PRESSMATERIAL PREMIÄR DEN 27 SEPTEMBER VÄRLDENS STÖRSTA musikalsuccé i originalversion på svenska.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRESSMATERIAL 14.3.2014 PREMIÄR DEN 27 SEPTEMBER 2014. VÄRLDENS STÖRSTA musikalsuccé i originalversion på svenska. www.mamma-mia."

Transkript

1 PRESSMATERIAL VÄRLDENS STÖRSTA musikalsuccé i originalversion på svenska LITTLESTAR PREMIÄR DEN 27 SEPTEMBER 2014

2 1.000 ansökningar kom till MAMMA MIA! audition För första gången får alla i Finland möjlighet att njuta av och uppleva en finländsk teaterproduktion av världens största musikalsuccé med de kända sångerna på svenska. 450 musikalartister kallades till audition Det var inget lätt arbete för London-teamet som var här. Konkurrensen var stenhård. Standarden på de kallade musikalartisterna höll skyhög nivå. Vi presenterar namnen på samtliga 31 medverkande På plats idag på denna presskonferens får vi möta 13 musikalstjärnor i de bärande rollerna MAMMA MIA! får premiär på Svenska Teaterns Stora scen den 27 september 2014 Fram till idag har vi redan sålt biljetter!

3 MAMMA MIA! En solklar del av vår fantastiska musikalhistoria Hösten 2005 togs det första intiativet som ledde till att vi idag står här och kan presentera MAMMA MIA! på Svenska Teatern i Helsingfors den första uppsättningen av succémusikalen i Finland. Svenska Teatern utnämndes av den legendariske teaterkritikern Jukka Kajava redan på 90-talet till landets främsta musikalteaterproducent. Med fog kunde Kajava påstå detta. I färskt minne har vi succén med Kristina från Duvemåla som i vår intima salong fick en varm och hyllad inramning. Andra framstående musikaler där Svenska Teatern varit först i Finland är My Fair Lady (-59), Sound of Music (-64) och Hair samt våra egenproducerade banbrytande musikaler som HYPE (-94) och Spin the Musical (-05) samt PlayMe (-09) som även exporterats globalt. Svenska Teatern har enda sedan teaterhuset invigdes 1866 varit den första hemvisten i landet för stora internationella musikaler. Då jag kom till Svenska Teatern 2002 som ny teaterchef fick jag genast frågan från flera personer i huset om inte MAMMA MIA! kunde vara passande just för vår teater med sin gedigna erfarenhet och historia av högklassig musikteater. Jag svarade redan då att det kommer att kräva en hel del krafttag att få rättigheterna till ett så stort och eftertraktat verk. Men jag tänkte att med lång framförhållning och en stor portion envishet kunde detta en dag bli verklighet. Jag är både stolt och glad att vi står här idag. Det bör dock nämnas att utmaningarna varit många. Att ta sig an en världsframgång av denna kaliber innebär alltid en våg av åsikter i alla riktningar. Enligt min mening är MAMMA MIA! ett alldeles självklart repertoarval. Musikalen är unik på två punkter och därför värd sin plats bland de största. Det är väldigt få stora musikaler globalt som både är initierade och skapade av kvinnor (läs Judy Craymers berättelse om hur musikalen kom till i detta pressmaterial). Dessutom uppbärs de centrala huvudrollerna av kvinnor. För det andra baserar sig musikalen på fantastisk musik som vi alla vuxit upp med. Benny Andersson och Björn Ulvaeus odödliga pärlor har enda sedan början av 70-talet betytt oerhört mycket för människor över hela världen. Dessa centrala ingredienser, som smälter samman i solskenet på den grekiska ön, utmynnar i en tillgänglig, rolig och sympatisk historia om möten mellan två generationer, deras förhoppningar och drömmar. Arbetet har börjat med att förverkliga MAMMA MIA! i Helsingfors med premiär den 27 september Hjärtligt välkomna till Svenska Teatern!

4 Lay All Your Love on Helsinki! En mamma, en dotter, tre möjliga pappor och ett bröllop du aldrig glömmer! Musikalen MAMMA MIA! bygger på ABBAs musik. Det är inte en musikal om ABBA men väl en musikal med 22 av ABBAs klassiska hitlåtar. Över 54 miljoner människor världen över har blivit förälskade i karaktärerna, berättelsen och musiken. Manusförfattare Catherine Johnsons glada, roliga historia utspelar sig på en grekisk ö. Donna, en fyrtioårig ensamstående mamma skall snart gifta bort sin dotter Sofie. Sofie, som inte vet vem som är hennes pappa, läser sin mammas dagbok och förstår att det finns tre möjliga pappor. I hemlighet bjuder hon in dem till sitt bröllop. En av dem är hennes pappa, men vem? De magiska berättelserna som återfinns i ABBAs tidlösa sånger driver denna förtjusande historia om kärlek, glädje och vänskap framåt, och varje kväll i salongen får publiken sitt livs upplevelse. Med fler spelade produktioner internationellt än någon annan musikal så är MAMMA MIA! en fantastisk succé! Nu har turen kommit till Svenska Teatern för den första finländska produktionen av MAMMA MIA!

5 I Finland PER-C och ACE-Production i samarbete med Svenska Teatern enligt avtal med Judy Craymer, Richard East och Björn Ulvaeus för Littlestar i samarbete med Universal presenterar SUPER TROUPER! Mia Hafrén spelar DONNA Anna Hultin spelar RITA (Rosie)* Maria Sid delar rollen som RITA med Anna Hultin Veera Railio spelar TANJA Vallu Lukka spelar SAM Kristofer Möller spelar BILL Riko Eklundh spelar HARRY Lineah Svärd spelar SOFIE (Sophie)* Katariina Lantto spelar ALI Tara Toya spelar LISA Anton Häggblom spelar TIM (Sky)* Markku Haussila spelar CHILI (Pepper)* Johnny Johansson spelar EDDIE *(parenteserna ovan anger rollnamnen i den engelska originalversionen)

6 ENSEMBLE Andrea Geurtsen (även cover till Donna och Tanja) May Schjörlien (även cover till Donna och Rita) Jenni Kitti (även cover till Rita och Tanja) Petter Andersson (även cover till Sam och Bill) Carl-Johan de Neergaard (även cover till Sam och Harry) Joseph Vila Garcia (även cover till Harry och Bill) Ilona Chevakova (även cover till Lisa) Nicole Fors Lovisa Forsell (även cover till Sofie) Reetta Korhonen (även cover till Ali) Johan Lundberg (även cover till Tim) Carl-Johan Svensson (även cover till Tim) Christian Hasselström Oskar Sternulf (även cover till Chili) Steffen Hulehøj Frederiksen (swing, även cover till Chili och danskapten) Urban Haglund (swing, även cover till Eddie) Nadin Reiness (swing, även cover till Lisa) Jonna Sandén (Swing)

7 Mia Hafrén DONNA Mia Hafrén (född 1974) är skådespelare, sångerska, regissör och pjäsförfattare. Hon utexaminerades som magister i scenkonst från Teaterhögskolan i Helsingfors Efter examen blev hon engagerad vid Åbo Svenska Teater, men forsatte som frilansare efter ett år. Många minns Mia Hafrén från TV1- serien Tahdon asia där hon hade rollen som Susanna Rouhiala. En annan minnesvärd roll var i TV2: s historiska dramaserie Hovimäki, där hon gjorde Vava Lindhof. Mia Hafrén medverkar för närvarande i MTV3:s serie Klikkaa mua. Som skådespelare har Mia jobbat för Åbo Svenska Teater, Viirus, Klockriketeatern, Q-teatteri, Lilla Teatern och Helsingin Kaupunginteatteri. Mia Hafrén är känd sångerska i a cappellagruppen FORK. Gruppen har uppträtt över hela världen. Under de tre senaste åren har de uppträtt i bl.a. Edinburgh, USA, Kuala Lumpur, Wien, Hamburg och Berlin. Mia Hafrén är också aktiv pjäsförfattare och regissör. På Svenska Teatern satte hon bl.a. upp sin egen pjäs Violagatan. Nu skall Mia spela huvudrollen Donna i MAMMA MIA! Anna Hultin RITA (Rosie i den engelska originalversionen) Anna Hultin är fast anställd skådespelare vid Svenska Teatern sedan Hon är utexaminerad skådespelare från Teaterhögskolan i Helsingfors och i början av 90-talet studerade hon Suzukimetoden för skådepelare i Japan, där hon även blev kvalificerad lärare i metoden. Anna Hultin är en erkänd karaktärsskådespelare, komedienne och musikalartist. Anna har deltagit i ett otal tv-serier, som Kotikatu, Falkenswärds möbler och Kissa vieköön. Hon har spelat huvudrollen i över tjugo pjäser på Svenska Teatern. Anna gjorde Ronja i uruppförandet av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter, Ranevskaja i Körsbärsträdgården, Hedda i Hedda Gabler. Senast såg vi Anna spela Martha i Vem är rädd för Virginia Woolf? Innan MAMMA MIA! har Anna spelat huvudrollen i tre musikaler och ledande roller i tre övriga. Maria Sid RITA Delar rollen med Anna Hultin fr.o.m. vintern Skådespelare och regissör. Känd som teater-, tv- och filmskådespelerska inom flere genrer. Marias hjärta klappar extra varmt för musikteatern. Redan från början av sin teaterbana har hon burit fram centrala roller i musikaler såsom Eliza i My Fair Lady, Pistasche i Can Can, Julie i Showboat mm. Som regissör har Maria under de senaste åren iscensatt ett antal musikteaterföreställningar, bl.a My Fair Lady, PlayMe, Strauss Läderlappen och Fighting Star. I Kristina från Duvemåla har Maria arbetat i regin med Lars Rudolfsson, likaså i Göteborgsoperans kommande iscensättning. I Sverige är Maria bioaktuell med huvudrollen som Disa i filmen Hallå Hallå. Nu filmar hon för Kay Pollacks uppföljare till Så som i himmelen. Maria ser fram emot att rocka loss i MAMMA MIA!.

8 Veera Railio TANJA Mezzosopranen Veera Railio (född 1976) är en mångsidig sångerska och musiker och hon har en bred skala av uttryck i hennes röst och tolkning. Hon är utbildad vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Sång utan gränser. är mottot. Hennes själfulla energi och sensualitet är att höras oavsett om hon sjunger musikaliskt belt, jazz, blues, pop, och även om hon använder sin klassiska soundarsenal. Veera har deltagit i ett otal musikaler och operor, allt från Les Miserables på Stadsteatern 2001 till The Full Mounty-musical på Samppalinnan kesäteatteri Veera är medlem i Teatteri Kapsäkkis kooperativ. Vallu Lukka SAM Vallu Lukka (född 1974) är sångare och musikalartist från Heinola. Han har slutfört sina studier i musikvetenskap vid Helsingfors universitet 2002, där han blev magister. Lukka medverkar för tillfället i West Side Story på Lahden Kaupunginteatteri och han gjorde huvudrollen i Turun Kaupunginteatteris uppsättning av Thorin Vasara. Han är också aktiv i ett coverband som heter Groove President. Kristofer Möller BILL Kristofer Möller (född 1968) utexaminerades från Teaterhögskolan i Helsingfors 1991, där han studerat vid den svenska institutionen för skådespelarkonst. Han har arbetat vid de flesta svenskspråkiga teatrarna i Finland, bl.a Viirus, Lilla Teatern, Klockriketeatern, Wasa Teater, Sirius Teatern. På Svenska Teatern i Helsingfors har han varit anställd sedan Kristofer har varit medlem i improvisationsteatern Stjärnfall sedan Han har medverkat även musikaliskt i många uppsättningar, men rollen som Bill i MAMMA MIA! är hans första musikalroll. Riko Eklundh HARRY Riko Eklundh (född 1965) blev färdig från Teaterhögskolan i Helsingfors 1989 och firar därmed detta år sitt 25 årsjubileum som artist. Han har jobbat framförallt på Svenska Teatern men även på Teater Viirus, Lilla Teatern, Åbo Svenska Teater och Wasa Teater. Viktigare musikalroller: Seymour i Lilla Skräckaffären, Motel i Spelman på taket, Kamsa i Pojken Blå, Albin/Zaza i La cage aux Folles, Konferncieren/MC i Cabaret. Viktigare talroller: Huvudrollerna i Amadeus, Topelius, Peer Gynt, Violagatan, Den dansande prästen, Kontrakt med Gud. Dessutom har han medverkat i ett tiotal TV-serier och filmer, (bl.a 16, Hovimäki, Framom främsta linjen) jobbat med radio, dokumentärer, som konferencier och sångsolist framförallt i samarbete med olika körer och orkestrar.

9 Lineah Svärd SOFIE Lineah Svärd (född 1987) är utexaminerad från Balettakademien i Göteborg (musikallinjen), Performing Arts School, Complete Vocal Technique, Studio Meisner. Hon har trots sina unga år redan hunnit medverka i flera större uppsättningar: Huvudrollen i Värmlänningarna på Värmlandsteatern, Hair på Ballettakedemien som sångerska och i Göteborgsoperans Jultradition. Hon har även varit med och skapat, samt medverkat i It s beginning to look a lot like Christmas på Wermland Opera. För närvarande arbetar Lineah som teamleader och sångerska för produktionsbolaget Trond & Trond. Rollen som Sofie blir Lineahs första riktigt stora roll i en musikal på en nationalscen. Katariina Lantto ALI Katariina Lantto (född 1984) är utbildad magister i pedagogik. Hon har arbetat som klasskärare sedan Senare har hon åter tagit upp studier inom musik och teater. Sedan 2012 studerar Katariina vid musikteaterlinjen i Lahtis Yrkeshögskola. Hon har jobbat mångsidigt inom teater och dans. Bland annat improvisationsteater, stand-up, körsång och som professionell dansare i bland annat Peter Pan-musikalen på Salon Teatteri och i Prinsessa på Työväen Teatteri (Tampereen Työväen Teatteri). Som skådespelare har Katariina medverkat i ett tjugotal roller i mindre teatergrupper och för YLE radioteater. Rollen som Ali blir Katariinas debut på en stor teaterscen i Finland. Tara Toya LISA Tara Toya (född 1992) är utexaminerad från Performing Arts School i Göteborg Hon debuterade på musikalscenen 2001 i Musikalen HONK på Nørrebros Teater i Köpenhamn och har sedan dess hunnit medverka i ytterligare fem musikaler i Danmark. Tara har femton års erfarenhet av dubbning. Hon har dubbat för biofilmer, TV och PC-spel. Tara har även gjort reklamfilmer, musikvideor och medverkat i TV-serier som Hotellet och julkalendern Pyrus. Rollen som Lisa blir hennes första stora roll i en musikal på en nationalscen.

10 Anton Häggblom TIM (Sky i den engelska originalversionen) Anton Häggblom (född 1984) är utexaminerad skådespelare från Teaterhögskolan i Helsingfors och musikalartist från Musikalakademien i Umeå. Senast vi såg Anton Häggblom i Finland var i Åbo Svenska Teaters uppsättning av Les Misérables och i monologen Inte mer än fullt, tack! om alkoholism som han senare turnerade runt med på gymnasieskolor i Finland. Anton är numera bosatt i Sverige där han i höstas medverkade i och regisserade den just nu i Sverige turnerande musikalen Grease. Anton är en mångsidig artist och anlitas också som sångare av bl.a. Marinens musikkår, med vilken han turnerade med Frank Sinatra Show. Den hade han premiär med pjäsen Allt för många stjärnor på Play House Teater i Stockholm. Markku Haussila CHILI (Pepper i den engelska originalversionen) Markku Haussila (född 1986) är en finsk dansare, sångare, skådespelare och koreograf. Haussila utexaminerades som dansare vid Nationaloperans balettskola i Helsingfors. Under tog han guldmedalj i jazzdans-vm i Boston och New York och guld i modern dans i New York World Cup. Haussila har medverkat i ett otal musikaler, bl.a. Saturday Night Fever på UIT och SPIN på Svenska Teatern. På Helsingfors stadsteater medverkade Markku i Lainahöyhenissä (La Cage aux Folles), Cats, High School Musical och Wicked. Han har även varit bakgrundssångare till många kända artister. Sedan 2012 är han anställd vid Lahtis stadsteater där han gjort Hair och för tillfället West Side Story. Markku har även varit koreograf åt artister som Anna Abreu och Laura Voutilainen samt konståkaren Kiira Korpi. Johnny Johansson EDDIE Johnny Johansson (född 1982) är utbildad musikalartist från Performing Arts School i Göteborg och dansare från Broadway Dance Center i New York. Han har medverkat i åtskilliga musikaler genom åren. Johnny deltog även i uppsättningen av MAMMA MIA! i Århus. Han medverkade som dansare i Melodifestivalen Han har även spelat teater, bl.a. som polisen Kling och tjuven Blom i Pippi Långstrump, Kapten Krok i Peter Pan, Jonatan i Bröderna Lejonhjärta. Johnny Johansson är även bekant ur tv-serien Torka aldrig tårar utan handskar. I höstas medverkade han i West Side Story på Nöjesteatern i Malmö och för tillfället skriver Johnny manus och gör koreografi för en ny säsong av barnprogrammet Fixa showen för Sveriges Television.

11 Konstnärligt team Vi gjorde originalversionen av MAMMA MIA! Benny Andersson Musik och sångtexter Göran Bror Benny Andersson. Född 16 december 1946 i Stockholm tog han dragspelslektioner av sin far och farfar Medlem i Hep Stars, Sveriges mest populära rockband på 1960-talet. Under denna tid började han komponera musik. Sunny Girl och Wedding var två stora hits med Hep Stars ABBA komponerade han musiken (tillsammans med Björn Ulvaeus och textförfattaren Tim Rice) för musikalen Chess inledde Benny sitt samarbete med Orsa Spelmän. Hittills har bandet spelat in tre album som är djupt rotade i den svenska folkmusiksjälen: Klinga mina klockor, November 1989 och Fiolen Min. Detta samarbete ledde år 2001 till bildandet av Benny Anderssons Orkester, ett sextonmannaband med vokalisterna Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Hittills har BAO givit ut tre cd-album och turerat under flera somrar komponerade Benny musiken till Kristina från Duvemåla, som fick premiär i oktober 1995 i Malmö. Den 28 februari 2012 hade musikalen framgångsrikt premiär på Svenska Teatern i Helsingfors i en ny omarbetad form utmärktes Benny med professorstitel från den svenska regeringen. År 2007 blev Benny invald i den Kungliga Musikaliska Akademien. Han utsågs i april 2008 till hedersdoktor vid Stockholms universitets humanistiska fakultet och i augusti 2012 utnämndes han till hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet. Benny Andersson är gift med den före detta tv-producenten Mona Nörklit. De har ett barn, Ludvig Andersson. Benny Andersson har också två barn från ett tidigare äktenskap, Peter Grönvall och Helene Odedal. Han har fem barnbarn: Charlie, Felix, Fabian, Malin och Viola.

12 Konstnärligt team Vi gjorde originalversionen av MAMMA MIA! Björn Ulvaeus Musik och sångtexter Björn Kristian Ulvaeus föddes i Göteborg den 25 april När han var sex år gammal flyttade familjen till den lilla staden Västervik, där han sedan växte upp. I mitten av femtiotalet blev Björn förtjust i rock n roll och skiffle. I början av sextiotalet var han en av medlemmarna i en folkgrupp som kallades West Bay Singers. År 1963 deltog de i en talangjakt arrangerad av Sveriges Radio. Detta ledde till att låtskrivaren och förläggaren Stig Stickan Anderson och hans kollega Bengt Bernhag upptäckte Ulvaeus. De hade nyligen startat ett skivbolag som hette Polar Music. Bandet fick det nya namnet Hootenanny Singers och de blev snabbt en av Sveriges mest populära grupper på sextiotalet. År 1966 träffade Björn en medlem av Sveriges främsta popgrupp, The Hep Stars. Det var Benny Andersson. Det skulle inte dröja länge innan de skrev sin första låt tillsammans, Isn t It Easy To Say. Björn spelade in ett par solosinglar i slutet av sextiotalet, men började samtidigt koncentrera sig mer på sitt samarbete med Benny Andersson. År 1970 började de två att ge ut skivor som en duo och iscensatte även en cabaret show tillsammans med sina fästmör Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad. Den 6 juli 1971 gifte sig Björn och Agnetha. Från 1972 och ett decennium framåt upptog arbetet med ABBA all tid började Björn och Benny skriva på musikalen Chess tillsammans med textförfattaren Tim Rice. Ett album med musiken släpptes hösten 1984 och i maj 1986 hade musikalen premiär i Londons West End. År 1988 fick Chess premiär på Broadway. En omarbetad version av musikalen såg dagens ljus på Cirkus i Stockholm beslöt Björn och Benny att skriva en ny musikal. Den här gången ville de skriva enbart på svenska och de valde författaren Vilhelm Mobergs utvandrarepos som utgångspunkt för sitt arbete. Musikalen Kristina från Duvemåla hade urpremiär i oktober Den gick under tre och ett halvt år på teatrar i Malmö, Göteborg och Stockholm hade musikalen premiär på Svenska Teatern i Helsingfors. Björn har engagerat sig starkt i iscensättningen av MAMMA MIA!. Musikalen hade urpremiär i London i april 1999 och har sedan dess satts upp över hela världen. Filmen MAMMA MIA! fick premiär Nyligen har Björn engagerat sig i ABBA The Muceum som öppnade sina portar i maj 2013 i Stockholm. SUOMEKSI mamma-mia.fi

13 Konstnärligt team Vi gjorde originalversionen av MAMMA MIA! Judy Craymer Producent Judy Craymer tog examen från Guildhall School of Music 1977 och har sedan dess arbetat mycket inom teater-, film-, tv- och musikindustrin. Judy fick idén till MAMMA MIA! och 1996 bildade hon Littlestar Services Limited med Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Richard East för att producera musikalen i London. Sedan dess har hon producerat 39 produktioner av MAMMA MIA! på 14 språk världen över. År 2002 utmärktes Judy med en Woman of the Year Award som ett erkännande för hennes internationella framgångar med MAMMA MIA!. I Drottningens utmärkelselista Queen s birthday honors list för 2007 tilldelades hon en MBE för hennes bidrag till musikindustrin. Under 2008 producerade Judy MAMMA MIA! THE MOVIE, med bland annat Meryl Streep och Pierce Brosnan. Filmen blev den mest framgångsrika musikalfilmen någonsin över hela världen. Samma år tilldelades hon Women in Film ITV Achievement of the Year Award. MAMMA MIA! THE MOVIE var även nominerad till en Golden Globe för bästa film musikal eller komedi, en BAFTA för Outstanding Brittish film, och Judy var personligen nominerad av BAFTA för Carl Foreman Award för Special Achievement. Under 2010 erhöll Judy ett pris för sin humanitära insats i Breast Cancer Research Foundation. Hon fick priset för sitt engagemang för att öka medvetenheten om bröstcancer och forskningsfinansiering runt om i världen. Detta gjorde hon genom MAMMA MIA! och genom försäljning av en speciellt designad Rock Chick Supremo T-shirt. Tack vare sin passion för hästar och hästhoppning, blev Judy ombedd att vara en ambassadör för British Showjumping. Hon är stolt över att stödja det brittiska laget. Judy är också producent för VIVA FOREVER! som är en musikal baserad på låtar av The Spice Girls. Catherine Johnson Manus TEATER: Rag Doll, Renegades, Suspension (Bristol Old Vic), Too Much Too Young (Bristol Old Vic and London Bubble), Boys Mean Business, Dead Sheep, Little Baby Nothing (Bush Theatre, London), Shang-a-Lang (Bush Theatre and national tour) och MAMMA MIA! (worldwide). Through the Wire och Letter To Lacey för NT/Shell Connections. KREATIV KONSULT för ABBA The Museum, Stockholm. TV: Casualty, Byker Grove, Love Hurts, Gold, Linda Green. ORIGINAL SCREENPLAYS: Rag Doll och Where s Willy? (HTV) och Sin Bin (BBC), serien Love in the 21st Century (Channel 4), Dappers (BBC3). UTMÄRKELSER: Catherine vann The Bristol Old Vic/HTV Playwrighting Award, Thames Television s Writer-in-Residence Award och Thames Television s Best Play Award och hon nominerades 2002 till en Tony Award för Best Musical Book för manuset till MAMMA MIA! FILM: Catherine har skrivit manuset till MAMMA MIA! THE MOVIE som hade premiär i juli 2008.

14 Konstnärligt team Vi gjorde originalversionen av MAMMA MIA! Phyllida Lloyd Regissör FILM: MAMMA MIA! THE MOVIE (Universal Pictures / Playtone / Littlestars Productions), The Iron Lady (Pathé Films), Gloriana: A Film (TV) (Illuminations Films). TEATRARNA I LONDON: Six Degrees of Separation, Hysteria, Wild East (Royal Court), The Threepenny Opera, Boston Marriage (Donmar Warehouse), Mary Stuart (Donmar Warehouse, Apollo och Broadway år 2009), The Way of the World, Perikles, What The Butler Saw, The Prime of Miss Jean Brodie, The Duchess of Malfi (Royal National Theatre), Artists and Admirers, The Virtuoso (Royal Shakespeare Company), MAMMA MIA! (London, Broadway och worldwide). OPERA I EUROPA: La Bohème, Medea, Carmen, L Etoile, Gloriana, Albert Herring, Peter Grimes (Opera North), Macbeth (Paris och Royal Opera House, London), The Handmaid s Tale (Köpenhamn, English National Opera och Toronto), The Carmelites, Verdi Requiem, Rhinegold, Valkyrie, Siegfried och Twilight of the Gods (English National Opera). UTMÄRKELSER: Phyllida fick en Emmy för filmen Gloriana och en internationell Emmy, en FIPA d Or och The Royal Philharmonic Society Award. Hon vann South Bank Show Award för både Mary Stuart (2005) och Peter Grimes (2006). Phyllida var 2006 Cameron Mackintosh gästprofessor i drama vid universitetet i Oxford. År 2009 var hon nominerad till en Tony Award för Mary Stuart och hedrades av Drottningen med en CBE (Brittisk imperieorder) för hennes arbete med drama. Anthony Van Laast Koreograf Anthony Van Laast är utbildad vid London School of Contemporary Dance, senare anställdes han där som både artist och koreograf. TEATER: Sister Act, Bombay Dreams (London och Broadway - Tony Award nominering), Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (worldwide Laurence Olivier award nomination, Dramalogue award); Jesus Christ Superstar (UK och Broadway); Song & Dance (worldwide Green Room award, Australia); Hair (Old Vic. Olivier Nomination). Han har gjort shower för flera artister bl.a. Mika, Kate Bush, Sarah Brightman och Barry Humphries (Dame Edna) och i Las Vegas, Michael Crawford och Siegfried and Roy. REGI: Creative Director för Batman Live World Arena Tour FILMER: Never Say Never Again, Excalibur, Hope and Glory, MAMMA MIA! THE MOVIE och The Half-Blood Prince. Under 1999 tilldelades Anthony Van Laast MBE (Brittisk imperieorder) för tjänster för dans och koreografi.

15 Konstnärligt team Vi gjorde originalversionen av MAMMA MIA! Mark Thompson Produktionsdesigner (visuell design) NATIONAL THEATRE: London Assurance, England People Very Nice, Rose Tattoo, The Alchemist, Once in a Lifetime, Henry IV Parts 1 & 2, The Duchess of Malfi, Life x 3, The Wind in the Willows, The Madness of George III, Arcadia, Pericles, What the Butler Saw och The Day I Stood Still. ARBETEN PÅ ANDRA TEATRAR: The Children s Hour (Comedy), La Bete (Comedy och Broadway), God Of Carnage (Gielgud och Broadway), Female Of The Species (Vaudeville), And Then There Were None (Gielgud), Bombay Dreams (London och Broadway), The Lady in the Van (Queen s), Follies (New York, set only), Doctor Dolittle and Blast! (Apollo, Hammersmith). FÖR RSC: Hamlet, Measure for Measure, The Wizard of Oz, Much Ado About Nothing, The Comedy of Errors och The Unexpected Man. FÖR ROYAL COURT: Tribes, Piano/Forte, The Woman Before, Wild East, Mouth to Mouth, Six Degrees of Separation, Hysteria, The Kitchen och Never Land. FÖR DONMAR: Twelfth Night, Uncle Vanya (endast dräkter), The Blue Room, Insignificance, Company (also Albery) och The Front Page. FÖR ALMEIDA: Rope, Volpone, Betrayal, Party Time och Butterfly Kiss. ANDRA TEATRAR: Art, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat och Shadowlands. OPERA: The Mikado (Lyric Chicago), Carmen (Paris), Macbeth (Met NYC), Peter Grimes (Opera North), Ariadne auf Naxos (Salzburg), Il Viaggio a Reims (ROH), Hansel and Gretel (Sydney), Queen of Spades (Met NYC) och Montag aus licht (dräkter, Milano). BALETT: Don Quixote (Royal Ballet). FILM: Kostymdesign för The Madness of King George

16 Konstnärligt team Vi gjorde originalversionen av MAMMA MIA! Howard Harrison Ljusdesigner AKTUELLA OCH TIDIGARE ARBETEN: Mary Poppins (Broadway/Australien/Holland); MAMMA MIA! (London/Broadway och Worldwide); Abigail s Party (Menier Chocolate Factory och West End); The Way of the World (Chichester Festival Theatre); Lady Windermere s Fan (Royal Exchange); The Bomb (Tricycle); Anna Christie (Donmar); Playboy of the Western World (Old Vic); Die Fledermaus (Welsh National Opera); Romeo and Juliet (Royal Shakespeare Company); Strictly Gershwin och Swan Lake (English National Ballet at the Royal Albert Hall); Earthquakes in London (National Theatre); Me and My Girl (Crucible Sheffield); Macbeth (West End/Broadway); Tom Stoppard s Rock N Roll (Royal Court/West End/Broadway); Creditors (Donmar och New York); King Lear (Liverpool och Young Vic); Inherit the Wind, Complicit (Old Vic); Butley, Backbeat, Love Story, Glengarry Glenn Ross, Love Song, Guys & Dolls, Ragtime, Donkey s Years och Heroes (All West End); Love Story, The Music Man, Hay Fever och The Circle (Chichester Festival Theatre); In A Dark Dark House, The Last Days Of Judas Iscariot (Almeida) och Matthew Bourne s Nutcracker! och Edward Scissorhands för Sadler s Wells och på turné i Storbrittanien och USA. Nominerad för Olivier Awards 2012 för sitt arbete med Anna Christie på Donmar. Howard mottog priset The Laurence Olivier Award för Best Lighting Designer Han har två gånger nominerats till Broadway s Tony Awards för Mary Poppins och Macbeth. Andrew Bruce Ljuddesigner Andrew började sin teaterkarriär vid Glyndebourne Festival Opera 1968 och utsågs till chef för ljud på Royal Opera House Ett år senare var han med och grundade Autograph Sound Recording, ett ledande brittiskt företag inom ljuddesign och utrustningsuthyrning, nu ansvarig för ett flertal produktioner världen över. Han var associate designer på flera betydande brittiska musikteatrar som Evita, Cats och Starlight Express. ORIGINAL LJUDDESIGN: Song and Dance, Abbacadabra, Little Me, Les Misèrables, Chess, Follies, Into the Woods, The Card, Miss Saigon, Children of Eden, City of Angels, Martin Guerre, The Fix, The Witches of Eastwick, The Secret Garden, Alice in Wonderland, MAMMA MIA!, Sweeney Todd, Chitty Chitty Bang Bang, Mary Poppins. Bland hans senaste arbeten märks Seven Deadly Sins, Isadora och Alice s Adventures in Wonderland för The Royal Ballet och Mother Courage and her Children för the National Theatre.

17 Konstnärligt team Vi gjorde originalversionen av MAMMA MIA! Bobby Aitken Ljuddesigner Bobby har jobbat med ljuddesign för teater i över tjugo år i hela Storbrittanien och i resten av världen. Han stod för ljuddesignen i öppningsseremonin och avslutningsseremonin av Olympiaden i London TEATER: Ghost (London/Broadway), MAMMA MIA! (worldwide), Grease (London/UK tour), Dirty Dancing (worldwide), Lennon (Broadway), We Will Rock You (Worldwide), Blast! (London, U.S.), Return To The Forbidden Planet (worldwide), Five Guys Named Moe, Which Witch?, Metropolis, Pete Townshend s The Iron Man, In The Midnight Hour, High Society, Time, A Saint She Ain t, The Best Of Times, Soul Train, The Fix, The Beggar s Opera och Bartholomew Fair (RSC). Utöver detta har han jobbat i ett otal föreställningar runt om i Storbrittanien. OPERA: Carmen, Madame Butterfly, Aïda, Cavalleria Rustican and I Pagliacci, Tosca och La Bohème. UTMÄRKELSER: Vann Helpmann Award for Best Sound Design år 2005 för den australiensiska produktionen av We Will Rock You.

18 Konstnärligt team Vi gjorde originalversionen av MAMMA MIA! Martin Koch Musikalisk ledning, med tillägg och arrangemang Martin är utbildad vid Royal College of Music och nu driver han ett framgångsrikt musikproduktionsföretag och inspelningsstudio med Nick Gilpin, som har gjort ett otal TV-, album- och DVD-projekt. Han vann en Tony Award och Drama Desk Award för Billy Elliot och var Grammynominerad för MAMMA MIA! I över fjorton år var han musikalisk ledare för Cameron Mackintosh där han jobbade med bland annat Les Misérables, Miss Saigon, Cats och Oliver!. Det senaste han gjort för Cameron Mackintosh är MAMMA MIA! och Billy Elliot. Martins orkestreringar inkluderar Just So, Moby Dick, MAMMA MIA! (Tony Award nominering), Jerry Springer The Opera, Billy Elliot (Tony Award & Drama Desk Awards), Bad Girls, Desperately Seeking Susan, Kombat Opera och många operor för BBC TV, Paparazzi och Cattle Call, två baletter av Richard Thomas och Shoes på Sadler s Wells. Han har spelat in över trettio album inklusive Les Misérables (original cast album och symfonisk inspelning), Miss Saigon, Oliver!, Hey! Mr Producent, MAMMA MIA! (Grammy nominering), Jerry Springer The Opera, Billy Elliot, Bad Girls, John Barrowman The Album och Shoes. Han har varit musikalisk ledare för BBC for the Royal Variety Performances och Sports Personality of the Year i över tio år och komponerat, orkestrerat och lett musiken för Commonwealth Games Glasgow 2010 handover Delhi. Martin var Music Supervisor för fyra ceremonier i Olympiaden i London Samt Music Director och Composer för Paralympic Opening Ceremony i London Richard East Producent Richard är producent för MAMMA MIA! och han har varit med sedan starten. En Tonynominering. Han har arbetat i underhållningsbranschen i 35 år i Australien, London och USA.

19 Konstnärligt team Vi gör MAMMA MIA! i Helsingfors Paul Garrington International Associate Director Paul har iscensatt produktionerna av MAMMA MIA! i Tyskland, Ryssland, Holland, Sverige, Spanien, Korea och Japan, alla på de lokala språken samt English International Tour. Nyligen regisserade han Joseph i Holland och Dirty Dancing, som för tillfället spelas i Tyskland, Storbritannien, Holland och USA. Andra produktioner Paul regisserat är Dancing Shadows i Korea och ett åtskilligt antal pjäser i London; Picasso s Women, Take the Fire, Broken Journey, Anyroad, The Lifeblood och A Midsummer Night s Dream. Han har haft en långt samarbete med Royal Shakespeare Company. För dem regisserade han La Nuit de Valognes i Stratford och han arbetar även som associate director för Peter Hall och Adrian Noble. På West End har han arbetat med Andrew Lloyd Webber i Whistle Down the Wind och för The Pet Shop Boys med föreställningen Closer to Heaven. Bland utnämningarna kan nämnas Guldmasken för MAMMA MIA! i Sverige och en Tony-award för Dancing Shadows i Korea. Nichola Treherne Associate Choreographer KOREOGRAFI/MUSIKALISK ISCENSÄTTNING: Associate Creative Director (assisterande regissör) och iscensättning av Batman Live (World Arena Tour), koreograf för La Cage Aux Folles (Holland), Company (Jerwood Vanbrugh Theatre, RADA) High School Musical (Holland) vinnare av Stichling Award för bästa koreografi, iscensättning av Dirty Dancing (Hamburg), Associate Choreographer för MAMMA MIA! (i hela världen och film), Burn the Floor (världsturné), Sarah Brightmans världsturné, Bombay Dreams (Apollo Victoria, London), Whistle Down the Wind (Aldwych Theatre i London), Grease (Skandinavien), Jesus Christ Superstar (UK tour), Shall We Dance (Oslo), Carmen Jones (Tyskland), Hair (Old Vic, London), koreograf till Model Girl (Greenwich Theatre, London), Romeo och Julia (Chichester), The Music of Andrew Lloyd Webber (Sudeley slott Gloucestershire, Kiev, Ukraina), Yusopov (Sydmonton Festival). REGI: Regissör/koreograf Moonshadow (Yusufs I ll Take My Time turné i Storbritannien), Associate director/choreographer Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (London Palladium och Adelphi Theatre, London), regissör/koreograf Chess (Oslo), regissör/ iscensättning Fame (Oslo), assisterande regissör By Jeeves (London), artistic supervisor Starlight Express (London/Japan).

20 Konstnärligt team Vi gör MAMMA MIA! i Helsingfors Seann Alderking Associate Musical Supervisor Seann Alderking studerade piano och cembalo vid Yehudi Menuhin School och Juilliard School i New York. Han arbetar för närvarande som Musical supervisor, orchestrator and editor och han upprätthåller fortfarande sin solopianokarriär. MUSIKTEATER: Candide (Menier Chocolate Factory), Follies (Opéra de Toulon), Silent Night (Cincinnati Opera), Into the Woods (Théâtre du Châtelet), Finding Neverland (Leicester Curve), Porgy & Bess (Cincinnati Opera), Sondheim at 80 (BBC Proms/ TV), Love Never Dies (Adelphi Theatre), The Wizard of Oz (London Workshops), Les Misérables (Paris, Montréal, São Paulo, Mexico City, Antwerp, US National Tour, 10th Anniversary Concert), MAMMA MIA! (Shanghai, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Essen, Oslo, Köpenhamn, Madrid, Utrecht, Antwerpen, NL National Tour), Marguerite (Theatre Royal Haymarket, Tokyo), Rebecca (Vienna, London Workshops), Miss Saigon (Toronto), Show Boat (Prince Edward Theatre, Royal Albert Hall), Napoleon (Shaftesbury Theatre), Oliver! (Amsterdam, NL National Tour), Martin Guerre (Prince Edward Theatre, West Yorkshire Playhouse), Hey! Mr. Producer (Lyceum Theatre/DVD), An Enchanted Evening (Drury Lane/BBC/DVD), Carousel (Royal Festival Hall/BBC), Oklahoma! (BBC Proms/TV), CYMRU for the World (Wales Millennium Centre/BBC TV) ORKESTRERING: Marguerite (Theatre Royal Haymarket, Japan National Tours), orkestrering för turnéversionen av Les Misérables (US och UK National Tours) och Miss Saigon (USA:s och Storbritanniens nationella turnéversioner, Köpenhamn, Oslo), transkription av Stravinsky s Rites of Spring för fyra pianon och percussion (Fear No Music), Assistent till Jonathan Tunick (Martin Guerre), kollaboration med Claude-Michel Schönberg till Miss Saigon Rhapsody for Piano and Orchestra (framförd av Bournemouth Symphony, BBC Concert Orchestra, Singapore Symphony and Seattle Symphony, CD), Showtime at the Stadium (Cardiff Millennium Stadium/BBC TV), CYMRU for the World (Wales Millennium Centre/BBC TV), Sondheim at 80 (BBC Proms/TV) FILM/TV: Sweeney Todd (Tim Burton, regi), The Little Prince (BBC TV) INSPELNINGAR: Forever (Diana Damrau), Vivid (music by Bruce Stark), Man of La Mancha (Covent Garden Festival/Jay Records), BBC, First Night, Vereinigte Buehnen Wien, Tréma, Tring, XLNT Records EDITERING: Kiss Me, Kate (critical edition), West Side Story (full score and piano reduction), Showtime at the Stadium (Cardiff Millennium Stadium/BBC TV), CYMRU for the World (Wales Millennium Centre/BBC TV), Richard Rodgers Centenary Gala (Theatre Royal, Drury Lane)

Time/Life #169 Våren 2013 WITH TONY NYTT THE

Time/Life #169 Våren 2013 WITH TONY NYTT THE Time/Life #169 Våren 2013 NYTT ARTIKLAR THE WITH TONY BEATLES SHERIDAN Tony Sheridan har lämnat oss Beatles musik 50 år del 3 Staffan Olander om 50 år med The Beatles del 1 Sir George Martin hedersdoktor

Läs mer

58 intervju. om opera. och balett. 46 pierrette. 14 storslaget, 56 soundwalk, 60 restaurang, 65 biljetter, Är opera och. rum i The Telegraph.

58 intervju. om opera. och balett. 46 pierrette. 14 storslaget, 56 soundwalk, 60 restaurang, 65 biljetter, Är opera och. rum i The Telegraph. 2 3 projektledning Thomas Wickell, WonderBrand AB texter Catarina Ek, Sofia Samuelsson, WonderBrand AB artiklar Petra Carlsson Thyrvin, WonderBrand AB affischbilder Magnus Bergström, Cesare Righetti, Stjernfeldt

Läs mer

Innerligt, innovativt & prisbelönt

Innerligt, innovativt & prisbelönt UPPSALA KONSERT & KONGRESS PROGRAM nr 02/2014 årgång 8 Innerligt, innovativt & prisbelönt En konserthöst med allt du kan önska dig och lite till Ana Moura 31/10 Fadons förnyare Elvis Costello 4/10 I en

Läs mer

Musik TeaTer Dans P r o g r a M T i D n i n g s M å l a n D s M u s i k & T e a T e r 2 0 1 3-2 0 1 4

Musik TeaTer Dans P r o g r a M T i D n i n g s M å l a n D s M u s i k & T e a T e r 2 0 1 3-2 0 1 4 Musik Teater Dans Programtidning smålands musik & teater 2013-2014 Färgstarkt och fullt av liv! Färgen orange som pryder Spiras fasad representerar livskraft. Genom scenkonst kan du få möta denna kraft,

Läs mer

KITTY JUTBRING om sex, ÅttiotaL & pinsamheter. centralens magasin nr 4 oktober 2008 IN FLAMES MÖT STANS MESTA ROCKEXPORT

KITTY JUTBRING om sex, ÅttiotaL & pinsamheter. centralens magasin nr 4 oktober 2008 IN FLAMES MÖT STANS MESTA ROCKEXPORT centralens magasin nr 4 oktober 2008 IN FLAMES MÖT STANS MESTA ROCKEXPORT mary poppins på operan FrÅn idé till musikal KITTY JUTBRING om sex, ÅttiotaL & pinsamheter RESDAGS SURFA PÅ DOLLARVÅGEN! FiLm,

Läs mer

2 E n t E r t a i n p r E s E n t E r a r artistprogram 2013

2 E n t E r t a i n p r E s E n t E r a r artistprogram 2013 2Entertain presenterar artistprogram 2013 2Entertain Artist Uffe Andersson 0346-71 47 05 Pelle Berglund 08-545 657 50 Johanna Karlsson 031-733 67 03 Leif Gabrielsson 031-733 67 10 Magnus Svensson 08-545

Läs mer

MALMÖ OPERA AMERICAN IDIOT K VARTETT GENERALPROGR AM 2014/15

MALMÖ OPERA AMERICAN IDIOT K VARTETT GENERALPROGR AM 2014/15 MALMÖ OPERA GENERALPROGR AM 2014/15 AMERICAN IDIOT SAMHÄLLSKRITISK ROCKMUSIK AL ZJIVAGO MED SANNA NIELSEN K VARTETT ERNMAN I SEXUELLT MAKTSPEL JUBILEUM 70 ÅR AIDA HANS OCH GRETA Double take ARBETSKLÄDER

Läs mer

VI VILL GE DIG EN UPPLEVELSE DU ALDRIG SKA GLÖMMA

VI VILL GE DIG EN UPPLEVELSE DU ALDRIG SKA GLÖMMA DET ÄR VI SOM SKAPAR ELEKTRA I UMEÅ 2014 KONSTNÄRLIGT TEAM Dirigent Rumon Gamba Regi och konstnärligt koncept La Fura dels Baus, Carlus Padrissa Biträdande regissör Esteban Muñoz Koreograf Mireia Romero

Läs mer

John Legend. Pharoahe Monch Albert Hammond Jr The Colombos The Roots

John Legend. Pharoahe Monch Albert Hammond Jr The Colombos The Roots Nummer 10 2006 Sveriges största musiktidning John Legend Pharoahe Monch Albert Hammond Jr The Colombos The Roots Redshape Tor The Go! Team Goose Consequences Moneybrother Asha Ali Mr Noface Rico Won Samuraj

Läs mer

2009/03 LIFETIME ACHIEVEMENT ROBERT BROBERG SPECIALNUMMER!

2009/03 LIFETIME ACHIEVEMENT ROBERT BROBERG SPECIALNUMMER! 2009/03 NyheterfrånSMFF LIFETIME ACHIEVEMENT ROBERT BROBERG SPECIALNUMMER! VÄLKOMMEN TILL 2009/03 VÄLKOMMEN TILL MUSIKFÖRLÄGGARNAS PRIS! 3 GALANS VÄRD: OLA HÅKANSSON 4 LIFETIME ACHIEVEMENT: ROBERT BROBERG

Läs mer

Vader Hardcore Superstar 30 Seconds to Mars Kano

Vader Hardcore Superstar 30 Seconds to Mars Kano Nummer 9 2005 Sveriges största musiktidning Vader Hardcore Superstar 30 Seconds to Mars Kano Randy Katie Melua Primal Fear The Greenhornes Mattafix Ola Bergman Pelle Carlberg I m from Barcelona High Heeled

Läs mer

Nummer 6 2004 Sveriges största musiktidning. The Plan Kristofer Åström Apparat Kasabian Brandy. Stina. Nordenstam

Nummer 6 2004 Sveriges största musiktidning. The Plan Kristofer Åström Apparat Kasabian Brandy. Stina. Nordenstam Nummer 6 2004 Sveriges största musiktidning The Plan Kristofer Åström Apparat Kasabian Brandy Stina Nordenstam Groove 6 2004 Tre frågor Stefan Sundström sidan 4 Gubb sidan 4 Justin utkädd till ärtskida

Läs mer

Artist: Edna Hinnerson. Ystad Sweden Jazz Festival 5 år! Ystad Sweden Jazz Festival celebrates 5 years!

Artist: Edna Hinnerson. Ystad Sweden Jazz Festival 5 år! Ystad Sweden Jazz Festival celebrates 5 years! Artist: Edna Hinnerson Ystad Sweden Jazz Festival 5 år! Ystad Sweden Jazz Festival celebrates 5 years! Konsert / Concerts Konsert / Concerts Tid Time Plats Venue Artist Ordinarie Standard Jazzkort Jazz

Läs mer

Kapten. +Fun. Charles Bradley Anna von Hausswolff Friends Holograms. bästa betygsättarna. Exklusiv intervju med: Ny temaserie!

Kapten. +Fun. Charles Bradley Anna von Hausswolff Friends Holograms. bästa betygsättarna. Exklusiv intervju med: Ny temaserie! Allt om musik juli 2012 gratis Exklusiv intervju med: Kapten RÖD Publiken är de bästa betygsättarna BLOC PARTY Rykten, lögner och storstadshets SCISSOR SISTERS Vi är fortfarande världens bästa popband

Läs mer

LONDON BLADET. Jessica Thorell på Donmar Warehouse. Krister Henriksson trollband Sweorna. Svenskt surdegsbröd till Shoreditch

LONDON BLADET. Jessica Thorell på Donmar Warehouse. Krister Henriksson trollband Sweorna. Svenskt surdegsbröd till Shoreditch BLADET LONDON Årgång 24 Nr 1 Vår/Sommar 2013 www.swea.org/london Jessica Thorell på Donmar Warehouse Möt tre London-Sweor på deras favoritställen Krister Henriksson trollband Sweorna Vi hade kunnat lyssna

Läs mer

LONDON BLADET. Jessica Thorell på Donmar Warehouse. Krister Henriksson trollband Sweorna. Svenskt surdegsbröd till Shoreditch

LONDON BLADET. Jessica Thorell på Donmar Warehouse. Krister Henriksson trollband Sweorna. Svenskt surdegsbröd till Shoreditch BLADET LONDON Årgång 24 Nr 1 Vår/Sommar 2013 www.swea.org/london Jessica Thorell på Donmar Warehouse Möt tre London-Sweor på deras favoritställen Krister Henriksson trollband Sweorna Vi hade kunnat lyssna

Läs mer

DET HÄNDER WADKÖPING. Västsverig HÅRDA BUD I. Sid. 33 49 SIDOR OM NÖJE LEDIN PÅ LISEBERG CABARET VASS

DET HÄNDER WADKÖPING. Västsverig HÅRDA BUD I. Sid. 33 49 SIDOR OM NÖJE LEDIN PÅ LISEBERG CABARET VASS augusti/september 2015 GRATIS-FREE-KOSTENLOS DET HÄNDER EVENEMANGSMAGASIN FÖR GÖTEBORG & VÄSTSVERIGE AUG/SEPT 2015 52 SIDOR OM NÖJE HÅRDA BUD I WADKÖPING Västsverig SHOPPING - NÖJE - KULTUR Sid. 33 49

Läs mer

Monster Magnet Einstürzende Neubauten Nicolai Dunger Mexikansk electro

Monster Magnet Einstürzende Neubauten Nicolai Dunger Mexikansk electro Nummer 1 2004 Sveriges största musiktidning Monster Magnet Einstürzende Neubauten Nicolai Dunger Mexikansk electro Lambchop Devildriver Lost Prophets Her Space Holiday The April Tears Auf der Maur André

Läs mer

Carolina Grinne tar det adagio. 100 sidor spännande läsning! Konsertmästare: Per Enoksson. Lennart hörde Symfonikerna redan på 1920-talet

Carolina Grinne tar det adagio. 100 sidor spännande läsning! Konsertmästare: Per Enoksson. Lennart hörde Symfonikerna redan på 1920-talet 100 sidor spännande läsning! Konsertmästare: Per Enoksson Lennart hörde Symfonikerna redan på 1920-talet Portabello och madeira när restaurangchefen själv får välja Carolina Grinne tar det adagio Sköt

Läs mer

GROOVE Nummer 5 2001 Sveriges största musiktidning

GROOVE Nummer 5 2001 Sveriges största musiktidning GROOVE Nummer 5 2001 Sveriges största musiktidning Aaliyah Latin Kings Sahara Hotnights Nicolai Dunger Reggae i London Punkens farfar lapar numera sol i juicens hemstat Florida, men hans musik rockar fortfarande

Läs mer

#11. omvänd. Danmark. julstämning Sid. 33 49. lasse kronér. exklusiv intervju KULTUR EVENEMANG TÄVLING TIPS SKÅNE DANMARK GRATIS-FREE-KOSTENLOS

#11. omvänd. Danmark. julstämning Sid. 33 49. lasse kronér. exklusiv intervju KULTUR EVENEMANG TÄVLING TIPS SKÅNE DANMARK GRATIS-FREE-KOSTENLOS GRATIS-FREE-KOSTENLOS SKÅNES STÖRSTA EVENEMANGSMAGASIN # 11 november 2014 52 SIDOR OM NÖJE #11 omvänd utsikt Danmark SHOPPING - NÖJE - KULTUR #11 november 2014 exklusiv intervju lasse kronér julstämning

Läs mer

Näyttelijäkaarti esitellään tänään! Liput tulevat myyntiin tänään! Kotisivu avautuu tänään!

Näyttelijäkaarti esitellään tänään! Liput tulevat myyntiin tänään! Kotisivu avautuu tänään! Näyttelijäkaarti esitellään tänään! Liput tulevat myyntiin tänään! Kotisivu avautuu tänään! Helsinki 28.3.2011 LEHDISTÖMATERIAALI 29.2.2012 Kristina från Duvemålan ensi-ilta Svenska Teaternissa Kun Helsingin

Läs mer

40 kr. English summaries included PROGRAM

40 kr. English summaries included PROGRAM 40 kr English summaries included PROGRAM Östersjöfestivalen 2014 Intervju 3 KÄRA PUBLIK För tolfte året i rad öppnar vi portarna till Östersjöfestivalen och en spännande vecka ligger framför oss. Tillsammans

Läs mer

Tom Waits. Alec Empire Pet Shop Boys Breakmecanix & Timbuktu Marit Bergman

Tom Waits. Alec Empire Pet Shop Boys Breakmecanix & Timbuktu Marit Bergman apple Nummer 4 2002 Sveriges största musiktidning Tom Waits Alec Empire Pet Shop Boys Breakmecanix & Timbuktu Marit Bergman Politisk musik med Herbert och Phonem The Story of Arden Ten-brink Magnus Carlson

Läs mer

VINYL. En utställning av jonas stål

VINYL. En utställning av jonas stål VINYL FRÅN KÄLLARHÅLet Ett urval Från club lothar, discothèque malcolm, oxelösunds Fritidsgård och Oxelösunds Radion. vinyl under fyra decennier Koordinaten / Galleri O / 16 mars - 28 april En utställning

Läs mer

DET HÄNDER. Mälardalen. 20 år. Sid. 49 65. Exklusiv intervju med JÖBACKS SIDOR OM NÖJE KULTUR EVENEMANG TÄVLINGAR TIPS STOCKHOLM MÄLARDALEN

DET HÄNDER. Mälardalen. 20 år. Sid. 49 65. Exklusiv intervju med JÖBACKS SIDOR OM NÖJE KULTUR EVENEMANG TÄVLINGAR TIPS STOCKHOLM MÄLARDALEN DET HÄNDER sept/okt 2013 20 år EVENEMANG & KULTUR EVENEMANGSMAGASIN FÖR STOCKHOLM & MÄLARDALEN GRATIS-FREE-KOSTENLOS 68 SIDOR OM NÖJE Exklusiv intervju med joe labero Mälardalen sept/okt 2013 SHOPPING

Läs mer

EAT IT! SUBTOPIA 10 ÅR! OSKAR HEJLL ALLA GÖR FILM THE GOOD TRIBE DOCKMAKARE SUBCASE MAGMANUS SAMLAR CIRKUSEN TAR KROPPFIXERINGEN TILL DET EXTREMA

EAT IT! SUBTOPIA 10 ÅR! OSKAR HEJLL ALLA GÖR FILM THE GOOD TRIBE DOCKMAKARE SUBCASE MAGMANUS SAMLAR CIRKUSEN TAR KROPPFIXERINGEN TILL DET EXTREMA OSKAR HEJLL DOCKMAKARE SUBCASE SAMLAR CIRKUSEN THE GOOD TRIBE MAGMANUS ATT FÅNGA & KASTA ALLA GÖR FILM EAT IT! TAR KROPPFIXERINGEN TILL DET EXTREMA KLUMP FANZINGO ROA SUBTOPIA 10 ÅR! SUBTOPIA TEXT ELIN

Läs mer

BEATLESNYTT NR 167 HÖSTEN 2012 FRAMSIDA

BEATLESNYTT NR 167 HÖSTEN 2012 FRAMSIDA BEATLESNYTT NR 167 HÖSTEN 2012 FRAMSIDA äger nog många av er medlemmar i BIC. Äntligen kan vi presentera ett nytt nummer av Beatles Nytt. Undertecknad tog på sig rollen som redaktör redan i slutet av

Läs mer

t tommy nilsson t t tommy nilsson t t andra generationen t t arvingarna t

t tommy nilsson t t tommy nilsson t t andra generationen t t arvingarna t Välkomna till Säsong 32! Premiär 20 maj med stjärnspäckad familjekväll sommaren 2014 hallå HISINGEN PRESENTERAR EN TIDNING OM SÄSONGEN I FLUNSÅSPARKEN UPPLAGA 75 000 FLUNSÅSPARKENS VÄNNER ÖNSKAR ALLA VÄLKOMNA

Läs mer

#09. Köpenhamn PIA JOHANSSON. Sid. 33 49 TOPPEN MED SIDOR OM NÖJE ÖZZ I LUND MUSIKALPAR KULTUR EVENEMANG TÄVLING TIPS SKÅNE KÖPENHAMN

#09. Köpenhamn PIA JOHANSSON. Sid. 33 49 TOPPEN MED SIDOR OM NÖJE ÖZZ I LUND MUSIKALPAR KULTUR EVENEMANG TÄVLING TIPS SKÅNE KÖPENHAMN GRATIS-FREE-KOSTENLOS SKÅNES STÖRSTA EVENEMANGSMAGASIN # 09 SEP 2015 52 SIDOR OM NÖJE #09 Köpenhamn #09 september 2015 TOPPEN MED PIA JOHANSSON SHOPPING - NÖJE - KULTUR Sid. 33 49 MUSIKALPAR ÖZZ I LUND

Läs mer