Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator"

Transkript

1 Manual, Etikett- & Faktabladsgenerator Innehållsförteckning Om tjänsten... 2 Snabbguide... 3 Inloggning... 5 Skapa konto... 5 Glömt användarnamn... 6 Logga in... 6 Översikt... 7 Kategorier... 7 Varumärken... 7 Sök... 7 Lägga till produkter... 8 Mitt sortiment... 9 Välja dokumentlayout Skapa dokument Lägga in egen produktinformation (priser, toppings m.m.) Lägga in ett styckpris Lägga in ett multipris-erbjudande (Köp 3 för 25,90 kr) Lägga till toppings Ändra vikt Eget produktnamn PLU kod Spara / Ladda upp prisfil... 14

2 Om tjänsten Tjänsten är till för att ni själva ska kunna skapa etiketter, PLU-listor, produktblad m.m. på ett enkelt sätt. Detta gör ni genom att först välja ut vilka produkter ni vill ha med. Därefter väljer man vilken dokumentlayout som ska användas, så skapas där en PDF innehållande samtliga produkter enligt den layout man valt. Produkternas grundinformation, bilder m.m. finns redan tillgänglig automatiskt. Det ni eventuellt behöver komplettera med, är det som kan skilja mellan olika försäljningsställen som priser, PLU-nummer, toppings och liknande. Dessa uppgifter kan ni själva fylla i för varje produkt vid behov.

3 Snabbguide Efter att du loggat in, bläddrar eller söker du dig fram till de produkter du vill använda genom menyerna/sökfältet till vänster. Därefter klickar du på Lägg till produkt. Den kommer då att visas i listan över tillagda produkter längst nere till vänster. När du lagt till alla produkter du vill använda, klickar du på Välj dokumentlayout Du får då upp en lista med olika mallar. Vill du fylla i priser, toppings eller liknande, klickar du på Lägg till priser, toppings m.m. -knappen i nedre högra hörnet. Annars, gå till nästa sida. Du får då upp en sida där du kan ange pris, multipris (3 för 23,90), toppings, ändra produktnamnet (om man exempelvis vill kalla en muffins-produkt för citronmuffins istället), ange PLU-kod, och ändra vikt (om toppings påverkat vikten). Klicka sedan på någon av de två spara-knapparna och gå tillbaka.

4 Nu är det bara att klicka på den mall du vill använda, ev. ändra någon av inställningarna längst nere på sidan (antal av varje etikett, sorteringsordning m.m. olika iinställningar finns tillgängliga för olika mallar), och klicka på Skapa dokument längst nere. Det skapade dokumentet kommer nu att dyka upp i en lista uppe till höger. Senast skapade längst upp. Där kan du välja att öppna dokumentet, spara det till disk, eller skicka det till någon via E-post.

5 Inloggning För att kunna använda tjänsten, måste ni först logga in Skapa konto Om ni inte redan har ett konto, kan ni enkelt skapa ett sådant. Detta gör ni genom att klicka på Skapa konto längst upp på sidan (1.1) eller under inloggningsrutan (1.2). Därefter fyller ni i era uppgifter och klickar på Skapa konto. Samtliga fält måste fyllas i. Ni kommer då att få ett meddande om att ert konto skapats, och vilket användarnamn ni fått. Ni kommer även att få ett E-postmeddelande med användarnamnet skickat till den angivna E-postadressen. Något lösenord behövs inte för denna tjänsten. Användarkontot är framför allt till för att vi ska kunna skilja användare från varandra, så vi kan ladda in Mitt sortiment och de priser/toppings/plu-nummer ni angett.

6 Glömt användarnamn Om du glömmer ditt användarnamn, kan du klicka på Glömt användarnamn längst upp på sidan (2.1) eller under inloggningsrutan (2.2). Du kommer då till en sida där du ombeds fylla i den E-postadress du använde när du registrerade ditt konto. Om E-postadressen hittas, kommer ditt användarnamn att skickas via E-post till dig efter att du klickat på Skicka Hittas inte E-postadressen kan du antingen försöka med en annan E-postadress, eller så kan du fylla i dina kontaktuppgifter, så kommer vi att försöka leta reda på ditt konto och kontakta dig. Logga in Ange användarnamnet du fått (gemener / versaler spelar ingen roll, börjar alltid med Lantmannen ), och klicka på Logga in. Kom ihåg mig bockar du för om du vill bli automatiskt inloggad i fortsättningen från den dator du sitter vid. Om du får upp ett meddelande som säger Fel användarnamn eller lösenord, försök igen, eller se Glömt användarnamn. Det vanligaste felet vid inloggning, är att där råkat komma med ett mellanslag före eller efter användarnamnet framför allt om man kopierar och klistrar in användarnamnet.

7 Översikt I grund och botten är tjänsten väldigt lätt att jobba med, även om där finns en del avancerade funktioner för den som vill. Att skapa etiketter, PLU-listor, faktablad, sortimentlistor m.m. börjar alltid med att man väljer de produkter som man vill ha med. Dessa kan man leta upp på tre olika sätt bläddra bland kategorier, bläddra bland varumärken, eller söka. Kategorier I fältet uppe till vänster finns en trädmeny med olika kategorier. När du klickar på en kategori, visas produkterna kopplade till kategorin i huvudfältet till höger: Varumärken Varumärkena fungerar precis som kategorierna. Klicka på ett varumärke, så visas alla produkter tillhörande varumärket. Sök Till vänster finns ett fält för att söka upp produkter. Här skriver ni bara in en eller flera söktermer och klickar på sök-knappen, så söker den igenom varumärke, produktnamn, GTIN/EAN, artikelnummer, och innehållsförteckning. Skriver man in mer än en sökterm, måste produkten få träff på samtliga söktermer för att den ska dyka upp. Om vi vill söka upp alla produkter från Schulstads Bake Off-sortiment, innehållande hallon, skulle man exempelvis kunna skriva in Schulstad hallon (utan cittatecknen), så kommer ett antal produkter att dyka upp, där schulstad gett träff i varumärket och hallon get träff antingen i namnet eller innehållsförteckningen.

8 Lägga till produkter När du hittat en produkt du vill använda, behöver den läggas till i kundkorgen. Detta gör man genom att klicka på den gröna knappen där det står Lägg till produkt. Den kommer då att dyka upp i listan över tillagda produkter längst nere till vänster. Om ni vill lägga till samtliga produkter som just nu visas, finns där en knapp ovanför produktlistningen där det står Lägg till ALLA produkter. När ni lagt till er första produkt, kommer ni även att se att knappen Välj dokumentlayout >> aktiveras. Den knappen tar er till nästa steg, som låter er välja layout på det som ska skapas.

9 Mitt sortiment De flesta butiker har bara en del av produkterna i sitt sortiment. Därför finns en funktion fom låter er snabba upp och förenkla ert arbete genom att välja ut de produkter som ni har i ert sortiment och sedan bara jobba mot detta urval av produkter. 1.1 Vid varje produkt finns därför en knapp där det står Lägg till i Mitt sortiment (alt. Ta bort från Mitt sortiment om den redan är tillagd). Så fort ni klickar på Lägg till i Mitt sortiment -knappen, kommer ni att se att ni får en menystruktur ute till vänster som byggs upp efter hand som ni lägger till produkter. Denna är uppbyggd precis som i menyn ovanför, men innehåller bara de produkter ni lagt till i Mitt sortiment. Klickar ni på Mitt sortiment ovanför menyn (1.1), listas alla produkter i ert sortiment.

10 Välja dokumentlayout Längst ner på sidan finns två knappar. Om du vill ställa in priser, toppings m.m. på de valda produkterna, klickar du på Lägg till priser, toppings m.m. längst nere till höger (se nästa sida). Längst uppe finns ett antal färdiga etiketter att välja mellan, och där under finns allt från produktblad till PLU-listor. Välj den layout du vill använda dig av. För varje produkt som lagts till, kommer ett ex. att genereras med den valda layouten. Så om man exempelvis lagt till fyra produkter och väljer en produktblads-mall, kommer det att resultera i fyra sidor en helsida per produkt. Väljer man däremot en mall som kan ha flera produkter på varje sida, kommer den att lägga ut så många produkter per sida som får plats. I fallet med 97x39mm-etiketten får man exempelvis plats med 14 produkter på varje sida. Beroende av vilken layout som väljs, kan man ställa in olika saker. Listan med inställningar finns under dokumentlayouterna. I fallet med etiketter, kan man exempelvis välja hur många av varje etikett man vill skapa, vilket nummer som ska användas för streckkod, vilken pappersstorlek m.m. För andra mallar är nästan alla inställningar låsta. Här finns även en länk till en sida som låter er kalibrera skrivaren om ni ska skriva ut på förperforerat papper

11 Skapa dokument När allt är valt och inställt, klickar ni på Skapa dokument -knappen längst nere på sidan. Dokumentet kommer då att skapas (beroende av vald mall och antal produkter kan det ta en stund). När den är färdig, kommer en ruta att öppnas till höger, som listar alla skapde dokument. Det senast skapade ligger överst. Om popuper tillåts, kommer dokumentet att öppnas per automatik i ett nytt fönster så fort det skapats. Annars får ni klicka på öppna-knappen om ni vill öppna det. Ni har även möjlighet att spara ner dokumentet till disk genom att klicka på Spara-knappen, eller skicka en nerladdnings-länk till någon via E-post genom att trycka på Skicka-knappen och fylla i vilken adress det ska skickas till.

12 Lägga in egen produktinformation (priser, toppings m.m.) Om vi vill fylla i egen produktinformation, som priser, toppings, PLU-numer m.m. så klickar ni på knappen längst nere till vänster: Ni får då upp en sida där alla produkter ni lagt till är listade. Till en början är bara prisfälten synliga, men där under finns ett antal utfällbara fält för att sätta ett multipris (ex. 3 för 20 kr), lägga till toppings, ändra produktnamnet, lägga in en PLU-kod, och ändra vikten. Om ni bara vill redigera en enskild produkts information, går detta även att göra direkt från produktlistningen genom att klicka på den gröna länken ( Lägg till eller ändra produktinformation (pris, topping, namn PLU-kod m.m.) ) Ovanför den länken kan man också se den egna information som är angiven för produkten. Lägga in ett styckpris Om ni vill ange ett styckpris, fyller ni bara i pris-fältet. Jämförpriset räknas ut automatiskt baserat på produktens vikt. Använd kommatecken som decimaltals-separator. Om ni vill, kan ni byta enhet på såväl produkten som jämförpriset. Klicka bara på rullgardinsmenyn till höger för att välja mellan ett antal olika laternativ.

13 Lägga in ett multipris-erbjudande (Köp 3 för 25,90 kr) Om ni vill använda någon av multipris-etiketterna, behöver ett multipris anges. Klicka på Multipris, så öppnas ett nytt prisfält. Detta fungerar precis likadant som det vanliga prisfältet, men med den skillnaden att man måste välja Antal produkter som erbjudandet ska gälla. I detta fallet hade erbjudandet blivit Köp 3 för 90 kr (Jfr. Pris: 46,15 Kr/Kg) Lägga till toppings Butiker som ändrar på en produkt genom att läggt till olika toppings, behöver ange detta. För att göra det, klickar du på Toppings. Här kan du bocka för ett antal olika standard-toppings. Så fort en topping bockas för, läggs där på en schablonvik på produkten (vilket påverkar jämförpriset, olika schablonvikt för olika toppings). Toppingens innehållsförteckning kommer dessutom att läggas till automatiskt i produktens innehållsförteckning. Om ni har en topping som inte finns med i listan, kan du skriva in egna i textfältet under. Tänk dock på att även skriva in toppingens ingrediensförteckning på samma sätt som syns på bilden. Det är alltid svårt att veta hur mycket av en topping som används. Det går exempelvis åt betydligt mer frön till en brödlimpa än en bulle. Därför kan ni ändra produktens vikt om ni vill. Ändra vikt För att ändra produktens vikt, klickar ni på Ändra vikt. I fältet fyller ni i produktens totala vikt inkl. alla toppings och liknande, i gram. Jämförpriserna kommer att räknas om per automatik. Eget produktnamn Om ni lagt hallonsylt i en muffin, kanske ni vill ändra produktnamnet från Muffins till Hallonmuffins. Detta gör ni genom att expandera Eget produktnamn och fylla i det namn ni vill att produkten ska ha istället. PLU kod Om ni ska skapa ut en PLU-lista, är det bra om ni fyller i produktens PLU-kod. Då får ni såväl PLU-koden som en streckkod genererad i dokumentet. Expandera bara PLU kod -fältet och fyll i koden. Om ni vill ha en streckkod, får PLU koden bara innehålla siffror.

14 Spara / Ladda upp prisfil När ni fyllt i informationen färdigt, klickar ni på en av spara-knapparna. Det är av sekretesskäl som där finns två olika laternativ. Klickar ni på Spara, kommer priserna att sparas i en fil på vår server, som laddas in per automatik nästa gång ni loggar in. Smidigt och praktiskt. Om ni inte vill att era prisuppgifter sparas på vår server, finns Spara tillfälligt och till fil. Då sparas bara informationen tillfälligt i minnet på vår server, och raderas per automatik så fort ni loggar ut (eller loggas ut automatiskt efter en viss tids inaktivitet). Men för att inte allt ska gå förlorat till nästa gång ni ska använda tjänsten, kommer ni att få möjligheten att spara prisfilen på er egna dator istället. Nästa gång ni loggar in, kan ni ladda upp prisfilen till oss genom att klicka på bläddra, välja filen, och därefter klicka på Ladda upp. Då laddas prisfilens data åter in tillfälligt i minnet på servern. Prisfiler kan även användas för att dela information mellan exempelvis butiker inom en viss kedja. Om alla har ugnefär samma priser och samma utformning, kan man gå in och fylla i all information, klicka på Spara tillfälligt och till fil, och sedan skicka filen till sina kollegor, så kan de ladda in filen i systemet och på så sätt slippa fylla i informationen själva. Ingen information försvinner när man sparar. Så om man lagt in information på ett antal produkter tidigare, och sedan lägger in information på andra produkter, kommer informationen på de tidigare produkterna att ligga kvar även om de inte redigeras just då.

Lathund Attestant. Agresso Self Service

Lathund Attestant. Agresso Self Service Lathund Attestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Attestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar 9 Attestera

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet

Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 1 Manual Gemensamt CRM-system Umeå universitet 2 Startsidan På startsidan kan du se: Studentuppdragsansökningar för LinkedStudent, ENS personal tar hand om detta. Påminnelser om uppföljningsmejl för LinkedStudent,

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt.

Läs mer

Medgivande via hemsida ANVÄNDARMANUAL November 2010

Medgivande via hemsida ANVÄNDARMANUAL November 2010 Medgivande via hemsida ANVÄNDARMANUAL November 2010 Innehållsförteckning 1 Kontaktvägar och adresser...3 2 Introduktion...4 2.1 Vad är Medgivande via hemsida...4 2.2 Om manualen och ytterligare hjälptexter...4

Läs mer

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos Talex! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 1 Inledning Välkommen till steg 4 av Internetkursen för nybörjare! Vid det förra kurstillfället

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Manual. textil. samlat och strukturerat - direkt online. anpassat för skolan - pedagogiskt granskat

Manual. textil. samlat och strukturerat - direkt online. anpassat för skolan - pedagogiskt granskat Manual textil samlat och strukturerat - direkt online anpassat för skolan - pedagogiskt granskat Innehåll Välkommen till Slöjdlexikon Slöjdlexikon Online Logga in Logga ut 2, 16 eller 32 användare online

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015 MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR Utgåva 205 Manual 20 INNEHÅLL Allmänt Logga in Nyhet: Logga in från hemsidan Glömt lösenord Lokalavdelningens sida. Ändra uppgifter på lokalavdelning och

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28 Doxcentral 6 Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v.. 0-0-8 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

PHOCA GALLERY (v 3.2.3)

PHOCA GALLERY (v 3.2.3) Joomla Guide 2.5.11 PHOCA GALLERY Sida 1 av 37 PHOCA GALLERY (v 3.2.3) I denna guide får du veta mer om: Inledningen till PHOCA GALLERY: Vad är ett Phoca Gallery Phoca Gallery Kontrollpanelen Stegen i

Läs mer

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen?

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen? FAQ frågor och svar Vad avser din fråga? 1 Registrering 2 Inloggning/användarkonto 3 Söka jobb/ansökan 4 Rekrytering/frågor om specifika tjänster 5 Felmeddelanden/felsökning/inställningar 6 Radera kontot

Läs mer

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen?

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen? FAQ frågor och svar Vad avser din fråga? 1 Registrering 2 Inloggning/användarkonto 3 Söka jobb/ansökan 4 Rekrytering/frågor om specifika tjänster 5 Felmeddelanden/felsökning/inställningar 6 Radera kontot

Läs mer

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik!

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Sedan vi lanserade webbutiken 2006 har denna snabbt blivit en av våra viktigaste kanaler och andelen kunder som väljer att handla på webben ökar hela

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-10-09

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-10-09 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-10-09 Innehållsförteckning Inledning...3 Funktioner...4 Logga in NYTT!...4 Medlemsregister-fliken...5 Utländsk person...5 Prova på person...6 Göra

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

EasyCashier Manual version 2.6 SE

EasyCashier Manual version 2.6 SE EasyCashier Manual version 2.6 SE 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kassavy... 4 Nytt kvitto... 4 Sök artikel... 5 Registrera växelkassa... 5 Öppna kassalåda... 5 Presentkort... 5 Sälja ett presentkort...

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Joomla frontend Den sida dina besökare ser. Joomla backend Administrationsgränssnittet som bara administratörer ser.

Joomla frontend Den sida dina besökare ser. Joomla backend Administrationsgränssnittet som bara administratörer ser. Skapa en webbplats med Joomla Innan vi börjar En webbplats i Joomla har två huvudsakliga delar: En utsida som dina besökare ser och en insida som du som administratör använder när du konfigurerar och fyller

Läs mer

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 5 Kursens rum (startsida) 6 Webblektion 7 Deltagare 8 Inlämning 9 Kalender 11 Diskussionsforum

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-03-02 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

LEARNIFYMANUALEN. Lärresurser och Kursplatser

LEARNIFYMANUALEN. Lärresurser och Kursplatser LEARNIFYMANUALEN Lärresurser och Kursplatser Här kan du hitta steg-för-stegmanualer för de flesta funktioner som finns i Learnifys Lärresurser och Kursplatser. Innehållsförteckning Hitta material i biblioteket...

Läs mer

Manual för Svenska Scoutförbundets hemsida i EPiServer

Manual för Svenska Scoutförbundets hemsida i EPiServer Manual för Svenska Scoutförbundets hemsida i EPiServer Manualen kompletterar: Webbkurs i EPiServer för Svenska Scoutförbundets scoutkårer EPiServers Redaktörsmanual 4.60 Frågor och svar om hemsida i EPiServer

Läs mer