Förenade Reikiförbundet i Sverige Medlemstidning Nr 3 september 2010 Pris: 50 kr

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förenade Reikiförbundet i Sverige Medlemstidning Nr 3 september 2010 Pris: 50 kr"

Transkript

1 Förenade Reikiförbundet i Sverige Medlemstidning Nr 3 september 2010 Pris: 50 kr

2 Annons Svenska Skolan för Reiki och Karuna Vill du fortsätta att utveckla dig inom Reiki och Karuna? Vill du dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter? Vill du skapa nya kontakter med Reiki-kollegor? I skärgårdsnära Gustavsberg utanför Stockholm finns en mötesplats för dig som söker inspiration, utveckling, Reikigemenskap och djupare insikter. I oktober startar några spännande Reiki-projekt och dokumentationsstudier både för dig med och utan traditionell sjukvårdsutbildning. Varmt välkommen att höra av dig! Aktuella kurser: Reiki ART/Reiki 3 B den september Reiki steg 2 den 2-3 oktober Karuna Reiki 1 & 2 den oktober Pendelkurs i tre steg startar 26 oktober Reiki steg 1 den november Reiki Master steg 3 startar november Ettårig Meditationsledarutbildning i sex steg Ny grupp startar 10 oktober Reiki Träffar öppna för alla med guidad meditation den 14/9; 14/10; 11/11; 7/12 Maria Nylow Reiki Master och Karuna Reiki Master reg.nr Utbildad hos Marie Dahlberg och William Lee Rand Hemsida: Mail:

3 Redaktörerna har ordet Detta tidningsnummer har varit lite annorlunda i produktion. Numret har nämligen haft två stycken redaktörer! Huvudansvar har Sofie Johansson- Annergren haft. Finlir har fixats av Anna-Sofia Giese. Varför denna nymodighet? Jo, vi vill hitta ett nytt arbetssätt att tillverka tidningen! Många har varit intresserade av att hjälpa till med tidningen. Men många har också backat när de förstått hur mycket arbete som ligger bakom. (Här kan vi alla skänka en tanke till Förbundets grundare Gun Moss Bjerling som gjorde alla nummer + hemsidan själv!) Det är klurigt det här med tid och ansträngning. Alla vet att det är jobbigt att utvecklas, och varje skapelse innehåller oerhörda mängder energi. En hantverkare berättade det hela på ett illustrerande sätt: Det tar en dag att tillverka en ring, men det tog fyra år att komma på hur man skulle göra ringar med rätt passform Vill ni förresten veta hur man gör en tidningsredaktör riktigt glad? Man skickar ett mail och berättar att man hittat något man vill skriva om! Som ni märker när ni läser bakgrunden till varför flera Reikimastrar valt att bli företagare, finns det oerhört vackra historier ute ibland er Det de historier vi vill berätta. Det är er röst som inspirerar! Sofie Johansson Annergren och Anna-Sofia Giese önskar er en riktigt härlig höst! Vi ser framemot ditt mail! Innehåll REPORTAGE 4. Reiki som affärsidé 6. Var den förändring du vill se i världen 7. Kommunikation och Reiki 8. Slump eller epokskifte? 10. Är Reiki en teknik eller yrkesutbildning? ALLTID I TIDNINGEN 2. Ordförande har ordet 2. Kontaktuppgifter styrelsen 3. Information från styrelsen 12. Mitt Reikimirakel 12. Månadens symbol 13. Reikifrågan 13. Kristallklart 14. Medlemsrabatter 15. Så här använder jag Reiki 16. Förenade Reikiförbundets mål, syfte och etik 18. Lokalavdelningar 18. Reikiträffar 19. Aktuella Reikikurser 20. Reikikrönikan Jag valde Reiki från framtiden Tidningsredaktion: Sofie Johansson Annergren Anna-Sofia Giese Solkarina Hammare Matts Jaakkola Marie Nilsson Peter Larsson Gun Moss Bjerling EvaLisa Bergqvist Maria Nylow På omslaget: Illustration från Årsmötet i Strömsund. Vi passerade alla tunneln mot andra sidan när vi blev serverade en bit mat. Foto: Sofie Johansson Annergren Vet du något som skulle passa i medlemstidningen? Tipsa:

4 Ordföranden har ordet Hej kära Reikikollega! Nu känns det som att man har lämnat sommaren bakom sig och återigen kan ta tag i alla de arbetsuppgifter som hör den vanliga vardagen till. Denna höst händer många spännande saker, och just nu så handlar det mycket om min dotter som flera av er känner sedan tidigare. Irmelin har just börjat skolan på riktigt, och detta är naturligtvis en av de största händelserna och det som tar upp mycket tid. Just denna process upplever jag kräver en ocean av tillit, och där tycker jag att reikin är en viktig komponent, och spelar en mycket viktig roll. Dels för att stödja processen med ren energi, men också som något vi känner igen, något vi kan samlas kring, något som är beständigt. Det är först nu runt 6-7 års ålder som våra kroppar och psyken är mogna för en separation, om än naturligtvis bara en liten separation i form av att inte alltid ha kontakt med sin mamma och pappa. Men även om 7-åringen är mogen så kommer förstås kroppen att reagera starkt på processen. Där ser jag att reikin tillsammans med andningsövningar spelar en stor roll för att motverka obalanserna i lungorna som gärna kommer av detta. Så en liten tanke till alla nyblivna skolbarnsföräldrar, och alla andra också förstås, Börja hösten med att ge er själva och era barn reiki över lungorna och gör bukandningsövningar tillsammans. Ha en underbar höst, och hör gärna av er via mail om det finns något jag kan stå till tjänst med. Matts Jaakkola, ordförande Förenade Reikiförbundet Reikiförbundet Medlemsärenden: Nina Holmqvist Hemsida: E-post: Telefon ordförande: Styrelsen Ordförande ( ) Matts Jaakkola, Stockholm Tel: ; Mail: Vice ordförande ( ) Liliann Karlström, Norrköping Tel: Mail: Kassör ( ) Nina Holmqvist, Norrköping, Mail: Sekreterare ( ) Karin Jansson, Kågeröd Tel: Mail: Suppleant: Anna Sporring, Märsta Utvecklingssamordnare ( ) Anna-Sofia Giese, Skellefteå Tel: Mail: Tidningsansvarig Sofie Johansson Annergren, Sundsvall Tel: Mail: Hemsidesansvarig ( ) Erik Jögimar,Linköping Tel: Mail: Ansvarig för medlemsregister Catha Morén, Linköping Mail: Revisor ( ) Revisionsfirman Acme Redovisning Skogsvägen 12, Söderköping Tel: Kontaktperson för spansktalande Maria Susana Fernandez, Nyköping & Valberedning ( ) Lena Jönsson Mail: Vill du arbeta för Reiki i Förenade Reikiförbundet? Hör av dig till Foto: Anna-Sofia Giese

5 Information från styrelsen Nu är sommaren över, men livet fortsätter. Forskare och coacher rekommenderar att ta med sig sommarkänslan långt in på hösten. Vi i Förenade Reikiförbundet vill dra det hela ännu längre. Vi rekommenderar mental och fysisk vila varje dag, året om. Oavsett sysselsättning. Oasvett om vi arbetar, är föräldralediga eller har semester. Det är under vila som kraft och nya idéer återkommer, som tankarna lägger sig till ro och muskeln växer. Vila och återhämtning är lika viktigt som aktivitet och nya utmaningar. Det ena kan inte finnas utan det andra. Så njut! Njut! Njut! Skjut stressen till framtiden och flytta fram lusten till idag! Annelie njuter av ljuset. Foto: Eva Carlsson Vi står nu inför en stor förändringsfas Det är inte bara höstenergin som spritter i benen. Även inom Reikiförbundet sker stor utveckling. Det stora arbetet med en ombildning från förening till förbund har börjat. Det är ett viktigt uppdrag. Vi ska sammanföra era åsikter och hjälpa er med de saker ni vill ha hjälp med! Vi vill naturligtvis ha all din hjälp! Vi vill bilda arbetsgrupper som tar fram underlag för ombildningen. Vi vill ha fler som hjälper till med webb och tidning, våra viktigaste forum! Vi behöver någon med stort intresse av att lära sig bokföring (perfekt erfarenhet inför den egna verksamheten). Vi vill även ha hjälp med goda kontaktnät och personer som kan hjälpa oss med valberedning. Är du intresserad? Känner du någon som skulle kunna vara passande för att sprida Reikins budskap? Kontakta: Ny hemsideansvarig Jag heter: Erik Jögimar Jag bor: Skäggetorp, Linköping Aktuell som: Ny hemsideansvarig Arbetar med: Arbetslös, men arbetar sporadiskt som Reikilärare. Fritid ägnas åt: Kampsport, Brazilian Jiujiutsiu (brottning med stavar och ledlås) och Aikido (kast och träning med träsvärd/trästavar). Boktips: The Japanese art of Reiki, Reikiin s själ, Fightclub Så här använder jag Reiki: Självutveckling & som lärare Min vision: Att skriva färdigt kurslitteratur och börja lära ut min egen Reiki stil, Seitodo Reiki (Reiki i stillhet och rörelse))

6 Reiki som Affärsidé Ursprungligen motsvarar det tredje Reikisteget klivet in i företagsvärlden. Stor del av utbildningen handlar om att bygga upp en funktionell Reikimottagning. Den västerländska Reikimodern Takata var väldigt noga med att Reikin lärdes ut av eldsjälar som var självgående och fyllda av drivkraft. Takatas urvalsprocess bestod bland annat av en skyhög deltagaravgift för att avskräcka de som saknade genuint intresse. Bland annat fick varje master i uppdrag att enbart ha Reiki som inkomstkälla. Idag går väldigt många Reikiutövare alla tre Reikisteg (och gärna några till som ART och flera varianter av Reiki) för sin personliga utveckling. De behandlar framförallt sig själv och sina nära och kära och har inget intresse av att lyfta Reiki till företagsvärlden. Andra arbetar redan som terapeuter inom massage, psykoanalys och liknande. De lägger sällan in rena Reikibehandlingar utan integrerar Reiki som en del av behandlingen. Samtidigt kan vi komma ihåg att det fortfarande finns Reikiteraputer som uppfyller Takatas krav på att enbart ha Reiki som inkomstkälla. Terapeuterna tar steget in i företagsvärlden, bygger Reikimottagningar, håller kurser, skriver (ofta) sitt eget kursmaterial, föreläser och inspirerar genom sin blotta närvaro. Ofta finns det en stark vision i botten, någonting som genomsyrar varje informationsblad och varje flik på hemsidan. Ibland hittar vi även någon Reikiterapeut i ett helt nytt sammanhang, för Reiki hittar sin egen väg, och den som går sina egna vägar behöver ingen karta Men hur vet man vilken nivå man vill arbeta med Reiki? Vill man ha ett heltidsjobb och kanske en firma på sidan av? Vill man kanske arbeta halvtid? Eller är man fullt nöjd med att behandla sig själv samt nära och kära? Vi har frågat några av Reikiförbundets eldsjälar. Gun Moss Bjerling Driver Secorong Förlag & Energibehandlingar (www.secourong.se). Startade företag som 20 åring, Då sålde hon dans-, balett- och gymnastikkläder startade maken och Gun Secourong HB. De viste inte exakt vad det skulle bli utav det, men visste syftet: Secour (secourir) kommer från franskan och betyder att hjälpa Anna-Sofia Giese Har drivit Känsla ditt välbefinnande sedan 2005 (www.kansla.nu). När Anna-Sofia förstod hur livsenergi fungerar förstod hon sig själv. Idag arbetar hon heltid med att förmedla energikunskap till sina medmänniskor.

7 Reiki som affärsidé Hur kom du i kontakt med Reiki? Gun: Genom min syster. Anna-Sofia: Var på en trumresa för en Reikimaster och visste att jag skulle gå kurs för henne. Läste en bok om Reiki och en om healing för att veta vad jag gav mig in i. Förstod halvägs genom boken att jag hittat det jag skulle arbeta med. EvaLisa: Genom min första Reiki Master Monica Drewes. Vilket välmående hon strålade. Hon strålade Ljus och Kärlek till alla. Året var Hon hade själv behandlat sin bröstcancer och är helt frisk tack vare Reiki. I Sverige får vi inte använda oss av ordet botar. Maria: Dels genom min lillasyster Anna dels genom min underbara Reiki-lärare Marie Dahlberg som jag först gick kurser i Medial Utveckling hos. När viste du att du ville arbeta professionellt med Reiki? Gun: Ganska omgående efter att jag lärt mig det. Jag insåg att det är ett fantastiskt redskap för alla, i alla möjliga - och omöjliga - situationer, och ville då sprida det till så många som möjligt. Eftersom det då inte fanns någon svensk litteratur om Reiki skrev jag ett introduktionshäfte till Reiki. De som korrekturläste det uppmuntrade mig att trycka det och sprida det, så det var så Secourong Förlag startade. Vid den tiden då jag mötte Reikin hade jag börjat vidareutbilda mig med målet att bli speciallärare för förståndshandikappade barn. Reikin fick mig att sadla om helt: en vecka före sista anmälningsdag fick jag ingivelser om att i stället bli sjuksköterska. Jag som aldrig haft tankar åt det hållet förvånade alla, inklusive mig själv, när jag målmedvetet började min nya utbildning. Men hela tiden var det Reikin som styrde mitt val: mitt syfte var att sprida Reiki genom detta yrke. Jag började arbeta som sjuksköterska och påbörjade ett forskningsprojekt om healing på arbetsplatsen. Men... tiden räckte inte till för detta som var viktigast för mig. Så jag valde att satsa helt på Reikin och sade upp mig från jobbet. Anna-Sofia: Halvvägs genom min första Reikibok. Jag skrev affärsplanen innan jag gått min första utbildning eller tagit emot någon Reikibehandling. EvaLisa: Under mina Reiki Master studier 2008 när jag tillbringade många helger med min Reikimaster Joakim Näsman. Jag bara kände mitt kall växa mer och mer. Hur jag ville gå ut och sjunga och berätta för hela världen hur bra man kan må. Jag ville och vill visa alla hur jag själv läkt min kropp. Maria: Jag visste att jag skulle bli Reiki Master redan första dagen på grundkursen. Möjligheten att utöva och lära ut Reiki på heltid kom då jag äntligen hittade min lokal Andrummet i Gustavsberg. Vilken är din vision? Gun: Att energimedicinen integreras till sjukvårdsapparaten. Plus att även skolan lär ut de energimedicinska teorierna, så att människor från barnsben får insikt om hur man själva skapar sitt liv. Hade alla insikt om att man får tillbaka den energi man ger ut, skulle världen förändras totalt! Anna-Sofia: Att förklara hur livsenergi fungerar eftersom kunskap förändrar liv. EvaLisa: Att gå ut i kommuner landsting och i skolor m.m och presentera Reiki och få det lika vanligt som massage och taktil stimulering. En större acceptans. Ta bort alla rädslor och visa hur enkelt man kan må bra på ett naturligt sätt. Maria: Att Reiki och annan terapeutisk beröring har en naturlig plats inom omsorg och skolmedicinsk vård i Sverige. Att läkare ordinerar Reiki-behandlingar som ett komplement till ordinarie medicinska behandlingar. Att all personal inom äldreomsorgen har beröringsterapi på dagschemat så att de får möjlighet att med kärlek, värme och äkta medkänsla skapa mer livskvalitet för de boende. Att Reiki och meditation används på skolor så att den yngre generationen lär sig att lösa både inre och yttre konflikter med fredliga medel. Hur påverkar Reikin ditt företagande? Gun: Jag försöker följa Reikins flöde och mitt hjärta i alla beslut. Men eftersom Reikin känns som ett kall och oerhört viktigt att sprida är det ibland svårt att ta betalt för sin tid. Oerhört många timmar har varit idéellt arbete. Anna-Sofia: Reiki ligger i allt jag säger och allt jag gör. Mitt företag är Reiki. EvaLisa: När man gör det man älskar mest av allt så behöver man sällan ha någon strategi man bara sprutar inspiration, man strålar. Nu är ju jag nyföretagare men allt känns rätt från hela mitt hjärta. Att Reiki är friskvård är A och O för oss. När man uttalar dom orden slappnar alla av runtomkring det är helt enkelt en dörröppnare att både vara medlem I Reiki förbundet och Friskvårdschecken. Maria: Efter att jag som journalist arbetat mig in i total utbrändhet började jag förändra livets olika delar. Med hjälp av Reiki har jag skalat bort det som skymde sikten inåt och uppåt. Jag har förstås inte helt kopplat bort hjärnan men hjärtat och känslorna är idag mina viktigaste vägledare. En företagare inom Reiki är ju inte förskonad från svårigheter men jag har valt att använda Reikienergin för att hantera och lösa problem. Att tänka med hjärtat skulle vara utvecklande för alla företag! Maria Nylow Är civilekonom inom personal/ledarskap och journalist i grunden och har haft egna företag i 18 år. Driver Svenska Skolan för Reiki och Karuna, Spacespirit och Andrummet (www.space-spirit.se). EvaLisa Bergqvist Blev företagare alldeles nyligen. Allt hon gjort genom åren har varit på vänskapsnivå samt med hobbyinkomst. Under Maj/ Juni registretade hon företaget Leva i ljuset och håller på bygga upp det. Det är svårt då Reiki är villkorslös kärlek att helt plötsligt ta betalt. Men vi är en yrkesgrupp och vi får komma ihåg att vi lever 2010 och har räkningar som alla andra yrkesgrupper.

8 Vilken är din största insikt? Anna-Sofia: Utvecklingen stannar aldrig av. Det tillkommer alltid något nytt. Det är lika bra att stanna upp och njuta i processen. Men också att fysiskt och själsligt helande är fullt möjligt. Många kan må bättre än vad de någonsin kunnat föreställa sig! EvaLisa: Att så få fortfarande vet vad Reiki egentligen är! Jag blev jätteförvåndad över det inte ens arbetsförmedlingen visste vad det var när jag gick min entreprenörsutbildning i vintras. Så jag berättade med stor inspiration om Reiki och fick då beviljat starta eget. Då har man en sidoinkomst under tiden man bygger upp sitt företag. Det är oerhört stödjande att man kan säga att Reiki är friskvård, många slappnar av när man säger det. Då försvinner många rädslor. Men dom som vet eller dom som provar Reiki talar oftast översvallande hur Reiki förändrat deras liv. Maria: Jag har alltid ett val! Jag väljer min verklighet och mina upplevelser - jag är ansvarig för mitt liv. Jag väljer hur jag ska förhålla mig till händelser och relationer. Även om jag inte medvetet förstår, eller gillar, mina val vet jag att någon av mina medvetandenivåer godkänt och skapat upplevelsen. Jag har också alltid valet att välja kärlek framför rädsla, att välja hjärtats sanning framför egots behov och krav. Vilket råd skulle du vilja ge andra som är företagare? Gun: Företagare eller anställd spelar ingen roll - man ska följa sitt hjärta och göra det som känns rätt, bra och framförallt roligt. Där du finner drivkraft, energi och glädje, det är där du har din uppgift. Anna-Sofia: Företagande är ett hantverk liksom behandlingar är ett hantverk. Skicklighet i det ena ger inte nödvändigtvis det andra. Historien har visat att många bra idéer gått förlorade utan företagsamhet. Omge dig av inspirationskällor och människor som kan mer än du, men var noga med att beslut och tankegångar kommer ifrån dig. Det är du som företagare som skapar företagets själ. Du kommer också märka att företagets själ genomsyrar precis allt! EvaLisa: Stå stark i tilliten till att Reiki drar och magnetiserar kunder. Ta hjälp av andra Reikiutövare som redan startat företag och hör efter om tips och råd på olika tillvägagångssätt. Var ska man marknadsföra sig och var finns kunderna? Det viktigaste är att marknadsföringen sker på ett trovärdigt sätt som är i samma kärleksfulla anda som läran. Lev helt enkelt som du vill lära ut. Tala aldrig illa om någon annan Reikiutövare för att höja dig själv. Har du mer kunskap, dela hellre med dig av den, villkorslöst. Det ger mångfalt tillbaka. Värdesätt dig själv när du sätter ditt pris. OM du värdesätter dig själv ja då gör alla andra det också. Maria: Om en annan företagare nu skulle vilja ha ett råd från mig så får det vara - ta bara emot råd som känns bra. Lyssna på din egen inre röst och visdom, på din passion och dina innersta drömmar. Var den förändring du vill se i världen Text: Evelina Qvarfort Många berättar hur världen är! Samhället är si och så. Människor från andra länder är så. Värderingarna ger oss trygghet eftersom de ger oss riktlinjer över hur vi ska tolka våra sinnesintryck. Vetskap ger en säkerhet, riktlinjer för hur vi ska agera och vilket utfall våra handlingar får. Vår kropp och vårt sinne uppskattar rutiner. Alla våra muskler uppskattar vanor. Genom att upprepa samma rörelsemönster som tidigare använder muskeln mindre energi. Så fort vi utsätter kroppen för en annorlunda rörelse protesterar den genom mentalt motstånd, klumpighet och även träningsvärk. Det är behagligt att vakna varje morgon och veta vilken slags frukost vi ska äta eller vilket innehåll dagen kommer att innehålla. Väldigt få personer skulle uppskatta att återuppfinna hjulet varje dag. Men absolut trygghet är inte heller något mål i sig. Hyresvärlden Janne berättar att en tom lokal faktiskt slits mer än en lokal där någon håller till. En muskel som inte används förtvinar. En relation utan kontinuerlig input kommer förr eller senare att dö ut. Inte ens effekten av en Reikibehandling varar för evigt. Någonting nytt behöver ständigt komma till. Vad skulle hända om vi såg samhället som det samhälle som varit istället för det samhälle som är? Det har tillkommit av en viktig anledning, och fyllt sitt syfte. Vår uppgift är att skapa framtiden, den framtid som vi vill ha. När vi ler sprider sig vår glädje. När vi är närvarande i stunden ser vi människor för vem de är, vilket är en av de mest bekräftande handlingarna en människa kan göra. När vi sprider helande inspirerar vi människor genom att visa att det finns en hopp. Det går att få ett kärleksfullare och friskare liv. Vår närvaro är viktig. VI är del av samhället. Våra handlingar är del av samhällets handlingar. Och när vi förändras då förändras världen med oss. Mahatma Gandhi sa: Var den förändring du vill se i världen. Vi har haft en stor man hos oss. Han har visat oss vägen. Nu är det vår tur. Nu är det vi som ska börja gå

9 Det sägs att ord utgör 10 % av vår kommunikation. 90 % av vår kommunikation består av ord- lös kommunikation som exempelvis kroppsspråk* (och även energier, redaktörs anmärkning). Henrik Fexeus Reiki och kommunikation Text: Sofie Johansson Annergren Definitionen på kommunikation finns det många och ingen vet väl med säkerhet vad som är den korrekta definitionen. Vad är kommunikation? Det är ett subtilt samspel mellan en eller flera parter. Där alla bör känna sig viktiga, hörda och bekräftade Kommunikation är oerhört svårt och det är mycket lätt att bli missuppfattad och budskapet blir misstolkat. Kommunikation är något som ständigt kräver att det arbetas på som exempelvis en partner, en arbetsplats och eller en annan publik arena. Mycket förenklat och nedbrutet kräver god kommunikation som också är Reikiförbundets följande : Ärlighet och respekt Öppenhet utan fördomar Engagemang och aktivt lyssnande Att alla får vara delaktiga och ingen känner sig utanför Framförallt förstå de ord som inte sägs. God kommunikation kan förbättra din livssituation väsentligt Hjärtligt, kärleksfullt och välmenande Vårt samhälle består i stor del i dagsläget av information/kommunikation. Det har i dagspress blivit kallat att vi har stigit in i informationssamhället. Information och kommunikation har lite olika innebörd, men det skulle hellre kallas att vi har klivit in i det goda kommunikationssamhället. Vi är nu i kommunikationens tidsålder, vilket även återspeglas i Reiki. Det kommer ställa krav på oss. Krav på att hålla god etik och krav på att hålla god kommunikation Det kommer sannerligen komma fördelar med det goda kommunikationssamhället. Rätt använt kan Reikiförbundet bättre nå sina medlemmar och förvalta deras förväntningar. Tydlighet är a och o för att få fram ett begripligt budskap Kommunikation är en utmaning men med lite eftertanke går det att förbättra och göra nytta på samtliga plan i ditt liv. Som Reikiterapeut arbetas det dagligen med att förstå det ordlösa språket i form av energier. Det medför att emellanåt måste det framföras förbättringsåtgärder på ett respektfullt men ändå ett glasklart sätt För att budskapet ska bli glasklara: Bör det vara tydligt, enkelt och gärna ett upprepat budskap Förankrat i form av frågor att budskapet har nått fram till mottagaren

10 Det finns många likheter mellan Reikins helande händer och Mindfulness medvetenhetstekniker. De två metoderna och spreds samtidigt över världen. Metoderna visar två vägar mot samma mål. Slump eller epokskifte? Likheter mellan Reiki och Mindfulness Text: Anna-Sofia Giese, utvecklingssamordnare Förenade Reikiförbundet Faktaruta Mindfullness Mindfulness handlar om att leva mer närvarande i nuet, och se saker och ting som de är. Det handlar om att finna ett sinnelag inom sig som präglas av kvaliteter som frid, acceptans, närvaro och icke-dömande. Det är inte en metod, utan snarare handlar det om ett förhållningssätt som följer med människor i livets olika arenor. Allt ifrån kognitiv beteendeterapi, meditation och filosofiska forum, till kurser som handlar om självkännedom, ledarskapsutveckling och konflikthantering har anammat dessa tankar. Mindfulness används i vardagssituationer, som att till exempel inte hänga upp sig på småsaker eller vad andra människor gör eller inte gör, känna sig uppriktigt nöjd medan man städar och tvättar och ta sig tid att lyssna och möta den människa man har framför sig. Mindfulness är en metod som används för att öka medvetenheten om det inre livet. Vilka tankar som ligger till grund för att skapa en viss upplevelse i livet. Terapeutiskt kan man arbeta med dålig självkänsla, relationsproblem, fobier, ångest, sorg, nedstämdhet, vilsenhet, stress, att förhålla sig till smärta och svåra sjukdomsdiagnoser. Meditation är en metod som ofta används i samband med att man tränar på att öka sin medvetna närvaro startade Jon Kabat-Zinn The Stress Reduction Clinik vid Unicersity of Massachusetts Medical Center för att systematiskt lära ut mindfulnessträning till kroppligt sjuka patienter. Han hade själv kommit i kontakt med buddhismen under -70 talet och lärt sig attmeditera. Under 70-talet, samma tidsperiod som Kabat-Zinn lärde sig meditera började Reikins västerländska moder Hawayo Takata initiera Reikimastrar. Vid samma period som Jon Kabat-Zinn skapade det medicinska centret gick Takata bort (1980) vilket medförde att de 22 stycken efterlämnade Reikimastrarna började den Reikispridning som resulterat till dagens Reiki. Reiki och Mindfulness verkar således ha uppstått och spridits samtidigt. Reikins grundare Mikao Usui sökte upplysning. Molekylärbiologen Jon Kabat-Zinn kom i kontakt med buddhismen och lärde sig meditera (vägen till upplysning). Mikao Usui skapade ett helande center. Jon Kabat-Zinn skapade ett meditationscenter. Det verkar onekligen som Mindfulness och Reiki är två tekniker som leder mot samma mål. Men de två teknikerna har spridits med stora skillnader. Reiki var en hemlig teknik. Inga symboler eller anteckningar fick finnas. Takata ville att Reikimastern enbart skulle ägna sig åt Reiki. Ett av kravet för att bli Reikimaster var, förutom de skyhöga deltagaravgifterna, att enbart ha Reiki som inkomstkälla. Jon Kabat-Zinn började I motsatt ände. Han ville sprida teknikerna för världen. Han tog bort känslan av religion och mystik, och framhöll tekniken hellre än ursprunget. Med hjälp av sin forskarbakgrund började han tidigt utvärdera meditation i vetenskapliga studier. Medan Reikin spreds till enstaka eldsjälar spreds mindfulnessteknikerna till grupper av etablerad sjukvårdspersonal, till terapeuter och högskoleutbildade. Är det en slump att så närbesläktade tekniker kom i ungefär liknande tid? Handlar det om en förberedelse inför upplysningen, Vattumannens tidsålder och Mayakalenderns slut.

11 Vilket är målet med Mindfulness? Att vara närvarande i nuet. Inte grubbla över det som varit, och inte oroa sig över det som kommer. Vad sker med hjälp av Reiki? Vi slappnar av för att kunna vara i nuet. Gamla smärtor helas och släpper taget. Vi blir fysiskt och mentalt starkare för att kunna leva livet fullt ut. Vad har Mindfulness och Reiki gemensamt? Både Mindfulness och Reiki är tekniker för att sprida avslappning och helande. Mindfulness är i dag ett etablerat begrepp som används av läkare, KBT-terapeuter, företagsledare och privatpersoner. I praktiken används Reiki av samma slags människor, men de är inte så frispråkiga eftersom det finns ett motstånd för att berätta att man arbetar med healing. Med Mindfulness övar utövaren på att slappna av. Med Reiki kommer avslappningen naturligt, spänningarna släpper av sig själv. Man kan alltså se Reiki som första steget till mindfulness. De två teknikerna kan ses som olika beskrivningar av samma fenomen. De kompletterar varandra och stärker varandra. Vilka är skillnaderna? Skillnaderna mellan Reiki och mindfulness ligger framförallt i dess form. Reiki anses vara en yrkesutbildning, Mindfulness är istället en teknik som kan läras ut av en Certifierad Minfulnesslärare. Reikiterapeuten är ofta egenföretagare (eller har verksamhet på hobbybasis). Den Certifierade Mindfulnessläraren arbetar med Mindfulness teknikerna under socialstyrelsen. De kan ha eget företag, men många använder sig av teknikerna även som landstingsanställda. Men visst är det läckert hur två olika vägar mot upplysning, sinnesfrid och helande har tagit olika form och sprids på olika sätt! Synkronicitet Varför de två teknikerna verkar ha uppstått samtidigt kan vi filosofera över. Vissa andliga lärare pratar om den energistegring som sker just nu som en förberedelsefas inför 2012 och upplysningens tid. Men egentligen är fenomenet att stora uppfinningar som skapas på flera olika plaster over världen samtidigt ingen nyhet. Många forskare har visar på upprepande synkronicitet i utvecklingen. Exempelvis utvecklade både Heinrich Goebel och Thomas Edison glödlampan på varsitt håll. De tekniska förutsättningarna gjorde visserligen att Edison fick bättre förutsättningar, men den största skillnaden mellan resultatet av de båda forskarnas bidrag till samhällsbyggnaden var att Edison var en skickligare marknadsförare vilket gjorde att han kunde dra större nytta av sin uppfinning. Forskare säger att det verkar som om glödlampan skulle göra entré och energin låg i luften! Det är därför olika personer fått liknande idéer ungefär samtidigt. Det kan därför vara värdefullt att uppleva att en god idé handlar lika mycket om företagande som idén själv i det långa loppet. Jon Kabat-Zinn (till höger) använde sig av sin forskarbakgrund när han spred upplysningstekniker till allmänheten. Hawayo Takata (till vänster) spred Reiki till eldsjälar vilka skulle föra fram Reiki med kärlek och rätt anda. Båda teknikerna har idag blivit spridda över hela världen eftersom de är omtyckta och bidragit till stort personlig utveckling

12 Är Reiki en teknik eller en yrkesutbildning? Utvecklingssamordnaren reflekterar Text:Anna-Sofia Giese Vilken Reikiutövare du än möter har alla samma längtan: att Reiki ska bli en del av vården. Vi är inte där än, trots att många sjuksköterskor initierats till Reikiutövare. Men det kan vara värdefullt att komma ihåg att vi redan påbörjat en integration av Reiki i det moderna samhället! Reikiinitierade finns i Ica-kassan, bakom disken på arbetsförmedlingen, i forskningssammanhang och inom psykiatrin. Reikienergi flödar på dagis, i verkstäder och genom många massörers händer. Eftersom det inte finns någon förteckning över alla personer som mottagit en Reikiinitiering finns det inte heller någon specifik data över hur många personer som kan Reiki. Men det handlar om väldigt många personer. Om en av hundra kan Reiki har vi individer i Sverige som kan Reiki. Förenade Reikiförbundet i Sverige bildades av Gun Moss Bjerling i en önskan att sammanföra alla Reikiutövare i Sverige. Idag ställs vi inför nya funderingar. För att kunna integrera Reiki i vården behövs samhällspråk och klara riktlinjer över hur Reiki kan användas. Vi vill bli ett yrkesförbund som är en samhällskraft att räkna med! Idag ställer andra alternativterapeuter sig frågande till hur man kan bli terapeut efter bara två dagars utbildning. Andra terapeututbildningar är årslånga, om inte ännu längre. Frågan har ställt huruvida man kanske skulle integrera fler moment i en Reikiutbildning, såsom basmedicin, bemötande, etik, pedagogik och företagsekonomi och därmed göra utbildningen rikare på kunskap, samtidigt som utbildningen får högre status i samhället. Och detta är en god tanke. OM Reikin enbart varit en yrkesutbildning så hade detta varit en utmärkt lösning. Men de allra flesta som går en Reikiutbildning har inte en tanke på att bli företagare och terapeuter. Istället går de utbildning för sin egen utveckling. Skulle Reikiutbildningen vara årslång skulle vi tappa många av de personer som inte är intresserade av alla pedagogiska moment av utbildningen. En av fördelarna med en Reikiutbildning är att utbildningen är kort! De allra flesta har både råd och tid för att gå en utbildning. En kort utbildning gör att Reiki sprids till fler. Och det är ju där vi vill ha Reiki! I så många händer som möjligt! Samtidigt finns det ett enormt behov av att utveckla våra Reikiterapeuter ytterligare! Naturligtvis ska en Reikiterapeut få samma erkännande som en akupunktör eller massör! Basmedicin är en bra grund, liksom samtalspedagogik och företagsekonomi. Många andra yrkesutbildningar har krav på årsvis vidareutbildning så att kompetensnivån hela tiden stärks. Detta är naturligtvis väldigt intressant även för oss i Förenade Reikiförbundet. Tänk vad som skulle kunna ske när vi i Förenade Reikiförbundet tillhandahåller samhällsledande utbildningar, har de bästa terapeuterna under sina vingar, är en god samhällskanal till Reiki och dessutom kan rekommendera skickliga terapeuter via hemsida och forum.

13 Så, vad skulle hända om vi börjar se Reikitekniken för sig och terapeutskapet för sig? Alltså att tekniken sprids av alla, men att det finns möjlighet att bli certifierad Reikimaster med stor kompetens i många områden. Tanken är stor och omvälvande. Plötsligt öppnar vi upp dörrarna för psykologer att skicka Reiki till sina kunder under behandling, för advokater att skicka Reiki till situationer och konflikter och för förskollärare att jorda barnen med Reiki. Genom att se Reiki som en teknik, hellre än en yrkesutbildning, är det enklare att sprida energierna och skapa utbildningar som ligger på individanpassad nivå. Dessutom är denna omvandling inte något nytt... Det är så det i praktiken ser ut idag! Nästan 95 % av alla som lär sig Reiki går utbildning eftersom de vill arbeta med sig själv och sina nära och kära... De som vill bli terapeuter kompletterar ofta sin Reikimasterutbildning med andra utbildningar för att höja sin kompetens och få ny kunskap. Varför ska man då välja att skilja mellan Reiki som teknik och som yrkesroll? Jo, detta är för att kunna vidareutbilda de som vill bli terapeuter och låta utbildningarna vara kvar för de som enbart vill arbeta med tekniken. Genom att vidareutbilda våra terapeuter kommer Reiki att få en högre status i samhället. En högre status ger mer pondus vilket gör att fler vågar prova Reiki. I Förenade Reikiförbundet vill vi alltså möjliggöra för mer utbildning för terapeuterna så att vi känner att vi får ännu mer kött på benen och blir ännu skickligare i vår yrkesroll. Vi vill att varje terapeut ska känna att de får stöd och hjälp i sitt företagande, samtidigt som de utvecklas och blir skickligare och skickligare. Detta gör vi samtidigt som vi enklare sprider Reikin in i alla samhällets grundpelare, dit där energin hör hemma! Erbjuder kurs i Angelic reiki LÄNGTAR DU EFTER MER ANDLIG UTVECKLING DÅ ÄR DETTA NÅGOT FÖR DIG. Kurs i Luleå oktober, Norrköping november 2010 En workshop i Angelic Reiki kommer att ge dig den perfekta gåvan. Det kan vara att stödja ditt egna personliga helande och din andliga resa. Det kan vara att öppna upp gåvor och andliga färdigheter. Det kan avslöja ditt livs syfte. Det kanske förändrar ditt liv totalt. Det kommer att förändra ditt DNA, dina celler och molekyler och aktivera din ljuskropp. Angelic reiki är en av de renaste och kraftfullaste reikiinitieringar som finns. Grundare: Kevin och Christine Core, kanaliserade från Archangel Metatron. För information: Liliann kommer gärna och håller kurs på andra orter, minst 4 personer krävs. Pris kr/per person Boka din kurs hos Liliann på: eller Norrköpings Reikicentrum Kungsgatan 3, Norrköping och

14 Sättet som jag och Kathryn har knutits samman av andevärlden är nästan som en saga. Jag kan ju berätta den för dig.. Skicka din mirakelhistoria till: Strax efter att jag släppt boken så skickade jag över några exemplar till min dotter i USA. Hon bor i Charleston i South Carolina men besöker pga sitt arbete en stad som heter Ashville och ligger i indianreservatet i North Carlolina. Där fanns tre stenbutiker som hon gick runt och visade min bok till. En av butikerna behöll ett exemplar för påseende. Jag har mailat dem men tyvärr aldrig fått svar. Men hur som helst strax efter var Kathryn och hennes man på besök i Ashville och gick in i en av stenbutikerna för att söka efter stenar eftersom hennes man utöver att han är tandläkare gör helt underbara ringar med stenar i. Kathryn fick syn på min bok och blev helförälskad. Eftersom butiken hade satt ett pris på över 100 USD ansåg hennes man att det var lite väl mycket pengar för en bok. trots att den var jättefin bok. Men Kathryn hade blivit så förälskad i boken att hon smet tillbaka till butiken under deras besök i Ashville och köpte boken och släpade hem den i hemlighet. I höstas var det så dags att öppna Seeking & Indigo som är ett Wellness-spirituallt center i centrala Charleston. De behövde hjälp med att göra loggan och frågade ett antal grafiska designers om hjälp. En av dess var min dotters ena bästa väninna Anne. När Anne kom på besök hos Kathryn låg min bok på hennes bord. Hon gjorde naturligtvis stora ögon och berättade att det var hennes väninnas mamma som var författaren. Detta var i höstas och jag och Kathryn har mailat lite fram och tillbaka sedan dess. Nu i vår öppnades möjligheten att besöka Charleston tack vara min dotter jobbat extra och bjöd mig på resan. Visst är Herrens vägar outgrundliga och fantastiska. Vad som mer ska komma ur detta vet jag inte ännu men jag knöt flera underbara kontakter. Förhoppningsvis blir det fler resor för mig och samarbete över Atlanten. Marie Nilsson Vackraste symbolen av dom alla Vid vandringar i skogen har jag lagt märke till hur myrorna snyggar till och håller rent. Resterna efter en gnagare städas bort på någon dag. Jag reflekterade över att där vi bodde tidigare, i ett villakvarter, kunde jag se att liknande processer ta betydligt längre tid, just på grund av att myrstackarna successivt hade rensats bort från området. I vår iver att skapa våra moderna smidiga liv, hade vi rensat bort vårt naturliga biologiska städsystem som myrorna utgör. När det regnat kraftigt går det utmärkt att gå på skogstigarna som absorberar vattnet, samtidigt som gatorna i stan blir översvämmade. Med teknik skapar vi ibland obalans i tillvaron. På samma sätt ser jag att vår intellektuella förmåga kan orsaka obalanser. Tankar är utmärkta för att lösa mänskliga problemställningar, hjälpa oss uppfinna saker, och resa till månen. Men när vi använder tankar för att förstå vem vi är blir det tokigt. Vem vi är kan inte förstås intellektuellt. Det är omöjligt att förstå oändlighet. Livet är evigt, och alltid mer än det som tankar kan förstå. Inse att du i din skepnad utgör en symbol för livet, den vackraste symbolen av dom alla. Peter Larsson,

15 Jag har gått Reiki I och Reiki II för ett par år sedan. Från början använde jag Reiki flitigt, men det har mer och mer fallit bort. Framförallt tycker jag Reiki är så komplicerat! Varför finns det så många regler och ritualer gällande Reiki?! Undrande Hej Undrande. Du är knappast ensam i dina funderingar. Det finns ett stort behov av Reikiutövare att återgå till enklare vanor och till Reikins enkla ursprung. Det är mest troligt därför som Jikidenreiki blivit så omtyckt. Reiki är i grund och botten en otroligt enkel healingform. Eftersom Reiki ges genom en isolerad kanal ger man Reikienergi och inte sin egen energi. I många helande tekniker ingår år av förberedelser där jordning, en renad kropp och ett starkt fokus är grundpelare för att inte dränera sig själv under energiöverföringsprocessen. Med Reiki lägger dina händer vad du vill och healingen startar av sig själv och går dit den behövs som mest. Den skyddade kanalen gör att du kan ge oerhörda mängder energi, samtidigt som din egen kropp läks och smärtor frigörs. Enklare kan det inte bli! I samhället finns ett stort behov av bevis och effektivitet. Många har därför valt att fördjupa sig i vissa helande moment. Genom vissa symboler kan viss energi riktas, genom att utföra en viss ritual kan vissa delar stärkas. Men denna specialisering behövs egentligen inte, eftersom healingen ändå går dit den behövs som mest. Enkelhet är ingångsnyckeln. Varför ska man inte kunna behandla hela kroppen eftersom det är så skönt, utan enbart där man har ont? Många lärare lär även ut en övertydlighet i utövandet för att eleverna ska känna sig trygga i arbetsformen, ungefär som att skolelever lär sig liggande stolen och ursprunget till kort matematik för att förstå division. När eleverna förstår tillvägagångssättet kan de förkorta ned processen. Mitt tips till dig är därför att använda Reiki på det sätt du trivs med. Regler är till för att göra det enkelt, men överensstämmer reglernas enkelhet inte med din så behöver du inte dem. Sträva efter att ha kul i Reikianvändandet! Skicka gärna in ditt tips till användning till tidningen! Lycka till! Anna-Sofia Giese, utvecklingssamordare.

16 Butiker med blädderexemplar av Reikitidningen Ametistgrottan Hjalmarbrantingsg. 7 Tel: Göteborg Amuletten Storgatan 35 Tel: Sollefteå Artic Gem Nygatan 63 Tel: Skellefteå Bokhandeln Sök & Finn S:a Förstadsgatan 19 Tel: Malmö Böcker & Ting Östra Storgatan 32 Tel: Kristianstad Eldopalen AB Västra Torggatan 16 Tel: Karlstad Indah Import Renmarkstorget 12 A Tel: Umeå Stengården Södra Kyrkogatan 44 Borås Yogacenter Livs- Energi Bagaregatan 58 Tel: Nyköping Änglar o Sånt Karmgatan 5 Tel: Karlstad Vill du synas i tidningen? Alla (ickemedlemmar betalar dock det dubbla annonseringspriset) är välkomna att annonsera i tidningen! Varken reklamskatt eller moms tillkommer eftersom det är en föreningstidning. Bilder bör vara högupplösta (ca 300 dpi) och sparade som EPS eller JPG. Vid annons producerad i Word, bifoga teckensnitt samt bild. Vi kan hjälpa till med mindre justeringar/ reproarbeten av annonser. För mer omfattande bearbetning tillkommer 400 kr/tim.. Maila annonsen till: Annonspriser Annonsera 3 nr i rad, få 25 % rabatt Storlek (mm) Helsida (195 * 265) 1/2 sida stående (95*265) 1/2 sida liggande (195*130) 1/4 liggande (195*63) 1/4 stående (95*130) 1/8 (95*63) Om du inte kan bli kung, bli en helare Svart/vitt 1400 kr 800 kr 800 kr 480 kr 480 kr 300 kr Gammalt singalesikt ordspråk Färg 2800 kr 1600 kr 1600 kr 960 kr 960 kr 600 kr Vill du synas här? Maila RABATTKODER FINNS PÅ HEMSIDAN NÄR DU ÄR INLOGGAD Medlemsrabatter Litteratur & kursmaterial Secourong Förlag 15 % rabatt på ord. pris (återförsäljare 5%) Tel/fax: Kobackav Äspered Musik & Cd-skivor Fønix Musik 10% rabatt med förbundets rabattkod Behandlingsbänkar Optand Massagebänkar 10 % rabatt Tel: Gammelboningsv Jädraås Svenska Massageteamet 20 % rabatt på 70 cm bänkar Döbelnsgatan 113c Borås Kurser Sinnlig Kunskap wwww.sinnligkunskap.se 10 % rabatt på distanskurser över 1000 kr, dock ej Reiki Svenska Massageteamet 500 kr rabatt på massagekurser Döbelnsgatan 113c Borås Logi & turism Edens Garden Bed & Breakfast and Tourist Activities 10 % rabatt Tel: Hällsjö Skultuna Reconnective Healing Barbro Forneus 10 % på healing Tel: Wiks gård, Uppsala

17 Så här använder jag Reiki Väldigt många har Reiki i sina händer. Väldigt många glömmer också bort sin Reiki när någonting oförutsett händer. Som en påminnelse och som inspiration, berätta hur just du använder Reiki! Maila till: Reiki när jag skriver När jag ska skriva rapport, reportage eller annan litteratur brukar jag alltid starta en distans via mina ben. Jag brukar skriva med ena handen på tangentbordet medans den andra handen är på mina ben. Fördelen med att använda Reiki på det här sättet är att orden verkligen flödar ur mig.. Ord formar sig i mitt huvud och det bara att skriva. Det som vanligtvis kan ta flera timmar att skriva kan förkortas och gå på en halvtimme. Det blir oftast vackra och inspirerande texter. Reiki vid väntetid Reiki är en av de få behandlingsformer där det går att helkroppsbehandla sig själv. Exempel massage går det inte i samma omfattning att helkroppsbehandla sig själv. Vid väntetid exempelvis stillastående bilköer, tandläkarbesök, frisören och mycket annat går det att passa på med en välbehövlig Reikistund. Koppla upp en distans via benen (i ett väntrum ser det fullt naturligt att ha händerna på benen. Det vill säga om man önskar hålla sin Reikistund privat). I bilen går det att ha en hand på ratten medans den andra är på benen i en bilkö. Du får en underbar välbehövlig stund istället för en lång väntan. Det är inspirerande! Pröva gärna själv och se om du får fantastiska texter som resultat. Skicka gärna in dina texter till tidningen! Sofie Johansson Annergren Det finns inga begränsningar hur du kan använda Reiki! Använd din fantasi och njut av din Reikistund. Sofie Johansson Annergren TackReiki Reiki är den vackraste gåva jag någonsin kan ge, därför ger jag Reiki som tack Jag skickar tackreiki till mina skyddsänglar, till Gud, till livet, till Moder Natur, till mina vänner, till alla som gett mig livsinsikter, till alla mina hjälpare Och till mig själv förstås... Tack

18 Som medlem får du möjlighet att hålla dig à jour inom Reikiområdet ett forum för frågor och diskussioner gällande Reiki förmedla dina upplevelser/åsikter broschyr med råd och tips vid praktikstart fyra medlemstidningar om året förmånligt pris på ansvarsförsäkring möjlighet att ansluta dig till FriskvårdsChecken annonsera gratis om dina Reikiträffar (hemsida och tidning) annonsera för 500kr/år om dina kurser (hemsida och tidning) tillgång till presentationsmaterial, dokumentationsblanketter, kursplaner, utvärdering m.m. använda förbundets logotyp vid marknadsföring av Reiki reducerat pris på evenemang som förbundet anordnar reducerat pris på förbundets monterplatser på hälsomässor 50% rabatt på annonser i medlemstidningen Rabatt hos flera företag. Aktuella medlemsrabatter hittar du på sida 16. Lokalavdelningar Reikin växer och stärks av samarbete. Därför har vi gjort det enkelt för medlemmar att starta lokalavdelningar. Det kan vara lokala avdelningar eller avdelningar med speciell inriktning. På hemsidan finns en ansökningsblankett som fylls i och skickas till ordföranden. Aktiva lokalavdelningar hittar du på sida 18. Andra Reikiföreningar... kan ansluta sig för samma avgift som en betalande medlem. En förening har samma förmåner och förpliktelser som en enskild medlem. Föreningen får visa upp sig på hemsidan och i medlemstidningen. När medlemmarna i andra Reikiföreningar ansluter sig till Reikiförbundet ansluter de sig enskilt, men eftersom de tillhör en annan Reikiförening får de 100 kr rabatt på medlemsavgiften. Medlemskap kan var och en få som: har Reiki I-utbildning ansluter sig till våra stadgar och etik Medlemsavgift kr Familjemedlem på samma adress (gemensamt brevutskick):50 kr Barn under 18 år: 0 kr Ungdomar år: 100 kr Medlem i annan Reikiförening: 100 kr rabatt mot uppvisande av medlemsbevis Plusmedlem När du betalat 500 kr till Reikiförbundets plusgiro för kursannonsering är du automatiskt plusmedlem. Du lägger själv in dina kurser på hemsidan. Maila även dina kursdatum till om du även vill ha datumen i tidningen. Vill du bli medlem i Förenade Reikiförbundet? Betala in 350 kr till pg , för medlemskap år 2010 Uppge namn, adress, telefonnummer Förenade Reikiförbundet i Sverige ett partipolitiskt och religöst obundet ideellt riksförbund som förenar Reikivänner och Reikiföreningar i Sverige Mål Att höja livsenergin i allt genom Reiki Syfte Verka för att sprida Reiki samt att utbyta erfarenheter och sprida kunskap inom området Förena alla Reikiutövare i Sverige Verka för och stödja bildandet av lokala nätverk Verka för att kvalitetssäkra Reikiutbildningar Verka för samarbete med: - andra Reiki- och healingorganisationer - myndigheter och andra organisationer - hälso- och sjukvården - komplementärmedicinen Reikiförbundets vägledande etik Fullständig kärlek är högsta målet. Vara ärlig och ha ett öppet och rent tankesätt. Ta personligt ansvar för sin livssituation och lita till sina inre resurser. Ha tillit till sin egen inre vägledning och både se positiva och negativa upplevelser som möjligheter till utveckling och erfarenhet. Respektera andras val i livet utan att döma eller skuldbelägga någon. Att alltid uppträda och bemöta klienten med kärlek, respekt och omtanke. Att iaktta tystnadsplikt i sin verksamhet som Reikiutövare. Att alltid uppmana klienten att uppsöka läkare om denne är i uppenbart behov av detta. Att aldrig uppmana klienten att avbryta pågående läkarvård och medicinering. Att känna till och respektera lagstiftningen som berör Reikihealing. Medlemstidningen Medlemstidningen består av medlemmarnas upplevelser, visioner och tips! Skicka gärna in din egen berättelse! Vi förbehåller oss rätten att redigera och/eller förkorta artiklarna. Materialet får inte heller strida emot Reikiförbundets vägledande etik. Skicka ditt material till tidningsredaktionen: Tidningen utkommer 4 ggr/år, i slutet av februari, juni, september, och november. Den skickas gratis till alla medlemmar, vilka också kan läsa och skriva ut tidningen från hemsidan. Tidningen finns som blädderexemplar hos föreningar och butiker listade på sida 14.

19 Annons

20 Lokalavdelningar Förenade Reikiförbundet i Gefle Kontaktperson: Gunilla Forsstrand Mail: Tel: Kassör: Annikki Niemi Sekreterare: Jeanette Bengtsson Ledamot: Eva Rosenberg Förenade Reikiförbundet i Göteborg Kontaktperson: Eva Lundgren Mail: Tel: Kassör: Helena Oscarsson Sekreterare: Magnus Lundgren Förenade Reikiförbundet i Kristianstad Kontakperson: Maria Johansson Tel: Kassör: Sofi Hedberg Sekreterare: Pia Skargren Förenade Reikiförbundet i Köping Kontaktperson: Rosita Larsson Mail: Tel: Kassör: Marianne Björk Sekreterare: Malin Westin Förenade Reikiförbundet i Norrköping Kontaktperson: Liliann Karlström Mail: Tel: Kassör: Elisabet Klavefors Sekreterare: Ywonne Jalvér Ledamot: Elisabet Brage Ledamot: Ywonne Edvardsson Suppleant: Birgitta Nilsson Lagerström Revisor: Bernt Nilsson Förenade Reikiförbundet i Sala webb: Kontaktperson: Jenny Lundin Mail: Tel: Kassör: Mandy de Jong Sekreterare: Kerstin Källebrink Mail: Förenade Reikiförbundet i Skillingaryd Kontaktperson: Teresia K Scher Mail: Tel: Kassör: Eva Blomqvist Sekreterare: Anne Lindkvist Vill du också starta en lokalavdelning på din ort? Det är mycket enkelt! Blankett finns på vår hemsida. Frågor? Kontakta ordföranden Reikiträffar Malmö Kontakt: Åsa Ahlström. 100 kr gång. Föranmälan på alla träffarna. Nacka: En gång/månad Kontakta Anette Björsund för tid och plats Norrköping, föreningen Reikiljus Kontakt: Rose-Marie Lundbäck September 9 kl 18:30-21:00 Oktober 14 kl 18:30-21:00 November 4 kl 18:30-21:00 December 2 kl 18:30-21:00 Nyköping Kontakt: Maria Susana Fernandez Oktober 13 kl. 18:00 Oktober 24 kl. 11:00 November 10 kl. 18:00 November 21 kl. 11:00 December 5 kl. 11:00 December 15 kl. 18:00 Stockholm Kontakt: Maria Nylow Sept 14 Okt 14 Nov 11 Dec 12 Uppsala kontakt Barbro Forneus Reiki I 29 augusti kl. 18 utomhus 20 september kl oktober kl. 19 Reiki II Repetitionskvällar Reiki Networkelever 6 oktober kl oktober kl. 19 Stor återträff Sv. Reikiföreningen 20 november Vill du synas här? Maila kursdatum, ort + dina kontaktuppgifter till: Uppgifterna finns även på vår hemsida. Att annonsera om Reikiträffar är en medlemsförmån och därmed gratis. Övriga Reikiutövare hittar du på KALLELSE Förenade Reikiförbundet i Sverige inbjuder härmed kontaktpersoner från samtliga lokalavdelningar att närvara vid styrelsemötet lördagen den 18:e september för att diskutera behov och önskemål gällande ombildning till yrkesförbund. Ordförande har varit i kontakt med samtliga inblandade. Frågor? Kontakta Gemensam distansreiki Klockan 21 till ca 21:20 Intern Reiki Den 1:a varje månad distansreiki till: Förenade Reikiförbundet i Sverige och dess medlemmars Reikiarbete. Global ReikiDen 15:e varje månad distansreiki: för att höja livsenergin i allt. (Eller ett valfritt globalt mål)

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

BIRKAN TORE. lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet

BIRKAN TORE. lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet BIRKAN TORE lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet 36 Inspire - vinter 2011/2012 B irkan Tore är känd från TV-programmet Det Okända. Han ser ut som en ängel och utstrålar lugn, medkänsla

Läs mer

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland 2011 Sandra Leierth Design Kropp & Själ från A-Ö w w w.sandraleierth.com Text: Lena Leierth

Läs mer

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna.

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. hästfolk De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna hästfolk De helande hästarna The Joy of being

Läs mer

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray Jag är mycket förtjust över att du vill vara delaktig i Livmodersvälsignelsen. Välsignelsen är till för att hela och förena dig med din egna livmoder och din kvinnlighet. Den är också skapad för att förankra

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om drömmar Hej! Nu har du nått halvvägs in i kursen och viktigast är att du har startat upp ditt skrivande

Läs mer

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Min Ledarskapsresa Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Dina första förebilder De första ledare du mötte i ditt liv var dina föräldrar. De ledde dig genom din barndom tills det var dags

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Massage för. d e l k u r s r y g g oc h n a c k e

Massage för. d e l k u r s r y g g oc h n a c k e Massage för Hemmabruk d e l k u r s r y g g oc h n a c k e Innehållsförteckning Grattis till ett klokt val! 3 Presentation av Daniela 4 Massagens historia 5 Massagens effekter 6 Lilla anatomiskolan 8 Massagegrepp

Läs mer

EQ-programmet. Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv

EQ-programmet. Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv EQ-programmet Utbildning i medvetet självledarskap för ett helare och rikare liv EQ-programmet EQ-programmet handlar om hur du kan frigöra kraften och använda din fulla potential. En hög EQ, innebär att

Läs mer

"Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen

Magiska tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen Guidad barnmeditation för harmoni och inre styrka "Magiska" tankar kring berättelsen Tankecoaching till dig som vuxen www.helenespjut.se Du är unik och värdefull känn det!... 4 Varför guidad meditation?...

Läs mer

!!!! Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen

!!!! Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen MIMY är en kombination av Mindfulness och MediYoga, två flertusenåriga metoder som i forskning pekar på ökat

Läs mer

Allt du drömmer om är möjligt!

Allt du drömmer om är möjligt! Dain Heer: Allt du drömmer om är möjligt! Kiropraktor Dain Heer har inte skrivit sin bok Var dig själv och förändra världen för vem som helst. Detta är en bok för drömmare, för dem som innerst inne vet

Läs mer

Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar

Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar Ett nytt perspektiv i arbetet med barn och föräldrar Kurs för förskollärare och BVC-sköterskor i Kungälv 2011-2012, 8 tillfällen. Kursbok: Ditt kompetenta barn av Jesper Juul. Med praktiska exempel från

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Livet är enkelt att leva

Livet är enkelt att leva Livet är enkelt att leva 2 Livet är enkelt att leva Teresa M Rask 3 Livet är enkelt att leva 2013, Teresa M Rask Ansvarig utgivare Novaera. ISBN 978-91-637-1031-5 Illustrationer Eva Rask. Omslagsfotografi

Läs mer

personlig hälsa per appelqvist

personlig hälsa per appelqvist per appelqvist Så förhöjer vi båtupplevelsen forskning på hjärnaktivitet visar att om vi fokuserar på en sak i taget så blir vi lyckligare. vägen dit går via mindfulness. en av landets ledande experter,

Läs mer

VÄRDERINGAR VI STÅR FÖR!

VÄRDERINGAR VI STÅR FÖR! VÄRDERINGAR VI STÅR FÖR! I varje givet ögonblick gör varje människa så gott hon kan, efter sin bästa förmåga, just då. Inte nödvändigtvis det bästa hon vet, utan det bästa hon kan, efter sin bästa förmåga,

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om framtiden Hej! Förra veckan ägnade vi åt dina tillgångar och nu är vi framme vid sista kursdelen som

Läs mer

Låt intuitionen guida dig! 229:- av Hans Thörn med Catarina Rolfsdotter-Jansson

Låt intuitionen guida dig! 229:- av Hans Thörn med Catarina Rolfsdotter-Jansson PERIODENS ERBJUDANDE HEL av Hans Thörn med av Hans Thörn med Låt intuitionen guida dig! För att ett barn ska växa upp till en hel människa, som lever livet fullt ut och utnyttjar sin fulla kapacitet, räcker

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

http://youtu.be/04vx_pmid6c http://www.youtube.com/watch?v=zw-a8eqbjdq Mindfulness Kerstin Kronqvist Karin Forsell 2 Mindfulness Karin Forsell Kerstin Kronqvist Harmoni för hela dig -Hur stavas kärlek?

Läs mer

presenterar sommarens stora event för par Love Handle Med Carin Olavisdotter och Robert Suman Nilsson

presenterar sommarens stora event för par Love Handle Med Carin Olavisdotter och Robert Suman Nilsson presenterar sommarens stora event för par Love Handle Med Carin Olavisdotter och Robert Suman Nilsson Vi bjuder in dig och din älskade till sommarens stora evenemang för par! Under tre kärleksfulla dagar

Läs mer

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30

Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Femtonde efter trefaldighet, endast ett är nödvändigt, Matteus kapitel 11:28-30 Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

Läker tiden alla sår? Vi ger dig verktygen vid sorg, kris och förändringsprocesser för att möta och hjälpa andra eller för din egen del.

Läker tiden alla sår? Vi ger dig verktygen vid sorg, kris och förändringsprocesser för att möta och hjälpa andra eller för din egen del. Läker tiden alla sår? Vi ger dig verktygen vid sorg, kris och förändringsprocesser för att möta och hjälpa andra eller för din egen del. Möter du i ditt arbete eller privatliv människor i sorg, kris eller

Läs mer

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss.

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss. FredsProjektet är en ideell organisation vars mål är att belysa den kunskap som både göms och glömts av konventionella medier samt att inspirera varje unik människa att se till sitt eget unika vetande

Läs mer

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv 1 www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv Av Ben-Arion Jag får många frågor

Läs mer

Arbetsterapeut ett framtidsyrke

Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke Arbetsterapeut ett framtidsyrke, september 2011 (rev. februari 2013) Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA) Utgiven av FSA, Box 760, 131 24 Nacka ISBN: 91-86210-70-X

Läs mer

Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning

Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning Intuitiv Ledarskapsutbildning 2:årig - 5 helger/år med Fokus på Frigörande Andning Utbildningen är intensiv och kan vara personligt utmanande. Vågar och kan du vara dig själv, visa dina starka och svaga

Läs mer

Helena Hammerström 1

Helena Hammerström 1 Helena Hammerström 1 Behov 52 kort för att bli medveten om mänskliga behov Text: Helena Hammerström Design: Ewa Milunska Helena Hammerström Sociala Nycklar AB Vitkålsgatan 109 754 49 Uppsala www.socialanycklar.se

Läs mer

Konflikthantering enligt Nonviolent Communication. Marianne Göthlin skolande.se

Konflikthantering enligt Nonviolent Communication. Marianne Göthlin skolande.se Konflikthantering enligt Nonviolent Communication Marianne Göthlin skolande.se Nonviolent Communication - NVC NVC visar på språkbruk och förhållningssätt som bidrar till kontakt, klarhet och goda relationer

Läs mer

Inledning. ömsesidig respekt Inledning

Inledning. ömsesidig respekt Inledning Inledning läkaren och min man springer ut ur förlossningsrummet med vår son. Jag ligger kvar omtumlad efter vad jag upplevde som en tuff förlossning. Barnmorskan och ett par sköterskor tar hand om mig.

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Guide till medlemsrekrytering

Guide till medlemsrekrytering Guide till medlemsrekrytering Vi är många medlemmar i Vårdförbundet idag, men vi kunde vara fler! Ju fler medlemmar vi är desto större möjlighet har vi att påverka och föra fram våra åsikter kring såväl

Läs mer

Förenade Reikiförbundet i Sverige

Förenade Reikiförbundet i Sverige Förenade Reikiförbundet i Sverige Medlemstidning Nr 1 februari 2010 Pris: 50 kr Årsmötet 2010 Forskning Symboler Inbjudan, program och dagordning Vad händer på Reikifronten? Vilken Reikisymbol fungerar

Läs mer

MagIQ Plan. Carola Liva Lind 2012

MagIQ Plan. Carola Liva Lind 2012 MY MagIQ Plan Carola Liva Lind 2012 *De närmsta i mitt nätverk är förutom mig de mest värdefulla för mig. *De närmsta i mitt nätverk är de närmsta för att de ska verka för mig. *De närmsta i mitt nätverk

Läs mer

SOL LJUS HEALING. Solar Light Empowernment. Anna-Lena Vikström

SOL LJUS HEALING. Solar Light Empowernment. Anna-Lena Vikström SOL LJUS HEALING Solar Light Empowernment Free manual En komplett distanskurs med övningar varje vecka (Årets sommargåva från Anna-Lena Vikström 2015) En healing som får dig att uppleva solens och naturens

Läs mer

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv.

mitt mitt LIV LIV En kurs för kvinnor som vill skapa balans i sitt liv. mitt LIV För mer information, kontakta: Eva Hellgren, telefon 031-12 89 77. E-post 128977@telia.com Katarina Modig, telefon 0709-40 08 40. E-post katarina.modig@powerpartner.se mitt LIV En kurs för kvinnor

Läs mer

Välkommen till vår vardag Tre filmer om Downs syndrom. Handledning av Kitte Arvidsson

Välkommen till vår vardag Tre filmer om Downs syndrom. Handledning av Kitte Arvidsson Välkommen till vår vardag Tre filmer om Downs syndrom Handledning av Kitte Arvidsson Innehåll sid Detta är Studieförbundet Vuxenskolan, SV 3 Det här är en studiecirkel 4 Träff 1 5 Träff 2 7 Träff 3 8 SVs

Läs mer

Att ta avsked - handledning

Att ta avsked - handledning Att ta avsked - handledning Videofilmen "Att ta avsked" innehåller olika scener från äldreomsorg som berör frågor om livets slut och om att ta avsked när en boende dör. Fallbeskrivningarna bygger på berättelser

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt Klienternas utmärkande tankar om kliniken Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt En av kärnpunkterna till att kunderna tar hjälp av er klinik är att kiropraktik kort och gott har hjälpt dem. Som ni

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com Berättare blir man genom att göra två saker så ofta som möjligt: 1. Lyssna. 2. Berätta. I den ordningen. Och omvänt. Om och om igen. Retorik - våra reflektioner kring Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens

Läs mer

Har du 64/47: Brukar du känna dig förvirrad? Tillåt att du inte alltid har svaret men det kommer ett aha över tid

Har du 64/47: Brukar du känna dig förvirrad? Tillåt att du inte alltid har svaret men det kommer ett aha över tid 9 Energicenter Huvud: Har du 63/4: Tvivlar du på dig själv? Har du mental oro? Vänd det inte mot dig själv Det är ett tecken på att ett mönster/process inte ger lätthet i livet och för framtiden. Vad kan

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

Gabriella Wejlid & Jenny Åkerman Goda Hjärningar! 32 aktiviteter som gör dig både lyckligare och smartare Brain Books

Gabriella Wejlid & Jenny Åkerman Goda Hjärningar! 32 aktiviteter som gör dig både lyckligare och smartare Brain Books Gabriella Wejlid & Jenny Åkerman Goda Hjärningar! 32 aktiviteter som gör dig både lyckligare och smartare Brain Books Brain Books AB Box 344 551 15 Jönköping www.brainbooks.se 2008 Gabriella Wejlid & Jenny

Läs mer

Copyright 2007 Team Lars Massage

Copyright 2007 Team Lars Massage 1 Sveriges största utvärdering av massage på jobbet! Äntligen bevis för att massage fungerar! Var? Utvärdering är gjord genom en webbenkät på telekomföretaget TeliaSonera i Sverige När? Utvärderingen gjordes

Läs mer

10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång!

10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång! 10 TIPS - ditt eget recept För balans och framgång! Kenth Åkerman Det är värt vilket pris som helst att få se en slocknad blick lysa upp på nytt, få se ett leende tändas hos den som tycktes ha glömt att

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson

Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson Marockansk retreat med Kajsa Ingemarsson 24-29 oktober 2015 Längtar du efter nya intryck, tid för eftertanke och gemenskap med likasinnade? Följ med oss till Marocko i höst! Den här gången är vårt fokus

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

De viktigaste. Till Inre balans och välmående

De viktigaste. Till Inre balans och välmående De viktigaste stegen Till Inre balans och välmående De viktigaste stegen till inre balans Att hitta hem Att bli hel Att leva i inre balans Inre styrka Beskrivningarna från våra deltagare, på hur de upplever

Läs mer

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Sektion SPA Sektion Make- Up SEYF Styrelsen Ordförande: Raija Zallot Sekreterare: Maria Sundberg Kassör: Mia Elisdotter Vice Ordförande: Mia Esperlind Ledamot:

Läs mer

52 kort för ett levande värdegrundsarbete. Helena Hammerström. 1 Helena Hammerström, www.alltomart.se

52 kort för ett levande värdegrundsarbete. Helena Hammerström. 1 Helena Hammerström, www.alltomart.se 52 kort för ett levande värdegrundsarbete. Helena Hammerström 1 Helena Hammerström, www.alltomart.se Värdegrunden 52 kort för ett levande värdegrundarbete. Text: Helena Hammerström Design: Ewa Milunska

Läs mer

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! Vad erbjuder Gunilla och G-kraft Akupressur? Jag gör behandlingar utifrån traditionell kinesisk medicin. Akupressur Öronakupunktur Koppning/koppningsmassage

Läs mer

Mot Högre Medvetande

Mot Högre Medvetande Mot Högre Medvetande Introduktion Susanne Jönsson Mångfaldigande av i detta kursmaterial ingående blad - helt eller delvis - samt utnyttjande i undervisningssyfte är förbjudet utan tillstånd av Susanne

Läs mer

Västra Vrams strategi för 2015-2016

Västra Vrams strategi för 2015-2016 Västra Vrams strategi för 2015-2016 Västra Vrams förskola den lilla förskolan med det stora hjärtat 1 Vår vision Lek, lärande och utveckling i ett positivt, välkomnande, tryggt och öppet klimat och i en

Läs mer

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man?

Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Finn din inre styrka och bli ditt bästa jag Hur gör man? Välbefinnande inifrån och ut Du är själv portvakten som har nyckeln till medvetandets dörr och dina obegränsade möjligheter Annika Karlsson Hälsoinspiratör

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Södra rektorsområdet Rälla, Runsten och Gärdslösa förskola/skola/fritidshem

Södra rektorsområdet Rälla, Runsten och Gärdslösa förskola/skola/fritidshem Södra rektorsområdet Rälla, Runsten och Gärdslösa förskola/skola/fritidshem Det enskilda barnet ska vara förskolans, skolans och fritidshemmets ögonsten! Tro på dem, se dem! De är viktiga! Tre grundpelare

Läs mer

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson FOTOGRAFiSKA intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson Text: Erica Hjertqvist och Julia Hörnell Foto: Julia Hörnell Layout: Erica Hjertqvist och julia hörnell

Läs mer

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC

Avsnitt 1 - Träna på grunderna i NVC Öppet fördjupningsprogram i NVC i Stockholm 2015 Nu för andra året erbjuder vi ett program med stor flexibilitet och där du som deltagare kan välja träningsavsnitt utifrån dina behov och intressen. Vi

Läs mer

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 2

En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet. Vägledning vecka 2 i En 34 veckors onlinereträtt i det dagliga livet Vägledning vecka 2 Vägledning: Vi tittar närmare på våra berättelser Vår historia från djupet När vi granskade vårt livs historia i fotoalbumet förra veckan,

Läs mer

Skeppsklockan -en hälsofrämjande förskola

Skeppsklockan -en hälsofrämjande förskola Skeppsklockan -en hälsofrämjande förskola Våra profileringsmål Vi vill främja att alla mår bra till kropp och själ. Verksamheten skall syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas.

Läs mer

Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna

Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna Att använda sig av sin intuition och tala med Änglarna En guide hur du kan använda dig av orakelkort för att träna upp din intuition. av Carina Jansson, goacarina@gmail.com Certifierad Oracle Messenger

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Livskvalitet-100. Hur är din livskvalitet för tillfället? Gör testet och se hur många poäng du får.

Livskvalitet-100. Hur är din livskvalitet för tillfället? Gör testet och se hur många poäng du får. Livskvalitet-100 Hur är din livskvalitet för tillfället? Gör testet och se hur många poäng du får. Du får en poäng för varje påstående som stämmer. Poäng: 1. Familj / Relationer Jag är nöjd och belåten

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna i Dalarnas

Läs mer

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER NYCKELCOACH.SE NLP MASTER PRACTITIONER MASTER KURS Vrigstad 2014 Det finns många nya, spännande NLP-tekniker att upptäcka i Masterutbildningen, och det finns mycket mer än det. De största fördelarna är:

Läs mer

Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun

Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun Alla Vinner! Verktyg för ett gott liv i vår kommun Åtta enkla, konkreta och varsamma verktyg som bygger broar mellan människor i och utan funktionssvårigheter Det ska vara lätt att leva i Lund för alla

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

Som anhörigkonsulent och enhetschef

Som anhörigkonsulent och enhetschef Med en röd fåtölj i centrum Anhörigcentrum i Örebro genomförde under september månad 2008 ett intensivt marknadsföringsarbete. På TV4 sändes en reklamfilm och ute på stan i Örebro har anhörigsamordnare

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Kort om act2lead. Pernilla Svantesson

Kort om act2lead. Pernilla Svantesson Kort om act2lead Act2lead är ett samarbets-nätverk av konsulter i regionen. Vi vill med vår breda kompetens bidra till långsiktig hållbarhet hos organisationer, grupper och individer. Kort om Pernilla

Läs mer

STANNA UPP SAKTA NER STARTA OM

STANNA UPP SAKTA NER STARTA OM www.ejagarden.com STANNA UPP SAKTA NER STARTA OM Ejagården är en medveten motpol till omvärldens högt ställda krav och snabba tempo. I rofylld miljö kan du utveckla din inre potential genom att stanna

Läs mer

Mer harmoni Mindre stress

Mer harmoni Mindre stress Mer harmoni Mindre stress I förskola och skola En utbildningsdag för pedagoger till en bättre hälsa och arbetsmiljö för så väl vuxna som barn * Stress, en del av vardagen I den stress vi alla möter varje

Läs mer

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor.

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor. Din inrementor Den inrementorn är en 20 år äldre, visare version av dig. Allteftersom du får en levande känsla för denna äldre, visare och mer autentisk version av dig själv, kommer du märka att hon existerar

Läs mer

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören

HÄR OCH NU! Tina Persson Hälsoinspiratören HÄR OCH NU! Tiden går fort, även om den under tiden kan gå väldigt långsamt. Det är mycket jag vill här i livet, men livet tar sån tid på sig. Fast jag vet att det är nog jag som behöver tiden för att

Läs mer

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2015 NLP PRACTITIONER Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus En INLPTA - certifierad utbildning, 5 långhelger, 15 dagar Vill du

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället.

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället. Redo för framtiden Grattis, snart tar du examen och lämnar livet som student för att arbeta i ditt nya yrke. Du har ett spännande arbetsliv framför dig inom ett fantastiskt yrke som är självständigt, ansvarsfullt

Läs mer

Verksamhetsplan Solhaga förskola Förutsättningar. Verksamhetsidé vision. Oktober 2016 Förvaltning för livslångt lärande

Verksamhetsplan Solhaga förskola Förutsättningar. Verksamhetsidé vision. Oktober 2016 Förvaltning för livslångt lärande Oktober 2016 Förvaltning för livslångt lärande Verksamhetsplan Solhaga förskola 2016-2017 Förutsättningar 35 platser Två avdelningar, Solen 1 3 år, Månen 3 5 år 7 pedagoger (4 förskollärare, tre barnskötare

Läs mer

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA Innehåll FÖRORD NÄR DU VAKNAR FOKUSERA OMSORG

Läs mer

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd

Ätstörningar. Att vilja bli nöjd Ätstörningar Ätstörningar innebär att ens förhållande till mat och ätande har blivit ett problem. Man tänker mycket på vad och när man ska äta, eller på vad man inte ska äta. Om man får ätstörningar brukar

Läs mer

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET Nova Futura - Bosse Angelöw Föreläsningar och utbildningar Individ-, grupp- och arbetsplatsutveckling Handledning och rådgivning Böcker, cd och webbaserade program www.novafutura.se

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

Det här står vi för. Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar 1 (7) Ur Elevers tankar i ord och bild

Det här står vi för. Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar 1 (7) Ur Elevers tankar i ord och bild Det här står vi för Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar Ur Elevers tankar i ord och bild 1 (7) Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och

Läs mer

Mindfulness har sitt ursprung i den buddhistiska visdomstraditionen. På svenska är det översatt till

Mindfulness har sitt ursprung i den buddhistiska visdomstraditionen. På svenska är det översatt till Mindfulness Mindfulness har sitt ursprung i den buddhistiska visdomstraditionen. På svenska är det översatt till sinnesnärvaro Uppmärksamhet medveten närvaro Mindfulness kan ses som en uppmärksamhetsträning

Läs mer

NISSAN HÄLSOCENTER. Meditation. Yoga & QiGong. Personlig utveckling. Healing. Färglära. Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt!

NISSAN HÄLSOCENTER. Meditation. Yoga & QiGong. Personlig utveckling. Healing. Färglära. Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt! NISSAN HÄLSOCENTER Yoga & QiGong Meditation Personlig utveckling Healing Färglära Hypnos & Regression Tänk kreativt! Lev positivt! KURSER VÅREN 2015 YOGA & QIGONG nybörjar- och fortsättningskurs HATHA-YOGA

Läs mer

Introduktion. Personkretsen. Paragraf 1. LSS har bestämmelser om hjälp till dessa personer:

Introduktion. Personkretsen. Paragraf 1. LSS har bestämmelser om hjälp till dessa personer: Introduktion LSS betyder lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade och ger rätt till särskild hjälp. LSS är en lag som ger särskilda rättigheter till personer med funktionshinder. Socialtjänstlagen,

Läs mer