-gänget ordnade. Under tiden tände Evald Eriksson sin kolmila som nu kommer att kola (glöda) några dagar. Han har ordnat trevligt med illustrationer, bänkar och bord. Det blev ett bra tillfälle att prata kolning med honom. Bra med den här typen av arrangemang är just att träffas och prata med varandra. För de flesta av oss var Lyckebo dessutom en ny upplevelse där det ligger så fint vid Storsjöns strand

13 Månadsmöte i Ås SPF Rödön har haft månadsmöte i Ås föreningshus med 32 deltagare. Ordförande Alf Olsson hälsade välkommen och lämnade över till Kristina Andersson, som berättade om benskörhet. Varannan kvinna och var fjärde man över 50 år riskerar att drabbas av benskörhetsfrakturer under livet, men även yngre personer kan drabbas. Jämtland ligger högst i landet vad gäller benskörhetsfrakturer. Vi fick goda råd om hur det kan förebyggas, upptäckas och behandlas. Vår egen lilla SPF-kör sjöng några visor, ett lotteri såldes och framför allt serverades gott kaffe med smörgås och kaka av värdinnorna Nora, Anita och Solveig.

14 Jullunch Årets jullunch var förlagd till Rödöns Bygdegård. Över sjuttio medlemmar hade hörsammat inbjudan och lät sig väl smaka av välkomstglöggen. Eva Johansson-Holmberg och Bernt Carlsson spelade och sjöng välkomnande när det var dags att sätta sig till bords. Ordförande Alf Olsson hälsade välkommen och Carola Jonsson presenterade dagens mat innan det var dags att börja äta av den välsmakande julmaten. Efter maten informerade Britt Larsson från senaste KPR mötet och Märit Lundberg presenterade kommande aktiviteter. Eva och Bernt underhöll oss med sång, musik och roliga historier. Deras underhållning var mycket uppskattad och de fick stora applåder. Ordförande tackade för underhållning och mat och önskade alla God Jul när det var dags att gå ut i den vita, fina snön och vända hemåt.

S:t Olofsbladet. Gott Nytt År. Kallelse till Årsmöte. önskar vi alla våra läsare!

S:t Olofsbladet. Gott Nytt År. Kallelse till Årsmöte. önskar vi alla våra läsare! S:t Olofsbladet Nr 1 / 2013 Gott Nytt År önskar vi alla våra läsare! Kallelse till Årsmöte Tisdagen den 29 januari 2013 håller SPF S:t Olof sitt årsmöte. Vi bjuder på kaffe och underhållning. Mer info

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1, Hörnefors Verksamhetsberättelse 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 2 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelseledamöter Christer Fredriksson, ordförande Gun Jonsson, vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

Lubba Runt Nr 3, 2006

Lubba Runt Nr 3, 2006 Manusstopp till nästa Lubba Runt är måndagen den 20 november 2006. Utgivningsdag är den 27 november. Lubba Runt är medlemsbladet för Spånga Folkdansgille c/o Gunnel Petersson, Elsbyvägen 66, 162 70 Vällingby

Läs mer

!!! !!!!! Stockholms Forum F Ö R E N I N G E N

!!! !!!!! Stockholms Forum F Ö R E N I N G E N F Ö R E N I N G E N Stockholms Forum Förvaltningsberättelse för år 2013 Stiftad 1866 FÖRENINGEN STOCKHOLMS FORUM Nybrogatan 18, Stockholm Tel.nr 661 02 88 Plusgiro nr 1976-0. DIREKTION CERVIN TOMMY ORDFÖRANDE

Läs mer

Verksamhetsberättelse. NHR Motala Vadstena

Verksamhetsberättelse. NHR Motala Vadstena 2010 Verksamhetsberättelse NHR Motala Vadstena Styrelsen har under året haft följande sammansättning Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Suppleant: Pirkko Nevantausta Solveig Pettersson

Läs mer

En tidning från IOGT-NTO-rörelsen i Älvsborg nr 1/2013

En tidning från IOGT-NTO-rörelsen i Älvsborg nr 1/2013 En tidning från IOGT-NTO-rörelsen i Älvsborg nr 1/2013 I detta nummer bl a: Med utsikt från Kinesiska muren sid 3 Högtidsmöte sid 7 Midvinterfest sid 8 Vitare jul sid 12 Systembolagets hemleveranser sid

Läs mer

var hemmagjort och schaletter delades ut. Fint hantverk, tuppar, ljusstakar mm lottades ut, allt gjort av medlemmar.

var hemmagjort och schaletter delades ut. Fint hantverk, tuppar, ljusstakar mm lottades ut, allt gjort av medlemmar. L A N D E T R U N T Från distrikt och föreningar Har det hänt något därhemma, i föreningen, distriktet eller intresseorganisationen? Kanske något som skulle vara roligt att dela med sig av till övriga

Läs mer

Lyckåbladet December 2011 En information för medlemmarna i SPF Lyckå

Lyckåbladet December 2011 En information för medlemmarna i SPF Lyckå Lyckåbladet December 2011 En information för medlemmarna i SPF Lyckå Anders efterlyser nya bud Foto: Inge Isaksson Lyckåbladet Ansvarig utgivare Birgitta Sjölin Johansson, Ingefärsgatan 7, 371 52 Karlskrona

Läs mer

SENIORKLUBBSAKTUELLT HSBs PENSIONÄRSVERKSAMHET JANUARI 2012

SENIORKLUBBSAKTUELLT HSBs PENSIONÄRSVERKSAMHET JANUARI 2012 SENIORKLUBBSAKTUELLT HSBs PENSIONÄRSVERKSAMHET JANUARI 2012. IDÉFORUM 2011- IDÉERNAS MARKNAD Den 2 december tog ett drygt 70-tal deltagare chansen att utveckla sitt vetande och få mängder av goda tips

Läs mer

Handensenioren 2012 nr 2

Handensenioren 2012 nr 2 Handensenioren 2012 nr 2 Alla behöver mat!!! Foto: Benny Nilsson Utgivare SPF Handen-Seniorerna Org-Nr: 812401-0979 Postadress: Parkvägen 41, 136 38 Handen Besöksadress: Parkvägen 41 Öppettider: Tisdag-onsdag

Läs mer

Protokoll fört vid LFV:s pensionärsförening Arlanda-Bromma årsmöte ombord på Birka Paradise den 13 14 mars 2013

Protokoll fört vid LFV:s pensionärsförening Arlanda-Bromma årsmöte ombord på Birka Paradise den 13 14 mars 2013 Flygplatsseniorerna/Stockholm Org.nr:80 2413-1685 Pg: 408345-7 www.lfvpensionarer.se Protokoll fört vid LFV:s pensionärsförening Arlanda-Bromma årsmöte ombord på Birka Paradise den 13 14 mars 2013 1. Årsmötet

Läs mer

Styrelsens sammanträden Under året har styrelsen hållit 11 ordinarie styrelsemöten och ett konstituerande möte. Samtliga protokollförda.

Styrelsens sammanträden Under året har styrelsen hållit 11 ordinarie styrelsemöten och ett konstituerande möte. Samtliga protokollförda. Årsmöte Föreningens årsmöte var välbesökt och hölls torsdagen den 14 februari 2013 i Jörlandagården. Ordföranden Lennart Frennemo inledde mötet med en parentation över de medlemmar, som avlidit under det

Läs mer

Rapport från inspirationsdag för Hälsoläkemedels och studieansvariga i Lycksele den 9 maj 2012.

Rapport från inspirationsdag för Hälsoläkemedels och studieansvariga i Lycksele den 9 maj 2012. Närvarande: Karin Karlsson och Mats Nilsson Ånäset SPF, Mona Vännström och Christoffersson, Älvens SPF Tuttan Renkel, Norrsken SPF Elin Larsson och Aina Nygren, Storumans SPF Aina Nygren och Ulla Rosenberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Styrelsen för PRO Samorganisation i Gävle avger härmed berättelse över verksamhetsåret 2013. Styrelse med mera Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Studieorganisatör

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Grundat 1939. för SPF-Håbo. Välkomna

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Grundat 1939. för SPF-Håbo. Välkomna SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Grundat 1939 MEDLEMSFORUM för SPF-Håbo Välkomna till månadsmötet torsdag den 29 november klockan 13.30 i Skeppet, Kalmarvägen 3. Pub-afton tisdag den 20 november klockan 18.30.

Läs mer

Onsala. Nytt år - ny logga. Program hösten 2015. HEJ ALLA vad vill ni göra på er fritid?

Onsala. Nytt år - ny logga. Program hösten 2015. HEJ ALLA vad vill ni göra på er fritid? Onsala www.spfonsala.se Program hösten 2015 Nytt år - ny logga Knaparydsstugan, Onsala HEJ ALLA vad vill ni göra på er fritid? När sommarens lata dagar går mot sitt slut kanske vårt höstprogram kan locka

Läs mer

Västnytt MEDLEMSTIDSKRIFT. För Afasi Västra Götaland

Västnytt MEDLEMSTIDSKRIFT. För Afasi Västra Götaland Västnytt MEDLEMSTIDSKRIFT För Afasi Västra Götaland Då en vän gått bort, hedra dennes minne med en gåva till din lokala afasiförening. Afasiföreningen i Göteborg: Afasi Norra Älvsborg: PG 288760-2 PG 913306-7

Läs mer

SENIORKLUBBSAKTUELLT HSB STOCKHOLMS SENIORVERKSAMHET. JANUARI 2013

SENIORKLUBBSAKTUELLT HSB STOCKHOLMS SENIORVERKSAMHET. JANUARI 2013 SENIORKLUBBSAKTUELLT HSB STOCKHOLMS SENIORVERKSAMHET. JANUARI 2013 Vi ser fram emot att få träffa er under våren 2013 på 1 Vårkonferensen Grundkurs i styrelsearbete i seniorklubb Friluftsdagen Kassörskurs

Läs mer

Femhundrafjorton års erfarenhet av livet. Läs mer om gänget på sidan 2. Räddningstjänstens Pensionärsförening. Storgöteborg

Femhundrafjorton års erfarenhet av livet. Läs mer om gänget på sidan 2. Räddningstjänstens Pensionärsförening. Storgöteborg Femhundrafjorton års erfarenhet av livet Läs mer om gänget på sidan 2. Räddningstjänstens Pensionärsförening Storgöteborg Verksamhetsberättelse 2014 Räddningstjänstens Pensionärsförening Storgöteborg Kallelse/Årsmöte

Läs mer

Tidningen HJÄRNVÄSTEN nr 3, 2013

Tidningen HJÄRNVÄSTEN nr 3, 2013 Tidningen HJÄRNVÄSTEN nr 3, 2013 Medlemstidning för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft i Götaland Hjärnkraft Västra Götaland Kontaktpersoner: Postmottagare: Gunvor Erlingsson E-post: gunvor.erlingsson@telia.com

Läs mer

www.hrf.se/blekinge Utgiven av Hörselskadades distrikt i Blekinge

www.hrf.se/blekinge Utgiven av Hörselskadades distrikt i Blekinge www.hrf.se/blekinge Utgiven av Hörselskadades distrikt i Blekinge Tillsammans arbetar vi för att förverkliga HRFs vision om ett samhälle där alla hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet.

Läs mer

Januari 2010. Dansarna Seniorernas Dag 2009

Januari 2010. Dansarna Seniorernas Dag 2009 Januari 2010 Dansarna Seniorernas Dag 2009 Medlemsblad våren 2010 Vårt eget luciafölje kom från Hackstaskolan. Kansli...Norrgårdsvägen 61 nb Kansli telefon.540 222 16 (telefonsvarare) E-post...info@spfvikingen.se

Läs mer

HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Sida 1(5) HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Revisor: Revisor: Revisorsuppleant:

Läs mer

Från distrikt och föreningar

Från distrikt och föreningar L A N D E T R U N T Från distrikt och föreningar Har det hänt något därhemma, i föreningen, distriktet eller intresseor ga ni sa tio nen? Kanske något som skulle vara roligt att dela med sig av till övriga

Läs mer

Profilen: Krister Billkvist

Profilen: Krister Billkvist Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Delaktighet - Handlingskraft - Rörelsefrihet Norrköpingsavdelningen Nr 3 2013 Årg 61 Profilen: Krister Billkvist 2 INNEHÅLL Sidan 2 Innehållsförteckning, Fakta

Läs mer

Handensenioren 2012 nr 3

Handensenioren 2012 nr 3 Handensenioren 2012 nr 3 Nu är det vinter Foto: Marja Hansson Utgivare SPF Handen-Seniorerna Org-Nr: 812401-0979 Postadress: Parkvägen 41, 136 38 Handen Besöksadress: Parkvägen 41 Öppettider: Tisdag-Onsdag

Läs mer

Örnsköldsviks Diabetesförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

Örnsköldsviks Diabetesförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Örnsköldsviks Diabetesförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Styrelsen för Örnsköldsviks Diabetesförening (org.nr 889600-6734) lämnar härmed följande redogörelse för verksamhetsåret 2012. Styrelsen har haft

Läs mer

Årgång 19 NUMMER. Börjar i detta nr. Fortsätter i kommande nr av Enabygden. Se sid 10. Berit Bergman En resa till och i Tanzania

Årgång 19 NUMMER. Börjar i detta nr. Fortsätter i kommande nr av Enabygden. Se sid 10. Berit Bergman En resa till och i Tanzania Årgång 19 NUMMER 12013 Berit Bergman En resa till och i Tanzania Börjar i detta nr. Fortsätter i kommande nr av Enabygden. Se sid 10 Redaktionskommittén Funktionärer Tel Rekryteringsansv Ulla Hedin 351

Läs mer

MEDLEMSBLAD 4 2012. Innehåller denna gång bla. Info om Julfesten teaterbesök, rapporter, alla våra aktivitets- och motionsprogram samt lite av varje.

MEDLEMSBLAD 4 2012. Innehåller denna gång bla. Info om Julfesten teaterbesök, rapporter, alla våra aktivitets- och motionsprogram samt lite av varje. MEDLEMSBLAD 4 2012 Innehåller denna gång bla. Info om Julfesten teaterbesök, rapporter, alla våra aktivitets- och motionsprogram samt lite av varje. Alla våra aktiviteter sker i samverkan med ABF INNEHÅLL

Läs mer