CV Staffan Bane Copywriter / Konceptutvecklare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CV Staffan Bane Copywriter / Konceptutvecklare"

Transkript

1 CV Staffan Bane Copywriter / Konceptutvecklare Offergränd Täby T PROFIL Jag är en konceptstark copywriter / konceptutvecklare med över 15 års erfarenhet av digital kommunikation. En erfarenhet av starka idéer och genomarbetade koncept som skapar en plattform för mina texter. Jag har arbetat med såväl globala varumärken som mindre företag med stark lokal anknytning till organisationer utan kommersiella intressen. Det mest spännande med att jobba med digitala medier är de möjligheter som interaktiviteten, spridningseffekten och den direkta effekten skapar. ARBETSLIVSERFARENHET af Bane, Copywriter / Konceptutvecklare idag af Bane är namnet på det egna företaget som är min bas för de frilansuppdrag som jag arbetar med. Projector IC AB, Copywriter / Konceptuvecklare / Creative Director idag Projector är en strategisk reklambyrå som har funnits sedan 1993 och är en av Sveriges första digitala reklambyråer. Genom åren har Projector varit både stora och små, ingått i ett internationellt nätverk och varit oberoende. Idag är man 17 personer med stor erfarenhet av reklam och digital kommunikation. Silverfish Entertainment, Creative director Silverfish Entertainment fokuserade på de möjligheter till att skapa digital underhållning som den nya tekniken gav. En viktig del av detta är spel som ger företag möjligheter till att nå nya målgrupper och därmed skapa en varumärkeskännedom för nya marknader. Projector / Kabel New Media, Konceptuvecklare / Creative Director Projector är en strategisk reklambyrå som har funnits sedan 1993 och är en av Sveriges första digitala reklambyråer. Genom åren har Projector varit både stora och små, ingått i ett internationellt nätverk och varit oberoende. Under den s.k. ITboomen gick den tyska internetkonsulten Kabel New Media in som ägare under en två-årsperiod.

2 Technoconsult, 3D Artist / Producent Eget företag med fokus på 3d visualisering/animation för ändamål som musikvideos, reklamfilmer, utbildning, arkitektonisk visualisering m.m. Technoconsult var också producent av den så populära nya multimediatekniken. Oftast i form av cd rom produktioner för företagspresentationer, utbildning, interaktivas böcker etc. Under tiden med Technoconsult skapade jag Sveriges första helt datoranimerade musikvideo och öven den första datoranimerade reklamfilmen som gick på de stora reklamfinansierade TV-kanalerna i Sverige. Jaakko Pöyry Consulting U.K., Systemutvecklare Systemutveckling och programmering. Utveckling av planerings- och uppföljningssystem för skogsföretag i bl.a. Portugal, Indonesien och Tyskland. Baserad i London på Jaakko Pöyrys lokala kontor i England. Jaakko Pöyry är en världsledande konsult inom pappersmassa- och skogsindustrin. Interforest AB, Systemutvecklare Systemutveckling och programmering. Utveckling av planerings- och uppföljningssystem för skogsföretag i bl.a. Sverige, Sri Lanka, Portugal och Indonesien. Baserad i Stockholm på det Jaakko Pöyryägda dotterföretaget Interforest. Musiker Professionell musiker med både studioinspelningar och turnéer som arbete. Medlem i Dave and the mistakes, en popgrupp som bl.a uppmärksammades av Elvis Costello och följde med honom under en månad på hans U.K. Tour to trustturné. Bandet spelade även in ett antal skivor och syntes ofta på TV i den 80-talets nöjesprogram som Måndagsbörsen, Lite Grand i örat, Bälinge byfest m.fl. KUNDER / PROJEKT Kund Projektbeskrivning Tännäskröket Baby Björn Galderma Koncept och copy till en ny webbplats för skid- och fjällanläggningen Tännäskröket. Lösningen har hämtat inspiration av moderna interaktiva magasin för att ge ett utseende och känsla som är optimerad för pekskärmar. Koncept och copy till en interaktiv bärseleguide för Baby Björn. Guiden är utformad för att fungera optimalt på de flesta idag befintliga plattformar som pekskärmar i butik, tablets, mobiler samt datorer. Guiden kommer att distribueras över hela världen. Galderma är företaget bakom Basiron, nordens mest sålda receptfria läkemedel mot acne. Jag var med att ta fram koncept och copy för reklamfilmer, webbplats, mobilappar, broschyrer och annonser. Jag gjorde även annonser för Loceryl, ett läkemedel mot fotsvamp.

3 WWF Koncept och copy för ett antal filmer avsedda att visa upp de främsta idéerna inom miljöteknik för att i nästa steg exponera dessa för världsmarknaden. Earth Hour är en global aktivitet där vi alla kan delta. Genom att delta i Earth Hour City Challenge kan svenska kommuner få världsomfattande erkännande för att ha den smartaste och mest inspirerande planen för att nå en fossilfri ekonomi. Jag var med om att ta fram informationsfilmer för aktiviteten. GA Lindberg Dialect Jag deltog även i konceptutvecklingen av wwf:s största barnsatsning någonsin, en samlingsplats på nätet (Panda Planet) för barn upp till 13 år. GA Lindberg Chemtech är en ledande distributör av kemiska produkter och hjälpmedel smörjning, limning och tätning.framställning av koncept till annonsmall av sedd för branschtidningar. Därefter skrev jag copy till mängd annonser som byggde på denna mall. Vad gör man på Dialect? Säljer telefoner? Ja, det stämmer nog, men framför allt är Dialect en IT-partner och leverantör som finns representerad över hela landet. Detta fick reklambyrån Grand i uppdrag att kommunicera. Grand i sin tur kontaktade Projector som tog fram ett nytt grafiskt manér och ett antal reklamfilmer för TV4 och webb-tv. Jag var med om att utveckla hela konceptet och skriva filmmanus till fem reklamfilmer. Sandvik Coromant Sandvik Coromant är världsledande leverantör av verktyg för bearbetning av stål och andra hårda material. Slutprodukter varierar från så vitt skilda saker som jetplan, mp3 spelare och suturnålar till kirurgin. Jag var med om att ta fram koncept och copy för deras nya globala företagspresentation samt en film avsedd att presentera företaget på mässor, webben, receptioner etc. Scandic Hotels Scandic Hotels är en av norra Europas ledande hotellkedjor. Jag var med i hela arbetet från pitch till utveckling av kampanjer avsedda för Scandics marknad i Norden och Europa. Fokus ligger på digitala media men även en del print och andra kanaler har ingått i uppdraget som hittills har pågått i 6 år. Samsung Electronics Nordic Region Aftonbladet nya media Samsung är en av världens största tillverkare av hemelektronik som platt-tv, DVD/Blurayspelare, mobiltelefoner, pekplattor och mycket mer. Under 3 år tillhörde jag de kreativa teamet som gjorde all digital kommunikation för den nordiska marknaden. Kampanjsiter, annonser, tävlingar, nyhetsbrev etc. Aftonbladet är Sveriges största kvällstidning. Aftonbladet Nya Media är samlingsnamnet på alla deras produkter inom digital kommunikation. Jag var med om att ta fram kampanjer för marknadsföring av flera av deras produkter. Exempelvis Klimathotet, Viktklubb, Schlagerspelet, VM-Drömelvan, Allt om Stockholm. Konceptutveckling och copywriting.

4 Sony Playstation Portable Accenture Procordia foods/ SRC A-lotteriet Nummer.se TCO EMI Folkspel Bostream The ABSOLUT Company GB Glace När Sony släppte sin bärbara spelenhet PSP ville man nå en målgrupp utanför den givna gamern. Lösningen blev En pan-nordiskt konstgalleri för heta nordiska artister och musiker. Deras konstverk gick att ladda ner till en PSP i en begränsad upplaga. Min roll var konceptuvecklare och projektledare. Sajten fick stor uppmärksamhet för sitt innovativa upplägg och design. Accenture är ett företag som hyr ut strategikonsulter inom IT-sektorn. När man ville skapa en annorlunda kampanjsida för att rekrytera nya talanger skapade vi En plats som visade upp personerna som befinner sig bakom "scenen" hos Accenture. Kampanjen fick mycket bra respons från besökarna men profilpoliserna på Accentures HQ i USA slätkammade den lite för mycket efter en tid. Jag var med om koncept och idé. När Felix ketchup fyllde 50 år ville man fira detta med en kampanj i butik och på nätet. Jag var med om att utveckla konceptet och skriva copy för den digitala kanalen. A-lotteriet är namnet bakom ett antal produkter inom spel och lotteri. Den främsta produkten är Kombilotteriet som är det lotteri i Sverige som erbjuder störst chans att bli miljonär. Min roll var konceptutvecklare och medverkande copywriter när man ville göra om Kombilotteriet och Drömreselotteriet. Lösningen har delvis omarbetats sedan dess. Nummer.se är Riksteaterns nätpublikation för teaterintresserade. Jag var med om att ta fram koncept och story för ett spel (Nadja) i syfte att tillföra något lättsamt bland allt Norénskt på sajten. TCO är en centralorganisation för 15 olika fackförbund och samlar omkring 1,2 miljoner människor. "Varför Facket?" är en kampanj riktad till studenter och nyexaminerade personer avsedd att skapa intresse för fackföreningens betydelse. Jag var med om att ta fram konceptet och göra ljuddesign. Kampanjen fick pris som Bästa webbplats för organisationer Konceptansvarig för skivbolagets EMI s nya webbplats. Folkspel är organisationen som bland annat står bakom Bingolotto och Sverigelotten. Jag var konceptansvarig och projektledare för marknadsföringen av ett nytt koncept för sportspel på nätet. Spelkonceptet utvecklades av Jadestone. Bostream som idag ingår i Bredbandsbolaget var Sveriges största oberoende bredbandsleverantör. Jag var konceptansvarig för en ny webbplats och en mängd olika reklam- och marknadsföringsaktiviteter. ABSOLUT är kända för att samarbeta med framstående modedesigners och skapa nya intressanta kampanjer. Jag var med om att ta fram två nätkampanjer primärt avsedda för den amerikanska marknaden. ABSOLUT STELLA som gjordes i samarbete med modedesignern Stella McCartney och ABSOLUT VANILLA som presenterade en helt ny produkt. ABSOLUT VANILLA vann första pris i den internationella reklamtävlingen Cresta Awards. GB Glace är Sveriges största glassleverantör och ingår i Unileverkoncernen. Jag var konceptansvarig för alla deras nätaktiviteter under 3 år. Spin off-effekter som TV-reklam och målarböcker för barn blev också en del av resultatet.

5 Clear Channel Eniro Hasseludden Yasuragi SVT SF Anytime E2 Home Coca-Cola e-teens Com hem Kockens kryddor Riksbanken Central Bank of Sweden Clear Channel är en av världens största aktörer inom utomhusmedia. Konceptansvarig för nya webbplatser avsedda för Sverige, Baltic och Ryssland. Eniro är företaget bakom många katalogtjänster och även sökmotorn eniro.se. Koncept och idé för kampanjsite för marknadsföring av Eniros mobila tjänster. I projektet ingick även utveckling av en sökskola på nätet. Hasseludden Yasuragi är en japaninspirerad spa-anläggning strax utanför Stockholm. Jag var konceptansvarig för utvecklingen av en ny webbplats som gjorde allt för att återskapa ett besök på Yasuragi. Jag skrev även musiken till webbplatsen. Idag är sajten omgjord men mycket av konceptet finns kvar. Likaså musiken. Konceptansvarig för webbplatserna till Melodifestivalen 2003 och SF Anytime är en Bonnierägd bredbandstjänst för att distribuera film och TV via bredbandsleverantörer. Jag var med om att utveckla den första versionen av tjänsten som var avsedd att fungera både i dator och på TV med navigation via fjärrkontroll. E2-home var namnet på den gemensamma satsning på ett intelligent hem som gjordes av Electrolux och Ericson. Konceptet var avsett att ha kylskåpet som primärt nav med bärbara pekskärmar, mobilen och datorn som stödjande enheter. Jag var konceptansvarig för det grafiska gränssnittet (GUI). När Coca Cola skulle göra sin första satsning på nätet i Sverige utvecklade vi konceptet Spring Games. Jag var med om att ta fram konceptet och gjorde även all speldesign och programmering av de tre spel som ingick i kampanjen. På uppdrag av bland annat Gammafon som är ett förlag för barn och ungdomsmedia utvecklade jag ett spelkoncept kallat e-teens. Konceptet byggde på en idé om ett multiplayer spel på nätet som även skulle tilltala flickor i tonåren. Spelet utvecklades aldrig med när The Sims lanserades kändes det mycket nära det önskade resultatet. Com hem är en av Sveriges ledande bredbandsleverantörer. När man ville utveckla sina TV-tjänster skapades en prototyp för nästa generationens digital-tv. Målet var att utveckla en produkt med hemtrevlig känsla från TV och att skapa ett intuitivt interaktivt gränssnitt styrt med fjärrkontrollen. Jag var konceptansvarig och utvecklade även prototypen i Macromedia Director. Kockens kryddor, numera Knorr ville utveckla en ny webbplats. Resultatet blev en magasinliknande lösning med nya teman som speglade säsong och människors livsstil. Sajten har belönats som bästa varumärkessajt två gånger. Jag var med om att ta fram konceptet och även en del teman. När Riksbanken vill få ungdomar mer intresserade av nationalekonomi och vad Riksbankens uppdrag innebär valde vi att utveckla ett spel som gick att ladda ner från Riksbankens hemsida. Konceptet byggde på en metafor där Sverige var ett rymdskepp som hette Stargold på sin resa genom tid och rum. Jag utvecklade konceptet och hela spelidén.

6 Bonnier Multimedia UR (Utbildningsradion) Övriga projekt Hur ska man lära sig att komma ihåg allt? Ett sätt kan vara att lära sig olika minnestekniker via ett kul spel. Spelet fick namnet Braintalk och gavs förutom i Norden även ut i länder som Tyskland, England, Israel m.fl. Spelet vann flera priser och nominerades även i Emma Awards och Sime. Jag utvecklade konceptet, gjorde all programmering, skrev den mesta copyn och skapade även ljudeffekterna. Utbildningsradion (UR) ville parallellt med en TV-serie få miljöansvariga i kommuner och andra stora organisationer medvetna om vad Agenda 21 innebar. Resultatet blev ett Simspel med namnet Agent 21 som simulerade en kommuns miljöpolitik under en mandatperiod på fyra år. Jag utvecklade konceptet, gjorde all programmering och skapade även ljudeffekterna. Konceptansvarig för olika kampanjer och webbplatser för BMW, Volvo, Thorn, Telia, Wasabröd, Arla, Unilever, Rädda Barnen, ZTV, McDonalds, Van der Berghs, Procter & Gamble etc. Konceptansvarig och även utvecklare av cd rom för Telia, J & W, Tele Nordia, Virgin Records, Airtime, IT-Generationen, BMG etc. UTBILDNING Berghs School of communication Copywriting, 2007 Copywriting Kreativitet och idégenerering Kommersiell kommunikation Reklamskrivarens roll Projektbeskrivningar Språk och retorik Stockholms Universitet Utveckling av informationssystem System design enligt ISAC-modellen Infomationsanalys och struktur av komplexa dataflöden ISAC-metoden Förändringsanalys Listproblematik Problemanalysering Aktivitetsmodeller Analysering av mål Definiera förändringsbehov Definiera förändringsalternativ Utvärdering av förändringsalternativ SPRÅK Svenska (modersmål) och engelska. KOMPETENSER Konceptutveckling Copywriting

7 Logik and strukturering av interaktiva lösningar Kreativ team medlem tillsammans med AD och utvecklare Speldesign Interaktionsdesign ÖVRIGA MERITER Goda kunskaper inom ljuddesign och komposition av musik för film, reklam och webbplatser.

cell network årsredovisning

cell network årsredovisning cell network årsredovisning 2000 året i korthet 2 vd har ordet 4 omvärld och marknad 6 affärsidé, mål och strategier 9 det här är cell network 10 cell network i världen 11 tjänsteområden, exempel på projekt

Läs mer

vår största tillgång FJÄLLRÄVENS kärnvärden ÄR lilla gula

vår största tillgång FJÄLLRÄVENS kärnvärden ÄR lilla gula örnsköldsviks skönaste kundtidning nummer 1 Våren 2013 ett kundmagasin från ågrenshuset och lilla gula om Värdet av att synas. hur kreativ kommunikation kan föra Fram ditt budskap. FJÄLLRÄVENS kärnvärden

Läs mer

Läranderum. Lösningar för lärande i en digital samtid. En innovationsprocess på Stadsbiblioteket i Malmö

Läranderum. Lösningar för lärande i en digital samtid. En innovationsprocess på Stadsbiblioteket i Malmö Läranderum Lösningar för lärande i en digital samtid En innovationsprocess på Stadsbiblioteket i Malmö Läranderum är ett Vinnova-finansierat planeringsprojekt och en innovationsprocess genomförd på Stadsbiblioteket

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. PsYKOLOGIN BAKOM MARKNADSFÖRING MEDIETEKNIK B INOM PROGRAMMET JMM VALBAR FÖRDJUPNING VÅRTERMINEN 2015

PROJEKTRAPPORT. PsYKOLOGIN BAKOM MARKNADSFÖRING MEDIETEKNIK B INOM PROGRAMMET JMM VALBAR FÖRDJUPNING VÅRTERMINEN 2015 t PROJEKTRAPPORT PsYKOLOGIN BAKOM MARKNADSFÖRING MEDIETEKNIK B INOM PROGRAMMET JMM VALBAR FÖRDJUPNING VÅRTERMINEN 2015 aida hodzic kicki gustafsson 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3 Bakgrund & Inledning 5 Frågeställning

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012. ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING

ÅRSREDOVISNING 2012. ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING ÅRSREDOVISNING 2012 ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING Det här gör ZetaDisplay! INNEHÅLL Året i sammandrag 3 VD har ordet 4 Last Meter Marketing 7 Marknadsöversikt 10 Verksamhetsbeskrivning 12

Läs mer

Informatik, Medieteknik 12. Elektroteknik, Fysik, Matematik 17. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22.

Informatik, Medieteknik 12. Elektroteknik, Fysik, Matematik 17. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22. Data/IT XXXprogrammet 2 Innehåll Datavetenskap 4 Informatik, Medieteknik 12 Elektroteknik, Fysik, Matematik 17 Distansstudier 21 Fristående kurser 22 Förberedande utbildningar 22 Studera vidare 22 Var

Läs mer

FutureD. Vad vill du bli när du blir stor?

FutureD. Vad vill du bli när du blir stor? FutureD Vad vill du bli när du blir stor? Hej! Du får den här katalogen för att du för tillfället pluggar tills ögonen blöder på en av Sveriges absolut bästa datautbildningar. Det är rent av löjligt hur

Läs mer

22 Förvaltningsberättelse. 28 Omsättning och resultat. 31 Finansiell ställning. 34 Kassaflöde. 37 Förändring i eget kapital.

22 Förvaltningsberättelse. 28 Omsättning och resultat. 31 Finansiell ställning. 34 Kassaflöde. 37 Förändring i eget kapital. 05 Innehåll 1 Det här är Framfab 2 Vår strategi och vår verksamhet 3 2005 i korthet 4 Vd har ordet 6 Marknad 7 Medarbetare och organisation 9 Våra kärnkompetenser 10 Vårt erbjudande 11 Paul: Kreativitet

Läs mer

Svenskt produktionsbolag utvecklar glasögonfri 3D

Svenskt produktionsbolag utvecklar glasögonfri 3D Svenskt produktionsbolag utvecklar glasögonfri 3D 3 Smarta TVapparater är Intels mål MTV är mer än musikvideos 7 12 Foto:WizzCom Så tänker operatörerna inför julen 16 NR 6 NOVEMBER 2010 EXAKT MEDIA Vem

Läs mer

>>> Den leende legenden. vinna Vi avslöjar hur du kammar hem reklampriser #3.10. Var går gränsen? dr lyfter byggbranschen

>>> Den leende legenden. vinna Vi avslöjar hur du kammar hem reklampriser #3.10. Var går gränsen? dr lyfter byggbranschen Bakom IKEAkatalogens kulisser Så gör du enkelt dina kunder till ambassadörer posten MAGASInET En tidning om direktreklam från PostEn dr-akademien En tidning om direktreklam från PostEn dr-akademien Var

Läs mer

skyltfönster ÅGRENSHUSETS NYA digitala TUSEN EX VOLVOS NYA KUNDTIDNING ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ENSAM VÅRDNAD

skyltfönster ÅGRENSHUSETS NYA digitala TUSEN EX VOLVOS NYA KUNDTIDNING ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ENSAM VÅRDNAD ÖRNSKÖLDSVIKS SKÖNASTE KUNDTIDNING NUMMER 2 SOMMAREN 2014 ETT KUNDMAGASIN FRÅN ÅGRENSHUSET OCH LILLA GULA OM VÄRDET AV ATT SYNAS. HUR KREATIV KOMMUNIKATION KAN FÖRA FRAM DITT BUDSKAP. ÅGRENSHUSETS NYA

Läs mer

Informatik, Medieteknik 11. Elektroteknik, Fysik, Matematik 16. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22.

Informatik, Medieteknik 11. Elektroteknik, Fysik, Matematik 16. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22. Data/IT XXXprogrammet 2 Innehåll Datavetenskap 4 Informatik, Medieteknik 11 Elektroteknik, Fysik, Matematik 16 Teamwork 20 Distansstudier 21 Fristående kurser 22 Förberedande utbildningar 22 Studera vidare

Läs mer

årsredovisning 2013 ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING

årsredovisning 2013 ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING årsredovisning 2013 ZetaDisplay AB (publ) LAST METER MARKETING Det här gör ZetaDisplay! INNEHÅLL Året i sammandrag 3 VD har ordet 4 Last Meter Marketing 7 Verksamhetsbeskrivning 10 Aktien, aktiekapital

Läs mer

ABC i sökmarknadsföring. Tjäna tid och pengar med affiliates. Dags att outsourca sökoptimering?

ABC i sökmarknadsföring. Tjäna tid och pengar med affiliates. Dags att outsourca sökoptimering? HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN FRÅN MEDIAPLANET September 2008 Sökmarknadsföring Tjäna tid och pengar med affiliates en snabb och kostnadseffektiv marknadsföringsprocess. Läs mer sid. 12 ABC i sökmarknadsföring

Läs mer

KARTLÄGGNING AV SÖDRA SVERIGES SPELBRANSCH 2014

KARTLÄGGNING AV SÖDRA SVERIGES SPELBRANSCH 2014 KARTLÄGGNING AV SÖDRA SVERIGES SPELBRANSCH 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING 3 KARTLÄGGNING 3 GAME CITY 3 I KORTHET 3 FÖRORD 4 KARTLÄGGNING 5 ANTAL BOLAG 5 OMSÄTTNING OCH RESULTAT 6 ANSTÄLLDA 8

Läs mer

Innovativa Blekinges intåg KARLSHAMN KALLAR SNABBFOTAD KRIGSKASSA

Innovativa Blekinges intåg KARLSHAMN KALLAR SNABBFOTAD KRIGSKASSA 011 Innovativa Blekinges intåg KARLSHAMN KALLAR SNABBFOTAD KRIGSKASSA 1 ... 4... 5... 7... 8... 9...10...11......13...13...14...15...15...18........................ 31...... 34... 35 Just Common Sense

Läs mer

Interactive Media. Streaming. E-gate ett av världens bästa intranät. Internkommunikation som kan rädda liv Läs mer sid. 6. Läs mer sid.

Interactive Media. Streaming. E-gate ett av världens bästa intranät. Internkommunikation som kan rädda liv Läs mer sid. 6. Läs mer sid. ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS December 2008 Interactive Media Internkommunikation som kan rädda liv Läs mer sid. 6 MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I DAGENS INDUSTRI DECEMBER

Läs mer

Action-device De hjälpmedel som en annonsör använder för att få målgruppen att agera, exempelvis en svarskupong.

Action-device De hjälpmedel som en annonsör använder för att få målgruppen att agera, exempelvis en svarskupong. Vad betyder egentligen alla de där märkliga orden och uttrycken som reklammänniskor slänger sig med? Vad gör en creative director? Varför är det så viktigt med en ordentlig brief innan det kreativa arbetet

Läs mer

Förstudie: Hur kan H&M dra nytta av sociala medier Jennifer Bark, Medieinstitutet. Abstract

Förstudie: Hur kan H&M dra nytta av sociala medier Jennifer Bark, Medieinstitutet. Abstract Förstudie: Hur kan H&M dra nytta av sociala medier, Medieinstitutet Abstract Den här förstudien försöker konkret besvara frågan Hur kan H&M dra nytta av Sociala Medier för att ytterligare stärka sitt varumärke,

Läs mer

Digital strategi och koncept för nya BTH.se

Digital strategi och koncept för nya BTH.se Digital strategi och koncept för nya BTH.se BLEKINGE TEKNISKA HÖGSKOLA Good Old Uppdat. 2014-01-20 Hej BTH! Vi är väldigt glada att få offerera en ny webbplats åt er. Varför då? Jo, vi kände att det var

Läs mer

Förstudie visitgavle.se en webbplats för besöksnäringen

Förstudie visitgavle.se en webbplats för besöksnäringen Förstudie visitgavle.se en webbplats för besöksnäringen FÖRSTUDIEN Inledning Denna förstudie är gjord på uppdrag av turistchef Tove Elvelid/turistrådet i syfte att ta fram underlag till projektstart för

Läs mer

2 februari, öppet 10.00 21.00 10.00 Pressfrukost

2 februari, öppet 10.00 21.00 10.00 Pressfrukost 1 2 februari, öppet 10.00 21.00 10.00 Pressfrukost 13.00 Öppningstal Johan Bornebusch, prefekt för Institutionen för kommunikation, teknik och design, Södertörns högskola 14.00 Design i förändring Cristian

Läs mer

Bloggen den nya reklamkanalen för företagen? Terese Nilsson KY-akademien Reklam och Marknadsföring Göteborg VT-2010. elev [Företagets namn]

Bloggen den nya reklamkanalen för företagen? Terese Nilsson KY-akademien Reklam och Marknadsföring Göteborg VT-2010. elev [Företagets namn] Bloggen den nya reklamkanalen för företagen? Terese Nilsson KY-akademien Reklam och Marknadsföring Göteborg VT-2010 elev [Företagets namn] Innehåll 1. Inledning... 1.1 Mål... 1.2 Syfte... 1.3 Bloggens

Läs mer

WINDOWS MEDIA CENTER TA KONTROLL ÖVER DIN TV EN BILD AV MORGONDAGEN

WINDOWS MEDIA CENTER TA KONTROLL ÖVER DIN TV EN BILD AV MORGONDAGEN NR 11 / 2005 / ÅRGÅNG 51 / PRIS 60 KR EXKL MOMS TIDNING FÖR ELEKTRONIKBRANSCHEN WINDOWS MEDIA CENTER TA KONTROLL ÖVER DIN TV EN BILD AV MORGONDAGEN slutartid 1/15 sek., f/9, ISO 160 Ta tillvara inspirationen

Läs mer

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar.

Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Tack för att du har köpt den här boken om hur du som företagare kan paketera din kunskap, sälja den och tjäna mer pengar. Jag hoppas att boken ger dig nya perspektiv på hur du på bästa sätt kan ta vara

Läs mer

Lunarstorm räddas av Bilddagboken

Lunarstorm räddas av Bilddagboken INTERNET E-POST INDIKAT@INDIKAT.SE fredag 12 oktober 2007 Lunarstorm räddas av Bilddagboken Communityn Lunarstorm har tappat trafik under hösten. I slutet av oktober hade de 655 000 unika webbläsarbesök,

Läs mer

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014

FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 FÖRETAGENS UTMANINGAR INOM DIGITAL MARKNADSFÖRING 2014 UNDERSÖKNINGSMETOD Rapporten bygger i huvudsak på en undersökning som är genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Eniro. Undersökningen, i form av telefonintervjuer,

Läs mer

SVENSKA HANDELSHUS FÖR ATT SÄLJA SVENSK TEKNIK

SVENSKA HANDELSHUS FÖR ATT SÄLJA SVENSK TEKNIK SVENSKA HANDELSHUS NYTT KEIRETSU-SYSTEM SYSTEM FÖR ATT ETABLERA SVENSK MILJÖTEKNIK I HELA VÄRLDEN FÖR ATT SÄLJA SVENSK TEKNIK av Joachim Davidsson B-Open Nordic AB Fräsarvägen 7 142 50 Skogås e-mail jd@bopen.se

Läs mer

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen!

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Hur gör dem som lyckas stärka sina positioner under lågkonjunkturen? Vad och hur gör de för att ta marknadsandelar, stärka varumärket, öka försäljningen?

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR DELAKTIG I MEDIEVALET NR 15 / 24 SEPTEMBER 2002 / PRIS 65 KR INKLUSIVE MOMS

FÖR DIG SOM ÄR DELAKTIG I MEDIEVALET NR 15 / 24 SEPTEMBER 2002 / PRIS 65 KR INKLUSIVE MOMS DAGENS MEDIA FÖR DIG SOM ÄR DELAKTIG I MEDIEVALET NR 15 / 24 SEPTEMBER 2002 / PRIS 65 KR INKLUSIVE MOMS www.dagensmedia.se 24 SEPTEMBER TV SID 4 Kanal 5 ökar som enda kanal under förhösten Det varma vädret

Läs mer