Närvarande lagspelare (förälder): Adrian (Zija) Arvid (Daniel)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande lagspelare (förälder): Adrian (Zija) Arvid (Daniel)"

Transkript

1 Föräldramöte IFK P PROTOKOLL Närvarande lagspelare (förälder): Adrian (Zija) Arvid (Daniel) Benjamin (Gloria) Dante (Cicci) Eliot (Micke) Gustav (Sören) Jacob (Elizabeth & Claes) Jesper (Mathias & Viveca) John (Nicklas) Jonathan (Fernando) Noel (Tanja) Simon (Mats) Daniel hälsade alla välkomna som av tränarna fick ansvaret att hålla i dagordningen som representant för föräldragruppen. Föräldragruppen hade med ledarna ett möte innan sommaren och diskuterade diverse frågor som resulterat i detta mötes agenda och protokoll nedan. 1. Målsättning Att erbjuda spelarna som vill, en rolig och kvalitativ fotboll och på så vis skapa möjlighet till en aktiv fritid som kan bidra till ökad fysisk och psykisk utveckling, och ett socialt samspel mellan barn. Att utveckla spelarna till empatiska och ansvarskännande lagspelare. De skall lära sig att respektera normer och regler, domare, ledare och funktionärer samt medspelare och motståndare. Att stimulera spelaren och se till att denna får en lärorik, utvecklande, rolig och allsidig träning. 2. Ledare / tränare Micke inledde med att berätta att han beslutat att avgå som huvudtränare. Micke kommer att denna säsong ut (oktober) hjälpa laget till dess serien är avklarad med att boka matcher, planer, domare etc. Fernando Montenegro kommer nu att ta över ansvaret som huvudtränare och Zija kommer att vara kvar som ordinarie tränare. Uppförande / regler / trivsel Ledarna meddelar att stämningen ökat och att det är lugnare på både träning och match vilket är positivt. Vidare kommer ledarna att upprätthålla stämningen och inte tolerera dåligt uppförande under träning/match och kommer om så: - Samtal med spelare direkt på plats. Fula ord etc. = av planen. - Avstängning, antal matcher eller träningar? - Samtal med föräldrar Sedan är det viktigt att man som förälder har klagomål eller åsikter av negativ karaktär att ta detta direkt med ledarna och inte i tex. sociala medier där vi rekommenderas att hålla en positiv profil med glädje och sköna bilder till lagets bästa.

2 Trivsel - Sommarmötet nämndes som en trevlig aktivitet där också föräldrarna träffades under enkla och trevliga förhållanden. - Match grabbarna mot föräldrarna körs gärna igen också trevligt. Ledarna återkommer med förslag på datum troligen till vintern. Uttagningar/information Önskan från föräldrar till Fernando är att i den mån det är möjligt få reda på vilka som skall spela kommande match tidigare för att lättare planera. Fernando lovar att se över rutinerna och försöka meddela tidigare. När det gäller uttagningar till matcher baserar Fernando bland annat dessa på följande kriterier: Närvaro, Bidrar med stämning och engagemang på träningarna (100%), Respekterar övriga och sköter sig, Även vilka föräldrar som hjälper till ikring tas med i tankarna. Övrigt: - Buss: Verkar som den är ok igen då Fernando bokat till kommande match. Vidare är det både trevligt och viktigt att de som kan köra vid lagets bortamatcher meddelar detta till ledarna. - Dusch: Ledarna rekommenderar/skulle vara tacksamma om de manliga fotbollsföräldrarna som tex. kommer och hämtar kliver ur bilarna och om så tar sig till omklädningsrummet. Ledarna skall efter träning plocka in material etc. och kan inte vara överallt här kan föräldrarna då hjälpa till och se till så grabbarna har en schysst stämning i omklädningsrummet. Meddela gärna ledarna att du är på plats för att underlätta. Löpträning: Behov finns att öka konditionen på grabbarna för att orka med, framförallt med tanke på att de skall börja med 9-mannalag till våren med större plan och fler regler. Tanken är att köra detta som en obligatorisk träning med spring & lek med boll. Söndag var den dag de flesta tyckte passade bäst. Vi testar och lägger in söndag 28 augusti kl som ett första datum i kalendern. Samling vid Erlandseröd (Spåret). De föräldrar som inledningsvis meddelade att ta hand om/hjälpa till med denna träning var: Tanja (Noel), Elizabeth (Jakob) och Cicci (Dante).. 3. Hösten 2016 Träningstider Ordinarie tider under hösten fortsätter (tis & tors ). Fernando återkommer senare med mer information om eventuell inomhusträning. Micke meddelade att det går att spela mycket längre ute då vi idag har konstgräsplan alternativ kan vara att vara inne en gång och ute den andra? Matcher / cup - 6 st matcher återstår se hemsida kalender för tid & datum. - Visterflo Cup 3-4 september (ej bekräftat) Micke återkommer.

3 4. Fotbollsförälder Föräldragrupp (Administration) De som idag är med i föräldragruppen är Daniel (Arvid), Mathias (Jesper), Mats (Simon). Skulle vara bra att ha en till två till i gruppen som skall fungera som ett filer / hjälpteam för lag & ledare. Charlotta (Erik) har slutat som lagets administratör vilket Daniel inledningsvis kommer att ta över. Önskar du vara med hör av dig. Matchställ (tvätt) Marika (Iggy) har inledningsvis tvättat matchställen de senaste matcherna. En tanke är att någon av de föräldrar som har med en lagspelare på match kan ta med ställen hem och tvätta. Om det inte skulle finnas frivilliga på plats har föräldrarna nedan anmält att de kan hjälpa till med tvätten: Marika (Iggy) tel Cecilia (Dante) tel Tanja (Noel): tel Gloria (Benjamin) tel.? Idrottsrabatten Laget får varje vår och höst cirka 90 st rabatthäften att sälja som Daniel (Arvid) haft hand om. Då han kommer titta närmare på de administrativa delarna kommer Mathias & Vivica (Jesper) att ta hand om detta framåt. Strömstads marknad (5 st lördag & 6 st söndag) Laget (föräldrarna) har blivit utsedda att ställa upp med tot 12 st personer lördag 27 och söndag 28 augusti som bro & parkeringsvakter. Lista och information har lagts ut på vår facebooksida. Vi hoppas att framförallt de som inte var med på föräldramötet har möjlighet att ställa upp då de som var på plats tagit på sig flera övriga uppgifter. Listan skall skickas in till de ansvariga senast torsdag 25 augusti. Ju fler vi är som ställer upp desto lättar för alla. Köra vid bortamatcher Har fungerat bra med något undantag tex. sist då det hängde på en bil som gjorde att det funkade tack Niklas (John). Vi hoppas att det framöver skall fungera bra som det gjort och att vi här skall klara oss utan körschema då vi hoppas att föräldrar till de som spelar håller kontakt och ser till så det funkar. Nu är även bussen ok som gör det hela lättare. Sedan är det också lättare att planera körning om man får reda på laguppställningen några dagar tidigare jämfört med idag. Kiosk och bollpojkar 2016 (a-lagsmatcher hemma) När laget skall ställa upp med bollpojkar skall det vara 1-2 föräldrar i kiosken. Vi hoppas få 1-2 frivilliga även kommande a-lags match i September då planen är att sätta upp ett schema likt tidigare. Vi skall även se över rutinerna för att ha kiosken öppen vid våra hemmamatcher vilket brukar vara uppskattat. P04 s nästa gång att öppna kiosk är (sön) kl Meddela gärna om du kan hjälpa oss. Detta schema finns på ifk s hemsida.

4 Hemsida / sociala medier / kalender Vi rekommenderas att enbart lägga in positiva kommentarer på vår slutna sida då även spelare och övriga är med kommer det dessutom nya så skall de mötas av en positiv känsla. Övriga problemställningar eller kommentarer skall tas direkt med ledarna. Vidare är planen att enbart aktiva föräldrar skall vara med i vår FB grupp. Daniel (Arvid) har funderat på våra avanmälningar på sidan som tar upp mycket plats och många rader. Han avser att prova med en omröstning då ett evenemang blir tungt att lägga in för varje träning. Daniel lägger ut så provar vi om detta funkar eller ej. Med andra ord har man förhinder och är sjuk eller har annan orsak så trycker lagspelare / förälder in detta på omröstningen som har det datum träningen gäller. Bild på förslaget nedan och kommer troligen dyka upp inom kort på vår sida...eller redan idag ;-) Test / förslag avanmälan FaceBook Hemsida IFK Strömstad: Där finns många flikar, bl a under Laginformation hittar ni P04 s sida: Kalendern för laget: Övrigt på sidan: Nyheter, Kalender, Truppen, Gästbok, Bildgalleri, Dokument, Kontakt, Matcher och Verksamhetsberättelser 5. Övriga frågor Fotografering De nya matchställen har nu kommit och hämtas av Fernando på kansliet. Förhoppningsvis redan på kommande match. Vi hoppas också att fotograferingen snart blir av då denna blev inställd sist pga av att desa inte kommit. Kul med ett nytt gruppfoto på laget!! Betalning Några är registrerade i medlemsystemet som obetalda vid koll verkar det som om de flesta betalt. Daniel (Arvid) kollar upp detta med kansliet varför detta inte är gjort. Inomhusträning Charlotta (Erik) har tidigare skickat in ansökan om inomhustider men vårt lag fanns inte med på den senaste listan. Charlotta kollar upp detta och återkommer. Vidare återkommer Fernando med de tider som kan vara aktuella och när om så laget avser att vara inne. Medlemsregister (laget & föräldrar) Skall ses över så vi har aktuella uppgifter vilket är viktigt. Föräldrarna tackade avslutningsvis Micke (Elliot) för de år han tränat grabbarna samt att Claes (Jakob) tackades för våren och sommarens insatser.

5 En förälders ansvar i IFK Strömstad Se till att ditt/dina barn kommer i rätt tid, till rätt plats och med rätt utrustning. På väg till träning/match: Se till att ditt barn kommer förberedd till träningen/matchen. Är koncentrerad och fokuserad och vet vad vi tränare förväntar oss under träning. Följer de riktlinjer som vi gemensamt satt upp (den som inte klarar att lyssna eller behandla andra på rätt sätt, får en varning och sedan om det upprepas får han vila vid sidan några minuter. Bra om ni föräldrar också talar om att det här är viktigt). Se till att ditt/dina barn har ätit samt i övrigt är redo för fysisk aktivitet. Vid feber, halsont och huvudvärk avstår barnet alltid från träning/match. Att utföra de uppgifter du tilldelas, exempelvis hjälpa till i kiosken, transport till och från matcher, lotteriförsäljning och andra föreningsaktiviteter. Ta aktivt del av information via hemsida, e-post, dokument, lappar och möten. Se till att medlems- och träningsavgiften är betald i rätt tid och gärna stödja IFK Strömstad i övrigt med familjemedlemskap. Låta tränare/ledare coacha laget vid match, men gärna heja på med positiva kommentarer. Hjälp ditt/dina barn att visa lojalitet med sitt lag genom att de deltar på träningar, matcher samt övriga lagsammankomster så ofta som möjligt. Hjälp ditt/dina barn att i så god tid som möjligt meddela förhinder till träning, match eller annan aktivitet. Sammanfattning viktiga punkter/datum Har pappa möjlighet: meddela ledarna och kolla läget i omklädningsrummet efter träningen. Skall grabbarna spela bortamatch meddela gärna och kolla så det funkar med antal bilar och samåk gärna. Löpträning (obligatorisk) söndagar med start 28 aug. Samling kl vid Erlandseröd (spåret). Bollpojkar och 2 st vuxna i kiosken nästa A-lagsmatch 18 september kl Bro & parkeringsvakt Strömstads marknad aug vi behöver snarast 8 st till som kan hjälpa oss till helgen. Web & Facebook Vi testar en ny avanmälningsfunktion (omröstning) på FB för att ev. minska antal rader Tack för ett trevligt & givande möte! Vid pennan, Daniel Niklasson

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

Föräldramöte agenda

Föräldramöte agenda Föräldramöte 20170504 agenda Kort årsberättelse och nuläge för P06 Kontentan av HFF ungdoms FAS möte Ert ansvar som föräldrar vad innebär det Barnens ansvar Cuper? Kassa Fotografering Övriga frågor Kort

Läs mer

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30 Föräldramöte HCDALEN Team 08 U10 2017/2018 Lördag 16/9 2017 Klocka: 09:30 2017-09-25 1 Agenda Information om ledarstab Avgifter Hemmavinsten / 1966klubben Föräldragrupp Träningar Cuper Information om kiosk

Läs mer

Föräldramöte. IFK Fjärås F

Föräldramöte. IFK Fjärås F Föräldramöte IFK Fjärås F06 2014-04-08 www.laget.se/ifkfjarasf06 1 Vårt goa gäng www.laget.se/ifkfjarasf06 2 Agenda Presentation av ledare och faddrar Ledarnas målsättning IFK Fjärås riktlinjer - Social

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

P03 Föräldramöte

P03 Föräldramöte P03 Föräldramöte 150318 Agenda Året som Gick Målsättning 2015 Ledarstab / Web Säsong 2015 Kompis och trivselregler Årets Uppgifter Övrigt Ekonomi 2014 Vi hade en Tuff Vår, med en grupp som inte riktigt

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

HSK F10. Föräldramöte 12 april 2018

HSK F10. Föräldramöte 12 april 2018 HSK F10 Föräldramöte 12 april 2018 Agenda Laget Tränarsituationen Uteträning Kläder, utrustning St Erikscupen Info från lagledningen Att vara spelare och förälder i HSK Laget 19 befintliga spelare + 1

Läs mer

Föräldramöte IKKP04

Föräldramöte IKKP04 2012-02-19 Föräldramöte IKKP04 Presentation ledare, rollfördelning Klubbens Policy Hur ser träningsupplägget ut. Tider/dagar m.m. Veckans lirare, ansvarstagande av spelarna Seriespel, matchuttagning, spelsystem

Läs mer

Föräldramöte 1/5 P08

Föräldramöte 1/5 P08 Föräldramöte 1/5 P08 Agenda - Planering 2016 -Träning -Matcher - Fotbollsförälder i NSK -Viktigt! - Klubben: Arrangemang, Vinröda tråden Laguppställning John Videgren Jakob Stoltze Linda Peterson Katja

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

GUIF Tomtebo/Innertavle F07

GUIF Tomtebo/Innertavle F07 GUIF Tomtebo/Innertavle F07 Föräldramöte 23/4 2015 Säsong 2015 Organisation Spelare 26 tjejer anmälda från 1A, 1B, 1C, 1D och Innertavle Tränare Mattias Morian (pappa till Elsa i 1C) Linda Pommer (mamma

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil

Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Kenty pojkar födda 2002 Föräldramöte 21 april - Välkomna! Kommunikation Notera Barnet(n)s och föräldrars namn Bostadsadress(er) Telefonnummer hem o mobil Mailadresser. Träningstid Onsdag kl 17.00-18.30

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Föräldrar och spelar info Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Att vara fotbollsförälder i IF Mölndal Fotboll. Fotboll är världens största gemenskap. Att vara fotbollsförälder

Läs mer

Skapa en bra grundkommunikation med föräldrarna.

Skapa en bra grundkommunikation med föräldrarna. Coach - Förälder relation Föräldrarnas roll är viktig i att få ett lag att fungera ordentligt och utvecklas så mycket som det möjligt går. Fram till barnen blir tonåringar så har föräldrarna allt att säga

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA Välkomna Roller Ledarnas filosofi Mål F05 Regler & ramverk F05 Träning Match 2014 matcher och övriga datum Lagföräldrar Claes & Jens Övrigt VÄLKOMNA INFORMATION VIA

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

Föräldramöte IFK Kungälv P12

Föräldramöte IFK Kungälv P12 Föräldramöte IFK Kungälv P12 Agenda 1. Presentation av trupp och ledare 2. Träningar försäsong 3. P12 och P14 - samarbete 4. Seriespel 5. Cuper 6. Våra åtaganden mot klubben 7. Ekonomi 8. laget.se 9. Föräldrar

Läs mer

P06 Föräldramöte

P06 Föräldramöte P06 Föräldramöte 2016-03-31 Agenda! Ledare/Spelare! Aktiviteter! Träningar! Matcher / cuper! Utrustning! Kommunikation! Åtaganden! Ansvar, spelare-ledare-föräldrar! Övrigt! Frågor Ledare/Spelare! Mattias

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb

FÖRÄLDRAINFORMATION. Partille IF Fotbollsklubb FÖRÄLDRAINFORMATION För att på ett enkelt sätt nå ut med vad som förväntas av föräldrar, som har barn i Partille Idrottsförening Fotbollsklubb ( Partille IF FK ), har föreningen tagit fram detta dokument.

Läs mer

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala

HK Aranäs 2017/2018. Flickor -05 Onsala HK Aranäs 2017/2018 Flickor -05 Onsala Föräldragrupp Ansvar Namn F-grupp Micaela Pilo Föräldragrupp F-grupp Sanna Olausson Ansvarig Anna verdin Ledare Ansvar Namn Lagansvarig Per Lindmark Tränare Anders

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Föräldramöte F07/F08. September 17, 2015

Föräldramöte F07/F08. September 17, 2015 Föräldramöte F07/F08 September 17, 2015 1. Recap 2015 AGENDA Page 2. Peters syn på laget och utvecklingen 3. Bra och dåligt under året, förbättringar 2016 4. Ansvarsområden 2016 A. Huvudtränare, Lagledare,

Läs mer

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening!

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Föräldramöte P10, fotboll 26 mars 2019, Sandåkerns kansli kl. 18-19 Välkomna! Sandåkerns riktlinjer Utvecklingsmodellen Vårt lag Ekonomi

Läs mer

Lagpolicy IK Sirius P04-Svart

Lagpolicy IK Sirius P04-Svart Lagpolicy IK Sirius P04-Svart 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Sirius P04-Svart säsongen 2015. Syftet med dokumentet

Läs mer

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012

IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt. Säsongen 2012 IRSTA IF P-02 Vision och Förhållningssätt Säsongen 2012 Kort versionen Som ledare i Irsta P-02 har vi enats om att bedriva en verksamhet som bidrar till att samtliga spelare erbjuds en lämplig utveckling.

Läs mer

Lerkils IF. Föräldramöte F06 P06

Lerkils IF. Föräldramöte F06 P06 Lerkils IF Föräldramöte F06 P06 P Träningar och matcher Måndagar 17.15-19.00 Ängås 7-manna konstgräs Onsdagar 17.15-19.00 Ängås 7-manna naturgräs Meddela alltid frånvaro via sms till smsgruppen Vi börjar

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen

Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen Välkomna till föräldramöte för P 02/03 säsongen 2015-2016 Våra regler kring laget Trupp & träning Matcher Annat viktigt Agenda Föräldrarna Ledarna Spelarna Trupp Tränare Ledare Övningar Frånvaro Viktigt

Läs mer

Föräldramöte KIF P

Föräldramöte KIF P Föräldramöte KIF P06 2016-09-15 Agenda Aktiva Idrottsföräldrar Åke Eliasson Presentation av ledare Summering 2016 hittills och framöver Spelfilosofi Övrig information Gothia Cup 2017 Övriga frågor? Presentation

Läs mer

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till Föräldramöte 2017 Agenda: Utbildning med Friends Organisation Lagförråd utrustning i hallen Poolspel Träningarna Regler MyClub.se Avgifter Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Föräldramöte 2017 Nu blir

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE P

FÖRÄLDRAMÖTE P FÖRÄLDRAMÖTE P-03 2016-02-29 FÖRÄLDRAMÖTE P-03 2016-02-29 AGENDA 1. Vad har vi gjort sedan vi sågs senast? 2. Träningar vinter/vår 2016 3. Träningsmatcher vår 2016 4. Seriespel VT 2016 5. Cuper vår och

Läs mer

Välkommen! Danmarks IF P2011

Välkommen! Danmarks IF P2011 Välkommen! Danmarks IF P2011 Noterat: Deltagare på föräldramötet: Magnus (Albin T) Martin (Viktor T) Niclas (Samuel) Karin (Love) Thomas (Wille) Jesper (Albin F) Claes (Elmer) Michaela (Frank) Kristin

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL!

VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! Vi är en ideell förening i Tranemo, med målet att ge barn och ungdomar en aktiv och meningsfull fritidsverksamhet. Alla är välkomna hos oss. BETALA

Läs mer

Föräldramöte KIF P

Föräldramöte KIF P Föräldramöte KIF P06 2017-03-19 Ledare 2017 Tränare: Fredrik Kron Erik Gräns Johan Lindvall Oskar Sigfridson Övrig föräldrahjälp: Mia Lundberg Angela och Andreas Emanuelsson Maria Sigfridson Representant(er)

Läs mer

Föräldramöte P13. 5 mars 2018

Föräldramöte P13. 5 mars 2018 Föräldramöte P13 5 mars 2018 Agenda Information och statistik Organisation Fotbollsåret 2018- Armend Serie och cupspel 2018 Träningsläger Ekonomi LB07 modellen Förälder i LB07 Övrigt Statistik LB07 P13

Läs mer

Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015

Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015 Verksamhetsplan Träningsgrupp P07-2 År 2015 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

AVGIFTER. Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550: i tvättavgift

AVGIFTER. Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550: i tvättavgift VÄLKOMNA AVGIFTER Medlemsavgift Medlemskap: 550:- Familjemedlemskap: 1000:- Passiv medlem 225:- Seniortrupp: 550:- + 425 i tvättavgift Deltagaravgift Deltagare i fotbollsskolan betalar bara medlemsavgift

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 Punkter för dagen Hemsidan Träningar, matcher och cuper T-cupen Kiosken Sverigelotter Aktiviteter och föräldramedverkan Lite av varje Hemsidan All information

Läs mer

Föräldramöte IFK KALIX P

Föräldramöte IFK KALIX P Föräldramöte IFK KALIX P-08 2019-04-08 Spelartruppen Just nu är vi 31st fotbollstokiga killar! Albin Bergström Carl Nilsson Dennis Gahm Johansson Edwin Karlsson Alfred Björk Wilmer Blomberg Linus Bertzén

Läs mer

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005

Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Välkomna till Säsongen 2019 PITEÅ IF POJKAR 2005 Föräldramöte 11 feb - Dagordning Organisation Tränare, Föräldragrupp, ansvarspersoner Träningar Start v13 Serie, cuper Antal lag, avgifter Målsättning Ordningsregler

Läs mer

Föräldramöte 2015 Välkomna

Föräldramöte 2015 Välkomna Föräldramöte 2015 Välkomna Agenda Klubb information HIK F-05 Aktivitetskalender Hittarps IK:s dagsform Dryga 1100 (1000) medlemmar - milstolpe En ekonomi i balans Bollfältet i bruk och nytt konstgräs på

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

Välkomna till föräldramöte för P02-03 säsongen

Välkomna till föräldramöte för P02-03 säsongen Välkomna till föräldramöte för P02-03 säsongen 2016-2017 2016-09-19 Agenda Trupp & träning Matcher Annat viktigt Våra regler kring laget Trupp Tränare Ledare Övningar Frånvaro Viktigt Uttagning Kallelser

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2015-09-05 Introduktion Ambition för säsongen Kalender Ekonomi alla är delaktiga i laget Kommentarer, återkoppling & frågor AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt,

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Föräldramöte IFK Skoghall. 14 april 2014

Föräldramöte IFK Skoghall. 14 april 2014 Föräldramöte IFK Skoghall P03 14 april 2014 Dagordning Presentation Föreningsinformation medlems/träningsavgift Zeroprojektet Organisation ledare, målvaktsträning, kioskansvarig Allergier Overaller Information

Läs mer

Degeberga GoIF fotbollspolicy

Degeberga GoIF fotbollspolicy Degeberga GoIF fotbollspolicy Syftet med detta dokument är att ge medlemmarna vägledning i hur vi ställer oss i situationer som kan uppkomma i samband med till exempel träning och matcher. Detta dokument

Läs mer

Välkomna till föräldramöte för F 01/02 säsongen

Välkomna till föräldramöte för F 01/02 säsongen Välkomna till föräldramöte för F 01/02 säsongen 2015-2016 Inledning Våra regler kring laget Trupp & träning Matcher Annat viktigt Agenda Hur ser jag på laget så här långt Föräldrarna Ledarna Spelarna Trupp

Läs mer

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017

Solängen P04. Föräldramöte Jan 2017 Solängen P04 Föräldramöte Jan 2017 Agenda: Solängen p04 Allmänt om laget Info från styrelsen Träningar Seriespel Cuper Föräldragrupp Klubbkassa Kommunikation Cuper 2017 Övrigt Solängen P04 2016 Spelare,

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA 2016-08-09, Ystad Arena AGENDA FÖR MÖTET: Ledarstaben U-laget Säsongen 2017/2018 Riktlinjer SM Serie,Cuper, SM mm Utvecklingssamtal Funktionärer till hemmamatcher Ekonomi Kommunikation

Läs mer

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening!

Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening! Föräldramöte P10 25 september 2018, Sandåkerns kansli kl. 20-21 Välkomna! Sandåkerns riktlinjer Utvecklingsmodellen Vårt lag Ekonomi Säsongen

Läs mer

Bele Barkarby Innebandy P02. Innebandyåret 2013/2014

Bele Barkarby Innebandy P02. Innebandyåret 2013/2014 Bele Barkarby Innebandy P02 Innebandyåret 2013/2014 Agenda Presentation av ledare och föräldrar Syfte Mål och fokusområden Säsongsplaner 13/14 Riktlinjer vid träning och match Laget.se Lagkassa / sponsring

Läs mer

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte

IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte IFK Stocksund Flickor 09 Föräldramöte 2018-09-13 18 glada flickor som gillar fotboll Vilka vi Flickor 09 är Flickornas föräldrar som gillar att engagera oss med/ i våra barn Närvarande i kväll.. Agenda

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Välkomna till föräldramöte

Välkomna till föräldramöte Välkomna till föräldramöte HOVSLÄTTS IK P08 - INNEBANDY Agenda Presentation Förväntningar och mål 9-12 år Lära sig träna Ledarfilosofi Mobbning och kränkningar Seriespel Föräldraengagemang och organisation

Läs mer

Lag X planering säsongen 2013

Lag X planering säsongen 2013 Lag X planering säsongen 2013 1 Inledning Detta dokument redogör för lagets planering och mål säsongen 2013 (2012 nov 2013 okt). Syftet är att ledare, spelare och föräldrar ska känna till vad som gäller

Läs mer

Mötesanteckningar från Föräldramöte F00 Spånga Basket

Mötesanteckningar från Föräldramöte F00 Spånga Basket Mötesanteckningar från Föräldramöte F00 Spånga Basket Datum och Tid: 2012-09-06, kl. 19:00 Plats: Lilla Spånga hallen Närvarande föräldrar till: Julia U, Julia S, Ellinor, Adina, Sarah S, Niki, Hedvig,

Läs mer

Skiljebo SK F10 Föräldramöte 21 feb - 17

Skiljebo SK F10 Föräldramöte 21 feb - 17 Skiljebo SK F10 Föräldramöte 21 feb - 17 AGENDA Att vara en del av Skiljebo SK Skiljebo Vill Året som gick Fokus 2017 Text i kursivt rött är kommentarer och beslut från mötet. Planering 2017 Organisation

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2018

Verksamhetsplan säsongen 2018 Roslagsbro IF U16 Verksamhetsplan säsongen 2018 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U16. Syftet med dokumentet

Läs mer

Föräldramöte P september 2017

Föräldramöte P september 2017 Föräldramöte P12 20 september 2017 Agenda Barnidrott Föräldrer i LB07 Information och statistik Organisation Serie och cupspel 2017 Ekonomi LB07 modellen Akademi/ Idrottsgrundskola 2018 2018 Övrigt Barn

Läs mer

VILKEN MÅLSÄTTNING HAR DU SOM FÖRÄLDER FÖR DITT BARNS IDROTTANDE?

VILKEN MÅLSÄTTNING HAR DU SOM FÖRÄLDER FÖR DITT BARNS IDROTTANDE? DEN STÖDJANDE FÖRÄLDERN Du som förälder kommer finnas där för ditt barn oavsett om han lyckas eller misslyckas Vi ledare vill inte att du som förälder skall vara tyst En förälder blandar ofta ihop vägskylten

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher.

26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. 26 spelare (4 nya) 36 träningar 36 seriematcher Trekanten cup 8 matcher. Bra gemenskap/alla får vara med Bra tränare, förklarar bra Kul med många matcher Peppar varandra Flamsigt på träningarna ibland

Läs mer

Information inför säsongen

Information inför säsongen Information inför säsongen 2015-2016 Internationell basketcup 2017 På ett styrelsemöte nyligen klubbades det igenom att Onsala Pirates ska försöka åka på en internationell basketcup våren/sommaren 2017

Läs mer

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm

ENKÖPINGS SK U P01. Höja ambitionen kontinuerligt enligt ESK Förhållningssätt till matchande mm Föräldramöte 2013-02-12 ENKÖPINGS SK U P01 Målsättning med 2013 o Våra spelare ska bli bäst i Uppland 2018! Vi jobbar långsiktigt, dvs inga snabba toppningar för att nå kortsiktiga resultat. o Utvecklas

Läs mer

EIK P09Gul Föräldramöte

EIK P09Gul Föräldramöte EIK P09Gul Föräldramöte 2016-10-10 Agenda Välkomna Presentation av ledarna Säsongen 2016 Laget Kommunikation Cafeterian 25 oktober kl17-21:00 (vem tar hand om den) Lagkassa/Inbetalning till kassör Föräldrar/lagfunktioner

Läs mer

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 IFK Eskilstuna P04 Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper/turneringar 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Föräldraengagemang 7. Ekonomi

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

Roslagsbro IF P 04/05

Roslagsbro IF P 04/05 Roslagsbro IF P 04/05 Agenda Inledning 2016 sammanfattning Våra tankar - Vår Idé Organisation 2017 Träningar vintern 2016/2017 Säsongen 2017 lagen, serierna, cuperna Ekonomi 2016 Hur många är vi? 32 spelare

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap

Föräldramöte F05 Kaparehallen Fotboll, Glädje och Gemenskap Onsala BK Föräldramöte F05 Kaparehallen 2017.03.22 Fotboll, Glädje och Gemenskap Mål med Föräldramötet Målsättning med tjejerna? Hur driver vi laget? Vad händer under säsongen? Reflektioner från 2016 Bra

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE Mail: Tele: Munksundsvägen 47

FÖRÄLDRAMÖTE Mail: Tele: Munksundsvägen 47 FÖRÄLDRAMÖTE 2017 Sammanfattning 2016 55 träningar (11 spelare över 75%) 1 träningsläger 3 träningsmatcher 14 seriematcher 4 cuper: Team sportia cup, Husqvarna cup, PSG, Kurirenspelen 20 spelare våren,

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Välkomna till föräldramöte Östers IF P08

Välkomna till föräldramöte Östers IF P08 Välkomna till föräldramöte Östers IF P08 Dagens agenda Information från ungdomssektionen Ledarorganisation 2015 Laget & föräldrar Föräldrainsatser under året Hemsidan, kalender, mail Träningar, cuper,

Läs mer

JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE

JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE JÄRLA IF FK TEAM 09 FÖRÄLDRAMÖTE AGENDA 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Ledargruppen - vilka är vi? Tränarna - träningsupplägg, mål, barnens utveckling och regler Lagkassan Spons och överdragsjacka/overaller Nya

Läs mer

IFK Fjärås F06/ Spelarmöte

IFK Fjärås F06/ Spelarmöte IFK Fjärås F06/07 2018-03-14 Spelarmöte U Agenda Välkomna, presentation Ledarnas vision och mål Årsplanering 2018 Matcher Regler och roller Föräldraengagemang vid hemmamatcher Information och kommunikation

Läs mer

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02

Föräldrarmöte IFK STD-KM :02 Föräldrarmöte IFK06 17-03-29 STD-KM01-09-2013-06:02 Vad Laget Träningar & Matcher, Utformning träningar Utbildningsplan Regler Cuper och andra aktiviteter Utrustning Att vara förälder Övrigt IFK 06 2017

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Föräldramöte F-03 19/3 2014 VÄLKOMNA!

Föräldramöte F-03 19/3 2014 VÄLKOMNA! Föräldramöte F-03 19/3 2014 VÄLKOMNA! Agenda Kort personlig presentation (Namn, far/mor till ) Läget i truppen Allmänt kring YIS Ledaruppställning Kommunikation Allmänna tankar och målsättningar Träningar

Läs mer

JAS Träningsgrupp 18/19

JAS Träningsgrupp 18/19 JAS Träningsgrupp 18/19 JAS = Junior allsvenskan JAS är den högsta nivå man kan spela på, om man vill möta motståndare i sin egen ålder. I år är det årgång -00 som är äldst. 3 lag går vidare från våran

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer