NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO. Design och teknik. Förälska dig DRIVE THE CHANGE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO. Design och teknik. Förälska dig DRIVE THE CHANGE"

Transkript

1 NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO Design och teknik Förälska dig DRIVE THE CHANGE

2

3

4

5

6 Nya Clio och konceptbilen DeZir.

7 ÉDITORIAL NYA CLIO OCH KONCEPTBILEN DEZIR. Bilar är gjorda för att köras, men de väcker också tankar och drömmar hos oss. I allt från skisser till produktion har Nya Renault Clios sensuella former skapats med förförelse i tankarna. Nya Renault Clio föddes ur konceptbilen DeZir som presenterades på motormässan i Paris i oktober 2010, och har samma stil och känsla. Allt andas karisma, från de dynamiska linjerna till den starka personligheten. Varenda detalj är genomarbetad. När jag tog över ansvaret för Renaults designavdelning fick jag bara ett råd: rita vackra bilar. Denna enkla uppmaning var startskottet för den ambition som genomsyrar Renault idag: förnyelse. Jag översatte den till en historia där varje bil förkroppsligar ett visst steg i vårt vuxna liv. Clio representerar när vi blir "blixtförälskade", något som inleder varje relation. Idén var en ung, sexig och sportig bil med en medfödd och nyskapande känsla för en praktisk vardag. Nya Renault Clio är tänkt att vara som en skulptur och är ett åtråvärt föremål med en nästan mänsklig sensualitet. Med sina muskler och linjer uttrycker Nya Renault Clio samma dynamik som konceptbilen. Den har inga aggressiva vinklar som sticker ut, utan består bara av kurvor som man vill gå fram till och vidröra. Med sina många personifieringsmöjligheter och avancerade teknik är det svårt att inte förföras av Nya Renault Clio! LAURENS VAN DEN ACKER, DESIGNCHEF FÖR RENAULT

8 NYA RENAULT CLIO Du glömmer aldrig första gången du såg Nya Renault Clio. Design och teknik s.10 Förälska dig s.14 Motorer, färdkomfort och ljudsystem s.22 i genomlysning All teknisk information och hela s.30 produktutbudet Fokus på pekskärmen s.32 Mer än en symbol ett åtagande s.34 Experterna har ordet s.36 I kulisserna på en filminspelning s.38 Femstjärnig säkerhet s.40 PÅ OMSLAGET Nya Clio Fotograf Sébastien Agnetti

9

10 10 / 11 LÄNGTANS ANATOMI NYA RENAULT CLIO SÄTTER HJÄRTAN I BRAND. SENSUELLA FORMER, SPORTIGA LINJER OCH ETT UTTRYCKSFULLT FRAM- OCH BAKPARTI. RENAULT-MÄRKET SITTER I MITTEN AV KYLARGRILLEN SOM ETT EMBLEM. LÄNGTAN I VARJE DETALJ.

11 1. FÖRFÖRELSENS FORM Logotypen framhävs snyggt mot en svart bakgrund. 2. Varselljus med LED-teknik ger fronten en attraktiv egen identitet. 3. Tack vare de dolda bakre dörrhandtagen, kan profilen mäta sig med dynamiken hos en 3-dörrarsmodell. 4. En muskulös bakre silhuett ger ett snyggt och sportigt intryck på vägen.

12 12 / 13 UTRUSTNING FÖR 2000-TALET TRODDE DU ATT DE HÄFTIGASTE FINESSERNA BARA FANNS I RIKTIGT DYRA BILAR? DEN GENERÖST TILLTAGNA UTRUSTNINGEN I NYA RENAULT CLIO FÅR DIG ATT TÄNKA OM. TILL NYA RENAULT CLIO FINNS BLAND ANNAT MULTIMEDIASYSTEM MED 7" PEKSKÄRM, NAVIGERING, DET NYA LJUDSYSTEMET RENAULT BASS REFLEX, NYCKELKORT MED HANDSFREEFUNKTION, STARTHJÄLP I BACKE OCH ECO-LÄGE. DET TACKAR VÄL INGEN NEJ TILL?

13 GÖR DIN VARDAG ENKLARE Renault R-Link*. Uppkopplad 7" pekskärm, TomTom -navigationssystem, radio 4 x 35 W, ljud-streaming och handsfree-telefoni via Bluetooth, USB- och telepluggingångar, anslutning till Internet. 2. Automatisk klimatanläggning** med kombinerat pollen-/aktivt kolfilter och gifthaltsgivare. Filtren reducerar fina partiklar och föroreningar (avgaser och otrevliga lukter). 3. Starthjälp i backe. Vid start i backe bibehålls bromstrycket automatiskt i två sekunder för att föraren ska få tid att komma iväg. 4. Renault Bass Reflex. Ett patenterat och helt nytt ljudsystem som garanterar en optimal basåtergivning. 5. Rattpaddlar för växling**. För första gången i en Renault-bil, för snabbare växlingar. Körglädje ut i fingerspetsarna. 6. Fartbegränsare och farthållare som standard på alla versioner. 7. Eco-läge**. Aktiveras med en knapptryckning och kan bidra till att minska bränsleförbrukningen och CO 2 -utsläppen med upp till 10 % (beroende på körsätt). 8. Multimediasystemet MEDIA NAV** med 7" pekskärm. Navigeringssystem, radio 4 x 20 W, ljud-streaming och handsfree-telefoni via Bluetooth. USB- och telepluggingångar. 9. Nyckelkort med handsfreefunktion**. För öppning, start samt automatisk låsning när du avlägsnar dig från bilen. 10. Parkeringshjälp. Backradar med 4 givare*. Beroende på version även i kombination med backkamera*. Kamerabilden visas på skärmen tillsammans med backlinjer som anpassar sig efter rattens styrvinkel***. * Tillval. ** Beroende på utrustningsnivå. Eco-läge finns inte för motorn V 75. *** Dynamisk vägledning endast på R-Link.

14 14 / 15 FÖRÄLSKA DIG NYA RENAULT CLIO HAR TAGITS FRAM FÖR ATT VÄCKA DITT, OCH ANDRAS BEGÄR. TRE STARKA FÄRGER; RÖTT, GULT OCH BLÅTT, UTGÖR GRUNDEN I NYA CLIOS FORMSPRÅK. TRE OLIKA STILAR, TRE OLIKA LOCKELSER. Ett första möte, mot tre olika bakgrunder. Det var temat när vi fotograferade Nya Renault Clio. I rött för kärlek, glamour och beröring. Du, din älskade och bilen... en perfekt trio. I gult för attraktionskraft och intensitet. Ett intimt möte. I blått för nöje och avkoppling. Spontan kärlek. Nya Clio är vad du vill att den ska vara. Låt den förföra dig, på ditt sätt.

15

16

17 I gryningsljuset kommer den närmare, blir synlig. Ni finner varandra omedelbart

18 Ett spontant möte fyllt av glädje Det blir ännu bättre i blått.

19

20 Clio GT 120 EDC är både elegant och sportig. Mycket av stilen har vi hämtat från Renault Sport: speciella stötfångare, separata LED-varselljus, spoiler, diffusor bak, dubbla avgasutblås och GT-emblem. På vägen förenar Clio GT 120 EDC komfort och dynamik med sin motor på 120 hästar, EDC-automatlådan med flera körlägen, växelpaddlarna bakom ratten och det specialinställda chassit. I kupén kan du njuta av den exklusiva utrustningen. En bil med mångfasetterad personlighet för maximal tjusning.

21

22 22 / 23 NYA RENAULT CLIO I GENOMLYSNING KÖRGLÄDJEN, FÄRDKOMFORTEN OCH LJUDSYSTEMET: VI TITTAR NÄRMARE PÅ TRE AV NYA RENAULT CLIOS VIKTIGASTE EGENSKAPER.

23 NYA RENAULT CLIO FEM PLATSER axelavstånd: mm längd: mm bredd*: 1 732/1 945 mm höjd: mm bagagerumsvolym (VDA): 300 dm 3 maximal bagagerumsvolym: dm 3 *med infällda / utfällda backspeglar

24 24 / 25 SNÅLA MOTORER OCH KÖRGLÄDJE GENOM ATT KOMBINERA OLIKA TYPER AV INNOVATIV TEKNIK, SOM I VISSA FALL ÄR HÄMTAD DIREKT FRÅN TÄVLINGSBANAN, REVOLUTIONERAR DE NYA ENERGY-MOTORERNA STANDARDEN I KLASSEN. TACK VARE DEM KAN NYA RENAULT CLIO SLÅ REKORD I LÅG BRÄNSLEFÖRBRUKNING OCH LÅGA CO 2 - UTSLÄPP, SAMTIDIGT SOM KÖRGLÄDJEN BEVARAS. EN VINNANDE DUO ROB WHITE Chef på Renault Sport F1 GASPAR GASCON Motorteknisk direktör hos Renault Hos Renault förs tekniken framåt av passionerade människor. Rob White, teknisk chef på Renault Sport F1, skapar tillsammans med sina medarbetare de Renault-motorer som driver en fjärdedel av Formel 1 - stallen. Motorer som har vunnit i över 35 år! 12 vinster i världsmästerskapen, t. ex. För de serieproducerade bilarna är det Gaspar Gascon, motorteknisk direktör hos Renault, som tillsammans med sina medarbetare utvecklar de nya Energy-motorerna. Finns det något samband? Javisst, Rob och Gaspar har daglig kontakt med varandra. De utbyter erfarenheter och utvecklar nya idéer tillsammans. De drar båda nytta av den andres kunskap och hyser den evige pionjärens sanna entusiasm. Målet är attsänka bränsleförbrukningen och CO 2 -utsläppen med 35 %, prova tåligheten under extrema förhållanden och förse Renault-bilarna med största möjliga körglädje. När två innovationshängivna teknikerteam förenar sina ansträngningar och utbyter kunskap fördubblas dynamiken och det blir möjligt att utveckla motorer av världsklass.

25 Renault Clio finns tillgänglig med bensinmotorn Energy TCe 90 som kombinerar körglädje med en förvånansvärt låg bränsleförbrukning. Den trecylindriga turbobensinmotorn på 898 cm³ och 90 hk ger effektivitet i start och acceleration vid alla varvtal. Stadskörningen blir en behaglig upplevelse eftersom 90 % av det maximala vridmomentet (135 Nm) finns tillgängligt redan från låga 1650 varv/min., så att man slipper växla hela tiden. Från och med nu har motorn Energy TCe 90 funktionen Overboost som gör den mer dynamisk för ännu bättre accelerationer. Med Stop & Start blir bränsleförbrukningen blygsamma 0,45 l/mil*. CO 2 -utsläppen är mycket låga: 104 g/km*. På dieselsidan är motorn Energy dci 90 helt enkelt bäst i klassen! Med en förbrukning på låga 0,32 l/mil* och CO 2 -utsläpp på 83 g/km* kan både privatpersoner och företagare glädjas åt den utmärkta bränsleekonomin. Trots låg förbrukning behöver du inte göra avkall på körkomforten: 90 hästkrafter och ett vridmoment på 220 Nm från 1750 varv/min gör körningen behaglig i alla lägen. I motorn TCe 120 förenas kraft och kontrollerad förbrukning. Den är pigg, livlig och snabb i reaktionen samtidigt som den är kraftfull och tyst. De 120 hästkrafterna ger 190 Nm vid 2000 varv/min. Hos Renault Clio kombineras den för första gången med en sexväxlad EDC-automatväxellåda med dubbelkoppling för ännu mer körglädje och smidighet. AUTOMATVÄXELLÅDAN EDC För ännu bättre komfort och körupplevelse finns den sexväxlade automatväxellådan EDC med dubbelkoppling tillsammans med motorn TCe 120. Du växlar upp snabbt, smidigt och utan ryck och utan att tappa fart. Förbrukningen ligger på samma nivå som för en manuell växellåda. * Bränsleförbrukning vid blandad körning. Förbrukning och utsläpp enligt NEDC-körcykeln. DEN BÄSTA TILLGÄNGLIGA TEKNIKEN PÅ MARKMADEN OVERBOOST Motorn Energy TCe 90 med Overboost-funktionen är piggare och snabbare i reaktionen. Den nya versionen gör turboeffekten tillgänglig både snabbare och oftare. Den ger mer kraft (+5 hk) och större vridmoment (+15 Nm) under en begränsad tid vid kraftig acceleration. STOP & START Det betyder att motorn stängs av automatiskt när bilen står stilla eller går på tomgång. Du startar bilen igen genom att trycka ner kopplingen för att lägga i en växel. Som förare kan du alltid välja att koppla ur funktionen manuellt. ENERGY SMART MANAGEMENT (ESM) Gör det möjligt att optimera elförbrukningen och ladda batteriet genom att återvinna rörelseenergin vid inbromsning och fartminskning. 4 ELEKTRONISKT STYRDA KYLARSPJÄLL Optimerar bilens aerodynamik genom att justera luftflödet genom kylaren (som är en källa till ökat luftmotstånd) utifrån motorns behov av kylning. Vid normal körning och körning på större vägar stängs spjällen och luftgenomströmningen stoppas vilket gör att förbrukningen minskar.

26 26 / 27 CLIO SEDD FRÅN INSIDAN NYA RENAULT CLIO HAR EN GENOMARBETAD, FUNKTIONELL OCH HÖGTEKNOLOGISK KUPÉ SOM FÖRENKLAR VARDAGEN. DEN HÖGA KVALITETEN OCH KOMFORTNIVÅN, ÄR UPPENBAR REDAN VID FÖRSTA ANBLICKEN MEN DET ÄR DETALJERNA BAKOM SOM GER HELHETEN. Instrumentbrädans avskalade design för tankarna till en flygplansvinge en lättåtkomlig mittkonsol, en digital hastighetsmätare som är enkel att läsa av, förarstolens höjd går att justera med hela 70 mm, ratten är inställbar i höjd- och djupled, material i kromfinish och högblanksvart finish, allt samverkar för en modern och ergonomisk interiör. Nya Clio är praktisk och säker. Ett exempel på det är sidoblinkers med motorvägsläge. Det är en mycket användbar funktion vid omkörning som innebär att en enda tryckning på reglaget utlöser tre blinkningar i följd. Det finns många praktiska förvaringsutrymmen: ett förvaringsområde framför växelspaken, ett handskfack på 7 liter, ett utrymme för små föremål på passagerarsidan fram, mugghållare, förvaringsutrymmen i dörrsidorna samt i mittarmstödet (tillval). För att göra det möjligt att transportera långa eller stora föremål är 1/3 2/3 fällning av baksätet standard. I Nya Renault Clio är bagageutrymmet hela 300 dm 3, vilket är bland de bästa i klassen. Allt för att nå vår målsättning att du ska få en vardag som är både vacker och praktisk.

27

28 28 / 29 LJUDUPPLEVELSEN NYA RENAULT CLIOS STIL ÅTERSPEGLAS OCKSÅ I LJUDUPPLEVELSEN. TACK VARE TVÅ INNOVATIVA LJUDSYSTEM SKAPAS EN LJUDKVALITET SOM MAN VANLIGTVIS BARA HITTAR PÅ RIKTIGT EXKLUSIVA BILAR. Den som färdas i Nya Renault Clio kan njuta av en fantastisk musikupplevelse. I Nya Clio finns nämligen det nya högtalarsystemet Bass Reflex. Detta innovativa och patenterade Renault-system är standard i alla versioner. Basreflexhornet som är inbyggt i högtalarna fram klarar av att återskapa volymen och ljudupplevelsen motsvarande en bashögtalare på 30 liter. Optimal återgivning av de låga frekvenserna, en klar och precis diskant och låg distorsion. En ljudupplevelse som saknar motstycke! I de versioner som är utrustade med Renault R-Link* finns också 3D Sound by Arkamys : en mjukvara som bearbetar ljudsignalen digitalt och skänker djup och tydlighet åt ljudet. Dessutom kan föraren välja de zoner där ljudet ska höras i bilen: bara på förarplatsen, på förarplatsen och passagerarplatsen fram eller i hela bilen. *Tillval

29 Detaljbild av det nya Bass Reflex-systemet. Renaults patenterade basreflexhorn förstärker basen och ljudupplevelsen.

30 30 / 31

31 FOKUS PÅ STIL OCH PERSONIFIERING VÄLJ KOMFORT- OCH UTRUSTNINGSNIVÅ EFTER DINA BEHOV. UTTRYCK SEDAN DIN EGNA STIL GENOM PERSONIFIERINGSTILLVALEN. NYA RENAULT CLIO - DIN BIL! CHROMO ZONE / Lackfärger KREATIV WORKSHOP / Interiör och utrustning FÄLGAR OCH HJULSIDOR / Välj din stil PERSONIFIERING / Alla valbara kombinationer OUMBÄRLIGA TILLBEHÖR / Tillbehör för din livsstil TEKNISK DATA / Motorer och mått STANDARDUTRUSTNING OCH TILLVAL / Översikt

32 CHROMO ZONE SOLID- ELLER METALLICLACK. HÄR ÄR DIN FÄRGPALETT. Vit "Glacier" som standardlack. Övriga lacker är tillval. VIT "GLACIER" (SL - 369) BLÅ "DE FRANCE" (SL - RPJ) Ej till Authentique eller Clio GT GUL "ÉCLAIR" (SL - ENW) Ej till Clio GT BRUN "ARDENT" (ML - CNF)

33 FÖRKLARINGAR TILL LACKTYPERNA SL= solidlack ML: Metalliclack Bilens utseende kan skilja sig från bilderna. RÖD "FLAMME" (ML - NNP) SVART "ÉTOILÉ" (ML - GNE) GRÅ "CASSIOPÉE" (ML - KNG) Ej till Clio GT GRÅ "PLATINE" (ML - D69) BLÅ "MALTA" (ML - RNT) Endast till Clio GT

34 KREATIV WORKSHOP INTERIÖR OCH UTRUSTNING! AUTHENTIQUE STANDARDUTRUSTNING AUTHENTIQUE $ Plåtfälgar 15" med hjulkapsel Extrême $ ABS med elektronisk bromskraftsfördelning + Panikbromsassistans (AFU) $ Bälteslarm, samtliga platser $ Dubbelstrålkastare $ Däckreparationskit $ Elektroniskt antisladdsystem (ESC) m. understyrningskontroll UCL och antispinn ASR $ Elektriska fönsterhissar fram $ Elektroniskt inställbara ytterbackspeglar med manuell infällning $ Eluppvärmda framsäten $ Farthållare och fartbegränsare $ Förar- och passagerarkrockkuddar (urkopplingsbar) fram samt sidokrockkuddar i huvud/brösthöjd $ Färddator $ Fällbart baksäte, 1/3 2/3-fällning $ Höjdjusterbart förarsäte $ ISOFIX-fästsystem på sidoplatserna bak $ Nackstöd på samtliga platser, höjdjusterbara $ Nyckelkort med fjärrstyrning av centrallås $ R-Plug radio 2 x 20 W (ej CD) med USB, Bluetooth samt telepluggingångar $ Renault Bass Reflex $ Ratt som är inställbar i höjd- och djupled $ Starthjälp i backe $ Varselljus med LED Mörkgrå / svart textilklädsel med röda paneler Hjulkapsel Extrême 15" TILLVAL $ AC (manuell klimatanläggning) $ Metalliclack $ Reservhjul $ Solid speciallack $ Personifiering, takdekaler $ Backspegelkåpor och dörrhandtag i karossfärgen

35 EXPRESSION EXPRESSION = AUTHENTIQUE + $ 15" plåtfälgar med hjulkapsel Paradise (Extrême för Energy dci 90) $ AC (manuell klimatanläggning) $ Dimljus $ Färganpassade dörrhandtag och backspegelkåpor $ Instrumentpanel i mjukt utförande med kromsarg runt mittenkonsolen $ Läderklädd ratt med inlägg i högblankt svart $ Multimediasystemet MEDIA NAV: 7" pekskärm, radio 4 x 20W, navigeringssystem, Bluetooth ljud-streaming, handsfree-telefoni, USB- och telepluggingångar $ Rattreglage till multimediasystemet TILLVAL $ Exception-paketet: Automatisk klimatanläggning, regn- och ljussensor, nyckelkort med handsfreefunktion samt pulsfunktion på fönsterhiss på förarsidan $ Parkeringsradar bak $ 16" Aluminiumfälgar Passion silver eller svarta $ Metalliclack $ Solid speciallack Mörkgrå / svart textilklädsel med gråa paneler Hjulkapsel Paradise 15" $ Panoramaglastak (fast) $ Reservhjul $ Personifieringsutbud för anpassning av exteriör samt interiör $ Panoramaglastak (fast) $ Reservhjul $ Personifieringsutbud för anpassning av exteriör samt interiör

36 DYNAMIQUE STANDARDUTRUSTNING DYNAMIQUE = EXPRESSION + $ 16" aluminiumfälg Passion i silver $ Automatisk klimatanläggning $ ECO-läge $ Elektriska fönsterhissar fram med pulsfunktion och klämskydd på förarsidan $ Krominlägg i sidoskyddslist: kromlist på bagagelucka $ Nyckelkort med handsfreefunktion $ Personifiering instrumentpanel: färg valbar med matchande färgpanel på klädseln $ Regn- och ljussensor $ Interiört designpaket: Högblanktsvarta detaljer kring fläktgaller och nederkant av ratten TILLVAL $ Renault R-Link: 7" pekskärm, radio 4 x 35W, TomTom navigeringssystem, Bluetooth ljud-streaming, handsfree-telefoni, USB- och telepluggingångar, Internetanslutning, 3D Sound by Arkamys $ Parkeringsradar bak $ Parkeringskamera Textilklädsel med gråa mönstrade paneler $ Stylepaket: 17" aluminiumfälgar "Drenalic", mörktonade rutor (sidor och bak), kromad fönsterlist $ Komfortpaket: Mittarmstöd med förvaringsfack, elfönsterhissar bak och elinfällbarabackspeglar $ Panoramaglastak (fast) $ Metalliclack $ Solid speciallack $ Reservhjul $ Personifieringsutbud för anpassning av exteriör samt interiör 16" aluminiumfälg "Passion" i silver

37 GT STANDARDUTRUSTNING GT = DYNAMIQUE + $ Backspegelkåpor i mörkgrått $ Fram- och bakkjolar i GT-design $ Elinfällbara backspeglar $ Mörktonade rutor (sidor och bak) $ Sidolister och list på bakluckan i GT mörkgrått $ Sport Chassi $ Sportavgassystem med dubbla utblås $ Varselljus med LED-teknik, integrerade i stötfångaren (dimljus utgår) $ Elfönsterhissar bak $ Instrumentbräda i grått med GT-emblem $ GT-läderklädd ratt* $ R.S. Drive körprogramväljare (Normal- eller Sport) $ Rattpaddlar för växling $ Reservhjul $ R-Sound Motorljudsemulator $ R-Link multimediasystem: 7" pekskärm, radio 4x35W, TomTom navigering, Bluetooth ljudstreaming och handsfree telefoni, USB-in, AUX-in, dataanslutning och Renault R-Link store GT-sportstolar med läderklädsel* Fälg GT Dark Metal 17" TILLVAL $ Metalliclack $ Parkeringsradar bak $ Parkeringskamera bak (med dynamisk vägledning på R-Link skärm) $ R.S. Spoiler i karossfärg $ R.S. Monitor 2.0 $ Panoramaglastak (fast) *Nötläder

38 PERSONIFIERING FÖR ATT DU SKA KUNNA KÄNNA DIG UNIK IN I MINSTA DETALJ ERBJUDER NYA RENAULT CLIO TRE OLIKA PERSONIFIERINGSTEMAN: TRENDY, ELEGANT OCH SPORT. HÄR KAN DU SE VILKA OMRÅDEN SOM GÅR ATT PERSONIFIERA UT- OCH INVÄNDIGT. DET ÄR DU SOM VÄLJER INREDNINGSSTIL OCH HUR LÅNGT DU VILL GÅ I PERSONIFIERINGEN. GÖR NYA CLIO TILL DITT EGNA EXKLUSIVA KÄNNETECKEN. EXTERIÖR 1 Exteriört: backspegelkåpor, diffusorbak och sidoskyddslister på dörrarnai högblankt svart. backspegelkåpor, diffusorbak och sidoskyddslister på dörrarnai högblankt svart. Välj färg på listerna på grillen, inlägget i sidoskyddslisterna och listen påbagageluckan Aluminiumfälgarna fi nns i fl era olika färger. 3 Takdekaler som kompletteras med matchande dekaler påkarossen. ALUMINIUMFÄLGAR 16" Passion silver 16" Passion svart 17" Drenalic röd 17" Drenalic svart EXTERIÖR INREDNINGSDEKOR Kromade lister Röda lister Svarta lister

39 INTERIÖR 1 Inredningsstil: instrumentpanel, klädsel och motivpaneler i dörrsidan i matchande färg. 2 Inredningsdekor: Inlägg i ratt, sockel till växelspaken, lister i dörrsidorna och sarg runt ventilationsmunstyckena INREDNINGSSTILAR Blå Röd Svart Havanna brun INREDNINGSDEKOR I KUPÉN Röd Svart Sport Elegant Trendy

40 VÄLJ DIN STIL Trendy, Sport eller Elegant? Få en förhandsvisning av vilken Clio som passar dig bäst och bygg din egen bil på TRENDY BLÅ Blå inredningsstil med inredningsdekor "Trendy" Aktuell modell: karossfärg Blå "De France", 17" aluminiumfälgar "Drenalic" i svart, kromade sidolister, exteriör personifiering (dekaler) "Trendy" TRENDY RÖD Röd inredningsstil med inredningsdekor "Trendy" Aktuell modell: karossfärg Röd "Flamme", 17" aluminiumfälgar "Drenalic" i rött, kromade sidolister.

41 SPORT Svart inredningsstil med inredningsdekor "Sport" Aktuell modell: karossfärg Gul "Éclair", 17" aluminiumfälgar "Drenalic" i svart, kromade sidolister, exteriör personifiering (dekaler) "Sport" ELEGANT Aktuell modell: karossfärg Brun "Ardent", 17" aluminiumfälgar "Drenalic" i svart, kromade sidolister. Brun inredningsstil

42 TRANSPORT Takbox Touring Line. Monteras på bara några minuter på Renaults takräcken och ger ett extra lastutrymme. För att enkelt handhavande kan takboxen öppnas i båda ändar och för att underlätta lastningen kan den låsas i öppet läge. 2. Tvärgående takräcken. Satsen med två takräcken har testats enligt de strängaste normerna och gör att räcken och bil passar väl ihop. Tackräckena går snabbt och enkelt att montera och när de sitter på plats kan du transportera din takbox, skid- eller cykelhållare på ett säkert sätt. 3. Skidhållare. Mycket enkel att använda och säker då den är utrustad med stöldskydd. Du kan transportera upp till fyra par skidor eller två snowboards med skidhållaren. 4. Cykelhållare. Kan monteras på alla typer av dragkrokar och gör att du enkelt kan transportera upp till tre cyklar. 5. Avtagbar dragkrok. Behåll utseendet på din Clio när du inte behöver dragkroken. Den avtagbara dragkroken lossas enkelt utan verktyg på bara några sekunder.

43 INTERIÖR DVD-spelare. Upptäck DVD-spelaren Nextbase Click & Go som består av två 9"-skärmar, två hållare och två hörlurar. Den sätts enkelt på plats på nackskyddet och gör att passagerarna kan se på två olika filmer samtidigt, titta på JPG-bilder eller lyssna på MP3-musik. 2. Golvmatta Premium. Dessa golvmattor skyddar effektivt bilens originalmatta och matchar perfekt den övriga interiören i din Clio. Finns i fyra färger som är anpassade efter färgen på sätena och instrumentpanelen för ett enhetligt utseende. 3. Radio (tillbehör). Endast tillgängligt på utrustningsnivå Authentique. För kunder som söker en radio med CD-spelare finns sådana modeller att köpa som tillbehör. Radioenheten monteras med en speciell adapter* för en stilren installation. Se hela utbudet hos dinåterförsäljare. 4. Vändbart bagagerumsskydd. Måttanpassad, vändbar med en sida i textil och en sida i gummi. Upphöjda kanter för att hålla smutsen kvar på skyddet. Skyddar effektivt bagageutrymmets originalmatta. 5. Transportbilskit. Förvandlar enkelt din personbil till transportbil. Plastfacket som används vid konverteringen är måttanpassat och försett med laststopp. Det är krocktestat och uppfyller de högsta säkerhetskraven. 6. Larm. Förebygg stöld och skadegörelse av din bil genom att utrusta bilen med larm. * Adaptern lanseras senare.

44 TEKNISK DATA FÖRBRUKNING, PRESTANDA, MÅTT... VI BERÄTTAR OM ALLT. DET ÄR JU VIKTIGT ATT FÖRSTÅ SIN BIL V 75 Energy TCe 90 TCe 120 EDC Energy dci 90 Energy dci 90 Optimised 83 g Bränsle Bensin eller E10 Bensin eller E10 Bensin eller E10 Diesel Diesel Avgasreningsnorm Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 MOTOR Motorkod D4F 740 H4Bt 400 H5Ft 403 K9K 608 K9K 608 Cylindervolym (cm 3 ) Antal cylindrar / ventiler 4 / 16 3 / 12 4 / 16 4 / 8 4 / 8 Max. effekt (kw CEE / hk) 54 / / / / / 90 (max. effekt med Overboost* (kw CEE / hk)) - (70 / 95) vid varvtal på (varv/min) Max. vridmoment (Nm CEE) (max. vridmoment med Overboost* (Nm CEE)) - (150) vid varvtal på (varv/min) Insprutningstyp Sugmotor / sekventiell Turbo / sekventiell multipoint-insprutning multipoint-insprutning Turbo / sekventiell direktinsprutning Turbo / common rail direktinsprutning Turbo / common rail direktinsprutning Partikelfi lter Ja Ja Stop & Start och energiåtervinning vid inbromsning Ja Ja Ja VÄXELLÅDA Växellådskod JH3 JH3 DC4 JR5 JR5 Växellådstyp Manuell - 5 växlar Manuell - 5 växlar Automatisk dubbelkoppling (EDC) - 6 växlar Manuell - 5 växlar Manuell - 5 växlar STYRNING Styrning Elstyrd variabel servostyrning Vänddiameter mellan trottoarer / mellan väggar (m) 10,6 / 11,0 Antal rattvarv mellan ändlägen (varierar beroende på modell) 2,71 HJUL OCH DÄCK 15": 185/65 R15 88T Standarddäck 16": 195/55 R16 87H 17": 205/45 R17 88V PRESTANDA Aerodynamik (SCx) 0,74 0,67 0,67 0,67 0,67 Maximal hastighet (km/h) km/h (s) 15,4 12,2 9,4 11,7 12,1 400 m start från stillastående (s) 19,8 18,2 16,9 18,0 18, m start från stillastående (s) 36,9 33,6 30,9 33,5 33,6 Acceleration: 80 km/h km/h på fyrans / femmans växel (s) 14,3 / 23,3 11,7 / 17,9 8,1 10,1 / 13,5 11,0 / 16,1 FÖRBRUKNING OCH UTSLÄPP (enligt NEDC) CO 2 (g/km) Stadskörning (l/100 km) 7,0 5,5 6,6 4,0 3,6 Landsvägskörning (l/100 km) 4,7 3,9 4,4 3,2 3,0 Blandad körning (l/100 km) 5,5 4,5 5,2 3,4 3,2 UTRYMME Bränsletank (l) 45 VIKT (kg) Tjänstevikt (utan tillval) (MVODM) Godkänd maxvikt (MMAC) Godkänd maximal tågvikt (MTR) Maxvikt för bromsat släp (inom ramen för MTR) Maxvikt för obromsat släp * Temporär ytterligare effekt och vridmoment. Renault innebär: Bilarna tillverkas i en ISO certifi erad fabrik De släpper ut mindre än 120 g/km CO 2 (en minskning från tidigare 140 g/km) eller drivs av biobränslen De innehåller minst 7% återvunnen plast (tidigare 5%) och utformas så att 95% av massan kan återvinnas vid skrotning Med markerar Renault sitt engagemang för bilens hela livscykel.

45 BAGAGERUMSVOLYM (dm 3 ) VDA-volym (ISO 3832) (under hatthylla) 300 Maximal volym, med nedfällda baksäten (upp till taket) DIMENSIONER/MÅTT (mm) A Axelavstånd B Totallängd C Överhäng fram 851 D Överhäng bak 622 E Spårvidd fram / 1 498* F Spårvidd bak / 1 498* G Totalbredd/bredd utan/med backspeglar / H Totalhöjd (olastad) H1 Höjd (olastad) med öppen baklucka J Inlastningshöjd bagageutrymme (olastad) 716 K Markfrigång lastad 120 * Hjul 15"/16" och 17" DIMENSIONER/MÅTT (mm) L Utrymme för knäna på rad M Kupébredd, armbågsutrymme fram M1 Kupébredd, armbågsutrymme bak N Kupébredd, axelbredd fram N1 Kupébredd, axelbredd bak P Takhöjd, framplatser 880 P1 Takhöjd, bakplatser 847 Y Lastöppningsbredd i överkant 770 / Y1 Lastöppningsbredd i underkant 905 Y2 Bredd mellan hjulhusen Z Lastöppningshöjd 550 Z1 Max. lastlängd (från bagageluckan, med fällda baksäten) Z2 Lastrumslängd bakom sätena 649 Z3 Höjd under hatthylla bak. 558

46 STANDARDUTRUSTNING HELA LISTAN MED UTRUSTNING OCH TILLVAL. ALLT SOM BEHÖVS FÖR EN SKRÄDDARSYDD BIL. AUTHENTIQUE EXPRESSION DYNAMIQUE GT SÄKERHET ABS + panikbromsassistans (AFU) Farthållare och fartbegränsare Starthjälp i backe Elektroniskt antisladdsystem (ESC) och antispinnsystem (ASR) Förar- och passagerarkrockkuddar (urkopplingsbar) fram Sidokrockkudde i huvudhöjd/brösthöjd på förar- och passagerarplats fram Bältespåminnarsignal (SBR) på förar- och passagerarsidan fram, samt på samtliga tre platser bak Säkerhetsbälten på förar- och passagerarplats fram, höjdjusterbara och försedda med belastningsbegränsare Trepunktsbälten på sidoplatserna bak, med upprullningsmekanism och belastningsbegränsare Trepunktsbälte med fäste i taket bak på mittenplats Passagerarstol med ISOFIX-fästen - - Två platser bak med ISOFIX-fästen Underglidningsskydd (Fix4sure) i fram- och baksäten EXTERIÖR Stötfångare fram och bak i karossfärgen - GT-stötfångare i karossfärgen med GT-emblem på bakluckan Översta panelen på kylargrillen i högblank svart finish; utan / med kromlister Clio-text / GT-text instansad under logotypen fram Backspegelkåpor i karossfärgen / i GT mörkgrått Stötfångarkjol bak, backspegelkåpor och inre sidoskyddslist i dörrarna i högblankt svart (personifiering) - - Sidoskyddslist i karossfärgen med inlägg i mörkgrått Sportavgassystem med dubbla utblås Personifiering "Exteriört designpaket": kylargrillens list, inlägg på sidoskyddslisterna i dörrar samt list på bagageluckan i krom eller färg - - Exteriört GT designpaket: diffusor bak, inlägg på sidoskyddslisterna i dörrar samt list på bagageluckan i GT mörkgrått Yttre dörrhandtag bak dolda i dörrstolpen Bakluckespoiler i karossfärg med sidospoilers i högblank svart finish R.S. Spoiler i karossfärg Prydnadslist på B-stolpen, i matt svart / högblank svart finish Kromade fönsterlister - - P - Fast panoramaglastak med inre markis - Mörktonade rutor (sidor och bak) - - Hjulkapsel 15" "Extrême" - - Hjulkapsel 15" "Paradise" Aluminiumfälg 16" "Passion" i silver / svart Aluminiumfälg 17" "Drenalic" i svart eller röd - - P - Aluminiumfälg 17" "GT" i mörkgrått Standardreservhjul och domkraft (1) Däckreparationssats (utan domkraft) - Bogserögla INTERIÖR Mörk inredning Textilklädsel "Fortunate", svart med paneler i rött - - Textilklädsel "Fortunate", svart med paneler i grått / rött Textilklädsel svart med paneler i grått i silkscreentryck GT sportstolar i mörkgrått läder med "GT" brodyr i nackstöden Personifiering "Inredningsstil": instrumentpanel, motivdelar samt paneler på klädseln i matchande färg: rött, blått eller Havanna brunt (gratis tillval) Instrumentpannel i mörkgrått med "Renault Sport"-motiv Personifiering "Interiört designpaket": inredningsdekor i högblankt svart (inlägg på läderratten, sarg runt ventilationsmunstycken, växelspakens sockel, lister i dörrsidorna fram) - - Personifiering "Interiört designpaket": inredningsdekor i rött, eller i tema Trendy, Sport eller Elegant (inlägg på läderratten, sarg runt ventilationsmunstycken, växelspakens sockel, lister i dörrsidorna fram) - - Interiört designpaket "GT": inredningsdekor i mörkgrått (inlägg på läderratten, sarg runt ventilationsmunstycken, växelspakens sockel, lister i dörrsidorna fram) Dörrhandtag i kromfinish Sarg runt högtalare fram, med inskrift Bass Reflex : svart plast / högblankt svart / mörkgrått Läderklädd ratt - - Läderklädd ratt "GT" med rattpaddlar för växling i mörkgrått - - Läderklädd växelspaksknopp med gråa dekorsömmar Pedalställ och tröskelskydd i aluminium i Renault Sport design Analog varvräknare i Renault Sport desing med röda mätarnålar KÖRNING Nyckelkort - - Nyckelkort med handsfreefunktion - P Variabel elektrisk servostyrning Ratt som är inställbar i höjd- och djupled

NYA RENAULT CLIO DRIVE THE CHANGE. Design och teknik. Förälska dig. (www.renault.se)

NYA RENAULT CLIO DRIVE THE CHANGE. Design och teknik. Förälska dig. (www.renault.se) NYA RENAULT CLIO NYA RENAULT CLIO Design och teknik Förälska dig (www.renault.se) CRÉDITS PHOTO : A. BERNIER, R. RITCHTER, S. AGNETTI, O. BANET, D. MEUNIER PRINTED IN EC BX 98 SE 13 01 JANUARI 2013 RENAULT

Läs mer

NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE

NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER DRIVE THE CHANGE LÄNGTANS ANATOMI NYA RENAULT CLIO SPORT TOURER HAR EN STARK PERSONLIGHET. DEN MODERNA DESIGNEN ÄR INSPIRERAD AV KLASSISKA "SHOOTING BRAKE"-LINJER SOM KOMBINERAR

Läs mer

RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN DRIVE THE CHANGE. ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet. ON TRACK! Resan blir ett rent nöje!

RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN DRIVE THE CHANGE. ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet. ON TRACK! Resan blir ett rent nöje! RENAULT ZOE RENAULT ZOE 100 % ELDRIVEN ZOE ATTITUDE Återupptäck vardagslivet ON TRACK! Resan blir ett rent nöje! DRIVE THE CHANGE ZOE ELDRIVEN FINESS Helt enkelt strålande. Från första ögonkastet bländas

Läs mer

Renault KADJAR Våga ta steget De läckra linjerna, den tuffa kylargrillen och de breda skuldrorna skvallrar om att Renault Kadjar är redo för det mesta. En stabil och sportig kompanjon som inspirerar

Läs mer

Känslan av världar som möts

Känslan av världar som möts Nya Renault ESPACE Känslan av världar som möts Allt förändras med Nya Renault Espace. Dynamiska former och flytande linjer ramar in en robust design. Crossover-karaktären förstärker designen och gör

Läs mer

NYA RENAULT ESPACE DRIVE THE CHANGE. ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy. HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. NYA RENAULT ESPACE

NYA RENAULT ESPACE DRIVE THE CHANGE. ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy. HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. NYA RENAULT ESPACE NYA RENAULT ESPACE NYA RENAULT ESPACE ESPACE MED ATTITYD Sju platser med panoramavy HÖG SÄKERHETSNIVÅ i hela bilen. DRIVE THE CHANGE I ROMANER VARAR FÖRÄLSKELSEN I TRE ÅR OCH KÄRLEKEN I SJU, MEN ESPACE

Läs mer

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig.

Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Nya Dacia Sandero Nya Dacia Sandero... Gjord bara för dig. Vad vill du få ut av din bil? En tilltalande design som står ut från mängden, en omsorgsfullt utformad interiör med många praktiska funktioner,

Läs mer

renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change

renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change NYA renault LAGUNA SPORT TOURER drive the change FÖRENA NJUTNING MED NÖJE EN FANTASTISK OCH INTENSIV KÄNSLA. EN LYSANDE OCH INTELLIGENT UTSTRÅLNING. EN STILFULL DESIGN MED TYDLIGA FORMER. LAGUNA GER

Läs mer

Ett riktigt proffs, precis som du.

Ett riktigt proffs, precis som du. Dacia Dokker Van Ett riktigt proffs, precis som du. Med optimal lastvolym, körkomfort och åtkomlighet har Dacia Dokker Van allt som behövs för att underlätta ditt arbete i vardagen. Här kryllar det av

Läs mer

Ett riktigt proffs, precis som du.

Ett riktigt proffs, precis som du. Dacia Dokker Van Ett riktigt proffs, precis som du. Med optimal lastvolym, körkomfort och åtkomlighet har Dacia Dokker Van allt som behövs för att underlätta ditt arbete i vardagen. Här kryllar det av

Läs mer

Dacia Duster. Allt ingår.

Dacia Duster. Allt ingår. Dacia Duster Dacia Duster. Allt ingår. I dagens samhälle är förändring en naturlig del av vår vardag trender kommer och går och det finns inget slut på den tekniska revolutionen som ständigt söker nya

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda.

En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda. Nya Dacia Logan MCV En maxad kombi som är redo för allt vad livet har att erbjuda. Ny design med moderna linjer, rymlig kupé och en rejäl känsla Nya Logan MCV har allt! Eftersom våra behov växlar mellan

Läs mer

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TEKNIK ATT NJUTA AV Med våra bilar slutar inte resan när man kommer fram till en destination. Det är bara början. Vi vill att våra bilar ska ge dig inspiration. Därför konstruerar

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL CHASSI SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E INSCRIPTION SID 12 SID 14 SID 16 SID 18 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG INTERIÖR

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL SENSUS SID 01 SID 04 SID 08 SID 12 INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN VOLVO OCEAN RACE SID 14 SID 16 SID 18 SID 20 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR

2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR 2012/2013 TILLBEHÖRSKATALOG TRANSPORTBILAR drive the change ALLA TILLBEHÖR DU KAN DRÖMMA OM. NÄSTAN Renault är en av världens största biltillverkare och naturligtvis är tillbehörsprogrammet både omfattande

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 Ett öppet sinne gör världen större. Allt vad den här bilen gör för att inspirera dina resor och förverkliga dina drömmar, gör den med himlen som vittne. Där det ogripbara förenas

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

Marknadens minsta värsting är tillbaka

Marknadens minsta värsting är tillbaka Marknadens minsta värsting är tillbaka Racinggenerna lever vidare i nya Peugeot 208 GTi Peugeot 508 RXH och Peugeot 3008 HY4 hybrider visar vägen till framtiden Premiär för Peugeot 2008, en världsvan crossover

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

4 Interiör Golf Variant

4 Interiör Golf Variant Golf Variant 4 Interiör Golf Variant 10 Exteriör 12 Interiör 14 Säkerhet 18 Utrustningsalternativ 24 Miljö 26 Motorer och växellådor 30 Tillvalsutrustning 42 Färger 44 Klädslar 46 Kombinationer 50 Garantier

Läs mer

BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring

BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring BMW -serien Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Innehåll BMW -serie Touring

Läs mer

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008 NYA PEUGEOT 5008 UPPTÄCK INSPIRERAS DELA Livet är fyllt med speciella ögonblick och resor som för oss närmare varandra. Nya PEUGEOT 5008 är designad för att vara en källa till inspiration och för att

Läs mer

Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade.

Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade. RAV4 Toyota RAV4 har alltid valt sina egna vägar och de behöver inte vara asfalterade. RAV4 står för pålitlig fyrhjulsdrift i kombination med hög körkomfort och stilsäker design. Den är utvecklad för obegränsad

Läs mer

ALHAMBRA ENJOYNEERING

ALHAMBRA ENJOYNEERING ALHAMBRA ENJOYNEERING När SEATs designer satt vid ritbordet var det familjen, livet på landet och solsemestrar som inspirerade. Att köra barnen till skolan, danslektioner och fotbollsträningar. Stormarknadernas

Läs mer

MYCKET BIL FÖR PENGAR

MYCKET BIL FÖR PENGAR TOLEDO ENJOYNEERING SEAT Toledo är utvecklad för att motsvara högt ställda krav. Gott om plats för passage rare och bagage. Säkerhet som matchar de bästa i klassen. Snygg design och underhållande att köra.

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer