QW460T Bruksanvisning Kondenstumlare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "QW460T Bruksanvisning Kondenstumlare"

Transkript

1 QW460T Bruksanvisning Kondenstumlare

2 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning. Du kan då navigera genom alla procedurer på ett effektivt sätt. Spara bruksanvisningen på en säker plats så att du har den till hands om du behöver studera något avsnitt igen. Se också till att bruksanvisningen medföljer produkten om den lämnas över till en ny ägare. Vi önskar dig lycka till och mycket nöje med din nya hushållsapparat. Innehåll Bruksanvisning 3 Viktig säkerhetsinformation 3 Miljö 5 Installation 6 Placering av produkten 6 Borttagning av transportemballage 6 Elektrisk anslutning 6 Byta dörrstopp 7 Speciella tillbehör 7 Produktbeskrivning 8 Kontrollpanel 9 Innan torktumlaren används första gången 10 Programöversikt 10 Daglig användning 11 Genomsnittliga tvättvikter 11 Sätta på torktumlaren 12 Ladda tvätten 12 Välja program 12 Skon-funktionen 13 Signal-funktionen 13 Fördröjd start 13 Starta programmet 13 Ändra program 13 Programslut/urplockning av tvätten 13 Underhåll och rengöring 14 Rengöring av luddfilter 14 Göra rent lucktätningen 16 Tömma kondensvattenbehållaren 16 Rengöra kondensorn 17 Rengöring av trumman 18 Rengöring av display och maskinens utsida 18 Vad ska jag göra om Torktumlarens inställningar 19 Tekniska data 20 Service 21 Med reservation för ändringar

3 Viktig säkerhetsinformation 3 Bruksanvisning Viktig säkerhetsinformation För din egen säkerhet och för att du skall kunna använda torktumlaren på korrekt sätt är det viktigt att du noggrant läser igenom denna bruksanvisning, inklusive tips och varningar, innan du installerar och använder torktumlaren första gången. För att undvika onödiga misstag och olyckor är det viktigt att alla som använder torktumlaren har god kännedom om dess användning och skyddsanordningar. Spara denna bruksanvisning och se till att den följer med torktumlaren om den flyttas eller säljs, så att alla som använder torktumlaren får korrekt säkerhetsinformation och information om hur den ska skötas och användas. - Läs igenom bruksanvisningen innan produkten används. Allmän säkerhet Det är farligt att ändra specifikationerna och att försöka modifiera denna produkt på något sätt. Produkten är inte avsedd att användas av personer (även barn) med nedsatt fysisk eller sensorisk förmåga, eller med bristande erfarenhet och kunskap, om de inte instrueras och övervakas av en person som ansvarar för deras säkerhet. Se till att inte småbarn och husdjur kryper in i trumman. Kontrollera trumman före användning för att undvika detta. Föremål såsom mynt, säkerhetsnålar, nålar, skruvar, stenar eller andra hårda, vassa föremål kan orsaka allvarliga skador och får inte läggas i maskinen. För att undvika brandrisk på grund av överhettning, använd inte produkten för att torka följande: Kuddar, täcken och liknande (de lagrar värme). Torka inte tvätt som innehåller skumgummi (latex), duschmössor, vattentäta textilier, plagg med gummiinlägg och kläder eller kuddar med skumgummifyllning i torktumlaren. Koppla alltid loss produkten från eluttaget efter användning och före rengöring och underhåll. Du får inte under några omständigheter försöka reparera torktumlaren själv. Reparationer som utförs av oerfarna personer kan orsaka personskador eller allvarliga felfunktioner. Kontakta vår lokala serviceavdelning. Begär alltid att original reservdelar används vid reparationer. Plagg som har fläckar av matolja, aceton, bensin, fotogen, fläckborttagningsmedel, terpentin, vax och vaxborttagningsmedel skall tvättas i varmt vatten och tvättmedel innan de torkas i torktumlaren. Explosionsrisk: Torktumla aldrig textilier som har varit i kontakt med lättantändliga lösningar (bensin, denaturerad sprit, kemtvättsvätska och liknande). Sådana ämnen är flyktiga och kan orsaka explosion. Torktumla endast textilier som har tvättats i vatten. Brandrisk: Textilier som har fläckats eller smutsats med vegetabilisk olja eller matolja kan orsaka brand och får inte läggas i torktumlaren. Om tvätten har behandlats med fläckborttagningsmedel måste en extra sköljning genomföras innan tvätten läggs in i torktumlaren.

4 4 Viktig säkerhetsinformation Kontrollera att inga gaständare eller tändstickor av misstag har lämnats kvar i fickorna på plaggen som skall läggas in i produkten VARNING Avbryt aldrig ett torkprogram innan torkningen har avslutats, såvida du inte snabbt kan ta ut all tvätt och sprida ut den så att värmen leds bort. Brandrisk! Ludd och damm får inte ansamlas runt torktumlaren. Risk för elektrisk stöt! Spruta inte vatten på produkten. Sista delen av ett torkprogram sker utan värme (avkylningsfas) för att tvätten skall ligga i en temperatur som säkerställer att den inte skadas. Torktumlaren får inte användas om brandfarliga kemikalier har använts för rengöring. Se till att du har god ventilation i rummet där torktumlaren står för att undvika baksug av gaser, in i installationsrummet, från produkter som använder andra bränslen, inklusive öppna spisar. Installation Torktumlaren är tung. Var försiktig när du flyttar den. Kontrollera att torktumlaren inte är skadad när du packar upp den. Vid tveksamhet, använd inte maskinen och kontakta Kundtjänst. Allt förpackningsmaterial måste avlägsnas innan maskinen används. Annars kan både torktumlaren och annan egendom skadas allvarligt. Se relevant avsnitt i bruksanvisningen. Allt arbete avseende elektricitet som krävs för att installera denna maskin skall utföras av en behörig elektriker. Se till att torktumlaren inte står på nätkabeln. Om torktumlaren placeras på ett mattbelagt golv, justera fötterna så att luft kan cirkulera fritt under maskinen. Kontrollera efter installationen att torktumlaren inte står på eller trycker mot nätkabeln. Användning Torktumlaren är konstruerad för användning i hemmet. Den får inte användas för andra ändamål än de för vilka maskinen är konstruerad. Torktumla endast material som är lämpade för maskintorkning. Följ anvisningarna på varje klädvårdsetikett. Torka inte otvättade plagg i torktumlaren. Fyll inte maskinen med för mycket tvätt. Se relevant avsnitt i bruksanvisningen. Genomblöta kläder får inte läggas in i torktumlaren. Plagg som har varit i kontakt med flyktiga petroleumprodukter bör inte maskintorkas. Om en flyktig rengöringsvätska har använts, se till att vätskan avlägsnas innan plagget läggs in i maskinen. Dra aldrig i nätkabeln för att lossa stickkontakten från eluttaget - ta tag i stickkontakten. Använd aldrig torktumlaren om nätkabeln, kontrollpanelen, topplocket eller basen är skadad på sådant sätt att det finns risk att komma åt torktumlarens insida. Sköljmedel och liknande produkter skall användas enligt tillverkarens anvisningar. Obs! Het yta : Ta inte på innerbelysningens täckglas när belysningen är tänd. (Endast torktumlare med invändig trumbelysning.)

5 Miljö 5 Barnsäkerhet Torktumlaren får inte användas av barn eller förståndshandikappade utan tillsyn. Barn förstår inte alltid riskerna med att hantera elektriska maskiner. Barn skall övervakas för att säkerställa att de inte leker med torktumlaren. Miljö VARNING kvävningsrisk föreligger! Förpackningsmaterialet (t.ex. plastfolie och polystyren) kan vara farligt för barn - Förvara dessa material utom räckhåll för barn. Förvara alla tvättmedel på en säker plats utom räckhåll för barn. Se till att barn och husdjur inte kryper in i trumman. Symbolen på produkten eller emballaget anger att produkten inte får hanteras som hushållsavfall. Den skall i stället lämnas in på uppsamlingsplats för återvinning av el- och elektronikkomponenter. Genom att säkerställa att produkten hanteras på rätt sätt bidrar du till att förebygga eventuellt negativa miljö- och hälsoeffekter som kan uppstå om produkten kasseras som vanligt avfall. För ytterligare upplysningar om återvinning bör du kontakta lokala myndigheter eller sophämtningstjänst eller affären där du köpte varan. Miljöråd I torktumlaren blir tvätten fluffig och mjuk. Mjukgöringsmedel behövs därför inte då du tvättar. Torktumlaren fungerar mest ekonomiskt om du: alltid håller ventilationsöppningarna på maskinens baksida fria, fyller maskinen så mycket som anges i programöversikten, ser till att ventilationen är god i rummet där torktumlaren är placerad, rengör båda luddfiltren efter varje torkning, centrifugerar tvätten väl före torkning. Energiförbrukningen påverkas av den centrifugeringshastighet som tvättmaskinen är inställd på. Högre centrifugeringshastighet ger lägre energiförbrukning vid torkningen. Miljöinformation Förpackningsmaterialen är miljövänliga och kan återvinnas. Plastkomponenterna är märkta med t.ex. >PE<, >PS<, etc. Kassera förpackningsmaterialen i härför avsedda behållare på kommunens sopstationer. VARNING När en maskin inte längre skall användas: Koppla loss maskinen från eluttaget. Skär av nätkabeln och kassera den tillsammans med stickkontakten. Kassera lucklåset. Detta gör att barn inte kan bli innestängda i maskinen med risk för deras liv.

6 6 Installation Installation Placering av produkten Av bekvämlighetsskäl rekommenderar vi att produkten placeras i närheten av tvättmaskinen. Torktumlaren skall installeras på en ren plats där smuts inte ansamlas. Luften måste kunna cirkulera obehindrat runt produkten. Täck inte över ventilationsgallret på framsidan eller luftintagsgallren på baksidan av produkten. För att vibrationer och buller skall hållas på lägsta möjliga nivå när torktumlaren används skall den placeras på en stadig och plan yta. Använd ett vattenpass för att kontrollera att torktumlaren står helt vågrätt när den står på platsen där den skall användas. Sänk eller höj eventuellt fötterna för att få torktumlaren att stå helt i våg. Fötterna får aldrig demonteras från produkten. Ställ inte maskinen på tjocka mattor, trälister eller liknande så att det fria avståndet mellan maskinen och golvet minskar. Detta kan orsaka överhettning, vilket i sin tur kan störa produktens funktion. Utblåsningsluften från torktumlaren kan nå temperaturer på upp till 60 C. Produkten får därför inte placeras på golv som inte tål höga temperaturer. När torktumlaren används får inte rumstemperaturen vara lägre än 5 C eller högre än 35 C. Högre och lägre temperaturer kan påverka produktens prestanda. Om produkten skall flyttas måste den transporteras i upprätt läge. Produkten får inte installeras bakom en skjutdörr eller en dörr vars gångjärn sitter på motsatt sida gentemot produktens gångjärn om det förhindrar att torktumlarens lucka kan öppnas helt. Borttagning av transportemballage FÖRSIKTIGHET Innan torktumlaren används måste allt transportemballage tas bort. 1. Öppna luckan. 2. Dra bort tejpen som sitter upptill i trumman. 3. Ta bort plasten och frigoliten från torktumlaren. Elektrisk anslutning Uppgifter om nätspänning, strömtyp och erforderliga säkringar finns på typskylten. Typskylten sitter nära lucköppningen (se avsnittet Produktbeskrivning ). Anslut produkten till ett jordat eluttag enligt gällande bestämmelser för elektrisk kabeldragning.

7 Installation 7 VARNING Tillverkaren accepterar inget ansvar för sak- eller personskador orsakade av att ovanstående säkerhetsanvisningar inte har följts. Om produkten nätkabel behöver bytas ut MÅSTE detta utföras av vår serviceavdelning. VARNING Kontakten måste vara åtkomlig efter installationen av maskinen. Byta dörrstopp VARNING Innan du byter luckhängning måste du koppla bort maskinen från elnätet. ens framsida och ta loss luckan. 1. Öppna luckan. 2. Skruva loss gångjärnen A från maskin- A B 3. Ta bort täckplattorna B. För att göra C detta använder du en tunn skruvmejsel som du sätter in i springorna, som på bilden. Tryck sedan lätt nedåt och bänd loss täckplattorna. A B 4. Använd ett lämpligt verktyg för att trycka på låsblocket C så att det lossnar från snapon-fästet. Ta ut låsblocket, rotera det 180 och sätt tillbaka det på andra sidan. 5. Skruva loss gångjärnen A från luckan, rotera dem 180, sätt tillbaka dem på motsatt sida och skruva fast dem. 6. Sätt tillbaka täckplattorna B på motsatt sida sedan du roterat dem Skruva loss täckplattorna D från maskinens framsida, rotera dem 180 och E D 8. skruva fast dem på motsatt sida. Skruva loss lucklåset E, tryck lätt nedåt E F F och ta loss det från maskinens framsida. D 9. Tryck in och ned snap-in-knappen F, pressa höljet lätt nedåt och ta bort det från maskinens framsida. 10. Flytta över lucklåset E till motsatt sida, skruva ned lucklåset. 11. Sätt på andra sidan sätt in plattan F och låt snap-in-knappen låsa den på plats. 12. Sätt i luckan och gångjärnen i urtagen på maskinens framsida och skruva fast. Viktig information angående kontaktskydd: Maskinen är endast säker att använda igen när alla plastdelar har satts tillbaka. Speciella tillbehör Pelarsats Denna monteringssats kan användas för att ställa torktumlaren på en tvättmaskin (60 cm bred, frontmatad) som en utrymmesbesparande tvättmaskin/torktumlarpelare. Tvättmaskinen är nederst och torktumlaren ovanpå. Läs noga igenom anvisningarna som medföljer satsen.

8 8 Produktbeskrivning Kan beställas hos vår serviceavdelning eller din återförsäljare. Tömningssats Slangsats för direkt tömning av kondensvattnet i ett handfat, avlopp, ränna, etc. Vattenbehållaren behöver då inte längre tömmas, men den måste sitta kvar på sin plats i maskinen. Slangänden måste utmynna på minst 50 cm och högst 100 cm över golvnivå och får inte har några böjar. Tömningsslangen kan förkortas. Läs noga igenom anvisningarna som medföljer satsen. Kan beställas hos vår serviceavdelning eller din återförsäljare. Piedestal med låda För att placera torktumlaren på optimal höjd och ha lite extra utrymme för förvaring av t.ex. tvätt. Läs noga igenom anvisningarna som medföljer satsen. Kan beställas hos vår serviceavdelning eller din återförsäljare. Produktbeskrivning

9 Kontrollpanel 9 1 Kontrollpanel 2 Vattenbehållare 3 Fint luddfilter 4 Grovt luddfilter 5 Luddfilter 6 Typskylt 7 Påfyllningslucka (omhängningsbar) 8 Lucka för kondensor 9 Knapp för öppning av sockelluckan 10 Ventilationsgaller 11 Justerbara fötter Kontrollpanel Kontrollpanel Programväljare och strömbrytare 2 Funktionsknappar 3 Start/Paus -knapp 4 Fördröjd start -knapp och fördröjningsindikatorer 3, 6 eller 9 timmar 5 torkfas och varningslampor: Torkning programmets torkningsfas Avkylning programmets avkylningsfas Slut torkningen är klar Behållare vattenbehållaren måste tömmas Filter luddfiltren måste rengöras Kondensor kondensorn måste rengöras 2 3

10 10 Innan torktumlaren används första gången Innan torktumlaren används första gången För att avlägsna eventuella rester som kan vara kvar från tillverkningen, torka ur trumman med en fuktig trasa eller kör ett kort torkprogram (cirka 30 minuter) med fuktiga trasor i torktumlaren. Programöversikt Program max. vikt 1) Användning/egenskaper Tillgängliga alternativ Tvättmärkning Bomull Extra torrt 7 kg Grundlig torkning av tjocka textilier eller textilier i flera lager, t.ex. frottéhanddukar, badrockar. alla Skåptorrt 7 kg Grundlig torkning av material med jämn tjocklek, t.ex. frottématerial, trikåvaror, handdukar. alla Stryktorrt 7 kg För normaltjock bomulls- eller linnetvätt, t.ex. sängkläder, bordslinne alla Syntet Extra torrt 3 kg Grundlig torkning av tjocka textilier eller textilier i flera lager, t.ex. pullovrar, sängkläder, bordslinne. alla Skåptorrt 3 kg För tunna textilier som inte skall strykas, t.ex. lättskötta skjortor, dukar, babykläder, sockor, damunderkläder med kupor eller byglar. alla Stryktorrt 3 kg För tunna kläder som också skall strykas, t.ex. trikåvaror, skjortor alla special 30 Min 1 kg För torkning av enstaka plagg. alla Uppfräschning Sängkläder 1 kg 3 kg För uppfräschning av kläder som har förvarats länge Sängkläder (underlakan och påslakan, örngott, överkast, duntäckesöverdrag) Jeans 7 kg För fritidskläder såsom jeans, sweatshirts och liknande med varierande materialtjocklek (t.ex. vid hals, muddar och sömmar). 1) Maximal vikt på torra kläder alla alla alla

11 Daglig användning 11 Daglig användning Sortering av tvätten Sortera efter typ av material: Bomull/linne för program i Bomull -programgruppen. Blandade material och syntetmaterial för program i Syntet -programgruppen. Sortera efter klädvårdsetikett: Symbolerna betyder följande: Torkning i torktumlare är i princip möjlig Torka vid normal temperatur Torka med reducerad temperatur (tryck på Skon -knappen!) Torkning i torktumlaren ej möjlig Lägg inte in våt tvätt i produkten som inte är märkt som lämplig för torktumling. Denna produkt kan användas för alla typer av våt tvätt som är märkta som lämpliga för torktumling. Torka inte nya, färgade textilier tillsammans med ljust färgat tvättgods. Färgerna kan färga av sig. Torka inte bomullsjersey och trikåvaror med Extra-programmet Plaggen kan krympa! Förbereda tvätten Förhindra att plaggen trasslar in sig i varandra: Drag igen blixtlås, knäpp ihop påslakan och knyt ihop lösa band (t.ex. på förkläden). Töm alla fickor. Plocka ur alla metallföremål (gem, säkerhetsnålar, etc.). Vänd fodrade plagg ut och in (på t.ex. anoraker med bomullsfoder skall fodret vara vänt utåt). Dessa plagg torkar då bättre. Fyll inte produkten med för mycket tvätt. Överskrid inte den maximala tvättvikten på 7 kg. Genomsnittliga tvättvikter Badrock Påslakan Arbetsskjorta (herr) Herrpyjamas Lakan Bordsduk Herrskjorta Nattlinne Örngott Frottéhandduk Blus Damtrosor Herrkalsonger 1200 g 700 g 600 g 500 g 500 g 250 g 200 g 200 g 200 g 200 g 100 g 100 g 100 g

12 12 Daglig användning Servett Torkhandduk Sätta på torktumlaren Vrid programväljaren till valfritt program. Maskinen är nu påslagen Kontrollampan för Start/Paus-knappen blinkar Ladda tvätten FÖRSIKTIGHET Se till att tvätten inte kläms mellan luckan och gummilisten 1. Öppna luckan: Tryck stadigt på luckan (observera tryckpunkten). 2. Lägg i tvätten (tvinga inte in den). 3. Stäng luckan ordentligt. Ett klickljud skall höras från låset då luckan stängs ordentligt. 100 g 100 g Välja program Använd programväljaren för att ställa in önskat program.

13 Daglig användning 13 Skon -funktionen För särskilt skonsam torkning av känsliga material med -symbolen och för temperaturkänsliga textilier (t.ex. akryl, viskos). Programmet körs med reducerad värme Skon-programmet är endast lämpligt för tvättmängder upp till 3 kg Gör så här för att starta det: 1. Välj torkprogram. 2. Tryck på Skon -knappen kontrollampan ovanför tänds. Välj bort funktionen genom att trycka en gång till på Skon -knappen. Kontrollampan ovanför släcks. Signal -funktionen Produktens signalfunktion är avstängd vid leverans. En ljudsignal hörs eller en melodi spelas vid följande tillfällen: programslut skrynkelskyddsfas och när programfasen startar och slutar programmet avbryts av en varning larm Gör så här för att ställa in signalfunktionen: 1. Välj torkprogram 2. Tryck på Signal -knappen kontrollampan ovanför tänds Välj bort funktionen igen genom att trycka en gång till på Signal -knappen. Kontrollampan ovanför släcks. Fördröjd start Du kan fördröja starten på ett torkprogram: 3, 6 eller 9 timmar. 1. Välj torkprogram och tilläggsfunktioner. 2. Tryck på Fördröjd start -knappen upprepade gånger tills önskad fördröjningstid valts. 3. Aktivera fördröjningstiden genom att trycka på Start/Paus -knappen. Starta programmet Tryck på Start/Paus -knappen. Ändra program Gör så här för att ändra ett program som är igång: 1. Vrid programväljaren till OFF -läget. 2. Välj ett annat program. 3. Tryck på Start/Paus -knappen. Programslut/urplockning av tvätten Om torkcykeln är klar så tänds kontrollampan Slut, och ljudsignalen hörs upprepade gånger under en minut (endast när Signal -funktionen är på).

14 14 Underhåll och rengöring Torkningen följs automatiskt av en skrynkelskyddsfas som varar cirka 30 minuter. Trumman roterar i intervaller under denna fas. Detta luckrar upp tvätten och motverkar att den blir skrynklig. Tvätten kan plockas ur när som helst under skrynkelskyddsfasen. (Tvätten bör plockas ur i slutet av skrynkelskyddsfasen för att förhindra att skrynklor bildas.) 1. Öppna luckan. 2. Ta bort luddet från luddfiltren. (Se Underhåll och rengöring.) 3. Plocka ur tvätten. 4. Stäng av torktumlaren sätt programväljaren i OFF -läget. 5. Stäng luckan. Efter varje torkprogram: rengör luddfiltren töm vattenbehållaren Underhåll och rengöring Rengöring av luddfilter Filtren samlar in allt ludd som frigörs under torktumlingen. För att se till att tumlaren fungerar bra skall luddfiltren (det mikrofina filtret och det fina filtret) rengöras efter varje torkprogram. Varningslampan lyser för att påminna dig om att detta måste göras. FÖRSIKTIGHET Använd aldrig torktumlaren utan luddfiltren eller med skadade eller tilltäppta luddfilter. 1. Öppna luckan. 2. Använd en fuktad hand för att rengöra det mikrofina filtret som sitter i den nedre delen av lucköppningen. 3. Efter en tid bildas en beläggning på filtren som orsakas av tvättmedelsrester. Rengör filtren med varmt vatten och en borste för att få bort beläggningen. Avlägsna filtret från lucköppningen genom att dra ut det. Det kan placeras med piggen riktad åt vänster eller höger. Glöm inte att sätta tillbaka det efter rengöring.

15 Underhåll och rengöring Tryck ned spärrknappen på det stora nätfiltret. Filterlocket fälls ut. 5. Ta ut det fina filtret 6. Ta bort luddet från det fina filtret. Det är bäst att använda en fuktad hand till detta. Rengör hela filterområdet Filterområdet behöver inte rengöras efter varje torkprogram, men du bör kontrollera det regelbundet och ta bort ludd när det behövs. 7. För att göra det, ta tag i toppen på filterlocket och dra det utåt tills det lossnar från de två fästena. 8. Ta bort luddet från hela filterområdet. Det är bäst att använda en dammsugare till detta. 9. Tryck in båda sidorna på filterlocket i hållarna på luckan tills de klickar på plats. 10. Sätt tillbaka det fina filtret. 11. Tryck fast filterlocket tills det låser fast i spärrmekanismen.

16 16 Underhåll och rengöring Om det fina filtret inte sitter rätt kommer filterlocket inte att klicka på plats och luckan kan inte stängas. Göra rent lucktätningen Torka av lucktätningen med en fuktig trasa så fort torkprogrammet är klart. Tömma kondensvattenbehållaren Töm kondensvattenbehållaren efter varje torkprogram. Om kondensvattenbehållaren blir full kommer ett pågående program att avbrytas automatiskt och varningslampan tänds. Behållaren måste tömmas för att programmet skall kunna fortsätta. VARNING Kondensvattnet bör inte drickas eller användas vid tillredning av livsmedel. 1. Dra ut lådan med kondensvattenbehållaren helt och hållet 1 och dra upp kondensvattenbehållarens rör så långt som det går Häll ut kondensvattnet i ett handfat eller liknande. 3. För tillbaka tömningspipen och sätt tillbaka behållaren. Om programmet har avbrutits p.g.a. full kondensvattenbehållare: Tryck på Start/ Paus -knappen för att fortsätta torkprogrammet. Kondensvattenbehållaren rymmer cirka 4 liter. Detta räcker till cirka 7 kg tvätt som har centrifugerats vid 1000 varv/minut.

17 Underhåll och rengöring 17 Kondensvattnet kan användas som destillerat vatten, t.ex. vid ångstrykning. Du bör emellertid först filtrera kondensvattnet (t.ex. med ett kaffefilter) för att avlägsna restprodukter och små luddpartiklar. Rengöra kondensorn Om varningslampan tänds behöver kondensorn rengöras. FÖRSIKTIGHET Används torktumlaren när kondensorn är tilltäppt av ludd kan maskinen skadas. Detta ökar även energiförbrukningen. 1. Öppna luckan. 2. Öppna sockelluckan. För att göra detta, tryck på spärren nedtill på lucköppningen och öppna sockelluckan åt vänster. 3. Ta bort ludd från luckans insida och kondensorns främre utrymme. Torka av lucktätningen med en fuktig trasa. 4. Vrid båda låshakarna inåt. 5. Använd handtaget för att dra ut kondensorn och bär den horisontellt för att inte spilla ut kvarvarande vatten. 6. Töm kondensorn genom att hålla den vertikalt över ett handfat. FÖRSIKTIGHET Använd inga vassa föremål för rengöring. Kondensorn kan börja läcka. 7. Rengör kondensorn. Det är bäst att använda en borste eller skölja noga med ett duschhandtag. 8. Sätt tillbaka kondensorn och lås fast den på plats (vrid båda låshakarna utåt tills de snäpper fast i läge). 9. Stäng sockelluckan. FÖRSIKTIGHET Använd aldrig torktumlaren utan kondensor.

18 18 Vad ska jag göra om... Rengöring av trumman FÖRSIKTIGHET Använd inte slipmedel eller stålull i trumman. Kalk i vattnet eller tvättmedel kan bilda en knappt synlig beläggning på trummans insida. Detta gör att maskinen inte längre på ett pålitligt sätt kan känna av tvättens torrhetsgrad. Tvätten är då fuktigare än den borde vara när den plockas ut ur trumman. Använd ett vanligt rengöringsmedel för hushållsbruk (t.ex ett ättiksbaserat rengöringsmedel) för att rengöra insidan av trumman och trumvalkarna. Rengöring av display och maskinens utsida FÖRSIKTIGHET Använd inte möbelrengöringsmedel eller aggressiva rengöringsmedel för att rengöra maskinen. Använd en fuktig trasa för att torka av displayen och maskinens utsida. Vad ska jag göra om... Egen felsökning Problem 1) Möjlig orsak Åtgärd Torktumlaren fungerar inte. Otillfredsställande torkresultat. Luckan går inte att stänga Err ( Error ) i displayen. 5) Ingen trumbelysning Torktumlaren är inte ansluten till elnätet. Luckan är öppen. Knappen Start/Paus har inte tryckts in. Sätt i stickkontakten i eluttaget. Kontrollera säkringen i säkringsskåpet (husets installation). Stäng luckan Tryck på Start/Paus -knappen. Fel program inställt. Välj ett lämpligt program. 2) Luddfiltren är igensatta. Rengör luddfiltren. 3) Kondensorn är igensatt. Rengör kondensorn. 3) Maximal tvättvikt har överskridits. Ventilationsgallret är övertäckt. Rester inuti trumman. Överskrid inte den maximala tvättvikten. Tag bort det som täcker ventilationsgallret på sockeln. Rengör trummans insida. Hög vattenhårdhet. Ställ in lämplig vattenhårdhet 4). Filtren är inte låsta på plats. Sätt finfiltret på plats och/eller snäpp fast grovfiltret. Parametrar har försökt att ändras efter att programmet har startat. Programväljaren är i "O" Av -läge. Stäng av och sätt på torktumlaren. Ställ in önskade parametrar. Vrid den till Extratorrt (om möjligt) eller till något program.

19 Torktumlarens inställningar 19 Onormal nedräkning av tid i displayen 5) Program inaktivt Torkprogram för kort Glödlampan är trasig. Byt glödlampa (se nästa avsnitt). Tiden tills programmet är klart beräknas Automatisk process; Det är inte fel på baserat på: Typ av tvätt, tvättmängd och torktumlaren. tvättens fuktighet. Full vattenbehållare. För lite tvätt./för torr tvätt för det valda programmet. Luddfiltren är igensatta. Torkprogram För stor tvättmängd. tar för lång tid 6) Tvätten inte tillräckligt centrifugerad. Ovanligt hög rumstemperatur - inget maskinfel. Töm vattenbehållaren 3), tryck på Start/ Paus knappen. Välj ett tidprogram eller högre torrhetsgrad (t.ex. Extratorrt ). Rengör luddfiltren. Överskrid inte den maximala tvättvikten. Centrifugera tvätten ordentligt. Sänk rumstemperaturen om det går. 1) Vid felmeddelande i displayen (till exempel E51 - endast torktumlare med display): Stäng av och sätt på torktumlaren. Ställ in program. Tryck på Start/Paus (Start/Pause) knappen. Fungerar inte? - kontakta vår lokala kundtjänst och meddela felkoden. 2) Följ programrekommendationerna - se avsnitt Programöversikt 3) Se avsnitt Skötsel och rengöring 4) Se avsnitt Inställningar 5) Bara torktumlare med display 6) Anmärkning: Efter cirka 5 timmar avslutas torkprogrammet automatiskt (se avsnitt Torkprogram klart ). Torktumlarens inställningar Läge Signal oavbrutet på/ av Åtgärd 1. Vrid programväljaren till valfritt program. 2. Tryck samtidigt på Skon och Signal och håll in båda knapparna i cirka 5 sekunder. kontrollampa ovanför Signal -knappen tänds signalen permanent på. lysdioden släcks signalen är permanent av. 3. Signalen är som standard alltid avstängd. Du kan använda Signal - knappen för att aktivera eller inaktivera ljudsignalerna, men produkten kommer inte ihåg ditt val. Vattenhårdhet 1) 1. Vrid programväljaren till valfritt program. 2. Tryck samtidigt på Skon och Start/Paus och håll in båda knapparna i cirka 5 sekunder. Den aktuella inställningen visas med följande röda kontrollampor: Behållare -lampan lyser hög konduktivitet >600 μs/cm Filter -lampan lyser medelhög konduktivitet μs/cm Kondensor -lampan lyser låg konduktivitet <300 μs/cm 3. Tryck på Start/Paus -knappen upprepade gånger tills du ställt in önskad nivå. 4. Inställningen sparas i minnet genom att trycka samtidigt på Skon och Start/Paus eller genom att vrida reglaget till OFF -läget.

20 20 Tekniska data Läge Tömning av vattenbehållare varnlingslampa av 2) Åtgärd 1. Vrid programväljaren till valfritt program. 2. Tryck samtidigt på Signal och Fördröjd start och håll in båda knapparna i cirka 5 sekunder. Den aktuella inställningen visas med följande röda kontrollampa: Behållare -lampan blinkar varningslampan är permanent av Behållare -lampan lyser fast varningslampan är aktiverad 1) Vatten innehåller varierande mängder kalk och mineralsalter, vilket gör att vattnets elektriska ledningsförmåga (konduktivitet) varierar beroende på det geografiska läget. Om vattnets konduktivitet avviker väsentligt från det förinställda fabriksvärdet kan detta påverka restfuktigheten hos tvätten vid avslutad torkning. Med denna torktumlare kan du reglera känsligheten hos torrhetssensorn baserat på vattnets konduktivitetsvärde. 2) Varningslampan är enligt förinställningen aktiverad och tänds alltid när ett torkprogram är klart eller under programmet om vattenbehållaren blir full. När extern tömning används för kondensvattnet kan varningen vara avstängd. Tekniska data Parameter Höjd x bredd x djup Trumvolym Djup med öppen lucka Höjden kan justeras med Vikt tom Kapacitet (beroende på program) 1) Spänning Säkring Total effekt Energiklass Energiförbrukning (7 kg bomull, centrifugerad med 1000 varv/minut) 2) Genomsnittlig årlig energiförbrukning Användning 85 x 60 x 58 cm 108 liter 109 cm 1,5 cm ca. 40 kg max. 7 kg 230 V 10 A 2350 W B 3.92 kwh 284,1 kwh Hushållsbruk Tillåten omgivningstemperatur + 5 C till + 35 C Värde Förbrukningsvärden Förbrukningsvärdena har fastställts under normalförhållanden. När torktumlaren används i ett hushåll kan förbrukningsvärdena avvika. Energiförbrukning i kwh / genomsnittlig Program torktid i minuter.

21 Service 21 Service Parameter Värde 3,92 / 125 (7 kg tvätt centrifugerad med 1000 varv/minut) 3,75 (7 kg tvätt centrifugerad med 1200 varv/ Bomull Skåptorrt 3) minut) 3,60 (7 kg tvätt centrifugerad med 1400 varv/ minut) 3,20 (7 kg tvätt centrifugerad med 1800 varv/ minut) Bomull Stryktorrt 3) 3,34 / 107 (7 kg tvätt centrifugerad med 1000 varv/minut) Syntet Skåptorrt 3) 1,33 / 48 (3 kg tvätt centrifugerad med 1200 varv/minut) 1) Annan kapacitet kan krävas i vissa länder till följd av andra mätmetoder. 2) enligt EN ) Information till provningsanstalter: Programmet skall kontrolleras enligt EN Om tekniska fel uppträder, försök lösa problemet själv med hjälp av bruksanvisningen - se avsnitt Egen felsökning Om du inte lyckas lösa problemet själv, kontakta vår serviceavdelning eller din återförsäljare. För att kunna hjälpa dig så snabbt som möjligt behöver vi följande information: Modellbeteckning Produktnummer (PNC) Serienummer (S No.), anges på typskylten som sitter på produkten - För att hitta den, se avsnitt Produktbeskrivning Typ av fel Eventuella felmeddelanden som produkten visar För att du skall ha de nödvändiga referensnumren tillgängliga rekommenderar vi att du antecknar dem här: Modellbeteckning:... PNC:... S No:...

22 22

23 23

24 För att köpa tillbehör, förbrukningsartiklar och reservdelar i vår internetbutik besök oss på:

Bruksanvisning. Torktumlare TK7517

Bruksanvisning. Torktumlare TK7517 Bruksanvisning Torktumlare TK7517 Innehåll Viktig säkerhetsinformation _ 2 Miljö _ 4 Installation 4 Produktbeskrivning 6 Kontrollpanel _ 6 Innan torktumlaren används första gången _ 6 Programöversikt _

Läs mer

bruksanvisning Kondenstumlare EDC 67550W

bruksanvisning Kondenstumlare EDC 67550W bruksanvisning Kondenstumlare EDC 67550W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Viktig säkerhetsinformation Viktigt För din egen säkerhet och för att

Läs mer

Bruksanvisning. Torktumlare TK7027

Bruksanvisning. Torktumlare TK7027 Bruksanvisning Torktumlare TK7027 Innehåll Viktig säkerhetsinformation 2 Miljö 4 Installation 4 Produktbeskrivning 6 Innan torktumlaren används första gången 7 Programöversikt _ 7 Sortering och förberedning

Läs mer

QW493A Bruksanvisning Torktumlare

QW493A Bruksanvisning Torktumlare QW493A Bruksanvisning Torktumlare 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

bruksanvisning Kondenstumlare EDC 77550W

bruksanvisning Kondenstumlare EDC 77550W bruksanvisning Kondenstumlare EDC 77550W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Viktig säkerhetsinformation Viktigt För din egen säkerhet och för att

Läs mer

QW434T Bruksanvisning Kondenstumlare

QW434T Bruksanvisning Kondenstumlare QW434T Bruksanvisning Kondenstumlare 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

Bruksanvisning. Torktumlare TK7581

Bruksanvisning. Torktumlare TK7581 Bruksanvisning Torktumlare TK7581 Innehåll Viktig säkerhetsinformation 2 Miljö 4 Installation 4 Produktbeskrivning 6 Kontrollpanelen 6 Innan maskinen används första gången _ 6 Programöversikt _ 7 Viktig

Läs mer

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ).

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ). Torktumlarens funktion Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling -

Läs mer

QW6071. SV Bruksanvisning

QW6071. SV Bruksanvisning QW6071 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER................................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING......................................................

Läs mer

Torktumlarens funktion

Torktumlarens funktion Torktumlarens funktion Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

QW6080 Bruksanvisning Torktumlare

QW6080 Bruksanvisning Torktumlare QW6080 Bruksanvisning Torktumlare 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

QW6271. SV Bruksanvisning

QW6271. SV Bruksanvisning QW6271 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER................................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING......................................................

Läs mer

KÖRA ETT PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan.

KÖRA ETT PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan. KÖRA ETT PROGRAM Mer information återfinns i den separata bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan torktumlas vid låg torktemperatur Kan torktumlas Sortera tvätten

Läs mer

QW462T Bruksanvisning Kondenstumlare

QW462T Bruksanvisning Kondenstumlare QW462T Bruksanvisning Kondenstumlare 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna bruksanvisning.

Läs mer

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. SV Bruksanvisning Torktumlare TK7702 SÄKERHETSINFORMATION Läs noga de bifogade instruktionerna före installation och användning av produkten. Tillverkaren kan inte hållas

Läs mer

MASKINFUNKTION. Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen.

MASKINFUNKTION. Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen. MASKINFUNKTION Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika kapitlen i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling - vid låga

Läs mer

EDP7000W SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

EDP7000W SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDP7000W SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. KONTROLLPANEL...7 5. PROGRAMÖVERSIKT... 8 6. TILLVALSFUNKTIONER...

Läs mer

bruksanvisning Iron Aid EDI97170W

bruksanvisning Iron Aid EDI97170W bruksanvisning Iron Aid EDI97170W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Innehåll Viktig säkerhetsinformation 2 Miljö 4 Produktbeskrivning 5 Kontrollpanel

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

...... EDHP68531DW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

...... EDHP68531DW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDHP68531DW...... SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER............................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING..................................................

Läs mer

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ).

Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Vrid programvalsratten till Off ( O ). Torktumlarens funktion Mer information (inklusive felsökning och service) finns i de olika avsnitten i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymboler Torktumla inte Lämplig för torktumling -

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Var vänlig läs bruksanvisningen FÖRBEREDELSER SNABBGUIDE ATT VÄLJA PROGRAM OCH TILLVALSFUNKTIONER ATT STARTA OCH AVSLUTA ETT PROGRAM ATT ÄNDRA ETT PROGRAM PROGRAMÖVERSIKT ATT AVBRYTA

Läs mer

QW7280. SV Bruksanvisning

QW7280. SV Bruksanvisning QW7280 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER................................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING......................................................

Läs mer

125989361.qxp 2007-07-23 08:51 Page 1. Bruksanvisning. Torktumlare TK7515

125989361.qxp 2007-07-23 08:51 Page 1. Bruksanvisning. Torktumlare TK7515 125989361.qxp 2007-07-23 08:51 Page 1 Bruksanvisning Torktumlare TK7515 125989361.qxp 2007-07-23 08:51 Page 2 Tack för att du valde en av våra produkter! Vi hoppas att du kommer att få stor glädje av din

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

FI KUIVAUSRUMPU NO TØRKETROMMEL SV TORKTUMLARE BRUGSANVISNING 2 KÄYTTÖOHJE 18 BRUKSANVISNING 34 BRUKSANVISNING 50

FI KUIVAUSRUMPU NO TØRKETROMMEL SV TORKTUMLARE BRUGSANVISNING 2 KÄYTTÖOHJE 18 BRUKSANVISNING 34 BRUKSANVISNING 50 EDH3674PW3 DA TØRRETUMBLER FI KUIVAUSRUMPU NO TØRKETROMMEL SV TORKTUMLARE BRUGSANVISNING 2 KÄYTTÖOHJE 18 BRUKSANVISNING 34 BRUKSANVISNING 50 50 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...51

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SNABBGUIDE PROGRAMÖVERSIKT FÖRBEREDELSER ATT VÄLJA PROGRAM OCH TILLVALSFUNKTIONER ATT STARTA OCH AVSLUTA ETT PROGRAM ATT ÄNDRA ETT PROGRAM VAR GOD LÄS BRUKSANVISNINGEN! ATT AVBRYTA

Läs mer

EDPP47401DW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

EDPP47401DW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDPP47401DW...... SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER............................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING..................................................

Läs mer

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. SV Bruksanvisning Torktumlare TK970 SÄKERHETSINFORMATION Läs noga de bifogade instruktionerna före installation och användning av produkten. Tillverkaren kan inte hållas

Läs mer

EDH8000W SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

EDH8000W SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDH8000W SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. KONTROLLPANEL...7 5. PROGRAMÖVERSIKT... 8 6. TILLVALSFUNKTIONER...

Läs mer

QW6272 SV Bruksanvisning

QW6272 SV Bruksanvisning QW6272 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. TILLBEHÖR... 8 5. KONTROLLPANEL... 9 6. PROGRAMÖVERSIKT...9

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

EDC2086PDW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

EDC2086PDW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDC2086PDW...... SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER............................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING..................................................

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. SV Bruksanvisning Torktumlare TK8803 SÄKERHETSINFORMATION Läs noga de bifogade instruktionerna före installation och användning av produkten. Tillverkaren kan inte hållas

Läs mer

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring Miljövänlig avfallshantering Underhåll och rengöring Underhåll och rengöring Kundtjänst Lämna förpackningen till återvinningscentralen. Denna enhet är märkt i enlighet med der europeiska direktivet 2012/19/EU

Läs mer

GETTING STARTED? EASY.

GETTING STARTED? EASY. User Manual GETTING STARTED? EASY. SV Bruksanvisning Torktumlare TK9803 SÄKERHETSINFORMATION Läs noga de bifogade instruktionerna före installation och användning av produkten. Tillverkaren kan inte hållas

Läs mer

EDHP48521DW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

EDHP48521DW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDHP48521DW...... SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER............................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING..................................................

Läs mer

INNEHÅLL SNABBGUIDE BRUKSANVISNING PROGRAMÖVERSIKT HANDBOK

INNEHÅLL SNABBGUIDE BRUKSANVISNING PROGRAMÖVERSIKT HANDBOK INNEHÅLL SNABBGUIDE PROGRAMÖVERSIKT FÖRBEREDA TVÄTTGODSET VAL AV PROGRAM OH TILLVALSFUNKTIONER STARTA OH AVSLUTA ETT PROGRAM ÄNDRA PROGRAM AVBRYTA ETT PROGRAM DAGLIGT UNDERHÅLL OH RENGÖRING BRUKSANVISNING

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING S BESKRIVNING AV TORKTUMLAREN SIDAN 4 FILTER SIDAN 4 INNAN TORKTUMLAREN ANVÄNDS SIDAN 4 FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER SIDAN 4 ATT FÖRBEREDA TVÄTTGODSET SIDAN 5 ATT VÄLJA TORKTID ELLER TORKPROGRAM

Läs mer

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403

Din manual SMEG DRY61E-1 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3515403 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG DRY61E-1. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

bruksanvisning Iron AidTM EDI97170W

bruksanvisning Iron AidTM EDI97170W bruksanvisning Iron AidTM EDI97170W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Ta del av våra tankegångar på www.electrolux.com Innehåll Viktig säkerhetsinformation 2 Miljö 4 Produktbeskrivning 5 Kontrollpanel

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i motsvarande avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

EDH3684PHW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

EDH3684PHW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDH3684PHW SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. KONTROLLPANEL...7 5. PROGRAMÖVERSIKT... 8 6.

Läs mer

EDH9000W SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING

EDH9000W SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING EDH9000W...... SV TORKTUMLARE BRUKSANVISNING 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER............................................... 3 2. PRODUKTBESKRIVNING..................................................

Läs mer

DAGLIG INFORMATIONSBOK

DAGLIG INFORMATIONSBOK DAGLIG INFORMATIONSBOK TACK FÖR ATT DU VALDE ATT KÖPA EN PRODUKT FRÅN WHIRLPOOL För en mer omfattande hjälp och service, registrera din produkt på www.whirlpool.eu/register WWW Du kan ladda ner säkerhetsinstruktionerna

Läs mer

bruksanvisning Torktumlare EDC 46130 W

bruksanvisning Torktumlare EDC 46130 W bruksanvisning Torktumlare EDC 46130 W electrolux 3 Välkommen till Electrolux värld Tack för att du har valt en förstklassig produkt från Electrolux, vilken vi hoppas skall ge dig mycket nöje i framtiden.electrolux

Läs mer

DAGLIG INFORMATIONSBOK

DAGLIG INFORMATIONSBOK DAGLIG INFORMATIONSBOK TACK FÖR ATT DU HAR VALT ATT KÖPA EN PRODUKT FRÅN WHIRLPOOL För mer detaljerad hjälp och stöd, registrera din produkt på www.whirlpool.eu/register WWW Du kan ladda ner säkerhetsinstruktionerna

Läs mer

KÖRA ETT PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan.

KÖRA ETT PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan. KÖRA ETT PROGRAM Mer information återfinns i den separata bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan torktumlas vid låg torktemperatur Kan torktumlas Sortera tvätten

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING S BESKRIVNING AV TORKTUMLAREN SIDAN 4 FILTER SIDAN 4 VATTENBEHÅLLARE SIDAN 4 INNAN TORKTUMLAREN ANVÄNDS SIDAN 5 FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER SIDAN 5 ATT FÖRBEREDA TVÄTTGODSET SIDAN 6 ATT

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare QW6273

Bruksanvisning Torktumlare QW6273 SV Bruksanvisning Torktumlare QW6273 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. TILLBEHÖR... 8 5. KONTROLLPANEL... 9 6. PROGRAMÖVERSIKT...9 7. TILLVALSFUNKTIONER...

Läs mer

EDH3684PHW. SV Torktumlare Bruksanvisning

EDH3684PHW. SV Torktumlare Bruksanvisning EDH3684PHW SV Torktumlare Bruksanvisning 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSINSTRUKTIONER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. KONTROLLPANEL...7 5. PROGRAMÖVERSIKT... 8 6.

Läs mer

TORKTUMLARENS FUNKTION

TORKTUMLARENS FUNKTION TORKTUMLARENS FUNKTION Ytterligare information (inklusive felsöknings- och serviceanvisningar) finns i relevant avsnitt i bruksanvisningen. Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan

Läs mer

Torktumla. Tömma kondensvattnet Töm behållaren efter varje torkcykel. 1. Dra ut kondensatbehållaren och håll den vågrätt. 2. Öppna locket.

Torktumla. Tömma kondensvattnet Töm behållaren efter varje torkcykel. 1. Dra ut kondensatbehållaren och håll den vågrätt. 2. Öppna locket. Din nya torktumlare Grattis du har valt en modern hushållsmaskin med hög kvalitet från Siemens. Torktumlaren har låg energiförbrukning. Alla torktumlare är noggrant funktionsprovade och lämnar fabriken

Läs mer

/126356/ (26289)

/126356/ (26289) Spisfläkt Sunda-2 991.0545.386/126356/2018-05-02 (26289) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

/126149/ (19195)

/126149/ (19195) Spisfläkt Sunda 991.0384.549/126149/2015-10-02 (19195) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Spisfläkt Sunda SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

bruksanvisning Cylinda T3400F

bruksanvisning Cylinda T3400F bruksanvisning Cylinda T3400F Bäste Cylinda kund! Välkommen till familjen av Cylinda kunder. Vi hoppas att ni får många års nytta av er nya maskin. funktioner rekommenderar vi att ni läser bruksanvisningen

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare QW6382

Bruksanvisning Torktumlare QW6382 SV Bruksanvisning Torktumlare QW6382 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. TILLBEHÖR... 8 5. KONTROLLPANEL... 9 6. PROGRAMÖVERSIKT...9 7. TILLVALSFUNKTIONER...

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut stickkontakten till eluttaget. På vissa modeller kan en ljudsignal höras, detta betyder att temperaturlarmet har aktiverats: Tryck på knappen som tystar ljudlarmet. Anmärkning:

Läs mer

QW6173. Bruksanvisning Torktumlare USER MANUAL

QW6173. Bruksanvisning Torktumlare USER MANUAL QW6173 SV Bruksanvisning Torktumlare USER MANUAL 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSINSTRUKTIONER... 5 3. PRODUKTBESKRIVNING... 7 4. KONTROLLPANEL...8 5. PROGRAM...9 6. TILLVALSFUNKTIONER...11

Läs mer

Bruksanvisning. Tvättmaskin TF 1282

Bruksanvisning. Tvättmaskin TF 1282 Bruksanvisning Tvättmaskin TF 1282 Innehåll Säkerhetsinformation _ 2 Säkerhetsföreskrifter _ 3 Miljöskydd _ 4 Produktbeskrivning 5 Kontrollpanel _ 5 Tvättprogram _ 6 Förbrukningsvärden _ 7 Säkerhetsinformation

Läs mer

MANUAL TORKKTUMLARE TT8V

MANUAL TORKKTUMLARE TT8V MANUAL TORKKTUMLARE TT8V www.osbyvitvaror.se KONDENSTORKTUMLARE TT8V INNEHÅLL Före användning Komponenter 0 Förberedelse 0 Säkerhetsinstruktioner 0 Installation 04 Kontrollpanel 05 Användning Översiktprogram

Läs mer

Din manual SMEG DRY72C http://sv.yourpdfguides.com/dref/3531763

Din manual SMEG DRY72C http://sv.yourpdfguides.com/dref/3531763 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SMEG DRY72C. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

EDH8000W1. SV Torktumlare Bruksanvisning

EDH8000W1. SV Torktumlare Bruksanvisning EDH8000W1 SV Torktumlare Bruksanvisning 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. KONTROLLPANEL...7 5. PROGRAMÖVERSIKT... 8 6.

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare QW7583

Bruksanvisning Torktumlare QW7583 SV Bruksanvisning Torktumlare QW7583 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. TILLBEHÖR... 8 5. KONTROLLPANEL... 9 6. PROGRAMÖVERSIKT...10 7. TILLVALSFUNKTIONER...

Läs mer

SÄKERHETSANVISNINGAR FÖRE ANVÄNDNING AV TORKTUMLAREN/ANSLUTNINGAR SIDAN 4

SÄKERHETSANVISNINGAR FÖRE ANVÄNDNING AV TORKTUMLAREN/ANSLUTNINGAR SIDAN 4 INNEHÅLL SNABBGUIDE PROGRAMÖVERSIKT FÖRBEREDA TVÄTTGODSET VAL AV PROGRAM OH TILLVALSFUNKTIONER STARTA OH AVSLUTA ETT PROGRAM ÄNDRA PROGRAM AVBRYTA ETT PROGRAM DAGLIGT UNDERHÅLL OH RENGÖRING BRUKSANVISNING

Läs mer

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk.

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. TERRASSVÄRMARE HN 12356 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla delar finns

Läs mer

KÖRA PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan.

KÖRA PROGRAM. Placera tvätten löst i trumman för ett jämnt torkresultat. Stäng sedan luckan. Mer information finns i bruksanvisningen. KÖRA PROGRAM Sortera tvätten efter klädvårdssymbolerna Torktumla inte Kan torktumlas vid låga temperaturer Kan torktumlas Sortera tvätten efter: Materialets tjocklek:

Läs mer

Bruksanvisning. Torktumlare T5190LE. Typ N1190.. 438 9097-70/SE Originalanvisningar 2014.07.01

Bruksanvisning. Torktumlare T5190LE. Typ N1190.. 438 9097-70/SE Originalanvisningar 2014.07.01 Bruksanvisning Torktumlare T5190LE Typ N1190.. 438 9097-70/SE Originalanvisningar 2014.07.01 Innehåll Innehåll 1 Säkerhetsföreskrifter... 5 1.1 Symboler... 6 2 Programbeskrivning... 7 2.1 Allmänt... 7

Läs mer

Electrolux EWF 1687 HDW. Inköpt: 2013 Elgiganten

Electrolux EWF 1687 HDW. Inköpt: 2013 Elgiganten Electrolux EWF 1687 HDW Inköpt: 2013 Elgiganten Program Temperaturområde Vit-/Kulörtvätt 90 C - kall Bomull Eco 60 C 40 C Syntettvätt 60 C - kall Fintvätt 40 C kall Ylle-/Handtvätt 40 C kall Jeans 60 C

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare QW7283

Bruksanvisning Torktumlare QW7283 SV Bruksanvisning Torktumlare QW7283 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. TILLBEHÖR... 8 5. KONTROLLPANEL... 9 6. PROGRAMÖVERSIKT...10 7. TILLVALSFUNKTIONER...

Läs mer

EDP2074PMW. SV Torktumlare Bruksanvisning

EDP2074PMW. SV Torktumlare Bruksanvisning EDP2074PMW SV Torktumlare Bruksanvisning 2 www.electrolux.com INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION...3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 5 3. PRODUKTBESKRIVNING...6 4. KONTROLLPANEL...7 5. PROGRAMÖVERSIKT... 8 6.

Läs mer

QW 12676 - QW 14676 Bruksanvisning Tvättmaskin

QW 12676 - QW 14676 Bruksanvisning Tvättmaskin QW 12676 - QW 14676 Bruksanvisning Tvättmaskin 2 Innehåll Tack för att du valt en kvalitetsprodukt från Electrolux. För att säkerställa bästa prestanda hos produkten ber vi dig att noga läsa igenom denna

Läs mer

Användarmanual Torktumlare T 7155 E

Användarmanual Torktumlare T 7155 E Användarmanual Torktumlare T 7155 E Bästa kund Det glädjer oss mycket att Ni valt denna produkt från Podab. Er nya torktumlare är skapad under många års utveckling. Den är tillverkad med material av högsta

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639)

991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639) Spisfläkt Nova 991.0358.135/126030/2014-11-11 (11639) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda

Läs mer

Spiskåpa SV Bruksanvisning

Spiskåpa SV Bruksanvisning Spiskåpa 382 16 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti... 8 /126206/2016-04-05 (20473) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs

Läs mer

DAGLIG INFORMATIONSBOK

DAGLIG INFORMATIONSBOK DAGLIG INFORMATIONSBOK TACK FÖR ATT DU VALDE ATT KÖPA EN PRODUKT FRÅN WHIRLPOOL. För att få fullständig assistans, registrera din apparat på http://www.whirlpool.eu/register Innan apparaten används ska

Läs mer

Din manual AEG-ELECTROLUX LTH57560 http://sv.yourpdfguides.com/dref/608357

Din manual AEG-ELECTROLUX LTH57560 http://sv.yourpdfguides.com/dref/608357 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för AEG- ELECTROLUX LTH57560. Du hittar svar på alla dina frågor i AEG-ELECTROLUX LTH57560

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

Bruksanvisning. Tvätt-torkmaskin KT 4257

Bruksanvisning. Tvätt-torkmaskin KT 4257 Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin KT 4257 Innehåll Säkerhetsinformation _ 2 Säkerhetsföreskrifter _ 3 Miljöskydd _ 4 Produktbeskrivning 5 Kontrollpanel _ 5 Tillvalsfunktioner _ 6 Program 7 Förbrukningsvärden

Läs mer

SÄKERHETSANVISNINGAR FÖRE ANVÄNDNING AV TORKTUMLAREN/ANSLUTNINGAR SIDAN 4

SÄKERHETSANVISNINGAR FÖRE ANVÄNDNING AV TORKTUMLAREN/ANSLUTNINGAR SIDAN 4 INNEHÅLL SNABBGUIDE PROGRAMÖVERSIKT FÖRBEREDA TVÄTTGODSET VAL AV PROGRAM OH TILLVALSFUNKTIONER STARTA OH AVSLUTA ETT PROGRAM ÄNDRA PROGRAM AVBRYTA ETT PROGRAM DAGLIGT UNDERHÅLL OH RENGÖRING BRUKSANVISNING

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön)

B R U K S A N V I S N I N G. Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) B R U K S A N V I S N I N G Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) 1 Dammsugare Artikelnummer 9015-1151 (lila), 9015-1152 (grön) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER BRUKSANVISNING Läs bruksanvisningen

Läs mer

QW7582 SV Bruksanvisning

QW7582 SV Bruksanvisning QW7582 SV Bruksanvisning 2 www.husqvarna-electrolux.se INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. TILLBEHÖR... 8 5. KONTROLLPANEL... 9 6. PROGRAMÖVERSIKT...10

Läs mer

Kolfilterfläkt Trinda ECe

Kolfilterfläkt Trinda ECe Kolfilterfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Bruksanvisning TORKTUMLARE. Innehållsförteckning IDC 75

Bruksanvisning TORKTUMLARE. Innehållsförteckning IDC 75 Bruksanvisning TORKTUMLARE Innehållsförteckning Svenska,1 FI Suomi,13 DK Dansk,25 Viktig information, 2-3 Installation, 4 Var torktumlaren ska installeras Ventilation Elektrisk anslutning Förberedande

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare QW8682

Bruksanvisning Torktumlare QW8682 SV Bruksanvisning Torktumlare QW8682 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. TILLBEHÖR... 8 5. KONTROLLPANEL... 9 6. PROGRAMÖVERSIKT...10 7. TILLVALSFUNKTIONER...

Läs mer

Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TVP420

Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TVP420 Bruksanvisning Torktumlare Cylinda TVP420 Bäste Cylinda kund! Välkommen till familjen av Cylinda kunder. Vi hoppas att ni får många års nytta av er nya maskin. Maskinen har många finesser. För att få största

Läs mer

1 / 8 SUNDA ALLIANCE 2 / 8 S INSTALLATION Spisfläkt Sunda Alliance är avsedd för montering under, infälld eller mellan skåp. Fläkten har transformator för reglering av centralfläkt samt möjligheter till

Läs mer

Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16851HT

Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16851HT SV Bruksanvisning Tvätt-torkmaskin QW16851HT 2 INNEHÅLL 1. SÄKERHETSINFORMATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER...5 3. PRODUKTBESKRIVNING...7 4. KONTROLLPANELEN...8 5. PROGRAM... 11 6. FÖRBRUKNINGSVÄRDEN...16

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 B R U K S A N V I S N I N G Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 Följ nedanstående säkerhetsföreskrifter noggrant när du använder fotmassagen, särskilt

Läs mer

Comfort SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti...

Comfort SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti... Comfort 243 10 SV Bruksanvisning Säkerhetsföreskrifter... 3 Installation... 4 Injustering av luftflöden... 6 Användning... 7 Service och garanti... 8 991.0358.178/126066/2015-02-13 (18558) SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer