KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende. Kommunstyrelseärende. AU-ärenden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende. Kommunstyrelseärende. AU-ärenden"

Transkript

1 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 6 oktober 2016 kl Justerare: Anders Nilsson Kommunfullmäktigeärende Kommunstyrelseärende AU-ärenden 1. Budgetuppföljning september Budget Kommunstyrelsens arbetsutskott 3. Rapport - Tilläggsuppdrag till skollokalsutredningen 4. Ansökan om bidrag till Filipstadsmässan Organisation i och med Bobutik 6. Instansordning - Motion om möjlighet att anlägga konstgräsplan vid Skogsryd 7. Instansordning Motion om trafiksäkerhet 8. Näringslivsfrågor 9. Personalfrågor 10. Ev. ärenden

2 BUDGETUPPFÖLJNING Kommunstyrelsens arbetsutskott Period: September 2016 Budget Redovisning Avv. mot Årsbudget Kvar av Prognos Prognosavv. period period budget årsbudget 2016 mot budget Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Partistöd Administration stab Informationsverksamhet Bergslagens räddningstjänst Ekonomi / Kundtjänst Civilförsvar Kulturverksamhet Bilpool Totalt Stabsenhet Administration Företagshälsovård Fackliga företrädare FFA Förebyggande friskvårdsarbete Övriga PA-åtgärder Totalt Personalenhet Ekonomiskt ledningsstöd Totalt Ekonomiskt ledningsstöd Allmänna näringslivsinsatser Projekt Turism Kultur Totalt Näringslivsenhet Administration Arbetsmarknadsåtgärder social art Arbetsmarknadsprojekt Integrationsarbete 0 Praktikplatser Arbetsmarknadsåtgärder teknisk art Totalt AIE-enhet TOTALT KSau Diff mot budget 500

3 Kommentarer: Stabsenhet: Prognosen för Stabsenheten förutsätter att av tillgängliga medel Integration nyttjas 2 000tkr mot budgeterat 5 000tkr. Av Ks övriga tillgängliga medel förväntasett överskott om minst 300 tkr. Av Integrationsmedlen har hittills tkr använts. Beslut finns på sammanlagt ca 2 000tkr. Även KS och KC's tillgängliga medel är ännu inte förbrukade i någon större omfattning. Prognosen för Bergslagens Räddningstjänst avser förändring av pensionskostnad, vilken beräknas fram vid varje årsbokslut och som ej finns med budget. Övriga verksamheter beräknas vara i nivå med budget. Personalenhet: Prognosen beräknas i balans med budget vid årets slut. Överskott inom företagshälsovård kommer att minska då en mängd arbetsmiljökartläggningar kommer att ske under hösten. Kostnaderna för LÖV är högre än budgeterat, 150 tkr, då besked om årskostnaden för 2016 inkom efter budgetprocessen. Det underskottet kommer att täckas av att lönekostnaderna sjunker pga. av vakanser som tillsatts med en viss förskjutning i tid. Kostnaderna för fackliga är hittills i år högre än beräknat, men det negativa utfallet sjunker för var månad. Ekonomiskt ledningsstöd: Trots dubbla löner till följd av pensionsavgång beräknas prognosen ligga i nivå med budget då anslaget för konsultstöd för ekonomisystem inte kommer att utnyttjas fullt ut. Näringslivsenhet: Prognosen beräknas ligga i nivå med budget. Över- resp. underskott i prognos avser medfinansiering i olika projekt av befintlig personal. AIE-enhet: Prognosen uppgår till tkr ( tkr) och är oförändrad sedan förra månaden. Som tidigare framhållits så når inte Praktik 80 sitt mål som var uppsatt från och prognosen ligger på sammanivå som förra månaden, tkr. Enheten har sökt hem ytterligare externa medel i syfte att utbilda praktikhandledare på samtliga förvaltningar och göra kommunen mer praktikmogen. Samverkan med externa parter såsom Arbetsförmedling, SFI, frivilligorgansiationer fortskrider i syfte att bättre kombinera språkträning och praktik. Målet 80 pågående pratikplatser kvarstår. Även försäljninget av tjänster till Finsam vilka var budgeterade till tkr förväntas uppgå till 400 tkr. En tapp på tkr. Underskottet motverkas av långtidssjuksrivning och att vissa personlaförändringar skett. Totalt tkr. Åtgärder Under förutsättning att inte andra beslut fattas om nyttjande av Integrationsmedelen och återhållsamhet av Ks övriga tillgängliga medel pekar Ksau prognos mot ett överskott om 500 tkr. Underskrift Claes Hultgren

4 Au Dnr 2016/207 Ekonomisk plan Förvaltningen har upprättat förslag på Ekonomisk plan för de verksamheter som inryms inom kommunstyrelsens arbetsutskott. Förslaget avser verksamheterna stabsenhet, personalenhet, ekonomiskt ledningsstöd, näringslivsenhet samt arbetsmarknads- och integrationsenhet.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott 5 september Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 juni Au Au 71 Au 60 Dnr 2015/216 Tilläggsuppdrag till skollokalsutredningen Ordförande Per Gruvberger föreslår att förvaltningschefen för barn- och utbildningsnämnden skall uppdras att utarbeta nya elevprognoser för grundskola och förskola under tre scenarier; - Elevutveckling utifrån nuvarande befolkning - Fortsatt inflyttning av nyanlända ytterligare 2-3 år i en omfattning som tidigare 2-3 årsperiod - En avveckling av asylboende, en utflyttning av hälften av de bosatta från utlandet sista 3 åren och ingen ytterligare bosättning av nyanlända Arbetsutskottet beslutar att uppdra till förvaltningschefen för barn- och utbildningsnämnden att utarbeta nya elevprognoser för grundskola och förskola enligt ordförandes förslag samt att ärendet redovisas kommunstyrelsens arbetsutskott vid sammanträdet i september. Förvaltningschef Jan-Erik Andrén redovisar elevprognoser utifrån nuvarande befolkning. Sammantaget visar prognoserna ett relativt oförändrat behov av platser i skola och förskola de närmsta åren. Antalet barn och elever är dock större än de prognoser som finns i skolutredningen. Framför allt syns svårigheter att få tillräckligt många platser i låg- och mellanstadiet i Filipstad. Arbetsutskottet beslutar Beslutsexp: J-E A att återstående redovisning av uppdraget sker till kommunstyrelsen den 21 september.

6 Kommunstyrelsen 21 september 2016 Kommunstyrelsen beslutar att

7 Au Dnr 2016/197 Ansökan om bidrag till Filipstadsmässan 2017 Filipstads företag i samverkan FFIS ansöker om bidrag på kr till genomförandet av Filipstadsmässan i maj Näringslivschefen Maria Thiery Wase meddelar i tjänsteskrivelse 20 september 2016 att ansökan hänvisar till att kraftig marknadsföring är nödvändig för ett lyckat genomförande. Filipstads kommuns digitala medier; hemsida, Visitfilistad.se, Facebook för Filipstads kommun, Visit Filipstad samt Filipstads bibliotek kan användas vid marknadsföring av mässan. Näringslivskontoret föreslår att ansökan beviljas om än med ett lägre belopp, SEK och att FFIS kan använda kommunens digitala medier som en del i den marknadsföring som mässan kräver. Förslag till beslut Att bevilja bidrag till genomförandet av Filipstadsmässan till FFIS med en summa av kr.

8 Au Dnr 2016/208 Organisation bovärdar Kanslichef Catrin Marsell och fastighetschef Per Green meddelar i tjänsteskrivelse daterad följande: Filipstads kommun förvaltar fastighetsbeståndet åt Stiftelsen Filipstadsbostäder sedan många år. Sedan 2010 har den administrativa funktionen för uthyrning m.m. inrymts i Filipstads kommuns kundtjänstorganisation, medan teknisk förvaltning kopplats till fastighetskontoret. Stiftelsen Filipstadsbostäders styrelse har beslutat öppna en bobutik under hösten Bobutiken kommer finnas centralt i Filipstad och där kommer kontakter med hyresgäster och andra hanteras. Lokaler är snart färdigställda på Vikgatan i Filipstad. För att på bästa sätt kunna utveckla stiftelsens förvaltning är det naturligt att Bovärdar flyttar till Bobutiken, att fastighetschefen övertar arbetsgivaransvaret för bovärdarna och att de inryms i fastighetskontorets organisation. Förslag till beslut att fastighetschefen övertar arbetsgivaransvaret för bovärdarna och att de inryms i fastighetskontorets organisation i och med flytt till Bobutiken.

9 Kommunfullmäktige 15 september Au Kf 59 Dnr 2016/184 Motion om möjligheten att anlägga konstgräsplan vid Skogsryd I motion 15 augusti 2016 skriver Ulla Olsson (L): Kommunfullmäktige har i budgetbesluten enhälligt antagit VISION Ett avsnitt ur den lyder: "Visionen innebär: att Filipstads kommun, invånare som näringsliv, verkar gemensamt för en social, miljömässig och hållbar ekonomisk utveckling som får fler invånare och företag att vilja och kunna stanna i Filipstad och som får fler människor och företag, att välja Filipstad att etablera sig, bo och leva i. Visionen innebär att: Filipstads kommun ar välkänd för sina goda möjligheter att utöva fritids- och sportaktiviteter i ändamålsenliga anläggningar och lätt tillgänglig natur. Det har bidragit till invånarnas goda hälsa och en växande turism inom friskvård och friluftsliv." Slut citat. Lägg särskilt märke till formuleringen "ändamålsenliga anläggningar." Fotbollen är den idrott som drar flest utövare i Filipstads kommun. Trycket på träningstider är högt på de fotbollsplaner som är tillgängliga. Det har funnits tankar på att färdigställa en plan för att förlänga säsongen, eventuellt året runt. Planen bör ligga där existerande omklädningsrum kan utnyttjas. Diskussionen om en konstgräsplan har främst handlat om att förändra en redan existerande plan. Det ökar inte tillgängligheten till träningstider under fotbollens högsäsong. Anlägger man en konstgräsplan vid Kalhyttan så kan i värsta fall möjligheten att utöva friidrott, som kastgrenar, omöjliggöras.

10 Kommunfullmäktige 15 september Filipstads kommun bör undersöka möjligheten att förlägga en konstgräsplan till området vid Skogsryd. Ett alternativ där är att använda den existerande grusplanen för bandy där konstfrysningsanläggningen är havererad och knappast kommer att användas igen. Ett annat alternativ är att anlägga en konstgräsplan på det område där Parkhallen låg. Vid Skogsryd finns utmärkta omklädningsrum Jag yrkar därför att Filipstads kommun undersöker möjligheten att anlägga en konstgräsplan vid Skogsryd. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen.

11 Kommunfullmäktige 15 september Au Kf 60 Dnr 2016/198 Motion om trafiksituation I motion inkommen till kommunkansliet 15 september 2016 skriver Helen Eriksson (FIL): Nu när Dollarstore öppnar i närheten av Pekås ökar förhoppningsvis handeln i Filipstad. Det i sig kan innebära att det blir fler bilar i omlopp. För gång och -cykeltrafikanter är inte trafiksituationen optimal i korsningen på genomfarten. Det är för närvarande 70 km/h. Man kan givetvis ta Karlstadvägen, men där finns det också vissa risker i trafiksituationen. Filipstadspartiet yrkar att ge kommunstyrelsen i uppdrag att skyndsamt genomföra en mer trafiksäker miljö kring dessa två utpekade områden. Kommunfullmäktige beslutar att remittera motionen till kommunstyrelsen.

Sammanträdet inleds med en information om Riddarnäset av Richard Johansson, föreståndare

Sammanträdet inleds med en information om Riddarnäset av Richard Johansson, föreståndare KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-09-01 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 5 september 2016 kl.09.00 Justerare:Torbjörn Parling Sammanträdet inleds

Läs mer

1. Motion ang. enkät till de lokala pensionärs- och handikapporganisationer 2. Sammanträdesdagar 2017

1. Motion ang. enkät till de lokala pensionärs- och handikapporganisationer 2. Sammanträdesdagar 2017 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-11-03 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 november 2016 kl.09.00 Justerare: Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21 Kommunstyrelsen 22 februari 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.15-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

1. Ej redovisade motioner 2. Motion ang. kontanthantering 3. Borgensförbindelse Kommuninvest ekonomisk förening

1. Ej redovisade motioner 2. Motion ang. kontanthantering 3. Borgensförbindelse Kommuninvest ekonomisk förening KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-04-08 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 13 april 2015 kl.09.00 Justerare : Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-10-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för Bröderna Ericssonrummet Sammanträde den 8 oktober 2018 kl. 09.00 Justerare: Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars (6) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 mars 2016 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-10.57 Ajournering 09.46-10.02 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 16 mars 2017 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.31 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november (14)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november (14) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 november 2015 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.17 Ajournering kl. 10.22-10.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

1. Översyn av organisation och rutiner för försörjningsstöd

1. Översyn av organisation och rutiner för försörjningsstöd KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-06-05 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för Sammanträde Bröderna Ericssonrummet den 10 juni 2019 kl.09.00 Kommunfullmäktigeärende Kommunstyrelseärende AU-ärenden

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 5 september 2016 1 (20) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.47 Ajournering 10.15-10.30, 11.25-11.37, 12.20-12.27 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Sammanträdet inleds med en presentation från Håkan Wolgast (Bisnod) gällande näringslivsanalys.

Sammanträdet inleds med en presentation från Håkan Wolgast (Bisnod) gällande näringslivsanalys. KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2017-03-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Bröderna Ericssonrummet 6 mars 2017 kl.09.00 Sammanträdet inleds med en presentation från Håkan Wolgast

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende. Kommunstyrelseärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende. Kommunstyrelseärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-11-28 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 2 december 2016 kl.09.00 Justerare: Gisela Nyqvist Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj 2016 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.57 Ajournering kl. 10.05-10.22 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. för sammanträde måndag 13 juni 2016 kl

Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. för sammanträde måndag 13 juni 2016 kl 8 juni 2016 Kommunstyrelsens Teknikutskott KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. Tid och plats Bröderna Ericssonrummet för sammanträde måndag 13 juni 2016 kl. 14.30 Observera

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 september (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 september (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 september 2017 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

1. Motion ang. gratis broddar till våra pensionärer i Filipstads kommun 2. Motion ang. flytt av kommunal förvaltning till Nykroppa gamla skola

1. Motion ang. gratis broddar till våra pensionärer i Filipstads kommun 2. Motion ang. flytt av kommunal förvaltning till Nykroppa gamla skola KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-09-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 september 2015 kl.09.00 Sammanträdet inleds med en lägesrapport om

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 maj 2017 1 (15) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.15 Ajournering 10.32-10.42 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson

Läs mer

Sammanträdet inleds med en information om kommunens EU-arbete av Anne- Louise Izindre, Eu-samordnare

Sammanträdet inleds med en information om kommunens EU-arbete av Anne- Louise Izindre, Eu-samordnare KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-03-03 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 mars 2016 kl.09.00 Sammanträdet inleds med en information om kommunens

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

23 mars 2016 kl

23 mars 2016 kl Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-03-16 Kommunstyrelsens sammanträdesrum den 23 mars 2016 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Motion ang. tids- och sensorstyrd

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december (13)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 december 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.02-11.30 Ajournering kl.10.15-10.20 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S)

Läs mer

3. Finansiering av fortsatt arbete för bredbandsutbyggnad

3. Finansiering av fortsatt arbete för bredbandsutbyggnad KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-05-07 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 11 maj 2015 kl.09.00 Kl. 11.00 kommer IT-pedagog Hasse Ellström lämna

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 27 april (25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 27 april (25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl Kommunstyrelsen 27 april 2017 1 (25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.40 Ajournering kl.15.00-15.35 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M) Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 1 juni 2017 1 (5) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 9.00 11.57 Ajournering kl:10.07-10.25, 11.35-11.45 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordf Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 juni 2014 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.48 Ajournering kl. 09.50-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 juni 2014 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.48 Ajournering kl. 09.50-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 juni 2014 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.48 Ajournering kl. 09.50-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017 Kommunstyrelsen 29 november 2017 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.36 Ajournering kl. 14.37-15.00, 16.00-16.25 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 13 februari 2012 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-13.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information från Jan-Erik Andrén, nyanställd förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober Kommunstyrelsen 20 september 2017 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.06 Ajournering kl. 14.50-15.05, 15.40-16.01 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-09-13 Bröderna Ericssonrummet den 19 september 2018 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdet inleds med en information om Säker kommun av Michael Björklund, säkerhetssamordnare

Sammanträdet inleds med en information om Säker kommun av Michael Björklund, säkerhetssamordnare KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-03-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 9 mars 2015 kl.09.00 (Styrelsemöte för Stadshus mfl börjar kl.09.00,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Kommunstyrelsens teknikutskott 9 mars 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.55 A-journering 15.55-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfeldt Jomark Polintan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018 Kommunstyrelsen 25 april 2018 1 (13 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.58 Ajournering kl. 14.23-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M)

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 9 februari 2015 kl.09.00 Justerare :Torbjörn Parling Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari (13)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2015 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-12.02 Ajournering kl. 10.26-10.42 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum för sammanträde Måndag 11 maj 2015 kl 13.30

Kommunstyrelsens sammanträdesrum för sammanträde Måndag 11 maj 2015 kl 13.30 Kommunstyrelsens KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Teknikutskott 6 maj 2015 Tid och plats Kommunstyrelsens sammanträdesrum för sammanträde Måndag 11 maj 2015 kl 13.30 Sammanträdet inleds med en presentation av Va-

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 februari 2017 1 (6) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 08.00-12.00 Ajournering 09.10-09.25, 11.05-11.15 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10-10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10-10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 december 2013 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10-10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 oktober (19) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 oktober (19) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 oktober 2017 1 (19) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-11.55 Ajournering 10.05-10.20, 11.22-11.28 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunstyrelseärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunstyrelseärende Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-01-09 Bröderna Ericssonrummet den 16 januari 2019 kl. 13.30 Kommunstyrelseärende 1. Instansordning Motion om parkeringsplatser

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 70-78

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 70-78 Kommunstyrelsen 23 augusti 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.45 Ajournering kl. 14.10-14.40 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson

Läs mer

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M)

Kommunhuset, Kungshamn, Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Plats och tid Kommunhuset, Kungshamn, 08.30 12.30. Beslutande Mikael Sternemar (L), ordförande Jeanette Loy (M) Ej tjg ersättare Övriga deltagare Lars Bennersten, förvaltningschef Astrid Edström, sekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 februari 2008 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-17.50 Ajournering kl. 15.45-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk t o m 17.25

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD)

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Kommunstyrelsen 21 december 2016 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 15.25-15.40 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 mars (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 mars (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 6 mars 2017 1 (13) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.50-12.15 Ajournering 10.50-11.00 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Åsa Hååkman

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19. Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.35 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen

Underskrifter: Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 23 mars 2016 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.20 Ajournering kl. 14.50-15.15, 16.00-16.15 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson (M) Torbjörn

Läs mer

Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl Svar på motion angående sensorstyrd belysning

Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl Svar på motion angående sensorstyrd belysning 2 mars 2016 Kommunstyrelsens Teknikutskott KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. Tid och plats Bröderna Ericssonrummet för sammanträde måndag 7 mars 2016 kl. 13.30 Ärenden 1.

Läs mer

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson

Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 28 september 2005. Underskrifter Sekreterare Bo Forsberg Paragrafer 84-93. Justerande Bo Olsson Kommunstyrelsen 26 september 2005 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.15 Ajournering 15.15-15.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Harry Johansson Peter Johansson Bo Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11. Kommunstyrelsens teknikutskott 10 november 2014 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.00-11.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Urban Granfelt Ulf Söhrman Peter Johansson Marina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

4. Ansökan om investeringsbidrag Filipstads Motocrossklubb och Filipstads Motor Club. 5. Ansökan om integrationsmedel Filipstads Simklubb

4. Ansökan om investeringsbidrag Filipstads Motocrossklubb och Filipstads Motor Club. 5. Ansökan om integrationsmedel Filipstads Simklubb Till kommunstyrelsens KALLELSE/UNDERRÄTTELSE kultur- och föreningsutskott Uts. 1 mars 2019 Ledamöter kallas. Ersättare för kännedom. Tid och plats för sammanträde Bröderna Ericssonrummet torsdag 7 mars

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10) Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (10) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Christel Iversen Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

20 januari 2016 kl

20 januari 2016 kl Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2016-01-14 Kommunstyrelsens sammanträdesrum den 20 januari 2016 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden Kommunstyrelseärende 1. Redovisning

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Göran Andersson Benny Persson Michael Helmersson. Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 77-87

Göran Andersson Benny Persson Michael Helmersson. Utses att justera: Peter Johansson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 77-87 Kommunstyrelsen 1 september 2010 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.40 Ajournering kl. 15.00 15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Åsa Hååkman Felth Sune Frisk

Läs mer

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014

Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-18 AU 3:17 Dnr. KS 2015/0125 Kommunfullmäktiges verksamhetsberättelse för år 2014 Arbetsutskottets beslut Ärendet bereds vidare. Sammanfattning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden 1 (11) Plats och tid Biblioteket, Årjäng den 27 oktober, kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (FP) Robin

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-03-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-03-13 kl 08.00-11.00 Beslutande Ewa Arvidsson (s) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott -03-20 30 Månadsuppföljning februari, kommunstyrelsen (KS.055) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS

Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 151 Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS 2012-233 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av resultatutjämningsreserven. Dnr KS

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av resultatutjämningsreserven. Dnr KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 3 2013-09-24 285 Riktlinjer för god ekonomisk hushållning samt hantering av resultatutjämningsreserven. Dnr KS 2013-322

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden

Barn-och utbildningsnämnden {r^> Malung-Sälens kommun A Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Malung, kl. 9:00-11:30 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Sep 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet...

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (L) Karl Persson (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (L) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 11:40 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer