AØK väljer varje år ett tema på Nollningen som finns med som logga, musik, film, pub, sittning, etc.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AØK väljer varje år ett tema på Nollningen som finns med som logga, musik, film, pub, sittning, etc."

Transkript

1 1. Allmänt AØK är Arkitekturstuderandesektionenssektionens mottagningskommitté vilket innebär att arbeta för välkomnandet av nya medlemmar genom att planera och arrangera en fyra veckor lång mottagning för nya studenter på A och AT. På Chalmers går mottagningen under benämningen Nollningen (alt. inskolning) och nya studenter kallas fram till Nollfinalen för Nollan (ej nolla/nollor då detta kan ses nervärderande) Namn Kommiténs namn [uttalas A-noll-K ] skrivs alltid med Ø (Håll nere Alt+0216) förutom undantagsvis i mejladress eller hemsidelänk då det skrivs anollk. AØK väljer varje år ett tema på Nollningen som finns med som logga, musik, film, pub, sittning, etc. 1.2 Kontaktuppgifter Postadress: AØK, AØK, A-sektionen Teknologgården 2 Sven Hultins gata Göteborg Göteborg (Kårhuset) (Bredvid A-vaktis) Mejladress: Informationssidor på Internet: Bankkontonr: Clearingnr: (SEB) Bankgiro: anollk@lists.chalmers.se sök: AØK 2. Verksamhet AØK har sitt verksamhetsår uppdelat i tre tydliga delar: Förberedelse, Nollning och Efterarbete. 2.1 Förberedelse Innan Nollningen bör AØK förbereda densamma så gott det går. Ett schema bör sättas, lokaler bör bokas, inköpslistor bör fixas och NollModulen skall tillverkas. AØK bör också förbereda sig själva inför Nollningen, och kan göra detta genom att gå på NollKKalas tillsammans med andra sektioner, gå på den av kåren arrangerade ledarskapsutbildningen och träffa varandra mycket för att lära känna varandra Förväntningar och arbetsbörda Innan arbetet tar vid bör AØK också diskutera igenom vad de har för förväntningar och vision om Nollningen. Det är viktigt att man diskuterar vilken arbetsbörda man förväntar sig under Nollningen, och att alla har en liknande bild. Över lag så

2 bör man som AØK inte förvänta sig att ha tid med någonting annat än Nollningen medan den pågår. Man bör alltså inte planera in andra saker under Nollningen. AØK bör dessutom diskutera om man skall ha lediga dagar, dvs. ett schema för när vissa personer får vara lediga under Nollningen NollModul AØK skall tillverka en informationsbroschyr som kallas NollModul. Denna skall innehålla information om Nollningen och Chalmers i allmänhet. Programansvariga för A och AT bör också ges en sida var att presentera sig och programmet. Det brukar det också finnas en sida med information från elever om hur det är att gå på de olika programmen. I övrigt är det bra om det i NollModulen finns ett schema för Nollningen, en packlista och kontaktuppgifter till AØK. Utskick av NollModulen administreras av Antagningsenheten NollEnkät Ett bra hjälpmedel för att få information om Nollan är den s.k. NollEnkäten som bör produceras och skickas ut till Nollan. Vanligtvis brukar man skicka denna tillsammans med NollModulen. NollEnkäten bör innehålla frågor som hjälper Aktivist att ge Nollan bra NollUppdrag och som hjälper Anphadder att dela in Nollan i bra phaddergrupper Internet AØK bör finnas representerade på webben. Dels bör AØK ha en flik under A-sektionens hemsida där nollan kan hitta information om nollningen, dels bör kontaktuppgifterna på Chalmers Studentkår vara uppdaterade, och dels bör AØK finnas representerade på sociala medier såsom facebook SUS utbildning i ansvarsfull alkoholhantering SUS står för Studenter, Utveckling, Samverkan och arrangerar en utbildning i ansvarsfull alkoholhantering flera gånger per år. För att få vara serveringsansvarig i någon av Chalmers Studentkårer lokaler måste man ha gått denna utbildning. Även om AØK inte arrangerar något i dessa lokaler, så bör minst två personer i AØK genomföra denna utbildning Ohmsits AØK bör, vid verksamhetsårets början, hålla en OHMSITS för alla tidigare AØK. AØK kan, om man så vill, hålla flera ohmsitsar. Kontaktuppgifter till tidigare AØK finns i TestAmente, som hittas i bilagan längst bak i dessa riktlinjer.

3 2.2 Under Nollningen Under Nollningen bör AØK tänka på att försöka se alla Nollan. Det skall vara tydligt att alla aktiviteter är för alla, och om det råder platsbrist på sittningar bör alla Nollan (både A och AT) få samma möjlighet att köpa biljett. AØK informerar med fördel om sådant på Arkitekturhistoria föreläsningarna, då både A och AT Nollan deltar. AØK bör också sprida info på internet (förslagsvis via A-sektionens hemsida), så att även de som frånvarat tidigare kan få ta del av informationen. En sak som är bra att eftersträva är att AØK bör försöka att inte bara försöka arrangera saker för Nollan, utan även vara med Nollan på arrangemang. AØK har både en ställning som kompisar med Nollan, och arrangör av Nollningsaktiviteter. Traditionellt brukar AØK spela hårda tills efter den första Nollbricks Göran, och därefter är AØK kompis med Nollan Alkoholpolicy AØK bör tänka på att inte bli för berusade under Nollningen då de kan framstå som förebilder för Nollan. Som föreningsaktiv i AØK bör man särskilt tänka på att man i overall representerar AØK, A-sektionen, Chalmers Studentkår och CTH, även före och efter Nollningen (på NollKKalas och som patet). AØK bör verka för att Nollningen skall vara så mångsidig som möjligt. Man bör därför ha blandade aktiviteter på Nollningen, och gärna minst 50 % som är alkoholfria Dokumentation Nollningen bör dokumenteras av AØK. Vanligtvis så brukar det delas ut ett NollUppdrag som innebär att några av Nollan dokumenterar Nollningen, men AØK har även en inköpt videokamera till sin hjälp Jourtelefon Under Nollningen bör AØK ha en jourtelefon som Nollan alltid kan ringa till. Syftet är att Nollan skall kunna få hjälp med vad som helst, t.ex. att ta reda på var salar finns, och när arrangemang händer. Detta löses lättast att AØK turas om att ha ansvar för telefonen. Telefonen bör inte användas till personliga samtal, och får inte lånas ut till någon att ringa från. Jourhavande i AØK bör vara nykter NollUppdrag NollUppdrag är en tradition på Chalmers, och det finns många roliga exempel. AØK bör dela ut NollUppdrag till alla Nollan, men vara tydlig med att det är frivilligt att utföra dessa. Alla NollUppdrag skickas in och ska godkännas av MK (Mottagningskommittéen), och bör vara sådant att det är underhållande både för Nollan och omgivningen, inte är kränkande och att det kan återställas inom 24 timmar. Beakta även Sveriges Rikes Lag om skadegörelse (BrB 12 kap), sabotage (BrB 13 kap 4 ) och förgöring (BrB 13 kap 8 )

4 2.2.5 Provsits Under Nollningen brukar den första sittningen vara en så kallad provsits. Vid detta tillfälle brukar rävarna bli inbjudna för att hjälpa till att lära Nollan hur sittningar går till. Tänk på: alkoholfria alternativ, erbjud vatten och att ta hand om Nollan Studiehjälp AØK bör, vid minst ett tillfälle under Nollningen anordna ett tillfälle då man hjälper Nollan med de första kurserna. För AT handlar det vanligtvis om den inledande matematiken, och för A brukar AØK ge dem ett tillfälle att lite friare bekanta sig med ateljéerna SuperNollan AØK bör utse en SuperNollan i slutet av Nollningen. SuperNollan belönas med ett vandringspris som består av en NollBricka i metall att rista in sitt namn i. Kriterier för att väljas till SuperNollan är att Nollan haft ett högt deltagande, har bidragit till att höja stämningen, och tagit väl hand om sina kamrater. 2.3 Efterarbete Efter Nollningen är det viktigt att AØK fortsätter sitt arbete och håller kontinuerliga möten. AØK bör genomföra en utvärdering med Nollan och en utvärdering med sig själva, och dessa utvärderingar bör presenteras för nästkommande AØK. AØK bör, efter avslutad Nollning uppdatera dessa riktlinjer, samt testamentet testamente TestAmentet fungerar som en bilaga för kommittéen och bör innehålla kontaktuppgifter till pateter, bidrag från samtliga poster, som består av instruktioner, know how, tips och trix. Riktlinjerna och TestAmentet bör finnas både i form av ett utskrivet dokument, samt på digital form, så att dokumentet lätt går att redigera. Kontaktuppgifter till äldre AØK bör finnas i testamente Aspning AØK ansvarar för att rekrytera nästa AØK, och bör genomföra en aspning för att avgöra vilka som är mest lämpade för uppgiften. I A-sektionens reglemente står angivet att minst två aspaktiviteter med ett mellanrum på minst 2 veckor ska arrangeras (Annonsering minst 1 vecka inför arrangemang). AØK har möjlighet att rekommendera vem som skall ha vilken post, men kan ge nästa AØK en chans att bestämma det själva. Till sista sektionsmötet före kalenderårets slit ska nya medlemmar vara valda i samråd med A- & AT-styret och en ordförande och kassör nomineras och väljs in på sektionsmötet Överlämningssittning AØK bör, vid verksamhetsårets slut, arrangera en överlämningssittning för nästkommande AØK. Detta görs i samarbete med övriga kommittéer, styret och utskott.

5 3. Poster Det finns för närvarande åtta poster i AØK. Allsmäktige och A kassa (officiellt: ordförande och kassör) är förtroendeposter och de som blir valda till posterna skall nomineras av avgående AØK i samråd med A- & AT-styret inför sista sektionsmöte på året. Sektionsmötet måste därefter godkänna kandidaterna. Allsmäktige och A kassa har rätt att teckna kommitténs firma, och får tillgång till kontoret på föreningstorget mittemot A-vaktis och postfacken. 3.1 Allsmäktige (ordförande) Allsmäktige i AØK är ansvarig för AØK:s verksamhet. Allsmäktige sammankallar till möten och leder dessa. Vid röstning bör Allsmäktige ha utslagsröst, men behöver inte utnyttja denna rätt om han/hon anser att det är fördelaktigt att istället försöka kompromissa. Allsmäktige har rätt att stoppa ett beslut om det strider mot sektionens stadga eller reglemente (där regler speciellt för kommittéerna finns angivna) eller övrigt styrdokument från högre ort. Allsmäktige bör samverka med Mottagningskommittéernas Samordningsorgan för att koordinera mottagningen med MK och alla övriga sektioner på Chalmers. Allsmäktige bör också samverka med programansvariga för A och AT programmen för att samordna mottagningen även med dem. Allsmäktige sitter även med i kommittémöten med A- & AT-styret. Denna grupp träffas ungefär varannan vecka, och är ett bra forum för diskussion och samordning med de övriga kommittéerna på A sektionen. 3.2 A kassa (kassör) A kassa ansvarar för AØK:s ekonomi. I början av verksamhetsåret skall A kassa göra en budget för AØK och vid slutet av verksamhetsåret skall A kassa avge ett bokslut för AØK:s ekonomi. A kassa ansvarar för AØK:s bankkort, skall godkänna alla AØK:s utgifter och se till att AØK håller sig till dess utsatta budget. A kassa har mandat att stoppa beslut som skulle innebära en ekonomisk orimlighet. A kassa har också bestämmanderätt vid prissättning vid försäljning av t.ex. alkohol på sittningar, och för bestämmande av biljettpris på sittningar, etc. Traditionellt skall A kassa ha en piska som ärvs från föregående kassör. Piskans härkomst är höljt i dunkel, men enligt legenden är det den fruktade Döds Berra som var dess ursprunglige ägare.

6 3.3. Askalas Askalas i AØK har två huvudsakliga uppgifter: festordnande och lokalbokning. Som festordnande ärdet bra att personen genomför SUS utbildningen i ansvarsfull alkoholhantering, samt en restaurangutbildning för att få vara serveringsansvarig i kårens lokaler. Askalas har även som ansvarsområde att beställa alkohol från kåren till arrangemang i kårens lokaler, samt söka serveringstillstånd (vid behov) och festanmäla. Inom området lokalbokning så är Askalas ansvarig för att detta görs i tid, samt för att betala deposition och hämta ut nycklar etc. 3.4 PRinsessA PRinsessA i AØK har som huvuduppgift att producera den s.k. NollModulen. PRinsessA ansvarar också för att AØK:s flik på A-sektionens hemsida är uppdaterad. PRinsessA har under Nollningen som ansvar att se till att tillräcklig information sprids till Nollan, både i form av ett schema (förslagsvis i entréhallen eller i montern) och i form av kontinuerliga uppdateringar på internet. 3.5 Aktivist Aktivist ansvarar för att samtliga Nollan får ett NollUppdrag som passar Nollan bra. Därför bör Aktivist skriva en NollEnkät för Nollan att besvara, som skickas ut i samband med NollModulen. Aktivist ansvarar även för dokumentation av NollUppdragen, och ansvarar därför för AØK:s videokamera under Nollningen. Aktivist bör inte tilldelas för många uppgifter under Nollningen, då han/hon ofta måste springa iväg för att assistera Nollan med deras uppdrag. 3.6 Anphadder Anphadder ansvarar för rekrytering, hantering och informering av phaddrar. Anphadder ansvarar även för att dela in Nollan i bra phaddergrupper, och bör därför samarbeta med Aktivist med NollEnkäten, så att frågorna också kan hjälpa till vid indelningen. 3.7 Ackvisitör Ackvisitör ansvarar för kontakt med sponsorer och för rekrytering av dessa. Ackvisitör bör efterlämna ett dokument till nästa Ackvisitör med samtliga avtal med de olika sponsorerna. Ackvisitör jobbar också nära med PRinsessA för att samordna annonserna i NollModulen. 3.8 A lagare A lagare ansvarar främst för maten på sittningar, men också för mat vid andra tillfällen. A lagare ansvarar för att det finns alternativ till vegetarianer/veganer och allergiker. A lagare jobbar dessutom med A kassa för att hålla matinköpen inom budget.

7 4 rävar och pateter Medlemmar ur det AØK som avgått senast kallas rävar. Medlemmar ur alla AØK som verkat före det kallas pateter. AØK bör ge rävarna en möjlighet att få gå gratis på alla sittningar under Nollningen. Rävarna bör erbjudas platser till alla sittningar, men om platsbrist råder bör Nollan prioriteras. Exempel på detta kan vara gemensamma Gasque sittningar med andra sektioner. Rävarna bör få biljetter till provsitsen för att kunna lära Nollan sittningsregler och traditioner. Prioriterade sittningar är Provsitsen, Bastusittningen och Finsittningen. 4.1 silverräv AØK bör ge en utmärkelse (vanligtvis i form av ett inramat diplom) till den räv som utmärkt sig mest genom att hjälpa det nya AØK. Denna person blir då utnämnd till silverräv. Denna utmärkelse är en stor ära, och tillkännages vanligtvis under finsittningen.

8 TestAmente för AØK Kontaktlista över rävar och pateter 2000 Johan Ljungqvist Per Olsson Johan Tönsgård Lisa Wingård (Allsmäktige) Malin Unger Monika Pitura Richard Berqqvist (Allsmäktige) Julia Grabe (finns i facebookgruppen) David Greek ( ) Anna Westman ( ) 2007 A007 (Agent) Malin Mirsch Ellen Persson Anna Sandberg Helena Sandberg Anna Samuelsson Frida Skarph Fredrik Ulander Jens Zackrisson sanann@student.chalmers.se; anna.linea.sandberg@gmail.com; fredriku@student.chalmers.se; malinmirsch@hotmail.com; ellenp@student.chalmers.se; jenszackrisson@hotmail.com; helena.m.sandberg@ telia.com; annsam@student.chalmers.se; poohpower86@hotmail.com; frida_fs@hotmail.com; 2008 Med Värme till Nollan (Sällskapsresan) Jonna Berg Erica Henrysson (Silverräv) Lisa Eriksson Märta Marklinder (Allsmäktige) Malin Landh Jonas Reutherborg Mikael Stenberg Emma Svanström tallmarta@hotmail.com; malin_landh@hotmail.com; liza_1986@hotmail.com; ericah@student.chalmers.se; henrysson@gmail.com; jonasreutherborg@hotmail.com; reutherb@student.chalmers.se; mikste@ student.chalmers.se; stenberg86@yahoo.se; svanstrom.emma@gmail.com; skojissan@hotmail.com; 2009 Top Gun Jens Axelsson (Allsmäktige) Sandra Baumann (Silverräv) Sara Bärling Anton Ekdahl Lina Jonsdotter Jonas Lundgren Tove Magnusson Marcus Stark jensooli@hotmail.com; lina_jonsdotter@hotmail.com; sara.barling@hotmail.com; jonaslundgren@live. com; jonlund@student.chalmers.se; anton_ekdahl@hotmail.com; starkmarcus@hotmail.com; velvetsoft_@hotmail.com; sandra.bau@hotmail.com; 2010 Kill Bill Sarah Blake Elmwall Johan Bertilsson Sofia Ek Camilla Henricson (Silverräv) Martin Login Magnus Pettersson Linda Sandström (Allsmäktige) Carl Ydergård 2011 Around the World Sofia Bender Marcus Blomqvist Beatrice Dryselius Ellinor Eskilsson Carl Hoff (Allsmäktige) Samuel Hofverberg Kristoffer Lang Ylva Wilder

AØK väljer varje år ett tema på Mottagningen som finns med som tema för logga, entrélåt, film, pub, sittning, etc.

AØK väljer varje år ett tema på Mottagningen som finns med som tema för logga, entrélåt, film, pub, sittning, etc. ARKITEKTURSTUDERANDESEKS 2015-01-16 1. ALLMÄNT AØK är Arkitekturstuderandesektionens mottagningskommitté vilken arbetar för välkomnandet av nya studenter genom att planera och arrangera en fyra veckor

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAD: ! ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAD: ! ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE REGLEMENTE ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE REGLEMENTE INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7.

Läs mer

Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen

Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen Instruktioner för kemisektionens teknologtidning, Kempressen 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens teknologtidning, Kempressen, har som uppgift att varje läsperiod ge ut en tidning som riktar sig

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN EKONOMISK POLICY INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion s. 3 Allmänt s. 4 Startkapital s. 4 Budget s. 4 Äskningar s. 4 Kontanthantering s. 4 Inköp s. 5 Kläder s. 5 Större inköp s. 5 Arrangemang s. 5 Sektionsmöte

Läs mer

Instruktioner för Rustmästeriet

Instruktioner för Rustmästeriet för Rustmästeriet Rustmästeriet Masinteknologsektionens Rustmästeri (Rustet) har ansvaret för skötsel och förvaltning av sektionens lokaler. De bedriver pub- och after workverksamhet samt hyr ut skåp till

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7. Sektionsmöte s.10 8 Programmöte s.11 9. Valberedning s.12 10.

Läs mer

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG har som uppgift att agera som kontakten mellan kemisektionen och arbetsmarknaden.

Läs mer

ÅRSMÖTE 2 FEBRUARI 2012 A-SEKTIONEN

ÅRSMÖTE 2 FEBRUARI 2012 A-SEKTIONEN ÅRSMÖTE 2 FEBRUARI 2012 A-SEKTIONEN KALLANDE A- & AT-STYRET PLATS VB-SALEN TID: 12.15-13.18 NÄRVARANDE (54) AT1 Patrik Rosefors Gustav Good Hanna Gerhardsson Yrsa Dahlman Jens Lundgren Agnes Nerelius Josefin

Läs mer

Instruktioner för kemisektionens programråd och rustmästeri, HÄKS

Instruktioner för kemisektionens programråd och rustmästeri, HÄKS Instruktioner för kemisektionens programråd och rustmästeri, HÄKS 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens programråd och rustmästeri, HÄKS har som uppgift att regelbundet anordna pubar och aktiviteter

Läs mer

SEKTIONSMÖTE DEN 8 MARS 2012 A-SEKTIONEN

SEKTIONSMÖTE DEN 8 MARS 2012 A-SEKTIONEN SEKTIONSMÖTE DEN 8 MARS 2012 A-SEKTIONEN KALLANDE A- & AT-STYRET PLATS A-SALEN TID: 12.30 14.00 NÄRVARANDE (29) A1 Caroline Ekberg Elizabeth Johansson Ellen Linder Jakob Hedlund Jonathan Naraine Malin

Läs mer

1.2 Kontaktuppgifter Postadress: PubA PubA, A-sektionen Teknologgården 2 Sven Hultins gata 6 412 58 Göteborg 412 58 Göteborg

1.2 Kontaktuppgifter Postadress: PubA PubA, A-sektionen Teknologgården 2 Sven Hultins gata 6 412 58 Göteborg 412 58 Göteborg 1. Allmänt Dessa riktlinjer är en utförlig beskrivning av vad arbetet i Arkitekturstuderandesektionens pubkommitté PubA innebär. Ovanför riktlinjerna arbetar PubA utifrån A-sektionens stadga och reglemente.

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #13

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #13 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2017-10-10 #13 s styrelsemöte 2017-10-10 Plats: Konferensrummet Tid: Tisdag den 10 Oktober kl. 17:15 Närvarande: Moa Ekdal, Carl Bodin, Jonathan Sjölander,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN REGLEMENTE SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7. Sektionsmöte s.10 8 Programmöte s.11 9. Valberedning s.12 10.

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Uppförandepolicy Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Uppförandepolicy Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Chalmers tekniska högskola Antagen: 2009 05 09 Redaktionell revidering: 2015 09 04 Sida 1 av 4 Innehåll 1 Syfte 2 2 Bemötande mot andra sektionsmedlemmar, föreningar, kommittéer och sektioner 2 3 Skötsel

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar

Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar Sammanfattning av sektionsstyrelsens ansvar Sektionsstyrelsen Sektionsstyrelsen är s styrelse och är sektionsmötets ställföreträdare (Stadga 9:1). Detta dokument är en sammanställning av sektionsstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg Protokoll Årsmöte 2013-01-17 Tid: 17:00 Plats: B210, Statsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19, Göteborg Närvarande tillika röstberättigade: Emili Börjesson, mötessekreterare (ej röstberättigad)

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN STADGAR SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN

ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN STADGAR SENAST UPPDATERAT: ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Allmänt s. 3 2. Medlemskap s. 4 3. Organisation s. 5 4. Sektionsstyrelse s. 6 5. Utskott s. 7 6. Kommittéer s. 8 7. Sektionsmöte s. 9 8 Programmöte s.11 9. Valberedning s.12 10.

Läs mer

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 1 Mötets öppnande Fiona Rolander (ordf styrit) förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Sektionen väljer Josef

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

NÄRVARANDE SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR 13 DECEMBER 2018 KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00

NÄRVARANDE SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN ARKITEKTURSTUDERANDESEKTIONEN CHALMERS STUDENTKÅR 13 DECEMBER 2018 KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00 SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN KALLANDE: A-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 17:00 NÄRVARANDE 103 PERSONER NÄRVARADE PÅ MÖTET FÖR ATT SE DAGORDNINGEN OCH DEN FULLSTÄNDIG NÄRVAROLISTAN, VÄNLIGEN KONTAKTA A-STYRET FÖRTYDLIGANDE:

Läs mer

Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE

Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE Protokoll IT SEKTIONENS STORMÖTE Närvarande: Luis Mauricio Jakob Sennerby Johan Carlquist Sofia Backman Eric Stenberg Viktor Bostrand Love Lindström Matilda Trodin Sekreterare Kassör Studierådsordförande

Läs mer

Mikaela och Malin justeras in 16:25.

Mikaela och Malin justeras in 16:25. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-06-06 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Elvira Eråker, Daniel Eriksson, Elinor Carlén Björemo, Malin Karlsson, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Johanna Sjödahl,

Läs mer

11D227, Karlstads universitet 2011-05-10 klockan 16.30

11D227, Karlstads universitet 2011-05-10 klockan 16.30 Sida 1 av 5 Närvarande Styrelsen: Linnéa Johnsson Christian Lidén Maria Simes Emma Hellqvist Annica Marmolin Victor Karlsson Jimmy Vestlund Niklas Janebrink Ordförande Vice ordförande Sekreterare Ordf.

Läs mer

Vägledande dokument SSTSS

Vägledande dokument SSTSS 1 av 5 STS-sektionen, Senast uppdaterad 2015-07-15 Vägledande dokument Kapitel 1 STS-sektionens Projektfond 1 Projektfonden är på 5 000 SEK per termin. 2 För att söka pengar ur projektfonden måste de sökande

Läs mer

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott.

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-11-13 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Matilda Persson, Rickard Beergrehn, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Jessica Kajs, Julia Zakrisson, Axel Almqvist,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS

REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS chrome-extension://bpmcpldpdmajfigpchkicefoigmkfalc/views/qowt.html 1/10 Senast ändrade 2014-12-10 1. Tolkning och ändringar 1.2. Område Detta reglemente

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #34

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #34 s styrelsemöte 2018-02-22 Plats: Konferensrummet Tid: Torsdag den 22 Februari kl. 12:00 Närvarande: Moa Ekdal, Carl Bodin, Jonathan Sjölander, Jonna Bengtsson, Stina Wahlström, Elin Winberg, Frånvarande:

Läs mer

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Marcus Sundberg väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Patric Westberg (styrit)

Läs mer

Ekonomiskt reglemente för Datateknologsektionen

Ekonomiskt reglemente för Datateknologsektionen Sidan 1 av 8 för Chalmers, Göteborg Uppdaterad: 2018-04-24 Sidan 2 av 8 Innehåll 1 Allmänt 3 2 D-Styret 3 3 Sektionsföreningar 4 4 Intresseföreningar och andra grupper under sektionen 5 5 Internrepresentation

Läs mer

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-08-31

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-08-31 Sidan 1 av 6 Kl: 12:00 Mötesnummer: 5-2012/2013 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande Johan Sjöblom sjoblomj Vice Oscar Carlsson coscar Sekreterare Caroline Strandberg carstra

Läs mer

SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6. Ägget, Karlstads universitet 2012-02-16 klockan 16.15

SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6. Ägget, Karlstads universitet 2012-02-16 klockan 16.15 SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6 Närvarande Styrelsen: Linnéa Johnsson Ordförande Christian Lidén Vice ordförande Malin Ek Skattmästare Maria Simes Sekreterare Victor Karlsson Ordf. motionsphöseriet

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #15

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #15 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2016-12-12 #15 s styrelsemöte 2016-12-12 Plats: Konferensrummet M-Husets källare Tid: Måndag den 12 december kl. 12:00 Närvarande: Alice Abrahamsson, Staffan

Läs mer

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionens styrelsemöte Tid: 17.15 20.05 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Isabella Ostojic, sekreterare Karin Ström, kassör Therese Haga, studienämndsordförande KTS Nina Alfredsson,

Läs mer

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 för Grafisk design och kommunikations sektion Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Senast uppdaterade 2013-05-29 GDK-sektionen 2 (10) 2011-05-03 Innehållsförteckning

Läs mer

TE JN SK AL (ordförandes initialer) (sekreterares initialer) (justeringsmännens initialer)

TE JN SK AL (ordförandes initialer) (sekreterares initialer) (justeringsmännens initialer) Närvarande: Tobias Edström Johannes Nilsson Jacob Samuelsson Simon Kronmar Andreas Lundqvist Elias Olson Jonathan Ohlson Christoffer Gremlin 00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan

Läs mer

Logistiksektionen Höstmöte Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1

Logistiksektionen Höstmöte Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1 Logistiksektionen Höstmöte 2013-11-07 Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1 Närvarande: På mötet fanns 55 st personer närvarande och 12 st av dessa var ur den sittande styrelsen. 1 Mötets öppnande Logistiksektionens

Läs mer

SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN

SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN SEKTIONSMÖTE A- SEKTIONEN KALLANDE: A- & AT- STYRET PLATS: VA- SALEN TID: 12.15-17.00 NÄRVARANDE (53) A1(14) Maria-Therese Lidenholm Frida Carlvik Emma Wahlfridsson Anisia Gorchkov Ashour Hermez Ebba Johansson

Läs mer

TLTHs alkohol- och drogpolicy

TLTHs alkohol- och drogpolicy TLTHs alkohol- och drogpolicy TLTHs alkohol- och drogpolicy gäller hela TLTHs verksamhet, där inräknat sektioner och fria föreningar. 1. Bakgrund Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola (TLTH) är en

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Proposition gällande styrelsens struktur

Proposition gällande styrelsens struktur Proposition gällande styrelsens struktur Bakgrund Idag består styrelsen för Industriell ekonomi utav tolv medlemmar, varav sex ledamöter från några av sektionens kommittéer samt sex förtroendevalda presidiemedlemmar.

Läs mer

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16 Styrelseposter i verksamhetsåret 15/16 Samtliga styrelseposter skriver testamente till sin efterträdare samt ser till att dela dessa med samtliga i styrelsen. Avgående styrelsemedlem ska finnas tillgänglig

Läs mer

Verksamhetsplan styrit 16/17

Verksamhetsplan styrit 16/17 Chalmers tekniska högskola Antagen: 2016 10 06 Sida 1 av 4 Innehåll 1 Förord 2 2 Operativt arbete 2 3 Fokusområden 2 3.1 Flytten till Lindholmen............................ 2 3.2 Masterintegration................................

Läs mer

Styrelsemöte 140325. Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75

Styrelsemöte 140325. Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75 Styrelsemöte 140325 Tid: 16:15-18:50 Plats: Kårhuset 51-75 Närvarande röstberättigande: Närvarande övriga: Ekonomiansvarig Adjungerande Skåne Nation Amanda Lindborg Jonas Kjällgren Simon Göransson Marta

Läs mer

NÄRVARANDE (38) SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN. Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg Stina Palmlöf

NÄRVARANDE (38) SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN. Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg Stina Palmlöf SEKTIONSMÖTE A-SEKTIONEN KALLANDE: A- & AT-STYRET PLATS: SB-H1 TID: 12.01 NÄRVARANDE (38) A1(ANTAL) 0 AT1(7) Vilma Kjellin Lina Eriksson Joel Sidenvik Penilla Hermansson Irja Nilsson Nyberg Ellen Lidberg

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

Östasiatiska föreningen

Östasiatiska föreningen Östasiatiska föreningen Reglemente antagna 2014-11-24 Innehåll 1 Styrelsen................................ 1 2 Mottagningen............................. 2 1 Styrelsen 1.2 Poster 1.2.1 Ordförande Det åligger

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-11-12 Plats: Parken, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Jakob Fridell, Anders Güetller,

Läs mer

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare.

Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. Linus Färnstrand (IT1) och Kristofer Edvardson (IT1) väljs som justerare tillika rösträknare. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll #16 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-12-08 #16 s styrelsemöte 2014-12-08 Plats: Tid: Konferensrummet Måndagen den 8:e december Närvarande: Dennis Norman, Hedvig Olsson, Elin Andersson, Erik Kvarnström,

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarar mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne väljs till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarar mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne väljs till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2013-04-24 Tid: 17:15 Plats: R19 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. Nancy Li (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Rickard Nilsson (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare

Läs mer

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort.

Kassör: Internetbanken är nu igång och utbetalningar för utlägg kommer att ske inom kort. Styrelsemöte 20140306 1. OFMÖ Klockan 12:12 2. Godkännande av dagordning och tid Dagordning godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Emanuel Mettmann väljs till justeringsperson. 4. Eventuella

Läs mer

Alexandra Sterne, Ordförande Har varit på PPG-möte för M och DPU. Har informerat mastersstudenterna om sektionen samt haft möte med Albin.

Alexandra Sterne, Ordförande Har varit på PPG-möte för M och DPU. Har informerat mastersstudenterna om sektionen samt haft möte med Albin. Mötesprotokoll Datum: 2012-08-29 Tid: 18:30 Plats: P18 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 Senast reviderad: 2012-11-25 STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS-SEKTIONEN Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Felicia Bindekrans, Vice Ordförande Har haft möte med AMO för att få bättre uppfattning om deras jobb.

Felicia Bindekrans, Vice Ordförande Har haft möte med AMO för att få bättre uppfattning om deras jobb. Mötesprotokoll Datum: 2013-05-01 Tid: 17:00 Plats: Wallenberg Närvarande: Amer Ali, Felicia Bindekrans, Frida Christensen, Josefine Strömsrud, Julia Persson, Victor Norberg, Hiren Kerai, Jenny Strömberg,

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2013-09-17

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2013-09-17 s första ordinarie höstmöte Plats: HA1 HA1 Tid: 12:00 13:00 och 17:15 à Tisdagen den 17 September kl. 12:00 1 Mötets öppnande Erik Hansson förklarar mötet öppnat 12.05. 2 Adjungeringar Lisa Hanse, Lisa

Läs mer

Stadga Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola

Stadga Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Chalmers tekniska högskola Antagen: 2003 01 27 Sida 1 av 25 Innehåll 1 Allmänt 4 1.1 Definition.................................... 4 1.2 Medlemmar................................... 4 1.3 Verksamhetsår.................................

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Klockan 17:00 i Skeppet, 4e våningen, Sjöfartshögskolan, Kalmar. Närvarande: Camilla Carlén, Agnes Olsson, Lucas Hallgren, Daniel Regnér, Tina Wendpaap,

Läs mer

Informationsspridning på Sektionen

Informationsspridning på Sektionen Informationsspridning på Sektionen Bakgrund Studenterna på Sektionen ska lätt kunna ta del av information på ett enhetligt sätt och i samma kanaler. Därmed krävs riktlinjer för hur marknadsföringen ska

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Den 27 september 2005 HB4; 08:00 10:00 Närvarande: 35 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Johan Liesén förklarar mötet öppnat. 2 Mötets behöriga

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40 Protokoll vid möte 2018-09-12 Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare Erik Johansson och Niklas Waldt valdes till justerare. 3. Mötets

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL MEDLEMSKAP EKONOMI OCH FIRMATECKNARE SEKTIONSIDENTITET...

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL MEDLEMSKAP EKONOMI OCH FIRMATECKNARE SEKTIONSIDENTITET... Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2016-11-02 1. ÄNDAMÅL... 2 2. MEDLEMSKAP... 2 I. ERHÅLLANDE... 2 II. RÄTTIGHETER... 2 III. SKYLDIGHETER... 2 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 2 4. SEKTIONSIDENTITET...

Läs mer

Policy för Sektionens sparande

Policy för Sektionens sparande Policy för Sektionens sparande Syftet med styrdokumentet är att beskriva hur sektionens eventuella överskott ska fördelas, förvaltas samt djupare beskriva var fonds syfte. Dokumentet ska kontinuerligt

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-09-12

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-09-12 Sidan 1 av 6 Kl: 12:00 Mötesnummer: 7-2012/2013 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande Johan Sjöblom sjoblomj Sekreterare Caroline Strandberg carstra Kassör Sebastian Weddmark

Läs mer

TLTHs alkohol- och drogpolicy

TLTHs alkohol- och drogpolicy TLTHs alkohol- och drogpolicy TLTHa alkohol- och drogpolicy gäller hela TLTHs verksamhet, där inräknat sektioner och fria föreningar. 1. Bakgrund Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola (TLTH) är en

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2012-01-16

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2012-01-16 s styrelsemöte 2012-01-16 Plats: Tid: Mk 1 Måndag den 16:e Jan 12.00 Närvarande: Josefin Bertilsson,,, &. 1 Mötets öppnande Vice Ordförande förklarar mötet öppnat kl 12.08. 2 Inga adjungeringar. Adjungeringar

Läs mer

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik

Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik Sektionsmöte för teknologsektionen Informationsteknik 4 maj -05, 15:00-17:00 HB2 Närvarande: 31 IT-teknologer inkl. styrit 1 Mötets öppnande Jimmy Stridh förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #06

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #06 MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte 2017-09-12 #06 Maskinteknologsektionens styrelsemöte 2017-09-12 Plats: Konferensrummet Tid: Tisdag den 12 September kl. 17:00 Närvarande: Moa Ekdal, Carl

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2018-02-08 1. ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP I. ERHÅLLANDE II. RÄTTIGHETER III. SKYLDIGHETER 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR I. ORGAN

Läs mer

PROPOSITIONER HÖSTFUM II

PROPOSITIONER HÖSTFUM II PROPOSITIONER HÖSTFUM II 1 PROPOSITION PERIODPLAN HÖSTFUM2-VÅRFUM1 13/14 Studentrepresentanter Under perioden skall kartläggningen av de olika instutitionernas arbetssätt när det gäller studetrepresentanter

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad LÄSK STADGAR 2014 1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad kommun 3 Föreningsform Föreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Under verksamhetsåret 2010 har A-sektionen växt och har för första gången sedan den återskapades 2005, lyckats fylla alla styrelseposterna. Under året

Läs mer

Policy för Informationsspridning

Policy för Informationsspridning Policy för Informationsspridning Kommunikationskanaler All information från sektionen skall finnas att tillgå på tre ställen: Hemsidan www.i-chalmers.se Facebooksidan Industriell Ekonomi Onsdagsmailet

Läs mer

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad:

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad: Stadgar för PLUM Personalvetarna Umeå Reviderad: 2017-02-06 1. Organisation 1 Organisation PLUM, organisationsnummer 894002-5128, är en demokratisk sammansatt förening som verkar för studenterna på Personalvetarprogrammet

Läs mer

Handboken för alla fantastiska föreningar som tillsammans skapar Södertörns högskola. För och av studenter.

Handboken för alla fantastiska föreningar som tillsammans skapar Södertörns högskola. För och av studenter. Handboken för alla fantastiska föreningar som tillsammans skapar Södertörns högskola. För och av studenter. 1 Hej! För oss på ser vi våra föreningar som en nyckel i verkställandet av varför vi finns. Genom

Läs mer