Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Linnéa Nyman (s) och Lars Rundgren (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Linnéa Nyman (s) och Lars Rundgren (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 december 2000, kl Se bifogad närvarolista Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall Linnéa Nyman (s) och Lars Rundgren (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Sekreterare Monica Lindwall Paragrafer Ordförande Jan Birgersson Justerande Linnéa Nyman Lars Rundgren BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunledningskontoret, Vallentuna Underskrift 1 (1)

2 Innehållsförteckning: Anmälan av ny motion...3 Anmälningsärende...4 Fråga till socialnämndens ordförande Leif Öhman (m) om alkohol- och drogförebyggande arbete i kommunen från Lena Lundgren (v)...5 Fråga till kommunstyrelsens ordförande Birgitta Almlöf (m) om att efter försäljningen av värmeverket lösa både bomkorset och simhallsfrågan från Lars Carlsson (c)...6 Budgetuppföljning hela kommunen...9 Förslag till reglemente för intern kontroll i Vallentuna kommun...10 Avgifter till Svenska Kyrkan vid beräkning av avgifter för vård och omsorg...12 Ny arbetsordning för kommunfullmäktige...14 Redovisning av obehandlade motioner Valärenden...18 Sid 2 (20)

3 Anmälan av ny motion KF 91 Från centerpartiet finns motion om inrättande av ett ungdomsfullmäktige i kommunen. Bifogad handling 1. Motion Motionen överlämnas till kommunstyrelsen för beredning. 3 (20)

4 Anmälningsärende KF 92 Dnr Protokoll inkomna från Länsstyrelsen I Stockholms Län om utseende av ny ledamot samt ersättare i fullmäktige efter Annette Lundvall (m) och Charlotte Westling (kd). Till ny ledamot efter Annette Lundvall (m) utses Jan Eric Gyllenram och till ny ersättare Mikael Thörnell. Till ny ersättare efter Charlotte Westling (kd) utses Per Olof Persson. Bifogad handling 1. Protokoll inkomna från länsstyrelsen. Informationen är bekantgjord. 4 (20)

5 Fråga till socialnämndens ordförande Leif Öhman (m) om alkohol- och drogförebyggande arbete i kommunen från Lena Lundgren (v) KF 93 Lena Lundgren (c) frågar socialnämndens ordförande Leif Öhman (m) enligt följande: Mot bakgrund av ett av socialnämndens mål för de kommande tre åren, nämligen det att alkohol- och drogmissbruket ska minska till 2003, undrar jag om det finns ett program för det alkohol- och drogförebyggande arbete i kommunen eller hur annars detta arbete är tänkt att bedrivas? Frågan besvaras vid kommunfullmäktiges nästa sammanträde Bifogade handlingar 1. Fråga från Lena Lundgren (v). 2. Protokoll , 79, från kommunfullmäktige. Vid dagens sammanträde besvarar socialnämndens ordförande Leif Öhman (m) frågan muntligt och anför bl a att socialnämnden arbetar mycket aktivt för att minska drogberoendet inom kommunen utifrån det drogpolitiska handlingsprogrammet. Hittills har socialnämnden vidtagit åtgärder som gett effekt på kort sikt, men nämnden är övertygad om att dessa åtgärder kommer att ge effekt även i ett längre perspektiv. Att minska drogberoendet i kommunen är inte enbart socialnämndens ansvar, utan detta bör genomsyra samtliga förvaltningars arbetssätt samt landstinget. Socialnämnden bedriver samverkan på olika nivåer inom både politikerled och tjänstemannaorganisation. Bland de projekt som drivs kan nämnas bl a gemensamma insatser vad avser barn och ungdomar. Samarbete förs med kyrkan, närpolisen och andra organisationer. Seminarier har anordnats samt utställningar har hållits. 5 (20)

6 Vad gäller barn och ungdomar bedrivs ett förebyggande arbete över förvaltningsgränserna samt över huvudmannaskapsgränser. Socialnämnden kommer att fortsätta prioritera åtgärder som minskar drogberoendet utifrån den antagna handlingsplanen. Slutligen kan nämnas att i samband med beviljande av alkoholtillstånd genomförs en mycket noggrann utredning av näringsidkaren ifråga. Frågan är besvarad. 6 (20)

7 Fråga till kommunstyrelsens ordförande Birgitta Almlöf (m) om att efter försäljningen av värmeverket lösa både bomkorset och simhallsfrågan från Lars Carlsson (c) KF 94 Lars Carlsson (c) frågar kommunstyrelsens ordförande Birgitta Almlöf (m) enligt följande: Den framlagda skissen över den planskilda korsningen Roslagsbanan Väsbyvägen som presenterades för kommunfullmäktige på det senaste mötet, stämmer väl överens med centerpartiets tidigare önskemål. Förslaget med en rondell under järnvägen gör att problemet med det ibland 10 till 15 minuter långa rödljusköandet försvinner. Förutom tidsvinsten ger ombyggnaden klara ekonomiska och miljömässiga förbättringar. Det enda hindret nu är att övertyga den moderatledda fullmäktigemajoriteten att ta sig till centeridéerna om att kommunen måste förskottera Vägverket pengar för att kunna tidigarelägga byggstarten av den nya korsningen. Vi kan inte vänta till 2012 eller längre som tydligen moderaterna är villiga att göra. Det bästa vore självfallet om kommunen slapp skjuta till pengar, men Vägverket har länge deklarerat att några pengar inte finns avsatta i Vägverksbudgeten för planskild korsning i Vallentuna. När den politiska majoriteten av partideologiska skäl lät sälja Vallentuna Värmeverk skedde det med den klara garantin att vinsten inte skulle komma att pumpas in i den löpande driften. Om nu inte majoriteten har ändrat sig på den punkten finns det faktiskt pengar till att både tidigarelägga byggstarten av planskilda korsningen Roslagsbanan-Väsbyvägen och delfinansiering av byggandet av en simhall. Tycker inte kommunstyrelsens ordförande att detta är en god ekonomisk finansieringslösning och är en möjlighet som är värd att ta? Bifogad handling 1. Fråga från Lars Carlsson (c). Kommunstyrelsens ordförande Birgitta Almlöf (m) besvarar frågan muntligt och anför bl a att värmeverksförsäljningen inbringade visserligen en summa pengar som förstärkt kommunens finansiella ställning, men det måste ses i ljuset av den omfattande investeringsplan som fullmäktige beslutat om. Naturligtvis går inte pengarna till den löpande driften utan till att finansiera investeringar men som exempel kan 7 (20)

8 nämnas att försäljningssumman inte ens motsvarar hälften av vad det kostar att bygga Bällstabergsskolan. Vårt investeringsprogram är egentligen alldeles för omfattande för en kommun med Vallentunas ekonomiska omslutning redan innan man börjar beakta Lars Carlssons önskemål om finansiering av ytterligare projekt. Nya investeringar leder ofrånkomligen till ökade kostnader på driftbudgeten, vilka i sin tur kräver ökade intäkter om balanskravet enligt kommunallagen ska kunna efterlevas. Vad gäller bomkorsningen så pågår ju nu ett arbete med projektering och detaljplan. Parallellt bedrivs det svåra arbetet med att försöka få med projekt i den sk LTA-planen för kommande tioårsperiod. Först när detta är klart kan man på allvar diskutera eventuell förskottering av medel från kommunens sida för att få igång projektet så snart som möjligt. Även ett sådant eventuellt beslut är kostnadskrävande för kommunen eftersom man normalt inte får någon tidsmässig utfästelse om när återbetalning kommer att ske och någon ränta på förskotterade medel utgår inte. Frågan om byggande av en simhall har inte hittills lett till att projektet över huvud tagits med i någon investeringsplan. I vår vision för kommande tioårsperiod ser vi möjligheten i fjärran men enligt min uppfattning är det ännu långt kvar innan vi kan precisera en tidpunkt att genomföra simhallsprojektet. Frågan är besvarad. 8 (20)

9 Budgetuppföljning hela kommunen KF 95 KS 182 AU 197 Dnr Kommunledningskontoret har upprättat budgetuppföljning efter 3 kvartal år 2000 (BUF 3/2000). I tjänsteskrivelse daterad redovisas sammanställningar och analyser med prognos för helårsutfallet Prognosen innebär att Vallentuna kommuns resultat blir ett underskott på 6 mkr, exklusive intäkten av försäljningen av värmeverket på ca 68,5 mkr. Bifogad handling 1. Tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret. Kommunstabens förslag: Kommunstyrelsen överlämnar BUF 3/2000 till kommunfullmäktige för kännedom. Arbetsutskottets förslag: Enligt kommunstabens förslag. Kommunstyrelsens förslag: Enligt arbetsutskottets förslag. Informationen är bekantgjord. 9 (20)

10 Förslag till reglemente för intern kontroll i Vallentuna kommun KF 96 KS 183 AU 198 Dnr Kommunstyrelsen har uppdragit åt kommunstaben att utarbeta förslag till reglemente för intern kontroll i Vallentuna kommun med målsättning att ett sådant reglemente kan träda i kraft Bifogade handlingar 1. Protokoll , 111, från kommunstyrelsen. 2. Tjänsteskrivelse från kommunstaben. Kommunstabens synpunkter Kommunstyrelsens uppdrag grundas på en övergripande kartläggning av den interna kontrollen i kommunen genomförd av KOMREV på uppdrag av kommunens revisorer. Revisorerna rekommenderade mot bakgrund av kartläggningen att ett reglemente för den interna kontrollen skulle utarbetas. Bl a skulle reglementet klargöra vem som har ansvaret för en fungerande intern kontroll i den kommunala organisationen och den verksamhet som bedrivs. Kommunstaben har upprättat förslag till reglemente för intern kontroll, daterat Där fastslås att den interna kontrollen syftar till att uppnå säkerhet i system och rutiner, främja effektivitet i organisation och förvaltning samt säkerställa rättvisande räkenskaper. I reglementet, som skall fastställas av kommunfullmäktige, preciseras vilket ansvar kommunstyrelsen, övriga nämnder, förvaltningschefer och verksamhetsansvariga har, vilka dokument som skall upprättas samt hur uppföljning och rapportering skall gå till. Enligt förslaget till reglemente får kommunstyrelsen ansvaret för utformning av centrala direktiv och anvisningar. Kommunstaben föreslår att kommunstyrelsen ger kommunledningskontoret i uppdrag att ta fram förslag till sådana direktiv och anvisningar att behandlas på styrelsens sammanträde i januari Kommunstabens förslag: Kommunstyrelsen beslutar 1. Föreslå kommunfullmäktige att fastställa Reglemente för intern kontroll daterat att träda i kraft Uppdra åt kommunledningskontoret att utforma förslag till centrala direktiv och anvisningar för den interna kontrollen. Arbetsutskottets förslag: Enligt kommunstabens förslag. 10 (20)

11 Kommunstyrelsens förslag: Enligt arbetsutskottets förslag. 1. Kommunfullmäktige fastställer Reglemente för intern kontroll daterat att träda i kraft Kommunledningskontoret ges i uppdrag att utforma förslag till centrala direktiv och anvisningar för den interna kontrollen. 11 (20)

12 Avgifter till Svenska Kyrkan vid beräkning av avgifter för vård och omsorg KF 97 KS 184 AU 200 Dnr Svenska Kyrkans rätt att ta ut församlingsskatt upphörde Svenska kommunförbundet påtalar i cirkulär 1999:153 konsekvenserna av detta beträffande beräkning av det sk förbehållsbeloppet. Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterade ärendet , 71, till socialnämnden. Bifogade handlingar 1. Cirkulär 1999:153 från Svenska Kommunförbundet. 2. Protokoll , 14 från socialnämnden, inkl tjänsteskrivelse från socialförvaltningen. 3. Protokoll , 71, från arbetsutskottet. 4. Protokoll , 14, från socialnämnden, inkl tjänsteskrivelse från socialförvaltningen. 5. Protokoll , 68, från kommunfullmäktige. Socialnämnden Nämnden vidhåller sitt tidigare beslut i ärendet och föreslår kommunfullmäktige besluta att förbehållsbeloppet inom äldre- och handikappomsorgen skall beräknas på inkomst efter skatt och obligatorisk begravningsavgift till Svenska Kyrkan. Frivilliga medlemsavgifter till Svenska Kyrkan eller andra trossamfund beaktas inte. Kommunfullmäktige beslutade , 68, återremittera ärendet till kommunstyrelsen för fortsatt handläggning. Kommunstabens förslag: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att förbehållsbeloppet som gäller inom äldre- och handikappomsorgen skall beräknas på inkomst efter skatt och obligatorisk begravningsavgift till Svenska Kyrkan. Medlemsavgifter till Svenska Kyrkan eller andra trossamfund skall inte beaktas. Arbetsutskottets överläggning Under arbetsutskottets överläggning redogör enhetschef Dick Andersson för den information som inhämtats i ärendet. Arbetsutskottet enades om att ge socialnämnden i uppdrag att föreslå en höjning av förbehållsbeloppet generellt motsvarande en rimlig kompensation för den borträknade kyrkoskatten. 12 (20)

13 Arbetsutskottets förslag: Enligt kommunstabens förslag. Socialnämnden får i uppdrag att ta fram förslag till justerat förbehållsbelopp att presenteras för arbetsutskottet. Kommunstyrelsens förslag: Enligt arbetsutskottets förslag. Förbehållsbeloppet som gäller inom äldre- och handikappomsorgen skall beräknas på inkomst efter skatt och obligatorisk begravningsavgift till Svenska Kyrkan. Medlemsavgifter till Svenska Kyrkan eller andra trossamfund skall inte beaktas. Socialnämnden får i uppdrag att ta fram förslag till justerat förbehållsbelopp att presenteras för arbetsutskottet. 13 (20)

14 Ny arbetsordning för kommunfullmäktige KF 98 KS 185 AU 202 Dnr Kommunstaben har tagit fram förslag till ny arbetsordning för kommunfullmäktige. Den nuvarande arbetsordningen är från 1991 och i behov av en revidering. Bifogade handlingar 1. Nu gällande arbetsordning. 2. Justerat förslag till arbetsordning. Kommunstaben förslag: Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta anta den nya arbetsordningen för kommunfullmäktige att gälla från och med Arbetsutskottets överläggning Under arbetsutskottets överläggning yrkar Lars-Bertil Ohlsson (kd) att justering sker av 1 Val av presidium, andra stycket avseende ålderspresident. Efter avslutad överläggning frågar ordföranden om arbetsutskottet bifaller eller avslår Lars-Bertil Ohlssons ändringsyrkande och finner att arbetsutskottet bifaller detsamma. Arbetsutskottets förslag: Enligt kommunstabens förslag. Arbetsutskottets beslut: Kommunstabens ges i uppdrag att till kommunstyrelsens sammanträde göra justering i 1 Val av presidium, andra stycket avseende ålderspresident. Kommunstyrelsens överläggning Under kommunstyrelsens överläggning framförs följande yrkanden: 14 (20)

15 Ändringsyrkande från Lars-Bertil Ohlsson (kd) avseende 20 Fråga. Ordet skall i första stycket andra meningen skall ändras till bör. I 20 avseende Interpellation och Fråga skall inlämnande ske senast fem arbetsdagar före sammanträdet. I övrigt bifall till arbetsutskottets förslag. Ändringsyrkande från ordföranden avseende 21 Ajournering. Orden utomstående skall få ändras till ge. I 20 Interpellation andra stycket första meningen skall ordet bör ändras till skall. I övrigt bifall till arbetsutskottets förslag. Ändringsyrkande från Hans Strandin (s) avseende 20 Interpellation. I fjärde stycket första meningen skall uttrycket bör ändras till skall. I övrigt bifall till arbetsutskottets förslag. Propositionsordning Efter avslutad överläggning frågar ordföranden om arbetsutskottets förslag bifalles eller avslås och finner att kommunstyrelsen bifaller detsamma. Ordföranden frågar därefter om de avgivna ändringsyrkanden bifalles eller avslås och finner att kommunstyrelsen bifaller desamma. Kommunstyrelsens förslag: Kommunfullmäktige antar föreliggande förslag till arbetsordning med följande ändringar att gälla från och med Fråga. Ordet skall i första stycket andra meningen skall ändras till bör. Beträffande Interpellation andra stycket första meningen skall ordet bör ändras till skall och i fjärde stycket första meningen skall uttrycket bör ändras till skall. Avseende Interpellation och Fråga skall inlämnande ske senast fem arbetsdagar före sammanträdet. 21 Ajournering. Orden utomstående skall få ändras till ge. 15 (20)

16 Kommunfullmäktiges överläggning Under kommunfullmäktiges överläggning framförs följande yrkanden: Ändringsyrkande från Ove Ekström (c) om redaktionell justering av texten i 1 Val av presidium, andra stycket avseende ålderspresident. Ändringsyrkande från Lena Lundgren (v) innebärande att beträffande Fråga att en sådan bör lämnas in senast två arbetsdagar före sammanträdet. Propositionsordning Efter avslutad överläggning inleder ordföranden med att fråga om kommunfullmäktige bifaller eller avslår kommunstyrelsens förslag och finner att kommunfullmäktige bifaller detsamma. Ordföranden frågar därefter om kommunfullmäktige bifaller eller avslår Ove Ekströms ändringsyrkande och finner att kommunfullmäktige bifaller detsamma. Ordföranden frågar slutligen om kommunfullmäktige bifaller eller avslår Lena Lundgrens ändringsyrkande och finner att kommunfullmäktige avslår detsamma. Kommunfullmäktige antar föreliggande förslag till arbetsordning med följande ändringar att gälla från och med Val av presidium. Viss redaktionell justering av texten i första stycket klargörande att ålderspresidenten i första hand skall var den till åldern äldsta ledamoten. Utifall två ledamöter är lika gamla skall den som varit ledamot längst sammanhängande tid utses till ålderspresident. 20 Fråga. Ordet skall i första stycket andra meningen skall ändras till bör. Beträffande Interpellation andra stycket första meningen skall ordet bör ändras till skall och i fjärde stycket första meningen skall uttrycket bör ändras till skall. Avseende Interpellation och Fråga skall inlämnande ske senast fem arbetsdagar före sammanträdet. 21 Ajournering. Orden utomstående skall få ändras till ge. 16 (20)

17 Redovisning av obehandlade motioner 2000 KF 99 KS 187 AU 204 Dnr Dnr Utveckla verksamheten vid öppna förskolan, Stendösvägen Karin Dahl-Strandin (s) väckt Motionen har remitterats till förskolenämnden och socialnämnden. Nordöstra sjukvårdsområdet gavs tillfälle att yttra sig i ärendet. Motionen ligger för behandling i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Dnr Komplettering av planutredningsunderlaget för Hagaskolan med en simhall Christer Pellfolk (frp) väckt Motionen remitterades till samhällsbyggnadsnämnden. Kommunfullmäktige beslutade , 73, återremittera motionen till kommunstyrelsen, för att återupptas då en detaljplan för området föreligger. 3. Dnr Trafiksituationen i centrala Karby partigruppen för vänsterpartiet väckt Motionen remitterades till samhällsbyggnadsnämnden och beräknas behandlas av kommunfullmäktige Kommunstabens förslag: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige godkänna redovisningen av obehandlade motioner. Arbetsutskottets förslag: Enligt kommunstabens förslag. Kommunstyrelsens förslag: Enligt arbetsutskottets förslag. Enligt kommunstyrelsens förslag. 17 (20)

18 Valärenden KF 100 Dnr Kvarstående valärenden Ersättare för överförmyndaren efter Lars Rundgren (m). Tillkommande avsägelser Hans Temrin (fp) anhåller om entledigande från uppdraget som ersättare i fritidsnämnden. Gunilla Andersson (m) anhåller om entledigande från uppdraget som ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Klas-Göran Lindström (s) anhåller om entledigande från samtliga uppdrag enligt förteckning. Anderas Lindström (s) anhåller om entledigande från samtliga uppdrag enligt förteckning. Uno Arfvidsson (fp) anhåller om entledigande från uppdraget som ledamot i samhällsbyggnadsnämnden från och med Anders Idermark (m) anhåller om entledigande från uppdraget som ersättare i kulturnämnden. Anders Unnerstad (fp) anhåller om entledigande från uppdraget som ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Elisabeth Rydström (c) anhåller om entledigande från uppdraget som ledamot i förskolenämnden. Andreas Fagerlund (c) anhåller om entledigande från uppdraget som ersättare i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Åke Eriksson (c) anhåller om entledigande från uppdraget som ledamot i grundskolenämnden. Lars Hasselcrona (c) anhåller om entledigande från uppdraget som ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Bifogade handlingar 1. Avsägelser samt förteckning enligt ovan. 18 (20)

19 Till ny ersättare för överförmyndaren efter Lars Rundgren (m) utses Monica Lindwall (opol) under resterande del av innevarande mandatperiod. Hans Temrin (fp) beviljas begärt entledigande. Till ny ersättare i fritidsnämnden efter Hans Temrin utses Maria Edman- Räfsbäck (fp) under resterande del av innevarande mandatperiod. Gunilla Andersson (m) beviljas begärt entledigande. Frågan om ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden efter Gunilla Andersson bordläggs till fullmäktiges sammanträde Klas-Göran Lindström (s) beviljas begärt entledigande. Frågan om utseende av ersättare för Klas-Göran Lindström för diverse uppdrag bordläggs till fullmäktiges sammanträde Andreas Lindström (s) beviljas begärt entledigande. Frågan om utseende av ersättare för Andreas Lindström för diverse uppdrag bordläggs till fullmäktiges sammanträde Uno Arfvidsson (fp) beviljas begärt entledigande från och med Till ny ledamot i samhällsbyggnadsnämnden efter Uno Arfvidsson och från och med utses Jörgen Hellberg (fp) under resterande del av innevarande mandatperiod. Till ny ersättare i samhjällsbyggnadsnämnden efter Jörgen Hellberg och från och med utses Uno Arfvidsson (fp) under resterande del av innevarande mandatperiod. Anders Idermark (m) beviljas begärt entledigande. Frågan om ersättare i kulturnämnden efter Anders Idermark bordläggs till fullmäktiges sammanträde Anders Unnerstad (fp) beviljas begärt entledigande. Till ny ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden efter Anders Unnerstad utses Hans Temrin (fp) under resterande del av innevarande mandatperiod. 19 (20)

20 Elisabeth Rydström (c) beviljas begärt entledigande. Till ny ledamot i förskolenämnden efter Elisabeth Rydström utses Ann-Charlotte Höglund (c) under resterande del av innevarande mandatperiod. Frågan om ersättare i förskolenämnden efter Ann-Charlotte Höglund bordläggs till fullmäktiges sammanträde Andreas Fagerlund (c) beviljas begärt entledigande. Till ny ersättare i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden efter Andreas Fagerlund utses Krister Uddén (c) under resterande del av innevarande mandatperiod. Åke Eriksson (c) beviljas begärt entledigande. Till ny ledamot i grundskolenämnden efter Åke Eriksson utses Elisabeth Rydström (c) under resterande del av innevarande mandatperiod. Lars Hasselcrona (c) beviljas begärt entledigande. Till ny ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden efter Lars Hasselcrona utses Åke Eriksson (c) under resterande del av innevarande mandatperiod. 20 (20)

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunfullmäktige 2000-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 11 september 2000, kl 19.00-20.00

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-12-28 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hjälmstaskolans aula, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1996-06-10 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2000-12-04 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 4 december 2000,

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp) Kommunfullmäktige 2000-11-20 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 20 november 2000, kl 16.00-20.15.

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Förskoleförvaltningen, Vallentuna. Nils Lage Holmbom (m) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förskolenämnden

Förskoleförvaltningen, Vallentuna. Nils Lage Holmbom (m) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förskolenämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Förskolenämnden 1999-02-09 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 23 februari 1999 Justeringens plats Angarnsrummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 2001-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-10-16 Justeringens plats Sekreterare Granbyrummet, Tuna torg 1,

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-08-11 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 7 mars 2013, kl. 08.30-11.35, ajournering 10.15-11.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Robert Wenglén (M) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00

Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folketshus, Blå Forell Måndag 4 februari 2019 kl. 10:30-15:15 Kl.

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 13:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Anna Lena Carlsson (C), ordförande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2003-12-02 1 (22) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2003-12-02 kl. 14.00-15.30. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl

Plats och tid Stadshuset, administrative chefens tjänsterum torsdagen den 21 september 1995, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1995-09-18 Plats och tid Kumla Folkets Hus, Husaren måndagen den 18 september 1995, kl 18.30-19.10 Beslutande Samtliga ledamöter

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 1997 kl 18.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 1997 kl 18.00 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1997-12-01 1(5) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 6 mars 2000, kl Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 6 mars 2000, kl Se bifogad närvarolista Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 6 mars 2000, kl 19.00-20.30 Se bifogad närvarolista Kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsen 2001-03-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 12 mars 2001 kl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Kommunchef Eric Sörlin Chef kansliservice Anna Liss-Daniels. Elvi Hellström och Nils Lage Holmbom

Se bifogad närvarolista. Kommunchef Eric Sörlin Chef kansliservice Anna Liss-Daniels. Elvi Hellström och Nils Lage Holmbom AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1996-02-05 1(23) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna, måndagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-02-24 1 (20) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-02-24 kl. 19.00-20.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Per Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

PROTOKOLL 1(17) Revisionen Sammanträdesdatum: 2013-11-13. Plats och tid Hövdingasalen, kl 8:30: - 12:00

PROTOKOLL 1(17) Revisionen Sammanträdesdatum: 2013-11-13. Plats och tid Hövdingasalen, kl 8:30: - 12:00 PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Hövdingasalen, kl 8:30: - 12:00 Närvarande ledamöter Övriga Irene Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer