Beslutande Johan Persson (S) ordförande Kerstin Edvinsson (M) Malin Petersson (M) 48-62

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslutande Johan Persson (S) ordförande Kerstin Edvinsson (M) Malin Petersson (M) 48-62"

Transkript

1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning ande Johan Persson (S) ordförande Kerstin Edvinsson (M) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Mona Jeansson (S) Steve Sjögren (S) Christina Magnusson (S) Elisabeth Gustavsson (S) Bertil Dahl (V) Jonas Löhnn (MP) Jonas Lövgren (M) Per-Olof Jonsson (M) Kajsa Hedin (M) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP) Monica Bengtsson (KD) Ersättare Ingvar Nilsson (S) Jussi Gröhn (S) Cecilia Strömberg (S) Lars Holmberg (V) Anna Thore (MP) Kerstin Edvinsson (M) Ingemar Einarsson (C) Anna-Britt Wejdsten (FP) Folke Fagerlund (KD) Sekreterare Anette Mellström Justerat Johan Persson ordförande Birgitta Elfström Anslaget på kommunens anslagstavla den 16 april 2010.

2 Kommunstyrelsen Handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor i nära relationer (dnr KS 2006/ ) Handlingar Kommunledningskontorets, Ann-Sofie Lagercrantz, skrivelse den 4 mars Förslag till handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor i nära relationer den 1 mars I budgeten för 2006 ingick ett uppdrag till kommunledningskontoret att tillsammans med berörda nämnder/förvaltningar ta fram en övergripande handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor och deras barn. Arbetsutskottet beslutade i november 2006 att förslaget till Handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor i nära relationer skulle skickas ut för samråd. Kommunstyrelsen beslutade den 5 november 2007 att återremittera ärendet till arbetsutskottet för att komplettera det med bl.a. en redovisning av kostnader för att genomföra de olika insatserna i handlingsplanen. Kommunledningskontoret har nu kompletterat beslutsunderlaget och arbetsutskottet har ställt sig bakom förslaget till handlingsplan. Överläggning Under överläggningen redovisas följande förslag till beslut: 1. Monica Bengtsson (KD), Inger Hilmansson (FP), Jonas Lövgren (M), Malin Petersson (M) och Kajsa Hedin (M) föreslår att kommunstyrelsen ska återremittera ärendet till kommunledningskontoret för en komplettering med följande motivering: - Ärendet återremitteras för att kompletteras så att det mer konkret framgår vad som sker efter utbildning och rutiner t.ex. vilka kontaktar man om missförhållanden konstateras? - Kill- och tjejgrupper fritid eller skoltid? - Hedersrelaterat tänkande. - Vi saknar skrivningar om t.ex. behov av resurser, verktyg, att förskolor/skolor har handlingsplaner mot mobbning (som förväntas efterföljas). Kvinnojouren och/eller andra organisationer som har kunskap inom området. - Åtgärdsplaner på nämndsnivå saknas. 2. Birgitta Elfström (S) föreslår att kommunstyrelsen ska avslå Monica Bengtssons (KD) m.fl. förslag om återremiss. 3. Christina Magnusson (S), Bertil Dahl (V) och Jonas Löhnn (MP) föreslår att kommunfullmäktige ska bifalla kommunledningskontorets förslag till handlingsplan.

3 Kommunstyrelsen Birgitta Elfström (S) föreslår att kommunfullmäktige ska bifalla kommunledningskontorets förslag till handlingsplan samt ge berörda nämnder/styrelser i uppdrag att ta fram åtgärdsplaner. Arbetet ska redovisas i årsredovisningen. 5. Kajsa Hedin (M) föreslår att rubriken på handlingsplanen ändras så att formuleringen mot kvinnor utgår. Efter att överläggningen avslutats frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill avgöra ärendet idag eller återremittera det till kommunledningskontoret. Han finner att kommunstyrelsen vill avgöra ärendet idag. Härefter beslutar kommunstyrelsen att ställa sig bakom kommunledningskontorets förslag till beslut med det tillägg som Birgitta Elfström föreslagit. Vidare frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill tillstyrka eller avstyrka Kajsa Hedins förslag att rubriken på handlingsplanen ändras så att formuleringen mot kvinnor utgår. Han finner att kommunstyrelsen avstyrker Kajsa Hedins förslag. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: Kommunfullmäktige antar kommunledningskontorets förslag till handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor i nära relationer. Vidare ger kommunfullmäktige berörda nämnder/styrelser i uppdrag att ta fram åtgärdsplaner. Arbetet ska redovisas i årsredovisningen. Reservationer 1. Företrädarna för (M), (KD) och (FP) reserverar sig till förmån för Monica Bengtssons m.fl. förslag att återremittera ärendet. 2. Kajsa Hedin (M) reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut. I sin reservation uttalar hon: Handlingsplanen bör göras könsneutral genom att ta bort mot kvinnor i titeln på handlingsplanen. Våld i nära relationer är fel, tragiskt, svårhanterat och kostsamt oavsett könstillhörighet hos den som utsätts för våldet. Det största problemet med våld i nära relationer är statistiskt sett våldet mot kvinnor, detta är viktigt att belysa, åtgärda och förebygga. Men detta får inte vara en orsak att blunda för övrigt våld i nära relationer. Ur ett jämlikhetsperspektiv är det en självklarhet att göra handlingsplanen könsneutral med undantag av de fakta som ingår i dokumentet.

4 Kommunstyrelsen Uppföljning Ambition och ansvar (dnr KS 2008/ ) Kommunstyrelsen och landstingsstyrelsen beslutade i april 2008 att anta dokumentet Ambition och Ansvar som uppdragsbeskrivning som stöd och vård till personer med psykisk funktionsnedsättning i Kalmar kommun. Berörda förvaltningar hos respektive huvudman skulle under åren inom fastställda ekonomiska ramar genomföra uppdraget. Vid kommunstyrelsens sammanträde i februari 2010 beslutades att en uppföljning/återrapportering ska ske vid varje tillfälle då kommunstyrelsen sammanträder. Arbetet är uppdelat i nio delprojekt. Överläggning Thomas Johansson, omsorgsförvaltningen, Pernilla Andreasson, socialförvaltningen och Mona Nilsson, landstingets vuxenpsykiatri redogör för delprojektet Värdegrund. Kommunstyrelsen fattar inte något beslut med anledning av informationen. 47 Revisionsrapport Granskning av investeringsprojekt Ljungbyskolan (dnr KS 2010/ ) Handlingar Revisorernas rapport den 4 mars På uppdrag av revisorerna har Komrev genomfört en granskning av investeringsprojektet Ljungbyskolan. Från ett väsentlighets- och riskperspektiv har kommunens revisorer valt att granska en större investering som får betydelse för kommunens ekonomi under avskrivningstiden för byggnaden. Revisionsfrågan är om räkenskaperna är rättvisande, om ekonomisk ändamålsenlighet samt om kommunen följer gällande lagstiftning inom området. Revisorerna har överlämnat rapporten till kommunstyrelsen och servicenämnden för beaktande och önskar svar senast den 9 april. Revisorerna har dock lämnat anstånd till maj. Överläggning Elisabeth Rye Andersson, Komrev, går igenom revisionsrapporten. Under överläggningen uttalas att kommunstyrelsen i samråd med servicenämnden kommer att lämna ett svar på rapporten i samband med kommunstyrelsens nästa sammanträde den 10 maj. Kommunstyrelsen fattar inte något beslut med anledning av informationen.

5 Kommunstyrelsen Fördjupad översiktsplan för Kvarnholmen (Malmfjärden) (dnr KS 2007/ och KS 2008/ ) Handlingar Samrådshandling: Fördjupad översiktsplan för Kvarnholmen med omgivande vattenrum Kommunledningskontorets skrivelse den 25 mars Kommunstyrelsen beslutade i mars 2007 att uppdra åt kommunledningskontoret att ta fram en fördjupad översiktsplan för området kring Norra Fjärden. Kommunledningskontoret har också fått i uppdrag att utreda möjligheterna att tillskapa bostäder i Fredriksskansområdet. Kommunstyrelsen godkände i november 2008 ett förslag till projektdirektiv för Stadsutvecklingsprojektet Malmfjärden. Annika Fonseca, kommunledningskontoret har tillsammans med konsulterna Maria Milton och Åsa Bjerndell fortlöpande lämnat lägesrapporter till arbetsutskottet om det pågående arbetet med att ta fram en plan. Kommunledningskontoret har nu tagit fram ett förslag till fördjupad översiktsplan för Kvarnholmen med omgivande vattenrum. Överläggning Projektledare Annica Fonseca och stadsarkitekt Staffan Lindholm går igenom samrådsunderlaget. Under överläggningen uttalar flera ledamöter att samrådsunderlaget bör förtydligas med att arbete pågår med utredning av placering av parkeringsanläggningar och framtagande av parkeringsnorm. Inger Hilmansson (FP) och Anna-Britt Wejdsten (FP) uttalar följande som en protokollsanteckning: Kalmar är en vacker stad och en kommun med kvaliteter som gör att människor trivs. Alla som varit här, minns den vackra staden och närheten till vatten och grönska. Detta är kvaliteter som vi vill förstärka. Barnkonvention, folkhälsa, rekreation, upplevelse, säkerhet och tillgänglighet för alla åldrar ska vägas in som nödvändiga ingredienser. Starka intressen som söker exploatering och kommunens behov av snabba intäkter gör det än viktigare att tänka långsiktigt. Folkpartiet liberalerna beklagar att det ännu inte efter tio år finns en uppdaterad översiktsplan för kommunen men vi är positiva till att denna fördjupade översiktsplan omfattar ett större område än tidigare. Vi kommer att lämna ett yttrande men vill redan nu betona att:

6 Kommunstyrelsen Vi saknar den grönstrukturplan som påbörjades år 2005 och som utlovats många gånger. Fokus vid förtätning måste ligga på att kompensera för de grönytor man bygger bort, och Folkpartiet liberalerna har skrivit en motion om en norm för de gröna ytorna. Vi saknar ett utgångsläge/norm för grönytorna att förhålla oss till. - Nya parkeringslösningar är en förutsättning för Kvarnholmens utveckling och det bör uttalas i Översiktsplanen. Folkpartiet liberalernas motion om parkeringslösning besvarades år 2006 med ett löfte om en utredning. - Tillägget om eventuell lokalisering av Linnéuniversitetet till hamnområdet och Elevatorkajen ligger inte i linje med Folkpartiet liberalernas strategi för dessa områden och vi ser med oro på att hamnens verksamhet fortfarande hotas av dess egna ägare, kommunen. - I det viktiga demokratiarbetet uttrycks en önskan om mindre samrådsmöten med särskilda målgrupper och det kan vara värt att pröva som komplement till större informationsmöten. Viktigt är dock att även små möten med utpekade målgrupper blir tillgängliga för oss förtroendevalda och dokumenteras som offentlig handling. Kommunstyrelsen godkänner att förslaget till fördjupad översiktsplan för Kvarnholmen - efter förtydliganden och redaktionella justeringar - skickas ut för samråd. 49 Förlängning av markreservation för Skanska Sverige AB på del av Kvarnholmen 2:1 (dnr KS 2002/ och KS 2008/ ) Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 23 mars Skanska Sverige AB har sedan den 8 december 2008 en markreservation på del av Kvarnholmen 2:1 ( godsmagasinstomten ) som efter beslut om förlängning i november 2009 gäller till den 31 augusti Skanska Sverige AB planerar att uppföra ett flerstjärnigt hotell med tillhörande konferensmöjligheter, butiker och restauranger samt annan verksamhet som kan öka attraktionskraften för området. Ett förslag till fördjupad översiktplan ska nu skickas ut för samråd. Kommunledningskontoret ska starta parallella uppdrag för området och leder första steget i de parallella uppdragen eftersom området har stor betydelse för stadens utveckling. I steg två ska själva hotellbyggnaden studeras vilket kommer att åligga intressenten. De parallella uppdragen ska utgöra underlag för att avgöra lämpligheten med ett flerstjärnigt hotell på platsen och hur det i så fall kan utformas i ett kommande detaljplanearbete. Projektet ingår som en viktig del i den fördjupade översiktsplanen över

7 Kommunstyrelsen Kvarnholmen. Kommunledningskontoret föreslår därför att markreservationen förlängs till den 31 augusti Överläggning Under överläggningen redovisas följande förslag och ändringar: 1. Johan Persson (S) föreslår att kommunstyrelsen ska bifalla kommunledningskontorets förslag till beslut. 2. Inger Hilmansson (FP) och Anders Andersson (C) föreslår att kommunstyrelsen ska avslå kommunledningskontorets förslag till beslut. 3. Bertil Dahl (V) föreslår att kommunstyrelsen ska bifalla kommunledningskontorets förslag till beslut men föreslår vidare med instämmande av Malin Petersson (M) att kommunstyrelsen inte ska ställa sig bakom den sista meningen i kommunledningskontorets tjänsteutlåtande - Det ger intressenten trygghet att fortsätta sina förhandlingar med internationella hotellkedjor om etablering i Kalmar. 4. Jonas Löhnn (MP) och Monica Bengtsson (KD) föreslår att reservationen endast ska gälla till den 31 mars Vidare föreslår de att kommunstyrelsen ska bifalla Bertil Dahls m.fl. förslag att inte ställa sig bakom den sista meningen i kommunledningskontorets tjänsteutlåtande - Det ger intressenten trygghet att fortsätta sina förhandlingar med internationella hotellkedjor om etablering i Kalmar. Efter att överläggningen avslutats frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill bifalla eller avslå kommunledningskontorets förslag i de delar där det inte lagts några motförslag. Han finner att kommunstyrelsen bifaller kommunledningskontorets förslag. Vidare frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill bifalla eller avslå Bertil Dahls (V) m.fl. förslag om att kommunstyrelsen inte ska ställa sig bakom den sista meningen i kommunledningskontorets tjänsteutlåtande. Han finner att kommunstyrelsen bifaller Bertil Dahls förslag. Härefter frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill bifalla kommunledningskontorets förslag att förlänga markreservationen till den 31 augusti 2011 eller Jonas Löhnns m.fl. förslag att markreservationen förlängs till den 31 mars Han finner att kommunstyrelsen bifaller kommunledningskontorets förslag. Kommunstyrelsen reserverar mark för Skanska Sverige AB enligt kommunledningskontorets förslag på del av Kvarnholmen 2:1 till den 31 augusti Kommunstyrelsen ställer sig inte bakom den sista meningen i kommunledningskontorets tjänsteutlåtande - Det ger intressenten trygghet att fortsätta sina förhandlingar med internationella

8 Kommunstyrelsen hotellkedjor om etablering i Kalmar. Reservation 1. Anders Andersson (C) reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut att reservera mark till förmån för Skanska Sverige AB på del av Kvarnholmen 2:1. 2. Inger Hilmansson (FP) reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut att reservera mark till förmån för Skanska Sverige AB på del av Kvarnholmen 2:1 och uttalar: Markreservationerna beslutades i december 2008 under stor brådska i det Kalmaritiska stimulanspaketet och med löftet att före reservationstidens utgång skulle en precision av idén för området presenteras av markintressenten. Utdrag ur kommunens riktlinjer: Kommunen har genom sina översikts- och detaljplaner bestämt vilken typ av verksamhet som ska bedrivas inom olika områden. När mark säljs alternativt reserveras för en intressent måste dennes tänkta verksamhet stämma överens med gällande eller kommande planering. En överenskommelse om kostnadsfördelning skulle ske efter utvärdering av kommunen. Så har inte skett. När nu marken reserveras för ytterligare mer än ett år strider det mot de riktlinjer för markreservationer som kommunfullmäktige antagit. Utdrag: Som huvudregel gäller för områden där ny eller ändrad plan behövs att reservation ska gälla längst sex månader efter det att planen vunnit laga kraft. Möjlighet till förlängning med högst sex månader i taget ska finnas om det finns en tydlig verksamhetsidé och rimlig tidplan för genomförande. Jag tror på Kalmar och Kalmar kommuns utveckling. En del i denna utveckling är hur vår stad byggs och planeras. Arbetet med en översiktsplan för kommunens fysiska utveckling pågår fortfarande, men kan inte nog värderas i planprocessen. Kalmars vatten skall göras mera tillgängliga och Folkpartiet liberalerna vill framhålla värdet av att förstärka stadens gröna lungor. Jag vill också framhålla principen att allmänheten ska garanteras fri passage längs kanaler och öppna vatten. Jag ser positivt på att man ändrat avgränsningarna i detta hänseende. Förutom Översiktsplanen arbetas det med en fördjupad översiktsplan för Malmfjärden och Kvarnholmen liksom kommunens Grönstrukturplan som påbörjades år En parkeringsutredning visar ett stort behov av parkeringsplatser för centrala Kalmar. Vid Gästhamnen/ godsmagasinet och Systraströmmen/Sveaplan bör kommunen, före beslut om exploatering, ha en tydlig utvecklingsstrategi som kommunicerats med invånarna. Med tanke på stadens attraktionskraft och framtida utveckling vill jag dessförinnan skydda dessa känsliga områden för exploatering.

9 Kommunstyrelsen I konsekvens med mitt avslagsyrkande avstår jag att ta ställning till det vid sammanträdet uppkomna förslaget om ändring vid Malmen. 50 Förlängning av markreservation för Lofthuset Förvaltning AB och Thomas Axeheim AB på del av Malmen 2:11, del av Malmen 2:1 och Flugfisken 3 (dnr KS 2008/ och KS 2008/ ) Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 23 mars Lofthuset Förvaltning AB och Thomas Axeheim AB har sedan den 8 december 2008 en markreservation på del av Malmen 2:11, del av Malmen 2:1 och Flugfisken 3 som efter beslut om förlängning i november 2009 gäller till den 31 augusti Intressenterna planerar att på platsen bygga bostäder, både bostads- och hyresrätter, lokaler för handel och kontor samt parkeringshus. Enligt kommunledningskontoret ska förslaget till den fördjupade översiktsplanen för Kvarnholmen ligga till grund för hur förutsättningarna för parallella uppdrag utformas. Intressenterna har därför inte kunnat starta sin studie förrän planförslaget är färdigt för samråd, vilket nu sker. Kommunledningskontoret föreslår därför att markreservationen förlängs till den 31 augusti Överläggning Under överläggningen redovisas följande förslag och ändringar: 1. Johan Persson (S) föreslår att kommunstyrelsen ska bifalla kommunledningskontorets förslag till beslut. 2. Anders Andersson (C), Inger Hilmansson (FP) och Monica Bengtsson (KD) föreslår att kommunstyrelsen ska avslå kommunledningskontorets förslag till beslut. 3. Bertil Dahl (V) föreslår att kommunstyrelsen ska bifalla kommunledningskontorets förslag till beslut, med den ändringen att markreservationen enbart ska gälla området norr om Esplanaden. 4. Jonas Löhnn (MP) föreslår att kommunstyrelsen ska bifalla kommunledningskontorets förslag till beslut med den ändringen att markreservationen endast ska gälla till den 31 mars Vidare föreslår han att kommunstyrelsen ska bifalla Bertil Dahls förslag.

10 Kommunstyrelsen Efter att överläggningen avslutats frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill bifalla eller avslå kommunledningskontorets förslag till beslut i de delar där det inte lagts några motförslag. Han finner att kommunstyrelsen bifaller förslaget. Vidare frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill bifalla eller avslå Bertil Dahls m.fl. ändringsförslag att markreservationen enbart ska gälla området norr om Esplanaden. Han finner att kommunstyrelsen avslår Bertil Dahls m.fl. ändringsförslag. Omröstning begärs. Kommunstyrelsen godkänner följande propositionsordning: Den som vill att kommunstyrelsen ska bifalla kommunledningskontorets förslag på område för markreservation röstar ja, medan den som vill bifalla Bertil Dahls m.fl. ändringsförslag röstar nej. Vid omröstningen avges nio ja-röster och fyra nej-röster, medan två ledamöter avstår från att rösta: Ja Malin Petersson (M), Birgitta Elfström (S), Mona Jeansson (S), Steve Sjögren (S), Christina Magnusson (S), Elisabeth Gustavsson (S), Jonas Lövgren (M), Per-Olof Jonsson (M) och Johan Persson (S). Nej Bertil Dahl (V), Jonas Löhnn (MP), Anders Andersson (C) och Monica Bengtsson (KD). Avstår Kajsa Hedin (M) och Inger Hilmansson (FP). Detta innebär att kommunstyrelsen bifaller kommunledningskontorets förslag på område för markreservation. Härefter frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill bifalla kommunledningskontorets förslag att markreservationen förlängs till den 31 augusti 2011 eller Jonas Löhnns förslag att markreservationen förlängs till den 31 mars Han finner att kommunstyrelsen bifaller kommunledningskontorets förslag. Kommunstyrelsen reserverar mark enligt kommunledningskontorets förslag för Lofthuset Förvaltning AB och Thomas Axeheim AB på del av Malmen 2:11, del av Malmen 2:1 och Flugfisken 3. Reservation 1. Monica Bengtsson (KD) och Anders Andersson (C) reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut och uttalar: Vi tror på Kalmar och Kalmar kommuns utveckling. En del i denna utveckling är hur vår stad byggs upp och planeras. Arbetet med översiktsplaneringen för stadens fysiska utveckling pågår. Förutom

11 Kommunstyrelsen Översiktsplanen arbetas det med planprogram för Malmfjärden och Kvarnholmen - liksom med kommunens Grönstrukturplan. Bland mycket annat är det viktigt att uppmärksamma och inse vikten av stadens gröna lungor och blåa vattenblänk. I Alliansens vision för vår kommun ingår bland annat att göra Kalmars attraktiva lägen tillgängliga och till exempel lyfta fram staden som den kuststad den är. Innan de olika planerna är klara (där det även ingår att utse en lämplig placering för vårt nya universitet) så att det är möjligt att få en tydligare helhetsbild, något som är av nöden för att ta ett klokt beslut, så är vi inte beredda att nu bifalla markreservationen på del av Malmen 2:11, del av Malmen 2:1 och Flugfisken Inger Hilmansson (FP) reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut om en förlängning av markreservation för Lofthuset Förvaltning AB och Thomas Axeheim AB på del av Malmen 2:11, del av Malmen 2:1 och Flugfisken 3 och uttalar: Markreservationerna beslutades i december 2008 under stor brådska i det Kalmaritiska stimulanspaketet och med löftet att före reservationstidens utgång skulle en precision av idén för området presenteras av markintressenten. Utdrag ur kommunens riktlinjer: Kommunen har genom sina översikts- och detaljplaner bestämt vilken typ av verksamhet som ska bedrivas inom olika områden. När mark säljs alternativt reserveras för en intressent måste dennes tänkta verksamhet stämma överens med gällande eller kommande planering. En överenskommelse om kostnadsfördelning skulle ske efter utvärdering av kommunen. Så har inte skett. När nu marken reserveras för ytterligare mer än ett år strider det mot de riktlinjer för markreservationer som kommunfullmäktige antagit. Utdrag: Som huvudregel gäller för områden där ny eller ändrad plan behövs att reservation ska gälla längst sex månader efter det att planen vunnit laga kraft. Möjlighet till förlängning med högst sex månader i taget ska finnas om det finns en tydlig verksamhetsidé och rimlig tidplan för genomförande. Jag tror på Kalmar och Kalmar kommuns utveckling. En del i denna utveckling är hur vår stad byggs och planeras. Arbetet med en översiktsplan för kommunens fysiska utveckling pågår fortfarande, men kan inte nog värderas i planprocessen. Kalmars vatten skall göras mera tillgängliga och Folkpartiet liberalerna vill framhålla värdet av att förstärka stadens gröna lungor. Jag vill också framhålla principen att allmänheten ska garanteras fri passage längs kanaler och öppna vatten. Jag ser positivt på att man ändrat avgränsningarna i detta hänseende. Förutom Översiktsplanen arbetas det med en fördjupad översiktsplan för Malmfjärden och Kvarnholmen liksom kommunens Grönstrukturplan som påbörjades år En parkeringsutredning visar ett stort

12 Kommunstyrelsen behov av parkeringsplatser för centrala Kalmar. Vid Gästhamnen/ godsmagasinet och Systraströmmen/Sveaplan bör kommunen, före beslut om exploatering, ha en tydlig utvecklingsstrategi som kommunicerats med invånarna. Med tanke på stadens attraktionskraft och framtida utveckling vill jag dessförinnan skydda dessa känsliga områden för exploatering. I konsekvens med mitt avslagsyrkande avstår jag att ta ställning till det vid sammanträdet uppkomna förslaget om ändring vid Malmen. 51 Förslag till ändring av gatunamn i Östra Vimpeltorpet (dnr KS 2010/ ) Handlingar Stadsingenjör, Jan G Nilssons skrivelse den 4 mars Kommunen beslutade 2007 om gatunamn i Östra Vimpeltorpet. Ägarna till två fastigheter önskar nu en ändring så att deras fastigheter i stället för Mångfaldsvägen får Förnyelsevägen som adress. Utfarten från fastigheterna kommer att ske på annat sätt än vad som antogs i samband med beslutet om gatunamnen. Kommunstyrelsen beslutar enligt stadsingenjörens förslag att del av Mångfaldsvägen ska heta Förnyelsevägen. 52 Förslag till nya gatunamn i Trekanten (dnr KS 2010/ ) Handlingar Stadsingenjör, Jan G Nilssons skrivelse den 24 mars Området öster om Gamla vägen i Trekanten planlades 1992 och har byggts ut i etapper. Nu ska södra delen bebyggas och två nya gator namnges. Flera gator i Trekanten har namn efter lokala personligheter och stadsingenjören har redovisat förslag till två nya gatunamn i Trekanten, Cykel-Haralds väg och Möbelvägen. Kommunstyrelsen beslutar enligt stadsingenjörens förslag att de nya gatorna i Trekanten ska heta Cykel-Haralds väg och Möbelvägen. 53 Reservation av tomtmark för seniorbostäder i Rockneby (dnr KS 2010/ )

13 Kommunstyrelsen Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 24 mars Hansabygg AB har tagit fram en skiss på hur del av fastigheten Dampehammar 1:63, väster om Knapegården i Rockneby, kan bebyggas. Förslaget visar på sex friliggande hus med totalt sjutton hyreslägenheter samt ett hus med gemensamhetslokal. Detaljplaneändring kommer att begäras av mark- och planeringsenheten. Särskilt försäljningsbeslut kommer senare att fattas efter det att byggprojektet kommit igång. Kommunstyrelsen reserverar del av Dampehammar 1:63 för Hansabygg AB till längst sex månader efter det att detaljplan för området har vunnit laga kraft. 54 Tomtpriser för småhus i Fjölebro, Trekanten och Ljungbyholm (dnr KS 2010/ ) Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 26 mars Kommunen kommer under april 2010 att genom tomtkön påbörja försäljning av nya tomter för friliggande småhus i Trekanten, Fjölebro och Ljungbyholm. En värdering av tomterna har gjorts. Mark- och planeringsenheten har redovisat ett förslag till markpriser. Kommunstyrelsen beslutar att kommunledningskontoret/mark- och planeringsenheten får sälja tomter för friliggande småhus inom: - Planområde kvarteret Konstruktören m.fl. i Fjölebro för kronor/tomt. - Planområde Harby 1:81 m.fl. i Trekanten för kronor/tomt. - Planområde Kölby 9:3 och Ljungby 4:30-4:31 i Ljungbyholm för kronor/tomt. Anläggningsavgift för vatten och avlopp tillkommer. 55 Markreservation för del av Sandås 2:7 (dnr KS 2009/ ) Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 24 mars En ansökan om markreservation har inkommit från Lars Williamsson för del av Sandås 2:7. Lars Williamsson som sedan tidigare innehar fastigheten

14 Kommunstyrelsen Svärdsliljan 1, som angränsar till området, har för avsikt att uppföra seniorbostäder med hög tillgänglighet. Mark- och planeringsenheten har begärt en planändring från park- till kvartersmark. Kommunstyrelsen reserverar mark för Lars Williamsson på del av Sandås 2:7 enligt kommunledningskontorets förslag. Markreservationen ska gälla fram till sex månader efter det att detaljplaneändringen vunnit laga kraft. 56 Försäljning av fastigheten Husgerådet 4 i Hagbygärde (dnr KS 2009/ ) Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 26 mars Kommunstyrelsen beslutade den 17 augusti 2009 att sälja mark till Kalmar Industrifastigheter AB och Unitus AB. Bolagen skulle köpa varsin del av fastigheten Husgerådet 4. Under tiden för gällande försäljningsbeslut har Unitus AB meddelat de inte kommer att fullfölja affären. Kalmar Industrifastigheter AB har därför uttryckt en önskan om att förvärva hela fastigheten Husgerådet 4 om kvadratmeter. Kalmar kommun säljer fastigheten Husgerådet 4 i Hagbygärde till Kalmar Industrifastigheter AB för kronor. et gäller under förutsättning att byggnadsarbetena är påbörjade innan den 1 augusti Försäljning av Solen 1-7, tomtmark för bostäder i området mellan Solvägen och Tallhagsvägen i Berga (dnr KS 2010/ ) Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 16 mars Kommunstyrelsen har tidigare reserverat mark för bostäder i området mellan Solvägen och Tallhagsvägen i Berga för Riksbyggen. Området ingår som en del i programmet Berga Strandpark. Kommunledningskontoret föreslår nu att kommunen säljer fastigheten Solen 1-7, mellan Solvägen och Tallhagsvägen i Berga, till Riksbyggen för kronor exklusive anläggningsavgift för vatten och avlopp. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta:

15 Kommunstyrelsen Kalmar kommun säljer Solen 1-7, mellan Solvägen och Tallhagsvägen i Berga, till Riksbyggen för kronor exklusive anläggningsavgift för vatten och avlopp. 58 Årsredovisningar 2009 för Kalmar Kommunbolag AB och dotterbolagen (dnr KS 2010/ ) Handlingar Årsredovisningar 2009 och revisionsberättelser för Kalmar kommunbolag AB, Kalmarhem AB, KIFAB i Kalmar AB, Förvaltningsbolaget Predio 9 Kommanditbolag, Fastighetsutvecklaren i Kalmar KB, Industriparken i Kalmar AB, Handelsbolaget Telemarken i Kalmar, Kalmar Science Park AB, Kalmar Familjebad AB, Kalmar Familjebad KB, Destination Kalmar AB, Kalmar Vatten AB, Kalmar Biogas AB, Kalmar Airport AB och Kalmar Hamn AB. Kalmar Kommunbolag AB och dess dotterbolag har redovisat sina årsredovisningar 2009 och revisionsberättelserna för respektive bolag. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: Kommunfullmäktige ger följande direktiv till kommunens ombud vid årsstämmorna med Kalmar Kommunbolag AB och dotterbolagen: Ombuden ska vid årsstämmorna med bolagen se till att beslut fattas enligt de förslag som de auktoriserade revisorerna redovisat i sina revisionsberättelser för respektive bolag. 59 Kalmar kommuns årsredovisning 2009 (dnr KS 2010/ ) Handlingar Årsredovisning Ekonomienheten har upprättat årsredovisning Årets resultat för kommunen uppgår till 82,9 miljoner kronor. Vid avstämning mot kommunallagens krav för ekonomisk balans redovisas ett justerat resultat på 100,1 miljoner kronor. För kommunkoncernen - som omfattar Kalmar kommun, helägda bolag och delägda bolag m.fl. som kommunen har ett väsentligt inflytande över - redovisas ett resultat på 122,3 miljoner kronor.

16 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen fastställer årsredovisningen 2009 och överlämnar den till kommunens revisorer för granskning. 60 Reviderad förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län (dnr KS 2010/ ) Handlingar Regionförbundets skrivelse den 22 mars Protokollsutdrag från styrelsen för Regionförbundet i Kalmar län. Regionförbundet har sett över förbundsordningen för Regionförbundet i Kalmar län och föreslagit förändringar i förbundsordningens 7 och 13. Styrelsen föreslår att kommunfullmäktige i länets kommuner ska godkänna den reviderade förbundsordningen för Regionförbundet i Kalmar län. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: Kommunfullmäktige godkänner den reviderade förbundsordningen för Regionförbundet i Kalmar län. 61 Reviderad förbundsordning för Kalmarsundsregionens Renhållare (dnr KS 2010/ ) Handlingar Kalmarsundsregionens Renhållares skrivelse den 15 mars Protokollsutdrag från Kalmarsundsregionens Renhållares förbundsfullmäktige den 12 februari Förslag till förbundsordning med bilagor. Kalmarsundsregionens Renhållare har sett över den nuvarande förbundsordningen och föreslagit förändringar. Förbundsfullmäktige beslutade den 12 februari 2010 att godkänna förslaget till reviderad förbundsordning och föreslår kommunfullmäktige i medlemskommunerna att godkänna förslaget till reviderad förbundsordning för Kalmarsundsregionens Renhållare.

17 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: Kommunfullmäktige godkänner den reviderade förbundsordningen för Kalmarsundsregionens Renhållare. 62 Delegationsbeslut och anmälningsärenden Följande protokoll, beslut och ärenden anmäls: a) Arbetsutskottets protokoll den 23 februari, 2, 9, 16 och 23 mars 2010 b) Personaldelegationens protokoll den 25 februari 2010 c) Uppföljning av kommunens placering av pensionspengar i Kalmar Läns Pensionskapitalförvaltning AB - redovisning den 31 januari och 28 februari 2010 d) Svar från Skolverket om växelvis placering av barn i förskolan e) Sammanträdesprotokoll från kommunstyrelsen i Västervik om Stiftelsen Wimmerströmska gården f) Anmälan om delegationsbeslut: Borgen vid omplacering av lån för Handelsbolaget Telemarken i Kalmar (dnr KS 2010/ ) Borgen vid omplacering av lån till KIFAB i Kalmar AB (dnr KS 2010/ ) Yttrande över ansökan om allmän kameraövervakning från Navilo AB (McDonalds Giraffen) (dnr KS 2010/ ) Fullmakt för Gunilla Thorvaldsson att företräda Kalmar kommun i mål om anmärkning mot faktura (dnr KS 2010/ ) Fullmakt för fastighetsjuristen Matthias Brandt att företräda kommunen i hyresnämnden i mål angående hyra (dnr KS 2010/ ) Gästfrihet vid studentkåren Lambdas branschdagar (dnr KS 2010/ ) Skrivelse till Finansdepartementet: Betänkande av försvars- och säkerhetsupphandlingsutredningen (dnr KS 2010/ )

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86 78 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-26 Tid 10.00-11.50 Plats Stadshuset Omfattning 75-86 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Ingvar Nilsson (S) Mona Jeansson

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-08-17. Tid 10.00 12.00. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 102-117

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-08-17. Tid 10.00 12.00. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 102-117 108 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-08-17 Tid 10.00 12.00 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 102-117 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S) Mona

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 121 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-27 Tid 10.00-11.10 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 106-123 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga när- Jonas Löhnn (MP) ersättare varande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga när- Jonas Löhnn (MP) ersättare varande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-03-30 Tid 8.30 9.25 Plats Sammanträdesrummet Magistern Omfattning 60-70 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Läs mer

Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson. Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare varande Monica Bengtsson

Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson. Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare varande Monica Bengtsson KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-23 Tid 8.30 9.15 Plats Sammanträdesrummet Magistern Omfattning 33-38 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-11-23. Tid 10.00-12.30. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 168-179

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-11-23. Tid 10.00-12.30. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 168-179 198 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-11-23 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 168-179 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-20 Tid 8.30 9.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 77-83 ande Malin Petersson (M) ordförande Bertil Dahl (V) Anders Andersson

Läs mer

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-05-13 117 Tid 8.30-11.20 Plats Stadshuset Omfattning 124-131 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-04 46 Tid 8.30-10.10 Plats Stadshuset Omfattning 50-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v)

Läs mer

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-10-20 KS 2013/0458 Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar Förslag till beslut avslår motionen från Anna

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-09-15 158 Tid 9.00-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 175-178 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 203 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-10-06 Tid 10.00-11.45 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 164-176 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2008-08-22. Tid 11.00-12.20. Omfattning 147

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2008-08-22. Tid 11.00-12.20. Omfattning 147 167 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-22 Tid 11.00-12.20 Plats Stadshuset Omfattning 147 Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Mona Jeansson (s) Steve

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 89-93 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-25 134 Tid 8.30-9.55 Plats Stadshuset Omfattning 150-158 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 september 2015 kl. 10:00-10:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 52-59 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-16 Tid 8.30 8.55 Plats IT-enhetens sammanträdesrum Omfattning 28-32 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 26 april 2016 kl. 10:30-11:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 33-44 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-20 141 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 142-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Anslaget på kommunens anslagstavla 17 mars 2010. intygar

Anslaget på kommunens anslagstavla 17 mars 2010. intygar KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-03-08 Tid 10.00 12.10 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 22-44 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-10-12 Tid 8.30 10.00 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 184-189 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S)

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-21 37 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 40-45 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-18 129 Tid 8.30-9.25 Plats Stadshuset Omfattning 144-149 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-05-04. Tid 10.30-11.50. Omfattning 61-74

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-05-04. Tid 10.30-11.50. Omfattning 61-74 65 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-04 Tid 10.30-11.50 Plats Länsmuseet Omfattning 61-74 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Mona

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-73 ande Jonas Lövgren (M) ordförande Ingemar Einarsson (C) 67-68 Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-22 94 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 99-106 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-06-19 145 Tid 8.30-10.15 Plats Stadshuset Omfattning 140-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-30 211 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 210-215 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Ingvar Nilsson (S) Cecilia Strömberg (S) Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Ingemar Einarsson (C) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD)

Ingvar Nilsson (S) Cecilia Strömberg (S) Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Ingemar Einarsson (C) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD) 150 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-10-05 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 133-142 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Anna-Britt Wejdsten (FP) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD)

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Anna-Britt Wejdsten (FP) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD) 31 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-03-09 Tid 10.00 11.50 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 29-40 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström (s) 192-195 Jonas Löhnn (mp) 196-197. Anders Andersson

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström (s) 192-195 Jonas Löhnn (mp) 196-197. Anders Andersson KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-02 192 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 192-197 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-24 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 151-155 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(6) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 23 april 2018 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Skriftliga reservationer och protokollsanteckningar från kommunstyrelsens sammanträde

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-08-05 152 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset Omfattning 161-167 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 september 2018 kl. 8:30-8:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 83-86 ande Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-02-27 39 Tid 8.30-10.30 Plats Stadshuset Omfattning 43-52 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-01-11 Tid Kl. 10.00 11.40 Plats Sammanträdeslokal Magistern Omfattning 1-17 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(8) Tid Måndagen den 29 februari 2016 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 32-39 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C)

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2009-06-16. Tid 8.30-10.25. Omfattning 118-128

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2009-06-16. Tid 8.30-10.25. Omfattning 118-128 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-06-16 110 Tid 8.30-10.25 Plats Stadshuset Omfattning 118-128 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-08 85 Tid 8.30-9.10 Plats Stadshuset Omfattning 89-93 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-10-28 213 Tid 8.30 10.45 Plats Stadshuset Omfattning 215-225 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 8:30-9:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 19-23 ande Anders Andersson (C) ordförande, 19-20, 22-23 Christina Fosnes (M) ordförande, 21 Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Monica Bengtsson (KD)

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Monica Bengtsson (KD) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-12 Tid 10.00 11.25 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 1-15 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 166 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-11-09 Tid 10.00-13.00 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 143-167 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) 143-146,

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-03 Tid Kl. 08:00 12:30 Ajournering 10:20-11:00 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 95-110 ande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-05-11 Tid 8.30 10.25 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 97-107 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-03-06 51 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 53-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 april 2014 kl. 8:30-9:35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 52-55 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-10 34 Tid 8.30-12.10 Plats Stadshuset Omfattning 35-40 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunhälsan, f.d. Posthuset. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Kommunhälsan, f.d. Posthuset. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-01 73 Tid 8.30-10.00 Plats Kommunhälsan, f.d. Posthuset Omfattning 79-88 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors

Läs mer

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om systematisk

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 92-96 ande Anders Andersson (C) ordförande Christina Fosnes (M) vice ordförande Johan

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-01-15 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 1-24 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 september 2013 kl. 8:30-9:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 101-109 ande Anders Andersson (C), ordförande Per-Olof Jonsson (M), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10:00-10:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-66 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 21-23 ande Anders Andersson (C) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Gunilla Svensson 2013-01-15 SFN 2013/0021 0480-450 513 Servicenämnden Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten Förslag till

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 152 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-11 Tid 10.00 10.55 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 133-146 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-09-30 189 Tid 8.30-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 192-199 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 12 december 2017 kl. 11:15 12:00 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 56-61 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-11-28 Tid Kl. 08.00 09.40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 192-199 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-10-03 199 Tid 8.30-9.40 Plats Stadshuset Omfattning 201-207 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

1. Information från Kalmar läns pensionskapitalförvaltning AB Föredragande: Henrik Andersson, Kalmar läns pensionskapitalförvaltning

1. Information från Kalmar läns pensionskapitalförvaltning AB Föredragande: Henrik Andersson, Kalmar läns pensionskapitalförvaltning 1(7) Tid Tisdagen den 5 maj 2015 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information från Kalmar läns pensionskapitalförvaltning

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(9) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 13:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-10-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 8:30-8:55 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 110-111 Beslutande Anders Andersson (C) Per-Olof

Läs mer

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017.

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-09-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 106 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Skapa fler ställplatser för husbilar! Dnr KS 2017/0567 Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-31 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 156-165 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-09-18 179 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 178-185 ande Göran Häggfors (m) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-17 Tid 8.30 8.45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 142-150 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 8:30-9:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 2-7 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Ajournering för gruppmöten (ca 10:00) 3. Svar på granskningsrapport om kommunstyrelsens uppsiktsplikt Beslutsnivå: Kommunstyrelsen

Ajournering för gruppmöten (ca 10:00) 3. Svar på granskningsrapport om kommunstyrelsens uppsiktsplikt Beslutsnivå: Kommunstyrelsen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 12 januari 2016 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om samverkansavtalet

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-08-15 160 Tid 8.30-8.45 Plats Stadshuset Omfattning 164-168 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40)

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40) 1(11) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 24 november 2014 kl. 13:00 Plats Kalmarsalen, Glasverandan, Skeppsbrogatan Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 31 maj 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 45-57 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande vice

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Tid Måndagen den 27 april 2015 kl. 10:00 Obs tiden! Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Tid Måndagen den 27 april 2015 kl. 10:00 Obs tiden! Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 27 april 2015 kl. 10:00 Obs tiden! Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-13 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 71-76 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

1. Redovisning av Sveriges Kommuner och Landstings Öppna Jämförelser Jämställdhet. Föredragande: Ann-Sofie Lagercrantz, kommunledningskontoret

1. Redovisning av Sveriges Kommuner och Landstings Öppna Jämförelser Jämställdhet. Föredragande: Ann-Sofie Lagercrantz, kommunledningskontoret 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 10 januari 2017 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Redovisning av Sveriges Kommuner

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-14 Tid 10.00-13.10 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 1-22 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta

Läs mer

Kommunfullmäktige PROTOKOLL. Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 14:15-14:45 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Kommunfullmäktige PROTOKOLL. Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 14:15-14:45 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 20 oktober 2014 kl. 14:15-14:45 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Omfattning 138-140 ande Roger Kaliff (S), ordförande Ann-Marie Engström (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 10 juni 2014 kl. 10:00-11:10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-57 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 100 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-05 Tid 10.00 11.50 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 89-105 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 december 2017 kl. 8:30 10:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 149-153 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Christina Fosnes (M), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag 2010-04-26. Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Sammanträdesdag 2010-04-26. Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens KALMAR KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-04-26 Tid 17.00 21.10 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Omfattning 34-47 Beslutande Roger Kaliff (S) ordförande Marianne

Läs mer