highlights Nyheter 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "highlights Nyheter 2014"

Transkript

1 highlights Nyheter 2014

2

3 highlights LITECOM 2 SEQUENCE 3 LIGHT FIELDS evolution TW 4 INTRO 5 TrueGamutRendering fashion (TGRfashion) 6 PANOS Global LED-downlight-serie 7 PANOS evolution 8 SUPERSYSTEM 9 FACTOR 10 PERLUCE LED 11 GRAFT HT 12 CLEAN supreme LED 13 CLEAN advanced LED 14 AXON 15 LINARIA LED 16 SFERA 17 DIAMO 18 ELEVO 19 CAPIX evolution 20 Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE 21 ONLITE piktogram ISO Efficiency Upgrade

4 2014 highlights 1 LITECOM Belysningsstyrsystem För utvecklingen av LITECOM har Zumtobel samarbetat med sina bästa partners från många olika områden. I samarbete med IBM skapades ett öppet, banbrytande och innovativt styrsystem som långsiktigt kommer att förändra byggnadsstyrningen. Redan från början deltog gränssnittsdesigner och tillämpningsexperter i projektet. Resultatet är en ny form av ljusstyrning som kombinerar intuitivt handhavande via appar med enkel installation och skötsel via en individuell styrning. För användarna innebär LITECOM enkel konfiguration, intuitiv vägledning och maximal flexibilitet. Detta uppnås genom syntesen av kontroller, pekskärm och programvara i ett system. Det gör att det går att skapa, styra och övervaka individuella belysningslösningar som till fullo motsvarar de specifika kraven i ett projekt: Vid behov kan ytterligare funktioner programmeras och integreras. LITECOM förenklar komplexa processer och går enkelt och smidigt att via webbteknik styra med varje PC, smart phone eller platta.

5 highlights 2014

6 2014 highlights LITECOM APPS Apparna med sina olika utformningar sätter praktiskt taget inga gränser för individuella önskemål. Det är användarnas individuella krav som står i centrum för LITECOM, allt från enkla färgändringar av ytan till komplexa nödljusstyrprogram: För varje kund går det att skapa ett individuellt app-paket beroende på lokalernas funktion och användarnas behov. Via de förkonfigurerade grundinställningarna går det att styra och anpassa alla funktioner. Dessutom är det möjligt att ha separata appar som är exakt anpassade till en viss armaturs funktioner. Till exempel går det att använda och ställa in armaturen SEQUENCE med speciellt utvecklade appar för att få en belysningslösning som är optimalt anpassad till användarens behov. Dessutom kan LITECOM användas som central kontrollstation för nödbelysning med separat batteriförsörjning. Denna funktion aktiveras via appen nödbelysningsintegration. Utan extra insatser går det på så sätt att med ett enda system styra och övervaka grundbelysningen men även nödbelysningen. LITECOM är dynamisk och även förberedd för framtida behov. Det går också att komplettera med variabla appar. Det innebär att det inte bara är Zumtobel som kontinuerligt kan utöka antalet funktioner. Tack vare de öppna gränssnitten kan även användarna programmera egna appar och använda dem i systemet. I framtiden kommer det till och med vara möjligt att uppfylla helt kundspecifika önskemål, antingen direkt för användaren själv eller som tjänst för kunden.

7 highlights 2014 Lighting Performance Platform (LPP) Kontrollera och minimera energiförbrukningen i företaget: Med LightingPerformancePlatform har Zumtobel utvecklat en online lösning med vars hjälp Zumtobels kunder snabbt kan jämföra förbrukningsuppgifter från byggnader och lokaler och på så sätt se vilka möjligheter det finns att spara energi. Övervakningsverktyget som är perfekt anpassat till styrsystem kontrollerar förbrukningen i företaget och visar hur det med hjälp av ljusstyrning går att uppnå optimal energieffektivitet. Med hjälp av det överskådliga SunBurst-diagrammet går det att styra byggnader och minimera energiförbrukningen för våningsplan, rum och till och med separata arbetsplatser. Genom att LightingPerformancePlatform är anpassad för olika behov kan Zumtobel via denna plattform erbjuda olika tjänster, allt från genomförande och idrifftagande till serviceavtal på längre sikt för kontinuerlig minimering av energiförbrukningen.

8 2014 highlights 2 SEQUENCE Pendlad och utanpåliggande LED-armatur Nya samarbetsformer, oavsett om det är i projektgrupper, vid den klassiska arbetsplatsen eller i kontorslandskap kräver flexibla belysningslösningar som anpassar sig till människors individuella behov. En studie som Zumtobel gjort i samarbete med Fraunhofer IAO visade att användare föredrar belysningslösningar som går att styra individuellt. Kombinationen av direkt- och indirekt ljus har en påvisbar inverkan på välbefinnandet vid arbetsplatsen. Den pendlade och utanpåliggande LED-armaturen SEQUENCE uppfyller helt dessa krav. Armaturen som är en fullständig nyutveckling utnyttjar för första gången allt från designen, elektroniken till styrningen alla de möjligheter som dagens LED-teknik ger. SEQUENCE består av enhetligt konstruerade, seriekopplade modulenheter som är monterade i en högkvalitativ lågprofil aluminiumstomme. Varje modul består av 6 3 centralt placerade LED-ljuspunkter. De enskilda modulerna som är ordnade i tre logiska grupper går liksom det indirekta ljuset att styra individuellt. Det är detta system som möjliggör anpassningsbart ljus. Steglös reglering, diffust ljus via den opaliserade ramen och omkoppling av separata moduler ger praktiskt taget obegränsade användningsmöjligheter. SEQUENCE kan fås med varmvit (3000 K) och neutralvit (4000 K) färgtemperatur. Dessutom erbjuder Zumtobel armaturen i längderna 1200 mm med 8 eller 2100 mm med 14 LED-moduler. SEQUENCE möjliggör hållbara besparingar i kontor tack vare upp till 100 lm/w med ett armaturljusflöde på upp till 9000 lm.

9 highlights 2014

10 2014 highlights Zumtobel advancedoptics SEQUENCE är en individuell och flexibel belysningslösning för morgondagens kontor som förenar klar design med innovativ linsteknik exakt anpassad till den platta profilen. Var och en av de 18 centralt placerade LED ger med symmetrisk eller asymmetrisk ljusfördelning en optimal styrning av arbetsbelysningen plus en god avbländning. Samtidigt ger de 24 yttre LED med hjälp av en opalfärgad täckram ett diffust omgivningsljus och en mjukare ljusfördelning. Tack vare linserna går det att uppnå såväl stora ljusmängder som exakt ljusfördelning och maximal effektivitet samt perfekt avbländning. Det motverkar störande reflexer på bildskärmar, plattor och smart phones. Allt detta går endast att uppnå med ett optiskt system som är specialanpassat till LED-tekniken. Medan andra typer av belysningsteknik bara kan åstadkomma avbländning av höga ljusflöden via ytan vilket ger stora konstruktioner med diffus ljusbild är SEQUENCE med sin linsteknik och upp till 9000 lm mycket kompakt och ger ändå perfekt avbländning. De transparenta linserna ger genom reflexion av LED-ljuset en hög optisk verkningsgrad och en utomordentlig armatureffektivitet på upp till 100 lm/w.

11 highlights 2014

12 2014 highlights 3 LIGHT FIELDS evolution Tunable White LED-armaturfamilj med Tunable-White-teknik LED-armaturfamiljen LIGHT FIELDS evolution Tunable White följer upp det klara, enhetliga formspråket i den framgångsrika produktgruppen och vidareutvecklar det med Zumtobels applikationskompetens och tekniska innovationer för en användarvänlig framtid. I en aktuell studie från Fraunhofer IAO som omfattar alla åldersgrupper, kön och nationaliteter framkom att användarna föredrar färgtemperaturer som ligger i intervallet mellan 3000 K och 6000 K och att 4000 K och 5000 K visade sig vara de klart dominerande belysningsscenarierna. LIGHT FIELDS evolution med Tunable-Whiteteknik är Zumtobels svar på användarnas behov av adaptivt, personligt ljus. Tunable-White-tekniken möjliggör flexibel anpassning till rumssituationen och möter användarnas individuella behov. Samtidigt innebär Tunable White en adaption till dygnets och årstidernas växlingar och allt efter behov går det att justera armaturen till de aktuella förhållandena. I och med utökningen av armaturfamiljen erbjuder Zumtobel nu en individuell belysningslösning som går att anpassa allt efter personliga önskemål och arbetsuppgifter och på så sätt samtidigt minskar komplexiteten för planerarna. Finns från och med hösten 2014 DESIGN Chris Redfern, SottsassAssociati

13 highlights 2014

14 2014 highlights 4700 K COOL WARM Tunable White Tunable White innebär intelligent anpassning av färgtemperaturen till varierande rumssituationer och användningsområden. Samtidigt reagerar tekniken på användarnas individuella behov och dygnets och årstidernas växlingar. Armaturer med Tunable- White-funktion erbjuder individuella belysningsscenarier som är samstämda med människan. Tunable-White-tekniken gör det möjligt att reglera LIGHT FIELDS evolution Tunable White steglöst mellan 3000 K och 6000 K med en färgåtergivning på Ra 80. Detta uppnås genom integrationen av speciella TridonicTunable-White-LED-moduler med tillhörande driftdon. I kombination med moderna styrelement som CIRCLE- Tune-manöverpanelen eller ett styrsystem som LITECOM möjliggörs adaptiva belysningslösningar som möter användarens behov.

15 highlights 2014 Infällda armaturer med Backlit-belysningsteknik för maximal effektivitet Utanpåliggande och infällda armaturer med Sidelit-belysningsteknik för minimal profilhöjd 3Dprotect-reflektor (infälld modell) Den patentsökta 3Dprotect-tekniken är på samma gång skydd och reflektor. Den tredimensionella strukturen skyddar LEDmodulerna vid infällnad eller underhåll och förhindrar skador av elektrostatisk urladdning. Strukturens höga reflexionsgrad innebär samtidigt en ökning av armaturverkningsgraden. liteprint (utanpåliggande modell) Det exakt beräknade punktrastret för liteprint-ljusledaren ger med sidomontering en homogen belysning av hela armaturens yta. Samtidigt leds inom vissa utvalda områden en exakt definierad andel av ljuset uppåt genom öppningar i armaturstommen. För den indirekta ljusandelen på 5 procent behövs inga ytterligare LED-moduler.

16 2014 highlights 4 INTRO Modulärt LED-belysningssystem För handeln är ljus ett av de viktigaste medlen för att ge varumärken och produkter en effektfull exponering. Förutom varumärkesanpassad och autentisk presentation spelar även energieffektiviteten en central roll för butiker och återförsäljare vid förverkligandet av belysningskoncept. Det modulära belysningssystemet INTRO förenar olika slags armaturtyper på grundval av den senaste LED-tekniken och erbjuder handeln en effektiv och individuell belysningslösning för olika butiksytor: allt från skyltfönster, hyllor och nischer till säljytan INTRO passar inom alla områden. En viktig komponent i systemet är den nya litecarve -reflektortekniken. Denna innovation bygger på en oval friformsreflektor som till skillnad från klassiska wallwashers ger en jämn, rätvinklig ljusfördelning på väggen. Därför utgör systemspotlighten en helt ny produktkategori vertical flood eller vertikal wallwasher. Systemet bygger på mycket flexibelt inställbara spotlightmoduler som allt efter belysningsfunktion till och med kan kombineras i olika ljusfärger eller ljusfördelning. Att belysningsmodulerna och installationsramen är separata ger planerare och arkitekter en stor frihet vid utformningen: Det stora antalet kombinationsmöjligheter i taket bidrar till den stora flexibilitet som är utmärkande för INTRO. Zumtobel erbjuder systemet i 1-moduls, 2-moduls och 3-modulsenheter samt som ljuskanal. Alla spotlightmoduler kan allt efter önskemål bestyckas med olika modeller av frontringar som kan fås i vitt, svart, matt silver samt krom och koppar. Det finns inga gränser för individualiseringen: i specialutförandet är alla RALfärgtoner möjliga. Tack vare den modulära konstruktionen och möjligheten att integrera olika slags spotlights erbjuds här en skräddarsydd belysningslösning som möjliggör långtgående personalisering och specifik varumärkesexponering. Finns från och med hösten 2014 DESIGN Chris Redfern, Sottsass Associati

17 highlights 2014

18 2014 highlights LED Ljusutsläpp Friformsreflektor litecarve Reflektorteknik i INTRO-systemet Den av Zumtobel utvecklade litecarve -reflektortekniken är utformad för högsta precision. Den patentsökta friformsreflektorn ger en mycket exakt och balanserad rätvinklig ljusfördelning, även i mer avlägsna områden. Reflektorn som sitter framför en separat-led-punktljuskälla (CoB) ger en till 100 % indirekt och riktad ljusstyrning som möjliggör "aktivering" av vertikala ytor. På så blir det möjligt att inte bara ge t.ex. skyltningen en jämn och effektiv belysning utan även hyllor, stora affischer, nischer eller särskilda väggpartier.

19 highlights TrueGamutRendering fashion (TGRfashion) LED-teknik för briljanta färger Ljus har en viktig roll för den autentiska presentationen i detaljhandeln eftersom ljuset är den viktigaste komponenten för att upptäcka och bedöma varor. Med TGRfashion-tekniken tar Zumtobel steget mot en ny kvalitet för butiksbelysning med LED. Det innebär att vita, ljusa men även kraftiga färgnyanser framträder i ny kvalitet och briljans för betraktaren. TGRfashion gör det möjligt att uppleva särskilt klara färgnyanser, LED-spotlighten framhäver differentierat olika materials egenskaper och erbjuder hög färgåtergivning. Tekniken har för första gången integrerats i IYON-spotlighten i storlek M med ett armaturljusflöde på över 2000 lm.

20 2014 highlights 6 PANOS Global LED-downlight-serie Utmärkt ljuskvalitet, högkvalitativa material och innovativ teknik gör PANOSfamiljen till en av de mest effektiva och omfattande LED-downlight-serierna på marknaden. Dessa fördelar utökas och presenteras nu för en större marknad. LED-downlight-serierna PANOS infinity och PANOS evolution breddas i ett globalt sortiment och specificeras för olika slags behov på marknader i hela världen. I en första etapp erbjuds såväl runda som kvadratiska modeller av downlighten med en diameter på 68 mm eller 100 mm i färgtemperaturerna 2700 K, 3000 K, 3500 K (i USA) och 4000 K. Den globala portföljen kompletteras kontinuerligt med ytterligare modeller. Finns från och med hösten 2014 DESIGN Chris Redfern, Sottsass Associati

21 highlights PANOS evolution LED-downlight-serie 8 SUPERSYSTEM Modulärt LED-belysningssystem 9 FACTOR LED-spotlight Nya PANOS evolution är en konsekvent uppföljning av PANOS-konceptet. Effektiva och samtidigt kraftfulla LED-moduler med en färgåtergivning på Ra> 80 kombineras med de redan välkända fördelarna i PANOS-familjen. Beprövad PANOS-teknik och effektiv kylning garanterar tillsammans med LED-blandningskammaren och många olika slags reflektorer en utmärkt ljuskvalitet. Den nya serien kan fås i rund (E100/150/200) och kvadratisk (Q140/190) modell. Den finns som tre paket med olika ljusflöden på 1000, 1800 eller 2400 lm, allt efter önskemål i varmvit (3000 K) eller neutralvit (4000 K) färgtemperatur. Dessutom övertygar det klara formspråket liksom de enkla monteringsfunktionerna. DESIGN Chris Redfern, Sottsass Associati Genom sitt diskreta formspråk är SUPERSYSTEM alltid den idealiska lösningen när armaturen inte ska dominera arkitekturen och interiören. Tack vare en rad utökningar och den konsekventa användningen av den senaste LEDtekniken löser SUPERSYSTEM komplexa belysningsuppgifter ännu effektivare. För att skapa behagliga och avkopplande ljusscenarier är varmvita temperaturer idealiska. Detta behov möter Zumtobel nu med färgtemperaturen på 2700 K. Dessutom finns den framgångsrika mini-downlighten nu i en smalare modell: Armaturhuvudet i nivå med takplanet är fixerat och lämpar sig där diskret framtoning efterfrågas. Ännu större kreativ frihet vid planeringen erbjuds genom introduktionen av ytterligare en profiltyp, Hight-Extended-profilen. Jämfört med den existerande H-profilen har den mer plats för ledningar och förenklar på så sätt styrningen av flera olika faser. Även allmänbelysningen kan med det utökade SUPERSYSTEM-produktsortimentet ges en mer mångfacetterad utformning. Tack vare den konsekventa vidareutvecklingen av belysningstekniken går det nu även att få skarvfria LED-ljuslinjer med direkt och indirekt ljusfördelning. Om belysningsuppgiften kräver särskilt hög avbländning finns nu en smal ljusramp med genomtänkt linsteknik för installation i SUPERSYSTEM-profilerna. En nyhet i portföljen för användningsområdet "Museum/konst och kultur" är dessutom en linjär LED-wallwasher som ger en särskilt jämn belysning av vertikala ytor med en unik kombination av reflektor och lins. Den modulära LED-spotlighten FACTOR kompletterar Zumtobels utbud för presentation och försäljning. FACTOR förenar minskad komplexitet med hög ljuskvalitet och finns i två design-varianter: Den koniska eller cylindriska stommen öppnar för stor kreativ frihet vid utformningen av belysningslösningar inom handeln. Installationen sker via en 3-fasskena eller METRUM vilket ger garanterad flexibilitet - om butiken behöver en ny utformning är FACTOR-spotlights enkla att omplacera. För skräddarsydd exponering av varor finns FACTOR allt efter önskemål i varmvit (3000 K) eller neutralvit (4000 K) färgtemperatur och som TGRfood-variant. DESIGN EOOS DESIGN Symetrys

22 2014 highlights 10 PERLUCE LED Linjär armatur med LRO-optik 11 GRAFT high temperature (HT) LED-armatur för höga takhöjder och höga temperaturer 12 CLEAN supreme LED Renrumsarmatur Kombinationen av LED-teknik och en luminansreducerande optik (LRO) är utmärkande för den konsekventa vidareutvecklingen av armaturfamiljen PERLUCE. Som linjär LED-armatur med LRO gör den nu sitt intåg i kontor, institutioner och skolor. Den ger en jämn belysning och bländfritt ljus vid bildskärmsarbete och på så sätt stor individuell frihet vid arbetsplatsernas utformning och bordens placering. Med en armatureffektivitetsfaktor på 90 lm/w möjliggör PERLUCE LED avsevärda kostnads- och CO 2 - besparingar. DESIGN Stefan Ambrozus, Studio Ambrozus LED-armaturen GRAFT HT för stora takhöjder är perfekt rustad för arbetsmiljöer med höga temperaturer på upp till 55 C. Den kompletterar den nuvarande GRAFT-produktfamiljen och är den optimala lösningen för industritillämpningar i höglager eller i produktionshallar där det råder mycket höga temperaturer. Med ett ljusflöde på upp till lm garanterar GRAFT HT tillräckliga ljusmängder även vid mycket höga omgivningstemperaturer. För den goda värmehushållningen svarar den räfflade strukturen på stommen av pressgjutet aluminium. Den luftström som bildas genom stommens skorstenseffekt bidrar också till kylningen vilket avsevärt förlänger livslängden för armaturens LED även vid höga temperaturer. Samtidigt förhindras dammavlagringar vilket är särskilt viktigt i svåråtkomliga områden då det ger långa underhållsintervall. GRAFT HT erbjuder effektiv och exakt belysning för såväl långa och höga hyllager som hallar med stora ytor. För alla utmaningar har GRAFT HT en passande lösning då den kan fås med olika slags linsoptik med smal och bred ljusfördelning. Varje LED hör till en egen lins. På så sätt går det att styra ljuset exakt och uppnå god avbländning. Med en armatureffektivitetsfaktor på upp till 100 lm/w möjliggör GRAFT HT avsevärda energibesparingar. Renrumsarmaturen CLEAN supreme LED utnyttjar nu LED-teknikens hela potential. Förutom den höga färgåtergivningen på upp till Ra 90 övertygar CLEAN supreme LED med små krav på service och låga underhållskostnader. Med två armaturljusflöden att välja på samt varmvit och neutralvit färgtemperatur erbjuds nu en effektiv belysningslösning för rum med höga hygienkrav som laboratorier, livsmedelsproduktion eller operationssalar. Mikropyramidoptiken (MPO) i CLEAN supreme LED garanterar perfekt ljuskvalitet och avbländning. DESIGN Stephen Philips, Arup

23 highlights CLEAN advanced LED Renrumsarmatur 14 AXON Pendlad LED-armatur med direkt-/ indirekt ljusfördelning 15 LINARIA LED Linjär singelarmatur och ljuslinje För användningsområden där det krävs en särskilt hög färgåtergivning erbjuder Zumtobel nu även renrumsarmaturen CLEAN advanced LED med en färgåtergivning på Ra 90. Framförallt i sjukhus, laboratorier och en del känsliga industrisektorer finns förutom de höga hygienkraven särskilda krav på belysningen. Denna utmaning klarar CLEAN advanced LED och övertygar genom utmärkt ljuskvalitet tack vare mikropyramid-optik och den goda färgåtergivningen på Ra 90. Genom användningen av LED-teknik minskar kostnaderna för underhållet avsevärt. Modern arkitektonisk design och hög funktionalitet utmärker den smäckra pendelarmaturen AXON. AXON är utformad för kontor och ger med sin kvadratiska form på 38 mm 38 mm utmärkt ljuskvalitet och god avbländning. Detta möjliggörs genom integrationen av kraftfulla LED i kombination med den senaste generationens LEDlinsteknik. På så sätt ges ljuset såväl optimal styrning som avbländning. Den fina balansen mellan indirekt och direkt ljusfördelning bidrar också till en behaglig atmosfär vid arbetsplatsen. Dessutom kan AXON fås i olika modeller för exklusiva belysningskoncept. Med alternativa färgtemperaturer på 3000 K och 4000 K går det även att ge belysningen en individuell konfiguration alltefter tycke och behov. DESIGN Julian Lonsdale, Zumtobel I LINARIA LED följer Zumtobel upp framgångarna med den smäckra ljuslinjen. Kombinationen av diskret design med kraftfulla LED-moduler övertygar med sitt goda ljus utan kompromisser. En särskild ljusledarprofil placeras ovanför LED-modulerna och ger den erkänt goda ljusfördelningen hos existerande LINARIA med lysrör. LEDpunkterna smälter samman fullständigt och ger en jämn belysning utan skuggor. Trots det integrerade driftdonet behåller LINARIA LED sin välkända smäckra konstruktion och övertygar dessutom med ett förenklat montagekoncept. Den briljanta armaturen i två olika färgtemperaturer (Ra 80 med 3000 K / Ra 80 med 4000 K) och i tre olika längder anpassar sig flexibelt till många olika situationer, sätter distinkta accenter och framhäver arkitekturen.

24 2014 highlights 16 SFERA Fristående LED-armatur med swarmcontrol 17 DIAMO LED-downlight och spotlight 18 ELEVO LED-spotlight En studie av Zumtobel Research visar att mer än 66 procent av användarna arbetar i storrumskontor. I denna arbetsmodell förkommer ofta dubbla arbetsplatser. För att möta dessa behov erbjuder Zumtobel den fristående armaturen SFERA med ett för LEDtekniken ovanligt högt armaturljusflöde på mer än lm. Innovativ teknik stöder användarna i deras uppgifter och ökar välbefinnandet på arbetsplatsen. Den fristående armaturen i kombination med senscontrol är överlägsen när det gäller styrning, flexibilitet och effektivitet. Närvarodetektorn aktiverar armaturen automatiskt och släcker den sedan när arbetsplatsen inte används. Ljusstyrkesensorn mäter belysningsstyrkan på skrivbordet och reglerar armaturen alltefter de allmänna ljusförhållandena - senscontrol garanterar optimalt ljus. När angränsande armaturer dessutom är utrustade med swarmcontrol, kommunicerar de med varandra och följer medarbetarna till deras arbetsplatser. Vid arbetsplatsen bildar swarmcontrol i samspel med flera armaturer ett ljusmoln kring en användare som ger en behaglig atmosfär och bidrar till välbefinnandet. Minimala mått, maximala prestanda: Zumtobel utökar DIAMOproduktfamljen med ytterligare en reflektor: LED-downlighten kan nu fås för jämn belysning av ytor som wallwasher och som 3-fas spotlight. De kraftfulla LED-modulerna och reflektortekniken gör DIAMO till den idealiska partnern för högkvalitativa belysningslösningar i hotell, butiker och kontor. I kombination med reflektorerna flood, wideflood och verywideflood går det nu att skapa heltäckande belysningskoncept med wallwashern och spotlighten. De specialutformade reflektorerna ger en ytterst exakt ljusfördelning utan ströljus och perfekt avbländning. DIAMO kan fås i färgtemperaturer på 2700 K, 3000 K eller 4000 K. Oavsett om det är frågan om behaglig atmosfär på hotellrummet eller riktad belysning i receptionen: DIAMO presenterar sig som en minimalistisk diskret belysningslösning med utmärkt ljuskvalitet. Två nya aktörer gör fasadbelysningen och insceneringen av arkitektur ännu mer mångfacetterad. Som wallwasher med linjär form i längderna 420, 820 och 1220 mm är ELEVO Line idealisk för belysning av stora fasader och ytor. ELEVO L2 är ett litet kraftpaket. Med elliptisk, smal eller bred spridningsvinkel eller som superspot ger armaturen en riktad ljusfördelning och möjliggör alltefter belysningsfunktion precist anpassade effekter. Den platta och kompakta formen gör att LED-spotlighten ELEVO blir en diskret del av fasaden som är praktiskt taget osynlig för förbipasserande. Den nya spotlighten finns i färgtemperaturer på 3200 K och 6000 K eller som RGB-armatur för att få mångfärgade och dynamiska effekter. Lika stor flexibilitet som i användningen kännetecknar också ELEVO i styrningen: den sker via ett DMX-protokoll eller med hjälp av ett USB-serviceverktyg, alternativt kan ELEVO II även regleras via en separat PWM-styrledning. Det integrerade temperaturskyddet garanterar den långa livslängden för armaturerna med IP66-skydd. Finns från och med hösten 2014 DESIGN Julian Lonsdale, Zumtobel

25 highlights CAPIX evolution LED-armatur för mediefasader 20 Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE Underhåll och inspektion av nödbelysningsanläggningar med separat och central batteriförsörjning 21 ONLITE piktogram Piktogram enligt normen ISO 7010 LED-Matrix CAPIX evolution täcker fasaden som en andra hud. Från och med nu ger mediearmaturen ännu större flexibilitet för belysningen av byggnader och objekt med två olika slags bredstrålande batwing-linser (140 och 155 ). Även installationen är enklare och kan ske nästan överallt eftersom det nu endast behövs en dataoch en elledning. Varje CAPIX-pixel har tre RGB-LED av den senaste generationen och gör därför ett ljust och briljant intryck även på stora avstånd. På förfrågan kan CAPIX evolution även fås i vitt. Den intelligenta styrningen möjliggör förutom gestaltning av färger och effekter även uppspelning av rörliga bilder. Den integrerade kylningen i CAPIX evolution skyddar armaturerna vid höga temperaturer och ger avsevärt längre livslängd. Finns från och med hösten 2014 Den som driver en anläggning måste alltid se till att det finns en nödbelysning som är klar att ta i drift eftersom nödljussystemet och säkerhets- och urymningsarmaturerna måste fungera i en nödsituation och vara i perfekt skick vid en myndighetskontroll. En anläggning som servas kontinuerligt gör inte bara att följdkostnaderna minskar avsevärt utan säkerställer också att lagar och föreskrifter följs. Med Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE local SB 128 och ONLITE central ebox, CPS och LPS har operatörerna en anläggning som alltid är servad. Det årliga underhållet och den direkta kontakten med experterna från Zumtobel utgör basen i Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE. Underhållspaketet kompletteras med tillgång till en kunskapsdatabas samt Zumtobels servicemanual och särskilt förmånliga priser på reservdelar och kurser samt den valfria kontrollen av själva nödbelysnings- och utrymningsarmaturerna. Alltefter behov finns det två servicemodeller att välja på. Med Zumtobel MAINTENANCE SERVICES för ONLITE överlåter de som driver en anläggning nödljusfrågorna åt experter från Zumtobel och behöver inte längre oroa sig för dem. Den nya standarden för säkerhetsskyltar ISO 7010 skapar förutsättningar för enhetliga, internationella hänvisningssymboler. Nu erbjuder Zumtobel förutom standardpiktogram även nya piktogram med 45 -pilar och en pil uppåt. ONLITE är först på marknaden med att erbjuda ett komplett produktsortiment med alla nya piktogram.

26 2014 highlights 22 Efficiency Upgrade Luminaire Efficiency Wattage AERO II 101 lm/w +58 % 138 W SLOTLIGHT II LED 87 lm/w +30 % 91 lm/w +40 % 90 lm/w +38 % 72 lm/w +36 % 76 lm/w +42 % 75 lm/w +40 % 10 W 19 W 24 W 10 W 19 W 24 W OPURA 105 lm/w +15 % 100 W CAPA 105 lm/w +15 % 100 W TECTON LED 112 lm/w +12 % 47 W PANOS INFINITY 82 lm/w + 7 % 91 lm/w + 9 % 89 lm/w +10 % 14 W 21 W 29 W VIVO L 70 lm/w +13 % 50 W CARDAN LED 70 lm/w +13 % 50 W

27

28 highlights Sweden Zumtobel Belysning Birger Jarlsgatan Stockholm T zumtobel.se Headquarters Zumtobel Lighting GmbH Schweizer Straße 30 Postfach Dornbirn, AUSTRIA T +43/(0)5572/390-0 F +43/(0)5572/ zumtobel.com Zumtobel Lighting GmbH Technical data was correct at time of going to press. We reserve the right to make technical changes without notice. Please contact your local sales office for further information. For the sake of the environment: Luxo Light is chlorine free sourced from sustainably managed forests and accredited sources.

highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2014

highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2014 highlights Produktnyheter och innovationer Hösten 2014 highlights 2014 1 INTRO 2 LITECOM 3 SEQUENCE 4 Zumtobel tunablewhite-teknik LIGHT FIELDS evolution tunablewhite MELLOW LIGHT V tunablewhite Ondaria

Läs mer

U7/R7 Avancerad belysning i unik design

U7/R7 Avancerad belysning i unik design U7/R7 U7/R7 Avancerad belysning i unik design 2 ETAP U7/R7 U7 och R7 tar med sig morgondagens belysning till ditt hem. Båda armaturerna har med hjälp av LED+LENS -tekniken, utvecklats för allmänbelysning

Läs mer

LED-belysning för stora utrymmen

LED-belysning för stora utrymmen LED-belysning för stora utrymmen Lightline-system med LED ETAP's E4, E5 och E7 består av ett omfattande sortiment av LED-belysning för stora utrymmen med högt i tak, t.ex. industrihallar, lager, butiker

Läs mer

highlights Produktnyheter och innovationer Vår 2015

highlights Produktnyheter och innovationer Vår 2015 highlights Produktnyheter och innovationer Vår 2015 highlights 2015 1 SUPERSYSTEM 2 TECTON 3 SLOTLIGHT infinity 4 LITECOM 5 ONDARIA LED 6 MIREL evolution 7 MIREL evolution tunablewhite 8 MIREL evolution

Läs mer

Flare. Effektivitet och komfort med LED

Flare. Effektivitet och komfort med LED Flare Effektivitet och komfort med LED Flare Downlights och spotlights med LED-teknik Flare, ett unikt designkoncept Produktdesign Mun* Flare är en komplett familj runda downlights och spotlights. De ger

Läs mer

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER

OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó OÄNDLIGA LJUSKOMBINATIONER Kardó är ett belysningssystem i moduler där du kan följa och förbättra arkitekturen i en byggnad. Systemet är helt flexibelt: du kan skapa långa eller korta moduler, raka

Läs mer

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning

Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning itza Trotsar tiden Ett nytt, hållbart sätt att se på belysning Itza sätter tiden ur spel. Utvecklad för LED, utrustad med den senaste bländskyddsteknologin och med en optimerad konstruktion har Itza en

Läs mer

U2 Diffusorarmaturer

U2 Diffusorarmaturer Diffusorarmaturer 2 ETAP Diffusorarmaturer Diffusorbelysning har blivit ett absolut måste för allmänbelysning på kontor och offentliga byggnader, vilket är rimligt då diffusorer ger bekväm och behaglig

Läs mer

light guide Hur man belyser en smyckesbutik

light guide Hur man belyser en smyckesbutik light guide Hur man belyser en smyckesbutik Ljussätt varje detalj Kunder kan ha många känslor och vara fyllda av förväntan när de går in i en smyckesbutik. Det kan vara ett par som letar efter förlovningsringar

Läs mer

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen

Lighting the Future. Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen 5 16 Lighting the Future Väg- och parkbelysning Skapa säkerhet, trygghet och stämning med den rätta utomhusbelysningen Minskar energiförbrukningen - och kostnaderna Energiförbrukningen frän vägbelysning

Läs mer

Mångsidiga applikationer

Mångsidiga applikationer Mångsidiga applikationer Pendel-, vägg- och takarmaturerna från OSRAM är det självklara valet när estetik och effektivitet är lika viktigt. De kombinerar förstklassig design med den innovativa armaturens

Läs mer

Appendix A LED-produkter Figurer

Appendix A LED-produkter Figurer 1 Appendix A LED-produkter Figurer 2 Figurer Appendix A LED-produkter Figurer visar ett antal bilder som illustrerar utvecklingen av LED-belysning och är representativ för nuvarande utvecklingsnivå åtminstone

Läs mer

Alioth Mimas Zenit Nembus. En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015

Alioth Mimas Zenit Nembus. En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015 Alioth Mimas Zenit Nembus En ljusare tid Belysningsnyheter från Exaktor, maj 2015 IP20 LED F Högpresterande effektiv slimmad LED-armatur för t.ex kontor och konferensrum Finns som pendlad och infälld armatur

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2013.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2013. Dot Dot är en familj av tak- och väggarmaturer som kan användas både individuellt och i kombination med varandra. Det finns totalt 24 varianter med olika plafonddjup, olika färgkombinationer och med cirkulära

Läs mer

ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED

ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED ljuskomfort för park och stad Fagerhults stolparmaturer med LED Rondo G2 Rondo G2 har utvecklats enbart för LED med fokus på energieffektivitet, ljuskomfort och lång livslängd. Reflektorn är mycket effektiv

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

Sienna. Design och unik ljusteknik för kontor och skolor

Sienna. Design och unik ljusteknik för kontor och skolor Sienna Design och unik ljusteknik för kontor och skolor Hälsosam och produktiv arbetsmiljö Arbetslivet har genomgått stora förändringar de senaste 20 åren och Sienna uppfyller de förväntningar som ställs

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2012.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2012. Stockholm II LED 1990 vann formgivaren Olle Anderson den nordiska designtävlingen Nytt ljus över Stockholm. Tävlingens utmaning var att formge en armatur som utöver att ha goda belysningsegenskaper stilmässigt

Läs mer

Belysningslösningar! LED. Light Emitting Diode

Belysningslösningar! LED. Light Emitting Diode Belysningslösningar! LED Light Emitting Diode 24LED Vår klassiska Serie 24 finns nu med senaste teknik i LED-version. 24LED är en kapslad allroundarmatur bestyckad med LED-ljuskälla. Armaturen är avsedd

Läs mer

TILLÄMPNINGAR. Helvar är inriktade på att tillhandahålla LEDlösningar. belysningstillämpningar. FUNKTION - KONTOR, SKOLOR OCH SJUKHUS

TILLÄMPNINGAR. Helvar är inriktade på att tillhandahålla LEDlösningar. belysningstillämpningar. FUNKTION - KONTOR, SKOLOR OCH SJUKHUS LED-lösningar TILLÄMPNINGAR Helvar är inriktade på att tillhandahålla LEDlösningar för professionella belysningstillämpningar. De ständiga förbättringarna av LED-teknikens effektivitet, kvalitet och prisvärdhet

Läs mer

KHS Selection. - Innovativ utvald kvalité KHS SELECTION

KHS Selection. - Innovativ utvald kvalité KHS SELECTION Selection. - Innovativ utvald kvalité Selection. - Innovativ utvald kvalité Inredningsarmatur Argus One LED Beskrivning: Pendelarmatur i minimalistiskt och kvadratiskt utseende, 40W-3100lm, 80W-6200lm.

Läs mer

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014.

Fotograferad i ateljé Lyktans ljuslaboratorium, Åhus, 2014. Zeta II Zeta II är en LED-bestyckad takarmatur för infällnad i undertak i två varianter, Comfort och Compact. Compact är en slimmad version med en höjd ovan undertak på 100 mm jämfört med Comforts 139

Läs mer

discovery evo Mångsidighetens mästare

discovery evo Mångsidighetens mästare discovery evo Mångsidighetens mästare Det finns en Discovery Evo för varje tillfälle. Vilket är ditt? När vi lanserade Discovery var tänket helt nytt. Ett rakt, enkelt och lättjobbat koncept där en enda

Läs mer

Fullt sortiment, enhetlig stil. Öga för detaljer

Fullt sortiment, enhetlig stil. Öga för detaljer Diskret design K9 bevisar att nödbelysning kan vara både snygg och diskret. Minimalistisk design, kompakt utförande och högkvalitativ finish gör att skyltar och armaturer kan integreras i alla miljöer.

Läs mer

Acuro LED Acuro Active LED / Acuro LED: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Linjär: Behaglig: Fördelaktig: Okomplicerad: Säker: Flexibel:

Acuro LED Acuro Active LED / Acuro LED: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Linjär: Behaglig: Fördelaktig: Okomplicerad: Säker: Flexibel: Acuro LD Acuro LD Acuro Active LD / Acuro LD: Rätt ljus för alla tider på dygnet. Acuro Active LD ger ljus som är optimalt anpassat efter människans biorytm. n integrerad kontroller blandar LD ljus av

Läs mer

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort

vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort vialume 1 Gatubelysning med visuell komfort En ny nordisk klassiker är född Vi är stolta över att få presentera vår första egentillverkade gatubelysningsarmatur. Vialume 1 har ett organiskt formspråk och

Läs mer

Design: Arne Jacobsen. AJ Eklipta led

Design: Arne Jacobsen. AJ Eklipta led Design: Arne Jacobsen AJ Eklipta led AJ Eklipta AJ Eklipta utvecklades 1959 till Rødovre Rådhus. Den formgavs då i två storlekar, Ø 350 och Ø 450. Senare använde Arne Jacobsen en mindre version på Ø 220

Läs mer

Lightstream 2. Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus

Lightstream 2. Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus Lightstream 2 Energieffektiv LED downlight för flera användningsområden både inom- och utomhus Lightstream 2 Energieffektiv LED downlight i stilren design med snabb återbetalning (IP20/IP65) Med 80% energibesparing

Läs mer

FLEXIBILITET. En sådan lösning kräver mer tid och engagemang, men resultatet blir i gengäld oftast något alldeles extra.

FLEXIBILITET. En sådan lösning kräver mer tid och engagemang, men resultatet blir i gengäld oftast något alldeles extra. NÄRPRODUCERAT FLEXIBILITET MILJÖN Vi på Flux vill dela din verklighet och kunna anpassa våra lösningar efter dina behov. Vi vill ge dig funktionella och väldesignade armaturer med en produktkvalitet som

Läs mer

Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor

Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor Se bättre. Arbeta bättre. LED-arbetslampor LPL19B1 Penlight Professional Det bärbara inspektionsredskapet LPL03RECHX1 / LPL04RECHX1 Penlight Premium LUXEON Rebel LED-lampa med hög effekt i ett kompakt

Läs mer

Rätt ljus på kontoret

Rätt ljus på kontoret Rätt ljus på kontoret Om betydelsen av korrekta belysninglösningar i kontorsmiljö Inkluderar belysningslösningar! Det är viktigt med bra kontorsbelysning Det finns många sätt att ljussätta en kontorsmiljö.

Läs mer

Vi ville skapa en lösning som följer vägen och markerar dess form.

Vi ville skapa en lösning som följer vägen och markerar dess form. FUTURLUX LED LEADING THE WAY KOMPETENS. Som världens största tillverkare av trafiksignaler har SWARCO lång erfarenhet av optisk signalering. Vår produktportfölj inkluderar dynamisk trafikinformation bland

Läs mer

discovery evo Mångsidighetens mästare

discovery evo Mångsidighetens mästare discovery evo Mångsidighetens mästare Det finns en Discovery Evo för varje tillfälle. Vilket är ditt? När vi lanserade Discovery var tänket helt nytt. Ett rakt, enkelt och lättjobbat koncept där en enda

Läs mer

light guide Hur man belyser en bilhall

light guide Hur man belyser en bilhall light guide Hur man belyser en bilhall Att ljussätta ett varumärke Idag har människor en stor kunskap och är väl medvetna om vilka olika bilmärken som finns på marknaden. Kunden identifierar sig med den

Läs mer

Vad är LED? Hur upplever vi LED? Thorbjörn Laike Miljöpsykologi Institutionen för arkitektur och byggd miljö LTH Lunds Universitet

Vad är LED? Hur upplever vi LED? Thorbjörn Laike Miljöpsykologi Institutionen för arkitektur och byggd miljö LTH Lunds Universitet Vad är LED? Hur upplever vi LED? Thorbjörn Laike Miljöpsykologi Institutionen för arkitektur och byggd miljö LTH Lunds Universitet Målet för belysningsutveckling har hittills varit att producera mycket

Läs mer

Minimalt med energi och underhåll - Maximalt med ljus. LED-Lightpipes - Komplett belysningslösning för P-garage, tunnlar & stationsmiljöer

Minimalt med energi och underhåll - Maximalt med ljus. LED-Lightpipes - Komplett belysningslösning för P-garage, tunnlar & stationsmiljöer Minimalt med energi och underhåll - Maximalt med ljus LED-Lightpipes - Komplett belysningslösning för P-garage, tunnlar & stationsmiljöer Vi såg tidigt möjligheter och utmaningar inom trafikbelysning...

Läs mer

VI HAR EN LYSANDE IDÉ. Som halverar din elkostnad. Och förändrar världen.

VI HAR EN LYSANDE IDÉ. Som halverar din elkostnad. Och förändrar världen. VI HAR EN LYSANDE IDÉ. Som halverar din elkostnad. Och förändrar världen. DAGS ATT FÖRÄNDRA VÄRLDEN! Det som alla drömde om för några år sedan, har nu blivit verklighet. En smart, effektiv belysning som

Läs mer

ENERGIBESPARANDE LED-LÖSNING FÖR INDUSTRI, LAGER OCH SPORTHALLAR

ENERGIBESPARANDE LED-LÖSNING FÖR INDUSTRI, LAGER OCH SPORTHALLAR ENERGIBESPARANDE LED-LÖSNING FÖR INDUSTRI, LAGER OCH SPORTHALLAR Miljövänlig och kostnadseffektiv lösning med Nikkon LEDXION RÄTT LED För att möta dagens belysningskrav arbetar NIKKON med världsledande

Läs mer

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk

MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk MIC Series 550 Tålig pan-tilt-zoom-kamera för utomhusbruk 2 MIC Series 550 Sätter standarden inom övervakning Tilltalande, kompakt design för diskret integrering i övervakningsmiljöer Tålig, vandalsäker

Läs mer

Belysningsbranchen informerar

Belysningsbranchen informerar Belysningsbranchen informerar Viktor Olsson, Philips René Lindholm, Osram Arrangeras av Voltimum.se portalen för elproffs Ekodesigndirektivet (ErP direktivet) Ställer energi-, informations- och kvalitetskrav

Läs mer

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION

Stolpbelysning ELUM. - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS SELECTION Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. ELUM ELUM KHS KHS Stolpbelysning ELUM - Smar t belysning hela vägen. Dagens krav på en effektiv utomhusbelysning kan inte jämföras med gårdagens. Den

Läs mer

PRESSINFORMATION - FEBRUARI 2015

PRESSINFORMATION - FEBRUARI 2015 PRESSINFORMATION - FEBRUARI 2015 levererar LED moduler och system till belysningsbranschen och till industrier med speciella ljusbehov Aluwave är ett tillväxtbolag som snabbt har etablerat sig som en ledande

Läs mer

Nr.1 2015 PRODUKTER, PRISLISTA VIDILUX - BOX 22266 250 24 HELSINGBORG T: +46 (0) 42 28 44 40 - INFO@VIDILUX.SE

Nr.1 2015 PRODUKTER, PRISLISTA VIDILUX - BOX 22266 250 24 HELSINGBORG T: +46 (0) 42 28 44 40 - INFO@VIDILUX.SE Nr.1 2015 PRODUKTER, PRISLISTA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INFORMATION INKÖPS- OCH LEVERANSVILLKOR PRISLISTA sid.2 sid.3 PRODUKT LJUSKÄLLA CAP LED sid.4 DISC LED sid.5 SENZA LED sid.6 JOKER HALOGEN sid.7 AERO

Läs mer

70 år av kunskap och innovation. Produktnyheter hösten 2015

70 år av kunskap och innovation. Produktnyheter hösten 2015 70 år av kunskap och innovation Produktnyheter hösten 2015 Fagerhult 70 år av innovation 1996 Första generationens Pleiad. Horisontellt kompaktlysrör men samtidigt med en rotationssymmetrisk ljusbild.

Läs mer

Adelie. Stilren parkarmatur för indirekt belysning med LED

Adelie. Stilren parkarmatur för indirekt belysning med LED Adelie Stilren parkarmatur för indirekt belysning med LED LED parkarmatur som passar i både klassiska och moderna miljöer Indirekt belysning som skapar en behaglig atmosfär i utomhusmijön Pulverlackerad

Läs mer

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning

NOW! LED NOW! Belysning som betalar sig själv. Avbetalning NOW! Belysning som betalar sig själv. Vinst Konventionell NOW! Avbetalning LED Du behöver inte köpa armaturer längre! Med NOW! erbjuder vid dig belysning som en tjänst. Du får det bästa ljuset för dina

Läs mer

Lagerlokaler. GreenWarehouse. Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt.

Lagerlokaler. GreenWarehouse. Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt. Lagerlokaler GreenWarehouse Ljusare framtid för ditt lager. Flexibelt, smart och energieffektivt. Lidls distributionscenter, Heerenveen, Nederländerna Ljusa möjligheter för alla lagerlokaler Höga takhöjder

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

t h e br i g h t e r si d e of li g h t

t h e br i g h t e r si d e of li g h t 1 9 9 6 t h e br i g h t e r si d e of li g h t Lysande lösningar för vackra miljöer Allt du ser är ljus. Med ljus skapar du atmosfär och värme. Med ljus sätter du färg och gör ditt hem, eller din arbetsplats,

Läs mer

CoreLine LED-armaturer

CoreLine LED-armaturer LED-armaturer Din nya favortifamilj Nu introducerar vi LED Det självklara valet för LED Infälld armatur Utanpåliggande armatur Vare sig det är nybygge eller renovering av befintliga lokaler behövs belysningslösningar

Läs mer

LED-HANDBOK. Lighting the future

LED-HANDBOK. Lighting the future LED-HANDBOK Innehållsförteckning: Introduktion 1 Standarder 2 Ljusstyrning 3 Effektivitet 4 Färg Tillförlitlighet 5 6 Teknik 7 INTRODUKTION I alla städer spelar planeringen av stadens belysning en framträdande

Läs mer

Excellum2. Bekvämligheten med ljusstyrning

Excellum2. Bekvämligheten med ljusstyrning Excellum2 Bekvämligheten med ljusstyrning Excellum2: Bekvämligheten med ljusstyrning Med Excellum2 ljusstyrningssystem kan din belysningsinstallation fungera optimalt. Du kan styra enskilda eller grupper

Läs mer

PHOENIX LED-ARMATUR! PRODUKTINFORMATION

PHOENIX LED-ARMATUR! PRODUKTINFORMATION PHOENIX LED-ARMATUR PRODUKTINFORMATION MondeVerde AB Östhammarsgatan 74 115 28 Stockholm +46 8 760 80 50 info@mondeverde.com www.mondeverde.se sida "1 Innehåll Phoenix LED-armatur 3 Maximal energibesparing

Läs mer

Vattenresistant och robust

Vattenresistant och robust KB Vattenresistant och robust KB är en damm- och vattenresistant (IP68) nödljusarmatur med ett robust armaturhus. Den är utvecklad speciellt för den tunga industrin. De hårda tillverkningsmaterialen som

Läs mer

ELEGANT OCH KOMPAKT. Dekorativa gavlar ETAP

ELEGANT OCH KOMPAKT. Dekorativa gavlar ETAP K1 ELEGANT OCH KOMPAKT 2 K1 ETAP K1:ans eleganta och kompakta design passar i de mest skiftande miljöer. K1 är en komplett serie armaturer med olika ljuskällor och montagetillbehör. Ett och samma koncept

Läs mer

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut

Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut Energi Savr Node QSTM Mångsidig och energisparande belysningsstyrning som är lätt att installera och enkel att bygga ut ENERGI SAVR NODE QS VAD ÄR ENERGI SAVR NODE QSTM? Energi Savr Node QS är en enkel

Läs mer

Projekt Philips kontor. Plats Philips Lighting. Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite

Projekt Philips kontor. Plats Philips Lighting. Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite Projekt Philips kontor Plats Philips Lighting Kista, Stockholm SmartBalance, StyliD, CoreView panel, Luminous Textiles, Dynalite LED-armaturen SmartBalance ger en bra arbetsplatsbelysning. Energisnål belysningslösning

Läs mer

LED LENSER * P5 E. Ljusproffs med styrka

LED LENSER * P5 E. Ljusproffs med styrka LENSER * P5 E Ljusproffs med styrka High End Längd 100 mm Vikt 62 g Ljusflöde 25 lm* Batteri 1 x AA 1,5 V Effekt 4,2 Wh*** Brinntid 20 h** Räckvidd 75 m* Tekniska data Enastående kvalitet och tidlös formgivning

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

itape Flexibel LED-tejp RGB 5m 300LED 5060

itape Flexibel LED-tejp RGB 5m 300LED 5060 itape Flexibel LED-tejp RGB 5m 300LED 5060 RGB LED-tejp kan skapa många olika effekter i inredningen. LED-tejp med RGB färger som ger häftiga effekter. LED-band blir inte varma och passar perfekt för bardiskar

Läs mer

PRODUKTKATALOG 2013-1

PRODUKTKATALOG 2013-1 PRODUKTKATALOG 2013-1 Hos Laljus sätter vi ljuset i fokus. I vårt sortiment finner man endast LED-belysning. LED-belysning med hög kvalitet, lång livslängd och ett bra ljus. Vad är ett bra ljus? Ett bra

Läs mer

GE ConstantColor CMH StreetWise

GE ConstantColor CMH StreetWise GE ConstantColor CMH Naturligt bättre, naturligt säkrare. CMH: det framtidssäkra valet Gatubelysning Europeiska unionen fortsätter att trycka på för att eliminera föråldrad, ineffektiv belysning. Enligt

Läs mer

FLEXIBILITET. En sådan lösning kräver mer tid och engagemang, men resultatet blir i gengäld oftast något alldeles extra.

FLEXIBILITET. En sådan lösning kräver mer tid och engagemang, men resultatet blir i gengäld oftast något alldeles extra. NÄRPRODUCERAT FLEXIBILITET MILJÖN Vi på Flux vill dela din verklighet och kunna anpassa våra lösningar efter dina behov. Vi vill ge dig funktionella och väldesignade armaturer med en produktkvalitet som

Läs mer

Nyheter Philips Lighting 2012 2

Nyheter Philips Lighting 2012 2 Nyheter Philips Lighting 2012 2 För mer information: www.philips.se/lighting Uppgifterna kan komma att ändras. Grafisk produktion: Adnovate Therme Wien - Wien, Österrike Se vad belysning kan göra! Den

Läs mer

Användningsområden. computer gross, empoli it. Hertz autovermietung, frankfurt de. agentur Boros, Berlin de. symantec, dubai ae

Användningsområden. computer gross, empoli it. Hertz autovermietung, frankfurt de. agentur Boros, Berlin de. symantec, dubai ae LJUS FÖR kontor Ljus för kontor 3 I moderna kontorskoncept är det användarna som står i centrum och därmed också inredningsdesign och kontorsbelysning. En intelligent ljuslösning bidrar till att öka människors

Läs mer

Milo. LED spotlight för utomhusbruk med innovativa möjligheter till dekorativa ljuseffekter

Milo. LED spotlight för utomhusbruk med innovativa möjligheter till dekorativa ljuseffekter Milo LED spotligt för utomusbruk med innovativa möjligeter till dekorativa ljuseffekter Milo LED spotligt med patenterad teknik som ger designers oc arkitekter närmast obegränsade möjligeter till dekorativa

Läs mer

PROJEKT PARKERINGSPLATS. www.visionxeurope.com

PROJEKT PARKERINGSPLATS. www.visionxeurope.com PROJEKT PARKERINGSPLATS Innehåll 1. Om Vision X 2. Vad kan Vision X 3. Vision X teknik 4. Vision X produkter 5. Uppdrag parkeringsplats 6. Projekt analys / ritningar 7. Beräkningar parkeringsplats 8. Lösning

Läs mer

Macab Flexspot DL-12 DIMBAR. Dimbar spotlight med hög kvalitet och flexibelt utförande. www.macab.com. ...a step into a digital world 130905 02219

Macab Flexspot DL-12 DIMBAR. Dimbar spotlight med hög kvalitet och flexibelt utförande. www.macab.com. ...a step into a digital world 130905 02219 ...a step into a digital world 130905 02219 Macab Flexspot DL-12 DIMBAR Dimbar spotlight med hög kvalitet och flexibelt utförande Nu kommer en ny generation spotlights, utvecklade med fokus på kvalitet,

Läs mer

inled Proline X Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1

inled Proline X Series information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 inled Proline X Series 2015 information och support: info@inled.se web: www.inled.se telefon: 08 518 362 00!1 Proline X Series Riktbar 750 lumen! Riktbar 900 lumen! Proline X 15W COB Vit Specifikationer

Läs mer

Produkt. MASTERColour CDM-T. En serie kompakta urladdningslampor med stabil ljusfärg under livslängden och ett gnistrande ljus

Produkt. MASTERColour CDM-T. En serie kompakta urladdningslampor med stabil ljusfärg under livslängden och ett gnistrande ljus Produkt MASTERColour CDM-T En serie kompakta urladdningslampor med stabil ljusfärg under livslängden och ett gnistrande ljus Fördelar Stabil ljusfärg under livslängden Högt ljusutbyte ger låga driftkostnader

Läs mer

LEDterminologi. Referensguide

LEDterminologi. Referensguide LEDterminologi Referensguide Introduktion Vid planläggning av en stad spelar belysningen en avgörande roll och i en tid med snabb teknologisk utveckling har LED som ljuskälla snabbt ändrat status från

Läs mer

Lux Lunds Universitet

Lux Lunds Universitet Lux Lunds Universitet Bild 1: Tegelfasadens varma uppljus framställs som en fond i bakgrunder till den inramade atriumgården. Det varma ljuset samspelar fint med det lågt sittande ljuset under bänken som

Läs mer

Bärbara mediadisplayer från Expand.

Bärbara mediadisplayer från Expand. Bärbara mediadisplayer från Expand. Funktion, kvalitet och design i fokus Expand erbjuder högkvalitativa, användarvänliga displayer för marknadsföring, varumärkesbyggande, information och presentationer.

Läs mer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer

Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer Praesideo digitalt högtalar- och utrymningslarmssystem Få fram ert budskap vad som än händer 2 Praesideo högtalar- och utrymningslarmssystem från Bosch Hålla allmänheten informerad och skyddad Med fler

Läs mer

Förvandlar din uteplats till ett trivsamt och flexibelt uterum

Förvandlar din uteplats till ett trivsamt och flexibelt uterum Terrassmarkis/Hestra Tarragona Förvandlar din uteplats till ett trivsamt och flexibelt uterum Hestra Tarragona är en kraftig vikarmsmarkis för villaterrasser och balkonger som förvandlar din uteplats till

Läs mer

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 KLASSISK STÅLHYLLA Funktionell, flexibel och estetisk 60/30 klassisk stålhylla är ett fristående hyllsystem som är resultatet av många års erfarenhet och framgång.

Läs mer

Pozzo. [p :tso] it. källa, brunn

Pozzo. [p :tso] it. källa, brunn pozzo Pozzo c [p :tso] it. källa, brunn Rom, en högsommardag. Solen står högt. Skuggan i förhallen både svalkar och bygger förväntan. Ett steg in i rummet och ögat bländas av ljuset; energin flödar in

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns.vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

FASTIGHETSTEKNIK. ANLÄGGNINGSARBETEN. Rörgenomföring. POLO-RDS evolution

FASTIGHETSTEKNIK. ANLÄGGNINGSARBETEN. Rörgenomföring. POLO-RDS evolution FASTIGHETSTEKNIK. ANLÄGGNINGSARBETEN Rörgenomföring POLO-RDS evolution POLO-RDS evolution POLO-RDS evolution Rörgenomföring i polypropylen för mediumrör DN 15-250 Rörgenomföringssystem POLO-RDS evolution

Läs mer

Mångsidig lokal ljusreglering

Mångsidig lokal ljusreglering Mångsidig lokal ljusreglering I Mångsidig lokal ljusreglering Ungefär 20 procent av all energiförbrukning i världen går till belysning. Beroende på byggnadstyp och aktiviteter kan denna siffra till och

Läs mer

Ecophon Line LED. Ecophon Line består av ett armaturhus, ett driftdon och ett. Systemöversikt

Ecophon Line LED. Ecophon Line består av ett armaturhus, ett driftdon och ett. Systemöversikt Ecophon Line LED Ecophon Line är en infälld och helt integrerad armatur utvecklad för flera av Focus taksystem. En armatur som lämpar sig för olika rumstyper: arbetsplatser i öppna kontorslokaler, gångstråk

Läs mer

Spara energi i ditt parkeringshus

Spara energi i ditt parkeringshus Spara energi i ditt parkeringshus - Helhetslösning, snabblösning eller Long Life-lösning? Tre sätt att spara energi i ditt parkeringshus Nedan presenteras tre av våra mest energisparande lösningar för

Läs mer

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR

VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR VI SÄTTER EN NY STANDARD MED VÄRLDSLEDANDE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR DAIKINS NYA SERIE LUFT/LUFT VÄRMEPUMPAR I X-SERIEN ÄR VERKLIGEN NÅGOT EXTRA. Den höga japanska kvalitén har utvecklats i Sverige för vårt

Läs mer

modulardim Digital ljusstyrning

modulardim Digital ljusstyrning modulardim Digital ljusstyrning med styrmoduler Flexibilitet och perfekt ljuskontroll modulardim modulardim bygger på TridonicAtcos beprövade -teknologi och är ett perfekt hjälpmedel för att åstadkomma

Läs mer

LED-SERIERNA SE OL/AoL OCH OFR/AFR LED-ARMATURER FÖR UTOMHUSBRUK I SERIEN OL/AOL OCH LED-STRÅLKASTARE I SERIEN OFR/AFR

LED-SERIERNA SE OL/AoL OCH OFR/AFR LED-ARMATURER FÖR UTOMHUSBRUK I SERIEN OL/AOL OCH LED-STRÅLKASTARE I SERIEN OFR/AFR LED-SERIERNA SE OL/AoL OCH OFR/AFR LED-ARMATURER FÖR UTOMHUSBRUK I SERIEN OL/AOL OCH LED-STRÅLKASTARE I SERIEN OFR/AFR LJUSKRAFT MÖTER SMART DESIGN DE NYA LED-SERIERNA FRÅN ESYLUX KRAFTFULLA, EFFEKTIVA

Läs mer

MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9

MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9 MAXLED SIDA 2-3 EXILED SIDA 3-4 UNILED SIDA 5 OMNILED STS & OVALED STS SIDA 6 PROLED SIDA 7 AGORALUX & BEOLUX SIDA 8 HANDLAMPA HL 300 SIDA 9 FLEXILUX, BOLLSKYDD, TEXTSKIVOR & PIKTOGRAM SIDA 10 LYSRÖR,

Läs mer

Open your mind, free your office.

Open your mind, free your office. Spacefulness Open your mind, free your office. 2 Spara utrymme med all-in-one kontorsarkiv 3 Kontorsarkivet som ger dig mer yta Spacefulness Vad skulle du göra om du kunde rensa ut hela kontoret och börja

Läs mer

Bastupaket 5010, 6 punkter

Bastupaket 5010, 6 punkter Fiberoptik FIBERPAKET Bastupaket 5010, 6 punkter Glasfiber ø 2,0 mm med megalonhölje. 2 st 2 m, 2 st 2,5 m och 2 st 3 m. Armaturavslut. Kan kompletteras med armaturer. Håltagning 7 mm. E-nummer 7480310

Läs mer

Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma.

Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma. Inbrottsdetektorerna i Professional Series Vet när de ska larma. Vet när de inte ska larma. Har nu Multipointantimaskeringsteknik med integrerad spraydetektering Oöverträffade Bosch-teknologier förbättrar

Läs mer

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR KONE ReNova Förbättrad säkerhet och tillgänglighet börjar med dörren Många driftsäkerhetsproblem för hissar är följden av föråldrade eller dåligt fungerande

Läs mer

LP Circle Genomtänkt Armaturserien Circle är genomtänkt in i minsta detalj. En designmässig helhetslösning, där man lagt vikt vid både teknik och utseende. Produkten är designad med utgångspunkt i de

Läs mer

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT

XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI. http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 2.0 RE-VOLUTION XS4 MINI http://xs4mini.saltosystems.com/home-sv/ www.evvasalto.se LIMITED EDITION PRINT XS4 MINI DESIGN XS4 MINI DESIGN : Modern och stilren design är SALTO:s varumärke. Med XS4 Mini

Läs mer

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Constructor Sverige AB Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Regionkontor Solna Torg 19 171 45 Solna Tel: 08-470 03 30 Fax: 08-83 40 06 Compactus Office

Läs mer

Förstoringslampor för industrin

Förstoringslampor för industrin Förstoringslampor för industrin Förstoring är viktigt för många olika industriella processer Modern tillverkning omfattar alla processer som krävs för produktion och integrering av en produkts komponenter.

Läs mer

Upplysning. från Energirådgivningen i Borås

Upplysning. från Energirådgivningen i Borås Upplysning från Energirådgivningen i Borås Hej! Vill du få lägre elräkningar, bättre belysning och ökad försäljning? Samtidigt som du värnar om miljön och får en bättre arbetsmiljö? Klart att du vill.

Läs mer

RER IATO D A R EL N PA

RER IATO D A R EL N PA PANELRADIATORER 132502871 2547543453 85340028 NUMERÄR STYRKA Vi är nummer 1 i vår bransch eftersom vi tror och fokuserar på hårda, rationella fakta. Det krävs 100 % engagemang för att klara av att leverera

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet Utforma en hållbar framtid

lindab vi förenklar byggandet Utforma en hållbar framtid lindab vi förenklar byggandet ehybrid Utforma en hållbar framtid Varför förbrukar vi värdefull energi när den inte egentligen behövs? Lindabs nya ehybrid, som normalt ger energibesparingar på över 30 %,

Läs mer

Sparring entreprenören som blev ett begrepp

Sparring entreprenören som blev ett begrepp Svensk klassiker sedan 2015 Sparring entreprenören som blev ett begrepp Birger Sparring var en stor svensk entreprenör och innovatör. Redan på 1930-talet grundade han Sparring AB och utvecklade samt patenterade

Läs mer

Ny butiksskyltning? Vi besöker dig mer än gärna!

Ny butiksskyltning? Vi besöker dig mer än gärna! Objektsskyltning SID 2 OBJEKTSSKYLTNING 2015 Ny butiksskyltning? Vi besöker dig mer än gärna! På Tylöprint strävar vi efter att alltid kunna erbjuda våra kunder helhetslösningar. När du anlitar oss för

Läs mer