highlights Nyheter 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "highlights Nyheter 2014"

Transkript

1 highlights Nyheter 2014

2

3 highlights LITECOM 2 SEQUENCE 3 LIGHT FIELDS evolution TW 4 INTRO 5 TrueGamutRendering fashion (TGRfashion) 6 PANOS Global LED-downlight-serie 7 PANOS evolution 8 SUPERSYSTEM 9 FACTOR 10 PERLUCE LED 11 GRAFT HT 12 CLEAN supreme LED 13 CLEAN advanced LED 14 AXON 15 LINARIA LED 16 SFERA 17 DIAMO 18 ELEVO 19 CAPIX evolution 20 Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE 21 ONLITE piktogram ISO Efficiency Upgrade

4 2014 highlights 1 LITECOM Belysningsstyrsystem För utvecklingen av LITECOM har Zumtobel samarbetat med sina bästa partners från många olika områden. I samarbete med IBM skapades ett öppet, banbrytande och innovativt styrsystem som långsiktigt kommer att förändra byggnadsstyrningen. Redan från början deltog gränssnittsdesigner och tillämpningsexperter i projektet. Resultatet är en ny form av ljusstyrning som kombinerar intuitivt handhavande via appar med enkel installation och skötsel via en individuell styrning. För användarna innebär LITECOM enkel konfiguration, intuitiv vägledning och maximal flexibilitet. Detta uppnås genom syntesen av kontroller, pekskärm och programvara i ett system. Det gör att det går att skapa, styra och övervaka individuella belysningslösningar som till fullo motsvarar de specifika kraven i ett projekt: Vid behov kan ytterligare funktioner programmeras och integreras. LITECOM förenklar komplexa processer och går enkelt och smidigt att via webbteknik styra med varje PC, smart phone eller platta.

5 highlights 2014

6 2014 highlights LITECOM APPS Apparna med sina olika utformningar sätter praktiskt taget inga gränser för individuella önskemål. Det är användarnas individuella krav som står i centrum för LITECOM, allt från enkla färgändringar av ytan till komplexa nödljusstyrprogram: För varje kund går det att skapa ett individuellt app-paket beroende på lokalernas funktion och användarnas behov. Via de förkonfigurerade grundinställningarna går det att styra och anpassa alla funktioner. Dessutom är det möjligt att ha separata appar som är exakt anpassade till en viss armaturs funktioner. Till exempel går det att använda och ställa in armaturen SEQUENCE med speciellt utvecklade appar för att få en belysningslösning som är optimalt anpassad till användarens behov. Dessutom kan LITECOM användas som central kontrollstation för nödbelysning med separat batteriförsörjning. Denna funktion aktiveras via appen nödbelysningsintegration. Utan extra insatser går det på så sätt att med ett enda system styra och övervaka grundbelysningen men även nödbelysningen. LITECOM är dynamisk och även förberedd för framtida behov. Det går också att komplettera med variabla appar. Det innebär att det inte bara är Zumtobel som kontinuerligt kan utöka antalet funktioner. Tack vare de öppna gränssnitten kan även användarna programmera egna appar och använda dem i systemet. I framtiden kommer det till och med vara möjligt att uppfylla helt kundspecifika önskemål, antingen direkt för användaren själv eller som tjänst för kunden.

7 highlights 2014 Lighting Performance Platform (LPP) Kontrollera och minimera energiförbrukningen i företaget: Med LightingPerformancePlatform har Zumtobel utvecklat en online lösning med vars hjälp Zumtobels kunder snabbt kan jämföra förbrukningsuppgifter från byggnader och lokaler och på så sätt se vilka möjligheter det finns att spara energi. Övervakningsverktyget som är perfekt anpassat till styrsystem kontrollerar förbrukningen i företaget och visar hur det med hjälp av ljusstyrning går att uppnå optimal energieffektivitet. Med hjälp av det överskådliga SunBurst-diagrammet går det att styra byggnader och minimera energiförbrukningen för våningsplan, rum och till och med separata arbetsplatser. Genom att LightingPerformancePlatform är anpassad för olika behov kan Zumtobel via denna plattform erbjuda olika tjänster, allt från genomförande och idrifftagande till serviceavtal på längre sikt för kontinuerlig minimering av energiförbrukningen.

8 2014 highlights 2 SEQUENCE Pendlad och utanpåliggande LED-armatur Nya samarbetsformer, oavsett om det är i projektgrupper, vid den klassiska arbetsplatsen eller i kontorslandskap kräver flexibla belysningslösningar som anpassar sig till människors individuella behov. En studie som Zumtobel gjort i samarbete med Fraunhofer IAO visade att användare föredrar belysningslösningar som går att styra individuellt. Kombinationen av direkt- och indirekt ljus har en påvisbar inverkan på välbefinnandet vid arbetsplatsen. Den pendlade och utanpåliggande LED-armaturen SEQUENCE uppfyller helt dessa krav. Armaturen som är en fullständig nyutveckling utnyttjar för första gången allt från designen, elektroniken till styrningen alla de möjligheter som dagens LED-teknik ger. SEQUENCE består av enhetligt konstruerade, seriekopplade modulenheter som är monterade i en högkvalitativ lågprofil aluminiumstomme. Varje modul består av 6 3 centralt placerade LED-ljuspunkter. De enskilda modulerna som är ordnade i tre logiska grupper går liksom det indirekta ljuset att styra individuellt. Det är detta system som möjliggör anpassningsbart ljus. Steglös reglering, diffust ljus via den opaliserade ramen och omkoppling av separata moduler ger praktiskt taget obegränsade användningsmöjligheter. SEQUENCE kan fås med varmvit (3000 K) och neutralvit (4000 K) färgtemperatur. Dessutom erbjuder Zumtobel armaturen i längderna 1200 mm med 8 eller 2100 mm med 14 LED-moduler. SEQUENCE möjliggör hållbara besparingar i kontor tack vare upp till 100 lm/w med ett armaturljusflöde på upp till 9000 lm.

9 highlights 2014

10 2014 highlights Zumtobel advancedoptics SEQUENCE är en individuell och flexibel belysningslösning för morgondagens kontor som förenar klar design med innovativ linsteknik exakt anpassad till den platta profilen. Var och en av de 18 centralt placerade LED ger med symmetrisk eller asymmetrisk ljusfördelning en optimal styrning av arbetsbelysningen plus en god avbländning. Samtidigt ger de 24 yttre LED med hjälp av en opalfärgad täckram ett diffust omgivningsljus och en mjukare ljusfördelning. Tack vare linserna går det att uppnå såväl stora ljusmängder som exakt ljusfördelning och maximal effektivitet samt perfekt avbländning. Det motverkar störande reflexer på bildskärmar, plattor och smart phones. Allt detta går endast att uppnå med ett optiskt system som är specialanpassat till LED-tekniken. Medan andra typer av belysningsteknik bara kan åstadkomma avbländning av höga ljusflöden via ytan vilket ger stora konstruktioner med diffus ljusbild är SEQUENCE med sin linsteknik och upp till 9000 lm mycket kompakt och ger ändå perfekt avbländning. De transparenta linserna ger genom reflexion av LED-ljuset en hög optisk verkningsgrad och en utomordentlig armatureffektivitet på upp till 100 lm/w.

11 highlights 2014

12 2014 highlights 3 LIGHT FIELDS evolution Tunable White LED-armaturfamilj med Tunable-White-teknik LED-armaturfamiljen LIGHT FIELDS evolution Tunable White följer upp det klara, enhetliga formspråket i den framgångsrika produktgruppen och vidareutvecklar det med Zumtobels applikationskompetens och tekniska innovationer för en användarvänlig framtid. I en aktuell studie från Fraunhofer IAO som omfattar alla åldersgrupper, kön och nationaliteter framkom att användarna föredrar färgtemperaturer som ligger i intervallet mellan 3000 K och 6000 K och att 4000 K och 5000 K visade sig vara de klart dominerande belysningsscenarierna. LIGHT FIELDS evolution med Tunable-Whiteteknik är Zumtobels svar på användarnas behov av adaptivt, personligt ljus. Tunable-White-tekniken möjliggör flexibel anpassning till rumssituationen och möter användarnas individuella behov. Samtidigt innebär Tunable White en adaption till dygnets och årstidernas växlingar och allt efter behov går det att justera armaturen till de aktuella förhållandena. I och med utökningen av armaturfamiljen erbjuder Zumtobel nu en individuell belysningslösning som går att anpassa allt efter personliga önskemål och arbetsuppgifter och på så sätt samtidigt minskar komplexiteten för planerarna. Finns från och med hösten 2014 DESIGN Chris Redfern, SottsassAssociati

13 highlights 2014

14 2014 highlights 4700 K COOL WARM Tunable White Tunable White innebär intelligent anpassning av färgtemperaturen till varierande rumssituationer och användningsområden. Samtidigt reagerar tekniken på användarnas individuella behov och dygnets och årstidernas växlingar. Armaturer med Tunable- White-funktion erbjuder individuella belysningsscenarier som är samstämda med människan. Tunable-White-tekniken gör det möjligt att reglera LIGHT FIELDS evolution Tunable White steglöst mellan 3000 K och 6000 K med en färgåtergivning på Ra 80. Detta uppnås genom integrationen av speciella TridonicTunable-White-LED-moduler med tillhörande driftdon. I kombination med moderna styrelement som CIRCLE- Tune-manöverpanelen eller ett styrsystem som LITECOM möjliggörs adaptiva belysningslösningar som möter användarens behov.

15 highlights 2014 Infällda armaturer med Backlit-belysningsteknik för maximal effektivitet Utanpåliggande och infällda armaturer med Sidelit-belysningsteknik för minimal profilhöjd 3Dprotect-reflektor (infälld modell) Den patentsökta 3Dprotect-tekniken är på samma gång skydd och reflektor. Den tredimensionella strukturen skyddar LEDmodulerna vid infällnad eller underhåll och förhindrar skador av elektrostatisk urladdning. Strukturens höga reflexionsgrad innebär samtidigt en ökning av armaturverkningsgraden. liteprint (utanpåliggande modell) Det exakt beräknade punktrastret för liteprint-ljusledaren ger med sidomontering en homogen belysning av hela armaturens yta. Samtidigt leds inom vissa utvalda områden en exakt definierad andel av ljuset uppåt genom öppningar i armaturstommen. För den indirekta ljusandelen på 5 procent behövs inga ytterligare LED-moduler.

16 2014 highlights 4 INTRO Modulärt LED-belysningssystem För handeln är ljus ett av de viktigaste medlen för att ge varumärken och produkter en effektfull exponering. Förutom varumärkesanpassad och autentisk presentation spelar även energieffektiviteten en central roll för butiker och återförsäljare vid förverkligandet av belysningskoncept. Det modulära belysningssystemet INTRO förenar olika slags armaturtyper på grundval av den senaste LED-tekniken och erbjuder handeln en effektiv och individuell belysningslösning för olika butiksytor: allt från skyltfönster, hyllor och nischer till säljytan INTRO passar inom alla områden. En viktig komponent i systemet är den nya litecarve -reflektortekniken. Denna innovation bygger på en oval friformsreflektor som till skillnad från klassiska wallwashers ger en jämn, rätvinklig ljusfördelning på väggen. Därför utgör systemspotlighten en helt ny produktkategori vertical flood eller vertikal wallwasher. Systemet bygger på mycket flexibelt inställbara spotlightmoduler som allt efter belysningsfunktion till och med kan kombineras i olika ljusfärger eller ljusfördelning. Att belysningsmodulerna och installationsramen är separata ger planerare och arkitekter en stor frihet vid utformningen: Det stora antalet kombinationsmöjligheter i taket bidrar till den stora flexibilitet som är utmärkande för INTRO. Zumtobel erbjuder systemet i 1-moduls, 2-moduls och 3-modulsenheter samt som ljuskanal. Alla spotlightmoduler kan allt efter önskemål bestyckas med olika modeller av frontringar som kan fås i vitt, svart, matt silver samt krom och koppar. Det finns inga gränser för individualiseringen: i specialutförandet är alla RALfärgtoner möjliga. Tack vare den modulära konstruktionen och möjligheten att integrera olika slags spotlights erbjuds här en skräddarsydd belysningslösning som möjliggör långtgående personalisering och specifik varumärkesexponering. Finns från och med hösten 2014 DESIGN Chris Redfern, Sottsass Associati

17 highlights 2014

18 2014 highlights LED Ljusutsläpp Friformsreflektor litecarve Reflektorteknik i INTRO-systemet Den av Zumtobel utvecklade litecarve -reflektortekniken är utformad för högsta precision. Den patentsökta friformsreflektorn ger en mycket exakt och balanserad rätvinklig ljusfördelning, även i mer avlägsna områden. Reflektorn som sitter framför en separat-led-punktljuskälla (CoB) ger en till 100 % indirekt och riktad ljusstyrning som möjliggör "aktivering" av vertikala ytor. På så blir det möjligt att inte bara ge t.ex. skyltningen en jämn och effektiv belysning utan även hyllor, stora affischer, nischer eller särskilda väggpartier.

19 highlights TrueGamutRendering fashion (TGRfashion) LED-teknik för briljanta färger Ljus har en viktig roll för den autentiska presentationen i detaljhandeln eftersom ljuset är den viktigaste komponenten för att upptäcka och bedöma varor. Med TGRfashion-tekniken tar Zumtobel steget mot en ny kvalitet för butiksbelysning med LED. Det innebär att vita, ljusa men även kraftiga färgnyanser framträder i ny kvalitet och briljans för betraktaren. TGRfashion gör det möjligt att uppleva särskilt klara färgnyanser, LED-spotlighten framhäver differentierat olika materials egenskaper och erbjuder hög färgåtergivning. Tekniken har för första gången integrerats i IYON-spotlighten i storlek M med ett armaturljusflöde på över 2000 lm.

20 2014 highlights 6 PANOS Global LED-downlight-serie Utmärkt ljuskvalitet, högkvalitativa material och innovativ teknik gör PANOSfamiljen till en av de mest effektiva och omfattande LED-downlight-serierna på marknaden. Dessa fördelar utökas och presenteras nu för en större marknad. LED-downlight-serierna PANOS infinity och PANOS evolution breddas i ett globalt sortiment och specificeras för olika slags behov på marknader i hela världen. I en första etapp erbjuds såväl runda som kvadratiska modeller av downlighten med en diameter på 68 mm eller 100 mm i färgtemperaturerna 2700 K, 3000 K, 3500 K (i USA) och 4000 K. Den globala portföljen kompletteras kontinuerligt med ytterligare modeller. Finns från och med hösten 2014 DESIGN Chris Redfern, Sottsass Associati

21 highlights PANOS evolution LED-downlight-serie 8 SUPERSYSTEM Modulärt LED-belysningssystem 9 FACTOR LED-spotlight Nya PANOS evolution är en konsekvent uppföljning av PANOS-konceptet. Effektiva och samtidigt kraftfulla LED-moduler med en färgåtergivning på Ra> 80 kombineras med de redan välkända fördelarna i PANOS-familjen. Beprövad PANOS-teknik och effektiv kylning garanterar tillsammans med LED-blandningskammaren och många olika slags reflektorer en utmärkt ljuskvalitet. Den nya serien kan fås i rund (E100/150/200) och kvadratisk (Q140/190) modell. Den finns som tre paket med olika ljusflöden på 1000, 1800 eller 2400 lm, allt efter önskemål i varmvit (3000 K) eller neutralvit (4000 K) färgtemperatur. Dessutom övertygar det klara formspråket liksom de enkla monteringsfunktionerna. DESIGN Chris Redfern, Sottsass Associati Genom sitt diskreta formspråk är SUPERSYSTEM alltid den idealiska lösningen när armaturen inte ska dominera arkitekturen och interiören. Tack vare en rad utökningar och den konsekventa användningen av den senaste LEDtekniken löser SUPERSYSTEM komplexa belysningsuppgifter ännu effektivare. För att skapa behagliga och avkopplande ljusscenarier är varmvita temperaturer idealiska. Detta behov möter Zumtobel nu med färgtemperaturen på 2700 K. Dessutom finns den framgångsrika mini-downlighten nu i en smalare modell: Armaturhuvudet i nivå med takplanet är fixerat och lämpar sig där diskret framtoning efterfrågas. Ännu större kreativ frihet vid planeringen erbjuds genom introduktionen av ytterligare en profiltyp, Hight-Extended-profilen. Jämfört med den existerande H-profilen har den mer plats för ledningar och förenklar på så sätt styrningen av flera olika faser. Även allmänbelysningen kan med det utökade SUPERSYSTEM-produktsortimentet ges en mer mångfacetterad utformning. Tack vare den konsekventa vidareutvecklingen av belysningstekniken går det nu även att få skarvfria LED-ljuslinjer med direkt och indirekt ljusfördelning. Om belysningsuppgiften kräver särskilt hög avbländning finns nu en smal ljusramp med genomtänkt linsteknik för installation i SUPERSYSTEM-profilerna. En nyhet i portföljen för användningsområdet "Museum/konst och kultur" är dessutom en linjär LED-wallwasher som ger en särskilt jämn belysning av vertikala ytor med en unik kombination av reflektor och lins. Den modulära LED-spotlighten FACTOR kompletterar Zumtobels utbud för presentation och försäljning. FACTOR förenar minskad komplexitet med hög ljuskvalitet och finns i två design-varianter: Den koniska eller cylindriska stommen öppnar för stor kreativ frihet vid utformningen av belysningslösningar inom handeln. Installationen sker via en 3-fasskena eller METRUM vilket ger garanterad flexibilitet - om butiken behöver en ny utformning är FACTOR-spotlights enkla att omplacera. För skräddarsydd exponering av varor finns FACTOR allt efter önskemål i varmvit (3000 K) eller neutralvit (4000 K) färgtemperatur och som TGRfood-variant. DESIGN EOOS DESIGN Symetrys

22 2014 highlights 10 PERLUCE LED Linjär armatur med LRO-optik 11 GRAFT high temperature (HT) LED-armatur för höga takhöjder och höga temperaturer 12 CLEAN supreme LED Renrumsarmatur Kombinationen av LED-teknik och en luminansreducerande optik (LRO) är utmärkande för den konsekventa vidareutvecklingen av armaturfamiljen PERLUCE. Som linjär LED-armatur med LRO gör den nu sitt intåg i kontor, institutioner och skolor. Den ger en jämn belysning och bländfritt ljus vid bildskärmsarbete och på så sätt stor individuell frihet vid arbetsplatsernas utformning och bordens placering. Med en armatureffektivitetsfaktor på 90 lm/w möjliggör PERLUCE LED avsevärda kostnads- och CO 2 - besparingar. DESIGN Stefan Ambrozus, Studio Ambrozus LED-armaturen GRAFT HT för stora takhöjder är perfekt rustad för arbetsmiljöer med höga temperaturer på upp till 55 C. Den kompletterar den nuvarande GRAFT-produktfamiljen och är den optimala lösningen för industritillämpningar i höglager eller i produktionshallar där det råder mycket höga temperaturer. Med ett ljusflöde på upp till lm garanterar GRAFT HT tillräckliga ljusmängder även vid mycket höga omgivningstemperaturer. För den goda värmehushållningen svarar den räfflade strukturen på stommen av pressgjutet aluminium. Den luftström som bildas genom stommens skorstenseffekt bidrar också till kylningen vilket avsevärt förlänger livslängden för armaturens LED även vid höga temperaturer. Samtidigt förhindras dammavlagringar vilket är särskilt viktigt i svåråtkomliga områden då det ger långa underhållsintervall. GRAFT HT erbjuder effektiv och exakt belysning för såväl långa och höga hyllager som hallar med stora ytor. För alla utmaningar har GRAFT HT en passande lösning då den kan fås med olika slags linsoptik med smal och bred ljusfördelning. Varje LED hör till en egen lins. På så sätt går det att styra ljuset exakt och uppnå god avbländning. Med en armatureffektivitetsfaktor på upp till 100 lm/w möjliggör GRAFT HT avsevärda energibesparingar. Renrumsarmaturen CLEAN supreme LED utnyttjar nu LED-teknikens hela potential. Förutom den höga färgåtergivningen på upp till Ra 90 övertygar CLEAN supreme LED med små krav på service och låga underhållskostnader. Med två armaturljusflöden att välja på samt varmvit och neutralvit färgtemperatur erbjuds nu en effektiv belysningslösning för rum med höga hygienkrav som laboratorier, livsmedelsproduktion eller operationssalar. Mikropyramidoptiken (MPO) i CLEAN supreme LED garanterar perfekt ljuskvalitet och avbländning. DESIGN Stephen Philips, Arup

23 highlights CLEAN advanced LED Renrumsarmatur 14 AXON Pendlad LED-armatur med direkt-/ indirekt ljusfördelning 15 LINARIA LED Linjär singelarmatur och ljuslinje För användningsområden där det krävs en särskilt hög färgåtergivning erbjuder Zumtobel nu även renrumsarmaturen CLEAN advanced LED med en färgåtergivning på Ra 90. Framförallt i sjukhus, laboratorier och en del känsliga industrisektorer finns förutom de höga hygienkraven särskilda krav på belysningen. Denna utmaning klarar CLEAN advanced LED och övertygar genom utmärkt ljuskvalitet tack vare mikropyramid-optik och den goda färgåtergivningen på Ra 90. Genom användningen av LED-teknik minskar kostnaderna för underhållet avsevärt. Modern arkitektonisk design och hög funktionalitet utmärker den smäckra pendelarmaturen AXON. AXON är utformad för kontor och ger med sin kvadratiska form på 38 mm 38 mm utmärkt ljuskvalitet och god avbländning. Detta möjliggörs genom integrationen av kraftfulla LED i kombination med den senaste generationens LEDlinsteknik. På så sätt ges ljuset såväl optimal styrning som avbländning. Den fina balansen mellan indirekt och direkt ljusfördelning bidrar också till en behaglig atmosfär vid arbetsplatsen. Dessutom kan AXON fås i olika modeller för exklusiva belysningskoncept. Med alternativa färgtemperaturer på 3000 K och 4000 K går det även att ge belysningen en individuell konfiguration alltefter tycke och behov. DESIGN Julian Lonsdale, Zumtobel I LINARIA LED följer Zumtobel upp framgångarna med den smäckra ljuslinjen. Kombinationen av diskret design med kraftfulla LED-moduler övertygar med sitt goda ljus utan kompromisser. En särskild ljusledarprofil placeras ovanför LED-modulerna och ger den erkänt goda ljusfördelningen hos existerande LINARIA med lysrör. LEDpunkterna smälter samman fullständigt och ger en jämn belysning utan skuggor. Trots det integrerade driftdonet behåller LINARIA LED sin välkända smäckra konstruktion och övertygar dessutom med ett förenklat montagekoncept. Den briljanta armaturen i två olika färgtemperaturer (Ra 80 med 3000 K / Ra 80 med 4000 K) och i tre olika längder anpassar sig flexibelt till många olika situationer, sätter distinkta accenter och framhäver arkitekturen.

24 2014 highlights 16 SFERA Fristående LED-armatur med swarmcontrol 17 DIAMO LED-downlight och spotlight 18 ELEVO LED-spotlight En studie av Zumtobel Research visar att mer än 66 procent av användarna arbetar i storrumskontor. I denna arbetsmodell förkommer ofta dubbla arbetsplatser. För att möta dessa behov erbjuder Zumtobel den fristående armaturen SFERA med ett för LEDtekniken ovanligt högt armaturljusflöde på mer än lm. Innovativ teknik stöder användarna i deras uppgifter och ökar välbefinnandet på arbetsplatsen. Den fristående armaturen i kombination med senscontrol är överlägsen när det gäller styrning, flexibilitet och effektivitet. Närvarodetektorn aktiverar armaturen automatiskt och släcker den sedan när arbetsplatsen inte används. Ljusstyrkesensorn mäter belysningsstyrkan på skrivbordet och reglerar armaturen alltefter de allmänna ljusförhållandena - senscontrol garanterar optimalt ljus. När angränsande armaturer dessutom är utrustade med swarmcontrol, kommunicerar de med varandra och följer medarbetarna till deras arbetsplatser. Vid arbetsplatsen bildar swarmcontrol i samspel med flera armaturer ett ljusmoln kring en användare som ger en behaglig atmosfär och bidrar till välbefinnandet. Minimala mått, maximala prestanda: Zumtobel utökar DIAMOproduktfamljen med ytterligare en reflektor: LED-downlighten kan nu fås för jämn belysning av ytor som wallwasher och som 3-fas spotlight. De kraftfulla LED-modulerna och reflektortekniken gör DIAMO till den idealiska partnern för högkvalitativa belysningslösningar i hotell, butiker och kontor. I kombination med reflektorerna flood, wideflood och verywideflood går det nu att skapa heltäckande belysningskoncept med wallwashern och spotlighten. De specialutformade reflektorerna ger en ytterst exakt ljusfördelning utan ströljus och perfekt avbländning. DIAMO kan fås i färgtemperaturer på 2700 K, 3000 K eller 4000 K. Oavsett om det är frågan om behaglig atmosfär på hotellrummet eller riktad belysning i receptionen: DIAMO presenterar sig som en minimalistisk diskret belysningslösning med utmärkt ljuskvalitet. Två nya aktörer gör fasadbelysningen och insceneringen av arkitektur ännu mer mångfacetterad. Som wallwasher med linjär form i längderna 420, 820 och 1220 mm är ELEVO Line idealisk för belysning av stora fasader och ytor. ELEVO L2 är ett litet kraftpaket. Med elliptisk, smal eller bred spridningsvinkel eller som superspot ger armaturen en riktad ljusfördelning och möjliggör alltefter belysningsfunktion precist anpassade effekter. Den platta och kompakta formen gör att LED-spotlighten ELEVO blir en diskret del av fasaden som är praktiskt taget osynlig för förbipasserande. Den nya spotlighten finns i färgtemperaturer på 3200 K och 6000 K eller som RGB-armatur för att få mångfärgade och dynamiska effekter. Lika stor flexibilitet som i användningen kännetecknar också ELEVO i styrningen: den sker via ett DMX-protokoll eller med hjälp av ett USB-serviceverktyg, alternativt kan ELEVO II även regleras via en separat PWM-styrledning. Det integrerade temperaturskyddet garanterar den långa livslängden för armaturerna med IP66-skydd. Finns från och med hösten 2014 DESIGN Julian Lonsdale, Zumtobel

25 highlights CAPIX evolution LED-armatur för mediefasader 20 Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE Underhåll och inspektion av nödbelysningsanläggningar med separat och central batteriförsörjning 21 ONLITE piktogram Piktogram enligt normen ISO 7010 LED-Matrix CAPIX evolution täcker fasaden som en andra hud. Från och med nu ger mediearmaturen ännu större flexibilitet för belysningen av byggnader och objekt med två olika slags bredstrålande batwing-linser (140 och 155 ). Även installationen är enklare och kan ske nästan överallt eftersom det nu endast behövs en dataoch en elledning. Varje CAPIX-pixel har tre RGB-LED av den senaste generationen och gör därför ett ljust och briljant intryck även på stora avstånd. På förfrågan kan CAPIX evolution även fås i vitt. Den intelligenta styrningen möjliggör förutom gestaltning av färger och effekter även uppspelning av rörliga bilder. Den integrerade kylningen i CAPIX evolution skyddar armaturerna vid höga temperaturer och ger avsevärt längre livslängd. Finns från och med hösten 2014 Den som driver en anläggning måste alltid se till att det finns en nödbelysning som är klar att ta i drift eftersom nödljussystemet och säkerhets- och urymningsarmaturerna måste fungera i en nödsituation och vara i perfekt skick vid en myndighetskontroll. En anläggning som servas kontinuerligt gör inte bara att följdkostnaderna minskar avsevärt utan säkerställer också att lagar och föreskrifter följs. Med Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE local SB 128 och ONLITE central ebox, CPS och LPS har operatörerna en anläggning som alltid är servad. Det årliga underhållet och den direkta kontakten med experterna från Zumtobel utgör basen i Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE. Underhållspaketet kompletteras med tillgång till en kunskapsdatabas samt Zumtobels servicemanual och särskilt förmånliga priser på reservdelar och kurser samt den valfria kontrollen av själva nödbelysnings- och utrymningsarmaturerna. Alltefter behov finns det två servicemodeller att välja på. Med Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE överlåter de som driver en anläggning nödljusfrågorna åt experter från Zumtobel och behöver inte längre oroa sig för dem. Den nya standarden för säkerhetsskyltar ISO 7010 skapar förutsättningar för enhetliga, internationella hänvisningssymboler. Nu erbjuder Zumtobel förutom standardpiktogram även nya piktogram med 45 -pilar och en pil uppåt. ONLITE är först på marknaden med att erbjuda ett komplett produktsortiment med alla nya piktogram.

26 2014 highlights 22 Efficiency Upgrade Luminaire Efficiency Wattage AERO II 101 lm/w +58 % 138 W SLOTLIGHT II LED 87 lm/w +30 % 91 lm/w +40 % 90 lm/w +38 % 72 lm/w +36 % 76 lm/w +42 % 75 lm/w +40 % 10 W 19 W 24 W 10 W 19 W 24 W OPURA 105 lm/w +15 % 100 W CAPA 105 lm/w +15 % 100 W TECTON LED 112 lm/w +12 % 47 W PANOS INFINITY 82 lm/w + 7 % 91 lm/w + 9 % 89 lm/w +10 % 14 W 21 W 29 W VIVO L 70 lm/w +13 % 50 W CARDAN LED 70 lm/w +13 % 50 W

27

28 highlights Sweden Zumtobel Belysning Birger Jarlsgatan Stockholm T zumtobel.se Headquarters Zumtobel Lighting GmbH Schweizer Straße 30 Postfach Dornbirn, AUSTRIA T +43/(0)5572/390-0 F +43/(0)5572/ zumtobel.com Zumtobel Lighting GmbH Technical data was correct at time of going to press. We reserve the right to make technical changes without notice. Please contact your local sales office for further information. For the sake of the environment: Luxo Light is chlorine free sourced from sustainably managed forests and accredited sources.

highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2014

highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2014 highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2014 highlights 2014 1 INTRO 2 LITECOM 3 SEQUENCE 4 Zumtobel tunablewhite-teknik LIGHT FIELDS evolution tunablewhite MELLOW LIGHT V tunablewhite Ondaria

Läs mer

highlights Nyheter hösten 2013

highlights Nyheter hösten 2013 highlights Nyheter hösten 2013 highlights 2013 1 LIGHT FIELDS evolution 2 ARCOS Xpert 3 ARCOS LED Wallwasher 4 VIVO XS 5 VIVO M LED 6 Industribelysning 7 CHIARO LED 8 SCUBA LED 9 METRUM LED 10 CIELOS

Läs mer

highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2015

highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2015 highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2015 highlights 2015 1 SUPERSYSTEM outdoor 2 CAELA 3 SLOTLIGHT infinity 4 LITECOM infinity 5 CAPA LED lite 6 MIREL evolution mini 7 PANOS evolution 8

Läs mer

U7/R7 Avancerad belysning i unik design

U7/R7 Avancerad belysning i unik design U7/R7 U7/R7 Avancerad belysning i unik design 2 ETAP U7/R7 U7 och R7 tar med sig morgondagens belysning till ditt hem. Båda armaturerna har med hjälp av LED+LENS -tekniken, utvecklats för allmänbelysning

Läs mer

highlights Produktnyheter och kompletteringar Våren 2016

highlights Produktnyheter och kompletteringar Våren 2016 highlights Produktnyheter och kompletteringar Våren 2016 highlights 2016 1 SUPERSYSTEM II 2 SLOTLIGHT infinity slim 3 LITECOM infinity 4 NIGHTSIGHT PREVIEW Finns från hösten 2016 5 ATIVO 6 LINETIK 7 SLOTLIGHT

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

LED-belysning för stora utrymmen

LED-belysning för stora utrymmen LED-belysning för stora utrymmen Lightline-system med LED ETAP's E4, E5 och E7 består av ett omfattande sortiment av LED-belysning för stora utrymmen med högt i tak, t.ex. industrihallar, lager, butiker

Läs mer

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó är ett belysningssystem i moduler där du kan följa och förbättra arkitekturen i en byggnad. Systemet är helt flexibelt: du kan skapa långa eller korta moduler, raka

Läs mer

highlights Produktnyheter och innovationer Vår 2015

highlights Produktnyheter och innovationer Vår 2015 highlights Produktnyheter och innovationer Vår 2015 highlights 2015 1 SUPERSYSTEM 2 TECTON 3 SLOTLIGHT infinity 4 LITECOM 5 ONDARIA LED 6 MIREL evolution 7 MIREL evolution tunablewhite 8 MIREL evolution

Läs mer

Framtidssäker och flexibel belysning när den är som bäst

Framtidssäker och flexibel belysning när den är som bäst Framtidssäker och flexibel belysning när den är som bäst Aura Long Life framhäver färger, färskhet och det visuella uttrycket Unik LED-ljuskälla med flexibilitet och modularitet i fokus Aura Long Life

Läs mer

Kardó. Oändliga ljuskombinationer

Kardó. Oändliga ljuskombinationer Kardó Oändliga ljuskombinationer KONCEPT Design: eer architectural design, Belgien 2 - Kardó Kardó är ett unikt belysningssystem som följer arkitekturen hos din byggnad. Du kan anpassa basprofilen med

Läs mer

Behaglig belysning i minimalistisk design

Behaglig belysning i minimalistisk design 2 ETAP Behaglig belysning i minimalistisk design Vid allmänbelysning av kontor och offentliga byggnader används ofta diffusorer vilket är klokt eftersom belysningen blir behaglig och trevlig med diffusorer.

Läs mer

Band. Dekorativ ljussättning med LED-teknik

Band. Dekorativ ljussättning med LED-teknik Band Dekorativ ljussättning med LED-teknik Förfinad reflektorteknik och nya kraftfulla lysdioder skapar möjlighet till utökade applikationsmöjligheter med LED. Band är en armatur som kan användas både

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

U2 Diffusorarmaturer

U2 Diffusorarmaturer Diffusorarmaturer 2 ETAP Diffusorarmaturer Diffusorbelysning har blivit ett absolut måste för allmänbelysning på kontor och offentliga byggnader, vilket är rimligt då diffusorer ger bekväm och behaglig

Läs mer

U7/R7 Avancerad belysning i unik design

U7/R7 Avancerad belysning i unik design U7/R7 U7/R7 Avancerad belysning i unik design 2 ETAP U7/R7 U7 och R7 tar med sig morgondagens belysning till ditt hem. Båda armaturerna har med hjälp av LED+LENS -tekniken, utvecklats för allmänbelysning

Läs mer

ColorBlast IntelliHue Powercore gen4. justerbar LEDstrålkastararmatur. utomhusbruk med smart färgljus. Fördelar

ColorBlast IntelliHue Powercore gen4. justerbar LEDstrålkastararmatur. utomhusbruk med smart färgljus. Fördelar Lighting ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 justerbar LEDstrålkastararmatur för utomhusbruk med smart färgljus ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 Med de förstklassiga LED-armaturerna ColorBlast IntelliHue

Läs mer

MesoOptics för topprestanda

MesoOptics för topprestanda UM MesoOptics för topprestanda MesoOptics Mikroteknologi En mikroskopisk struktur garanterar en kontrollerad ljusfördelning. MesoOptics är en innovativ teknologi som skapar särskilt utformade mikrostrukturer

Läs mer

Mångsidiga applikationer

Mångsidiga applikationer Mångsidiga applikationer Pendel-, vägg- och takarmaturerna från OSRAM är det självklara valet när estetik och effektivitet är lika viktigt. De kombinerar förstklassig design med den innovativa armaturens

Läs mer

effektivitet, komfort och enkelhet

effektivitet, komfort och enkelhet UM UM effektivitet, komfort och enkelhet UM-sortimentet innehåller diffusorer med MesoOptics -teknik. Fördelarna med den här tekniken högeffektiv och optimerad ljusfördelning i kombination med en modern

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

Trivsam med låg energiförbrukning

Trivsam med låg energiförbrukning Trivsam med låg energiförbrukning R6-serien har allt för energieffektiv och komfortabel belysning. Med sin avancerade reflektorteknik är alla arbetsmiljöer väl upplysta och behagliga. Och detta med så

Läs mer

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen 5 16 Lighting the Future Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen Minskar energiförbrukningen - och kostnaderna Energiförbrukningen frän vägbelysning

Läs mer

En lek med ljus och skugga. Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter

En lek med ljus och skugga. Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter En lek med ljus och skugga en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter 2 3 Kupor Fluid Sharp Torch Torch med tak Stolpar står för enhetlig mångfald Produktfamiljen som länkar samman historiska och

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

light guide Hur man belyser en smyckesbutik

light guide Hur man belyser en smyckesbutik light guide Hur man belyser en smyckesbutik Ljussätt varje detalj Kunder kan ha många känslor och vara fyllda av förväntan när de går in i en smyckesbutik. Det kan vara ett par som letar efter förlovningsringar

Läs mer

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien

Kontorsbelysning SE PRANA+-serien Kontorsbelysning SE PRANA+serien GOLV OCH PENDLADE ARMATURER LED I PRANA+serien INDIREKT TAKRIKTAT LJUS UTDRAGBART LAMPHUVUD DIREKT LJUS AVANCERAD SENSOR LJUSSTYRKA SCENARIESTYRNING TUNABLE WHITE FÖR ANPASSNING

Läs mer

Det mest effektiva sättet att få optimal belysning

Det mest effektiva sättet att få optimal belysning U5 Det mest effektiva sättet att få optimal belysning U5_talen_druk.indd 1 01-09-2005 13:58:04 FÄRRE ARMATURER, HÖGRE KOMFORT OCH FLEXIBILITET Bästa reflektorn Armaturer behöver rikta ljuset dit det behövs,

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2013.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2013. Dot Dot är en familj av tak- och väggarmaturer som kan användas både individuellt och i kombination med varandra. Det finns totalt 24 varianter med olika plafonddjup, olika färgkombinationer och med cirkulära

Läs mer

Showroom Blaha Office, Korneuburg

Showroom Blaha Office, Korneuburg Showroom Blaha Office, Korneuburg Arkitekt: Arkitektbyrån Eichinger oder Knechtl, Wien / Österrike Fotograf: Gustavo Allidi Bernasconi, Wien / Österrike Ort: Korneuburg / Österrike Det familjeägda kontorsmöbelföretaget

Läs mer

Appendix A LED-produkter Figurer

Appendix A LED-produkter Figurer 1 Appendix A LED-produkter Figurer 2 Figurer Appendix A LED-produkter Figurer visar ett antal bilder som illustrerar utvecklingen av LED-belysning och är representativ för nuvarande utvecklingsnivå åtminstone

Läs mer

Alioth Mimas Zenit Nembus. En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015

Alioth Mimas Zenit Nembus. En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015 Alioth Mimas Zenit Nembus En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015 IP20 LED F Högpresterande effektiv slimmad LED-armatur för t.ex kontor och konferensrum Finns som pendlad och infälld armatur

Läs mer

LED - lysdioder en inspirationskälla

LED - lysdioder en inspirationskälla LED - lysdioder en inspirationskälla 2 www.etaplighting.com ETAP Banbrytande med LED-lysdioder 3 Lysdioder är inne och det är absolut ingen tillfällighet. Denna innovativa ljuskälla erbjuder idag ett ekonomiskt

Läs mer

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se

LEDande lösningar! LED-armaturer från OSRAM. www.osram.se www.osram.se LEDande lösningar! Introduktion av: QOD LUMINESTRA LED LINEARlight DRAGON Slim DRAGONPOINT VARIO PRO och DRAGONPOINT FIX PRO LEDvance PARATHOM KIT LED PRO LED-armaturer från OSRAM NYHETER

Läs mer

ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED

ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED Rondo G2 Rondo G2 har utvecklats enbart för LED med fokus på energieffektivitet, ljuskomfort och lång livslängd. Reflektorn är mycket effektiv

Läs mer

En lek med ljus och skugga. Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter

En lek med ljus och skugga. Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter En lek med ljus och skugga Metronomis LED en elegant produktfamilj med lekfulla ljuseffekter 2 Metronomis LED Metronomis LED står för enhetlig mångfald Produktfamiljen som länkar samman historiska och

Läs mer

Belysningsplanering. SS-EN 12 464-1 Arbetsplatser inomhus Belysningsguide Ljus och Rum

Belysningsplanering. SS-EN 12 464-1 Arbetsplatser inomhus Belysningsguide Ljus och Rum Belysningsplanering SS-EN 12 464-1 Arbetsplatser inomhus Belysningsguide Ljus och Rum Planeringsstruktur Analysera Planera Granska Dokumentera Utvärdera Analysera Rummets användning Kapslingsklass Val

Läs mer

StoreSet - flexibel stämningsbelysning

StoreSet - flexibel stämningsbelysning Lighting StoreSet - flexibel stämningsbelysning StoreSet Dagens butiksmiljöer lägger fokus på att skapa upplevelser som lockar kunderna att stanna kvar. StoreSet förbättrar atmosfären i din butik genom

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

arealbelsyning ClearFlood Fördelar Funktioner

arealbelsyning ClearFlood Fördelar Funktioner Lighting ClearFlood - LEDlösning för sport- och arealbelsyning ClearFlood ClearFlood är en serie flexibla strålkastare som låter dig välja exakt rätt ljusflöde för ditt specifika användningsområde. Toppmodern

Läs mer

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska

GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska GUIDE LJUSKÄLLOR Fo Karolinska Innehållsförteckning REFERENSER... 2 INLEDNING... 3 AVFALLSHANTERING... 3 MILJÖ... 3 FARA FÖR BRAND... 3 BEGREPP... 4 UTFASADE GLÖDLAMPOR... 5 HALOGENLAMPOR... 6 LÅGENERGILAMPOR...

Läs mer

Downlights för dig som inte vill kompromissa

Downlights för dig som inte vill kompromissa Downlights LuxSpace G2 GreenSpace G2 CoreLine G3 Downlights för dig som inte vill kompromissa Downlights för alla behov Philips produktfamiljer LuxSpace, GreenSpace och CoreLine ger dig ett komplett sortiment

Läs mer

Mer information om kampanjen finns på www.ledyourlightshine.se. Mer information om produkterna finns på http://www.ecat.lighting.philips.

Mer information om kampanjen finns på www.ledyourlightshine.se. Mer information om produkterna finns på http://www.ecat.lighting.philips. 2012 HOSPITALITY HOSPITALITY Mer information om kampanjen finns på www.ledyourlightshine.se Mer information om produkterna finns på http://www.ecat.lighting.philips.se/l/ 12NC-322263566891 Med Philips

Läs mer

induled Ljusmaskinen

induled Ljusmaskinen induled Ljusmaskinen Investera i hög produktivitet och snabb pay off Att byta till LED-belysning är en investering i din produktivitet. Nya InduLED är en äkta ljusmaskin med överlägsen effektivitet och

Läs mer

Maxos LED Industry en innovativ och flexibel lösning som ger perfekt ljusflöde

Maxos LED Industry en innovativ och flexibel lösning som ger perfekt ljusflöde Lighting Maxos LED Industry en innovativ och flexibel lösning som ger perfekt Maxos LED Kunder inom industri- och butikssektorn behöver lösningar för allmänbelysning som både ger försvarbar avkastning

Läs mer

Ljusflöde - Lumen. Ljusflödet bestämmer. Små intensiva ljuskällor är. Möjliga luxnivåer Antal armaturer. Lättare att styra Svårare att avblända

Ljusflöde - Lumen. Ljusflödet bestämmer. Små intensiva ljuskällor är. Möjliga luxnivåer Antal armaturer. Lättare att styra Svårare att avblända Philips Lighting Ljusflöde - Lumen Ljusflödet bestämmer Möjliga luxnivåer Antal armaturer Små intensiva ljuskällor är Lättare att styra Svårare att avblända Ljusutbyte - Lumen / Watt Elförbrukning står

Läs mer

Arbetsplatsbelysning

Arbetsplatsbelysning Arbetsplatsbelysning Rätt belysning vid arbetsplatsen har mycket större betydelse för arbetsförhållandena än vad många tror, hälsan påverkas i hög grad. Bra ljusförhållande minskar risken för onödiga besvär

Läs mer

Delikatesser i perfekt ljus: Fiorital, Padua

Delikatesser i perfekt ljus: Fiorital, Padua Reportage Delikatesser i perfekt ljus: Fiorital, Padua Projekt: Fiorital, Padua, Italien Arkitektur: Lorenzo Viola, Milano, Italien Foto: Sebastian Mayer, Berlin, Tyskland http://fiorital.it/en/ 31.05.2016

Läs mer

Downlights för ett effektivt ljuskoncept på kontoret: Gebr. Heinemanns förvaltningsbyggnad, Hamburg

Downlights för ett effektivt ljuskoncept på kontoret: Gebr. Heinemanns förvaltningsbyggnad, Hamburg Reportage Downlights för ett effektivt ljuskoncept på kontoret: Gebr. Heinemanns förvaltningsbyggnad, Hamburg Projekt: Gebr. Heinemanns förvaltningsbyggnad, Hamburg, Tyskland Arkitekt: IFB GmbH consulting

Läs mer

Metronomis LED en föreställning med ljus och skuggor

Metronomis LED en föreställning med ljus och skuggor Lighting Metronomis LED en föreställning med ljus och skuggor Metronomis LED Fluid Metronomis LED är den första armaturserien som erbjuder ett stort utbud ljuseffekter för miljöbelysning och för estetisk

Läs mer

Spännande och strålande

Spännande och strålande LEDlamps DiamondSpark Spännande och strålande MASTER LEDkron och MASTER LEDklot Världsledande inom LED-belysning Med vår senaste LED-teknik och mer än 100 års erfarenhet inom optik och elektronik är Philips

Läs mer

PowerBalance Tunable White, infälld ger en allmän känsla av hälsa och välbefinnande

PowerBalance Tunable White, infälld ger en allmän känsla av hälsa och välbefinnande Lighting PowerBalance Tunable hite, infälld ger en allmän känsla av hälsa och välbefinnande infälld Rätt ljus kan ha stor positiv inverkan på diverse fysiologiska processer. Enligt statistiken känner sig

Läs mer

SmartBalance kombinerar prestanda med smart design

SmartBalance kombinerar prestanda med smart design Lighting SmartBalance kombinerar prestanda med smart design SmartBalance, nedpendlad Även om det oftast är prestanda som är det viktigaste när det gäller funktionell belysning vill kunderna helst ha armaturer

Läs mer

CityCharm Cordoba - Komfort och prestanda

CityCharm Cordoba - Komfort och prestanda Lighting CityCharm Cordoba - Komfort och prestanda CityCharm Cordoba CityCharm är en serie armaturer för stadsutrymmen där det är viktigt med behaglig belysning, stämning och design. Välj mellan två ikoniska

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2012.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2012. Stockholm II LED 1990 vann formgivaren Olle Anderson den nordiska designtävlingen Nytt ljus över Stockholm. Tävlingens utmaning var att formge en armatur som utöver att ha goda belysningsegenskaper stilmässigt

Läs mer

LED information från branschen. Belysningsbranschens LED sektion

LED information från branschen. Belysningsbranschens LED sektion LED information från branschen Belysningsbranschens LED sektion LED i press och oseriös marknadsföring LED ersätter alla andra ljuskällor 100-200.000 h livslängd Optimala ljuskällan O.s.v LED branschen

Läs mer

Armaturerna 6721LED och 6741LED MADE IN FINLAND

Armaturerna 6721LED och 6741LED MADE IN FINLAND NYA GENERATIONEN Armaturerna 6721LED och 6741LED MADE IN FINLAND NYA GENERATIONEN Armaturen 6721LED BÄTTRE OMRÅDE FÖR OMGIVANDE TEMPERATUR HÖGRE LJUSFLÖDE MED TILLFÖRLITLIGA LED-MODULER OCH DRIVDON ENKEL

Läs mer

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation.

finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. finns med LED Telesto Belysning för vägg, tak och pendling med förenklad installation. Flex Ljus över allt. Visst är det snyggt med diskret, enhetlig belysning på kontoret, för både allmänljus och riktad

Läs mer

Downlights och spotlights

Downlights och spotlights Downlights och spotlights 2 3 Downlights och spotlights Omfattande sortiment ETAP tillverkar ett brett sortiment av downlights och spotlights för allmän- och accentbelysning. Infällda eller ytmonterade,

Läs mer

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg

trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg trafiksäkerhet i nytt ljus Vi hjälper dig att skapa en tryggare väg Säkerhet på väg Vägbelysningen finns till för att man som trafikant och fotgängare ska kunna upptäcka faror och bedöma risker i tid.

Läs mer

MileWide² design möter effektivitet

MileWide² design möter effektivitet Lighting MileWide² design möter effektivitet MileWide² Många kommunala myndigheter har tagit till sig fördelarna med modern utomhusbelysning. Dessa omfattar en mer attraktiv stadsmiljö och större komfort,

Läs mer

Inklusive. produktguide. Våra energisnåla LED skrivbordslampor. Välkommen till framtiden!

Inklusive. produktguide. Våra energisnåla LED skrivbordslampor. Välkommen till framtiden! Inklusive produktguide Våra energisnåla LED skrivbordslampor Välkommen till framtiden! En historia om individuella belysningslösningar I mer än 70 år har vi designat nyskapande ergonomiska produkter och

Läs mer

Belysningslösningar! LED. Light Emitting Diode

Belysningslösningar! LED. Light Emitting Diode Belysningslösningar! LED Light Emitting Diode 24LED Vår klassiska Serie 24 finns nu med senaste teknik i LED-version. 24LED är en kapslad allroundarmatur bestyckad med LED-ljuskälla. Armaturen är avsedd

Läs mer

Glacier II. Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus

Glacier II. Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus Glacier II Effektfull dekorativ pendelarmatur med direkt/indirekt ljus Finns i två storlekar med ett brett urval av reflektorer och ljuskällor som ger bra prestanda, effektivitet och komfort för olika

Läs mer

Optec för strömskenor

Optec för strömskenor Universalarmaturen Optec strålkastaren för alla tillfällen Allt är möjligt med Optec. Med olika ljusfördelningar uppfyller Optec alla krav på ljus i butiker, gallerier och museer: kontrastrik accentuering,

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

discovery evo Mångsidighetens mästare

discovery evo Mångsidighetens mästare discovery evo Mångsidighetens mästare Det finns en Discovery Evo för varje tillfälle. Vilket är ditt? När vi lanserade Discovery var tänket helt nytt. Ett rakt, enkelt och lättjobbat koncept där en enda

Läs mer

Sienna. Design och unik ljusteknik för kontor och skolor

Sienna. Design och unik ljusteknik för kontor och skolor Sienna Design och unik ljusteknik för kontor och skolor Hälsosam och produktiv arbetsmiljö Arbetslivet har genomgått stora förändringar de senaste 20 åren och Sienna uppfyller de förväntningar som ställs

Läs mer

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects

/ NYX. Design: Vilhelm Lauritzen Architects MED FOCUS PÅ VÄGEN / NYX I DEN GREKISKA MYTOLOGIN ÄR NYX NATTENS GUDINNA SOM HÄRSKAR ÖVER MÖRKRET. I DAGENS STAD ÄR NYX GATANS DROTTNING SOM GER OSS ETT BEHAGLIGT LJUS OCH MEDVERKAR TILL EN TRYGG OCH SÄKER

Läs mer

Driftdon Styrsystem Sensorer. LED-lösningar

Driftdon Styrsystem Sensorer. LED-lösningar Driftdon Styrsystem Sensorer LED-lösningar Välkommen till LED-världen Holzindustrie Hunsrück GmbH Mathias Tenhaeff Key West, Witten, Tyskland, Helvars LED-drivrutiner används på Key West. Helvars LED-vision

Läs mer

Fullt sortiment, enhetlig stil. Öga för detaljer

Fullt sortiment, enhetlig stil. Öga för detaljer Diskret design K9 bevisar att nödbelysning kan vara både snygg och diskret. Minimalistisk design, kompakt utförande och högkvalitativ finish gör att skyltar och armaturer kan integreras i alla miljöer.

Läs mer

PowerBalance Gen 2 hållbar prestanda

PowerBalance Gen 2 hållbar prestanda Lighting PowerBalance Gen 2 hållbar prestanda När det gäller LED-belysning av kontorsutrymmen är kunderna ofta beredda att investera i hållbarhet under förutsättningen att investeringen återbetalar sig.

Läs mer

Belysning för krävande miljöer

Belysning för krävande miljöer E2 Belysning för krävande miljöer 2 ETAP Kapslade armaturer E2 I fuktiga och/eller mycket smutsiga utrymmen krävs kapslade armaturer. Med E2 tillhandahåller ETAP en belysningslösning med LED för bland

Läs mer

SmartBalance kombinerar prestanda med smart design

SmartBalance kombinerar prestanda med smart design Lighting SmartBalance kombinerar prestanda med smart design SmartBalance, nedpendlad Även om det oftast är prestanda som är det viktigaste när det gäller funktionell belysning vill kunderna helst ha armaturer

Läs mer

Förpackningstyp. Förpackningsutförande 4 = 20W GU4 2700K MR11 24D 1CT 12 120 A 1 A 871829119220600

Förpackningstyp. Förpackningsutförande 4 = 20W GU4 2700K MR11 24D 1CT 12 120 A 1 A 871829119220600 LE Lysdiodslampor LEspot LV LE A B E F G H LEspot LV en idealiska lösningen för spotbelysning Med sitt varma halogenliknande ljus är LEspot LV-ljuskällorna den idealiska lösningen för ersättning av spotlight-

Läs mer

Acuro LED Acuro Active LED / Acuro LED: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Linjär: Behaglig: Fördelaktig: Okomplicerad: Säker: Flexibel:

Acuro LED Acuro Active LED / Acuro LED: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Linjär: Behaglig: Fördelaktig: Okomplicerad: Säker: Flexibel: Acuro LD Acuro LD Acuro Active LD / Acuro LD: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Acuro Active LD ger ljus som är optimalt anpassat efter människans biorytm. n integrerad kontroller blandar LD ljus av

Läs mer

SmartBalance kombinerar prestanda med smart design

SmartBalance kombinerar prestanda med smart design Lighting SmartBalance kombinerar prestanda med smart design SmartBalance, utanpåliggande Även om det oftast är prestanda som är det viktigaste när det gäller funktionell belysning vill kunderna helst ha

Läs mer

Hälsosam snabbmat tilltalande ljussatt: Youfresh, Berlin

Hälsosam snabbmat tilltalande ljussatt: Youfresh, Berlin Reportage Hälsosam snabbmat tilltalande ljussatt: Youfresh, Berlin Projekt: Youfresh, Berlin/Tyskland Arkitekt: Ippolito Fleitz Group, Stuttgart & Berlin/Tyskland Fotograf: Sebastian Mayer, Berlin/Tyskland

Läs mer

MASTER. Perfect light, perfect sense

MASTER. Perfect light, perfect sense VÄLJ PHILIPS NYA LJUSKÄLLOR FÖR BÅE IG OH Fördelar för dig som installatör u fokuserar på dina kunders behov och blir förstavalsleverantör. Philips MASTER PL ger en ljuskvalitet som är bäst i sin klass.

Läs mer

led-nyheter Hösten 2012 1

led-nyheter Hösten 2012 1 led-nyheter Hösten 2012 1 Ta vara på LED-teknikens möjligheter Nu har Fagerhult två helt nya produkter och flera trotjänare som har uppdaterats med den senaste LED-tekniken. Här presenterar vi höstens

Läs mer

chromophare F-generation

chromophare F-generation chromophare F-generation Oslagbar mångsidighet Unik Den innovativa hybridljustekniken ger en enastående ljuskvalitet för koncentrerat arbete. Säker Lysdioderna har en genomsnittlig livslängd på 40 000

Läs mer

TILLÄMPNINGAR. Helvar är inriktade på att tillhandahålla LEDlösningar. belysningstillämpningar. FUNKTION - KONTOR, SKOLOR OCH SJUKHUS

TILLÄMPNINGAR. Helvar är inriktade på att tillhandahålla LEDlösningar. belysningstillämpningar. FUNKTION - KONTOR, SKOLOR OCH SJUKHUS LED-lösningar TILLÄMPNINGAR Helvar är inriktade på att tillhandahålla LEDlösningar för professionella belysningstillämpningar. De ständiga förbättringarna av LED-teknikens effektivitet, kvalitet och prisvärdhet

Läs mer

2016 S P O T L I G H T S

2016 S P O T L I G H T S 2016 SPOTLIGHTS 2 SPOTLIGHTS Rikta ljuset på det du vill framhäva och gestalta. Skapa allt från bra arbetsbelysning till härligt stämningsljus. Med spotlights monterade på kontaktskena eller utanpåliggande

Läs mer

Hur stark nedsmutsningen är beror på miljön. Följande typer av miljö urskiljs som även omfattar några typiska tillämpningar:

Hur stark nedsmutsningen är beror på miljön. Följande typer av miljö urskiljs som även omfattar några typiska tillämpningar: Energianvändande produkter: genomförande av förordning (EG) nr 245/2009 Armaturdokumentation: underhåll och demontering Senaste uppdatering: 14/11/2012 Information om underhåll och demontering enligt förordning

Läs mer

Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar

Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar Lighting Iridium gen3 LED Den intelligenta plug and play-armaturen för vägar Iridium gen3 LED Mini Iridium gen3 är den första verkligt intelligenta armaturen. Inga problem med commissioning installera

Läs mer

LTH E-huset Ljusdesign, Belysningskriterier Datum: 2010-09-07

LTH E-huset Ljusdesign, Belysningskriterier Datum: 2010-09-07 RUM ATT TRIVAS I Dagsljus och artificiell belysning är aldrig någon neutral förmedlare av omgivningen utan bidrar i hög grad till att utforma de vi ser. Beroende på ljusets intensitet, riktning, färg,

Läs mer

BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen

BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen BELYSNINGSARMATURER för offentliga utrymmen Offentliga utrymmen Enstos utveckling inom belysning erbjuder flera attraktiva belysningslösningar som uppnår ett högkvalitativt ljus och erbjuder den senaste

Läs mer

NU GER 35W LIKA MYCKET LJUS SOM 70W

NU GER 35W LIKA MYCKET LJUS SOM 70W NYHETER 2011 35W 70W : 24 : 24 NU GER 35W LIKA MYCKET LJUS SOM 70W Cardis nya register av armaturer präglas av finish, funktion och optimal prestanda. De nyutvecklade, skräddarsydda reflektorerna är

Läs mer

Grundportfölj LED-lampor. Hitta din perfekta LED-lampa. med Philips grundportfölj prisvärda produkter för en smidigare arbetsmiljö

Grundportfölj LED-lampor. Hitta din perfekta LED-lampa. med Philips grundportfölj prisvärda produkter för en smidigare arbetsmiljö Grundportfölj LED-lampor Hitta din perfekta LED-lampa med Philips grundportfölj prisvärda produkter för en smidigare arbetsmiljö Philips LEDlampor Hitta din perfekta LEDlampa Energibesparingar på upp till

Läs mer

Lightstream 2. Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus

Lightstream 2. Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus Lightstream 2 Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus Lightstream 2 Energieffektiv LED downlight i stilren design med snabb återbetalning (IP20/IP65) Med 80% energibesparing

Läs mer

Rita din egen linje av ljus

Rita din egen linje av ljus Freedom Blunda. Arkitektur utan ljus är samma sak. Utan ljuset försvinner väggar, volymer, linjer och sammanhang. Därför blir dagsljuset en självklar startpunkt när pennan sätts mot pappret. Och där dagsljuset

Läs mer

Rita din egen linje av ljus

Rita din egen linje av ljus Freedom Blunda. Arkitektur utan ljus är samma sak. Utan ljuset försvinner väggar, volymer, linjer och sammanhang. Därför blir dagsljuset en självklar startpunkt när pennan sätts mot pappret. Och där dagsljuset

Läs mer

Kostnadseffektiv strålkastarlösning för arealbelysning

Kostnadseffektiv strålkastarlösning för arealbelysning Lighting Kostnadseffektiv strålkastarlösning för arealbelysning CoreLine Tempo stor CoreLine Tempo stor är en serie högeffektiva strålkastare för 1:1-ersättning av konventionella armaturer med bibehållen

Läs mer

Rätt ljus på kontoret

Rätt ljus på kontoret Rätt ljus på kontoret Om betydelsen av korrekta belysninglösningar i kontorsmiljö Inkluderar belysningslösningar! Det är viktigt med bra kontorsbelysning Det finns många sätt att ljussätta en kontorsmiljö.

Läs mer

LED Cleanroom hygienisk och effektiv lösning

LED Cleanroom hygienisk och effektiv lösning Lighting LED Cleanroom hygienisk och effektiv lösning Cleanroom LED Kunder som driver anläggningar med väldigt höga hygienkrav sjukhus, laboratorier och vissa produktionslokaler i t ex livsmedelsindustrin

Läs mer

Ölmühle an der Havel, Berlin

Ölmühle an der Havel, Berlin Reportage Ölmühle an der Havel, Berlin Projekt: Ölmühle an der Havel, Berlin / Tyskland Inomhusarkitektur: Fabian Lefelmann, Berlin / Tyskland Foto: Sebastian Mayer, Berlin / Tyskland Projekt: Ölmühle

Läs mer

Business i vitt. Fastighetsagenturen Engel & Völkers grundades 1977 i Hamburg. Den har idag representation i närmare 40 länder på fem.

Business i vitt. Fastighetsagenturen Engel & Völkers grundades 1977 i Hamburg. Den har idag representation i närmare 40 länder på fem. Reportage Business i vitt Engel & Völkers AG, Market Center Madrid Madrid / Spanien Foto: Frieder Blickle, Hamburg, Tyskland I Market Center Madrid, som öppnades nyligen av Engel & Völkers har en klassisk

Läs mer

Mini Platform LED: kompakt högprestanda. Mini Iridium LED, Mini Copenhagen LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED

Mini Platform LED: kompakt högprestanda. Mini Iridium LED, Mini Copenhagen LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED Mini Platform LED: kompakt högprestanda Mini Iridium LED, Mini Copenhagen LED, Mini Koffer² LED, Mini Milewide LED Mini Platform LED 2 Mini Platform LED - Produktguide Mini Platform LED den bästa belysningslösningen

Läs mer

fagerhult starkare än någonsin

fagerhult starkare än någonsin fagerhult starkare än någonsin Produktnyheter våren 2016 title Subtitle 1 2 3 Energibesparingspotential i multihallar 1. T8 med konventionell drift, 68 Disal T8 3x58 W. 2. T5, 56 Excis T5 4x49 W besparing

Läs mer

Kulturvaruhuset: Enormt sortiment i nytt ljus

Kulturvaruhuset: Enormt sortiment i nytt ljus Kulturvaruhuset Dussmann das Kulturkaufhaus GmbH, Berlin, Tyskland Inredningsarkitektur: ROBERTNEUN Architekten, Berlin/Tyskland Foto: Rudi Meisel, Berlin, Tyskland 14.12.2015 Knappt två årtionden efter

Läs mer