På kryss till den sista kongressen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "På kryss till den sista kongressen"

Transkript

1 På kryss till den sista kongressen Alldeles för få medlemmar hade ett par fantastiska vårdagar i Fiskebäckskil på Västkusten, när årets kongress löpte av stapeln i slutet av maj. Jo, i det här sammanhanget kan det vara förlåtet att använda båttermen, ty vid sidan av kongressförhandlingar blev det nämligen solig och saltstänkt båttur mellan de vackra Bohusöarna. Detta var MVR:s allra sista kongress. Nästa gång, på Öland 2016, samlas vi nämligen till förbundstämmma. Värdföreningen MVR Bohuslän, förtjänstfullt representerad av sjövane Anders Swedenfeldt, hade snickrat ihop ett fantastiskt program för den förhållandevis lilla men synnerligen entusiastiska skaran medlemmar, som i de allra flesta fall tagit med sig sina respektive till de soldränkta klipporna utmed den vackra kustremsan. På programmet stod således så mycket mer än bara de kongressförhandlingar som tog större delen av lördagen i anspråk. Redan på fredagskvällen, sedan gästerna droppat in under några eftermiddagstimmar, embarkerades M/S Windros och paret Yvonne och Ingemar Johansson tog emot med uppvärmda motorer och en härlig skaldjursbuffé. Avgången skedde planenligt runt 18.00, men vi steg inte iland igen vid tjusiga Gullmarsstrand Hotell & Konferens förrän närmare två timmar senare än beräknat. De skymde bland kobbarna när vi stävade in efter en fantastisk kvällstur, som tagit oss både till Gullholmen och Grundsund. På Gullholmen, som är ett av västkustens äldsta fiskelägen, finns det fantastiska Skepparhuset, som fastnat i tiden redan vid sekelskiftet Entusiastiskt guidade av det synnerligen kunskapsstinna paret Ann Breeze och Sune Johansson, knallade vi rakt in i historien i detta skepparhus som byggdes 1893 och där praktiskt taget ingenting ändrats sedan den tiden. På vägen tillbaka norrut, tog Windros ett varv in i sundet i Grundsund, där vi bland annat passerade Pelles Restaurang, som de flesta sett i tv-serien Saltön. Det regn som utlovats kom aldrig, utan vi kunde i den nedgående solen kryssa vidare mellan de karaktäristiska västkustskären, tillbaka till Fiskebäckskil och över bukten blänkte Lysekil i de mjuka dyningar som drev in från Skagerak. En kväll att minnas och vi är alla tacksamma mot Anders Swedenfeldt för det fina initiativet. M/S Windros av Fiskebäckskil embarkeras av entusiastiska sjömän, för en kvällstur i skärgården.

2 Lördagskvällen blev minnesvärd av helt andra anledningar. Kvar på Gullmarstrands hotell fick vi vänta i över en timme på maten. Det berodde inte på dålig service, utan på kvällens gäst, som inte för en sekund lät oss längta efter den förvisso fantastiska måltiden. Bert Karlsson hade tillfälligt lämnat sitt senaste projekt, Ursands Camping utanför Vänersborg, för att underhålla sällskapet. Och det blev klassisk underhållning á la Karlsson, med berättelser ur hans bokstavligt talat rika liv. Han berättade om projekt som gått bra och där han bollat med hundratals miljoner, och projekt som gått mindre bra och till och med dåligt. Och mellan de färgstarka anekdoterna ur den välkände entreprenörens liv fick vi dessutom en och annan, inte alltid helt rumsren, vits Jag engageras ganska ofta i de här sammanhangen, säger Bart Karlsson. Det blir gånger per år. Och jag tycker det är väldigt roligt att få dela med mig av mina erfarenheter. Jag tror nog att en och annan kan inspireras. Man ska aldrig ge upp en idé! Gästande Bert Karlsson tillsammans med Kerstin Sturesson, MVR:s nya ansikte utåt. Viktiga frågor Huvudskälet till sammankomsten var ändå kongressförhandlingarna, som inleddes på lördagen och skulle fortsätta till sena eftermiddagen. Förmiddagen var vikt för förhandlingsagendan och ett av huvudspåren var MVR:s nya profil, som väl inte undgått någon. Bland annat ny logotype och ny hemsida efter skilsmässan med Entreprenörföretagen. Det försöket till fruktbart samarbete med PLR är nu lagt till handlingarna och MVR stävar med nya mål och grepp framåt på egen hand. En stor del av diskussionsutrymmet upptogs av problematiken kring medlemsvärvning. Här kom en rad förslag på hur man kan gå tillväga, bland annat genom att anamma de sociala nätverken på nätet, exempelvis Facebook och Twitter, för att i det informationsflödet bli mer levande. Antalet medlemsföretag är idag omkring 250 medan potentiella företag är åtskilliga tusen. Att göra dessa medvetna om fördelarna med att tillhöra MVR är ett viktigt fokus för förbundets arbete i strävan att samla medlemmar. Här beslutade man också att på ett mer effektivt sätt utnyttja tidningen Svensk Verkstad för att marknadsföra förbundet mot, inte bara informera medlemmar. Styrelsen fick också i uppdrag att gå vidare med den regionindelning som diskuterats under ganska lång tid. Man tror att aktiviteten i de många föreningar, eller snarare bristen på den, skulle må bra av att man slår ihop föreningarna till större enheter, nämligen sex regioner som ungefär sammanfaller med de regioner företagsrådgivarna länge arbetat inom. Nu har styrelsen tre år på sig, till nästa förbundsstämma, att snickra ihop ett bra förslag.

3 Mötet diskuterade också högaktuella EN Fortfarande är det många svetsande företag som inte certifierat sig i enlighet med standarden och därmed riskerar att inte kunna åta sig jobb med bärande konstruktioner efter halvårsskiftet Om detta pratade också gästtalande Tomas Carlevi, ENW AB, ett av de företag som hjälper företag med certifieringen. Carlevi fick många frågor i ämnet och hade svar på allihop. Även Zebra Osbäck från Svetsansvarig AB, berörde EN 1090, även om hennes huvudfokus var företagets kursverksamhet kring SS-EN EN 1090-certifiering är dessutom ett argument som kan användas vid medlemsvärvning, eftersom förbundet kan göra mycket för att hjälpa företag med certifieringen. Under eftermiddagen gästades kongressen av ytterligare tre gäster, nämligen Lotta Solander från Säkra, som informerade om företags- och fordonsföräkringar samt tolkningar av villkorstexter, Thomas Candemar från System Andersson, som berättade om företagets senaste tjänster och uppdateringar av sina system, och slutligen Håkan Karlsson från Aga Gas AB, som hade med sig en purfärsk ny, lätthanterlig och säker gasflaska. Omval och nyval I samband med kongressförhandlingarna upptog naturligtvis valen en stor del. Här konstaterar vi att ordföranden Kenth Westin sitter kvar på ordförandeposten, liksom hans vice Johan Lannebris. Dennis Forssell, Andreas Khysing, Anders Swedenfeldt och Stefan Olofsson omvaldes på sina poster som ordinarie och fick en nya kamrat i styrelsen, nämligen Richard Lundgren. Anders Jeppsson avsade sig omval. Conny Gutsäter omvald styrelsesuppleant och David Lia valdes som ny styrelsesuppleant. Avslutningsvis beslutade man två saker om kongressen, dels att mötet i fortsättningen inte ska kallas kongress, eftersom benämningen för tankarna till sammankomster i politiska sammanhang, samt att nästa kongress, ursäkta förbundsstämma ska arrangeras på Öland, då således MVR Sydost står för värdskapet. Större delen av nya styrelsen. Fr.v. Andreas Khysing, Anders Swedenfeldt, Richard Lundgren, David Lia, Conny Gutsäter, Fredrik Ling (ej styrelseledamot), Stefan Olofsson och Kenth Westin. Saknas:Johan Lannebris.

4 MVR på ScanPlåt MVR arrangerar bussresa till EMOmässan i Hannover. Efter flera år arrangerades den här våren återigen en branschinriktad plåtmässa i Göteborg. Scanplåt, som arrangeras av Nice Events, kommer förhoppningsvis att bli en återkommande mässa framledes. MVR deltog vid mässan, där i huvudsak leverantörer av plåtbearbetningsmaskiner ställde ut, tillsammans med Svensk Verkstad och Qimtek, i montern alldeles vid en av ingångarna till den stora hallen. MVR representerades i första hand av Andreas Khysing, men fick i slutet lite förstärkning av Anders Swedenfeldt. Det är viktigt att synas i många sammanhang, och deltagandet på mässan var ett förhållandevis billigt sätt att visa upp sig, då förbundet kamperade ihop med sin tidning Svensk Verkstad. MVR:s nya logotype var det få som undgick på de flaggor som mötte de flesta besökare i entrén till utställningshallen. EMO Hannover är den ledande mässan för metallbearbetning. EMO äger rum vartannat år och är den givna internationella mötesplatsen för branschen. Den september arrangerar MVR en resa till EMO-mässan i Hannover för våra medlemmar, vi vill att du redan nu gör en intresseanmälan till info@mvr.se. Närmare information med exakta tider, pris och program för resan kommer via mail till er som skickar in intresseanmälan. Under resa kommer vi att informera om aktuella ämnen som du har nytta av i din verksamhet, har du tips på information du vill ha så skriv gärna detta i din intresseanmälan. Vi ser fram mot ditt deltagande och en trevlig och givande resa! OBS! Vi vill ha din intresseanmälan omgående för att kunna genomföra resan. Samarbetsavtal mellan MVR och ENW. Avtalet innebär att MVRs medlemmar till ett rabatterat paketpris får hjälp av ENW med en kvalitetsmanual för sin verksamhet samt anpassning och intrimning av rutiner som krävs för en EN 1090 eller enbart EN Kontakta MVR för mer information!

5 WPQR-bank För att kunna certifiera sig mot EN 1090 och EN 3834 måste man utarbeta en WPS enl. nedanstående procedurprov. Det som kostat mycket pengar för varje företag är att få ett provningsintyg, en s.k. WPQR. MVR håller på att upprätta en WPQR-bank för sina medlemmar. F.n. har vi 25 st WPQR till försäljning. Är du intresserad av att köpa någon eller några av dessa intyg är du välkommen att höra av dig så får du ett excelark med samtliga tekniska data där du kan välja ut vilken/vilka du vill köpa. Priset per intyg är kr. Utförande av svetsprocedurprov Utförande och provning av ett procedurprov sker efter följande steg: Utarbetande av en preliminär WPS (pwps) Utarbetande av en pwps styrs av kraven i det praktiska svetsabete som skall utföras, följaktligen är svetsprocess, grundmaterial, tillsatsmaterial och svetsdata bestämda. Omfattningen av svetsdata som skall vara med framgår av SS-EN ISO Det kan bli nödvändigt att beräkna värmetillförseln i de fall där det ställs krav på slagseghet och/eller hårdhet. Förhöjd arbetstemperatur beräknas efter EN Svetsning av provämnen Svetsning utförs efter den utarbetade pwps:en, och alla relevanta data registreras. Svetsning av provstycke övervakas av en oberoende tredje part. Oförstörande- och mekanisk provning Utarbetande av en preliminär WPS Svetsning av provämnen NDT och mekanisk provning Utfärdande av WPQR Utarbetande av WPS för produktion Provning utförs efter SS-EN ISO Utfärdande av procedurprovningsresultat (WPQR) Det ackrediterade provningsföretaget utfärdar en WPQR enl. den provning som anges. WPQR består av en första sida med namn på företaget och vilket giltighetsområde proceduren har. Andra sidan består av relevanta detaljuppgifter som registrerats vid provsvetsningen. Utarbetande av WPS för produktion Från WPQR överförs relevanta data till WPS-formuläret, dessa data måste ligga inom de giltighetsområden som anges i SS-EN

6 Kreditupplysning (samarbetsavtal med Creditsafe) Som tidigare hjälper vi dig som medlem att kostnadsfritt få en företagsupplysning. Ring kansliet och uppge org.nr eller Företagets namn så får du en upplysning via mail eller per telefon. MVR stänger för semester under perioden Vecka Följande rådgivare kan nås under respektive vecka under semester stängningen: INDEX Entreprenadindex E 84 Byggnadsarbeten Feb Mars Apr Maj 126 Stålstomme 104,6 104,9 105,5 105,5 Broarbeten 252 Broarbeten,stål 102,2 102,3 102,8 102,8 Underentreprenad er 2021 Smide Rostfria arbete Stålkonstr Industriportar Material 1042 Stålbalk Rörprofil RHS Stångstål Rostskyddsfärg Arbetslöner 3043 Svemekavtalet Verkstadsavtal Tjänsteman.lön Övriga kostnader 8011 Allm.kostn Vi önskar dig en riktigt glad o solig sommar! Hans Bergström , V Ronny Nilsson , V. 31 Göran Hallin , V. 28 Alexander Iljev , V Lasse, Janne och Kerstin

Från 1 juli 2014 blir CEmärkning. stål obligatoriskt! 2013 # 5

Från 1 juli 2014 blir CEmärkning. stål obligatoriskt! 2013 # 5 Från 1 juli 2014 blir CEmärkning av bärverk i stål obligatoriskt! Om ett år kommer det att krävas att samtliga stålbyggare har certifierat sitt system för tillverkningskontroll (FPC) mot standarden SS-EN

Läs mer

Ny VD för MVR Service AB och tillika förbundsdirektör för MVR

Ny VD för MVR Service AB och tillika förbundsdirektör för MVR Ordföranden har ordet! Ja, då har det nya året rullat igång med ett nytt arbetsår för styrelsen. Vi har tagit beslut att skapa ett starkare branschförbund med klara mål där medlemsökning är ett av målen.

Läs mer

Hur ska den svenska stålbyggnadsbranschen överleva?

Hur ska den svenska stålbyggnadsbranschen överleva? Hur ska den svenska stålbyggnadsbranschen överleva? På detta tema presenterade vi vid ett seminarium i Stockholm den 8 januari i år hur vi vill att vi ska kunna erhålla kompetentare medarbetare i våra

Läs mer

CE-märkning av bärverksprodukter till byggarbetsplats 2014-07-01 BLUFFAKTURA!

CE-märkning av bärverksprodukter till byggarbetsplats 2014-07-01 BLUFFAKTURA! Nytt år och nya möjligheter! Önskar er alla en riktigt God fortsättning på det nya året. BLUFFAKTURA! Det finns inte bara glädjeämnen, här kommer en varning för nya bluffakturor från en avsändare som använder

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING DREAM BIG ARVIKA 12-03-29 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Dream Big Arvika Datum då aktiviteten genomfördes: 29 mars 2012 Insamlingsperiod

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING

AKTIVITETSUTVÄRDERING AKTIVITETSUTVÄRDERING BUSINESS TALK - TURNÉN 2012 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Business Talk Turnén (Arvika, Filipstad, Forshaga, Hagfors, Kristinehamn)

Läs mer

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT Nyhetsbrev nr 5, 2014 OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT - När jag tänker på hur enkelt det är att bara vara till, lyssna på kunderna, att höra vad de säger och att hjälpa dem med det som de behöver

Läs mer

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT INBJUDAN TILL MITTIA LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM 1 9 9 9-2 0 1 1 9 9 9-2 0 1 5 Möten mellan människor På mässan är den tunga frågan högaktuell Per-Arne Weglin p r o j e k

Läs mer

Tips till den som ska certifiera verksamheten enlig EN 1090

Tips till den som ska certifiera verksamheten enlig EN 1090 Tips till den som ska certifiera verksamheten enlig EN 1090 Medans ni väntar kan ni passa på att ladda ner vår APP. Finns både till Andorid och I-phone. Sök på Svetsteknik 1 Vad innebär SS-EN 3834: Olika

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI

MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI Du är inbjuden till... 2016 MALMÖ SCANDIC TRIANGELN FREDAG 22 JANUARI NYA INSIKTER & NYA IDÉER! Fredagen den 22 januari är det dags för HR-Dagen på Scandic Triangeln i Malmö. Vi hälsar er varmt välkomna

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN

UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN UPPLEV EN KONFERENS PÅ LAHOLMEN Med ett fantastiskt läge vid havet......mitt i centrala Strömstad, ligger Laholmen Hotell. Hotellet ligger högt beläget med en fantastisk utsikt över havet i väster samtidigt

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR!

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Mer information om exakta tider och prisuppgifter kommer senare på Trikumo s hemsida.

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN TORSBY 12-02-23

AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN TORSBY 12-02-23 AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN TORSBY 12-02-23 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Heldag i en kommun Torsby Datum då aktiviteten genomfördes:

Läs mer

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Som framgått av annons i SFF-Filatelisten och vårt nyhetsbrev är det förbundskongress i Borås 21 och 22 april 2012 plus att den föregås av en filatelidag. Det är

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Stolthet& företagande

Stolthet& företagande SFÖ presenterar Stolthet& företagande Inbjudan till SFÖ:s konferens 9 11 maj 2014 i Jönköping Huvudsponsor 2014 Vi i konferensgrupp 2014 hälsar er varmt välkomna till tre dagar i Jönköping med massor av

Läs mer

För mer information och beställning av kurs kontakta

För mer information och beställning av kurs kontakta Kurs på plats hos Er Branschen utvecklas hela tiden med nya regler, nya material och nya maskiner och metoder. Finns det utvecklingspotential i Er verksamhet? MVR erbjuder sina medlemsföretag kurser på

Läs mer

Möten, fest & konferens

Möten, fest & konferens Möten, fest & konferens Möten i fokus Unika sätt att mötas Elite Stadshotellet i Eskilstuna erbjuder unika konferensmöjligheter med 19 möteslokaler. Vi har allt från små grupprum till stora härliga lokaler

Läs mer

Tips till den som ska certifiera verksamheten enlig EN 1090

Tips till den som ska certifiera verksamheten enlig EN 1090 Tips till den som ska certifiera verksamheten enlig EN 1090 Medans ni väntar kan ni passa på att ladda ner vår APP. Finns både till Andorid och I phone. Sök på Svetsteknik 1 Föredragshållare Björn Lindhe

Läs mer

Att dra grisen i svansen

Att dra grisen i svansen Att dra grisen i svansen Om kontrafinalitetens olika yttringar Gemensam inventering och utredning Forskarbyn Ölsdalen OPEN 13-16 augusti 2013 Bruksgården, Degerfors Välkommen! Tema: Kontrafinalitet Vad

Läs mer

92% Barnens Vän. Möt en köpstark. Barnvagnstestbana. Sveriges mest tongivande barnmässa 15-17 april 2011, Svenska Mässan Göteborg

92% Barnens Vän. Möt en köpstark. Barnvagnstestbana. Sveriges mest tongivande barnmässa 15-17 april 2011, Svenska Mässan Göteborg Möt en köpstark och intresserad målgrupp Barnvagnstestbana succén fortsätter Barnens Vän vi belönar hjältar med ett nytt pris 92% av besökarna skulle rekommendera andra att besöka Baby & Barn Källa: Detector

Läs mer

VÅRROGRAM IF Metallpensionär. Göteborg

VÅRROGRAM IF Metallpensionär. Göteborg VÅRROGRAM 2017 IF Metallpensionär Göteborg Hej IF Metallpensionär Vi har under året jobbat med en del förändringar av mötesverksamheten. IF Metall arrangerar sammanlagt fler än 25 olika möten och ca 8

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare

Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare MEDIAPLAN 2014 Driva Eget - direktkanalen till Sveriges småföretagare - Ökar med 14 % Tidning Sajt Mobil Event FAKTA OM TIDNINGEN Småföretagare 0-10 anställda Når beslutsfattare och VD Utgåvor per år:

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2015 Rapport från SSRs årsmöte Skånes spelmansförbund stod som värdar för årets årsmöte inom SSR. Mötet hölls på Sundsgården i Helsingborg. Det enda som var utöver

Läs mer

Universal WPS for tube welding OMFATTANDE LÖSNING

Universal WPS for tube welding OMFATTANDE LÖSNING Universal WPS for tube welding OMFATTANDE LÖSNING 6.01.2019 Universal WPS for tube welding SÄRSKILT UTVECKLAT FÖR MIG/MAG- STUMSVETSNING AV KONSTRUKTIONSRÖR OCH RÖR. Det här nya paketet innehåller 28 WPS:er

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Öka dina chanser att hitta kärleken!

Öka dina chanser att hitta kärleken! Öka dina chanser att hitta kärleken! Du är trevlig. Du är attraktiv. Du är smart. Du tycker att med alla dina fördelar, borde du ha träffat någon för länge sedan! Hur kommer det sig att andra, som inte

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

Der Startschuss für Teamgeist, Spaß und Gesundheit bei der Arbeit!

Der Startschuss für Teamgeist, Spaß und Gesundheit bei der Arbeit! VARBERGS PIGGASTE Stegtävling Malmö - Varberg, 29 april till 28 maj Antar ni utmaningen? Der Startschuss für Teamgeist, Spaß und Gesundheit bei der Arbeit! Vilka är Varbergs piggaste arbetsplatser? Gå

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden

Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET. Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Malmö i mars 2011 Nr. 1/2011 BRAGDBLADET Vad händer i huset? Informationsblad från Bostadsrättsföreningen Storbragden Styrelsen i vår förening består av tre ledamöter, Patrik Ekström, Lena Nilsson och

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Höstmöte 2013 Totalt var 58 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra gäster och värdar inräknade i summan, så 53 medlemmar deltog. Vi har fått in totalt 19

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna Du som företagare skapar jobben SMÅFÖRETAGEN Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna SMÅFÖRETAG SKAPAR STOR TILLVÄXT Det är lätt att tro att alla jobb skapas av de stora och multinationella företagen.

Läs mer

Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna

Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna Liberal? Vi med. Folkpartiet i Eskilstuna Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att jag kan uträtta en hel

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Nätverka med Bergsskolan en kort startguide

Nätverka med Bergsskolan en kort startguide Nätverka med Bergsskolan en kort startguide STEG 1: Registrera dig på http://www.linkedin.com STEG 2: Bjud in vänner Väl registrerad möts du av ovanstående välkomstskärm. Här kan du bjuda in eller importera

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Komprimerad information, för mer i detalj se hemsida eller den lathund som är framtagen specifikt för mässan av mässarrangören.

Komprimerad information, för mer i detalj se hemsida eller den lathund som är framtagen specifikt för mässan av mässarrangören. 1 (6) Komprimerad information, för mer i detalj se hemsida eller den lathund som är framtagen specifikt för mässan av mässarrangören. Hemsida: www.alltforsjon.se VYC har tilldelats monter: C23:36 Praktisk

Läs mer

PORT DU SOLEIL. sängar på våra stora terrasser och känn havsbrisen svalka i värmen.

PORT DU SOLEIL. sängar på våra stora terrasser och känn havsbrisen svalka i värmen. PORT DU SOLEIL Sushi, Grill & Riviera Club För tredje sommaren i rad slår Sveriges största sommarsuccé upp portarna nere i Göteborgs hamn. Med samma stora restaurang och klubb levererar vi en internationell

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm

21-23 mars 2014 på Kistamässan i Stockholm För Älvräddarna har det i många år varit en självklarhet att träffa nya och gamla medlemmar i vår monter på Sportfiskemässan. 2014 års Sportfiskemässa utgör inget undantag, vi känner oss säkra på att den

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna

Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna den 4 maj 0 Praktikanterna Den sjätte sammanställningen av enkäter till praktikanterna Allmänt om enkäten Enkäter skickas till deltagare i FIVE cirka tre veckor efter att de har avslutat sin praktik. Om

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Nyheter från Radiomuseet Nr 16, 28 maj 2010

Nyheter från Radiomuseet Nr 16, 28 maj 2010 Nyheter från Radiomuseet Nr 16, 28 maj 2010 1 Detta nyhetsbrev är sänt till alla medlemmar vi har e-postadress till i medlemsregistret och som inte meddelat att de inte vill ha nyhetsbrevet. Meddela oss

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

"Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor

Rätt sagt på rätt sätt retorik för kvinnor Antalet platser till seminariet är begränsat anmäl dig direkt "Rätt sagt på rätt sätt" retorik för kvinnor En av Sveriges bästa seminarieledare! Barbro Fällman är pedagog, författare och expert på området

Läs mer

Skriva berättande texter

Skriva berättande texter Skriva berättande texter Skriva berättande texter stavning, stor bokstav och punkter styckeindelning och struktur utvecklade svar textbindning och ett varierat språk grammatik Stavning, stor bokstav och

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event!

Tusen tusen tack! Tusen tack till MinStoraDag s Maria Bah Schilling som alltid varit lika trevlig och hjälpsam, och varit med på alla event! Tusen tusen tack! Det är med gråten i halsen, fortfarande, jag skriver detta tackbrev till Er alla inblandade i att göra lördagens Jonsters Charity event så fantastiskt! Efter sex månaders hårt arbete

Läs mer

Våga fråga! Välkommen som värvare! Johnny Mostacero Förbundsordförande

Våga fråga! Välkommen som värvare! Johnny Mostacero Förbundsordförande Värvarmanual Våga fråga! Tillsammans ska vi värva många nya medlemmar tilll IOGT-NTO. En tuff utmaning som är möjlig att nå om vi alla drar vårt strå till stacken. Du och jag kan bidra till målet genom

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Medans ni väntar kan ni passa på att ladda ner vår APP. Finns både till Andorid och I-phone. Sök på Svetsteknik

Medans ni väntar kan ni passa på att ladda ner vår APP. Finns både till Andorid och I-phone. Sök på Svetsteknik Vi Björn Lindhe Telefon: 0721-605700 bjorn.lindhe@svetsansvarig.se Medans ni väntar kan ni passa på att ladda ner vår APP. Finns både till Andorid och I-phone. Sök på Svetsteknik 1 Fem anledningar till

Läs mer

Smakstart i företaget!

Smakstart i företaget! Medlemsavgift i 3 månader Ev a-kasseavgift tillkommer. Läs mer på unionen.se/egenforetagare 50% Dessutom resten av första året om du nyligen har eller funderar på att starta eget. Smakstart i företaget!

Läs mer

Mitt nya jobb. Månadsbrev

Mitt nya jobb. Månadsbrev Månadsbrev 0308 Mitt nya jobb I dag är det den 1 mars 2008 och det är en mycket stor dag för mig, Fredrik Jansson. Så länge jag kan minnas har jag drömt om att driva ett eget företag och kunna försörja

Läs mer

Klubb-Nytt juni 2017

Klubb-Nytt juni 2017 Klubb-Nytt juni 2017 Några ord från ordförande: Jag får tacka för förtroendet att ha blivit vald ytterligare ett år att som ordförande få leda styrelsearbetet. Under några år har ett av våra mål varit

Läs mer

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX. Nytt från den 1 oktober 2014

Välkommen! Lycka till! ecampus min väg till KNX. Nytt från den 1 oktober 2014 ecampus min väg till KNX Nytt från den 1 oktober 2014 Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Våga fråga! Välkommen som värvare! Anna Carlstedt Förbundsordförande

Våga fråga! Välkommen som värvare! Anna Carlstedt Förbundsordförande Värvarmanual 2 Våga fråga! Tillsammans ska vi värva många nya medlemmar tilll IOGT-NTO. En tuff utmaning som är möjlig att nå om vi alla drar vårt strå till stacken. Du och jag kan bidra till målet genom

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Informationsblad för BRF L21

Informationsblad för BRF L21 Informationsblad för BRF L21 Nr. 3 Oktober 2008 L 21 Infobladet Infobladet planeras att komma ut ca 3 gånger per år. Vi tar gärna emot tips och idéer från våra medlemmar om det är något som ni vill få

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa:

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa: RESAN År 6 I år 6 är målet att du ska kunna kommunicera på mycket enkel franska. För att nå målet lär du dig ord och uttryck inom många olika områden, t.ex. familjen, djur, frukter, klockan, sporter och

Läs mer

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012

SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 SÖDERARMS SKÄRGÅRD torsdag till söndag 12-15 juli 2012 Vi är åtta personer, varav två är ledare, Mats och Heléne. Inför paddlingen har vi önskningar att vädret ska tillåta oss besök på Håkansskär och Torskär

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA

Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsprogrammet VIRGINSKA Restaurang- och livsmedelsbranschen växer hela tiden och efterfrågan på utbildad arbetskraft ökar. Är du intresserad av nya trender inom mat & dryck? Har

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut.

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut. Namn: Frida Westerberg Resa: Westernparadis på Gotland Datum: 2013-09-12-15 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Direktkontakt, fika, träffa de andra deltagarna å få

Läs mer

ecampus min väg till KNX

ecampus min väg till KNX ecampus min väg till KNX Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar Lycka till! Side nr. 1 Innehåll

Läs mer

Brödrabrev. Födelsedagar: Broder Lars Kjellberg 70 år 23 aug Broder Lars Westermark 96 år 22 sep Broder Nils Warnebro 91 år 6 dec.

Brödrabrev. Födelsedagar: Broder Lars Kjellberg 70 år 23 aug Broder Lars Westermark 96 år 22 sep Broder Nils Warnebro 91 år 6 dec. RT S:T ERIK AV TEMPELRIDDARE ORDEN UPPSALA Brödrabrev September 2010 Nr 4 Årgång 19 Efter denna fina sommar fortsätter vi vår verksamhet. IG (1) tis. 7 sep kl. 19.00 Gäster kommer på besök. Hans Sverredal

Läs mer

Tidig AT handledning. Bakgrund. Syfte. Material och metod. Resultat. Märta Umaerus Eleonor Sjöstrand 2009 2011

Tidig AT handledning. Bakgrund. Syfte. Material och metod. Resultat. Märta Umaerus Eleonor Sjöstrand 2009 2011 Tidig AT handledning Bakgrund Märta Umaerus Eleonor Sjöstrand 2009 2011 Redan vid antagningen till AT tjänst, samt sedan under första placeringen, var det tydligt för oss att vi saknade någon som kunde

Läs mer

rekryteringslådan Inspiration och verktyg till dig som ska ut på en mötesplats

rekryteringslådan Inspiration och verktyg till dig som ska ut på en mötesplats rekryteringslådan Inspiration och verktyg till dig som ska ut på en mötesplats Vad är det här för låda? -Jo, det är meningen att du som skall i väg på en mötesplats ska hitta det du behöver för att kunna

Läs mer

Produktkatalog CHARM 2015

Produktkatalog CHARM 2015 Produktkatalog CHARM 2015 Innehåll Våra paket 1 Ingår i alla paket 3 Överblick paket 4 Tillval 5 Tillval event 7 Tillval marknadsföring 12 Välkommen till CHARM 2015! Tack så mycket för Er anmälan till

Läs mer

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för?

Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Visst vore det kul... om du kunde tjäna mer pengar på det du brinner för? Kerstin Sahlin Sahlins Struts 2010/2011 Omsättning: +50 % Besökare: +40 % Med inspiration från Kurbits införde vi dagliga guidade

Läs mer

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31

KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31. KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 2/31 KiVa Skola situationskartläggningen 2016 sidan 1/31 Välkommen att besvara undersökningen! Skolans användarnamn: Kartläggningslösenordet: Logga in till undersökningen KiVa Skola situationskartläggningen

Läs mer

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund.

Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo program 2011 Personalföreningen Trikumo vänder sig till dig som är anställd på minst 40% i Borgholms kommun, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Trikumo står för Trivsel, Kultur och Motion.

Läs mer