Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens beredning och sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens beredning och sammanträde"

Transkript

1 Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens beredning och sammanträde. 63. Information VEP och årsbudget Ansökan om att själv få rengöra (sota): Arnold Fjällström, Piteå. 65. Ansökan om att själv få rengöra (sota): Anders Hedkvist, Piteå. 66. Ansökan om att själv få rengöra (sota): Verner Eriksson, Luleå. 67. Ansökan om att själv få rengöra (sota): Staffan Backman, Rosvik. 68. Taxa för externa tjänster, uthyrningar m.m. inom Räddningstjänsten i Piteå. 69. Information angående rekrytering/uppstart Norrfjärdens räddningsvärn. 70. Ansökan om bidrag till Piteå Brukshundsklubb räddningshundar. 71. VM - Losstagning av personer vid svåra trafikolyckor. 72. Slutrapport angående Hälsoprojekt för räddningstjänsten. 73. Information Fördjupad samverkan mellan räddningstjänsterna inom fyrkanten. 74. Information om Projektplan för framtagande av handlingsprogram och riskhanteringsplan. 75. Information/genomgång av framtids- och utbildningsdagarna i Medlefors. 76. Kontaktpolitikerverksamhet. 77. Rapporter och delgivningar. 78. Sammanträdesdagar Övriga frågor. 80. Rapport från räddningsavdelningen. 81. Rapport från brandskyddsavdelningen.

2 Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, Räddningstjänsten tisdagen den 14 december 2004, kl Sida Beslutande Marianne Lindberg (s), ordförande Kristina Karlsson (s) Monika Isaksson (v) Lennart Olofsson (s), tjänstgörande ersättare Gösta Turesson (v), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Torbjörn Johansson, räddningschef Krister Östrén, stf räddningschef Ulf Svärdsudd, vik avd chef räddningsavd Maud Ström, sekreterare Utses att justera Monika Isaksson Justeringens plats och tid Måndagen den 20 december 2004 Räddningstjänsten, Kolugnsvägen 1, Piteå Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maud Ström Ordförande Justerande Marianne Lindberg Monika Isaksson Organ Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddnings- och beredskapsnämnden Anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Anslags nedtagande Räddningstjänsten, Kolugnsvägen 1, PITEÅ Maud Ström

3 2 Beredning RBn 63 Information VEP och årsbudget Räddningschef Torbjörn Johansson informerade om VEP och årsbudget 2005 utifrån KF:s beslut Ramneddragning enligt direktiv 307 tkr 2005, 402 tkr 2006 och 603 tkr Begärt engångsanslag 2005 på 250 tkr avseende framtagande av handlingsprogram för förebyggande verksamhet och räddningstjänst samt riskhanteringsplan sänks till 200 tkr. Begäran om engångsanslag 2005 på 180 tkr för reparationer av brandstationens garageportar avslogs. Investeringsramen höjs från tkr till tkr att godkänna informationen.

4 3 Beredning RBn 64 Ansökan om att själv få rengöra (sota): Arnold Fjällström, Häggatan 5, PITEÅ. Arnold Fjällström har ansökt om att själv få rengöra (sota) på sin fastighet, se bilaga 64. Enligt ansökan är det tänkt att sönerna skall rengöra (sota) fastigheten, vilket verifierades vid telefonkontakt. Citat: SRVFS 2004:5 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning) När en fastighetsägare ansöker om att själv få utföra sotningen inom den fastighet där denne själv är bosatt bör kommunen ta särskild hänsyn till att fastighetsägaren normalt har viss kunskap om anläggningens konstruktion och funktion samt ett eget intresse av att sotningen sker på ett sätt som ger god brandsäkerhet. För de fall en fastighetsägare ansöker om att låta någon annan utföra sotningen bör kompetenskraven på utföraren inte skilja sig från vad som gäller för de personer som utför sotning för kommunens räkning. Förslag till beslut: att Räddnings- och beredskapsnämnden avslår ansökan med hänvisning till skrivningen i SRVFS 2004:5 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning), dvs det är någon annan som skall utföra sotningen. enligt förslag till beslut. Jäv Kristina Karlsson (s) deltar ej i handläggningen av ärendet p.g.a. jäv.

5 4 Beredning RBn 65 Ansökan om att själv få rengöra (sota): Anders Hedkvist, Tolvmansvägen 18, PITEÅ. Anders Hedkvist har ansökt om att själv få rengöra (sota) på sin fastighet, se bilaga 65. Vid kontakt med Anders Hedkvist konstaterades att nämnda fastighet är en bostad vars sökandens föräldrar är bosatt i. Citat: SRVFS 2004:5 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning) När en fastighetsägare ansöker om att själv få utföra sotningen inom den fastighet där denne själv är bosatt bör kommunen ta särskild hänsyn till att fastighetsägaren normalt har viss kunskap om anläggningens konstruktion och funktion samt ett eget intresse av att sotningen sker på ett sätt som ger god brandsäkerhet. För de fall en fastighetsägare ansöker om att låta någon annan utföra sotningen bör kompetenskraven på utföraren inte skilja sig från vad som gäller för de personer som utför sotning för kommunens räkning. Förslag till beslut: att Räddnings- och beredskapsnämnden avslår ansökan med hänvisning till skrivningen i SRVFS 2004:5 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning), dvs Anders Hedkvist är ej bosatt på aktuell fastighet. enligt förslag till beslut. Jäv Kristina Karlsson (s) deltar ej i handläggningen av ärendet p.g.a. jäv.

6 5 Beredning RBn 66 Ansökan om att själv få rengöra (sota): Verner Eriksson, Norrbyvägen 8, LULEÅ. Verner Eriksson har ansökt om att själv få rengöra (sota) på sin fastighet, se bilaga 66. Vid kontakt med Verner Eriksson konstaterades att nämnda fastighet är en bostad som hyrs ut. Citat: SRVFS 2004:5 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning) När en fastighetsägare ansöker om att själv få utföra sotningen inom den fastighet där denne själv är bosatt bör kommunen ta särskild hänsyn till att fastighetsägaren normalt har viss kunskap om anläggningens konstruktion och funktion samt ett eget intresse av att sotningen sker på ett sätt som ger god brandsäkerhet. För de fall en fastighetsägare ansöker om att låta någon annan utföra sotningen bör kompetenskraven på utföraren inte skilja sig från vad som gäller för de personer som utför sotning för kommunens räkning. Förslag till beslut: att Räddnings- och beredskapsnämnden avslår ansökan med hänvisning till skrivningen i SRVFS 2004:5 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning), dvs Verner Eriksson är ej bosatt på aktuell fastighet. enligt förslag till beslut. Jäv Kristina Karlsson (s) deltar ej i handläggningen av ärendet p.g.a. jäv.

7 6 Beredning RBn 67 Ansökan om att själv få rengöra (sota): Staffan Backman, Jakobsbacken 1, ROSVIK. Staffan Backman har ansökt om att själv få rengöra (sota) på sin fastighet, se bilaga 67. Vid kontakt med Staffan Backman konstaterades att nämnda fastighet är en bostad som hyrs ut. Citat: SRVFS 2004:5 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning) När en fastighetsägare ansöker om att själv få utföra sotningen inom den fastighet där denne själv är bosatt bör kommunen ta särskild hänsyn till att fastighetsägaren normalt har viss kunskap om anläggningens konstruktion och funktion samt ett eget intresse av att sotningen sker på ett sätt som ger god brandsäkerhet. För de fall en fastighetsägare ansöker om att låta någon annan utföra sotningen bör kompetenskraven på utföraren inte skilja sig från vad som gäller för de personer som utför sotning för kommunens räkning. Förslag till beslut: att Räddnings- och beredskapsnämnden avslår ansökan med hänvisning till skrivningen i SRVFS 2004:5 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning), dvs Staffan Backman är ej bosatt på aktuell fastighet. enligt förslag till beslut. Jäv Kristina Karlsson (s) deltar ej i handläggningen av ärendet p.g.a. jäv.

8 7 Beredning RBn 68 Riktlinjer för externa tjänster, uthyrningar m.m. inom Räddningstjänsten Piteå. Nu gällande prislista är inte reviderad sen Personalkostnaderna har sen dess stigit med ca 15 % enligt arbetskostnadsindex (AKI) och priserna för uthyrning av material med ca 8 % enligt konsumentprisindex (KPI). Prislistan har justerats med dessa procentsatser gällande personal och uthyrning. Priserna är justerade nedåt till jämna kronor. Ett förslag är att fortsättningsvis justera priserna årligen så att inte höjningarna blir så stora. Förslag till nya riktlinjer fr.o.m redovisas i bilaga 68. att anta förslaget till nya riktlinjer fr.o.m enligt bilaga 68 samt att det fortsättningsvis sker en årlig justering av priserna för att undvika alltför stora höjningar.

9 8 Beredning RBn 69 Information angående rekrytering/uppstart Norrfjärdens räddningsvärn. Vid ansökningstidens utgång har det inkommit 2 ansökningar. Ingen av de sökande uppfyller kravet på att vara bosatt i Norrfjärden. Det har gått ut en förfrågan till tidigare anställd personal vid räddningstjänsten och 4 av dessa har visat sitt intresse till att vara i värnet och ytterligare 2 personer är tillfrågade men har ej lämnat besked. att vik avd chef Ulf Svärdsudd får i uppdrag att ta upp en diskussion med de intresserade. Finns förutsättningar har Ulf Svärdsudd nämndens mandat att starta upp Norrfjärdens räddningsvärn.

10 9 Beredning RBn 70 Ansökan om bidrag till Piteå Brukshundsklubb räddningshundar. Piteå Brukshundsklubb har inkommit med Verksamhetsbeskrivning frivillig räddning och bidragsansökan avseende räddningshundsverksamheten för år 2005, bilaga 70 a samt bidragsansökan avseende räddningshundsverksamheten 2004, bilaga 70 b. Förslag till beslut: att bidragsansökan, bilaga 70 a avseende räddningshundsverksamheten för år 2005 avslås p.g.a. att bidraget beviljas i efterskott och inte i förskott samt att Piteå Brukshundsklubb erhåller ett grundbidrag på kronor samt ett årsbidrag på kronor för varje färdigutbildad räddningshund i tjänst som behövs enligt räddningstjänstplanen. För 2004 innebär det ett totalt bidrag på kronor enligt bilaga 70 b, utifrån kriterierna (RBn och RBn ) samt verksamhetsbeskrivningen, bilaga 70 a. enligt förslag till beslut.

11 10 RBn 71 VM Losstagning av personer vid svåra trafikolyckor. Information angående planer på ett eventuellt deltagande i VM Losstagning av personer vid svåra trafikolyckor, se bilaga 71. att avslå ett eventuellt deltagande i VM losstagning av personer vid svåra trafikolyckor i Ft. Lauderdale USA 28/8 4/ på grund av att finansieringen inte är klargjord.

12 11 RBn 72 Slutrapport angående Hälsoprojekt för räddningstjänsten. Genomgång av slutrapporten angående Hälsoprojekt för räddningstjänsten, se bilaga 72. Räddningschef Torbjörn Johansson redovisade innehållet i slutrapport angående Hälsoprojekt för räddningstjänsten. Slutrapporten har även skickats till personalenheten för utbetalning av friskvårdsbidrag. att godkänna informationen.

13 12 RBn 73 Information Fördjupad samverkan mellan räddningstjänsterna inom fyrkanten. Räddningschef Torbjörn Johansson redovisade innehållet i årssammanställningen för år Operativa gruppen Samverkan har skett 19 gånger under året. Bil och radionummer är utbytta. Samtliga insatszoner har reviderats. Larmkläder har bytts ut. Utalarmeringssystem lika för 3 av 5 räddningstjänster (lika för alla 2005). Förebyggande gruppen Gemensam informationstidning. Information om brandvarnare. Gemensam policy och taxor för tillsyn. SBA-utbildning (systematiskt brandskyddsarbete) för företag och organisationer. Skriftlig brandskyddsredogörelse infokampanjer och rutiner. Info om boendesprinkler. Gemensamma sotningsfrister. Inköp, drift och underhåll Ramavtal. Gemensam skogsbrandsutbildning. Upphandling tillsammans med Boden för inköp av värmekamera vilket resulterade i att priset blev kronor lägre. Länsor gemensam depå finns hos räddningstjänsten i Piteå. Arbetet med gemensam fordonsplan pågår. Övningsgruppen Gemensam skogsbrands- och preparandautbildning genomförd. Stabsutbildning diskuteras. att godkänna informationen.

14 13 RBn 74 Information om Projektplan för framtagande av handlingsprogram och riskhanteringsplan Stf räddningschef Krister Östrén redovisade en lägesrapport över projektgruppens arbete. Arbetet med handlingsprogram för kommunens förebyggande verksamhet och räddningstjänst är slutfört för denna mandatperiod. Arbetet med framtagande av plan för extraordinära händelser samt kommunens interna skydd fortskrider enligt planerna. Under senvåren planeras en seminariedag för kommunens krisledningsnämnd m.fl. där förslag till plan kommer att presenteras och testas. att godkänna informationen.

15 14 RBn 75 Information/genomgång av framtids- och utbildningsdagarna i Medlefors /11 och 22-23/11 var räddningstjänstens heltidspersonal samt räddnings- och beredskapsnämndens ordinarie ledamöter på utbildning i Medlefors. Där gick vi bl.a. igenom den nya lagen om skydd mot olyckor, de ekonomiska förutsättningarna de närmaste åren samt de av nämnden beslutade arbetsmiljömålen som grund för det fortsatta arbetet. Områden som försvårar/hindrar oss från att utveckla vår verksamhet identifierades och de mest angelägna valdes ut och arbetades vidare med. Arbetsplatsträffar kommer att genomföras den 18, 20 och 24 januari där vi skall ta fram två till tre prioriterade områden av de totalt nio från Medlefors som vi skall arbeta vidare med under våren för att möta framtiden så bra som möjligt. att godkänna informationen.

16 15 RBn 76 Kontaktpolitikerverksamhet /11 utbildning i Medlefors. Deltagare: Anders Wikström och Maj Magnusson-Lundgren /11 utbildning i Medlefors. Deltagare: Anders Wikström, Marianne Lindberg och Monika Isaksson.

17 16 RBn 77 Rapporter och delgivningar. a) Personal b) Ekonomi c) Arbetsmiljö d) Delegationsärenden: Medgivande att fastighetsägare själv får rengöra (sota) på den egna fastigheten. Till dags datum har 271 st. ansökningar beviljats. att med godkännande lägga rapporter och delgivningar a) d) till handlingarna.

18 17 RBn 78 Sammanträdesdagar år Förslag till sammanträdesdagar år Tisdagar kl enligt nedanstående datum med undantag för årets första sammanträde som läggs på en torsdag. 20 januari (torsdag), 22 mars, 7 juni, 13 september, 25 oktober samt 13 december. att fastställa förslaget till sammanträdesdagar för 2005 samt att beredningen till januari sammanträdet utgår med anledning av kort handläggningstid.

19 18 RBn 79 Övriga frågor. Inga övriga frågor fanns att redovisa.

20 19 RBn 80 Rapport från räddningsavdelningen. Räddningstjänstutryckningar Från föregående sammanträde t.o.m har 43 st. räddningstjänstutryckningar registrerats. Totalt under året 406 st. (544 st. 2003) se sammanställning, bilaga 80. Av inträffade händelser kan nämnas: 20/10 Brand i villa, Örngatan (358) 23/10 Brand i villa, Arnemark (359) 27/10 Trafikolycka minibuss E 4 N. Jävre (4 skadade) (369) 4/11 Brand i villa, Arnemark (368) 8/11 Brand i personbil som hotade hus, Rosvik (388) 16/11 Brand i fritidshus, Småskärsudden (379) 5 st. trafikolyckor Räddningsvärnet i Markbygden har från årsskiftet larmats 10 gånger på PRIO 1 larm/akuta sjukvårdslarm tillsammans med ambulans. Personal Krister Efverström, brandman deltid anställs tills vidare fr.o.m i stället för Jörgen Fyhr som slutar på egen begäran. Utbildning/övning Mikael Wikström, Per Lindberg och Magnus Berglund har genomgått utbildning brandman heltid 15 veckor vid räddningsskolan Sandö och blev klara 3/12. Lars Andersson har genomgått utbildningen Avlastande samtal på Sandö under tiden All personal har deltagit i 2 utbildningsdagar i Medlefors om framtiden och lagen om skydd mot olyckor. Peter Burman genomgår utbildning i räddningsinsats och blir klar 17/12. att med godkännande lägga rapporten till handlingarna.

21 20 RBn 81 Rapport från brandskyddsavdelningen. Brandskyddsavdelningen har från föregående sammanträde tom utfört 79 (243) st. brandsyner och 4 (20) st. tillsyner. Avgivit 9 st. skriftliga yttranden enligt följande: 9 st. polistillstånd 0 st. tillfälligt tillstånd heta arbeten 0 st. detaljplaner (MoB) 0 st. brandfarlig vara (MoB) 0 st. brandtekniska yttranden (ny- och ombyggnad) Extern utbildning: Brandskydd 7 kurser 101 deltagare Heta Arbeten 1 kurs 19 deltagare ADR Brand 2 kurser 24 deltagare HLR/LABC 3 kurser 25 deltagare Hjälp på väg 0 kurser Ägare av byggnader eller andra anläggningar, där det med hänsyn till risken för brand eller konsekvenser av brand bör ställas särskilda krav på en kontroll av brandskyddet, skall i skriftlig form lämna en redogörelse av brandskyddet, LSO 2 kap, 3. Redogörelsen skall vara kommunen tillhanda senast 1/1 05. Vid skrivande stund har 12 st. inkommit. att med godkännande lägga rapporten till handlingarna.

Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens sammanträde 2005-01-20.

Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens sammanträde 2005-01-20. Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens sammanträde. 1. Bokslut/årsredovisning för 2004. 2. Årsbudget för 2005. 3. Ansökan om att själv få rengöra (sota): Mats Lindberg, Piteå. 4. Uppdrag

Läs mer

Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens beredning och sammanträde

Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens beredning och sammanträde Föredragningslista till Räddnings- och beredskapsnämndens beredning 2005-09-02 och sammanträde 40. Förslag till verksamhetsplan 2006 2008 och årsbudget 2006. 41. Arbetsmiljömål hösten 2005 hösten 2006.

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Cecilia Håkansson, sekreterare. Lars Holmström. Kommunkontoret

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Cecilia Håkansson, sekreterare. Lars Holmström. Kommunkontoret Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 16.40 16.45 1 (5) Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Sven-Erik Sjöstrand, 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, 2:e vice ordförande Lars Svensson,

Läs mer

kommun Vansbro Jävsnämnden Protokoll Plats och tid Järnarummet, torsdagen den 17 december 2015, kl. 13:00 13:30

kommun Vansbro Jävsnämnden Protokoll Plats och tid Järnarummet, torsdagen den 17 december 2015, kl. 13:00 13:30 Beslutande Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson (C) Ovriga deltagare Bo Lundberg, räddningschef, 41, 43 Mattias Ström, tillsyneförrättare, 4 1, 43 Justeringens Kommunkontoret, Medborgarhuset Paragrafer

Läs mer

Lennart Johansson (Ystad) (M), ersättare Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C), ersättare Lars Lundberg (Sjöbo), (KD), ersättare

Lennart Johansson (Ystad) (M), ersättare Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C), ersättare Lars Lundberg (Sjöbo), (KD), ersättare Datum Plats och tid Brandstationen, Metallgatan 2, Ystad 09:00 11:00 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Lennart Johansson (Ystad) (M), ersättare Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C), ersättare Lars Lundberg

Läs mer

Direktionen Brandkåren Norra Dalarna

Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Protokoll Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Sammanträdesdatum: 20181123 Direktionen Brandkåren Norra Dalarna Plats och tid: KSrummet, Mora, 20181031 kl. 13:0013.30 ande: Lennart Sohlberg (S) Mora, tjänstgörande

Läs mer

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45

Johan Nilsson, räddningschef Ewy Olsson, nämndsekreterare Johan Rönmark, enhetschef Thomas Svensson, personalföreträdare 42-45 Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp, kl 14.00-17.30 Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner 2019-06-10 ande Niclas Palmgren (M) ordförande Kristine Hästmark (M) Nicklas Huuva (KD) Gunilla

Läs mer

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C), ersättare Peter Boström (Tomelilla) (S), ersättare Lennart Johansson (M), ersättare Lars Lundberg (KD), ersättare

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C), ersättare Peter Boström (Tomelilla) (S), ersättare Lennart Johansson (M), ersättare Lars Lundberg (KD), ersättare Sydöstra Skånes Räddningstjänst Datum Plats och tid Brandstationen, Metallgatan 2, Ystad 09:00-10, 10:15-11:45 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C), ersättare Peter

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Räddningsnämnden 2014-01-16 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl 14:00-15:45 Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar

Läs mer

Maria Axelsson, sekreterare, Lise Rundén, administrativ chef, Jörgen Franzén, stf räddningschef

Maria Axelsson, sekreterare, Lise Rundén, administrativ chef, Jörgen Franzén, stf räddningschef 2017-11-14 Sida 1 (7) Sammanträde med Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Förvaltningshuset, kl. 08.30-10.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Per Sixtensson (C) ordförande Erling Johansson

Läs mer

Tekniska nämnden torsdagen den 13 maj, kl Mona Mattsson. Erhard Lundqvist (s) Torbjörn Karlsson

Tekniska nämnden torsdagen den 13 maj, kl Mona Mattsson. Erhard Lundqvist (s) Torbjörn Karlsson Tekniska nämnden 2004-05-13 1-10 Plats och tid Ånge kommunkontor, Myckelmyrberget, rum 363 torsdagen den 13 maj, kl 09.00-11.45 Beslutande Sverker Eriksson (s), ordförande Leif Lindström (s), tjänstgörande

Läs mer

Räddningsnämndens protokoll Räddningsnämnden

Räddningsnämndens protokoll Räddningsnämnden Sida 2 Räddningsnämnden 2011 2014 Ledamöter s Christer Johansson, ordförande, 2011 2012, vice ordförande 2013 2014 kd Dan Hovskär, vice ordförande, 2011 2012, ordförande 2013 2014 s Per-Erik Thurén m Michael

Läs mer

Har erforderlig kunskap om eldstaden och tillkommande anordningar för att kunna utföra rengöring

Har erforderlig kunskap om eldstaden och tillkommande anordningar för att kunna utföra rengöring Skickas till: Piteå räddningstjänst Kolugnsvägen 1 941 38 Piteå ANSÖKAN OM ATT SJÄLV FÅ RENGÖRA (SOTA) SÖKANDE/FASTIGHETSÄGARE Efternamn, Förnamn Adress Personnummer Postnummer/ort Telefonnummer Fastighet

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6,, kl. 09:00 09:20 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-06-04, kl. 14:00 Underskrifter

Läs mer

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen (S) Glenn Frost (M)

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen (S) Glenn Frost (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30-17.00 Beslutande: Ersättare: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Andreas Wändahl (FP) Ann Svensson (S) Timo Niskanen

Läs mer

Ägarens kompetens Kompetens teoretisk och praktisk (styrkt enligt bilaga)

Ägarens kompetens Kompetens teoretisk och praktisk (styrkt enligt bilaga) Ansökan om sotning av egen anläggning och beslut Räddning- och säkerhetsavdelningen Personuppgiftslagen (PuL) gäller vid behandling av denna blankett. Uppgifter om ägare och fastighet Fastighetsbeteckning

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-08-27 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 27 augusti 2015 kl 9.00 9.20. Beslutande John Sundström (S), ordförande Sten-Åke Nilsson

Läs mer

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C) Gull-Britt Kristersson (Sjöbo) (S) Anette Nistrup administrativ chef 1 4

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C) Gull-Britt Kristersson (Sjöbo) (S) Anette Nistrup administrativ chef 1 4 Datum Plats och tid Brandstationen, Metallgatan 2, Ystad 09:00 10:00, 10:15 11:25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C) Peter Boström

Läs mer

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M), 1-14 t.o.m. 16.15 Patrik Kvarndal (C) Andreas Wändahl (FP) Gun Gustafsson (S)

Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M), 1-14 t.o.m. 16.15 Patrik Kvarndal (C) Andreas Wändahl (FP) Gun Gustafsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl. 13.30 16.50, rast 14.50 15.10 Beslutande: Ersättare: Övriga närvarande: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats Brandstationen, Tid kl.17.30-19.00 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Se förteckning Tjänstgörande Se förteckning ersättare Ersättare Se förteckning Övriga Se förteckning Justerande Mona Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden. Bengt Svensson (M), ordförande Madeleine Atlas (C) Bodil Andersson (KD) Rune Persson (S) Eva Stjärnlind (S)

PROTOKOLL Räddningsnämnden. Bengt Svensson (M), ordförande Madeleine Atlas (C) Bodil Andersson (KD) Rune Persson (S) Eva Stjärnlind (S) PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-02-22 Sida 1(7) Paragrafer 3-7 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen, 2012-02-22 kl 13.30-13.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Räddningsnämnden

Räddningsnämnden Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2014-03-24 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten, Malung Kl. 13.00-16.00 Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Göran Tenn

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Flustret Lessebo måndagen den 16 december 2013 kl 15.00-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel (m) Maik Richter (s)

Läs mer

Handlingsprogram för skydd mot olyckor SKADEFÖREBYGGANDE VERKSAMHET, enligt lagen om skydd mot olyckor (2003:778)

Handlingsprogram för skydd mot olyckor SKADEFÖREBYGGANDE VERKSAMHET, enligt lagen om skydd mot olyckor (2003:778) Handlingsprogram för skydd mot olyckor SKADEFÖREBYGGANDE VERKSAMHET, enligt lagen om skydd mot olyckor (2003:778) Gäller för perioden 2014-01-01 2015-12-31 Detta program kommer under perioden att integreras

Läs mer

Ingvar Jansson (M), ordförande Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik Arnesson (C)

Ingvar Jansson (M), ordförande Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik Arnesson (C) Räddningsnämnden 2014-11-05 1 (6) Plats och tid Räddningstjänsten, kl 10:30 11:30 Paragrafer 49-52 Beslutande Ingvar Jansson (M), ordförande Lars-Olov Eriksson (S) Karl-Erik Arnesson (C) Övriga närvarande

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, kl. 08.30 10.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Marcus Zadenius (FP) tjänstgörande ersättare för Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa

Läs mer

Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson (S) Timo Niskanen (S)

Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn Frost (M) Tobias Davidsson (S) Timo Niskanen (S) 1(16) Räddningsnämnden Skara - Götene Plats och tid Brandstationen Skara, kl. 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Ulla Hellberg (S), Ordförande Ove Karlsson (S), Vice ordförande Mikael Ringqvist (S) Glenn

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Kommunhuset Lessebo, kl 16.00 18.15 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

Brandstationen Ludvika Dag och tid Måndagen den 26 september 2011, kl

Brandstationen Ludvika Dag och tid Måndagen den 26 september 2011, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats Brandstationen Ludvika Dag och tid Måndagen den 26 september 2011, kl 14.00-15.20 ande Sören Grandelius (S) Lars-Göran Fahlborg (S) Conny Larsson (S) Åsa Bergkvist (S)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48

REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48 REGLEMENTE FÖR GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND KF 48 Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-13. Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Med kommunfullmäktige

Läs mer

Peter Boström (Tomelilla) (S), ersättare Lennart Johansson (Ystad) (M), ersättare Lars Lundberg (Sjöbo) (KD), ersättare

Peter Boström (Tomelilla) (S), ersättare Lennart Johansson (Ystad) (M), ersättare Lars Lundberg (Sjöbo) (KD), ersättare Datum Plats och tid Brandstationen, Metallgatan 2, Ystad klockan 09:00 12:00 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Peter Boström (Tomelilla) (S), ersättare Lennart Johansson (Ystad) (M), ersättare Lars

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2015-06-25 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, torsdagen den 25 juni 2015 kl 9.00 10.25. Beslutande Anders Burman (S), ordförande Erik Grähs (V),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset Fyrkanten kl 13:00 ande Bengt Ek (S) ordförande Stig Sjölund (S) vice ordförande Jonas Vikström (S) Margit Johansson (S) Catrin Gisslin (MP) Håkan Johansson (M) Jeanette

Läs mer

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/9 Plats och tid Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10 Paragrafer 72-78 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden

Lennart Eriksson och Pernilla Lingford Hultin. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Räddningsnämnden Räddningsnämnden 2016-12-08 1(10) Plats och tid Kristinehedsvägen 2, 8 december 2016 kl 16:00 ande Övriga deltagare Ledamöter Lennart Eriksson (M), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Vad säger lagen (LSO) om brandskydd i flerbostadshus?

Vad säger lagen (LSO) om brandskydd i flerbostadshus? Vad säger lagen (LSO) om brandskydd i flerbostadshus? - Gällande regler - LSO 2 kap. 2 - Enskildes skyldigheter (fokus på fastighetsägaren) - LSO - Kommunens förebyggande arbete - Allmänna råd - SBA i

Läs mer

Tillsynsplan 2013 för räddningstjänsten enligt Lag om skydd mot olyckor Lag om brandfarliga och explosiva varor

Tillsynsplan 2013 för räddningstjänsten enligt Lag om skydd mot olyckor Lag om brandfarliga och explosiva varor Tillsynsplan 2013 för räddningstjänsten enligt Lag om skydd mot olyckor Lag om brandfarliga och explosiva varor 2 (7) Innehållsförteckning 1. Inledning. 2. Strategi för tillsynsverksamheten. 3. Uppföljning

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Räddningsnämndens protokoll Plats och tid Räddningstjänsten, Falköping, klockan Sida 1 (14) Paragrafer 1 (11)

Räddningsnämndens protokoll Plats och tid Räddningstjänsten, Falköping, klockan Sida 1 (14) Paragrafer 1 (11) Sida 1 (14) Paragrafer 1 (11) Plats och tid Räddningstjänsten, Falköping, klockan 13.30 16.00 Beslutande Dan Hovskär, ordförande Christer Johansson, vice ordförande Lennart Rehn, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S)

Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Silvergruvan, kl. 15.00-16.45 Beslutande Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) Övriga närvarande

Läs mer

Ören, tisdagen den 21 april 2009, kl. 10 00 11 30. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v

Ören, tisdagen den 21 april 2009, kl. 10 00 11 30. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Plats och tid Beslutande Ören, tisdagen den 21 april 2009, kl. 10 00 11 30. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg, kp Övriga

Läs mer

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 18.50 Beslutande M Ann Iberius-Orrvik C FP S Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Läs mer

Anita Bergström, chef koncernstab Åsa Sjöberg, handläggare Victoria Häggkvist, handläggare/sekreterare

Anita Bergström, chef koncernstab Åsa Sjöberg, handläggare Victoria Häggkvist, handläggare/sekreterare 1(7) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 10:00 ande Ledamöter Per-Eric Larsson (S), ordf Leif Georgsson (V) Kerstin Frånlund (S) Magnus Svensson (C) Johanna Zidén (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C) Anette Nistrup administrativ chef, Torbjörn Lindén chef förebyggande, 12

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C) Anette Nistrup administrativ chef, Torbjörn Lindén chef förebyggande, 12 Sydöstra Skånes Räddningstjänst Datum Plats och tid Brandstationen, Metallgatan 2, Ystad 13:00 14:20, 14:30 15:55 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-10-28 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, tisdagen den 28 oktober 2014, kl 9.00 10.30. Beslutande John Sundström (S), ordförande Nenne Åman

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

A g(s9'----- Tord Andersson, justerare )Led SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00. Ledamöter: Övriga deltagare:

A g(s9'----- Tord Andersson, justerare )Led SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00. Ledamöter: Övriga deltagare: Plats och tid: Tierps kommunhus, 17:00 20:00 Ledamöter: Jan Ulmander (C), Vice ordförande Catrin Johansson (S) Anders Gustafsson (S) Terence Hongslo (MP) Daniel Enholm (M) Maria Jansson (M) Margareta Widén

Läs mer

Brandsäkerhet DELPROGRAM TILL HANDLINGSPROGRAM TRYGGHET OCH SÄKERHET Antaget av kommunfullmäktige

Brandsäkerhet DELPROGRAM TILL HANDLINGSPROGRAM TRYGGHET OCH SÄKERHET Antaget av kommunfullmäktige Brandsäkerhet DELPROGRAM TILL HANDLINGSPROGRAM TRYGGHET OCH SÄKERHET 2015-2018 Antaget av kommunfullmäktige 2016-02-25 38 Dokumentet Brandsäkerhet är framtaget av räddningstjänsten och är ett delprogram

Läs mer

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdag den 31 maj 2005, kl Upprop och justering

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdag den 31 maj 2005, kl Upprop och justering Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, tisdag den 31 maj 2005, kl. 9.00 Föredragande Ärenden Upprop och justering 56 Träff

Läs mer

Räddningsnämnden. Roger Almgren, räddningschef Joakim Ramåker, stf. räddningschef Tommy Hovbjer, brandman, 31 Ritha Selmosson, sekreterare

Räddningsnämnden. Roger Almgren, räddningschef Joakim Ramåker, stf. räddningschef Tommy Hovbjer, brandman, 31 Ritha Selmosson, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30 16.30 Beslutande: Ulla Hellberg (S), ordförande Ove Karlsson (S) Sven-Olof Ask (M), kl 13.30 14.35 19 del av 22, kl 15.05 16.30

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Direktionen

Sammanträdesprotokoll. Direktionen Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstation Norberg kl 16:00 17:20 ande Teemu Sulin (V) Fagersta, ordförande Erica Drugge (C) Hedemora ersättare för Bengt Lindgren (S) Fagersta Anita Tärneborg

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, klockan 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande

Läs mer

Statens räddningsverks författningssamling

Statens räddningsverks författningssamling Statens räddningsverks författningssamling Utgivare: Key Hedström, Statens räddningsverk ISSN 0283-6165 Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer om rengöring (sotning) Räddningstjänst och förebyggande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MARKS FASTIGHETS AB Sammanträdesdatum Sida 1 (15) 2012-05-08 Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Marks Bostads AB:s kontor, klockan 17.00 18.55 Beslutande M C FP S S Ann Iberius-Orrvik Tommy Västerteg Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson, vice ordförande

Läs mer

Separat protokoll kl

Separat protokoll kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid: Brandstationen, Skara kl 13.30 16.30 Separat protokoll kl 14.45 14.50 Beslutande: Ersättare: Övriga närvarande: Sven-Olof Ask (M), ordförande Ove Karlsson (S)

Läs mer

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Brandstation, Molinsgatan 2, Ljusdal. Kl 09.30 14.30 Christina Embretsen, ordförande (s) Lennart Sjödin, 1:e vice ordförande (c) Ulla-Britt Gidemalm 2:e vice ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 29 (40) Plats och tid Kommunhuset, Hjälmaren Vingåker, tisdag den 12 mars kl 17,10 18.10 Beslutande ledamöter Robert Davidsson (C), ordförande Roger Larsson (M), Vice ordförande Leif Skeppstedt (S) Pierre

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 -

Kristinehedsvägen 2, Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 - Räddningsnämnden 2013-12-05 1(9) Plats och tid: ande: Kristinehedsvägen 2, 302 44 Halmstad, Sammanträdesrum Castler, kl. 16:00 - Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist

PROTOKOLL. Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30. Lasse Bergqvist PROTOKOLL Plats och tid Fågelsjörummet, plan 4 Förvaltningshuset 2015-10-22 08:30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Manne Wallström (MP) Lasse Bergqvist (FP) Övriga deltagande

Läs mer

Ingvar Jansson (M), ordförande Arne Persson (S) Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare

Ingvar Jansson (M), ordförande Arne Persson (S) Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare 1 (10) Plats och tid Brandstationen, Gräsmark, kl 08:00-14:00 Paragrafer Beslutande Ingvar Jansson (M), ordförande Arne Persson (S) 23-30 Viviann Carlsson (FP), tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Tjänstgörande ersättare Lars-Bertil

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-11-05, kl 18.00-20.15 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Margaret Swande (s), ersättare Peder Forsberg Cecilia Löfbom (s), ersättare Åsa Andersson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Robin Holmberg tjg ers för Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 5 november 2014 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10

Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10 KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson Bodil Andersson Rune

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7. torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50

Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7. torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50 Tekniska nämnden 2004-08-19 1-7 Plats och tid Ånge kommunkontor, Flataklocken, rum 563 torsdagen den 19 augusti, kl 09.00-11.50 Beslutande Hanne Soukas (s), ordförande Erhard Lundqvist (s) Kristina Erhardsson

Läs mer

Västra Sörmlands Räddningstjänst

Västra Sörmlands Räddningstjänst Direktionen 2012-09-20 24 (34) Plats och tid Brandstationen i Högsjö, den 20 september 2012, klockan 18.00 21.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Ola Lindgren (S), ordf. Marie-Louise Karlsson

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 Räddningsnämnden 2013-03-14 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00-17:00 ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Christoffer Linden (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

Brandförebyggande verksamhet

Brandförebyggande verksamhet Brandförebyggande verksamhet DELPROGRAM TILL HANDLINGSPROGRAM TRYGGHET OCH SÄKERHET 2012-2014 OCH TILLSYNSPLAN 2012-2014 Räddningstjänsten 2012-08-03 Kommunstyrelsen 2012-10-10 198 Dokumentet Brandförebyggande

Läs mer

Ett antal bostadsbränder i kommunen är relaterade till eldstäder och rökkanaler.

Ett antal bostadsbränder i kommunen är relaterade till eldstäder och rökkanaler. Ersätter Utbytt den Sign 1:5 Den 1 januari 2004 trädde lagen om skydd mot olyckor (LSO) i kraft och ersatte den tidigare Räddningstjänstlagen. Enligt lagen skall kommunen i brand- förebyggande syfte ansvara

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: Plats: Nothemmet Tid: Från klockan 10:20 till klockan 12:40 Justering Justerare: Plats: Torbjörn Svensson (S) Brandstationen i Växjö Dag: 2018-09-18 Justerade

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.58 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet

Sammanträdesprotokoll. Arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid Räddningsstationen Avesta kl 09.00 11.15 Beslutande Teemu Sulin (S) Fagersta, ordförande Göran Hoffman (S) Hedemora Lars Levahn (S) Avesta Olle Rahm (S) Norberg

Läs mer

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2008-09-22 67. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00.

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2008-09-22 67. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00. 2008-09-22 67 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00 Beslutande Christer Olsson (m) ordförande Axel Paulsson (c) 1:e vice ordförande Jill Andersson (s) 2:e vice ordförande Tony Johansson

Läs mer

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30.

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Plats och tid för sammanträdet Föredragande Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 25-31

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 25-31 1 (12) Paragrafer 25-31 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Christer

Läs mer

Matte Johansson (LP) Dan Ola Norberg, enhetschef bygg Magnus Gunnarsson, enhetschef miljö Jenny Lundin, nämndsekreterare

Matte Johansson (LP) Dan Ola Norberg, enhetschef bygg Magnus Gunnarsson, enhetschef miljö Jenny Lundin, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Ebbasalen, Sala kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(M), ordförande Christer Johansson (LP) Per Eriksson (C) Olof Nilsson (S), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Haffragården Kölsillre, tisdagen den 26 september 2006 OBS se nedan Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Borgsjöbyn 8:13,

Läs mer

Brandsäkerhet Delprogram till handlingsprogram trygghet och säkerhet

Brandsäkerhet Delprogram till handlingsprogram trygghet och säkerhet Brandsäkerhet Delprogram till handlingsprogram trygghet och säkerhet 2015-2018 Antagen av kommunfullmäktige den 25 februari 2016, 4 Dokumentet Brandförebyggande verksamhet är framtaget av räddningstjänsten

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Brandstationen Ludvika Dag och tid Måndagen den 10 juni 2013, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Brandstationen Ludvika Dag och tid Måndagen den 10 juni 2013, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Brandstationen Ludvika Dag och tid Måndagen den 10 juni 2013, kl 14.00-15.05 ande Sören Grandelius (S) Magnus Erbing (M) Åsa Bergkvist (S) Jan Karlsson (S) John-Ove Johansson

Läs mer