Välkommen till årsmöte i Friskis&Svettis Lidingö söndagen den 10 april, klockan i Friskishallen, Stockholmsvägen 70 DAGORDNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till årsmöte i Friskis&Svettis Lidingö söndagen den 10 april, klockan i Friskishallen, Stockholmsvägen 70 DAGORDNING"

Transkript

1 Välkommen till årsmöte i Friskis&Svettis Lidingö söndagen den 10 april, klockan i Friskishallen, Stockholmsvägen 70 DAGORDNING 1. Fastställande av röstlängd 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som liksom ordförande ska justera protokollet 4. Fråga om årsmötet är utlyst enligt stadgarna 5. Fastställande av dagordning och procedurregler 6. Uppföljning av föregående årsmötesprotokoll 7. Genomgång av styrelsens verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse samt resultat- och balansräkning för det senaste verksamhetsåret Revisorernas berättelse 9. Fastställande av resultat- och balansräkning 10. Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöterna 11. Fastställande av medlemsavgifter för Behandling av och beslut om styrelsens propositioner 13. Behandling av och beslut om medlemmarnas motioner 14. Presentation av verksamhetsplan och budget för innevarande verksamhetsår 15. Beslut om arvode för revisorer och eventuellt arvode för styrelsen 16. Val av föreningens ordförande, tillika styrelseordförande, för en tid av ett år 17. Val av halva antalet (2) ledamöter i styrelsen för en tid av två år samt 2 suppleanter för en tid av ett år, med för suppleanterna fastställd turordning 18. Val av 2 revisorer varav 1 ska vara godkänd och 1 revisorssuppleant för en tid av ett år (i detta val får inte styrelsens ledamöter delta) 19. Fastställande av valberedningens arbetsordning 20. Val av ledamöter (3 eller 5) till valberedningen för en tid av ett år, av vilka en ska väljas till sammankallande 21. Övriga frågor 22. Avslutande av årsmötet

2 Förslag till procedurregler för Friskis&Svettis Lidingös årsstämma 2016 Yttranden Ordet begärs genom handuppräckning. Presentera dig gärna med namn. Har du ett yrkande, avsluta med detta. Förslag/yrkanden Friskis&Svettis Lidingös styrelses förslag utgör huvudförslag. Beslut I enlighet med Friskis&Svettis Lidingös stadgar punkt 5.4. är årsmötet beslutsmässigt med det antal röstberättigade medlemmar som är närvarande. Beslut fattas med enkel majoritet genom acklamation (bifallsrop). Mötesordföranden gör sin bedömning av vilket yrkande som fått flest röster och meddelar vilket beslut hon/han anser årsmötet har fattat och bekräftar detta genom klubbslag. Den som anser att mötesordförandens tolkning är felaktig begär muntligen votering innan klubban faller. Omröstning sker öppet utom vid personval, då det sker slutet med röstsedlar eller på Motsvarande sätt. För personval gäller att den som fått flest röster är vald oberoende av hur dessa röster förhåller sig till antalet avgivna. Vid lika röstetal ska ny omröstning genomföras. Utfaller även den lika så avgörs valet genom lottning. För andra beslut än personval krävs att ett förslag stöds av mer än hälften av avgivna röster. Vid lika röstetal avgör ordföranden, om denne har rösträtt, annars avgörs valet genom lottning. För beslut om ändring av stadgar eller om upplösning av föreningen krävs i stället att förslaget stöds av minst 2/3 av antalet avgivna röster. Rösträknarna räknar rösterna och lämnar sitt resultat till mötesordföranden som med klubbslag bekräftar resultatet. Besluten träder i kraft efter att protokollet är justerat om inte annat beslutats. Beslut gällande personval träder i kraft omedelbart efter att årsmötet avslutats. För beslut om ändring av Friskis&Svettis Lidingös stadgar krävs minst 2/3 av antalet avgivna röster.

3

4

5

6

7 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2015

8 2015 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2015 till årsmötet Under 2015 har vi haft fokus på att ge upplevelsebaserad och hållbar träning. Vi har moderniserat och bytt vår maskinpark i gymmet samt inrättat en cardiohall i en del av Spegelhallen och därmed signifikant ökat kapaciteten för att tillgodose våra motionärers önskemål. Vi har under året haft inpasseringar för gruppträning och inpasseringar för individuell träning. Det genomsnittliga antalet ledarledda pass per vecka har varit 78 stycken. Vi har fortsatt arbetat med att lyfta fram det ideella basen i Friskis&Svettis verksamhet bland annat genom att underlätta funktionärskapet och att öka det ideella engagemanget.

9 MEDLEMMAR När 2015 var till ända hade vi 4501 medlemmar i vår förening vilket gör oss till den största idrottsföreningen på ön. Även om medlemsantalet gått ner något sedan 2014 är det en fantastisk siffra! 2015 var fördelningen mellan kvinnor och män 60 % respektive 40 %, vilket är oförändrat jämfört med 2014 års siffror. Fördelningen mellan könen varierar inom de olika åldersgrupperna. Åldersspannet år har en mer jämn fördelning mellan tjejer (47 %) och killar (53 %). Medelåldern på våra medlemmar är 46,7 år. Yngsta medlemmen är 11 år och den äldsta är 93 år. FUNKTIONÄRER Under året har vi genomfört diverse aktiviteter för våra funktionärer. På vår kick-off i september deltog 70 funktionärer. Dagen var fylld med aktiviteter, bland annat studiebesök med träning på Friskis&Svettis Sollentunas anläggning. UTBILDNING Ett antal ledare och funktionärer har nyutbildats. Samtidigt har vi fortbildat befintliga ledare och funktionärer för att möta medlemmarnas önskan om pass och träningsformer. Många funktionärer har också deltagit i en halvdagsutbildning inklusive hjärt- och lungräddningsutbildning. Ledare, tränare och funktionärer har deltagit på Riks föreningskonferens, Svettisdagarna och på Friskis&Svettis årsstämma i Borlänge.

10 LOKALER Vi har inrättat en cardiohall och förnyat vår maskinpark från Nordic Gym. Cirkelgymmet har flyttats upp ett plan och har 15 stationer istället för 10. Mötesplatsen har fått ny tapet och nya möbler. UTBUD Under 2015 hade vi i genomsnitt erbjudit 78 ledarledda gruppträningspass/vecka. Vi hade ett trettiotal typer av träningspass under året. Vi hade i snitt 7 st Individuella instruktioner/vecka. Vi hade även 18 tillfällen med Tillgänglig tränare i gymmet och vid 15 tillfällen hade vi IMT (inspiration med tränare). Vi hade 9 grupptillfällen med kom-i-gång i gymmet. För tredje gången var vi med och körde Spin of Hope och även Vasaloppet uppmärksammades med en särskild Vasaloppsspinning. Vi hade ett Zumbapass med gästledare i mars. Under maj-juni körde vi 5 OFF-ROAD utepass. Som vanligt hade vi gratis utomhusjympa i Larsberg under sommaren. Uppskattat och välbesökt under 10 måndagar juni-augusti. I augusti-september anordnades ett antal specialpass på temat Toppa löparformen, mycket populärt och välbesökt. Det blev sedan repris på julafton och på nyårsafton. Vi hade öppet alla dagar under jul- och nyårshelgen vilket våra medlemmar gillade. Både på julafton och nyårsafton hade vi specialjympa, specialspinning och julyoga. Vi hade även ett Megadanspass i mellandagarna.

11 KOMMUNIKATION Under året annonserade vi via anslagstavlor och andra kanaler, bland annat på GUSO:s vägskyltar, annonser i Mitti samt i Lidingö Magasin och i tidningen Nyinflyttad. Vi syns på Ticspac och i Lidingö besökskarta som vi även delar ut i lokalen. Tillsammans med Riks och region Stockholm genomför vi två stycken rikstäckande kampanjer, Vägen till jobbet kommer att förändras och Musikexperimentet. Regionsamarbetet med föreningarna i Stockholmsregionen (som främst handlat om gemensam marknadsföring) har resulterat i bonuskortet som tillåter alla medlemmar att träna på alla föreningar i Storstockholm under sommarmånaderna. Detta år har vi även ett bonusmärke i december med samma erbjudande. Vi har varit aktiva på vår hemsida, på Facebook och via Instagram. I maj har vi vår första omslag med i Friskispressen som är anpassat just för Lidingöföreningen, detta forsätter vi med under året. SAMARBETEN OCH UTTÅTRIKTADE AKTIVITETER I samarbete med Lidingö stad och GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan) har vi haft ett samarbete kring äldre och att komma igång med träning. Projektet heter Hälsoprojektet och innebär att studenter från GIH gör hälsotester och leder träning i våra lokaler. Vi har ett samarbete med staden inom psykosociala vården Hälsokraft. Liksom tidigare år har Friskis&Svettis Lidingö jobbat med FAR (fysisk aktivitet på recept) och vi hade 47 FAR-instruktioner under året. Under hösten startades ett projekt upp tillsammans med Torsviks vårdcentral, där vi erbjuder träning för diabetiker. Sent under hösten öppnade vi, på försök, upp vår verksamhet för ensamkommande flyktingbarn i samarbete med Vårljus. Vårljus är kommunens egna vårdbolag. Under 2015 har vi även haft samarbete med andra idrottsföreningar i kommunen, bland annat Lidingö Triathlon. Vi deltog i Hälsans dag i Lidingö centrum en dag i september. Vid två tillfällen har en grupp funktionärer delat ut tidningen Friskispressen i Ropsten. 17 oktober firade vi träningens dag med specialschema och gratis träning för alla. Vi är även representerade i Lidingös Idrottsråd.

12 ANTIDOPNINGSARBETE Under 2015 kom Dopingjouren vid ett tillfälle och genomförde en av oss beställd dopingkontroll i gymmet. Det är en aktivitet i linje med föreningens antidopingarbete och ett återkommande inslag i vår verksamhet. ORGANISATION Friskis&Svettis Lidingö är en ideell förening som under 2015 hade 130 funktionärer. Ett fantastiskt gäng av ideellt engagerade personer som ser till att Friskis&Svettis Lidingö kan leverera träning och service till medlemmarna. I vår förening har vi funktionärer som är ledare, tränare, trivselvärdar, receptionsvärdar, servicevärdar, barnvärdar, funktionärer i säkerhetsgruppen, IT-funktionärer, funktionärer i klädgruppen, revisorer, valberedning och styrelse. Av årsmötet 2015 vald styrelse Anställda under 2015 Carina Widlund, ordförande Johanna Schwerin, verksamhetschef Pia Berggren, kassör Malin Henning, receptionsansvarig Johan Mandelius, ledamot Maria von Essen, träningsansvarig Annema Paus, ledamot Jenny Lindecrantz, kommunikation och drift Magnus Spindler, ledamot Lena Åberg, ekonomi Anna Parmström, suppleant Pia Ernmark, reception och värdar Eckardt Oetting, suppleant Under året har styrelsen haft 12 styrelsemöten inklusive ett konstituerande möte i samband med årsmötet. Några ledamöter från styrelsen representerade vår förening på Friskis&Svettis årsstämma i Borlänge mars. Delar av styrelsen har därutöver deltagit i diverse arbetsgrupper kring arbetsmiljö och säkerhetsfrågor. Styrelseledamöter deltog i föreningsledningskonferensen 6-7 november som arrangerades av Riks. Avslutningsvis vill vi från styrelsen rikta ett stort varmt tack till alla våra duktiga funktionärer och medarbetare på kansliet för allt engagemang och arbete under verksamhetsåret IF Friskis&Svettis Lidingö Lidingö 8 mars 2016 Styrelsen gm. Carina Widlund

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Frågan om fastställande av medlemsavgift för 2017 (Dagordningspunkt 11) Friskis&Svettis Lidingös styrelse föreslår oförändrad medlemsavgift dvs. 100 kr för verksamhetsåret 2017

25 Motion till årsmötet 2016 i IF Friskis & Svettis Lidingö Ämne Passet "Balans och rörlighet för 70+" borde tas med som schemalagd aktivitet Bakgrund Den motion som föreningen erbjuder består enligt hemsidan av tre olika huvudaktiviteter: Styrketräning Spinning Jympa Tidigare tillämpade föreningen differentierade priser, dvs det fanns ett allkort som gav tillgång till samtliga aktiviteter och dessutom fanns det kort som bara gav tillgång till en aktivitet. För några år sedan slopades korten som bara gällde för en aktivitet och det enda som blev kvar var allkortet som alltså gäller för deltagande i alla aktiviteter. Detta skedde utan att innehållet i de olika aktiviteterna ändrades (så vitt jag förstått). Denna ändring gav naturligtvis ökade intäkter och administrativa fördelar som t.ex. att kontroll för att se om någon medlem (rent hypotetiskt alltså) deltog i aktiviteter som kortet inte gällde för inte längre var erforderlig. En annan konsekvens av att allkortet infördes borde dock ha varit att se till att alla medlemmar kan delta i alla aktiviteter. och det är därför jag tycker att det är en brist att föreningen inte erbjuder passet "Balans och rörlighet för 70+". Vad gäller styrketräning (som är det jag använder mitt allkort till) är det inga problem att skaffa sig träning som är anpassad till den egna styrkan och dagsformen; alla maskiner jag använder går att ställa in från "Minimum" som egentligen inte kräver någon ansträngning alls till "Maximum" som för mig verkar ouppnåeligt. Detsamma gäller spinning (som jag dock avstår från) där jag noterat att cyklarna har en belastning som kan regleras från ett maximiläge där hjulet verkar ha låsts fast till ett minimiläge som även en otränad eller någon med kroppsliga defekter torde orka med. Detsamma kan dock inte sägas om jympa, där det inte finns något pass som är lämpat för oss med t.ex. knäproblem, antingen de beror på att vi är 70+ eller på andra orsaker. Vad jag fått fram kräver nämligen alla jympapass som finns på programmet idag ändring av kroppsställningen från vertikal till horisontell och tillbaka igen vilket är jobbigt och tidsödande om man som jag t.ex. har ett knä som inte fungerar speciellt bra. I våras tillhandahöll föreningen ett provpass med just "Balans och rörlighet för 70+" där de knäpåfrestande rörelserna var borttagna och där man bara ändrade kroppsställning mellan sittande och stående vilket är något helt annat. Tyvärr var det dock bara ett provpass och mina försök att få föreningen att ta med detta pass på programmet har ännu inte lyckats. Sammanfattning och yrkande Mot bakgrund av vad jag skrivit ovan yrkar jag att föreningen snarast, och senast från höstsäsongen 2016, tar med passet "Balans och rörlighet för 70+" på jympaprogrammet. Om detta av någon anledning bedöms omöjligt är mitt alternativyrkande att föreningen istället införskaffar den träningsvideo som visades på provpasset och ordnar uppspelningsmöjlighet i något mörkt hörn av anläggningen (så man kan se videon trots att kontrasten inte var den bästa) så får vi som uppskattade detta provpass försöka genomföra det utan ledare. På provpasset var vi sex deltagare vilket innebär att

26 vår sammanlagda erfarenhet ligger en bit över 400 år, så det borde vi faktiskt klara. Eftersom jag är så angelägen att få in detta pass på schemat skulle jag faktiskt kunna tänka mig att på något sätt administrera det, dvs att hantera uppspelningen och ta fram de få redskap som verkade behövas. Lidingö Gunnar Cederberg Björnvägen 9, 3½ trappor Lidingö Medlemsnummer 23242

27 Motion 1 till Friskis&Svettis Lidingö årsmöte Styrelsens yttrande över förslag till passet Balans och rörlighet för 70+ Gunnar Cederberg föreslår att Friskis&Svettis Lidingö inför passet Balans och rörlighet för 70+ på schemat. Motivering Friskis&Svettis Riks har under 2015 testat projektet Guldtränare ( ). I sex testföreningar har aktiviteter och modellen prövats och utvärderats, däribland Lidingö. Verksamheten, har fått namnet Seniorklubben och ska sjösättas under Alla föreningar tittar på sin egen möjlighet att erbjuda denna verksamhet i sina föreningar, men som med alla typer av träningsformer är det upp till varje förening att bestämma vilket träningsutbud som skall erbjudas års verksamhet är planerad och budgeterad. Styrelsen avser att ta upp frågan vid verksamhetsplaneringen inför Friskis&Svettis Lidingös styrelse föreslår årsmötet - Att avslå motionen och ta med frågan till verksamhetsplanering under hösten inför nästa verksamhets år 2017.

28 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2016 If Friskis&Svettis Lidingö

29 Vi har som mål att få fler att röra på sig Lusten ska vara drivkraften det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta Basen i Friskis&Svettis verksamhet är idealiteten. Medlemmarnas ideella engagemang gör Friskis&Svettis verksamhet möjlig. Alla ska känna sig välkomna Vi vill att vår förening ska upplevas som en välkomnande mötesplats där vi erbjuder aktiviteter som kan utövas av många samtidigt, men även en plats där varje deltagare kan hitta sitt eget sätt att träna. Vi vill att våra medlemmar ska trivas och fortsätta att träna hos oss.

30 Våra övergripande mål 2016 till 2018 Vi ska vara det mest lockande och lustfyllda träningsalternativet Det skall vara lätt att träna. Vår ambition är att Friskis&Svettis Lidingö skall vara det mest lockande alternativet till regelbunden träning. Detta kännetecknas av enkelhet för de som vill börja träna och inspiration för alla oberoende av träningsnivå. Vi vill bidra till ett friskare Lidingö. Vi har en ambition om att minst 11 % av kommuninvånarna är medlemmar i vår förening. Vi ska vara tillgängliga och synliga för medlemmar och omvärld Vår kommunikation ska vara mångsidig, regelbunden och tydlig. Genom ständig förbättring utvecklar vi vår förening och kvaliteten på vårt erbjudande till medlemmarna. Vi har en strategi för utveckling, utbildning och fortbildning av våra funktionärer. Vi genomför behovsorienterad funktionärsrekrytering två gånger per år. Vi ska ha stabil ekonomi Att vi är en ideell förening innebär att vi ska ha en stabil ekonomi med ett balanserat överskott som kan återinvesteras i vår verksamhet. Detta ökar vår förmåga att ta tillvara våra medlemmars nuvarande/framtida behov och önskemål kommer vi fokusera på Träningen Att så många människor som möjligt hittar sin träning hos oss. Att göra det enkelt att hitta en träningsform som passar genom bra utformad kommunikation. Att erbjuda schemalagd träning på alla tider det finns efterfrågan. Att inspirera till målmedveten/långsiktig träning genom säsongsorienterade temapass och schemaperioder. Att minska trösklarna till individuell träning. Att fortsatt utveckla samarbeten med Lidingö Stad och Stockholms läns landsting för ett friskare Lidingö. Medlemmarna Att behålla gamla medlemmar och attrahera nya medlemmar. Föreningsutveckling Att ta fram en strategi för utveckling, utbildning och fortbildning av våra funktionärer. Att genomföra behovsorienterad funktionärsrekrytering en gång på våren och en gång på hösten. Kommunikation Vi vill under året ytterligare förstärka och förankra F&S värderingar, både internt och externt, om lustfylld, hållbar och lättillgänglig träning. Internt- många behöver vara informerade och involverade, därför vill vi säkerställa att den interna dialogen och kommunikationen verkligen når fram. Externt- vi skall synas mer i vår omvärld. Vi skall höja kunskapen om att F&S erbjuder träning i varierad form. Vi skall fortsätta att stärka varumärket så att fler väljer att träna hos oss.

31 Budget Budgeten är baserad på betalande medlemmar Inkomster kr Kostnader kr Enligt följande: Medlemsavgifter kr Inköp till kiosk kr Försäljning kr Drift och kr träningskort lokalkostnader Övriga intäkter kr Övriga kostnader: kr Försäljning kiosk, hyresintäkter, bidrag IT,Avgifter Riks, trycksaker, annonser, försäkring, musikavgifter, revision Personal- och funktionärskostnader Utbildning Avskrivningar/ränta kr kr kr Resultat kr

32 Valberedningens förslag till Friskis&Svettis Lidingös årsmöte den 10 april 2016 Vi undertecknade, som vid årsmötet 2015 utsågs till Friskis&Svettis Lidingös valberedning, har fullgjort vårt uppdrag och vill lämna följande förslag: Ordförande: Ordinarie: Ordinarie: Suppleant: Suppleant: Omval Carina Widlund - 1 år Omval Johan Mandelius - 2 år Nyval Eva Buhre - 2 år Omval Anna Parmström - 1 år Nyval Mikael Malm - 1 år Annema Paus (ordinarie) och Magnus Spindler (ordinarie) har 1 år kvar av sina respektive mandatperioder. Ordinarie verksamhetsrevisor: Verksamhetsrevisor suppleant: Ordinarie revisor: Omval Sven-Erik Zachrisson - 1 år Nyval Mats Hultman - 1 år Omval, Grant Thornton - 1 år Kandidaterna presenteras på separat sida. Lidingö den 23 mars 2016 Eia Almberger Elizabeth Leufstadius Jörgen Brandt

33 Arbetsordning för Friskis&Svettis Lidingös valberedning Arbetsordningens syfte är att tydliggöra valberedningens uppdrag. Den ska underlätta för föreningens medlemmar att nominera och välja personer samt förstå förväntningarna på valberedningen och dess arbete. 1 Valbarhet och sammansättning i valberedningen Friskis&Svettis Lidingös valberedning ska enligt Stadgar för idrottsföreningen Friskis&Svettis Lidingö punkt bestå av tre eller fem ledamöter varav en ska vara sammankallande. Årsmötet utser valberedningens ledamöter och sammankallande för en tid av ett år. För valbarhet till valberedningen gäller vidare enligt denna arbetsordning att person som föreslås ska vara: 1. röstberättigad medlem i Friskis&Svettis Lidingö 2. förtrogen med föreningens verksamhet, dess värderingar och utmaningar Valberedningens samlade förmåga bör innefatta förståelse för kompetens- och rekrytering. Anställd eller styrelseledamot i Friskis&Svettis Lidingö kan inte väljas att ingå i valberedningen. Om ledamot i valberedningen skulle bli föreslagen till styrelsen ska denne omedelbart avgå ur valberedningen. Fyllnadsval behöver inte göras om ledamot i valberedningen lämnar sitt uppdrag. 2 Valberedningens uppdrag Valberedningens uppgift är att: - till årsmötet föreslå ledamöter och en ordförande till styrelsen för kommande arbetsår samt revisorer - föreslå årsmötesordförande i samråd med verksamhetschef och sittande styrelse - föreslå om och hur styrelsen ska arvoderas Valberedningens förslag ska enligt Stadgar för idrottsföreningen Friskis&Svettis Lidingö punkt 8.2 göras tillgängligt för medlemmarna senast en vecka före årsmötet tillsammans med övriga årsmöteshandlingar. Valberedningen förbereder valet av kommande valberedning genom att på årsmötet upplysa om vem eller vilka i valberedningen som avböjt omval. 1

34 3 Valberedningens arbete Valberedningen ska arbeta självständigt och oberoende av andra funktionärer och för föreningens bästa. Valberedningen bestämmer inom sig hur arbetet läggs upp och fördelas. Valberedningens arbete ska pågå under hela arbetsåret. Medlemmarna ska enkelt kunna hitta kontaktuppgifter till valberedningen. På det första mötet är det viktigt att prata om vilka förutsättningar som bör gälla för valberedningens arbete. Viktiga uppgifter i valberedningens arbete är att: - genom intervjuer analysera styrelsens arbete och identifiera Friskis&Svettis Lidingös styrelses kompetensbehov framöver - genom intervjuer rekrytera lämpliga kandidater till styrelse och revisorer - beakta en jämn kön- och åldersfördelning i styrelsen samt att det i styrelsen finns ledamöter med olika bakgrund, erfarenhet och synsätt för att möta framtida förändringar. Styrelsen ska ha förutsättningar att fungera effektivt som grupp. - för tilltänkta ledamöter tydliggöra Friskis&Svettis Lidingös styrelses roll d.v.s. att man som ledamot i styrelsen ska ha en för föreningen helhetssyn och inte representera ett särintresse Valberedningen ska löpande utvärdera denna arbetsordning och föreslå eventuella ändringar som medlemmarna vid årsmötet har att besluta om. Denna arbetsordning beslutades första gången på Friskis&Svettis Lidingös årsmöte 2014 och ska årligen fastställas och vid behov revideras av årsmötet. 2

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2015 2015 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2015

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2014 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ www.lidingo.friskissvettis.se Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2014 till årsmötet 2014 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Friskis&Svettis Lidingö

Verksamhetsberättelse 2016 Friskis&Svettis Lidingö Verksamhetsberättelse 2016 Friskis&Svettis Lidingö 2016 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2016

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2013

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Friskis&Svettis Lidingö

Verksamhetsberättelse 2018 Friskis&Svettis Lidingö Verksamhetsberättelse 2018 Friskis&Svettis Lidingö 2018 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2018

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö VERKSAMHETSPLAN & Budget 2014 IF Friskis&Svettis Lidingö Vi har som mål att få fler att röra på sig Lusten ska vara drivkraften det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta Basen i Friskis&Svettis

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VÅR VISION Vi har som mål att få fler att röra på sig. Lusten att träna ska vara drivkraften- det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta.

Läs mer

STADGAR FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS STOCKHOLM

STADGAR FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS STOCKHOLM STADGAR FÖR IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS STOCKHOLM 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 Friskis&Svettis idé och ändamål 1.2 Föreningens sammansättning 1.3 Tillhörighet 1.4 Beslutsnivåer 1.5 Firma 1.6 Firmatecknare

Läs mer

Stadgar för idrottsföreningen IF Friskis & Svettis Stenungsund

Stadgar för idrottsföreningen IF Friskis & Svettis Stenungsund Stadgar för idrottsföreningen IF Friskis & Svettis Stenungsund Innehållsförteckning 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 3 1.1 Friskis&Svettis idé och ändamål... 3 1.2 Föreningens sammansättning... 3 1.3 Tillhörighet...

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby

Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby Protokoll fört vid årsmöte för IF Friskis & Svettis Visby 2018 03 24 Närvarande: se bilaga 1 1 Årsmötets öppnande Ordförande Leif Thomsson hälsade de närvarande välkomna och förklarade årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta. Roslagsdistriktet

Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta. Roslagsdistriktet Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta Roslagsdistriktet Antagna vid konstituerande årsstämma den 23 november 2017 1 Stadgar för Ungdomsförbundet Sveriges Flotta, Roslagsdistriktet 1.1 Ändamål och

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Årsmöte 21 mars Dagordning och verksamhetsberättelse

Årsmöte 21 mars Dagordning och verksamhetsberättelse Årsmöte 21 mars 2019 Dagordning och verksamhetsberättelse 1. Öppnande av mötet 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande och sekreterare 4. Val av två protokolljusterare och rösträknare, som liksom

Läs mer

Välkommen. Årsmöte Tisdag 28 februari kl 18.30

Välkommen. Årsmöte Tisdag 28 februari kl 18.30 Välkommen Årsmöte 2017 Tisdag 28 februari kl 18.30 IF Friskis&Svettis Malmö Årsmöte Tisdag 28 feb 2017 kl 18.30 på Heleneholm Innehåll årsmöteshandlingar Kallelse Dagordning Föregående års protokoll Årsredovisning/förvaltningsberättelse

Läs mer

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 1 Namn, säte, ändamål m.m. Föreningens namn skall vara Classic Car Week. Föreningen är en ideell förening

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Mötespunkter. Årsmöte. Träningsverkstan 2012-05-22. Enligt röstlängd

Mötespunkter. Årsmöte. Träningsverkstan 2012-05-22. Enligt röstlängd PROTOKOLL 1 (5) Mötesgrupp, ärende Årsmöte Mötesplats Protokollnummer Mötesdatum Träningsverkstan 2012-05-22 Deltagare Enligt röstlängd Kopiemottagare Mötespunkter 1) Fastställande av röstlängd Gunilla

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN Reviderade och antagna av årsmötet i mars 2013 Föreningens namn är Västbergaträffen med organisationsnummer 802004-6937. Västbergaträffens hemvist är Stockholm. Västbergaträffen

Läs mer

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018

STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 STADGAR FÖR FKC ALVIK Reviderade och antagna av medlemsmötet 12 maj 2018 1 Föreningens namn är Föreningen Kulturcentra Alvik, förkortat FKC Alvik 2 Föreningens hemvist är Stockholm. 3 FKC Alvik är en allmännyttig

Läs mer

Stadgar för Gefle Ölsellskaps

Stadgar för Gefle Ölsellskaps för s En ideell förening med hemort i Gävle kommun. Organisationsnummer: 885002-2024 Styrelsen 2019 Bildad den na fastställs av årsmöte den 6e februari 2019,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018 STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet relaterad till utveckling av kunskap och forskning kring mjölk,

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013)

Eldsberga gymnastikförening STADGAR. (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening STADGAR (rev. 2013) Eldsberga gymnastikförening Innehåll Eldsberga gymnastikförening... 1 Eldsberga gymnastikförening... 2 Stadgar... 2 1 Eldsberga gymnastikförenings verksamhet...

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund Äpplegårdens Boule Center 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. Innehåll

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen.

Stadgar Tjejzonen. Antagna vid årsmötet 20 april NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. Stadgar Tjejzonen Antagna vid årsmötet 20 april 2016 1 NAMN Föreningens namn är Tjejzonen. 2 ÄNDAMÅL - Att arbeta preventivt och stärka den psykiska hälsan hos målgruppen. - Erbjuda medmänskliga möten

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet

Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet Stadgar för Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet (antagna 2012-10-30) 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Östasiatiska föreningen vid Linköpings Universitet. 2 Föreningens säte 2.1

Läs mer

Stadgar för Systema Uppsala

Stadgar för Systema Uppsala Stadgar för Systema Uppsala Organisations nr: 802508-9049 med hemort i Uppsala Bildad 2016 Systema Uppsalas verksamhetsidé: Föreningens verksamhetsidé är att bedriva självförsvars utbildningar och kurser.

Läs mer

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län.

Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands län. Stadgar 2009-04-29 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är QnetZ, organisationsnummer 802432-3860. Föreningen är ideell och har sitt säte i Östersunds kommun, Jämtlands

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad )

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad ) 2018 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2017-11-16) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna P/F7-19 år

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

Tertial 3; 1 september - 1 december 2017

Tertial 3; 1 september - 1 december 2017 Det här är första gången Tertialen publiceras så att alla föreningens medlemmar kan ta del av den. Tidigare har den endast varit tillgänglig för föreningens funktionärer. Denna Tertialrapport omfattar

Läs mer

Normalstadgar för idrottsföreningen Friskis&Svettis Stockholm

Normalstadgar för idrottsföreningen Friskis&Svettis Stockholm Normalstadgar för idrottsföreningen Friskis&Svettis Stockholm Innehållsförteckning 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 3 1.1 Friskis&Svettis idé och ändamål... 3 1.2 Föreningens sammansättning... 3 1.3 Tillhörighet...

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17)

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17) 2015 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2014-10-17) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna 6-18 år. Föräldraföreningar

Läs mer

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala

Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Grundad den 8 maj 2014 Reviderade och antagna den 25 februari 2015 Stadgar för Feministiska Juriststudenter Uppsala Innehåll 1. Föreningens namn 2. Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD

STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD STADGAR FÖR FÖRENINGEN KRISTEN BORTOM GUD Hemort Stockholms stad Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet för att utveckla kristen tro och gemenskap

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Stadgar för föreningen Öfolket

Stadgar för föreningen Öfolket Stadgar för föreningen Öfolket Syfte 1 Öfolket är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Öfolkets verksamhetsområde är Storön 1:1, att renovera och upprusta, bevara och vårda öns

Läs mer

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd

Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd STADGAR FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSSEKTORNS ETISKA RÅD Antagna vid konstituerande möte den 9 december 2008. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Samhällsbyggnadssektorns Etiska Råd ( Föreningen ) och är en

Läs mer

Stadgar för idrottsföreningen Friskis&Svettis Vetlanda

Stadgar för idrottsföreningen Friskis&Svettis Vetlanda Stadgar för idrottsföreningen Friskis&Svettis Vetlanda Innehållsförteckning 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 3 1.1 Friskis&Svettis idé och ändamål... 3 1.2 Föreningens sammansättning... 3 1.3 Tillhörighet...

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. 2019 Genomgång och ändringar av

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

Stadgar. för ideella idrottsföreningen. IF Friskis&Svettis Malmö

Stadgar. för ideella idrottsföreningen. IF Friskis&Svettis Malmö Stadgar för ideella idrottsföreningen IF Friskis&Svettis Malmö Innehållsförteckning 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 3 1.1 Friskis&Svettis idé och ändamål... 3 1.2 Föreningens sammansättning... 3 1.3 Tillhörighet...

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2016 IF Friskis&Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2016 IF Friskis&Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2016 IF Friskis&Svettis Norrköping Tid och plats: 2016.03.31, 18.00, Friskis&Svettis Ingelsta 1. Mötets öppnande. Styrelsens ordförande Agneta Westerdahl öppnade mötet. 2. Fastställande

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Stadgar för Örebro Sportklubb

Stadgar för Örebro Sportklubb Stadgar för Örebro Sportklubb Örebro Sportklubb bildades den 28 oktober och har sin hemort i Örebro Kommun. Stadgarna senast ändrade och reviderade av årsmötet 2002 03 30 och 2005 04 26. Örebro Sportklubbs

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer.

Årsmötet, som är föreningens högsta beslutande organ, hålls före utgången av april månad på tid och plats som styrelsen bestämmer. 1. Ändamål. Föreningens målsättning är att erbjuda människor i alla åldrar möjlighet till ett varierat dansutbud inom scenisk dans av god kvalitet till en rimlig kostnad. En meningsfull fritid, där även

Läs mer

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH

Östersund / Frösö Båt- & hamnförening. Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Stadgar för Östersund-Frösö Båt och Hamnförening ÖFBH Klubben bildades 2013-04-25 och har sin hemort/verksamhetsområde i Östersund.. 1 Ändamål Klubben är en ideell förening och har till ändamål att lokalt

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

Höja hyran för aktiveter som t ex Carina och Studiofrämjandet ( betalar idag 500: /gång)

Höja hyran för aktiveter som t ex Carina och Studiofrämjandet ( betalar idag 500: /gång) Byalaget extra möte den 26 november 2009 11 26 Förslag, mina funderingar Vi jobbar för att behåller ovanvåningen! Har haft samtal idag med Stefan, att få ner hyran till 5.000: /månad dom dom 6 förste månaderna

Läs mer

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt Stadgar - BRINN Kapitel 1 Föreningen/Allmänt 1 Föreningsnamn BRINN Brandingenjörsstuderande i norra Norrland 2 Föreningens form BRINN är en ideell intresseförening. 3 Ändamål Föreningen ska värna om medlemmarnas

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Förslag till stadgar. Förslag till stadgar för Norsbygdens Framtid. Norsbygdens Framtid. Version: A_Förslagshandling till bildandemöte _

Förslag till stadgar. Förslag till stadgar för Norsbygdens Framtid. Norsbygdens Framtid. Version: A_Förslagshandling till bildandemöte _ Förslag till stadgar Historik A 2015-02-08 Förslag till stadgar inför bildandemöte. Förslag till stadgar för Norsbygdens Framtid 1 Ändamål Föreningen ska fungera som en paraplyorganisation och vara ett

Läs mer

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF)

Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Stadgar för Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) Inledande bestämmelser 1 Juridiska föreningen vid Umeå universitet, nedan föreningen, är en partipolitiskt, fackligt och religiöst oberoende ideell

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte Stadgar ALLMÄNNA BESTÄMMELSER - antagna på åresmöte 2018-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Felkod40. 1 Ändamål Föreningen har till ändamål att driva LAN och andra dator-/teknikrelaterade träffar.

Läs mer

Stadgar NTF Gävleborg

Stadgar NTF Gävleborg Stadgar NTF Gävleborg Styrelsens förslag till nya stadgar för NTF Gävleborg. Beslutsordning. Beslut om stadgeändring skall ske på två på varandra följande årsmöten, varav ett skall vara ordinarie. Minst

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%.

Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 31/12 2014: 4 856 st jämfört med 2013: 5 226 st. Ett tapp på 7%. Medelåldern på våra medlemmar är 45,4 år yngsta medlemmen var 11 år och äldsta 92

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , ,

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , , Stadgar för FBI Tullinge bildad 1981 Antagna av årsmötet 2003-05-27 och reviderade av årsmöten 2009-06-01, 2010-05-25, 2013-06-13, 2015-05-24 Stadgar för Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening

STADGAR. Stora Rörs Företagarförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Företagarförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Stadgar för WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA Antagna vid årsmöte 7 juni 2007 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva ishockeyverksamhet.

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge.

Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Stadgar för den ideella föreningen Önskeambulansen med hemort i Karlshamn Blekinge. Förening Bildades 2011-03-21 Stadgar antogs av konstituerande årsmötet 2011-03-21 Allmänna bestämmelser 1 Föreningens

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Beslutade på årsmöte 2016 05 22 1 Föreningens status Hela Sverige ska leva Dalarna är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer