Huden Spaterapeututbildning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Huden Spaterapeututbildning"

Transkript

1 Huden Spaterapeututbildning

2 Hudens anatomi och fysiologi Huden är det största organet i människans kropp och har en otrolig upptagnings- och utrensningsförmåga. Storleken på huden beror på vikten och längden hos personen ifråga, men en vuxen människas hud är i genomsnitt två kvadratmeter stor och väger fyra kilo. I princip har den två funktioner: mekanisk och biologisk. I den mekaniska funktionen är huden en barriär gentemot omgivningen. Den skyddar mot olika mekaniska och kemiska skador, mot köld och värme, mot uttorkning och ultravioletta strålar och mot olika mikroorganismer. Elasticiteten i huden skyddar mot mindre olyckshändelser genom att den låter trycket från slag eller skrapningar fördela sig över en större yta. I den biologiska rollen har huden en stor betydelse för känselintryck, värmereglering och tillverkning av D-vitamin. D- vitaminet behövs för att kunna resorbera kalcium från magtarmkanalen. Hudens celler och lager Huden är uppbyggd av tre lager - överhud (epidermis), läderhud (dermis) och under detta subcutis (underhud/fettväven). Epidermis/Överhud Vårt översta hudlager heter epidermis - överhud - och är ca 0,05 till 0,5 mm tjockt. Epidermis utgörs av två cellsorter, keratinocyter och melanocyter. Keratinocyterna är flest, de ligger i flera lager varav de understa, basalcellerna, hela tiden nybildas och vandrar uppåt. Under vandringen plattas de ut och åldras samt omvandlas till slut till hornskiktet, som är vår barriär mot yttre påverkan. Den näst vanligaste cellsorten heter melanocyter, de ligger i det understa lagret i epidermis och kan bilda pigment. Det finns också celler som är inblandade i immunsystemet, s.k. langerhanska celler. I epidermis översta lager finns alltså hornlagret som består av döda celler. Vid låg luftfuktighet minskar vattenhalten i överhudens hornlager. En vattenhalt under tio procent ger direkta symtom i form av torrhet, narighet och sprickor. Under hornlagret finns ett lager med celler vilka reglerar fuktigheten och genom detta lager andas huden. Livslängden för en hudcell är ca 30 dagar, därefter dör den och stöts bort. Under cellskiktslagret bildas kontinuerligt nya celler som ersätter de döda. Vid t.ex. psoriasis går det omsättningen så fort som bara några dagar. Det är därför man ser så mycket fjällning av huden - hornet hinner inte stötas av i jämn takt i små mängder. Dermis/Läderhud Nästa hudlager heter dermis - läderhud - och i detta hudlager finns talgkörtlar, hårsäckar, blodkärl, svettkörtlar och nerver. Det finns även blodkärl, körtlar och kollagen (protein). I läderhuden finns också processer som håller immunsystemet igång. En stor del av bindväven består av ett nätverk av elastiska och proteinrika fibertrådar som ger huden fasthet och samtidigt elastiska egenskaper. Denna process understöds av C-vitamin och kisel.

3 Subcutis/Underhud Det tredje och innersta hudlagret heter subcutis - underhud - och består av bindväv och fettceller. Detta är ett bra energiupplag för kroppen. Denna del av huden fungerar också som stötdämpare och skydd för underliggande muskulatur och benhinnor. När det uppstår rynkor och påsar under ögonen är detta ofta en följd av att underhuden har förlorat vätska. Hudens funktion Huden skyddar oss mot UV-strålning, mekaniska skador och hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Det finns sinnesorgan för känsel, värme, köld, smärta och tryck i huden. Den är också en skyddande barriär mot mikroorganismer och andra skadliga ämnen som vill tränga in i kroppen. Huden verkar som ett känselorgan som samlar information om de yttre omgivningarna. Den reglerar kroppens temperatur, bevarar kroppens vätskebalans och utsöndrar salt, urinämne och organiska substanser med svetten. Olika hudtyper Normal hud Normal hy är klar, mjuk och smidig, har samma struktur överallt och är jämnt pigmenterad, varken för fet eller för torr och inte särskilt känslig för klimat och kosmetika. Talg och svettkörtlar fungerar bra. Den kan ha pormaskar, men oftast bara runt näsvingarna. Normal

4 hud är vanligast hos yngre personer men den tenderar att bli torr med stigande ålder. Har man normal hud bör man satsa på produkter som både ger och bibehåller fukt. Blandad hud Blandhy karaktäriseras av den s.k. T-zonen. Talgkörtlarna är ojämnt fördelade och tätare i hårbotten, på pannan, längs näsan och på hakan, glesare på kinderna och halsen och runt ögonen. Pannan, näsan och hakan brukar vara feta, med vidgade porer. Finnar kan förekomma i dessa fetare partier. Kinderna kan vara torra. Blandad hud är mycket vanlig och behöver hudvårdsprodukter som tillför fukt och näring men som inte ger så mycket fett. Fet hud Fet hy är resultatet av överaktiva talgkörtlar. Talgkörtlar utsöndrar olja på hudytan som ofta är blank och oljig. Yngre personer med fet hud har ofta problem med acne. Det är genetiskt och hormonellt betingat. Fet hud brukar ha stora porer över hela ansiktet och huden kan vara grov och ojämn och se grå och livlös ut. Ibland uppstår akne på fet hud av fett som finns instängt i talgkörtlarnas porer tillsammans med acnealstrande bakterier. Ytfett från talgkörtlarna får huden satt se blank ut, tränger genom smink och färgar huden en aning gul. Först och fräst måste huden syresättas, så att cirkulationen får fart. Det är viktigt med ordentlig rengöring som går ner i porerna och sammandragande och balanserande ansiktsvatten, örtextrakt, samt hudvårdsprodukter som ger fukt och näring men mindre fett. Peeling är också ett bra sätt att få igång cirkulationen i huden, en mild peeling kan användas flera gånger i veckan. Ett ytterligare alternativ är att använda en oljebaserad nattkräm. När det ligger mycket olja på hudytan får sensorerna i huden information om att dra ner på fettproduktionen. Torr hud Torr hud är matt och stramar när man har tvättat den också med den mildaste rengöringsprodukten. Den fjällar och blir lätt fnasig. Den reagerar lätt på starka kemiska ämnen. Rynkor framträder tydligare, som fina nät över kindben och kinder. De flesta hudtyper blir torrare med stigande ålder. Talgkörtlarna blir mindre aktiva och utsöndrar därmed mindre fett och hindrar därför inte lika effektivt förlusten av den naturliga fuktigheten. Huden förlorar sin fuktighet i torrt väder. Torr hud bör följaktligen skyddas särskilt väl på sommaren. Vatten är viktigt för att behålla en ungdomlig och frisk hud. Det ökar hudens förmåga att stå emot sprickbildning och vara elastisk. Torr hud behöver milda rengöringsprodukter, fuktighetsgivande ansiktsvatten, specialprodukter och krämer som tillför både fukt och fett. Personer med torr hy bör undvika hett vatten, torr och kylig luft och för mycket sol. Man bör satsa på serum som går på djupet i huden.

5 Hudvårdsprodukters innehåll Mineraloljor För att kunna behandla din hud på bästa sätt måste du först ta reda på vad den behöver. Har du till exempel torr hud behöver din hud antagligen extra fett eller fukt. Det är svårt att skilja mellan de produkter som verkligen är naturliga och de som bara påstås vara det. En vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter är mineralolja (andra namn är petroleum, vaselin och paraffin). Mineraloljan blockerar mellan 40 och 60 % av hudens porer, vilket försämrar hudens naturliga återfettning. Mineraloljor tas inte upp av en frisk hud och innehåller inte några fettsyror, vitaminer eller mineraler. Mineralolja (råolja) bildas i en nedbrytningsprocess långt ner i jorden av dött växtmaterial. Namnet till trots finns det inga mineraler eller vitaminer. Det är ett helt dött material och därför finns det inget av värde däri, för huden att ta upp. Mineralolja är skadligt för såväl djur, natur som människor. Det finns flera olika namn på ämnen som tas från mineralolja: Ozokerit (ingår t.ex. i maskara), Polyisobutene (ingår t.ex. i lipgloss), Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Vaselin, Paraffin, Mineralolja, Petroleum, Paraffinum, E 905. Alla stora kosmetiska företag har idag insett att det endast är med högklassiga biologiska råvaror som man kan vårda sin hy på rätt sätt. Det är värt att investera i riktigt bra hudvårdsprodukter och här kommer några tips på hur man bör förvara dessa på bästa sätt: De flesta produkter är vattenlösliga (utom oljorna) och bör därför förvaras i normal rumstemperatur. Kasta aldrig ett innelock som oftast följer med på krämer på burk. Produkterna blir då förstörda. Hudens ph Hudens ph-värde ligger mellan 5-7 varför man inte kan använda samma produkter i ansiktet som man använder på kroppen eller i håret. Vad är dermatologi? Dermatologi kallas läran om huden och dess sjukdomar, och är en medicinsk vetenskap. En hudläkare kallas även dermatolog. Hur gör man en hudanalys? En hudanalys görs genom att man analyserar hudens utseende och struktur utifrån ovannämnda hudtyper: normal, fet, torr, känslig och blandhy. Därefter anpassas produkterna. Hur gör man en ansiktsrengöring, peeling & mask? Rengöring En grundregel i hudvård är att man inte ska rubba hudens normala funktion mer än nödvändigt. Huden är ett märkligt, inifrån självrenande och självnärande organ. Visst ska du tvätta och rengöra huden ta bort fett och smuts men du ska inte var hårdhänt och överarbeta rengöringen. Vanlig tvål och vatten täpper till porerna så att överskottsfettet, som orsakar kvisslor och plitor, inte kan komma ut. Detta torkar ut huden, vilket gör att den åldras snabbare och får ett sämre skydd mot svamp.

6 Peeling Se till att huden är väl fuktad efter rengöringen. Applicera peeling på hakan, kinderna och pannan. Massera med cirkulära små rörelser ut peelingen i hela ansiktet. Undvik området kring ögonen. Massera lite extra på områden med torra partier och pormaskar. Avlägsna sedan peelingen med varma och fuktiga make-up svampar. Avsluta med ansiktsvatten. Massage För att få igång cirkulationen och lymfdränaget i ansiktet bör du efter peeling och efter portömning göra en avslappnande och dränerande massage med ansiktsolja. Detta gör att huden töms på vätska och slaggprodukter så som svullnader och ödem som finns i huden efter portömning men även hos en trött eller stressad hud. Mask I regel är det dessa material som du behöver: makeup-svampar, bomull, små handdukar, ansiktspensel och arbetsskålar. Använd en av handdukarna för att hindra att kundens hår kan komma i ansiktet under behandlingen. Därefter gör du såhär: Rengör huden med passande ansiktsprodukter. Fukta fingertopparna och massera med lätt tryck in rengöringen. Använd makeup-svamparna som legat i varmt vatten för att ta bort det. Applicera ett jämt lager av den utvalda ansiktsmasken på ansikte och hals. Låt den verka i ca 3-15 minuter beroende på hur lång tid du har avsatt till kundens behandling. Avlägsna sedan masken med makeup-svamparna och var mycket noga med att all mask försvinner från huden. Avsluta med ansiktsvatten. Om kunden har grovporig hy eller skäggstubb så kan man ta lite mer rengöring eller tvättgelé för att huden ska bli ordentligt ren.

7 Varför förändras huden? Alla blir torrare med åren, inte minst eftersom det naturligt fuktbindande ämnet hyaluronsyra minskar i mängd. Vi förlorar helt enkelt mer fukt. Samtidigt tunnas de elastina och kollagena fibrerna ut, varpå huden förlorar spänst. Men den stora boven är solen, 90 % av alla hudskador är orsakade av den. Dessutom har överanvändning av hudpreparat ett finger med i spelet. Många uppfattar själva att de har torr hy, känner sig fnasiga och röda, men vid en analys hittar man ofta en fet underhy med uttorkad ythud. Den har helt enkelt påverkats av alltför starka preparat. Hur hittar man sin hudtyp? Det är svårt att själv undersöka sin hudtyp, det är värt pengarna att konsultera en kosmetolog som i detalj studerar och analyserar huden. På så sätt vet man exakt vad man ska fråga efter i kosmetiskadisken och slipper både sveda och onödiga utgifter vid felköp. Vad ska man tänka på när det gäller hudvård? Man ska inte laborera för mycket med olika produkter, det gör att huden kan hamna i obalans. Återigen är det viktigt att först konstatera vilken hudtyp man har och sedan köpa produkter. Det finns till exempel såväl akne som uttorkad ythud som orsakats av onödigt många kosmetiska blandningar. Generellt kan det vara bra att hålla sig till en och samma hudvårdsserie, åtminstone när det gäller dag- och nattkräm och kanske serum. Det handlar om att inte olika ingredienser ska krocka. Men egentligen är rengöringen viktigare än krämen. Om rengöringen är för stark så utarmas syramanteln, och när huden har fullt upp med att reparera sig själv kan den inte tillgodogöra sig dyra krämer. Tvätta aldrig med tvål och vatten, det torkar ut huden. Vad händer med huden när man använder fel produkter? Den yttersta hudytan kan ta skada av för många och för starka preparat. Och när syramanteln är i obalans skickas fel signaler om vad huden behöver. Om till exempel en fet hy drabbas av förstörd syramantel får kroppen signaler om att det behövs mer olja. När då huden sätter igång produktionen blir huden ännu fetare. Hudproblem kopplat till kroppen organ. Din kund kanske upplever att hon sköter sin hud exemplariskt och använder bra produkter. Ett bra sätt för en duktig terapeut är därför att ha hänsyn till kundens hela livssituation genom att ställa korta frågor om kost, stress, hormoner och övriga levnadsförhållanden. I ansiktet finns mycket hjälp att få om du studerar och analyserar huden lite extra. I ansiktet kan du nämligen utläsa var i kroppen din kund har en eventuell över- eller underfunktion hos ett organ. Detta kan vara bra att påpeka för kunden.

8

9

10

11

12

Huden, skellettet och musklerna

Huden, skellettet och musklerna Huden, skellettet och musklerna En sammanfattning Biologi Hembergsskolan Huden (överhuden) Huden är uppbyggd av tre lager överhud, läderhud, och underhud Överhuden (epedermis) Överhuden är ca 0,05 till

Läs mer

en hudvårdsserie för alla hudtyper och -tillstånd

en hudvårdsserie för alla hudtyper och -tillstånd en hudvårdsserie för alla hudtyper och -tillstånd SOLUTION BY VICTUS Solution by Victus är en hudvårdsserie för alla hudtyper och -tillstånd. Fokus har legat på att hudvårdsrutinerna ska kännas enkla och

Läs mer

ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt!

ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt! ERBJUDANDE! I Augusti månad har du möjlighet att köpa dessa produkter till 20 % rabatt! Art. 103/104 All Purpose Cream normal/torr hud Verkar mjukgörande, binder fuktigheten ihuden och stärker vävnaden.

Läs mer

Herrarnas hudvårdsskola

Herrarnas hudvårdsskola Herrarnas hudvårdsskola Först och främst: hudvård är inte bara för brudarna. Även riktiga män behöver ta hand om sin hud. Du vet hur det är med ett par nya fräscha sneakers. Man vill ju behålla dem fräscha

Läs mer

VÄGEN TILL EN FRISKARE HUD

VÄGEN TILL EN FRISKARE HUD VÄGEN TILL EN FRISKARE HUD PATIENTGUIDE DR. OBAGI Forskare, innovatör, vetenskapsman och hudläkare. Dr. Obagi är en av de främsta experterna inom hudförbättring. Under mitten av 1980-talet utvecklade han

Läs mer

Ett informationsblad utformat av: Hemmafin

Ett informationsblad utformat av: Hemmafin Ett informationsblad utformat av: Hemmafin 1 Hudens uppbyggnad: Huden är människans största organ och utgör hos en vuxen man ca 2 kvadratmeter och väger ungefär 3 kg. Den har olika funktioner: *Reglerare

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

Huden är själens spegel

Huden är själens spegel Huden är själens spegel När du njuter av livet ser du omedelbart mer attraktiv ut. Rengöring är A och O innan du lyfter fram, tonar ned och piggar upp med glamourös makeup. Här kan du läsa om hur du bäst

Läs mer

Hälsa alla välkomna. Då startar vi.

Hälsa alla välkomna. Då startar vi. Hudvårdstimme Hudvårdstimme Hälsa alla välkomna Hej och välkomna, presentera dig själv och säg att ni idag bjuder på en örtdryck med koncentrat från kinesiskt grönt te samt örter. Den innehåller mycket

Läs mer

Användning Används morgon och kväll. Ta lite mjölk i händerna och applicera med en lätt massage i ansiktet och på halsen, skölj av med varmt vatten.

Användning Används morgon och kväll. Ta lite mjölk i händerna och applicera med en lätt massage i ansiktet och på halsen, skölj av med varmt vatten. milk närande mjukgörande rengöringsmjölk En effektiv och mild rengöring av orenheter, makeup och rester från föroreningar. Ger en mjuk och återställd hud. Innehåller antioxidanter och ger ett avancerat

Läs mer

SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE

SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE SORTIMENT KRONANS EXTRA CARE Produkter för kropp och ansikte Kronans Extra Care Kroppstvål, pris: 49 kr för 350 ml En mild och skonsamt rengörande tvål med hudvänligt ph-värde för torr och känslig hud.

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

En hudvårdsserie för torr och känslig hud.

En hudvårdsserie för torr och känslig hud. En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Cetaphil - Kliniskt dokumenterad effekt Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och ansiktet. Produkterna är framforskade

Läs mer

Ketokonazol ratiopharm

Ketokonazol ratiopharm Ketokonazol ratiopharm Vid behandling av mjäll Vad är mjäll? Mjäll är en mycket vanlig åkomma. Det finns uppgifter om att så många som var 5:e svensk har problem med mjäll. Besvären brukar börja i tonåren

Läs mer

AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG

AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG AKNE FÅR ALDRIG STOPPA DIG Har du finnar eller akne? Då är du inte ensam. Oftast börjar det i puberteten vilket kan vara en känslig tid för många. Vid 15 18-års ålder brukar aknen vara som värst för att

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET OF THE STARS

THE GENTLE BEAUTY SECRET OF THE STARS THE GENTLE BEAUTY SECRET OF THE STARS Schhh Cetaphil har varit en skönhetshemlighet i Hollywood i 60 år. Eller ja, så hemlig är den egentligen inte. Cetaphil kommer nämligen ofta först bland stjärnornas

Läs mer

Sammanfattning - celler och hud

Sammanfattning - celler och hud Sammanfattning - celler och hud Celler Allt som lever byggs upp av pyttesmå delar. Dessa delar kallas för celler. (Ordet cell betyder litet rum.). En människa är uppbyggd av flera olika slags cellarter.

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET

THE GENTLE BEAUTY SECRET THE GENTLE BEAUTY SECRET O F T H E S TA R S En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Och för dig som vill undvika det. Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och

Läs mer

HUDEN - Instuderingsfrågor

HUDEN - Instuderingsfrågor Huden är kroppens största organ och huden består av tre olika lager, överhuden, läderhuden och underhuden. Överhuden är den delen som vi ser och den är tjockast på fotsulorna och handflatorna. På ögonlocken

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET

THE GENTLE BEAUTY SECRET THE GENTLE BEAUTY SECRET O F T H E S TA R S En hudvårdsserie för torr och känslig hud. Och för dig som vill undvika det. Cetaphil är en milt rengörande och mjukgörande hudvårdsserie för både kroppen och

Läs mer

skyddar mot bland annat bakterier, virus, frätande ämnen och nötning skyddar kroppen mot skadlig ultraviolett strålning från solen

skyddar mot bland annat bakterier, virus, frätande ämnen och nötning skyddar kroppen mot skadlig ultraviolett strålning från solen Hud Kroppens största organ är kroppens största organ. Mellan 15 och 25 procent av kroppsvikten är hud, och den har en yta på nästan två kvadratmeter. har många olika uppgifter. Den skyddar mot bland annat

Läs mer

Rodnad och utslag? Läs mer om rosacea.

Rodnad och utslag? Läs mer om rosacea. Rodnad och utslag? Läs mer om rosacea. metronidazol Är du röd i ansiktet med akneliknande utslag, rodnad eller ytliga blodkärl? Det kan vara rosacea. Rosacea är en vanlig, kronisk hudsjukdom som kan uppträda

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter Prislista 2011/2012 PRISLISTA PRISLISTA 2011/2012 2013 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Mitt medvetna val är att de produkter jag använder

Läs mer

www.clinicmedical.se

www.clinicmedical.se www.clinicmedical.se 1. Vad är Hydrapeel plus Hydrapeel plus behandling är en av de ledande inom icke laser hudföryngring. Hydrapeel plus är den enda hydradermabration förfarande som kombinerar rengöring,

Läs mer

Dare to be perfect. Avancerade injektionsprodukter med hyaluronsyra för naturlig och långtidsverkande behandling av hudens åldrande.

Dare to be perfect. Avancerade injektionsprodukter med hyaluronsyra för naturlig och långtidsverkande behandling av hudens åldrande. Dare to be perfect Avancerade injektionsprodukter med hyaluronsyra för naturlig och långtidsverkande behandling av hudens åldrande. Hudens naturliga åldrande kan behandlas på ett naturligt sätt Huden är

Läs mer

THE GENTLE BEAUTY SECRET

THE GENTLE BEAUTY SECRET THE GENTLE BEAUTY SECRET O F T H E S TA R S Schhh Cetaphil har länge varit en skönhetshemlighet i Hollywood. Eller ja, så hemlig är den egentligen inte. Cetaphil kommer nämligen ofta först bland stjärnornas

Läs mer

stoppa dig OIL CONTROL

stoppa dig OIL CONTROL AKNE FÅR ALDRIG stoppa dig OIL CONTROL Har du finnar eller akne? Då är du inte ensam. Oftast börjar det i puberteten vilket kan vara en känslig tid för många. Vid 15-18 års ålder brukar aknen vara som

Läs mer

NYHET! Patientinformation om Ketokonazol ratiopharm schampo. Behandla huvudsaken

NYHET! Patientinformation om Ketokonazol ratiopharm schampo. Behandla huvudsaken NYHET! Patientinformation om Ketokonazol ratiopharm schampo Behandla huvudsaken till mjäll ratiopharm ett av världens främsta generikaföretag Som generikaföretag är vår uppgift att ta vid när patenten

Läs mer

TREAT MENT. MENU TEKNISK GUIDE

TREAT MENT. MENU TEKNISK GUIDE TREAT MENT. MENU TEKNISK GUIDE K E V I N. M U R PHY T R E AT M E N T S använder det bästa från naturen och tekniken med hudvårdsingredienser. Våra produkter verkar på molekylärnivå och vårt mål är att

Läs mer

Apotekets råd om. Akne och rosacea

Apotekets råd om. Akne och rosacea Apotekets råd om Akne och rosacea Akne är ett samlingsnamn för förändringar i form av hudknottror, pormaskar och varblåsor och är mycket vanligt. Akne beror inte på dålig hygien eller speciell mat utan

Läs mer

Rapsodine Hudvård. Naturlig skönhet på naturens villkor! CMY

Rapsodine Hudvård. Naturlig skönhet på naturens villkor! CMY Rapsodine Hudvård Naturlig skönhet på naturens villkor! Rapsodines produkter är baserade på svensk ekologisk rapsolja som effektivt mjukgör, återfuktar och vitaliserar din hud. Det är härligt att få känna

Läs mer

1-årig utbildning till Hud- och spaterapeut. Djuprengörande ansiktsbehandling och apparaturlära

1-årig utbildning till Hud- och spaterapeut. Djuprengörande ansiktsbehandling och apparaturlära 1-årig utbildning till Hud- och spaterapeut Djuprengörande ansiktsbehandling och apparaturlära Djuprengörande ansiktsbehandling När du arbetar på ett spa/salong eller driver eget så kommer du troligtvis

Läs mer

Kronans Apoteks egna märkesvaror relansering februari 2018

Kronans Apoteks egna märkesvaror relansering februari 2018 Kronans Apoteks egna märkesvaror relansering februari 2018 Produktöversikten är indelad efter respektive hudtyp/användningsområde. Samma produkt kan passa för fler hudtyper, varför den kan förekomma på

Läs mer

För att torr och känslig hud har olika behov.

För att torr och känslig hud har olika behov. För att torr och känslig hud har olika behov. Curami by CCS allt du behöver. Mer än 30 år. Så länge har vi på CCS ägnat åt att ta hand om torr och känslig hud. Den erfarenheten delar vi nu med oss av genom

Läs mer

Active Collagen 2 STÄRKER OCH FÖRYNGRAR HUDEN

Active Collagen 2 STÄRKER OCH FÖRYNGRAR HUDEN ACTIVE COLLAGEN 2 1 Active Collagen 2 STÄRKER OCH FÖRYNGRAR HUDEN Slätar ut fina linjer och rynkor och ökar hudens elasticitet Ökar fuktighetsnivån i huden Tillför vitalitet, styrka och flexibilitet Stimulerar

Läs mer

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 89

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 89 Marja Entrich me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 89 - ADE VITAMIN - - VIKTIGT - BYGG UPP IMMUNFÖRSVARET! bäst i test i expressens söndagsbilaga hela 7 gånger. (5 getingar) Tro det eller

Läs mer

Vätska, svettning och hudavlagringar

Vätska, svettning och hudavlagringar Vätska, svettning och hudavlagringar Hur mycket vätska behöver vi på en dag? Varför ska man duscha efter en idrottslektion? Vilken funktion har svetten för människorna? Byter vi människor hud precis som

Läs mer

SERUM8 Skincare System

SERUM8 Skincare System 4 SERUM8 Skincare System SERUM8 Skincare System är ett komplett hudvårdssystem utvecklat av den danske läkaren Nilels Bukh. Med hjälp av det här systemet kan du vårda din hud med professionella metoder

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på BEHANDLINGAR OCH PRISER 2013/2014 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Valet av produkter styrs ofta av intryck från reklam eller genom

Läs mer

Information om hidradenitis suppurativa (HS)

Information om hidradenitis suppurativa (HS) Information om hidradenitis suppurativa (HS) Faktagranskare: Meirav Holmdahl, överläkare, Hudkliniken, Skånes Universitetssjukhus, Lund Karin Berggård, överläkare, Hudkliniken, Skånes Universitetssjukhus,

Läs mer

6.7 Musklerna ger dig rörelseförmåga

6.7 Musklerna ger dig rörelseförmåga 6.7 Musklerna ger dig rörelseförmåga Musklerna gör att vi kan röra oss och styra vår kropp på alla möjliga sätt. Tre olika typer av muskler; skelettmuskler, glatta muskler och hjärtmuskeln. Skelettmuskler

Läs mer

Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment

Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment Weleda Baby - kort fakta om Weledas babysortiment Weleda Baby är benämningen på Weledas babysortiment där den läkande ringblomman - calendula står i fokus. Serien innefattar 8 produkter som hjälper till

Läs mer

Rodnad och utslag? Läs mer om rosacea.

Rodnad och utslag? Läs mer om rosacea. Rodnad och utslag? Läs mer om rosacea. metronidazol Är du röd i ansiktet med akneliknande utslag, rodnad eller ytliga blodkärl? Det kan vara rosacea. Rosacea är en vanlig, kronisk hudsjukdom som kan uppträda

Läs mer

Åldersförebyggande teknik A R T

Åldersförebyggande teknik A R T Åldersförebyggande teknik A R T Art is born of the observation and investigation of nature. Cicero (106 f.kr. 43 f.kr.) 2 Konsten med Young Living Historiska redogörelser avslöjar att de mest avancerade,

Läs mer

ageloc TRU FACE ESSENCE ULTRA PRODUKTTRÄNING

ageloc TRU FACE ESSENCE ULTRA PRODUKTTRÄNING ageloc TRU FACE ESSENCE ULTRA PRODUKTTRÄNING HUDEN ÄR JAGETS YTTRE OCH DÄRFÖR DEN SYNLIGA MANIFESTATIONEN AV DEN EGNA IDENTITETEN EUROPAS BEFOLKNING BLIR ALLT ÄLDRE 1/2 AV INVÅNARNA ÄR 40+ KÄNSLOR KRING

Läs mer

Alla Mol&B-produkter är dermatologiskt testade och innehåller varken parabener eller allergiframkallande parfym.

Alla Mol&B-produkter är dermatologiskt testade och innehåller varken parabener eller allergiframkallande parfym. Mol&B Copenhagen är en exklusiv hudvårdsserie som har tagits fram av den legitimerade sjuksköterskan Tina Maria Madsen i nära samarbete med dermatologer och hudvårdsexperter i ett europeiskt laboratorium.

Läs mer

Naturlig lyster med bareminerals och rabattkod

Naturlig lyster med bareminerals och rabattkod Naturlig lyster med bareminerals och rabattkod Började märka efter graviditet nummer två att jag började få pigmentfläckar i ansiktet. Nu efter graviditet nummer tre tycker jag att det blivit lite mer.

Läs mer

Aktiva ingredienser: Climbazole Piroctone olamine Skifferolja Salicylsyra Hydrocolor komplex Rosmarin Kitosan

Aktiva ingredienser: Climbazole Piroctone olamine Skifferolja Salicylsyra Hydrocolor komplex Rosmarin Kitosan System 4 Therapeutic Hair Spa är en bred parfymfri serie av effektiva terapeutiska produkter för olika hårbottenbesvär. Noggrant utvalda aktiva ingredienser hjälper till att eliminera mjäll, minska klåda

Läs mer

Läderhuden består först och främst av bindväv. Den minskar med åldern vilket gör huden tunnare, mindre elastisk och rynkig.

Läderhuden består först och främst av bindväv. Den minskar med åldern vilket gör huden tunnare, mindre elastisk och rynkig. Fakta om huden Huden är kroppens största organ. Huden förnyas och förändras hela tiden och deltar i flera livsviktiga processer. Vår hud är en mycket sinnrik konstruktion. Den är vattenavvisande, men släpper

Läs mer

och muskler Hud, skelett

och muskler Hud, skelett Hud, skelett och muskler Mycket av det som du lägger märke till hos en annan människa har att göra med hud, skelett och muskler. Hela kroppen täcks ju av hud. Och det är skelettet och musklerna som ger

Läs mer

Terbinafin ratiopharm

Terbinafin ratiopharm Terbinafin ratiopharm Vid behandling av fotsvamp Vad är fotsvamp? Fotsvamp är en ofarlig men ofta irriterande och som regel kliande infektion i huden. Fotsvamp kan drabba alla människor oavsett livsstil

Läs mer

Informationsbroschyr till apotekspersonal. Många lider av mjäll utan att behandla den egentliga orsaken till problemet

Informationsbroschyr till apotekspersonal. Många lider av mjäll utan att behandla den egentliga orsaken till problemet Informationsbroschyr till apotekspersonal Många lider av mjäll utan att behandla den egentliga orsaken till problemet HUDEN I HÅRBOTTEN Sverige har ett skiftande klimat med många temperaturförändringar.

Läs mer

HUDKOLL: EN INBLICK I SVENSKA FOLKETS HUDVÅRDSRUTINER 1.0 INLEDNING

HUDKOLL: EN INBLICK I SVENSKA FOLKETS HUDVÅRDSRUTINER 1.0 INLEDNING 1.0 INLEDNING Tre av fyra svenskar tycker att det är ganska eller mycket viktigt att ha en bra hy. Samtidigt är det så många som 60 procent av svenska folket som tvättar ansiktet med bara vatten eller

Läs mer

Utbildning och diplomering

Utbildning och diplomering Jabushe utbildning Utbildning och diplomering Nu startar en inspirerande utbildning om Jabushe, del 1 av 2. Utbildningen ger dig unika kunskaper om Jabushe och huden. Efter avslutad utbildning får du chansen

Läs mer

Kemisk Peeling. Upptäck din nya hud

Kemisk Peeling. Upptäck din nya hud Kemisk Peeling Upptäck din nya hud VARFÖR MEDIK8? Peeling Medik8 är ett prisbelönt, globalt varumärke för hudvårdsprodukter u som endast säljs av hudvårdsexperter. Produkterna är framtagna, utvecklade

Läs mer

Tips för vintertrötta fötter

Tips för vintertrötta fötter Tips för vintertrötta fötter Vintertid för våra fötter en tuff tillvaro. De får utstå kyla inklämda i kompakta vinterskor, skridskor och pjäxor. De blir också lätt torra och sprickor och sår kan uppstå

Läs mer

Apotekets råd om. Hårbesvär

Apotekets råd om. Hårbesvär Apotekets råd om Hårbesvär Ett friskt, mjukt och glänsande hår uppfattas som ett tecken på kroppens hälsa och livskraft. Håret växer i cykler och däremellan vilar det. Att tappa ungefär 100 hårstrån per

Läs mer

PRISLISTA 2012. Veronika Benedik Kosmetisk Tatuerare / Hudterapeut

PRISLISTA 2012. Veronika Benedik Kosmetisk Tatuerare / Hudterapeut PRISLISTA 2012 Image ansiktsbehandling express (30 min) Här ingår rengöring, peeling, mask och dagcreme en uppfräschande behandling. 320:- Image ansiktsbehandling basic (60 min) Effektiv behandling som

Läs mer

BEHANDLINGSMENY KLINISKA HUDVÅRDSBEHANDLINGAR MED DERMATOLOGIKA RESULTAT

BEHANDLINGSMENY KLINISKA HUDVÅRDSBEHANDLINGAR MED DERMATOLOGIKA RESULTAT BEHANDLINGSMENY KLINISKA HUDVÅRDSBEHANDLINGAR MED DERMATOLOGIKA RESULTAT Kliniska hudvårdsbehandlingar med dermatologiska resultat Vill du också ha snabba, synliga och bestående resultat? Dr Dennis Gross

Läs mer

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 85

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 85 Marja Entrich me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 85 EN HÄRLIG TJEJTRÄFF ZINK FÖR DEN TORRA HUDEN bäst i test i expressens söndagsbilaga hela 7 gånger. (5 getingar) Nu har vi fått vinter

Läs mer

Akne. Sanningar och myter om ungdomsfinnar

Akne. Sanningar och myter om ungdomsfinnar Akne Sanningar och myter om ungdomsfinnar Nästan alla ungdomar har upplevt problem med finnar i ansiktet, på bröstet och på ryggen. Det är så vanligt att det räknas som en del av puberteten. Vad är akne?

Läs mer

Juverkrämer & spenfett. Salvor och krämer smooth spenfett

Juverkrämer & spenfett. Salvor och krämer smooth spenfett Juverkrämer & spenfett Salvor och krämer smooth spenfett 4 3:30 Salvor och Liniment för djur 3 Pos.. 3. 90650 906503 906504 906505 906506 906507 906508 God hudvård för djur Sun inkl krok och klämtub inkl

Läs mer

SALICYLIC PEEL BEHANDLING. - Patientinformation -

SALICYLIC PEEL BEHANDLING. - Patientinformation - SALICYLIC PEEL BEHANDLING - Patientinformation - Introduktion Biophora Salicylic Peel är en ytterst effektiv Peel som är inriktad på att exfoliera de döda hudcellerna på hudens yta. Den är tillgänglig

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE. www.gaiasverige.se. Ax & Lin

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE. www.gaiasverige.se. Ax & Lin RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT - FÖR HENNE www.gaiasverige.se Ax & Lin PRODUKTER FÖR ANSIKTE OCH KROPP GAIA har skapat en unik serie fantastiska produkter för kvinnor. En enkel, okomplicerad och effektiv

Läs mer

Anatomi-Fysiologi Fundamentals of Anatomy and Physiology (8. uppl.), kap. 5 (s )

Anatomi-Fysiologi Fundamentals of Anatomy and Physiology (8. uppl.), kap. 5 (s ) Anatomi-Fysiologi Fundamentals of Anatomy and Physiology (8. uppl.), kap. 5 (s. 157-183) The Integumentary System Dick Delbro Vt-11 Introd.: Två komponenter: Huden och dess accessoriska strukturer (=bihang)

Läs mer

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur

Ansiktsbehandlingar. Ansiktskur Ansiktsbehandlingar Ansiktskur Ansiktsbehandling med fokus på avslappning! Rengöring, peeling, ansiktsmassage, mask och vårdande produkter som anpassas efter just din hudtyp för bästa resultat. Tid: 40

Läs mer

DEN MINSTA, INNOVATIVA RENGÖRINGSBORSTEN

DEN MINSTA, INNOVATIVA RENGÖRINGSBORSTEN DEN MINSTA, INNOVATIVA RENGÖRINGSBORSTEN BRUKSANVISNING KOMMA IGÅNG Gratulerar till att du har tagit första steget till att upptäcka hur en rengöringsrutin borde se genom köpet av ansiktsrengöringsborsten

Läs mer

LISA i By. För kropp & själ vid Frykenstrand. Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning

LISA i By. För kropp & själ vid Frykenstrand. Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning För kropp & själ vid Frykenstrand Klassisk, aroma & taktil massage SPA behandlingar & vaxning Jag finns vid natursköna Frykenstrand. Ring och boka tid för massage eller en avslappnande SPA-behandling.

Läs mer

Naturligt för kropp & hälsa

Naturligt för kropp & hälsa Naturligt för kropp & hälsa Naturliga produkter för kroppens välbefinnande Våra örter handplockas på det rena och mineralrika Island. Inga maskiner används, för att undvika föroreningar. Endast de växter

Läs mer

Meny Ansiktsbehandling. Multi Diamantslipning!

Meny Ansiktsbehandling. Multi Diamantslipning! Multi Diamantslipning! En fantastisk ansiktsbehandling som kan göra underverk för ditt ansikte! I kombination med ultraljud (peeling kavitation) och olika tekniker för inslussning av serum och masker ges

Läs mer

Aktinisk keratos /solkeratos. Patientinformation

Aktinisk keratos /solkeratos. Patientinformation Aktinisk keratos /solkeratos Patientinformation Vad betyder aktinisk keratos? Aktinisk betyder orsakad av solen. Keratos kommer av ordet keratin, som betyder horn. Det rör sig alltså om en förtjockning

Läs mer

NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT

NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT omfinnar NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT Bröst, skäggväxt och föräldrar som inte förstår. Mens, målbrott, kärlek. Känslan av att allt är möjligt och att allt är kaos. Puberteten är en tid då det händer mycket i

Läs mer

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE. w w w. g a i a s v e r i g e. s e

RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE. w w w. g a i a s v e r i g e. s e RENT, NATURLIGT, EKOLOGISKT FÖR HENNE w w w. g a i a s v e r i g e. s e PRODUKTER FÖR ANSIKTE OCH KROPP NONIQUE har skapat en helt naturlig serie produkter för kvinnor. Serien består av ekologiska kropps

Läs mer

Information om hidradenitis suppurativa (HS)

Information om hidradenitis suppurativa (HS) Information om hidradenitis suppurativa (HS) Denna informationsbroschyr delas ut till dig som fått diagnosen hidradenitis suppurativa (HS). Broschyren är framtagen av biopharmaföretaget AbbVie tillsammans

Läs mer

- den naturliga vägen - för din baby och för dig som vill ha det bästa för din hud

- den naturliga vägen - för din baby och för dig som vill ha det bästa för din hud - den naturliga vägen - för din baby och för dig som vill ha det bästa för din hud I mitt arbete som akupunktör och massör behandlar jag ofta personer med känslig hud eller olika typer av hudproblem samt

Läs mer

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380.

Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Varmt välkommen! Öppettider: Utresa 18.00 22.00, Återresa 09.00 15.00. Bokning: Kontakta spaavdelningen på däck 6, tel 3380. Vid bokning och betalning före resan erhåller du rabatt på badritualen samt

Läs mer

MAKE-UP LÖSNING FÖR VARJE TILLFÄLLE OCH HUDTYP

MAKE-UP LÖSNING FÖR VARJE TILLFÄLLE OCH HUDTYP REFERENSNUMMER DETALJHANDEL STORLEK DETALJHANDEL REFERENSNUMMER GROSSIST STORLEK GROSSIST LÖSNING FÖR VARJE TILLFÄLLE OCH HUDTYP PRODUKT JANSSEN COSMETICS marknadsför ett brett spektrum av systematiska

Läs mer

Behandlingar. Återbud skall göras senast ett dygn i förväg, annars debiteras behandlingskostnaden.

Behandlingar. Återbud skall göras senast ett dygn i förväg, annars debiteras behandlingskostnaden. Behandlingar Adress: Rålambsvägen 18. Tel: 545 608 10 Internet: www.oasenskonhet.com Boka online på: www.oasenskonhet.com Öppettider: Mån-Fre 11-18, Lör enligt bokad tid Återbud skall göras senast ett

Läs mer

skin check skin check guide

skin check skin check guide skin check skin check guide skin check bliss = avancerad effektiv hudvård Skin check är ett verktyg så att du på ett lätt och snabbt sätt ska få en öppnare dialog med kunden och kunna göra skräddarsydda

Läs mer

Naturligt för kropp & hälsa

Naturligt för kropp & hälsa Naturligt för kropp & hälsa Naturliga produkter för kroppens välbefinnande Våra örter handplockas på det rena och mineralrika Island. Inga maskiner används, för att undvika föroreningar. Endast de växter

Läs mer

LINAS HUDVÅRD. Certifierad hudterapeut

LINAS HUDVÅRD. Certifierad hudterapeut LINAS HUDVÅRD Certifierad hudterapeut RESULTATBASERAD HUDVÅRD HUDVÅRDSPRODUKTER Klassisk Ansiktsbehandling En ansiktsbehandling som passar alla! I behandlingen görs en hudanalys och produkterna anpassas

Läs mer

REVALÉSKIN ANTI-AGING SKINCARE

REVALÉSKIN ANTI-AGING SKINCARE REVALÉSKIN ANTI-AGING SKINCARE Antioxidant blandning av frukt och örter En kliniskt bevisad antioxidantblandning som skyddar och reparerar tecken på åldrad hud samt bidrar till ett ungdomligare utseende.

Läs mer

VRID TILLBAKA KLOCKAN

VRID TILLBAKA KLOCKAN VRID TILLBAKA KLOCKAN EUROPE SWE FRISK HUD ÄR VACKER HUD Alla föds med mjuk och elastisk hud. Dina celler är nyckeln till din naturliga hälsa och skönhet. Hudceller hos yngre personer återskapas hela

Läs mer

2 3 THESKINREVOLUTION

2 3 THESKINREVOLUTION THESKIN REVOLUTION 2 3 THESKINREVOLUTION 4 5 Förmodlgen det mest eleganta sättet att uppnå synbart vackrare hy. Det revolutionerande SQOOM konceptet kombinerar ultraljud med jontofores i en stilfull och

Läs mer

NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT

NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT omfinnar NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT Bröst, skäggväxt och föräldrar som inte förstår. Mens, målbrott, kärlek. Känslan av att allt är möjligt och att allt är kaos. Puberteten är en tid då det händer mycket i

Läs mer

Prislista Dermaceutic

Prislista Dermaceutic Prislista Dermaceutic Tri Vita C30 Extra koncentrerat serum med 30% C-vitaminMotverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor, bristande spänst och ojämn hudton. Råd vid använding: Applicera på ansikte och

Läs mer

Skönhet Från Växtriket Sedan 1959 HYDRA VÉGÉTAL. www.mynewsdesk.com/se/yves-rocher

Skönhet Från Växtriket Sedan 1959 HYDRA VÉGÉTAL. www.mynewsdesk.com/se/yves-rocher Skönhet Från Växtriket Sedan 1959 HYDRA VÉGÉTAL www.mynewsdesk.com/se/yves-rocher INNOVATION SKÖNHET FRÅN VÄXTRIKET Sav från lönn och blå agave har visat sig ha fantastiska fuktbindande egenskaper. Därför

Läs mer

NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT

NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT omfinnar NÄR ALLT KÄNNS JOBBIGT Puberteten är en tid då det händer mycket i livet. Det är också nu de allra första finnarna brukar dyka upp. Finnar kan få många att känna sig nedstämda och ofräscha och

Läs mer

C Kol H Väte. O Syre. N Kväve P Fosfor. Ca Kalcium

C Kol H Väte. O Syre. N Kväve P Fosfor. Ca Kalcium O Syre C Kol H Väte N Kväve P Fosfor Ca Kalcium Grundämnen som utgör ca 98 % av kroppsvikten Dessa grundämnen bygger i sin tur upp molekylerna i vår kropp Kroppen är uppbyggd av samma beståndsdelar av

Läs mer

ESTETIC NORRLANDS LASERKLINIK

ESTETIC NORRLANDS LASERKLINIK ESTETIC NORRLANDS LASERKLINIK PRISLISTA 2012 Vissa av våra behandlingar rekommenderas som kur för bästa resultat. Läs mer om respektive behandling på vår hemsida www.estetic.se. Om du är osäker på vilken

Läs mer

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 82

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 82 Marja Entrich me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 82 VAR RÄDD OM DIG OCH NJUT AV VÅRSOLEN MÅ BRA PAKET Läs mer på sidan 3 bäst i test i expressens söndagsbilaga hela 7 gånger. (5 getingar)

Läs mer

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 81

me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 81 Marja Entrich me-nytt www.marjaentrich.com info@marjaentrich.com nr: 81 -JUNIOR FÖR VÅRA BARN- NYHET BARNSERIE Härliga produkter för härliga barn bäst i test i expressens söndagsbilaga hela 7 gånger. (5

Läs mer

Innehåll. Denna teknologi kallas också för Thermage

Innehåll. Denna teknologi kallas också för Thermage Innehåll Vad är RF...01 Fördelar med RF skönhets teknologi...01 Säkerhet...02 Försiktighetsåtgärder innan användning...02 Försiktighetsåtgärder efter användning...02 Funktioner...02 Produkt komponenter...03

Läs mer

Erbjudande! 20% på alla behandlingar, paket och möten i april om du bokar nu i mars.

Erbjudande! 20% på alla behandlingar, paket och möten i april om du bokar nu i mars. Erbjudande! 20% på alla behandlingar, paket och möten i april om du bokar nu i mars. É M I N E N C E O R G A N I C S O R G A N I S K A A N S I K T S B E H A N D L I N G A R T H E O R I G I N A L S I N

Läs mer

d år sv ropp Hud & K

d år sv ropp Hud & K 34-001 34-002 34-003 34-007 34-004 34-006 34-005 34-008 15-600 15-601 15-604 15-606 15-640 15-641 15-642 15-660 15-661 15-662 15-611 15-618 15-615 15-620 15-614 15-610 15-612 >> www.vadeco.se 23 NORMAL

Läs mer

Bipacksedeln: Information till användaren. Skinoren 20% kräm azelainsyra

Bipacksedeln: Information till användaren. Skinoren 20% kräm azelainsyra Bipacksedeln: Information till användaren Skinoren 20% kräm azelainsyra Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar använda detta läkemedel. Den innehåller information som är viktig för dig. - Spara

Läs mer

rosacea Information om ett vuxet problem

rosacea Information om ett vuxet problem rosacea Information om ett vuxet problem 1 RosaceA är den medicinska termen för ett antal hudsymptom som oftast uppträder hos personer över 30 år. (ej att förväxla med akne) Cirka Symptomen på rosacea

Läs mer

ZO Medical/ZO Skin Health by Zein Obagi

ZO Medical/ZO Skin Health by Zein Obagi Dr Zein Obagis målsättning är att alla ska få en möjlighet till att uppnå en frisk hud oavsett ålder, etnicitet eller livssituation. För att kunna uppnå detta har han utvecklat två olika serier: ZO Skin

Läs mer