Antagande av förslag till detaljplan för Rinkeby Allé, del av kv. Kvarnfallet m fl i stadsdelen Rinkeby (ca 110 lägenheter)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Antagande av förslag till detaljplan för Rinkeby Allé, del av kv. Kvarnfallet m fl i stadsdelen Rinkeby (ca 110 lägenheter)"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (11) Handläggare Peter Lundevall Telefon Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rinkeby Allé, del av kv. Kvarnfallet m fl i stadsdelen Rinkeby (ca 110 lägenheter) Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Thomas Stoll Monika Joelsson Vestlund Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Sammanfattning Syftet med detaljplanen är att omvandla Rinkeby Allé till en stadslik gata med ca 110 nya bostäder. Dagens trafikseparerade gata ersätts med en mångfunktionell gata med gatuentréer, butiker, alléträd, gång- och cykelbanor. Byggherre är AB Svenska Bostäder. Rinkeby Allé får en förstärkt roll när Rinkeby kopplas till de växande Stora Ursvik. Genom den nya bron i allégatans förlängning får Rinkeby för första gången en direkt gatukoppling till en annan stadsdel. Gatan sänks för att nya entréer ska kunna möta gatan på ett naturligt sätt. Föreslagna parvisa punkthus i 8-9 våningar framför garagen vid Visby- och Osbyringen tillför ett nytt stadsplanetema. Befintliga lamellhus ges en påbyggnadsmöjlighet i en våning. Under samrådsskedet årsskiftet 2015/ 2016 inkom 21 yttranden. Remissinstanser tillstyrkte planförslaget men framförde synpunkter i sak. Efter samrådet fogades en del av fastighet Kvarnberget 2 till planområdet. Orsaken är att ett garage som avses nyttjas av polisen, av säkerhetsskäl behöver en in- och utfart från garagets norra sida till Hjulstavägen. Under granskningen inkom fem yttranden. Remissinstanserna hade inget att erinra mot förslaget men framförde synpunkter vad gäller tekniska och fastighetsrättsliga frågor. Inga synpunkter inkom från sakägare eller andra enskilda. Synpunkterna har föranlett justeringar ang fastighetsfrågor, teknisk försörjning etc. Planarbetet har utgått från godkända strukturplanen för Rinkeby Allé och Vision Järva 2030 med bl a utveckla de centrala stråken. Projektets ca 110 lägenheter bidrar till att uppfylla såväl Stockholms bostadsmål som en lokal bostadsefterfrågan. Stadsbyggnadskontoret föreslår att förslaget till detaljplan antas. Bilagor: Plankarta, planbeskrivning, samrådsredogörelse och granskningsutlåtande

2 Sida 2 (11) Utlåtande Syfte Syftet med detaljplanen är att omvandla Rinkeby Allé till en stadsgata med nya bostäder med entréer mot gatan, alléträd, gång- och cykelbanor och ett visst inslag av butiker. Rinkeby Allé sänks bl a för att möjliggöra nya entréer mot gatan. Sänkningen som även berör södra delen av Hjulstavägen innebär att två gångtunnlar utgår och ersätts med traditionella övergångsställen. Högsta tillåten hastighet på allégatan föreslås till 30 km/tim. Detaljplanen möjliggör uppförande av ca 110 nya bostäder genom fyra punkthus, två lägre lamellhus (med lägenheter, tvättstuga mm) och påbyggnader på loftgångshusen längs Rinkeby Allés södra sida. Som grund för arbetet ligger en strukturplan för Rinkeby Allé (godkänt av kommunfullmäktige 2013) och Vision Järva 2030 (godkänt av kommunfullmäktige 2009). Bakgrund Planområdets läge och omfattning Planområdet ligger i centrala Rinkeby mellan Rinkeby centrum i väster och Rinkebysvängen i öster. Planområdet omfattar ca 7,5 ha. Planområdets lokalisering Planområdet omfattar fastigheterna Kvarndammen 1, 2 och 4, Kvarnfallet 2, Kvarnögat 2 samt delar av Kvarnseglet 5 och Akalla 4:1.

3 Sida 3 (11) Markägoförhållanden Fastigheterna Kvarndammen 1, 2, 4, Kvarnfallet 2 och Kvarnögat 2 ägs av Stockholms stad och har markanvisats till AB Svenska Bostäder och upplåts med tomträtt. Övrig mark ägs av staden. Tidigare ställningstaganden Detaljplan För området gäller flera detaljplaner. Visby- och Osbyplan ingår i detaljplan P17211, fastställd år Del av området intill Hjulstavägen ingår i detaljplan Dp 95095, fastställd 1996 och resterande av planområdet ingår i detaljplan P1 6760, fastställd år För del av Rinkebyplan gäller detaljplan P1 7134, fastställd år Översiktsplan Planförslaget är förenligt med Stockholms översiktsplan 2010, inom vilket området är klassat som tät stadsbebyggelse. Vision Järva 2030 Järva. Vision Järva 2030 godkändes i stadsfullmäktige år I den presenteras ett antal stadsutvecklingsteman som ska vara vägledande i förnyelsearbetet. Aktuellt uppfyller vägledningarna länka samman stadsdelar, bryt trafiksepareringen där det gör nytta och utveckla de centrala stråken. Strukturplan för Rinkeby Allé Strukturplanen för Rinkeby Allé godkändes i kommunfullmäktige Programarbetets syfte var att lägga fast en övergripande struktur kring Rinkeby Allé med närmaste omgivning inom vars ram området kan utvecklas. Strukturplanen ligger till grund för detaljplanerna vid Rinkeby Allé och Rinkebysvängen. Planering i området Parallellt med föreliggande detaljplanearbete pågår planarbete för ca 100 hyresbostäder (AB Svenska Bostäder) vid Rinkebysvängen (dnr ). I hörnan Rinkeby Allé och Hjulstavägen avser Micasa uppföra ett hus för omsorgsboende med lägenheter (dnr ). Tillsammans bildar dessa projekt nya urbana väggar läggs den nya axeln mellan Rinkeby centrum och Stora Ursvik i Sundbyberg. Rinkeby Allé kommer via en ny bro att länkas till Stora Ursvik i Sundbyberg. Med bron skapas förutsättningar för en ny frekventerad axel med två målpunkter Rinkeby centrum och det planerade torget med en tvärspårvägsstation i Stora Ursvik. Kopplingen till det växande Stora Ursvik och planerade torget i Stora Ursvik innebär att Rinkeby för första gången får en direkt gatuförbindelse till en annan stadsdel.

4 Sida 4 (11) Planförslaget Syftet med planförslaget är att möjliggöra en omvandling av Rinkeby Allé från en relativt diffust utformad gata till en mer stadsmässig gata i enlighet med sin nya roll som axel till Stora Ursvik. Förslaget innebär förutom den nya gatan att ca 110 bostäder kan tillkomma. Bostadstillskottet sker främst genom fyra nya bostadshus om nio våningar i punkthustypologi s k tornhus och möjligheter att bygga på befintliga lamellhus en våning vid Visby- och Osbyringen. I och med att nivåskillnader och odefinierade slänter utjämnas utefter den ca 500 meter långa allégata kan nya entréer tillföras till de befintliga lamellhusen och nya tornhusen om nio möjliga våningar. Entréer ger liv till gatan och tornhusen skapar en rytm i gaturummet. Höjdskalan är etablerad i Rinkeby och relaterar till lamellhusen norr om planområdet inom kv Lillkvarnen och Storkvarnen. Sitplan för planområdet inkl Rinkebysvängen och andra aktuella projekt.

5 Sida 5 (11) Ny bebyggelse Förslaget innebär att de befintliga loftgångshusen och de nya tornhusen får entréer mot gatan. Utmed Rinkeby Allé ordnas mindre förgårdsyta som planteras. Förgården är tänkt som en trivsam inramning av husen till glädje för den som promenerar längs med gatan. Ytan rymmer också praktiska funktioner som cykelparkering och sittplatser. Befintliga loftgångshus längs gatan föreslås få en påbyggnad i en våning samt ges en byggrätt som möjliggör tilläggsisolering. Påbyggnadsvåningen ger gaturummet stadga. I tornhusens bottenvåningar föreslås lokaler för centrumändamål, kommersiella lokaler. Söder om Osby- och Visbyringens befintliga garage placeras nya byggnader för tvättstugor, gemensamhetslokaler och bostäder. De får kontakt med lekytor söder om de föreslagna låga lamellerna. Flygperspektiv översikt från nordost. Rinkebysvängen till vänster (egen detaljplan). Illustration Södergruppen Tornhus Fem nya punkthus om åtta till nio våningar kompletterar de befintliga husen om fyra till fem våningar utmed Rinkeby Allé. Ett av dessa tornhus är placerat i korsningen Rinkebysvängen- Rinkeby Allé (ingår i detaljplanen för Rinkebysvängen dnr ). Vid infarterna till Visbyringen och Osbyringen står tornhusen parvis framför befintliga garage vars övre parkeringsplan omvandlas till gård. Vid Rinkebyplan och Rinkebysvängen har tornhusen lokaler i gatuplanet medan de andra har bostäder eller lokaler mot gatan. De parvisa tornhusen kopplas samman med ett skärmtak mot gatan som bildar entré till en gemensam förgård för bostadsentréerna.

6 Sida 6 (11) Befintlig Rinkeby Allé Perspektiv längs Rinkeby Allé. Illustration Södergruppen (fasader ej färgsatta) De rytmiskt placerade tornhusen, ställda mot de horisontella fyra till fem våningar höga befintliga lamellhusen, tillför en vertikal dynamik åt stadsrummet. Höjdskalan är etablerad i Rinkeby genom bl. a. lamellhus norr om planområdet i kv. Lillkvarnen och Storkvarnen. Fasader utmed Rinkeby Allé. Övre ill visar den östra delen, nedre den västra. Fasaderna är relativt sparsmakat hållna med slät puts i kulör samstämd med befintliga hus. Balkongerna är samlade in mot

7 Sida 7 (11) gårdarna mot söder. Tornhusen ramar in de befintliga garagen tillsammans med låga längor på garagens södra sidor. Tvärsektion genom garage vid Visby- och Osbyplan. Ill. Södergruppen I Tornhusen vid Visbyringen vid Rinkeby centrum ska lokaler och butiker inrymmas i bottenvåningen. I Osbyringens tornhus bottenvåningar och i befintlig bebyggelse som vetter mot Rinkeby Allé får centrumändamål inrymmas (med handel, föreningslokal, kontor, service och småföretagande). Verksamheten får inte vara störande för boende och omgivningen. De befintliga loftgångshusen vid Rinkeby Allé kompletteras med nya trapphusentréer så att bostäderna kan nås både från gård och gata. Gatuentréerna placeras i tre meter djupa låga utbyggnader i ett plan. På gavlarna kompletteras husen med liknande volymer i ett till två plan, som innehåller bostadsrum eller lokaler. Tillbyggnaderna för in en lägre skala i gaturummet och medför att bottenvåningarna öppnas upp mot gatan. Det bildas förgårdar mellan tillbyggnaderna. Ytan planteras med mindre träd och klätterväxter utmed fasaden. På taken kompletteras loftgångshusen med en bostadsvåning som är indragen 1,5 meter från fasad. Tillbyggnaderna hålls i samma kulör som det övriga huset. Även fronterna på loftgångarna får samma kulör för att hålla samman fasaderna till en helhet. Gator och trafik Utgångspunkten för planarbetet är att Rinkeby Allé får en utvidgad betydelse genom den framtida kopplingen via en ny bro till Stora Ursvik i Sundbyberg. När ett starkare stråk skapas mellan Rinkeby centrum och tvärbanetorget i Stora Ursvik finns förutsättningar att utveckla Rinkeby Allé till en mer stadslik, aktiv och attraktiv gata. Gatubredden anpassas för bussframkomlighet och kantstensparkering. Längs gatan föreslås nya trottoarer och dubbelsidiga rader med träd och en dubbelriktad cykelbana i söder.

8 Sida 8 (11) Visionsbild ny vändplan vid Rinkebyplan Trädens genomgående växtbädd utgör också en fördröjningszon för dagvattnet. En dubbelriktad cykelbana förläggs längs allégatans södra sida. För att entréer och gångbana ska kunna mötas på samma nivå, sänks Rinkeby Allé delvis. Därmed ersätts två gångtunnlar under gatan med övergångsställen. En av gångtunnlarna är belägen under Hjulstavägen i Norra Rinkebygångens förlängning och den andra under Rinkeby Allé strax öster om korsningen med Hjulstavägen. Gatan föreslås hastighetsbegränsas till 30 km/h. Rinkebyplan Rinkeby Allé mynnar vid Rinkebyplan och Rinkeby centrum. De avslutande ca 50 meter anpassas allén mot Rinkebyplan med en ny cirkulationsplats. Dagens vändplats ges en mer gestaltad karaktär. Befintliga funktioner behålls till centrumets last- och angöringszoner och angöring för eventuell framtida busshållplats. Befintlig markparkering söder om Rinkebyplan avses utvidgas för att kompensera de parkeringsplatser som utgår vid Rinkebyplan. Planförslagets konsekvenser Behovsbedömning Stadsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som åsyftas i PBL (2010:900) 4 kap 34 eller MB 6 kap 11 att en miljöbedömning behöver göras. Planförslaget överensstämmer med gällande översiktsplan. Planförslaget bedöms inte strida mot några andra kommunala eller nationella riktlinjer, lagar eller förordningar. Planförslaget berör inte område av nationell, gemenskaps- eller internationell skyddsstatus. Den planerade verksamheten bedöms inte medföra väsentlig påverkan på miljö, kulturarv eller människors hälsa.

9 Sida 9 (11) Miljökvalitetsnormer för vatten Planområdet ingår i Råstasjöns tillrinningsområde. Råstasjön står i förbindelse med Brunnsviken som är en vattenförekomst enligt EU:s vattendirektiv. Planförslaget bedöms inte påverka möjligheterna att uppnå miljökvalitetsnormerna för vatten eftersom näringsämnen eller förorenande ämnen inte tillförs Brunnsviken. Byggherren får inte genom val av byggnadsmaterial förorena dagvattnet med tungmetaller eller andra miljögifter. Kulturhistoriskt värdefull miljö Planområdet ligger inom ett område med visst kulturhistoriskt värde. Samtliga bostadshus längs Rinkeby Allé är gulklassade av Stadsmuseet, dvs av positiv betydelse av för stadsbilden eller visst kulturhistoriskt värde. Att lägga entréer, butiker och andra gatufunktioner i samma gatunivå skapar ett mer harmoniskt, upplevelserikt och tillgängligt gaturum. En stadsmässighet var även något som eftersträvades när Rinkeby planerades på 1960-talet. De föreslagna tornhusen är i samma härad som befintliga lamellhus en bit norr om planområdet. Tornhusen speglar Rinkeby Allés nya roll som sammanlänkningsgata samtidigt som de genom kontrastverkan tydliggör Rinkebys horisontala stadsbyggnad. De fem punkthusen längs Rinkeby Allé har en samanhållen i höjdskala och arkitektoniskt uttryck, något som kan sägas anspela på och 70- talens sammanhållna byggnadsbestånd. Punkthusen i sig och den nya blandgatan tillför emellertid Rinkeby ökad variation, detaljeringsgrad och stadsmässighet. Stadsbyggnadskontoret bedömning är att ny bebyggelse framför bl a befintliga garage är förenlig med Rinkebys kulturhistoriska värden. Stadsbild Planförslaget innebär tillsammans med andra pågående och genomförda planeförändringar en tydlig förnyelse av stadsbilden i denna del av Rinkeby. Tornhusen får en visuellt framträdande position som understryker Rinkeby Allés nya betydelse som huvudaxel mellan Rinkeby centrum och Stora Ursvik i Sundbyberg. Byggnaderna skapar en ny entrésida som bidrar till att levandegöra gatan med större uppsikt, orienterbarhet och upplevd trygghet. Tillsammans med bl a den nya vårdbyggnaden (detaljplan pågår, dnr ) och den planerade moskén (detaljplanen klar, dnr ) vid Rinkeby Allé norra sida skapas nya urbana väggar och en mer händelserik huvudgata. Naturmiljö Den mark som tas i anspråk för ny bebyggelse är i huvudsak redan bebyggd mark. Rinkeby Allé kommer fortsatt vara en allégata.

10 Sida 10 (11) Buller Bullernivåerna understiger riktvärdet 55 db(a) ekvivalent ljudnivå. Det bedöms därför inte nödvändigt med några åtgärder. Barnkonsekvenser Planområdet har goda förutsättningar att bli en bra miljö för barn genom att ett gemensamt offentligt gaturum skapas i ett område där sådana tidigare inte funnits. Ett mer utåtriktat stadsrum med bl a entréer mot gatan, gångbanor, viss inslag av butiker mm torde öka tryggheten vilket bedöms vara en fördel för barn. Underjordiska tunnlar som kan upplevas som mindre trygga (till skillnad mot gångbroar) ersätts med övergångsställen. Ett utvecklat gång- och cykelnät stärks och byggs ut med förslagna förändringar av Rinkeby Allé. Tillåten hastighet sänks till 30km/h. Nya lekplatser möjliggörs på kvartersmark söder om den låga nya tvätt- och bostadsbyggnaden söder om befintliga garage. Borttagandet av två gångtunnlar för att möjliggöra förnyelsen av Rinkeby Allé kan ge en viss försämring för ej trafikvana barn. Målpunkten Rinkeby centrum kan dock fortsatt nås helt trafikseparerat från bostadsbebyggelsen på Rinkeby Allés södra sida. I samband med samråd och remissbehandlingen av både föreliggande detaljplan och strukturplanen för Rinkeby Allé framkom inga negativa synpunkter från allmänheten på borttagandet av gångtunnlarna. Planprocess Stadsbyggnadsnämnden beslutade den 27 mars 2014 att planarbetet skulle påbörjas. Planarbetet bedrivs med normalt planförfarande. Samråd Plansamråd pågick under tiden Information om samrådet skickades ut enligt sändlista till remissinstanser och berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen. Samrådsmöte i form av öppet hus hölls i Medborgarkontoret i Rinkeby där fem personer närvarade förutom stadens och byggherrens representanter. Under samrådet inkom 21 yttranden. Flertalet remissinstanser tillstyrkte planförslaget men framförde synpunkter i sak, framför allt vad gäller risk, energieffektivisering, teknisk försörjning, gatans utformning, höjdbegränsningar och påverkan på befintlig tunnelbanetunnel. Inga sakägare och övriga boende framförde synpunkter. Med anledning av de synpunkter som framfördes under samrådet har planförslaget ändrats så att del av fastighet Kvarnberget 2 ingår i planområdet. Orsaken till tillägget är att ett garage som avses nyttjas av polisen. Av säkerhetsskäl behövs en in- och utfart från

11 Sida 11 (11) garagets norra sida till Hjulstavägen. In- och utfarten regleras till Hjulstavägens nya höjdsättning. Granskning Planförslaget skickades ut för granskning under tiden Under granskningen har fem yttranden inkommit. Remissinstanserna hade inget att erinra men framförde synpunkter i sak, framför allt vad gäller tekniska- och fastighetsrättsliga frågor. Inga synpunkter inkom från sakägare eller andra enskilda. Revidering efter granskning Inga nya synpunkter har framförts under granskningen som föranleder några ändringar av planförslaget. Enstaka redaktionella ändringar av planhandlingarna har gjorts inför antagande. Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Detaljplaneförslaget möjliggör en omvandling av Rinkeby Allé till en stadsgata med nya bostäder med entréer mot gatan, alléträd, gång- och cykelbanor och butiker. Svenska Bostäder kan längs Rinkeby Allés södra sida, uppföra ca 110 nya bostäder genom fyra punkthus, två lägre lamellhus (med smålägenheter, tvättstuga mm) och påbyggnader på befintliga loftgångshus. Som grund för arbetet ligger en strukturplan för Rinkeby Allé och Vision Järva 2030, båda godkända av kommunfullmäktige. Rinkeby Allé kommer via en ny bro att ansluta till Stora Ursvik i Sundbyberg. Det skapar förutsättningar för en ny axel med målpunkterna Rinkeby centrum och Stora Ursvik. Kopplingen innebär att Rinkeby för första gången får en direkt gatuförbindelse till en annan stadsdel. Ett tillskott av bostäder i ett kollektivnära läge med service samt närhet till grönska bedöms vara till gagn för bostadsförsörjningen för stockholmare i allmänhet och Rinkebyborna i synnerhet. Stadsbyggnadskontoret föreslår att förslaget till detaljplan antas. SLUT

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-27 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (8) Handläggare: Peter Lundevall

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (8) Handläggare: Peter Lundevall STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2014--54 SID 1 (8) 2014-01-26 Handläggare: Peter Lundevall Tfn 08-508 272 92 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av förnyelse

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hyppingeoch Risingeplan, del av kv. Hyppinge m.fl. i stadsdelen Tensta (ca 190 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Hyppingeoch Risingeplan, del av kv. Hyppinge m.fl. i stadsdelen Tensta (ca 190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2016-10-03 Handläggare Peter Lundevall Telefon 08 508 27 292 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hyppingeoch Risingeplan,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-10-19 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Blåvidet 3 i stadsdelen Vinsta ( köp av anslutande Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Rinkeby Allé del av kv Kvarnfallet m fl i stadsdelen Rinkeby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Rinkeby Allé del av kv Kvarnfallet m fl i stadsdelen Rinkeby, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Peter Lundevall 2016-06-22 Telefon 08-508 27 292 Rev 2016-10-03 Sida 1 (37) Planbeskrivning Detaljplan för Rinkeby Allé del av kv Kvarnfallet m

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av kv. Kvarnfallet m.fl. i stadsdelen Rinkeby, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av kv. Kvarnfallet m.fl. i stadsdelen Rinkeby, S-Dp Stadsbyggnadskontoret Samrådshandling Planavdelningen Peter Lundevall 2015-11-23 Telefon 08-508 27 292 Sida 1 (35) Planbeskrivning Detaljplan för del av kv. Kvarnfallet m.fl. i stadsdelen Rinkeby, S-Dp

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta (110 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta (110 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-04-21 Handläggare Sofia Eriksson Telefon 08-508 27 360 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ledinge 1 m.m. i stadsdelen Tensta

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-02-18 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 1 i stadsdelen Tensta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-03-22 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Storkvarnen 4 och 5 m fl i stadsdelen Rinkeby

Antagande av förslag till detaljplan för Storkvarnen 4 och 5 m fl i stadsdelen Rinkeby STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-05-22 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Storkvarnen 4

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Spånga C väst, del av fastigheten Solhem 16:1 i stadsdelen Solhem (70 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Spånga C väst, del av fastigheten Solhem 16:1 i stadsdelen Solhem (70 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2016-01-11 Handläggare Ronnie Forsberg Telefon 08-508 274 16 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Spånga C väst, del av fastigheten

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Silvret 3, Grimstagatan i stadsdelen Grimsta (115 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Silvret 3, Grimstagatan i stadsdelen Grimsta (115 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2016-09-21 Handläggare Peter Bergqvist Telefon 08-508 27 289 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Silvret

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-08-13 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Hedvig 1, 2 och 3

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-04 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014 10801 Sida 1 (10) 2015-04-22 Handläggare Elena Kakavandi Telefon 08-508 272 58 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby skidbacke i stadsdelen Björkhagen (toppstuga)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby skidbacke i stadsdelen Björkhagen (toppstuga) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-02-10 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur)

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Plan Södermalm, Kungsholmen Södra Bromma Sida 1 (5) 2016-02-24 Handläggare Oskar Bergström Telefon 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014-04894 Sida 1 (7) 2014-07-31 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal).

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-11-20 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-05-09 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell)

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2019-05-16 Handläggare Karolina Wendel 08-508 27 161 Till Stadsbyggnadsnämnden Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten i stadsdelen Bredäng (14 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten i stadsdelen Bredäng (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-11-23 Handläggare: Agneta Larsson Tfn 08-508 265 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av område vid kv Utsikten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Akalla 4:1, mångkulturellt centrum vid Rinkebysvängen i stadsdelarna Rinkeby och Kista

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Akalla 4:1, mångkulturellt centrum vid Rinkebysvängen i stadsdelarna Rinkeby och Kista Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-08-31 Handläggare Sofia Eriksson Telefon 08-508 27 360 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Akalla

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-30 Handläggare David Essinger Telefon 08-508 274 47 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (110 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (110 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-07 Handläggare Ronnie Kristola Telefon 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning för del av Kvarnberget 1 i stadsdelen Rinkeby (Rinkeby Moskén)

Startpromemoria för planläggning för del av Kvarnberget 1 i stadsdelen Rinkeby (Rinkeby Moskén) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-07-02 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning för del av Kvarnberget

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-09-27 Handläggare: Lina Gregersdotter Tfn 08-50827110 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter)

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-30 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 266 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Domherren 1

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Hammarbyhöjden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-09-29 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-06-27 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-06-16 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning för del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Tallkrogen (ca 125 studentlägenheter)

Startpromemoria för planläggning för del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Tallkrogen (ca 125 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-03-24 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 35 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning för del av Gubbängen

Läs mer