Det var så negativt. Så från det utgångsläget till idag så är det ju ett. under. Församlingsblad 1# Händer i höst. Hösttema

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det var så negativt. Så från det utgångsläget till idag så är det ju ett. under. Församlingsblad 1# Händer i höst. Hösttema"

Transkript

1 Församlingsblad 1# 2012 Hösttema Glad i Gud Glad i Gud Händer i höst Glad i församlingen nya medlemmar Från årets konfirmationsläger på båten Shalom. Det var så negativt. Så från det utgångsläget till idag så är det ju ett (Ur artikel i bladet.) under. Vi vill: Följa Jesus. Bygga gemenskap med hemkänsla och många ansikten, för en mänskligare värld.

2 Bengt skriver I advent sjunger vi om hur Jesus kom från eviga fröjder. Refrängen uppmanar oss: Var glad, var glad, var glad i din Herre och Gud. Det blir i jultid till ett fyrfaldigt Var glad i psalmen: Vid Betlehem en vinternatt. Men vi väntar inte till jul, utan vill under hela höstterminen påminna varandra om att den verkliga glädjen finns i Gud. Höstens tema är: GLAD I GUD. C S Lewis skriver att fattigdom, krig, prostitution, klasser, imperier, slaveri m. m. alla kommer ur människans fruktlösa försök att finna glädje i något annat än Gud. Visst kan ett imperium skapa en viss glädje och tillfredsställelse. Likaså ett vunnet krig. Men hur länge? Och hur innerligt? Glädjen i Gud bygger på något utanför den mänskliga erfarenheten. Sex månader före jul firar vi Johannes döparens födelse. Han skulle bli sina föräldrars glädje och fröjd. Hans liv var inte enkelt och det avbröts i otid med våld. Vi vet inte hur hans föräldrar hanterade det. Men han förberedde en väg av Guds förlåtelse, barmhärtighet och mildhet. Här finns glädje trots allt. I församlingen ser vi detta, och vår tro stärks. Om vi hade varit ett företag skulle glädjen gjort vårt varumärke starkt! Enligt en enkät tidigare i år instämmer 80% av församlingens aktiva medlemmar, helt eller i hög grad, i påståendet att Jag är jätteglad över vår församling. Att vara glad i Gud och glad i hans församling hör ihop. Vi har våra problem, i likhet med andra människor. Tillsammans sjunger vi till Gud: Vad du vill är helighet, men du är barmhärtighet. För Jesus Kristi skull möter vi en leende Gud! Paulus skriver: Gläd er i Herren. Det planerar vi att läsa i höst i Filipperbrevet. Välkommen till Centrumkyrkan att söka Gud och smaka hans glädje. Bengt Svensson, pastor

3 Händer i höst 7-9 september Församlingshelg på hemmaplan Ett avstamp för hösten. Ingemar Helmner besöker oss september Helg med Bengt Johansson Lovets plats och praktik. 21 oktober Om intelligent skapelsetro Anders Gärdeborn föreläser. Barnaktiviteter med: Malin Kindvall. Kvällsbibelskola - en vandring genom Gamla och Nya testamentet Varannan onsdag med start 5 september. Anmälan. Se separat affisch. Familjen Sigvardsson besöker oss 17 oktober - dagledigträff & scout 17 november - internationell afton Hörnkvällar 29 september - Lovsång Utfyllnad eller hörnsten?, Bengt Johansson 27 oktober - Lyrik - Utmaning och balsam 24 november - I visans tecken, trubaduren Stefan Petzen Start Servering av baguette & kaffe/the.

4 De lever det liv s På en sekund förändrades livet för familjen Andersson, när sonen Rickard var med om en allvarlig bilolycka. Livet stannade upp, men gick samtidigt vidare, med nya förutsättningar. Med lite stöd av pappa Ewert kliver Rickard ut från föräldrarnas hus. Lite stapplande går han fram och sätter sig på en av stolarna i den inglasade altanen. Men för snart fem år sedan visste man inte om Rickard någonsin skulle kunna gå igen. Efter en allvarlig bilolycka, då han krockade först med ett rådjur och sedan med en mötande bil, låg Rickard medvetslös på Linköpings lasarett. Hoppas inte Under två månader varken kommunicerade eller rörde han sig. Skallskadan var allvarlig och läkarnas budskap var Hoppas inte. Man målade ju upp olika scenarier om hur livet skulle kunna vara. Då var han ju så sjuk, medvetslös. Man tänkte på vad som skulle kunna bli, institution och så vidare, men nu blev det ju inte så, konstaterar Ewert. Det var så negativt. Så från det utgångsläget till idag så är det ju ett under. Elisabeth, Rickards mamma, berättar att det inte alltid var lätt för människor i deras omgivning att veta hur de skulle bemöta dem. Det här klämkäcka, att det ordnar sig... Det är ingen som kan säga det, inte läkare heller. Vågade knappt tro det Men efter två månader började Rickard röra fingrarna litegrann. Man vågade inte tro det först. Var det verkligen så att han rörde på tummen nu? berättar Ewert. Nio månader efter olyckan skrevs Rickard ut från medicinskt rehab i Jönköping där han tillbringat de senaste månaderna. Nu ansågs han vara tillräckligt frisk för att bo i egen lägenhet med assistans. Han satt fortfarande i rullstol, men kunde ställa sig upp. En viktig hållpunkt kom ytterligare nio månader senare, våren 2009, på rehabiliteringsanläggningen Vintersol på Teneriffa. Sjukgymnasterna där hade en viktig roll i Rickards rehabilitering. Här insåg man att rörelse inte var något hinder. Men hjärnan behövde ge rätt signaler till musklerna. Nu gick Rickard, på riktigt, för första gången sedan olyckan. Det kändes ju underbart. Det var som att bli född på nytt att ta de första stapplande stegen, att känna friheten, berättar Rickard. Numera använder han ofta en rullator, men kan även gå utan. Men skadorna på hjärnan påverkar mer än bara gången. Talet är en svårighet och närminnet är inte så bra.

5 om har räddats Ewert, Rickard och Elisabeth är medlemmar i Gislaveds Frikyrkoförsamling. Efter olyckan har både livet och tron förändrats. Allt går ju saktare nu. Han tänker lite långsammare, talar lite långsammare, går lite långsammare, berättar Ewert. Livet för familjen Andersson är inte likadant nu som före olyckan. Livet blev annorlunda. Kanske blev också tron på Gud annorlunda? I ett häfte om sig själv har Rickard skrivit Min tro har blivit starkare sedan skadan. Tron håller mig uppe. Ewert berättar att det som har hänt inte har gjort dem bittra, men de har fått en annan syn på livet. Förändringar kan snabbt ställa allt på huvudet, men ändå går livet vidare. Livet går vidare med de förutsättningar som är idag, fyller Elisabeth i. Vi kan inte backa bandet och köra vidare där vi var förut. Vi har inte vant oss, men vi har accepterat att det är så det är. Livet blir inte lättare om man inte accepterar det. Det har väl inte blivit enklare för oss, utan det har blivit mer komplicerat. Men det finns ett uttryck som lyder: Ett liv som är räddat ska också levas., fortsätter Ewert. På väg igen Rickard läser kursen På väg...igen, anpassad för vuxna med förvärvade hjärnskador, på Furuboda folkhögkola. Men just nu är Rickard i Gislaved över sommaren och arbetar på daglig verksamhet. Men Rickard är inte helt nöjd med att sätta på en hylsa på en pinne flera dagar i rad. Jag är ju van vid verkstad, är ju utbildad inom trä. När han läst klart på Furuboda är Rickards dröm att bo i en egen marklägenhet i närheten av Göteborg. I framtiden skulle han gärna vilja återuppta sitt intresse för ljud och ljus. Ewert och Elisabeth berättar att de tillsammans får hjälpa till att skapa bra förutsättningar för Rickard, att försöka undanröja hindren. Du klarar ju dig rätt så bra och vet vad du vill, säger Ewert till Rickard. Det är bra att ha en vilja, svarar Rickard leende. Text och foto: Hanna Eklöf

6 Glad i församlingen I den senaste NFU-undersökningen svarade 80% Helt eller I hög grad på påståendet Jag är jätteglad över min församling. 80% Därför frågade vi några församlingsmedlemmar vad de är glada över med vår församling. (Enkäten nedan har inget direkt samband med NFU-undersökningen.) Vad är du glad över med församlingen? Pål Bernhardsson Att vi har vuxit samman till en familj, en enhet. Det behöver Gislaved få se. Jag är glad över att vi kan visa den enheten och att vi kan stå för det. Jag känner inte att det finns ett vi och dom i församlingen. Det är gränslöst. Anna-Maria Howerdal Vad jag är allra mest glad över just nu som rör vår församling är tre saker : Att den finns! Att jag är med! Tisdagsfikat! Helga Ekholm Jag är oerhört glad över att vi har samarbetat så länge och sedan blev en församling. Efter tre år är det fortfarande fullsatt i kyrkan och folk stannar kvar på kyrkfikat det är fullt kring fikaborden Vi samtalar om predikan och får med oss något för resten av veckan. Anders Johansson Jag är jättenöjd med vår församling, men det är svårt att säga något specifikt. Jag tycker det är jätteskoj med scout. Man blir glad av scouterna. De är roliga och kommer fram och kramas och säger Hej!. Jag tror att det är viktigt med ungdomsarbetet i stort.

7 Nya medlemmar Maria Fernbom Varför gick du med i församlingen? Jag längtade efter gemenskap i min egen ålder och kristen tro som visar sig i praktiken. Vad är du glad över? Jag är glad över att känna mig buren, för det har hänt en del jobbiga och sorgliga grejer i mitt liv men jag har aldrig känt mig övergiven av Gud. Peter Malkolmsson Varför gick du med i församlingen? Jag känner mig hemma i frikyrkan, för sammanhållningen och gemenskapen. Vad är du glad över? Att jag har hittat hem till en kyrka som jag trivs med. Det känns bra och då blir man tillfreds med sig själv också. Janette Wisell Varför gick du med i församlingen? Jag vill tillhöra en församling där folk har valt att vara med, där det finns valfrihet. Vad är du glad över? Min familj, speciellt min son. Gå Alpha i höst? - Introduktionskurs i kristen tro Varannan onsdag. Kontakta någon av de anställda för mer information. En vanlig vecka Varje dag Öppen kyrka mån Ekumenisk bön i Församlingshemmet tis Tisdagsfika för alla tors Nattvard Hela människan i Sofiakyrkan Dagledigträff (1 gng/månad) Scout fre Tidebön Tonår lör Internationell afton (1 gng/månad) Hörnkväll (1 gng/månad) sön Gudstjänst Finsk bön i Sofiakyrkan (Samlingarna är i Centrumkyrkan om inget annat anges.) Cellgrupperna träffas enligt eget schema.

8 Öppen kyrka Mån-fre är kyrkan öppen för samtal, stillhet och fika. Holmen i sommar Café Holmen mån-fre 10-18, lör-sön 14-18, öppet maj-sep. Kontaktuppgifter Expedition Pastor: Bengt Svensson bengt@gislavedsfrikyrkoforsamling.se Ungdomsledare: Johannes Gruvberger johannes@gislavedsfrikyrkoforsamling.se Ordförande: Ewert Andersson ewertandersson@telia.com Adress Köpmangatan Gislaved Expeditionstider Tisdagar Torsdagar Fredagar 09-12, Bankgiro Tack för dina gåvor och böner! Tänk gärna på oss även i fortsättningen. Framsidefoto: Bengt Svensson Foto (Malin Kindvall): Sofie Rotstedt Layout och foto: Hanna Eklöf, hanna.ekloef@gmail.com Ansvarig utgivare: Ewert Andersson

Gänget som tillverkar lusthus genom integrationsprojektet Snickerboa i Mossarp.

Gänget som tillverkar lusthus genom integrationsprojektet Snickerboa i Mossarp. Församlingsblad 2# 2013 hösttema Hemkänsla II Händer i höst Hemma - borta? Folkfobin släppte Gänget som tillverkar lusthus genom integrationsprojektet Snickerboa i Mossarp. Det var några som brydde sig

Läs mer

Församlingsblad nr

Församlingsblad nr Församlingsblad nr.1 2015 Tema: Många Ansikten Bengt skriver Vad tänker du på när du läser om många ansikten i kyrkan? Det mest iögonfallande är kanske att det är många människor. Om man tror att Gud älskar

Läs mer

Hemkänsla. Församlingsblad 1# 2013. Händer i vår

Hemkänsla. Församlingsblad 1# 2013. Händer i vår Församlingsblad 1# 2013 VÅRTEMA Hemkänsla Händer i vår Bjud en vän-kväll Nya medlemmar Att träffas hemma Helga Ekholm omfamnas av Cecilia Cetre Nazareno på sitt födelsedagsfirande i kyrkan. Församlingen

Läs mer

Hopp. ...tror folk att det vi håller på med är relevant i dag? Församlingsblad 2# Händer i höst TEMA. Omvända brödundret Vi fyller 5 år!

Hopp. ...tror folk att det vi håller på med är relevant i dag? Församlingsblad 2# Händer i höst TEMA. Omvända brödundret Vi fyller 5 år! Församlingsblad 2# 2014 TEMA Hopp Händer i höst Omvända brödundret Vi fyller 5 år! Vi firar med tårtkalas på höstens församlingsdag i Kuvarp....tror folk att det vi håller på med är relevant i dag? Vi

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult MARS-MAJ 2012 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Har du förstått Min Gud, har jag funnit min Glädje Min Gud, han har gett oss av sin Fröjd Av nåden så måste jag medge, att har man Jesus

Läs mer

Gud hör oss när vi ber!

Gud hör oss när vi ber! Gud hör oss när vi ber! och mitt folk, som är kallat efter mitt namn, då ödmjukar sig och ber till mig, söker mig och vänder om från sina onda vägar, ska jag lyssna till dem från himlen och förlåta deras

Läs mer

Välkommen till 100% konfirmand

Välkommen till 100% konfirmand Välkommen! 2016-2017 2 Välkommen till 100% konfirmand Så här fungerar det! Du som konfirmand skall samla ihop minst 100 poäng! Det finns 4 olika block. se sida 5, blocken har mellan 40-50 möjliga poäng

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Gud vill leda Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

Tid att söka Herren. Jag önskar er Guds välsignelse! Helena Fransson Pastor

Tid att söka Herren. Jag önskar er Guds välsignelse! Helena Fransson Pastor Tid att söka Herren Så rättfärdighetens goda säd, och ni ska skörda min kärlek! Plöj upp era hårda hjärtan! Nu är det dags att söka Herren, så han kan låta sin rättfärdighet regna över er Hosea 10:12 Ordet

Läs mer

SALEMKYRKAN BORENSBERG

SALEMKYRKAN BORENSBERG SALEMKYRKAN BORENSBERG PROGRAM FEBRUARI-MARS 2017 Kom till mig, så ska ni finna vila för er själ När vi går in i februari brukar det kännas att året har börjat på riktigt. Förhoppningsvis infinner sig

Läs mer

Gläd er alltid i Herren

Gläd er alltid i Herren Gläd er alltid i Herren Gläd er alltid i Herren Fil. 4:4 Paulus sitter i fängelse och uppmanar ändå till glädje. Han är verkligen ett föredöme och bevis på att vår sinnesstämning inte måste spegla de yttre

Läs mer

Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN

Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN Mikael C. Svensson KRISTENDOMEN JESUS Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Ängel sa att Maria skulle föda Guds son. Jesus föddes i ett stall i staden Betlehem. 3 vise män kom med gåvor

Läs mer

September Oktober 2015

September Oktober 2015 Fotspår i sanden En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet

Läs mer

Den helige Andes församling

Den helige Andes församling Den helige Andes församling Alla uppfylldes av helig Ande och började tala främmande språk, allt eftersom Anden ingav dem att tala. Apg. 2:4 I gruppen som samlades på övre salen på pingstdagen fanns det

Läs mer

December - Februari Immanuelskyrkan Skövde

December - Februari Immanuelskyrkan Skövde December - Februari 2017-18 Immanuelskyrkan Skövde Immanuelskyrkan Skövde & Equmenia Skövde Pastor & Församlingsföreståndare Anton Omnell 070-321 45 90 anton@imkskovde.se Kungsgatan 17, 541 31 Skövde tel.

Läs mer

Barn och familj hösten 2017

Barn och familj hösten 2017 Barn och familj hösten 2017 Välkommen! På bilden ovan syns barnhänder i olika storlekar som klipper, klistrar och skapar kring tema om tro och liv. Det finns också vuxenhänder som hjälper till samtidigt

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL December 2018 Februari 2019 Alla behövs! Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Det är klart att vi ställer oss de frågorna, inte minst då utmaningarna

Läs mer

TYRESBO SOMMARGÅRD. Program för Maj-Augusti. Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Var har du din trygghet?

TYRESBO SOMMARGÅRD. Program för Maj-Augusti. Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Var har du din trygghet? Program för Maj-Augusti TYRESBO SOMMARGÅRD 2019 Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Var har du din trygghet? Tyresbo Sommargård ägs och drivs av Rumskulla Taborförsamling. Tyresbo Sommargård används

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

TYRESBO SOMMARGÅRD. Program för Maj-Augusti. Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Hur släcker jag min törst

TYRESBO SOMMARGÅRD. Program för Maj-Augusti. Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Hur släcker jag min törst Program för Maj-Augusti TYRESBO SOMMARGÅRD 2017 Varmt välkommen till Tyresbo! KRÖNIKA: Hur släcker jag min törst Tyresbo Sommargård ägs och drivs av Rumskulla Taborförsamling. Tyresbo Sommargård används

Läs mer

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar!

Bibelordet. Känn dig alltid välkommen på våra samlingar! P r o g r a m december januari februari 2016/17 Bibelordet Rom. 5: 1-2 Då vi nu har gjorts rättfärdiga genom tro, har vi frid med Gud genom vår herre Jesus Kristus. Han har gett oss tillträde till den

Läs mer

Vi träffar människor här som vi inte ser i kyrkan på söndagar. Församlingsblad 1# 2014. Om att vara vä TEMA. Händer i vår. ossarp

Vi träffar människor här som vi inte ser i kyrkan på söndagar. Församlingsblad 1# 2014. Om att vara vä TEMA. Händer i vår. ossarp Församlingsblad 1# 2014 TEMA t e h i r f t s Gä Händer i vår lkommen Om att vara vä ossarp Snickerboa i M Några av dem som brukar besöka Öppen kyrka. Vi träffar människor här som vi inte ser i kyrkan på

Läs mer

Maj-juni Jesus svarade: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Joh 14:6

Maj-juni Jesus svarade: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Joh 14:6 Maj-juni 2016 Jesus svarade: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. Joh 14:6 Maj 2016 V Dat Dag Tid Samling 17 1 Sön 11:00 Kortare Gudstjänst. Fika. Församlingsmöte.

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

Dece Dec mb e er e

Dece Dec mb e er e December 2016 Hösttankar från pastorn. I Johannesevangeliets inledning finns de kända orden: Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det. Så här i hösttider behöver jag de orden. Missförstå

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör.

December Vecka 48 Söndag 2/ Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. December Vecka 48 Söndag 2/12 10.00 Adventsgudstjänst. Henrik Bergenholtz. Sång av Adventskör. Vecka 49 Tisdag 4/12 10.00 Barnsång i Hamnkyrkan Onsdag 5/12 18.30 Bibel och bön Torsdag 6/12 10.00 Gemensam

Läs mer

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG

Equmeniakyrkan ÅRJÄNG Equmeniakyrkan ÅRJÄNG dec 2015 - feb 2016 En av våra församlingsmedlemmar Amelie Länsberg Rylander, skriver många dikter som handlar om tro och livet. De handlar om tacksamhet, om att bli sårad, trygghet,

Läs mer

Kvällsgudstjänst på alla helgons dag

Kvällsgudstjänst på alla helgons dag Kvällsgudstjänst på alla helgons dag Vid kvällsgudstjänsten på alla helgons dag minns man under förbönen dem som dött i tron på Kristus och särskilt de församlingsmedlemmar som har avlidit under året.

Läs mer

Vecka Tänd ett ljus

Vecka Tänd ett ljus Vecka 49 2015 Tänd ett ljus Även om det kommer att bli mörkare ytterligare ett par veckor känns det ändå som om det vänt. I och med alla tända ljus blir det inte alldeles mörkt. Varje år påminns man om

Läs mer

DECEMBER. Vi går mot juletider.

DECEMBER. Vi går mot juletider. Björksäterkyrkan december 2017 - februari 2018 Vi går mot juletider. Jesus blev människa, en av oss. Julens största kärlekshälsning är detta, att Jesus vill möta oss var och en. År efter år, dag efter

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan MARS - JUNI 2015 Fo St Kroppen En kropp fungerar för att cellerna har olika uppgifter och för att de troget gör sitt jobb. Hjärtat pumpar blod, lungorna syresätter blodet och levern renar blodet från slaggprodukter

Läs mer

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se

Försam lings nytt. Bibel ordet. Vetlanda Alliansförsamling. I detta nummer, bl a: Se oss på: http://www.vetlandaallianskyrka.se Försam lings nytt Nr: 34 program mars april 2014 I detta nummer, bl a: Från pastorns penna Barn o Ungdomsverksamheten Program för mars, april 2014 Ekonomi Vision och mål (måldokument) Annonser mm. mm.

Läs mer

KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015

KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015 Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade och tider av nytt liv kommer från Herrens ansikte och han sänder Messias som är bestämd för

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Hösten 2014 Hösthälsning Månadsblad nr 3 2014 Oskattbar insats Då var man äntligen här. I fem år har jag längtat efter att bli ungdomsledare, och äntligen har drömmen blivit

Läs mer

Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta!

Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta! Häng med på ett konfaäventyr! På hav & på land, med cykel & i båt hemma & borta! Denna bok tillhör: Fotspår i sanden En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med

Läs mer

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Gud vill och kan använda dig och dina gåvor Vem är det som har gett människan hennes mun? Frågade Herren honom. Är det inte jag, Herren, som gör att en människa kan

Läs mer

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober

i Centrumkyrkan Tumba händer nr , 2 september 14 oktober i Centrumkyrkan Tumba händer nr 3 2012, 2 september 14 oktober DETTA PROGRAMBLAD är en hälsning till dig från Centrumkyrkan i Tumba. Du hittar den i centrum, Gröndalsvägen 10. Du är varmt välkommen till

Läs mer

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST VÄLKOMSTHÄLSNING SAMLINGEN KLOCKRINGNING * INGÅNGSPSALM INLEDNINGSORD BÖN OM FÖRLÅTELSE En: Livets Gud, genom din Son, öppnar du din famn för oss. Alla: Du

Läs mer

Samling - Musikstycke/solosång/gemensam sång till inledning/övergång

Samling - Musikstycke/solosång/gemensam sång till inledning/övergång Ordning vid dop på egen bekännelse Denna ordning kan infogas som en del i en större gudstjänst eller vara fristående. Anvisningar, bibeltexter och böner är förslag som kan väljas och formuleras efter situationens

Läs mer

JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och Kållereds kyrka.

JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och Kållereds kyrka. Max kom till Kyrkis i Apelgården och gav oss en fantastisk julängel med riktigt starka gröna vingar. JUL & NYÅR KÅLLERED 2014-2015 Varmt välkommen till Ekenkyrkan, Centrumkyrkan, Apelgårdens kyrka och

Läs mer

Program hösten Lingon vid stubbe, foto Sören Johansson. Välkommen! Kungsgatan 23

Program hösten Lingon vid stubbe, foto Sören Johansson. Välkommen! Kungsgatan 23 Program hösten 2016 Lingon vid stubbe, foto Sören Johansson Välkommen! Kungsgatan 23 Att möta Jesus En församling för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen så lyder vår

Läs mer

Augusti. Söndag 2/ Gudstjänst med nattvard. Sune Sjölander. Sång Emmy Lindqvist

Augusti. Söndag 2/ Gudstjänst med nattvard. Sune Sjölander. Sång Emmy Lindqvist Augusti Vecka 35 Måndag 27/8 18.00 Stickcafé Onsdag 29/8 18.30 Bibel och bön Torsdag 30/8 10.00 Bön i Kyrkans Hus Fredag 31/8 19.00 House i Hamnkyrkan September Söndag 2/9 10.00 Gudstjänst med nattvard.

Läs mer

Några ord från Pastorn

Några ord från Pastorn Du är alltid välkommen till Centrumkyrkan i Mora! Några ord från Pastorn Rädsla är trons fiende! Tro är lärjungaskapets bränsle. När Petrus ser Jesus komma gående på vattnet är det tro som får honom att

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Juni September 2019 Delad passion! Det vetenskapliga namnet på blomman är Passiflora, vi kallar den Passionsblomma och det finns bortåt 500 arter av den. Jag

Läs mer

Program Dals-Eds Missionsförsamling

Program Dals-Eds Missionsförsamling Program Dals-Eds Missionsförsamling November 2018 Januari 2019 Kyrkoårets söndagar Söndag Rubrik Gammaltestamentlig läsning 11 nov Den yttersta Amos 4:12-13 tiden 18 nov Vaksamhet och väntan 25 nov Kristi

Läs mer

Söndag plus. Mer än bara söndagar. "Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.

Söndag plus. Mer än bara söndagar. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba. Mer än bara söndagar Dec 2018 feb 2019 "Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Programblad för EFS, Mission och Pingst Sollefteå1 Gud vill komma

Läs mer

Femte söndagen i Påsktiden, i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg. Att växa i tro. Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17

Femte söndagen i Påsktiden, i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg. Att växa i tro. Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17 Femte söndagen i Påsktiden, 2019 05 19 i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17 Att växa i tro Inledning Den här söndagen handlar det om hur vi kan växa i tron. Med

Läs mer

Programblad för mars-maj 2019

Programblad för mars-maj 2019 Kontaktuppgifter till Alliansförsamlingen: Vassängsvägen 1, 575 94 Eksjö www.varneallianskyrka.se Pastor Daniel Berner pastor@varneallianskyrka.se 070-2091619 Ordförande Kassör UV Tonår Söndagsskolan Tomas

Läs mer

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp

Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Välkommen till Missionskyrkorna i Lekeryd och Svarttorp Syrénhortensian i full blom Foto: J-E Alzén Aktuellt från missionsförsamlingarna i Lekeryd och Svarttorp SEPTEMBER - NOVEMBER 2011 Församlingsinformation

Läs mer

Vår församling. Vill du ha kontakt med oss? Församlingens ordförande Åke Isacson - nr:

Vår församling. Vill du ha kontakt med oss? Församlingens ordförande Åke Isacson - nr: Programblad September - November 2018 Vår församling Värne Alliansförsamling består idag av drygt 90 medlemmar. Vår församling bedriver ett stort arbete bland barn & ungdomar med bland annat Söndagsskolan,

Läs mer

Biskop Anders predikan. Den Heliga Familjens Fest. 30 december S:t Olai, Norrköping

Biskop Anders predikan. Den Heliga Familjens Fest. 30 december S:t Olai, Norrköping Biskop Anders predikan Den Heliga Familjens Fest 30 december 2013 S:t Olai, Norrköping På juldagen firade vi med stor glädje att Gud har blivit människa för vår skull. Idag på söndagen efter jul firar

Läs mer

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4. Församlingsordning Innehållsförteckning 1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3 4 Vår gemensamma tro 3 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.5 Mission 5 5 Gemensamma handlingar 6

Läs mer

PROGRAM 4 december februari

PROGRAM 4 december februari Wesleybladet 2018-5 PROGRAM 4 december 2018-25 februari 2019 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2018-5 Tisdag 4 december 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Program mars - juni 2019

Program mars - juni 2019 Program mars - juni 2019 Hej kära församlingsmedlemmar och vänner till församlingen! Jag heter Ann-Christin, (kallas för Anki) och är Centrumkyrkans nya församlingsföreståndare sedan årsskiftet. Jag kommer

Läs mer

Hur blir man kristen? Christian Mölk

Hur blir man kristen? Christian Mölk Hur blir man kristen? Christian Mölk 1. Guds avbild Gud skapade ursprungligen människan som sin avbild. Gud vill ha en kärleksfull gemenskap med oss och till en början hade människan en fridfull tillvaro

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. april - maj. februari T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. april - maj. februari T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D FÖRSAMLINGSBLAD april - maj februari 2015 P I N G S T K Y R K A N T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D Det är femtio dagar mellan Påsk och Pingst, två av våra största kristna högtider. Tiden mellan

Läs mer

Program September 2019

Program September 2019 Program September 2019 Vaccinium vitis-idaea (Lingon) Hösten är en andra vår, där varje löv är en blomma. Vi tackar Gud för allt han skapat - för oss att ta hand om, vårda och bruka! Foto: Kerstin AA 190824

Läs mer

September Vecka 36. Herre, förbarma dig!

September Vecka 36. Herre, förbarma dig! September 2018 Vecka 36 Herre, förbarma dig! Herre förbarma dig över Huskvarna, över oss som bor här, över våra skolor och över den situation som råder när en människa mördats i en av våra parker. Herre

Läs mer

Program 6 dec jan. 2019

Program 6 dec jan. 2019 Program 6 dec. 2018-31 jan. 2019 Så här fin blev vår kyrka efter reparationen! Bilden tagen en solig novemberdag 2018 /KAA EFS-kyrkan Präst Jonatan Wolfbrandt. jonatan.wolfbrandt@efs.nu. 070-440 22 89

Läs mer

Kristendomen. Mikael C. Svensson

Kristendomen. Mikael C. Svensson Kristendomen Mikael C. Svensson Jesus Jesus föräldrar är Maria & Josef från staden Nasaret. Maria och Josef kan inte få barn. Ängeln Gabriel visar sig för Maria och säger att hon ska föda guds son. Jesus

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL

KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL Välkomna B I L L D A L S P I N G ST KY R A START FEB 4 KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER! VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL 19.00-20.00 ÄMNEN: Läran om Fadern Läran om Sonen Läran om Anden Rättfärdighet

Läs mer

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult SEPTEMBER-NOVEMBER 2011 VÄLKOMMEN

CENTRUMKYRKAN. i Skånes Fagerhult SEPTEMBER-NOVEMBER 2011 VÄLKOMMEN CENTRUMKYRKAN i Skånes Fagerhult SEPTEMBER-NOVEMBER 2011 VÄLKOMMEN TÄNKVÄRT Du vet väl om att du är värdefull Du vet väl om att du är värdefull Att du är viktig här och nu Att du är älskad för din egen

Läs mer

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014

Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Välkommen till Fiskebäckskyrkan Sommar 2014 Sommarhälsning På småvägarna kan vi möta Gud Nu är det snart semester för min del, ska bli skönt. Inte för att jag inte gillar att jobba utan mer för att bryta

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

Tranås. December 2018 Februari 2019

Tranås. December 2018 Februari 2019 Tranås December 2018 Februari 2019 Och ljuset lyser i mörkret.. Under dagarna och veckorna runt julen tänder vi ljus av alla de slag. Adventsljusen gör oss mer och mer förväntansfulla. Ljusstakarna och

Läs mer

Juni - Augusti Immanuelskyrkan Skövde

Juni - Augusti Immanuelskyrkan Skövde Juni - Augusti 2018 Immanuelskyrkan Skövde Immanuelskyrkan Skövde & Equmenia Skövde Pastor & Församlingsföreståndare Anton Omnell 070-321 45 90 anton@imkskovde.se Kungsgatan 17, 541 31 Skövde tel. 0500-41

Läs mer

- för hela livet. Porten. sept nov Strömgatan 4, Kalmar

- för hela livet. Porten. sept nov Strömgatan 4, Kalmar - för hela livet Porten sept nov 2019 Strömgatan 4, Kalmar www.vasterportkyrkan.se Kontakt Ef 3:17b-19a Hanna-Sara Leones Pastor o Församlingsföreståndare/ Studentpastor 070-145 06 98 hannasara@vasterportkyrkan.se

Läs mer

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla.

LERKIL. Hälsning från pastorn. Axplock ur innehållet: Varmt och hjärtligt välkommen till kyrkan. Alla samlingar är självklart öppna för alla. LERKIL Hälsning från pastorn I bibeln i Predikaren kap. 3:11 så står det så här: Allt vad Gud har gjort är skönt i rättan stund. Han låter människor urskilja ett sammanhang, men aldrig kan de fatta Guds

Läs mer

Programblad April - Juni 2015

Programblad April - Juni 2015 Programblad April - Juni 2015 Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Vägen framåt? Vår församling står vid ett vägskäl. På många sätt har detta gjorts tydligt i händelser, förkunnelse och profetiska budskap.

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst 2 Dopfamiljen, eventuella faddrar och prästen går in i kyrkan Psalm Inledningsord och tackbön Prästen läser inledningsorden och efter dessa ber någon av föräldrarna följande bön

Läs mer

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan

Vi ber under fastan. Bibelläsning och Bön under 8 veckor. 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan 1 Vi ber under fastan Bibelläsning och Bön under 8 veckor 18 feb 12 april 2015 Kyrkan vid Brommaplan Bibelläsning och bön under fastan 2015 2 Fastan en tid för omvändelse bön och eftertanke. Sedan 300-talet

Läs mer

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007

Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Stockslyckekyrkan KVARTALSBREV februari-april 2007 Det har vänt! Dagarna blir allt ljusare och vintermörkret naggas i kanten. Fåglarna har börjat att kvittra igen och redan i slutet av mars ställer vi

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

Program september - december 2018

Program september - december 2018 Strängnäs Kår Program september - december 2018 Frälsningsarmén Hospitalsgatan 18, 654 30 Strängnäs Telefon: 0152-10286 Plusgiro: 69 46 02-4 E-post: strangnas@fralsningsarmen.se; Hemsida: fralsningsarmen.se/strangnas;

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019

FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 FÖRSAMLINGSBLAD FÖR EQUMENIAKYRKAN SÖDRA DAL Mars - Maj 2019 De hör ihop! Två bilder tätt ihop. Vinter och vår sida vid sida och så nära varandra att gränsen nästan har suddats ut. De hör ihop, det kramade

Läs mer

Program maj - augusti 2018

Program maj - augusti 2018 Strängnäs Kår Program maj - augusti 2018 Frälsningsarmén Hospitalsgatan 18, 654 30 Strängnäs Telefon: 0152-10286 Plusgiro: 69 46 02-4 E-post: strangnas@fralsningsarmen.se; Hemsida: fralsningsarmen.se/strangnas;

Läs mer

Programblad för december 2015 & januari 2016

Programblad för december 2015 & januari 2016 Programblad för december 2015 & januari 2016 Det folk som vandrar i mörkret ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Du låter jublet stiga, du gör glädjen stor. De gläds

Läs mer

Foto: John Redstig. September - oktober 2015

Foto: John Redstig. September - oktober 2015 Foto: John Redstig September - oktober 2015 September 2015 V Dat Dag Tid Samling 36 1 tisd 18:30 Omsorgsgrupp 2 onsd 18:00 Scout - start 3 torsd 4 fred 19:00 TONÅR: Skattjakt 5 lörd 19:00 Lägereko i Granö

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

Oktober - November Immanuelskyrkan Skövde

Oktober - November Immanuelskyrkan Skövde Oktober - November 2017 Immanuelskyrkan Skövde Immanuelskyrkan Skövde & Equmenia Skövde Pastor & Församlingsföreståndare Anton Omnell 070-321 45 90 anton@imkskovde.se Kungsgatan 17, 541 31 Skövde tel.

Läs mer

Missionskyrkan. i Alvesta kommun. September-november 2016 (3:2) Vägens folk - det är vi!

Missionskyrkan. i Alvesta kommun. September-november 2016 (3:2) Vägens folk - det är vi! Missionskyrkan i Alvesta kommun September-november 2016 (3:2) Vägens folk - det är vi! Idag får du vandra med Jesus och vittna i gärning och ord om livet du funnit i honom och ljusare göra vår jord. Idag

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN

EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN EFS FALKÖPING, WARENBERGSKYRKAN Vi i Warenbergskyrkan tillhör EFS som är en missionsrörelse i Svenska kyrkan. EFS är en del av den världsvida Kyrkan och en del av Kristi kropp på jorden, vi bekänner därför

Läs mer

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna

Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Centrumkyrkan - i hjärtat av Dalarna Programblad Feb-April 2015 Några ord från Pastorn Guds särskilda tid för Mora De flesta av oss har varit med om det. Ibland blir vi överraskade, ibland kommer det som

Läs mer

KALENDER. December 2015 augusti 2016. VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa. VECKA 51 Tis 15/12 09.00 Morgonmässa

KALENDER. December 2015 augusti 2016. VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa. VECKA 51 Tis 15/12 09.00 Morgonmässa 2015-12-08 med reservation för ändringar KALENDER December 2015 augusti 2016 _ VECKA 50 Tis 8/12 09.00 Morgonmässa Ons 9/12 14.00 Bön mitt i veckan Tors 10/12 11.30-12.30 Gottemat Sön 13/12, Daniel Svensson,

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren

Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan Köping 190407 5 i fastan II Apg 4:1-12 Försonaren Påsken ligger ju väldigt sent i år, och det innebär att det får konsekvenser också i kyrkoårets texter. Idag är det femte

Läs mer

April/Maj/Juni/Juli/Augusti

April/Maj/Juni/Juli/Augusti 2012 April/Maj/Juni/Juli/Augusti 1 SALEMKYRKAN V ÄXA I HABO JESUS KÄRLEK Och jag hörde liksom rösten från en stor skara och liksom rösten av stora vatten och rösten av stark åska: Halleluja! Herren, vår

Läs mer

Pastorn har ordet. Andreas Engström

Pastorn har ordet. Andreas Engström PROGRAMBLAD 1 oktober 4 december 2016 Pastorn har ordet Hur skall en människa hinna med och orka med allt som förväntas av henne? Barn skall köras, barnbarn skall passas, huset skall målas om, arbeten

Läs mer

- Adresser, telefon, mm - - Telefon -

- Adresser, telefon, mm - - Telefon - - Adresser, telefon, mm - Pingstförsamlingen, Industrigatan 2, 335 31 Gnosjö - Telefon - Pastorsexpeditionen 0370-919 16 Lyckeborg Förskola 0370-910 39 Stefan Lindgren 072-543 14 04 Michael Jansson 076-766

Läs mer

PROGRAM 26 september - 3 december

PROGRAM 26 september - 3 december Wesleybladet 2017-4 PROGRAM 26 september - 3 december 2017 www.wesleykyrkan.se Gudstjänster och samlingar 2017-4 Tisdag 26 september 14:00 Tisdagsträffen. Öppen gemenskap med kaffe, andakt, sång och musik

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer