Manual för Balboa utespa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual för Balboa utespa"

Transkript

1 Manual för Balboa utespa Installation/ driftsättning av ditt spabad: Läs och följ alla instruktioner steg för steg hur du ska gå tillväga när du får ditt spa fram till att du kan ta ditt första bad i varmt vatten. 1. Ställ ditt spa på bestämd plats. (Tänk på att man ska kunna komma åt alla serviceluckor runt om på badet för att lätt kunna göra service. Om du ska sänka ned ditt spa, tänk på att göra serviceluckorna åtkomliga det åligger kunden att ha fri väg. 2. Öppna alla serviceluckor runt om på ditt spa. 3. Dra sedan åt samtliga kopplingar mellan rör och pump med handkraft ( detta bör upprepas 2-3 dygn efter att spabadet har nått temperatur). Detta för att du skall vara säker på att allt är åtdraget. Vid frakt och leverans kan badet utsättas för vibrationer, därför så kan det vara bra att göra en enkel kontroll. 4. Under din datapanel finns elskåpet, öppna elskåpet och avlägsna testkabeln från fabrik. När du har avlägsnat testkabeln ansluter du din befintliga kabel (3 fas 16 A). Slå inte på strömmen till ditt spa förrän du har fyllt det med vatten upp till nedre kanten på nackkuddarna. Vatten fyller ni direkt från er vattenslang. 5. När du har fyllt upp badet är det dags att slå på strömmen. Ditt spa kommer nu automatiskt att söka efter temperaturen i badet och sedan börja värma upp spa badet till den fabriks inställda temperaturen 37 grader. 6. Ta sedan teststickorna och doppa i vattnet, läs av ph värde och korrigera sedan med hjälp av ph+ eller ph- beroende på vad stickan visar (exakta instruktioner om detta ska finnas på burkens baksida, kan variera från märke till märke. 7. Efter du har kollat ditt ph värde chock klorar du ditt spa bad. 8. När du har tillsatt klor i ditt vatten trycker du igång dina pumpar med hjälp av knapparna jet1 och jet2 (vattenmassagen) just för att få cirkulation på ditt vatten.

2 9. Kör vattenmassage pumparna i cirka minuter. 10. När dina pumpar har gått i angiven tid stäng av pumparna och lägg på ditt täcklock. 11. Nu är själva driftsättningen klar, det enda som återstår är att vänta cirka timmar (beroende på vattnets temperatur) innan badet har nått angiven temperatur och du kan ta ditt första bad. Isoleringssätt: Halvfoam runt akryl samt extra isolering i golv och sidor. Trots detta är det din skötsel och ditt underhåll av spa anläggningen som slutligen avgör hur länge ditt spa och dess olika delar håller. Regelbundet underhåll enligt de råd som finns i detta avsnitt kommer hjälpa dig att skydda din investering.

3 Första gången du ska starta ditt utespa: När du har ström till ditt bad kommer det automatiskt gå in i Priming mode som på displayen heter Pr. Priming mode kommer att pågå under cirka 5 minuter (tryck på Temp eller Set för att skippa Priming mode) och därefter kommer ditt ute spa värma vattnets temperatur till inställd värmegrad. Ditt Balboa system har en 24 timmars cirkulationspump. Cirkulationspumpen samt ozongeneratorn går oavbrutet. Warm/Cool (26 40 Celsius): Den förinställda bad temperaturen är inställd på 37 celsius. Den senaste uppmätta temperaturen visas på LCD displayen. Notera att den senaste uppmätta bad temperaturen visas bara när cirkulationspumpen har varit igång i minst 2 minuter. För att visa den bestämda temperaturen, tryck på Warm eller Cool knappen en gång. För att ändra bestämd temperatur, tryck på knappen en andra gång före gradantalet slutar blinka på LCD displayen. Varje knapptryck på Warm eller Cool knappen kommer då att antingen höja eller sänka gradantalet på den bestämda bad temperaturen. Jets: Tryck på Jets knappen en gång för att slå av och på pump 1, och för att skifta mellan lågt och högt tryck på massagen. Om du har glömt att stänga av pump 1 så kommer det låga trycket på massagen att slås av automatiskt efter 4 timmar och det höga trycket kommer slås av efter 15 minuter. Allt eftersom badet inte ska stå och dra någon onödig el. Blower ( luftpump) : Den här knappen trycker du på när du ska slå på/av blower. Om du har glömt att stänga av blowern så stängs den automatiskt av efter 15 minuter.

4 Jets 2: Om ditt system har en 2:a pump istället för en blower så kommer den bete sig på samma sätt som en blower skulle göra. Belysning: Tryck på knappen Light för att slå av/på belysningen. Om du har glömt att stänga av belysningen kommer den automatiskt slås av efter 4 timmar. Program: Program ändrar du genom att trycka på knapparna Warm och Cool, därefter trycker du på Mode knappen. Standard Mode är programmerat för att bibehålla den önskade temperaturen. Notera att den senast uppmätta bad temperaturen visas bara när cirkulationspumpen har varit igång i minst 2 minuter. Std kommer att visas en kort stund på displayen när du väljer Standard mode. Economy Mode värmer ditt spabad till den bestämda temperaturen bara under filter renings cykeln är igång. Ecn kommer att lysa på displayen när temperaturen inte är uppnådd och växla i temperatur när temperaturen är uppnådd. Sleep Mode värmer upp ditt spabad inom 10 celsius av den ställda temperaturen när reningsfilter cykeln är igång. Förinställda Filter renings Cykler: Den första filter renings cykeln börjar 6 minuter efter att spabadet har fått ström. Den andra filter renings cykeln börjar 12 timmar senare. Filter reningens varaktighet finns programmerbart för 2,4,6 och 8 timmar mellan gångerna men även för konstant rening. För att programmera, tryck Warm eller Cool, sedan Jets 1. Tryck Warm eller Cool för att justera. Tryck Jets 1 för att avsluta. Vid början av varje filter renings cykel rensar blowern ur slang delarna i cirka 30 sekunder, pumpen/pumparna rensar ur slangdelarna i cirka 5 minuter. Under filter reningen så stängs aldrig cirkulationspumpen av.

5 När du har Economy mode och Sleep mode igång förekommer bara uppvärmningen under filter renings cykeln. Frys skydd: Om temperatur sensorerna upptäcker att gradantalet är under 6.7 Celsius och inte värmen är påslagen så kommer pumpen och blowern automatiskt starta för att undvika att rör och slang delar fryser. Utrustningen är igång i minst 4 minuter tills att sensorerna känner av att bad temperaturen har kommit över 7.2 Celsius eller högre. Skötsel av Spa Höljet Ditt Spa har ett fiberglasförstärkt Lucite Microban akryl hölje. Fläckar och smuts fäster vanligtvis inte på din spa anläggnings yta. En mjuk duk eller tvättlappar tar enkelt bort den mesta smutsen. De flesta hushållskemikalier är skadliga för spa anläggnings hölje. Natriumbikarbonat eller vinäger kan användas för lättare rengöring av ytan. Skölj alltid noggrant av eventuell rengöringsvätska med färskvatten. Serviceinformation: 1. Järn och koppar i vattnet kan ge upphov till fläckar på höljet om det inte åtgärdas. 2. Att använda alkohol eller något annat hushållsrengöringsmedel annat än de som angetts för att rengöra spa anläggningens hölje är INTE rekommenderat. ANVÄND INTE några rengöringsmedel som innehåller slipmedel eller lösningsmedel då de kan skada höljets yta. Skada på höljet på grund av att aggressiva kemikalier har använts täcks inte av garantin. Testa först PH-värdet och reglera det så att det hamnar inom ett index av 7,4-7,8. Har PHreglerare tillsatts skall man avvakta minst 15 minuter innan nästa steg i behandlingen, som är att tillsätta chockklor. Mängden som skall användas står alltid angiven på förpackningen. Låt pumparna cirkulera vattnet drygt en timme för att få kloret att tränga in i vattnet. Slutligen skall en mycket liten mängd algmedel tillsättas vattnet. Pumparna skall cirkulera vattnet drygt en kvart därpå. Sedan ska spabadet värmas upp till rätt badtemperatur som programmeras in i displayen. Klor till spa används i pulver. Eller om man har klortabletter så löser man upp dom i en hink eller liknande, annars riskerar tabletten att lägga sig på båtten av spabadet och kan då missfärga akrylen. Ett bra klorvärde ligger mellan 0,6-1,0

6 ppm, mg/liter, i fritt klor. Fritt klor är den del av kloret som inte är uppbundet av smuts och som fortfarande är aktivt. Algmedel tillsätts spavattnet vid behov. Detta behövs för att förebygga algtillväxt. Har en viss algtillväxt redan skett skall algmedel tillsättas efter en intensiv chockklorering. Risken för algtillväxt är större i ett spa än i en pool eftersom att värmen är konstant ganska hög. Därför skall man kontinuerligt vara uppmärksam på grumligt och grönaktigt vatten. Tänk gärna på att genom att duscha innan man går i spabadet minskar mängden bakterier man tillför och därför behövs också färre kemikalier. Använda en anpassad borste eller svamp för att få bort beläggningar vid vattenlinjen. Instruktioner för Semesterskötsel Om du planerar att vara borta under en period av 7 till 14 dagar, följ dessa instruktioner för att se till att vattenkvaliteten i ditt spa upprätthålles. 1. Justera ph-värdet efter behov. 2. Chockklorera spa anläggningen. 3. Sänk temperaturen. Vid hemkomst: 1. Chockklorera spa anläggningen. 2. Återställ temperaturen till den normala. Obs! Om du inte kommer använda ditt spa under en period av mer än 14 dagar och en granne, vän eller någon annan yttre underhållsservice inte finns tillgänglig för att kontrollera och balansera vattnets kemi, rekommenderas tömning eller vinterhållning (endast på vintern) av ditt spa.

7 Vinterhållning av Ditt Spa Om du planerar att inte använda ditt spa under en längre tid under kalla väderförhållanden bör du dränera spa anläggningen för att undvika oavsiktlig frysning på grund av strömavbrott eller fel på utrustningen. Felaktig vinterhållning av ditt spa kan leda till att garantin slutar att gälla.

Manual INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Innehåll. 2-6 Viktiga anvisningar angående spabadet. 7 Installationsanvisningar. 8-12 Kretskortskonfiguration

Manual INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Innehåll. 2-6 Viktiga anvisningar angående spabadet. 7 Installationsanvisningar. 8-12 Kretskortskonfiguration Manual INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehåll Sid Säkerhetsinformation 2-6 Viktiga anvisningar angående spabadet 7 Installationsanvisningar 8-12 Kretskortskonfiguration 13 Switchpanel 14 Driftsättning av ditt spabad

Läs mer

Säkerhetsanvisningar

Säkerhetsanvisningar Användarhandbok Säkerhetsanvisningar Vid installation och användning av spabadet ska grundläggande försiktighetsåtgärder alltid iakttas, inklusive följande: Läs dessa anvisningar: VARNING! För att minska

Läs mer

MANUAL LUNE SPA. Läs mer om våra spabad på www.prospa.se eller ring 0472-44010

MANUAL LUNE SPA. Läs mer om våra spabad på www.prospa.se eller ring 0472-44010 MANUAL LUNE SPA Läs mer om våra spabad på www.prospa.se eller ring 0472-44010 Warm Cool Jets Blower Press to turn pump 1 on or off, and to shift between low Press to operate the spa light. Turns off after

Läs mer

Säkerhetsanvisningar

Säkerhetsanvisningar Användarhandbok Säkerhetsanvisningar Vid installation och användning av spabadet ska grundläggande försiktighetsåtgärder alltid iakttas, inklusive följande: Läs dessa anvisningar: VARNING! För att minska

Läs mer

Balanserad vattenskötsel

Balanserad vattenskötsel Balanserad vattenskötsel för spabad utomhus 2016 Activ SPA serien ger dig balanserad vattenskötsel särskilt utvecklad för spabad Det ställs höga krav på rengöring och underhåll av spavatten, och därmed

Läs mer

MANUAL VANCOUVER MANUAL VANCOUVER

MANUAL VANCOUVER MANUAL VANCOUVER 1 MANUAL VANCOUVER TACK 2 för att du har valt ett spabad från Svenska Badrumsinredningar AB. Läs noggrant igenom denna manual och spara den för framtida bruk. INNEHÅLL Viktigt att veta inför uppstart...

Läs mer

Installation och bruksanvisning

Installation och bruksanvisning Installation och bruksanvisning Bäste Kund Tack för att du valde ett spabad från Viskan Spa. Vi hoppas att du ska få många härliga och avkopplande stunder i ditt nya spabad. I denna installation- och bruksanvisning

Läs mer

Användarmanual Spabad Antiqua

Användarmanual Spabad Antiqua Användarmanual Spabad Antiqua Läs anvisningarna i denna manual noggrant innan användning av spabadet! Säkerhetsavisningar Låt aldrig barn använda spabadet utan nära tillsyn av vuxen. Kom ihåg att våta

Läs mer

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING FÖR UTESPABAD

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING FÖR UTESPABAD INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING FÖR UTESPABAD ELINSTALLATION Elinstallationen får göras endast av en auktoriserad elektriker. Spabadet ansluts till 400 V, 3x16 A elektrisk anslutning. Spabadet måste

Läs mer

Vanliga frågor vid köp av spabad

Vanliga frågor vid köp av spabad Vanliga frågor vid köp av spabad 1. Vad ska man tänka på inför köpet? Provsitt gärna flera olika utformade spabad innan du bestämmer dig för ditt köp. Du bör sitta skönt och ha vattnet åtminstone upp till

Läs mer

Så här sköter du spa, kar och tunna

Så här sköter du spa, kar och tunna Så här sköter du spa, kar och tunna Innehåll sid Ett rent nöje...3 Kort om spa, bubbelbadkar och badtunnor...4 Viktigt att veta om varmt badvatten...6 Mekanisk rengöring...7 Kemisk rengöring med Nitor

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2014-11-14 4P06815-01 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2014-11-14 4P06815-01 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp. Kontaktperson Mathias Johansson 2014-11-14 4P06815-01 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Skånska Byggvaror AB Box 22238 250 24 HELSINGBORG Mätning av energiförbrukning hos utespa

Läs mer

BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN

BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN På kommande sidor följer en kortfattad bruksanvisning som beskriver handhavandet av framkallningsmaskinen CEAPRO. Bruksanvisningen är till största delen en ren

Läs mer

2. Fyll poolen tills att vattennivån ligger i centrum av bräddavloppets öppning.

2. Fyll poolen tills att vattennivån ligger i centrum av bräddavloppets öppning. Viktiga steg att följa vid uppstart av poolen. 1. Vid vårstart, börja med att återmontera pooldetaljer som tagits bort inför vintern, stäng tömningsventiler och återmontera avtappningspluggar. Töm bräddavloppets

Läs mer

Bruksanvisning OPTIMAX

Bruksanvisning OPTIMAX B R U K S A N V I S N I N G F r a m k a l l n i n g s m a s k i n O P T I M A X 2003-03-10 SVK Röntgenteknik AB Båtvägen 7, 191 33 Sollentuna Innehållsförteckning sid 1.0 Säkerhetsföreskrifter 3 2.0 Testkörning

Läs mer

Massagebadkar Monte 62107 INSTALLATIONSGUIDE BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: MONTE 62107 Bästa användare: Tack för att du har valt ett BATHLIFE-badkar. För att garantera säkerhet, läs instruktionerna

Läs mer

Mätning av effekt och beräkning av energiförbrukning hos ett ute spa.

Mätning av effekt och beräkning av energiförbrukning hos ett ute spa. Kontaktperson Mathias Johansson 2015-06-16 5P03129-02 rev. 1 1 (4) Energi och bioekonomi 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Nordiska Kvalitetspooler AB Box 22 818 03 FORSBACKA Energimätning på utespa

Läs mer

Notering: Om du är osäker på hur du ska följa dessa instruk oner, var god ring vårt service nummer: För bästa resultat, följ alla steg i turordning.

Notering: Om du är osäker på hur du ska följa dessa instruk oner, var god ring vårt service nummer: För bästa resultat, följ alla steg i turordning. Uppstarts Manual Spabad Vik gt! Läs dessa steg-för-steg instruk oner innan du startat igång di spabad. Misslyckande med a följa beskrivningen kan med följa a utrustningen kan gå sönder och a garan n därför

Läs mer

Neptun Spa Produkter. SpaCare www.spacare.dk

Neptun Spa Produkter. SpaCare www.spacare.dk Neptun Spa Produkter SpaCare www.spacare.dk Sköta utomhusspa Produktöversikt Sunwac 12 Klortablett 10g (15g/1000L) Förstahandsval till Neptun Spa,, 1-21 tabletter/dos. Text påp förpackningen Sunwac 12

Läs mer

Bruksanvisning MI-5. Framkallningsmaskin MI-5. 2003-03-10 SVK Röntgenteknik AB Båtvägen 7, 191 33 Sollentuna

Bruksanvisning MI-5. Framkallningsmaskin MI-5. 2003-03-10 SVK Röntgenteknik AB Båtvägen 7, 191 33 Sollentuna B R U K S A N V I S N I N G Framkallningsmaskin MI-5 2003-03-10 SVK Röntgenteknik AB Båtvägen 7, 191 33 Sollentuna Innehållsförteckning sid 1.0 Säkerhetsföreskrifter 3 2.0 Innan du startar maskinen 3 3.0

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik Kontaktperson Mathias Johansson 2013-12-18 3P07520-03 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Folkpool AB Ullängsvägen 1 153 30 JÄRNA Mätning av energiförbrukning hos utespa @Home Dream

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2013-03-02 PX26814-3 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se.

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2013-03-02 PX26814-3 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se. Kontaktperson Mathias Johansson 2013-03-02 PX26814-3 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Folkpool AB Ullängsvägen 1 153 30 JÄRNA Mätning av energiförbrukning hos utespa Dimension

Läs mer

TA HAND OM DITT SPABAD

TA HAND OM DITT SPABAD TA HAND OM DITT SPABAD ARTESIAN SPAS www.artesianspas.se 1 Välkomna Denna folder skall hjälpa er med hanteringen av erat nyinköpta spabad. Där vattenkvalitet, kemikalier och mycket annat presenteras för

Läs mer

Ett varumärke inom Swed Handling. Poolprodukter

Ett varumärke inom Swed Handling. Poolprodukter Ett varumärke inom Swed Handling Poolprodukter Veckoklorering Veckoklor är ett långtidsverkande klor. Multipuckar om 200 g innehåller alg- och flockningsmedel. Puckarna smälter sakta och desinficerar poolvattnet.

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Liten spavårdsguide. Skötsel av spabad hemma

Liten spavårdsguide. Skötsel av spabad hemma Liten spavårdsguide Skötsel av spabad hemma Folkpools lilla spavårdsguide Ditt spabad behöver regelbunden översyn och skötsel. Det är inte svårt och tar inte mycket tid i anspråk. Med rätt skötsel är spabadet

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2013-03-18 PX26814-1 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se.

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2013-03-18 PX26814-1 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se. Kontaktperson Mathias Johansson 2013-03-18 PX26814-1 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Folkpool AB Ullängsvägen 1 153 30 JÄRNA Mätning av energiförbrukning hos utespa Nordic Encore

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2014-11-24 4P06815-04 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2014-11-24 4P06815-04 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp. Kontaktperson Mathias Johansson 2014-11-24 4P06815-04 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Skånska Byggvaror AB Box 22238 250 24 HELSINGBORG Mätning av energiförbrukning hos utespa

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik Kontaktperson Mathias Johansson 2013-12-18 3P07520-02 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Folkpool AB Ullängsvägen 1 153 30 JÄRNA Mätning av energiförbrukning hos utespa Vita Grand

Läs mer

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ...

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ... Användarmanual HVA / HVM Din återförsäljare U_SE Rev. 080915 1. Allmänt. HVA/HVM hetvattenautomat Vi gratulerar till ert val av en hetvattenautomat HVA/HVM. Läs igenom bruksanvisningen innan du använder

Läs mer

UTOMHUS SPABAD alltid i lager

UTOMHUS SPABAD alltid i lager Spabad utomhus UTOMHUS SPABAD alltid i lager Bada under stjärnorna Att krypa ner i ett bubblande spabad är som balsam för kropp och själ. Vi vill väcka din inspiration med fyra heta modeller där både klassiker

Läs mer

Detta filter är avsett för att användas till trädgårdsdammar, baddammar, akvarium eller fiskodling. Fungerar bra både till söt- och saltvatten.

Detta filter är avsett för att användas till trädgårdsdammar, baddammar, akvarium eller fiskodling. Fungerar bra både till söt- och saltvatten. Tack för att du köpt ett EconoBead filter från Aqua Forte. Det är viktigt att du läser bruksanvisningen innan du använder produkten för din säkert. Spara den också för framtida behov. Detta filter är avsett

Läs mer

Filtret bör kontrolleras/backspolas regelbundet (var 7-14 dygn) för att det skall rena vattnet på rätt sätt.

Filtret bör kontrolleras/backspolas regelbundet (var 7-14 dygn) för att det skall rena vattnet på rätt sätt. POOLVÅRDSGUIDE Allmän information För en bra vattenkvalitet på pool vattnet har man två typer av rening, mekanisk och kemisk. Den mekaniska krävs för att filtrera bort skräp och partiklar och den kemiska

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G

B R U K S A N V I S N I N G B R U K S A N V I S N I N G Spabad för utomhusbruk Artikelnummer 9610-0001, 9610-0002, 9610-0003, 9610-0004 1 B R U K S A N V I S N I N G Läs bruksanvisningen noggrant före första användning! INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Om spabad, bubbelpool, utomhuspool och Jacuzzi

Om spabad, bubbelpool, utomhuspool och Jacuzzi Om spabad, bubbelpool, utomhuspool och Jacuzzi Tycker du att sommaren är för kort, att det är dyrt och platskrävande med pool eller att sommaren är för kort? Då är det antagligen ett spabad/jacuzzi som

Läs mer

TopSpa MEDIO. Användarmanual

TopSpa MEDIO. Användarmanual TopSpa MEDIO Användarmanual VARNING! Läs de tekniska beskrivningarna innan badet installeras Läs användarinstruktionerna innan badet i bruk Ta inte med vassa eller skarpa föremål i badet Om läckage upptäcks

Läs mer

To assist you with the installation and maintenance service of your new spa, please fill out the following information and keep it on hand for future

To assist you with the installation and maintenance service of your new spa, please fill out the following information and keep it on hand for future To assist you with the installation and maintenance service of your new spa, please fill out the following information and keep it on hand for future reference. Grattis till köpet av ett spabad från Villeroy

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik Kontaktperson Mathias Johansson 2013-12-18 3P07520-04 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Folkpool AB Ullängsvägen 1 153 30 JÄRNA Mätning av energiförbrukning hos utespa Vita Intrigue

Läs mer

3. ANVÄNDNING. 3.1 Princip

3. ANVÄNDNING. 3.1 Princip 3. ANVÄNDNING 3.1 Princip LVA enheten är från AZTOgraph AB byggd som en enhet. Inne i enheten finns cirkulationskrets och elskåp. Cirkulationskretsen pumpar vatten ut till respektive användningsområde

Läs mer

Vattenkemi är svårt!

Vattenkemi är svårt! Vattenkemi är svårt! Som desinfektionsmedel är klor det vanligaste alternativet. Klor förbrukas kontinuerligt, dels genom påverkan av solen samt oxidation av de partiklar som skall oskadliggöras. Därför

Läs mer

Balanserad vattenskötsel

Balanserad vattenskötsel Balanserad vattenskötsel för spabad utomhus Activ SPA serien ger dig balanserad vattenskötsel särskilt utvecklad för spabad Det ställs höga krav på rengöring och underhåll av spavatten, och därmed också

Läs mer

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut stickkontakten till eluttaget. På vissa modeller kan en ljudsignal höras, detta betyder att temperaturlarmet har aktiverats: Tryck på knappen som tystar ljudlarmet. Anmärkning:

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik Kontaktperson Mathias Johansson 2016-05-04 5P03410-01 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Folkpool AB Ullängsvägen 1 153 30 JÄRNA Mätning av energiförbrukning hos utespa Encore

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson P (4) Energiteknik Kontaktperson Mathias Johansson 2013-12-04 3P07520-01 1 (4) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Folkpool AB Ullängsvägen 1 153 30 JÄRNA Mätning av energiförbrukning hos utespa Nordic

Läs mer

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C.

Platsen för placering av äggkläckningsapparaten bör vara så pass ventilerad och torr så att temperaturen är konstant ca 17-23 C. Innan användning. Innan maskinen används för första gången, ta del av denna bruksanvisning, teknisk data, och kontrollera att följande är med: bruksanvisning termometer (Fahrenheit) metalllåda för termometer

Läs mer

Mätdator för vatten. Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar. Installation Funktion Drift Service

Mätdator för vatten. Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar. Installation Funktion Drift Service SV Avjoniserat varmvatten passar perfekt för alla anläggningar Mätdator för vatten Installation Funktion Drift Service Motsvarar VDI 2035 SWKI BT 102-01 ELYSATOR mätdator för vatten kontrollerar kontinuerligt

Läs mer

Instruktioner montering terrasspool

Instruktioner montering terrasspool Instruktioner montering terrasspool Placering av poolen Ett stabilt underlag är att föredra, pooldelen skall stadgas upp under sittytorna där den stora belastningen kommer att vara (Gäller ej pooler med

Läs mer

FÖR SPA, KAR, OCH TUNNA

FÖR SPA, KAR, OCH TUNNA FÖR SPA, KAR, OCH TUNNA blir NYTT NAMN SAMMA INNEHÅLL ETT RENT NÖJE Varma utebad under stjärnhimlen med tio minusgrader i luften, eller en alldeles egen relaxavdelning hemma? Ditt spa eller din badtunna

Läs mer

Vinterstängning av poolen

Vinterstängning av poolen Vinterstängning av poolen 2 Vinterstängning av poolen När hösten kommer är det dags att vinterstänga av poolen Viktigt att tänka på: Vattentemperaturen ska helst vara 10 C eller lägre. All utrustning såsom

Läs mer

Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort / Basic / Family serien

Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort / Basic / Family serien Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort / Basic / Family serien 2014:1 Var snäll och fyll i uppgifterna nedan och bevara dem för framtida kontakter Köpare: Adress: Postnr: Postadress:

Läs mer

Swedish design and manufacture since 1967

Swedish design and manufacture since 1967 Swedish design and manufacture since 967 MidiVac 0 MA70- Manual User manual Инструкция Copyright Pahlén AB, Box 7, SE-94 7 Upplands Väsby, Sweden Tel. +46 594 0 50, Fax +46 590 6 0, e-mail: info@pahlen.se,

Läs mer

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2013-03-02 PX26814-4 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se.

Kontaktperson Datum Beteckning Sida Mathias Johansson 2013-03-02 PX26814-4 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se. Kontaktperson Mathias Johansson 2013-03-02 PX26814-4 1 (3) Energiteknik 010-516 56 61 mathias.johansson.et@sp.se Folkpool AB Ullängsvägen 1 153 30 JÄRNA Mätning av energiförbrukning hos utespa @Home Meridian

Läs mer

TopSpa XS Användarmanual

TopSpa XS Användarmanual 2015-12-16 TopSpa XS Användarmanual Till TopSpa XS krävs fast anslutning 230 V, 1x16A, via servicebrytare. Jordfelsbrytare måste vara inkopplad. Det rekommenderas också att en timer (klocka), med On/Off

Läs mer

Zoomax Snow handhållen läskamera

Zoomax Snow handhållen läskamera Zoomax Snow handhållen läskamera Bruksanvisning V3.4 Tillverkare: Zoomax Leverantör: LVI Low Vision International Zoomax Snow - Bruksanvisning Sidan 1 av 17 Innehåll Beskrivning...3 Tillbehör...3 Allmänna

Läs mer

Digital termostat LCD skärm med ur

Digital termostat LCD skärm med ur Instruktion Blueline 505 Digital termostat LCD skärm med ur Teknisk specifikation: Driftspänning: Huvudströmbrytare Omgivning temp luft Omgivning temp golv Mått Färg 100-240VAC 50/60HZ 2- pol. 250VAC.

Läs mer

GARANTI SPABAD. Spabad serienummer:

GARANTI SPABAD. Spabad serienummer: GARANTI SPABAD Spabad serienummer: Grattis till ditt Spabadköp! Vi önskar dig mycket nöje, avslappning, hälsa och välmående vid användning av ditt spabad. Bruksanvisning: Jazzi Spabad Grattis till ditt

Läs mer

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden

Elektronisk timer. Ställa in aktuell tid. Inställning av vinter-/sommartid. Använda klockan tillsammans med ugnen. Ställa in tillagningstiden Elektronisk timer SE 1 aktuell tid/normalläge (manuellt) 2 minus (-) 3 plus (+) När apparaten har anslutits till elnätet visas siffrorna 0 00 i displayen. Tryck på knapp 1. Du ställer in aktuell tid genom

Läs mer

Poolkungen, Tips och Tricks Minimaster

Poolkungen, Tips och Tricks Minimaster Swedish design and manufacture since 1967 Poolkungen, Tips och Tricks Minimaster We make a difference! Första kontakt med slutkunden 1. Försök få kunden skicka bild på installationen/monteringen och bifoga

Läs mer

Pool. Produktprogram 2015

Pool. Produktprogram 2015 Pool Produktprogram 2015 Välkommen till Delphin Rent, klart bassängvatten. Vad lockar mera till ett bad? För att badglädjen ska hålla i sig erbjuder Delphin ett mycket omfånsgrikt program med produkter

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) web: www.termometer.se e-mail: info@termometer.se tel: 08-753 00 04 fax: 08-50001399 ph-mätare model 8690 Manual (ver. 2.0) Innehållsförteckning Förord 2 Funktionsbeskrivning 2 Display 2 Knappar & indikatorer 2 Att mäta ph 3 Övriga inställningar 4 Automatisk temperatur-kompensation (ATC)

Läs mer

RCS-M3500UA PORTABELT KYLAGGREGAT ANVÄNDARMANUAL

RCS-M3500UA PORTABELT KYLAGGREGAT ANVÄNDARMANUAL RCS-M3500UA PORTABELT KYLAGGREGAT ANVÄNDARMANUAL OBS: Läs användarmanualen före användning Viktigt: Aggregatet skall transporteras stående Om aggregatet av någon anledning legat ner skall det placeras

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0)

ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) ph-mätare model 8690 Manual (ver. 1.0) 1 Innehållsförteckning Förord...3 Funktionsbeskrivning...3 Display...3 Knappar & indikatorer...3 Att mäta ph...3 Sleep mode...4 Övriga inställningar...4 Automatisk

Läs mer

Bruksanvisning Art Målarspruta 210 bar

Bruksanvisning Art Målarspruta 210 bar Bruksanvisning Art. 9047383 Målarspruta 210 bar Beskrivning: 220V målarspruta för målning med färg och träskydd. Levereras komplett med motor, kolvpump, sugslang, tryckslang och färg pistol. Målarsprutan

Läs mer

Beachcomber Hot Tub Bruksanvisning. det GRÖNA spabadsföretaget

Beachcomber Hot Tub Bruksanvisning. det GRÖNA spabadsföretaget Beachcomber Hot Tub Bruksanvisning det GRÖNA spabadsföretaget GRATULERAR TILL KÖPET AV DITT BEACHCOMBER SPABAD! Spabadet är en investering i din hälsa och lycka. Ditt Beachcomber spabad kommer att ge dig

Läs mer

INSTRUKTION RAM-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1. Sid 1

INSTRUKTION RAM-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1. Sid 1 INSTRUKTION RAM-R Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag i branschen

Läs mer

Bruksanvisning Denver Earl Dallas

Bruksanvisning Denver Earl Dallas Bruksanvisning Denver Earl Dallas Grattis till ditt nya utespa från OBS! Vid start av ditt nya spa, tag loss filtrena och avlägsna skyddsplasten innan du startar ditt spa. Balboa BP6013 G1 - Series Bruksanvisning

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR MASSAGEBADKAR MODELL: BT-65100RIL Tack för att du valt ett massagebadkar från Bathlife. Läs instruktionerna noga före installation och bruk. Innan installation, vänligen läs igenom avsnittet

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärme.

Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Hur fungerar fjärrvärmecentralen i min villa? Vi tillverkar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vattnet går via nedgrävda ledningar till din bostad och in

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral

Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral Så här fungerar fjärrvärme centralen i din villa Vi producerar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vatt net går via nedgrävda led ningar till din bostad

Läs mer

Klor och Bromin manuellt tillsatt

Klor och Bromin manuellt tillsatt Klor och Bromin manuellt tillsatt Det absolut viktigaste i all rening av vatten är att vi har ett korrekt ph värde. Om ph är för lågt eller för högt, så kan inte klor eller Bromin arbeta på ett bra sätt.

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort serien.

Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort serien. Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort serien. 2011:4 Var snäll och fyll i uppgifterna nedan och bevara dem för framtida kontakter Köpare: Adress: Postnr: Postadress: Spamodell: Serienr:

Läs mer

VARM/KALL LUFT BEFUKTARE

VARM/KALL LUFT BEFUKTARE DS 035:0605 VARM/KALL LUFT BEFUKTARE KCC CF-900 Läs denna manual innan användning och spara den för att kunna gå tillbaka och i läsa den. VIKTIGA SÄKERHETS INSTRUKTIONER Vid användandet av en elektronisk

Läs mer

GRATTIS TILL DITT NYA SPABAD!

GRATTIS TILL DITT NYA SPABAD! GRATTIS TILL DITT NYA SPABAD! I denna folder hittar du väsentlig information om uppstartsprocessen, skötsel, garantier och annan nyttig information. Sätt dig ned i lugn och ro och läs igenom denna, så

Läs mer

Grattis! Vid frågor var vänlig kontakta oss på mejl eller tfn eller via

Grattis! Vid frågor var vänlig kontakta oss på mejl eller tfn eller via ' INNEHÅLL Grattis! Mycket roligt att du har valt ett South Seas Spa från Artesian Spas! Vi vet att du kommer att uppskatta ditt nya spa. Att bada spa är inte bara avkopplande och roligt, utan även ett

Läs mer

KORVGRILL. Installations- och användningsanvisningar

KORVGRILL. Installations- och användningsanvisningar KORVGRILL HD1 HD2 HD4 Installations- och användningsanvisningar S/N: Rev.: 2.0 Bästa kund, Vi gratulerar till att Ni valde en Metos-apparat för Era köksaktiviteter. Ni gjorde ett gott val. Vi gör vårt

Läs mer

Quickguide. Spabad Swimspa SPA KOMPAGNIET SKANDINAVISK DESIGN OG KVALITET

Quickguide. Spabad Swimspa SPA KOMPAGNIET SKANDINAVISK DESIGN OG KVALITET Quickguide Spabad Swimspa 1 Uppstart När spabadet aktiveras för första gången visas några olika konfigurationsinställningar på displayen och därefter går den över i startläge. Under uppstarten visas Priming

Läs mer

Fouling? Don t fight it. Release it.

Fouling? Don t fight it. Release it. Fouling? Don t fight it. Release it. Upptäck HEMPEL:s senaste innovation och tekniska landvinning nya SilicOne bexäxningssläppande silikonbottenfärgssystem! + + Grundfärg Silikongrundfärg Silikonbottenfärg

Läs mer

Dokumentnummer: Bruksanvisning. Utgivningsdatum/ Revidering Sida: 1 LUFTKONDITIONERING. Användarhandbok

Dokumentnummer: Bruksanvisning. Utgivningsdatum/ Revidering Sida: 1 LUFTKONDITIONERING. Användarhandbok Sida: 1 Användarhandbok Sida: 2 Innehåll Användning... 3 Säkerhet... 3 Komponenter... 4 Kontrollpanel... 5 Till / från... 5 + / - tangenter... 5 Driftläge... 5 Vattennivå... 5 Fjärrkontroll... 6 Tangenter

Läs mer

Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER. Digital elektronisk timer 11/14

Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER. Digital elektronisk timer 11/14 Installations- & Servicemanual D-LUX TIMER Digital elektronisk timer 11/14 ANVÄNDNING D-LUX Timer produceras med SMT (Ytmontering Technology), ger bättre prestanda och konsekvens i vår tillverkningsprocess.

Läs mer

SPABAD B R U K S A N V I S N I N G

SPABAD B R U K S A N V I S N I N G SPABAD BRUKSANVISNING OBS! LÄS NOGA IGENOM INSTRUKTIONERNA OCH FÖLJ DEM FÖREBYGGANDE AV RISKER FÖR BARN 1. För att minska risken för personskada för barn: låt aldrig barn använda spabadet ensamma utan

Läs mer

DRAFTLINE - RENGÖRING AV ÖLANLÄGGNING

DRAFTLINE - RENGÖRING AV ÖLANLÄGGNING Vad är Draftline? Draftline är ett rengöringsmedel för Fatölsanläggningar. Det är basiskt och löser mycket effektivt upp organiska ämnen, t.ex. beläggningar i en ölslang. Draftline innehåller kemikalier

Läs mer

2. Byt ut batterierna i fjärrkontrollen (du behöver inte fjärrkontrollen för att använda enheten - det är upp till dig)

2. Byt ut batterierna i fjärrkontrollen (du behöver inte fjärrkontrollen för att använda enheten - det är upp till dig) Komma igång - SÄKERHETSINFORMATION : Bör inte användas av kvinnor i den första perioden av graviditeten, av personer som är utrustade med en pacemaker eller annan inopererad medicinsk enhet, eller någon

Läs mer

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation. MODELL: EKERÖ MÅTT: 1700*800*680mm

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation. MODELL: EKERÖ MÅTT: 1700*800*680mm Lertagsgatan 8 69434 Hallsberg 019-125580 info@badspecialisten.se www.badspecialisten.se Massagebadkar Instruktionsmanual för användning & installation MODELL: EKERÖ MÅTT: 1700*800*680mm Kära kund, Tack

Läs mer

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral Avluftning värme Värmeväxlare värme Reglercentral Ställmotor värme Expansionskärl Tryckmätare Värmeväxlare varmvatten Reglerventil varmvatten Cirkulationspump Säkerhetsventiler Mätare Påfyllningsventil

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet

AT Multifunktionell luftbehandlingsenhet AT-5461 Multifunktionell luftbehandlingsenhet Säkerhet Läs och spara dessa instruktioner Utrustningen kan användas av barn från 8 år och uppåt och personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga

Läs mer

För att bevara produkten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa bruksanvisningen!

För att bevara produkten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa bruksanvisningen! Översatt från engelska av Elisabeth Gustavsson Universaltermostat UT 100 Bruksanvisning Artikelnummer 615910 Denna bruksanvisning hör till produkten. Den innehåller viktig information om driftsättning

Läs mer

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation. MODELL: STYRSÖ 170 MÅTT: 1700*1200*680mm

Massagebadkar. Instruktionsmanual för användning & installation. MODELL: STYRSÖ 170 MÅTT: 1700*1200*680mm Lertagsgatan 8 69434 Hallsberg 019-125580 info@badspecialisten.se www.badspecialisten.se Massagebadkar Instruktionsmanual för användning & installation MODELL: STYRSÖ 170 MÅTT: 1700*1200*680mm Kära kund,

Läs mer

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 120516 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB,

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL Elpatron MOA för Epecons handdukstorkar. ver MOA

ANVÄNDARMANUAL Elpatron MOA för Epecons handdukstorkar. ver MOA ANVÄNDARMANUAL Elpatron MOA för Epecons handdukstorkar ver.2015.12 MOA Säkerhetskrav installation 1. Montering och anslutning av elpatronen ska endast utföras av en kvalificerad installatör. 2. Anslut

Läs mer

MANUAL SPABAD. TRIAL MODE a valid license will remove this message. See the keywords property of this PDF for more information.

MANUAL SPABAD. TRIAL MODE a valid license will remove this message. See the keywords property of this PDF for more information. MANUAL SPABAD Spabad Serienummer: Grattis till ditt Spabadköp! Vi önskar dig mycket nöje, avslappning, hälsa och välmående vid användning av ditt spabad. Manual: Spabad Venus, Merkurius, Jupiter, Galaxy

Läs mer

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING VATTENKOKARE BRUKSANVISNING MODELL: BKE1700 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda kokaren och spara den för framtida behov. SÄKERHET! 1. Läs anvisningarna före användning. 2. Kontrollera

Läs mer

Alfa Lavals rengöringsmetoder for värmeväxlare.

Alfa Lavals rengöringsmetoder for värmeväxlare. Alfa Lavals rengöringsmetoder for värmeväxlare. Ulf.Grevillius@AlfaLaval.com Portfolio management /EPSi 01/11/2010 Innehåll Allmänt Sida Miljöbestämmelser och CIP 3 Säkerhetsföreskrifter 4 Varför använda

Läs mer

KYL-/FRYSBOX 12/24/230V

KYL-/FRYSBOX 12/24/230V KYL-/FRYSBOX 12/24/230V Bruksanvisning HN nr. 8896 Lycka till med Er nya kylbox kom ihåg att noggrannt läsa igenom denna bruksanvisning före användning och spara den för eventuellt senare bruk. Kylboxen

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Bruksanvisning Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Cirkulerande varmvattensystem Aqualine Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem för frostskydd av vattenkoppar

Läs mer

Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2

Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2 Användarhandbok för trådlös bilenhet (CK-1W) 9355972 Utgåva 2 TYPGODKÄNNANDE NOKIA CORPORATION tar fullt ansvar för att produkten CK-1W uppfyller föreskrifterna i följande direktiv: 1999/5/EC. Typgodkännandet

Läs mer