SV Sörmland. Inspirationsprogram höst 2016-vår 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SV Sörmland. Inspirationsprogram höst 2016-vår 2017"

Transkript

1 SV Sörmland Inspirationsprogram höst 2016-vår 2017

2 VI HAR NÅGOT FÖR ALLA! Studieförbundet Vuxenskolan är en engagerad lokal kraft för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. Vi finns på många platser. Från Kiruna i norr till Trelleborg i söder finns mer än 200 lokala kontor. SV Sörmland sormland@sv.se fb: SV Sörmland Viktigt. Anmälan sker via SVs hemsida/mejl/telefon/besök. Vi skickar dig en kallelse före kursstart. SV förbehåller sig rätten att ställa in en cirkel/kurs före start om vi inte har tillräckligt många deltagare. Du har då rätt att återfå betald kursavgift. Studietimma =45 min. Deltagare i SVs verksamhet är olycksfallsförsäkrade under studietiden, samt vid resa till och från studielokalen. Anmälan är bindande dock har du rätt att kostnadsfritt avboka din anmälan innan kallelse från oss har sänts ut. Avbokar du senare debiterar vi en avgift på 30% av deltagaravgiften. Om du återtar din anmälan/ avbryter ditt deltagande fr.o.m. den dag kursen startar är du skyldig att erlägga full kursavgift.

3 fb: SV Sörmland Språk Det finns många skäl att lära sig ett nytt språk, eller uppgradera gamla kunskaper. Hos oss hittar du kurser i olika språk bl.a. italienska, franska, spanska, ryska, arabiska och engelska. Du som planerar en resa kan passa på att lära dig språket! Vi har både nybörjar- och fortsättningskurser. Tecken som stöd är en kurs för dig som kommer i kontakt med personer som behöver stöd i sin språkutveckling. Behöver du träna på svenska språket är du välkommen till något av våra språkcaféer och Läxhjälp/ språktränings grupper runtom i länet. Släktforskning Släkthistoria är ett fascinerande ämne. Gamla fotografier, brev och funderingar kring släktens tidigare historia väcker nyfikenhet. Vi erbjuder både nybörjar- och fortsättningskurser och samarbetar med olika släktforskarföreningar i länet. Förutom grundutbildning finns även fördjupning och grund på Disgen 2016.

4 fb: SV Sörmland Data & Foto Har du en dator, smartphone eller surfplatta men vet inte riktigt hur du ska använda den? Lär dig surfa, uträtta bankärenden och skriva epost. Eller varför inte läsa en bok, en tidning eller spela ett spel? Lär dig hur du lägger upp och använder ett facebook-konto. Imponera på vänner, barn och barnbarn och häng med i teknikens framfart! Känner du att du behöver bättra på dina datakunskaper? Vi har kurser för dig som är helt nybörjare och för dig som redan kan en del. Lär dig din digitala kamera eller uppgradera tidigare erfarenheter med en fotokurs och bildhantering i datorn. Allt är möjligt i vår digitala värld. Hälsa & Välbefinnande Hur ofta tränar du hjärnan och kroppen? Känner du att du behöver minska din stress och höja din livskvalité? Då kanske Yoga tillsammans med likasinnade är något för dig. Vill du göra ett eget Husapotek med naturliga örter? Vi plockar växter som läker och gör te tillsammans.

5 fb: SV Sörmland Djur, natur & Jakt Kommer du att använda din motorsåg på någon annans mark än din egen? Sedan 1 januari 2015 är det lag på motorsågskörkort. Hos oss hittar du bra utbildningar. Välj mellan intensivkurser och kvällskurser. Vi har även kurser för röjsåg där du avlägger prov för godkännande. Du som är naturintresserad, odlar ekologiskt eller älskar honung borde lära dig mer om de intressanta trädgårdsarbetarna. Varför inte ägna dig åt biodling som bisyssla? Jägarskolan ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen, som är obligatorisk för alla jägare. Du får kunskap om viltet, jakten, vapnet och de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare

6 fb: SV Sörmland Konst Vill du utveckla ditt måleri eller är nybörjare och vill testa om akvarell eller oljemålning är något för dig? Teknikerna passar både nybörjare och den vana målaren, det finns alltid något nytt att lära sig! Du behöver inte ha någon talang och inga förkunskaper krävs. Utvecklas inom färglära? Under en heldag får du både teoretiskt och praktiskt lära om färger och dess egenskaper. Vill du prova att skulptera? Vi använder då material såsom lera, gips och vax. Du som är mellan 6-12 år kan anmäla dig till Lilla konstnärsskolan och prova på att teckna, teckna manga, måla och skulptera.

7 Anmälan & kursbeskrivningar ww.sv.se/sormland fb: SV Sörmland Hantverk Att få arbeta med händerna är något som många drömmer om. Vad längtar du efter? Du kanske är sugen på att prova lappteknik? Dyk ner i högar av siden, sammet och bomull och skapa fantastiska lapptäcksarbeten, allt från grytlappar till stora överkast. Vill du komma igång med vävningen igen eller kanske lära dig från grunden? Då är du välkommen till någon av våra vävstugor eller gå en helgkurs om vävteori och bindningslära. Du kan även prova gamla tekniker såsom hardangersöm och plattsöm eller testa den medeltida tekniken nålbindning. Vi erbjuder dig en Ull resa där du får bekanta dig med både fåret och hantverkstekniker från förr och nu. Du kan också besöka något av våra stick/virk caféer. Vill du prova på att göra din egen kniv enligt gamla beprövade metoder så finns det kurs även i detta. Gillar du Rock och vill göra dina egna smycken? Vi arbetar i olika material och gör armband och halsband och andra rockiga utsmyckningar till scenkläderna. Har du drömmar om en bättre värld? Där man Återbrukar mera, då är du välkommen på olika återbrukstillfällen där vi återanvänder böcker, köksgrejer, kläder och mycket mera. Det är endast fantasin som sätter gränser. Övrigt & Nytt Är du intresserad av att läsa böcker med intressanta ämnen som du vill diskutera med andra människor? Då är det bara att samla ihop er och komma in till oss på SV Sörmland. Ni är minst 3 st och vi står med lokal och kaffe. Kalligrafi, är skönskrift och passar dig som textar på ditt jobb eller tycker om att skriva vackert för din egen skull. Lär dig skriva och texta på exempelvis bjudningskort, julkort, diplom och brev. Vi går igenom tre stilar och studerar layout, material och papper. Vill du förkovra dig i äldre ekologiska Husmorstips? Såsom att använda ättika istället för kemikalier vid städning är du välkommen till cirkeln Husmors & återbrukstips i vardagen. Är du intresserad av historia bjuder vi på de spännande cirklarna -Den Viktorianska tidsepoken och -Slott i vår närhet.

8 Starta ett band eller hitta replokal kontakta eller besök Musik & sång, The tube Låt inte dina drömmar förbli drömmar, ge dig tid för det du en gång ville göra. Man blir aldrig för gammal för att lära sig spela ett instrument eller sjunga. Varför inte en kurs i vissång eller gå med i nya Rockkören? Nu har du chansen att prova på att Kula! Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Musiklyssning av flerstämmig musik finns att uppleva i cirkel tillsammans med andra och diskutera. Är du intresserad av LP skivans historia med tema Rock och hårdrock? Vi träffas och diskuterar runt banden, medlemmarna och övrigt runt temat. Du har även möjligheter att vårda och utveckla din el-gitarr med bla specialutrustning. Vill du ha hjälp att starta band eller hitta replokal? Besök gärna vår speciella musiksajt, The Tube, som du hittar på och läs mer om olika erbjudanden.

9 fb:sv Sörmland För personer med funktionsvariationer Studieförbundet Vuxenskolan, SV, vill ge alla människor möjlighet att utvecklas oavsett förutsättningar. Vuxenskolans mål är att alla ska ha möjlighet att lära sig nya saker, få nya sociala kontakter, vara delaktiga i samhället och få större makt över sina liv. Studiecirklar Vi anordnar studiecirklar inom samhälls- och vardagskunskap, skapande verksamhet, kost och hälsa, datorkunskap, dans och rörelse, sång och musik, teater mm. Studiecirklarna genomförs av kunniga cirkelledare med god ämnes- och ledarkompetens. De genomförs i Vuxenskolans lokaler, på vård-, äldre- och gruppboenden samt på daglig verksamhet. Studiecirklar erbjuds både dag- och kvällstid. Hälsokörkortet en studiecirkel om mat och hälsa. Hälsa är mer än att äta nyttigt och att röra på sig. Målet med cirkeln är att på ett lustfyllt sätt kunna förbättra sina levnadsvanor. Min matcirkel en studiecirkel där du lär dig att laga maträtter till tydliga recept. Mitt val en studiecirkel där du får möjlighet att lära dig mer om demokrati och att rösta i allmänna val men också att våga säga vad du tycker för att kunna göra egna val i din vardag. Har du ett speciellt intresse hör gärna av dig. Vi anordnar även cirklar för personal och anhöriga. T.ex. stödgrupper för anhöriga.

10 The Pointe Artistiska show & dansskola fb: SV Sörmland Vill du röra på dig och låta din kropp följa olika rytmer? Då har vi en del att erbjuda dig! The Pointe Artistiska show & dansskola är SV Sörmlands egen dansskola. Dansskolans grundtanke och filosofi är att stärka våra elevers självförtroende och självkänsla genom dans, sång och musik. På ett lättsamt och roligt sätt lär sig eleverna, tillsammans med dansskolans mycket kompetenta och välutbildade ledare, att dansa och utveckla dansteknikerna. Vi övar rytmkänsla och improvisation, teknik och koordination, kroppskontroll och smidighet. Stort fokus ligger på glädjen i dansen, att uttrycka sig och ha roligt tillsammans.

11 Dans Balett Tåspets Proffslinjen Balett 2014 Stepp Riverdance Street Jazz Latinojazz Modern och nutida dans Contemporary/Modern Musical Workshop Pilates Floorwork Barndans Övriga danser Västafrikansk dans Orientalisk dans/magdans och Flamenco-Orientale med Eskilstuna Orientaliska dansför. Nybörjarkurser i Gammeldans med Rekarne folkdansgille. Höstens kurser startar aug/sept med en veckas prova på. Anmälan och mer info sormland eller www. thepointe.se

12 SV Sörmland Eskilstuna-Rademachergatan 38 Flen-Drottninggatan 2 Katrineholm-Jungfrugatan 21 Nyköping-Fruängsgatan 4B Gnesta-Torggatan 1 Växel Sormland@sv.se fb SV Sörmland

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram höst vår 2017

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram höst vår 2017 SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs Studieprogram höst 2016- vår 2017 Anmälan, mer info 010-199 23 30 sormland@sv.se Språk Engelsk konversation. Avancerad konversation, grammatik och en bok att läsa. Måndagar

Läs mer

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram höst vår 2017

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram höst vår 2017 SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs Studieprogram höst 2016- vår 2017 Anmälan, mer info 010-199 23 30 sormland@sv.se Språk Engelsk konversation. Avancerad konversation, grammatik och en bok att läsa. Måndagar

Läs mer

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram höst vår 2017

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram höst vår 2017 SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs Studieprogram höst 2016- vår 2017 Anmälan, mer info: 010-199 23 30 sormland@sv.se It & foto Alla kan surfa, nybörjare. Tisdagar kl 13-16. Start 30 augusti. Lokal SV Eskilstuna.

Läs mer

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram höst vår 2017

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram höst vår 2017 SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs Studieprogram höst 2016- vår 2017 Anmälan, mer info 010-199 23 30 sormland@sv.se Språk Engelsk konversation. Avancerad konversation, grammatik och en bok att läsa. Måndagar

Läs mer

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram 2017

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram 2017 SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs Studieprogram 2017 Anmälan, mer info 010-199 23 30 sormland@sv.se Språk Engelsk konversation. Avancerad konversation, grammatik och en bok att läsa. Måndag kl 10-11.30.

Läs mer

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram 2017

SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs. Studieprogram 2017 SV Sörmland Eskilstuna Strängnäs Studieprogram 2017 Anmälan, mer info 010-199 23 30 sormland@sv.se Språk Engelsk konversation. Perfect Your English Avancerad konversation och grammatik. Vi läser en bok

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan. Alvesta Lessebo Ljungby Markaryd Tingsryd Växjö Uppvidinge Älmhult

Studieförbundet Vuxenskolan. Alvesta Lessebo Ljungby Markaryd Tingsryd Växjö Uppvidinge Älmhult Studieförbundet Vuxenskolan Alvesta Lessebo Ljungby Markaryd Tingsryd Växjö Uppvidinge Älmhult Vi har något för alla! Vi finns överallt! Studieförbundet Vuxenskolan vill vara en engagerad lokal kraft för

Läs mer

SV Sörmland. Katrineholm & Vingåker Studieprogram 2017

SV Sörmland. Katrineholm & Vingåker Studieprogram 2017 SV Sörmland Katrineholm & Vingåker Studieprogram 2017 Anmälan, mer info om startdatum It & Surfplatta Data grund. Kursen startar med tips för dig att tänka på vid inköp av Dator. Innehåll: basfunktioner

Läs mer

SV Sörmland. Dansprogram Höst 2016

SV Sörmland. Dansprogram Höst 2016 SV Sörmland Dansprogram Höst 2016 Anmälan, mer info 010-199 23 30 sormland@sv.se The Pointe Artistiska show & dansskola Ämne Dag Tid Ålder Nivå Ledare Pris Balett* Måndag 16.30-18.00 Proffslinjen 2014

Läs mer

SV Sörmland Flen. Studieprogram höst vår 2017

SV Sörmland Flen. Studieprogram höst vår 2017 SV Sörmland Flen Studieprogram höst 2016- vår 2017 Anmälan, mer info: 010-199 23 30 sormland@sv.se www.sv.se/sormland fb SV Sörmland It & Foto Data-Windows 8/10, nybörjare. Cirkeln erbjuds kvälls- eller

Läs mer

SV Sörmland Flen. Studieprogram 2017

SV Sörmland Flen. Studieprogram 2017 SV Sörmland Flen Studieprogram 2017 Anmälan, mer info: 010-199 23 30 sormland@sv.se www.sv.se/sormland fb SV Sörmland It & Surfplatta Data grund. Kursen startar med tips för dig att tänka på vid inköp

Läs mer

SV Sörmland Flen. Studieprogram 2017

SV Sörmland Flen. Studieprogram 2017 SV Sörmland Flen Studieprogram 2017 Anmälan, mer info om startdatum www.sv.se/sormland 010-199 23 30 sormland@sv.se fb SV Sörmland It & Surfplatta Data grund. Kursen startar med tips för dig att tänka

Läs mer

SV Sörmland. Gnesta & Trosa Studieprogram 2017

SV Sörmland. Gnesta & Trosa Studieprogram 2017 SV Sörmland Gnesta & Trosa Studieprogram 2017 It & Surfplatta Data grund. Kursen startar med tips för dig att tänka på vid inköp av dator. Ur kursens innehåll: -basfunktioner och datorns olika delar, -skapa

Läs mer

Scenkonst Sörmland Trion. Fixa & trixa med bilder. Data med Kalle. SV Sörmland studieprogram Katrineholm & Vingåker

Scenkonst Sörmland Trion. Fixa & trixa med bilder. Data med Kalle. SV Sörmland studieprogram Katrineholm & Vingåker Scenkonst Sörmland Trion Fixa & trixa med bilder Data med Kalle SV Sörmland studieprogram 2018 Katrineholm & Vingåker Data grund Kursen startar med tips för dig att tänka på vid inköp av Dator. Ur kursens

Läs mer

SV Sörmland. Gnesta & Trosa Studieprogram 2017

SV Sörmland. Gnesta & Trosa Studieprogram 2017 SV Sörmland Gnesta & Trosa Studieprogram 2017 It & Surfplatta Data grund. Kursen startar med tips för dig att tänka på vid inköp av dator. Ur kursens innehåll: -basfunktioner och datorns olika delar, -skapa

Läs mer

NORRA VÄRMLAND. Mästerkock Datasnille eller stor Skaparkrat. Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF. Studieprogram

NORRA VÄRMLAND. Mästerkock Datasnille eller stor Skaparkrat. Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF. Studieprogram NORRA VÄRMLAND Mästerkock Datasnille eller stor Skaparkrat. Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF Studieprogram VÅREN 2013 VÄLKOMMEN TILL ABF NORRA VÄRMLAND Folkbildningen finns till för att alla oavsett

Läs mer

SV Värmland Säffle Kurser & Cirklar vintern 2014

SV Värmland Säffle Kurser & Cirklar vintern 2014 SV Värmland Säffle Kurser & Cirklar vintern 2014 www.facebook.com/svsaffle Välkommen till SV Säffle Du håller just nu vintern 2014 års kursprogram i din hand. Välkommen att anmäla dig till någon av våra

Läs mer

Finspång. Studieprogram hösten 2010

Finspång. Studieprogram hösten 2010 Finspång Studieprogram hösten 2010 Data Känner du dig som en slav under tekniken emellanåt? Bli herre över den istället! Oavsett om du är nybörjare som vill lära dig skicka e-post och betala dina räkningar

Läs mer

SV Sörmland. Gnesta & Trosa Studieprogram 2017

SV Sörmland. Gnesta & Trosa Studieprogram 2017 SV Sörmland Gnesta & Trosa Studieprogram 2017 Sång & Friskvård Viskurs Folksång. Vi lär oss visor på gehör som i den folkliga traditionen. Under resans gång går vi igenom olika tekniker som hjälper fram

Läs mer

STUDIEPROGRAM. Kurs för blivande adoptivföräldrar. Jägarexamen, fiol, vegetarisk matlagning... Hos oss hittar du det mesta! Följ med in i vår värld

STUDIEPROGRAM. Kurs för blivande adoptivföräldrar. Jägarexamen, fiol, vegetarisk matlagning... Hos oss hittar du det mesta! Följ med in i vår värld Kurs för blivande adoptivföräldrar Jägarexamen, fiol, vegetarisk matlagning... Hos oss hittar du det mesta! STUDIEPROGRAM Följ med in i vår värld Bjuv, Båstad, Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Hörby, Höör,

Läs mer

SV Sörmland. Nyköping & Oxelösund Studieprogram 2017

SV Sörmland. Nyköping & Oxelösund Studieprogram 2017 SV Sörmland Nyköping & Oxelösund Studieprogram 2017 Rule Britannia! Rule Britannia är en serie kurser, 8 stycken i skilda ämnen inom områdena historia, kultur och samhällsvetenskap med Storbritannien som

Läs mer

Kursprogram hösten 2014

Kursprogram hösten 2014 Kursprogram hösten 2014 Välkommen till Zwing it Dans- och Musikskola! Vill du uppleva glädje och samhörighet, och ge uttryck för din kreativa och konstnärliga sida? Vill du att din kropp skall bli starkare,

Läs mer

JÖNKÖPINGS LÄN. Studieprogram. Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se

JÖNKÖPINGS LÄN. Studieprogram. Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se JÖNKÖPINGS LÄN Studieprogram Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG JÖNKÖPING 2015 1 WWW.ABF.SE/JONKOPINGSLAN Bra att veta! Anmäl dig per telefon,

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

Kom och fira 100 år med

Kom och fira 100 år med Kom och fira 100 år med BUBBEL & TÅRTA 11 september kl 16-20 i Medborgarhuset, Ånge PROVA-PÅ-VERKSAMHET: - yoga - linedance - qui gong - keramik - hantverk - knivslöjd - släktforskning - bildhantering

Läs mer

Språk & samtal. Gods och Gårdar. Data med Kalle. SV Sörmland studieprogram Katrineholm & Vingåker

Språk & samtal. Gods och Gårdar. Data med Kalle. SV Sörmland studieprogram Katrineholm & Vingåker Språk & samtal Gods och Gårdar Data med Kalle SV Sörmland studieprogram 2018 Katrineholm & Vingåker HÖST Gods och Gårdar i Sörmland en bok och en utställning Gods och gårdar var ett projekt i Sörmland

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Studie-/Kurskatalog. Anmäl dig enkelt till våra cirklar: VIA INTERNET: www.abf.se/norravarmland

Studie-/Kurskatalog. Anmäl dig enkelt till våra cirklar: VIA INTERNET: www.abf.se/norravarmland NORRA VÄRMLAND Studie-/Kurskatalog 2011 Anmäl dig enkelt till våra cirklar: VIA INTERNET: VIA TELEFON: Hagfors 0563-14250 Sunne 0565-12125 Torsby 0560-12707 Sysslebäck 0564-10156 DETTA ÄR ABF ABF är Sveriges

Läs mer

Fagersta Norberg Sala Västerås

Fagersta Norberg Sala Västerås Fagersta Norberg Sala Västerås Studieprogram 2018 BRA ATT VETA Anmälan Anmäl dig via hemsidan, e-post eller telefon. Kallelse och avgift Cirklarna startar så snart de är fulltecknade om inte annat anges.

Läs mer

STUDIEPROGRAM Ht 2013 -Vt 2014

STUDIEPROGRAM Ht 2013 -Vt 2014 STUDIEPROGRAM Ht 2013 -Vt 2014 TEATER Vill du också stå på scenen och sjunga eller dansa? Just nu kan du få din dröm att gå i uppfyllelse. Att få stå på scenen och sjunga, dansa och spela teater!! Start:

Läs mer

#metoo HSP. Odla med Bill och Börje. Dansa med SV. SV Sörmland studieprogram Eskilstuna & Strängnäs

#metoo HSP. Odla med Bill och Börje. Dansa med SV. SV Sörmland studieprogram Eskilstuna & Strängnäs #metoo HSP Dansa med SV Odla med Bill och Börje SV Sörmland studieprogram 2018 Eskilstuna & Strängnäs Samtal i grupp #metoo samtalsgrupp I nätkampanjen #metoo vittnar främst kvinnor, kända och okända,

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

JÖNKÖPINGS LÄN. Studieprogram JÖNKÖPING. Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se

JÖNKÖPINGS LÄN. Studieprogram JÖNKÖPING. Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se JÖNKÖPINGS LÄN Studieprogram JÖNKÖPING Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG WWW.ABF.SE/JONKOPINGSLAN 1 Bra att veta! Du har rätt att avboka cirkeln

Läs mer

STUDIEPROGRAM Våren 2013

STUDIEPROGRAM Våren 2013 STUDIEPROGRAM Våren 2013 TEATER Vill du också stå på scenen och sjunga eller dansa? Just nu kan du få din dröm att gå i uppfyllelse. Att få stå på scenen och sjunga, dansa och spela teater!! Start: 7/2

Läs mer

Studieprogram Våren 2018

Studieprogram Våren 2018 SPF Seniorerna Tuna-Säter Studieprogram Våren 2018 Nu kan du anmäla dig direkt på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida www.sv.se/dalarna Du söker på arrangemangets/cirkelns namn, ort (Borlänge eller Säter)

Läs mer

Vad vill du bli? Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF! Vi öppnar dörrar. Välkommen till ABF! Studieprogram. Våren 2014. gör en annan värld möjlig

Vad vill du bli? Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF! Vi öppnar dörrar. Välkommen till ABF! Studieprogram. Våren 2014. gör en annan värld möjlig västra hälsingland bollnäs Vad vill du bli? Vi öppnar dörrarna. Välkommen till ABF! Vi öppnar dörrar. Välkommen till ABF! Studieprogram Våren 2014 gör en annan värld möjlig ABF Västra Hälsingland / Bollnäs

Läs mer

Måla med vänner. Släktforska med Christer. Motorsågs körkort till mamma. SV Sörmland studieprogram Flen

Måla med vänner. Släktforska med Christer. Motorsågs körkort till mamma. SV Sörmland studieprogram Flen Måla med vänner Släktforska med Christer Motorsågs körkort till mamma SV Sörmland studieprogram 2018 Flen Släktforskning nybörjare termin 1, dagtid. Varför ska man släktforska? I denna cirkel börjar du

Läs mer

Studieprogram Hösten 2018

Studieprogram Hösten 2018 SPF Seniorerna Tuna-Säter Studieprogram Hösten 2018 Nu kan du anmäla dig direkt på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida www.sv.se/dalarna Du söker på arrangemangets/cirkelns namn, ort (Borlänge eller Säter)

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se. gör en annan värld möjlig

Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se. gör en annan värld möjlig Information och anmälan: tfn: 0000-00 00 00. Anmälan: avd.info@abf.se gör en annan värld möjlig ABF Västra Hälsingland / Bollnäs Avdelningskontoret ligger mitt i centrala Bollnäs, ovanför Apoteket. Nygatan

Läs mer

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00

Studieprogram. Våren 2016. Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 Studieprogram Våren 2016 Anmäl dig enkelt till våra cirklar! SNABBT VIA INTERNET: www.burlov.abf.se KLASSISKT VIA TELEFON: 040-35 24 00 ABF Burlöv Dalbyvägen 25, Arlöv Öppet hus Lördagen den 16/1 14.00-16.00

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

SV Sörmland. Eskilstuna & Strängnäs Studieprogram 2017

SV Sörmland. Eskilstuna & Strängnäs Studieprogram 2017 SV Sörmland Eskilstuna & Strängnäs Studieprogram 2017 Innehåll Sida/Ämne/kurser 3. Hantverk & Återbruk- Decoupage, Bokvikning. 4. Konst- Konstskola, Lilla konstnärsskolan, Konstskola i Strängnäs. 5. Mat-

Läs mer

Fagersta Norberg Sala Västerås

Fagersta Norberg Sala Västerås Fagersta Norberg Sala Västerås STUDIEPROGRAM HÖST 2019 BRA ATT VETA Anmälan Anmäl dig via hemsidan, e-post eller telefon. Kallelse och avgift Cirklarna startar så snart de är fulltecknade om inte annat

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2019/2020

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2019/2020 INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2019/2020 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens gymnasium

Läs mer

Kursprogram våren 2018

Kursprogram våren 2018 Kursprogram våren 2018 Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Träffa andra singlar... sida 4 Mitt Val Politik

Läs mer

Skratta i gemenskap. Kulning med Karin. Nålbindning Hantverk från Vikingatiden. SV Sörmland studieprogram Gnesta

Skratta i gemenskap. Kulning med Karin. Nålbindning Hantverk från Vikingatiden. SV Sörmland studieprogram Gnesta Skratta i gemenskap Kulning med Karin Nålbindning Hantverk från Vikingatiden SV Sörmland studieprogram 2018 Gnesta Kulning som Friskvård dagskurs Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna

Läs mer

Studiecirklar och Studiebesök

Studiecirklar och Studiebesök Studiecirklar och Studiebesök Anmälan till alla kurser, studiecirklar och studiebesök sker till Studieförbundet Vuxenskolan i Borlänge 0243-820 81, e-post borlange@sv.se eller via hemsidan www.sv.se/dalarna

Läs mer

Norberg Fagersta Sala Västerås

Norberg Fagersta Sala Västerås Norberg Fagersta Sala Västerås Studieprogram vår 2019 BRA ATT VETA Anmälan Anmäl dig via hemsidan, e-post eller telefon. Kallelse och avgift Cirklarna startar så snart de är fulltecknade om inte annat

Läs mer

Studieprogram höst & vår 2014/2015

Studieprogram höst & vår 2014/2015 Studieprogram höst & vår 2014/2015 För dig som har en funktionsnedsättning Viktigt att veta för dig som går i en studiecirkel Vill du anmäla dig till en studiecirkel så kan du fylla i och skicka in blanketten

Läs mer

SV Sörmland. Eskilstuna & Strängnäs Studieprogram 2017

SV Sörmland. Eskilstuna & Strängnäs Studieprogram 2017 SV Sörmland Eskilstuna & Strängnäs Studieprogram 2017 Innehåll Sida/Ämne/kurser 3. Hantverk & Återbruk- Decoupage, Bokvikning. 4. Konst- Konstskola, Lilla konstnärsskolan, Konstskola i Strängnäs. 5. Mat-

Läs mer

Studieprogram 2015/2016. För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning NYHETER

Studieprogram 2015/2016. För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning NYHETER NYHETER Enkel matlagning, Rytmik och Så funkar sex NYHETER Hälsokörkort och Träslöjd Studieprogram 2015/2016 För dig som har en funktionsnedsättning och för dig som arbetar med personer med funktionsnedsättning

Läs mer

SJUHÄRAD. Studieprogram ULRICEHAMN HÖSTEN 2017 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

SJUHÄRAD. Studieprogram ULRICEHAMN HÖSTEN 2017 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG SJUHÄRAD Studieprogram ULRICEHAMN HÖSTEN 2017 GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG CIRKLAR I ULRICEHAMN KROPP & SJÄL Yixue Qi Gong Qigongformen du kommer att utöva kallas för Lian Hua Da Fa eller Det stora Lotussystemet,

Läs mer

Hej. Känner du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Elin!

Hej. Känner du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Elin! Utbud hösten 2015 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i höst. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att du ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

Välkomna till oss på Corazon Dance

Välkomna till oss på Corazon Dance Välkomna till oss på Corazon Dance Nu planerar vi inför vårterminen på Corazon Dance och hälsar både gamla och nya elever välkomna till oss. Terminen startar under månadsskiftet januari februari 2014 och

Läs mer

Kursprogram hösten 2017

Kursprogram hösten 2017 Kursprogram hösten 2017 Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Teater med Sebastian sida 3 Sång med Nelli sida

Läs mer

Studiecirklar och Studiebesök

Studiecirklar och Studiebesök Studiecirklar och Studiebesök Anmälan till alla kurser, studiecirklar och studiebesök sker till Studieförbundet Vuxenskolan i Borlänge 0243-820 81, e-post borlange@sv.se eller via hemsidan www.sv.se/dalarna

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län

Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län Cirkeln öppnar vägar För personer med afasi Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm tillsammans med Afasiföreningen i Stockholms län Innehåll Vad är afasi? sid 3 Orsak sid 3 Rehabilitering sid 3 Att mötas

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Data med Kalle. Rule Britannia. Dikta med Annkatrin. SV Sörmland studieprogram Nyköping, Oxelösund, Trosa

Data med Kalle. Rule Britannia. Dikta med Annkatrin. SV Sörmland studieprogram Nyköping, Oxelösund, Trosa Data med Kalle Rule Britannia Dikta med Annkatrin SV Sörmland studieprogram 2018, Oxelösund, Trosa Rule Britannia är en serie kurser i skilda ämnen inom områdena historia, kultur och samhällsvetenskap

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarläger 2012 Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarlov med aktiviteter Här är din chans till en minnesrik sommar! Ett enastående till fälle att välja bland aktiviteter som

Läs mer

Hej. Elin Sörman tf samordnare Folkbildningens Kulturskola i Nora Nora kommun ,

Hej. Elin Sörman tf samordnare Folkbildningens Kulturskola i Nora Nora kommun , Utbud hösten 2016 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i höst. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att du ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

Kurser och studiecirklar

Kurser och studiecirklar KUNSKAP en investering för livet! Kurser och studiecirklar Studieförbundet Vuxenskolan län Höstterminen 2018 Uppdaterat utbud av kurser och studiecirklar Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar.

Läs mer

Mangateckning, 9-12 år

Mangateckning, 9-12 år Utbud våren 2015 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i vår. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

Studieprogram våren 2013

Studieprogram våren 2013 Studieprogram våren 2013 för dig som går i gymnasiesärskolan, Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Vi gör skillnad för personer med funktionsnedsättningar Välkommen till Studieförbundet

Läs mer

Studiekalender 2015. Gemensam Styrka

Studiekalender 2015. Gemensam Styrka Studiekalender 2015 Gemensam Styrka Vårens samverkanskurser avd. 4, 5, och 8 Löftet. 2-4 mars Kursen vänder sig till alla och handlar om kollektivavtalets värde. Ansvarig: Avd. 4 Plats: Ädelfors Folkhögskola

Läs mer

studieprogram hösten 2015

studieprogram hösten 2015 studieprogram hösten 2015 vad vill du lära dig i höst? litsvägen 22 831 41 östersund 063-12 34 00 ostersund@sv.se sv.se/jamtlandslan Odla tillsammans! Utgå från en gemensam idé eller bok. SV har massor

Läs mer

Kursverksamhet - Hultasjön - Borås Hösten 2016

Kursverksamhet - Hultasjön - Borås Hösten 2016 Kursverksamhet - Hultasjön - Borås Hösten 2016 Välkommen till Svenska Kyrkans Aktivitetshus Svenska kyrkan i Borås bedriver kursverksamhet och föreläsningar i samarbete med Sensus. Studiecirklar hösten

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

HÖSTEN Fagersta Norberg Sala Västerås GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

HÖSTEN Fagersta Norberg Sala Västerås GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG HÖSTEN 2017 Fagersta Norberg Sala Västerås GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG BRA ATT VETA Anmälan Anmäl dig via hemsidan, e-post eller telefon. Kallelse och avgift Cirklarna startar så snart de är fulltecknade

Läs mer

et är här det börjar!

et är här det börjar! Det är roligt att kunna! Här får Du lära dig att spela instrument, sjunga, dansa, måla, teckna, och spela teater både i grupp och enskilt. Kulturskolan 60 år Kulturskolan i Huddinge Det är här det börjar!

Läs mer

Valbara kurser för åk 7-9

Valbara kurser för åk 7-9 2010-2012 Svenska samskolan i Tammerfors Valbara kurser för åk 7-9 SST Koulukatu 14 33200 Tammerfors Tfn: 03-212 37 94 www.samskolan.fi Årskurs 7 De gemensamma ämnenas timfördelning (veckotimmar) är enligt

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarläger 2011 Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarlov med aktiviteter Här är din chans till en minnesrik sommar! Ett enastående till fälle att välja bland aktiviteter som

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val 2015-16

Grundskolans. Elevens Val 2015-16 Grundskolans Elevens Val 2015-16 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

Studieprogram. Anmälan till SV ,

Studieprogram. Anmälan till SV , Studieprogram Info om anmälan till kurser, studiecirklar och studiebsesök finns vid varje akivitet. Vi hoppas du skall finna något av intresse i vårt utbud! Anmäl ditt intresse redan nu! Musiklyssning

Läs mer

PRO Enköping i samarbete med ABF i Uppsala län STUDIECIRKLAR HÖSTEN 2013

PRO Enköping i samarbete med ABF i Uppsala län STUDIECIRKLAR HÖSTEN 2013 PRO Enköping i samarbete med ABF i Uppsala län STUDIECIRKLAR HÖSTEN 2013 SPRÅK Engelska fortsättning måndag 15.30 Christer Andersson 446508 tisdag 10.00 Birgit Savolainen 34616 tisdag 13.00 Birgit Savolainen

Läs mer

Studie- & Kursprogram

Studie- & Kursprogram Studie- & Kursprogram SV Sörmland höst 2015 - vår 2016 Vad vill du göra? Är du sugen på att börja fotografera? Eller vill du kanske lära dig mer om ekologisk mat? I en studiecirkel får du träffa, umgås

Läs mer

Hej. Känner du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Elin!

Hej. Känner du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Elin! Utbud våren 2016 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i vår. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att du ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2018/2019

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2018/2019 INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2018/2019 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens gymnasium

Läs mer

Kursverksamhet - Hultasjön - Borås Våren 2017

Kursverksamhet - Hultasjön - Borås Våren 2017 Kursverksamhet - Hultasjön - Borås Våren 2017 Välkommen till Svenska kyrkans Aktivitetshus Svenska kyrkan i Borås bedriver kursverksamhet och föreläsningar i samarbete med Sensus. Studiecirklar våren 2017

Läs mer

Program våren Norrtälje Funktionsnedsättning

Program våren Norrtälje Funktionsnedsättning Program våren 2019 Norrtälje Funktionsnedsättning Ekonomi Vardagsekonomi Välkommen till Vardagsekonomi Vi träffas klockan 17.00 till 18.30. Start torsdag 31 januari. Det kan vara jobbigt att inte ha kontroll

Läs mer

Sommarprogram 2014. Sommarkurser för dig som går i gymnasiesärskolan, går på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad

Sommarprogram 2014. Sommarkurser för dig som går i gymnasiesärskolan, går på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad Sommarkurser för dig som går i gymnasiesärskolan, går på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad Yoga och vegetarisk matlagning Välkommen till denna härliga yoga vecka som kommer att

Läs mer

Barndans Keramik Piano Dansmix Cirkus Street-dance Elgitarr Teater Sång

Barndans Keramik Piano Dansmix Cirkus Street-dance Elgitarr Teater Sång Barndans Keramik Piano Dansmix Cirkus Street-dance Elgitarr Teater Sång Massor med kul att göra i höst!!! www.aktivungdom.se Medlemstidning nr 3 2015 Blockflöjt Sopran och alt Visor, folkvisor, medeltida

Läs mer

täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015

täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015 täby lärvux Utbildningskatalog 2014 2015 Undervisningens mål Undervisningen har som mål att ge kunskaper och färdigheter för att bättre klara vardagsliv och arbetsliv. Lärvux undervisning i Täby vänder

Läs mer

Det är bara din fantasi som sätter gränserna! Studieprogram hösten Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län

Det är bara din fantasi som sätter gränserna! Studieprogram hösten Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län Det är bara din fantasi som sätter gränserna! Studieprogram hösten 2017 Studieförbundet Vuxenskolan län Vårt utbud uppdateras hela tiden! På sv.se/orebrolan hittar du alltid det senaste utbudet av studiecirklar

Läs mer

Dansstudion. din väg från nybörjare till proffs. I Norby

Dansstudion. din väg från nybörjare till proffs. I Norby Dansstudion din väg från nybörjare till proffs I Norby VÄLKOMMEN TILL DANSSTUDION I NORBY Dansstudion i Norby är en dansskola i Uppsala med fokus på kvalitet och dansglädje. Vi erbjuder klasser för alla

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna. Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med.

VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna. Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med. VAD HÄNDER PÅ LÄRVUX Särskild utbildning för vuxna Här berättar eleverna lite kortfattat vad vi arbetar med. SVENSKA Vi läser svenska grund på måndagar. Vi skriver ord och meningar i olika teman, tex årstider,

Läs mer

Studie- & Kursprogram

Studie- & Kursprogram Studie- & Kursprogram SV Sörmland våren 2015 Vad vill du göra i vår? Är du sugen på att börja fotografera? Eller vill du kanske lära dig mer om ekologisk mat? I en studiecirkel får du träffa, umgås och

Läs mer

KOSTNAD: Kost och logi, kurs 5 dagar (del i tvåbäddsrum): PRO-medlem: 3085 kr Icke PROmedlem:

KOSTNAD: Kost och logi, kurs 5 dagar (del i tvåbäddsrum): PRO-medlem: 3085 kr Icke PROmedlem: 10 kurser se nedan Bugg & Foxtrot, nybörjare 18-22 februari På denna kurs lär vi oss bugg och foxtrot från grunden. Vi lär oss att föra och följa och ca 10-12 bugg-turer. Fördelningen är ca 80 procent

Läs mer

Studieprogram - SV Västernorrland. våren 2015

Studieprogram - SV Västernorrland. våren 2015 Studieprogram - SV Västernorrland våren 2015 www.sv.se/vasternorrland - Studieprogram våren 2015 SV:s värdegrund och vision Möt våren med SV Västernorrland Medan snöflingorna sakta faller mot marken sitter

Läs mer

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid

Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Välkommen till Anhörigcenter Vi erbjuder för anhöriga: Enskilda samtal med socionom/beteendevetare Taktil massage Samtalsgrupper Tider finns vardagar, dag- och kvällstid Vår gruppverksamhet för anhöriga

Läs mer

Studieprogram hösten 2015.

Studieprogram hösten 2015. Studieprogram hösten 2015. Västernorrlands län Nya spännande föreläsningar och studiecirklar Vad vill Du lära dig i höst? Besök oss på www.sv.se/ vasternorrland för anmälan För anmälan och mer information:

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov hösten 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 17 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

VÅREN Fagersta Norberg Sala Västerås GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

VÅREN Fagersta Norberg Sala Västerås GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG VÅREN 2017 Fagersta Norberg Sala Västerås GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG BRA ATT VETA Anmälan Anmäl dig via hemsidan, e-post eller telefon. Kallelse och avgift Cirklarna startar så snart de är fulltecknade

Läs mer

Nässjö. Tillägg till SPF Seniorernas kalender avseende våren 2019

Nässjö. Tillägg till SPF Seniorernas kalender avseende våren 2019 Nässjö Tillägg till SPF Seniorernas kalender avseende våren 2019 Studieprogram för våren 2019 För övriga aktiviteter se kalender för 2018. Välkommen till vårens utbud av studiecirklar! Det är bildningen

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Hej. Känner Du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Kristine

Hej. Känner Du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Kristine Utbud hösten 2014 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i höst. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer