ÅRSMÖTESPROTOKOLL Frilans Riks, distrikt inom Journalistförbundet 7 april 2016 kl Estniska huset, Wallingatan, Stockholm.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅRSMÖTESPROTOKOLL Frilans Riks, distrikt inom Journalistförbundet 7 april 2016 kl Estniska huset, Wallingatan, Stockholm."

Transkript

1 ÅRSMÖTESPROTOKOLL Frilans Riks, distrikt inom Journalistförbundet 7 april 2016 kl Estniska huset, Wallingatan, Stockholm. 1 Mötets öppnande Rickard Jakbo, ordförande i Frilans Riks, öppnade mötet. 2 Val av mötesordförande Hasse Hedström, Mälardalen, valdes till mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare och bisittare Eva Ekelöf, Mälardalen, valdes till sekreterare. 4 Val av två justerare, tillika rösträknare Ivana Vukadinovic, Östergötland och Emilia Söelund, Syd valdes. 5 Mötets stadgeenliga utlysande och kallelse Mötet konstaterades stadgeenligt utlyst och kallat. 6 Godkännande av dagordningen Dagordningen godkändes. Under 19 ska det vara en diskussion om arvodesguiden. 7 Upprop av ombuden Beata Hansson, Mälardalen, Åsa Ohlsson, Syd, Emilia Söelund, Syd, Monika Walldén, Mälardalen, Maja Lundbäck, Mälardalen, Paul Frigyes, Syd, Holger Nilén, Mälardalen, Ylva Berlin, Mälardalen, Gert Lundstedt, Mälardalen, Peder Andersson Mellannorrland, Margareta Omsäter, Västra, Ivan Markowicz, Mälardalen, Winnie Gravlund, Syd, Ivana Vukadinovic, Östergötland, Hasse Hedström, Mälardalen, Carina Haglind Ahnstedt, Västra, Hans Månsson, Mellannorrland, Carl- Magnus Höglund, Västra, Anna Nyberg, Västra, Marika Sivertsson, Mälardalen, Kristin Mörck, Östergötland, Torbjörn Hallgren, Syd, Viktoria da Silva, Medietextarna, Erland Segerstedt, Västerbotten, Malin Wahlstedt, Västra, Nils Otto, Mälardalen, Christina Falkengård, Mälardalen. Gäst: Eva Maria Kollberg, kanslichef, Journalistförbundet, var gäst under dagen. 8 Mötesordning Mötet sändes via internet. Hans Månsson valdes till bisittare i presidiet under förmiddagen, Beata Hansson under eftermiddag 9 Styrelsens verksamhetsberättelse (bilaga 1) Rickard Jakbo presenterade verksamhetsberättelsen. Rekrytering: mejl hade skickats ut till adresser som kom från Frilansjournalistens prenumeranter och andra mejllistor. Av dem gick 11 till ansökan om medlemskap. Frilansavtalet: Aziza Dhaouadi, Radio & TV, har också varit med i det arbetet

2 Kontakter med kansliet och ledningen: Rickard Jakbo önskade fler kontaktytor med kansli och ledning. Arbetsplatsklubbssamarbete och samma- båt seminarium: Det första samma- båt- seminariet ägde rum i Syd. Sociala medier och andra informationskanaler: Åsa Ohlsson berömde styrelsens arbete med en mängd olika mejlinglistor och också arbetet med verksamhetsberättelsen. Public Service: Natacha Lopez vill göra tillägget att arbetet med Sveriges Radio har bedrivits genom pengar från Sveriges Radios klubb. Internationellt: Natacha Lopez berättade om Freg- mötet som samordnades med ett seminarium om kollektiva förhandlingar för frilansar. Det kommer en rapport om detta. Mötet beslöt att bifalla verksamhetsberättelsen med det föreslagna tillägget. Den lades till handlingarna. 10 Styrelsens bokslut (bilaga 2) Rickard Jakbo presenterade bokslutet. Upphovsrätten har tagit tid och kraft. Medlemsantalet ligger konstant år efter år på ca Administrationskostnaderna är högre och det beror på alla epostlistor. Arvodena har ökat beroende på att det var sju styrelseledamöter i stället för sex. Bokslutet godkändes av årsmötet och lades till handlingarna. 11 Revisorernas berättelse (bilaga 3) Hasse Hedström läste upp revisorns berättelse. Revisor har varit Tomas Carlsson, som inte var närvarande. Revisorns berättelse godkändes och lades till handlingarna. 12 Styrelsens ansvarsfrihet Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Gäst: Ulrika Hyllert, Förbundsstyrelsens AU och ordförande i klubben på Sveriges Radio presenterade det fackliga arbetet och jobbet med frilansfrågor. 13 Diskussionspunkt. Hur ska vi jobba vidare med upphovsrättsfrågor inom klubbar och distrikt? Fatima Grönblad startade diskussionen. Hon påpekade att i nätverket har arbetet varierat. Christina Falkengård tyckte att man ska välja en upphovsrättsansvarig i varje klubb. Men det behövs strategiskt stöd från kansliet. Åsa Ohlsson ansåg att det är upp till styrelsen i klubbarna att bestämma vem som ska vara upphovsrättsansvarig. Torbjörn Hallgren menade att målet är att de anställda måste inse att upphovsrätten är viktig. Gert Lundstedt ansåg att upphovsrätten är den viktigaste frågan och att det därför är viktigt att klubbarna har ansvariga. Klubbarna bör jobba tillsammans och skypa ihop. Det behövs beredskap inför kommande fulavtal. Carl Magnus Höglund berättade att Västra har en upphovsrättsansvarig. För de nationella medierna behövs det nationella arbetet i Frilans Riks. Västra har förhandlat med Stampen och fått fram frilansavtal, men utan att arvodena berörts.

3 Fatima Grönvall tyckte att det är bra om fler är insatta och beredda att jobba i akut läge. Bengt Eriksson, Syd, pekade att den lokala klubben kan begära förhandling på olika medieföretag, lokala eller nationella. Det går inte att invänta fulavtalen utan man måste agera proaktivt. Hans Månsson berättade att Karin Kämsby har arbetat med Mittmedia och namninsamlingar där. Rickard Jakbo efterlyste en modell med en samordnare och upphovsrättsansvariga i klubbarna som jobba mer offensivt. Fatima Grönvall erbjöd hjälp med seminarium om upphovsrätt. 14 Motioner till Frilans Riks årsmöte (bilaga 4) a) Motion 1, från Mälardalen, om uppdatering av frilanskalkylatorn. Rickard Jakbo presenterade styrelsen förslag att motionen är besvarad. Styrelsen arbetar redan med dessa frågor och vill inte binda upp sig till en arbetsplan. Gert Lundstedt yrkade att de två att- satserna bör bifallas. I andra att- satsen ändras orden inleda samarbete till fortsatta samarbete. Årsmötet biföll styrelsens förslag om att motionen ska anses besvarad. b) Motion 2, från Mälardalen, om att göra redaktörskursen till ett användbart verktyg i kampen för bättre frilansarvoden. Rickard Jakbo föredrag styrelsens förslag om att anse att motionen är besvarad. Det görs mycket i frågan redan nu. Samtalen fortsätter och det går framåt. Någon plan behövs inte. Beata Hansson yrkade en ändring i att- satsen till fortsatta samtal i stället för att inleda samtal. Torbjörn Hallgren yrkade bifall till styrelsens svar. Han berättade att förbundet tillsammans med Syd ordnat redaktörskurs som Eddie Pröckl, FS, hållit i. Syd letade upp inköpsadresser och förbundet skickade ut inbjudan till kursen Så får du mer ut av din frilansbudget. Åsa Ohlsson yrkade bifall till styrelsens svar. Fatima Grönblad förslog en andra att- sats enligt följande: - att Frilans Riks motionerar till FS att ta fram en plan för redaktörskursen så att den når största möjliga spridning till landets medieredaktioner. Årsmötet beslöt att bifalla Fatima Grönblads förslag till en andra att- sats och att bifalla styrelsens förslag. c) Motion 3, från Mälardalen, om utveckling och implementering av Frilansstrategin.

4 Rickard Jakbo presenterade styrelsens förslag att: - anse första och andra att- satsen besvarade - att bifalla tredje att- satsen förutsatt att den omformuleras med följande ordalydelse: Att Frilans Riks arbetar för att i samarbete med förbundskansliet och andra distrikt förstärka samarbetet med arbetsplatsklubbarna. Gert Lundstedt påpekade att handlingsplanen är för tunn och yrkade bifall till motionen samt ansluter sig till Frilans Riks formulering i att- sats tre. Åsa Ohlsson yrkade bifall till motionen med ändringen i den tredje att- satsen. Årsmötet beslöt att bifalla motionen och ändra i att- sats tre enligt styrelsens förslag. LUNCH d) Motion 4, från Mälardalens frilansklubb, om att snarast lösa frågan om kartellbildning, om hur frilansare och fack ska kunna förhandla om arvodesnivåer eller lägsta arvoden. Hanna Welin presenterade styrelsen förslag att - bifalla första att- satsen - att bifalla andra att- satsen om den omformuleras sålunda: att Frilans Riks intensifierar arbetet med att få besked av Förbundsstyrelsen om huruvida konkurrenslagstiftningen verkligen förhindrar frilansare och fack att förhandla om arvodesnivåer eller lägsta arvoden i synnerhet om exploatering, underbudskonkurrens och arvodesdumpning inte kan hindras på annat sätt. Årsmötet beslöt att bifalla styrelsen förslag. e) Motion 5, från Mälardalens frilansklubb, om att SJF tillsätter en frilansombudsman. Natacha Lopez presenterade styrelsens förslag att anse att motionen är besvarad. Frågan är uppe hos förbundsstyrelsen. Ett beslut kan tas i kansliet, av förbundsstyrelsen eller på en kongress. Anna Nyberg yrkade att anse motionen besvarad och att årsmötet gör ett uttalande som tillägg till motionen och att motionen skickas till Förbundsstyrelsen. Mälardalen biföll detta. Winnie Gravlund, Syd yrkade bifall till motionen och biföll ett uttalande. Carl- Magnus Höglund efterlyste en mer samordnad funktion kring frilansfrågor, inte en ny anställd. Maja Lundbäck yrkade att ordet intensifieras byts ut mot fortsätter arbeta i att- satsen.

5 Årsmötet beslöt att bifalla motionen med ändringen att intensifieras byts ut mot fortsätter arbeta och att ett uttalande skickas till förbundsstyrelsen tillsammans med motionen. Uttalandet finns som bilaga 5 i protokollet. f) Motion 6, från Frilans Syd, om ekonomiskt stöd till frilansar som ej skriver på oskäliga avtal enligt 23 bidrag i SJFs stadgar. Natacha Lopez fördrog styrelsen förslag att bifalla motionen. Årsmötet beslöt att bifalla motionen. g) Motion 7, från Frilans Syd, om särskilda stipendier för frilansare som drabbats av Allers och Bonniers oskäliga avtal. Fatima Grönblad redogjorde för styrelsen förslag att bifalla motionen. Carl Magnus Höglund yrkade avslag eftersom motionen inte kommer att ha någon effekt och för att det dessutom är en dålig idé med stipendier för vissa uppdragsgivare. Christina Falkengård yrkade på en strykning av namnen Allers och Bonniers och bara ha skrivningen oskäliga avtal. Årsmötet beslöt att bifalla motionen och att stryka namnen Allers och Bonniers ur motionen. h) Motion 8, från Västra Frilansklubben, om arvoderad ordförande Holger Nilén föredrog styrelsen svar att motionen är besvarad. En arvoderad ordförande kan bli ersättning för en frilansombudsman. Carl- Magnus Höglund menade att det ska bli tydligare och enklare för ordförande att arbeta med halvtidsanställning. Pension med mera kopplas till anställningen. Åsa Ohlsson yrkade avslag. Fatima Grönblad yrkade avslag. Anna Nyberg yrkade bifall. Det är svårt att hitta en ordförande med osäkra förutsättningar. Årsmötet beslöt att avslå motionen. Winnie Gravlund, Södra, lämnade mötet.

6 i) Motion 9, från Mellannorrlands frilansklubb, om att försvara upphovsrätten. Holger Nilén redogjorde för styrelsen svar att anse att motionen är besvarad. Årsmötet beslöt enligt styrelsens förslag att motionen är besvarad. j) Motion 10, från Mellannorrlands frilansklubb, om en marknadsplats för frilansare. Göran Schüsseleder redogjorde för styrelsen föreslag att avslå motionen. Årsmötet beslöt att avslå motionen. k) Motion 11, från Mellannorrlands frilansklubb, om ett förstärkt varumärke Fatima Grönblad redogjorde för styrelsen föreslag att bifalla motionen med tillägget: Journalistförbundets varumärke är självklart viktigt. Det kan också vara en del i att lättare kunna rekrytera medlemmar genom att tilltron till en journalist med ett presskort från SJF kan bli större. Tydligare information om detta behövs, gärna i form av en informationskampanj. Inte bara till allmänheten utan även till dem som anställer och köper in material. Emilia Söelund yrkade avslag på motionen. Årsmötet beslöt att avslå motionen. l) Motion 12, från Mälardalens frilansklubb, om att Frilans Riks lägger fast en strategi för det gemensamma upphovsrättsarbetet. Fatima Grönblad redogjorde för styrelsen förslag till att bifalla till motionen med ett tillägg: Vi delar motionärernas bild av vikten av att hejda fulavtalen och att det ska vara så tydligt som möjligt hur upphovsrättsarbetet sköts och vilka krav som drivs. Att ta vara på erfarenheter och kunskaper av tidigare arbete och dra lärdomar av vad som fungerar och inte är något vi gör hela tiden. Vi har också en pågående diskussion med kansliet om hur upphovsrättsarbetet ska bedrivas - hur ansvaret för olika uppgifter ska fördelas mellan kansli, distrikt och klubbar och vilka krav Journalistförbundet ska driva. Där upplever vi att vi har nått framåt, men vi anser att vi inte nått ända fram och att diskussionen behöver fortsätta. I juni 2015 hade vi ett telefonmöte där de personer som ansvarade för olika upphovsrättsfall medverkade. Där tog vi fram en målbild som specificerar var vi vill nå när det gäller oskäliga avtal och vad som krävs för att vi ska kunna rekommendera frilansar att skriva på. Där specificeras bland annat att ytterligare publiceringar ska ge ytterligare ersättning. Vi håller med om att det vore bra att samla ihop erfarenheter och kunskaper för att ta avstamp för fortsatt upphovsrättsarbete under Men Frilans Riks resurser är begränsade och vi vill inte förbinda oss att göra en omfattande utvärderingsprocess och ta fram en ny strategi samtidigt som det pågår aktuella fall som kräver mycket tid och

7 snabba insatser. Däremot kan vi göra en utvärdering av konkreta frågeställningar. Det kan till exempel handla om hur vi ska fortsätta diskussionerna med kansliet, att utvärdera om och hur vi vill fortsätta samarbetet med organisationerna inom AGA- gruppen (SJF, SFF, BLF, Svenska tecknare) och att tillsammans med klubbarna lägga upp en plan för hur vi bedriver arbetet med upphovsrättsfrågorna. Årsmötet beslöt att bifalla motionen med tillägget. 15 Årets frilans och årets redaktör a) Utdelning av utmärkelserna Åsa Ohlsson, Göran Schüsseleder och Bengt Eriksson har varit jury. Till årets redaktör har valts: Erik Winforss Wannberg, VA tidskriften Cirkulation. Motivering: Han är en redaktör med en utarbetad strategi för samarbetet med frilansjournalister. Arvodena är skäliga och höjs årligen. Dessutom ordnas en frilansdag årligen. Till årets frilans har valts: Åsa Sjöström. Motiveringen är att denna frilans har uppmärksammats och prisats flera gånger förut, både i Sverige och utomlands, och är väl värd att prisas igen. Hon är fotojournalist med betoning på både foto och journalist. Hennes foton visar, skildrar och förmedlar delar av historier om samhället och världen som orden inte förmår att beskriva. Cancer, trafficking, båtflyktingar och hemliga kvinnoläger är bara några ämnen hon ägnat sig åt. Hennes sätt att arbeta som frilans för såväl tidskrifter som olika organisationer, söka stipendier och ha utställningar visar på en framtida försörjningsmöjlighet för frilansfotografer och fotojournalister som är inspirerande för framtidens så viktiga frilansfotografer. Priset är kronor i stipendium och ett års gratis försäkring hos Gefverts. b) Val av ny jury Till ny jury valdes Åsa Sjöström, Paul Frigyes och Göran Schüsseleder, sammankallande. 16 Rapporter a) nordiska gäster Anette Andresen, ordförande för frilansarna i Norge, berättade att det nordiska seminariet i år blir på Ilsäter, norr om Lillehammar. Temat blir Frilansen som den fria stämman. Priset blir nkr 3 000, men kan sänkas. I priser ingår alla kostnader från stationen i Lillehammar på fredag den 20 maj vid 12- tiden till söndag den 22 maj efter lunch. Inga gäster från Danmark eller Finland hade kommit. b) Servicebolaget (bilaga 6) Elisabeth Wahl redogjorde för rapporten, som lades till handlingarna. c) Försäkringskommittén (bilaga 7) Göran Schüsseleder redogjorde för kommittén, som lades till handlingarna.

8 17 Arvodesguiden, val av styrgrupp Fatima Grönblad föreslog att den nuvarande styrgruppen fortsätter, bestående av Fatima Grönblad, Jeanette Bergenstav, Västra, och Ingela Hofsten, Mellannorrland. Årsmötet beslöt att välja Fatima Grönblad, Jeanette Bergenstav och Ingela Hofsten. 18 Styrelsens förslag (bilaga 8) a) förslag till riktlinjer för nordiskt samarbete Rickard Jakbo förklarade att det nordiska samarbetet är viktigt. Det består av det politiska samarbetet och det nordiska frilansseminariet. Styrelsen hade tagit fram förslag till riktlinjer för seminariet som årsmötet skulle ta ställning till enligt följande: 1. det är nästan som i dag ett seminarium som löper över två dagar, men där alla organisationer har förståelse för att Sverige inte kan ha ett påkostat seminarium som de andra länderna. (Kräver ändå omprioritering av våra resurser i budgeten på bekostnad av andra områden, eller höjning av medlemsavgiften med minst fem kronor per månad) 2. riktlinjerna är mycket flexibla. De nordiska frilansmedlemmarna kan bjudas in till kortare seminarium eller ett event, kanske en resa eller sammankomst, vart fjärde år. Det viktiga är att vidmakthålla kontaktytan medlemmarna emellan. (Ryms inom budget där kronor per år läggs undan fram till och med 2018) 3. Sverige lämnar seminariearrangörsarbetet, medan de andra länderna fortsätter som vanligt. Vart fjärde år hålls inget seminarium. När de andra nordiska länderna ordnar seminarier får de svenska medlemmarna betala självkostnadspris. (Innebär att i årets budget frigörs). Graden av subvention har varierat genom åren. Förslag nr 1 fick 1 röst, nr 2 fick flest röster, nr 3 fick inga röster. b) Frilansen, den fackliga sidan (bilaga 9) Göran Schüsseleder redogjorde för Den fackliga sidan, en sida i tidningen Frilansen som ingår som bilaga i Journalisten fyra gånger om året. Han föreslog fortsatt annonsering. Årsmötet beslöt att fortsätta annonsera. 19 Styrelsens förslag till verksamhetsplan och diskussion om arvodesguiden (bilaga 10) Rickard Jakbo föredrog förslaget. Natacha Lopez redogjorde för frågan om nätverksarbetet. Torbjörn Hallgren inledde diskussionen om Arvodesguiden. Mälardalen har dragit sig ur finansieringen. Varför? Hur ska den finansieras? Rikard Jakbo föreslog att Riks finansierar arvodesguiden. Gert Lundstedt berättade att Mälardalens styrelse tagit beslut om att sluta finansiera Arvodesguiden, men kan tänka sig att diskutera detta igen.

9 Enligt Fatima Grönblad måste den tekniska plattformen åtgärdas, eftersom säkerheten är dålig, men det är oklart hur mycket detta skulle kosta. Den senaste uppgiften är att det går att lösa för mellan och kr. Årsmötet beslöt att fastställa verksamhetsplanen. 20 Fastställande av medlemsavgift (bilaga 11) Styrelsen föreslag om oförändrad medlemsavgift bifölls av årsmötet. 21 Fastställande av arvoden till styrelseledamöter, valberedning och andra som utför uppdrag. (bilaga 12) Styrelsen föreslog oförändrade arvoden: vid styrelsemöten 200 kr i timmen brutto, för övrigt arbete och andra funktioner 275 kr i timmen brutto. Årsmötet beslöt att arvodena skulle vara oförändrade. 22 Styrelsens förslag till budget (bilaga 13) Rikard Jakbo redovisade förslaget. Årsmötet beslöt att fastställa budgeten. 23 Val av ordförande, studieansvarig, övriga ledamöter av styrelsen Valberedningen har bestått av Ivan Markowicz, Bertholof Brännström, Västerbotten, och Karin Kämsby. Mellannorrland. Ivan Markowicz redogjorde för förslagen: Ordförande: Victoria da Silva, Medietextarna, nyval Ordinarie ledamöter: Torbjörn Hallgren, nyval Rickard Jakbo, Mälardalen, omval Holger Nilén, Mälardalen, omval Natacha Lopez, Syd, omval Agnes Arpi, Västra, omval Göran Schüsseleder, Mälardalen, omval Ersättare: Pia Sjögren, Västerbotten, omval Gert Lundstedt, Mälardalen, omval Therese Forsberg, Norrbotten, nyval Åsa Ohlsson yrkade bifall till Fatima Grönblads förslag att Pia Sjögren ersätts av Hanna Welin, Syd. Hans Månsson yrkade att Pia Sjögren ska vara kvar som ersättare. Årsmötet beslöt att välja ordförande och ordinarie enligt valberedningens förslag. Årsmötet beslöt att antalet ersättare skulle vara fyra i stället för tre.

10 Årsmötet beslöt att följande skulle vara ersättare; Pia Sjögren, Västerbotten, omval Gert Lundstedt, Mälardalen, omval Therese Forsberg, Norrbotten, nyval Hanna Welin, Syd, omval 24 Val av revisorer och revisorsuppleant Valberedningens förslag var Thomas Carlsson, ordinarie, omval, Hasse Hedström, suppleant, omval. Årsmötet beslöt att välja dessa. 25 Val av valberedning Fatima Grönblad föreslog Ivan Markowicz, Ola Unsgaard, Västra, och Christin Mörk, Östergötland med Ivan som sammankallande. Mötet beslöt att välja dessa. 26 Övriga frågor Inga frågor var anmälda. 27 Mötets avslutande Hasse Hedström avslutade mötet. Eva Ekelöf Årsmötessekreterare Ivana Vukadinovic, justerare Emilia Söelund, justerare

Richard Jakbo, ordförande i Frilans Riks, öppnade mötet.

Richard Jakbo, ordförande i Frilans Riks, öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Frilans Riks, distrikt inom Svenska Journalistförbundet 24 mars 2015 kl 10.00-16.30 ABF- huset, Sveavägen 41, Stockholm, Sandlersalen 1 Mötets öppnande Richard Jakbo, ordförande i Frilans

Läs mer

Protokoll Frilans Riks årsmöte måndagen 12 februari 2018

Protokoll Frilans Riks årsmöte måndagen 12 februari 2018 Protokoll Frilans Riks årsmöte måndagen 12 februari 2018 Plats: Estniska huset, Wallingatan 32,Stockholm 1 Mötet öppnas (kl 10.00) 2 Val av mötesordförande Eddie Pröckl valdes till mötesordförande, Bertholof

Läs mer

Styrelsens verksamhetsplan Obs! Med justeringar från årsmötet!

Styrelsens verksamhetsplan Obs! Med justeringar från årsmötet! Styrelsens verksamhetsplan 2015-2016 2016 Obs! Med justeringar från årsmötet! 1 Inledning Frilans Riks är Journalistförbundets distrikt för frilansare och styrelsen ser som sin uppgift att samordna frilansklubbarnas

Läs mer

1 Mötets öppnande Frilans Riks ordförande Henrik Sannesson välkomnade ombuden.

1 Mötets öppnande Frilans Riks ordförande Henrik Sannesson välkomnade ombuden. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Frilans Riks, distrikt inom Svenska Journalistförbundet 18 mars 2010 kl 10.00-17.00 Estniska huset, Wallingatan 34, Stockholm 1 Mötets öppnande Frilans Riks ordförande Henrik Sannesson

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Frilans Riks, distrikt inom Svenska Journalistförbundet 10 mars 2011 kl 10.00-17.30 ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. Frilans Riks, distrikt inom Svenska Journalistförbundet 10 mars 2011 kl 10.00-17.30 ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm ÅRSMÖTESPROTOKOLL Frilans Riks, distrikt inom Svenska Journalistförbundet 10 mars 2011 kl 10.00-17.30 ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm 1 Mötets öppnande Frilans Riks ordförande Åsa Ohlsson välkomnade

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

1 Mötets öppnande Frilans Riks ordförande Tomas Polvall höll ett välkomsttal och öppnade mötet.

1 Mötets öppnande Frilans Riks ordförande Tomas Polvall höll ett välkomsttal och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Frilans Riks, distrikt inom Svenska Journalistförbundet 17 mars 2006, kl. 09.30-17.40 Estniska Föreningen, Stockholm 1 Mötets öppnande Frilans Riks ordförande Tomas Polvall höll ett välkomsttal

Läs mer

Protokoll årsmöte 17 november 2016

Protokoll årsmöte 17 november 2016 Protokoll årsmöte 17 november 2016 Tid 2016-11-17 kl 16.30-18.00 Plats Stockholmsmässan, Älvsjö Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Ulrika Blom Åsa Berg Västra lokalavdelningen Björn

Läs mer

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 mälardalens frilansklubbs årsmöte 9/2 2015 verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 sammansättning av styrelsen Gert Lundstedt ordförande Elisabet Wahl vice ordförande och upphovsrättsansvarig

Läs mer

Protokoll årsmöte 13 november 2015

Protokoll årsmöte 13 november 2015 Protokoll årsmöte 13 november 2015 Tid kl 16.30-18.00 Plats Svenska Mässan, Göteborg Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Peter Danielsson Västra lokalavdelningen Björn Smedberg Anders

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00

Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 Protokoll fört vid SVK Södras Årsmöte 15 mars 2017 kl 19.00 på Gästgivaregården i Hurva. 1 Mötet öppnas. SVK Södras ordförande Cicci Landén öppnar mötet. 2 Justering av röstlängden. Förslag att röstlängden

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Årsmötet Protokoll 2009-04-24

Årsmötet Protokoll 2009-04-24 Svensk Förening för Glesbygdsmedicin Årsmötet Protokoll 2009-04-24 Tid: Fredagen den 24 april 2008 kl. 08.00 09.30 Plats: Närvarande: Hemavan Se bilagd närvarolista 1 Öppnande Föreningens ordförande Anders

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg Protokoll Årsmöte 2011-02-02 Tid: 17.00-20.00 Sal 204 på Annedalsseminariet, Campus Linné, Göteborg Närvarande Eva Thalén, mötesordförande Niclas Martinsson, ordförande Klara Sommerstein Frida Andersson,

Läs mer

Jonas Nordling föredrog redaktionsutskottets förslag till uttalande från kongressen angående Dawit Isaak.

Jonas Nordling föredrog redaktionsutskottets förslag till uttalande från kongressen angående Dawit Isaak. OJUSTERAD Dag 3 23 oktober 2014 27 Redaktionsutskottets förslag till uttalanden Jonas Nordling föredrog redaktionsutskottets förslag till uttalande från kongressen angående Dawit Isaak. att anta redaktionsutskottets

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet.

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet. Årsmöte med Svenska IFYE-klubben den 4 oktober 2015 Närvarande: Ett 35-tal medlemmar Plats: Everdal, Växjö 1 Årsmötets öppnande Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222)

Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222) Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222) Datum: 2014-02-06 Plats: IOGT-NTO-lokalen, Storgatan 12, Mellanstad Närvarande: Anna Alm, Bengt Bergman, Cecilia Carlsson, Daniel Dunge, Emelie

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Årsmötesprotokoll. för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00. Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm

Årsmötesprotokoll. för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00. Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00 Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Susanne Fagrell hälsade alla välkomna

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Dataföreningen i Sverige, Södra kretsen tisdag 15 mars 2014

Årsmötesprotokoll för Dataföreningen i Sverige, Södra kretsen tisdag 15 mars 2014 Årsmötesprotokoll för Dataföreningen i Sverige, Södra kretsen tisdag 15 mars 2014 Samuel Persson hälsade välkommen till föreningsstämman och informerade att ordförande Andreas Wikfeldt blivit sjuk. 1.

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015

Årsmötesprotokoll 2015 FSDB Stockholm och Gotlands län Årsmötesprotokoll 2015 Dag: Lördag 28 mars 2015 Tid: 13:13-17:00 Plats: Dövas Hus, Palmfeltsvägen 15 Närvarande: 26 röstberättigade medlemmar. 1 Årsmötets öppnande FSDB

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25 1 Mötets öppnande SIM s ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet befanns vara stadgeenligt utlyst med kallelse publicerad via föreningens hemsida

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2019 03 23 Mötets öppnande Helene Björkman öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängden. Röstlängden fastställdes.

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE

PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 2015 Årsmötesprotokoll för Svenska Ridtravarförbundet 2015 Plats: Sala stadsbibliotek Tid: Lördagen den 21 mars 2014, kl. 15.15. Närvarande: Valery Ahlrot, Kristina Lind, Annika Toth,

Läs mer

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015

ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015 BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL 430 85 Brännö 2015-03-14 Org.nr. 855100-0428 ORDINARIE ÅRSMÖTE MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING 2015 Tid: lördag den 14 mars 2014 kl. 12.00 Plats: Brännögården, Brännö Närvarande: 15

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson

Protokoll 2 av 2. Årsmötesprotokoll 2 av 2. Micaela Magnusson Årsmötesprotokoll 2 av 2 SAMMANTRÄDESDATUM 2018-03-26 Protokoll fört vid årsmöte Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) 2019-03-26 kl. 16.30-17.30, City Conference Center i Stockholm

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009 Protokoll Sveriges s kongress 2009 20090313 till 20090315 - Borås Närvarande: Ombud Se röstlängd, bilaga 1 Suppleanter Se röstlängd, bilaga 1 Dagordning: 1. Kongressen öppnas 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr 802437-2073 Söndagen den 28 februari 2016 kl. 13.30 Östergötlands kennelklubbs lokal, Linghem 1 Årsmötets öppnande. Ordföranden John

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014.

Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014. Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014. Årsmötet inleddes med morgonkaffe följt av morgonbön, ledd av Ulf Berggren. 1 Mötets öppnande Ordföranden Ulf Berggren

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2017-02-18 1. Mötets öppnande: Ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2017. Önskar att klubbarna skall lyfta fram sina

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid SFÖ:s årsmöte den 10 maj 2014 i Jönköping (Konferens 2014)

Protokoll fört vid SFÖ:s årsmöte den 10 maj 2014 i Jönköping (Konferens 2014) Protokoll fört vid SFÖ:s årsmöte den 10 maj 2014 i Jönköping (Konferens 2014) Bilagor till detta protokoll: 1. Kallelse till årsmötet, inkl. valberedningens förslag, styrelsens förslag till byte av revisor,

Läs mer

Protokoll fört vid SAASDC:s förbundsstämma i Göteborg den 4 juni 2011.

Protokoll fört vid SAASDC:s förbundsstämma i Göteborg den 4 juni 2011. 1/5 Svenska Squaredansförbundet Protokoll fört vid SAASDC:s förbundsstämma i Göteborg den 4 juni 2011. Närvarande: Ombud enligt separat lista och övriga intresserade. 1 Mötets öppnande 2 Mötets utlysande

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19

Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19 Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19 Plats: Munksund, Piteå Mötet inleddes med en tyst minut över avlidne Ove Ström. Därefter hälsade föreningens ordförande

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Årsmöte Fuxernaskolan kl 14.00

Årsmöte Fuxernaskolan kl 14.00 Årsmöte Fuxernaskolan 160313 kl 14.00 Närvarande: Zorayah Hellberg, Ewa Larsson. Alf Joakim Persson, Cecilia Sandbeck, Malin Holström, Markus Andersson, Amanda Georgiou, Alva Olsson, Erik Georgiou, Matilda

Läs mer

Mellansvenska distriktet

Mellansvenska distriktet Datum och tid: 2016-02-28 14.00 Plats: Svärdsjö skid & orienteringsklubbs kanslistuga 2016 1 Mötets öppnande Ordförande Mikael Köpman förklarar mötet öppnat och hälsar samtliga närvarande välkomna. 2016-2

Läs mer

Svensk Flyghistorisk Förening

Svensk Flyghistorisk Förening Svensk Flyghistorisk Förening Protokoll fört vid årsmöte på F 7 Såtenäs 5 april 2014 1. Årsmötets öppnande Årsmötet inleddes med premiärvisning av SFF rekryteringsfilm varefter ordförande öppnade mötet

Läs mer

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016

Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 1 Protokoll från Sydsvenska Bouleförbundets årsmöte 2016 Tid: 2015-03-19 kl. 15.00 Plats: Tommarps Bygdegård Kallade: Samtliga klubbar i distriktet Närvarande: HBK, KLL, KÄR, KÄV, LBO, RON, RVK, SIM, TBG,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund PROTOKOLL fört vid Norrbottens Fotbollförbunds 95 årsmöte Dag: Lördag 9 mars 2013 Plats: Scandic Hotell, Luleå Ordförande Robert Lindström hälsade samtliga välkomna och parentation

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Årsmötet 2009 beslutar att fastställa röstlängden till 19 röstberättigade ombud. att anse röstlängden justerad.

Årsmötet 2009 beslutar att fastställa röstlängden till 19 röstberättigade ombud. att anse röstlängden justerad. Svenska Frisbeesportförbundet Årsmötesprotokoll 2009 Tid Lördagen den 28 mars 2009 kl. 13.00 17.00 Plats Scandic Continental, Stockholm Närvarande 35 personer Röstberättigade 19 ombud Omfning 1 15 Bilagor

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag till dagordning

Förbundsstyrelsens förslag till dagordning Förslag Dagordning Förbundsstyrelsens förslag till dagordning 1. Kongressen öppnas 2. Fråga om kongressen kallats i stadgeenlig ordning 3. Upprop och fastställande av röstlängd 4. Val av tre ordförande

Läs mer

Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem

Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem Årsstämmoförhandlingar 1 juni 2016 kl 20.00, i Istorps församlingshem 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sven Fogelberg öppnade stämman. 2. Val av stämmoordförande och val av protokollförare Ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte 2016-03-05 Sjögestad motell, Vikingstad 1 Mötets öppnande Ordförande Janne Andersson öppnar mötet och hälsar alla hjärtligt välkomna. 2 Justering

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund

Norrbottens Bowlingförbund Norrbottens Bowlingförbund Årsmötesprotokoll 2014-06-08 Norrbottens bowlingförbunds årsmöte ägde rum i Luleå den 8 juni, 2014. Närvarande: Anders Nilsson, Kalix Andreas Lindgren, Luleå Anki Karlsson, Boden

Läs mer

Svenska Frisbeesportförbundet

Svenska Frisbeesportförbundet Svenska Frisbeesportförbundet Protokoll fört vid årsmöte 19 mars, 2016 Plats: Scandic Järva Krog, Stockholm 1 ÖPPNANDE AV ÅRSMÖTET 2016 Ordförande Johan Robertson hälsade alla välkomna och förklarade mötet

Läs mer

Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården

Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården 1. Årsmötets öppnande Hembygdslagets ordförande, Lars Skedinger, hälsade välkommen till 2017 års stämma.

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet den 28 mars Arlanda stad

Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet den 28 mars Arlanda stad Protokoll Fört vid förbundsstämma med Svenska Ponnytravförbundet den 28 mars Arlanda stad 1 Stämman öppnas Ordförande Arne Florqvist hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. : 2 Upprop och fastställande

Läs mer

Svenska Frisbeesportförbundet

Svenska Frisbeesportförbundet Svenska Frisbeesportförbundet Protokoll fört vid årsmöte 22 mars, 2014 Plats: Scandic Grand Central, Stockholm 1 ÖPPNANDE AV ÅRSMÖTET 2014 Ordförande Anne Bakken hälsade alla välkomna och förklarade mötet

Läs mer

Protokoll fört vid Raccs ordinarie årsmöte 1 mars 2009 i Nässjö.

Protokoll fört vid Raccs ordinarie årsmöte 1 mars 2009 i Nässjö. 3 Protokoll fört vid Raccs ordinarie årsmöte 1 mars 2009 i Nässjö. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Sofie Premholt hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2 Justering av röstlängd Röstlängden justerades,

Läs mer

Jägarnas Riksförbund Västra Götalands Viltvårdsdistrikt

Jägarnas Riksförbund Västra Götalands Viltvårdsdistrikt Protokoll fört vid Distriktsårsstämman för Västra Götalands Viltvårdsdistrikt 2015-03-14 på Glimmingen, 1. Stämmans öppnande Hans Nyman hälsade de närvarande välkomna till dagens stämma och förklarade

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 1 Fråga om stämman blivit behörigen utlyst Mötet konstaterade att årsmötet utlysts i behörig ordning. 2 Val av ordförande vid stämman Maria

Läs mer

Protokoll Förbundsstyrelsens sammanträde den 15 mars 2019, Stadshagsvägen 6, Stockholm.

Protokoll Förbundsstyrelsens sammanträde den 15 mars 2019, Stadshagsvägen 6, Stockholm. Protokoll Förbundsstyrelsens sammanträde den 15 mars 2019, Stadshagsvägen 6, Stockholm. Närvarande Per Lodenius punkt 1-12 Anders Karlsson Magnus Danielsson Kenneth Nilshem Anna Nordström Sören Runnestig

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg PROTOKOLL från Svenska Kryssarklubbens Årsmöte 2016 Sammanträdesdatum: lördagen den 19 nov 2016 Plats: Elite Park Avenue Hotel, Göteborg Ordförande: Kay Wictorin Sekreterare: Annica Hallgren Justerare:

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer