Rapport R10. Bullerutredning Hammarbyverket, Stockholm Reviderad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport R10. Bullerutredning Hammarbyverket, Stockholm Reviderad"

Transkript

1 Rapport R10, Stockholm Reviderad Upprättad av: Tobias Gredenman Granskad av: Peter Sundgren

2 RAPPORT R10, Stockholm Kund AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad gm Kåre Gustafsson Konsult WSP Akustik Box Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel: Fax: WSP Sverige AB Org nr: Styrelsens säte: Stockholm L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx Kontaktpersoner Peter Sundgren peter.sundgren@wspgroup.se Tobias Gredenman tobias.gredenman@wspgroup.se (12)

3 Innehåll SAMMANFATTNING 4 1 BAKGRUND OMRÅDESBESKRIVNING UNDERLAG BEDÖMNINGSGRUNDER FÖR SÖKT VERKSAMHET UTRUSTNING FÖR LOSSNING AV FARTYG BERÄKNINGAR ALLMÄNT INDATA BERÄKNINGSALTERNATIV RESULTAT ALLMÄNT RESULTAT FÖR BEFINTLIG OCH SÖKT VERKSAMHET NATTETID RESULTAT FÖR SÖKT VERKSAMHET DAGTID SLUTSATSER L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx 3 (12)

4 Sammanfattning AB Fortum samägt med Stockholms stad planerar att vid uppföra en eller två nya förbränningspannor för eldning av träpellets. Leveranserna av träpellets är tänkta att ske med hjälp av fartyg/pråm till anläggningen. I och med detta finns ett behov av att utreda vad det ovan nämnda kommer att ge för påverkan på omgivningarna avseende buller. Lossningen av träpellets kommer att ske med något av de två alternativen självlossande fartyg/pråm eller landbaserad lossningsutrusning som med vakuumteknik suger träpelletsen ur fartygets/pråmens lastrum. Ljudkravet för de båda alternativen är detsamma och har i utredningen satts så att det ekvivalenta bidraget inte får överstiga 47 dba vid närmaste bostäder i Norra Hammarbyhamnen. L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx Befintlig verksamhet Dimensionerande för den befintliga verksamheten är riktvärdet för natt 40 dba i ekvivalent ljudnivå. I dagsläget beräknas buller från s värmepumpanläggning nattetid överskrida riktvärdet 40 dba med 2 dba vid befintliga bostäder på Sjöfartsgatan 17. För bostäder i Norra Hammarbyhamnen beräknas det högsta bidraget till 40 dba vid bostäder på adressen Trålgränd 5A och där innehålls riktvärdet. Vid planerade bostäder i Kv. Linjefarten, mellan och Sjöfartsgatan beräknas det ekvivalenta bidraget till 49 dba. När bostäderna har uppförts kommer därmed riktvärdet för nattetid att överskridas med 9 dba. För att riktvärdet ska uppfyllas vid samtliga bostäder dygnet runt måste åtgärder utföras för att minska bullernivåerna. Bedömningen är att detta är möjligt genom olika åtgärder i vid värmepumpanläggningen där de källor som bidrar till överskridandet är identifierade. De maximala ljudnivåbidragen (momentana ljudnivåerna) nattetid beräknas uppfylla riktvärdet 55 dba med god marginal vid samtliga bostäder i omgivningen till. Sökt verksamhet Ljudnivåbidraget från den sökta verksamheten vid inklusive lossning av träpellets beräknas inte överskrida begränsningsvärdet på 50 dba för ekvivalent ljudnivå vardagar dagtid vid någon bostad i omgivningen. Detta under förutsättning att lossningsutrustningen inte ger ett högre ekvivalent ljudbidrag än 47 dba vid bostäder på Trålgränd 5A i Norra Hammarbyhamnen. Utan åtgärder vid den befintliga verksamheten beräknas begränsningsvärdet för nattetid 40 dba överskridas med 2 dba vid befintliga bostäder på Sjöfartsgatan 17, enligt ovan. Vid planerade bostäder i Kv. Linjefarten beräknas överskridandet bli 9 dba. Det bör noteras att det är den befintliga verksamheten som beräknas orsaka överskridanden och inte den sökta verksamheten. Med åtgärder på den befintliga värmepumpanläggningen och rätt dimensionering under projektering av tillkommande utrustning vid den sökta verksamheten så beräknas verksamheten innehålla det av Fortum yrkade bullervillkoret. 4 (12)

5 1 Bakgrund AB Fortum samägt med Stockholms stad har planer på att på uppföra en eller två nya förbränningspannor för eldning av träpellets. Leveranserna av träpellets kommer att ske med fartyg/pråm till Södra Hammarbyhamnen i anslutning till anläggningen. I och med det ovan beskrivna finns ett behov av att utreda bullerbidraget till omgivningen från tillsammans med lossningen av träpellets från fartyg. 2 Områdesbeskrivning är beläget i västra Hammarby sjöstad intill Hammarby kanal och består av samt värmepumpanläggningen sydost om verket. På de idag obebyggda tomterna väster och öster om kommer bostäder, kontor, butiker och en bussdepå att uppföras (se bild 1). Söder om värmepumpanläggningen finns idag Fryshuset med skolverksamhet samt en provisorisk förskola. Bostäder och förskola Kontor Kontor, butiker och hotell Bostäder L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx Bostäder Fredriksdals bussdepå Kontor Värmepumpanläggning Provisorisk förskola Fryshuset (skola) Bild 1. Översiktskarta över och omgivningarna. Text med röd färg innebär ännu ej uppförda byggnader. 5 (12)

6 3 Underlag Följande underlag har använts i utredningen: - Situationsplan och fasadritningar för - Samtliga källor vid som bedömdes ge bidrag till bullernivåerna i omgivningarna har uppmätts av WSP Akustik under våren För byggnader på de obebyggda tomterna har bygglovshandlingar, sektionsritningar, illustrationsplaner m.m. erhållits av arkitekter, byggherrar och Stadsbyggnadskontoret - Digitalt kartmaterialet för att skapa beräkningsprogrammets terrängmodell 4 Bedömningsgrunder för sökt verksamhet Bedömningsgrund i denna utredning är nedanstående bullervillkor som yrkas av Fortum i tillståndsansökan: Buller från verksamheten får som begränsningsvärde inte ge upphov till högre ekvivalent ljudnivå vid bostäder än: 50 dba vardagar (kl ) 40 dba nattetid (kl ) 45 dba under övrig tid. Den momentana ljudnivån nattetid (kl ) får vid bostäder inte överskrida 55 dba. L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx 5 Utrustning för lossning av fartyg Målet är att lossning av träpellets från fartyg ska kunna ske under dagtid i anslutning till i Södra Hammarbyhamnen. Riktvärdet för nyetablerad industriverksamhet får den ekvivalenta ljudnivån inte överstiga 50 dba vardagar dagtid (kl ) vid bostäder. De närmaste bostäderna, som blir dimensionerande för drift med lossning, ligger ca 100 m från planerade positioner för lossningsutrustningarna. De typer av lossningsutrustningar som kan bli aktuella och som utretts är följande: - Självlossande fartyg/pråm där lossningen sker med hjälp av utrustning monterad på fartyget. Träpelletsen lossas till fickor och transportband för vidare transport till silos för lagring. - Landbaserad lossningsutrustning som med vakuumteknik suger träpelletsen ur fartygets lastrum. Från lossningsutrustningen transporteras träpelletsen via transportband vidare till silos för lagring. Med självlossare kommer en lossningsutrustning att användas vid lossning medan om allternativet blir vakuumlossare så planeras det för två stycken sådana. Ljudkravet för de bägge alternativen är samma och är i utredningen satt så att det ekvivalenta bidraget inte får överstiga 47 dba vid närmaste bostäder i Norra Hammarbyhamnen. Ljudbidraget från lossningsutrustningen får vid bostäder inte innehålla hörbara tonkomponeter. 6 (12)

7 6 Beräkningar 6.1 Allmänt Beräkningarna har utförts enligt beräkningsmodellen Danish Acoustical Laboratory, rapport 32, Environmental noise from industrial plants General prediction method (DAL 32) i beräkningsprogrammet SoundPlan version Indata Följande indata har använts i utredningen: - Ljudkällornas positioner - Ljudkällornas ljudeffekter - Terrängmodell - Bakgrundskarta med marktyper, byggnader, vägar, bullerskärmande objekt m.m. - Bygglovshandlingar, sektionsritningar och illustrationsplaner för byggnader på de obebyggda tomterna Samtliga källor vid som bedömdes ge bidrag till bullernivåerna i omgivningarna uppmättes av WSP Akustik Då det i nuläget inte finns några uppgifter om hur anläggningen kommer se ut efter utbyggnaden, används de uppmätta ljudeffekterna även vid beräkningarna av ett framtida scenario. L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx Vad gäller lossningsutrustningen av träpellets från fartyg/pråm, har beräkningar utförts med två lossningsutrustningar som tillsammans beräknas ge 47 dba ekvivalent ljudnivå vid de närmaste belägna bostäderna (Trålgränd). Det material som har använts för att lägga in byggnader som ännu ej har uppförts i beräkningsmodellen, avser hur planerna såg ut under oktober 2012 och kan komma att ändras. 6.3 Beräkningsalternativ Följande dimensionerande beräkningar har utförts: - Bullerspridning från befintlig verksamhet vid nattetid. Denna beräkning överensstämmer också med den förväntade bullerspridningen nattetid för sökt verksamhet - Bullerspridning från dagtid från sökt verksamhet. Beräkningen inkluderar lossning av träpellets Det som skiljer ovan beräkningar är att de är utförda med och utan lossning av träpellets. 7 (12)

8 7 Resultat 7.1 Allmänt Resultatet av genomförda beräkningar redovisas som ljudutbredningskartor med olika färgfält för ekvivalent ljudnivå. Bullerutbredningskartorna är tänkta att ge en översiktlig bild av bullerspridningen. Kartorna redovisas i bild 2 och 3 nedan. Dessutom redovisas tabeller med beräkningar av de högsta förekommande ekvivalenta ljudnivåerna vid befintliga bostäder och planerade bostäder i omgivningarna. Beräkningar har utförts till alla våningsplan och det är de högsta värdena för respektive adress som redovisas i tabellerna. För ljudutbredningskartorna är färgskalan vald så att gult fält representerar gräns för riktvärdet för bostäder under nattperioden, d.v.s. 40 dba. Dessa kartor kan vid bostäderna visa högre värden än de beräknade siffervärdena. Detta beror på att ljudutbredningskartorna även tar med reflexer i intilliggande byggnad, vilket innebär att värdet på kartorna intill byggnaderna inte är ett frifältsvärde såsom riktlinjerna avser. Ljudkartorna är korrekta och visar faktiska nivåer, men 3 decibel ska dras av intill byggnader för att få frifältsvärdet som riktlinjerna avser. De beräknade siffervärdena som redovisas i tabellerna 1 och 2 nedan är frifältsvärden och gäller som underlag vid bedömning. Redovisning av ekvivalent ljudnivå görs för kontinuerlig drift avseende aktuella källor. Genomförda beräkningar representerar ett medvindsfall i alla riktningar samtidigt. Beräkningsnoggrannheten bedöms ligga intervallet ± 2 db. L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx 7.2 Resultat för befintlig och sökt verksamhet nattetid Nedan redovisas resultaten av beräkningar för befintlig verksamheten och sökt verksamhet nattetid. Beräkningarna är utförda utan lossning av träpellets Ekvivalent ljudnivå I bild 2 nedan presenteras resultaten av beräkningar som bullerutbredningskartor två meter över mark för ekvivalent ljudnivå. Ljudnivåerna i textrutorna (bild 2) och i tabell 1 är de högsta förekommande värdena vid fasad på aktuell adress. Det är ljudnivån på våningsplanet med högsta nivån som redovisas. 8 (12)

9 2: 40 dba 48 dba 54 dba 48 dba 46 dba 4: 47 dba 1: 49 dba 3: 42 dba 5: 37 dba 49 dba L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx Bild 2. Redovisning av ljudutbredningen två meter över mark för ekvivalent ljudnivå i dba avseende buller från nattetid. Ljudnivåerna i textrutorna är de högsta förekommande värdena vid fasad på aktuella adresser oavsett våningsplan. 9 (12)

10 Tabell 1. Högsta beräknade ekvivalenta ljudnivåer i dba vid bostäder avseende buller från nattetid. Beräkn.- punkt Adress/fastighet/namn Typ av verksamhet Ny/ befintlig Ekvivalent ljudnivå 1 Kv. Linjefarten Bostäder Ny 49 dba 2 Trålgränd 5A Bostäder Befintl. 40 dba 3 Sjöfartsgatan 17 Bostäder Befintl. 42 dba 4 Kv. Linjefarten Bostäder Ny 47 dba 5 Lamellhuset Bostäder Ny 37 dba För att riktvärdena ska uppfyllas i vid samtliga bostäder dygnet runt måste åtgärder utföras för att minska bullernivåerna. Bedömningen är att detta är möjligt genom olika åtgärder i vid värmepumpanläggningen, där de källor som bidrar till överskridandet är identifierade. Dessutom måste de utrustningen för sökt verksamhet projekteras så att bidraget från hela anläggningen inte överskrider riktvärdet Maximal ljudnivå De maximala ljudnivåerna (momentana ljudnivåerna) nattetid beräknas att som mest överskrida de ekvivalenta nivåerna med 7 dba och därmed uppfylls riktvärdet för nattperioden (55 dba) med god marginal vid samtliga bostäder i omgivningarna. L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx 7.3 Resultat för sökt verksamhet dagtid Nedan redovisas resultaten av beräkningar avseende ekvivalent ljudnivå för sökt verksamheten inklusive lossning av träpellets under dagtid. Värdet för maximal ljudnivå (momentan ljudnivå) gäller enbart för nattperioden och då lossning endast kommer att ske under dagtid, så har ingen beräkning utförts av denna Ekvivalent ljudnivå I bild 3 nedan presenteras resultaten av beräkningar som bullerutbredningskartor två meter över mark för ekvivalent ljudnivå. Ljudnivåerna i textrutorna (bild 3) och i tabell 2 är de högsta förekommande värdena vid fasad på aktuell adress. Det är ljudnivån på våningsplanet med högsta nivån som redovisas. 10 (12)

11 2: 48 dba 1: 49 dba L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx Bild 3. Redovisning av ljudutbredningen två meter över mark för ekvivalent ljudnivå i dba avseende buller från dagtid inkl. lossning av träpellets från fartyg. Ljudnivåerna i textrutorna är de högsta förekommande värdena vid fasad på aktuella adresser oavsett våningsplan. Tabell 2. Högsta beräknade ekvivalenta ljudnivåer i dba vid bostäder avseende buller från för sökt verksamhet inklusive lossning. Beräkn.- punkt Adress/fastighet/namn Typ av verksamhet Ny/ befintlig Ekvivalent ljudnivå 1 Kv. Linjefarten Bostäder Ny 49 dba 2 Trålgränd 5A Bostäder Befintl. 48 dba 11 (12)

12 8 Slutsatser Ljudnivåbidraget från den sökta verksamheten vid inklusive lossning av träpellets beräknas inte överskrida begränsningsvärdet 50 dba för ekvivalent ljudnivå vardagar dagtid vid någon bostad i omgivningen. Detta under förutsättning att lossningsutrustningen inte ger ett högre ekvivalent ljudbidrag än 47 dba vid bostäder på Trålgränd 5A i Norra Hammarbyhamnen. I dagsläget beräknas buller från s värmepumpanläggning nattetid överskrida riktvärdet 40 dba med 2 dba vid befintliga bostäder på Sjöfartsgatan 17. För bostäder i Norra Hammarbyhamnen beräknas det högsta bidraget till 40 dba vid bostäder på adressen Trålgränd 5A och där innehålls riktvärdet. Vid planerade bostäder i Kv. Linjefarten, mellan och Sjöfartsgatan beräknas det ekvivalenta bidraget till 49 dba. När bostäderna har uppförts kommer därmed riktvärdet för nattetid att överskridas med 9 dba. Beräkningarna nattetid gäller både befintlig och sökt verksamhet. Det bör noteras att det är den befintliga verksamheten som beräknas orsaka överskridanden och inte den sökta verksamheten. För att begränsningsvärdet ska uppfyllas vid samtliga bostäder dygnet runt måste åtgärder utföras för att minska bullerbidraget. Bedömningen är att detta är möjligt genom olika åtgärder på bullerkällor vid den befintliga värmepumpanläggningen, där de källor som bidrar till överskridandet är identifierade. Med dessa åtgärder och rätt dimensionering under projektering av den sökta verksamheten så beräknas verksamheten kunna innehålla det av Fortum yrkade bullervillkoret. L:\3750\2011\ _Fortum mätning rev docx 12 (12)

Beräkningar av bullerspridning från Ropstens värmeverk

Beräkningar av bullerspridning från Ropstens värmeverk Dnr 2013-01629 tillhörande samrådshandling maj 2016 Beräkningar av bullerspridning från Ropstens värmeverk Detaljplan Kolkajen stockholm.se/kolkajen Uppdragsnr: 10210513 Daterad: 2015-12-02 Reviderad:

Läs mer

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 Upprättad av: Jesper Lindgren Granskad av: Peter Comnell Godkänd av: Jesper Lindgren RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning

Läs mer

RAPPORT R02. Utökad täktverksamhet vid Cementa i Skövde Externbullerutredning Rev

RAPPORT R02. Utökad täktverksamhet vid Cementa i Skövde Externbullerutredning Rev < RAPPORT 10159258 R02 Utökad täktverksamhet vid Cementa i Skövde Externbullerutredning 2012-05-20 Rev. 2012-10-10 Upprättad av: Peter Sundgren Granskad av: Andreas Novak Uppdragsnr: 10159258 Daterad:

Läs mer

Uppdrag nr. 15U27853. Banangränd. Buller från varutransporter. www.bjerking.se

Uppdrag nr. 15U27853. Banangränd. Buller från varutransporter. www.bjerking.se Banangränd Buller från varutransporter www.bjerking.se Sida 1 (4) Buller från varutransporter Uppdragsnamn Banangränd Viksjö 3:577 Lena Granqvist Plan- och exploateringsförvaltningen 177 80 Järfälla Uppdragsgivare

Läs mer

PM BOTKYRKA RIKSTEN 9:4

PM BOTKYRKA RIKSTEN 9:4 UPPDRAGSNAMN Botkyrka Riksten 9:4 FÖRFATTARE Elin Claesson// UPPDRAGSNUMMER DATUM 10253658 2017-10-06 PM 10253658-01 BOTKYRKA RIKSTEN 9:4 Sammanfattning Nya bostäder och förskola planeras i Botkyrka kommun.

Läs mer

RAPPORT rev2. Kv Gengasen Trafikbullerutredning Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak

RAPPORT rev2. Kv Gengasen Trafikbullerutredning Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak RAPPORT 10197659 01 rev2 2015-02-10 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak RAPPORT 10197659 01 REV2 Kund Mathias Borg Hefab fastighets AB Lilla Bantorget 11 111 23 Stockholm Konsult WSP

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE UPPRÄTTAD AV. Peter Sundgren. Beräkning av bullerutbredning Kil kretsloppscentral med byggnader och flyttad flisning med bullerskydd

UPPDRAGSLEDARE UPPRÄTTAD AV. Peter Sundgren. Beräkning av bullerutbredning Kil kretsloppscentral med byggnader och flyttad flisning med bullerskydd -14 UPPDRAG Kil Kretsloppscentral, Externbullerutredning UPPDRAGSNUMMER 13004853 UPPDRAGSLEDARE Jonas Selander Lyckeborg UPPRÄTTAD AV Peter Sundgren DATUM GRANSKAD AV Daniel Forsberg Nacka och Värmdö Kommun

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Uppdragsnr: Daterad: 2015-05-13 Reviderad: 2015-06-05 : Brandstegen 1, Stockholm Trafikbullerutredning Status: BRANDSTEGEN, STOCKHOLM Trafikbullerutredning KUND KONSULT 120 31 Stockholm Tel: +46 10 7225000

Läs mer

Brandholmens reningsverk. Mätning av industribuller. Rapport nummer: 2012-069 r01 Datum: 2012-06-26. Att: Erik Timander Box 1146 221 05 LUND

Brandholmens reningsverk. Mätning av industribuller. Rapport nummer: 2012-069 r01 Datum: 2012-06-26. Att: Erik Timander Box 1146 221 05 LUND Rapport nummer: 2012-069 r01 Datum: 2012-06-26 Brandholmens reningsverk Mätning av industribuller L:\2012\2012-069 LH Brandholmen, Läckeby water AB PURAC\Rapporter\2012-069 r01.docx Beställare: Läckeby

Läs mer

Godkänt dokument - Daniel Sandström, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

Godkänt dokument - Daniel Sandström, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr SKÖNDALS FÖRSKOLA, STOCKHOLM KUND SISAB korr1.docx KONSULT WSP Akustik Lumaparksvägen 7 120 31 Stockholm Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr: 556057-4880 Styrelsens säte: Stockholm www.wspgroup.se

Läs mer

LAHOLMSHEM AB BULLERUTREDNING HISHULT 1:

LAHOLMSHEM AB BULLERUTREDNING HISHULT 1: LAHOLMSHEM AB BULLERUTREDNING HISHULT 1:126 2018-02-08 BULLERUTREDNING Hishult 1:126 Laholmshem AB KONSULT WSP Environmental Sverige Box 2131 0 02 Jönköping Besök: Lillsjöplan 10 Tel: +46 10 72200 WSP

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING. KV. TÖRNSTRÖM 12, KARLSKRONA TR rev

TRAFIKBULLERUTREDNING. KV. TÖRNSTRÖM 12, KARLSKRONA TR rev TRAFIKBULLERUTREDNING KV. TÖRNSTRÖM 12, KARLSKRONA TR10244131.01 rev. 2 2018-09-20 TRAFIKBULLERUTREDNING KV. TÖRNSTRÖM 12, KARLSKRONA TR10244131.01 rev. 2 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP Environmental

Läs mer

Skeppsviken, Uddevalla

Skeppsviken, Uddevalla Projektrapport Skeppsviken, Uddevalla Mätning och beräkning av buller från lossning vid Exxon Mobil Projekt: 12-03306 Rapport 12-03306-08100200 Antal sidor: 9 Bilagor: Bullerutbredningskarta - B1 Pumpning

Läs mer

DAGSBERGS SKOLA Trafikbullerutredning TR Upprättad av: Tobias Kristensson Granskad av: Sofi Thorell Godkänd av: Mats Erixon

DAGSBERGS SKOLA Trafikbullerutredning TR Upprättad av: Tobias Kristensson Granskad av: Sofi Thorell Godkänd av: Mats Erixon DAGSBERGS SKOLA TR 10215816.01 2015-10-16 Upprättad av: Tobias Kristensson Granskad av: Sofi Thorell Godkänd av: Mats Erixon J:\32\WSP Linköping\10215816 - \3_Dokument\TR_10215816.01 - -.docx DAGSBERGS

Läs mer

RAPPORT TR R01 Brakmarsvägen, Tyresö kommun Uppdatering av 2007 s bullerutredning

RAPPORT TR R01 Brakmarsvägen, Tyresö kommun Uppdatering av 2007 s bullerutredning RAPPORT TR10114426 R01, Tyresö kommun Uppdatering av 2007 s bullerutredning 2008-10-16 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Bengt Simonsson RAPPORT, Tyresö kommun Uppdatering av 2007 s bullerutredning

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Fjölebro etapp V, Kalmar Externbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 9 Bilagor: B05 06

PROJEKTRAPPORT Fjölebro etapp V, Kalmar Externbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 9 Bilagor: B05 06 PROJEKTRAPPORT 11475 Fjölebro etapp V, Kalmar Externbullerutredning Rapport 03 11475-17032301.doc Antal sidor: 9 Bilagor: B05 06 Uppdragsansvarig Andreas Berg Kvalitetsgranskare Torbjörn Appelberg Datum

Läs mer

TR R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning , rev

TR R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning , rev TR10204533 R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning 2014-11-11, rev 2014-11-28 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Mikael Eriksson TR10204533 R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende

Läs mer

Bullerutredning. Rapport. Årstafältet. stockholm.se/arstafaltet. The Capital Of Scandinavia

Bullerutredning. Rapport. Årstafältet. stockholm.se/arstafaltet. The Capital Of Scandinavia Årstafältet Rapport Bullerutredning The Capital Of Scandinavia 2013 stockholm.se/arstafaltet RAPPORT 101026-R05 Redovisning av beräkningar bullerutbredningen för Årstafältet Beställare: 2013-08-26 Upprättad

Läs mer

BULLERUTREDNING HOVSHAGA. Bullerutredning bostäder, etapp 1, bygglovsansökan, Pomona, Växjö

BULLERUTREDNING HOVSHAGA. Bullerutredning bostäder, etapp 1, bygglovsansökan, Pomona, Växjö BULLERUTREDNING HOVSHAGA Bullerutredning bostäder, etapp 1, bygglovsansökan, Pomona, Växjö 2017-05-02 BULLERUTREDNING HOVSHAGA Bullerutredning bostäder, etapp 1, bygglovsansökan, Pomona, Växjö KUND Cartagena

Läs mer

TR_ _02 Bullerutredning vid Sturefors, nytt bostadsområde i Linköpings kommun

TR_ _02 Bullerutredning vid Sturefors, nytt bostadsområde i Linköpings kommun TR_10120293_02 Bullerutredning vid Sturefors, nytt bostadsområde i Linköpings kommun 2009-03-09 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Bengt Simonsson TR_10120293_02 Bullerutredning vid Sturefors, nytt

Läs mer

Beräkning av buller från lastning och lossning av material i samband med filminspelning - Kv. Lillö 1, Ystad

Beräkning av buller från lastning och lossning av material i samband med filminspelning - Kv. Lillö 1, Ystad Author Frank Andersson Phone +46 10 505 00 00 Mobile +46701847488 E-mail frank.andersson@afconsult.com Date 2015-09-02 Project ID 593784 Ystad Industrifastigheter Gustaf.vonSeth@ystad.se Beräkning av buller

Läs mer

Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka. TR R03 Rev D. Datum: Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant

Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka. TR R03 Rev D. Datum: Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka TR101112 R03 Rev D Datum: 2015-09-07 Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka Datum: 2015-09-07 Kund Jonas Nylander Exploateringsenheten

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING FINSPÅNGS KOMMUN TRAFIKBULLERUTREDNING HÄLLESTAD KYRKBY 2017-11-27 TRAFIKBULLERUTREDNING Hällestad kyrkby Finspångs Kommun KONSULT WSP Environmental Sverige Box 2131 0 02 Jönköping Besök: Lillsjöplan 10

Läs mer

BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg. Rapport Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell

BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg. Rapport Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg Rapport 2015-05-27 Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg KUND Finspångs kommun KONSULT WSP

Läs mer

Arena, Östersund. Projektrapport. Detaljplan, ljudfrågor. Projekt: Rapport Antal sidor: 8 Bilagor: - Örnsköldsvik

Arena, Östersund. Projektrapport. Detaljplan, ljudfrågor. Projekt: Rapport Antal sidor: 8 Bilagor: - Örnsköldsvik Projektrapport Arena, Östersund Detaljplan, ljudfrågor Projekt: 37-00382 Rapport D Antal sidor: 8 Bilagor: - Uppdragsansvarig Mats Söderlind Örnsköldsvik 2008-04-23 ÅF-Ingemansson AB Box 836, 891 18 Örnsköldsvik,

Läs mer

BRONSÄNGENS PANNCENTRAL EXTERNBULLERUTREDNING. Jämförelse med Naturvårdsverkets riktlinjer för nyetablering av verksamheter

BRONSÄNGENS PANNCENTRAL EXTERNBULLERUTREDNING. Jämförelse med Naturvårdsverkets riktlinjer för nyetablering av verksamheter 1 (7) PM 3705.01 2010-12-02 Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen Landskrona Stad Stefan Nyrud BRONSÄNGENS PANNCENTRAL EXTERNBULLERUTREDNING I denna PM redovisas beräknade externbullernivåer vid full

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING VINDELNS KOMMUN TRAFIKBULLERUTREDNING REKTANGELN 3 2018-01-31 TRAFIKBULLERUTREDNING Rektangeln 3 KUND Vindelns kommun Kontaktperson: Andreas Nehlin Andreas.nehlin@vindeln.se +46 933-142 14 KONSULT WSP

Läs mer

PM Buller Håby-Lycke. Kund. Konsult. Kontaktpersoner. Stora blå fastighets AB

PM Buller Håby-Lycke. Kund. Konsult. Kontaktpersoner. Stora blå fastighets AB PM Buller Håby-Lycke Kund Stora blå fastighets AB Konsult WSP Environmental Box 13033 402 51 Göteborg Besök: Rullagergatan 4 Tel: +46 10 722 50 00 WSP Sverige AB Org nr: 556057-4880 Styrelsens säte: Stockholm

Läs mer

TR _01. Bullerutredning Sicklön 346:1, Uddvägen, Nacka Upprättad av: Tobias Gredenman Granskad av: Andreas Novak

TR _01. Bullerutredning Sicklön 346:1, Uddvägen, Nacka Upprättad av: Tobias Gredenman Granskad av: Andreas Novak TR 10182257_01 2013-06-25 Upprättad av: Tobias Gredenman Granskad av: Andreas Novak TR 10182257_01 Kund Nacka kommun 131 81 Nacka Att: Christina Gerremo Konsult WSP Akustik 120 31 Stockholm Besök: Lumaparksvägen

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Anna Magnusson Upprättad av Johan Herzelius

UPPDRAGSLEDARE. Anna Magnusson Upprättad av Johan Herzelius UPPDRAG Södra Cell Mönsterås UPPDRAGSNUMMER 3840064000 UPPDRAGSLEDARE Anna Magnusson Upprättad av Johan Herzelius DATUM Kvalitetsgranskad av Edvin Olofsson Bullerutredning av detaljplan Siggehorva 6:2

Läs mer

RAPPORT. Blidsberg 30:1. Bullerutredning. Sammanfattning:

RAPPORT. Blidsberg 30:1. Bullerutredning. Sammanfattning: RAPPORT Blidsberg 30:1 Kund: Ulricehamns kommun Kontaktperson: San Chen Lindman Datum: 2016-01-14 Uppdragsnummer: 58100-00 Rapportnummer: AKUI-01 Status: Utfärdad Revisionsnummer: 2 Revisionsdatum: 2016-01-27

Läs mer

Latntmännen Djurön. Bullerutredning Lantmännens silo på Djurön

Latntmännen Djurön. Bullerutredning Lantmännens silo på Djurön MiljöInvest AB Latntmännen Djurön Bullerutredning Lantmännens silo på Djurön 2015-04-13 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se

Läs mer

Utredning av verksamhetsbuller från Aspedalens värmecentral, Lerum. Kristoffer Hultberg, A083067

Utredning av verksamhetsbuller från Aspedalens värmecentral, Lerum. Kristoffer Hultberg, A083067 MEMO TITEL DATUM 3. februari 2017 TILL KOPIA FRÅN PROJEKTNR. Utredning av verksamhetsbuller från Aspedalens värmecentral, Lerum Lerums kommun Kristoffer Hultberg, krhu@cowi.se A083067 ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan

Läs mer

TRAFIKBULLERBERÄKNING Odenvallen. Rapport Upprättad av: Elin Claesson Granskad av: Roger Fred

TRAFIKBULLERBERÄKNING Odenvallen. Rapport Upprättad av: Elin Claesson Granskad av: Roger Fred TRAFIKBULLERBERÄKNING Odenvallen Rapport 2016-09-12 Upprättad av: Elin Claesson Granskad av: Roger Fred TRAFIKBULLERBERÄKNING Odenvallen KUND BoKlok Housing AB Odenvallen 56970-71015179-9937 KONSULT WSP

Läs mer

RAPPORT R01. Bullerutredning vid Åbygläntan Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant

RAPPORT R01. Bullerutredning vid Åbygläntan Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 172834 R01 Bullerutredning vid Åbygläntan 2012--18 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 172834 R01 Bullerutredning vid Åbygläntan Kund Vallentuna kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

TRAFIKBULLERBERÄKNING ROSENHOLMS UDDE, KARLSKRONA TR

TRAFIKBULLERBERÄKNING ROSENHOLMS UDDE, KARLSKRONA TR TRAFIKBULLERBERÄKNING ROSENHOLMS UDDE, KARLSKRONA TR10244609.01 2017-02-13 TRAFIKBULLERBERÄKNING ROSENHOLMS UDDE, KARLSKRONA TR10244609.01 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP Environmental Sverige Box 574

Läs mer

RAPPORT TR Bilaga till program för detaljplan Airport City, Härryda kommun BULLERUTREDNING

RAPPORT TR Bilaga till program för detaljplan Airport City, Härryda kommun BULLERUTREDNING RAPPORT TR 112.1 Bilaga till program för detaljplan Airport City, Härryda kommun BULLERUTREDNING 211-5-5 Upprättad av: Roger Fred Granskad av: Ulf Olsson Godkänd av: Roger Fred Uppdragsnr: 112 Daterad:

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Kv Flodhästen, Kalmar Externbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT Kv Flodhästen, Kalmar Externbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT 12126 Kv Flodhästen, Kalmar Externbullerutredning Rapport 12126-17050400.doc Antal sidor: 8 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum 2017-05-04

Läs mer

RAPPORT. Kretsloppspark inom Torpa 1:2 i Vänersborgs kommun. Bedömning av förväntad bullerspridning till omgivningen. ÅF-Infrastructure AB

RAPPORT. Kretsloppspark inom Torpa 1:2 i Vänersborgs kommun. Bedömning av förväntad bullerspridning till omgivningen. ÅF-Infrastructure AB Handläggare Ulf Olsson Tel Mobil +46 706 727220 E-post ulf.c.olsson@afconsult.com Datum 2017-01-18 Projekt-ID 730721 Rapport-ID 730721.1 Kund Niclas Janflod, Vänersborgs kommun, Kretslopp & Vatten Kretsloppspark

Läs mer

Orren 1 och 10, TBU Trafikbullerutredning Bjerking AB

Orren 1 och 10, TBU Trafikbullerutredning Bjerking AB 17U32060 och 10, TBU Trafikbullerutredning Bjerking AB Strandbodgatan 1, Uppsala. Hornsgatan 174, Stockholm. Växel 010-211 80 00. bjerking.se Uppdrag nr. 17U32060 Sida 1 (5) Trafikbullerutredning Uppdragsnamn

Läs mer

10354 Kv Flodhästen, Kalmar Externbuller från Arla Foods AB

10354 Kv Flodhästen, Kalmar Externbuller från Arla Foods AB Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10354 Kv Flodhästen, Kalmar Externbuller från Arla Foods AB Rapport 10354-09102900.doc Antal sidor: 14 Bilagor: 01 04 Uppdragsansvarig Magnus Ingvarsson Jönköping

Läs mer

BULLERUTREDNING DETALJPLAN KVARTERET GÖSEN UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker HENRIK NAGLITSCH LINDA GRENVALL

BULLERUTREDNING DETALJPLAN KVARTERET GÖSEN UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker HENRIK NAGLITSCH LINDA GRENVALL BULLERUTREDNING UPPDRAGSNUMMER DETALJPLAN KVARTERET GÖSEN 2018-11-07 SWECO ENVIRONMENT AB LINDA GRENVALL Akustiker HENRIK NAGLITSCH Akustiker, granskare JENS SALANDER Granskare revidering 2018-11-07 repo001.docx

Läs mer

BULLERUTREDNING. Östra Jakobsberg, Karlstad

BULLERUTREDNING. Östra Jakobsberg, Karlstad BULLERUTREDNING 2016-10-03 BULLERUTREDNING KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Environmental Sverige Box 117 1 04 Karlstad Besök: Lagergrens gata 8 Tel: +46 10 72200 WSP Sverige AB Org nr: 57-48 Styrelsens

Läs mer

Cirkulationsplats vid Djupedals idrottsplats i Mölnlycke. Bullerutredning vägtrafik. Nya bostäder

Cirkulationsplats vid Djupedals idrottsplats i Mölnlycke. Bullerutredning vägtrafik. Nya bostäder Handläggare Hässel Johan Tel +400847 Mobil +4670184747 Fax +46 1 7747474 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (14) Datum 01-01- Härryda Kommun André Berggren Planenheten 4 80 Mölnlycke Uppdragsnr 69847

Läs mer

PM TRAFIKBULLER

PM TRAFIKBULLER Mall: Fel! Okänt namn på ver Fel! Okänt namn på Uppdragsnr: 102002291 (5) PM 10200229.2 TRAFIKBULLER Sadelmakaren 17 Beställare: Strömstad Etablering AB Konsult: WSP Akustik WSP Sv erige AB Box 13033 402

Läs mer

PM BULLER. Utredningar för detaljplan Lodjuret 4 AROSEKEN BOSTÄDER AB BULLERBERÄKNING UPPDRAGSNUMMER

PM BULLER. Utredningar för detaljplan Lodjuret 4 AROSEKEN BOSTÄDER AB BULLERBERÄKNING UPPDRAGSNUMMER repo001.docx 2015-10-05 PM BULLER AROSEKEN BOSTÄDER AB Utredningar för detaljplan Lodjuret 4 UPPDRAGSNUMMER BULLERBERÄKNING 2018-03-01 JENNIE BRUNDIN UPPDRAGSLEDARE RIKARD SJÖHOLM TEKNIKANSVARIG AKUSTIKER

Läs mer

Äldreboende Granlunda Bullerutredning som underlag till detaljplan, Bergsåker 5:18, Sundsvalls Kommun

Äldreboende Granlunda Bullerutredning som underlag till detaljplan, Bergsåker 5:18, Sundsvalls Kommun UPPDRAG Underlag till detaljplan, Granlunda, Bergsåker UPPDRAGSNUMMER 3230687000 Revision UPPDRAGSLEDARE Agnieszka Tolf UPPRÄTTAD AV Camilla Gradin GRANSKAD AV Henrik Naglitsch DATUM Äldreboende Granlunda

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

Arntorps verksamhetsområde, Kungälvs kommun.

Arntorps verksamhetsområde, Kungälvs kommun. Handläggare Hässel Johan Tel 010 505 84 27 Mobil 070 184 74 27 Fax 031 774 74 7 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (9) Datum 2010-01-25 Uppdragsgivare Kungälvs Kommun Karin Gustafsson Nämndhuset Box

Läs mer

Ljudutredning Tvätthall

Ljudutredning Tvätthall Uppdrag Beställare Att Handläggare Granskare Rapportnr AB STORSTOCKHOLMS LOKALTRAFIK Stefan Lindqvist Jan Pons Monica Waaranperä 6108871 - R02 Datum 2011-05-09 Box 17009, Krukmakargatan 21 104 62 Stockholm

Läs mer

Utredning av buller längs Dalvägen och Gustavsviksvägen

Utredning av buller längs Dalvägen och Gustavsviksvägen Rapport nummer: 2014-109 r02 Datum: 2014-11-25 Sydöstra-Boo, Nacka Utredning av buller längs Dalvägen och Gustavsviksvägen L:\2014\2014-109 SS Sydöstra-Boo, Nacka, \Rapporter\2014-109 r02.docx Beställare:

Läs mer

Logistikcentrum Gläborg, Munkedals kommun - bullerutredning

Logistikcentrum Gläborg, Munkedals kommun - bullerutredning RAPPORT 1 (11) Handläggare Perry Ohlsson Tel +46 10 505 84 38 Mobil +46 70 184 74 38 Fax +46 10 505 30 09 perry.ohlsson@afconsult.com Datum 2012-08-21 Munkedals kommun 455 80 Munkedal Uppdragsnr 574831

Läs mer

Rapport: Snökanoner Väsjöbacken

Rapport: Snökanoner Väsjöbacken Rapport: Bullerutredning 2009-12-16 Beställare: Uppdragsnummer: 2226 Rapportnummer: 2226 - R01 Uppdragsansvarig Peter Malm 08-566 41078 Handläggare Peter Malm 08-566 41078 Kvalitetsgranskning Anna Färm

Läs mer

RAPPORT. Bullerutredning Vallås och Vallonen. Trafikbullerutredning för detaljplan. Sammanfattning:

RAPPORT. Bullerutredning Vallås och Vallonen. Trafikbullerutredning för detaljplan. Sammanfattning: RAPPORT Bullerutredning Vallås och Vallonen Trafikbullerutredning för detaljplan Kund: Halmstads kommun Kontaktperson: Jennie Hemborg /Annika Hansson Datum: 2018-04-18 Uppdragsnummer: 5815245 Rapportnummer:

Läs mer

TR R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén

TR R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén TR10149614 R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén 2011-03-23 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak TR10149614 R01 Trädgårdsstaden etapp 3 -

Läs mer

Kv. Bacchus, Falkenberg - Bullerutredning

Kv. Bacchus, Falkenberg - Bullerutredning Rapport 9-C/ Rolf Cedås/ Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Kv. Bacchus, Falkenberg - Bullerutredning Akustikforum har utrett bullersituationen (exklusive trafikbuller) för planerade

Läs mer

11312 Knäpplan etapp 2, Förskola, Hjo Bullerutredning

11312 Knäpplan etapp 2, Förskola, Hjo Bullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 11312 Knäpplan etapp 2, Förskola, Hjo Bullerutredning Rapport 11312-14032400.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 3 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Jönköping 2014-03-24

Läs mer

TRAFIKBULLER. KV. Byggmästaren och Sigfridshäll

TRAFIKBULLER. KV. Byggmästaren och Sigfridshäll TRAFIKBULLER KV. Byggmästaren och Sigfridshäll 2016-04-19 TRAFIKBULLER KV. Byggmästaren och Sigfridshäll KUND KONSULT WSP Environmental Sverige Box 2131 550 02 Jönköping Besök: Östra Storgatan 67 Tel:

Läs mer

RAPPORT Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant

RAPPORT Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 10163910-04 Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning 2013-02-22 Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 10163910-04 Kv Sjöbotten, Älvsjö Kund Sjælsö Sverige AB Söder

Läs mer

Holmuddsrännan, Gävle Buller från muddring av inseglingsleden

Holmuddsrännan, Gävle Buller från muddring av inseglingsleden Datum: 2011-02-24 Holmuddsrännan, Gävle Buller från muddring av inseglingsleden L:\2009\2009-005 Skrotlossning Gävle hamn, Gävle Hamn AB\6 Rapporter\Text till ppt.docx Muddring och lastning på pråm. Beställare:

Läs mer

Industribullerutredning av deponiverksamhet Åsbymon 2:39, Eskilstuna Bullerutredning i tillståndsansökan för deponi

Industribullerutredning av deponiverksamhet Åsbymon 2:39, Eskilstuna Bullerutredning i tillståndsansökan för deponi 750315 RAPPORT A Handläggare Kaj Erik Ivarsson Telefon +46105056069 Mobil +46730277049 E-post kaj.ivarsson@afconsult.com Beställare Eskilstuna kommun KLK / Fastighet och exploatering 631 86 Eskilstuna

Läs mer

BULLERUTREDNING DETALJPLAN SCANDIC PANDOX UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker Akustiker, granskare

BULLERUTREDNING DETALJPLAN SCANDIC PANDOX UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker Akustiker, granskare UPPDRAGSNUMMER 14502056 DETALJPLAN SCANDIC PANDOX SWECO ENVIRONMENT AB LINDA GRENVALL HENRIK NAGLITSCH Akustiker Akustiker, granskare Sweco Sammanfattning En tillbyggnad för Scandic hotell i Luleå planeras.

Läs mer

RAPPORT. Bullerutredning, Krutviken SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA

RAPPORT. Bullerutredning, Krutviken SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB UPPDRAGSNUMMER SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA SVENSK BOSTADSUTVECKLING AB Bullerutredning, Krutviken UPPDRAGSNUMMER 2175423000 SWECO CIVIL AB ÖREBRO INFRA ANDREAS PERSSON NICKLAS BERGKVIST Uppdragsledare, Akustiker Granskare, Akustiker repo001.docx

Läs mer

PM BULLERUTREDNING FÖR TRANSPORTVÄG MELLAN TÄKT OCH FABRIK VID CEMENTA I DEGERHAMN, MÖRBYLÅNGA KOMMUN

PM BULLERUTREDNING FÖR TRANSPORTVÄG MELLAN TÄKT OCH FABRIK VID CEMENTA I DEGERHAMN, MÖRBYLÅNGA KOMMUN UPPDRAGSNAMN Cementa FÖRFATTARE UPPDRAGSNUMMER DATUM 10229709 2017-08-24 PM BULLERUTREDNING FÖR TRANSPORTVÄG MELLAN TÄKT OCH FABRIK VID CEMENTA I DEGERHAMN, MÖRBYLÅNGA KOMMUN Göteborg 2017-08-24 WSP Sverige

Läs mer

Trafikbullerutredning för Kv ISAK 1, Älmhult

Trafikbullerutredning för Kv ISAK 1, Älmhult P2019/5 Handläggare Marcel Gräfe Tel +46 10 505 59 25 Mobil +46 72 229 79 06 E-post marcel.graefe@afconsult.com Datum 2018-12-17 Projekt-ID 762127 Rapport-ID 762127 A - Rev(0) Kund Magnus Johansson, Älmhultsbostäder

Läs mer

Beställare: Liljestrands Fastigheter AB genom Håkan Westman. Beräkning av ljudnivåer från väg- och spårtrafik

Beställare: Liljestrands Fastigheter AB genom Håkan Westman. Beräkning av ljudnivåer från väg- och spårtrafik Promemoria PM161407-1 Beställare: Liljestrands Fastigheter AB genom Håkan Westman Antal sidor: 8 Projekt: 161407 Varav bilagor: 2 Projektansvarig: Claes Söderström Datum: 2016-09-21 Kv Storstugan 2, Uttran

Läs mer

RAPPORT. Fastighet Krogsta 16:1 Rosersberg Prediktering av verksamhetsbuller från underhållsoch servicedepå för järnvägsbuller Littera: 10154887.

RAPPORT. Fastighet Krogsta 16:1 Rosersberg Prediktering av verksamhetsbuller från underhållsoch servicedepå för järnvägsbuller Littera: 10154887. RAPPORT Fastighet Krogsta 16:1 Rosersberg Prediktering av verksamhetsbuller från underhållsoch servicedepå för järnvägsbuller Littera: 10154887.01 2012-02-14 Reviderad 2012-02-21 Upprättad av: Peter Comnell

Läs mer

DETALJPLAN TIMRÅ. trafikbullerutredning

DETALJPLAN TIMRÅ. trafikbullerutredning DETALJPLAN TIMRÅ trafikbullerutredning 2016-09-30 DETALJPLAN TIMRÅ trafikbullerutredning KUND Timråbo AB KONSULT WSP Environmental Sverige Lumaparksvägen 7 120 31 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

Hagsätra Rågsved. Bullerutredning. Mars Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (6)

Hagsätra Rågsved. Bullerutredning. Mars Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (6) Hagsätra Rågsved Bullerutredning Mars 017 Mars 017 memo0.docx 01-03-814 Sweco Environment AB 1 (6) PM BULLER HAGSÄTRA RÅGSVED 017-0-16 Översiktlig studie av ljudmiljö Bedömningarna i denna PM är baserade

Läs mer

RAPPORT Markbygden vindkraftpark Bullerutredning Etapp 1

RAPPORT Markbygden vindkraftpark Bullerutredning Etapp 1 Bilaga 2 Bullerutredning RAPPORT Bullerutredning Etapp 1 2010-07-06 Upprättad av: Johanna Thorén Granskad av: Bengt Simonsson Uppdragsnr: 10137843 Vindkraftpark Markbygden Daterad: 2010-07-06 Bullerutredning

Läs mer

RAPPORT. Gärdesvägen Vallentuna VALLENTUNA KOMMUN BULLERUTREDNING FÖR OMRÅDET GÄRDESVÄGEN UPPDRAGSNUMMER Sweco Environment AB

RAPPORT. Gärdesvägen Vallentuna VALLENTUNA KOMMUN BULLERUTREDNING FÖR OMRÅDET GÄRDESVÄGEN UPPDRAGSNUMMER Sweco Environment AB RAPPORT VALLENTUNA KOMMUN Gärdesvägen Vallentuna UPPDRAGSNUMMER 1151069000 BULLERUTREDNING FÖR OMRÅDET GÄRDESVÄGEN 2016-12-05 Sweco Environment AB RIKARD SJÖHOLM UPPDRAGSLEDARE RICARDO OCAMPO DAZA GRANSKARE

Läs mer

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Bullerutredning inför planändring till bostadsområde Uppdragsnummer: 170708 Beställare: Heimstaden Att: Li Cederwall Frizzo Dokument: R170708-2 rev. 1 Datum: 2018-10-23

Läs mer

Hasselhöjden i Stenungsund

Hasselhöjden i Stenungsund Stenungsunds kommun Hasselhöjden i Stenungsund Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 1041989 Version: 1 2017-11-20 Uppdragsnr: 1041989 Version: 1 Hasselhöjden i Stenungsund Trafikbullerutredning Uppdragsgivare:

Läs mer

Sweco Environment AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm

Sweco Environment AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm repo001.docx 2015-10-05 Sweco Södra Mariegatan 18 E Box 1902 SE 79119 Falun, Sverige Telefon +46 (0)23 464 00 Fax +46 23 464 01 www.sweco.se Sweco Environment AB Org.nr 556346-0327 Styrelsens säte: Stockholm

Läs mer

Detaljplan för Söderby 2:2

Detaljplan för Söderby 2:2 Detaljplan för Söderby 2:2 Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 105 26 11 Version: Granskningshandling 1 2018-04-12 Uppdragsnr: 105 26 11 Version: Granskningshandling 1 Detaljplan för Söderby 2:2 Trafikbullerutredning

Läs mer

Kv Tyrannen 15, Älvsjö, Stockholms stad

Kv Tyrannen 15, Älvsjö, Stockholms stad Rapport nummer: 2016-072 r01 Datum: 2016-05-24 rev 2017-02-23 Kv Tyrannen 15, Älvsjö, Stockholms stad Trafikbullerutredning L:\2016\2016-072 ANK Kv Tyrannen 15, Älvsjö, trafikbullerutre, Ryttinger Trading

Läs mer

BULLERUTREDNING FÖRSKOLA - DOMAREN 1, SÄFFLE

BULLERUTREDNING FÖRSKOLA - DOMAREN 1, SÄFFLE BULLERUTREDNING FÖRSKOLA - DOMAREN 1, SÄFFLE 2018-05-17 BULLERUTREDNING Förskola - Domaren 1, Säffle KUND Stadsbyggnadskonsult Värmland AB KONSULT WSP Environmental Sverige Box 13033 WSP Sverige AB 402

Läs mer

PM TRAFIKBULLER Rev. 2,

PM TRAFIKBULLER Rev. 2, Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Uppdragsnr: 102002291 (5) PM 10200229 TRAFIKBULLER Rev. 2, 2014-11-05 Sadelmakaren 17 Beställare: Strömstad Etablering AB Konsult: WSP Akustik

Läs mer

PM BULLERUTREDNING SANNAKAJEN, KRISTINEHAMN

PM BULLERUTREDNING SANNAKAJEN, KRISTINEHAMN Uppdragsnr: 102290 1 (4) PM BULLERUTREDNING 2016-10-24 SANNAKAJEN, KRISTINEHAMN Buller vägtrafik WSP Akustik har fått i uppdrag av planavdelningen, att beräkna vägtrafikbuller vid Sannakajen i Kristinehamn

Läs mer

Detaljplan för bostäder i Myggenäs 1:114, Tjörns kommun

Detaljplan för bostäder i Myggenäs 1:114, Tjörns kommun Uppdragsnr: 0077 () PM 0077 0906 Detaljplan för bostäder i Myggenäs :, L:\700\Tjörns_kommun\0090_Myggenäs Tjörns_kn\_Dokument\PM_00 90_0906_DP_Myggenäs trafikbuller.doc Mall: Pm - 00.dot ver.0 Sammanfattning

Läs mer

Trafikbullerberäkning inför detaljplan, Nyborgshöjd, Stenungsund

Trafikbullerberäkning inför detaljplan, Nyborgshöjd, Stenungsund RAPPORT 1 (5) Tel +46 10 505 84 10 Mobil +46 70 184 74 10 Fax +46 10 505 30 09 erik.o.olsson@afconsult.com Datum 2014-10-16 Malin Johansson Anders Personsgatan 2 401 80 Göteborg Uppdragsnr Trafikbullerberäkning

Läs mer

Björksätravägen, Stockholms stad. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Rev

Björksätravägen, Stockholms stad. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r01 Datum: Rev Rapport nummer: 2016-085 r01 Datum: 2016-05-11 Björksätravägen, Stockholms stad Trafikbullerutredning L:\2016\2016-085 KO Björksätravägen, omgivningsbuller, NCC Boende AB\Rapporter mm\2016-085 r01 Trafikbullerutredning.docx

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4 PROJEKTRAPPORT 12183 Kv Brandvakten 7, Kalmar Trafikbullerutredning Rapport 12183-17031600.doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 4 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Kvalitetsgranskare Andreas Berg Datum

Läs mer

Motocross - Kråkvilan

Motocross - Kråkvilan MiljöInvest AB Motocross - Kråkvilan Bullerutredning avseende motocrossbana vid Kråkvilan i Norrköpings kommun Motocrossbana 2014-08-04 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping

Läs mer

Långtå avfallsanläggning i Söderhamn

Långtå avfallsanläggning i Söderhamn MiljöInvest AB Bullerutredning Långtå avfallsanläggning i Söderhamn 2018-12-11 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt

Läs mer

ODENSALA 8:23, ÖSTERSUND Trafikbullerutredning. Rapport Upprättad av: Erica Skytt Granskad av: David Östling

ODENSALA 8:23, ÖSTERSUND Trafikbullerutredning. Rapport Upprättad av: Erica Skytt Granskad av: David Östling ODENSALA 8:23, ÖSTERSUND Trafikbullerutredning Rapport 2016-02-11 Upprättad av: Erica Skytt Granskad av: David Östling ODENSALA 8:23, ÖSTERSUND Trafikbullerutredning KUND Brogården entreprenad AB KONSULT

Läs mer

Enköping, Industri -och handelsområde

Enköping, Industri -och handelsområde Projektrapport Enköping, Industri -och handelsområde Projekt: 60-03318 Rapport 60-03318-08061000 Antal sidor: 6 Bilagor: A01-04 Uppdragsansvarig Andreas Berg Jönköping 2008-06-10 ÅF-Ingemansson AB Klubbhusgatan

Läs mer

RAPPORT Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant

RAPPORT Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 10163910-04 Kv Sjöbotten, Älvsjö Industribullerutredning 2013-10-09 Upprättad av: Ulrica Kernen Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 10163910-04 Kv Sjöbotten, Älvsjö Kund Sjælsö Sverige AB Söder

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8

PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8 PROJEKTRAPPORT Slätten 1:34, Lysekils kommun Rapport -16100600.doc rev 1 Antal sidor: 6 Bilagor: 8 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum www.soundcon.se Rapport -16100600 Innehåll 1. Bakgrund och syfte...

Läs mer

Bullerutredning Rönnäng 1:267

Bullerutredning Rönnäng 1:267 Tjörns kommun Bullerutredning Rönnäng 1:267 Koncept 1 Malmö 2012-07-06 Datum 2012-07-06 Uppdragsnummer 61661253056000 Utgåva/Status Koncept 1 Hamid Rezaie Johan Irvenå Hamid Rezaie Uppdragsledare Handläggare

Läs mer

Beställare: Vera Arkitekter genom Joachim Unger Antal sidor: 18. Projekt: Varav bilagor: 11. Handläggare: Lennart Nilsson Datum:

Beställare: Vera Arkitekter genom Joachim Unger Antal sidor: 18. Projekt: Varav bilagor: 11. Handläggare: Lennart Nilsson Datum: Rapport genom Joachim Unger Antal sidor: 18 Projekt: 143504 Varav bilagor: 11 Handläggare: Lennart Nilsson 2015-03-03, Uppsala Beräkning av ljudnivå från väg- och tågtrafik 1 Projektbeskrivning Akustikbyrån

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Crispin Dickson UPPRÄTTAD AV. Crispin Dickson

UPPDRAGSLEDARE. Crispin Dickson UPPRÄTTAD AV. Crispin Dickson PM UPPDRAG Buller Bussdepå Kristinehamn UPPDRAGSNUMMER 11963000 UPPDRAGSLEDARE Crispin Dickson UPPRÄTTAD AV Crispin Dickson DATUM 2015-01-20 PM Buller bussdepå Kristinehamn Sammanfattning Sweco Environment

Läs mer

Vaksala kyrkskola bullerutredning

Vaksala kyrkskola bullerutredning -14 Vaksala kyrkskola bullerutredning UPPDRAG Vaksala kyrkskola bullerutredning UPPDRAGSNUMMER 13005224 UPPDRAGSLEDARE Sebastian Larsson UPPRÄTTAD AV Josefin Nilsson DATUM 2019-05-09 GRANSKAD AV Rikard

Läs mer

Kärna 67:1, Kungälv Bullerutredning vägtrafik

Kärna 67:1, Kungälv Bullerutredning vägtrafik Handläggare Hässel Johan Tel 010 505 84 27 Mobil 070 184 74 27 Fax 031 774 74 7 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (9) Datum 2010-05-11 Uppdragsgivare Kungälvs kommun Samhällsbyggnad Nämndhuset 442 81

Läs mer

Kålleredgården 1:29, Mölndals stad

Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Källa: Eniro Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Kålleredgården 1:29, Mölndals stad Beställare: Beställarens representant: Konsult: Box 8774 402 76 Göteborg Uppdragsledare: Handläggare: Mölndals stad GLN7350013290008

Läs mer

Mälarhöjden, omgivningsbuller

Mälarhöjden, omgivningsbuller Rapport nummer: 206-086 r0.2 Datum: 206-06-28 Revideringsdatum 207-08-30 Trafikbullerutredning L:\206\206-086 KO, NCC Boende AB\Rapporter mm\206-086 r0.2 Trafikbullerutredning.docx Beställare: Bonava Att:

Läs mer

Bild över den planerade bebyggelsen på Vårsta 1:34, erhållen av beställaren. Att: Torbjörn Granberg Högalidsgatan 38B STOCKHOLM

Bild över den planerade bebyggelsen på Vårsta 1:34, erhållen av beställaren. Att: Torbjörn Granberg Högalidsgatan 38B STOCKHOLM Rapport nummer: 2016-137 r01 Datum: 2016-07-14 3 Botkyrka (Vårsta 1:34) Trafikbullerutredning \\STRSRV04\Akustik_Projekt\2016\2016-137 ANK 3 Botkyrka Trafikbuller, Torbjörn Granberg\Rapporter mm\2016-137

Läs mer

PM 10168123.03. Bullerutredning, detaljplaneområde i Påarp

PM 10168123.03. Bullerutredning, detaljplaneområde i Påarp Uppdragsnr: 10168123 1 (8) PM 10168123.03 Denna PM har uppdaterats 2013-11-18 med nya data för trafik på Helsingborgsvägen samt järnvägen. Utöver detta har extra beräkningar utförts med lägre tåghastigheter

Läs mer

HÄLSOVÄGEN Trafikbullerutredning. Rapport Upprättad av: Stefan Troëng Granskad av: Roger Fred

HÄLSOVÄGEN Trafikbullerutredning. Rapport Upprättad av: Stefan Troëng Granskad av: Roger Fred HÄLSOVÄGEN Rapport 10229176-03 2016-11-29 Upprättad av: Stefan Troëng Granskad av: Roger Fred KUNDER Brabo Riksbyggen Concent gm. Brabo Stockholm AB Lisa Lundin Hantverkargatan 21 112 20 Stockholm M:\3750\2016\10229176

Läs mer

Björnbodaskolan. Vägtrafikbuller. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Björnbodaskolan. Vägtrafikbuller. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Vägtrafikbuller Rapport nummer 018-156 r01 018-10-, s (8) Författare Beställare: Beställarens projektnummer: Konsultbolag: Uppdragsnamn: Stefan Dimitrijevic/Daniel Svensson SISAB - Structor Akustik AB

Läs mer