FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN"

Transkript

1 FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Planeringsmaterial till föreningarna hösten 2005 Kan Du berätta för mig hur jag ska gå för att komma härifrån? Det beror på vart Du vill komma. Det spelar ingen roll. Då spelar det heller ingen roll åt vilket håll Du går. (Ur Alice i Underlandet) Detta planeringsmaterial kan rekvireras från Svenska Fäktförbundets kansli och finns också på Svenska Fäktförbundet/LLI

2 Innehåll Sid. Förord 3 Visionen 4 Varför värderingar? 4 Målbilder Strategiska handlingsplaner en beskrivning 6 Tre vapen 8 Strategiska handlingsplaner för klubbarna 9 Klubben i centrum 9 Kraftfull utbildningssatsning 11 Bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet 13 Landslag i världsklass både för damer och för herrar 14 Ökad självfinansiering 15 Offensiv PR- och informationsverksamhet 17 Bilaga Svenska Fäktförbundets planerade kurser Svenska Fäktförbundet/LLI (18)

3 Förord Förbundsmötet 2004 antog efter en omfattande dialog programmet Fäktningen inför framtiden. Vid föreningskonferensen, i samband med förbundsmötet 2004, var enigheten stor om att programmet Fäktningen inför framtiden nu skulle få genomslag i förbundets verksamhet. Det förutsätter att föreningar, SDF och förbundsstyrelse tillsammans arbetar för att förverkliga de handlingsplaner som ska leda till målen. I verksamhetsplanen, som också antogs av förbundsmötet 2004, uttrycktes detta på följande sätt: Ett viktigt moment i arbetet 2004 är att i förbund, SDF och föreningar förankra och genomföra gemensamma handlingsplaner och därigenom koncentrera krafterna, så att alla organisationsled drar åt samma håll. Förbundsmötet 2004 beslutade också att bl.a. följande åtgärder skulle göras: Utarbetande av enkelt planeringsmaterial om framtidsprogrammet och Handslaget, att användas i klubbarnas planering. Föreliggande material är det enkla planeringsmaterial om framtidsprogrammet som förbundsmötet önskade. Det är reviderat efter förbundsmötet 2005, då bl.a. en strategi för landslagsverksamheten antogs som en del i programmet. Stöd från Handslaget kan utgå till föreningarna först när klubben i dialog med företrädare för förbundsstyrelse/kansli har antagit en verksamhets- och utbildningsplan. Det här materialet är avsett att vara ett stöd i det arbetet. I programmet Fäktningen inför framtiden sägs också, att Svenska Fäktförbundet ska ta fram ett studiematerial om framtidsprogrammet, att användas i klubbarnas planering. Avsikten är att föreliggande material ska byggas på i samverkan med SISU, så att det i framtiden kan fungera som ett studiestödsberättigat material för föreningarnas verksamhetsplanering. Detta planeringsmaterial för föreningarna är också en kort sammanfattning av handlingsprogrammet Fäktningen inför framtiden. Programmet i sin helhet kan rekvireras från Svenska Fäktförbundets kansli, tfn Programmet finns också på förbundets hemsida Programmet Fäktningen inför framtiden ger en helhetsbild över handlingsplaner för förbund, SDF och föreningar och hur de samverkar för att nå gemensamma mål, medan detta planeringsmaterial endast behandlar föreningarnas uppgifter och möjligheter. Svenska Fäktförbundet/LLI (18)

4 Visionen Svensk fäktning har denna vision: Sverige är en olympiskt framgångsrik fäktnation. Svensk fäktning har möjlighet att i hela landet välkomna människor i alla åldrar till en verksamhet på alla nivåer, där brett föreningsengagemang och kompetenta ledare är viktiga hörnstenar. Svensk fäktning präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Diskutera Vilket syfte tjänar en vision? Hur långt från visionens formuleringar befinner sig Svenska Fäktförbundet och dess föreningar? Varför värderingar? I programmet Fäktningen inför framtiden sägs detta om värderingar: Värderingar är viktiga. De kan lägga grunden till hur företrädare för svensk fäktning uppträder mot samarbetspartners och mot varandra. De kan ge ledning i både svåra och mer vardagliga val på pisten eller i styrelserummen. Svensk fäktning står för dessa värderingar: Nytänkande Hederlighet Glädje Tradition Diskutera Vad bör de här värderingarna betyda för det vardagliga arbetet i föreningen? Ge exempel! Svenska Fäktförbundet/LLI (18)

5 Målbilder 2010 Följande målbilder för 2010 konkretiserar visionen inom fem speciellt utvalda områden: Resultatmål Svensk fäktning har landslag i världsklass både för damer och herrar. Svenska fäktförbundet har en stark ekonomi med en god självfinansieringsgrad. Basen för självfinansieringen är ett gott samarbete med näringsliv och organisationer, som delar svensk fäktnings värderingar, uppskattar den breda tävlingsverksamheten, en framgångsrik elitverksamhet och väl arrangerade världscuptävlingar. Utvecklingsmål Föreningarna har styrka och kompetens att planera och genomföra en långsiktig verksamhet, där social gemenskap, stark ekonomi, goda kommunkontakter och gedigen utbildning är hörnstenar. Svenska Fäktförbundets utbildning bedrivs enligt en sammanhållen utbildningsplan, utvecklad med stöd av internationella impulser. Instruktörsutbildningen står i centrum. Klubbar, SDF och förbund vet sina uppgifter och samverkar för rekrytering och utbildning. Svensk fäktning har en bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet med alla vapen och för alla åldrar, där SM i lag och individuellt utgör tävlingspyramidens topp. Diskutera Se på de fem målbilderna ovan både ur förbundets och föreningens perspektiv och samtala om varje målbild. Diskutera bl.a. följande för varje målbild : 1. Vad är vi bäst på, förbundet respektive föreningar, av de faktorer som nämns under varje målbild? 2. Vad är vi sämst på? 3. Vilka förklaringar finns? Svenska Fäktförbundet/LLI (18)

6 Strategiska handlingsplaner en beskrivning De strategiska handlingsplanerna ska inrikta gemensamma krafter mot gemensamma mål, så att vision och målbilder kan förverkligas. För varje år antar förbundsmötet konkreta och tidsbundna handlingsplaner. De strategiska handlingsplanerna sammanfattas så här i programmet Fäktningen inför framtiden: Klubben i centrum Det är i föreningarna fäktningen lever och utvecklas. Men föreningarna måste bli bättre på verksamhetsplanering och aktiviteter som stärker den sociala gemenskapen. Andra områden som måste förbättras är kommunkontakter för att slå vakt om lokaler och kommunalt stöd, utbildning i SISU-regi och att söka lokalt aktivitetsstöd både från kommunen och från distriktsförbundet. Att stärka de föreningar som finns ska prioriteras framför förbundssatsningar på nybildningar. Det är dock angeläget, att några nya föreningar kommer till stånd, i första hand i den norra delen av landet samt i Stockholmsregionens södra delar. Diskutera Analysera texten under Klubben i centrum. Vad är klubben bra respektive mindre bra på? Kraftfull utbildningssatsning En sammanhållen utbildningsplan från knatteinstruktör till fäktmästare är en prioriterad uppgift tillsammans med pedagogiskt utbildningsmateriel på alla nivåer. Utbildnings- och domarregister, som ständigt aktualiseras, är självklara inslag i en framgångsrik utbildningsverksamhet. En klar arbetsfördelning mellan förbund, SDF och föreningar är en förutsättning för framgång. Föreningarnas måste ta ett fullt ansvar för rekryteringen till kurser, arrangerade av förbund eller SDF. Studiecirkelarbetet måste förbättras. Diskutera Hur har föreningens deltagande i förbundets eller SDF: s kurser varit de senaste åren? Vilka ambitioner finns, allmänt, inför framtiden? Denna fråga behandlas också mer i detalj under avsnittet Handlingsplaner. Svenska Fäktförbundet/LLI (18)

7 Bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet Mastersserien är ett gott exempel på hur tävlingar, öppna för alla, sporrar till bra prestationer och skapar god kamratskap mellan fäktare och föreningar. Svensk fäktning måste ha fler och roliga tävlingar, inte minst för seniorer. Unga och äldre fäktare måste ha möjlighet till många och spännande utmaningar. Ett brett seriesystem för lag samt SM för veteraner är viktiga delar i tävlingspyramiden. Frågan om ett individuellt seriesystem liknande Mastersserien för juniorer och seniorer ska prövas. Ett nationellt rankingsystem bidar också till ökad motivation att träna och tävla. Förnyelse av tävlingar och tävlingsformer är en nödvändig förutsättning för ett starkt intresse för fäktning hos publik och massmedia. Landslag i världsklass både för damer och för herrar Världsklass betyder, att svenska landslag är bland de åtta främsta nationerna i minst ett vapen. Internationella framgångar blir följden av en bra organisation, där starka klubbar och en omfattande utbildning är viktiga hörnstenar. De strategiska handlingsplanerna inom andra områden är en förutsättning för internationella framgångar och till att denna del av visionen förverkligas. Men det behövs också speciella insatser i föreningar och förbund. Om målet ska nås krävs, att allt fler föreningar har förmågan att utveckla talanger till världsstjärnor på seniornivå. Förbundets viktigaste uppgift är att i kontinuerlig dialog med föreningarna ytterligare utveckla de allra bästa fäktarna genom att erbjuda ett kvalificerat program för bl.a. läger, utbildning och tävling. Ett fortsatt starkt ekonomiskt stöd till elitverksamheten från Sveriges Olympiska Kommitté, RF eller andra samarbetspartners är en förutsättning för framgång. Ökad självfinansiering Ett omfattande arbete måste göras för att träffa avtal med samarbetspartners både om världscuptävlingarna och om den breda tävlingsverksamheten. Tävlingarnas kvalitet måste öka, så att samarbetspartners kan få en god plattform för t.ex. kundaktiviteter och exponering. Massmediebevakningen måste stimuleras vid alla tävlingar. Svenska Fäktförbundet/LLI (18)

8 Offensiv PR- och informationsverksamhet Fäktningen är i Sverige en relativt liten idrott med en undanskymd plats i massmedia, jämfört med t.ex. friidrotten och de stora lagsporterna. En offensiv PR- och informationsverksamhet är en nödvändig förutsättning för att fäktningen ska stärka sin position bland ungdomar, föräldrar och samarbetspartners. En framgångsrik PR- och informationsverksamhet förutsätter bl.a. att föreningar och förbund samverkar t.ex. när det gäller arrangemang. I framtidens arrangemang är bekväma publikutrymmen, exakt tidhållning, sakliga kommentatorer och videofilmning på storbildskärm naturliga inslag. En förstärkning av utbildningsverksamheten måste ske också inom det här området. Tre vapen Så här sägs i Fäktningen inför framtiden. Svensk fäktning ska utveckla alla tre vapnen. Om detta ska lyckas måste såväl sabel som florett få samma uppmärksamhet som värjan vid t.ex. arrangemang. Det betyder bl.a. att vapnen vid tävlingar ska ha samma möjligheter att synas för publiken och för de fäktare som deltar. Därigenom kan fäktarna stimuleras att pröva på olika vapen. Diskutera Vilka erfarenheter har föreningen av försök eller verksamhet med olika vapen? Vilka fördelar och nackdelar kan det vara med en verksamhet i föreningen, som omfattar alla tre vapnen? Vilket mål har föreningen i det här avseendet? Svenska Fäktförbundet/LLI (18)

9 Strategiska handlingsplaner för klubbarna Som ett led i arbetet med Handslaget genomförs en dialog mellan förbundsstyrelse/kansli och föreningarna om nedanstående åtgärder ur programmet Fäktningen inför framtiden. Vissa kommentarer, som inte finns i programmets handlingsplaner finns angivna med kursiv text. Klubbarnas handlingsplaner - ur programmet Fäktningen inför framtiden Frågor att diskutera Föreningens slutsatser Tidplan Klubben i centrum Deltagande i SvFF: s föreningskonferens Genomföra verksamhet som stärker klubbkänslan Utvecklingsprojekt inom utbildning och verksamhetsplanering i föreningarna Deltagande i SDF: s föreningsträffar. Vidarebefordra förbunds- och SDFinformation till medlemmarna. Mål och verksamhetsplaner i varje förening. Vad gör klubben för att stärka de strategiska handlingsplanerna? Samarbete mellan klubbar ( faddersystem ) 9 (18)

10 Övrigt Vilka rekryteringsinsatser kan klubben göra? Vad händer t.ex. vid skolstarten? 10 (18)

11 Klubbarnas handlingsplaner - ur programmet Fäktningen inför framtiden Frågor att diskutera Föreningens slutsatser Tidplan Kraftfull utbildningssatsning Genomgång av utbildningsplanen. Inventering av ledarkandidater som bör anmälas till utbildning under de närmaste åren. (Förbundets aktuella utbildningar redovisas i bilaga 1) Rekrytering till instruktörskurser på olika nivåer. Egen utbildning i klubbarna. Rekrytering till domarkurser i SF- eller SDF-regi. Egen domarutbildning Bevakning av SvFF: s utbildningsregister, så att utbildade föreningsmedlemmar registreras. Deltagande i dessa utbildningar Studiecirkelarbete Minst en studiecirkel per år i varje förening Vem är föreningens kontaktperson på SISU? 11 (18)

12 Under 2002 var antalet studietimmar i Svenska Fäktförbundet i medeltal 2 per förening. Arbete i studiecirklar är ett pedagogiskt och ekonomiskt överlägset alternativ. Planera in en utbildningsträff med SISU-företrädare, där klubben kan få impulser till studiesatsning. Utbildningsansvarig utses i varje förening Vem är föreningens ansvarige? Rekrytering av elever till fäktgymnasiet Utveckla lokala fäktgymnasier och fäktskolor Pröva frågan om konst- och teaterfäktningens ställning i föreningen 12 (18)

13 Klubbarnas handlingsplaner - ur programmet Fäktningen inför framtiden Frågor att diskutera Föreningens slutsatser Tidplan Bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet Ansökan om att få arrangera tävling ca ett och ett halvt år före tävlingstillfället Deltagande i förbundets kurs för tävlingsarrangörer obligatoriskt för arrangörer av SM. Deltagande i nya tävlingar som t.ex. seriesystem för klubblag och SM för veteraner. Arrangera och delta i DM Anmälan till riksläger för ungdomar och juniorer. 13 (18)

14 Klubbarnas handlingsplaner - ur programmet Fäktningen inför framtiden Frågor att diskutera Föreningens slutsatser Tidplan Landslag i världsklass både för damer och för herrar Professionell tränare i föreningen eller samverkan mellan föreningar Deltagande i förbundets elitkonferens med styrelseledamot och tränare. Ekonomisk styrka att utveckla talanger i internationell miljö tills de nått landslagsnivå. Öppenhet i klubben och möjlighet för landslagsledningen att organisera träning både för landslaget och klubbens egna talanger. Deltagande i förbundets elittränarseminarier. Deltagande i eventuellt utvecklingsprogram för tränarna. 14 (18)

15 Klubbarnas handlingsplaner - ur programmet Fäktningen inför framtiden Frågor att diskutera Föreningens slutsatser Tidplan Ökad självfinansiering Aktiv bevakning av stöd från t.ex. SISU och Handslaget. Här ingår också kontakter med respektive DF för att få del av Handslagets satsning på samarbete med skolan. Redovisning till kommunen och till RF av lokalt aktivitetsstöd. Detta är utomordentligt viktigt, och till viss del eftersatt inom Svenska Fäktförbundet. Om redovisningen inte lämnas missar föreningen betydande intäkter. Lika allvarligt är, att RF: s olika stöd till svensk fäktning blir orimligt litet. Antalet redovisade LOKAK-tillfällen är avgörande både för statsanslaget och för medel från Handslaget. Blanketter kan hämtas hos kommunen respektive på RF:s hemsida. LOK-ansökan till RF skickas till nedanstående adress: RF: s LOK-stödsgrupp Släggargatan Västerås 15 (18)

16 Ansökan för vårterminen skall ha inkommit till RF: s LOK-stödsgrupp senast den 15 augusti. Ansökan för höstterminen skall ha inkommit till RF: s LOK-stödsgrupp senast den 15 februari. Aktiv lotteriförsäljning, t.ex. Bingolotto och Sverigelotten. Aktuellt material om lotterier och andra produkter från Folkspel i Sverige AB kan rekvireras från respektive servicecentral. Distriktsförbunden kan ge besked om dessa. Folkspel i Sverige AB nås också direkt på tfn (18)

17 Klubbarnas handlingsplaner - ur programmet Fäktningen inför framtiden Frågor att diskutera Föreningens slutsatser Tidplan Offensiv PR- och informationsverksamhet Utse PR- och informationsansvarig i klubben Ständig aktualisering av klubbuppgifter till förbundets hemsida. Tips och artiklar till hemsidan. Deltagande i förbundets utbildning i massmediakontakter 17 (18)

18 Bilaga Svenska Fäktförbundets planerade kurser 2006 Hösten dec. Karlskrona Domarkurs februari Göteborg FIE-domarutbildning Våren, 4 10 timmar Stockholm Sabelinstruktörsutbildning, steg 1 och 2 Tid ej fastställd Plats ej fastställd Masterdomarutbildning Juni Stockholm Barn- och ungdomsledarutbildning Florettinstruktör, steg 2 Värjinstruktör, steg juni Ystad Nordisk domarexamen, sabel Augusti Gotland Värjinstruktör, steg 3 Florettinstruktör, steg 3 Mastersdomarutbildning Oktober Island Sabelinstruktörsutbildning Programmet kan förändras. Nya utbildningar kan tillkomma. Ta kontakt med Göran Flodström, Svenska Fäktförbundet, för att få reda på de uppgifter som inte ännu redovisas ovan. 18 (18)

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning:

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning: Farsta i november 2003 Till föreningar och SDF För tre månader sedan skrev jag ett brev till föreningarna och berättade om resultatet av rådslaget Fäktningen inför framtiden som föreningar, SDF och några

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN. Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN. Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014 FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Ett diskussions- och planeringsmaterial för föreningarna om mål och nyckeltal 2014 Förord Förbundsmötet 2004 antog programmet Fäktningen inför framtiden efter en bred remissverksamhet

Läs mer

Fäktningen inför framtiden Remissutgåva

Fäktningen inför framtiden Remissutgåva Svenska Fäktförbundet 1904-2004 Fäktningen inför framtiden Remissutgåva Kan Du berätta för mig hur jag ska gå för att komma härifrån? Det beror på vart Du vill komma. Det spelar ingen roll. Då spelar det

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Impulser till verksamhetsplaneringen i föreningar och SDF Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan av pisten, är avgörande för unga människors vilja

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Så arbetar vi tillsammans Remissmaterial till föreningar och SDF hösten 2014 Från Ungdoms-SM i Karlskrona våren 2013 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid

Läs mer

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017 Förbundsmöteshelg på Bosön 4-5 mars 2017 Programmet på Bosön 13.00 2016 och de viktigaste framtidsfrågorna Lars Liljegren - Nyckeltal för framtiden 14.00 OS-satsningen 2016 och framtida Henning Österberg

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2004 BUDGET 2004 OCH 2005 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 27 mars 2004 Sid. Inledning 2 Goda förutsättningar de närmaste åren 2 Handslaget 2 Goda förutsättningar, men också

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2005

VERKSAMHETSPLAN 2005 VERKSAMHETSPLAN 2005 BUDGET 2005 OCH 2006 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 16 april 2005 Sid. Inledning 2 Handslaget 2 Vision och målbilder 4 Handlingsplaner 4 Klubben i centrum 5 Kraftfull utbildningssatsning

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Förbundsstyrelsens förslag till reviderat program Förbundsmötet 2014 Från Ungdoms-SM i Karlskrona våren 2013 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Förbundsstyrelsens förslag till reviderat program. Förbundsmötet den 5 mars 2017 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan av pisten, är avgörande för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2012/2013 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2012-2013 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna Svensk Fäktning Strategi 2028 Remiss till föreningarna Sista svarsdag 21 januari 2018 Den största lilla fäktnationen i världen Styrelsen har under 2017 arbetat med ett förslag till ny strategi för svensk

Läs mer

Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet

Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet Jämlikhet och jämställdhet i Svenska Fäktförbundet En kort rapport och remissmaterial från arbetsgruppen för jämlikhet och jämställdhet Innehåll Sid. Till Svenska Fäktförbundets föreningar 2 Jämlikhet

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2016/2017 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2016-2017 Styrelsen Grunden för

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN

INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN INTERNATIONELL HANDLINGSPLAN Svenska Baseboll och Softboll Förbundet Om SBSFs Internationella Handlingsplan Denna handlingsplan skall utgöra riktmärke och ange ambitionsnivå för Svenska Baseboll och Softboll

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum

VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum VERKSAMHETSPLAN 2017 En attraktiv verksamhet med utövaren i centrum Fokus ska ligga på att utforma verksamhet som är öppen för alla och som upplevs som attraktiv och välkomnande för varje enskild individ.

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2019-20 Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel och värja för seniorer, juniorer och kadetter är ett system som rullas över säsongerna.

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Svensk Pingis framtid 2011-2016

Svensk Pingis framtid 2011-2016 Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 Vision Svensk Pingis Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi genom en stark

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Ungdomsfäktningen Remissmaterial till föreningar och SDF hösten 2014 Från Ungdoms-SM i Karlskrona våren 2013 Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018 Innehåll 03 Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer för RF och SISU Idrottsutbildarna 04 Idrottsrörelsens mål 2025 06 RF:s, DF:s och SISU:s uppdrag 08 Utvecklingsresor mot

Läs mer

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet 4 mars 2017 Lennart Åström Sydsvenska Fäktförbundets vision Samarbete glädje - attraktion Föreningar och medlemmar i distriktet Sydsvenska fäktförbundet

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

Idrottens organisation

Idrottens organisation Idrottens organisation Riksidrottsstyrelsen, RS Riksidrottsförbundet RF Förbundsstyrelsen, FS SISU Idrottsutbildarna SOK:s styrelse Sveriges Olympiska Kommitté SOK 71 Specialidrottsförbund SF Styrelser

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

Svenska Fäktförbundets program för landslag

Svenska Fäktförbundets program för landslag Svenska Fäktförbundets program för landslag Finansieringsnivåer för program i Svenska Fäktförbundets landslagssystem. Antagna av Svenska Fäktförbundets styrelse 2018-01-22. Syfte Syftet med dokumentet

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

tillsammans ska vi dit!

tillsammans ska vi dit! Verksamhetsplan 2015-2020 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE

PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET TILL ÅRSMÖTET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE PROPOSITION #1 FRÅN STYRELSEN I SVENSKA KÄLKSPORTFÖRBUNDET SAMMANSÄTTNING AV STYRELSE Styrelsen i Svenska Kälksportförbundet föreslår, till Årsmötet 2018-09-15, en förändring av Förbundsstadgarna som innebär

Läs mer

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo

FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo FLERÅRSPLAN för Svensk Vattenpolo 2013-2016 Inledning Svenska Simförbundets prioriterade områden Den strategiska planen 2013-2016 som utarbetats av Svenska Simförbundet vänder sig till personal, styrelse,

Läs mer

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET

Måldokument ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET S v e n s k b o r d t e n n i s dokument 2017-2022 ANTAGET VID FÖRBUNDSMÖTET 2017-04-09 Verksamhetsidé Bordtennis ska vara lättillgängligt och vi ska erbjuda alla möjligheten att utöva och verka inom bordtennisen

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013

VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 VERKSAMHETSINRIKTNING 2013 Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie, bildnings- och utbildningsorganisation. SISU Idrottsutbildarna består av specialidrottsförbund (SF) samt övriga medlemsorganisationer

Läs mer

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi RIKSKONFERENS 23/11-2012 Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi 2013-2017 rikskonferens innehåll & Syfte Presentera vad som framkommit under sommarens ordförande konferens och höstens Rådslag samt redovisa

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2015 -

Läs mer

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Friidrott för 2010 talet Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och

Läs mer

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott I många år har Skolidrottsförbundet på olika sätt jobbat för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra sig, komma med i en gemenskap och helt

Läs mer

Handslaget En chans till utveckling för klubben år 2

Handslaget En chans till utveckling för klubben år 2 Handslaget En chans till utveckling för klubben år 2 Bakgrund Regeringen har gett idrotten 1 miljard kr på 4 år. Pengarna ska användas inom följande fem områden. Öppna dörrarna för fler, hålla tillbaka

Läs mer

Policy. Sponsring en del av Ovanåkers kommuns marknadsföring. Uppvaktning vid framgångsrika prestationer

Policy. Sponsring en del av Ovanåkers kommuns marknadsföring. Uppvaktning vid framgångsrika prestationer 1 (4) Policy Sponsring en del av s marknadsföring Uppvaktning vid framgångsrika prestationer Antagen av kommunfullmäktige den 29 november 2010 att gälla fr.om. 1 januari 2011 Ansvarig för att dokumentet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 INNEHÅLL INLEDNING & UPPDRAG... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 4 VÄRDEGRUND... 4 VISION... 4 IDROTTSRÖRELSEN ÖVERGRIPANDE MÅL 2025... 4 EN NY SYN PÅ TRÄNING OCH TÄVLING... 5 DEN MODERNA

Läs mer

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla

Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan Rugby - en sport för alla Svenska Rugbyförbundet Strategisk plan 2014 2020 Rugby - en sport för alla Ordförande har ordet För att ta svensk rugby till nästa nivå förtjänar rugbyförbundets verksamheter en strategisk plan där vi

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2009/2010 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2009-2010 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Verksamhetsinriktning. SISU Idrottsutbildarna 2012 2013

Verksamhetsinriktning. SISU Idrottsutbildarna 2012 2013 Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna 2012 2013 Vi är där när idrotten lär! Det här är SISU Idrottsutbildarna Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie- och utbildningsorganisation.

Läs mer

Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Svensk Pingis framtid

Svensk Pingis framtid Svensk Pingis framtid 2011-2016 1 VISION Svensk Pingis världens bästa Svensk Pingis ska sträva mot att vara bäst för alla på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla alla våra områden och det gör vi

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (6) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2018-19 (Beslutade av Svenska Fäktförbundets styrelses landslagskommitté den 20 juni 2018) Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa!

Läs mer

Strategi 2020 och Verksamhetsinriktning 2015 2017

Strategi 2020 och Verksamhetsinriktning 2015 2017 Strategi 2020 och Vision Bättre idrott för fler Tillsammans skapar vi bästa möjliga förutsättningar för personer med funktionsnedsättning att idrotta och vara fysiskt aktiva SAMMANFATTNING Detta dokument

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

BLÅ BOKEN. IFK Växjös mål och värderingar. "Bredden ger spetsen"

BLÅ BOKEN. IFK Växjös mål och värderingar. Bredden ger spetsen BLÅ BOKEN IFK Växjös mål och värderingar "Bredden ger spetsen" Barnidrott och elitidrott i skön förening IFK Växjö är en av Sveriges ledande friidrottsföreningar för såväl barnsom elitidrott. Vår förening

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015

Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015 Gemensam strategi för svensk idrotts framtid! SDF-KONFERENS 2015 Dagens arbete Gemensam strategi för svensk idrotts framtid 4 strategiska områden Övergripande målsättningar Verksamhetsinriktningen för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2016 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Idrottslyftet Utvecklingsplan

Idrottslyftet Utvecklingsplan Idrottslyftet 2016 2019 Utvecklingsplan Svenska Badmintonförbundet Foto: Bildbyrån i Hässleholm AB Utvecklingsplan Idrottslyftet Syfte och mål Syftet med Idrottslyftet 2016 2019 är att utveckla verksamheten

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer RF STRATEGI 2025 SVENSK CURLING KLUBBAR HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel Livslångt idrottande genom engagemang, träning och tävling. Ny syn på träning och tävling. INKLUDERING Alla kan vara med/alla

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2018 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 1/2017

Mötesprotokoll VKFS 1/2017 Page 1 of 5 a. Mötets öppnande & val av protokolljusterare Norman Hatfield valdes som Protokolljuterare. Christofer Carlsson valdes som mötes sekreterare. b. Närvarande Siamak Rezaie, Norman Hatfield,

Läs mer

KOPIERINGSUNDERLAG 1. UTVÄRDERING Namn:... Vad har du för förväntningar på kursen? Har kursen uppfyllt dina förväntningar?

KOPIERINGSUNDERLAG 1. UTVÄRDERING Namn:... Vad har du för förväntningar på kursen? Har kursen uppfyllt dina förväntningar? KOPIERINGSUNDERLAG 1 UTVÄRDERING Namn:... Vad har du för förväntningar på kursen? Har kursen uppfyllt dina förväntningar? Ja Nej Vet ej Vad tar du med dig från kursen? Vad kommer du att komma ihåg? KOPIERINGSUNDERLAG

Läs mer

Strategiskt arbete mot 2025

Strategiskt arbete mot 2025 Strategiskt arbete mot 2025 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1. En process med delaktighet 2. Vision 3. Uppdrag 4. Kärnvärden 5. Livslångt idrottande 5. En strategisk plan för alla 7. Svensk Taekwondo för

Läs mer

En bättre barn- och ungdomsfäktning

En bättre barn- och ungdomsfäktning En bättre barn- och ungdomsfäktning Remiss till föreningarna Innehåll Sid. Inledning 2 Bakgrund 3 Förändringsarbetet i föreningar och SDF 5 - erfarenheter Bakgrund till förslagen 7 Förslag att ta ställning

Läs mer

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden :

Idrottslyftets syfte och mål Riksidrottsstyrelsen beslutade i juni 2015 att Idrottslyftet ska ha följande syfte och mål under perioden : Idrottslyftet 2017 Bakgrund Riksidrottsförbundet (RF) gav (SBF) och alla andra specialidrottsförbund i uppdrag att under 2016 genomföra en kartläggning och en analys av verksamheten för barn och unga 7

Läs mer

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF)

Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 Svenska Castingförbundet (SCF) Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2013-2015 (SCF) Denna utvecklingsplan är ett levande dokument som kan göra förändringar i om så krävs för att Idrottslyftets mål i ännu högre utsträckning ska uppnås.

Läs mer

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden I maj 2015 antog Riksidrottsmötet en ny strategi för framtidens idrott. Kortfattat innebär den nya strategin att Svensk Idrott nu ska bli bredare med målet att erbjuda

Läs mer

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap 2018-2025 Den strategiska planen 2018-2025 är Linköpings Allmänna Simsällskaps, LASS, styrdokument för perioden. Den vänder sig till föreningens styrelse,

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Strategi Värdegrund, Vision & mål

Strategi Värdegrund, Vision & mål Strategi 2025. Värdegrund, Vision & mål sammanfattning STRATEGI 2025. därför Svensk Basket vill bli bättre och samla sig kring en ny strategi. Den tidigare strategin fastställdes 2014 och sträcker sig

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby

Idrottslyftsinformation Torsdagen den 26 januari i Ronneby Idrottslyftsinformation 2017 Torsdagen den 26 januari i Ronneby Bakgrund Idrottslyftet Den största satsning som någonsin gjorts på barn- och ungdomsidrott i Sverige 500 miljoner kronor årligen 2004 startade

Läs mer

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 med budget för 2015 och 2016 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 8 mars 2015 2015 började bra med brons och guld i världscupen. T.v. Robin Kase tillsammans med sin tränare Ivan

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund

Verksamhetsplan 2014-2015. Stockholm-Gotlands Boxningsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Stockholm-Gotlands Boxningsförbund 1(5) 2(5) Innehåll Introduktion... 3 Syfte... 3 Legitimitet... 3 Dokumentstruktur... 3 Vision... 3 Fokusområden... 4 Media... 4 Tävlingsverksamhet...

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB

LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB LYSEKILS HANDBOLLSKLUBB VI VÄRNAR OM FRAMTIDEN - Handboll skall vara roligt - Respektera kompisar, ledare, domare och föräldrar - Utveckling i första hand vinst i andra hand - I en god social miljö skapas

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 med budget för 2016 och 2017 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 6 mars 2016 Svensk fäktnings ungdomsverksamhet öppnar dörrarna för allt fler ungdomar. En större andel ungdomar

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll

Verksamhetsplan 2015. SS04 vision, mål, strategier och organisation. 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Verksamhetsplan 2015 SS04 vision, mål, strategier och organisation 2015-03-30 Jonas Hägerhäll Sammanfattning I detta dokument presenteras SS04 organisation, vision, mål och strategier för att uppnå målen.

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs

NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENSSKOLIDROTTSFÖRBUND. VERKSAMHETSPLAN 2013. Årsmöte 9 mars 2013 Arbetslivsresurs NORRBOTTENS SKOLIDROTTSFÖRBUND VERKSAMHETSINRIKTINING 2013 SKOLIDROTTSFÖRBUNDET ETT KATEGORIFÖRBUND SOM TILLHÖR

Läs mer

Riktlinjer för träning och tävling

Riktlinjer för träning och tävling Gymnastikförbundet Riktlinjer för träning och tävling - 2019 - Fastställda 2019-02-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Svensk Gymnastiks Värdegrund... 4 Svensk Gymnastiks uppförandekod... 4 Barngymnastik...

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. fastställd av årsmötet /10

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. fastställd av årsmötet /10 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN fastställd av årsmötet 2012 1/10 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet

Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsinriktning 2015 Med budgetram 2015 För Svenska Volleybollförbundet Svenska Volleybollförbundet INLEDNING... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 3 VISION... 3 VÄRDEGRUND...

Läs mer

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden.

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden. Förbundsmötet 2016 Fastställande av verksamhetsplan för nästkommande två verksamhetsår Verksamhetsinriktning och mål Ska leda till att övergripande mål och visioner uppnås Verksamhetsinriktning (Vision

Läs mer

Förbundskapten herrvärja seniorer

Förbundskapten herrvärja seniorer Stockholm den 30 maj 2017 Förbundskapten herrvärja seniorer Svenska Fäktförbundet eftersträvar att förbättra resultaten inom landslagsverksamheten och att öka antalet aktiva seniorer i seriös satsning.

Läs mer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer 13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning 2018 2019 med ekonomiska planer Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att anta förslaget till gemensam verksamhetsinriktning med ekonomisk plan (RF)

Läs mer

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017

Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 Svenska Judoförbundet Verksamhetsmål och handlingsplan 2015-2017 2015-03-12 Alf Tornberg Vår vision 2020 20 000 2 000 200 20 2 medlemmar fler kvinnor klubbar riksutbildningar OS-medaljer Våra verksamhetsmål

Läs mer