CV Staffan Bane Copywriter / Konceptutvecklare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CV Staffan Bane Copywriter / Konceptutvecklare"

Transkript

1 CV Staffan Bane Copywriter / Konceptutvecklare Offergränd Täby T staffan.bane@afbane.se PROFIL Jag är en konceptstark copywriter / konceptutvecklare med över 15 års erfarenhet av digital kommunikation. En erfarenhet av starka idéer och genomarbetade koncept som skapar en plattform för mina texter. Jag har arbetat med såväl globala varumärken som mindre företag med stark lokal anknytning till organisationer utan kommersiella intressen. Det mest spännande med att jobba med digitala medier är de möjligheter som interaktiviteten, spridningseffekten och den direkta effekten skapar. ARBETSLIVSERFARENHET af Bane, Copywriter / Konceptutvecklare idag af Bane är namnet på det egna företaget som är min bas för de frilansuppdrag som jag arbetar med. Projector IC AB, Copywriter / Konceptuvecklare / Creative Director idag Projector är en strategisk reklambyrå som har funnits sedan 1993 och är en av Sveriges första digitala reklambyråer. Genom åren har Projector varit både stora och små, ingått i ett internationellt nätverk och varit oberoende. Idag är man 17 personer med stor erfarenhet av reklam och digital kommunikation. Silverfish Entertainment, Creative director Silverfish Entertainment fokuserade på de möjligheter till att skapa digital underhållning som den nya tekniken gav. En viktig del av detta är spel som ger företag möjligheter till att nå nya målgrupper och därmed skapa en varumärkeskännedom för nya marknader. Projector / Kabel New Media, Konceptuvecklare / Creative Director Projector är en strategisk reklambyrå som har funnits sedan 1993 och är en av Sveriges första digitala reklambyråer. Genom åren har Projector varit både stora och små, ingått i ett internationellt nätverk och varit oberoende. Under den s.k. ITboomen gick den tyska internetkonsulten Kabel New Media in som ägare under en två-årsperiod.

2 Technoconsult, 3D Artist / Producent Eget företag med fokus på 3d visualisering/animation för ändamål som musikvideos, reklamfilmer, utbildning, arkitektonisk visualisering m.m. Technoconsult var också producent av den så populära nya multimediatekniken. Oftast i form av cd rom produktioner för företagspresentationer, utbildning, interaktivas böcker etc. Under tiden med Technoconsult skapade jag Sveriges första helt datoranimerade musikvideo och öven den första datoranimerade reklamfilmen som gick på de stora reklamfinansierade TV-kanalerna i Sverige. Jaakko Pöyry Consulting U.K., Systemutvecklare Systemutveckling och programmering. Utveckling av planerings- och uppföljningssystem för skogsföretag i bl.a. Portugal, Indonesien och Tyskland. Baserad i London på Jaakko Pöyrys lokala kontor i England. Jaakko Pöyry är en världsledande konsult inom pappersmassa- och skogsindustrin. Interforest AB, Systemutvecklare Systemutveckling och programmering. Utveckling av planerings- och uppföljningssystem för skogsföretag i bl.a. Sverige, Sri Lanka, Portugal och Indonesien. Baserad i Stockholm på det Jaakko Pöyryägda dotterföretaget Interforest. Musiker Professionell musiker med både studioinspelningar och turnéer som arbete. Medlem i Dave and the mistakes, en popgrupp som bl.a uppmärksammades av Elvis Costello och följde med honom under en månad på hans U.K. Tour to trustturné. Bandet spelade även in ett antal skivor och syntes ofta på TV i den 80-talets nöjesprogram som Måndagsbörsen, Lite Grand i örat, Bälinge byfest m.fl. KUNDER / PROJEKT Kund Projektbeskrivning Tännäskröket Baby Björn Galderma Koncept och copy till en ny webbplats för skid- och fjällanläggningen Tännäskröket. Lösningen har hämtat inspiration av moderna interaktiva magasin för att ge ett utseende och känsla som är optimerad för pekskärmar. Koncept och copy till en interaktiv bärseleguide för Baby Björn. Guiden är utformad för att fungera optimalt på de flesta idag befintliga plattformar som pekskärmar i butik, tablets, mobiler samt datorer. Guiden kommer att distribueras över hela världen. Galderma är företaget bakom Basiron, nordens mest sålda receptfria läkemedel mot acne. Jag var med att ta fram koncept och copy för reklamfilmer, webbplats, mobilappar, broschyrer och annonser. Jag gjorde även annonser för Loceryl, ett läkemedel mot fotsvamp.

3 WWF Koncept och copy för ett antal filmer avsedda att visa upp de främsta idéerna inom miljöteknik för att i nästa steg exponera dessa för världsmarknaden. Earth Hour är en global aktivitet där vi alla kan delta. Genom att delta i Earth Hour City Challenge kan svenska kommuner få världsomfattande erkännande för att ha den smartaste och mest inspirerande planen för att nå en fossilfri ekonomi. Jag var med om att ta fram informationsfilmer för aktiviteten. GA Lindberg Dialect Jag deltog även i konceptutvecklingen av wwf:s största barnsatsning någonsin, en samlingsplats på nätet (Panda Planet) för barn upp till 13 år. GA Lindberg Chemtech är en ledande distributör av kemiska produkter och hjälpmedel smörjning, limning och tätning.framställning av koncept till annonsmall av sedd för branschtidningar. Därefter skrev jag copy till mängd annonser som byggde på denna mall. Vad gör man på Dialect? Säljer telefoner? Ja, det stämmer nog, men framför allt är Dialect en IT-partner och leverantör som finns representerad över hela landet. Detta fick reklambyrån Grand i uppdrag att kommunicera. Grand i sin tur kontaktade Projector som tog fram ett nytt grafiskt manér och ett antal reklamfilmer för TV4 och webb-tv. Jag var med om att utveckla hela konceptet och skriva filmmanus till fem reklamfilmer. Sandvik Coromant Sandvik Coromant är världsledande leverantör av verktyg för bearbetning av stål och andra hårda material. Slutprodukter varierar från så vitt skilda saker som jetplan, mp3 spelare och suturnålar till kirurgin. Jag var med om att ta fram koncept och copy för deras nya globala företagspresentation samt en film avsedd att presentera företaget på mässor, webben, receptioner etc. Scandic Hotels Scandic Hotels är en av norra Europas ledande hotellkedjor. Jag var med i hela arbetet från pitch till utveckling av kampanjer avsedda för Scandics marknad i Norden och Europa. Fokus ligger på digitala media men även en del print och andra kanaler har ingått i uppdraget som hittills har pågått i 6 år. Samsung Electronics Nordic Region Aftonbladet nya media Samsung är en av världens största tillverkare av hemelektronik som platt-tv, DVD/Blurayspelare, mobiltelefoner, pekplattor och mycket mer. Under 3 år tillhörde jag de kreativa teamet som gjorde all digital kommunikation för den nordiska marknaden. Kampanjsiter, annonser, tävlingar, nyhetsbrev etc. Aftonbladet är Sveriges största kvällstidning. Aftonbladet Nya Media är samlingsnamnet på alla deras produkter inom digital kommunikation. Jag var med om att ta fram kampanjer för marknadsföring av flera av deras produkter. Exempelvis Klimathotet, Viktklubb, Schlagerspelet, VM-Drömelvan, Allt om Stockholm. Konceptutveckling och copywriting.

4 Sony Playstation Portable Accenture Procordia foods/ SRC A-lotteriet Nummer.se TCO EMI Folkspel Bostream The ABSOLUT Company GB Glace När Sony släppte sin bärbara spelenhet PSP ville man nå en målgrupp utanför den givna gamern. Lösningen blev En pan-nordiskt konstgalleri för heta nordiska artister och musiker. Deras konstverk gick att ladda ner till en PSP i en begränsad upplaga. Min roll var konceptuvecklare och projektledare. Sajten fick stor uppmärksamhet för sitt innovativa upplägg och design. Accenture är ett företag som hyr ut strategikonsulter inom IT-sektorn. När man ville skapa en annorlunda kampanjsida för att rekrytera nya talanger skapade vi En plats som visade upp personerna som befinner sig bakom "scenen" hos Accenture. Kampanjen fick mycket bra respons från besökarna men profilpoliserna på Accentures HQ i USA slätkammade den lite för mycket efter en tid. Jag var med om koncept och idé. När Felix ketchup fyllde 50 år ville man fira detta med en kampanj i butik och på nätet. Jag var med om att utveckla konceptet och skriva copy för den digitala kanalen. A-lotteriet är namnet bakom ett antal produkter inom spel och lotteri. Den främsta produkten är Kombilotteriet som är det lotteri i Sverige som erbjuder störst chans att bli miljonär. Min roll var konceptutvecklare och medverkande copywriter när man ville göra om Kombilotteriet och Drömreselotteriet. Lösningen har delvis omarbetats sedan dess. Nummer.se är Riksteaterns nätpublikation för teaterintresserade. Jag var med om att ta fram koncept och story för ett spel (Nadja) i syfte att tillföra något lättsamt bland allt Norénskt på sajten. TCO är en centralorganisation för 15 olika fackförbund och samlar omkring 1,2 miljoner människor. "Varför Facket?" är en kampanj riktad till studenter och nyexaminerade personer avsedd att skapa intresse för fackföreningens betydelse. Jag var med om att ta fram konceptet och göra ljuddesign. Kampanjen fick pris som Bästa webbplats för organisationer Konceptansvarig för skivbolagets EMI s nya webbplats. Folkspel är organisationen som bland annat står bakom Bingolotto och Sverigelotten. Jag var konceptansvarig och projektledare för marknadsföringen av ett nytt koncept för sportspel på nätet. Spelkonceptet utvecklades av Jadestone. Bostream som idag ingår i Bredbandsbolaget var Sveriges största oberoende bredbandsleverantör. Jag var konceptansvarig för en ny webbplats och en mängd olika reklam- och marknadsföringsaktiviteter. ABSOLUT är kända för att samarbeta med framstående modedesigners och skapa nya intressanta kampanjer. Jag var med om att ta fram två nätkampanjer primärt avsedda för den amerikanska marknaden. ABSOLUT STELLA som gjordes i samarbete med modedesignern Stella McCartney och ABSOLUT VANILLA som presenterade en helt ny produkt. ABSOLUT VANILLA vann första pris i den internationella reklamtävlingen Cresta Awards. GB Glace är Sveriges största glassleverantör och ingår i Unileverkoncernen. Jag var konceptansvarig för alla deras nätaktiviteter under 3 år. Spin off-effekter som TV-reklam och målarböcker för barn blev också en del av resultatet.

5 Clear Channel Eniro Hasseludden Yasuragi SVT SF Anytime E2 Home Coca-Cola e-teens Com hem Kockens kryddor Riksbanken Central Bank of Sweden Clear Channel är en av världens största aktörer inom utomhusmedia. Konceptansvarig för nya webbplatser avsedda för Sverige, Baltic och Ryssland. Eniro är företaget bakom många katalogtjänster och även sökmotorn eniro.se. Koncept och idé för kampanjsite för marknadsföring av Eniros mobila tjänster. I projektet ingick även utveckling av en sökskola på nätet. Hasseludden Yasuragi är en japaninspirerad spa-anläggning strax utanför Stockholm. Jag var konceptansvarig för utvecklingen av en ny webbplats som gjorde allt för att återskapa ett besök på Yasuragi. Jag skrev även musiken till webbplatsen. Idag är sajten omgjord men mycket av konceptet finns kvar. Likaså musiken. Konceptansvarig för webbplatserna till Melodifestivalen 2003 och SF Anytime är en Bonnierägd bredbandstjänst för att distribuera film och TV via bredbandsleverantörer. Jag var med om att utveckla den första versionen av tjänsten som var avsedd att fungera både i dator och på TV med navigation via fjärrkontroll. E2-home var namnet på den gemensamma satsning på ett intelligent hem som gjordes av Electrolux och Ericson. Konceptet var avsett att ha kylskåpet som primärt nav med bärbara pekskärmar, mobilen och datorn som stödjande enheter. Jag var konceptansvarig för det grafiska gränssnittet (GUI). När Coca Cola skulle göra sin första satsning på nätet i Sverige utvecklade vi konceptet Spring Games. Jag var med om att ta fram konceptet och gjorde även all speldesign och programmering av de tre spel som ingick i kampanjen. På uppdrag av bland annat Gammafon som är ett förlag för barn och ungdomsmedia utvecklade jag ett spelkoncept kallat e-teens. Konceptet byggde på en idé om ett multiplayer spel på nätet som även skulle tilltala flickor i tonåren. Spelet utvecklades aldrig med när The Sims lanserades kändes det mycket nära det önskade resultatet. Com hem är en av Sveriges ledande bredbandsleverantörer. När man ville utveckla sina TV-tjänster skapades en prototyp för nästa generationens digital-tv. Målet var att utveckla en produkt med hemtrevlig känsla från TV och att skapa ett intuitivt interaktivt gränssnitt styrt med fjärrkontrollen. Jag var konceptansvarig och utvecklade även prototypen i Macromedia Director. Kockens kryddor, numera Knorr ville utveckla en ny webbplats. Resultatet blev en magasinliknande lösning med nya teman som speglade säsong och människors livsstil. Sajten har belönats som bästa varumärkessajt två gånger. Jag var med om att ta fram konceptet och även en del teman. När Riksbanken vill få ungdomar mer intresserade av nationalekonomi och vad Riksbankens uppdrag innebär valde vi att utveckla ett spel som gick att ladda ner från Riksbankens hemsida. Konceptet byggde på en metafor där Sverige var ett rymdskepp som hette Stargold på sin resa genom tid och rum. Jag utvecklade konceptet och hela spelidén.

6 Bonnier Multimedia UR (Utbildningsradion) Övriga projekt Hur ska man lära sig att komma ihåg allt? Ett sätt kan vara att lära sig olika minnestekniker via ett kul spel. Spelet fick namnet Braintalk och gavs förutom i Norden även ut i länder som Tyskland, England, Israel m.fl. Spelet vann flera priser och nominerades även i Emma Awards och Sime. Jag utvecklade konceptet, gjorde all programmering, skrev den mesta copyn och skapade även ljudeffekterna. Utbildningsradion (UR) ville parallellt med en TV-serie få miljöansvariga i kommuner och andra stora organisationer medvetna om vad Agenda 21 innebar. Resultatet blev ett Simspel med namnet Agent 21 som simulerade en kommuns miljöpolitik under en mandatperiod på fyra år. Jag utvecklade konceptet, gjorde all programmering och skapade även ljudeffekterna. Konceptansvarig för olika kampanjer och webbplatser för BMW, Volvo, Thorn, Telia, Wasabröd, Arla, Unilever, Rädda Barnen, ZTV, McDonalds, Van der Berghs, Procter & Gamble etc. Konceptansvarig och även utvecklare av cd rom för Telia, J & W, Tele Nordia, Virgin Records, Airtime, IT-Generationen, BMG etc. UTBILDNING Berghs School of communication Copywriting, 2007 Copywriting Kreativitet och idégenerering Kommersiell kommunikation Reklamskrivarens roll Projektbeskrivningar Språk och retorik Stockholms Universitet Utveckling av informationssystem System design enligt ISAC-modellen Infomationsanalys och struktur av komplexa dataflöden ISAC-metoden Förändringsanalys Listproblematik Problemanalysering Aktivitetsmodeller Analysering av mål Definiera förändringsbehov Definiera förändringsalternativ Utvärdering av förändringsalternativ SPRÅK Svenska (modersmål) och engelska. KOMPETENSER Konceptutveckling Copywriting

7 Logik and strukturering av interaktiva lösningar Kreativ team medlem tillsammans med AD och utvecklare Speldesign Interaktionsdesign ÖVRIGA MERITER Goda kunskaper inom ljuddesign och komposition av musik för film, reklam och webbplatser.

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER. Stockholm. contact@marika.se +46706724952 mobile

Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER. Stockholm. contact@marika.se +46706724952 mobile Marika Sand de Soto GRAPHIC DESIGNER SAMMANFATTNING AV MIN KARRIÄR Jag har närmare tio års erfarenhet av formgivning inom digital media. Jag har även jobbat mycket med 3D, flash, bildretusch och en del

Läs mer

Curriculum Vitae. Om mig. Nuvarande arbetsgivare och uppdrag. Dick Wennberg Fogdevägen 11 131 50 Saltsjö-Duvnäs

Curriculum Vitae. Om mig. Nuvarande arbetsgivare och uppdrag. Dick Wennberg Fogdevägen 11 131 50 Saltsjö-Duvnäs Curriculum Vitae Dick Wennberg Fogdevägen 11 131 50 Saltsjö-Duvnäs Mobil: 070 894 90 03 E-post: dick.wennberg@gmail.com Om mig I femton år har jag jobbat med digitala lösningar, något som jag brinner för

Läs mer

Sveavägen 31 SE-111 34 Stockholm. mia.kolmodin@crisp.se +46-(0)70 443 91 91 miakolmodin

Sveavägen 31 SE-111 34 Stockholm. mia.kolmodin@crisp.se +46-(0)70 443 91 91 miakolmodin Sveavägen 31 SE-111 34 Stockholm mia.kolmodin@crisp.se +46-(0)70 443 91 91 miakolmodin f. 1976 Med 13 år erfarenhet av att ta fram digitala lösningar och tjänster till allt från fackförbund, kommuner,

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Inbjudan till Sveriges företag Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Kära företag! Lördag den 31 mars 2012 klockan 20.30 är det dags att släcka! År 2011 deltog över 5 000 städer i 135 länder i Earth Hour.

Läs mer

New Media. De nya praktikerna och kontexter för den nya praktiken

New Media. De nya praktikerna och kontexter för den nya praktiken New Media De nya praktikerna och kontexter för den nya praktiken Vilka är de nya praktikerna? NM utmanar föreställningen om konsumenter och producenter som två olika grupper I nya medier blir konsumenterna

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Ditt sociala liv har fått ett ansikte

Ditt sociala liv har fått ett ansikte Prime Public Relations i Sverige AB, Box 38065, SE-100 64 Stockholm, Sweden TEL +46 8 503 146 00 FAX +46 8 503 146 99, info@primepr.se, www.primepr.se 1 (5) Idag reflekterar vi kring den i USA sjätte mest

Läs mer

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne

Arbetslivserfarenhet. Utbildning AKTUELLA ROLLER KOMPETENSER SPRÅK BRANSCHER. KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne KONSULTPROFIL/KONSULENTPROFIL Andreas Blackne Andreas har hjälpt över 100 myndigheter, organisationer och företag att förbättra användbarheten och tillgängligheten på sina webbplatser, intranät eller system.

Läs mer

Innehåll. Förord 9. Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22. Bokens upplägg 11. Stick ut bygg ditt personliga varumärke 24

Innehåll. Förord 9. Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22. Bokens upplägg 11. Stick ut bygg ditt personliga varumärke 24 Innehåll Förord 9 Bokens upplägg 11 Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22 kapitel 1 Förstå de nya karriärtrenderna 13 Ditt arbete är inte längre en plats 13 Din arbetsbeskrivning

Läs mer

VERKSAMHETER OCH VARUMÄRKEN

VERKSAMHETER OCH VARUMÄRKEN PRESSMAPP VERKSAMHETER OCH VARUMÄRKEN Underhållning CDON.COM BOOKPLUS.FI LEKMER.COM Mode NELLY.COM LINUSLOTTA.COM HEPPO.COM Sport & Hälsa GYMGROSSISTEN.COM BODYSTORE.COM MILSTOLPAR 1999 CDON.COM lanserasav

Läs mer

Utbildning. Cathrine Gustavsson Födelsedata: 821003 Mobil: 070-665 23 20 Telefon hem: 054-20 31 393

Utbildning. Cathrine Gustavsson Födelsedata: 821003 Mobil: 070-665 23 20 Telefon hem: 054-20 31 393 Utbildning Universitetsutbildning Multimediaprogrammet (2002 2006) Magisterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, s Universitet Jag läste här kurser inom medie- och kommunikationsvetenskap där jag

Läs mer

CURRICULUM VITAE. SPRÅK Svenska, flytande Engelska och Spanska och konversationsnivå Japanska.

CURRICULUM VITAE. SPRÅK Svenska, flytande Engelska och Spanska och konversationsnivå Japanska. CURRICULUM VITAE Namn: Christoffer Harborg Född: 1973 02 25-7154 Nationalitet: svensk Körkort: B Adress: Forvägen 9, 145 51 Norsborg Tel: 076-216 05 55 E-mail: c_harborg@hotmail.com SPRÅK Svenska, flytande

Läs mer

FORSBERGS SKOLA DISTANSKURS BREV 23. Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland. Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland

FORSBERGS SKOLA DISTANSKURS BREV 23. Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland. Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland FORSBERGS SKOLA DISTANSKURS BREV 23 Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland Advertising Agency: Advico Y&R, Zurich, Switzerland REKLAM Varje dag gör du reklam fast du inte tänker på det. Du

Läs mer

Pressrelease. Streama direkt till Blu-ray-spelaren. Ny serie Blu-ray med trådlös uppkoppling

Pressrelease. Streama direkt till Blu-ray-spelaren. Ny serie Blu-ray med trådlös uppkoppling Pressrelease 7 januari 2010 Streama direkt till Blu-ray-spelaren Ny serie Blu-ray med trådlös uppkoppling BDP-S570 Blu-ray 3D -filmer i -kvalitet Inbyggd Wi-Fi Catch up -tv via funktionen BRAVIA Internet

Läs mer

Dataspelsbranschen Emma Mellander

Dataspelsbranschen Emma Mellander Dataspelsbranschen Emma Mellander 1 december 2011 Emma Mellander Utbildningssamordnare Dataspelsbranschen Producent Nordiska Datorspelprogrammet Verksam i branschen sedan 2006 SuperMarit Svenska Datorspelsinstitutet

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden

En förhandstitt på 1177 Vårdguiden. Kim Nordlander, enhetschef 1177 Vårdguiden Teresa Nilsson, kommunikatör, 1177 Vårdguiden En förhandstitt på Kim Nordlander, enhetschef Teresa Nilsson, kommunikatör, 1 Nationella e-hälsodagen 2013 2 Varför går 1177 och Vårdguiden ihop? Samla och effektivisera resurser för drift och utveckling

Läs mer

Vad är. likheten. mellan en duktig. copy. och en fluffig. kanin?

Vad är. likheten. mellan en duktig. copy. och en fluffig. kanin? Vad är likheten mellan en duktig copy och en fluffig kanin? Kreativa och envisa gnagare Inga hinder är för svåra då kaninen och copyn alltid hittar nya vägar. Går det inte att hoppa kan man gräva. Flockdjur

Läs mer

Pedagogiskt program. Landskrona museum

Pedagogiskt program. Landskrona museum Pedagogiskt program Landskrona museum Välkommen! Varje dag möter vi massor av reklam. Vad vi köper, hur och var, visar vem vi är. På så sätt är reklamen ett avtryck av sin samtid och en ovärderlig kulturskatt.

Läs mer

ROVIO Christoffer Harborg

ROVIO Christoffer Harborg ROVIO Christoffer Harborg 076-216 05 55 c_harborg@hotmail.com INDEX CV och Arbetsgivarintyg 3-5 Portfolio 7-26 Referenser och Länkar 28 CURRICULUM VITAE Namn: Christoffer Harborg Född: 1973 02 25-7154

Läs mer

1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden. Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län

1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden. Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län 1177 och Vårdguiden blir 1177 Vårdguiden Kampanjbeskrivning för lansering av 1177 Vårdguiden i Stockholms län Den 5 november går Vårdguiden ihop med den nationella motsvarigheten 1177 och blir 1177 Vårdguiden.

Läs mer

Andrén & Jungå.! En kort presentation

Andrén & Jungå.! En kort presentation Andrén & Jungå! En kort presentation Kommunikation är inget självändamål Den ska bidra till att uppdragsgivaren når uppställda affärsmål. Inget annat. Behoven På A&J ser vi två viktiga behov hos alla företag

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Det svenska sökbeteendet 2013

Det svenska sökbeteendet 2013 Det svenska sökbeteendet 2013 Webbenkät i 11 år Ca 4 500 respondenter 55 frågor Största undersökningen i sitt slag i Sverige Vi kan bryta ut statistiken per ort, kön, ålder, utbildning etc. Vi tar vårt

Läs mer

Din ledande webb-tv kanal inom ridsporten i Norden

Din ledande webb-tv kanal inom ridsporten i Norden Foto: My Sohlman Din ledande webb-tv kanal inom ridsporten i Norden Vår vision är att bli bäst i Norden på det vi gör bäst. Webb-Tv inom ridsporten! Kontakta oss så skräddarsyr vi ett perfekt upplägg för

Läs mer

Reklam funkar inte på mig. Unga, marknadsföring och internet Seminarium 8 oktober 2009

Reklam funkar inte på mig. Unga, marknadsföring och internet Seminarium 8 oktober 2009 Reklam funkar inte på mig Unga, marknadsföring och internet Seminarium 8 oktober 2009 Detta ville vi undersöka: Var tonåringar surfar Hur mycket reklam de exponeras för Hur stor andel reklam är för mat

Läs mer

www.juliahildingsson.se julia.hildingsson[@]gmail.com Arbetslivserfarenhet: 2007- Getupdated Sverige (fd. Addmind IT-Solutions)

www.juliahildingsson.se julia.hildingsson[@]gmail.com Arbetslivserfarenhet: 2007- Getupdated Sverige (fd. Addmind IT-Solutions) Namn: Julia Monica Hildingsson Yrke/Titel: Web Art Director Adress: ************* *, *** ** Huddinge Telefon: ***-******* Födelsedatum: 9 dec, 1975 Portfolio: E-post: www.juliahildingsson.se julia.hildingsson[@]gmail.com

Läs mer

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK HUR MÄN OCH KVINNORS ANVÄNDANDE AV SOCIALA MEDIER SKILJER SIG OCH VAD DE EFTERFRÅGAR AV VARUMÄRKEN ONLINE. 6 SEPTEMBER 2012 Den här presentationen handlar

Läs mer

Dukat och klart. Mikael Randau, Creative Director, MSR

Dukat och klart. Mikael Randau, Creative Director, MSR Dukat och klart. Vinna marknadsandelar. Skapa tillväxt. Lyckas med en lansering. Förändra attityder och försäljningssiffror. Vi vet inte vilka erfarenheter du har av reklam, men för oss är resultatet det

Läs mer

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal...

Budskap. Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Budskap Kommunikationens verktyg - budskapet, ska formuleras och formas till en helhet som når ut till mottagaren genom en kanal... Den grafiska formen tillsammans med formuleringen av budskapet - en kanal

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

REPUBLIC OF INNOVATION

REPUBLIC OF INNOVATION - We are the - REPUBLIC OF INNOVATION we make products easy to use... REPUBLIC OF INNOVATION Vi hjälper företag med innovation. Vi är designers och ingenjörer som utvecklar produkter och tjänster som är

Läs mer

Utveckling av Läsaren

Utveckling av Läsaren Utveckling av Läsaren Projektet steg för steg Läsaren har utvecklats sucessivt till att bli den anpassningsbara och situationsoberoende tjänst den är idag. Tabellen nedan visar hur utvecklingen har skett

Läs mer

Reklam Nej tack!? Inledning. Sammanfattning

Reklam Nej tack!? Inledning. Sammanfattning En attitydundersökning gjord av QuickWise på uppdrag av Annonsörföreningen April 2005 1 Reklam Nej tack!? QuickWise har på uppdrag av Annonsörföreningen genomfört en attitydundersökning med syfte att ge

Läs mer

Sveriges designproffs inom visuell kommunikation

Sveriges designproffs inom visuell kommunikation Sveriges designproffs inom visuell kommunikation Kunskap, inspiration och trender för proffs är CAP&Designs kärnverksamhet. Oavsett om kanalen är tidning, webb eller event. Våra läsare tillhör eliten inom

Läs mer

KAM GRUND TUC SWEDEN Inlämningsuppgift 21 februari 2015

KAM GRUND TUC SWEDEN Inlämningsuppgift 21 februari 2015 KAM GRUND TUC SWEDEN Inlämningsuppgift 21 februari 2015 J Sales case Fashion retailer 1. Innehållsförteckning 2. Inledning 3. Kundinformation 4. Kundplan 5. Organisationsbild 6. Affärsplanen 7. Säljtratten

Läs mer

Pedagogiskt program. Landskrona museum

Pedagogiskt program. Landskrona museum Pedagogiskt program Landskrona museum Välkommen! Varje dag möter vi massor av reklam. Vad vi köper, hur och var, visar vem vi är. På så sätt är reklamen ett avtryck av sin samtid och en ovärderlig kulturskatt.

Läs mer

Inbjudan. till idéverkstad. Idéverkstad: Turism på 10-talet

Inbjudan. till idéverkstad. Idéverkstad: Turism på 10-talet Inbjudan till idéverkstad Idéverkstad: Turism på 10-talet Tid 27.10.2015 kl. 8-17. Lunch ingår. Plats Domus Bothnica, Universitetsstranden 5 i Vasa Språk svenska/engelska Anmälningar Senast 20 oktober,

Läs mer

Art Director + Illustratör + Animatör = Ricardo Acevedo

Art Director + Illustratör + Animatör = Ricardo Acevedo Art Director + Illustratör + Animatör = Ricardo Acevedo Mitt namn är Ricardo Acevedo och jag söker ett nytt och utmanande arbete. Sedan 1996 är jag bosatt i Sverige och jag har här jobbat främst inom reklambranschen,

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Osolo Consultant Group AB..NET-utvecklare

Osolo Consultant Group AB..NET-utvecklare Osolo Consultant Group AB.NET-utvecklare Andreas Projektledare, förvaltare Tomas Systemarkitekt, utvecklare Olov Systemarkitekt, utvecklare Kjell Projektl., förvaltare, utvecklare Ludvig Systemarkitekt,

Läs mer

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng 1 2 Vem är vi? Magnus Äng 3 14 år 4 5 TopVisible 6 Kunder Digital byrå ü Grundandes 2012 ü 7 st i TopVisible-team ü +50 år samlad erfarenhet inom Digital Marketing ü Omsättning ca 5,1 Mkr ü Resultat ca

Läs mer

Case #1 Grafiskt koncept: Täby kommun

Case #1 Grafiskt koncept: Täby kommun Portfolio Case #1 Grafiskt koncept: Täby kommun Vykort Powerpoint mallar Tygvepa Annonser Webbplats Case #2 Företagsprofil: IRC Visitkort Kuvert Brevpapper Pressmapp Entréskylt Webbplats Case #3 Företagsidentitet:

Läs mer

SCA - Lokalt och globalt. Tunde Fenander, Communications Director Nordics Heimar Svensson, Corporate Branding Coordinator

SCA - Lokalt och globalt. Tunde Fenander, Communications Director Nordics Heimar Svensson, Corporate Branding Coordinator SCA - Lokalt och globalt Tunde Fenander, Communications Director Nordics Heimar Svensson, Corporate Branding Coordinator Trollhättan, Min Älv, 7 november 2014 Agenda SCA lokalt och globalt Team SCA i Volvo

Läs mer

Sammanfattning av programmet UID FutureMap

Sammanfattning av programmet UID FutureMap Sammanfattning av programmet UID FutureMap Världen behöver en ny, socialt hållbar arbetsmodell. Människans fria, trygga medvetande och hälsa skadas av de ekonomiska modeller, som styr världen sedan flera

Läs mer

Our Mobile Planet: Sverige

Our Mobile Planet: Sverige Our Mobile Planet: Sverige Insikter om den mobila kunden Maj 2012 Detaljerad översikt Smartphones har blivit en oumbärlig del av vår vardag. Smartphones genomslag har ökat till 51% av befolkningen och

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Varsågoda att ta del av Dalston!

Varsågoda att ta del av Dalston! Dalston är en nystartad multidisciplinär designstudio. Vi levererar grafiska lösningar och Art Direction i tryck och digitala medier för stora och små kunder inom en rad olika områden. Vår syn på formgivning

Läs mer

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge

Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Virtual for real 24 september 2007 Borlänge Den virtuella världen är verklig Den digitala verkligheten är sann Virtual for real. Internet är inte längre ett komplement. Om internet tidigare byggde på envägsinformation

Läs mer

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster 14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster Varför marknadsföring? Nätverksarbete med bibliotekscheferna 2005: Vilken är den viktigaste utvecklingsfrågan för biblioteket?

Läs mer

Curriculum Vitae Jenni Wallin

Curriculum Vitae Jenni Wallin Curriculum Vitae Jenni Wallin Jag är en erfaren teknisk skribent som arbetar främst inom data- och telekomområdet, men jag arbetar även med material för andra tekniska produkter som mätinstrument, dataspel,

Läs mer

Daniel Wetter. Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling

Daniel Wetter. Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling Daniel Wetter Senior UX- Interaktion och tjänsteutveckling Design fungerar när den lyckas förmedla idéer väl på enklaste möjliga sätt. Interaktionsdesign fokuserar speciellt på hur en användare interagerar

Läs mer

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar

Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Utbildning i marknadsföring och digitala media 4 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som

Läs mer

Så fjärrstyr du datorn

Så fjärrstyr du datorn Så fjärrstyr du datorn direkt från mobilen 7 Gör Iphone och Android till en fjärrkontroll 7 Fungerar både för Mac och pc 7 3 smarta gratistips. Så fjärrstyr du datorn direkt från mobilen Så blir mobilen

Läs mer

Praktikrapport. Historia. Filosofi. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik. Lunds Universitet VT - 13.

Praktikrapport. Historia. Filosofi. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik. Lunds Universitet VT - 13. MKVA13, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kvalificerad yrkespraktik Lunds Universitet VT - 13 Nina Glücksman Praktikrapport Under en 12 veckors period har jag praktiserat på Minnesota Communication AB.

Läs mer

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009

lll#vyazc#cj <yg6c 69AwC \dgvc5vyazc#cj >CHE>G6I>DC IG:C9:G FÖRELÄSNINGAR 2009 FÖRELÄSNINGAR 2009 Jag älskar citat, det vet alla som varit på en föreläsning med mig, eller om man läst mina böcker. En av de personer som alltid gett mig något att fundera på är den franske aforismförfattaren

Läs mer

Inledning 4 6. Märke. Typsnitt 7 9. 10. Färger

Inledning 4 6. Märke. Typsnitt 7 9. 10. Färger GRAFISK PROFIL INNEHÅLL 3. Inledning 4 6. Märke Huvudmärke. Varianter. Tillämpning. 7 9. Typsnitt Huvudtypsnitt. Webbtypsnitt. 10. Färger Huvudfärger. Komplementfärger. Webbfärger INLEDNING Den grafiska

Läs mer

Varför arbetar vi med det här?

Varför arbetar vi med det här? Reklam Varför arbetar vi med det här? För att lära sig att analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner. För att lära sig att kommunicera med bilder för att uttrycka budskap.

Läs mer

T A F R A M D I N I N R E F Ö R F A T T A R E

T A F R A M D I N I N R E F Ö R F A T T A R E T A F R A M D I N I N R E F Ö R F A T T A R E Nothing ordinary ever changed anything OM det alltid är som det har varit skulle ingenting förändras. Tack vare DIG och alla andra drömmare och visionärer

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Tidskrifter säljer produkter!

Tidskrifter säljer produkter! säljer produkter! engagerar! är det medium man generellt värdesätter högst. Dessutom sysslar man sällan med annat samtidigt som man läser. Konsumenterna i Ball States undersökning ägnade sitt främsta intresse

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

Sveriges designproffs inom visuell kommunikation

Sveriges designproffs inom visuell kommunikation Sveriges designproffs inom visuell kommunikation Kunskap, inspiration och trender för proffs är CAP&Designs kärnverksamhet. Oavsett om kanalen är tidning, webb eller event. Våra läsare tillhör eliten inom

Läs mer

Om rapporten. Direkt effekt 2014 - PostNord

Om rapporten. Direkt effekt 2014 - PostNord Direkt effekt 0 - PostNord Om rapporten Rapporten DR-monitorn 0 bygger på resultaten från en undersökning av svenskarnas attityder till och vanor kring att ta emot reklam i olika kanaler, främst direktreklam

Läs mer

Michael Åstmar Ålder: 35

Michael Åstmar Ålder: 35 Smålandsstenar 2006-01-01 CV MICHAEL ÅSTMAR PERSONUPPGIFTER ARBETE & UTBILDNING Michael Åstmar Ålder: 35 Dalhemsgatan 2 Födelseort: Anderstorp 333 30 Smålandsstenar Civilstånd: Gift med Mariette 0371-319

Läs mer

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Grafisk originalproduktion

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Grafisk originalproduktion SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen Kravspecifikation för Grafisk originalproduktion Inledning Stockholms läns landstings (SLL) främsta uppgift är att se till att invånarna i länet får

Läs mer

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019.

Medlemskap och Marknadsföringspaket Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. VISIT BLEKINGE Medlemskap och Marknadsföringspaket 2019 Information om Visit Blekinges marknadsföring, medlemskap och marknadsföringspaket, 2019. Håkan Andersson, Visit Blekinge BLI MEDLEM Vill du vara

Läs mer

Klarspråk på nätet - Webbredaktörens skrivhandbok av Karin Guldbrand & Helena Englund Hjalmarsson

Klarspråk på nätet - Webbredaktörens skrivhandbok av Karin Guldbrand & Helena Englund Hjalmarsson Klarspråk på nätet - Webbredaktörens skrivhandbok av Karin Guldbrand & Helena Englund Hjalmarsson Klarspråk på nätet är en praktisk handbok för dig som någon gång skriver text för webb, surfplattor och

Läs mer

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän

Anders Ericson, vd. Sveriges Annonsörer. Marknadschefens bästa vän Anders Ericson, vd Sveriges Annonsörer Marknadschefens bästa vän I HUVUDET PÅ EN ANNONSÖR 1. Vad är en annonsör? De störta annonsörerna i Sverige medieinvesteringar brutto i miljoner kronor 2015 1.

Läs mer

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved.

Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande. Lisbeth Larsson. Grant Thornton International. All rights reserved. Så lyckas du med marknadsföring och varumärkesbyggande Lisbeth Larsson Världens mest värdefulla varumärken 1. Apple 2. Google 3. IBM 4. McDonalds 5. Microsoft Några kända varumärken i Göteborg Dagens presentation

Läs mer

FöreningsSparbanken bästa Internetbank i Europa

FöreningsSparbanken bästa Internetbank i Europa FöreningsSparbanken bästa Internetbank i Europa IBM i Sverige har idag distribuerat ett pressmeddelande som presenterar resultatet av en världsomfattande undersökning a Internetbanker. FöreningsSparbanken

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER NOGA UTVALDA SAJTER Sveriges största mötesplats

Läs mer

Släck ljuset den 28 mars och visa ditt stöd för ett riktigt bra klimatavtal

Släck ljuset den 28 mars och visa ditt stöd för ett riktigt bra klimatavtal Släck ljuset den 28 mars 20.30-21.30 och visa ditt stöd för ett riktigt bra klimatavtal Det här är Earth Hour Earth Hour startades 2007 av WWF i Australien och har sedan dess växt explosionsartat runt

Läs mer

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013 Bild 1 Gävle-Dala E-marknad 2013 oberoende och neutral rådgivning i IT frågor för företagare och blivande företagare i Gävleborgs- och Dalarnas län. 1 Bild 2 Etrappa Utgår från behov och kunskapsnivå 2

Läs mer

De 5 vanligaste misstagen som inträffar när man anlitar en marknadsföringsstrateg...

De 5 vanligaste misstagen som inträffar när man anlitar en marknadsföringsstrateg... De 5 vanligaste misstagen som inträffar när man anlitar en marknadsföringsstrateg... Du har insett att det behövs hjälp med Internetmarknadsföringen och beslutar därför att anlita en marknadsföringsstrateg.

Läs mer

Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET

Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET E-handel i Norden Q2 2014 TEMA: VÄGEN TILL E-HANDELSKÖPET E-handel till ett värde av 33 miljarder SEK FÖRORD Den nordiska e-handeln fortsätter starkt under det andra kvartalet 2014. Totalt har de nordiska

Läs mer

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper.

Digitala lösningar som effektivt kommunicerar mot era målgrupper. En virtuell webbyrå Vi skapar kostnadseffektiva digitala lösningar åt medelstora och stora företag. Er webbplats blir sökvänlig, responsiv och modern. Vårt koncept bygger på låga kostnader med god kvalité.

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER Om Paketet Här når du på ett enkelt sätt direkt

Läs mer

En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni.

En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni. En-elev-en-dator, Botkyrka kommun maj 2012. Elevenkäten besvaras senast fredagen den 1 Juni. Genom att besvara den här enkäten bidrar du med viktig kunskap om en-till-en-projektet och hjälper oss att förbättra

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning 1 Av Emil Volden Innehållsförteckning Moodboard produkter........sida 3 Moodboard inredning... sida 4 Sortiment....sida 5 Målgrupp.....sida 5 Butikens lägge....sida 5 Pris sättning..... sida 5 Konkurrenter,....sida

Läs mer

Vilken typ av nyheter intresserar dig främst? Nöje Olyckor och katastrofer Lokala nyheter Brott och rättegångar Löpsedeln/första sidan Serier Forskning och framsteg Utrikesnyheter Teknik Mode Sport Kultur

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

BRANSCHMÖTE OKTOBER 2014

BRANSCHMÖTE OKTOBER 2014 BRANSCHMÖTE OKTOBER 2014 EN BRANSCH I SAMVERKAN 650 installationsföretag, 32 leverantörer, 5 grossister Visa möjligheterna med modern elteknik Trygga, smarta, effektiva lösningar Din elektriker. Framtidens

Läs mer

Slutrapport. Sounds and Voices digital delaktighet via. webradio. Fanzingo/Radio Totalnormal. Mobiltelefon 0736 70 72 48

Slutrapport. Sounds and Voices digital delaktighet via. webradio. Fanzingo/Radio Totalnormal. Mobiltelefon 0736 70 72 48 Slutrapport Sounds and Voices digital delaktighet via webradio Projekttitel Sökande Projektledare E-postadress Sounds and Voices digital delaktighet via webradio Fanzingo/Radio Totalnormal Bodil Lundmark

Läs mer

Framtidens lärande. En arena för skolutveckling: http://www.diu.se/framlar/ http://www.diu.se/ http://www.skolverket.se/ http://www.kks.

Framtidens lärande. En arena för skolutveckling: http://www.diu.se/framlar/ http://www.diu.se/ http://www.skolverket.se/ http://www.kks. Framtidens lärande En arena för skolutveckling: http://www.diu.se/framlar/ Konferens arrangerad av: DIU Skolverket SKL KK-stiftelsen m.fl http://www.diu.se/ http://www.skolverket.se/ http://www.skl.se/

Läs mer

DM möter internet och skapar framtidens e- postmarknadsföring

DM möter internet och skapar framtidens e- postmarknadsföring SWEDMA DM möter internet och skapar framtidens e- postmarknadsföring 13 februari 2007 Vad gör SWEDMA SWEDMA är intresseorganisationen för Direktmarknadsföring (DM) Ger medlemmar service och information,

Läs mer

Mobilanvändarundersökning

Mobilanvändarundersökning Mobilanvändarundersökning 2015 9 av 10 svenskar har en smart mobiltelefon men bara var tredje tycker mobilsajter är enkla att använda Från 2013 till 2015 har smarta mobiltelefoner fått sitt definitiva

Läs mer

Spoke Digital Agency

Spoke Digital Agency Spoke Digital Agency Panorama-appar Som en av få byråer i Sverige har vi vår egen Gigapan-utrustning vilket ger oss möjlighet att inte bara fotografera panoreringsbart material i gigapixel-upplösning,

Läs mer

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden.

8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. 8 sätt att öka engagemanget hos dina kunder med QR! Hur du kan använda QR-koder för att skapa nytta för er och värde för kunden. Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Statistik 4. Värden

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

Claes Morén. AD/Grafisk design. Tfn: 070-361 23 85 claes@claesmoren.com

Claes Morén. AD/Grafisk design. Tfn: 070-361 23 85 claes@claesmoren.com Claes Morén AD/Grafisk design Projekt: Historik: Grafisk designer, frilans, Vinter (Inhouse, Skistar), Sälen, 2007 Grafisk designer, konsult, If (Inhouse), Bergshamra, 2007 AD, FISK Magasin, Oslo/Stockholm,

Läs mer

Our Mobile Planet: Sverige

Our Mobile Planet: Sverige Our Mobile Planet: Sverige Insikter om den mobila kunden Maj 2013 1 Detaljerad översikt Smartphones har blivit en oumbärlig del av vår vardag. Smartphones genomslag har ökat till 63 % av befolkningen och

Läs mer

Portfolio Johan Brink

Portfolio Johan Brink Portfolio Johan Brink Index Kontakt s. 1 Rock N Rull s. 2-3 Clandestine s. 4-5 Examensarbete: Spelardrivet narrativ s. 6 PERSONUPPGIFTER Namn Johan Brink Född 1982/12/29 Kön Man KONTAKTUPPGIFTER Mobil

Läs mer

Pimpa din sajt med webbtv!

Pimpa din sajt med webbtv! Pimpa din sajt med webbtv! Vi är webbtv experter Vi hjälper företag att STARTA, DRIVA och TJÄNA PENGER på egna WEBBTV-KANALER! Under det andra kvartalet 2010 tittade 4,3 miljoner svenskar mellan 15-74

Läs mer

Ett evenemang utöver det vanliga!

Ett evenemang utöver det vanliga! Evenemangsbeskrivning 2011 MPC Stjärnjakten 2011 Ett evenemang utöver det vanliga! MPC Stjärnjakten En unik skattjakt för den sanna äventyraren där Stockholms skärgård är spelplatsen. Evenemanget skapar

Läs mer