2 Företag. Inget går upp mot en god måltid.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2 Företag. Inget går upp mot en god måltid."

Transkript

1 Nya Det enda intelligenta matlagningssystemet som memorerar dina val och ditt sätt att arbeta, känner av de aktuella förutsättningarna och ligger alltid steget före.

2 2 Företag Inget går upp mot en god måltid.

3 Matlagning med passion. RATIONAL hjälper dig att förverkliga dina idéer. Matlagning är passion, hantverk och erfarenhet. Det är kocken som med sin uppfinningsrikedom förvandlar råvaror till smakfulla maträtter. Individualitet och skaparglädje ligger till grund för den kulinariska mångfalden i världens kök. Det är precis den individualiteten vi vill värna om. Genom att ge dig utrymme att förverkliga dina idéer. Genom att erbjuda dig tekniken som behövs för perfekt matlagning. En teknik som skapar en självklar koppling mellan tanke och resultat och som alltid står vid din sida. Det är nämligen bara du som vet hur dina gäster vill ha det.

4 4 Fem sinnen Du lagar mat med alla fem sinnen. Det gör din nya RATIONAL också. Finns det verkligen ett matlagningssystem som alltid tillagar maten exakt som du vill ha den? Som inspirerar och befriar dig från tidskrävande rutinarbeten? Som du verkligen kan lita på när det behövs? Som uteslutande arbetar precis som du vill? Ja, med nya SelfCookingCenter 5 Senses har vi skapat ett sådant matlagningssystem. Ett system som alltid erbjuder optimalt stöd. SelfCookingCenter 5 Senses är världens enda matlagningssystem med fem sinnen. Eftersom det memorerar dina val och ditt sätt att arbeta, känner av de aktuella förutsättningarna och ligger alltid steget före. Nya RATIONAL är resultatet av 40 års forskning inom matlagning. Den har utvecklats av kockar för kockar. Tillsammans med näringsexperter, fysiker och ingenjörer har vi satt en ny standard för matkvalitet, effektivitet och tillagningsintelligens. En standard med fördelar som du kommer att uppskatta. 5 Senses klicka här för att visa filmen

5 Känner av aktuellt ugnsklimat och livsmedlens konsistens. Registrerar beskickningsmängd, produkternas storlek och aktuell status samt beräknar bryningsfärgen. Ligger steget före och avgör bästa tillagningssättet till önskat resultat under själva tillagningen. Memorerar hur du arbetar i köket och använder inställningarna nästa gång. Stämmer av med dig och visar dig vad som sker i ugnsutrymmet för att uppnå det resultat du vill ha. Unik. Intelligent. Användbar.

6 6 SelfCookingCenter 5 Senses Du letar efter en pålitlig assistent. Vi har den: SelfCookingCenter 5 Senses. SelfCookingCenter 5 Senses kan användas för att grilla, steka, baka, ångkoka ånga, blanchera och pochera mat. Det spelar ingen roll om du tänker laga 30 eller flera tusen portioner, kött fisk fågel, grönsaker, äggrätter, bakverk eller desserter. Det här matlagningssystemet är en lika pålitlig assistent på restaurangen som hotellet, cateringfirman, skolmatsalen. Du anger hur du vill ha dina maträtter och SelfCookingCenter 5 Senses förverkligar dina idéer. Exakt och tillförlitligt. Hos oss är och förblir det kocken som bestämmer över resultatet och får maten att bli precis som det är tänkt. Nya SelfCookingCenter 5 Senses är avlastningen kökspersonalen tidigare bara har kunnat drömma om. Den är resurssnål, befriar dig från rutinarbeten och ger dig friheten att fokusera på det väsentliga. I slutändan är det nöjda gäster som räknas. Förr behövdes specialutrustning som grill, ugn, stekbord, grytor och pannor för att med stor ansträngning tillaga en smaklig måltid. Idag behöver du bara de fyra, intelligenta assisterande funktionerna som erbjuder perfekt stöd i köket. Modern teknik. Stora fördelar. Små krav.

7 icookingcontrol Ställ bara in önskat resultat och fyll ugnen. icookingcontrol tillagar maten precis som du vill ha den. Den stämmer till och med av processen med dig, visar hur tillagningen sker, vilka beslut den fattar och vilka inställningar den gör. HiDensityControl Den patenterade HiDensityControl ger unik, jämn och hög kvalité i hela ugnsutrymmet: 100 % ångmättnad, dynamisk luftcirkulation på upp till 120 km/h och maximal avfuktning av ugnsutrymmet med upp till 100 l/sek. ilevelcontrol Snabbare tillagning av flera maträtter samtidigt ilevelcontrol visar dig vilka maträtter som kan lagas tillsammans. På så sätt sparar du tid, pengar, utrymme och energi. Efficient CareControl Unikt, automatiskt rengöringssystem som känner av smuts- och kalkmängder och avlägsnar dem bara du trycker på en knapp. Hygienisk och skinande ren arbetsmiljö som är skonsam mot både miljön och plånboken.

8 8 icookingcontrol Du vet exakt hur du vill ha dina maträtter.

9 icookingcontrol förverkligar dina önskemål. Som erfaren kock vet du precis hur en maträtt ska vara för att gästerna ska uppskatta den och det är exakt det resultatet du åstadkommer. Till exempel om köttet ska vara lätt- eller välstekt med ljus eller mörk bryningsyta, medium rare eller genomstekt. icookingcontrol förverkligar dina önskemål till punkt och pricka. Och anledningen till att det fungerar så bra är att matlagningssystemet bygger på erfarenheter från 40 års matlagningsforskning inom RATIONAL. icookingcontrol utnyttjar dessa erfarenheter och kan på så sätt uppnå önskade resultat både snabbt och säkert. Systemet memorerar hur du vill ha det och om du är nöjd med hur det blev räcker det med en enda knapptryckning för att du eller din personal ska kunna använda inställningarna på nytt. Det mest väsentliga: det spelar ingen roll om du nästa gång vill tillaga en större eller mindre mängd eller om produkten är större eller mindre, tjockare eller tunnare. Maten blir alltid precis så som du vill ha den. Helt enkelt genialiskt! kyckling ljus mörk 88 C medium welldone Förstår. Memorerar. Stämmer av. 09: h:m 00:39 Väljer önskat resultat. icookingcontrol förverkligar dina idéer. Med en enkel knapptryckning kan du skapa ditt personliga önskeresultat på nytt.

10 10 icookingcontrol Du vill ha fullständig överblick. Det får du med icookingcontrol. Inte nog med att icookingcontrol tillagar dina maträtter precis som du vill ha dem. Med icookingcontrol har du alltid koll på vad som händer under hela tillagningen. Detta är det enda matlagningssystemet som visar dig hur maten tillagas. På så sätt vet du alltid vad som pågår i matlagningssystemet. Så här fungerar det: SelfCookingCenter 5 Senses läser av och registrerar beskickningsmängd, storlek och aktuell status på produkterna och beräknar själv hur önskad bryningsfärg ska uppnås. Utifrån önskat resultat fattas nödvändiga beslut för att anpassa temperatur, tillagningstid, fläkthastighet och ugnsklimat optimalt utifrån maträtternas aktuella krav. Så snart en inställning ändras informeras du om det på displayen. Du kan till och med se varför ändringarna görs. På så sätt får du inte bara det färdiga resultatet i handen, utan kan också hålla ögonen på maten på vägen dit om du vill.

11 kyckling kyckling 236 C 00:13 h:m 24 C 88 C Rostning :13 h:m 24 C 88 C CC Monitor Sensorposition korrekt. Resttid anpassas. - 2:55 m:s Produktstorlek fastställd. Ugnstemperatur anpassas. + 6 C 50 % I icc Cockpit 09:58 kan hela tiden följa vad som händer i matlagningssystemet icc Monitor 09:58visar vilka inställningar som görs Det är nytt. Det är unikt.

12 12 Manuellt läge Ibland vill du förstås jobba manuellt. Du kan naturligtvis även göra alla inställningar i SelfCookingCenter 5 Senses manuellt, i enskilda procent och grader. Du får nämligen den bästa RATIONAL kombi-ugnen på köpet. Praktisk. Direkt. Traditionell.

13 14 ilevelcontrol Du vill arbeta snabbt och flexibelt. Dina valda maträtter visas på displayen. Du kan enkelt se vilka maträtter som passar tillsammans. Räkor Pizza Broccoli Croissant Grillskivor Schnitzel 1 00:04:46 2 Grillskivor 00:05:12 3 Hamburgare På vilken plats olika maträtter bör placeras i ugnen. 00:05:12 4 Hamburgare 00:00: :06:43 6 Schnitzel Varje gejderspår övervakas individuellt och återstående tillagningstid visas. 00:05:12 7 Grillad frukt 00:04:30 8 Grönsaker 00:05:12 9 Kotletter Tillagningstiden anpassas efter beskickningsmängd och hur ofta/länge ugnsluckan står öppen. 00:03:50 09: Pizza 10: : Så snart respektive maträtt är färdig meddelas detta automatiskt.

14 Smart blandbeskickning för maximal produktion och kvalitet. Räkor Kotletter Grillskivor Pizza Grönsaker Schnitzel 1 00:04:46 2 Grillskivor 00:05:12 3 Hamburger 00:05:12 4 Hamburger 5 00:06:43 6 Schnitzel 00:05:12 7 Grilled fruit LC Messenger Rest. tid anpassad på grund av att luckan öppnades 00:04:30 8 Grönsaker 00:05:12 9 Kotletter 00:03:50 10 Pizza 09: : : Aktiv display med de inställningar som görs just nu. Med ilevelcontrol bemästrar du à la carte, mise en place och frukostserveringen snabbt, smidigt och flexibelt. På bara en kvadratmeter, i en maskin, får du tillgång till vad som motsvarar olika typer av köksutrustning, allt från grytor och pannor till grillplatta, stekbord och fritös på en och samma gång. Det betyder att du kan laga de mest skiftande maträtter samtidigt, i samma ugn. Vilka maträtter som kan tillagas tillsammans visas på displayen i SelfCookingCenter 5 Senses. Du väljer bara vad du vill tillaga, sedan övervakar ilevelcontrol varje gejderspår för sig. Beroende på mängden mat som tillagas och hur länge dörren står öppen, korrigerar ilevelcontrol tillagningstiden så att allt tillagas exakt rätt och informerar dig om vad som händer. På så sätt har du alltid koll på vad som händer. Dina maträtter lyckas till punkt och pricka, de blir precis som du har tänkt dig. Ökad effektivitet. Högre kvalitet. Bättre överblick.

15 16 HiDensityControl Patenterad Du vill laga mat av högsta kvalitet. HiDensityControl visar vägen även vid stora volymer. För att uppnå unik kvalitet på maten krävs att ugnen hela tiden arbetar med tillräcklig effekt det gäller framförallt vid tillagning av stora mängder. Vi kan lova att du alltid uppnår högsta tänkbara kvalitet på din mat, tack vare vår patenterade HiDensityControl. HiDensityControl ser till att värmen, luften och fuktigheten i ugnsutrymmet alltid ligger på en hög och jämn nivå. Den har de nödvändiga prestandareserverna för att uppnå ett perfekt resultat varje gång på varje enskilt gejderspår. Jag kunde knappt tro att sådana beskickningsmängder var möjliga. Men med min 202 SelfCookingCenter lagar jag 240 schnitzlar på bara 12 minuter! Det går dubbelt så snabbt eftersom jag producerar allt på en gång. Kvaliteten är häpnadsväckande, gejderspår för gejderspår. Kurt Stümpfig, chef för storkökstjänster, Linde AG Engineering Division, Pullach, Tyskland

16 > Upp till 160 grillskivor, medium med grillmönster, på 15 minuter. > Upp till 320 croissants, luftiga och frasiga, med märkbart större volym, på 23 minuter. > Upp till 400 kycklingklubbor, knapriga och saftiga, på 45 minuter. > Upp till 240 schnitzlar, knapriga på utsidan och saftiga inuti, på 12 minuter. Kraftfull. Känslig. Exakt.

17 18 HiDensityControl Du förväntar dig maximal effekt. Ånggeneratorn ger intensiva färger och förstklassig smak utan att torka ut maten. Den högeffektiva regleringen ger exakta ångtemperaturer och maximal ångmättnad. Kokpunkten anpassas intelligent efter den aktuella höjden över havet på platsen där ugnen är placerad. 100 % Aktiv avfuktning för krispiga stekytor och knapriga paneringar. Med hjälp av innovativ vakuumteknik avfuktas ugnsutrymmet snabbt och effektivt. 100 l/sek.

18 Du får hjälp av fyra kraftfulla funktioner. Dynamisk luftcirkulation fördelar värmen jämnt i ugnsutrymmet, på varje enskilt gejderspår. Det högeffektiva fläkthjulet anpassar cirkulationriktning och fläkthastighet på ett intelligent sätt efter produkt, volym, tillagningsstatus och sprider värmen jämt i hela ugnsutrymmet km/h Intelligent klimatstyrning för saftigt knaperstekt kött och luftiga bakverk. Exakta mätningar av fuktnivån i ugnsutrymmet ligger till grund för procentuella inställningar och justeringar. Det innebär att hänsyn tas till fukthalten hos respektive beskickning %

19 20 Efficient CareControl Du vill ha det rent och resurssnålt. Med Efficient CareControl rengörs och avkalkas SelfCookingCenter 5 Senses automatiskt och om så önskas även över natten. Beroende på nedsmutsning ges en intelligent rekommendation om det mest effektiva rengöringsprogrammet. Du får förslag på optimal dosering av rengörings- och avkalkningsmedel för att hålla SelfCookingCenter 5 Senses hygienisk och funktionell. Du behöver inte någon dyr och underhållskrävande vattenavhärdningsanläggning. Nya Efficient CareControl förbrukar ungefär 30 procent mindre resurser än föregående modell. Rengöringen kostar mycket mindre än en grundlig manuell rengöring, och användning av rengöringstabletter ger en säkrare arbetsmiljö. Vi sparar ca sek om året bara genom att vi inte längre behöver någon vattenavhärdningsanläggning. Vi har reducerat de löpande kostnaderna för rengöringskemikalier, vatten och energi till ett minimum. Alan Bird, Owner, Birds of Smithfields, London, Storbritannien

20 Efficient CareControl läser av smuts- och kalknivåer, avlägsnar dem automatiskt. Effektiv. Hygienisk. Säker.

21 22 whitefficiency Du vill att din investering ska löna sig. Vi med. whitefficiency är vårt bidrag till hållbarhetsarbetet, som börjar redan med produktutvecklingen. I samarbete med olika universitet forskar vi på innovativa lösningar för att minimera resursförbrukningen. Konceptet sträcker sig in i vår miljöcertifierade produktion och gäller till och med för den mycket resurseffektiva distributionslogistiken liksom för återvinning av kasserade ugnar. Framför allt lönar det sig att använda whitefficiency i köket. Ugnen sparar energi, vatten, tid och råvaror och dessutom blir utsläppen mindre. Därtill får du mer plats i köket, eftersom RATIONAL på minsta tänkbara yta ersätter eller avlastar upp till 50 % av all konventionell utrustning. För oss innebär whitefficiency att vi alltid finns där när du behöver oss. Vår omfattande service ser till att du från allra första början har den största nyttan av din investering. Från första dagen och under produktens hela livslängd. Större kapacitet. Ökad effektivitet. Betalar sig på kort tid. Till lönsamhetsjämförelsen

22 Betalar sig själv på mycket kort tid. Räkna själv, så får du se. Genomsnittsrestaurangen som serverar 200 måltider per dag med två SelfCookingCenter 5 Senses 101 ytterligare inkomster jämfört med föregående modell. Din vinst Budgeterat belopp per månad Din förtjänst per månad Din beräkning Kött/fisk/fågel Tack vare icookingcontrol reduceras inköpen av råvaror med 10 % i genomsnitt genom exakt reglering och tillagningsprocesser, idealiskt anpassade till produkten*. Ingredienskostnad SEK Råvarukostnader med SelfCookingCenter 5 Senses SEK = SEK Energi Förbrukning Unik tillagningsprestanda, ilevelcontrol och den senaste reglertekniken förbrukar upp till 20 % mindre energi* kwh x 2 SEK per kwh Förbrukning med SelfCookingCenter 5 Senses 2.902,4 kwh x 2 SEK per kwh = 1 451,20 SEK Arbetstid ilevelcontrol kortar produktionstiden med upp till 30 % tack vare rullande laddningar. Inga mer rutinmässiga uppgifter. 30 timmar mindre x 220 SEK = SEK Vattenavhärdning/avkalkning Med Efficient CareControl bortfaller dessa kostnader helt. Kostnader konventionellt med 600 SEK med SelfCookingCenter 5 Senses 0 SEK = 600 SEK Din förtjänst per månad = ,20 SEK Din förtjänst per år = ,40 SEK * Jämfört med föregående modell.

23 24 RATIONAL CookingLive

24 Du vill se allt med egna ögon. Laga mat med oss. Upplev kraften i vår SelfCookingCenter 5 Senses. På plats, nära dig, och helt utan köptvång. Besök ett av våra kostnadsfria RATIONAL CookingLive Events. För frågor om tider för matlagningsseminarier står vi gärna till tjänst på tel , datumen finns också på Det är imponerande att se och smaka på mångfalden och kvaliten RATIONAL erbjuder och också få uppleva hur enkelt det kan vara med avancerad teknik. RATIONAL CookingLive Events är en erfarenhet som jag varmt kan rekommendera till varje kock. Julia Carmen Desa, ägare av restaurang Tres i, Delhi, Indien Till anmälan till RATIONAL CookingLive

25 26 RATIONAL ServicePlus Du förväntar dig service utöver det vanliga. Vi vill att du ska få maximal nytta av din investering redan från första dagen och under ugnens hela livslängd, utan några extra kostnader. Produktens hela livslängd Före köpet RATIONAL CookingLive Laga mat med våra köksmästare och upplev hur RATIONAL underlättar vardagen i köket. Du hittar alla datum på Rådgivning och projektering Vi hjälper dig med besluten: I samråd med dig tar vi fram en lösning som passar just dig. Prova i ditt eget kök Vill du testa SelfCookingCenter 5 Senses i ditt eget kök före köpet? Ett samtal räcker: Tel Installation Vårt väl utbyggda nät av RATIONAL SERVICE- PARTNER ombesörjer snabb och sakkunnig installation. Om du hellre vill installera maskinerna själv får du tydliga instruktioner till monteringen. Efter köpet Introduktion på plats Vi besöker dig i ditt kök och visar kökspersonalen hur våra maskiner fungerar eller hur ni bäst kan använda dem utifrån era behov. Academy RATIONAL Bara hos oss vidareutbildning på köpet. På kan du anmäla dig till våra kostnadsfria seminarier.

26 Vi har all-inclusive-paketet som förtjänar sitt namn. All-inclusive I den dagliga driften Programuppdateringar Hos oss är till och med programuppdateringar gratis: Du laddar enkelt ner dem från ClubRATIONAL för att ta del av de senaste rönen i vår matlagningsforskning. Så ser du till att din SelfCookingCenter 5 Senses alltid är uppdaterad med den senaste tekniken. ClubRATIONAL Internetplattform för proffskockar. Vill du ha recept, experttips eller se en video om hur man använder våra maskiner här hittar du spännande information och uppslag till köket. Anmäl dig enkelt på ChefLine Om du har frågor som rör recept eller användning av utrustningen, hjälper vi dig gärna på telefon. Snabbt, smidigt, kockar emellan årets alla arbetsdagar. Ring vår ChefLine på tel ClubRATIONAL-App Ta del av massor av praktiska tips även i farten. RATIONAL SERVICE-PARTNER Våra SelfCookingCenter 5 Senses är pålitliga och hållbara. Om du ändå skulle stöta på tekniska problem, får du snabbt hjälp av RATIONAL SERVICE-PARTNER. Garanterad reservdelsservice och teknisk hotline på köpet: Tel Återvinning Helt i linje med vårt effektiva resurstänkande går det att återvinna våra produkter. Vi hämtar din gamla maskin och ser till att den blir en del av kretsloppet.

27 28 RATIONAL ServicePlus Du vill få ut ännu mer av din RATIONAL. Academy RATIONAL Gratis vidareutbildning. Få nya kreativa idéer till din meny. Lär dig hur du kan förbättra arbetsrutinerna i köket. Laga mat med kollegor och utbyt erfarenheter. På Academy RATIONAL endagskurser arbetar du under handledning av erfarna RATIONAL-köksmästare och får lära dig optimera användningen av SelfCookingCenter 5 Senses i köket. Gratis för dig. Du kan delta i en Academy RATIONAL-kurs när du vill, antingen ensam eller tillsammans med hela kökspersonalen helt utan kostnad. Kursavgiften på 4500 sek gäller inte dig. Alla deltagare får ett omfattande kursmaterial och diplom. Anmäl dig nu! På kan du läsa mer om när kommande kurser äger rum.

28 Vi utbildar och informerar dig. ClubRATIONAL Välkommen till kockklubben. ClubRATIONAL är en webbplattform för proffskockar. Som medlem har du tillgång till exklusiva förmåner och tjänster, som är helt unika i branschen. Anmäl dig redan idag på Det kostar ingenting att vara medlem! Receptinspiration till köket Upptäck, dela och betygsätt receptförslag från hela världen! MySCC bilduppladdning Bygg upp en egen bildbank i SelfCookingCenter 5 Senses! Kocktips Dra nytta av över 30 års kockerfarenhet hos RATIONAL och upptäck oanade möjligheter med SelfCookingCenter 5 Senses. Besök RATIONALS videotek och utvecklas du också! Vi visar hur lekande lätt det är att arbeta med våra maskiner och hur enkelt du lagar maträtter av de mest skiftande slag. Allt i ljud och bild! Anmälan till Academy RATIONAL Under ledning av våra erfarna RATIONAL-köksmästare blir du snabbt proffs på SelfCookingCenter 5 Senses! 10 anledningar att gå med i ClubRATIONAL Ta del av nyheter först av alla! I vårt månadsbrev får du kocktips, inspiration och kampanjerbjudanden. Utöka ditt personliga nätverk Utbyt erfarenheter och kommunicera med kollegor och kockar från hela världen! Uppdateringar till SelfCookingCenter 5 Senses Ta del av de senaste forskningsrönen från RATIONAL. Handboksbibliotek för alla modeller Bruks-, installations- och användarhandböcker nära till hands med ett enkelt musklick. RATIONAL ServiceCall Snabbt och enkelt ditt ServiceCall går direkt vidare till RATIONAL Service- Partner!

29 30 Teknik Du uppskattar finslipad teknik. Skillnaden ligger i detaljerna. Patenterad > Säkrare arbetsmiljö med låg inskjutningshöjd > Inbyggd dropplist Dropplisten töms hela tiden, > Inbyggd tätningsmekanism hos golvmodeller > Upphängningsskenor Tack vare U-profilskenorna Det översta gejderspåret även när dörren är öppen. Med eller utan gejder- kan galler och plåtar inte sitter på 1,60 m höjd i Vattenpölar på golvet ställvagn: Den inbyggda tippa framåt när de dras ut. samtliga ugnsmodeller. förhindras effektivt. tätningsmekanismen klarar sig utan extra isoleringsplåt och släpper varken ut ånga eller energi. Patenterad > Ventilerad dubbelglasruta Det värmereflekterande ytskiktet ger låg beröringstemperatur. Enkel skötsel, eftersom det går att torka mellan rutorna och luckans handtag är försett med automatlåsning. > Längsgående inskjutning Den längsgående inskjutningen tillåter beskickning med 1/3 och 2/3 GN-kantiner. Kantinerna är enkla att beskicka och tömma. Eftersom öppningsradien är liten försvinner mycket lite värme. > Integrerad handdusch Den steglösa stråldoseringen och ergonomisk placering underlättar grovrengöring, kondensering och ösning. Den integrerade återförings- och vattenspärrautomatiken erbjuder optimal säkerhet och hygien enligt EN 1717 och SVGW (Schweizerischer Verein des Gas- und Wasserfaches). The products manufactured by RATIONAL are protected under one or more of the following patents, utility models or design models: DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; DE ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; EP ; US 5,915,372; US 6,299,921; US 6,510,782; US 6,600,288; US 6,752,621; US ; US 6,753,027; US 7,048,312;

30 > MyDisplay Med MyDisplay är det ännu enklare att använda ugnen. Alla funktioner som inte behövs försvinner från användargränssnittet och du ser bara precis det du själv behöver. > Topp 10-lista RATIONAL skapar automatiskt en lista med dina tio mest lagade rätter, som du kan ta fram med en enkel knapptryckning. > Bildöverföring För över bilderna på dina maträtter till displayen och lägg till egna bilder till dina recept. Patenterad > 6-punkts kärntemperaturnål med positioneringshjälp Mäter kärntemperaturen på sex punkter och korrigerar felpositioneringar automatiskt. Fungerar även på produkter som inte har fast konsistens och små produkter, t.ex. muffins. > ClimaPlus Control Den automatiska mät- och styrcentralen bibehåller hela tiden önskat klimat i ugnsutrymmet. > Ånggenerator 100 procent frisk, hygienisk ånga garanterar mat av högsta kvalitet och maximal ångmättnad, även vid låga temperaturer. > USB-anslutning Via USB-anslutningen dokumenterar du HACCPdata och uppdaterar programvaran enligt de senaste rönen från RATIONALS forskning. Patenterad > Centrifugal fettavskiljning Inga byten eller rengöring av konventionella fettfilter behövs. Den centrifugala fettavskiljningen håller luften i ugnsutrymmet ren och garanterar en ren smakupplevelse. Patenterad > Dynamisk luftcirkulation Den speciella geometrin inne i ugnen tillsammans med kraftfull, energibesparande fläkthjulsdrift fördelar hela tiden värmen jämnt i ugnsutrymmet. Systemet anpassar rotationsriktningen och hastigheten på ett intelligent sätt efter de maträtter som tillagas. Oumbärligt för att uppnå perfekt kvalitet på maten även vid full beskickning. Fläkthjulsbromsen reagerar blixtsnabbt och stannar direkt fläkthjulet när ugnsluckan öppnas för maximal säkerhet. US 7,150,891; US 7,165,942; US 7,196,292; US 7,223,943; US 7,232,978; US 7,438,240; US 7,409,311; US 8,025,740; US 8,269,151; US 8,147,888; US 8,344,294; US 8,475,857; JP ; JP ; JP B1; JP B2; JP B2; Plus patents pending

31 32 Tillbehör Du vill utnyttja matlagningssystemet optimalt. Vi har tillbehören du behöver. Till ugns- och tillbehörskatalogen På hittar du hela vårt tillbehörssortiment i en praktisk översikt.

32 Gastronorm-tillbehör till grillning, bakning, stekning, fritering, ångkokning och Finishing Använd tillbehör från RATIONAL för att få ut det där lilla extra av din nya SelfCookingCenter 5 Senses. På så sätt utnyttjar du ugnen maximalt och sparar samtidigt värdefull tid. Många tidskrävande arbetsuppgifter försvinner nämligen helt med våra tillbehör, exempelvis borttagning av matrester som fastnar och du slipper vända det du tillagar. Ännu fler fördelar: RATIONAL Gastronorm-tillbehören leder värme optimalt och är väldigt robusta och hållbara. TriLax -ytskiktet besitter fantastiska antistick-egenskaper, ger maten extra fin färg, är natriumhydroxidbeständigt och kan användas även vid höga temperaturer. Rengöring- och underhållsprodukter Med våra underhållsprodukter blir det hygieniskt och skinande rent i köket. Samtliga produkter är anpassade för användning med SelfCookingCenter 5 Senses och uppfyller mycket höga kvalitetskrav. Kraftfulla rengöringsmedel och högeffektiva underhållsingredienser skyddar och förlänger aktivt livslängden för SelfCookingCenter 5 Senses. För en perfekt installation Vi erbjuder individuella lösningar för att du alltid ska få maximal nytta av SelfCookingCenter 5 Senses både i köket och under cateringuppdrag. Välj önskade produkter bland fläktkåpor, ramper, transport- och beskickningsvagnar, värmeskydd, stativ och underskåp.

33 Europe RATIONAL Großküchentechnik GmbH Landsberg a. Lech/Germany tel. +49 (0) RATIONAL AUSTRIA GmbH 5020 Salzburg/AUSTRIA tel. +43 (0) RATIONAL Belgium nv 2800 Mechelen/Belgium tel RATIONAL France S.A.S. F WITTENHEIM Cedex tel. +33 (0) RATIONAL Ibérica Cooking Systems S.L Cornellá (Barcelona)/SPAIN tel RATIONAL Sp. z o.o Warszawa/POLAND tel RATIONAL Italia S.r.l Mestre (VE)/ITALY tel RATIONAL Schweiz AG 9435 Heerbrugg/SWITZERLAND tel RATIONAL UK Luton, Bedfordshire, LU4 8EF United Kingdom tel (0) RATIONAL Nederland Grootkeukentechniek BV 7609 RD Almelo/THE NETHERLANDS tel RATIONAL Scandinavia AB Malmö/SWEDEN tel. +46 (0) РАЦИОНАЛЬ в России и СНГ Проспект Андропова 18, стр , г. Москва Тел.: Эл. почта: RATIONAL Slovenija SLORATIONAL d.o.o Slovenj Gradec / Slovenija tel (0) RATIONAL Norge AS 0411 Oslo/Norge tel RATIONAL International AG İstanbul İrtibat Bürosu Levent Mahallesi Yasemin Sok. No: Levent Beşiktaş İstanbul / Türkiye tel America RATIONAL Canada Mississauga, Ontario L5N 6S2 toll free RATIONAL ( ) RATIONAL USA Rolling Meadows, IL toll free RATIONAL México Polanco V Sección tel. +52 (55) RATIONAL BRASIL São Paulo, SP CEP: tel. +55 (11) Asia/Pacific tel. (03) RATIONAL RATIONAL Korea RATIONAL International India Private Ltd Gurgaon, Haryana, India phone RATIONAL NZ Ltd Auckland, 1643 tel. +64 (9) RATIONAL International AG Heinrich-Wild-Straße 202 CH-9435 Heerbrugg tel fax: RATIONAL International Middle East P.O.Box , Sheikh Zayed Road Dubai, United Arab Emirates phone RATIONAL AUSTRALIA PTY LTD Derrimut, VIC 3030 tel. +61 (0) RATIONAL AG Iglinger Straße Landsberg a. Lech tel fax V-01 MDS/Scel 10/14 schwedisch Vi förbehåller oss rätten till tekniska ändringar som förbättrar produkterna.

Baka med. Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet.

Baka med. Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet. Baka med Bulla upp med nybakat i bagerikvalitet. Det enda intelligenta matlagningssystemet i världen som dessutom kan baka. Det känner av, känner igen, förutsäger, lär sig av dig och memorerar hur du vill

Läs mer

VarioCooking Center MULTIFICIENCY. Liten på utsidan Stor på insidan

VarioCooking Center MULTIFICIENCY. Liten på utsidan Stor på insidan Liten på utsidan Stor på insidan Koka, steka, fritera... upp till 4 gånger så snabbt *, exakt och enkelt Allt i en enhet Världens modernaste kokteknik! Roligare matlagning» Oavsett vad du vill laga så

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 DRÖMMEN OM ETT BÄTTRE LIV 1 Förord För att vi ska kunna utveckla verksamheten tillsammans är det viktigt att det finns en tydlig färdriktning. Med det här dokumentet

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

Kan man leva på ett ton koldioxid?

Kan man leva på ett ton koldioxid? Kan man leva på ett ton koldioxid? Vägen till en klimatsmart livsstil. Vattenfall Försäljning Två graders temperaturökning. Det är vad vår jord mäktar med på lång sikt. Men jordens temperatur stiger snabbare

Läs mer

En motiverande bok om att beställa användbarhet

En motiverande bok om att beställa användbarhet En motiverande bok om att beställa användbarhet Henrik Artman, Ulrika Dovhammar, Stefan Holmlid, Ann Lantz, Sinna Lindquist, Erik Markensten och Anna Swartling 1 2 ATT BESTÄLLA NÅGOT ANVÄNDBART ÄR INTE

Läs mer

Finansiera ditt företag

Finansiera ditt företag 24-SIDIG HANDBOK Finansiera ditt företag Så hittar du kapital för att starta och växa Värde 79 kr I samarbete med: Idag hjälper vi ytterligare företag att växa! Varje dag får 100 svenska företag rådgivning,

Läs mer

100 sätt att börja Älska sig själv

100 sätt att börja Älska sig själv 100 sätt att börja Älska sig själv Ta inte dig själv på för stort allvar! Det leder aldrig till något bra, haha. Om du kan skratta åt sig själv, är du på god väg. Bli kär i dig själv. Tänk på vad som gör

Läs mer

Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet?

Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet? Krav på kontrollsystem för labb: Har du funderat på vilken typ av temperaturloggning du behöver i din verksamhet? Olika verksamheter olika lösningar Olika verksamheter ställer olika krav på vilken typ

Läs mer

PRIORITERA FOKUSERA LEVERERA

PRIORITERA FOKUSERA LEVERERA PRIORITERA FOKUSERA LEVERERA din snabbguide till Lean, Agile, Scrum och XP tomas björkholm & hans brattberg nu också med kanban PRIORITERA FOKUSERA LEVERERA din snabbguide till Lean, Agile, Scrum och XP

Läs mer

T I L L k o n s u m e n t. anlita hantverkare

T I L L k o n s u m e n t. anlita hantverkare T I L L k o n s u m e n t tips till dig som ska anlita hantverkare Checklista Jag har undersökt om jag behöver bygganmälan eller bygglov Jag har tagit in och jämfört offerter Jag har kontrollerat vad som

Läs mer

Ställ om Sverige! Inspiration och handledning för omställningsgrupper

Ställ om Sverige! Inspiration och handledning för omställningsgrupper Ställ om Sverige! Inspiration och handledning för omställningsgrupper Innehåll Inledning 1. Ställ Om! - Lokala initiativ - Plattform Omställning Sverige 2. Omvärldsanalys - Vi behöver ställa om - Varför

Läs mer

Hur ligger Sverige till i förhållande till WCAG 2.0 nivå AA

Hur ligger Sverige till i förhållande till WCAG 2.0 nivå AA Lägesanalys: Hur ligger Sverige till i förhållande till WCAG 2.0 nivå AA Funka Nu AB Döbelnsgatan 21, 111 40 Stockholm 08-555 770 60 kontakt@funkanu.se Fakta om rapporten Beställare: Utförd av: Vår referens:

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Bye Bye manuell attestering

Bye Bye manuell attestering Whitepaper Bye Bye manuell attestering Ett whitepaper om automatisk fakturamatchning och inköp-till-betalning-system. 15 gånger billigare att hantera leverantörsfakturor digitalt jämfört med manuellt.

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

Större, starkare, snabbare, bättre

Större, starkare, snabbare, bättre ett affärs- och teknikmagasin från sandvik coromant 1/15 innovation: Tryck på "print" Större, starkare, snabbare, bättre Ny teknik leder till enorma tidsbesparingar vid Siemens tillverkning av gasturbinhus.

Läs mer

Finn upp en uppfinnarresa Handbok för kreativa pedagoger i skolår 6 9

Finn upp en uppfinnarresa Handbok för kreativa pedagoger i skolår 6 9 Finn upp en uppfinnarresa Handbok för kreativa pedagoger i skolår 6 9 Sveriges största uppfinnartävling för unga Innehåll Varför ska du använda Finn upp... 3 Motiverade elever... 4 Finn upp läroplanen

Läs mer

DEN MÄNSKLIGA SIDAN AV IT. en bok om e-hälsa. Sammanfattning av projektet Syster Gudruns fullskalelabb i Blekinge för IT i vård och omsorg.

DEN MÄNSKLIGA SIDAN AV IT. en bok om e-hälsa. Sammanfattning av projektet Syster Gudruns fullskalelabb i Blekinge för IT i vård och omsorg. DEN MÄNSKLIGA SIDAN AV IT en bok om e-hälsa Sammanfattning av projektet Syster Gudruns fullskalelabb i Blekinge för IT i vård och omsorg. Produktionsår: 2011 Boken är framtagen på uppdrag av Syster Gudruns

Läs mer

Bli en problemlösande brottsanalytiker i 55 steg

Bli en problemlösande brottsanalytiker i 55 steg Bli en problemlösande brottsanalytiker i 55 steg 2006:1 Ronald V. Clarke John Eck Bli en problemlösande brottsanalytiker i 55 steg 2006:1 Ronald V. Clarke John Eck Polishögskolan, Vidareutbildningen Sörentorp,

Läs mer

Vi kommer att höra av oss till dig...

Vi kommer att höra av oss till dig... Vi kommer att höra av oss till dig... Vad du bör veta när du söker jobb i ett annat EES-land Europeiska kommissionen Vi kommer att höra av oss till dig... Vad du bör veta när du söker jobb i ett annat

Läs mer

GRANULE GASTRO EXTRA KRAFTFULL FÖR KÖK MED STOR ANDEL GN-BLECK.

GRANULE GASTRO EXTRA KRAFTFULL FÖR KÖK MED STOR ANDEL GN-BLECK. GRANULE GASTRO EXTRA KRAFTFULL FÖR KÖK MED STOR ANDEL GN-BLECK. 1 2 REN KRAFT. I ett professionellt kök finns det inte utrymme till att lägga för mycket tid på disken. Med svensktillverkade Granulatgrovdiskmaskiner

Läs mer

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Vi växer för alla barn Falkenbergs förskoleverksamhet är idag full av nya processer, utveckling och engagemang.

Läs mer

Den nya vägen in. ett migrantperpektiv. Veronica Nordlund och Lisa Pelling

Den nya vägen in. ett migrantperpektiv. Veronica Nordlund och Lisa Pelling Den nya vägen in ett migrantperpektiv Veronica Nordlund och Lisa Pelling 1 Innehållsförteckning Inledning... 4 Bakgrund och metod... 5 Urval... 5 Fördelningen arbetskraftsinvandrare/skyddssökande... 5

Läs mer

Visitas branschriktlinjer för restauranger

Visitas branschriktlinjer för restauranger Visitas branschriktlinjer för restauranger En beskrivning av hur livsmedelslagstiftningens krav på restaurang kan uppfyllas Grafisk design: Katarina Viberg www.expedition46.se Innehåll VISITAS BRANSCHRIKTLINJER

Läs mer

Kommunal en lärande organisation? Nya perspektiv på kommunikation och förändring

Kommunal en lärande organisation? Nya perspektiv på kommunikation och förändring Kommunal en lärande organisation? Nya perspektiv på kommunikation och förändring För att en process ska hållas vid liv, måste den ständigt fyllas med ny energi och få andrum för att ladda energi. Processen

Läs mer

Kontrollhandbok för storhushåll. Del I Olika typer av storhushåll, processer, hälsofaror och redlighet

Kontrollhandbok för storhushåll. Del I Olika typer av storhushåll, processer, hälsofaror och redlighet Kontrollhandbok för storhushåll Del I Olika typer av storhushåll, processer, hälsofaror och redlighet Information om riskvärdering, kontrollmetoder och kontrollområden finns i handbokens del 2. En sammanvägning

Läs mer

Quicke dimension. There s no limit

Quicke dimension. There s no limit Quicke dimension There s no limit se Quicke Dimension ARBETAR SOM INGEN ANNAN Hur lämnar man konkurrenterna långt bakom sig? Tillverka en lastarserie som är smartare. Ge användare innovativa tekniska lösningar.

Läs mer