SOLLENTUNA TK VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SOLLENTUNA TK VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING"

Transkript

1 SOLLENTUNA TK VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING 2015

2 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse för 1/ / Styrelsens inledning och sammanfattning Efter en turbulent inledning, med ett extra årsmöte i februari där en helt ny styrelse valdes, samt ett ordinarie årsmöte i april där hela styrelsen från det extra årsmötet ersattes, kan vi konstatera att året fortsatt och avslutats lugnt och konfliktfritt. Klubbens personal har därigenom åter kunnat fokusera på den verksamhet den är ämnad för. Den nuvarande styrelsen har fokuserat på att överbrygga misstro och stävja konflikter, och istället bygga förtroende mellan personal, styrelse och medlemmar. Vi har dessutom arbetat aktivt för att stärka samförstånd och samhörighet med övriga tennisklubbar i Sollentuna. Därutöver har vi inlett samarbete med flera andra klubbar i norrförort. En meriterad tränare och flera framstående juniorer lämnade klubben i samband med vinterns turbulens. Ytterligare en grupp tävlingsjuniorer lämnade klubben under våren. Tävlingsgruppen blev därigenom hårt decimerad och starkt försvagad. Dessutom hade antalet elever i såväl bollskola som tennisskola minskat betänkligt. Intäkterna för året såg ut att falla kraftigt och klubbens verksamhet var även i övrigt försvagad. Ett flertal nyanställningar hade gjorts under vintern och klubben stod inför ett prognosticerat kraftigt negativt resultat. Med det utgångsläget har föreningen under våren och framåt valt att fokusera på aktiviteter för att öka intäkterna, och samtidigt se över kostnaderna. Antalet elever i bollskola, tennisskola, vuxenträning och lägerverksamhet har efter inledningens tapp åter ökat till acceptabla nivåer. Dessutom har personalen startat ett flertal populära aktiviteter för vuxna. En eloge till personalen som lyckats med detta trots kort bemanning kan stängas med ett sunt överskott och god takt in i Med ett planerat hallbygge de närmsta åren kommer både ekonomi och organisation behöva förstärkas. Klubben har ingen klubbchef vilket gör att personalen saknar en daglig ledare, föreningen förmår inte ta önskvärda steg framåt, och styrelsen blir alltför operativ. Tre kommittéer har startats upp under hösten. Dessa och ytterligare arbetsgrupper kommer behöva stärkas med fler medlemmar och frivilligkrafter. Styrelsen som tillsattes vid det extra årsmötet den 9:e februari bestod av: Markus Nathan, ordförande Martin Ödman Anna Fast Klas Månsson Anne Reuterstrand.

3 Styrelsen från årsmötet den 28:e april och resten av verksamhetsåret har bestått av: Mathias Malmgren, ordförande Mats Ahlberg, vice ordförande Åsa Hallberg, ledamot Åsa Nordlander, ledamot (sekreterare) Walter Krämbring, ledamot (kassör) Valentin Manolescu, ledamot Marika Mourad, ledamot Stefan Ericson och Anna-Lena Blomkvist är suppleanter. Den nuvarande styrelsen har haft 9 protokollförda styrelsemöten under verksamhetsåret, samt ett antal arbetsmöten. Därutöver har styrelsen fattat beslut via . De nybildade kommittéerna, bestående av delar av styrelsen, personal samt fler hjälpsamma medlemmar har sammanträtt under hösten. Allt styrelse- och kommittéarbete sker ideellt. Ekonomi Sollentuna TK:s rörelseresultat för verksamhetsåret 2015 blev efter avskrivningar och före finansiella poster. Årets resultat blev kronor. Resultatet är betydligt bättre än budgeterade siffror vilket är mycket tillfredsställande då det visar att vi nu står på en stabil grund vad gäller den löpande verksamheten. En heltidsanställd har varit sjukskriven större delen av året, vilket bidragit till lägre lönekostnader och sannolikt även till en lägre aktivitet i föreningen. Omsättningen uppgick under året till kronor ( kronor), en minskning med 7%. Man får betänka att resultatet tillkommit trots att året inleddes med ett vikande antal elever i samtliga verksamhetsgrenar och att vi under 2015 ökat antalet fast anställda, samt investerat både i utbildning och i sommarens multisportläger. Det ger oss därför tryggheten att gå vidare med offensiva satsningar under Föreningens resultat och ställning i övrigt framgår av medföljande bilaga till verksamhetsberättelsen.

4 Medlemsantal Sollentuna TK är en stor klubb och vi hade vid utgången av året medlemmar. Två välbesökta årsmöten bidrog till att många som inte deltar i klubbens verksamhet valde att bli medlemmar. Vi väljer att se det positiva med ökade intäkter avseende medlemsavgifter. Samtidigt måste vi räkna med att många av dessa inte kommer att förlänga sitt medlemskap. Vår ambition är att vara tillgängliga för alla som vill spela tennis och att ett medlemskap i klubben ska ge ett mervärde. Vi har under året infört differentierade banavgifter och har med det både ökat värdet med ett medlemskap och vunnit ett par dussin nya medlemmar. Medlemmar betalar nu 20 kronor mindre per timme än icke-medlemmar. Föreningen har under året ökat antalet deltagare i vuxenträningen och har dessutom börjat erbjuda aktiviteter som sign-in träning och matchträning, båda riktade mot vuxna tennisspelare. STK har fortfarande ändå en tydlig tyngdpunkt i verksamheten för juniorer. Nästan 70% av medlemmarna är juniorer. 40% av medlemmarna är kvinnor. Verksamheten Klubbens verksamhet är indelad i fyra olika delar och här följer en kort beskrivning av dessa. Bollskolan Träningen är avsedd för barn som är 4-7-år. Bollskolan är inkörsporten till tennis och i STK, men vi har noterat att även föräldrar till deltagare i bollskolan börjar eller återupptar sitt tennisspelande i och med att barnet börjar i bollskolan. Därför är det bekymmersamt att bollskolan har minskat avsevärt i omfattning. Under höstterminen deltog 130 barn i verksamheten; att jämföra med ca 200 barn tidigare år. Tennisskolan Tennisskolan vänder sig till spelare mellan 7-18-år och på alla nivåer. Under höstterminen deltog nästan 600 spelare i tennisskolan, vilket gör den till en av Sveriges största. Under året har som brukligt jullovsläger, påsklovsläger, sportlovsläger och höstlovsläger arrangerats. Under sommaren genomförde tennisskolan läger under sammanlagt 5 veckor. Tendensen för lägerverksamheten var densamma som för övrig verksamhet; färre deltagare än vanligt under årets inledning för att under resten av året nå eller till och med överträffa tidigare nivåer. Utöver ordinarie tennisläger genomfördes multisportlägret. Uppskattat, och som vanligt i gott samarbete med Sollentuna kommun.

5 Utvecklings- och tävlingsgrupp En meriterad och uppskattad tränare och flera framstående juniorer lämnade klubben i samband med vinterns turbulens. Ytterligare en grupp tävlingsjuniorer lämnade klubben under våren. Tävlingsgruppen blev därigenom hårt decimerad och starkt försvagad. Fokus har satts på att bygga en väl fungerande grupp där alla trivs och känner gemenskap. Fysträningen är högt prioriterad och mycket högt värderad av deltagarna. Även i övrigt får ledarna för tävlingsgruppen mycket god återkoppling från spelarna, vilket gör att vi är förhoppningsfulla över gruppens framtida utveckling. I klubbens utvecklings- och tävlingsgrupp har under året ingått ca 20 spelare. Förutom den ordinarie träningen har läger för utvecklings- och tävlingsgruppen anordnats under skolloven. Under utomhussäsongen genomfördes även ett grusläger i Långtora, Enköping. Resor i klubbens regi har gått till JSM i Skummeslöv och Båstad. Vuxenträning I våra tenniskurser för vuxna erbjuds möjlighet att spela tennis på alla nivåer. Varje termin deltar vanligtvis ca 200 spelare. Målsättning är att utveckla STK till en komplett förening med bred verksamhet för alla åldrar och alla nivåer. Utbudet för vuxna saknar flera delar, varför ambitionen är att kontinuerligt utöka och utveckla den del av vår verksamhet som riktas mot just vuxna. Klubben har över ett par terminer blivit av med 17 bantider per vecka i Sollentuna Rackethall som vi tidigare använde för vuxenkurser. Detta innebär givetvis ett rejält avbräck då just denna verksamhetsgren behöver utökas. Därutöver innebär det ett betydande ekonomiskt tapp. Kurser har flyttats till Edsbergshallen, ofta till andra tider och veckodagar än de som hölls i Rackethallen. Vi noterar 204 deltagare under hösten i klubbens vuxenkurser och ser det som en stor framgång. Därutöver har olika aktiviteter riktade mot vuxna initierats under hösten. Sign-in-träning, matchträning och läger, dessutom har traditionen med lunchtennis återupptagits. Tillsammans ger detta en avsevärt utökad verksamhet för vuxna, helt i linje med vår ambition.

6 Organisation Följande personer har varit anställda under verksamhetsåret: Magnus Sjöberg har varit sjukskriven större delen av året, vilket givetvis haft negativ inverkan på verksamheten. Vi önskar honom snart åter; han är en viktig och uppskattad del av personalstyrkan. Resterande personal har med anledning av Magnus sjukskrivning varit hårt belastad. Styrelsen vill här rikta ett stort tack till alla i personalen för hårt arbete och uppvisad ansvarskänsla. Jakob Asplund har arbetat som tränare i klubbens samtliga verksamhetsgrenar och har dessutom haft det viktiga uppdraget att ansvara för timtränare. Henrik Åberg har hållit i mycket av det administrativa, kommunikation med kursdeltagare och yttervärld, och hinner dessutom med att träna tennisskolans elever. Dimitry Li anställdes under vintern och har sedan dess varit ansvarig tränare för Bollskolan, medan Vuxenträningen haft Jeanette Hedlund Jönsson som ansvarig. Evgeny Obatning har ansvarat för såväl fysträning som tävlingsgrupp. Administrativt ansvarig har varit Mart Kerem. En betydande del av tränarstyrkan består av timtränare. Alla tränare är viktiga och deras insats uppskattas av såväl elever som förening. Vissa arbetar bara några få timmar, andra fyller ut hela veckoschemat med tuffa träningspass i klubbens regi. Edwin Stenmo och Gustav Land tillhör den senare kategorin och tackas därför särskilt. Tävlingsverksamheten Även under detta verksamhetsår har klubben arrangerat 2 stycken sanktionerade tävlingar. Sollentunaspelen Ute spelades under perioden 29 maj 7 juni på Rotebro och Edsvikens grusbanor. Det var 243 deltagare i 8 klasser och i 3 av klasserna var det Sollentunaspelare som stod som slutsegrare, Simon Stenlund, Emma Södergren och Gustav Land. Efter den väl genomförda turneringen ordnades en uppskattad fest för alla som hade varit med som funktionärer samt klubbens personal. I oktober (9-18 oktober) arrangerades sedan Sollentunaspelen Inne som ingår i Stockholms Juniortour. Nytt för året var att 12-årsklasserna inte ingick i touren. Detta medförde att vi fick färre deltagare, samt att vi enbart behövde använda Edsbergshallen för tävlingen. Totalt var det 176 deltagare i 6 klasser. För att komma igång med arbetet kring tävlingarna tidigare har vi nu startat upp tävlingskommittén där Åsa Hallgren, Madeleine Koch, Mathias Malmgren och Henrik Åberg ingår. Ansvaret för tävlingskommittén kommer att vara att leda och fördela arbetsuppgifter inför och under våra tävlingar och även planera för att arrangera ytterligare tävlingar framöver. Klubbens veteraner, och i synnerhet klubbens tränare Jeanette Hedlund Jönsson har varit framgångsrika under året. Jeanette vann damernas D45-klass i Båstad och kan därmed titulera sig som regerande svensk mästare. Herrarnas H45-lag vann division 2 ute och har därmed chansen att 2016 vinna motsvarande titel.

7 Anläggningar och samarbeten med andra tennisklubbar Vår verksamhet bedrivs till största delen i vår egen hall Edsbergshallen, samt i Sollentuna Rackethall. Ett fåtal timmar bollskola bedrivs även i Häggvikshallen och matchkvällar anordnas i Kungsängens tennishall. Under utesäsongen bedrivs verksamheten i huvudsak på Edsvikens TK s och Rotebro TK s fina anläggningar. Vi riktar ett stort tack till dessa klubbar för gott samarbete. Möjligheten för våra utvecklings- och tävlingsjuniorer att träna utomhus är ett givetvis mycket värdefull. För klubben är möjligheten att arrangera vår årliga utetävling tillika värdefull. Den ger fler egna spelare möjlighet att tävla och att hjälpa till, samt bidrar i hög utsträckning till att marknadsföra klubben och dess verksamhet, både i Sollentuna och i Stockholmsregionen. Vi är stolta över att kunna anordna Sollentunaspelen och hoppas att de även framgent ska kunna arrangeras på ETK s och RTK s banor. STK bedriver en mycket stor andel av verksamheten på anläggningar som ägs av andra klubbar, vilket begränsar vårt handlingsutrymme och våra möjligheter att utvecklas som klubb. Ambitionen är att i ökad grad bli självförsörjande vad avser bantider, både inomoch utomhus. Utvecklingen av Väsjöområdet medför att Edsbergshallen med 4 banor måste rivas. Klubben kommer ersättas med en ny hall ca 400 m öster om den nuvarande. Vår målsättning är en hall i två plan med fyra banor på varje nivå som ägs och drivs av Sollentuna Tennisklubb. Styrelsen har under året deltagit i flera möten med kommunens projektgrupp samt fört en kontinuerlig dialog med kommunens tjänstemän. En ny anläggning med 8 banor skulle givetvis vara ett rejält lyft för både STK och tennisen som helhet i Sollentuna. Vi ser fram mot fortsättningen med tillförsikt och med insikt om att det kommer krävas både mycket arbete med både hallbygget och finansieringssidan. Nästa steg i processen är att Kultur- och fritidsnämndens budget och övergripande plan ska godkännas av Sollentunas kommunfullmäktige. Tidplanen är osäker, vår förhoppning är att ha en ny hall på plats redan Mathias Malmgren Mats Ahlberg Åsa Nordlander Åsa Hallberg Walter Krämbring Marika Mourad Valentin Manolescu

SOLLENTUNA TK. Organisationsnummer VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING

SOLLENTUNA TK. Organisationsnummer VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING SOLLENTUNA TK Organisationsnummer 802405-9076 VERKSAMHETSBERÄTTELSE & ÅRSREDOVISNING 2016 Styrelsen får härmed avge verksamhetsberättelse för 1/1 2016 31/12 2016. Styrelsens inledning och sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Sollentuna tennisklubb

Verksamhetsberättelse 2013 Sollentuna tennisklubb Verksamhetsberättelse 2013 Sollentuna tennisklubb Inledning och styrelsens sammanfattning Det andra året sen klubben bildades är till ända. Förutom en framgångsrik löpande sportslig verksamhet, har ett

Läs mer

Verksamhetsplan Sollentuna TK

Verksamhetsplan Sollentuna TK 1. VISION & MISSION Verksamhetsplan Sollentuna TK Vi ska revolutionera klubbtennisen i Sverige. Svensk tennis ska tillbaka till världsnivå. Mission: För alla inte som alla andra 2. VERKSAMHETSIDÉ Sollentuna

Läs mer

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70

Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se, 08-81 90 70 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2007-09-01 - - 2008-08-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, eltk.tennis@tele2.se, www.eltk.se,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2017 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 1 Förord 2015 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Tullinge TK fortsatte att marknadsföra sig inom Botkyrka kommun under året via

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009

Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009 1 Verksamhetsberättelse för Ellagårds Tennisklubb 2009 Årets styrelse har bestått av: Nils Göran Ramberg, ordförande, Johan Ahnfelt, vice ordförande och sekreterare, Sanna Molin, Anders Nyman, kassör,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 1 Förord 2014 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Dels stod klubben inför svåra ekonomiska problem, vilket ledde till ett flertal

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2017 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2017 1 Förord 2017 var ett år med mycket hög aktivitetsnivå i klubben. Tullinge TK tog fram en ny värdegrund för verksamheten under året som har kommunicerats

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 2 Förutsättningar

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2014

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2014 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2013 30 april 2014 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Anders Bergman Ordförande Johan Nellbeck Vice Ordförande Eva Reimert

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Klädsel: Vanliga kläder, ej Gi Alla medlemmar och målsmän till medlemmar under

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2017 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Reviderad 1601 2 Förutsättningar Örebro Tennisklubb

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Protokoll ÅRSMÖTE SHKK 2013 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av

Läs mer

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr Årsredovisning för verksamhetsåret 2013. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 4. Fastställande

Läs mer

Organisation styrelsen.

Organisation styrelsen. Organisation styrelsen. Ordförande ( VU ) Sekreterare ( VU ) Kassör ( VU) Vice ordf Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant Suppleant Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Sektor Tävling Fastighet o underhåll Utbildning

Läs mer

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse avseende 2015 HTK Verksamhetsberättelse 2015 Sida 1 Styrelsen för Huddinge Tennisklubb avger härmed verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning för verksamhets-

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2015

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2015 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2014 30 april 2015 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Anders Bergman Ordförande Johan Nellbeck Vice Ordförande Eva Reimert

Läs mer

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Dagordning vid årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Juniorer och vuxna som inte vill tävla men fortsätta att spela tennis ska också erbjudas möjlighet att träna och vidarutveckla sitt spel.

Juniorer och vuxna som inte vill tävla men fortsätta att spela tennis ska också erbjudas möjlighet att träna och vidarutveckla sitt spel. Tränings/tävlingsverksamheten i Motala TK Syfte Dokumentet beskriver hur tränings- och tävlingsverksamheten är uppbyggd i Motala TK. Det beskriver också riktlinjer för vilka krav som ställs på deltagarna

Läs mer

Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017.

Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017. Strängnäs Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2017. 1 1. Inledning Styrelsen i Strängnäs Tennisklubb avlägger härmed verksamhetsberättelse för år 2017. Verksamhetsberättelsen innehåller en sammanfattning

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Djursholms Tennisklubb

Djursholms Tennisklubb 1(5) Årsredovisning för Djursholms Tennisklubb Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten Klubben är en ideell förening. Delar av klubbens verksamhet bedrivs sedan

Läs mer

Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019

Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019 Stämmohandlingar för Stenhamra Tennisklubb 2019 Ordinarie stämma onsdag den 20 Februari 2019 klockan 19.30 i Stenhamraskolans matsal Dagordning 1) Fastställande av röstlängd 2) Fråga om mötet utlysts på

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb

Helsingborgs Tennisklubb Sofia! Tack för att HTK fått vara delaktiga i en fantastisk karriär och hoppas inte vårt samarbete slutar här? Efter 16 år som proffs, 2 WTA-titlar och 20 ITF titlar i singel, rankad 29a som bäst i singel

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Datum: Verksamhetsplan 2018/19. Hörby-Höör Tennisklubb

Datum: Verksamhetsplan 2018/19. Hörby-Höör Tennisklubb Datum: 2018 10 20 Verksamhetsplan 2018/19 Hörby-Höör Tennisklubb Hörby-Höör Tennisklubb Hörby-Höör Tennisklubb tillhör de större idrottsklubbarna i Hörby och Höörs Kommuner med en tennisverksamhet öppen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse för Ängelholms Tennisklubb verksamhetsåret 2017 Ordförande har ordet Ängelholms Tennisklubb är en klubb i förändring! Vi har under 2017 byggt två Padelbanor i Havsbaden och utvecklats

Läs mer

Medlemsbrev #8.

Medlemsbrev #8. M H F S K A R P N Ä C K Medlemsbrev #8 www.skarpnack.nu Ordning & Reda I styrelsens strävan att bringa ordning på bl.a. de administrativa uppgifterna som måste skötas inom klubben, så har höstens och vinterns

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb Verksamhetsåret 2016

Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb Verksamhetsåret 2016 Verksamhetsberättelse Ekerö Tennisklubb 2016 Verksamhetsberättelse för Ekerö Tennisklubb Verksamhetsåret 2016 Sofia Tillström, Ordförande Niklas Zethraeus, vice ordförande Börje Fritz, kassör Michael Thörnlund,

Läs mer

Bohuslän-dals konståkningsförbund

Bohuslän-dals konståkningsförbund Bohuslän-dals konståkningsförbund Styrelsen Verksamhetsberättelse 2016-2017 Styrelsen har under verksamhetsåret haft följande sammansättning Ordförande Helen Karlsson Vice ordförande Therese Arvidsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2017

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2017 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2016 30 april 2017 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Ola Nilsson Magnus Ivarsson Louise Hedman Kari Nikamo Suzanne

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2003-10-01-2004-09-30.

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30.

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsens sammansättning Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamöter: Jan Ekberg Robert Lind Inge Hjelm Eva Krusén Jan Wetenius Anders Holtryd, suppleant Sören Karlsson, suppleant

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben.

Styrelsens arbete regleras av SBK i normalstadga för lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben. Arbetsordning Detta dokument är fastställt av styrelsen för Kristianstads Brukshundklubb och ska årligen, i samband med årsmötet, ses över och vid behov revideras av styrelsen. I och med att detta styrelsedokument

Läs mer

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2017/2018

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2017/2018 Falkenbergs Tennisklubb Verksamhetsplan 2017/2018 Verksamhetsidé Stimulera både tävling-, motion- och veteranverksamhet Bra kvalité på anläggning och service Attrahera barn, ungdomar och vuxna som ska

Läs mer

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017 Tönnersjö GK Årsmöte 2017-12-10, 15.00 Tönnersjö Golfrestaurang. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2017 1. Föredragningslista 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2017 3. Verksamhetsberättelse för Seniorkommittén Dam

Läs mer

Kinesiska Föreningen i Västerås

Kinesiska Föreningen i Västerås Verksamhetsberättelse för 2004-2005 Styrelsen för Kinesiska Föreningen i Västerås får härmed avge berättelse för föreningens verksamhet under tiden 2004-09-26 till 2005-11-12. Antalet medlemmar har under

Läs mer

Särö Lawn Tennisklubb Årsmöte 3 mars 2018 Protokoll

Särö Lawn Tennisklubb Årsmöte 3 mars 2018 Protokoll Särö Lawn Tennisklubb Årsmöte 3 mars 2018 Protokoll 1) Fastställande av röstlängd: Närvarande: Anders Nilsson Linda Ekener Mägi Emil Holmgren Ulf Billton Susanne Palldén Sofia Comstedt Johan Hede Niklas

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Sockenvägen 290, Årsta,

Sockenvägen 290, Årsta, VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen får härmed avge följande redovisning för förvaltningen under räkenskapsåret 2008-09-01 - - 2009-12-31 KANSLI Sockenvägen 290, 120 40 Årsta, info@eltk.se, www.eltk.se, 08-81

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FALU TENNISKLUBB 2012

VERKSAMHETSPLAN FALU TENNISKLUBB 2012 VERKSAMHETSPLAN FALU TENNISKLUBB 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. BAKGRUND.. S. 1 2. VISION.S. 1.1 LÅNGSIKTIGA MÅL. S. 1.2 KORTSIKTIGAMÅL.. S. 1.3 STRATEGIER.. S. 2 2.4 SWOT-ANALYS.. S. 2 2.4.1 STYRKOR (interna)

Läs mer

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013

Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Verksamhetsplan Landvetter TK 2013 Landvetter Tennisklubb är en förening som erbjuder tennisspel för alla åldrar och har en organiserad träningsverksamhet för både barn, ungdomar och vuxna. Klubben tillhandahåller

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017 1 Handlingar inför årsmöte 13 mars 2017 Lidingö 20 februari 2017 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

Mathias Lindroth Malmö Bellevue TK

Mathias Lindroth Malmö Bellevue TK Mathias Lindroth Malmö Bellevue TK Mathias Lindroth Tel. O73-0538500 E-mail. mathias.lindroth@mbtk.eu 1. Bakgrund om klubben och hallen 2. Hur funkar tennisverksamheten i klubben? 3. om träningen i tennisskolan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2016

Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr ), 1 maj april 2016 Verksamhetsberättelse för Sigtuna Tennisklubb (orgnr 814800-5344), 1 maj 2015 30 april 2016 Styrelsens sammansättning under räkenskapsåret Anders Bergman Ordförande Ola Nilsson Vice Ordförande Eva Reimert

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Mötesprotokoll från årsmötet Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe och Ulrika Olofsson.

Mötesprotokoll från årsmötet Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe och Ulrika Olofsson. Mötestyp ÅRSMÖTE Plats: Forum: Gothia Tennis Datum TENNISHALLEN, GRIMBOÅSEN 4 Onsdagen 27 maj. 2015 19:00 Mötesprotokoll från årsmötet 2015. Protokoll skrivet av Paul Greby och justerat av Magnus Rilbe

Läs mer

Rönninge Tennisklubb

Rönninge Tennisklubb Rönninge Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ett nytt händelserikt år i klubbens historia, 2012, är avslutat. Det är andra året där Rönninge Tennisklubb har bedrivit verksamheten i nära samarbete

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018

Tönnersjö GK. Årsmöte , Tönnersjö Golfrestaurang. 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 Tönnersjö GK Årsmöte 2018-12-16, 15.00 Tönnersjö Golfrestaurang. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2018 1. Föredragningslista 2018 2. Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 3. Verksamhetsberättelse för Seniorkommittén

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 16:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2010. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Styrelsen vill passa på att välkomna alla nya medlemmar som har tillkommit Tullinge Tennisklubbs under början av vårterminen 2016.

Styrelsen vill passa på att välkomna alla nya medlemmar som har tillkommit Tullinge Tennisklubbs under början av vårterminen 2016. Information från TTK:s styrelse februari 2016 Hej samtliga medlemmar och anställda i Tullinge TK, Styrelsen vill passa på att välkomna alla nya medlemmar som har tillkommit Tullinge Tennisklubbs under

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

Kallelse till årsmöte för

Kallelse till årsmöte för Kallelse till årsmöte för Tid och plats: 2015-02- 03, klockan 18.00 Närke Kultur Bryggeri (på I3- området på Norr) Anmälan: Anmälan och eventuella motioner skall skriftligt skickas senast 2015-01- 27 via

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016

Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Verksamhetsberättelse för SL/BP 2016 Mål satta till 2017 1. Utbilda instruktörer som aktivt instruerar och vägleder aktiva och kommande lyftare med utvecklande och resultatförbättrande metodik. 2. Ambitionen

Läs mer

Huddinge Tennisklubb Verksamhetsplan 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2015

Huddinge Tennisklubb Verksamhetsplan 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2015 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2015 HTK Verksamhetsplan 2015 Sida 1 Förord 2014 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden och vi planerar att fortsätta så även 2015. Huddinge Tennisklubb

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman Verksamhetsberättelse 2017 och budget och verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsåret 2017 Styrelsen Styrelsen bestod under året 2017 av: Ordförande Ordinarie ledamöter Suppleanter Andreas Davidsson Almstedt

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Nattfari Islandshästförening Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsen har bestått av: Ordinarie Ledamöter: Ordförande: Vice ordförande Kassör: Sekreterare: Suppleanter: Ulrika Fröding Jeanette Englund

Läs mer

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb

Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 1 Verksamhetsplan för Örebro Tennisklubb 2008-2018 Reviderad 0901 Reviderad 1001 Reviderad 1101 Reviderad 1201 Reviderad 1301 Reviderad 1402 Reviderad 1503 Revideras 1601 Reviderad 1701 Reviderad 1802

Läs mer

Lydnads/Bruks-sektor

Lydnads/Bruks-sektor Ordförande Tillsammans med sekreterare göra upp dagordning inför varje möte. Planera, genomföra och leda styrelsemöten och klubbmöten. Se till att alla som vill, kan framföra sin åsikt, idé och liknande

Läs mer

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014

HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 HUDDINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2014 HTK Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 Styrelsen för Huddinge Tennisklubb avger härmed verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning för verksamhets- och

Läs mer

Överblick av verksamheten

Överblick av verksamheten Överblick av verksamheten Här får du en överblick av samtliga sektioner i verksamheten. Vuxenträning + 0 år Vuxenkurs Divisionslag Herr/veteraner Divisionslag Dam/veteraner Elit Juniorträning 3-9 år Juniorträning

Läs mer

Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011

Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011 Version 2011-04-28_v2 Mälarhöjdens IK tennissektion Ungdomskompendium Verksamhetsåret 2010/2011 Detta kompendium redovisar målsättning och organisation för ungdomsverksamheten i Mälarhöjdens IK tennissektion,

Läs mer

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare):

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): HT (15 veckor) 1tim/vecka HT (15 veckor) 2tim/vecka (+ fysträningsspass och teori) VT (17 veckor) 1 tim/ vecka VT(17veckor) 2 tim/vecka

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rönninge Tennisklubb

Verksamhetsberättelse 2016 Rönninge Tennisklubb Verksamhetsberättelse 2016 Rönninge Tennisklubb Styrelsen 2016 hälsade vi 2 nya styrelsemedlemmar välkomna. Styrelsearbetet har till stora delar handlat om att utveckla verksamhetens organisation. Vi har

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016

TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsplan 2016 Förord 2015 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden och vi planerar att fortsätta så även 2016. Tullinge Tennisklubb (TTK) har funnits sedan

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2013 STYRELSENS BERÄTTELSE Styrelsen för Västra Medelpads Brukshundklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2013. Medlemsbladet Mitthunden har utkommit vid

Läs mer

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016

FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 FÖRENINGEN JAKTSKYTTARNA VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2016 Styrelsen för föreningen Jaktskyttarna i Trollhättan lämnar följande verksamhetsberättelse för tiden 2016-01-01 till 2016-12-31. Styrelse Namn Roll

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE OCH ÅRSREDOVISNING 2008-01-01--2008-12-31 JAKOBSBERGS FÄKTKLUBB Verksamhetsberättelse Jakobsbergs Fäktklubbs styrelse får härmed avge följande berättelse för verksamheten under tiden

Läs mer

DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN

DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN DAGORDNING ÅRSMÖTE I ARSENAL FC OFFICIAL SUPPORTERS CLUB SWEDEN 2018-06-30 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande för mötet, anmälan av styrelsens val av sekreterare samt fastställande av röstlängd 3.

Läs mer