Digital identitet. Hälften av alla svenskar är på Facebook, var är ert företag? Om vikten av närvaro online och möjligheter till ROI.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Digital identitet. Hälften av alla svenskar är på Facebook, var är ert företag? Om vikten av närvaro online och möjligheter till ROI."

Transkript

1 Digital identitet. Hälften av alla svenskar är på Facebook, var är ert företag? Om vikten av närvaro online och möjligheter till ROI. Rapport och analys av Johan Eriksson, Linda Runarsdottir & Christer Edman, Stockholm våren 2012.

2 2 Innehåll: 1. Vad är digital identitet? 2. Varför ska ert företag satsa? 3. Vårt erbjudande. 4. Hur står det till med konkurrenterna? Grunden till denna rapport ligger i en enkät som genomfördes på mässan Internet Expo & Digital Marketing, Personal och Möten & Events, i Kista utanför Stockholm Mars Fakta som förekommer i rapporten kommer från företags egna hemsidor eller Wikipedia, alla bilder har Creative Commons licens. Vi reserverar oss för att fel kan förekomma och uppmanar alla läsare att ifrågasätta information och källgranska allt material innan det anses vara helt sant.

3 3 1. Vad är digital identitet? Historisk tillbakablick: : Finns du? Syns jag? I begynnelsen fanns inga sökmotorer. Inga samlingsplatser för länkar. Hemsidor skrevs i html-kod i en texteditor Syns du inte finns du inte. Webb.2.0, konsumeter och producenter. Bloggar stärker egot. Communitys och wikis. Socialt nätverkade online Du syns oavsett om du är medveten om det. Google, Twitter, Google +, Pinterest. Omnämnanden, recensioner. När Internet började användas av gemene man fanns inga sökmotorer att använda sig av. Företag och privatpersoner gjorde så gott de kunde för att sprida sina webbadresser och utseendet på sidorna var inte interagerande med vare sig varandra eller konsumenterna. Det gick inte att Googla sig själv, inga gratis statistikverktyg och nyckelord bakades in i html-koden. Den största förändringen i webb 2.0 var skiftet mellan konsumenter och producenter. Grupperna gick från att vara åtskilda, till att samverka, bli en och samma. Makten försköts online, det var inte längre producenterna som bestämde vad som skulle tyckas och tänkas. Till en början blev konsumenterna glada, de fick chans att komma till tals gentemot företag som tidigare varit svårnådda. Allt eftersom tog konsumenterna över mer och mer av åsikter och spridningen på nätet. Enskilda människors tyckande kunde få större uppmärksamhet och spridning än ett företags budskap. Genom bloggar och Communitys samlades människor och enades över gemensamma åsikter. Under de sista åren har sociala mediatjänster dykt upp för att hjälpa konsumenter att hitta vänner, sprida budskap, skapa förutsättningar för bekräftelse, sortera och samla information utifrån de stora informationsmängderna som florerar på nätet. I den snabba utvecklingen som sker online har förhållningssättet till information ändrats mycket. I dagsläget går det att

4 4 positionera sig tack vare sociala medier, skapa dialog och viral marknadsföring. En enskild människa kan orsaka mycket skada på ett stort företag, enbart genom att sprida sina negativa omdömen i valda kanaler. Tack vare dialog mellan företag och konsumenter går det ofta att reda ut missförstånd och oegentligheter. Undrar du vilken digital identitet som du eller ditt företag har? Prova att Googla ditt eller företagets namn, svårare än så är det inte. De första tio till tjugo träffarna berättar vilken digital identitet du och/eller ditt företag har. Det vill säga vilken digital identitet andra tror att ni har. Om den stämmer med din/er uppfattning är en annan sak. Google HQ i Buenos Aries, Argentina. Digital identitet speglas av träffarna i Googles sökmotor som i skrivande stund är den största på marknaden. Att vara Googles vän kan ge många fördelar i form av synlighet. Att ha ovänner som sprider felaktig information på internet och i sociala medier som dessutom hamnar högt på Google kan vara förödande. Det samma gäller kunder eller konsumenter som inte är nöjda. Sociala medier utgör en stor del av företags och privatpersoners digitala identitet. Även om det huvudsakligen är privatpersoner som loggar in och umgås på bland annat Facebook bör företagen oavsett om de har privatpersonerna som kunder eller om de jobbar med B2B synas i dessa medier. Företag kan välja att inte ha en sida på Facebook men förr eller senare har någon ändå kommenterat eller skapat en plats med företagets namn. Företag tjänar ofta på att erbjuda direktkontakt med konsumenter, både för information och reklambudskap. Det

5 5 värsta som kan hända är inte att företag hamnar i blåsväder, utan att drabbas av motgångar som inte kan förklaras, redas ut eller vårdas. I sociala medier handlar det om interaktivitet, kommunikation och snabba flöden. Möjligheter att skapa kontakt med konsumenter, långsamt bygga upp en trovärdig känsla för varumärket och en kanal för att snabbt nå ut med information. Viral marknadsföring i sociala medier kan få stor genomslagskraft. Ett exempel på marknadsföring i sociala medier är byn Obermutten i Schweiz. Med ett invånarantal under 100 ville de sprida budskapet om byns existens. Därför lovade borgmästaren att printa ut Facebook-profilbilderna på alla som gillade deras sida. Det tog inte lång tid innan byns anslagstavla blev full av fotografier och i april 2012 har de drygt gillare (människor som klickar på gilla-knappen på Facebook kallas gillare). Det största med Obermuttens kampanj är inte gillarna, som visserligen kommer från 30 olika länder, utan exponeringen som kampanjen fått utanför Facebook. Mängder av journalister och bloggare har skrivit om fenomenet, kampanjen räknas ha nått ut till mer än 10 miljoner människor runt om i världen. Företag kan ofta köpa gillare till sina Facebook-sidor. Asiatiska företag kan erbjuda t.ex gillare för en ansenlig summa. Är det verkligen många antal gillare man är ute efter eller är det engagerade personer som har intresse av att gilla företagssidan?

6 6 Det finnas stora fördelar med att inte enbart hänga upp sig på antalet gillare utan även se till hur många som pratar om och interagerar med en Facebooksida. Då syns det vilken aktivitet som försegår och hur många som bryr sig. Klädföretaget H & M har många gillare och många interagerar deras sida. Exempel på sociala medier: Sociala nätverkstjänster. Facebook är störst 2012 men det finns många nischade Communitys där medlemmarna delar intressen och åsikter. Mikrobloggar. Twitter. Korta meddelanden, s.k. tweets, som ökar spridningspotentialen eftersom de kan skickas vidare inom andra användares kontaktnät. Bloggar. Enskilda eller integrerade i hemsidor. Material uppdateras i omvänd kronologisk ordning och nyhetsflödet är Googlevänligt och fungerar utmärkt tillsammans med andra sociala medier.

7 7 Wikis. Wikipedia är det främsta exemplet när olika användare bidrar med information för att bygga upp innehåll till en sida. Digitala Anslagstavlor. Pinterest är en global anslagstavla där deltagarna kan samla och visa upp sina intressen, och ta del av andras. En förstärkt digital identitet. Tagcloud från tweets i valfri form. 2. Varför ska ert företag satsa? Det är inte länge en valmöjlighet att finnas på nätet eller inte. Du som privatperson och ditt företag finns online oavsett om du har hemsida, Facebooksida och/eller Twitter-konto. Skillnaden är dels att du och ditt företag kan kontrollera informationen om ni själva erbjuder kanalerna och dels att det går att dra fördelar av närvaron i form av marknadsföring och trovärdighet vid kampanjer och event. Nyckeln till framgång inom sociala medier bygger på två segment: Tänka först skriva sen. Arbeta fram en kommunikationsstrategi som visar företagets identitet, image och profil. Den bör gå i linje med såväl vad företaget säljer som dess reklam i traditionella kanaler. Dessutom bör den höra ihop med

8 8 känslan som företaget har, hur de anställda upplever sin arbetsplats och hur kommunikation sköts internt. Värderingar och visioner är avgörande för att lyckas med sociala medier och framförallt måste kommunikationen kännas äkta. Kommunicera regelbundet. Har du varit med om att tala i telefon där det visar sig att personen på andra sidan lagt ifrån sig telefonen eller somnat? Det är samma sak i sociala medier. I digital kommunikation behövs tid och engagemang för att kommunicera och skapa dialog. Att regelbundet publicera material, skicka vidare tweets, svara på frågor och delta i konversationer behövs för att skapa en bra digital identitet och högre trovärdighet till ökat antal följare. Att skapa en digital identitet och använda den i olika sociala medier har bland annat följande fördelar: Tillgänglig för de som råkar passera. Internet är tillgängligt dygnet runt, jorden runt. Tänkbara kunder och konsumenter kan passera företagsfönstern när som helst, även när personalen är upptagen. Omvärldsbevakning. Möjlighet att ha koll på vad omvärlden tycker och tänker om företaget. Som en blandning mellan fokusgrupper och tjuvlyssnade fast det är online, synligt för allmänheten och med möjlighet att respondera. PR. Sociala medier fungerar utmärkt som kanal för att bygga relationer med journalister, tidningar och annan media. Det är ett snabbt och effektivt sätt att sprida information, inte minst om en olycka skulle ske och företaget vill vara säkra på att nå ut med information.

9 9 Mätbara mål. Digitala medier erbjuder exakt statistik som visar hur många besökare som exponerats för en sida eller annons, hur många klick som gått vidare till en affär, hur ofta ett inlägg spridits vidare i andras kanaler och hur länge varje besökare är inne på varje sida. Förekom dina ovänner. Företag och privatpersoner kan utsättas för förtal online. Genom att se till att komma överst bland Googles sökresultat kan man också kontrollera vilken information som är mest lättillgänglig till konsumenter. 3. Vårt erbjudande Människor kan liknas vid ett företag, de som satsar hårdast på sin kärnverksamhet har störst chanser att lyckas gentemot sina konkurrenter. Ibland behövs kringliggande tjänster som gör att tjänsten eller varan blir smidigare, mer effektiv, mer konkurrenskraftig och roligare. Om det finns behov av att synas på nätet, förmedla vad ni erbjuder, ha kontakt med kunder, föra dialog, omvärldsbevaka branschen och bygga ert varumärke, kan vi stå till tjänst med följande: 1. Kom igång med sociala medier och skapa digital identitet. 2. Utveckla och förändra befintlig strategi runt sociala medier och digital identitet för att ta marknadsandelar och öka försäljningen. 3. Löpande underhåll och uppdateringar av budskap, kampanjer, flöden och korrespondens med kunder och samarbetspartners. ERBJUDANDE Vi erbjuder en halvdags workshop (max 5 personer) för att komma igång med sociala medier och digital identitet. Pris: :- (ord. pris: :-), tillkommer moms. Gäller befintliga & nya kunder, under hela Kontakta Johan för mer info:

10 10 Team v4i: Johan Eriksson. IT-terapeut som hjälper sina kunder med att minska deras IT-stress. Civilingenjör som specialiserat sig på att hjälpa företag att förenkla och effektivisera sin digitala identitet. Linda Runarsdottir. Webbstrateg och copywriter. Hjälper till med val och utveckling av olika sociala medier och arbetar som spökskrivare för att förse företag med innehåll till olika medier. Christer Edman. Expert på sociala medier och coach inom den digitala sfären. Hjälper till med att ta fram profil och enhetlig kommunikationsplan för digitala identiteter. Utbudet av sociala medier och andra online-verktyg är stort och nya medier tillkommer med jämna mellanrum. Några exempel på populära tjänster som vi har kunskap om: Facebook, för personligt engagemang och företags stärkande av identitet och varumärke. Lättillgängligt verktyg för dialog och social interaktivitet. Twitter, mikrobloggen där företag och privatpersoner kan kommunicera ut korta meddelanden vilka kan spridas mycket genom bra samarbeten. LinkedIn, professionellt nätverk för arbetare och företag. Pinterest, digital anslagstavla för bland annat positionering och stärkande av varumärke. Google +, social nätverkstjänst som ingår i Googlefamiljen med många användbara tjänster som med fördel kan integreras med varandra, till exempel Gmail, Google Analytics och Google Adwords. MailChimp, kostnadseffektivt verktyg för att skicka ut nyhetsbrev. SurveyGizmo, enkätverktyg som kan användas för att samla in data, info om marknaden och kunderna. Klout, mäter företags och personers närvaro i sociala medier. ValuesOnline, webbaserat kartläggningsinstrument som hjälper individer, grupper och organisationer att öka medvetenheten om sina värderingar och hur dessa påverkar det dagliga arbetet.

11 11 4. Hur står det till med konkurrenterna? På Kistamässan huserade mässorna Internet Expo & Digital Marketing, Personal och Möten & Events, mars V4i genomförde en enkät till 50 olika företag för att ta reda på hur det står till med de olika utställarna och deras syn och engagemang inom sociala medier. Fördelningen av svar var 49 % från Möten och Events, 21 % från Internet Expo & Digital och 30 % från Personal. Målet med enkäten var att ta reda på vilka sociala medier företag är med i och vilken utsträckning de jobbar aktivt med dem. Vi ställde också frågor om hur företagen säljer, får nya kunder och varför de ställer ut på en mässa. I enkäten svarade 87 % att de har en sida på Facebook. Efter att ha gått in på företagens Facebook- sidor och kontrollerat hur många som faktiskt gillar deras sidor kan vi konstatera att hälften har under 100 gillare, 25 % har 30 eller färre. Några som svarat att de har Facebook-sidor har det inte ens. 100% 90% 87% På vilket/vilka sociala medier finns företaget representerat 80% 70% 60% 53% 50% 40% 38% 36% 30% 20% 21% 10% 0% Facebooksida Twitterkonto Presentation på Google+ Konto på LinkedIn Egen YouTubekanal 4% Pinterest 2% Inget Sociala medier är ett smidigt verktyg för att nå ut till nya och befintliga kunder, hålla kontakten och föra dialog. Få informations- och reklambudskap når

12 12 privatpersonerna i deras egen hemmasfär, men sociala medier har en förmåga att kunna följa med ända ner i sängen (Telia gjorde en undersökning om svenskarnas semestervanor och kom fram till att varannan svensk surfade innan de stigit upp ur sängen). 80% Hur får företagen huvudsakligen nya kunder? 70% 60% 70% 62% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Via gamla, redan existerande, kunder Mun mot munmetoden 19% Mässor / exponering 9% Annonsering 30% Annat sätt De flesta företagen som svarade på enkäten anser att de främst får nya kunder genom redan existerande och genom mun mot mun-metoden. Det är som sociala medier, fast i verkligheten. Facebook är skapat som ett mun mot mun-verktyg, ofta mer effektivt än att tipsa varandra när man träffas. Det som gör sociala medier extra kraftfullt är att om man har 200 som gillar en sida på Facebook och varje person har i sin tur 100 vänner är exponeringen 200x100, det vill säga Att få en kund att gilla, kommentera eller checka in ger betydligt högre effekt jämfört med en annons i en branschtidning. Sociala medier är bäst när företag långsiktigt bygger upp sina varumärken. Det gäller att kommunicera utan att pusha. Kommunicera betyder dialog och inte monolog. I enkäten svarade över hälften av företagen att de jobbar aktivt för att skapa tvåvägskommunikation och föra dialog med gillarna. Efter analys av företagens

13 13 Facebook-sidor visar det sig att endast 10 % av företagen bjuder in och uppmuntrar till dialog. Oftast är Facebook-inläggen enbart en förlängd marknadsföringskanal där information sprids utan önskan om att bli besvarad. Samma mönster visar sig på Twitter där de flesta företagen som har Twitterkonton enbart sprider information och reklam utan att skapa öppningar till interaktion. Jobbar företagen aktivt för att skapa tvåvägskommunikation med gillarna på Facebook? Har ingen Facebooksida 15% Nej 29% Ja 56% Många företag gillar nyhetsbrev, 91 % av enkätsvararna berättar att de använder sig av nyhetsbrev för att sprida information och erbjudanden till kunder och prospekt. Att GoogleAdwords och Facebook-annonser har få anhängare ligger i linje med användandet av sociala medier (Facebook som för övrigt erbjuder sina annonsköpare flera andra smarta tjänster). Vi ser tydligt att många företag har problem med att förstå hur man ska jobba med sociala medier och sökordsmarknadsföring. Företag kan välja att köpa annonser i dagspress eller branschmedia istället för att spendera en tiondel av priset för att synas på t ex Facebook och LinkedIn där man inte bara når ut till en specifik målgrupp utan också kan mäta resultatet exakt.

14 14 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Vilket eller vilka av följande tjänster använder företagen? 91% Utskick av nyhetsbrev 48% Google Adwords (annonsering) 30% Annonsering på Facebook De flesta informations- och reklamkampanjer som företag satsar på har krav på ROI (Return on Investment). Vare sig det gäller DR (direktreklam) eller event av olika slag brukar det ingå i marknadschefernas ansvar att se till att intäkterna efter en kampanj eller ett event är högre än kostnaderna. Eftersom det går att mäta exakt online finns det stort utrymme för mätbara mål inom sociala medier. Har företagen mätbara mål inom sociala medier? Vet ej 6% Ja 27% Nej 67%

15 15 Det sista diagramet visar hur bra företagen själva upplever att de är på nykundsbearbetning och digital marknadsföring. De flesta anser att de är bäst på merförsäljning till befintliga kunder och att nätverka och jobba med referensförsäljning. De tycker att de är sämre på nykundsbearbetning via telefon, sökordsoptimering och att jobba aktivt med sociala medier. Vår uppfattning är att det sannorlikt kommer spara både pengar och energi att jobba med sökordsmarknadsföring och sociala medier för att få nya kunder istället för att ringa kalla samtal. Dessutom finns många andra positiva sidoeffekter som att stärka varumärket och ta hand om kunderna. Det som gör sökordsmarknadsföringen effektiv är att man endast betalar för de kunder som aktivt själva har sökt på relaterade ord som passar in på företagens verksamhet. Företagens nya kunder hittar ert företag när de själva är nära ett inköpsbeslut. För att påminna tänkbara kunder om sin verksamhet är det bättre att jobba med kampanjer och budskap i sociala medier eller nyhetsbrev. Kunden kan då själv välja att ta till sig informationen när det passar. Hur bra är företagen på följande? 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 46% 52% 2% 31% 40% 29% 15% 46% 40% 52% 35% 13% 15% 52% 33% Väldigt bra Vi duger Inte alls bra

16 16 Hur kan företag arbeta fördelaktigt med Sociala medier? Det finns ett antal punkter som behöver uppfyllas för att en satsning inom sociala medier ska lyckas. Dialog är viktigt för att kunder/partners/medlemmar ska känna sig sedda och få bekräftelse. Samma sak som hög servicegrad i traditionell fysisk kommunikation. Engagemang, företaget/organisationen måste vara engagerade för att vara trovärdiga. Det gäller att vara personlig. Som Beata Wickbom, guru inom digital marknadsföring brukar säga, var mer emotionell och mindre informativ. Transparens, det går inte att dölja priser, hemligheter, missnöjda kunder i dagens digitala samhälle. Det är bättre att de som är nöjda överröstar de missnöjda. Sökordsoptimering och närvaro i sociala medier är utmärkta sätt att utveckla och skapa ny kundkontakt. Samarbeta med kunder/partners/medlemmar för spridning av budskap. I många fall handlar det om att ha humor och tänka kreativt. Hjälp kunder att hitta er, hjälp era kunder att sprida sina goda erfarenheter om er, hjälp era kunder att föra dialog så att ni kan få veta vad era köpare gillar och vad som kan bli bättre. Och om ni inte kan, vill eller hinner, gör vi det gärna åt er. Johan Eriksson v4i Linda Runarsdottir, Sunday Solutions Christer Edman

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar.

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar. Slutprojekt Social Media Koordinator 2014 Företag: Barntotal.se Input Affärsmål och visioner Dubbla trafiken inom ett år. Att sidan ska betala sig självt i form av annonser. Utöka det redaktionella innehållet.

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014 Sociala medier #val14 #svpol #eupol #ep2014 Samtalens betydelse är beroende av hur väl de samverkar med annan väljarpåverkan Samtal Arrangemang Direktkontakt Webb/ Sociala medier Väljare 2014 Media Direktreklam

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Sociala medier strategier och affärsnytta för företag. Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011

Sociala medier strategier och affärsnytta för företag. Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011 Sociala medier strategier och affärsnytta för företag Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011 Peter Tilling Konsult/affärsutvecklare i SEMSEO - SEMSEO hjälper små/medelstora företag med IMF Utbildar

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Unionens #twitterskola

Unionens #twitterskola Unionens #twitterskola Inledning Det finns framförallt två anledningar till att Twitters korta meddelanden på 140 tecken blivit en sådan succé. Den ena är att människor formulerar sig klart och tydligt

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK

KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Ställföreträdande kommundirektör Annette Andersson Enhetschef Christina Karlberg 2014-01-28 1 (5) Sociala medier 2 (5) Sociala medier

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn kunskaps tisdagar Peter Tilling 2011 Sociala medier B2B KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011 Peter Tilling konsult i SEMSEO SEMSEO hjälper SME företag hitta nya affärer Utbildar i e-handel, SEO, SEM, sociala medier Fd. rådgivare/konsult

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

Sociala medier strategier och affärsnytta för företag

Sociala medier strategier och affärsnytta för företag Sociala medier strategier och affärsnytta för företag Sv. Ingenjörer Sthlm 23/4 Peter Tilling 2011 Peter Tilling Konsult/affärsutvecklare i SEMSEO - SEMSEO hjälper små/medelstora företag med IMF Utbildar

Läs mer

BUDSKAP. Konkurrenter. Ditt budskap

BUDSKAP. Konkurrenter. Ditt budskap DIN MARKNADSPLAN BUDSKAP Konkurrenter Ditt budskap KONKURRENTERS BUDSKAP Egenskaper? Fördelar? Påståenden/löften? USP Garantier Etc. DITT BUDSKAP Egenskaper? Fördelar? Påståenden/löften? Garantier? USP?

Läs mer

Internet och sociala medier. Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se

Internet och sociala medier. Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se Internet och sociala medier Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se Min agenda Lite om.se Sociala medier vad är det vi pratar om? Vad är nyttan? Vilka är riskerna? Några

Läs mer

Sociala medier. Bloggar Flikr Yoono RSS. Facebook Digg Bebo. Friend feed Twitter Vimeo Spotify. StumbleUpon Reddit Mafia wars

Sociala medier. Bloggar Flikr Yoono RSS. Facebook Digg Bebo. Friend feed Twitter Vimeo Spotify. StumbleUpon Reddit Mafia wars Sociala medier Facebook Digg Bebo Friend feed Twitter Vimeo Spotify Reddit Del.icio.us Slideshare Buzz Xanga MySpace Youtube Linkedin Bloggar Flikr Yoono RSS StumbleUpon Reddit Mafia wars Introduktion

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2013

E-POSTBAROMETERN 2013 E-POSTBAROMETERN 2013 Marknadschefers val av olika medier 2013 E-postmarknadsföringens nuläge, framtid och trender. Statistik från en undersökning bland svenska marknadsförare. Creating e-mail success

Läs mer

5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING. www.webbstrategerna.se. 2010 Webbstrategerna Sverige AB

5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING. www.webbstrategerna.se. 2010 Webbstrategerna Sverige AB 5 WEBBSTRATEGIER SOM ÖKAR DITT FÖRETAGS FÖRSÄLJNING www.webbstrategerna.se 2010 Webbstrategerna Sverige AB 5 webbstrategier som ökar ditt företags försäljning Idag är ett företags webbnärvaro ordentligt

Läs mer

Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen

Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen Riktlinjer för användandet av sociala medier i tjänsteutövningen Bakgrund Nordmalings kommun använder idag sociala medier för att kommunicera med allmänheten. Syftet med särskilda riktlinjer är att säkerställa

Läs mer

Tendensrapport 2013. Sveriges Marknadsförbund Sida 1 (11)

Tendensrapport 2013. Sveriges Marknadsförbund Sida 1 (11) u Dessa är de största utmaningarna för Sveriges marknadsförare 2013 u Så stiger kraven på lönsamhet och återbäring på investeringar i marknadsaktiviteter u Vikten av att prioritera rätt i det nya medielandskapet

Läs mer

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK HUR MÄN OCH KVINNORS ANVÄNDANDE AV SOCIALA MEDIER SKILJER SIG OCH VAD DE EFTERFRÅGAR AV VARUMÄRKEN ONLINE. 6 SEPTEMBER 2012 Den här presentationen handlar

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun

Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun 1 (6) 20111010 Riktlinjer för sociala medier för Fagersta kommun Riktlinjerna beskriver hur Fagersta kommun och dess verksamheter kan använda sociala medier på ett sätt som stämmer överens med kommunens

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

Facebookmarknadsföring

Facebookmarknadsföring Facebookmarknadsföring Gustav Bergman Kort om Kanban Marketing Google AdWords Facebook Webbyrå Sökmotoroptimering (SEO) gustav.bergman@kanban.se Kort om Kanban Marketing Google AdWords Facebook Webbyrå

Läs mer

Hur syns vi i Digitala Sociala Medier? Digitala Sociala Medier är idag en oerhört viktig och kostnadseffektiv mediekanal

Hur syns vi i Digitala Sociala Medier? Digitala Sociala Medier är idag en oerhört viktig och kostnadseffektiv mediekanal 2013-01-21 13/06 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

Marknadsföring via Twitter

Marknadsföring via Twitter Marknadsföring via Twitter Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst Ann-Sofie Hellsén anhe0037@student.hv.se 2011-05-20 Innehållsförteckning Inledning... 1 Beskrivning... 1 Diskussion... 4 Slutsats...

Läs mer

ABF Gotlands policy för användande av sociala medier Antagna vid styrelsemöte 2012-09-27.

ABF Gotlands policy för användande av sociala medier Antagna vid styrelsemöte 2012-09-27. ABF Gotlands policy för användande av sociala medier Antagna vid styrelsemöte 2012-09-27. Bakgrund Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för såväl privatpersoner som företag

Läs mer

Sökmotormarknadsföring

Sökmotormarknadsföring Sökmotormarknadsföring Kenth Johansson kejo@tomegroup.se Bakgrund Sökmotorer Sökmotoroptimering Hitta rätt nyckelord Hur får jag fler klick på min sida i sökresultatet? Genomgång av några verktyg Sökmotorannonsering

Läs mer

E-bok Twitter för företag

E-bok Twitter för företag E-bok Twitter för företag 1 Marketinghouse E-bok : Twitter för företag Uppdaterad mars 2015 (Klicka gärna på bilden så kommer du till vårt Twitterkonto och du vill följa oss). Vänligen Annica Thorberg

Läs mer

EUROPEAN CAPITALOF CULruRE. #mnea2014 Digital Strategi

EUROPEAN CAPITALOF CULruRE. #mnea2014 Digital Strategi EUROPEAN CAPITALOF CULruRE #mnea2014 Digital Strategi Digital personlighet Umeå2014s tonalitet Personlighet Kommunikationen skall kännas levande, inspirerande, lekfull och i nuet. De sociala medierna är

Läs mer

2014-10- 16 RÄCK UPP HANDEN OM DU INBOUND MARKETING OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE

2014-10- 16 RÄCK UPP HANDEN OM DU INBOUND MARKETING OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE INBOUND OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE Annica Thorberg 14 OKT #inboundmarketing #nyab2bmafö #linkedinforforetag RÄCK UPP HANDEN OM DU Vill ha MER TRAFIK till företagets

Läs mer

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2012-04-10 12/47 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget

Läs mer

SVENSKA SCENER I SOCIALA MEDIER

SVENSKA SCENER I SOCIALA MEDIER SVENSKA SCENER I SOCIALA MEDIER MER ELLER MINDRE? EN JÄMFÖRELSE MELLAN ÅR 2009 OCH 2011 2011 Simon Brouwers SAMMANFATTNING År 2009 genomförde Volante en undersökning med syftet att kartlägga scenkonstens

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Med en social HotSpot från Idékonsulten får ni möjligheten att bygga en egen unik marknadsföringskanal till personer

Läs mer

Dialog bygger relationer

Dialog bygger relationer Tema Social Media Newsroom: Som många säkert har sett, lanserade MyNewsdesk för några veckor sedan en ny design på social media newsroom. Men vad innebär det för dig och ditt företag, vilka fördelar ger

Läs mer

Ditt sociala liv har fått ett ansikte

Ditt sociala liv har fått ett ansikte Prime Public Relations i Sverige AB, Box 38065, SE-100 64 Stockholm, Sweden TEL +46 8 503 146 00 FAX +46 8 503 146 99, info@primepr.se, www.primepr.se 1 (5) Idag reflekterar vi kring den i USA sjätte mest

Läs mer

Kommunikation i sociala medier

Kommunikation i sociala medier Kommunikation i sociala medier. 2 Tur drabbar bara de skickliga! Hallå? 3 4 Kommunikation 2014 5 Facebook, Twitter, Linkedin, Google+, Tumbler, Wordpress, Youtube, Pinterest, Ello eller Instagram? "Istället

Läs mer

VÅTT OTORRT VATTENSPORT. Digital Verksamhetsplan

VÅTT OTORRT VATTENSPORT. Digital Verksamhetsplan VÅTT OTORRT VATTENSPORT AB Digital Verksamhetsplan 1.Verksamhetsbeskrivning och problematisering Verksamhet Uthyrning av vattensportsprodukter som vindsurfingbrädor, kiteboards, kajaker, jet ski och dykutrustning

Läs mer

Tjänstedokument Gymnasium.se

Tjänstedokument Gymnasium.se Tjänstedokument Gymnasium.se 1 Inledande ord OM GYMNASIUM.SE Gymnasium.se hjälper gymnasieskolor att rekrytera elever till sina utbildningsplatser. Detta görs genom vårt nätverk av ledande webbsidor, våra

Läs mer

Hej! Erik Fors-Andrée. Entreprenör som driver cruited.com. Mejl: efa@efa.nu. Blogg: www.vd-blogg.se. LinkedIn: linkedin.

Hej! Erik Fors-Andrée. Entreprenör som driver cruited.com. Mejl: efa@efa.nu. Blogg: www.vd-blogg.se. LinkedIn: linkedin. Hej! Entreprenör som driver cruited.com Mejl: efa@efa.nu Blogg: www.vd-blogg.se LinkedIn: linkedin.com/in/forsandree Sociala medier som plattform för chefskap och ledarskap Belysa, utmana tankarna och

Läs mer

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn Med över 300 miljoner användare är LinkedIn världens största professionella nätverk och två miljoner svenskar är medlemmar.

Läs mer

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och va rderingssajter Internet kan kännas som en djungel, det finns oändligt många sajter som erbjuder dig som boendeanläggning möjlighet att öka din

Läs mer

Svenskarnas bloggläsande

Svenskarnas bloggläsande Svenskarnas bloggläsande Läs- och konsumtionsvanor bland bloggläsare i Sverige LINDA HÖRNFELDT Better Bloggers www.betterbloggers.se 2015 Texten skyddas enligt lag om upphovsrätt och tillhandahålls med

Läs mer

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Landstinget har öppen och positiv inställning till att verksamheter använder sociala medier i sin kommunikation

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Var finns ungdomarna? Hur når vi dem? Kompetensutveckling marknadsföring naturbruk 2015-09-24. www.bizcare.se

Var finns ungdomarna? Hur når vi dem? Kompetensutveckling marknadsföring naturbruk 2015-09-24. www.bizcare.se Var finns ungdomarna? Hur når vi dem? Kompetensutveckling marknadsföring naturbruk 2015-09-24 www.bizcare.se Vad gör vi på BizCare? Sökbildsanalyser Varumärkesanalyser Kursverksamhet (marknadsföring) Individuell

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

Varför arbetar vi med det här?

Varför arbetar vi med det här? Reklam Varför arbetar vi med det här? För att lära sig att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner. För att lära sig att kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

fem områden för smartare marknadsföring

fem områden för smartare marknadsföring fem områden för smartare marknadsföring fem områden för smartare marknadsföring Strukturerad information Sättet du lagrar information om dina kunder och prospekts beteenden, kontaktuppgifter och demografi

Läs mer

!!! Så här skapar du en gra0s personlig sida och en verksamhetssida på Facebook. Sek0on A

!!! Så här skapar du en gra0s personlig sida och en verksamhetssida på Facebook. Sek0on A Så här skapar du en gra0s personlig sida och en verksamhetssida på Facebook Det är nödvändigt a. skapa en professionell digital pla5orm om du vill uppnå framgång i det långa loppet. Denna typ av pla5orm

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng 1 2 Vem är vi? Magnus Äng 3 14 år 4 5 TopVisible 6 Kunder Digital byrå ü Grundandes 2012 ü 7 st i TopVisible-team ü +50 år samlad erfarenhet inom Digital Marketing ü Omsättning ca 5,1 Mkr ü Resultat ca

Läs mer

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013 Bild 1 Gävle-Dala E-marknad 2013 oberoende och neutral rådgivning i IT frågor för företagare och blivande företagare i Gävleborgs- och Dalarnas län. 1 Bild 2 Etrappa Utgår från behov och kunskapsnivå 2

Läs mer

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1 Hej! Här kommer en kort rapport om hur Korvfestivalen synts i digitala och sociala kanaler under första kvartalet samt fokus på i mars och själva festivalen. Korvfestivalens synlighet i Google under Q1

Läs mer

Peter Hellström. PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi

Peter Hellström. PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi Peter Hellström PH-Digital Marketing peter.hellstrom@digitalmarketing.fi www.digitalmarketing.fi Internet, trender och Google sökmotor Sökmotoroptimering = SEO, Search Engine Optimization Sökmotormarknadsföring

Läs mer

INSIGHTLAB: KOMPETENSKORT 2014

INSIGHTLAB: KOMPETENSKORT 2014 INSIGHTLAB: KOMPETENSKORT 2014 EXECUTIVE SUMMARY Bli en fena på employer branding och kompetensförsörjning Föreläsningsanteckningar Anna Dyhre 23 september 2014 Ingenjörshuset, Stockholm Text: Gabriella

Läs mer

SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi

SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi SEMSEO Internetmarknadsföring och webbstrategi Internetmarknadsföring, strategi Seminarier 2010 Upplägg Presentation SEMSEO Internetmarknadsföring, möjligheter Webbstrategi, hur använda möjligheter Verktygen

Läs mer

OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke?

OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke? OMVÄRLDSBEVAKNING Vet du vad som sägs om ert varumärke? 80% av Sveriges journalister omvärldsbevakar i sociala medier. Vikten av omvärldsbevakning Omvärldsbevakning, eller att omvärldsbevaka handlar om

Läs mer

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE

BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE BOKSAMMANFATTNING MOTIVATION.SE #Twitterboken - smarta tips från första kvittret till att flyga fritt En grundläggande manual såväl som affärstips kring hur du får ut det bästa av twitter. Innehåller essutom

Läs mer

Att skriva för webben

Att skriva för webben Att skriva för webben Cecilia Ödman AddFriends Kommunikation i sociala medier och digitala kanaler Optimal optimisering Agenda Tio sekunder och ett stort F Nyckeln till framgång Fetstil, rubriker och faktarutor

Läs mer

Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening MARKNADSFÖRING

Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening MARKNADSFÖRING Guiden har sammanställts inom utvecklingsprojektet Företagsam i Förening 2014 MARKNADSFÖRING INNEHÅLL 1 MEDIA... 3 2 ANNONSER... 4 3 SOCIALA MEDIER OCH WEBBEN... 5 4 TRYCKSAKER... 7 5 KOM IHÅG-LISTOR...

Läs mer

Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier. En lathund

Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier. En lathund Svenska kyrkan i Linköpings närvaro i Sociala medier En lathund Inledning Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för kyrkan. Många av Svenska kyrkans anställda använder dagligen

Läs mer

Veronika Chromik (nika communication) Karsten Deppert och Sanna Kahlström Utgiven (datum): 2014-02-03 Uppdaterad (datum): 2014-01-27

Veronika Chromik (nika communication) Karsten Deppert och Sanna Kahlström Utgiven (datum): 2014-02-03 Uppdaterad (datum): 2014-01-27 1. BAKGRUND OCH SYFTE Mindpark arbetar idag med flera olika kommunikationskanaler på olika villkor och med olika förutsättningar. Syftet med att göra upp en kommunikationsplan är att dra fram tydliga riktlinjer

Läs mer

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015 www.ljk.se Logga in Uppgift till denna gång Du som har boken Marknadsföring i en ny tid läs kapitel tre aktivitets och kampanjplanering Du som har boken

Läs mer

Höst EXPOXTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. Höst 2015. I samarbete med. www.promotionmassanhost.se

Höst EXPOXTRA. Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan. Höst 2015. I samarbete med. www.promotionmassanhost.se 1813-15 -20 AUGUSTI, JANUARI, KISTAMÄSSAN, STOCKHOLM STOCKHOLM Höst 2015 EXPOXTRA Marknadsföringsytor och reklamplatser på Kistamässan Höst 2015 I samarbete med KISTAMÄSSAN - MÖJLIGHETERNAS ARENA Promotionmässan

Läs mer

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se

LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 www.ljk.se 2014 LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 4 mars 2014 Omvärldsbevakning Vision var vill du vara om xx år Strategi hur kommer du dit Ditt varumärke Mission vad brinner du för Mål och delmåll Mål och

Läs mer

Använda sociala medier

Använda sociala medier linköpings universitet Använda sociala medier Råd till dig som arbetar på Linköpings universitet LiU EXPANDING REALITY PRODUKTION: Linda Carlén Hallström, Elin Karlsson och Sara Råsberg. Fotografer: David

Läs mer

Att skriva för webben

Att skriva för webben Att skriva för webben Optimal optimisering Agenda Tio sekunder och ett stort F Nyckeln till framgång Fetstil, rubriker och faktarutor Titlar, Alt-texter och länkar Vad betyder det? Du måste veta vem

Läs mer

Policy för sociala medier

Policy för sociala medier 1 [7] Referens Marica Nordwall Policy för sociala medier Sammanfattning Policyn är tänkt som ett stöd och ge råd till dig som medarbetare i Botkyrka kommun när du deltar i sociala medier. I sociala medier

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC

RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC 2011-12-05 Sid 1(6) RIKTLINJER FÖR ANVÄNDNING AV SOCIALA MEDIER INOM SMC Text: Petra Holmlund 2011-12-05 Sid 2(6) SMC:s sociala medie-ansikte utåt För en intresseorganisation som kan sociala medier utgöra

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun

sociala medier), e-post och telefoni i Jönköpings kommun Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier), e-post och telefoni i 2010:510 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för Internetnvändning (inklusive sociala medier),

Läs mer

Teknik i förmedlingen - rapport från ett innovationsdygn i Danmark.

Teknik i förmedlingen - rapport från ett innovationsdygn i Danmark. Teknik i förmedlingen - rapport från ett innovationsdygn i Danmark. CNV deltog 15-16 november 2011 på ett innovationsdygn för naturvägledare om ny teknik i förmedlingen. Det var det danska Friluftsrådet,

Läs mer

bra sätt får vi en turboeffekt.

bra sätt får vi en turboeffekt. Vårt varumärke exponeras för mängder av opinionsbildare, som i sin tur påverkar ett antal vanliga användare. Om vi visar oss på ett bra sätt får vi en turboeffekt. Nu-gruppen 2009, utdrag ur utställarintervju

Läs mer

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En guide av Mats Wurnell www.matswurnell.net Om denna introduktion Se denna guide som en introduktion till pr och mediebearbetning. Den hjälper er att

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier

Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier Policy för Skånes Ridsportförbunds närvaro i sociala medier Vi vill uppmuntra till användning av sociala medier i arbetetssyfte men också påminna om att du representerar din arbetsgivare/förbundet, både

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

STRATEGIER FÖR SOCIALA MEDIER KONSTEN ATT INTE GÖRA SAMMA SAK I ALLA KANALER. stakston.skl.projekt

STRATEGIER FÖR SOCIALA MEDIER KONSTEN ATT INTE GÖRA SAMMA SAK I ALLA KANALER. stakston.skl.projekt STRATEGIER FÖR SOCIALA MEDIER KONSTEN ATT INTE GÖRA SAMMA SAK I ALLA KANALER stakston.skl.projekt KOMMUNIKATION UR OMVÄRLDENS ÖGON Transparens Kunskapstörst Informationssökande Starka nätverk Värderingsbaserade

Läs mer

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se Max Wimnell Handelshögskolan Be Better Online Digital strateg på More Data Digital strategi och beslutsstöd Undervisar på IHM Business School Bokia, Intersport, Castellum, Veidekke, Jollyroom Ställ gärna

Läs mer

Sociala Medier för Employer branding och Rekrytering

Sociala Medier för Employer branding och Rekrytering Sociala Medier för Employer branding och Rekrytering STPs Testdag den 26 maj 2010 Operaterrassen, Stockholm Monica Westberg, Ericsson Anna Dyhre, Mindshift Agenda Introduktion Bakgrund till att göra internationell

Läs mer

Riktlinjer för sociala medier

Riktlinjer för sociala medier Riktlinjer för sociala medier Christofer Björkvall, informationschef 19/11/2010 Använd och inspireras gärna av våra idéer i detta dokument men vänligen ange källa. Microsofts riktlinjer för sociala medier

Läs mer

Sponsringsmöjligheter

Sponsringsmöjligheter Svenska Mässan, Göteborg 2 & 3 april 2014 Sponsringsmöjligheter Tack vare att mässor är så starka arenor för marknadsföring har sponsring blivit ett utmärkt sätt att skilja sig från de andra och befästa

Läs mer

En Lathund. om kyrkans närvaro i Sociala medier. för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping

En Lathund. om kyrkans närvaro i Sociala medier. för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping En Lathund om kyrkans närvaro i Sociala medier för anställda och förtroendevalda i Svenska kyrkan i Linköping Inledning Nya internetbaserade kommunikationsformer skapar nya möjligheter för kyrkan. Många

Läs mer

Relate Public Edition för sociala webbplatser och communitys. Relate Intranet Edition för intranät och extranät

Relate Public Edition för sociala webbplatser och communitys. Relate Intranet Edition för intranät och extranät Public Edition för sociala er och communitys Intranet Edition för intranät och extranät EPiServer gav oss den ideala grunden att bygga GOCityGirlsiten på. Genom att använda personaliserings- och communityverktygen

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Tips för att lyckas med e-handel

Tips för att lyckas med e-handel Tips för att lyckas med e-handel Innehållsförteckning 1. PRODUKTER 3 PRODUKTTEXTER 3 PRODUKTBILDER 3 PRISSÄTTNING 3 2. MARKNADSFÖRING 4 SEO (SÖKMOTOROPTIMERING) 4 GOOGLE ADWORDS 7 NYHETSBREV 7 SMS 8 BANNERANNONSERING

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier 2013-05-20

Riktlinjer för användning av sociala medier 2013-05-20 Riktlinjer för användning av sociala medier 2013-05-20 Tyresö kommun / 2013-05-20 2 (5) Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för användning av sociala medier...3 2 Upphovsrätt...4 3 Hantering av inkomna synpunkter,

Läs mer

Inledning. Page 1 of 9

Inledning. Page 1 of 9 Inledning Page 1 of 9 Låt oss tala om SEO Marketing. Det verkar som om alla företag som jobbar med utveckling av hemsidor erbjuder SEO tjänster till sina kunder. Men vet de verkligen vad de gör? SEO Marketing

Läs mer