129 MOS Ändring i prioritering av Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens åtaganden inom plan för centrumutveckling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "129 MOS Ändring i prioritering av Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens åtaganden inom plan för centrumutveckling"

Transkript

1 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sida 10 (59) MOS Ändring i prioritering av Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens åtaganden inom plan för centrumutveckling Ärendebeskrivning Plan för centrumutveckling antogs i Kommunfullmäktige 29 februari Planen för centrumutveckling pekar ut en riktning samt ger förslag på åtgärder för utvecklingen av Eslövs centrum. Vidare redogör planen för visioner och drivkrafter för arbetet och identifierar en målbild, en övergripande strategi för stadskärnan och fyra ställningstaganden med tillhörande planer för genomförande. Planen är en gemensam plattform för centrums olika aktörer; Eslövs kommun, fastighetsägare, handlare och övrigt näringsliv. Realisering av planen bygger på ett gemensamt ansvarstagande och aktiv handling. De fyra ställningstaganden med tillhörande planer är: Rätt sak på rätt plats! Aktivera staden! Den sammanhängande staden! Dra åt samma håll! De tillhörande planerna består av olika åtgärder med satta prioriteringar. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har blivit tilldelat uppdrag för att genomföra åtgärder utefter olika prioriteringar i planerna för Aktivera staden! Den sammanhängande staden! och Dra åt samma håll!. De olika prioriteringarna på åtgärder är tidssatta enligt nedan: Prio 1 Nu Prio år Prio år Prio 4 >5 år Beslutsunderlag Plan för centrumutveckling, Tjänsteskrivele, Bilaga 129 a-b Beredning I planen för genomförande av Aktivera staden! har Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram ett gestaltningsförslag inför ombyggnad av Stora Torg med prioritet 1. J7t rares signatur k 'A Utdragsbestyrkande U)s.g(4--)

2 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sida 11(59) , forts Inom samma plan, som en prio 1 åtgärd, har kommunledningskontoret tillsammans med Eslövs bostäder AB (Ebo) i uppdrag att ta fram ett underlag gällande om trappan till Köpmannen 11 ska rivas eller inte. Parallellt med detta uppdrag och med samma prioritet har Ebo även en åtgärd där man ska ta fram en utvecklingsplan för Köpmannen 11. Vidare så har Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att, i planen för Den sammanhängande staden!, ta fram en trafikstudie som ska se över trafikflödena i centrum. Syftet med trafikstudien är att visa på vilka möjligheter det finns att skapa ett hållbart centrum med goda förutsättningar för cykel- och gångtrafik, samt vilka konsekvenser det kan ge, genom att styra om i traflkflödena. Traflkstudien har fått prioritering 1. Förvaltningens arbete med att ta fram trafikstudien har påbörjats och beräknas att vara klart i november-december Förvaltningen anser att studien ska ligga till grund för hur man sedan ska planera vidare åtgärder i centrum. För att ett gestaltningsförslag för Stora Torg ska kunna tas fram krävs, enligt förvaltningen, att trafikstudien har arbetats fram och att den noga analyserats. Förvaltningen har i uppdrag att genom en arkitekttävling ta fram ett gestaltningsförslag. För att arbetet skall kunna genomföras krävs att planeringsförutsättningarna gällande Köpmannen 11 och trafikstudien är lösta. Förvaltningen anser att man ska prioritera om åtgärden för framtagande av gestaltningsförslag för ombyggnation av Stora Torg till prioritering 1-2. En omprioritering skulle göra att förvaltingen har den tid som krävs för att analysera traflkflödesutredningen. Underlaget för gestaltningsförslaget måste också ta hänsyn till hur beslutet landar gällande trappan till Köpmannen 11. Vidare så anser förvaltningen att det i planen för Aktivera staden! läggs till en åtgärd för upplevelse- och trygghetshöj ande åtgärder längs stråken mellan Eslövs station och Stora Torg med prioritering 1-2. Förvaltningen anser att detta stråk är viktigt att prioritera då det är en avgörande etapp i centrum för att få fler människor att vilja ta sig mot torget. Yrkande Janet Andersson (S) yrkar på bifall till förvaltningen förslag. Göran T Andersson (MP) yrkar på en korrigering i protokollet under rubriken beredning andra stycket, där sista meningen tas bort och ersätts med "Förvaltningen har i uppdrag att genom en arkitekttävling ta fram ett gestaltningsförslag. Justerares signatur Utdragsbestyrkande o

3 Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sida 12 (59) , forts För att arbetet skall kunna genomföras krävs att planeringsförutsättningarna gällande Köpmannen 11 och trafikstudien är lösta". Ingemar Jeppsson (C) yrkar bifall till Göran T Anderssons yrkande. Ordförande ställer proposition på yrkandena och finner att nämnden beslutar i enlighet med Göran T Anderssons (MP) yrkande. Beslut Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar att föreslå styrgruppen att i det fortsatta arbetet tillämpa följande prioritering. Åtgärden att ta fram ett gestahningsförslag för Stora Torg ändras från prio 1 till prio 1-2 samt att i planen för Aktiva staden! lägga till en åtgärd för upplevelse- och trygghetshöjande åtgärder längs stråken mellan Eslövs station och Stora Torg med prio 1-2. Sverigedemokratema deltar inte i beslutet. Expediering Kommunfullmäktige Staben J \ s erares signatur / /., Utdragsbestyrkande VW*K.)CA OK)550-r

4 Kristoffer Tonning MOS Miljö- och samhällsbyggnadsnänmden Ändring i prioritering av Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens åtaganden inom plan för centrum utvec kl i ng Ärendebeskrivning Plan för centrumutveckling antogs i Kommunfullmäktige 29 februari Planen för centrumutveckling pekar ut en riktning samt ger förslag på åtgärder för utveckfingen av Eslövs centrum. Vidare redogör planen för visioner och drivkrafter för arbetet och identifierar en målbild, en övergripande strategi för stadskärnan och fyra ställningstaganden med tillhörande planer för genomfbrande. Planen är en gemensam plattform för centrums olika aktörer; Eslövs kommun, fastighetsägare, handlare och övrigt näringsliv. Realisering av planen bygger på ett gemensamt ansvarstagande och aktiv handling. De fyra ställningstaganden med tillhörande planer är: - Rätt sak på rätt plats! - Aktivera staden! - Den sammanhängande staden! - Dra åt samma håll! De tillhörande planerna består av olika åtgärder med satta prioriteringar. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har blivit tilldelat uppdrag för att genomföra åtgärder utefter olika prioriteringar i planerna för Aktivera staden! Den sammanhängande staden! och Dra åt samma håll!. De olika prioriteringarna på åtgärder är tidssatta enligt nedan: Prio 1 Nu Prio år Prio år Prio 4 >5 år Miljö och Samhällsbyggnad Postadress: Eslöv 1 Besöksadress: Stadshuset, Gröna torg 2 Telefon: I E-post: MiljoochSamhallsbyggnad@eslov.se 1 1(3)

5 Mel). kf(-) 1,2,g Beslutsunderlag Plan för centrumutveckling, Tjänsteskrivele, Beredning I planen för genomförande av Aktivera staden! har Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att ta fram ett gestaltningsförslag inför ombyggnad av Stora Torg med prioritet 1. Inom samma plan, som en prio 1 åtgärd, har kommunledningskontoret tillsammans med Eslövs bostäder AB (Ebo) i uppdrag att ta fram ett underlag gällande om trappan till Köpmannen 11 ska rivas eller inte. Parallellt med detta uppdrag och med samma prioritet har Ebo även en åtgärd där man ska ta fram en utvecklingsplan för Köpmannen 11. Vidare så har Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att, i planen för Den sammanhängande staden!, ta fram en trafikstudie som ska se över trafikflödena i centrum. Syftet med trafikstudien är att visa på vilka möjligheter det fmns att skapa ett hållbart centrum med goda förutsättningar för cykel- och gångtrafik, samt vilka konsekvenser det kan ge, genom att styra om i trafikflödena. Trafikstudien har fått prioritering 1. Förvaltningens arbete med att ta fram trafikstudien har påbörjats och beräknas att vara klart i november-december Förvaltningen anser att studien ska ligga till grund för hur man sedan ska planera vidare åtgärder i centrum. För att ett gestaltningsförslag för Stora Torg ska kunna tas fram krävs, enligt förvaltningen, att trafikstudien har arbetats fram och att den noga analyserats.förvaltningen anser att ett framtagande av ett gestaltningsförslag, genom en arkitekttävling eller liknande, innan trafikstudien analyserats noggrant kan mynna ut i bortkastade investeringsmedel samt att en förhastad ombyggnad riskerar att bygga bort möjligheten till en bättre och mer genomtänkt åtgärd.,, Förvaltningen anser att man ska prioritera om åtgärden för framtagande av gestaltningsförslag för ombyggnation av Stora Torg till prioritering 1-2. En omprioritering skulle göra att förvaltingen har den tid som krävs för att analysera trafikflödesutredningen. Underlaget för gestaltningsförslaget måste också ta hänsyn till hur beslutet landar gällande trappan till Köpmannen 11. Vidare så anser förvaltningen att det i planen för Aktivera staden! läggs till en åtgärd för upplevelse- och trygghetshöjande åtgärder längs stråken mellan Eslövs station och Stora Torg med prioritering 1-2. Förvaltningen anser att detta stråk är viktigt att prioritera då det är en 2(3)

6 \Aos 2o vi; avgörande etapp i centrum för att få fler människor att vilja ta sig mot torget. Förslag till beslut Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar att föreslå styrgruppen att i det fortsatta arbetet tillämpa följande prioritering. Åtgärden att ta fram ett gestaltningsförslag för Stora Torg ändras från prio 1 till prio 1-2 samt att i planen för Aktiva staden! lägga till en åtgärd för upplevelse- och trygghetshöjande åtgärder längs stråken mellan Eslövs station och Stora Torg med prio 1-2. \lgela L dqvist Fyrvaltmngschef *stoffe Gatuchef 3(3)

Lokalbehov Arbete och Försörjning och Barn och Utbildning på Östergatan 8

Lokalbehov Arbete och Försörjning och Barn och Utbildning på Östergatan 8 KS.2016.0529 Sida 1 (8) 2016-10-14 Predrag Amanovic 0413-622 84 Predrag.Amanovic@eslov.se Kommunstyrelsens arbetsutskott Lokalbehov Arbete och Försörjning och Barn och Utbildning på Östergatan 8 Ärendebeskrivning

Läs mer

Motion angående cykelväg Billinge- Röstånga

Motion angående cykelväg Billinge- Röstånga KS.2016.0089 2016-09-04 Kommunledningskontoret Torsten Helander Kommunstyrelsen Motion angående cykelväg Billinge- Röstånga Ärendebeskrivning Anette Linander (C) har till kommunfullmäktige lämnat in en

Läs mer

126 KS Yttrande över motion från Annette Linander (C) om cykelväg mellan Billinge och Röstånga

126 KS Yttrande över motion från Annette Linander (C) om cykelväg mellan Billinge och Röstånga Sammanträdesprotokoll 2016-10-04 Sida 11 (11) (2) Kommunstyrelsen 126 KS.2016.0089 Yttrande över motion från Annette Linander (C) om cykelväg mellan Billinge och Röstånga Ärendebeskrivning Annette Linander

Läs mer

Hemställan om övertagande av operativ tillsyn enligt miljöbalken på delegation av Länsstyrelsen Skåne

Hemställan om övertagande av operativ tillsyn enligt miljöbalken på delegation av Länsstyrelsen Skåne KS.2016.0468 2016-09-15 Josef Chaib Josef.Chaib@eslov.se Kommunstyrelsen Hemställan om övertagande av operativ tillsyn enligt miljöbalken på delegation av Länsstyrelsen Skåne Enligt Miljötillsynsförordningen

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan till 16.30, till

Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan till 16.30, till Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan 13.30 till 16.30, 17.15 till 17.20. Beslutande Bengt Andersson (M) ordförande Janet Andersson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

30 KoF Yttrande över motion "Angående demokratiarbetet i kommunens skolor"

30 KoF Yttrande över motion Angående demokratiarbetet i kommunens skolor Sammanträdesprotokoll Sida 10 (26) 30 KoF.2013.0039 Yttrande över motion "Angående demokratiarbetet i kommunens skolor" Ärendebeskrivning Lennart Nielsen och Håkan Larsson (MP) har lämnat in en motion

Läs mer

Höjning av maxtaxan inom äldrevården

Höjning av maxtaxan inom äldrevården ESILÖVS Sammanträdesprotokoll 2016-03-23 Sida 4 (6) tn 20162 33 Vo0.2016.0076 Höjning av maxtaxan inom äldrevården Ärendebeskrivning När kommunerna fått beslut om möjlighet till ändrat avgiftstak så ska

Läs mer

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 19.10-19.20 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) 1:e vice ordförande Annette Linander (C) 2:e vice ordförande Fredrik

Läs mer

148 Dnr BoE2012.0925. Yttrande över motion om barnbokslut

148 Dnr BoE2012.0925. Yttrande över motion om barnbokslut ESLÖVS KOMMUN Barn- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll Sida 6 (24) 2012-12-12 r' -12-1 7 148 Dnr BoE2012.0925 Yttrande över motion om barnbokslut Ärendebeskrivning Kent Karlsson (KD) föreslår i motion

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN 2014-06- 09. Miljö och Samhällsbyggnad 1 Eslöv. 1/ crwälez,,64,4krzz.codliv 70 KS.2014.0242

ESLÖVS KOMMUN 2014-06- 09. Miljö och Samhällsbyggnad 1 Eslöv. 1/ crwälez,,64,4krzz.codliv 70 KS.2014.0242 ESLÖVS KOMMUN Kommunfullmäktige Sammanträdesprotokoll Sida 7 (19) 2014-05-26 Miljö och Samhällsbyggnad 1 Eslöv nr 2014-06- 09 70 KS.2014.0242 Handläggning av medborgarförslag om att införa återbruksområde/container

Läs mer

Yttrande över motion om bättre brandskydd

Yttrande över motion om bättre brandskydd Sammanträdesprotokoll Sida 20 (34) 2012-03-06 \ Kommunstyrelsen 37 KS.2011.0273 Yttrande över motion om bättre brandskydd Ärendebeskrivning Lennart Nielsen (MP) har till kommunfullmäktige lämnat in en

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Lena Wöhlecke (M) Ersättare (KS) Ersättare

Läs mer

PLAN FÖR CENTRUMUTVECKLING 2016-01-20

PLAN FÖR CENTRUMUTVECKLING 2016-01-20 PLAN FÖR CENTRUMUTVECKLING 206020 PLAN FÖR CENTRUMUTVECKLING Arbetsgrupp: Peter Juterot, Kommunledningskontoret (projektledare) Marcus Horning, Kommunledningskontoret Kosovar Gashi, Kommunledningskontoret

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 4 (29) Kommunstyrelsen 152 KS Beslutsunderlag. Beredning

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 4 (29) Kommunstyrelsen 152 KS Beslutsunderlag. Beredning Sammanträdesprotokoll Sida 4 (29) 152 KS.2015.0369 Hemställan från VA SYD om beredning och vidare handläggning av förslag till ny taxekonstruktion och höjda anläggningsavgifter i Eslövs kommun Ärendebeskrivning

Läs mer

109 KS.2015.0434. Handläggning av medborgarförslag om att F-huset på Västra skolan byggs till på höjden

109 KS.2015.0434. Handläggning av medborgarförslag om att F-huset på Västra skolan byggs till på höjden Sammanträdesprotokoll Sida 16 (43) 2015-09-28 109 KS.2015.0434 Handläggning av medborgarförslag om att F-huset på Västra skolan byggs till på höjden Ärendebeskrivning Kotnmunfullmäktige har mottagit ett

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520

ESLÖVS KOMMUN 2010 O520 Sammanträdesprotokoll Sida 39 (52) 2010 O520 51 KS.2010.0206 Yttrande över ansökan från Lärande i Östergötland AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den fristående gymnasieskolan LAER-gymnasiet

Läs mer

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S)

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan tid 19.20-19-30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Tony Hansson (S) Gabriele Goldhammer

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

,10(9. C3 0-0 -- Vänsterpartiet. Motion till Kommunfullmäktige i Eslövs kommun. Motion angående avgiftsfria resor för äldre.

,10(9. C3 0-0 -- Vänsterpartiet. Motion till Kommunfullmäktige i Eslövs kommun. Motion angående avgiftsfria resor för äldre. ,10(9. C3 0-0 -- Vänsterpartiet Motion till Kommunfullmäktige i Eslövs kommun. Motion angående avgiftsfria resor för äldre. I ett stort antal kommuner runt om i landet har avgiftsfria resor för äldre införts.

Läs mer

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187

Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning 48 KS.2010.0187 Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 32 (52) 2010-05-10 2010 48 KS.2010.0187 Yttrande över ansökan från Lernia College AB om statlig tillsyn och rätt till bidrag för den

Läs mer

127 KS Henrik Wöhlecke (M) yrkar med instämmande av Ingemar Jeppsson (C) och Daniel Rhodin (FP) att valen ska ske genom majoritetsval.

127 KS Henrik Wöhlecke (M) yrkar med instämmande av Ingemar Jeppsson (C) och Daniel Rhodin (FP) att valen ska ske genom majoritetsval. Sammanträdesprotoka Sida 10 (42) 127 KS.2014.0463 Val av kommunstyrelse inklusive ordförande samt förste och andre vice ordförande för tiden fram till dess kommunfullmäktige väljer kommunstyrelse nästa

Läs mer

Redovisning av obesvarade motioner KS

Redovisning av obesvarade motioner KS Redovisning av obesvarade motioner 201 10 KS 201.420 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 201-11-1 184 Redovisning av obesvarade motioner 201 (KS 201.420) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind.

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 15.30-15.40 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande David Westlund (S) ledamot Bertil Jönsson (NKE) tjg ers för M Lundeborg (M) Ingemar

Läs mer

20 Svar på medborgarförslag - Arbeta för att öppna Eskilstunaån för båttrafik (KSKF/2015:396)

20 Svar på medborgarförslag - Arbeta för att öppna Eskilstunaån för båttrafik (KSKF/2015:396) 2016-01-26 1(4) 20 Svar på medborgarförslag - Arbeta för att öppna Eskilstunaån för båttrafik (KSKF/2015:396) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget avslås. Reservation Niklas Frykman

Läs mer

Vo0.201I.030Ö. I Anna Fremner Myndighetschef ESLÖVS KOMMUN. Yttrande angående remiss om bredbandsstrategi kommun

Vo0.201I.030Ö. I Anna Fremner Myndighetschef ESLÖVS KOMMUN. Yttrande angående remiss om bredbandsstrategi kommun Vo0.201I.030Ö ESLÖVS KOMMUN Eva Aström 0413-627 48 Utlåtande 2011-12-06 Vård- och omsorgsnämnden 4.(0 INVESTOR IN PEOPLE Yttrande angående remiss om bredbandsstrategi kommun för Eslövs Förslag till beslut

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads. Riktlinjer för parkering

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Borås Stads. Riktlinjer för parkering Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Riktlinjer för parkering Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter och metoder

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler

Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler Kallelse/ärendelista Sida 9 (16) 2015-03-26 Kf Ks 45 Au 45 Svar på medborgarförslag - Plusenergibyggen av AB Strömstadsbyggen och Strömstadslokaler s förslag till s beslut att medborgarförslaget anses

Läs mer

Motion av Simon Alm (SD) om tillämpning av bosättningslagen KSN

Motion av Simon Alm (SD) om tillämpning av bosättningslagen KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-04-10 56 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Reservation Stefan Hanna (-) reserverar sig mot beslutet till förmån

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1(13 ) Servicenämnden 2009-03-18

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1(13 ) Servicenämnden 2009-03-18 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1(13 ) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Sahlin, kl 18.00 Beslutande Lars Månsson (s) Ordförande Else-Maj Nilsson (s) Claes Jönsson (s) Irene Somers (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Statsbidrag för fördjupad samverkan om nyanländas etablering i arbetslivet

Statsbidrag för fördjupad samverkan om nyanländas etablering i arbetslivet AoF.2017.0177 2017-10-31 Marieth Roos-Ekelund 0413-629 84 Marieth.Roos@eslov.se Nämnden för Arbete och försörjning Statsbidrag för fördjupad samverkan om nyanländas etablering i arbetslivet Ärendebeskrivning

Läs mer

Svar på motion (S) om kombohus 7 KS

Svar på motion (S) om kombohus 7 KS Svar på motion (S) om kombohus 7 KS 2016.236 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-24 108 Svar på motion (S) om kombohus (KS 2016.236) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår

Läs mer

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS

Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS Sammanträdesprotokoll 9 (26) Kommunstyrelsen 2012-10-01 138 Svar på motion (S) (V) angående ungdoms- och studentbostäder (KS 2010.290) Beslut Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att avslå motionen, då

Läs mer

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN

Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd 6 SN 2017.038 108 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-04-11 38 Remissvar, motion (S) Rätten att bo kvar i sin hembygd (SN 2017.038)

Läs mer

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN

Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN Yttrande på motion (S) om inomhushall 4 FN 2016.047 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-11-24 74 Yttrande på motion (S) om inomhushall (FN 2016.047) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Sammanträdesdatum Ärenden: 72 Remiss bostads- och lokalförsörjningsplan... 2

Sammanträdesdatum Ärenden: 72 Remiss bostads- och lokalförsörjningsplan... 2 Ärenden: 72 Remiss bostads- och lokalförsörjningsplan... 2 SÄTERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsnämnden Blad Plats och tid Samhällsbyggnadsförvaltningens sammanträdesrum kl 08:30 11:00 Beslutande

Läs mer

Bostadsanpassningsbidrag i. Eslövs kommun

Bostadsanpassningsbidrag i. Eslövs kommun Bostadsanpassningsbidrag i Eslövs kommun Vad är bostadsanpassningsbidrag? Bostadsanpassningsbidrag är ett bidrag för att genom anpassning av bostäder ge personer med funktionsnedsättning möjlighet till

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning KS.2017.0178 Sida 1 (6) 2017-04-04 Gustav Svebring 0413-625 47 Gustav.Svebring@eslov.se Kommunstyrelsens arbetsutskott Riktlinjer för markanvisning Ärendebeskrivning Den 1 januari 2015 trädde ny lagstiftning

Läs mer

Yttrande över motion om utredning av möjligheter för Eslöv att bli en Fairtrade City

Yttrande över motion om utredning av möjligheter för Eslöv att bli en Fairtrade City Kommunledningskontoret Gertrud Elisabet Bohlin Diarienummer K8.2012.0136 2012-08-17 15 Kommunstyrelsen Yttrande över motion om utredning av möjligheter för Eslöv att bli en Nya Kommunpartiet Eslöv har

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. För arbetsgivaren: För arbetstagarna: Ovriga närvarande: PROTOKOLL 1(2)

ESLÖVS KOMMUN. För arbetsgivaren: För arbetstagarna: Ovriga närvarande: PROTOKOLL 1(2) PROTOKOLL 1(2) 2014-01-14 Förvaltningsövergripande samverkansgrupp Plats och tid Närvarande Stadshuset kl. 13.00 För arbetsgivaren: Eva Hallberg Ordförande För arbetstagarna: Yvonne Hansen Göran Tilly

Läs mer

Svar på motion Snöfria gator

Svar på motion Snöfria gator Kommunstyrelsen 2017-10-31 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2017:225 Kristina Nyström 016-710 80 58 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion Snöfria gator Förslag till beslut Förslag till

Läs mer

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS

Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall 5 KS 2015.504 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-15 85 Svar på motion (S) om att bygga en inomhushall (KS 2015.504) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 28 (33) 116 KÖP AV COOPS FASTIGHETER, DALSKOGEN 1:1, 1:36 och 1:39 Dnr: LKS 2014-359-253 Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg ekonomisk

Läs mer

Handlingsplan för CEMR:s jämställdhetsdeklaration

Handlingsplan för CEMR:s jämställdhetsdeklaration ESLÖVS KOMMUN Kommunledningskontoret Josef Chaib Handläggare Diarienummer gs. 2012-09-07 Kommunstyrelsen /2.o3139-1 Handlingsplan för CEMR:s jämställdhetsdeklaration Ärendebeskrivning 2007 antog kommunfullmäktige

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan 13.30 till 17.35, 18.50 till 19.05

Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan 13.30 till 17.35, 18.50 till 19.05 Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan 13.30 till 17.35, 18.50 till 19.05 Beslutande Bengt Andersson (M) ordförande Janet Andersson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Revidering av lokala ordningsföreskrifter för torghandeln i Eslövs kommun

Revidering av lokala ordningsföreskrifter för torghandeln i Eslövs kommun Diarienummer 2014-01-23 Miljö och Samhällsbyggnad Lena Meijer Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Revidering av lokala ordningsföreskrifter för torghandeln i Eslövs kommun Ärendebeskrivning Kommunens gällande

Läs mer

P(2,(A kyry(9a4i,4674 ESL KOMM N. Förslag till redovisning till kommunstyrelsen om nämndens arbete med CEMR-deklarationen

P(2,(A kyry(9a4i,4674 ESL KOMM N. Förslag till redovisning till kommunstyrelsen om nämndens arbete med CEMR-deklarationen ESL KOMM N Barn- och famil'enämnden Sammanträdesprotokoll Sida 12 (25) 2015-01-14 5 Dnr BoF.2012.1295/670 Förslag till redovisning till kommunstyrelsen om nämndens arbete med CEMR-deklarationen Ärendebeskrivning

Läs mer

KS 14 5 FEBRUARI 2014

KS 14 5 FEBRUARI 2014 KS 14 5 FEBRUARI 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Kihlberg Jenny Datum 2014-01-07 Diarienummer KSN-2013-0677 Kommunstyrelsen Motion av Johan Lundqvist (MP) om att Uppsala behöver fotgängarprogram

Läs mer

Svar på motion (S) om kombohus 12 KS

Svar på motion (S) om kombohus 12 KS Svar på motion (S) om kombohus 12 KS 2016.236 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-09-18 145 Svar på motion (S) om kombohus (KS 2016.236) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige avslår

Läs mer

Årsplan 2013 för kommunfullmäktiges beredningar

Årsplan 2013 för kommunfullmäktiges beredningar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 19 (28) sammanträdesdatum 2012-11-27 114 Årsplan 2013 för kommunfullmäktiges beredningar Beredning Handling inkommer, Bilaga KS 2012/252/1, skrivelse från kommunfullmäktiges

Läs mer

20 Svar på medborgarförslag - Inrätta allmänt duschrum i Eskilstuna (KSKF/2017:393)

20 Svar på medborgarförslag - Inrätta allmänt duschrum i Eskilstuna (KSKF/2017:393) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-01-30 Sida 1(1) 20 Svar på medborgarförslag - Inrätta allmänt duschrum i Eskilstuna (KSKF/2017:393) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget

Läs mer

Svar på motion (S) om alternativ placering för Aerosol och den övriga verksamheten längs Teknikvägen och Fabriksvägen 12 KS 2016.

Svar på motion (S) om alternativ placering för Aerosol och den övriga verksamheten längs Teknikvägen och Fabriksvägen 12 KS 2016. Svar på motion (S) om alternativ placering för Aerosol och den övriga verksamheten längs Teknikvägen och Fabriksvägen 12 KS 2016.237 4 5 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-11-28 215 Svar på motion

Läs mer

Årsplan 2013 för kommunfullmäktiges beredningar

Årsplan 2013 för kommunfullmäktiges beredningar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET 19 (28) Sammanträdesdatum 114 Årsplan 2013 för kommunfullmäktiges beredningar Beredning Handling inkommer, Bilaga KS 2012/252/1, skrivelse från kommunfullmäktiges

Läs mer

340 Svar på motion - Snöfria gator (KSKF/2017:225)

340 Svar på motion - Snöfria gator (KSKF/2017:225) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-28 Sida 1(2) 340 Svar på motion - Snöfria gator (KSKF/2017:225) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation Kim Fredriksson

Läs mer

Motion - Utvidga klassrummet genom utomhuspedagogik (BUN18/50)

Motion - Utvidga klassrummet genom utomhuspedagogik (BUN18/50) Sammanträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden 57 Motion - Utvidga klassrummet genom utomhuspedagogik (BUN18/50) Beslut Barn- och utbildningsnämnden avslår motionen. Avvaktar med ställningstagande Desirée

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen förklaras besvarad.

Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen förklaras besvarad. Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-05 Sida 1(2) 44 Svar på motion Upprätta en bostadsförmedling i Eskilstuna (KSKF/2018:174) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen förklaras

Läs mer

Återrapport icke verkställda 18 KS

Återrapport icke verkställda 18 KS Återrapport icke verkställda beslut och 2016 18 KS 2016.286 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-24 123 Återrapport icke verkställda beslut och 2016 (KS 2016.286) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN

Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN Yttrande på motion (S) om inomhushall 5 FN 2016.047 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-10-13 67 Yttrande på motion (S) om inomhushall (FN 2016.047) Beslut Fritidsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Översiktsplanen anger (kursivt nedan) för vindkraftsexploateringar bland annat:

Översiktsplanen anger (kursivt nedan) för vindkraftsexploateringar bland annat: 2013-01-25 Mi 2010-816 Kenneth Kallin 0413-62085 Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden Yttrande över tillståndsansökan om att uppföra två eller tre vindkraftverk norr om Högseröd, inom fastigheterna Högseröd

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (28) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-28 64 Skatteväxling LSS (KS 2015.173) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN

Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-03-26 83 Motion av Jonas Segersam och Martin Wisell (båda KD) om skolskjuts i Uppsala kommun KSN-2017-1768 Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

Motion av Jonas Segersam (KD) om uthyrning av lantbruksbostäder KSN

Motion av Jonas Segersam (KD) om uthyrning av lantbruksbostäder KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-04-10 54 Motion av Jonas Segersam (KD) om uthyrning av lantbruksbostäder Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Reservation

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS 2016.274 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 123 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar

Läs mer

KF Ärende 17. Medborgarförslag om avgiftsfri bilparkering

KF Ärende 17. Medborgarförslag om avgiftsfri bilparkering KF Ärende 17 Medborgarförslag om avgiftsfri bilparkering Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden 2018-04-10 SBN 55 SBN 2017.0355 Medborgarförslag om avgiftsfri bilparkering Sammanfattning

Läs mer

Fritidsnämnden

Fritidsnämnden Förslag till beslut 2 (2) Fritidsnämnden 2018-10-25 14. Remiss, Granskning, Detaljplan, Lindholmen-Uppsäter (FN 2018.068) Förslag till beslut Fritidsnämnden har ingen invändning mot kommunstyrelsens näringslivs-

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (22)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (22) Sammanträdesprotokoll 20 (22) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-02-25 35 Svar på motion (MP) Skapa mötesytor mellan kommunpolitiken och (KS 2015.332) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

Redovisning av obesvarade motioner KS

Redovisning av obesvarade motioner KS Redovisning av obesvarade motioner 2017 16 KS 2017.323 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-11-20 209 Redovisning av obesvarade motioner 2017 (KS 2017.323) Beslut Kommunstyrelsen överlämnar redovisningen

Läs mer

Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land och hav.

Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land och hav. STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 21 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 149 Ks 183 Au 215 KS/ 2014-0281 Svar på motion - angående torgförsäljning och närproducerat och ekologiskt från land

Läs mer

162 Svar på motion - Låt fler jobba till 70 års ålder (KSKF/2016:152)

162 Svar på motion - Låt fler jobba till 70 års ålder (KSKF/2016:152) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-09-06 Sida 1(3) 162 Svar på motion - Låt fler jobba till 70 års ålder (KSKF/2016:152) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad.

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS 2016.311 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-08-29 155 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna (KS 2016.311) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

KF Ärende 20. Medborgarförslag om ett levande centrum

KF Ärende 20. Medborgarförslag om ett levande centrum KF Ärende 20 Medborgarförslag om ett levande centrum Tjänsteskrivelse 2018-08-10 KS 2017-0461 Handläggare: Bosse Björk Kommunstyrelsen Svar på medborgarförslag för ett levande centrum Sammanfattning

Läs mer

Svar på motion (V) busstur till Arlanda 15 KS

Svar på motion (V) busstur till Arlanda 15 KS Svar på motion (V) busstur till Arlanda 15 KS 2017.373 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-11-20 208 Svar på motion (V) busstur till Arlanda (KS 2017.373) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige

Läs mer

Utdelning av miljöstipendium för KS

Utdelning av miljöstipendium för KS Utdelning av miljöstipendium för 2016 38 KS 2017.126 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-11 78 Utdelning av miljöstipendium för 2016 (KS 2017.126) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Utdelning av miljöstipendium för KS

Utdelning av miljöstipendium för KS Utdelning av miljöstipendium för 2016 5 KS 2017.126 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-05-29 108 Utdelning av miljöstipendium för 2016 (KS 2017.126) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Innehåll. Protokoll , av 2

Innehåll. Protokoll , av 2 Protokoll, 50-53 2 av 2 Innehåll 50 Justering och fastställande och föredragningslista 3 51 Genomförandebeslut för marksanering av del av Vaxön 1:26 4 52 Ändring av detaljplan för del av Skarpö etapp 1

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

Svar på remiss - Förslag att slopa plattformar på bandel 494 i Hållsta, Bälgviken och Mellösa i Eskilstuna och Flens kommuner

Svar på remiss - Förslag att slopa plattformar på bandel 494 i Hållsta, Bälgviken och Mellösa i Eskilstuna och Flens kommuner Kommunstyrelsen 2019-02-27 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2019:27 Per Idesten 016-710 83 53 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på remiss - Förslag att slopa plattformar på bandel 494 i Hållsta,

Läs mer

Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421

Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 70 Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Svar på motion - Möjliggör ombyggnation av vindar till bostäder

Svar på motion - Möjliggör ombyggnation av vindar till bostäder Kommunstyrelsen 2017-04-07 Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad KSKF/2016:502 Karin Israelsson, 016 710 39 38 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion - Möjliggör ombyggnation av vindar till bostäder Förslag

Läs mer

ait.,,,,,,, r ESLÖVS KOMMUN

ait.,,,,,,, r ESLÖVS KOMMUN aoks. on51-3 Sammanträdesprotokoll Sida 16 (23) 2015-09-23 Vård- och omsorgsnärnnden 85 Vo0.2015.0177 Yttrande över motion från F Ottesen (SD) och M Jensen (SD) om att utreda kostnadstäckning från Migrationsverket

Läs mer

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik

Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik KALLELSE/ÄRENDELISTA Kommunfullmäktige Sida 17 (37) 2015-12-17 Kf 147 Ks 181 Au 213 KS/2013-0042 Svar på motion - Samlat grepp om kollektivtrafik s förslag till Kommunfullmäktiges beslut att motionen anses

Läs mer

Motion av Mia Nordström (C) om budget och årsredovisning över satsningar i kransorter och på landsbygden KSN

Motion av Mia Nordström (C) om budget och årsredovisning över satsningar i kransorter och på landsbygden KSN 34 (56) uppnliki KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-12-12 251 Motion av Mia Nordström (C) om budget och årsredovisning över satsningar i kransorter och på landsbygden KSN-2017-1953

Läs mer

226 Svar på motion - Inför en rökruta på Fristadstorget (KSKF/2016:171)

226 Svar på motion - Inför en rökruta på Fristadstorget (KSKF/2016:171) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-08 Sida 1(3) 226 Svar på motion - Inför en rökruta på Fristadstorget (KSKF/2016:171) Beslut Förslag till Kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Återrapportering av uppdrag & direktiv Digital kommunikationsstrategi Ärende 41 KS 2017/38

Återrapportering av uppdrag & direktiv Digital kommunikationsstrategi Ärende 41 KS 2017/38 Återrapportering av uppdrag & direktiv Digital kommunikationsstrategi Ärende 41 KS 2017/38 Sida 3 av 7 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-12-17 Dnr: KS 2017/38 Kommunstyrelsen Återrapportering av uppdrag & direktiv

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 312 Budget barn- och ungdomsnämnden 2016 (BUN 2015.659) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 20 Ärende 20 ~AA -..,-.~., Q "'~;I '.'? sid 25 (46) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-04-24 16 Motion - Utred möjligheterna för en säkrare trafikmiljö för gång- och cykeltrafikanterna mellan Henstad och Sörmons

Läs mer

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 14.00-14.45 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) Henrik Wöhlecke (M) Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Läs mer

dnr: KS 1231/ Uppdragshandlingför utarbetande av skol- och utbildningsprogram

dnr: KS 1231/ Uppdragshandlingför utarbetande av skol- och utbildningsprogram BÅSTADS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKO LL 2013-01-09 2013-01-23 Blad 23 26 KS KF 16 13 dnr: KS 1231/12-600 Uppdragshandlingför utarbetande av skol- och utbildningsprogram 2014-2021 Beskrivning

Läs mer

Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys behövs innan borttagande av parkeringsplatser

Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys behövs innan borttagande av parkeringsplatser KF 48 27 februari 2017 Diarienummer KSN-2016-1049 Kommunfullmäktige Motion av Mia Nordström och Stefan Hanna (båda C) om att konsekvensanalys behövs innan borttagande av parkeringsplatser Förslag till

Läs mer

Plats och tid Medborgarhuset, A-salen kl. 18:00-19:10

Plats och tid Medborgarhuset, A-salen kl. 18:00-19:10 Sida 1 (18) Plats och tid Medborgarhuset, A-salen kl. 18:00-19:10 Beslutande Johan Andersson (S) 48-50 Lena Emilsson (S) (ordförande) Tony Hansson (S) Lars Månsson (S) Khalid El-Haj (S) Erika Isaksson

Läs mer

Svar på motion - Låt fler jobba till 70 års ålder

Svar på motion - Låt fler jobba till 70 års ålder Kommunstyrelsen Datum Diarienummer Kommunledningskontoret 2016-07-22 KSKF/2016:152 HR Ulrika Jonsson, 016-7107301 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion - Låt fler jobba till 70 års ålder Förslag till beslut

Läs mer

Ärende 18. Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner

Ärende 18. Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner Ärende 18 Medborgarförslag om hundpåsar och hundlatriner Tjänsteskrivelse 1(2) 2019-01-04 KS. 2017-00277 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Sandra Karlsson Svar på medborgarförslag om hundpåsar

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN 2010-04- 23. Undervisning i svenska för invandrare (sfi) hos andra aktörer. Sammanträdesprotokoll Sida 17 (24) 2010-04-12

ESLÖVS KOMMUN 2010-04- 23. Undervisning i svenska för invandrare (sfi) hos andra aktörer. Sammanträdesprotokoll Sida 17 (24) 2010-04-12 ESLÖVS KOMMUN Utskottet för Gymnasie- och Vuxenutbildning Sammanträdesprotokoll Sida 17 (24) 2010-04-12 2010-04- 23 24 GoVu.2010.0168 Undervisning i svenska för invandrare (sfi) hos andra aktörer Ärendebeskrivning

Läs mer

Hemställan om investeringsmedel för utegym 16 KS

Hemställan om investeringsmedel för utegym 16 KS Hemställan om investeringsmedel för utegym 16 KS 2016.089 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-04-11 79 Hemställan om investeringsmedel för utegym (KS 2016.089) Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Ovalen kl 10.00 Beslutande Marita Björkman-Forsman, ordförande (S) Per Lönnberg, vice ordförande (V) Marianne Hedkvist (S) Laila Stålnacke (S) Lars-Eric Lindgren (S), tjg

Läs mer

Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN

Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-03-26 85 Motion av Martin Wisell (KD) om att informera om flerfamiljssystem och familjedaghem KSN-2017-2456 Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn:

Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset. Övrig information. Ordförande. Sekreterare Tfn: KALLELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2018-11-12 Tid och plats 19:00-21:00 Kulturrummet, kulturhuset Övrig information Ordförande Sekreterare Tfn: 08-587 850 00 1 Förslag till beslut 2 (2) Kommunfullmäktige 2018-11-12

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (18) Plats och tid Stadshuset, 09.00-11:20 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer