Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldre och Handikappomsorg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldre och Handikappomsorg"

Transkript

1 Resultatrapport Järfälla Kommun Äldre och Handikappomsorg Aktuell grupp: Total

2 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver man löpande utveckla verksamheten. Genom att ställa ett antal fokusfrågor till ett urval av brukare varje månad kan varje område få en indikation på hur arbetet utvecklas.

3 Ert resultat denna månad jämfört med Järfälla denna månad

4 Ert samlade resultat jämfört med Järfälla kommun samlade resultat

5 Har endast att hemtjänsten ring på morgonen. Upplever att hemtjänsten glömmer att ringa 1 gång varannan veckan. Det kan han stå ut med. Det var struligt tidigare då han hade fler tjänster via hemtjänsten så som städning och matlagning. Upplevde problem då personalen inte kunde tillaga den mat som önskades. Handling, städning, tvättning. Generellt nöjd. Ibland så blir det lite krångligt med handlingen, då folk improviserar lite i handlandet. Önskas en liten grönsak så kommer det en stor, vilket gör att brukaren får betala mer och kasta den eftersom det blir för mycket. Personalen slarvar ofta med tvätten när den är klar, viker den inte ordentligt. Önskar att ibland få lite extra städning emellan åt. Personalen gör oftast bara exakt de som de ska. Är en skåplucka smutsig tar man inte tid till den, tyvärr. Tycker inte de städar särskild bra. De saknar engagemang och verkar inte gilla sitt jobb.

6 Jag är väldigt nöjd men skulle önska de hade mer tid att prata med mig, de är så noga med att utföra sina uppgifter men har knappt tid att prata, det saknar jag! Supernöjd!! Att personalen fick gå på systembolaget hade varit fint. Det är olika personer varje gång med olika typer av kompetens. Ibland är det under sjuksköterskor och ibland vård biträden. Jag föredrar så klart sjuksköterskor. Alla borde ha ID-brickor som kommer till mig, inte alla har det. Mina förbättrings förslag för att förbättra verksamheten: 1. Alla bör få undersköterskor examen 2. Högre lön

7 jätte nöjd. är alltid samma person det är så bra. Städning, handling och ledsagare. Samma person som kommer varje dag. Städning. Generellt väldigt nöjd. Önskar gärna att det skulle vara samma person(er) som kom eftersom det är skönt att lära känna människor och kunna lite på dem. Önskar att städarna var lite mer erfarna och att det kanske kan bli en undersköterska som städer eftersom att man då kan ha kvar personen i framtiden när det behövs mer hjälp. Det går ofta lätt och smidigt, brukaren lämnar hemmet vid städningen och det är klart när hon kommer hem igen.

8 Städning Missnöjd med städning i ganska stor utsträckning. Upplever att det ofta blir slarvigt gjort. Personalen har bråttom därifrån. Det vore trevligt om man hade samma personal som kom, det är besvärligt att behöva ge instruktioner varje gång de kommer. Brukaren tycker även att det är konstigt att endast två av tre rum städas. Jättenöjd och känner att hemtjänsten är flexibla om brukaren behöver hjälp med något speciellt. Hjälp med hygien och städning. Mycket missnöjd med tiden då hemtjänsten kommer eftersom personen i fråga ej upplever att den får vara med och bestämma utan att hemtjänsten dyker upp lite när det funkar bäst. Brukaren får ofta ringa och fråga när på dagen de tänker komma, brukaren tycker att det är jobbigt att planera sina aktiviteter dessa dagar.

9 Om det är något som inte fungerar så ringer jag direkt till kommunen. Det är väldigt rörigt. Det är olika personer hela tiden och jag måste ge instruktionerna på nytt. Det vet inte hur man tvättar eller kommer in i tvättstugan. Jag tycker inte det är bra som det är nu, Atendo var mycket bättre. Tvätt och handling. Mycket nöjda med personerna som kommer hem och utför arbete hos dem. Mindre nöjda med handläggare eftersom de inte förstår deras önskemål (brister i språket mellan parterna). Talade med brukarens respektive.

10 Maten är den stora frågan, den är inte alls bra. Fick ett brev hem från hemtjänsten att den skulle förbättrats, men maten har inte blivit bättre. Lite rörigt nu när attendo har slutat och kommunen taigt över. Det är olika personer hela tiden, inte så jätte farligt men lite rörigt. Är generellt nöjd men tycker det är jobbigt att personalen kommer ett par timmar efter utsatt tid. Det blir krångligt att planera en promenad på en söndag t ex. Önskvärt att få samma personal som kommer (hade det förut).

11 Får hjälp med att handla mat. Det går fint. Är supernöjd över sin hemtjänst. Det rullar på och man behöver inte ha koll, det bara funkar. Det finns en del språk svårigheter men det är skönt att det är samma person som kommer varje gång.

12 Den här byrån är jätte bra både kontaktpersonen och flickan som kommer till mig. Hon gör det lilla extra! kort tid till städning och tvätt, vilket gör att den ibland kanske blir lite halvdan. allmänt nöjd med hemtjänsten. Parkeringskort bör de ha så de kan parkera bilen utan besvär.

13 Personen som kommer till mig är lite av en tidsoptimist så hon tenderar att komma försent ibland men då säger jag till. Ja hon kan pratat på polska vilket är jätte bra Hon känner att tiden inte räcker till, personalen hinner inte göra allt som måste göras på den utsatta tiden. Då måste personalen stanna kvar längre och inte få betalt för den tiden. Hon är handikappad och ibland måste mer saker göras än vad som står på schemat eller tar det längre tid än väntat. Så mer tid!

14 Jag har svårt att höra vad hon säger, det kan bero på min hörsel men det är lite svårt med hennes dialekt. Men annars det bästa hon har haft på länge, och det är samma person det gillar hon. De personalen som kommer på helgerna har varit lite sisådär med. De har inga skyltar, dåligt med pennor och material med sig. Men ordinarie har funkat bra. Städning 1 timme/vecka. Supernöjd! "Jag har jättehärliga tjejer som kommer till mig!"

15 Handling någon gång i veckan. Supernöjd med Proffssystrarna inte nöjd med kommunen (som hon hade tidigare). Jätteglad att samma person kommer varje gång. Här finns det en jättefin berättelse om engagemanget hos medarbetaren som ej är så insatt i svenska maträtter och matvaror men pga sitt engagemang fotograferar hon allt i kylen så att det verkligen ska bli rätt. Städning Upplever ofta att städningen blir slarvig av vikarier och extra-jobbare. Fast personal gör ett bra jobb. Brukaren upplever att det är mer vanligt än ovanligt att personalen ej har brickor/legitimation med sig. Berättade en historia om en i personalen som inte hade sin bricka med sig och vid frågan om hen kunde uppvisa legitimation avfärdade man det lite nonchalant. Generellt skeptiskt och missnöjd till hemtjänsten. I framtiden kommer det kräva att brukaren får samma personal som återkommer. Tvätt/städ/allt i allo. Supernöjda, "är så glad att jag får tårar i ögonen över hur bra allt har sköts sen jag kom från sjukhuset"

16 Vår endast mat hemkörd. Tolkade det som att brukaren ibland kan tycka att maten halvbra. Brukaren är generellt jättenöjd. Önskar att personalen kanske har någon typ av bricka på sig för att kunna känna igen dem bättre. Vill ha en bestämd tid, får olika tider varje gång. Behöver också hjälp att gå ner för trappan. Fungerar bra, hon har till och med tid att prata en kortis.

17 Städning och tvättning Helt okej nöjd. Upplever att personalen "sitter av" den tiden som blir över, tycker att personalen kan städa något extra då t ex. Tvätten är ofta blöt när den kommer upp fån tvättstugan. Brukaren tycker även att det är jobbigt att det alltid är olika personer som dyker upp. Städning och fönsterputsning (1/ggr per år) Är generellt jättenöjd. Kommenterade att det i broschyren om vilka uppgifter hemtjänsten kan utföra så ingår det svabbning av golven och det gjordes inte senast. "Om de inte gör som jag säger ringer jag till kommunen!"

18 högt blodtryck, ramla, osäker, balansen. Städning/tvättning/handling och besök morgon och kväll. Generellt jättenöjd. Önskvärt vore väl att få samma människor som kommer till brukaren. Brukaren upplever att det nästan alltid är olika. Disk/städning, hjälp med lite morgonrutiner. Är generellt nöjd men upplever att personalen ibland inte är utbildad då brukaren får tala om hur saker ska göras. Ibland upplever brukaren också att personalen inte är helt kunnig i hur städning och matlagning går till. Städningen görs även lite slarvigt, personalen vill oftast göra klart den snabbt.

19 Jätte nöjd Anhörig som besvarade frågorna Får hjälp med promenader. Är generellt jättenöjd med hemtjänsten. Irriterad på en del, de har nyckel och går in. De ringer ej på dörren, det gör mig irriterad. inte bara låsa upp och gå in. Är synskadad. bättre: få ungefär samma personal jämt, mindre ombyten. Gamla vanliga från början.

20 Städning, fönsterputs, färdtjänst Upplever att det är mycket växlingar av personal, ibland blir det lite jobbigt att få ge instruktioner etc. Önskar även att fönsterputs sker minst 2 gånger per år. Är generellt jättenöjd med sin hemtjänst. Punktligheten kan förbättras, ibland kommer de försent eller inte alls. Det försvårar för mig då jag behöver hjälp att ta medicin. Och det är ju också sent att äta lunch bara för att de är försenade. Det är olika personer varje gång. Tycker det borde vara samma istället, kan väl inte vara så krångligt att få till? Tycker de ska presentera sig när det kommer i dörren.

21 Städning fungerar sådär. Vilja ha samma person. Städa lite nogare, mer flexibel. Är generellt sätt nöjd. Men det är mycket strukturproblem. De kommer försent, dyker up fel dagar och ibland ringer de inte och meddelar mig det. Det känns inte alls tryggt för mig. Pennan som de har för att skriva ner tiderna kan man inte lita på. Darrar de lite på fingrarna så blir det fel. Jag har fått en räkning på betydligt mer än vad de har jobbat. Jag har olika personer varje gång, jag skulle mycket hellre ha samma person som kommer. Tycker även det är svårt när de inte pratar ordentlig svenska, jag hör dåligt och det blir svårt att kommunicera. Är hel nöjd. Tycker inte alla presenterar sig men då brukar jag fråga det istället.

22 De är olika personer varje gång tycker de borde vara samma person. Jag får tillsyns städning var tredje vecka, hjälp med tvätt och handling. Jag trivs bättre nu när jag oftast har samma tjej som kommer. Men ibland kommer vissa som inte ens presenterar sig eller säger hej ens. Det är inte så trevligt. Skulle kunna vara lite noggrannare med städningen. Lite mer passion.

23 Det är trevligt att jag får ljudböcker av kommunen eftersom jag inte kan läsa. har bara haft en som kommit hittills så svårt att göra en bedömning. Sjukhuset har bestämt övermitt huvud att jag jag skulle ha hemtjänst. Jag har sagt upp dem för jag behöver ingen hjälp.

24 Tycker att allt fungerar bra. De har bara en person som kommer vilket är skönt och de har bra kontakt. längre tid, måste förklara varje gång. Det är för många olika personer som kommer. Jag har fått lovat av min handläggare att jag ska få en person men det har jag inte fått.

25 Jag har avtalat 1,5 timme men de städar bara i 1 timme. Detta är konstigt tycker jag. Vi ska få ett nytt beslut om tvätthjälp men hittills tycke vi att det fungerat bra. Allt funkar bra

26 Tycker det kommer väldigt mycket olika personer. Det skulle betyda jätte mycket ifall det ivarje fall var ett team av samma personer. De är väldigt varierande på personalen som kommer. Vissa städar väldigt ordentligt medan andra kan vara väldigt slarviga. Tex som bör man lyfta lite på mattkanten och dammsuga. Jag har fått en person nu som kommer och det är helt fantastiskt!

27 Vi behöver fler timmar men detta har jag lyft med min hemtjänst Vi har alltid samma person vilket är oerhört skönt men vi har lite svårt att säga till, städningen blir ju inte riktigt så som om man skulle gjort det själv tyvärr. Men annars kan man inte klaga på något. De går alldeles för snabbt tycker de kan stanna ett tag efter det är klara så det inte bara springer iväg.

28 Hade haft hemtjänsten i bara några veckor men är mycket nöjd. Allting fungerar bra. Han hade behövt med aty frosta av frysen och han undrar om det ingår? Tiden räcker inte till, min sjukdom har blivit värre och de räknar inte med att det numera tar längre tid att göra allt (klä på sig, äta osv.) Jag behöver verkligen längre tid och så vill jag helst en och samma person som kommer. Jag känner mig inre trygg när det är olika personer. Det är olika personer varje gång. Vissa är trevliga men andra kan vara riktigt otrevliga.

29 Svenska, skriker, kallar kunden saker (gammal kärring), Slarvar bort nycklar. Ursäkter. "jag skulle inte önska hemtjänst från Järfälla kommun till min värsta fiende" Just nu sen ett år tillbaka fungerar det bra. Jag har numera 4 olika personer som kommer och hjälper mig. De är väldigt snälla och jag känner mig trygg med dem. Tidigare har jag haft väldigt varierande personer bra och mindre bra.nu när jag har samma tycker jag det är bra. Tidigare har jag haft samma person men nu har hon slutat, nu har jag 3 olika personer som kommer vilket jag inte föredrar.

30 De kommer varje dag kan tycka att de behöver mer tid. kort tid, Städ och handling. Detta kan vara er mest nöjda kund! Personalen slarvar aldrig, frågar och tar sig alltid tid att prata med kunden och ser till att hon är nöjd innan de går vidare.

31 Det fungerade sådär i början. Fick byta personer 3 gånger innan det fungerade. Maten i matlådorna tycker jag är dålig kvalitet för det jag betalar och inte speciellt god. Jag tycker det är konstigt att det inte kan städa balkongen, den blir ju också skitig. Fönsterputs kan vara mer än en gång per år. Jag kommer också behöva hjälp med att skotta fram bilen när det snöat och det får jag inte. Tycker det har varit väldigt krångligt. Städningen håller inte särskilt hög kvalitet. Jag måste ofta säga till att tex det är fortfarande fläckar i badkaret eller på golvet efter de har städat. Då fixar de oftast till det men man måste ju säga till hela tiden. Krångligt att byta dagar om något har kommit upp också. så tacksam att hon numera har samma personer som kommer.

32 Lyfter upp kunden ur sängen flera gånger om dagen. Jag har haft tur, är väldigt bra Det är väldigt olika kvalitet på de som kommer och stor variation av personal styrka. Jag har allergier och behöver verkligen noga städning bl.a. städning av sängen, men det är väldigt få personer som förstår det. Jag måste säga till varenda gång. Har en förbättrings ide: Det kan vara så att man inte alltid behöver städning, kan man inte använda den här 1,5 h på det man har behov av. Tex så skulle jag behöva få köpt medicin på Apoteket, att de istället hjälper mig med det jag har behov av än att städa en lägenhet som inte är smutsig? Om det händer något på en kväll eller helgen så skulle det kännas bra om det fanns någon man kan ringa. Nu får man inte tag på någon.

33 Kommunikationen mellan mig och flretget är inte så bra då jag bytta tid för jag skulle ha en operation. Men sen kom det på den tiden som jag hade bytt bort och undrade var jag var? Det är dålig kommunikation. I mitt kontrakt står det även att jag ska få samma person i den mån det går, men jag har ju haft olika personer var enda gång. Det är även slarviga i städningen, tar inte bort stolar, lyfter inte på matt kanter. Jag har ju varit "husmor" själv och vet hur man städar. Handlandet, har varit lite krångligt hur vi ska göra med betalningen. Först fick de mitt COOP kort men problemet har varit att jag går och handlar själv också och då behöver jag de osv. Städningen tycker jag också är sådär. De verkar inte veta att man måste dammsuga runt mattkanterna för där samlas massa damm. Kan ju tycka att de kan få en utbildning så att alla vet vad de ska göra. Tycker det kan städa oftare hemma hos oss exempelvis dammsuga eller sopa golvet. Det ingår i avtalet men jag måste hela tiden säga till dem att vi behöver den hjälpen med.

34 Maken svarade pga dålig hörsel Städning var tredje vecka Kommunen ringer aldrig om de blir sena, privata företagen ringde för för minsta lilla och det kändes bättre. Städning var tredje vecka Är jättenöjd med hemtjänsten Jag tycker att tiden inte räcke till. De behöver få mer tid för att uträtta alla sysslor.

35 Tycker det fungerar sådär. Det är väldigt varierande på kvaliteten på städningen. Vissa städar bra och vissa städar dåligt. Vissa skyndar sig och springer iväg så fort det är klara även fast det är innan tiden är slut. Tycker de behöver en ordentlig städutbilning så kvaliteten blir mer jämn och så vill man ha mer samma personer. Läggning morgon och kväll En del är lite outbildade, stor variation på de som kommer och det är lite jobbigt. Får matlåda varje dag. Lite hjälp med tvättmaskinen någon gång i månaden. Är jättenöjd med hemtjänsten. Tycker maten har bra variation och är god, "jag blir väldigt pigg av den"

36 Jag skulle vilja att de hör av sig och meddelar vilken tid de kommer till mig och om de är försenade. Kvaliteten på städningen skiljer sig väldigt mycket. Vissa är noga och andra är ganska slarviga. Har tre olika nu och det är alltid skönt att det kommer någorlunda samma personer. Handling och städning. Är nöjd men upplever generellt att det är lite struligt med tider, när personalen ska komma. Kunden tycker även att det är jobbigt att det är variation mellan personalen som kommer.

37 Har haft samma person i 16 år så för mig fungerar det väldigt bra. Är ganska nöjd. Jag skulle behöva lite mer tid, de har förkortat tiden och det gör att personalen inte hinner med.

38 Städning En kund som är nöjd med sin hemtjänst men upplever att en del av personalen inte kan använda städutrustningen t ex använda en dammsugare rätt. Har samma person, så jag är mycket nöjd. Tycker att egentligen ingenting fungerar bra. Det är olika personer varje gång, många är nya och vet inte hur saker och ting fungerar. Jag måste förklara varje gång vad som ska göras osv. Det är förskräckligt jobbigt. Ibland kommer de inte i tid, jag kan sitta en hel timme och vänta när jag ska få hjälp att bli duschad. Det kommer liksom när de känner för det. Det hör inte av sig och meddelar att de är sena.

39 Städning Jobbigt med olika, ingen känner till någonting, man får berätta och instruera hela tiden. Efter att kommunen övertog antendo så tycker jag att det blivit rörigt med personalen. Det är fler ny personal som inte kan rutinerna och detta blir rörigt för mig. Har inte varit med och bestämt om städningen. Det står i paketet man köper vad som ingår i städningen. Tycker vissa är lite för mycket inrutade och gör ingenting annat än de måste. Önskar att jag kunde få en och samma person, har för mig att jag var lovad det men nu är de olika varje gång.

40 Skulle vilja att de kom var fjortonde dag istället för var tredje vecka. Tycker att de borde få en bas information eller en kortare utbildning inför yrkes starten. Kvaliteten på städningen är väldigt varierande oh det är till exempel några som inte ens vet hur en dammsugare fungerar när de kommer. Det känns ju konstigt att man betalar för en tjänst så kan de inte ens utföra tjänsten? Skärpning! Mycket nöjd

41 Har en person som hjälper henne med städningen (Elvira). De har gjort en överenskommelse med hennes chef och Elvira att de får komma överens tillsammans med varandra vilka tider som passar dem båda. "Min Elvira, hon är fantastisk". Är nöjd dock skulle jag vilja att de stannade lite löngre för jag behöver mer hjälp. Slutade med Delux sen en månad tillbaka och har börjat med Nordisk hemtjänst. Delux kunde varit bättre med planeringen, vilka som kommer och när de skulle komma osv.

42 De är lite mycket olika personer. De bord eha en legitimation eller en namnbricka. Då skulle jag känna mig tryggare. Generellt sätt borde de få bättre arbetsveckor, de är så stressade. Hade hemtjänsten för att hon hade problem med en hand. Men nu har handen blivit bra igen och hon har då sagt upp hemtjänsten. Men den fungerade väldigt bra så länge hon hade den.

43 Frågorna Nedan visas de frågor som ställs via telefon till brukarna 1. Har personen hemtjänst? Ja Nej, personen uppger att de inte har hemtjänst 2. Känner du till när hemtjänsts skall ska komma hem till dig (enligt genomförandeplanen)? Ja Ibland Nej 3. Har du fått vara med och bestämma när de skall komma? Ja Delvis Nej 4. Kommer hemtjänsten på de tider ni har kommit överens om i genomförandeplanen? Nästan alltid Ibland Sällan 5. Hör de av sig till dig om de inte kommer på den tid de har kommit överens om? Nästan alltid Ibland Sällan 6. Är du och hemtjänstpersonalen överens om hur städningen hemma hos dig skall utföras? Ja, helt överens Delvis Nej Har ej städning 7. Följer hemtjänsten den överenskommelse ni har i genomförandeplanen? Nästan alltid Oftast Ibland 8. När personalen kommer hem till dig, presenterar de sig på ett sådant sätt att du känner dig trygg? Ja Delvis Nej 9. Frågar personalen om du är nöjd innan du går? Nästan alltid Ibland Sällan

44 Kontakt För frågor gällande resultatet kontakta oss Emilia Sydfors

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg Resultatrapport Järfälla Kommun Äldreomsorg Aktuell grupp: Total 2015-09-30 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver man

Läs mer

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldre och Handikappomsorg

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldre och Handikappomsorg Resultatrapport Järfälla Kommun Äldre och Handikappomsorg Aktuell grupp: 2015-12-22 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver

Läs mer

Jämförelse svar från 2017 (redigerad)

Jämförelse svar från 2017 (redigerad) Jämförelse svar från 2017 (redigerad) 1. Antal svarande: 110 (N=13) (N=29) (N=15) (N=18) (N=35) 13 0 0 0 0 0 29 0 0 0 0 0 15 0 0 0 0 0 18 0 0 0 0 0 35 2. Kön Antal svarande: 105 (N=13) (N=28) (N=12) (N=18)

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013. 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat

Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013. 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013 Totalt ligger svarsfrekvensen på 73% Svarsfrekvensen på fråga

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Delaktighet

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Delaktighet Bilaga 3. Samtliga kommentarer till frågorna om DELAKTIGHET Härnösands kommun -Beror tyvärr ofta på hur påstridig o stark brukaren och dess anhöriga är. -vi är i minsta detalj planerad i tid och det gäller

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed Hemliga Clowndocka Yara Alsayed - Olivia vakna! Du kommer för sent till skolan, ropade mamma. - Ja jag kommer. Olivia tog på sig sina kläder och åt frukosten snabbt. När hon var klar med allt och står

Läs mer

Kvalitetsundersökning inom hemtjänsten i Vantör 2005

Kvalitetsundersökning inom hemtjänsten i Vantör 2005 Äldre- och handikappomsorgen V A N T Ö R S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G Sid 1 2005-11-23 Kvalitetsundersökning inom en i Vantör 2005 Enkätundersökning till i Vantör med insatser från Undersökning

Läs mer

Individuell uppföljning i ord boende 2016

Individuell uppföljning i ord boende 2016 Individuell uppföljning i ord boende 2016 1. Antal svarande: 93 15 0 0 0 0 0 26 0 0 0 0 0 12 0 0 0 0 0 11 0 0 0 0 0 29 2. Kön Antal svarande: 90 (N=14) (N=26) (N=11) (N=10) (N=28) Kvinna 6 18 10 5 20 Man

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2013-12-16 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(11) Omvårdnadstjänster Genomförande och respons Undersökningen

Läs mer

Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten

Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten Exempel på genomförandeplan i hemtjänsten Delaktighet Kunden har varit delaktig i upprättandet av genomförandeplanen Övriga deltagare Anna Andersson Kontaktman Lotta Svensson Dotter Utredning ICF-test2

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 23 34,8 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0

Läs mer

Riktlinje. modell plan policy program. regel. rutin strategi taxa. för biståndsbedömning av hemtjänst ... Beslutat av: Socialnämnd

Riktlinje. modell plan policy program. regel. rutin strategi taxa. för biståndsbedömning av hemtjänst ... Beslutat av: Socialnämnd modell plan policy program Riktlinje för biståndsbedömning av hemtjänst regel rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Socialnämnd Beslutandedatum: 2018-02-28 23, reviderad 2018-09-26

Läs mer

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende

BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende BETYGSBOK ÄLDREBOENDEN 2017 Sammanställning och urval av Ris & Ros för respektive boende ALMEN - Jättebra - God mat - Bra personal - Fantastisk sjuksköterska - Fick en bra tid - Tacksam att mamma fick

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Intervju i Kävlinge med representanter för KPR

Intervju i Kävlinge med representanter för KPR Uppföljning av föreskriften om ledningssystem 2017-02- 1(5) Intervju i Kävlinge med representanter för KPR Deltagare: Bengt Nilsen och Leif Singbrant SPF och Håkan Eriksson PRO. Gun-bengt@telia.com Leif.singbrant@telia.com

Läs mer

Kungälvs kommun alla brukare 2009 EAS = Ej angivet svar per fråga Mv = medelvärdet beräknat på en skala från 1-5 där 5 är Instämmer helt

Kungälvs kommun alla brukare 2009 EAS = Ej angivet svar per fråga Mv = medelvärdet beräknat på en skala från 1-5 där 5 är Instämmer helt Kungälvs kommun alla brukare 2009 EAS = Ej angivet svar per fråga Mv = medelvärdet beräknat på en skala från 1-5 där 5 är Instämmer helt 1. Jag upplever att hemtjänstpersonalen är bra på att utföra den

Läs mer

Fjärdhundra hemtjänst

Fjärdhundra hemtjänst Fjärdhundra hemtjänst Vård- och omsorgsförvaltningen, Enköpings kommun 2019 Tack för att du valt att få din hemtjänst utförd av oss! Inom kommunen har vi lång erfarenhet av hemtjänst och vi har utbildade

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

Hummelsta hemtjänst. Välkommen till oss!

Hummelsta hemtjänst. Välkommen till oss! Hummelsta hemtjänst Välkommen till oss! Tack för att du valt att få din hemtjänst utförd av oss! Inom kommunen har vi lång erfarenhet av hemtjänst, vi har utbildade och erfarna medarbetare. Vi arbetar

Läs mer

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016

Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Garaget Resultat besöksnöjdhetsundersökningen Vt 2016 Fråga 1. Personalen lyssnar, förstår och respekterar mig. 64% 34% JA IBLAND SÄLLAN NEJ 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinna Man Eg.def

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Hemtjänst. Du är med och planerar. omvårdnad gävle

Hemtjänst. Du är med och planerar. omvårdnad gävle omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Hemtjänst Vem kan få hemtjänst? Funktionsnedsättning eller sjukdom kan göra att du behöver stöd och omsorg från andra för att leva ett bra liv i vardagen. Då kan du få

Läs mer

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten En sammanfattning av utvärderingen av införandet av Eget val ur ett brukarperspektiv Bo Davidson Linköpings universitet och FoU-centrum Under

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2017 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 63 enkäter i december 2017. Vi fick in 22 svar,

Läs mer

BrukareKFF_16_Lokalbokning

BrukareKFF_16_Lokalbokning BrukareKFF_16_Lokalbokning Kategori Jag har bokat lokal som privatperson för en förening 1 som privatperson 42 (34.15 %) 2 för en förening 81 (65.85 %) Svar 123 Kön Jag är kvinna man 1 kvinna 46 (37.1

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Den magiska dörren. Författare Deni saeed Den magiska dörren Författare Deni saeed Kap1 Hej jag heter Kristian. Jag är 10 år. Jag har en kompis, men han är inte riktigt min vän, jag är bara hans kompis för hans farsa är miljonär. Jag är lite rädd

Läs mer

Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006

Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006 Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006 Bakgrund I ett av de mål som formulerades i Socialplanen framhölls vikten av att undersöka vad äldreomsorgens brukare tycker om de insatser som ges.

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Möte om hemtjänsten. Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare. Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17. Hallunda Folkets Hus

Möte om hemtjänsten. Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare. Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17. Hallunda Folkets Hus 1 [6] Referens Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare Möte om hemtjänsten Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17 Plats Hallunda Folkets Hus Mahria Persson-Lövkvist, verksamhetschef för äldreomsorgen

Läs mer

Genomförandeplan Exempel på en genomförandeplan som utgår från exempelutredning

Genomförandeplan Exempel på en genomförandeplan som utgår från exempelutredning Genomförandeplan Exempel på en genomförandeplan som utgår från exempelutredning Lärande och tillämpa kunskap, allmäna uppgifter och krav, kommunikation Vad ska stödet innehålla: Att fokusera uppmärksamhet,

Läs mer

//: <',,..' -,-o- '2" z 7/ /alra./.2. r7,7 VIMMERBYKOMMUN OMSORGSFÖRVALTNINGEN BA. t00420

//: <',,..' -,-o- '2 z 7/ /alra./.2. r7,7 VIMMERBYKOMMUN OMSORGSFÖRVALTNINGEN BA. t00420 VIMMERBYKOMMUN OMSORGSFÖRVALTNINGEN BA t00420 Sammanställning resultat genomftirda enkäter till hemtjänsftagare 2010. Hemtjänsttagama fick göra bedömningar på en skala fran 1-5 på hur man upplever tjänstema

Läs mer

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Stöd i Sundbyberg För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Vem kan få stöd? Det finns en lag som kallas LSS. Det står för Lagen om stöd och service till

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Vardagsfärdigheter hos vuxna

Vardagsfärdigheter hos vuxna 1(6) Vardagsfärdigheter hos vuxna Lena Walleborn är arbetsterapeut på Aspergercenter för vuxna i Stockholm. Hon träffar dagligen personer som har svårigheter att klara av sitt vardagsliv. Med sina kunskaper

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Hemvården i Hjo kommun

Hemvården i Hjo kommun Hemvården i Hjo kommun Presentation av Hemvården Hemvården utför hemtjänstinsatser i ditt hem så som exempelvis städ, tvätt, inköp, personlig omvårdnad, tillsyn och hjälp vid måltider. Hjälpen utgår ifrån

Läs mer

Vad är boendestöd? När du ansöker ska du vara beredd på att ta emot stöd. Ditt boendestöd utgår från det beslut som du har fått efter din ansökan.

Vad är boendestöd? När du ansöker ska du vara beredd på att ta emot stöd. Ditt boendestöd utgår från det beslut som du har fått efter din ansökan. Boendestöd Vad är boendestöd? Här får du en kort information om vad boendestöd är och hur det kan fungera att få boendestöd. Du är med och planerar hur du vill lägga upp ditt stöd och vad som är viktigt

Läs mer

HEJ MAJA! Hoppas att det är bra med dig? Jag vill att du vet att du är min bästa vän och att jag vill det bästa för dig. Idag skriver jag detta brevet med handen eftersom du sitter ofta framför datorn,

Läs mer

Boendestöd. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Boendestöd. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Boendestöd VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är boendestöd? Här får du information om vad boendestöd är och hur det kan fungera att få boendestöd. Det är svårt att berätta exakt hur det

Läs mer

VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet.

VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet. VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet. Du har rätt till ett värdigt liv. I socialtjänstlagen finns en nationell värdegrund som gäller för all äldreomsorg i hela Sverige.

Läs mer

Utredning med anledning av rapporterad brist i omsorg, brist i tillsyn enligt 24 b LSS (Lex Sarah)

Utredning med anledning av rapporterad brist i omsorg, brist i tillsyn enligt 24 b LSS (Lex Sarah) UTREDNING 1 (5) Vår handläggare Lars Olsson, utredare Ert datum Er beteckning Utredning med anledning av rapporterad brist i omsorg, brist i tillsyn enligt 24 b LSS (Lex Sarah) Bakgrund Den 23 januari

Läs mer

Skolmåltider gymnasiet 2014. Standardrapport

Skolmåltider gymnasiet 2014. Standardrapport Skolmåltider gymnasiet 2014 Standardrapport Åbyskolan/Tegelbrukskolan 77,1% 189 Flygtekniska 22,9% 56 Svarande 245 Kille 54,5% 132 Tjej 45,5% 110 Svarande 242 Mycket nöjd 37,1% 91 Nöjd 46,9% 115 Varken

Läs mer

Servicetjänster. Vård- och omsorgsförvaltningens uppföljning, september 2017

Servicetjänster. Vård- och omsorgsförvaltningens uppföljning, september 2017 Servicetjänster Vård- och omsorgsförvaltningens uppföljning, september 2017 Innehåll Uppföljning av servicetjänster... 3 Bakgrund... 3 Servicetjänster... 3 Aktuella leverantörer... 4 Sammanfattning...

Läs mer

HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN

HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN HEMTJÄNST I KRISTIANSTADS KOMMUN Hemtjänst i Kristianstads kommun I den här broschyren kan Du läsa om vilket stöd Du kan söka från hemtjänsten i Kristianstads kommun. Målsättningen med hemtjänst är att

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Utvärdering av LSS Nattpatrull: För berörda verksamheter inom FO

Utvärdering av LSS Nattpatrull: För berörda verksamheter inom FO ÄRENDE NR 5 Bilaga VON 7// Utvärdering av LSS Nattpatrull: För berörda verksamheter inom FO Det är 7 verksamheter som är tillfrågade och som i uppstarten var berörda av införandet av nattpatrull Har det

Läs mer

Testversion Ej för ifyllnad

Testversion Ej för ifyllnad Hemtjänst för personer under 65 år svenska 1. Hemtjänsten i sin helhet Mycket missnöjd Ganska missnöjd Varken nöjd eller missnöjd Gasnka nöjd Mycket nöjd a. Hur nöjd är du sammantaget med den hemtjänst

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR. Verksamhetstillsyn av hemtjänsten i sex kommuner i Kalmar län. Meddelande 2005:17

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR. Verksamhetstillsyn av hemtjänsten i sex kommuner i Kalmar län. Meddelande 2005:17 LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR Verksamhetstillsyn av hemtjänsten i sex kommuner i Kalmar län Meddelande 2005:17 Verksamhetstillsyn av hemtjänsten i sex kommuner i Kalmar län Utgiven av: Meddelande

Läs mer

Genomförandeplan Exempel på en genomförandeplan som utgår från exempelutredning

Genomförandeplan Exempel på en genomförandeplan som utgår från exempelutredning Genomförandeplan Exempel på en genomförandeplan som utgår från exempelutredning 1. Lärande och tillämpa kunskap, allmänna uppgifter och krav, kommunikation Att fatta beslut, stödjande/ tränande insats

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Kvalitetsundersökning inom Rågsveds Äldrecentrum 2005

Kvalitetsundersökning inom Rågsveds Äldrecentrum 2005 Äldre- och handikappomsorgen V A N T Ö R S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G Sid 1 Kvalitetsundersökning inom Rågsveds Äldrecentrum 2005 Enkätundersökning till boende inom Rågsveds Äldrecentrum,

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning hemtjänst/lov våren 2012

Redovisning av brukarundersökning hemtjänst/lov våren 2012 Redovisning av brukarundersökning hemtjänst/lov våren 2012 Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare Nordanstigs kommun Kvalitets- och utvecklingsenheten 2012-04-25 Sammanfattning I denna redovisning presenteras

Läs mer

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5 Kapitel 2 - Brevet 6-7 Kapitel 3 - Nycklarna 8-9 Kapitel 4 - En annan värld 10-11 Albin Kapitel 5 - En annorlunda vän 12-13 Kapitel 6 - Mitt uppdrag 14-15 Kapitel 7 -

Läs mer

Skrivträning skriv olika sorters texter

Skrivträning skriv olika sorters texter Skrivträning skriv olika sorters texter form Regler för stor bokstav - namn - ny mening Skiljetecken - punkt - frågetecken - utropstecken - kommatecken Stycken - lämna en tom rad innehåll Det ska synas

Läs mer

Inkomna synpunkter och klagomål under perioden till

Inkomna synpunkter och klagomål under perioden till Inkomna synpunkter och klagomål under perioden 2014-03-01 till 2014-06-17 Äldreomsorg, Handikappomsorg, Individ- och familjeomsorg Sammanställning av inkomna synpunkter och klagomål under perioden 2014-03-01

Läs mer

Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma

Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Skellefteå kommuns hemtjänst är till för dig som behöver socialt stöd och omsorg för att kunna bo kvar hemma. Att få hemtjänst för första

Läs mer

MINI-enkäter Resultaten Resultaten av mini-enkäterna redovisas utifrån en mini-enkät i taget.

MINI-enkäter Resultaten Resultaten av mini-enkäterna redovisas utifrån en mini-enkät i taget. MINI-enkäter 2017 Sammanfattning I denna sammanställning redovisas resultatet av tre mini-enkäter inom olika områden; Bostad med särskild service, förskola och färdtjänst/skolskjuts. De som svarat är medlemmar

Läs mer

DU REPRESENTERAR MKB FASTIGHETS AB

DU REPRESENTERAR MKB FASTIGHETS AB Vi på MKB lovar våra kunder ett bra och trivsamt boende och det är en uppgift som vi bara kan lösa tillsammans med dig som entreprenör. Tillsammans med er ska vi se till att kunderna trivs, har det bra

Läs mer

Testversion. Ej för ifyllnad. Hemtjänst för personer under 65 år. 1. Inflytande Nej, 2. Brukar du kunna påverka vid vilka tider personalen kommer?

Testversion. Ej för ifyllnad. Hemtjänst för personer under 65 år. 1. Inflytande Nej, 2. Brukar du kunna påverka vid vilka tider personalen kommer? Hemtjänst för personer under 65 år 1. Inflytande, Sällan Ibland Oftast, alltid a. Brukar personalen ta hänsyn till dina er och önskemål om hur hjälpen ska utföras? b. Brukar du kunna påverka vid vilka

Läs mer

Riktlinje. modell plan policy program. regel. rutin strategi taxa. för biståndsbedömning av hemtjänst ... Beslutat av: Socialnämnd

Riktlinje. modell plan policy program. regel. rutin strategi taxa. för biståndsbedömning av hemtjänst ... Beslutat av: Socialnämnd modell plan policy program Riktlinje för biståndsbedömning av hemtjänst regel rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Socialnämnd Beslutandedatum: 2018-02-28 23 Ansvarig: Verksamhetschef

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till boende - resultat

Bilaga 1 Enkät till boende - resultat Kvalitetsuppföljning, Magnoliagården (2010-11-18) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till boende - resultat Urval På Magnoliagården finns åtta avdelningar, av dessa är fyra renodlade demensavdelningar. De boende

Läs mer

SÅ FÅR DU TILL EN BRA START

SÅ FÅR DU TILL EN BRA START SÅ FÅR DU TILL EN BRA START INFÖR START 1. FÖRBEREDELSER Du tjänar igen tiden sen VID INTRODUKTIONEN 2. PRAKTIKALITETER Var tydlig, övertydlig! Fem tips från arbetsgivare till arbetsgivare inför nyanställning

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Förkortad version av Dr Seuss saga The cat in the hat. Berättelsen är utan rim.

Förkortad version av Dr Seuss saga The cat in the hat. Berättelsen är utan rim. Förkortad version av Dr Seuss saga The cat in the hat. Berättelsen är utan rim. Häfte gjort av Skolgnistan. Får ej säljas vidare. http://skolgnistan.wordpress.com Idag så sken inte solen. Det regnade för

Läs mer

Publicerat med tillstånd Flickan jag älskar heter Milena Text Per Nilsson Bild Pija Lindenbaum Alfabeta 1998

Publicerat med tillstånd Flickan jag älskar heter Milena Text Per Nilsson Bild Pija Lindenbaum Alfabeta 1998 . Milena går i min klass. Hennes ögon är två svarta solar. Men hennes ögon ser mej inte. Jag finns inte för henne. Och det är det jag vill, mest av allt i världen: Jag vill finnas för Milena. 11 Det var

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT (BILAGA 1) Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-07-02 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med deltagare Genomförande och respons

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014

BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 Genomlysning av samtliga LSS-verksamheter samt boendestöd med undantag av daglig verksamhet Sammanställd juni 2014 Sammanfattning

Läs mer

1) Kön. 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb?

1) Kön. 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb? ) Kön Tjej 55 Kille 58 Annat 2 3 4 5 6 7 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb? Kommunens hemsida Skolan Kompisar via min kontaktperson Medlem där Möjligheternas plats Känner arbetsgivaren

Läs mer

STÖD OCH SERVICE FRÅN HANDIKAPPFÖRVALTNINGEN

STÖD OCH SERVICE FRÅN HANDIKAPPFÖRVALTNINGEN Stöd & Service STÖD OCH SERVICE FRÅN HANDIKAPPFÖRVALTNINGEN STÖD OCH SERVICE till dig som har en psykisk funktionsnedsättning -Team Psykiatri- STÖD OCH SERVICE till dig som har en intellektuell funktionsnedsättning

Läs mer

Örsundsbro hemtjänst. Välkommen till oss!

Örsundsbro hemtjänst. Välkommen till oss! Örsundsbro hemtjänst Välkommen till oss! Tack för att du har valt att få din hemtjänst utförd av oss! Inom kommunen har vi lång erfarenhet av hemtjänst och vi har utbildade och erfarna medarbetare. Vi

Läs mer

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida. Min bästa kompis heter Frida. Frida och jag brukar leka ridlektion

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin. Hej! Hej! Jag heter Lisa och jag är 11 år. Jag går på Valnötsskolan i Malmö. Min bästa kompis heter Vera. Hon är den bästa kompis man kan ha. Hon är så snäll och

Läs mer

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Antal inkomna svar: 31 av 43 möjliga Viktigast för upplevd kvalitet (=minst 50% av de svarande viktade påståendet): Jag

Läs mer

Joana startar eget ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR CARITA ANDERSSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Joana startar eget ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR CARITA ANDERSSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CARITA ANDERSSON ORDFÖRSTÅELSE privata hem (s 6, rad 1), hemma hos familjer, inte företag sällan (s 6, rad 3), nästan aldrig, inte ofta envis (s 7, rad 7), ger inte upp uppdrag

Läs mer

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg)

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Kundutvärdering (Pernilla Rydberg) Avresedatum: 2016 10 30 Destination: USA Arizona Cowboy i Vilda västern Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten?

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet Bilaga 2. Samtliga kommentarer till frågorna om TILLGÄNGLIGHET Härnösands kommun -Varierar beroende på vilken person man kontaktar. -dsk svarar defenitivt inte på mobilen alla gånger. är naturligtvis upptagen

Läs mer

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet.

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. TRO Paula Rehn-Sirén Personer: Tove Robert Olivia DEL 1 (Vi befinner oss i ett trevåningshus.

Läs mer

Äldreomsorg i ordinärt boende. Älvbackagruppen

Äldreomsorg i ordinärt boende. Älvbackagruppen Äldreomsorg i ordinärt boende Älvbackagruppen Innehåll Vår hemtjänstgrupp 5 Biståndsbeslut 6 Vardagsrehabilitering 6 Kontaktman och genomförandeplan 6 Frånvaro 7 Avgift 7 Tystnadsplikt 7 ROS & RIS 7 Du

Läs mer

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Bilagor. BILAGA 1 Genomförandeplan. BILAGA 2 Att fylla i genomförandeplanen. BILAGA 3 Checklista för uppföljning av genomförandeplan

Bilagor. BILAGA 1 Genomförandeplan. BILAGA 2 Att fylla i genomförandeplanen. BILAGA 3 Checklista för uppföljning av genomförandeplan Bilagor BILAGA 1 Genomförandeplan BILAGA 2 Att fylla i genomförandeplanen BILAGA 3 Checklista för uppföljning av genomförandeplan BILAGA 4 Löpande anteckningar BILAGA 5 Vägledning kring löpande anteckningar

Läs mer

Stöd- och serviceboende, Björken Västra Hisingen. Brukarrevision

Stöd- och serviceboende, Björken Västra Hisingen. Brukarrevision Stöd- och serviceboende, Björken Västra Hisingen Brukarrevision 2018 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de vi är till för inom verksamhetsområdena

Läs mer

Hjälp i hemmet Hjälp i hemmet kan beviljas i form av omsorgsinsatser, serviceinsatser samt trygghetslarm.

Hjälp i hemmet Hjälp i hemmet kan beviljas i form av omsorgsinsatser, serviceinsatser samt trygghetslarm. Hjälp i hemmet Hjälp i hemmet Hjälp i hemmet kan beviljas i form av omsorgsinsatser, serviceinsatser samt trygghetslarm. Omsorgsinsatser Du kan få hjälp med din personliga hygien och med på och avklädning.

Läs mer

Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009

Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009 Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2009 Uppföljning av kvalitetsgarantier inom socialförvaltningen 2009 Bakgrund Socialnämnden införde kvalitetsgarantier inom äldreomsorgen, individ-

Läs mer

Kapitel 1 Vad händer? Kapitel 2 Brevet. Konstigt.

Kapitel 1 Vad händer? Kapitel 2 Brevet. Konstigt. Ludvig!!!! Broman Kapitel 1 Vad händer? Hej jag heter,holger jag är åtta år. Jag går på en super trist skola som heter stripo. Min bästis heter Oscar Rumpeson. Men han är i Africa nu. Men vänta litet!

Läs mer

Vårt arbete med brukarna

Vårt arbete med brukarna Kompletterande övning: Vårt arbete // Situationer i vardagen Dilemman och konfliktsituationer Samtalsledarmaterial Vårt arbete med brukarna Ditt sätt att bemöta brukarna Du arbetar hos pensionären Maria

Läs mer

Hemtjänst. Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma

Hemtjänst. Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Skellefteå kommuns hemtjänst är till för dig som behöver socialt stöd och omsorg för att kunna bo kvar hemma och klara dig själv. Att

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer