Presidiets förslag Regionstyrelsen beslutar utse Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presidiets förslag Regionstyrelsen beslutar utse Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet."

Transkript

1 Föredragningslista Sammanträdesdatum Regionstyrelsen Tid Plats Onsdagen den 19 januari 2011, kl Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen beslutar utse Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. 2 Godkännande av föredragningslista godkänna den utsända föredragningslistan. 3 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser anteckna skrivelserna till protokollet. Följande skrivelser anmäles för anteckning till protokollet: 1. Sveriges Kommuner och Landsting - Basbelopp för år Cirkulär 10:67. Ls (11)

2 2. Sveriges Kommuner och Landsting - Pensionsnämndens beslut om uppräkning av pensionsbehållning och intjänad pensionsrätt enligt PFA samt värdesäkring av förmånsbestämda pensioner enligt PFA och KAP-KL under år Cirkulär 10:68. Ls Sveriges Kommuner och Landsting - Hyreshöjning fr o m för lokaler med avtal knutna till konsumentprisindex, KPI. Cirkulär 10:69. Ls Sveriges Kommuner och Landsting - Ny lag om registerkontroll av personal som utför vissa insatser åt barn med funktionshinder. Cirkulär 10:70. Ls Sveriges Kommuner och Landsting - Arbetsdomstolens dom 2010 nr 45 angående avsked av vårdbiträde. Cirkulär 10:74. Ls Sveriges Kommuner och Landsting - Värdesäkring av ersättning som betalas till lärare, skolledare och syofunktionärer som inte fått försäkringsskydd enligt AGS-KL. Cirkulär 10:75. Ls Sveriges Kommuner och Landsting - Information om Patientsäkerhetslagen (2010:659). Cirkulär 10:79. Ls Sveriges Kommuner och Landsting - Överenskommelse om Omställningsavtal - KOM-KL m m. Cirkulär 10:84. Ls Sveriges Kommuner och Landsting - Överenskommelse om ändringar i Allmänna bestämmelser. Cirkulär 10:85. Ls Datainspektionen - Beslut efter tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204). Ls Begäran om att bli befriat från samverkansorganets uppgifter. Ls Regionstyrelsen i egenskap som nämnd för Regionkontoret 4 Lönestrategi för Regionkontoret RS110023, bilaga godkänna förslag till lönestrategi för Regionkontoret Lönestrategin är ett dokument som årligen ska beslutas av driftstyrelsen för Regionkontoret. Lönestrategin för 2011 har diskuterats fram av Regionkonto- 2 (11)

3 rets ledningsgrupp och personalstrateg. Den är även behandlad av förvaltningens samverkansgrupp. Förslag till beslut finns i bilaga. Skrivelse från Regionkontoret (RS110023, ) - Bilaga 1 Regionstyrelseärenden - övriga 5 Medarbetarundersökning 2010 notera till protokollet att redovisning lämnats om resultatet av den genomförda medarbetarenkäten. Landstinget Halland och dåvarande Region Halland genomförde under 2010 en gemensam medarbetarenkät. Vid sammanträdet sker en muntlig redovisning av resultatet av medarbetarundersökningen. 6 Sponsring Tall Ships Races RS110026, bilaga Region Halland sponsrar Tall Ships Races i Halmstad med kr, då evenemanget gynnar hela eller stora delar av Halland genom den stora publiktillströmningen. Förutsättningen är att ett skriftligt avtal träffas mellan Halmstads kommun och Region Halland, där åtagandet, motprestation och uppföljning tydligt redovisas är Halmstad värdstad och målhamn för Tall Ships Races Projektet är av regional betydelse och Halmstads kommun ser det som oerhört positivt om Region Halland önskar delta. Man beräknar att ca besökare 3 (11)

4 kommer att komma till regionen och Halmstad under dessa fyra dagar. Halmstads kommuns egen insats i projektet är 18 Mkr. I Region Hallands uppdrag ingår att främja utveckling och tillväxt i Halland och att marknadsföra vår region. Sponsring är del av Region Hallands arbete med att stärka varumärket och attrahera inflyttare, företagare och investerare. Sponsring innebär att Region Halland ger stöd till en aktivitet som normalt ligger utanför vårt ansvarsområde och i utbyte får en motprestation, till exempel möjlighet att stärka bilden av Halland som en stark utvecklingsregion/bästa livsplatsen, i samband med den sponsrade aktiviteten. Sponsring är också ett sätt att stödja och uppmuntra verksamhet som främjar den regionala utvecklingen. Sponsring är en av många vägar till marknadsföring. Det ska därför bedömas från fall till fall om det är just sponsring som är den lämpligaste vägen. Sponsringsbeloppet ska stå i rimlig proportion till vad Halland får tillbaka i form av marknadsföring och PR. Sponsring är inte välgörenhet. Skrivelse från Regionkontoret (RS110026, ) Skrivelse från Halmstads kommun ( ) 7 Återrapportering från driftsnämnden för regionservice - Måldokument Ls100344, bilaga notera att måldokument för driftsnämnden för regionservice emottagits. Landstingsstyrelsen beslutade att godkänna Regionstyrelsens uppdrag till driftsnämnden för Regionservice. Regionstyrelsen leder och samordnar förvaltningen av regionens angelägenheter och har uppsikt över att driftsnämndernas verksamhet bedrivs i enlighet med de mål och riktlinjer som fullmäktige har beslutat. Syftet med detta uppdrag är att reglera förhållandet mellan regionstyrelsen som uppdragsgivare och Driftsnämnden för regionservice som underställd nämnd och uppdragstagare. 4 (11)

5 Uppdraget består av tre delar: ledning och styrning, uppdrag och uppföljning. Regionstyrelsen betonar vikten av funktion i alla tre delarna gentemot och av uppdragstagarna utifrån ledorden helhet, samordning och delaktighet. Region Hallands verksamhet måste samordnas och effektiviseras ur ett helhetsperspektiv, inte minst med tanke på den ekonomiska situationen de närmaste åren. Skrivelse från Regionkontoret (Ls100344, ) Måldokument för driftsnämnden för regionservice Regionstyrelsens uppdrag till driftsnämnden för Regionservice 8 Region Hallands synpunkter på Europeiska Kommissionens femte sammanhållningsrapport RH10228, bilaga anta yttrandet enligt förslag. I november publicerade Europeiska Kommissionen sin femte rapport om den ekonomiska, sociala och territoriella sammanhållningen i Europa. Där beskriver man vilka framsteg som har gjorts med sammanhållningen i Europa och hur EU, EU-länderna och regionerna har bidragit till arbetet. Rapporten beskriver sammanhållningspolitiken mot bakgrund av den ekonomiska krisen och Europa 2020-strategin. Skrivelse från Regionkontoret (RH10228, ) Yttrande från regionstyrelsen (RH10228, ) 9 Nominering av ordförande och ersättare i strukturfondspartnerskapet RH06108, bilaga överlämna ärendet till presidiet för fortsatt beredning. 5 (11)

6 Regeringskansliet erbjuder Region Halland att tillsammans med Västra Götalandsregionen nominera två personer, en kvinna och en man, till posten som ordförande och ersättare i strukturfondspartnerskapet för Västsverige. I nomineringen bör anges vem av dem som bör vara ordförande. kräver således kontakter med Västra Götalandsregionen. Dessutom bör nomineringen enligt regeringskansliet föregås av kontakter med representanter för de organisationer som är representerade i strukturfondspartnerskapet. Regeringen önskar besked senast den 28 februari. Skrivelse från Regionkontoret (RH06108, ) 10 Inköp av tåg till Kungsbackapendeln Ls100333, bilaga avge yttrande till Hallandstrafiken AB enligt upprättat förslag. Landstinget Halland har erhållit en skrivelse från Hallandstrafiken AB där man efterfrågar Landstingets ställningstagande till bifogad skrivelse från Västtrafik AB. Av skrivelsen framgår att Västtrafik AB har för avsikt att inköpa elva stycken nya fordon till pendeltågstrafiken varav fyra kommer att tillhöra Kungsbackapendeln. En stark resandeutveckling på sträckan och ett förväntat ökat resandebehov när trängselskatter införs i Göteborg 2013 ger behov av en kapacitetsökning. Införande av trängselskatter i Göteborg är en del av Västsverigepaketet där Landstinget Halland tidigare beslutat delta som medfinansiär med 180 MKR i projektet. Tågen kommer att levereras under 2013 och kostnaden för Hallands del, som regleras i avtal mellan Hallandstrafiken AB och Västtrafik AB, uppgår till 11,2 MKR i 2010 års prisnivå som börjar falla ut 2013 med helårseffekt Kostnaden för Hallandstrafiken AB ersätts via ägarbidrag som enligt särskild överenskommelse fördelas mellan Kungsbacka kommun och Landstinget med 59% för Kungsbacka och 41% för Landstinget. 6 (11)

7 Kungsbacka Landstinget 6,6 MKR 4,6 MKR Vid en eventuell huvudmannaskapsförändring kommer hela kostnaden att hamna på Region Halland. Kostnaderna för tågen bör arbetas in i Region Hallands budget Skrivelse från Regionkontoret (Ls100333, ) Yttrande från Regionstyrelsen (Ls , ) Skrivelse från Hallandstrafiken AB ( ) Skrivelse från Västtrafik AB ( ) 11 Yttrande över betänkandet Innovationsupphandling (SOU 2010:56) Ls100275, bilaga till Näringsdepartementet avge yttrande enligt förslag. Näringsdepartementet har berett Landstinget Halland/Region Halland tillfälle att lämna synpunkter på betänkandet Innovationsupphandling. Utredningen har haft i uppdrag att utreda förutsättningarna för offentlig innovationsupphandling i Sverige samt lämna förslag till åtgärder för att öka tillämpningen av innovationsupphandling. Utredningen anser att den viktigaste aspekten är att i princip all offentlig upphandling bör bli innovationsvänlig. En lagändring i LOU, LUF respektive LOV föreslås med innebörden att den upphandlande myndigheter och enheter bör ta innovationshänsyn om upphandlingens art motiverar detta. Regionkontoret har inga avvikande synpunkter utan föreslår att regionen ställer sig bakom utredningens förslag. Skrivelse från Regionkontoret (Ls100275, ) Yttrande från Regionstyrelsen (Ls100275, ) Sammanfattning av betänkandet - Innovationsupphandling 7 (11)

8 12 Granskning av avveckling av chefer RS110027, bilaga yttra sig enligt förslag. Landstinget Hallands revisorer har gett Komrev i uppdrag att göra en granskning av hur avveckling av chefer hanteras. Granskningen visar att Region Halland har bra förutsättningar att genomföra avveckling av chefer. Rapporten anger några viktiga förutsättningar för detta: - Styrande dokument i form av policy och riktlinjer. - Kontinuerliga utvecklingssamtal. - En kultur där chefsavveckling är en naturlig del. I Regionstyrelsens svar anges hur Regionstyrelsen avser att fortsätta arbetet med de två angivna förbättringsområdena: - genomgång av anställningsavtalen samt - kvalitétssäkring av utvecklingssamtal mellan chefer och att dessa resulterar i en individuell utvecklingsplan. Skrivelse från Regionkontoret (RS110027, ) Yttrande från Regionstyrelsen (RS110027, ) 13 Lägesrapporter anteckna informationen till protokollet. Lägesrapport lämnas i följande i pågående ärenden. - Kollektivtrafiken - föredragande Åse Allberg / Åke Bengtsson - Västlänken - föredragande Josefin Selander - Halland.se - föredragande Göran Jonsson - Leaderprojekten - föredragande Christer Andersson 8 (11)

9 14 Regiondirektören informerar En stående punkt på dagordningen vid Regionstyrelsens sammanträden är information från regiondirektören. Regionfullmäktigeärenden 15 Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland AB RH10179, bilaga Regionstyrelsen föreslår fullmäktige besluta att besluta i enlighet med bilagda ägaranvisningar (bil 1). Region Halland tar som 49% ägare till Almi Företagspartner Halland AB, enligt gällande samverkansavtal, årligen fram och beslutar om ett förslag till ägaranvisning för bolaget före bolagsstämman 3 februari Budgetramen för bolaget tas beslut om inom ramen för ordinarie budget för Region Halland. Det årliga bidraget från staten motsvarar andelen av ägandeskapet och är för 2011, kronor. Region Hallands budgeterade medel är kronor. Förslaget till Ägaranvisning för 2011 har tagits i nära samarbete mellan företrädare för Region Hallands styrelse och moderbolaget Almi Företagspartner AB. Förslaget har också kommunicerats med VD för Almi Företagspartner Halland. Dokumentet är baserat på tidigare års ägaranvisning och följer, mellan Region Halland och Almi Företagspartner AB, upprättat samverkans avtal (bil 2). Nytt, jämfört med 2010, är möjligheten för ALMI Företagspartner Halland AB att initiera och äga projekt inom sitt kompetensområde efter överenskommelse med ägarna. Syftet med ALMI Företagspartner Halland AB är att bolaget ska bedriva marknadskompletterande näringslivsutvecklande verksamhet enligt fastställda mål och nyckeltal till nytta för näringslivet i Halland. 9 (11)

10 Skrivelse från Regionstyrelsen (RH10179, ) Ägaranvisningar till styrelsen för ALMI Företagspartner Halland AB Samverkansavtal avseende ALMI Företagspartner Halland AB 16 Omvärldsanalys: Förutsättningar för tillväxt och välfärd i Halland RS110028, bilaga Landstingsstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut : Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att dokumentet Förutsättningar för tillväxt och välfärd i Halland, jämte behovsdiskussionerna vid fullmäktiges februarimöte, ska vara en av utgångspunkterna för det fortsatta arbetet med mål och inriktning för I juni månad fattar regionfullmäktige beslut om fleråriga inriktningsmål för Region Hallands verksamhet. Beslutet ska föregås av en diskussion om de behov som finns inom Region Hallands olika politikområden. Dokumentet Förutsättningar för tillväxt och välfärd i Halland ska tjäna som underlag för den diskussionen. Materialet kommer att presenteras och diskuteras vid regionfullmäktiges sammanträde den 7 februari Skrivelse från Regionstyrelsen (RS110028, ) Arbetsmaterial - Förutsättningar för tillväxt och välfärd i Halland 17 Anmälan om beredning av motion - Snabbutredning av patienter med misstänkt cancer Ls100051, bilaga Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att lägga anmälan till handlingarna. 10 (11)

11 Om beredningen av en motion inte hunnit avslutas inom ett år skall detta enligt kommunallagen 5 kap 33 anmälas till regionfullmäktige. Med anledning härav anmäls att beredningen av följande motion ännu ej är avslutad: Stefan Bengtsson (C) m fl om Snabbutredning av patienter med misstänkt cancer. Skrivelse från Regionstyrelsen (Ls100051, ) Motion av Stefan Bengtsson (C) m fl (Ls , ) 18 Anmälan om beredning av motion - Nollvision för vårdrelaterade infektioner och vårdrelaterade skador Ls Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige besluta att lägga anmälan till handlingarna. Om beredningen av en motion inte hunnit avslutas inom ett år skall detta enligt kommunallagen 5 kap 33 anmälas till regionfullmäktige. Med anledning härav anmäls att beredningen av följande motion ännu ej är avslutad: Stefan Bengtsson (C) om Nollvision för vårdrelaterade infektioner och vårdrelaterade skador. Skrivelse från Regionstyrelsen (Ls100113, ) Motion av Stefan Bengtsson (C) (Ls100113, ) 11 (11)

Regionstyrelsen Tid Onsdagen den 19 januari 2011, kl 09:00-12:05 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad

Regionstyrelsen Tid Onsdagen den 19 januari 2011, kl 09:00-12:05 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-01-19 Regionstyrelsen 9-26 Tid Onsdagen den 19 januari 2011, kl 09:00-12:05 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Protokoll. Regionfullmäktiges sammanträde. 7 februari 2011 i Halmstad

Protokoll. Regionfullmäktiges sammanträde. 7 februari 2011 i Halmstad Protokoll Regionfullmäktiges sammanträde 7 februari 2011 i Halmstad Innehållsförteckning vid regionfullmäktiges sammanträde på Hotel Tylösand den 7 februari 2011. Ärenden Sammanträdets öppnande 1 Justering

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 8-22

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 8-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-01-17 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 8-22 Tid Måndagen den 17 januari 2011, kl 09:00 15:00 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) Stefan

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-18 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 09:00 12:00 Plats Regionens hus - Södra vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter

Läs mer

Yttrande över slutbetänkandet Barns och ungas rätt vid tvångsvård. Förslag till ny LVU (SOU 2015:71)

Yttrande över slutbetänkandet Barns och ungas rätt vid tvångsvård. Förslag till ny LVU (SOU 2015:71) Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(1) Datum 2015-11-10 Diarienummer 150485 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Yttrande över slutbetänkandet Barns och ungas rätt vid tvångsvård. Förslag till ny LVU (SOU

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

BOLAGSORDNING, SAMVERKANSAVTAL ( ), ÄGARANVISNING OCH ÄGARBIDRAG 2018 FÖR ALMI FÖRETAGSPARTNER MÄLARDALEN AB

BOLAGSORDNING, SAMVERKANSAVTAL ( ), ÄGARANVISNING OCH ÄGARBIDRAG 2018 FÖR ALMI FÖRETAGSPARTNER MÄLARDALEN AB 1 (5) Regionkontoret Centrum för regional utveckling Anders Åkerström 2017-11-24 BOLAGSORDNING, SAMVERKANSAVTAL (2018-2021), ÄGARANVISNING OCH ÄGARBIDRAG 2018 FÖR ALMI FÖRETAGSPARTNER MÄLARDALEN AB Beskrivning

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

Ärende 20 RS POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND

Ärende 20 RS POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND 2(7) POLICY FÖR SPONSRING I REGION HALLAND 1. Inledning Definition av sponsring Sponsring är ett affärsmässigt samarbetsavtal till ömsesidig nytta mellan

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-04-23 Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Tid: Torsdagen den 23 april kl. 13:30 14:45 Plats: Länssjukhuset i Halmstad, Kommunikationscentrum, Sammanträdesrummet Skytten Ledamöter

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-29 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 29 november 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Athena, Kvinnohälsovården, Brogatan

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-10-24 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 24 oktober 2013, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-01 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 1 september 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-02-21 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 21 februari, kl 09:00 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal - Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden i Värmland

Hjälpmedelsnämnden i Värmland LK/152888 Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Reglemente Sekretariatet 2 7 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Anna-Lena Wingqvist Fullmäktige 2019-01-01 Hjälpmedelsnämnden

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-12-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 20 december 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Landstingsstyrelsen 10-17

Landstingsstyrelsen 10-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-09 Landstingsstyrelsen 10-17 Tid Måndagen den 9 februari 2009, kl 11:30-11:40 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-29 Regionstyrelsen Tid Tisdagen den 29 april 2015, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsens

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-01-29 1 (7) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2018-01-29

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg. Protokoll Sammanträdesdatum 2015-02-12 Regionstyrelsen 38 53 Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00 Plats Grand Hotell, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Stefan Bengtsson (C) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland - 2014

Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland - 2014 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-10-01 RS130382 Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef Näringsliv 035-179887 Regionstyrelsen Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

26 Samverkansavtal för Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB

26 Samverkansavtal för Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB PROTOKOLL Arbetsutskottet 2017-08-31 26 Samverkansavtal för Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB 2018-2021 Dnr 17 062 Sammanfattning År 2010 beslutades att Almi Företagspartner Stockholm AB och Almi

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-02 Landstingsstyrelsens Personalutskott 1-15 Tid: Torsdagen den 2 februari 2006, kl 11.00-11.20, 13.15-14.00 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice

Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice 1(6) Datum Datum Diarienummer 2012-09-12 2012-09-12 Ls100344 Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice Inledning Regionstyrelsen leder och samordnar förvaltningen av regionens angelägenheter

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4 - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik

Läs mer

27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457

27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457 27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457 Ärendet För att genomföra ägaranvisningens intentioner föreslås att Region Hallands del av basanslaget ligger kvar på samma nivå som de senaste

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Reglemente för servicenämnden

Reglemente för servicenämnden 1 (6) Reglemente Diarienummer RS 691-2012 Västra Götalandsregionen Antaget av regionfullmäktige den 24 november 2015, 204 Reglemente för servicenämnden Dokumentet består av tre delar. Först en allmän översiktlig

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-24 Hyltenämnden Hyltenämnden 26-34 Tid: Tisdagen 24 april 2007, kl 13:00-16:00 Plats: Spenshults reumatikersjukhus Ledamöter Ingegerd Torhall (fp) Kristina Johansson

Läs mer

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 74 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 Ordförande Bo Lager (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Esa Jääskeläinen

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning

Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning Antagen av regionens revisorer 2015-01-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Ordförandes roll och arbetssätt... 2 3 Informell arbetsuppdelning

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

styrning i Västra Götalandsregionen

styrning i Västra Götalandsregionen Antagen av regionfullmäktige 2017 09 19, 115 Diarienummer: RS 2017 00110 Policy för styrning i Västra Götalandsregionen Policyn gäller för: Västra Götalandsregionen Innehållsansvar: Koncernavdelning ärendesamordning

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

, kl Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset Halmstad

, kl Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset Halmstad 1999-02-25 16-35 1999-02-25, kl 14.00-17.00 Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset Halmstad Göran Karlsson ordf Kjell-Arne Andersson Gun-Marie Stenström Mårten Pettersson Rolf Bergkvist Kerstin Nilsson

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-09-06 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 6 september 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2001-09-25, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Presidiets förslag Nämnden beslutar utse (Justerare) att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2007-01-22 Kungsbackanämnden Tid: Måndag 22 januari 2007 kl 13:30 Obs! konferens i Sparbankshallen om Nationell Strategi för utveckling av samhällets insatser till

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2008-01-21 Kungsbackanämnden Tid: Måndag 21 januari 2008 kl 13:00 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Sammanträdet inleds med att verksamhetschef

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-10-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 11 oktober 2017, kl. 09:00 - ca 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

Reglemente för nämnden för Hälsan och Stressmedicin

Reglemente för nämnden för Hälsan och Stressmedicin 1 (6) Reglemente Diarienummer RS 691-2012 Västra Götalandsregionen Antaget av regionfullmäktige den 24 november 2015, 204 Reglemente för nämnden för Hälsan och Stressmedicin Dokumentet består av tre delar.

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

ÄRENDEFÖRTECKNING. 3. Granskning av privata fysioterapeuter 2015 (VVN/25/2015) 2

ÄRENDEFÖRTECKNING. 3. Granskning av privata fysioterapeuter 2015 (VVN/25/2015) 2 Kallelse/Föredragningslista 1(8) Samordningskansliet 2015-08-27 Monica Byvald Tfn: 063-147637 E-post: monica.byvald@regionjh.se ORGAN: DATUM: 2015-09-08 Vårdvalsnämnden PLATS: Regionens hus, hus 3 plan

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Primärvårdsnämnden Halmstad

Primärvårdsnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2006-12-12 Primärvårdsnämnden Halmstad Tid: Tisdagen den 12 december 2006, kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad 1 Justering Primärvårdsnämnden

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH)

5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH) 5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH) Ärendet I samband med regionfullmäktiges beslut rörande ny politisk organisation gavs regionstyrelsen i uppdrag

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-11-01 RS120124 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 193-217 Tid: 2016-12-12, kl: 10:00-16:40 Plats: Regionens Hus, sal A 198 Regionfullmäktiges program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-30 Laholmsnämnden Tid: Måndag 30 november 2015, kl 13:00 Plats: Laholms vandrarhem.. Vi träffas kl 11:30 på Vandrarhemmet och äter jultallrik innan sammanträdet..

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-15 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 15 juni kl. 09:00 16:00 Plats: Regionens Hus, Lokal Borgsalen Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Christina

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl 09:00-12:00 Plats: Fiskaregatan 4, Halmstad - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik Engberg

Läs mer

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-05-30 108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Ägardirektiv för AB Västerås lokaltrafik (under namnändring till Sveatrafiken AB)

Ägardirektiv för AB Västerås lokaltrafik (under namnändring till Sveatrafiken AB) Ägardirektiv för AB Västerås lokaltrafik (under namnändring till Sveatrafiken AB) Organisationsnummer 556555-3350 fastställt på bolagsstämma den, efter beslut hos respektive ägare den XX och XX. 1. Bolagets

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-05-06 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 6 maj 2013, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170

Regionstyrelsens arbetsutskott 151-170 154 /1983 Bildande av samrådsgrupp s arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att 1. Utse och Carina Ödebrink till ordinarie ledamöter i den samrådsgrupp som Sveriges Kommuner och Landsting avser

Läs mer