Kanalen 4/2015. Aktuellt. Årsstämma Tisdag 24 maj, kl , Pumpan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kanalen 4/2015. Aktuellt. Årsstämma Tisdag 24 maj, kl , Pumpan."

Transkript

1 Kanalen 4/2015 Jag trivs så bra på Vintertullstorget Det går knappt en dag utan att jag tänker på hur nöjd och privilegierad jag känner mig som får bo här på Vintertullstorget. Våra hus ligger så fint i kanten av Södermalm. Nära till hela stadens brus och utbud men lugnt och utan trafik genom området. Mina barn har lärt sig krypa, gå, cykla på våra gårdar. Vi flyttade hit eftersom vårt första barn redan börjat på förskolan Fyren på A- gården och vi lärde känna vårt område den vägen. Alla sönerna kom att gå där och sedan fortsätta på Tullgårdsskolan. Vintertullstorget är en svårslagen del av Stockholm för barn att växa upp på enligt min mening. Boendet på Vintertullstorget har för min del inneburit en kort pendling. Oftast kan jag cykla till jobbet vilket är en skön frihet och ger lite gratismotion. Nu byggs tunnelbanan ut och kommer när den blir klar att förbättra våra kommunikationer kraftigt. Självklart märks det att våra hus passerat trettio års ålder. Det ställer krav på att vi noga underhåller alltifrån ventilation (OVK) till fönster och vår gemensamma utemiljö. Eftersom vi bor i en bostadsrättsförening och inte i hyresrätter eller egna villor uppstår en fördelning där vissa delar av jobbet och kostnaderna faller på föreningen medan annat får bäras av den boende. Jag ber att få önska er en glad advent! David Samuelsson, ordförande Aktuellt Årsstämma Tisdag 24 maj, kl , Pumpan. Julgransplundring Söndag 10 januari Enbart handikapptransporter på gårdarna Vi har bestämt tillsammans att det bara är handikapptransporter som får köra in på våra gårdar. Det är alltså inte tillåtet att köra in vare sig med en flyttbil, en personbil med last, med tunga leveranser eller för hantverkare. Ändå vet vi alla att det sker dagligen. Vi som boende är ansvariga för att alla dessa transporter inte kör in på gården. Ett enkelt steg är att varje boende alltid informerar leverantören om att de inte får köra in på gården när transporten beställs. Handikapptransporter får köra in på gårdarna men ska stänga grindarna efter sig. För att göra våra regler tydligare sätts skyltar upp på grindarna. Se sista sidan för bild på de nya skyltarna.

2 Observera! Rättelse deposition av nycklar Samtliga lägenhetsinnehavare har nu möjlighet att få tillbaka den summa som tidigare erlagts vid utkvittering av nycklar till föreningslokalerna på B-gården (ytterdörr, fritidslokal, bastu, tidigare gym och biljardrum). Nycklarna fungerar inte längre eftersom de har ersatts med kodbrickor. Det gäller att aktivt anmäla sitt anspråk till fastighetsskötare Anders Öhman. Observera att tidigare utkvitterade nycklar behöver lämnas tillbaka. Han tillser att de deponerade pengarna återfås via avdrag på månadsavgiften. fortsättning från Styrelsen om den nya tunnelbanan. Före och efter bygget Vi ställer krav på en noggrann och oberoende dokumentation genom fotografering och mätning av våra fastigheter innan bygget startar. Denna kan sedan jämföras med mätningar och observationer gjorda under byggtiden och efteråt. Styrelsen begär också ett förtydligande om hur besiktningen av berörda byggnader kommer gå till. Hur kan vi vara med i den processen, i syfte att minimera framtida tvister? Det är viktigt att stor vikt läggs vid att återskapa en god parkmiljö i de delar som skadas under byggtiden. Styrelsen om den nya tunnelbanan Styrelsen har skrivit ett yttrande till Stockholms läns landsting (SLL) med våra synpunkter på planeringen av den nya tunnelbanan. Vi menar att det i grunden är mycket positivt att tunnelbanan byggs ut. Det är bra både för ett växande Stockholm och för det område där vi bor som kommer att få en väsentligt förbättrad kollektivtrafik. Entrén till tunnelbanan Vi stödjer lokaliseringen av tunnelbaneentrén till området där Stora Blecktornsparken möter Katarina Bangata. Om det hade varit möjligt skulle vi helst se att tunnelbaneuppgången hamnar på själva Vintertullstorget så att störningarna på Stora Blecktornsparken minimeras med tanke på den parkens stora värden. Det är centralt att SLL utformar entrén till tunnelbanan på ett sätt som minimerar påverkan på entrén till Stora Blecktornsparken. Under bygget Vår uppfattning är att SLL måste lägga stor kraft på att minimera bullerstörningarna för de boende under byggtiden. Vi förordar starkt att arbetstunneln dras till Färgarplan eller annan placering som inte mynnar i Katarina Bangata. Det bästa för alla kringboende vore om arbetstunneln förlängs så att den mynnar nära Londonviadukten. Vi förstår att den östra delen av Stora Blecktornsparken kommer att hägnas in under byggtiden. Vi begär att SLL ska begränsa det inhägnade området maximalt så att vi ska kunna använda så stor del av parken som möjligt under så lång tid som möjligt under den långa tid som arbetet pågår. (tio år)! fortsättning följer i marginalen

3 Vår utemiljö Skötselavtal Ett utförligt förfrågningsunderlag har tagits fram och ett antal trädgårdsentreprenörer har kontaktats för ett nytt skötselavtal. Utveckling av gräsmattan A-gården Vid årsstämman 2015 beslutades att styrelsen skulle ta fram ett förslag för gräsmattan på A-gården. Styrelsen står bakom Dan Haubos förslag om konstgräs som markbeläggning, pga det stora slitaget från förskolan och för att få en vacker och långsiktigt lättskött yta. Beslutsprocess På föreningens informationsmöte den 8 december presenteras styrelsens förslag till förändringar av utemiljön som Dan Haubo har tagit fram. Det förslaget kommer att göras tillgängligt i varje trappuppgång samt på föreningens hemsida. Förslaget innehåller många olika delar, en av dem är att anlägga konstgräs på A-gården. Boende kan lämna synpunkter per mejl till brf.hamnkaptenen@gmail.com under december månad. Renovering A-gården: Förråd och staket vid sandlådorna, pergola och grusyta under de svängda bänkarna kommer att renoveras eller förbättras. B-gården: Pergola renoveras. Gräs vid pingisbord förstärks. Baksandlåda och vippgunga flyttas. Samtliga utemöbler och plankskärmar mot uteplatserna på södra fasaderna underhålls. Utveckling Uteplats Uteplatsen på södra sidan av tvättstugan på A-gården kommer att förbättras. Ett träplank liknande de mellan alla uteplatser kommer avskilja komposterna. Uteplatsen kommer att få ytterligare en fast sittgrupp. Grillplats En ny grillplats med grill och avlastningsbord kommer att byggas på B-gården. Grillplatsen och uteduschen får ny markstensbeläggning. Styrelsen kommer att lyssna på de synpunkter som kommer in och därefter fatta beslut. Tvättstugan Eftersom sköljmedlet är parfymerat och vi vill minska vår miljöpåverkan har styrelsen beslutat att huvudinställningen för tvättmaskinerna är tvätt utan sköljmedel. Det kommer fortfarande finnas kvar som tillval för de som önskar det.

4 OVK pågår nu med start på B-gården OVK betyder obligatorisk ventilationskontroll och innebär en kontroll och justering av ventilationen som ska utföras vart tredje år. OVK styrs av bygglagstiftning och boverkets allmänna råd. Se Boverkets hemsida: Bostadsrättsföreningen är alltså skyldig att se till att en OVK utförs. Enligt Boverket är syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. OVK kan även begränsa energiförbrukningen och uppvärmningskostnaden. Kontrollen ska göras av en sakkunnig funktionskontrollant, som är certifierad av ett ackrediterat certifieringsorgan. Styrelsen har gjort en upphandling och tecknat avtal med företaget Värmex som är välkänt och har ett gott rykte på marknaden för att göra OVK-besiktning och en injustering av ventilationen. Kontrollen av ventilationen i fastigheten och lägenheterna genomförs av Värmex certifierade kontrollant utifrån Boverkets regler. Kontrollanten bedömer om ventilationen följer reglerna eller inte. Enligt reglerna ligger ansvaret för att omgående åtgärda fel och brister som upptäcks vid OVK på fastighetsägaren. Rollen för bostadsrättsföreningens styrelse är alltså att upphandla ett företag som genomför OVK. Vi har inte någon roll i att formulera reglerna för OVK, eftersom de är beslutade av Boverket. Vi deltar inte heller i prövningen av ventilationen, bedömningen av brister eller hur de ska åtgärdas. Nu har lägenheterna på B-gården kontrollerats vilket visat på ett antal brister. Snart sagt alla brister beror på felaktiga ombyggnationer i lägenheterna av kök, badrum eller som på annat sätt påverkat ventilationen. Bristerna består ofta i att det inte är möjligt att rensa eller reglera ventilationen vilket är nödvändigt. Styrelsen har fått ett flertal påstötningar om att det är dyrt eller svårt att åtgärda de brister som framkommit eller att ventilationslösningar inte fått kritik i OVK tidigare men nu måste åtgärdas. Mot bakgrund av rollfördelningen som redovisats ovan är det inte styrelsen utan Värmex certifierade kontrollant som kontrollerar ventilationen och talar om vilka brister som måste åtgärdas som därmed kan ta en diskussion om brister och åtgärder.

5 fortsättning från föregående sida. Den som har invändningar mot påvisade brister måste söka visa för Värmex att ventilationen följer gällande regler. Smärre justeringar eller insatser som utförs av Värmex kommer att betalas av föreningen (alla boende tillsammans) inom ramen för företagets uppdrag. Vad som gäller för en enskild lägenhet framgår av informationen från Värmex. Flera boende har ställt frågor om det lämpliga i att Värmex erbjuder sig att mot ersättning åtgärda identifierade brister. Detta erbjudande har tillkommit efter initiativ av styrelsen eftersom vi ser det som en smidig lösning. Observera att det är frivilligt för boende att anlita Värmex för detta. Vi inser att det är svårt för en boende att veta om en entreprenör som den boende anlitat för ombyggnader i lägenheten följer reglerna eller inte. Det kan också vara fallet att det är en tidigare boende som genomfört en felaktig förändring som leder till kostnader som får bäras av den som nu bor i lägenheten. Styrelsen ansvarar för pågående OVK, ej tidigare OVK Flera boende har ställt frågor till styrelsen om hur det kan komma sig att en anläggning tidigare godkänts men nu har brister som måste justeras. Vi har full förståelse för att det väcker irritation. Vi har efter moget övervägande kommit fram till att vår hållning är att vi inte kan svara för kvaliteten på tidigare OVK utan ansvarar för den OVK som nu genomförs. Vi har även tagit del av dokumentation och underlag om de brister som nu redovisas. I underlaget ser vi tydliga belägg för att regler i OVK om att ventilationen ska kunna rensas och justeras inte följts eller att ventiler felaktigt satts igen eller att otillåtna fläktar installerats. Vi ser därför ingen anledning att överpröva OVK-kontrollantens anmärkningar om brister som behöver åtgärdas. Information om kraven för ventilation vid ombyggnad Styrelsen drar slutsatsen av detta att vi boende måste få bättre stöd och förutsättningar när vi bygger om. Vi måste bli bättre på att ställa rätt krav på den som gör arbeten som påverkar ventilationen. Styrelsen tänker därför utveckla informationen på hemsidan med hänvisningar och länkar till sidor som anger vilka kraven är på ventilationen. Vi har också beslutat att införa ett nytt krav inför ombyggnader i lägenheterna. Som en del av varje ombyggnadsplan som godkänns kommer vi att kräva att ombyggnaden avslutas med att en OVK genomförs. På det viset kommer eventuella brister att identifieras i direkt anslutning till ombyggnaden, i stället för åratal senare, vilket gör det lättare att utkräva ansvar från entreprenörer som utfört arbeten som strider om reglerna för OVK.

6 Ekonomi Resultat 2015 Föreningens resultat för året kommer att hamna väsentligt bättre än budget. Resultatet efter 11 månader är ca 3,4 mnkr (budget ca 1,4 mnkr). Orsakerna är flera, men främst har vi haft lägre kostnader för el och uppvärmning samt att OVK kom igång senare än planerat. Föreningen har bra balans mellan intäkter och kostnader samt mycket god likviditet. Föreningens goda likviditet förklaras inte bara av lägre fastighetskostnader utan även av lägre räntekostnader, som en följd av omläggning till rörlig ränta för en del av lånen. Budget 2016 Arbetet med budgeten för 2016 pågår och kommer att beslutas i början på januari då vi har klargjort omfattningen av föreningens underhåll. Intäkter budgeteras enligt avisering under innevarande år och driftskostnader uppskattas bli högre då bl.a. kostnaden för OVK helt kommer att belasta resultatet Kostnader för planerat underhåll Föreningens goda likviditet kommer väl till pass eftersom planerat underhåll 2016 kommer att bli omfattande, uppskattningsvis mellan 4-5 mnkr vilket föreningen kan täcka utan att ta ytterligare lån. Slutsatsen blir densamma som föregående år: Avgiftshöjning kommer inte att vara nödvändig de närmaste åren Så här ser de nya skyltarna ut Kanalen är HSB bostadsrättförening Hamnkaptenens medlemsblad. Vi utkommer 4-5 gånger per år. Ansvarig utgivare är ordförande i föreningen och redaktör: Har ni tips på saker vi borde ta upp hör av er: brf.hamnkaptenen@gmail.com

INFORMATIONSMÖTE 2014 9 december 2014 kl 19.00

INFORMATIONSMÖTE 2014 9 december 2014 kl 19.00 INFORMATIONSMÖTE 2014 9 december 2014 kl 19.00 AGENDA Välkomna! þ Frivilligt kapital6llsko9 þ Ekonomigenomgång þ Avgi>shöjning þ Vad har gjorts? þ Vad planeras a9 göras þ Styrelsens arbete NYCKELTALSANALYS

Läs mer

Inledning. Del 1 - Ekonomi. 1.1.Hur insatta är ni i föreningens ekonomi? 1.2. Anser ni att vår ekonomiska informationen är tydlig?

Inledning. Del 1 - Ekonomi. 1.1.Hur insatta är ni i föreningens ekonomi? 1.2. Anser ni att vår ekonomiska informationen är tydlig? Sammanställning av boendeundersökning 216 Inledning Nu håller du i din hand sammanställningen av boendeundersökningen som genomfördes i maj 216. Vi kan glädjande meddela att 63 lägenheter deltog i undersökningen.

Läs mer

Kanalen nr 4 / Snön ligger vit på marken. Följ elproduktionen från våra solceller!

Kanalen nr 4 / Snön ligger vit på marken. Följ elproduktionen från våra solceller! Kanalen nr 4 / 2018 Snön ligger vit på marken Det är tidig morgon när jag smyger iväg till träningslokalen på Vintertullstorget. Det är mörkt ute, rätt kallt och det ligger lite snö på marken. Det är fridfullt

Läs mer

Definition, ansvarsfördelning och ekonomiska aspekter

Definition, ansvarsfördelning och ekonomiska aspekter Styrdokument gällande upprättande och skötsel av uteplatser i anslutning till balkonger Definition, ansvarsfördelning och ekonomiska aspekter 1 Uteplats definieras i detta dokument enligt följande: en

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150110 På föreningens hemsida

Läs mer

Att köpa bostadsrätt INTRESSEANMÄLAN FÖRHANDSBOKNING BESLUT OM PROJEKTSTART

Att köpa bostadsrätt INTRESSEANMÄLAN FÖRHANDSBOKNING BESLUT OM PROJEKTSTART Att köpa bostadsrätt Att köpa bostadsrätt är för de flesta människor en av de största affärerna i livet. Det är många nya begrepp att sätta sig in i såsom bokningsavtal, upplåtelseavtal, slutbetalning

Läs mer

Informationsmöte HSB 38 Domar

Informationsmöte HSB 38 Domar Informationsmöte HSB 38 Domar 29/1-2013 Agenda Fönster HSBs nya stadgar Lägenhetsdörrar Källarutrymmen Fönster Föreningens fönster är original sedan 50- talet, två-glas De läcker värme och leder till ojämn

Läs mer

4 Lägenhetsinnehavarens planer måste godkännas av styrelsen innan arbete påbörjas.

4 Lägenhetsinnehavarens planer måste godkännas av styrelsen innan arbete påbörjas. STYRDOKUMENT GÄLLANDE UPPRÄTTANDE OCH SKÖTSEL AV UTEPLATSER I ANSLUTNING TILL BALKONGER UTEPLATSER DEFINITION, ANSVARSFÖRDELNING OCH EKONOMISKA ASPEKTER 1 Uteplats definieras i detta dokument enligt följande:

Läs mer

Kanalen nr 4/2016. Ordförande har ordet.

Kanalen nr 4/2016. Ordförande har ordet. Kanalen nr 4/2016 Ordförande har ordet. Många människor har svårt för den mörka delen av året, men själv tycker jag att det på många sätt är vackert. På kvällen motar vi bort mörkret med ljus i våra lägenheter,

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

VÄLKOMMEN till vårt hus!

VÄLKOMMEN till vårt hus! VÄLKOMMEN till vårt hus! Vi är alla glada för vårt fina hus och vi hoppas att Du också ska finna dig väl till rätta här och känna att du faktiskt är delägare i huset. Detta gör nämligen att man är rädd

Läs mer

Kanalen nr 2/2017. Rädda buss 59. David Samuelsson, ordförande

Kanalen nr 2/2017. Rädda buss 59. David Samuelsson, ordförande Kanalen nr 2/2017 Rädda buss 59 Vår del av Södermalm dålig kollektivtrafik. Det är ett huvudskäl till att tunnelbanan ska byggas genom vårt område med station Hammarby Kanal. Men nu ligger ett förslag

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Information om stamrenovering

Information om stamrenovering brf backsippan i uppsala Senast uppdaterad 2013-04-23 Information om stamrenovering Om du har några frågor, mejla stamrenovering@backsippan.se! 1 Innehåll Inledning 3 Varför har en diskussion om stambyte

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF OXENGÅRDEN Föreningens namn Lägenhetens adress Lägenhetens nummer Namn innehavare 1 Telefon/Mobil Epost adress Namn innehavare 2 Telefon/Mobil Epost

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö

Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Uppgifter för mäklare etc angående Brf Ekeby i Ekerö Kontaktperson: Sven-Olof Nilsson, ordf Organisationsnummer: 716418-0635 1. Hus Allmänt 1.1 Byggår 1985/1986 1.2 Föreningens adress: Brf Ekeby i Ekerö,

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Furutorpsgatan 28

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Furutorpsgatan 28 Län Skåne Gatuadress Kommun Helsingborg Storlek 3.0 rum / 79.5 m² Område Söder Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Nu har du möjlighet att förvärva denna

Läs mer

APD- Arbetsplats disponering

APD- Arbetsplats disponering APD- Arbetsplats disponering Etablering WC/dusch. Föreningslokalen + bastu Uppsamlingsplats vid olycka Plats för sopcontainrar Gräsytan på Safirstigen och Diamantstigen kommer att tas i bruk för uppställning

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

DITT NYA. bladet för information och debatt. Nr BRF Klövern

DITT NYA. bladet för information och debatt. Nr BRF Klövern DITT NYA bladet för information och debatt. Nr 1 2010 BRF Klövern 1 KLÖVERBLADET Som vi berättat tidigare är avsikten med Klöverbladet att skapa en kommunikationsväg mellan medlemmar och styrelse. Du har

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Objekt Frågor att besvara Bostadsrätten till lägenhet nr 55-2001-2-112-5 med adress Sätunavägen 14C, 19541 Märsta i HSB Arenberga (org. nr 714800-0057) Frågorna i denna frågelista besvaras av säljaren.

Läs mer

Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast

Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 45 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Charmig och ljus funkistvåa. Ett stenkast till Slottskogen och Linné med natur

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

Mäklarinformation för BRF Söderhus

Mäklarinformation för BRF Söderhus Mäklarinformation för BRF Fönster 1985 Balkonger 1991 Byte av varmvattenstammar i badrum 1995 Ny el och jordfelsbrytare 1997 Byte kallvattenstammar i badrum 2001 Badrumsrenovering och byte av golvbrunn

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN

STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN STAMRENOVERING HSB BRF STORKEN BAKGRUND Byggnaderna uppförda 1962 (55 år gamla) Stora åldersavdrag vid försäkringsärenden Agera innan fler vattenskador uppkommer Teoretisk livslängd på byggnadsdelar Vattenrör

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Elin Wägners gata 13

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Elin Wägners gata 13 Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 1 rum / 28 m² Område Fruängen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mysig och yteffektivt planerad lägenhet med gott om förvaringsutrymmen. Badrum

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Objekt Frågor att besvara Bostadsrätten till lägenhet nr 47 med adressen Kubikenborgsgatan 17 E, 85463 Sundsvall i bostadsrättsföreningen Berggrunden/Castor (org. nr 789200-0824) Frågorna i denna frågelista

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Svarvaregatan 5 A

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Svarvaregatan 5 A Län Skåne Gatuadress Kommun Landskrona Storlek 1.0 rum / 46 m² Område Granada - Landskrona Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Lägenhet om 46 kvm belägen

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Säljare Objekt Frågor att besvara Bostadsrätten till lägenhet nr 4402 1 304 med adress Stenbrottsgatan 1, 17277 Sundbyberg i BRF Fågelhusen (org. nr 769612-6825) Frågorna i denna frågelista besvaras av

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Säljare Gnejsvägen 39, Telefon: 0701835515 E-post: goran_rosenberg@comhem.se Gnejsvägen 39, 19341 Telefon: 0701835505 E-post: Lena.rosenberg@live.se 561209-8532 1/2-del 580715-7549 1/2-del Objekt Frågor

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Generellt om föreningen

Generellt om föreningen Generellt om föreningen När köpte föreningen huset? Brf Bornholm byggdes 1953 54 och har varit en bostadsrättförening från start. Vem var byggherren? HSB Fastighetsbeteckning Bornholm 8 Adresser Köpenhamnsvägen

Läs mer

Götaland Kommun Partille Storlek 2 rum (1 sovrum) / 55.4 m² Område Skulltorp Tillträde tidigast

Götaland Kommun Partille Storlek 2 rum (1 sovrum) / 55.4 m² Område Skulltorp Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Partille Storlek 2 rum (1 sovrum) / 55.4 m² Område Skulltorp Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Insynsskyddat läge med samtliga fönster samt balkong i söderläge

Läs mer

SjöstadsNytt. Inbrottsförsök och skadegörelse. Vinter 2015 nr 6

SjöstadsNytt. Inbrottsförsök och skadegörelse.  Vinter 2015 nr 6 SjöstadsNytt www.brfsjostaden.se Vinter 2015 nr 6 Vi hoppas naturligtvis att det inte ska bli en så fasansfull vinter som hotar i tv-serien Game of Thrones, men det är ändå klokt att förbereda sig på bästa

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D. Viktoriagatan 15 C D

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D. Viktoriagatan 15 C D Välkommen till Bostadsrättsföreningen Viktoriagatan 15 A med adress Viktoriagatan 15 C och D Viktoriagatan 15 C D C Innehåll 1 Välkomna! 1 Styrelsen 1 Stämman D 2 Stadgar 2 Fastigheten 3 Fastighetstekniska

Läs mer

Kanalen nr 1/2017. Årets stämma! David Samuelsson, ordförande. Årets föreningsstämma äger rum 31 maj i Pumpan.

Kanalen nr 1/2017. Årets stämma! David Samuelsson, ordförande. Årets föreningsstämma äger rum 31 maj i Pumpan. Kanalen nr 1/2017 Ny lag kräver nya stadgar Styrelsen lägger fram ett förslag till nya stadgar på stämman i maj. Bakgrunden till det är ny lagstiftning som medför att våra stadgar måste ändras. Ändringarna

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Mellankullagatan 10 C Kommun Hässleholm Storlek 3 rum (2 sovrum) / 75 m² Område Hässleholm/Väster Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Mellankullagatan 10 C Kommun Hässleholm Storlek 3 rum (2 sovrum) / 75 m² Område Hässleholm/Väster Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Hässleholm Storlek 3 rum (2 sovrum) / 75 m² Område Hässleholm/Väster Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt läge nära centrum med ca 10 min promenad till tågstationen.

Läs mer

Minnesanteckningar från bomöte

Minnesanteckningar från bomöte 2018-10-14 Minnesanteckningar från bomöte Vi är otroligt glada över att ni var så många som kom för att lyssna och ställa frågor. Uppskattningsvis var ni runt 400 hyresgäster som kom för att träffa oss.

Läs mer

Information om ombyggnad

Information om ombyggnad Information om ombyggnad 2017-03-30 Agenda 1. Vad ska göras? 2. Hur påverkar arbetet mig som hyresgäst? 3. När ska det göras? 4. Hur påverkas min hyra? 5. Tidplan 6. Information 1. Vad ska göras? Modernisering

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Mäklarinformation Q&A

Mäklarinformation Q&A Mäklarinformation Q&A BRF Jordgubben 18 Organisationsnummer: 769605-0660 Kontaktuppgifter för spekulanter info@brfjordgubben18.se Allmän information föreningen och fastigheten Fastigheten byggdes 1937

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Götaland Kommun Mölndal Storlek 3 rum (2 sovrum) / 75 m² Tillträde tidigast

Götaland Kommun Mölndal Storlek 3 rum (2 sovrum) / 75 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Mölndal Storlek 3 rum (2 sovrum) / 75 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Ljus och högt belägen lägenhet i lugnt och barnvänligt område med fina omgivningar.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual

Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Bostadsrättsföreningen Erik 2 Boendemanual Styrelsen for Bostadsrättsföreningen Erik 2 har sammanställt denna information för att besvara vanliga frågor som uppkommer i föreningen. Förhoppningen är att

Läs mer

Informationsmöte. Brf Norra Guldheden,

Informationsmöte. Brf Norra Guldheden, Informationsmöte Brf Norra Guldheden, 2018-12-05 Agenda Om styrelsen Ekonomi Underhåll Utemiljö Övriga projekt Ventilation (OVK) Elbilsladdning Upphandling förvaltning Upphandling bredband Övriga frågor

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Viskgatan 6 B Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 54 m² Område Eneborg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Viskgatan 6 B Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 54 m² Område Eneborg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 54 m² Område Eneborg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Perfekt läge med utsikt mot Wilson Park. Nära till centrum och färje-

Läs mer

1. Fråga om brand och ventilation

1. Fråga om brand och ventilation 1. Fråga om brand och ventilation PBL kap 8 25 tekniska egenskapskrav Varför ingår inte 4 pkt 2 Säkerhet i händelse av brand i det vi ska kontrollera? Bov: OVK handlar om skydd för människors hälsa, säkerställa

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt Objekt Frågor att besvara Bostadsrätten till lägenhet nr 7-2513-3-43-3 med adress Kaprisvägen 1, 70218 Örebro i HSB brf Basilikan - org nr. 769613-9984 Frågorna i denna frågelista

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Säljare Klippgatan 31, 85632 Sundsvall Telefon: 0709622932 E-post: katarina@tuffast.net 820228-0866 1/1-del Objekt Bostadsrätten till lägenhet nr 30-2042-1-115-3 med adressen Klippgatan 31, 85632 Sundsvall

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Säljare Objekt Bostadsrätten till lägenhet nr 02326.0000.302 med adress Eskil Isakssons gata 2, 19334 Sigtuna i Brf Hemmanet (org. nr 769610-8724) Frågor att besvara Frågorna i denna frågelista besvaras

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Säljare Brf Fältspaten 2 c/o Varbergs Revisionsbyrå Box 179, 43224 Varberg E-post: caroline@revisionsbyran.se 1/1-del Objekt Frågor att besvara Bostadsrätten till lägenhet nr 778 med adress Marmorgatan

Läs mer

Torpagatan 10B. Län Jönköping Gatuadress Torpagatan 10B Kommun Jönköping Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Torpagatan 10B. Län Jönköping Gatuadress Torpagatan 10B Kommun Jönköping Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Jönköping Gatuadress Kommun Jönköping Storlek 2 rum (1 sovrum) / 64.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Vi upplever lägenheten som mycket ljus och rymlig, belägen i lugnt bostadsområde

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014

Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 2013-12-31 Presentation av Budget och Underhållsplan 2014 Underhållsplan 2014 Budget (tkr) Fogning av murar och krön 250 Mossbekämpning av betongkanter på loftgångar och balkonger 50 Nya plåtdörrar i garaget

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nobelvägen 82

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nobelvägen 82 Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2,5 rum (1 sovrum) / 64 m² Område Värnhem Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Läget vid Värnhem är perfekt. Det ligger centralt och är en stor knutpunkt

Läs mer

Verksamhetsplan för Bostadsrättsföreningen Lingonet 2015-2017ff

Verksamhetsplan för Bostadsrättsföreningen Lingonet 2015-2017ff Lingonets styrelse 2014-11-12 Verksamhetsplan för Bostadsrättsföreningen Lingonet 2015-2017ff Genom att fastställa en verksamhetsplan för tre år, 2015-2017ff, vill styrelsen förbättra förutsättningarna

Läs mer

Bygga ut och Renovera

Bygga ut och Renovera Bygga ut och Renovera Läs igen detta innan ni tänker börja Bostadsrättsinnehavaren har, enligt Bostadsrättslagen och föreningens stadgar, ansvar för att lägenheten hålls i ett bra skick. Detta brukar uttryckas

Läs mer

UPPGIFTER OM Brf PONTONJÄREN 3. Kontakt Joakim Ohrbeck, ordförande , ,

UPPGIFTER OM Brf PONTONJÄREN 3. Kontakt Joakim Ohrbeck, ordförande , , 1 6 april 2015 Adress Baltzar von Platens Gata 6 112 42 STOCKHOLM Organisationsnummer: 716420-0599 UPPGIFTER OM Brf PONTONJÄREN 3 Kontakt Joakim Ohrbeck, ordförande 08-26 70 28, 0707 73 66 74, joakimohrbeck@hotmail.com

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till mäklare September 2018 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Org.nr 702000-2064 Till mäklare I den här skriften, mäklarlathund, har vi samlat information som vanligtvis efterfrågas

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150701 På föreningens hemsida

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Flybjärsvägen 204

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Flybjärsvägen 204 Län Skåne Gatuadress Kommun Helsingborg Storlek 4 rum (3 sovrum) / 118.5 m² Område Påarp Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt läge med affär, konditori och bibliotek på gångavstånd. Bra förbindelser

Läs mer

Frågelista - bostadsrätt

Frågelista - bostadsrätt Säljare Kyrkbacken 21, 16962 Solna Telefon: 0704946461 E-post: lottalinda@hotmail.com Kyrkbacken 21, 16962 Solna Telefon: 086400575 781219-0708 1/2-del 720513-0334 1/2-del Objekt Frågor att besvara Bostadsrätten

Läs mer

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012

Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 2011-12-05 Presentation av Budget och Underhållsplan 2012 Brf. Segelflygaren 1 av 8 Mark Utvändigt Invändig VVS Ventilation Tak Garage Utrustning Underhållsplan 2012 Budget (tkr) Markarbeten innergård

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Lugna gatan 3 Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 81 m² Område Lugnet Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Lugna gatan 3 Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 81 m² Område Lugnet Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 81 m² Område Lugnet Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Man blir förvånad över hur tyst och lugnt det är här, trots det centrala läget.

Läs mer

Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19.

Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19. Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19. Under årens lopp har nedanstående åtgärder genomförts syftande till att bevara husen i gott skick med minsta möjliga kostnader för

Läs mer

Kanalen nr 1 / Styrelsen bevakar tunnelbaneplaneringen. Årets stämma - 30 maj! Information om Fönsterprojektet. David Samuelsson, ordförande

Kanalen nr 1 / Styrelsen bevakar tunnelbaneplaneringen. Årets stämma - 30 maj! Information om Fönsterprojektet. David Samuelsson, ordförande Kanalen nr 1 / 2018 Styrelsen bevakar tunnelbaneplaneringen Det pågår ett intensivt arbete med planer och tillstånd för den kommande tunnelbanan. Senast gäller det järnvägsplanen som varit ute för synpunkter

Läs mer

Län Örebro Typ Lägenhet Kommun Lindesberg Storlek m2 Område Högstadieplan Tillträde tidigast

Län Örebro Typ Lägenhet Kommun Lindesberg Storlek m2 Område Högstadieplan Tillträde tidigast Högstadieplan 88 Län Örebro Typ Lägenhet Kommun Lindesberg Storlek 113.5 m2 Område Högstadieplan Tillträde tidigast Gatuadress Högstadieplan 88 enligt överenskommelse Lägenhet med balkong och uteplats.

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller:

Bybladet. Maj 2014. Bybladet innehåller: Bybladet Maj 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 10/5 Fasadprojektet Takprojektet Ventilationsprojektet Nya skyltar till p-platserna Information

Läs mer

Stallgatan 6 A. 1:a med utsikt över hustaken!

Stallgatan 6 A. 1:a med utsikt över hustaken! Stallgatan 6 A Län Skåne Typ Lägenhet Kommun Eslöv Storlek 27 m2 Område Eslöv Tillträde tidigast Gatuadress Stallgatan 6 A enligt överenskommelse 1:a med utsikt över hustaken! Ljus och fräsch 1:a med kokvrå.

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Skånegatan 18 B Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Eneborg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Skånegatan 18 B Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Eneborg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Helsingborg Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område Eneborg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt och trevligt område med gångavstånd till city och park endast

Läs mer

BRF Prästgården Januari 2017

BRF Prästgården Januari 2017 Januari 2017 EXTRASTÄMMA! Vi kommer att ha en extrastämma för val av valberedning den 2/2 klockan 18.30. Tanken är att ha denna extrastämma på expeditionen då endast denna punkt kommer att diskuteras.

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Verkstadsgatan 1 A Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Davidhall Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Verkstadsgatan 1 A Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Davidhall Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 80 m² Område Davidhall Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Välkomna in till denna fantastiska lägenhet på lugnt läge med gångavstånd

Läs mer

Kanalen nr Föreningens decembermöte. Vi håller husen i gott skick. David Samuelsson, ordförande

Kanalen nr Föreningens decembermöte. Vi håller husen i gott skick. David Samuelsson, ordförande Kanalen nr 3-2017 Föreningens decembermöte Vi håller husen i gott skick Nu står vi mitt i projektet att renovera våra fönster och vi är klara med arbetena på husens tak. Jag måste erkänna att jag verkligen

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Östergatan 33 Kommun Trelleborg Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Östergatan 33 Kommun Trelleborg Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Trelleborg Storlek 1 rum / 32 m² Område Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Jag föll lägenheten för att den har ett riktigt kök där man även får plats med ett

Läs mer

AVTAL OM VINDSBYGGNATION

AVTAL OM VINDSBYGGNATION 1(5) AVTAL OM VINDSBYGGNATION Mellan HSB:s Brf Hubert-Konrad nedan kallad Föreningen och nedan kallad Bostadsrättshavaren och som med bostadsrätt innehar lägenhet nr i Föreningen hus med adress har upprättats

Läs mer

Protokoll Brf Dalen 10, Grangården Onsdag den 26 februari 2014 19:00 22.00 Enskededalen

Protokoll Brf Dalen 10, Grangården Onsdag den 26 februari 2014 19:00 22.00 Enskededalen Protokoll Brf Dalen 10, Grangården Onsdag den 26 februari 2014 19:00 22.00 Enskededalen Närvarande styrelseledamöter Afsaneh Heidarian Margareta Olofsson Gunnar Scott (tom 10) Sasa Radisavljevic Andreas

Läs mer

Län Västernorrland Gatuadress Vidarstigen 11 C Kommun Sundsvall Storlek 4 rum (3 sovrum) / 76 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Västernorrland Gatuadress Vidarstigen 11 C Kommun Sundsvall Storlek 4 rum (3 sovrum) / 76 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Västernorrland Gatuadress Kommun Sundsvall Storlek 4 rum (3 sovrum) / 76 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt naturnära boende men ändå centralt och nära till allt. Härlig utemiljö

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kulladalsgatan 10 B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Kulladalsgatan 10 B Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1 rum / 39,5 m² Område Kulladal Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Jag fastnade för lägenheten för dess läge på Kulladal som känns både lugnt och tryggt.

Läs mer

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms 1 (8) Tak Se separat besiktningsprotokoll på taken avser samtliga tak. 2013 Akuta lagningar 12 000 2014 Bättringsmålning 20 000 gård och gata 63-65 Tak Lilla huset Inga synliga skador Separat syn i samband

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Lötvägen 83 Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kalmar Gatuadress Lötvägen 83 Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kalmar Gatuadress Kommun Kalmar Storlek 5 rum (4 sovrum) / 113.5 m² Område Kalmar Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket nära till bra kommunikationer och kommande station för pendeltåg.

Läs mer

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas

Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Kan bostadsrätt bli bostadsfel? frågor och svar när hyresrätten ombildas Bra att tänka på vid ombildning Antalet ombildningar av hyresrätt till bostadsrätt har ökat markant de senaste åren. Det väcker

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nynäsvägen 342B

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nynäsvägen 342B Län Stockholm Gatuadress Kommun Stockholm Storlek 2 rum (1 sovrum) / 57 m² Område Enskede Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Fin tvårummare i mycket gott skick! Renoverat badrum, stambytt 2006.

Läs mer

Län Kalmar Gatuadress Södra långgatan 21 A Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m². Tillträde tidigast

Län Kalmar Gatuadress Södra långgatan 21 A Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m². Tillträde tidigast Län Kalmar Gatuadress Kommun Oskarshamn Storlek 2 rum (1 sovrum) / 53.5 m² Område " Oskarshamn/ Centralt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Vi trivs med läget, perfekt att man kan gå ner till centrum

Läs mer

Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje!

Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje! Södervallen - Ett nytt bostadsområde med det lilla extra som gör boendet till ett nöje! Södervallen på Trandared är AB Bostäders senaste nyproduktion. Här bygger vi 42 lägenheter i ett helt nytt bostadsområde

Läs mer

Län Stockholm Typ Lägenhet Kommun Stockholm Storlek 85 m2 Område Bagarmossen Tillträde tidigast

Län Stockholm Typ Lägenhet Kommun Stockholm Storlek 85 m2 Område Bagarmossen Tillträde tidigast Bergsrådsvägen 33 Län Stockholm Typ Lägenhet Kommun Stockholm Storlek 85 m2 Område Bagarmossen Tillträde tidigast Gatuadress Bergsrådsvägen 33 enligt överenskommelse Eftertraktad 4:a! Välplanerad hörnlägenhet

Läs mer

Län Uppsala Gatuadress Fyrislundsgatan 56 Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 83,5 m² Område Årsta Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Uppsala Gatuadress Fyrislundsgatan 56 Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 83,5 m² Område Årsta Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Uppsala Gatuadress Kommun Uppsala Storlek 3 rum (2 sovrum) / 83,5 m² Område Årsta Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Balkongen kan föreningen renovera. Nära till Gränby Centrum. Bra tvättstuga.

Läs mer

Jägersrovägen 13 C. Län Skåne Gatuadress Jägersrovägen 13 C Kommun Malmö Storlek 2.0 rum / 52.5 m² Område Kattarp - Persborg. Tillträde tidigast

Jägersrovägen 13 C. Län Skåne Gatuadress Jägersrovägen 13 C Kommun Malmö Storlek 2.0 rum / 52.5 m² Område Kattarp - Persborg. Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2.0 rum / 52.5 m² Område Kattarp - Persborg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning En genomgående 2:a med stor inglasad

Läs mer

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN

Sommarmeddelande. Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Sommarmeddelande Från styrelsen RB Bostadsförening SKÄRAN Vi i styrelsen vill tacka för att vi fick Ert fortsatta förtroende. Vi vill passa på att önska alla en trevlig sommar och lämna lite information.

Läs mer

Du är i trygga händer

Du är i trygga händer OMBYGGNAD Mindre ombyggnader och reparationer inom lägenheten bestämmer du själv över medan större ombyggnader och reparationer måste du bli överens med styrelsen om. Samtliga förändringar på utsidan av

Läs mer

Gymnasistgatan 13 C. Gymnasistgatan 13 C. www.hemverket.se - Sida 1 av 6

Gymnasistgatan 13 C. Gymnasistgatan 13 C. www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 2 rum (1 sovrum) / 67.5 m² Område Gullviksborg Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Områdesbeskrivning Vårdcentral och närpolis

Läs mer

Stackvägen 65. Län Norrbotten Gatuadress Stackvägen 65 Kommun Boden Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m² Tillträde tidigast

Stackvägen 65. Län Norrbotten Gatuadress Stackvägen 65 Kommun Boden Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m² Tillträde tidigast Län Norrbotten Gatuadress Kommun Boden Storlek 4 rum (3 sovrum) / 112 m² Tillträde tidigast 2013-07-01 " Det är ett lugnt område med många barnfamiljer. Trevliga grannar. Nära till dagis, skola och bra

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Annebergsgatan 2 B Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 81.5 m² Område Borgmästergården Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Annebergsgatan 2 B Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 81.5 m² Område Borgmästergården Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 81.5 m² Område Borgmästergården Tillträde tidigast " Enligt överenskommelse Lugnt område där man kan känna sig trygg. Både skola och affär finns

Läs mer

Viktigt inför din flytt

Viktigt inför din flytt u d r Nä! t u r a t t fly Viktigt inför din flytt När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både när det gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant

Läs mer

1. Alla godkända, planerade och pågående renoveringar i. 2. Felanmälningar visas på Hemsidan. Inte bara stora fel utan

1. Alla godkända, planerade och pågående renoveringar i. 2. Felanmälningar visas på Hemsidan. Inte bara stora fel utan Från: Dan Nyström dan.nystrom@hotmail.com Ämne: Motioner till ordinarie bolagsstämma 2017 Datum: 30 december 2016 18:17 Till: styrelse@kungsklippan.se Nedan är motioner till ordinarie stämman 2017 för

Läs mer