KRONOLOGI. Mor och jag bor en tid hos min morfar Per Sänd; timmerhuggare och flottare i byn Ed, Färila i Hälsingland.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KRONOLOGI. Mor och jag bor en tid hos min morfar Per Sänd; timmerhuggare och flottare i byn Ed, Färila i Hälsingland."

Transkript

1 KRONOLOGI Jag föds i Borås utom äktenskapet. De första åren flyttar mor och jag runt bland inackorderingsrum, lägenheter, resanderum och pensionat i Sjömarken, Borås och Göteborg. Ett tag bor jag hos en präst i Målsryd utanför Borås. Han vill adoptera mig. Ibland bor vi ihop med Ture Fihn som tror att han är min far Mor och jag bor en tid hos min morfar Per Sänd; timmerhuggare och flottare i byn Ed, Färila i Hälsingland Bor i Göteborg och Borås och flyttar ständigt omkring Jag läggs in på sjukhus. 24/2 Kommer hem från sjukhuset Vi bor med Ture i Hagalund, Solna 1.1 Mamma erhåller fattigvård från Solna kommun. 5.2 Ture och mamma gifter sig Fattigvårdsbidraget upphör Min bror Rustan föds i Hagalund Jag och min bror får bo hos Tures syster Dana och hennes man Emil på Risåsgatan 1 i Göteborg Mamma och Ture skiljer sig. Ture får betala för Rustan men inte för mig. 2.8 Mamma arbetar på kafé Göte, Andra Långgatan och tjänar 70/mån plus dricks. Bor på Västergatan 31 och betalar en hyra på 35/mån Jag och min bror, efter hot, in på Vidkärrs barnhem i Göteborg Mamma anställes av ensam herre i Vänersborg Mamma skriver brev till barnavårdsnämnden i Göteborg och begär att få ta hem Rustan till Vänersborg. Hon skriver vidare att jag kan få vara hos Tures syster Dana i Göteborg Mamma slutar, p.g.a. sexuella trakasserier, sin anställning i Vänersborg och flyttar till Änggatan 25 i Göteborg Min bror kommer åter till Vidkärrs barnhem.

2 Frånskillnad mellan mamma och Ture Min bror lämnas som fosterbarn till Sven Gunnar Rundbäck på Muraregatan i GBG. Deras son och vår mamma ämnar ingå äktenskap Jag flyttar till Dana i Mölndal och börjar skolan Mamma slår upp förlovningen med Rundbäck och hämtar tillbaka Rustan Mamma, jag och min bror flyttar till morfar i Hälsingland Vi flyttar tillbaka till Göteborg och Snickaregatan. Jag går i Annedalsskolan. 6.9 Min bror och jag är åter på Vidkärrs barnhem. 9.9 Mamma får jobb på Sveaplans kafé och tjänar 125 kronor/mån samt mat Min bror Rustan (5 år) bestraffas med fyra dagars arrest Min morfar Per Sänd avlider Jag placeras som fosterbarn hos lantbrukare Erik Karlsson i Vårgårda Fosterföräldrarna lämnar mig tillbaka till Vidkärr Jag placeras på Frälsningsarméns skolhem Sundsgården utanför Stockholm Rustan placeras på Kullens barnhem i Lerum Göteborgs rådhusrätt dömer Erik Engström som far till mig Rustan placeras på Mellansjö skolhem i Täby Mamma skriver brev till Barnavårdsnämnden i Göteborg och ber att jag och min bror skall få komma till samma barnhem Mamma flyttar till Stockholm och bor hos fam. Hallgren på Oxtorgsgatan Jag överförs till Stockholms Barnavårdsnämnd Mamma bor hos f.d. biografpianisten fru Florström Grev Magnigatan 4 i Stockholm Rustan placeras på Gudmundsgårdens skolhem i Kalmar Jag placeras på Baptisternas ynglingahem i Kungsängen där jag betalar 175 kr per månad. Jag får jobb på Bolinders kylskåpsfabrik i Kallhäll Jag får, p.g.a. lek bus och lättja, sparken från Bolinders.

3 26.10 Jag får jobb på Kalle Wallbergs bilplåtslageri i Stockholm. Lön 80 kronor/vecka Jag rymmer till Oslo-Malmö-Lund genom att tjuvåka på tåg Jag bor tillsammans med mamma som inackorderade hos en armélotta på Kronobergsgatan i Stockholm. Vi flyttar senare till Sigtunagatan Jag bor mestadels på skinnknuttestället FMCK:s (Frivilliga MotorCykelKåren) militärbaracker Nybohov Jag bor på ungdomshemmet Giovanno d Anastasys minne Götgatan 71. Sthlm. 7.9 Jag slutar på Wallbergs bilplåtslageri och arbetar som cykelbud på diverse expressbyråer och far omkring med brev och paket mellan företag i Stockholm. 8.9 Jag erhåller plats på Svanströms papperslager Jag avviker från Svanströms med en del värdepapper och 40 kronor. Vistas på FMCK Jag bor en natt på ungdomshärbärget i Stadsgården. Saknar arbete och bostad Tillbaka till Ungdomshemmet på Götgatan Mamma jobbar på EB konditori på Brunnsgatan och tjänar 500/mån Jag mönstrar som jungman på SS Ara. Nordsjöfart. Far till Tyskland två gånger och England Jag rymmer från SS Ara i Västerås Mamma hyr lägenhet i Vällingby och jobbar på Vällingehus restaurang Jobbar på en industrilackeringsfirma på Lindhagensgatan. Sthlm Jag stjäl en bil tillsammans med Kalle Blomqvist Jag får jobb på Lokes finmekaniska verkstad i Gamla stan där jag lär mig göra nycklar. 8.2 Jag får åtalseftergift för bilstölden. Bor hos mamma i Vällingby Jag slutar på Lokes verkstad. Jobbar en dag som charkbiträde, får sparken och är åter cykelbud. 1.4 Jag tar anställning på Waxholmsbolagets ångfartyg Storskär Jag och Blomqvist stjäl 10 bilar på 4 dagar och gör två inbrott i Kyrkvikens kiosk i Lidingö Jag slutar på Waxholmsbolaget Jag placeras på Skrubba. Upptagningshem för kriminella ynglingar Jag grips tillsammans med två andra killar för stöld av 3 bilar och ett tredje inbrott i Kyrkvikens kiosk Jag häktas vid Stockholms rådhusrätt Mamma får en förstahandslägenhet på Lyckselevägen 134 Vällingby. Barnavårdsnämnden beslutar omhänderta mig för skyddsuppfostran Jag är tillbaka på ungdomshemmet på Götgatan. 3.6 Jag avviker från ungdomshemmet och tar tåget till Märsta tillsammans med en kille samt två flickor vid namn Laila och Elvy. Vi tältar där en natt. 6.6 Jag börjar arbeta som grovarbetare på ett bygge i Vällingby. Företaget Danielsson AB betalar mig 5 kr/tim samt ackord. Laila bor med mig hos mamma som även ordnat jobb till henne på Vällingehus restaurang. 5.7 Jag och Blomqvist stjäl en bil på Götaforsvägen. 9.7 Jag vurpar med en stulen motorcykel och stukar en fot. Slutar jobbet på bygget Jag mönstrar ombord som motorgutt på den norska motortankern Mistra.

4 27.7 Jag blir akterseglad i Venedig, går på luffen till Milano där jag arresteras. På konsulinnans förslag överförs jag till ett katolskt pojkkloster. Får tillfälligt pass, åker fel på tåget och hamnar i Öst-Tyskaland. 1.9 Rustan skrivs ut villkorligt från Gudmundsgården. 2.9 Mamma skriver till Barnavårdsnämnden i GBG och vill få Rustan överförd till barnavårdsnämnden i STHLM. Hon begär även underhåll från Ture som fortfarande tror att han är far till Rustan Jag anländer från Milano. Saknar bostad och arbete. Bor några dagar hos mamma går sedan på driven och jobbar ibland som cykelbud hos Expressbolaget Regeringsgatan Utsparkad från hemmet. Jag grips av polis i en skåpbil på Norr Mälarstrand där jag sovit tre nätter. Förhörs klockan 22 av kriminalkommissarie Bergh Jag flyttar in på Högalids ungdomshem på Ansgariigatan Jag får jobb på en mekanisk verkstad. Jobbar en dag, stjäl en motorcykel på kvällen, vurpar och bryter vänster lillfinger Jag och Bo Ärleborn stjäl en motorcykel på Lundagatan. Åker tur och retur Södertälje. Vurpar i Stadsgården mitt i natten. Jag skadar en fot och tvingas gå på kryckor Jag och Blomqvist stjäl en grön Volvo PV 444 på Hoburgsstigen och grips av polis. Förhörs av Bergh Häktas tillsammans med Blomqvist för grovt egenmäktigt förfarande Rättegång i Stockholms tingsrätt Jag placeras på Långanäs ungdomsvårdsskola utanför Eksjö på sex månader Rustan återintages på Gudmundsgården i Kalmar. 3.7 Jag placeras på Långanäs Ungdomsvårdsskola utanför Eksjö. 3.8 Jag skrivs ut villkorligt från Långanäs Rustan skrivs ut villkorligt från Gudmundsgården. 5.8 Jag jobbar som stuveriarbetare i Göteborgs hamn och bor hos Gerd i Gårda Jag arresteras efter ett inbrott i Göteborg. 2.9 Jag är tillbaka på Långanäs Jag skrivs ut villkorligt från Långanäs Jag börjar arbeta på Seelig & Co AB på Kungsholmen Rustan får jobb på Seelig AB Jag får sparken från Seelig AB för stöld. Har olika korta anställningar Jag får jobb som vårdare på Beckomberga sinnessjukhus Jag är med i Aktionsguppen mot svensk atombomb där jag träffar Barbro Alving Jag slutar på Beckomberga och bor hos mamma på Drottninggatan 89 tillsammans med min tyska fästmö Valtraud Hansen. 2.9 Jag får en stämning från Stockholms rådhusrätt. Bor med Valtraud i ett hyresrum i Vällingby Jag arbetar på ett jordbruk tillhörigt Nätra vårdhem i Bjästa Ångermanland Jag slutar mitt jobb i Bjästa och flyttar till Drottninggatan i Stockholm Rättegång i Örnsköldsvik då jag inte är närvarande Jag är åter på Långanäs ungdomsvårdsskola i Eksjötrakten.

5 Jag döms villkorligt till 4 månaders straffarbete för stöld Jag skrivs ut villkorligt från Långanäs och börjar lumpen i flottan på Bataljon Sparre i Karlskrona. Träffar Barbro som blir min första fru. 2 Jag blir medlem i Demokratisk ungdom. Sv. Kommunistpartiets ungdomsförbund Jag rymmer från lumpen. 4.2 Jag kommer frivilligt tillbaka till Bataljon Sparre och får 12 dagars arrest. 4.3 Rustan återintages på Gudmundsgården Jag smiter från lumpen några timmar och får fyra dagars arrest. Går basförsvarskurs Jag kommer till torpebåtsbasen på Gålö i Stockholms skärgård som motorbåtsförare Rustan skrivs ut villkorligt från Gudmundsgården Jag kastar kniv mot skåpsdörr på Gålöbasen Jag snor en båt och rymmer från Gålöbasen och lumpen. 3.7 Jag hemförlovas från värnplikten. 9.7 Jag bor på ungdomshemmet på Götgatan Jag försöker stjäla en symaskin ur en bil på Högbergsgatan Jag börjar som scenarbetare på Knäppuppturnén Karl Gerhards eriksgata. Artiserna heter Karl Gerhard, Martin Ljung, Britta Borg, Gunver Bergkvist, Oskar Rundkvist Allan Johansson, Tosse Bark och Delta rythm boys Slut på Knäppuppturnén Jag förhörs angående rymningen från lumpen Hyr rum hos tant Lindkvist på Högbergsgatan och saknar anställning. Döms av Stockholms tingsrätt för rymning från lumpen till en månad på Bogesund Rustan skrivs ut från Långanäs. Övervakare G. Sehlstedt Jag börjar avtjäna en månads internering på Bogesund Rustan skrivs åter in på Långanäs Barbro och jag får enrumslägenhet på Flemminggatan Anordnar en föreläsning med Amalteamannen Anton Nilsson som blev dödsdömd Rustan skrivs slutgiltigt ut från Långanäs och får anställning som gast hos redaktör Vilhelm Sörensen som varit Greta Garbos manager i Hollywood Vi får en dotter som vi döper till Sabina Jag gifter mig med Barbro Fredholm i Hedvig Eleonora kyrka på Kungsholmen. Hamnar på S:t Eriks sjukhus i två veckor. Jobbar som scenarbetare på Stockholms Stadsteater där vi ger Othello, Tuppen, På vift i Wien Fröken Julie och andra teaterstycken. Vi ger pjäser med Anders Ek, Ingrid Thulin, Toivo Pavlo, Ingvar Kellsson, Åke Söderberg, Margareta Krook, Yvonne Lombard, Kolbjörn Knudsen, Yngve Gamlin och många andra

6 1961 Jobbar på Europafilm som passare. Gör långfilmen Ljuvlig är sommarnatten m. Stig Järrel och Per Oscarsson. Reklamfilmer med Martin Ljung, Yngve Gamlin, Christina Schollin mfl. Går kvällskurser i Yrkesritning och yrkesräkning för smeder Jobbar på företaget IDO och bygger toaletter. Tillverkar skyltdockor på Apelbergsgatan. Jobbar som djurskötare på Karolinska institutet. Jobbar som metallarbetare hos Persson och Noro. Utbildar mig till Smed och grovplåtslagare. 1963? Flyttar till Lerbäcksgränd i Hagsätra.? Blir polare med Svenska Komunistiska Partiets ledare Hilding Hagberg som bor i radhus i Högdalen. Jag ligger på hans golv och bandar av alla hans ryska stenkakor med folkmusik. Han berättar för mig om sin barn- och ungdom och om Jack London Fortsätter kvällskurser men även korresponenskurser på Institutet för tekniska kurser. ITK. Dagkurser i El och gassvetsning på KÖY. Kungliga överstyrelsen för yrkesutbildning. Köper lite Preludin hos Micke i hans knarkarkvart på Söder. Micke är den s.k. apelsinmannen som försökte mörda pastor Kejne med en förgiftad apelsin Vi får en son som vi ger namnet Thomas Vi uppvaktar STHLM:s Gatu- och trafikborgarråd Torsten Sundström angående bristen på offentliga toaletter i stan Spelar in LP:n Visor i trotzåldern tillsammans med Staffan Atterhall och Finn Zetterholm. 8.9 Visafton i Mariehamn m. F. Zetterholm. S. Atterhall. K. Malmstedt. T. Liljequist. Vi tas om hand av skeppsredare Edgar Erikson och hans fru Solveig Eriksson ägare till legendariska rederiet Gustaf Erikson. Solveig är också Mariehamns teaterförening Tre trotziga trubadurer stjäl föreställningen på Artistforum i Örebro och finner att det är roligare än att stjäla kyssar och bilar /1 Min barnhemskamrat, Leif Peters, skjuter ihjäl två poliser och en nattvakt i garaget till nybyggda Handens Centrum. (april) Sid Jansson, Lasse Göransson och jag promenerar från Stockholm till Falsterbo en

7 sträcka på 722 km på 22 dagar. Jag bryter i Lund Augustikväll på Storken. Mitt första TV-program. Folkparksturné Jag och Sid drar igång Gårdsmusikens dag och bildar GGRO. Gårds och Gatumusikanternas Riksorganisation. Ett hundratal musiker spelar på gårdarna i 22 svenska städer LP:n Visor ur Wrångstrupen. Folkparksturné Ger ut singeln Vals om sommaren Vårt andra TV -program Tre trotziga trubadurer Med Sten Privin Valturne i Värmland m. K.O Feldt och Sten Andersson m.fl. Flyttar till trerumslägenhet på Stövargatan i Rågsved. 1.9 Valturné i Norrland m. Finn, Monica Nielsen. Olof Palme, Camilla Odhnoff. m.fl. statsråd Sid Jansson, Lasse Göransson och jag startar fotvandring STHLM-Falsterbo. Går 722 km på 22 dagar. Jag snear och bryter i Lund 5.5 Framträder inför Sundsvalls litterära sällskap. (Folkbildningorganisationernas föreläsningsbyrå.)? Börjar jobba med Lill och Ulf Thorén i programmen Hänt i veckan och Hvar 14:e dag LP:n Hemtjörda visor KvP har en rubrik. Han bildar radioskola för hembrännare 23.2 Säffle visklubb i EPA-baren.???? Flyttar ihop med Naomi Lind i en lägenhet på Skeppargatan. Östermalm.? Flyttar till en banvaktarstuga i Morkarla. N.Uppland Jag och F.Zetterholm Spelar med i och gör visor till Lars Molins debutpjäs Badjävlar som vi spelar in i Östhammar-Öregrund Ulf Thoréns fiaskovecka på Gröna Lund. I smoking Inleder en månads krogshow med Lill-Babs på Hamburgerbörs i Stockholm Inleder en månads krogshow med Lill-Babs på Valand i Göteborg.? Agerar tandtroll i TV program för barn. Dagen därpå Badjävlar Skriver brev och skäller ut Hasse Wallman och Bosse Parnevik Åker på skolturné för Rikskonserter i Hälsingland tillsammans m Finn och Naomi. 2.5 TV-programmet Trotziga trubadurer på grönbete. 6.2 t.o.m Krogshow på Kronprinsen i Malmö tillsammans med Lill-Babs.

8 Mars Flyttar till en banvaktsuga i Morkarla, norra Uppland En veckas krogshow med Lill-Babs på Strand i Stockholm Far till Las Palmas med Naomi och överraskar Finn Börjar Krogshow m Lill-Babs på Strand i STHLM 24.5 Krogshow På Stora Hotellet i Jönköping m Lill-Babs i 5 dagar Startar folkparksturné m Lill-Babs i Hallstahammar. 110 parker på 3 mån.??,? Deltar i aktionen Rädda Almarna i Kungsträdgården. Spränger en dynamitgubbe utanför slottet, Naomi ringer anonymt till polisen och påstår att vi har en större bomb i ett av radiohusen. Avslutar med Var rädd om almarna. 1.9 Startar YTF Yrkestrubadurernas Förening på Freden. 2.9 Åker till Nueva Andalucia på 6 veckor och träffar general General Franco i Puerto Banus Hälsingeträff Skandinavisk Elinstallation i Köpenhamn Ersätter Fred Åkerström på rest. Down Town Club i Kristiansand Norge Inspelning av LP:n OBS Täxten i Europafilms studio Spelar i Grums sover över hos pappersbruksarbetare. 27/4 Flyger Tromsö-Bardöfoss i midnattsol till Narvik. 1.5 På turné i Norge från Kristiansand till Tromsö. Demonstrerar 1 maj mot EF (EU) i Narvik. 6.3 Stormigt YTF-möte hos Fred då han hotar avgå Club 7 Oslo På turné i Norge. Med Opel över fjällen till Trondheim. osv. Vidare till Nanrvik där vi demonstrerar mot Norges medlemskap i EF första maj och sen till Tromsö Med Ulf Thorén på Gröna Lund i en vecka TV direkt från Vaxholms fästning m. partisekreterare Sten Andersson. Om hembränning. Bl. a. 8.8 Grattar Cornelis 35 år på Gåshaga m kräftor. Berit Bohm, Lars Forsell m.fl.. Fårfiol m stråke Möte YTF-Europafilm Norrlands skogsägare på Riche. Super och sjunger snapsvisor med MoDo chefen Mats Carlgren som sedan hjälper oss att köpa skog till ett humant pris av jägmästare Heybel på Kosnäs-Marma. 16/9 Förmiddag. Sitter på första parkett på Bulltofta flygplats på ett plan och ser hur flygplanskaparna utväxlar gisslan mot pengar och hur gisslan släpps i Sveriges enda kapardrama. Båda vår flygvärdinnor gråter Kl: Inspelning av Svänska Supvisor på Ulla Vinblad 1.10 Startar krogshow m Britta Borg på Valand Stökig föreställning på Lyckornas Havsbad m KFMLR suporter Krogshow på Kronprinsen i Malmö med Lasse Holmqvist, Bosse Parnevik, och Lena Andersson. En vecka. 1973

9 1.2 Bengt Sändh:s show på Nya Bacchi STH med Bandet Gimmics och Tre damer Inspelning av singeln: Världens minnsta LP för andra gången Inspelning av LP:n Swänska supvisor i Europafilms studio Presskonfenrens Latona. Ang Grammofonbolagens bojkott? Föreställning för gravt handikappade Barn på Björnekulla. Flemmingsberg. 7.3 Skriver ett bemötande till AB om artister och skatter. Refuseras. 5.2 Invigning av Silvervägen Skriver baksidestext till boken Fakta om hembränning. Vi medverkar i annonser Folkparkspremiär m Skäggmanslaget i Österbybruk. 2.6 Twin Club i Norrtälje med 5000 skinnknuttar Gert Palmkrantz Naomi och jag spelar in LP:n En dag på Medevi Brunn Förbereder Sommarkväll på Sandhamn med Egerblad, Cornelis & Bim, Bibi & Pecka och Rune Andersson Sollerön m Skäggmanslaget. 2.7 Hustrubadur hos Egerblad/ P Langer i direktsänd Sommarkväll från Värtan Inspelning av LP:n En dag på Medevi Brunn Nya Bachi med Rune A och Christina Scholin. B.Hörberg Vi efterlyser supvisor i Expressen. 1.3 Fjorton dagars krogshow på Stig Inn i Göteborg Krogen Krogen i Umeå Visby Mill Club med Tranberg LV 3 Östhammar vid lägereld långt ut i skogen mitt i natten Skördade linet Vi har fått in över 500 supvisor via Expressen Fem dagars turné med Fred Åkerström och Grus i dojan Vi får en son som vi ger namnet Aron Naomis mor död Spelar på Oscar Janssons Plåtslageri Sth dagar i Boden Herkules och Järnvägshotellet Kiruna. 6.5 Inspelning av LP:n Svenska follkets supvisor på Europafilm. 9.7 Linets dag Näsberg 29.8 Inspelning av LP:n Plattan med Bengt Sändh i Studio Decibel. 9.9 Rest. Krogen i Umeå En vecka på Järnvägshotellet i Kiruna dagar i Boden-Kiruna 29.5 Nykvarns festival i YTF-regi Gör film med nyckelharpsspelmännen Justus Gille och Viktor Vickman 25.8 Levererar manus på Linboken till Ica-bokförlag Blir inte insläppt på regementet i Östersund Jag har en felaktig samhällssyn. Vpl hyr skollokal där jag framträder i stället. AB löpsedel. Expr: kommenterar.

10 Utgivning av boken Lin. Odla bereda spinna på ICA Bokförlag. 5.9 Inspelning av Folklår. 4.9 Hyr Stockholms konserthus lilla scen för föreställning med snuskvisor Avbröt min turné för norska Rikskonserterne i Hordalands fylke. 6.9 Hyr Göteborgs konserthus tillsammans m Finn för föreställning med snuskvisor Leder kurs o svampbotanik SKAP-stipendium på 5.000: Håller kurs i Linodling och linberedning Har 0 publik när jag skall sjunga för hyresgästföreningen i Timmernabben Mellbystrand. Byter skjorta och skor med publiken. 8.9 Anordnar svamputställning i bygdegården Naomi far till Uppsala med vårt fosterbarn Andrea som skall få träffa sin mor på Akademiska sjukhusets kafeteria. Andreas mor kastar nalle på Naomi och spöar psykologen Föreställning i Gällö. 46 grader kallt Spelar in LP:n Sockerdrick med Jeja Sundström i Studio Decibel. 9.5 Matförgiftad av gammal Kräftost. Medverkar per tel i sena TV-Aktuellt samt blir intervjuad av fem tidningar mellan spyorna. Tar körkort nästa dag. 2.7 Lappsjuka. Far utan jobb till Värmland. Göteborg och vidare söderut Rustans auktion i Bygdegården Kokkolaforsen samt resa till Nordkap - Vardö Har tagit initiativet till SMF:s Sveriges mykologiska Förenings. Konstitutionernde möte i Femsjö med 50 professorer från Norden, Finland, Tyskland, USA och Indien Inspelning av Sändhbart PAMO Hamburgerbörs. Leder protesterna mot AMS som vill förbjuda privat arbetsförmedling för artister/musiker. 6.5 Hämtar Nils Suber i Sth till svampkurs Röker fläsk i bastun.?? Jag leder svampkurs i Falköping?? SMF:s årsträff i Gullspång Turné m. Hedmark, Egerblad, Rune Andersson till Visby, Borgholm, Varberg, Båstad, Västervik. 1981

11 9.2 Ringer från Teneriffa och friar till Eva. 5.4 Turné i egen regi till Lindesberg, Hofors, Gävle, Söderhamn, Delsbo, Los, Hagfors, Torsby, Rottneros Auktionsutropare på Värmdö. 6.6 Länkarna på Flamingo i Solna. Leder allsång: Vi har aldrig vart på snusen Turné i egen regi m Ola Magnell till Söderköping, Gränna, Sävsjö, Gamleby, Trosa Inspelning LP:n Trudelutter i Studio Park. 3 dgr. 2.3 Universum Umeå. Städkonflikt TV inspeln i Helsingfors m Sture Nordin I Paris m Eva. Äter på Eshaudé St-Germain. Eva tappar klacken. Jag ropar på kyparen. 3.6 Får gratualationsbrev från Georg Jansson Direktsändning med Fredrik Burgman från Holmsund. Byter LP m Filadelfia Taklagsfest på kärnkraftverket Simpevarp Oskarshamn. 6.7 TV m. Bengt Bedrup och Åke Söderkvist från Vaxholm. 7.7 Startar fotoklubben Albonigra Fjällvandrar en vecka m. Roine runt Kebnekaise Med Eva 14 dagar på Madeira Fem spelningar i Kalmar och Nybro på två dagar., Eva är med Till Mariehamn m. Eva, Frida och Aron. Spelar på restaurang Bastun Eva och jag bjuder Dana på Lilla London och tar henne med till mamma i Haga. 3.5 Lapplandia 2 dgr Hjo m Alf Robertsson o Kristianopel nästa dag Skickar kontrakt till Gröna Lund och kräver att få medverka på 150-årjubiléet Åker en vecka med Eva, Aron och Frida till Varbergs Statt Inspelning av Skamgrepp m Ewert Ljusberg i Björbo Ersätter Cornelis på Musikforum i Karlshamn. Aron är med Repeterar m. M. Schmidt. Berghagen, Ewa Roos. B.Å Warg. Spelar i Njurunda, Opalen på kvällen och spelar in TV Positiva Klubben i Sth. Nästa dag Äter brakmiddag m Eva på Operakällaren, Hon har vänsterstoppat som hon överaskar med. Hon köper Nikon-kamera för TV med L Wetterholm. Mitt i Strömmen Sändning TV m Lasse Berghagen, B.Å Warg. Positiva klubben Radio m F. Burgman från Holmsund. 8.7 Visfestival i Falkenberg. 9.7 Visfestivalen Västervik Turné på västkusten i Tollessons regi Möter Raija från Sundsgården vid en spelning i Sånga-Säby En vecka i Paris m Eva. Handlar för kr. Minkpäls till Eva.

12 Äter m Eva på Star Hotell Mässan. Hon kör gaffeln genom tumnageln. 9.1 Barnhemsungar refuseras av Bonniers Domtrappan. Startar en klubb med Moltas mfl. 5.4 LP:n Jubileumsblandning kommer ut Björketorps marknad m Aron, Frida och Eva Dubbelbokad Konsum Trosa och Ludvika Kommer tillbaka m Eva, Frida och Aron från fjällvandring och äter grekisk bondsallad och Ceur de filét på Rackarbacken Fred Åkerströms begravning fast jag är icke med Barnhemsungar refuseras av Bra Böcker Inspelning av LP:n Tummen i rövven i Studio 55 Uppsala Palme död. 3.3 Skriver brev till Sundsvalls TV och ber dem dra åt helvete. 5.4 På Mallorca med Kardell Kommer till Norrköping för att spela in TV-s värsta sketprogram. Night Club Eva, Lasse E och jag stöttar Cornelis comeback på V-Dala Sätter artister åt Sala stadshotell under hösten Har haft nackspärr och ställt in spelningar. Far nu till Mantorp och spelar. Letar hotell ända till Mölndal, Scandic. Sjunger på Hisingen nästa dag och åter Uppsala Samlings LP:n Supvisor 54 st På Lanzarote med Eva, Frida och Aron Skriver brev till utrikesminister Sten Andersson och avböjer jobbet som landshövding. 3.7 I Oslo med Eva. Träffar Silas och diskuterar Cornelis. Skickar gitarrsträng till Haag. 1.9 Onsdag. Cornelis på turné i min regi. 7.9 Cornelis sista föreställning på Flustret i Uppsala Storsjöyran i Östersund m Monica Zetterlund. Ola Magnell, Lena Philipsson, FJK. 4.8 I Estepona. 2.9 TV. Två och en flygel m. Berndt Egerblad Cornelis avlider på Södersjukhuset Min mor till Sahlgrenska På Lanzarote m. Eva. Träffar Lalla Hansson och Tomas Ledin. 4.5 Utgivning av boken Busen Bengts Bästa Bus Kävlinge tågfest kl: På turné med Midnight Express till Hamburg, Hannover Utgivning av boken Fråga dem som minns

13 25.11 Inhiberad middag med Harry Brandelius som plötsligt insjuknat Jobb på Musköbasen Möte med ateistiska Human-Etiska Föreningen hos Berg Ger ut böckerna Adolf och det stora kriget. Nazistteror nattetid Semestertripp till Tyskland med ungarna. 8.7 Spelar i Pajala står på min första marknad. Far rastlöst vidare till Narvik, Tromsö, Nordkap, Alta och Finland Blir krönt till kung av Bälgien i Furuvik. Kung över alla Sveriges dragspelare. Tar över efter advokaten Pelle Svenson. 1.9 Speln. Fallskärmsklubben Aros i Västerås. 2.9 Utgivning av boken Artister berättar. 7.9 Bokmässa i fyra dgr Ej avslutad spelning på Arlanda flygplats Sp. Charles Dickens Helsingborg Ringens Företagarförening. Ringens affärscentrum. Sth. Möte m Olov Svedelid Sp. Dafa Data Riksrevisionsverket. Alla landets kronofogdar Sp. Ringhallsverket. Varberg Sp. Sv. Fotbollsförbundet. Solna stadion Förlorar körkortet på en månad. Far till Teneriffa ensam. 2.4 Utgivning av boken 60 visor av Bengt Sändh. 2.5 Spektakulär förest. På Marstrands fästning med Harry Brandelius och Monica Zetterlund Jag lanserar Hållare för parkeringsbiljetten. 3.6 Blomningsfesivalen i Urshult. Kör Anna-Lena Löfgren i rullstol genom skogen Gratulerar Harry Brandelius på på 80-årsdagen på Höstsol Startar marknadsturné i Norrland. Töre, Älvsbyn, Pajala, Åsele, Nätra Sp. Kåkstaden i Malmberget. Möter ett original SP på Koster Mor Anna kommer till Uppsala en vecka för att leta lägenhet. Anna mycket sjuk. Jag skjutsar henne till Enskede och far vidare till spelning i Jönköping Besöker Nils Alsätra Sp.Söder kött och fläsk. Slakthuset Enskede. Sketpublik Mor Anna till Södersjukhuset där Eva och jag besöker henne den Sp. Svenska bandyförbundet. Landslaget. Hos Sir Walter Uppsala Hotar begära Eksjö kommun i konkurs. 6.2 Mor Anna till Stortorp Ger ut en nyutgåva av boken Adolf och det stora kriget i en volym. 3.5 Mor Anna talar om att hon skall dö vilket vi redan visste.

14 11.5 Mor Anna avlider kl: Bodelning efter mamma i Enskede. Rustan och Sabina. Mors aska i garderoben. 8.7 Visfestival i Västervik i baddräkt 2.8 Utgivning av boken Handbok i olydnad Hjälper Sabina med utskick Utgivning av boken Barnhemsungar Jag, Eva, Rustan, Frida och Sabina sprider mammas aska i Hagaparken Sp. Gustafsbergs VVS Sp. Valbo köpcentrum Kärleksmässa i Linköping. 2 dgr. 3.3 Letar hus med Eva i Skåne. Hon vill ha det lilla rosa men vi köper huset i Ö.Sönnarlslöv 13.3 Bjuden till landshövdingen i Uppsala slott Första snusförsöket. Hämtade pottaska på apotek Vi flyttar in i huset i Östra Sönnarslöv. 6.8 Sp. Arlövs fritidsnämd. Får en helflaska Renat av pensionärerna 10.8 Utgivning av boken Snus Bokmässa i Göteborg. Jag bjuder på snus Sp. Nitro Nobel AB. Sth Sp. Hemocue AB. Mariannelyst. Helsingör Vi gör vår första snussats. 64 kg Cognacsnus och 32 kg Godtemplarsnus. Firar detta på Hotell Svea i Simrishamn. 2.2 Sp. Med Finn på Berns i Sth. Träffar Jan Scherman och Ingvar Carlsson Spelar på IKEA:s 50-årslubileum i Älmhult och skänker 2 kg snus till Kamprad TV. Kafé Norrköping ang snus. Eva fyllde 40. Anlitar Norrköpings poliskör Herrarnas julpyssel Sitter på Frimurarehotellet i Kristianstad och läser att Leif Peters sitter insydd på livstid på S:t Sigfrids Mentalsjukhus i Växjö för Handenmorden Spelar in CD:n Naken i sovrummet TV. Godmorgon Sverige från GBG. Pratar supvisor med en präst? Spelar in CD:n Snus Mus och Brännvin i Vinslöv. 8.2 Eva sticker för gott. Tack för kaffet. 1995

15 3.3 Jag hämtar S:t Bernhardsvalpen Bellman på Apeltorps kennel. 5.6 Sonet ger ut samlings CD:n Flashback Skickar lustigt brev till Vägverket som dragit in mitt körkort Sp. Polisen i Södra kasern. Kristianstad. Bellman våldtar kvinnlig polis Pratar marknadsföring på DM-dagen. Grand Hotel Royal. Vinterträdgården. Sth Jobbar med Ernst Hugo Järegård på EMA-Telstars personalfest Grand Saltsjöbaden. Artistframträdande och DM-föreläsning. 2.5 Bråket ang. kalkbrottet börjar Träffar desperat Barbro på Grand Hotell i Lund Barbro åker med till spelning i Grytgöl dit vi anländer en dag försent Barbro kommer till Ö Sönnarslöv på 4 veckor. 2.8 Sp. Valsjöbyn. Vid Regnsfallet 6.9 Samt den 7:e. Spelar på Gillestugan i Göteborg Svamputställning i Ö. Sönnarslövs Folkets Hus Barbro flyttar ner till mig. Slut på friden Äter mitt livs bästa svenska julbord på Holiday Inn i Lübeck Besök av Swedish Match Lars Olof Löfman som hjälper till att göra luktsnus Släpar med Barbro till Jokkmokks marknad (-27 C), Kiruna och Narvik Kommer till Östersund. Krockar en bil utanför hotell Linden. Kör fast på parkering S:t Bernhardsutställning i Mullsjö Jag framträder som kultfigur på Hultfredsfestivalen Åsele Marknad Vi åkte till Portugal för att söka hus Gifter mig med Barbro. Varför lär man sig aldrig? 4.5 Vi far till ett iskallt Paris. Barbro påstår att det är bröllopsresa Vi hämtar S:t Bernhardshunden Lucidor på Apeltorps kennel Barbro åt sin första gåsmiddag på Åhus Gästgifveri Jag håller fotoutställning i Bygdegården Sista spelningen i artistkarriären. Byggnadstekniska Föreningen i GBG. Sketpublik Hämtar ett lamadjur i Löberöd Ger ut boken Handbok i Olydnad i bearbetat och utökad upplaga Åker till Costa del Sol för att leta hus Jag far på avskedsresa till Hälsingland. 3.8 Slår sönder och eldar upp gitarren Far till Spanien.Träffar olika mäklare. Finner vårt hus den 27:e.

16 30.11 Gör klar den sista snussatsen i fabriken Swedish Match tar över Bengt Sändhs:s Snusfabrik Vi får nycklarna till och flyttar in i vårt spanska hus Kärringen har blitt mormor /9. Min lillebror Rustan begår självmord som så många andra f.d. barnhemsungar Min barndomskamrat Handenmördaren Leif Peters avlider på S:t Sigfrids mentalsjukhus i Växjö. Han blev 68 år Ger ut två böcker. En företagsbiografi Bengt Sändh:s Snusfabrique samt Cornelis i mitt minne Jag gör en liten come back då jag framträder på takterrassen till Stockholms kulturhus samt på Visfestivalen i Västervik. Gör även ett par framträdanden på restauranger i Fuengirola Jag får den värsta hjärtinfarkt den gode kardiologen sett någon överleva. Lungorna var vätskefyllda. Man jobbade i 14 timmar för att rädda mig till livet och sedan gjorde man omedelbart kärlsprängning. Juli. Jag framträder på Stockholms kulturhus, på Öland samt på Visfestivalen i Västervik där jag får Fred Åkerströms stipendium på kronor vilka jag skickar vidare till Läkare utan gränser. Skriver en ny visa och tonsätter en dikt av Ferlin Min avlidne bror Rustans dotter, nyskilda tvåbarnsmamman Klara Sydhoff/Haugen, gifter sig och väntar barn med Peter Poker Wallenberg. Vigselförättare är Mona Sahlin. Så det kan bli Jag framträder i teveprogrammet Allsång på Skansen samt på Sthlms Kulturhus och i Skottvångs gruvstuga och hos Sverker Toreskog vid Mjörn. 1.8 Jag får diagnosen prostatacancer men att det är en icke aggressiv sådan som man kan leva med under många år med en injektion varje halvår. Är inte ett skit oroad.

17 17.12 Jag utses till Årets svensk av tidningen Sydkusten vid Svenska Skolans luciafirande och får 600 euro som jag skickar till LUG. (Läkare utan gränser) 2013 Juli. Jag reser till Sverige och gör framträdanden i Nora, Skottvång, Stockholm samt på visfestivalen i Lund Ersättningsnämnden betalar till mig kronor som ersättning för 12 års vanvård då jag som barn var omhändertagen på Vidkärrs barnhem i Göteborg och på Frälsningsarméns pojkhem Sundsgården Jag ger en viskonsert i Svenska kyrkan i Fuengirola och låter dem behålla intäkterna på 600 Euro,

Hörförståelsetexter. Kapitel 1

Hörförståelsetexter. Kapitel 1 Hörförståelsetexter Kapitel K Hej, jag heter Luisa Calderon och jag jobbar här sedan år. Jag kommer från Venezuela och är 5 år. Jag talar spanska och lite italienska. Mitt namn är Peter Andersson. Jag

Läs mer

Vi anar ugglor... GLAD SOMMAR! Lägesrapport bosses historiska hörna framtiden är brun! körigt & Körigt

Vi anar ugglor... GLAD SOMMAR! Lägesrapport bosses historiska hörna framtiden är brun! körigt & Körigt GLAD SOMMAR! SAMHÄLLSMAGASIN FÖR FOLKET RUNT VISKAN NUMMER 34 2008 juni ÅRGÅNG 9 Vi anar ugglor... 30:e helsjön runt Lägesrapport bosses historiska hörna framtiden är brun! dalsland 8:e Brasilienbrevet

Läs mer

Mitt liv. S0_275 Ulla Lö fgren g Nilssön. Av och med Harriet Ulla-Britt Löfgren gift Nilsson

Mitt liv. S0_275 Ulla Lö fgren g Nilssön. Av och med Harriet Ulla-Britt Löfgren gift Nilsson Mitt liv Av och med Harriet Ulla-Britt Löfgren gift Nilsson Ordagrant avskrivet av brodern Lars efter Ullas anteckningar. Alla bilder är också inlagda av Lars. Anteckningarna sträcker sig fram t.o.m. 1996.

Läs mer

1 Åsa och Morgan uttal

1 Åsa och Morgan uttal 1 Åsa och Morgan uttal `Åsa är `trettifyra år och psykolog. Hon bor i ett rött `radhus på `Backenvägen `hundrasextisex i Umeå. `Åsa är gift med Morgan `Isaksson och har `fyra barn, en `pojke och tre `flickor.

Läs mer

TUMBA- TARZAN FRI SOM FÅGELN GUNNAR STÅHL

TUMBA- TARZAN FRI SOM FÅGELN GUNNAR STÅHL TUMBA- TARZAN FRI SOM FÅGELN GUNNAR STÅHL TUMBA-TARZAN FRI SOM FÅGELN Fotnot: Fågelfri efter tyskans vogelfrei. Om brottsling som förklarats prisgiven åt fågeln i luften, vilddjuren i skogen och fiskarna

Läs mer

Svenska steg för steg 1

Svenska steg för steg 1 Svenska steg för steg 1 Facit till övningsbok 1 G 1. nummer 1 12 6 1 2 5 20 5 20 bokstav L F E T E T 2. nummer 16 18 5 19 5 14 20 1 20 9 15 14 bokstav P R E S E N T T I O N 3. nummer 13 5 12 15 4 9 20

Läs mer

Framstegstest 1 Kapitel 1 3

Framstegstest 1 Kapitel 1 3 Framstegstest 1 Kapitel 1 3 Namn: 1 Adjektiv och adverb Skriv orden under raden i rätt form. 1 Det var så att träffa alla kusiner igen! rolig 2 Tycker du att broccoli är? god 3 Marias söner är. ovanlig

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Grundat 1939. för SPF-Håbo. Välkomna

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Grundat 1939. för SPF-Håbo. Välkomna SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Grundat 1939 MEDLEMSFORUM för SPF-Håbo Välkomna till månadsmötet torsdag den 29 november klockan 13.30 i Skeppet, Kalmarvägen 3. Pub-afton tisdag den 20 november klockan 18.30.

Läs mer

Roliga historier. Owe Eriksson

Roliga historier. Owe Eriksson Roliga historier Owe Eriksson 1 Om att erhålla ett jaktbyte.. En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på

Läs mer

F I Carl Oskar (Andersson) Karlsson, född 12 december 1869 i torpet Klippan, under godset Kleva i Björnlunda församling.

F I Carl Oskar (Andersson) Karlsson, född 12 december 1869 i torpet Klippan, under godset Kleva i Björnlunda församling. Lövnäsanor F I Carl Oskar (Andersson) Karlsson, född 12 december 1869 i torpet Klippan, under godset Kleva i Björnlunda församling. Utdrag ur 1869 års Födelsebok för Björnlunda moderförsamling i Daga härad,

Läs mer

Midsommar. årets höjdpunkt! En plats för framtida möten. Midnattssolsrallyt återkommer till Brevens Bruk. Festligt när nya postnumret invigdes

Midsommar. årets höjdpunkt! En plats för framtida möten. Midnattssolsrallyt återkommer till Brevens Bruk. Festligt när nya postnumret invigdes Nr 1 2011 Midsommar årets höjdpunkt! Läs mer på sidorna 2 3. En plats för framtida möten Midnattssolsrallyt återkommer till Brevens Bruk Festligt när nya postnumret invigdes Nr 1 2011 Sidan 4 5 Sidan 6

Läs mer

Klartecken: Nu ska hela rasket rivas. Hopp om hett, nytt Hultsfred Nöje sidorna 10 11. Varg rev ihjäl får i Bråhult. Stugbolag misstänks för fiffel

Klartecken: Nu ska hela rasket rivas. Hopp om hett, nytt Hultsfred Nöje sidorna 10 11. Varg rev ihjäl får i Bråhult. Stugbolag misstänks för fiffel TISDAG 11 juni 2013 Vecka 24. Nr 133. Pris 15 kr. 0491-575 00. OT.se MER BLÅGULT I OSKARSHAMN Sporten sidan 21 DYRARE OCH SÄMRE MAT När de äldre fick priset för mat höjt talade ingen om att även sallad,

Läs mer

Pikétröja/golftröja: 350:- Solbackaslipsen: 500:- Medalj: 300:- Solbacka pins: 60:- Solbacka pins: 150:- Solbackanål: 150:- Manschettknappar: 300:-

Pikétröja/golftröja: 350:- Solbackaslipsen: 500:- Medalj: 300:- Solbacka pins: 60:- Solbacka pins: 150:- Solbackanål: 150:- Manschettknappar: 300:- Solbacka Tidningen ges ut av Föreningen Solbackapojkarna. Årgång 2012 Solbackashopen Beställ direkt från Solbackashopen. Ring direkt till Ernst Nyberg tel. 0705-66 77 88 Eller direkt via nätet på www.solbackapojkarna.com

Läs mer

Lommaryds-Bladet. det har genererat under det senaste. Inte heller förskolan använder gympasalen.

Lommaryds-Bladet. det har genererat under det senaste. Inte heller förskolan använder gympasalen. Nr 1 mars 2015 Årgång 20 Lösnummer: 40:- Lommaryds-Bladet Skolans gymnastiksal står outnyttjad Lommaryds skolas gymnastiksal står för närvarande helt oanvänd och är stängd för uthyrning. Orsaken är att

Läs mer

Utgiven av Vuxendöva i Sverige I DETTA NUMMER: Var tionde svensk lider av tinnitus

Utgiven av Vuxendöva i Sverige I DETTA NUMMER: Var tionde svensk lider av tinnitus VIStidningen Utgiven av Vuxendöva i Sverige I DETTA NUMMER: Var tionde svensk lider av tinnitus Teckensång i Prideparaden Ändringar i diskrimineringslagen... och mycket mer 3/2014 besök gärna vår hemsida:

Läs mer

PRO TYRESÖ PENSIONÄRSFÖRENING

PRO TYRESÖ PENSIONÄRSFÖRENING PRO-filen Kerstin Olsson. Läs mer på sid 4 5. Foto: Lennart fogelberg PRO TYRESÖ PENSIONÄRSFÖRENING Vårfest 16 maj. Läs mer på sidan 9. Foto Rolf Hagström Pub-eftermiddag 13/2, 13/3 och 10/4. Sid 9 Sista

Läs mer

Träskoposten Nr 3 2006

Träskoposten Nr 3 2006 Träskoposten Nr 3 2006 2 Träskoposten Nr 3 2006 Träskoposten Nr 3 Hösten 2006 Ägare Långasjö Sockenråd Redaktör och ansvarig utgivare Jan-Erik Fransson e-post: jan-erik@traskoposten.se Adress Träskoposten

Läs mer

ETT DUSSIN BREV FRÅN BIRGIT TILL GRETA 1939-1954

ETT DUSSIN BREV FRÅN BIRGIT TILL GRETA 1939-1954 ETT DUSSIN BREV FRÅN BIRGIT TILL GRETA 1939-1954 Sammanställning, hösten 2012 /Alf Birgit och Gunnar, i mitten av 1930- talet. På sensommaren 2012 kom Gun- Britt Wallqvister, dotter till Greta och Oskar

Läs mer

Vi satt i tant Ebbas vardagsrum och hörde kyrkorna i Göteborg ringa in det nya året 1957. Det gamla året hade varit det mest omtumlande hittills i

Vi satt i tant Ebbas vardagsrum och hörde kyrkorna i Göteborg ringa in det nya året 1957. Det gamla året hade varit det mest omtumlande hittills i 7. Vi satt i tant Ebbas vardagsrum och hörde kyrkorna i Göteborg ringa in det nya året 1957. Det gamla året hade varit det mest omtumlande hittills i mitt liv: jag hade träffat Maria. Ingenting skulle

Läs mer

Jag talar med havet. elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl

Jag talar med havet. elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl Jag talar med havet elever från Språkintroduktionens Startskola berättar om resor och vägskäl Förord När jag mår dåligt talar jag med havet. Havet lyssnar, suckar och bevarar mina hemligheter. Havet tycker

Läs mer

Träsko osten. Nyhetsblad för. Långasjö socken. Nr 3 Hösten2011

Träsko osten. Nyhetsblad för. Långasjö socken. Nr 3 Hösten2011 p Träsko osten Nr 3 Hösten2011 Nyhetsblad för Långasjö socken Tema: Jakt och fiske 2 Träskoposten Nr 3 Hösten 2011 Ägare Långasjö Sockenråd Redaktör och ansvarig utgivare Jan-Erik Fransson E-post: jan-erik@traskoposten.se

Läs mer

2014 / Nr 3 ANDERS ERIKSSON I STOR INTERVJU ALMEDALEN 2014 ALLA VAR DÄR! BEATRICE ASK SNACKAR LEXBASE I REKONDEN

2014 / Nr 3 ANDERS ERIKSSON I STOR INTERVJU ALMEDALEN 2014 ALLA VAR DÄR! BEATRICE ASK SNACKAR LEXBASE I REKONDEN 2014 / Nr 3 ANDERS ERIKSSON I STOR INTERVJU ALMEDALEN 2014 ALLA VAR DÄR! BEATRICE ASK SNACKAR LEXBASE I REKONDEN ANNONS Vi stödjer KRIS drog- och brottsförebyggande arbete i samhället AB Peter Westöö Beijer

Läs mer

LÄ-bladet. Ledare. Påven har avlidit. Lindängeskolans skoltidning. Hej på er alla! Jag hoppas att ni får en fortsatt trevlig vår. På återseende!

LÄ-bladet. Ledare. Påven har avlidit. Lindängeskolans skoltidning. Hej på er alla! Jag hoppas att ni får en fortsatt trevlig vår. På återseende! 2005-04 LÄ-bladet Lindängeskolans skoltidning Årgång 1,Nummer 3 Ledare Hej på er alla! Här har ni tredje numret av LÄ-Bladet och som vanligt är det B-spåret årskurs sex till nio som har gjort tidningen.

Läs mer

Sverige. en pocketguide. Fakta, tips och råd till nya invånare. På lätt svenska. Integrationsverket

Sverige. en pocketguide. Fakta, tips och råd till nya invånare. På lätt svenska. Integrationsverket Sverige en pocketguide Fakta, tips och råd till nya invånare Integrationsverket På lätt svenska Sverige en pocketguide Fakta, tips och råd till nya invånare Trafikregler i Sverige Sverige en pocketguide

Läs mer

I DETTA NUMMER: #krisialmedalen

I DETTA NUMMER: #krisialmedalen 2013 / Nr 2 VÄGEN UT SVERIGES STÖRSTA TIDNING OM BROTTSFÖREBYGGANDE ARBETE I DETTA NUMMER: #krisialmedalen KRIS första muckhämtning utomlands Porträttet med Peter Klang på Gran Canaria Unga KRIS tillbringade

Läs mer

Om man är fattig vill ingen kompis komma hem till en.

Om man är fattig vill ingen kompis komma hem till en. Om man är fattig vill ingen kompis komma hem till en. Barn som växer upp i fattigdom i Sverige hamnar i kläm på ett sätt som de själva inte kan påverka. Den här boken tillägnas dem. För fattigdom finns

Läs mer

Hellyckad jullunch med starkt kamratskap

Hellyckad jullunch med starkt kamratskap 2015 nr 1 Dagens profil i vår oändliga serie Vad har du gjort i livet förutom att orientera? är Ante Strömberg, en av klubbens stora orienterare. Direkt efter skolan såg pappa Tore till att Ante kom in

Läs mer

Grunden. Tidning. Festival del Mar. Asperö 26 juli 2014. Grunden. Norgeresan. ett skandinaviskt samarbete. På Vetenskapsfestivalen.

Grunden. Tidning. Festival del Mar. Asperö 26 juli 2014. Grunden. Norgeresan. ett skandinaviskt samarbete. På Vetenskapsfestivalen. Pris 59 sek Nr 2/Juni 2014 Grunden Tidning Grunden På Vetenskapsfestivalen Föreningen Grunden Festival del Mar Asperö 26 juli 2014 Norgeresan ett skandinaviskt samarbete Grunden Tidning nummer 2/Juni 2014

Läs mer

Höstmarknad på Folkes bil Se annons sid 24

Höstmarknad på Folkes bil Se annons sid 24 Tidningen som bevakar hela Strömsunds Kommun Nr 9 September 2008 Norråker lockar och ler Sid 10 Begravningsbyrån 100 år Sid 17 Sätter gränser i Sikås Sid 23 Höstmarknad på Folkes bil Se annons sid 24 Jag

Läs mer

bladet Hösten 2012 Innehåll

bladet Hösten 2012 Innehåll bladet Innehåll et Klubbinformation 2 Ordförande har ordet 3 Frågor och svar (fortsättning) 4 Vårruset 2012 6 Tjoget 2012 8 Bröllop på berget 11 Tjust 2-dagars 19 Ännu en kung för en dag 20 DM-medaljer

Läs mer